Bookmark This Site

COMING - ÚT

"Ingrid Sjöstrand svéd költő Néha csontvázakról álmodok c. gyerekversében az anya megpróbálja megvigasztalni a gyereket, hogy "csak álom volt". Mire a gyerek: "Mintha sokat segítene, / hogy a szörnyűség itt belül van / és nem ott kívül." Ha a természet működésének fegyvertárában (sok más között) valóban megtalálható a káosz is, akkor nem csoda, hogy a káoszelmélet jelenségeibe lépten-nyomon beleütközünk - akár a külső természeti világban, akár saját belső világunkban. " Mérő László

Friss topikok

  • Gecc: Torrente is ezt a szarhazi Barcat szerette, nemde? Ehhh... hajra MU! (2011.05.28. 21:58) A vizsgálat lezárult, felejtse el!
  • Gecc: @hölgyválasz: Szia Holgyi! Mindenki megoregedett vagy nemtom, de az biztos. :-D (2011.01.31. 22:24) szöveg nélkül
  • jaegtoer: @lapi: Szia Lapi! Csak most látom hogy az szdf-fel kokettálsz. Az lmp már nagyon más? Üdv. (2010.02.02. 07:42) Elkúrtátok...
  • lapi 2.1: nem vagyok benne biztos, hogy vajon akad-e még bárki, aki olvassa a blogomat. mindenesetre csinált... (2009.10.28. 18:43) agycétén
  • lapi 2.1: bár gyurcsány iránti elkötelezettségünk továbbra is szilárd, mint a márvány, de a peresztrojka nev... (2009.06.05. 10:35) szezonzáró

Ne félj, Che! "Az Istenhez imádkozni kell, de a parthoz evezni." (Tolsztoj)

2008.07.27. 00:16 lapi 2.1

Minden harcos érzett már félelmet egy-egy csatától. Minden harcos csalt és hazudott már életében. Minden harcos indult már el olyan úton, melyet nem neki szánt a sors. Minden harcos szenvedett már jelenléktelen dolgok miatt. Minden harcos érezte már, hogy nem igazi harcos. Minden harcos követett már el hibát spirituális küldetése teljesítése közben. Minden harcos mondott már igent, mikor nemet akart mondani. Minden harcos bántott már meg olyan embert, akit szeret. Éppen ezért a fény harcosa: mert keresztülment mindezen, és mégsem vesztette el a reményt, hogy lehet jobb, mint az adott pillanatban. (Paolo Coelho brazil író)

 - Akkor feleljen a kérdésre. Mikor nem mondta, hogy mi nem találhatjuk magát bűnösnek?
 - Tegnap késő ese a latrinán, ezredes úr.
 - Ez volt az egyetlen eset, amikor nem mondta?
 - Nem, ezredes úr. Én mindig nem mondtam, hogy önök nem találhatnak engem bűnösnek, ezredes úr. Amit én Yossariannak mondtam, az az volt...
 - Senki sem kérdezte öntől, hogy mit mondott Yossariannak. Mi azt kérdeztük, hogy mit nem mondott. Minket egyáltalán nem érdekel, hogy ön mit mondott Yossariannak. Világos?
 - Igenis, ezredes úr.
 - Akkor menjünk tovább. Mit mondott Yossariannak?
 - Azt mondtam neki, ezredes úr, hogy nem találhatnak bűnösnek engem a fegyelemsértésben, amivel vádolnak, ha hűségesek maradnak...
 - Mihez? Maga motyog.
 - Ne motyogjon.
 - Igenis, őrnagy úr.
 - És motyogja azt is, hogy ezredes úr, ha motyog.
 - Metcalf, maga kurvapecér.
 - Igenis, ezredes úr - motyogta Clevinger - Az igazsághoz, ezredes úr. Hogy önök nem találhatnak engem...
 - Az igazsághoz? - az őrnagy elhűlt - Mi az igazság?
 - Az igazság, ezredes úr...
 - Ez nem az igazság - gúnyolódott az ezredes - Ez Marx Károly. Majd én megmondom magának, mi az igazság. Az igazság a kitaposott vakbél, a földbe nyomott pofa, igazság az, ha éjszaka egy szál rohamkéssel kinyírja egy hadihajó fegyvertornyát, vagy az éjszakában szó nélkül tarkón csap valakit homokzsákkal. Megfojt. Ez az igazság, amikor mindnyájunknak bátornak és keménynek kell lennie, hogy Billy Petrolle-lal megharcoljunk. Kapáslövés. Érti?
 - Nem, ezredes úr.
 - Ne ezredesurazzon itt.
 - Igenis, ezredes úr.
 - És mondja azt, hogy ezredes úr, amikor nem ezredesuraz - parancsolta Metcalf őrnagy.

"ritana is éppen olvassa heller 22-es csapdáját. és igaza van. akárki is ő. egy blogger, az biztos. ahogy az sem vitatható, che egy harcos volt. a sötétség nem keverhetó a fénnyel, mert alig pislákoló gyertya lángja is erősebb a legtömörebb sötétnél. 

 

Alberto Korda híres fotója
Született:
1928. június 14.
Rosario, Argentína
Meghalt:
1967. október 9.
La Higuera, Bolívia

 kubai állampolgár.

Legendává válása szinte halálának pillanatában megkezdődött. Világszerte tüntetéseket tartottak tiltakozásul meggyilkolása ellen. Versek születtek életéről és haláláról olyan költők tollából, mint Pablo Neruda vagy Csóri Sándor. Jean Paul Sartre "korunk legteljesebb emberi lényének” nevezte őt. Alberto Korda kubai fényképész híres képének „grafikásított” változata a teáscsészéktől a pólókig szinte minden felületen megtalálható, korunknak talán világszerte legismertebb ikonjai közé tartozik.

Halálának helyszínén, La Higuerában turizmus épül a Che kultuszra, a falu közösségének így valóban Che Guevara vált az egyetlen kézzelfogható reményévé.

2008. június 14-én Che Guevara születésének 80. évfordulóján szülővárosában, Rosarioban felavatták emlékművét is. A háromezer kilós egész alakos szobrot Andrés Zerneri szobrászművész készítette a Che 15 ezer rajongja által adományozott 75 ezer kulcsból és más kisebb bronztárgyból.

 

nagyon sokat baszakodtam ezzel a post-tal. pedig amikor megírtam az első verziót, nagyon gyorsan ment. aztán egyszer csak elvesztettem a fonalat, a clue-t ehhez a dolgozathoz. azóta szenvedek, írok és törlök, írok és törlök. mert kit érdekelnek az én lelki nyavalygásaim?

hát pont engem, aki internetes naplót vezetek pár hónapja. ment is a cucc, mint a karikacsapás, nagy élvezettel és viszonylag simán nyomtam a postokat. eddig a pontig. mert kijött egy gombóc belőlem, de nőtt helyette egy virtu közösség. meg lídia kirakta az első festményét, amit én fantasztikusan szépnek látok és nem is merem megkérni lidiát, hadd használjam fel ehhez a sokáig vajúdott posthoz. egyrészt mert biztos megengedné, sőt akkor sem szólna, ha csak úgy lenyúlnám, de nem való ide. saját önálló teret érdemel. persze elfogult vagyok lidiával, mert szeretem. ahogy szeretem azt a kocsmába járó másik arcot is, akivel találkoztam face-to-face harmadik nekifutásra a héten pesten. mert pont olyan volt, amilyennek a háeszei alapján elképzeltem. még pacekra is, ahogy mondani szokás. zavarban voltam kicsit, ezért túldumáltam, mert nekem sokkal könnyebb volt az életem, burokban születtem, no. (pont azt felejtettem el megkérdezni, hogy megnevezhetem-e ebben a postban, de jobb is így.) még szerencse, hogy sohasem szerettem volna tanár lenni. 

szeretném azt hazudni magamnak, hogy biztos van reinkarnáció és én ezért az összességében igen fasza 55 évért, ami már biztosan bent van a zsákomban, megharcoltam korábbi életeimben. de akkor tessék már mondani, miért nem emléxem semmire? ne ámítsuk magunkat elvtársak, az is rulett, hogy valaki bill gates örökösének, vagy egy olaszliszkai gyilkos 6. unokájának születik meg és pont akkor, amikor.

nem is panaszkodom, bossza meg. most harcoljak egy kommunistáért, vagy értsem meg, amit minden pólókészítő kisiparos levág arkansastól ceglédig? nem sztálin portéjára van tömegigény az utóbbi évtizedekben. hanem a harcoséra. aki bizony hős és nem egy közönséges gyilkos. a kettő között vékony a vonal, de ott van, le kell csak fújni róla a port. che harcolt a szegényekért, mindössze az életét kockáztatta, pedig már segge alatt volt a bársonyszék. és messze nem olyan mélyről indult, mint egy másik fiatal barátom, aki szintén fest, vagy klarinétozik. ráadásul che orvosira járt, mint a lányom, s nem egy link joghallgató volt, mint fidel castro.

szal hogy jövök én ahhoz, hogy megítéljem che-t??? hát úgy, hogy majd elígazíttatom magam. próbálok nem a plasztik jézusokra fókuszálni. bár ugysem sikerülhet. ráadásul indul a család nyaralni a tengerpartra, ami azért csak jobb, mint az andokban harcolni. vessem hát magamat a mókusok elé, 24 éves voltam, amikor bowie már nyomta:

 

vegyük csak komolyan a rendszerváltást, elvtársak! 1990... írtam már eleget a politikai múltamról, lassan úgy érzem magam, mint az egyszeri ivan ivanovics novoszibirszki kalauz, aki annak idején kezelte lenin menetjegyét a transz szibériai sebesvonaton 1917. szeptemberében útban pétervár felé. az uljanovszki hős kiszámította, hogy pont november 7-ére ér átszállással az aurórához, ezért már hetek óta híreseket mond, hogy legyen majd mit tanulnom a suliban. azt mondja a kalauznak felriadva szendergéséből: „fiam, a könyv az ember legjobb barátja”, fogja hamarosan gorkij mondani, tanulni, tanulni, tanulni és lesz még belőled mozdonyvezető, malcsik-szpálcsik!

mozdonyvezető ugyan nem lett belőlem, ám nem is élek meg abból, hogy egyszer beszéltem Vlagyimir Iljics Leninnel még 1989-ben. mert ez magyarország, a világ legizgalmasabb, egyben legviccesebb országa. a hazám. érdemes elgondolkozni azon is, miért mondják, hogy az írek a nyugat magyarjai. történelmileg.

 

azt is mondják, hogy a szabadság olyan, mint az oxigén. ha van, akkor senki sem veri a seggét a földhöz örömében, hiszen nincs bizonyíték arra, hogy az emberi lény rabnak született, talán még a hangya, vagy a kender sem, de ne menjünk ennyire messzire. mindössze megállapítom: „magyar vagyok, nem turista!” és legyünk őszinték, ezzel nem érdemes vitába szállni, akárki találta ki. a föld és a labda is kerek, vagy göbölyű. elvégre.

kecskeméten nem volt auróra, viszont az egypárt annyira fellazult, hogy már 89-ben az akkor alternatívnak nevezett pártok, mint mdf, szdsz, fkgp, néppárt, szocdem részére a németh kormány kiutalt néhány szobát a régi megyei tanács épületében. na azok voltak a hősi idők. volt a pártokban mindenféle ember, fiatal és öreg, művelt és műveletlen. normális és szuperbarom etc. tök jó volt, mindenki tegezett mindenkit és talán még valami lelkesedés is volt, de ez nem akkora, ahogy ma azt sokan gondolják. ha hozzáveszem, hogy helyi ügy- és szóvivő lévén meghívtak mondjuk a megyei tanács vb üléseire. (városi vébé ülésre, egy radikális tanár tagtársam ment, vastagokat szólalt fel, de a kávét ő is elfogadta. beszarás volt a főügyésszel, főkapitánnyal és mindenféle nagyegerekkel kávézni a szünetben. tanácskozási jogunk volt, néha azt hittem beugrottam egy ál-monthy python jelenetbe.

