Bookmark This Site

COMING - ÚT

"Ingrid Sjöstrand svéd költő Néha csontvázakról álmodok c. gyerekversében az anya megpróbálja megvigasztalni a gyereket, hogy "csak álom volt". Mire a gyerek: "Mintha sokat segítene, / hogy a szörnyűség itt belül van / és nem ott kívül." Ha a természet működésének fegyvertárában (sok más között) valóban megtalálható a káosz is, akkor nem csoda, hogy a káoszelmélet jelenségeibe lépten-nyomon beleütközünk - akár a külső természeti világban, akár saját belső világunkban. " Mérő László

Friss topikok

  • Gecc: Torrente is ezt a szarhazi Barcat szerette, nemde? Ehhh... hajra MU! (2011.05.28. 21:58) A vizsgálat lezárult, felejtse el!
  • Gecc: @hölgyválasz: Szia Holgyi! Mindenki megoregedett vagy nemtom, de az biztos. :-D (2011.01.31. 22:24) szöveg nélkül
  • jaegtoer: @lapi: Szia Lapi! Csak most látom hogy az szdf-fel kokettálsz. Az lmp már nagyon más? Üdv. (2010.02.02. 07:42) Elkúrtátok...
  • lapi 2.1: nem vagyok benne biztos, hogy vajon akad-e még bárki, aki olvassa a blogomat. mindenesetre csinált... (2009.10.28. 18:43) agycétén
  • lapi 2.1: bár gyurcsány iránti elkötelezettségünk továbbra is szilárd, mint a márvány, de a peresztrojka nev... (2009.06.05. 10:35) szezonzáró

heti blogösszefoglaló gecc et részére, avagy télleg 250 km - 250 év?

2008.07.13. 09:28 lapi 2.1

LIDIA BLOGOT CSINÁLT!!! ez a jó hír, de a többi már árnyaltabb.

szal nem cicózok, brother. mult szombaton volt az ismert balhé. pesten nem a nyári feeling, hanem a melegtüntetés okozta gyűlölet uralta a várost. bécsben meg ezen a héten... na igen ott százezres buli, kint a buzik zászlója a parlament épületén, nem retteg a város szívében lakó. és kaszálnak az utcai árusok. utána meg nézni a bbc tudósítását, meg a bécsi beszámolókat. olvasni, hogy 250 km - 250 év. bazd meg, ez engem kifejezetten lehangolt. az meg pláne, hogy tegnap egy pincérszerű valaki beverte a balatonon a lányom barátja pofáját. ordítva, mert benézte a haját. rasta volt, ő meg úgy gondolta, akkor biztos drogos és biztos ő volt a tettes. ha kövér és gazdag német turisták égetik ki a terítőt, akkor nem megy utánuk, ha szokásuk szerint egy fillér jattot nem adnak. igy megy ez a hazánkban.

 

  

személyi kérdésekről ne essen szó, hanem műhelyekről. ezért most nyomok egy ideiglenes postot. mindenki a maga módján letette a garast. én is csak tótán és sok háeszben.

előzmények:

malacka blogja, Bizonytalan tépelődés című post,

paszternak postja Hidegtüntetés címmel.

és parti nagy lajos cikke, thx hacsa.

én meg ezt írtam ma reggel és bármelyik kocsmában mehet a kulturált műhelyvita. én csak malackához nem szólok be, de ennek személyes oka van, ám a 250 km szempontjából jelentősége semmi.

itt az én ma reggeli háeszem vágatlanul:

 

jó reggelt, szia paszti!

ha már hacsa ennyire pontos cikket dobott ki, akkor én kicsit eccerűbben fogalmaznék. hozzátéve, hogy a post-od valójában jobban foglalkoztat, mint a sajátom, amivel baszakodok éppen.

te és itt megérted, hogy nem fletó vs ovi összefüggésben, hanem a "250 km - 250 év"-vel leírható és parti nagy cikke szerinti összefüggésben.

a fidesz történelmi bűne, hogy 1998-ban, a hatalomra kerülésének első napján nem kezdte el civilizálni saját politikai híveit, azon belül is a legendás "elkötelezett egyharmadot". nagyjából 90 óta látszik, hogy nálunk van egy harmad elkötelezett jobb, ugyanennyi elkötelezetten bal és ennyi "el nem kötelezett, rossz szóval leírva "közép".

na ezt az egyharmadot (amihez te pont úgy hozzátartozol, mint a kődobáló 12. kerületi fiatal, de még a bűnöző fradi botrányember is. röhögni fogsz, de a bűnözők is szavaznak, kivéve, akit jogerős közügyektől eltiltás hatálya alatt áll éppen.

a fidesz vezetői (nemcsak orbán, hanem gyakorlatilag mindenki mínusz fodor g.) nagyon pontosan tudták, hogy egyrészről az egyharmadtól, korlátlan bizalmat kapott. pontosan emléxem a régi felvételekre. 98-ban a győzelem napján olyan újságírók ünnepeltek önfeledten (bayer zsolttól kezdve a mai mn vezető újságírókig, hogy öröm volt nézni, olvasni őket.

semmi bajom nincs ma sem ezzel, hiszen ki a farkam ne örüljön akár önfeledten, aki nyer. ráadásul egy másik erő kétharmados uralma után.

orbán nem felejtette el a csuhások! térdre, imára! mögött lévő általános politikai kulturáltságot, amivel rendelkezett.

mert paszti, én megértem a koronaúsztatást. ilyenre éppúgy szükségük van a híveknek, ahogy a másik oldalon arra, hogy a katonák a köztársaságra esküdjenek fel, ne a királyságot mindenhol jelképező koronára.

a 2006 óta regnáló kormány kormány csinált néhány apró dolgot, ami télleg nem kerül pénzbe. csak jelzés, hogy mi civilizáció tekintetében bécsben vagyunk és nem belgrádban. kinevezett egy roma szóvivőt, aki nem tűzijáték keretében bújt elő a zsákból, csak tette - teszi a dolgát. nem is kap a pofájába tojást tőletek, ami pont a cél. camingautolt egy államtitkár és a kormányfő felesége, néhány miniszter ott ült az első sorban.

hidd el van még az szdsz-ben is büdös lábú, aki a romakérdést igyekszik, okay a gárda, szögi lajos fején táncoltak aspektusból értékelni, pláne a szoci szavazók között. csak őket le lehet baszni felülről, oldalról. magyarul ha szdsz-es barátom beszél akár csak úgy, mint te a melegekről, simán le lehet írni, el lehet neki mondani face to face. vazze, moss lábat, mert büdös.

ezzel szemben te is félremagyarázod illetve érted azt, mit jelent valójában a 250 km - 250 év.

hát azt, hogy ezt csakis nektek lehet ledolgozni, mert ez a ti távolságotok bécstől és nem az enyém. ez sólyom távolsága, aki megint kussolt, orbánt most ne bántsuk. vagy bántsuk kicsit?

mi lett volna, ha pont ő, vagy vezető embere első adandó alkalommal elmagyarázza nektek, amit a melegekről nyilvánvalóan tud a berlini hívő keresztény és keményfaszú polgár is, aki mindig zsigerből is, bármilyen hagyomány miatt is mindig jobbra szavaz.

ezért nyer berlin buzi polgármestere, ezért lehez buzi hollandiában egy populista és bizony kissé rasszista párt első embere. ezért nem téma ott a meleg kérdés, mert az ottani jobberek többsége megérti, a génrulett az ő gyerekeinél, unokáinál stb sem kiszámítható. azaz védi a saját biztonságát, amikor eszében sem jutna olyan post-ot í4rni, mint te. vagy ha igen, hát nagy vitát generál a post "belülről". érted, nem miközöttünk, hanem pl. malacka és közted. te pont úgy nem szólalsz meg, mint sólyom amikor.

elfelejti, hogy jogosan vonulnak, mert nemrég még börtönbe zárták g. b. show-t. azt mondták az erkölcs nevében, bűnös, aki buzi, mert megrontja mint minta a fiatalokat. van ahol ezért kivégeznek, van ahol ezért börtönbe zárnak, mintha raboltál volna, pedig csak mensáros vagy.

