Bookmark This Site

COMING - ÚT

"Ingrid Sjöstrand svéd költő Néha csontvázakról álmodok c. gyerekversében az anya megpróbálja megvigasztalni a gyereket, hogy "csak álom volt". Mire a gyerek: "Mintha sokat segítene, / hogy a szörnyűség itt belül van / és nem ott kívül." Ha a természet működésének fegyvertárában (sok más között) valóban megtalálható a káosz is, akkor nem csoda, hogy a káoszelmélet jelenségeibe lépten-nyomon beleütközünk - akár a külső természeti világban, akár saját belső világunkban. " Mérő László

Friss topikok

  • Gecc: Torrente is ezt a szarhazi Barcat szerette, nemde? Ehhh... hajra MU! (2011.05.28. 21:58) A vizsgálat lezárult, felejtse el!
  • Gecc: @hölgyválasz: Szia Holgyi! Mindenki megoregedett vagy nemtom, de az biztos. :-D (2011.01.31. 22:24) szöveg nélkül
  • jaegtoer: @lapi: Szia Lapi! Csak most látom hogy az szdf-fel kokettálsz. Az lmp már nagyon más? Üdv. (2010.02.02. 07:42) Elkúrtátok...
  • lapi 2.1: nem vagyok benne biztos, hogy vajon akad-e még bárki, aki olvassa a blogomat. mindenesetre csinált... (2009.10.28. 18:43) agycétén
  • lapi 2.1: bár gyurcsány iránti elkötelezettségünk továbbra is szilárd, mint a márvány, de a peresztrojka nev... (2009.06.05. 10:35) szezonzáró

heti blogösszefoglaló gecc et részére, avagy télleg 250 km - 250 év?

2008.07.13. 09:28 lapi 2.1

LIDIA BLOGOT CSINÁLT!!! ez a jó hír, de a többi már árnyaltabb.

szal nem cicózok, brother. mult szombaton volt az ismert balhé. pesten nem a nyári feeling, hanem a melegtüntetés okozta gyűlölet uralta a várost. bécsben meg ezen a héten... na igen ott százezres buli, kint a buzik zászlója a parlament épületén, nem retteg a város szívében lakó. és kaszálnak az utcai árusok. utána meg nézni a bbc tudósítását, meg a bécsi beszámolókat. olvasni, hogy 250 km - 250 év. bazd meg, ez engem kifejezetten lehangolt. az meg pláne, hogy tegnap egy pincérszerű valaki beverte a balatonon a lányom barátja pofáját. ordítva, mert benézte a haját. rasta volt, ő meg úgy gondolta, akkor biztos drogos és biztos ő volt a tettes. ha kövér és gazdag német turisták égetik ki a terítőt, akkor nem megy utánuk, ha szokásuk szerint egy fillér jattot nem adnak. igy megy ez a hazánkban.

 

  

személyi kérdésekről ne essen szó, hanem műhelyekről. ezért most nyomok egy ideiglenes postot. mindenki a maga módján letette a garast. én is csak tótán és sok háeszben.

előzmények:

malacka blogja, Bizonytalan tépelődés című post,

paszternak postja Hidegtüntetés címmel.

és parti nagy lajos cikke, thx hacsa.

én meg ezt írtam ma reggel és bármelyik kocsmában mehet a kulturált műhelyvita. én csak malackához nem szólok be, de ennek személyes oka van, ám a 250 km szempontjából jelentősége semmi.

itt az én ma reggeli háeszem vágatlanul:

 

jó reggelt, szia paszti!

ha már hacsa ennyire pontos cikket dobott ki, akkor én kicsit eccerűbben fogalmaznék. hozzátéve, hogy a post-od valójában jobban foglalkoztat, mint a sajátom, amivel baszakodok éppen.

te és itt megérted, hogy nem fletó vs ovi összefüggésben, hanem a "250 km - 250 év"-vel leírható és parti nagy cikke szerinti összefüggésben.

a fidesz történelmi bűne, hogy 1998-ban, a hatalomra kerülésének első napján nem kezdte el civilizálni saját politikai híveit, azon belül is a legendás "elkötelezett egyharmadot". nagyjából 90 óta látszik, hogy nálunk van egy harmad elkötelezett jobb, ugyanennyi elkötelezetten bal és ennyi "el nem kötelezett, rossz szóval leírva "közép".