 

egyik szünetben mondta nekem a magyar néppárt által delegált bácsi (szégyellem, de a neve kiesett az idő szitáján a fejemből) mondta nekem: „laci, veletek az a baj, hogy ezt a kis országot nemhogy nyugat európába akarjátok áttolni, hanem egyenesen amerikába!” nem is volt kedvem viccelődni vele, mert láttam a lemondó szomorúságot a szemeiben. tudta az öreg, nem kell azt tologatni, a globalizációt legfeljebb utálni lehet, hatástalanítani reménytelen. mondjuk a szovjet komcsik még a folyókat is vissza bírták fordítani, de csernobil ideje reméljük a múlté.

kerestem hát később az amerikai lázadókat, marilyn mansont megtaláltam, de eminem, a fehér repper nagyobb szupersztár lett, mint che. agyon sem lövette magát, hanem ilyesmivel tette gazdaggá a kapitalizmus powered by globalizáció:

ugye a kapcsolat nyilvánvaló? ebben a klipben tökmindegy, hogy éppen nincs a nyitó ötágú vörös csillag körül che sapkája és alatta arcéle. csak a véletlenen múlott.
 

 

egyetem után melózni kezdtem a járásbíróságon. pontosan 1977. március elején és 78 július 28-án havannában megkezdődik a XI. világifjúsági és diáktalálkozó, 450 magyar résztvevővel. mi öten, nem fértünk be az utazó keretbe.

ilyesmi volt akkoriban, még jó, hogy csak ff képet találtam a neten, a fenti szlogenekkel, amit akkor jelszavaknak hívtak.

Antiimperialista Szolidaritásért, Békéért és Barátságért!

szal sok baromság volt a szocializmusban, a VIT-et én a magam részéről ebbe a kategóriába soroltam már a gimiben is.

egyik nap a fenti két időpont között szólt nekem péter, hogy úgyis összejárunk négyen az évfolyamról, akik ide kerültünk, csináljunk hát egy csapatot és induljunk el a VIT vetélkedőn. "normális vagy!?" - kérdeztem vissza, "ki a f*****at érdekel egy idióta tévé vetélkedő, semmi kedvem berlinben nyolvanezred-magammal egy baszott nagy stadionban bámulni a sok hülyét körülöttem?" hangoztattam továbbá, hogy annyi esélyünk lenne nyerésre, mint szálasinak a felmentésre a főtárgyaláson. na akkor elmagyarázta, hogy a következő VIT havannában lesz, kubába meg úgysem juthatunk ki másként soha többet az életben. azért az mégiscsak a karibi világ baszott jó félvér csajokkal és kitűnő rumokkal. egy másodperc alatt feladtam kissé dogmatikusan elutasító álláspontomat és 24 órán belül felállt a nagy csapat: péter és cili, mint ügyvédjelöltek, gyula és szerénységem, mint bírósági fogalmazók és mari, aki bíró volt, ám kezdő, talán két évvel volt több nálunk. (csak ő nem volt évfolyamtársunk, de óriáshaver.)

most nem fogom itt végigmondani, mert nagyon lekanyarodok che-ről, de kezdetben csak bulinak tekintettük, csakhogy simán megnyertük az első kanyart. arra ment ki a vetélkedő, hogy a végén hat db (5 fős) csapat a tévében mérkőzik meg egymással és az első három megy havannába a VIT-re.

az biztos, hogy kezdetben azon röhögtünk, hogy gyula komolyan vette a feladatot, ugyanis felosztottuk magunk között a témákat. kibasztam vele, mert azt mondtam, hogy ő a legokosabb köztünk és még szorgalmas is. (nem volt 4-es vizsgája, szegény srác volt, kellett a népköztársasági ösztöndíj és ezért valóban mindenki tisztelte is az eszét és szorgalmát még a vad időkből.)

„b+ gyula! közülünk csak te vagy képes feldolgozni napjaink kubai irodalmát és politikáját!" - kiáltottam. először reflexből elküldött a picsába, de aztán közfelkiáltottunk.

...és gyula a küldetést komolyan vette. ma is látom elgyötört arcát, ahogy panaszkodva mesélte, hogy ennyi barom termelési regény nincs is a világon, amennyit ő elolvasott az elmúlt hetekben. na nem ragozom, vagy kurva sok fiatalt érdekelte fidel kubája, vagy mások is úgy voltak vele, mint mi, de tény nagyon sok csapat indult a nemes vetélkedőn.

a városi döntőn már ott volt a fél bíróság szurkolni. akkor megértettem az u.s. college sport lényegét. szuper érzés volt valamennyiünknek, no!!! a megyei döntő baján volt a kisz táborban kétnapos kiszerelésben, az országos elődöntő, ahonnan a legjobb hat csapat ment a döntőbe, meg tatán három napban. és onnan a legjobb hat csapat nyomulthatott be a tévébe.

akkor már nagyon keményen nyomtuk, edzettünk, még népi táncoltunk is, mart olyan feladat biztos lesz, ismertük a mozgalmi észjárást. (persze, hogy nem lett, de ha aki látta az alacsony, pocakos, kopaszodó és szakállas állandóan vigyorgó pétert csárdásozni, az nem felejti, amíg él, az hétszentség!

gyakorlatilag tatán már reális esélyünk volt akár az utazásra is. jöttek velünk férjek, szeretők, drukkerek, hihetetlen volt. csakhogy végig éreztük, hogy valahogy lepontoz minket a zsűri. (voltak feladatok, amit nem lehetett mérni, esszéírás egy adott témáról pl és ott nagyon nagy volt az ellenszél) a csajok egyre többször mondogatták is, hogy valami miatt minket lehúznak. hittem is, meg nem is, de kurva izgalmas volt a derby, az biztos.

és a vége felé jött egy feladat, ahol volt egy nagy borítékban 20-20 huszadik századi nőről és fasziról készült nagyméretű mti portré fotó. a diktatúrák ugye szeretik, ha hülye a nép. ezért mindent fekete-fehér alapon magyaráztak, de a politikát biztosan. a feladat az volt, hogy szét kellett választani a fotókat úgy, hogy a végén kijöjjön 10 „haladó gondolkodású” férfi és 10 ugyanilyen nő. a többi lesz a nem haladó, mert akkor már nem mondták, hogy „reakciós”. tehát good boys/bad boys felosztás. rá volt írva két nagy borítékra "haladó" és "nem haladó" azokba kellett berakni a fotókat, pecsét, zsürinél leadva.

namost ez azért volt egy kulcsfeladat, mert a helyes találatokért pontot adtak, viszont a helytelenekért levontak a meglévőből. szal duplán fizetett. azért ott már egyetemista és főiskolás csapatok nyomultak, meg mindenféle intézményekből, intézetekből, szal nem úgy kell elképzelni, hogy az egyik képen lenin, a másikon meg hitler figyelt.

óriási belső anyázások után, az utolsó pillanatban is változtatva, leadtuk a boritékokat és csak a miénk volt telitalálat. nem emléxem, hányadik helyre jöttünk fel, de akkor már tudtuk, olyan kevés feladat van, úgyhogy vödörrel a fejünkön is bemegyünk a tévébe. ott meg már nagyon jók az esélyeink, 50%. tolongtak a szállásunknál a többi csapat tagjai, hogy bírtuk mind eltalálni,

az az igazság, hogy golda meir-t mindenki a progresszív csoportba rakta rajtunk kívül. ők rosa luxemburg-nak vélték. péter röhögött: nálunk ez a kép volt a legkevésbé vitatott. „golda legfeljebb a nagymamámra hasonlít, de kurvára nem a rosa luxemburgra!” közölte vigyorogva az egybegyűltekkel.

aztán hetedikek lettünk, s nem a zsidó állam vaslady-je miatt, akiről ben-gurion még miniszterelnök korában azt mondta: „Golda az egyetlen igazi férfi a kormányomban.”

akkor már gátlástalanul lepontoztak minket, nem sokat cicózott a zsűri. a csajok zokogtak, még a továbbjutók is minket vigasztaltak. mi először káromkodtunk, aztán berúgtunk. már nem is haragudtunk, amikor az egyik zsűritag félrészegen elmondta, hogy azért történt, mert hülyén vette volna ki magát, ha öt doktor alkotta csapat jut be a tévébe, ott meg már mindegy, hogy ki nyer. na bazd meg, mondtam már ott, nagy bátran. oszt hazajöttünk. pedig addig mennyit buliztunk, ittunk, röhögtünk azalatt a néhány hónap alatt. mellesleg valamennyien elolvastuk che legendás naplóját, moldovát. mindenki hordta nekünk a kubai könyveket. még az indexen lévőket is. (mi voltunk a helyi állam- és pártvezetés büszkesége, vagy mi a szösz!) esküszöm nem emléxem, de valami pénzjutalmat kaptunk tatán. abból egyhangú döntéssel csaptunk egy hatalmas bulit, ahová meghívtuk a drukkereket. jól berúgtunk és feloszlattuk a csapatot. direkt nem kérdeztem meg egyiküket sem, de szíjjártózsolt legyek, ha bármelyikük is bánná ma már a projectet. vagy maradt volna tüske benne, hogy kipöciztek a kiszesek. ráadásul egy ilyen baromság miatt. a digóknál meg mindenki professore, vagy ilyesmi.


mert ugye a kádár rendszer megítélése ma sem egyértelmű. csakhogy mindig a rendszergazdának van igaza. egy ismeretlentől a cybertérből, test subject #28 pedig igazolhatja:

"A rendszer egy kényes jószág. amíg nem piszkálja az ember addig az apróbb hibák nem jönnek ki rajta, de ha hozzányúlsz akkor kiderül hogy olyan, mintha egy a kiömlő beleit visszatartó embert csiklandoznál..."

 

mert valljuk be, gecc és 6. lenin elvtársaim ilyenek vagyunk

 

meg ilyenek is persze

 

 


meg ezeknek az arcoknak a keveréke. és azért ott van a kis apró részletekben az a valami, amin furcsán csillan a fény. meg nőnek a falak is köztünk rendesen. ha pedig megint új rendszergazda kell, akkor legyünk jóhiszeműek, a többit majd úgyis meglátjuk. van itt ez az obama. melyik borítékba kerül 500 év múlva? fingom sincs, a pali erősen megosztja az elemzőket. nem értik hogyan tudja megszólítani azokat az ameriakat, akik sohasem szavaznak, mert úgy ab ovo leszarják a politikát. egy biztos 1963. június 26-án jfk, az államok első római katolikus elnöke megmondta a tutit, bár nem sokkal utána dallasban lelőtték (1963.11.22.) ám őt már igazolta a történelem, ma nem áll a fal a brandenburgi kapunál, kopogjuk is le gyorsan, teszem hozzá. indokoltnak látszik keresztet vetni, vagy csak bólintani egyet.

A Majna-parti templomi beszéd sikerét is túlszárnyalta Kennedy másnapi, szabadban tartott nyugat-berlini szónoklata: "A szabadság oszthatatlan... Ha egyszer mindenki szabaddá válik, akkor örvendhetünk annak a napnak is, amelyen az önök városa, az önök országa és ez az egész hatalmas kontinens, Európa, egy békés és reményteli világban egyesül. Azon a napon, amely biztosan el fog érkezni, a nyugat-berliniek józan elégedettséggel mondják majd el magukról, hogy tartották a frontot. Valamenynyi szabad ember, bárhol is éljen, Berlin polgára, s ezért mondhatom büszkén, mint szabad ember: Ich bin ein Berliner."