ha orbán az első napon elmagyarázza nektek, hogy mi az irány bécs felé ilyen civilizációs kérdésekben, mint melegkérdés, drogkérdés, szekularizálás, akkor nem tojást dobál bayer zsolt, hanem felállva tapsol. a fidesz 98-as győzelmi nagygyűlésén.

ezt nyilvánvalóan nem tette meg és miután valahogy nálunk jobbharmadnál nagy az igény a tekintélyre, hát inkább kiengedte a veszett kutyákat. ti meg most zavarban vagytok, amikor látjátok a bécsi képeket. nini... ott is kint van a cici, nicsak ott is pukkadna a polgár, ha ott lenne a hepajon.

csakhogy ott nem hugyozták össze a burg oldalát. ott kitették a parlamentre a buzik szivárványszinű zászlóját és nem árpádsávos alatt ordított kisgyerekkel a nyakában a harmad széle.

szégyen ez paszti, a közös hazánk szégyene. de a 250 km hátrányt nektek kell kemény melóval lefolgozni - orbántól rajtad keresztül malackán át a ketrecet nyakában a kisgyerekével : dögöljetek meg buzik- át ordító papáig.

nem érdemes sem napi politika szintjére, sem affelé terelni a kérdést, hogy ott vannak a muszlim szélsőségesek. a buzik sehol sem robbantanak és támadnak ököllel senkit, paszti. az más kérdés, semmi köze a 250 évhez. rossz irányba fordultatok megint, paszti és csak nőni fog a távolság. a középső harmad meg tágra nyitott szemmel néz ki a fejéből. bár még nem látja az összefüggést. nem olyan barom, hogy politizáljon. arra ráér választási helyzetben.

mégegyszerűbben. paszti, az kurvára civilizációs kérdés, hogy megértjük. a veszett kutyák olbaterelése közös érdek, akárki találja ki. magyarul. ne menj el szept 6.án, hanem kezdeményezz egyet bármikorra korábban. nem személy szerint te, hanem akinek kedve van kicsit ledolgozni ebből a szörnyű civilizációs távolságból, amit a két melegbüszkeség cucc nagyon pontosan mér. mert nyár van paszti és fél magyarország pont úgy az adrián és balatonon nyaral, ahogy az osztrák is ezt teszi. nyaral. aki otthon marad csinál magának és a turistáknak heppeningeket, vásárokat, miafaszomokat. kecsón már második hete áll a buli a főtéren gyakorlatilag minden este éjfélig, néha tovább. voltak évek, amikor az ott lakók (én is a sarkon lakok) betiltatták. ma ez senkinek eszébe sem jut, mert jókedvű emberekkel van tele a főtér. itt már nincs távolság bécshez, pedig még csak most jön a mercedes és full jobbos a város hagyományosan. érdemes lenne ezen is tökölni. de mégegyszer és a legnagyobb jóindulattal, azzal, hogy valószínűleg nálam pl sokkal olvasottabb vagy, jobban ismered a történelem részleteit etc... tehát ez a post ate problémád, ahogy a 250 év lemaradás bécstől is. én csak öszintén szurkolni tudok nektek, hogy legyetek túl minél gyorsabban a 250 km-en és érkezzetek meg bécsbe.

a szigetfesztiválon már összefuthatunk, de hátha jövőre már személyesen is jattolhatunk a marijuana marshon. akár pesten, akár bécsben. jelképesen beszéltem, mert a magam részéról 10 évente úgy egyszer demonstrálok személyesen. nekem szept. 6-ra már megvan a programom.

de nem akarom félrevinni a mondandómat. olyan hosszú lett, hogy nincs most időm visszaolvasni. bocs elütésekért fogalmazási zavarokért. de reggel van és beindul a családi élet is.

apropó. a hétvégén a lányom balatonon van. egyébként a harmadévet zárta, a helyi kórházban gyakorlaton van. massive attack koncert, minden híradó mutatja, hogy milyen jó a buli. örültem neki, hogy ott van a gyerek. aki nem gyerek, hanem 21 éves múlt július 4-én. barátja valami hulldékgazdálkodási mérnöknek tanul és rasta haja van. nem olyan hosszú, mint marleynek, de fonott. amit lehet mosni, szal nincs tele tetvekkel, bár marley zenéje nekünk is bejön. namost fizetés után távoztak tucatnyian. egyetemisták szegedről, baráti társaság. fizettek, semmi botrányt nem csináltak. beszélgettek erről arról, közte, hogy micsoda baromság, hogy nem engedélyezik náluk a füvet. a tulaj utánukfutott és megverte a lányom barátját. pofánvágta és ütötte a testét azt ordítva. rohadt drogos, kiégetted a terítőt. a lányom mondja, hogy rágyújtottak és kigurult egy cigi (nem füves) a hamutartóból. ő rakta vissza és télleg kiégett az abrosz. ezért rácsúsztatta a hamutartót. van ilyen. meg sem bírt szólalni a rémülettől, hogy nem a barátja volt.

bazd meg paszti, nem lett baja srácnak, csak vérbealázta egy rohadék veszett kutya. aki valószínűleg még nem megy pestre tüntetni. de már megveszett. nem volt egy baszott erős faszi, szal nem lett törés, ilyesmi. nagyon igazuk van, hogy nem mentek rendőrhöz. mert egyrészt télleg kiégett az abrosz, másrészt senkit sem csuknak bécsben sem évekre börtönbe egy indulatos fellépés miatt. és hol van a becsület, hol van az emberség? az nem rendőrségi, hanem igenis civilizációs kérdés. pláne nem aktuálpolitikai.

szar, ha ennyire igazol az élet. gondolom nem kell magyaráznom, hogy miért. és azt sem, hogy azt gondolnám, majd szólok egy elkötelezett védencemnek és visszakapja a vendéglős az arcra mért ütést. ha ezt tenném, vagy ilyesmi fordulna meg a fejemben, kurvára szégyellném magam. mert ez mégcsak nem is intelligencia, hanem szimpla higiénikai kérdés. nem mindig és mindenhol mosakodnak a népek naponta. nálunk már illenék. pláne ilyen rohadt hőségben.

 

411 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lapi.blog.hu/api/trackback/id/tr30565778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hölgyválasz · http://holgyi.freeblog.hu 2008.07.23. 11:00:52

Jó napot Sógor!
Ssónakot fódok.
Hát az öreg micsinyá'?
Kilukadt a feneke....


Ezen a mocsok reggelen csak ez jutott eszembe, mint az egymás melletti tipikus elbeszélés népi rigmusa:)

De azért ettől mi távol állunk, kívánok hát a Csapatnak és a Gazdának vidám napot !

Lapikám, Veled meg előzékeny szeretnék lenni, posztolásodból nem kiragadni 1 percre sem, idehoztam válaszomat asztalodra, szemed ügyibe :

Hölgyválasz 2008. 07. 23. 9:44

"lapi 2008. 07. 23. 7:28"

"de az alapanyag megvan."

Te Lapikám, azt mindig tudtam, hogy az agyalapod meg van, de hogy csak alapanyagod van meg 2 hét ígérgetés után, azért ez eléggé gáz !:DDDDDDDD

Nadde hajjjrá! :)))
Ps: Figyu, jó nagy teher lehet ez Neked ilyenkor, mert ennyi pettingelés után már aránytalanul felduzzad az elvárás heve, de persze én biztos vagyok abban, hogy örömünkre s örömödre, mindannyian tökéletesen kielégülünk majd, mint ahogy eddig mindig!:DDD

Üdv:)

jaegtoer 2008.07.23. 12:12:04

:-) Kedves Lapi! :-)

Ha valaki, akkor én (is) tudom, a jó munkához idő kell. sok-sok idő, ami nincs (is).[a rosszhoz még több (ha a javítást és a Help-et is figyelembe vesszük)] Ezért is igyekszem egy kis vidámságot csempészni a sok komoly dolog közé, mert arra viszont kell jusson idő, hogy élvezzük az életet:-)) Összegezve, én is nagyon-nagyon várom az új posztod.
A Te várakozásod megtisztelő nekem.
Ne aggodalmaskodj! Annyira azért vagyok keresztény, hogy mikor vessek követ, és a tanítást is esmérem ... :-) ...de én nem tartok attól, hogy gyenge lesz, legföllebb csiszolatos, ám sarkos:-)
Hajrá!