 

namost a héten mit tesz isten, pont itt tartott beszédet obama, aki csak elnökjelölt, ám ha novemberben nyer, ő lesz az államok első színesbőrű elnöke. ma még semmi sem biztos tehát de ez sem egy nagyon bonyolult beszéd. csak már színesben látható.

 
 

valami olyasmit vettem ki, hogy nincs választás, csak egy parancs, one order. le kell bontani a falakat amik közénk épültek, mert különben nekünk annyi. én meg továbbra is szeretnék hinni az evolúcióban. művészi csöcsök nélkül viszont nem végződhet egy nyaralás előtti post.

a postot pedig jenőkének ajánlom nagy szeretettel & többieknek, akik talán nem hagyják, hogy belepje a pókháló a kocsmát, amig a csapos nyaral és karibi muzsikát is hallgat by the sea.

 

 
 

1599 komment

Címkék: jézus che guevara 22 es csoóri csapdája dunbar clevinger yossarian

A bejegyzés trackback címe:

https://lapi.blog.hu/api/trackback/id/tr88544604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

6.Lenin 2008.09.28. 20:08:56

Az LeRH kiadott közleménye szerint tévesnek bizonyult a majdnem hires KTE egyik drukkerének/másodállásban ügyv. és fletó fun/ egy régebbi megalapozatlan kijelentése a Bécs Bp távolságot illetően(időben és térben).

Exit poll

A jelentések szerint [1] a szociáldemokrtákra (SPÖ) 29 százalék szavazott, a konzervatívokra (ÖVP) 26 százalék, a két szélsőjobb párt (az FPÖ és a BZÖ) összesen 30 százalék közüli szavazatot kapott. A zöldekre alig tíz százalék szavazott.

Felszólitom a Drukkeer Urat a fenti közleményen való morfondirozásra.
30%,azta a " K" nénikéjét.Nálunk nem mérhető a %-uk.
Azt elismerem a szivárvánnyal még van egy kis gond.

6.Lenin 2008.09.28. 21:47:36

Az LeRH újabb közleménye:

A szept. 20-i Chartázás helyszinét a szervezők elcseszték.
A legközelebbi helyszin Bécs lesz.
A roma szervezetek figyelmét felhivjuk a bécsi bulin inkább ne próbáljanak a fletóékkal közösen tülekedni a Máriahilfe-n.
Igaz ott nem verik a melegeket,de ott most nekik esetleg nagyon melegük is lehetne,de ha mégis,feltétlen rendelkezzenek a megfelelő eu-s tb kártyával.

Achtung!

Szélsőjobbról sógor veszély.
Bevándorlóktól fokozott figyelem!

30% a szélsőjobbnak,oszt itt rettegnek!!

6.Lenin 2008.09.28. 22:09:50

Hát ekkora jobboldali fölény egy kocsmában,még nekem is sok!

Jó éjt!

www.youtube.com/watch?v=ycJ7xaa0xtQ&feature=related

6.Lenin 2008.09.28. 22:29:32

Bocs,de itt felejtettem az elveimet,oszt nem szeretném,ha a balosok esetleg....!

www.youtube.com/watch?v=zmVFnhO3A98&feature=related

jenőke 2008.09.28. 22:41:32

Ezt a hülyeséget!
Ma is dolgoztam, most értem haza.
Na! Ki is megpihent a hetedik napon?

6.Lenin 2008.09.28. 22:47:49

Mégegyszer bocs,de valamilyen ittfelejtett bolos cuccot vittem el,amikor éreztem valami bűzlik,mingyá gondoltam,ez nem lehet jobbos,vagyis az enyém.

most már tényleg!

www.youtube.com/watch?v=j949jbkgOW4&feature=related

jenőke 2008.09.29. 00:12:31

Vlagyimir!
(úgy tűnik, csak én hívlak így, és remélem nem sértő)
Én örülök, hogy itt vagy, mint 6. Lenin.
Nyugodtan felejtsd itt elveidet, mert itt nem fog elveszni, átalakulni, és maradhat tisztán jobbos is, ha azt választod.
Ebben biztos vagyok.

Nyugodtan felejtsd itt elveidet, mert a tisztességes megtaláló nem tulajdonítja el.
De! Miért nem fejted ki elveid néhány meghetározó tézisét? Poszttól függetlenűl?
Ez: a mit, a miért kérdése, ha jól gondolom.

Egyébként -részleteiben, persze, már tudattad- de mégis....

Meghökkentett
''''6.Lenin 2008.09.28. 22:52:47
bolos=balos''''
bejegyzésed.

Nem tudtam, mi is ennek értelme.
Most sem.
Üdvözlettel!

lapi 2.1 2008.09.29. 06:49:47

jó reggelt! :DDD

nahát, mennyire átpolitizálódtunk a hétvégén! :DDD
nem megfutamodás volt, csak csináltam az új postot és ennek során készítettem fotóalbumot, ami elvitte az időt, plusz vendég jött este.

amennyire látom, bécsben a szocdemek nyertek, s előretörtek haiderék. buzikat viszont nem veretek, sőt nem is dobáltak meg záptojásokkal. :DDD

szvsz, ami ránk vonatkoztatható, az a belorusz választás volt, ahol egy ellenzéki sem került be a törvényhozásba. :DDDD

6.Lenin 2008.09.29. 12:55:12

jenőke 2008.09.29. 00:12:31

Meghökkentett
''''6.Lenin 2008.09.28. 22:52:47
bolos=balos''''
bejegyzésed.

Nem túl bonyolult az ügy,olvasd el az előtte lévő hsz-t,
véletlenül elirtam balos helyett bolost.

semmi cicó, meg tirkosszolgálat,izgatott állapotomban elirtam.
Ha csak gondolatban is előjön az,hogy bal,rögtön izgalmi állapotba kerülök(biztosan mert balkézzel kezelem a "műszert",pl. kisszükség elvégzése.

6.Lenin 2008.09.29. 13:04:05

Na tessék,már megint(emelgeti a billentyűt,megint elűtöttem)

tirkosszolgálat=titkosszolgálat.

Ezentúl inkább a link(e) szót fogom használni,mert az jobban is passzol.

Gecc 2008.09.29. 15:39:30

Jo napot... mindenkinek!

Meg nem haltam meg, de nem allok messze tole. Majnem urra lett rajtam a Hullo agya, amit meg a Deltaban is bemutattak a mult hetvegen. Nemtom latta-e valaki...

lapi 2.1 2008.09.29. 18:41:02

már aszt hittem, valami kémpost-ot írok, ehelyett melóztam egész nap. sőt még be sem fejeztem, csak twá-nál már megint nem bírtam megállni, hogy ne pofázzak be. ehhez direkt kapóra jött jenőke linkje, jóllehet talán a mancsban olvastam annak idején, ha igaz.

tulok 2008.09.29. 22:31:03

"ne viccelj, tulok! "mint ahogy pl. lapitól is elvárom, hogy emiatt ne gondoljon rólam kevesebbet, mint eddig.!?"
te éppenséggel azon vendégek közé tartozol, akik bármikor használhatják a fülemet hamutartónak"

Lapi: ebben biztos voltam. Amikor írtam, már akkor is éreztem, hogy az elvárom az nem a legszerencsésebb szó, talán azért is tettem mögé a .!? kombót. Szóval éreztem, tudtam, hogy ez így van. Nem elvártam. De Te meg/feloldottad a dolgot, szóval köszi. :)

És remélem (sejtem?/tudom?), hogy Hölgyit sem bántottam meg.

tulok 2008.09.29. 23:37:48

Az van még, hogy _elirigyeltem_ :)) liidiiia, Hölgyi, gecc és Test #28 barátaim tehetségét a rajzbéli tehetség terén. Ezért is olvastam az egyik kedvenc blogomon (addict), hogy megszületett a tehetségtelenek képregényrajzoló platformja.

Mindenesetre, (tádádá!!!!) ősbemutató;
elétek tárom első próbálkozásom, amelynek főhőse önnönmagam volnék: (nem röhög, sok munka van benne.)

bitstrips.com/read.php?comic_id=110844

lapi 2.1 2008.09.30. 07:14:56

jó reggelt! :DDD csak köszöntem és rohanok melózni. later...

jenőke 2008.09.30. 22:35:42

Tudom, hogy ez egy könyökön kijövő, de az ismétlés, ... az ismétlés, ... (hol a francban van a Cavinton?) Nos, idézek az alábbiakban,
Ki üzletelt a géppisztollyal? Dátum: 2008-09-30 19:00:13
A nyilvánosságra került lehallgatási ügyek egyike az a telefonbeszélgetés, amelyik egy géppisztoly eladásáról szól. Megpróbáltuk kideríteni, ki beszél rajta.
- Helló, szia Attila. Figyusz, holnap, hogyha megyek föl, akkor viszem magammal majd a kollegát, és elvileg azt mondja, hogy holnap délutánra meglesz a géppisztoly, amit kértél.
- Aha, aha.
- Úgy kéne készülnöd, hogy…
- …pénzt adjak.
- Így van. Hatvan rugó lesz maga a fegyver, és 40 darab lőszer hozzá, mert ugye két tár lesz.
- Igen.
Megpróbáltuk megtalálni a felvételen a géppisztolyok átadásának körülményeiről beszélő Attilát. Az UD Zrt-nél dolgozik egy Elter Attila nevű férfi, aki mellesleg a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara Baranya megyei szervezetében az etikai bizottság tagja. Elter az iwiw internetes portálon lévő adatlapján munkahelyeként az UD Zrt.-t tünteti fel. Ennek ellenére, amikor felhívtuk telefonon, tagadta, hogy az UD Zrt-nél dolgzik.
Amikor a kamarától kértünk segítséget, Elter Attila elérhetőségeként ugyanazt a mobiltelefonszámot kaptuk, amelyet azelőtt is hívtunk. Ismét próbálkoztunk, ám fél órával az első telefonhívás után meglepő módon kiderült: Elter eladta telefonkészülékét és a számát is. Ezúttal már Takács István fogadta hívásunkat. Ő azt mondta: most vette a készüléket.
Kerestük a vezetékes számán is Elter Attilát, azt azonban kikapcsolták, így nem tudtuk megkérdezni, hogy a vagyonvédelmi kamara egyik etikai bizottsági tagjaként mi a véleménye arról, ha egy cég géppisztolyokkal kereskedik.
www.mr1-kossuth.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=51236&dt=2008-09-30_19:00:13
Dull Szabolcs

Én is fel vagyok dúlva! Mert nem értem.
Viszont, vagy ámbár ez a történet alkalmas arra, hogy saját gondolataimból (adott esetben meggyőződésemből) valamit közzé tegyek:
- az én meggyőződésem szerint az MTV Székházának "ostroma" durva erőszak megnyílvánulása volt a serdületlen demokráciánk ellen (defflorálták, + nem alkalmazták a Btk vonatkozó rendelkezéseit, példáúl: közüzem, ... stb);
- súlyosságában nem azonos módon, de a tendenciát tekintve félelemre okot adóan nőtt a demokrácia ellen indított nyílt támadás erőszakosságát bizonyító határozott elkötelezettség a kisérletből más minőségbe való átvitele, ha kell, bármi áron;
- nem a titkosszolgálatok rivalizációjának vagyunk tanúi.
Meggyőződésem, hogy amit írtam, helytálló.
Győzzenek meg arról, hogy mégsem....

6.Lenin 2008.09.30. 23:14:30

jenőke 2008.09.30. 22:35:42

"Én is fel vagyok dúlva! Mert nem értem.
Viszont, vagy ámbár ez a történet alkalmas arra, hogy saját gondolataimból (adott esetben meggyőződésemből) valamit közzé tegyek:

Meggyőződésem, hogy amit írtam, helytálló.

Győzzenek meg arról, hogy mégsem.... "

Nem hiszel a meggyőződésedben?

lapi 2.1 2008.10.01. 08:34:46

jó reggelt! :DDD

az van, hogy twá-nál válaszoltam hevenyészve és rohanva, mert jobb ha többen olvassák, mielőtt gyanús körülmények között felrobbantanak az autómban, vagy valamilyen csapathoz tartozó titkosszolga éjjel beletesz fél kiló kokaint az utcán parkoló autómba. amit aztán jól megtalálnak egy névtelen bejelentés nyomán. :DDDDDDDD

lapi 2.1 2008.10.01. 08:40:12

btw. kösz jenőke, hogy nyomod ezeket a linkeket, mert valóban a zuschlag ügyre készülés meg egy másik fontos ügy alig enged blogközelbe. kizárólag híradó meg gyorshírek olvasására van időm.

lehet hogy "feljegyzések az égérlyukból" címmel új típusú postokat nyomok a perről. amolyan intimpistást. :DDDDD

tulok 2008.10.01. 21:33:34

Jó 'stét!

A video-wurlitzer ma esti ajánlata. Jó szórakozást!

www.youtube.com/watch?v=Kpg1uKV0bdM&eurl=http://doransky.hu/?p=1230

liidiiia 2008.10.01. 22:21:29

sziasztok :-)))))) , van már megint net, eső, minden :-) . energia meg holnap lesz. jóéjtet nektek :-)

lapi 2.1 2008.10.02. 09:37:06

jó reggelt! :DDD

ez telepátia, tulok. esküszöm a minap elelvás előtt kapcsolgattam a tévét az ágyból, már belőttem a 30 perces visszaszámlálót, amikor ez a faszi felbukkant a bp tévén és 3 perc alatt 60%-kal feljavította a bal veséjét az emelt díjas betelefonáló néninek.

most vessetek a mókusok elé, de dobtam még 30 percet az időzítőre és figyeltem az arcot. nagyon jól elszórakoztatta magát, esküszöm nekem az jött le, hogy azon röhög a faszi, hogy ezzel az üzleti ötlettel megél. legyünk őszinték, ebben a melóban aligha kap valaki a túlhajszoltságtól infarktust.

néztem a hir tévében a kopasz és nagyon szimpatikus, sőt megnyerő csintalan ex-mszp alelnököt.

első betelefonáló mari néni, kisnyugdíjas és egri kórházvédő. nyomja, hogy kitartanak, meg drága főorvos urak és mocskos tőkések. (hospinvest. mellegleg most tólnak a kórházba 6 milliárd huf fejlesztést, bár a hálapénz ennek nem örül.)

szal mielőtt mondja a mari néni az agit propot. "mindig elmondom, de hátha valaki most nézi előszőr a műsort. egyedül élő kisnyugdíjas vagyok, de olyan átalánydíjas t-online előfizetést választottam, ami csak havi 4300 huf-ba kerül.... mint a reklámban etc.... ezzel az előfizetési csomaggal azt is meg tudom csinálni, hogy felhívom a műsorát drága sándor, ha foglalt megnyomok két gombot (elfelejtettem a kombinációt, sorry) és addig hívják a foglalt számot, amíg fel nem veszik, s erről engem egy csöngés értesít és máris tudok a hölgyekkel beszélni."

namost kimentem pisilni, amikor a faszi energetizálni kezdett, vissza jöttem és még 3 percig energetizált, bár azt már nagyon unta. :DDDD

kapitalizmus rulez és ha valaki hisz az ilyesmiben, megér 4300 huf-ot havonta. :DDD

liidiiia 2008.10.02. 18:07:04

sziasztok :-)))))))

tulok, ezek a rajzok: :-DDDDDDD , gondolom úgy értette a diplomás tanár és felesége, hogy „lógni fogtok a szeren”, haha. lassan egy saját blog??? :-)))))))) +lehet amoda is beírni, csak én nem jöttem rá? + a walking bear az észrevétlenül átsétált elsőre a tudaton. + a kedves azt mondja, hogy a kluiwertre ő is emlékszik. anno, amikor spanyolul tanult, akkor volt is barcelonás pólója, amiben járt focizni, amin pont a kluiwert neve vala. az nagyon szép színű póló volt amúgy. :-)


lapi, tök jó a fotó :-)))))))) . + egyrészt nagyrészt neked köszönhetően, de nem kizárólagosan :-D , szóval kaptam dícséretet a htárstól, mert múlt héten az arsenal és a porto játszott, és felvágtam, hogy ja, az nem a holland csapat? erre mondja, hogy még nem, az az ajax, de beír az ellenőrzőmbe piros pontot, hogy legalább már tudok csapatneveket!!!! :-DDDDDD


+nonest, tulok, lapi: eztet muszály elmondanom, de nakérem, vannak nagyon szuper természetgyógyászok is. én kettőt ismerek személyesen. a jó természetgyógyász ott kezdődik, hogy nem kell megmondani neki, hogy mi a bajunk, mert látja, és el is mondja nekünk, ha megkérdezzük, hogy mit lát (anélkül nem mondhatja el). akármit, hogy pl neked most a fogad fáj nagyon bal oldalon, vagy nem kóser a jobb térdizületed épp..., pár napja lázad van, ilyeneket, bármit. és ott folytatódik, hogy elmondja, hogy nem tud mindenkinek mindenben segíteni, és + mindig menj el normál orvoshoz is. ha tud segíteni, akkor megmondja, hogy csak levitte a fájdalmat, vagy gyógyít is. plusz odamenetel előtt és után nagggyon máshogy érzi magát az ember, utána megnyugszik, elmúlnak a fájdalmai, és „feltöltődik” egy jóérzéssel. nem egyformák az adottságaik, van aki jobb diagnoszta, nagyon pici dolgokat is észrevesz akár (és elküldi az embert vele orvoshoz!), de nem gyógyít nagyon erősen, van, aki fordítva van, és van aki inkább lelkileg lát, pl a pszichoszomatikus okokat, van aki inkább testileg lát jobban.
ja, és az IQ, EQ, műveltség, differenciált világkép, tudatos gondolkozás és a „természetgyógyász képességek” nem szinonimák, van, akinek csak az utóbbi van. ahogy sok tökjó színész pl sem mind EQ,IQ bajnok, de ugyanakkor meg pornószinésznő között is akad zseni IQ-jú (pl a vad katalin), a különböző képességek kombinációja elég adhoc tud lenni. plusz rengeteg sarlatán és erkölcstelen ember próbál ilyesmiből pénzt csinálni, ahogy bármely más területen is sok dilettáns és élősködő is van. talán ezen a területen túl sok is. és akárki akármikor megbolondulhat, ez alól a természetgyógyászok sem kivételek. olyan is van, aki elveszti a képességei egy részét (mert ehhez finomérzékelés és nagyfokú lelki ráhangolódás kell a másik emberre, és a nem megfelelő testi-lelki életvitel leronthatja ezt, gyurcsókra ezt mondják pl, hogy vele ez történt, túl azon, hogy, fogalmazzunk így: jócskán elvesztette a realitás-érzékelését...). de vannak egészen hihetetlen képességekkel rendelkező természetgyógyászok is. nekem az első talim egy igazán jó természetgyógyásszal alapjaiban rengette meg a világomat, de tök szuper élmény volt. :-)


ez krétához, kis mjuzik:
psarantonis: o dias (1.35 után jól begyorsul, ha vkinek túl lassú és meditatív az eleje)
www.youtube.com/watch?v=RwlacQQamDk&feature=related

------------------------------------
1 kis nem sk utiképtár és 2 mór vers:

dél-portugália (algarve):
images.google.com/imgres?imgurl=http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/ee/Algarve_pobrezi.jpg&imgrefurl=http://commons.wikimedia.org/wiki/Image:Algarve_pobrezi.jpg&h=1944&w=2592&sz=1610&hl=hu&start=27&usg=__9wM7XWxajoecifNvtDart2F9P_I=&tbnid=Sw8i0QLU5iWMLM:&tbnh=113&tbnw=150&prev=/images%3Fq%3Dalgarve%26start%3D18%26gbv%3D2%26ndsp%3D18%26hl%3Dhu%26sa%3DN

silves, portugália, mór vár:
i287.photobucket.com/albums/ll156/jmcreis/Silves.jpg
www.osborne-online.co.uk/port_silves_castle_at_night.jpg

mór templom, cordova (espannnya)
stevefazzio.com/images/favorite_pictures/cordoba.jpg
www.raingod.com/angus/Gallery/Photos/Europe/Spain/images/CordobaMezquita04.jpg
upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/2f/Mezquita4.jpg

ávicenna (10.szd): 4soros

A bolygótól, mely fényét szórja fenn,
a sár titkáig, mit nem lát a szem:
kezem között minden csomó kibomlott,
csupán a Lét mestercsomója nem.

+
át-táliq omájjád herceg (10.szd): cordova, napszállta után

Visszafogom a lovamat a dombháton,
a völgyben most tűnik fel Cordova.
A sok fáklyától aranyfényben lángol,
Mint földre tett királyi korona.

(faludy fordítások)
:-)

Non est volentis · http://nonest.blog.hu/ 2008.10.02. 18:45:51

ó igen, igen igen.

Igen. Megcsináltam.

Sikerült ma a forgalmi vizsga, úgyhogy lényegében megvan a jogsim. (még van egy elsősegély-vizsga, amit meg kell csinálni. talán menni fog... :)

Valahogy úgy vagyok ezzel, mint a nyelvvizsgával: attól, hogy vaj jogsim, baromira nem érzem úgy, hogy én már _tudok_ vezetni...

Na mindegy, majd apránként megjön a tudás is... :)

Addig is gyerünk barátaim, tegyük a dolgunk... :DDD

liidiiia 2008.10.02. 19:11:49

szia nonest, gratu!!!!!!!!!!!!!!!!! :-)))))))
vanek úr is megemeli a kalapját a 14 karátos autó mellől!!! :-D
www.kepregeny.net/galeria/gal/Kiadok/Kepes_Kiado/Rejto_Korcsmaros_Sorozat/_thb_kk_14karatos_werk_3.jpg

jenőke 2008.10.03. 01:17:23

Nehéz napom volt. Most azzal vagyok elfoglalva és annak következményeivel (munka), ezért most csöndben maradok.
Vlagyimir megjegyzését frappánsnak tartom, de meggyőzni (erről meggyőződni) Ő sem akart.
Irigylem a sok itten ráérő idő-múlattatását.
Itt mindíg van valami hasznos új ismeret, tanúlni való, stb.
További jó reggelt, mindenkinek!

lapi 2.1 2008.10.03. 09:45:51

sziasztok! :DDD

nonest, megagrat! :DDDD a jogsiról két dolog jut eszembe: az egyik a tarthatatlan republikánus (konzervatív) álláspont, amit ronald reagan (az elnök, aki visszaadta amerika önbizalmát + hazavágta a gonosz birodalmát, s ezt utólag még a demokraták nagy része is elismeri) legendás mondata jellemez:

az volt amerika aranykora, amikor még nem volt jogosítvány, az apák megtanították a gyereket 12 éves korban vezetni, oszt jónapot. nem baszogatták a népet illetékkel, meg nyilvántartásokkal.

na jó, nem úgy mondta, hogy baszogatták, de a lényeg ez volt.

a másik a libsi álláspont: a jogsival új ember lettél. innét egyetlen cél lebegjen a szemed elé, minél gyorsabban vegyél egy mercit (ennek érdekében lophatsz, csalhatsz, hazudhatsz), mert azon ott az embléma. na azzal kell becélozni a sok hülye gyalogost. fakultatív tanfolyam, hogyan kell a buszváróban tartózkodó kisnyugdíjasokat egy laza kormánymozdulattal és kis gázfröccsel néhány liter pocsolyavízzel beteríteni, persze csak megfelelő időjárási kondíciók között. :DDD

ez persze csak vicc volt. nekem a legnagyobb flash az volt, amikor először vezethettem egyedül a zsigulit. olyan 21 voltam, s esküszöm apám soha nem engedett még 10 métert sem vezetni jogsi nélkül. szal abszolút szűz kézzel ültem be az oktató skodába. emléxem az első önálló utam azon a nyáron a tőserdőbe vezetett (kb 25 km oda), valamit ki kellet vinni a 90 négyszögöles cseh faházas üdülőtelekre. kurva nagy önbizalmam volt, nyomtam neki 90-nel, bőgött a motor. aztán az út vége felé vettem észre, hogy elfelejtettem 4.-be kapcsolni. csoda, hogy a zsiga kibírta, igaz úgy szólt a motor, mint egy vadászgép hajtóműve. :DDD

ps: ma hajnali négy óta baszakodok a nagy per anyagával. még jó, hogy rajta van a loptopomon, mert az ügyészség kiadta pdf-ben dvd-én. még konnektort is igényeltem a tárgyalásra, mert a hosszú perben kímélni szeretném az erdőket. :DDD

Gecc 2008.10.03. 15:19:24

Csa Nonest!