Gecc 2008.07.23. 15:20:08

_Ettensön-ettensön!_

Szeretnem mindenki figyelmet felhivni uj posztomra, mely utbaigazitast ad a Cartman et. es koztem folyo partlevelezes gyujtemenyebe betekintesre, kommentelesre!
:-D

ladder non líder 2008.07.23. 16:02:46

asszem elég beszédes, tré helyzet, ha mindenki utálja a melegek-et és a felvonulásaikat is, minek idealizálni, legyen mindenki meleg, vakmeleg, de! nem mindenki lázong ám a fartúrók magamulattatásán. a nemgondolkodás kell! mert az előítélet lassan a hitélet alapja a főleg keresztény államokban, kultúrákban, ahol az nem baj, ha bassza a gyereked a papot, vagy épp fordítva, ami ugye jellemzőbb, meghogy vadásszák a másságot, csak a bökkenő: monddelamiatyánkot nácifattyaegyházfőkkelnemkoketálunk!!
Lapi kész a blogocska fejlődőképes képanyaggal www.dztart.blogspot.com

Non est volentis · http://nonest.blog.hu/ 2008.07.23. 16:14:49

Hogy nehéz volt-e a vizsga?
Lárifári.

Sajnos a Kínai Népköztárssaság Sztachanovista Kitüntetése kitűző- vagy micsoda :) - elfogyott a raktárból, hiába írtam (nyomkodtam a képernyőn) max pontos vizsgát.

Gyerünk barátaim, tegyük a dolgunk!
:)

hölgyválasz · http://holgyi.freeblog.hu 2008.07.23. 16:17:08

3X-os HIPPHIPPHURRÁ NONESTNAK !:)))))

hölgyválasz · http://holgyi.freeblog.hu 2008.07.23. 16:18:56

Geccke, voltam Nálad, na ahhoz a levelezéshez ettől jóval több idő kell, de hogy szakítok rá, az
egyszer Szt!

Gecc 2008.07.23. 18:09:05

Gratula Nonest! :-]

jaegtoer 2008.07.23. 19:54:43


ladder non líder 2008.07.23. 16:02:46
"...ahol az nem baj, ha bassza a gyereked a papot, vagy épp fordítva, ami ugye jellemzőbb, meghogy vadásszák a másságot, csak a bökkenő: monddelamiatyánkot nácifattyaegyházfőkkelnemkoketálunk!!...

:-(((((((((((((((((((((((((((
Büfizz még... vagy foss, de mindnek meg van a maga helye.

test subject #28 2008.07.23. 20:00:23

Jóestét

háj ladder, pofás kis website :)

lapi meg dagasztja a posztot, keveri a hozzávalókat, kóstolgatja, ízlelgeti, csípős legyen vagy savanyú? vagy édes? áááá az semmiképp, legyen csípőssavanyúúúú :DD

jaegtoer 2008.07.23. 20:00:30


Hurrá, hurrá, hurrá NonEst ! ! ! :-)

:-)Ez most autóra, hajóra vagy repülőre?:-)

Gecc 2008.07.23. 20:08:01

Bányavasútra! :-]

jaegtoer 2008.07.23. 20:50:17

Naaaaaaaaaaaaa?! komolyan... A banyavasutakat bazártak, neeem?? :o[

jaegtoer 2008.07.23. 20:54:55

Mer' nem derült ki. visszanéztem, de nem arro' kesergött mindig, hogy helikopeterről, ha szólongatják?????.... meg birodalmi lépögetőről is szó esött... ezek mind tüsténködhetnek ajutóra, hajóra, repülőre, legföljebb a repülő nem gyorsan repülő, vagy mittudomén:-(((

Non est volentis · http://nonest.blog.hu/ 2008.07.23. 21:52:44

Thx mindenkinek! :)

Négy kerék.

Most jött ki rajtam a fáradtság, megyek is aludni.

Jó éjt!


u.i.: Persze ha kifogy az olaj, akkor max ilyen kocsit lehet majd vezetni pár év(tized?) múlva...

pictures.funnyjunksite.com/wp-content/uploads/2007/12/funny-car-pictures-26.jpg

liidiiia 2008.07.23. 23:58:37

nonest, gratula!!!!!!!!!!!!!!! :-)))
tegyük a dolgunkat..., azaz: "műveljük kertjeinket"?
fűnyíróra is jó akkor!!! :-D


ladder,
nekem is teccik a honlapod.
helllló itt!!!!
almodovar: rossz nevelés?
az egyik gyerekkori barátnőm élt egy évig együtt gyakorló pappal. a srác (pap) nem bírta a magányt, a csuhás felettesek szemet húnytak, a hívek vagy tudatosan vagy tudattalanul félrenéztek. az a barátnőm pedig ateista. annyit azért megtett, hogy esténként és reggelente osont ki-be a parókára (-ról), és napközbe nem ugorhatott "haza" ezért-azért, amit betartott. de párkapcsolati problémáik voltak, és nem folytatták... , gyerekük meg nem született.
www.youtube.com/watch?v=G2O2Mja4NAs


jóéjtecskét!!!!! :-)

ladder non líder 2008.07.24. 00:26:28

haj tesztszábdzsekt,
örül vetem ha tetcik a cuc, amennyire engedik , töszögetem rája az új melókat, azédessavanyú beadja:) bár a jó csípőst semnem vetem meg poszt, és lám sorsdöntő estén lestem be a mágushoz, még a szemüvegem is eltörték, de már előtte.

hála az égőnek, nem híg a székletem, s szénsavasat se, nemittam. a tréfá, a helyén van . otta

ladder non líder 2008.07.24. 01:47:10

o igen liidiiia, köszi a vizitet, Lapi atta z ötletet mer eddig máshol volt másmilyen, ja rossz nevelés, nem azért írtam amúgy a dolgokat mer elítélek bárkit is, vagy ilyesmi, csak vannak érdekes kontrasztok az élet kontraposztján. pl: ami nem para ha tuja az ember, mit szeretne!! mert legyen pap ha az adja be, csak ha tudja magáról, hogy nem az aszkéta, cölibátusbíró fából öntötték, de mindenképp jézus kell, akkor menni oda, ahol lehet családja a papnek meg a papnének stb.

jaegtoer 2008.07.24. 06:08:11

Kedves Ladder!

"ladder non líder 2008.07.24. 00:26:28"
Ez nem...,

De az alábbi sokkal, de sokkal jobban hangzik, és harmonizál is a (fimom:-) posztod megjelenésével, és szellemiségével.

'ladder non líder 2008.07.24. 01:47:10"

Az viszont belátom, az én problémám:-) mit tartok viccesnek és mit nem.

:-) Üdv.

jaegtoer 2008.07.24. 06:12:04

Jó reggelt Kedves Lapi!

Erőt, egészséget, energiát Neked,
...és semmi váratlan időrabló dolog ne jöjjön közbe a mai napon (se)! :-))

Preskin 2008.07.24. 08:28:53

T. lapi

Elnézést.