Gratula a jogsihoz.
Vegre en is visszaterek a dzsungelbe, ott aztan igazan izgi a vezetes. Tegnap az Ulloin kiengedtem jobbrol egy kocsit balra, atszaladt elottem, mig a hatam mogul egy paraszt buzukis atment a hata mogott. Ledudaltam, utolertem, megeloztem zarovonalon, beintettem neki, oszt otthagytam.
Most mit mondjak... nem vagyok ra buszke, de bazi jol esett! :-]


Lapi

A Viasat 6-on eppen egy rakas cserepes novenyt foglalnak le a rendorok. :-D

jenőke 2008.10.03. 18:22:50

Mindig is ismerős volt: Non est volentis...
Valamiért nem néztem utánna, hogy honnan, miért? Véletlenül akadtam rá a teljes mondatra - és csak gratilálni tudok.

Non est volentis, neque currentis, sed miserentis Dei.

Biblia – Pál apostol levelei

jenőke 2008.10.03. 18:32:53

Sógorommal mentünk egy trabival. Elnézett egy jobbkezest, és majdnem csattantunk.
Jött az a felhívás nyomban, hogy b+ az anyádat hüje paraszt!!!!
A sógórnál be volt táplálva a tudatba az ilyen alkalmakra esedékes válasz. El is ordította magát: Te is az enyémet!!!!

Grat. a jogsihoz!

Pelikán · http://ferologia.blog.hu/ 2008.10.03. 18:52:22

Szia Lapi!
Gratulálok, a múltkori esernyős sétálásért, volt eredménye az eddig rettegő cigányok végre nem félnek, éppen a héten vertek meg egy óvónőt a gyerekek szeme láttára. Hiába na, ha nagy emberek összefognak annak megvan az eredménye.
Üdv Pelikán

liidiiia 2008.10.03. 19:05:30

sziasztok :-)

jenőke, sztem ezzel van egyetértésben a páli idézet: „Kérjetek és adatik néktek; keressetek és találtok; zörgessetek és megnyittatik néktek. Mert aki kér, mind kap; és aki keres, talál;” (Mát 7,7-8)

egy kis fado és portugáliai képek:
Barco Negro by Amalia Rodrigues
www.youtube.com/watch?v=GdJYzzyO7nc&feature=related
:-)

jenőke 2008.10.03. 20:52:01

liidiiia 2008.10.03. 19:05:30
Tanácstalankodok.
Latin közmondások – wikiidézet.
Nem saját okosságom adja a megoldást. Írtam, hogy ismerős volt a szöveg, de nem tudtam a magyar megfelelőjét, mert elfelejtettem – teszem hozzá most.
Non est volentis, neque currentis, sed miserentis Dei.
Nem azé, aki akarja, sem nem azé, aki fut, hanem a könyörülő Istené.
Valahol már írtam, ministráltam is, talán ott ragadt belém…. Nem tudom.

Nagyon árnyalt, és többértelmű szövegnek tartom, és bevallom, nem erre emlékeztem.

Nem az erre utaló értelmezés élt bennem.
A baj az, hogy most a szövegkörnyezetre is kíváncsi lettem, de erről majd később, de leginkább a nevesített, ha úgy gondolja, mond valamit. Szerintem ez nem fontos, nem róla szól az eszmecsere.

Non est volentis · http://nonest.blog.hu/ 2008.10.03. 23:15:18

Kösz mindenkinek a gratulációt. :)
Lapi, a mercis célt még megfontolom... :D
Amíg nincs mercim, addig szerintem majd eljárok tesztvezetni, hogy ne essek ki a gyakorlatból... :DDD

"Non est volentis, neque currentis, sed miserentis Dei. "
Igen, tulajdonképpen kedvenc könyvemből merítettem (Iskola a határon).
Meg ez egy elég sűrű mondat, és nem csak azért, mert a 20. század (egyik) legjobb regényének a mottója.

Szerintem egy nagyon fontos filozófiai kérdés van elrejtve, amin még ma is időnként eltűnődök. Mármint, hogy mennyire van szabad akarat, és mennyire vagyunk a külső hatásoknak kitéve.

Mennyire vagyunk manipulálva a reklám, kommunikáció, társadalom stb által, illetve mennyire van beleszólásunk pl a saját egészségünkbe Nyilván adott a genetika, de azért bizonyos fokú szabadság mégis van. Csak azért hoztam fel témának az egészséget, mert itt nyilvánvaló az eleve elrendeltség és a szabad akarat kettőssége.

Pár napja olvastam a népszabi honlapján, hogy az emberek 5, azaz 5%-a dönt tényleg hideg fejjel választásokon, a többiek érzelmileg választanak, akkor is, ha ezt tagadják.

Igazából vallástól függetlenül is érdekes kérdés: mennyire vagyunk felelősek mi a saját életünkért, illetve mennyire rendeli el eleve a saját fizikai/szellemi adottságaink, család, környezet, stb..
Egy budai villában felnövő, zenélni tudó, 5 nyelven beszélő 3 diplomás ember "szabadakarat-szintje" 90%, míg egy egy csádi nyomornegyedben élő felnövő emberé valahol 40-50% körül mozog (szubjektív arányok).

Hát most ennyire volt filózós hangulatom. Muszáj időnként ilyen "haszontalan" humán dolgokon is rágódni, azért a 8 óra elvont képlethalmaz, ami ma volt egy kicsit túl tömény volt..(áramlástan, irányítástechnika, 4 óra differenciálegyenletek)

liidiiia 2008.10.04. 00:45:16

nekem is az "iskola a határon" a legeslegkedvesebb könyvem, ha csak egyet mondhatok. :-)

lapi 2.1 2008.10.04. 04:58:20

jó reggelt! :DDD

ki korán kel... nonesttel már régi haverok vagyunk még e kocsma előtti időkből, ha jól emléxem még twán megbeszéltük a nick-et és ottlikot. :D

szvsz a szabad akarat létén alapul az egyéni felelősség. ráadásul a szegényebb társadalmakban valahogy boldogabbak az emberek, ami végső fokon nem is meglepő.

lidia, annyira örülök, hogy portugáliában vagy. :DDDD

én még nem jártam arra, de eddig valamennyi barátom nagyon oda volt azért az országért, amin nem csodálkozok. ha szombat, ugye foci. ma a vasas látogat hozzánk és kicsit be vagyok szarva, mert erős a kádár nosztalgia és ugye a vasas... angyalföld... a régi legendás gáspár-kádár-biszku belsőhármas. :DDD

lapi 2.1 2008.10.04. 05:21:47

még valamit a szabad akaratról, pelikán.

"Ne tartóztasd meg magad a szenvedéstől, hogy jó lehess, és ott légy majd azok között, akikről János Jelenéseinek angyala feltöri az ötödik pecsétet!"

hohoho nekem nem jön be, amikor a házmesterek hatalomra kerülnek, pláne ha konyhában falvédőről olvasnak okos idézeteket, s azt hiszik a biblia már megvana fejükben.

legyen abban egyetértés, hogy őze lajos helye az angyalok között van.

hacsaturján 2008.10.04. 06:14:55

arrul a bizonyos 5 %-rul

hát ez az! a rencer váltás alkalmábul kifolyólag a hozzám hasonló nyikhajokkal filóztunk azon, hogy ez az 5 % vajon tényleg annyi-e, esetleg 8? nem tudtuk eldönteni, így aztán maradt az az opció, hogy genetikaialag rátámadtak az izék a nemzetre, aki ugyi ezáltal renceresen ellenzékbe szorul, pedig alkalmasint az 5 % alig várja, hogy ez ne így legyen. gondoljátok meg, proletárok! :))) (és akkor medve gáborról még nem is beszéltem)

hacsaturján 2008.10.04. 06:18:39

"legyen abban egyetértés, hogy őze lajos helye az angyalok között van. "

te csak ne javasolj ilyeneket, mert jól megkavarod ezzel az erkölcsös házmesterek őszinte és megtörhetetlen hitét. a házmester is ember, csak kevesen van. :)))))

lapi 2.1 2008.10.04. 07:34:11

szia hacsa!!! :DDD hát ma biztos nem fogom újraolvasni ottlik munkáját. helyette készülök a perre (kurva izgalmas alapítványok számláit böngészni a screenen. :DDD). párhuzamosan próbálom az új postot is kinyomni. lélekben fletó mellett sétálok a magyar tarkán, de mindenekfelett le kéne menni ebben a kurva hidegben nemzeti sportért és a plázában megvenni előre a du 6-kor kezdődő meccsjegyeket. a vasas edzőjén, mészőly kálmán fián életmentő műtétet hajtottak végre a héten, hál istennek sikerült. a vasas tulajdonosa bejelentette, hogy év végén kiszáll, mert el bír baszni évi tízmilliókat más célra is és legyünk őszinték, ebben baromira igaza is van. szal azóta láttam a vasast kétszer a tévében és ezen a szinten kifejezetten jól és látványosan játszanak.

most az edzőjük miatt meglesz a lelki plusz is, szal kurva nehéz meccset vizionálok. mindezt a lehető legszarabb időjárási viszonyok közepette.

alig várom, hogy este a szar is belémfaggyon, de akkor is hajrá kte!!! :DDD

hacsaturján 2008.10.04. 07:52:41

én még jó időben sem járok meccsre, pusztán azért, mert szar időben sem érdekel a foci, szívesebben csiszolgatom a szabad akaratomat, bár pont úgy nem megyek vele semmire, mint a csádi tehénpásztor, de ez se baj. :)))

liidiiia 2008.10.04. 12:15:39

sziasztok :-)
a "kicsit megrázom magam" részen anno majd leestem a székről a nevetéstől :-DDD
+ennek a résznek a vége után van, amikor felkiállt egyikük, egy túlvilági hangon, hogy "szoommmmbat vaaaan!!!"
hasta la vista és szép napot mnkinek!! :-)

locsolólány 2008.10.04. 13:44:21

Jo reggelt! Vagy mi.
Hat itt most olyan jo!
Nem neztem be mostanaban (bokros teendok), a kikert froccsot sem hajtottam meeg fol, most pasztaztam veegig:
Iskola a hataron,
Otodik pecset,
par percig gondolok rajuk, es feltoltodom.

Nonest, koszi a nevet! Sokat gondolkoztam mar, hogy hogy van ez a nevvalasztasokkal, vagy hogy hogy van az, hogy egyes emberek szeretik kiirni a polojukra, hogy miert rajonganak, mit talalnak viccesnek, satobbi, en meg valahogy nem. Nem tudom a sajat testemet reklamfeluletnek tekinteni, meeg a sajat eszmeimhez sem. Szendvicsember. De most meg azt erzem, hogy nagy jo, hogy most mar mindig eszembe fog ez a mondas jutni rolad. (Mert persze en sem emlekeztem, hogy ez honnan van es mi.)

Es a "kicsit szomorkas" is tok jol esett! :)

Jenoke, en is ministraltam am, mert nalunk a lanyok is ministralhattak, es buszke is voltam, hogy en egy ilyen felvilagosult templomba jarok. (ha azota valtozott is a megitelesem.) viszont sajnos nekunk nem a Non est volentis ...-fele tudasbol, hanem valami sokkal technikaibbbol, nevezetesen, hogy hogy hivjak a miseruha reszeit latinul stb, kellett vizsgat tennunk.
Maig emlekszem, hogy melyik atya mennyit toltott ki a boros kancsobol a kehelybe, mikor misezett, legnagyobb tema volt ez koztunk ministransok kozott. :)

Lidi, es hogyan jutunk hozza a keres, kereses es zorgetes tudomanyahoz? Kerunk, keresunk, es zorgetunk? :) Fraktal. Nekem neha kisimul ez az egesz kerdes, neha meg nem. Mintha gombfeluletet akarnek kivasalni. (nincs ujjafam :) ) Es megnyugtat, ha nem simul ki. Meg persze az is, ha igen.

Lapi, egyszer benyogtem itt a "bekeszites" szot, de elfelejtettem elarulni, h mit jelent. Most a konferencian pedig biztosan elvezted a bekeszites oromeit. Ugyanis a bekeszites az a pogi-suti-kave-tea halmaz, ami konferenciakon, targyalasokon kikeszitenek. A "kikeszites" mar foglalt volt, maradt ez, gondolom. De hogy en mennyi pogit nyomtam mar be anelkul, hogy tudtam volna, h bekeszitessel allok szemben! :)

lapi 2.1 2008.10.04. 13:47:24

sziasztok! :DDD most azonnal ledőlök egy kis alvásra és tutira jegesmedvékkel fogok játszani álmomban. :DDDD

lapi 2.1 2008.10.04. 17:02:50

szia LL!!! :DDD

na igen, a pogi meg az á-víz megvolt. :DDD rohanok a meccsre, ahogy nézem nemcsak az északi jeges szél fúj, hanem az eső is esik! :DDD

hajrá kte!!!

liidiiia 2008.10.04. 18:35:00

sziasztok :-) és hajrá kte!!!! :-DDDD
+majd intellektuális-válaszolok is előbb-utóbb, de 1előre:

free hugs, porto :-))))
www.youtube.com/watch?v=0Q96KN-e7P4&feature=related

liidiiia 2008.10.04. 19:28:53

sőt, tizenkettelőre! :-)

Gecc 2008.10.04. 19:34:58

Nekem mindig es mindennel egyel tobb. :-]

liidiiia 2008.10.04. 19:55:09

hmmm, megfontolandó, hogy akkor egy részecske-lassítót tegyek-e a számok köré, és akkor nagyon lassan lehet csak a plusz 1-et hozzáadni, de addigra az én számaim már többek lesznek mindig. :-D

lapi 2.1 2008.10.04. 20:35:53

KTE - VASAS 2-0!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

és meg sem fagytam!!! :DDDDDDDDD

liidiiia 2008.10.04. 20:46:25

lapi, gratu!!!!!! mindkettőhöz! :-))))))
már sajn nem portugáliában leledzem, hanem kint-otthon megint.
közben meg gecc elvtárssal épp fradi zászlót állítottunk elő a blogon.
vagy győrt, a htárs ugyanis beleszakért itten a kommentírásba... :-DDDD

Gecc 2008.10.04. 21:09:07

Lidia

A reszecskelassito mit sem er, mert nekem mindig es mindennel egyel tobb. Matematikailag bizonyitva vagyok.
Ezt egyetlen dologgal lehet csak uberolni: nekem mindig es mindennel egyel tobb mindig es mindennel egyel tobb.
Ugyhogy ezt is mondom... innentol kezdve einstand! :-D

liidiiia 2008.10.04. 21:27:35

gecc, okkké, matematikailag te nyertél. de a valóságban meg én, mert olyan lassan adódik hozzá a részecskelassítós védelem miatt a számokhoz a plussz 1-ed, hogy ha az adott pillanatot veszünk, márpedig a valóságban mindig csak az adott pillanatot vehetjük: na akkor ott még nem adódott hozzá éppen a plussz 1-ed, csak az adódás rettenetesen lelassított extraextraextra-lassú folyamatában van, tehát ott az én számsorom több! vagyis ez csak fél-győzelem részedről, a másik fele az enyém. :-D

Gecc 2008.10.04. 21:33:51

Sajnos nem tudok veled egyeterteni, ugyanis erre vonatkozolag nincs lassitas. Persze bizonyithatod hogy van, de felo hogy sikertelen lesz. Nem ugy az enyem. Logikus es gyors, trivialis, mondhatni egy langelme talalmanya adott problemak megoldasara.
:-D

liidiiia 2008.10.04. 21:47:06

én 2 lángelme mondásával tudom igazolni, hogy van lassítás.
fuxos blogjáról idézek:
--------------------------
Gecc · gecc.blog.hu 2008.10.03. 21:35:19
Az ido relativ... barmi es barmikor megtortenhet. :-]
-------
liidiiia 2008.10.04. 19:25:40
pláne időkapuval... :-D
---------------------------
:-D

Non est volentis · http://nonest.blog.hu/ 2008.10.04. 22:11:15

Lídia érvelése engem az "Akhilleusz és a teknős"-paradoxonra emlékeztet... :DDD

(aki nem tudja, guglizzoh.. :)

Amúgy ma nehéz napom volt, három órán keresztül ettünk a trófeában a nagynénémmel és a tesómmal, amolyan jogsiünneplés gyanánt. Hogy az étterem nevéhez hűek legyünk, rengeteg "trófeát" begyűjtöttünk (magunkba), sőt ezúttal mi ettük meg a cápát, és nem ő minket.... :DD

Na jó éjt mindenkinek!

u.i.: érdeklődéssel várom Lídia és Gecc kvantumkozmológiai vitájának újabb fejezeteit, én a magam részéről Nobel-díjat adnék annak, aki nyer... :DDD

liidiiia 2008.10.04. 22:39:38

szia nonest :-) , hiába, nincs új teknős a nap alatt :-D , szal nemcsak az eto és a fradi, hanem ottlik szellemében is szólunk gecc et-sal :-) , elvégre is ottlik matematikus volt diploma szerint. így azután neki is pontos fogalma volt arról, hogy mi a differenciál-egyenlet. (mindenesetre, ottlikról jut eszembe, hogy lehet, hogy a való és a hiába-való nincs egymás nélkül, sőt állandóan helyet is cserélnek, vagy egymás körül forognak, és egymásból is 1-1 pöttyet tartalmaznak, mint a jin-jang jel.)

a dolog amúgy döntetlenre áll gecc et-sal, amit kénytelen lesz elismerni, ha nem akar önellentmondásba keveredni :-D , így azután, nagylelkűséged folytán: osztott nobel-díj lesz belőle :-D , amit íly módon nem is kártyán nyerhetünk el, mint füllig jimmy a radzeer-en. :-D

jóéjtet én is :-)

Gecc 2008.10.04. 23:50:58

Lidia

Egyvalamivel nem szamoltal...
"Aszt akkor aszt ugy nem lehet!"
Hopp!
:-D

Gecc 2008.10.05. 00:04:57

Lidia

S akkor mar...
"gecc, okkké, matematikailag te nyertél. de a valóságban meg én, mert olyan lassan adódik hozzá a részecskelassítós védelem miatt a számokhoz a plussz 1-ed, hogy ha az adott pillanatot veszünk, márpedig a valóságban mindig csak az adott pillanatot vehetjük: na akkor ott még nem adódott hozzá éppen a plussz 1-ed, csak az adódás rettenetesen lelassított extraextraextra-lassú folyamatában van, tehát ott az én számsorom több! vagyis ez csak fél-győzelem részedről, a másik fele az enyém"

"Vagy nem... de az biztos."
Hogy megint egy orokervenyu, elnyuhetetlen es ugyancsak trivialis ervet vegyunk alapul.
Hopp^2!
:-D

liidiiia 2008.10.05. 00:30:23

gecc,
-------------------
L:
"gecc, okkké, matematikailag te nyertél. de a valóságban meg én. (...) vagyis ez csak fél-győzelem részedről, a másik fele az enyém"
-----
G:
"Vagy nem... de az biztos."
Hogy megint egy orokervenyu, elnyuhetetlen es ugyancsak trivialis ervet vegyunk alapul.
______________________

érvelésedre ennyit mondhatok:
vagy nem..., de az biztos. ...
:-D

liidiiia 2008.10.05. 00:31:22

és a mindig +1 "vagy nem, de az biztos" nálam van!!!!! :-D

hacsaturján 2008.10.05. 05:51:44

pofánváglak, oszt kész!

lapi 2.1 2008.10.05. 06:44:03

sziasztok! :DDD én hülye vagyok a matekhoz, szal nem szólnék bele ebbe a lidia-gecc versenybe. azt viszont vágom, hogy már az 5. helyen állunk a tabellán. a fordulóból hátra van még az eto-zte ma du fél hatkor (sport2). ha nyer a győr, lenyomnak minket jobb gólkülönbséggel a hatodikra.

hátha test-nek van bennfentes információja a csapatról. addig hajrá zetét kiáltok a hajnal ködébe!

nonest, remélem a trófeába te vezettél! ráadásul számottevő gyalogos veszteség nélkül! :DDDD

Gecc 2008.10.05. 09:35:51

Jaj hat Kedves Lidia!