Először is azért,mert itt és nem a TWÁ-n
követem el ezt a virtuális harakirit. Mentségemre
legyen mondva,hogy nem akarom szét offolni a
mostani túlontúl szapora hsz áradatot :-)), ill. már egy másik téma hömpölyög. :-))

2.x be kell,hogy ismerjem az ominózus kommentedet benéztem (novgorodi lakosként elfogultan),rosszul
értelmeztem,ráadásul reagálásodra sem válaszoltam ott és akkor.(géptávoliság,időhiány) Két-három napja
nézegetem vissza "mélységében" az elmúlt kb.egy hét
blogos történéseit és úgy érzem min. ennyivel tartozom
Neked és a jobb késchőn, mint soha elvet vallva:
mea culpa, ájm sztori, botsch
Spersze a tanulságot levonva (mentve a menthetőt ?) meglépem, amit meg kell lépnem:
www.youtube.com/watch?v=LDiONl48xjA

Üdv: stalien

liidiiia 2008.07.24. 11:38:54

jóebédet! :-) ahhoz szól :-) az egyik kedvencem...
www.youtube.com/watch?v=wbHVIwSMJrw


ladder, felismertelek ám, mert lapi linkelt már tőled (jóval) korábban képet, amik szintén igencsak teccettek!!!!! :-)))


szép napot mnkinek :-)))

ladder non líder 2008.07.24. 13:56:29

nofene kigondolta volna, ezt öröm hallani (olvasni) www.youtube.com/watch?v=W-AYtHFuecU

test subject #28 · http://www.youtube.com/watch?v=b-kDpnArNg4 2008.07.24. 14:20:30

Linkeljetek már valamit msáhonnan is zenét, vagy írjátok be a címét is pls, mert a náci IT-sek letiltották a youtube-ot :D

Gecc 2008.07.24. 14:47:25

Hol vannak egyaltalan masutt zenek?

test subject #28 2008.07.24. 17:38:01

pl. google-el megkeresem mp3ban ;)

Gecc 2008.07.24. 17:39:25

Aszt akkor aszt ugy nem lehet! :-D

test subject #28 2008.07.24. 18:00:27

:DDD

mondj egy zenét próbaképpen

liidiiia 2008.07.24. 18:51:01

szija test :-) , én eztet linkeltem:
David Oistrakh - Bach Violin Concerto in A minor (1st mvt.)
(az előadó mondjuk ennél nagyon nem mindegy, mert eztet szomorúan és vidáman is el lehet játszani, és ez egy jó vidám versön) :-)


lapi, én arrafele egyre erősebben fidel ténykedésére gyanakszom... :-DDD , mellesleg sajátos, és egyben gyanús is :-D , hogy 1 héten belül gecc et blogján is, és itten is várhatóan: a kommunizmus szele seper keresztbe... :-DDD

Gecc 2008.07.24. 18:51:56

Na de ez letolteses dolog lenne, nem?
Vagy szimplan lejatszhato linkek vannak font?

jaegtoer 2008.07.24. 18:52:07


Hi All!

nekem műkszik: :-)

youtube.com/watch?v=4CmN1xuIN5M

ladder non líder 2008.07.24. 20:26:44

én ezt próbáltam hallgattatnini: klezmer all star clarinet gang, plays bartok, romanian dances. nemtom mp3ban vane guglin deazér itte mégeccer www.youtube.com/watch?v=W-AYtHFuecU
meg some nu pictaz: www.dztart.blogspot.com

lapi 2.1 2008.07.24. 20:53:03

sziasztok! :DDDD két nap után végre itthon, bár pesten sem volt szar, csak az idő. most kéne vagy két óra, amíg átolvasom, mi történt itt.

ladder, gratula!!! :D
(nem rakjál minden képhez külön kommenteket, elég, ha egy kommentet nyitsz, sztem. így nem lehet, hová írni, mert elvész.)

stalien, b+, nem vágom, melyik komment miatt feküdtél rá a gránátra. :DDD

gecc et, lidia megérezte a kommunista visszarendeződés veszélyét, és megint igaza van!!! :DDDDD

jeag, kösz a reggeli jókívánságot. két napig nem volt lehetőségem idő hiányában net-hez jutni,

nonest, grat, bár ez papírforma volt!:DDD

én el sem merem mondani, milyen gátlástalanul puskáztam anno a kresz vizsgán és sokáig azt hittem, hogy a kresz táblák csak ajánlások, valójában mindenki úgy mehet, ahogy bír. :DDD

test! b+, most vegyem ki a post-omból (ami hamarosan kész!!!) a videókat? anélkül sz*rt sem ér. (igaz, azokkal sem sokkal többet!) határidő: folyamatos.

na megyek családdal beszélgetni, útilázban égünk már, pedig messze a vasárnap!

lapi 2.1 2008.07.24. 21:00:25

ladder, ezt a munkáidért küldöm és kösz, hogy benéztél a kocsmába + felnyomtad a képeidet. (maradj is itt, pls! :D)

www.youtube.com/watch?v=6mZm0L61-wg

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.07.24. 21:16:09

Jó'stét!

nonest: Grat, de szerintem mindannyian tudtuk, hogy ez nem lehet akadály. Majd a gyakorlat. :)

test: ez a youtube nagy szoppancs lehet.

ladder: welcome on board!

Egy sört csapoltam magamnak, köszi.

Gecc 2008.07.24. 22:03:37

Ejjjjde nehez az elet! Foleg ha veletlenul rossz csatornan hagyom a televizilot, es keson veszem eszre, hogy azon hagytam, amin olyan film lehet, ami ottet erdekli, de en a masikat akarom nezni... :-D

lapi 2.1 2008.07.24. 22:05:47

hali tulok! pilsenti, vagy sötétebbet?

esküszöm nem akarlak megbántani, mert qrvára irigykedek a manu chao-ért, meg az egész voltért, de ezt nem bírom kihagyni! :DDDD

www.youtube.com/watch?v=0vwLNQPKZqc

Non est volentis · http://nonest.blog.hu/ 2008.07.24. 22:11:56

Hát igen, tudom, hogy a gyakorlat lesz az igazán kemény dió. Majd meglátjuk.

Gecc, alapvető stratégiai hibát vétettél a távirányító kezelésekor, viseld a következményeket! :DDD

Egész jópofa sörreklámra találtam a Lapis videó után:
www.youtube.com/watch?v=ee2QNdPDlnM&NR=1

Gecc 2008.07.24. 22:17:29

Nonest

Viselem... azt nezem amit en akarok, de nem szolnak hozzam. :-D

Non est volentis · http://nonest.blog.hu/ 2008.07.24. 22:19:26

Elhatárolódok a következő videó címétől, mert egyébként igazságtalan általánosítás, amúgy meg én sem tudok még vezetni, szóval pláne.

De attól még vicces:

www.youtube.com/watch?v=dJljFy7KScc&feature=related

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.07.24. 22:33:12

lapi: én a pilseni típust annyira nem kultiválom, inkább a Heineken és a Guiness.
Ezt a reklámot nem is ismertem. Persze guminővel fesztiválra, az minimum lol.

Nonest: És ezt sem ismertem, baromi jó.

gyakorlat; nálunk a családban nem volt személygépkocsi (ugye, így mondja KRESZ?), ezért én trafficanalfabétaként ültem be az első vezetési órámra ('90; kocka lada).

Az oktató mondja, hogy fordítsam el az slusszkulcsot 90°-kal. Én szót fogadtam, az bökkenő az volt, hogy nem engedtem el (tököm tudta, hogy hogyan működik). A hülyéje vörös fejjel ordibál, hogy engedjem el, mert ha leég az önindító kifizetteti velem. Leállítottam a motort, kiszálltam a kocsiból. Oktató elképed, mondom, velem így nem beszélsz, ok?
Átkértem magam egy 60 éves fószerhez.
Így tanultam meg Tranbanton vezetni. Mai napig imádom a Trabikat.

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.07.24. 22:49:13

Klasszikus:

www.youtube.com/watch?v=eH3GH7Pn_eA

test; ha ezeket sem látod, holnap szívesen elmesélem őket. :)

ladder non líder 2008.07.24. 22:51:36

"im growing inside your mind like a tumor..."

jó lapi köszi a hillát:), kivánok remek mulatást majd krvackába mindnyájótoknak, jóidőt az adriára! de télleg! és remélem onnan is lesz kocsmázás:)
én most épp éhkoppon tolom, merhát kamu igéretek ugye.
csaka faszér kell fűt meg fát oltani ha érdektelenség van, ehhez sajna kevés az inteligencsém

szánalomból vett képek - öngyilkos pénzt szülnek

ilyen nem köll, akkor inkább elégetem, vagy rohadjon rám az összes kurva festményem, nahát

"..for he is truly his brothers keeper, and the finder of lost children......"

hitulokexbe-tonputtó

estét tu óll

Gecc 2008.07.24. 23:11:26

Jocakkat kedves testvereim az Urban!

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.07.24. 23:44:22

Ma reggel hallottam, azóta ezt dúdolom:

www.youtube.com/watch?v=SY7xXSW_NG4

(for test): Estelle - American boy

liidiiia 2008.07.24. 23:57:08

nonest,
az egyik b.nőm nikilaudának hívott az egyetemen, ami részint általános kedves tempómból is biztosan jött, de az indítást az adta, hogy együtt mentünk vezetni tanulni... :-D . malackánál tartottam eccer rövid összegzést arról, hogy én hogyan nem szereztem jogsit :-DDD , elképesztő béna valék, szerettem volna legalább a sztereotípiához felnőni a témában, de alulmúlhatatlan volt a teljesítményem... :-DDD szal nincs jogsim, 40 óra vezetéstanulás után sem annyira, mer egyszer sem tuttam ennyi idő alatt jól parkolni, valamint a +20 óra forgalomban vezetés, hát az egy nájtmer vala. mer 30-cal belső sávban a körút - mester utca – haller utca viszonylatokban bírtam menni. 30-cal azért mert azt még beláttam, belsősávban pedig nincs hirtelen lelépő gyalogos ugye. folyamatos duda…stb sajn engem nem igazán zavart, ahogyan az oktatóm kétségbeesett könyörgése se, hogy mennyek mán gyorsabban, mert balesetet meg nem akartam okozni és ez eléggé felülírta, hogy mi a prioritás számomra ottan, hiszen már a 30 is meghaladozta képességeimet, hogy megfelelően átlássam a dolgokat. és a 20 óra után beláttam, hogy embertársaim türelmével meg már így is jócskán visszaéltem, nem autókázhatok 30-cal a körutakon a továbbiakban. úgyhogy azon, hogy parkolni meg nem is sikerült soha, azon már nem is ettem magam... :-)


ma valék a várban a moholy-nagy kiállításon, ahol valójában nekem nem ő volt a nyerő (mert nem szeretem), hanem az a pár uitz béla kép, amik rajongásom tárgyát képezik...
www.gimagine.com/gimagine/Kiallitasok/2006/Moholy-Nagy_Laszlo/DSC_0299.jpg
www.axioart.com/images/live_images/100/1233/224.jpg
ez a kép is teccett: hungart.euroweb.hu/kep/m/marffy/muvek/rvacivam.jpg


tulok,
santorini sztem is szuppper egy hely!!!!!, és az az igazi jó 40 fok, ami ottan van, meg az a fénymennyiség...
jók a képek is, visszarepítenek, köszi!!!!!!! :-))))))
ez meg a régi santorini képi világa, a mínoszi civilizáció idejéből: ( thera ):
www.decadevolcano.net/photos/various/image11.jpg
(nem úszósapkát hord a lejány, hanem a még túl fijatal egyedek haját leborotválták, kivéve a lófarkot a fejtetőről, és a kék szín a fején az a haj-borosta.)

+az a kislány a reklámban naggyon helyes, bullocks :-)))) nem semmi milyen reklámokat beer-nak csinálni...:-D


jóéjtet mnkinek :-)

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.07.25. 00:21:29

Szia Liidiiia!

Igen, Santorini nekem is nagy kedvenc. Most voltam ott másodjára, de még inkább rabul ejtett, mint tizenhárom évvel ezelőtt. Sztem az egyik kötelező látnivaló mindenkinek.
És most, hogy a minoszi civilizációt említed, ugye tudjuk, hogy Santorini vetett véget neki. Elég nagy durranás lehetett anno, amikor lerepült az a kb 8 km átmérőjű hegytető onnan. A hajók a mai napig a calderába úsznak be, és hát ugye a falvak is a kürtő szélére épültek.
Szegény krétaiak mit érezhettek, amikor a kb 30-40 méteres hullámfal megérkezett feléjük?!

A citált képen nekem az a kékség inkább valamiféle fejfedőnek tűnik, arany szegéllyel a homlokon +frufru +konty, de hiszek Neked, mert a görög csajoknak mai napig is van barkója.:)

Lassacskán én is jó éjt kívánok mindenkinek, az utolsó huszasért ezt a számot küldöm mindenkinek, aki szereti:
www.youtube.com/watch?v=sWGmCC976RM&feature=related

jaegtoer 2008.07.25. 00:40:41


"tulok ex betonputtó · www.youtube.com/watch?v=-c5X5QtkeHs&feature=related 2008.07.24. 22:33:12
lapi: én a pilseni típust annyira nem kultiválom, inkább a Heineken és a Guiness."

Tulok, Kedves Beton, Drága Barátom! Jer, ölellek kebelemre, s lássuk mire megyünk mi ketten 100 Heinekennel:-)
De most kocc, mert mindjárt itt a reggel:-(

Aludjatok jól...Cimbik, Cimbinák :-)

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.07.25. 00:57:55

jaegtoer:
sztem nem fogunk unatkozni ennyi jóval. Szerencse, hogy itt a lapi kocsmájában nagy a hűtő, oszt nem kell attól tartannk, hogy a HejjNekemek nem lesznek fogyasztható hevmérsékleten.

Akkor mindenki egészségére!

(Csendben jegyzem meg; mai napig nem tudom, hogy hogy a pitlákba tudtak ezek ilyen videjóklippeket csinálni 21 évvel ezelőtt.)
Tudom,
en.wikipedia.org/wiki/Anton_Corbijn
sok mindenre magyarázat, de akkor is!

www.youtube.com/watch?v=sJ16M3-nrkg&feature=related

/test: Dm: Behind the wheel

Gecc 2008.07.25. 07:22:08

Jo reggelit!

Ma gyors munkaban vagyok, oszt lelepek fel 1 korul Gyorbe. Vasarnap estig nekem szinem nem latjatok! Amennyiben feltunnek az emlitett idointervallumban, az csak a kepzelet szulemenye.

lapi 2.1 2008.07.25. 07:46:42

good morning! :D

sztem test már levajazta, hogy az mi audink legszebb hostessei várjanak a város határában, ahol szexis ruhácskáiban átadják neked a város kulcsát és egy bazi nagy kenyeret nemzetiszínű szalaggal átkötve. utána audi cabrióval visznek be a város szívében található hotel rábába, melynek halljában óriási világító vörös csillagot állítottak fel megünneplendő az emberi jogi bíróság korszakos ítéletét egyben. az erkélyről majd intézz rövid, de lelkesítő beszédet az egybegyűlt tömegnek, s az éjszakai buliban majd oldott hangulatban meséld el, amikor leninnel berúgtál még az aurórás időkben.

mi a hűséges tanítványok, már csak könyvből ismerjük a nagy tanító mondását, amit akkor eszközölt, mielőtt legurult volna a szmolnij lépcsőjéről: "elvtársak, félig berúgni kidobott pénz!!!

Gecc 2008.07.25. 08:13:23

Lapi

Szoljon beloled az Ur! :-D

test subject#28 2008.07.25. 09:17:25

good morning sunshine! :D

Gecc a vörös szőnyegek bekészítve, mint láthatod az idő javul. A többit Lapi már megírta, bár meg kell valljam őszintén a hosztesszekből lecsippentettünk egy párat.

Kösz Tulok!
Na csak rá kell keresni google-ben, hogy "index of behind the wheel.mp3", és akkor a goolge megkeresei a beindexált opendirectorykat ahonnan aztán on the fly lejátsza browserablakban a firefox quicktimmal.
cs1045.vkontakte.ru/u2694788/audio/67ac3fd59e.mp3

Liidiia a tiédhez youtube kellett, nem találta még a google sem. :D De otthon hál' istennek nem korlátozom magam ígyhát meghallgattam, és jó szám volt, de ritkán hallgatok komolyzenét.