Nem vetted figyelembe, hogy en mar az elejen megkimeltem magam a +1 problematol avval, hogy "nekem mindig es mindennel egyel tobb mindig es mindennel egyel tobb".
:-D

Mellesleg mara +1 fokot jelez a Firefox. Neked mit mutat? :-D

liidiiia 2008.10.05. 10:11:53

gecc, jahh, akkor marad az "Aszt akkor aszt ugy nem lehet!", + és a minden mondatod köré általam bármikor bepakolható részecskelassító... :-D

+ válaszolnék én a kérdésedre, főleg, ha tudnám, hogy mi az a tűzróka... :-D . télleg :-)


lapi, ez gecc et-sal nem verseny, hanem hitvita már!!!! :-DDDD álló "blitzkrieg" :-D . ezért is olyan ütős :-D hacsa megoldási javaslata! :-DDDD


najó, peace :-)

Non est volentis · http://nonest.blog.hu/ 2008.10.05. 11:54:40

békávéztunk, nem autóztunk. buszt meg nem vezethetek.... :DDD

Amúgy nem gondoltam, hogy Gecc beveti az "Aszt akkor aszt ugy nem lehet!"-fegyvert. Ennél lovagiasabb küzdelemre számítottam... :D

Gecc 2008.10.05. 11:55:47

Lidia

Latom nem latod a lenyeget. Ha nekem mindenhol mindig es mindennel egyel tobb mindig es mindennel egyel tobb, akkor semmit nem ersz sem a lassitoddal, se a nagy trivialis ervek kitalaljonak elmeleteivel szemben.
:-D

liidiiia 2008.10.05. 12:50:00

nonest, :-D , egy hitvitában minden megengedett :-D .
+nem is tudtam, hogy kávézás miatt se lehet autót vezetni, eddig aszittem, csak az alkohol szerepel a tiltólistán! :-D


gecc, a 2ségeket felvető vitánk kiváltotta kettős érzéseimet az alábbi linken található második fotó mind2 szereplője hűen tükrözi!!!!!!!:
cukisag.blog.hu/2008/10/05/kijott_a_fold_alol_a_budapesti_szurikatakolyok
:-DDD

liidiiia 2008.10.05. 17:40:01

a szigeten egyik évben ők voltak, és sztem nagyon klassz vala:

yamato: www.youtube.com/watch?v=8dn1FgA54m8&feature=related

locsolólány 2008.10.05. 18:01:56

Hello! Na, ma en is kiszurkoltam magam. :) Kedvenc focicsapatom ugyan nincsen, de ma buzditottam a maratonfutokat. Azon szeretteimet, akik szerint nem normalis dolog maratont futni, de azert a vilagert ki nem hagynak. :) Remelem, senkit nem boszitettek fol ma nagyon ezek a bolond futok. Annyira jo am keresztbe-kasul futkarozni a varoson napsutesben, hadd csinaljak! :)

gecc, te tulajdonkeppen milyen fajhoz is tartozol? Mert Lidit ugy ismertem meg, mint akinek egy orra van es ket szeme, es akkor neked ket orrod van es harom szemed? :) (Akkor meer ne lehetne a csigaknak is? :) )
Ket orral szivod ujabban a pesti levegot, az nem tul egeszseges. Remelem, a masodik orrod bezarhatos. :)

Lidi kaves poenja egy oriasplakatot juttat eszembe. Most lattam. Valami magas C-vitamin tartalmu cuccot reklamoz, a szoveg pedig: "Ettol beCézel". Haaaat. Ritka a jo szlogen...

lapi 2.1 2008.10.05. 18:57:29

én sajnos nem bírok lejönni arról az eufóriáról, amit tegnap a vasas legyőzése okozott. azóta nemzetközi szerepolést vizionálok és lehet, hogy elkisérjük majd a csapatot kisinyovba, vagy minszkbe. a sorsolástól függően.

hajrá zete, gecc et!!! (ha a zete pontot rabol ma győrött, a kte megőrzi az ötödik helyét.)

valójában csak tulok brothert sajnálom, mert ő számolgathatja, hogy mennyivel vannak a cegléd előtt. :DDDDD

liidiiia 2008.10.06. 12:59:59

sziasztok, jóebédhez :-)
mory kante: nafiya (akusztikus verzió)uk.youtube.com/watch?v=K1s_QEnTgw8

ladder · http://www.dztart.blogspot.com 2008.10.06. 14:32:09

csö brader itt lader, mia pálya? sikeresen lecsengettük a kiállítást, ha esetleg nem jutottál el, ne bánkódj, 3 hét múlva, mezítelen csajok árasztják el a jó öreg tekát, sajnos csak képeken. deakkormátélleg el kelljönnöd :P minden jókat mindenkinek

Gecc 2008.10.06. 16:27:07

Locsololany

En mindig es mindennel egyel tobb fajhoz tartozom. :-D


Lapi

Csak igy tovabb, a vegen meg negyedikek is lehettek. :-D
Nem mintha akarhanyadik hely is befolyassal lenne az eletemre. Talan pont ezert nem vagyok oda a fociert. :-D

liidiiia 2008.10.06. 18:55:55

gecc, akkor te nem vagy viszont 1séges, hanem min kétséges! :-D
és magaddal akkor min pingpongozni már tudol! :-D

jenőke 2008.10.06. 21:41:47

Problémát csináltam magamnak.
Véletlen volt, állítom. Erre akadtam:
www.miniszterelnok.hu/mss/alpha?do=2&pg=2&st=1&m10_doc=2001
….és most idézem a problémám okát:

’’’’Először is, miközben az elmúlt 20 év talán legnagyobb kiigazítását csináltuk Európában, eközben Magyarországon a legszegényebbek és a leggazdagabbak közötti jövedelemkülönbség nemcsak hogy nem növekedett, hanem csökkent. Ezt nem a kormány mondja, hanem a kormánytól független kutatóintézetek. 2003-ig ez a különbség folyamatosan növekedett Magyarországon. 2003 óta egyenletes a trend, és ez a trend fennmaradt a kiigazítás időszakában is. A szegények és a gazdagok közötti különbség csökkent.’’’’

Valamikor voltam KISZ-titkár egy elég nagy vállalatnál. Az volt a feladat, hogy fiatalítsunk. Viszont senki sem akart belépni. Ezért kizár(at)tam a négy legöregebbet (40 felettiek voltak), köztük a vállalat párttitkárát, és az átlag nagyon jó lett.
Micsoda balhé lett!! Felsőbb „szervek” kivizsgáltak, meg minden. Ámde nem vettem vissza!
A statisztika nagyon fontos tényező.

És most hogyan is csökkent ez a jövedelemkülönbség?
Churchill meg a statisztika. Igaza lehet….

tulok 2008.10.06. 22:50:10

Jó 'stét!

Zajlanak a zajlandók, le vagyok maradva egy kicsit.

Nonest: Grat, most már alanyi jogon olvashatod az Autozz! blogot. :)

liidiiia:
1., Ez a Cordoba, abban is Moszkító (Mezquita) nekem nagyon bejött, hiába, ezek mórok tudtak építeni.
2., Az emeldíjas természetgyógyászoktól pedig óvjuk magunkat.
3., A "rajzokat" meg csak úgy magamnak csinálgatom, majd még kirakok néhányat.

lapi: A Fradi _természetesen_ vezeti a bajnokságot. :)

tulok 2008.10.06. 23:22:06

Csütörtökön volt a 15. évfordulója annak, hogy életem párja, immár papíron is az életem párja.

Pénteken vesztettem a pókeren (nem is akármilyen csatákban), de kell ez is.

Szombaton Csá Misi, Kiscsillag, MaPez kombó volt az A38-on, nagyon jól sikerült.

Vasárnap a kistulkokkal megnéztem a Fradi első idénybeli Len-kupa meccsét (41-23 ide), szóval az is rendben volt.

Ma pedig a nagyobbik hazahozta élete első intő(félé)jét.*, ** Igazán büszke vagyok rá. De tényleg.

* a napköziben történt valami, elmondás alapján tökéletes félreértés, holnap megyek tisztázni a tanerővel. Persze nem az ellenőrzőbe írták, hanem vmi üzenőbe. Pénteken kapta meg a szeptemberi értékelést ugyanezen az oldalon "Magatartása példamutató, társai tanulhatnának tőle."

** azt azért még nem árultam el neki, hogy volt olyan évem anno a felső tagozatban, amikor januárban megkaptam a második ellenőrzőmet, mert az első betelt. A többi évben ez általában már decemberben bekövetkezett.

liidiiia 2008.10.06. 23:44:50

szia tulok, csak jóéjtet köszönni ugrottam be most. :-)

jenőke 2008.10.07. 01:40:00

Szép álmokat, valamint vídám hajnalt.
Tetszés szerint.

Gecc 2008.10.07. 10:08:54

Csa Tulok!

Eljenek a valamirevalo gyerekek! :-D

Nekem sem igazan volt olyan evem, hogy ne kaptam volna egy jopar intot, rovot. Altalanosban elsoben a legemlekezetesebb intom volt, amikor kiultem az ablakba, majd a felelossegrevonas utan en is megtettem a magam felelosseg lesopreset avval, hogy megmondtam "nekem senki nem mondta, hogy nem lehet az ablakparkanyra ulni.
Masodikban igazgatoival folytattam a sort, akkor voltam igazabol a sinus csucsan :-D , amikor az iskola udvaran ficizgatva a labda atrepult a szomszed haz kertjebe, es amikor visszakertuk a keritesen at es a bacsi nem adta, elkuttem az anyjaba.
Harmadikban es negyedikben is begyujtottem meg nahany iromanyt, melyre igazan buszke volt anyukam. Aztan felsoben mar asszem kikupalodtam, vagy egyszeruen csak ignoraltak a cselekedeteimet a tanarok. "Ez egy Gecc, ra kell hagyni!" :-D

liidiiia 2008.10.07. 15:16:12

tulok, gratu!!!!!!! csemetékhez is, házassági évfordulóhoz is! hihetetlen érdekes sok sok éven át közelről látni, hogy hogyan változnak emberek, akikkel ennyire közös az utunk-életünk, sőt benne lenni a sorsukban, ők a miénkben. sztem ez az élet egyik legeslegjobb élménye.

én lebuktathatatlanul voltam rossz gyerek :-D . vagyis én folyamatosan gondolkoztam, álmodoztam órákon, esetleg csendesen vihorásztam (főleg kamaszkoromban), illetőleg az arcom bujkáló mosolya tükrözte, hogy totálisan nem köt le az óra, és belül egy saját vicces regényt futtatok... de van az a családomban nem ritka képesség, hogy ha nagyon rámszólnak ilyenkor, akkor az ijedtség flashback-szerűen kihozza belőlem, hogy mégis mit mondott a másik, amire valójában tényleg nem figyeltem oda. ezzel a rigid, embertelenebb tanáraimat az őrületig fel tudtam idegesíteni, mert minél jobban ugattak vörös fejjel rám, hogy "na, mi volt az osztálynak feltett kérdésem, mialatt bambultál kifele az ablakon???" annál élesebben ugrott be nekem a kérdés, és a válasz is, amit egy ártatlan bárányka szerénységével mondtam természetesen meg. :-D én az élet büntetése voltam nekik, mert jó tanuló voltam, és semmit nem tudtak velem kezdeni. úgyhogy ezért aztán kénytelenek voltak
"a gyerek egészségtelenül túl sok jelzőt használ a leírásaiban", meg hasonló koncepciós perekkel 4-eseket adni időnként, sőt egyszer egy tanulmányi verseny eredményét is meghamisították amiben velem egy kategóriás csendes őrültekkel voltunk, de észrevettük! de nem mertek túl sokat szemétkedni így azért, mert a papám egy kőkemény ember tudott lenni, és nemcsak szélsőségesen patriarchális otthonomban, és figyelemmel kísérte minden oldalról, hogy tanulmányi eredményem hogyan alakul. :-D ha leszidtak vihogásért, akkor meg meg se mukkantam, hanem magamban azt mondogattam végig, jó erősen visszanézve a szemükbe közben, hogy tudom, hogy nekem van igazam. ezzel is könnyen megőrjítettem az embertelenebb tanerőket, mert ilyesmivel nagyon fel lehet idegesíteni valakit. de azért ezt meg én nem mertem gyakran csinálni, ugyannál az oknál fogva, amiért ők nem mertek koncepciós perekkel túl gyakran élni felém. :-D szóval az én ellenőrzőim a dzsungel-harcokat nem tükrözték. :-D

liidiiia 2008.10.07. 18:41:01

nonest,
ottlikra vissza: akkor a meleg, szelíd, megértő „szigor” az lehet onnan is van. :-)

sors:
sztem a sorsunk nagyrészt kötött pályákon mozog:

egyrészt a szocializációnk, és annak körülményei (anyai-apai, nagyszülői kisgyerekkori szeretet mennyisége-minősége, nagycsalád, iskolák, környezeti hatások...).
külső élet később: hát az egy lutri sok szempontból, és olyan sok változó van, amivel képtelenség számolni. remélhetőleg bejön 1-1 döntésünk, de ki tudja?
az én generációmnak könnyebb (de nem könnyű) volt önerőből lakáshoz jutnia pl, de anno az egyetemen nálunk nem volt még számítógép akkor, és sokkal kevesebb info állt a rendelkezésünkre mindenhez, ami ma jóval könnyebbé teszi a mai egyetemisták életét. csak ezekből más életek pörögnek ki.