Közben találtam egy googlenél eccerűbb zeneforrást openpirate.com

Haha. Kresszvizsgán nem puskáztam egész egyszerűen bementem, írtam egy 11 pontost, majd egy 12 pontost és végül egy 9 pontost, és ez 0 felkészülést igényelt. Városi vizsga a következőképpen zajlott, két órát ültem egy kocsma előtt az oktatóverdában, minden témát átrágtam magamban mire kijöttek az enyhén ittas vizsgáztató és az oktató. Beszállnak, és a vizsgáztató ennyit mondott: "gyorsan vigyen a rutinpályára mert fél órás késében vagyok." Ez annyit jelentett hogy ki kellett kanyarodnom a városháza előtti útra, azon mennem egyenesen úgy 1 km-t és lekanyarodni balra a rutinpályára. És meglett a jogsim! :D Ahogy tellt múlt az idő vezetni is megtanultam.

Gecc 2008.07.25. 10:02:10

Test

2 is eleg... oreg vagyok mar a 3-hoz. 5 korul erkezem, addigra csipjek ki magukat, a szolgaltatasukra azonnal szuksegem lesz! :-]

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.07.25. 12:01:59

Még hogy nem hasznos az autópálya a környéknek? Már átadás előtt is!
index.hu/gazdasag/magyar/m6v080725/

Gecc 2008.07.25. 12:11:30

Kedves Testvereim!

Megint csak Cartman-t tudom idezni:
"Na cső skacok, éééén leléptem!"
:-D

Vasarnap veletek, ugyanitt.

liidiiia 2008.07.25. 12:22:21

helllló mindenkinek :-))))
csak beköszöntem táviratilag, +
szép napot mnkinek, és plusszban
jó győrt az összes érintettnek!!!! :-)

lapi 2.1 2008.07.25. 13:30:56

tulok! ez télleg gáz. nem mentség, hogy a mega állami beruházások mindenhol büdösek kissé.

lidia! gecc et megérdemli győrt, ahogy test bajtárs is! a fizetéseket meg tessék annyira felemelni, hogy mindenki bírjon egy audit venni magának. mi lesz itt, ha beindul a mercedes gyártás is? :DDDD

test subject #28 · http://www.youtube.com/watch?v=b-kDpnArNg4 2008.07.25. 14:15:58

én monnyuk toyotát szeretnék ha lehet választani :)

és kösz a jókívánságokat! a magam részéről szombaton kapolcson fogok missziót teljesíteni :)
elsődleges cél a helyi alkoholkínálat minőségének empírikus ellenőrzése, bónuszfelaldat a lokális fauna nőstény egyedeinek tanulmányozása. :D

Non est volentis · http://nonest.blog.hu/ 2008.07.25. 16:15:46

Na, én meg reggel óta rohangálok a városban fel-alá, mint pók a falon.
Elugrottam a bátyámhoz bicikliért, benéztem egy szervizbe, végigkerekeztem a Duna-parton, kimentem Kispestre, vissza a Kálvin térre, most újra itthon.
Ja, még be kell néznem az autósiskolába is adminisztrációs teszetoszáskodni.

Holnaptól én se leszek itt kb szerda estig, leugrok évfolyamtársakkal balcsira.
Most még össze kell pakolnom, meg lehet, hogy el kell mennem gumipókot venni, nem tudom, van-e.

További szép napot mindenkinek! :)

lapi 2.1 2008.07.25. 16:18:52

test, azért vigyázz a japókkal. pláne, ha csajozol is. :DDDD

www.youtube.com/watch?v=pMGwOnuIsvY&feature=related

otthon nézd meg, mert nem jó ha lelövöm a poént, azaz leírom a videó történetét. :DDDD

lapi 2.1 2008.07.25. 16:21:15

nonest, jó bulizást, nyaralást!!! :DDDD

www.youtube.com/watch?v=611tt19AN3s

lapi 2.1 2008.07.25. 16:42:59

ladder:

"szánalomból vett képek - öngyilkos pénzt szülnek

ilyen nem köll, akkor inkább elégetem, vagy rohadjon rám az összes kurva festményem, nahát"

baromság, brother! ha a génrulett tehetséget pörgetett ki nálad, akkor neked nem égetni kell a képeket, hanem csinálni. b+, te érted miről beszélek. és vágom, hogy érted marleyt is és nem az jön le róla, hogy biztos tele volt tetvekkel a rasta-haja. :D

www.youtube.com/watch?v=4u2GpQzEu3Y

lapi 2.1 2008.07.25. 19:47:57

én barom!!! ez a jó link lidia munkájához (tulok rádöbbentett)

liidiiia.wordpress.com/2008/07/15/nyari-pihi-ideje-van/#comment-78

Non est volentis · http://nonest.blog.hu/ 2008.07.25. 19:56:40

Az indulás ki lett tolva hétfőre, vagy keddre, szal addig még számíthattok rám a kocsmában... :)

lapi 2.1 2008.07.25. 20:42:09

akkor te még olvashatod rettenetes új postomat guevaráról, sok vidám zenével és tánccal! :DDDD

mi vasárnap reggel indulunk az adriára, az meg biztos, hogy nem hagyom a vinyón a postot, mielőtt megesznek a cápák pag szigetén. :DDD

liidiiia 2008.07.25. 20:48:35

lapi, helllló!!! :-))))
"lidia! gecc et megérdemli győrt, ahogy test bajtárs is! a fizetéseket meg tessék annyira felemelni, hogy mindenki bírjon egy audit venni magának. (...) :DDDD "
szal: te miből gondolod amúgy, hogy én vagyok gecc et és test főnöke? :-DDDDD de ha én lennék, nyomban fel is emelném a fizujaikat, szó se róla!!!!!! és olyan japós mély hangon!!!!!! :-DDDD


nonest, ma voltam a művészellátóban és kiírtam a savmentes pépör márkaneveket, küldöm hamarosan majd. :-)

ladder non líder 2008.07.25. 20:49:11

brother no money van cry :) sajna. de azér értem persze, csak kissé elkeseredtem, amikor kajára sincs pénzem (ríl), a milliomos meg beigéri, hogy jön képekért, és mégsem, akkor má télleg acsargok....

liidiiia 2008.07.25. 20:50:59

ladder,
aki eztet a művészutat meri választani, annak minden elismerésem!!!!!! mit írandjak, szurkolok, hogy betoppanjon a milliomos!!!!!!

lapi 2.1 2008.07.25. 21:18:27

hát b+, keresd meg azt a kurva képet, amelyik azt akarja, hogy pont te fesd meg. ez azért kurva nagy utat igényel, bár én nem vagyok művész. de csakis magadra számíts, ha télleg készan akarsz állni arra, hogy megfesd azt a képet, amit neked kell és nem másnak. akkor baszottul foglak irigyelni odafent a felhőkön csücsülve és vidáman fütyörészve:

www.youtube.com/watch?v=93ubRaUm2J0

lapi 2.1 2008.07.25. 21:47:23

ezt a 6'19-nél belépő clapton miatt raktam ide, ladder. mekkora király, ahogy belép cigivel, amit odatűz a gitárnyakhoz! tessék elolvasni hozzá:

hu.wikipedia.org/wiki/Eric_Clapton

és meghallgatni esetleg, pedig clapton gitározni és nem énekelni tud igazán:

www.youtube.com/watch?v=VRsJlAJvOSM

ladder non líder 2008.07.25. 21:51:06

csak azt teszem! baz
kurvajó ez a zene és elég rég hallottam, olyan régi és kicsit fájó érzéseket húz elő belőlem. és ja, csak magamra számíthatok, de néha az ember hajlamos elkényelmesedni és másra hárítani bizonyos dolgokat. vagy a fasz se tudja ebben a kétélű jelenben

www.banksy.co.uk/

ladder non líder 2008.07.25. 22:00:10

figyelj a hangja sem rossz az:) meg érdekes a gyerekkora :P baz

köszi lid a bíztatásat

liidiiia 2008.07.25. 22:45:19

szia lapi,
holnap még este beköszönök, minden jókat kívánok utazóknak, maradóknak, aztán én is elhúzok 1 bő hétre.