(amúgy a gazdag családok is simán lehetnek nagy börtönök: pl egy dúsgazdag bankár papa, akinek szétesett a túl sok hatalom miatt a realitás-érzéke a más emberek határait tiszteletbentartás kapcsán, és ezért akinek konkrét tervei vannak mindenre, és túlzottan beleszól mindenki életére akiébe beleszólhat: és csak 3 ember mer neki ellentmondani (amiért persze retorziók járnak...), és egyik ezek közül egyik csemetéje: hát az a környezet nagyon nem szabadság ám... )


testileg: az egészségünk, a szervezetünk, az idegrendszerünk típusa. pl az, hogy valaki vékonyabb alkat, vagy egy kerekebb: tipikus vonzatokkal bír arra nézve, hogy az idegpályáin hogyan fut az inger, az idegrendszere milyen módon dolgozza fel az információkat, milyen típusú izmai vannak, az izmok mennyi oxigént tárolnak...stb., vagy az agyféltekék dominanciája...stb, ezekből mind mind rengeteg kötöttség van, hogy ki mit tud és szeret csinálni az életben, és milyen módon tudja ezt tenni, és hogyan nem. és rengeteg összefüggésrendszer van ebben.

a testi alapra épül rá a lelki, ami keveréke az idegrendszer típusának, öröklött halom dolognak, a szocializációnak. az érdeklődéseink, motivációjaink: ösztönös alapúak nagyrészt. nem tudjuk tudatosan befolyásolni, hogy ki szimpatikus nekünk és ki nem, + mennyire..., melyik lakásban érezzük jól magunkat és melyikben nem, ki-mi tetszik és ki-mi nem, milyen életpálya vonz és mi nem, melyik zene szólít meg és melyik nem... vagy igen-vagy nem: de erről nem akaratlagosan döntünk, hanem ez „van”.

az intellektus: az IQ a génekkel jön, ahogy az is, hogy milyen típusú intellektuális erőink és gyengeségeink vannak.

sztem a valós szabad döntéseink száma az rettenetesen nagyon kevés, leginkább az van, hogy jogunk van választani azt, hogy igent vagy nemet mondunk-e az életre (domináns tendenciaként), azaz elfogadjuk-e az életet (vagy feladjuk), elfogadjuk-e benne magunkat, az utunkat, azaz érzéseink diktálta irányultságokat, és az élet szabta korlátokat. ami rajtunk múlik: hogy a külső-belső adottságokat, azok lehetőségeinek sávján belül milyen jól követjük le+„menedzseljük”, és milyen módon: azaz önmagunk kötött lehetősőgeiből a minimum jön vagy kihozzuk a minimumnál valamekkorával többet. illetve a hogyanok rajtunk múlnak még valamennyire. és az nagyon, hogy pozitívan vagy negatívan akarunk-e valamit élni, és az élet realitásait jól fel tudjuk-e mérni (azaz sem alá nem becsüljük a lehetőségeket, de fölé sem). valahogy úgy, ahogy egy kisgyerek felé viszonyul az ember: abban dönthetünk, hogy azt, amit úgy is meg kell (muszály) vele kapcsolatban csinálni: szeretettel és pozitívan próbálom-e vagy nem, illetve milyen módon. ilyen módon a szellemi fegyelem és az intellektuális tudás adhat egy nagyobb szabadságot. valamint érzéseink értelmes követése: hogy úgyis csak ott és abban érezzük jól magunkat, amerre ösztönösen-érzelmileg vonzódunk, de ezt nem mindegy, hogy mikor-mennyire-hol-hogyan... éljük meg-ki: és ez a nem mindegy, a mód: ez múlik rajtunk. ez a kicsi beleszólás tőlünk viszont nagyon erős valami azért, márha komolyan vesszük. márhogy én így látom, szal: sztem. :-)

lapi 2.1 2008.10.07. 18:50:58

sziasztok! :DDD hazaértem kétnapos pesti turnémról. holnap kezdődik a cuslág-per. gondolom ott lesz egy csomó tévé, ha megvakarom a jobb fülemet, akkor direkt nektek küldök egy hellót! :DDD (ha bal kézzel vakarom a fejem tetejét, az meg nem jelent mást, mint "hajrá kte!" :DDD

ne is mond, ladden brother... nincs mentségem. most pénteken akartam megnézni a lányommal, erre mondta, hogy csütörtökön bezárt. azért remélem megmutatod a munkáidat valahogy. de télleg nincs mentség...

elolvasom a linket, jenőke, mert nem láttam a tévét, nem volt netem, amíg nem voltam itthon. (ennek vége, mert vettem ma du egy akciós web'n walk sticket by t-online. mától kezdve még a tárgyalásokról is tudom majd tolni a postot. :DDD

lidia & tulok, én annyira utáltam a gimiben a tanárokat (75%-át), hogy teljesen leszartam, hányszor írtak be. de igazgatói rovót csak egyszer kaptam. osztályfőnökit viszont rohadt sokat. volt egy fiatal angol tanárnő, az egy nap adott 2-3 db egyest. teljesen őrült volt a csaj, mert év végén azért 5-öst adott. szal az élet nekem az egyetemen kezdődött.

azért télleg még ma is végigfut a hideg a hátamon, mennyi seggfej tanított és idomított minket. ráadásul a leggázabbak az un "enyhe kezű" tanárok voltak. nálunk az adott tantárgyból egy teljes osztály maradt sík hülye. borzalom...

persze utálom az általánosítást, de sztem már az én időmben is baszott nagy válságban volt a közoktatás. ez a 90-es évekre tovább romlott (amikor a gyerekek suliba jártak.)

hát tudod, tulok. mi a nagy lokit vágtuk haza 3-0-ra, a fradi meg azért vezet, mert a loki fakó megverte a nagy hírű bőcsöt. :DDD

a kéziscsajok előtt viszont le a kalappal! ha tudom, hogy kint vagytok, esküszöm megnéztem volna a tévében!!!

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.10.07. 19:49:07

Jó 'stét!

Hella Gecc!
Ha jól emlékszem az első intőmet a harmadik iskolás napomon kaptam. Az egyik osztálytársam vállán eltörött egy vállfa (nomen est omen), mégpedig egy olyan békebeli VOR-zakós típus.

liidiiia: Köszönet a kistukok / életem párja nevében is.
Ez a 'befelé mozizok vs. tanerő megpróbál szégyenpadra húzni' dolog nekem is sokszor megvolt és a tanarak _tényleg_ nagyon rühellték. Ez inkább csak az áltisiben volt, mert utána én egy baromi jó iskolába kerültem. Négy évig egy beírást nem kaptam és nemcsak én, az osztályból senki sem! Baromi jó fej tanáraink voltak, (mai napig többükkel szoktam bulizni), a néhány hülye miatt pedig sokszorosan kárpótólt az osztályközösség. *halkan kérdez*
Mondtam már, hogy ki volt az ofőm középiskolában? :)

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.10.07. 20:11:43

lapi:
"a fradi meg azért vezet, mert a loki fakó megverte a nagy hírű bőcsöt."
Jó, jó, dehát a krónika nem a körülményeket fogja megjeleníteni, hanem a végeredményt. :)

A TV-ben mi sosem látszunk, mert azon az oldalon szoktunk ülni, ahol a kamera is van. Szóval _csak miattunk_ nem érdemes. :)

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.10.07. 20:29:46

Szia Pelikán!

A szüleimnek van egy nagyon idegesítő szokása. Ha történik egy baleset valahol, mondjuk Ausztriában, rögtön felhív telefonon, hogy élek-e? (Ilyenkor két dolog szokott történni általában.
1., Közlöm vele, hogy
a., Szlovákiában síelek éppen
b., Hollandiában vagyok, nem síelek, nem vezetek
c., Már rég hazajöttünk.

2., Éppen egy hüttében alkoholizálok a barátaimmal Ausztriában, ezért csak hangulatfestésként felveszem a telefont, de nem szólok bele. (Ilyenkor levágja, hogy nem haldoklom a roncsok között.)

Tegnap délelőtt megint hívott. Mondja, hogy biztos fogom hallani a hírekben; nagy baleset történt Monorierdőn és ne aggódjak, nem ők voltak azon a vonaton amelyik/amelyikbe. (Van egy kis érdekeltségük nevezett községben, és pesti lakukból pont a szombati, tulok által is meglátogatott koncert és vasáranapi, tulok által is meglátogatott meccs miján a tervezett vasárnap helyett hétfőn délelőtt utaztak a 'birtokra'.)

Na ezért a telefonhívásért azért hálás voltam Nekik.

Aztán a képeket/tudósításokat látván azon merengtem, hogy volt két év az életemben, amikor hetente hatszor utaztam IC-vel (általában az első osztályon, mert ott tudtam dolgozni közben). És ugye a most pont abba rongyolt bele hátulról a személyvonat. És, hogy az első osztály általában ingázó professzor(asszony)okból és külföldi túristákból állt. Mai hír volt, hogy egy angolon hatórás műtétet hajtottak végre, egy német lánynak pedig rehabot csináltak az arcán.

Aztán láttam az inkriminált videót is. És kb. egyet is tudok érteni Szilyvel.

lapi 2.1 2008.10.07. 20:53:25

grat tulok + tulokné!!! :DDD akartam az előbb is írni, de a kte elhomályosította a tudatomat.

btw, anyámat naponta kétszer hívom fel + mindig, ha hazaérek vidékről. hétvégén háromszor. régen feladtam, hogy meggyőzzem, nem egy nagy kaland pestről kmétig levezetni azt a 86 km-t. :DDD

hella pelikán! :D túlspilázta fletó ezt a bejelentést, nem vitás. de ha jó színészt akarok nézni, akkor inkább szamócára vetem a tekintetem. :DDD

ettől még baszott jó politikus a faszi és ez a futam négykőrös. :DDDD

szily írásait meg mindig is nagyon szerettem, főleg a horgászosokat, bár magam sohasem voltam pecás ember. nem szereti fletót, ezt már korábban is leírta, sztem ő is túlspilázza egy kicsit.

ez olyan, amikor a legfőbb érv fletó személye ellen, hogy még a hajós sem csípi. és??? :DDD

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.10.07. 21:51:18

lapi:
köszi!
kte, kte, kte? Azt még nem próbáltam. :))

"anyámat naponta kétszer hívom fel + mindig, ha hazaérek vidékről. hétvégén háromszor"

Biztos boldogabb anya, mint az enyém.

6.Lenin 2008.10.07. 21:54:15

Én szívesen megnéznék egy 1/2 perces videot ,ahol a 1/2 percből legalább 1/10 másodpercig őszintén emberi.
Ilyent már láttam(csak ilyent)sajnos.

6.Lenin 2008.10.07. 22:02:17

Húúú!Beleolvastam a cikkhez irt hozzászólásokba(az utolsó 100-ból,kb a felét.
Nemsemmi ahogy a fletó fun-ok védik az imádott vezért.Gondolom ezek chartáztak is,meg tarkultak.

lapi 2.1 2008.10.08. 06:22:02

jó reggelt!!!! :DDDD

nagy vállalkozásba kezdtem. ki is nyomtam az új postot, ami teljesen formabontó lesz az eddigiekhez képest. folyamatosan bővítem majd. ha ezt is kibírja a kocsma népe.... :DDDD

szal ez is egy napló lesz, de ezen túl semmilyen kapcsolatot nem vállalok che-vel.

még a végén jönnek a bolíviai katonák, oszt jónapot... :DDDD
süti beállítások módosítása