mostan meg jóéjtet én is, mindenkinek szép álmokat! :-)

ladder non líder 2008.07.25. 23:19:45

elmentem ma pár képemért egy helyi kávézóba, mert a tulaj szerint nem voltak oda valóak, sétáltam hazafelé, és a városháza sarkán megláttam egy öreg szakállas loboncos hajú, amolyan hómlessz sztájl öreget, pár képpel a hóna alatt, ugyanakkor ő is kiszúrt engem, összenéztünk, pacsiztunk, meghívott egy sörre (az volt a reggelim meg az ebédem), szintén festő, 60 éves múlt, iszonyú élettapasztalat és szeretet világított, kissé szürkés szemeiben, megnézte képeim, kérdezte ki a mesterem, mondtam az élet maga, erre ő : "látszik", szal technikailag, meghívott magához festeni a tanyára, aszonta segít ne legyen olyan karcos a stílusom, kiállítást tervez meg galériákba betesz, viszont amint ránézett a képeimre tudta és mondta, azért szeretne megtanítani ezt-azt, mert látja hogy lehagyom, idővel, most még gyerek vagyok, hozzáteszem a képek amik csak úgy a hóna alatt voltak, egy ecsetvonás rajtuk többet ér az én összes képemnél, szóval tud az öreg nagyon, elég hosszasan beszélgettünk, teológiáról, művészetről, mindenfélékről, egyből levágta, hogy miféle vagyok, mégis isten-istennel koccintottunk, mellesleg izraelben él egy zsidó nőtől született lánya, (a "zsidó nőci" meg a helsinki olimpiaibajnok atléta, szilágyi lyánya) jaés a tag amúgy kajak keresztény...
nekem viccesen, józsef attilához, hasonlította a fizimiskámat, (azért vicces, mert sztem semmi józsef attilás nincs rajtam), akitől mellesleg olyan kéziratai vannak, miket még ki sem adtak, vagy csak nemrégiben tettek közzé.
rutkai évivel, latinovics zolival, bozsó jancsival, és még számos hasonszőrű alakokkal voltak cimborák, mindegy is ezek, a lényeg, az élet nekem valamiért mindíg úgy alakítja az utat, hogy az ilyen felhőről lábukat lógató nagyok, akik valamiben tálentumok, valahogy belémbotlanak, és látnak és hallanak, és mindíg a végső elkeseredettségemben a fülembe tapsolnak, hogy héé, nem rossz az utad csak járj rajta, és ez csak egy bucka, túllépve a gondon van még itt mit látni, ahogy minden folyónak két partja van. ez a claptonos sztori indíttatta mindezt, bocs a terjengésért, meg a helyfoglalásért...

lapi 2.1 2008.07.26. 08:08:45

jó reggelt! :DDDD

ladder brother, erre már csak most bírok reagálni. komolyabban majd a post-omban. most csak annyit: fiatal vagy és tanulj. ha nem iskolában, akkor bármikor és bárkitől, akitől érdemes. olvass dosztojevszkijt, vagy hallgass claptont. de tanulhatsz a hangyáktól is, ha van rá egy félórád és megfigyeled őket. nekem már ilyesmire nincs elég időm, de bármikor feljöhetsz hozzánk és pontosan vágod, hogy mindig tudunk dumálni egymással bármiről. lásd cypress hill, vagy wu thang clan project. (elmentem volna mellettük, ha nem hívod rá fel a figyelmemet néhány éve.)

ja és claptonnak kiesett a négy és fél éves kisfia az ötvenvalahanyadik emeletről. utána csinálta meg a tears in heavent. józsef attilából sem a vonat marad meg, hanem a versei. neked meg van egy fiad, b+! vigyázz hát rá. a kedvéért menj végig az úton és meglesz a kép, amelyik pont téged keres. türelem...

www.youtube.com/watch?v=t2fam4meCrY&feature=related

na ez nem egy cypress, ám didaktikus videjó. te meg nyomod az mc projectet is. azt mondtam neked néhány napja, hogy gyere ebbe a kocsmába és nem fogsz csalódni. az itt iszogató törzsközönségtől kiszabott sokat tanulhatsz és megismertetheted magad. ha akarod. a blogom már túllépett rajtam, s ezért nyomom ki kurva nehezen ezt a che anyagot.

ez a legtöbb, amit a barátoktól kaphatunk. hogy felbasszák a magunk elé állított mércét. pedig a kezdőmagasságot mindenki úgy állapítja meg magának, hogy az első kísérlet simán menjen. sajnos nekem nagy túl sima volt az életem ahhoz, hogy írjak egy baszott jó verset, vagy akár egy baszott jó újságcikket. pedig szeretném én is bevarrni azt a gól, amivel a magyar csapat megnyeri a vébé döntőt húsz év múlva. a 90. percben a brazilok ellen a bal felső ficakba 25 méterről. én már régen csak egy noname mr. wolf szeretnék lenni. ez nagyjából megvan, plusz az olyan emberek barátsága, akik között te is ott vagy. bazd tehát fel a lécet világcsúcsmagasságra, de tudd, nagyon fognak akkor is tisztelni, ha csak a 2 métert bírod majd átvinni. ez nem elég még egy magyar bajnoki címhet sem, de az emberek 99,9 %-a képtelen átugrani egy két méter magas falat. te majd akkor fuss neki, amikor már megvan a 210 edzésen. kurva szomorú látvány, ha valaki nekiugrik a falnak, s ott csattan szét a feje a falon. ám olyan életút nincs, amikor soha nem kell ugrani. a falakat kerülgető emberek mindig eltévednek. mert kell ugrani, ha csak egy méteres a fal, akkor is át kell ugrani. a szélvédőn szétlapuló bogaraknak nem jött be a fény. az autós tölt a tartályba nyári szélvédőmosót, oszt jónapot. pedig a fény biztos nem erről szól. fotószintézis nélkül nincs élet, s erről ne nyissunk vitát, elvtársam.

ps: menj rá a www.inda. hu ra és csinálj egy accoun-ot magadnak. azzal reggelj be és bazd oda a blogodat, ahogy más is teszi. akkor csak egy klikk és ott vannak a munkáid. legyél rá büszke, b+. mi sem ezért nem tesszük ki itthon a szaxis képedet, mert nem azt szeretjük a legjobban az összes falon lógókat is beszámítva, hanem akkor ki kéne festeni az egész lakást. azt meg ne most, könyörgöm. meglepődnél, hányszor emlegetjük, de kurva jó ez a kép. még a baromarcú anyósom is bólogat... és nem azért, mert ismerjük a festőt, hanem mert az a kép (is) kurvajó. nem van gogh, de clapton sem egy pavarotti és kecskemét sem egy szarajevó. mindenki "one" baszki, ezért számíthatsz csak magadra. ahogy minden egyes "one". a többi a plusz, ami segít átugrani a falat. de csak ha kell, mert nincs más út.

obama is pont ezt ugatja. csak egy út van. ami azért baszott unalmas lenne, ha a hortobágyon indulna és vezetne végig át egészen a végállomásig.

ladder non líder 2008.07.26. 09:13:26

hmm x év után ma először ébredtem fel 5kor, igaz fejfájásra, de má nem bírtam visszaaludni, kimentem a piacra, meg kíváncsi voltam a kora reggeli üres utca képére is, uccsó 160 forintomból vettem négy darab édes almát, aztán hazajöttem. zenélni könnyebb, mint festeni, mer kb tíz éve festek, meg rajzolok és még mindíg nem tudok, viszont 3 hónapja klarinétozok autodidakta, és már majdnem vissza tudom játszani amit hallok. a repp nekem nem az életem, stílusgyakorlat, az hogy az írásom rímes meg ritmikus, csak könnyíti az ütemre beszélést. nem tudom különválasztani a zenét, az írást, meg a képeket, három különböző és mégis egységes dolog ez az életemben, ahogy ugyanazt mondja a széltől zengő erdő, a folyó, a lapi, a hindu guru, és a rabbi, más aspektusban. baszott poros ez az út, és ritkán tudom csak lemosni a lábam.

lapi 2.1 2008.07.26. 10:02:58

picsába! hallgasd lenin öregfiúval, b+!

www.youtube.com/watch?v=FhTCYqJsfqs

lapi 2.1 2008.07.26. 10:03:48

waters az vizek-et jelent-e, btw?

Gecc 2008.07.26. 11:10:37

Jo reggelit!

Test! Fasza! Meghoztad a joidot! :-D

Amugy meg kezcsokom Gyorbol... mindenkinek!

jaegtoer 2008.07.26. 11:27:02

Jó reggelt Fiúk, Lányok!

Lapikám írgyá, szerkesszé, ne velünk törőggyé.
Szomjas vagyok, várom a posztot.
Erre se válaszolgyá!

jaegtoer 2008.07.26. 11:36:40

Kedves Gecc!

El sem hiszed, hogy megkönnyebbültem.
Olvasom, hogy Test.nek írod: Fasza, meghoztad a jodidot.

Mi a frannak kellhet Geccnek jodid? Mit akar enyhén oxidálni, vagy redukálni. Posztho' nem kő, mert oda az Ő esze köll. Balaeset volt. Vagy vegyészkedni, fertőtleníteni. Ez egy veszélyes anyag!?! Mindez Győrben?!
Osztán, csak egyszer felröhögtem: AHA! jóidő:DDDD
Jól benéztem! Beleláttam egy olyan betűt, ami ott se volt: Ez a vég:-)

jaegtoer 2008.07.26. 11:49:04

Balaeset. Szép... latin é, pedig csak elütés. Inkább: baleset...-et akartam írni

jenőke 2008.07.26. 13:39:27

Ne add fel!
Amit írtál, arról egy –sajnos- régen látott barátom jutott eszembe, aki úgy tartotta, hogy akarattal sok mindent lehet elérni. Sok mindent elért, de most csak egy példa: huszonvalahány évesen elkezdett balettozni, de ehhez tudni kell, hogy táncolni is húszévesen tanult meg, mert addig ez a probléma nem érdekelte.
A balett iskolában egy filmhez volt válogatás. A „jó” szemű rendező megkérdezte a srácot, hogy hány esztendős? A válasz hallatán jóindulattal tanácsolta, hogy ebben a korban ilyen tudással helyesebb lenne abbahagyni.
Nagyon megrökönyödött a felháborodás (mértékén is, és kifejezési módján) amikor tudtára adták, hogy három hónapos tanulás után nem mondhat véleményt arról, hogy meddig jutott a balett tudományának elsajátításában, továbbá tanácsot is kapott, hogy hová menjen szakértelmével.

jenőke 2008.07.26. 13:40:45

az előzőt
ladder non líder 2008.07.26. 09:13:26
lidernek címeztem, de ez lemaradt.

ladder non líder 2008.07.26. 16:18:45

hát jenőke, nem adom fel, és az a véleményem, hogy az ürge ha ríl arc akkor még mindíg balettozik,
és leszarja a rendezőt, és arra hallgat aki jót akar neki, úgyértem lehet valaki technikailag kurvajó ( baletton át a festészetig) de ha nincs benne spiritusz, az a valami plusz, amitől egyedi lesz, érted önmaga, és nem egy technikus.
na máshogy, voltam nemrég egy underground zenei fesztiválon, valahol itt a kiskunságban, elég kevesen voltak, fellépők is, meg közönség is, a lényeg, hogy voltak ott mindenféle zenészkék, ilyen fősuliról meg olyan akadémiáról, lényegtelen, egy cigány haverommal, aki dobol, gitározik, meg bármilyen hangszerhez hozzáér azon játszik, én gyerekkorom óta dorombozok, újabban 5-8 éve jöttek be az első fafúvósok, leültünk melléjük, zenélni. zenélni, a zene, meg a hangulat öröméért, nem pedig hopp juliskát vagy bachot játszani, nem mintha elítélném ezeket, de a cél egy közös jazzelés lett volna, ami nem sikerült, mert azok a fiatalok, egészen egyszerűen nem tudtak mit kezdeni a nem betanult dolgokkal, nem tudtak elvonatkozatni az iskolás dolgaiktól, 1 srácnak sikerült ráérezni a hangulatra, a többiek nem értették mi történik, valószínűleg nem is akarták nem hogy érteni de még érezni sem, szóval azt akarom ebből kihozni, bármennyire ügyes vagyok a betanult iskolás dolgokkal, attól még nem lesz valami eredeti, egész egyszerűen egy üres technikai kombó lesz, élvezet nélkül, nem fog kirázni a hideg, persze nem minden esetben a katarzis a cél ahányszor hangszerhez nyúlok közönség előtt, csak legalább valami kis kiszámíthatatlanság, valami kis plusz amitől íze lesz. van itt kecskeméten egy régi csapat, az úzgin űver, meg volt itt egy csiperó (nemzetközi gyerektalálkozó) aminek keretein belül egyik este fellépett a budapest klezmer band és hát hallgattam ugye a jól ismert eposzokat (főleg a klarinétos érdekelt, hátha látok, hallok, szépet érdekeset), egyszer csak mellém állt ebből a fent említett úzgin űverből a majoros gyula (fúvósok) mondom ez a klarinétos nem valami extra, erre ő : hát persze, kiszámítható, viszont hallottalak benneteket a minap a városban zenélni klarinétozol? mondom ja, aszonta fasza, teccett neki amit hallott, pedig szerintem, ha őszinte akarok lenni, akkor kritikán aluli a tudásom ilyen téren, csak fújom a pár kis átköltött klezmer nótámat semmi komoly, mégis volt benne valami amire egy igen jó muzsikus azt mondta érdemes odafigyelni.
ugyanez a képekkel, bevittem zsűriztetni tavaszi tárlathoz pár melót, megnézték elküldtek, jöjjek vissza jövőre mer szar, mondták a technikusok, hozzáteszem, egy öreg igen elismert és tekintélyes képzőművész mondta vigyem be a cuccokat mer "kurvajó melók, hadd lássák a begyöpösödött faszok, hogy van új a nap alatt",
szal elküldtek a technikások, az eredetiek meg azt mondják ez kell, csak csináld,
na most ezek után, kissé megrendültem az iskoláskodókkal szemben, mert kurva nagy különbség van, a hibakeresés, meg az objektív kritika között - amiből építkezni lehet, nem holmi nesze semmi fogdmegjól, idővel úgyis odabaszok bármelyiknek, amint beértem.

maradok tisztelettel ki voltam. remélem az ismerősöd még táncol, és kösz a reflexiót.
béke : létra

6.Lenin 2008.07.26. 17:33:22

lapi · lapi.blog.hu/ 2008.07.26. 10:02:58

Nekem szerencsém volt,még fiatalon láttam a következő filmet és ezek a képkockák meghatározták a további életem,ha bedől valami.......

www.youtube.com/watch?v=EUGlSfV3xJs&feature=related

......aztán tovább!

vagy leülök és meghallgatom...

youtube.com/watch?v=HL76ZqqZnRM

liidiiia 2008.07.26. 22:48:11

lenin: :-))))) jaja kábéra: "te csak táncolj, a zene meg majdcsak megjön valahogyan" :-)


sziasztok :-)))))))) , remélem tulok nyert tennap a kártyán ;-) :-))) . szal, mindenkinek szép napokat, én kábé bő 1 hét múlva leendek majd, addig balcsi és dolcsevíta. ahol remélem minden nagyon klassz lesz, és uaezt nonestnek is, akivel osztozni fogok a tavon!!!!!! lapi: neked is nagyon klassz adriát!!!!!!! + hölgyinek is jó pihit, és gecc et.nek is jó utat + testnek is jó kapolcsot!!!!!!! Ésésésés a kocsmában maradoknak IS minden mindenféle jókat!!!!!! :-))))

lapi 2.1 2008.07.27. 00:18:16

rohadt nehéz szülés volt, mert közben pakoltam is. most bemászok az ágyamba.
peace & love :DDDD

jaegtoer 2008.08.05. 04:29:48

Szia Lapi!

Nem nagyon melegíteném :-) fel ezt a témát, de mégsem bírom megállni, hogy ne feltegyem ezt az álnok:-) kérdést:: mi a csuda ez itt:-) ?

melegleles.blog.hu/2008/08/04/szivarvany_szentfazek_misszio
süti beállítások módosítása