na ezt az egyharmadot (amihez te pont úgy hozzátartozol, mint a kődobáló 12. kerületi fiatal, de még a bűnöző fradi botrányember is. röhögni fogsz, de a bűnözők is szavaznak, kivéve, akit jogerős közügyektől eltiltás hatálya alatt áll éppen.

a fidesz vezetői (nemcsak orbán, hanem gyakorlatilag mindenki mínusz fodor g.) nagyon pontosan tudták, hogy egyrészről az egyharmadtól, korlátlan bizalmat kapott. pontosan emléxem a régi felvételekre. 98-ban a győzelem napján olyan újságírók ünnepeltek önfeledten (bayer zsolttól kezdve a mai mn vezető újságírókig, hogy öröm volt nézni, olvasni őket.

semmi bajom nincs ma sem ezzel, hiszen ki a farkam ne örüljön akár önfeledten, aki nyer. ráadásul egy másik erő kétharmados uralma után.

orbán nem felejtette el a csuhások! térdre, imára! mögött lévő általános politikai kulturáltságot, amivel rendelkezett.

mert paszti, én megértem a koronaúsztatást. ilyenre éppúgy szükségük van a híveknek, ahogy a másik oldalon arra, hogy a katonák a köztársaságra esküdjenek fel, ne a királyságot mindenhol jelképező koronára.

a 2006 óta regnáló kormány kormány csinált néhány apró dolgot, ami télleg nem kerül pénzbe. csak jelzés, hogy mi civilizáció tekintetében bécsben vagyunk és nem belgrádban. kinevezett egy roma szóvivőt, aki nem tűzijáték keretében bújt elő a zsákból, csak tette - teszi a dolgát. nem is kap a pofájába tojást tőletek, ami pont a cél. camingautolt egy államtitkár és a kormányfő felesége, néhány miniszter ott ült az első sorban.

hidd el van még az szdsz-ben is büdös lábú, aki a romakérdést igyekszik, okay a gárda, szögi lajos fején táncoltak aspektusból értékelni, pláne a szoci szavazók között. csak őket le lehet baszni felülről, oldalról. magyarul ha szdsz-es barátom beszél akár csak úgy, mint te a melegekről, simán le lehet írni, el lehet neki mondani face to face. vazze, moss lábat, mert büdös.

ezzel szemben te is félremagyarázod illetve érted azt, mit jelent valójában a 250 km - 250 év.

hát azt, hogy ezt csakis nektek lehet ledolgozni, mert ez a ti távolságotok bécstől és nem az enyém. ez sólyom távolsága, aki megint kussolt, orbánt most ne bántsuk. vagy bántsuk kicsit?

mi lett volna, ha pont ő, vagy vezető embere első adandó alkalommal elmagyarázza nektek, amit a melegekről nyilvánvalóan tud a berlini hívő keresztény és keményfaszú polgár is, aki mindig zsigerből is, bármilyen hagyomány miatt is mindig jobbra szavaz.

ezért nyer berlin buzi polgármestere, ezért lehez buzi hollandiában egy populista és bizony kissé rasszista párt első embere. ezért nem téma ott a meleg kérdés, mert az ottani jobberek többsége megérti, a génrulett az ő gyerekeinél, unokáinál stb sem kiszámítható. azaz védi a saját biztonságát, amikor eszében sem jutna olyan post-ot í4rni, mint te. vagy ha igen, hát nagy vitát generál a post "belülről". érted, nem miközöttünk, hanem pl. malacka és közted. te pont úgy nem szólalsz meg, mint sólyom amikor.

elfelejti, hogy jogosan vonulnak, mert nemrég még börtönbe zárták g. b. show-t. azt mondták az erkölcs nevében, bűnös, aki buzi, mert megrontja mint minta a fiatalokat. van ahol ezért kivégeznek, van ahol ezért börtönbe zárnak, mintha raboltál volna, pedig csak mensáros vagy.

ha orbán az első napon elmagyarázza nektek, hogy mi az irány bécs felé ilyen civilizációs kérdésekben, mint melegkérdés, drogkérdés, szekularizálás, akkor nem tojást dobál bayer zsolt, hanem felállva tapsol. a fidesz 98-as győzelmi nagygyűlésén.

ezt nyilvánvalóan nem tette meg és miután valahogy nálunk jobbharmadnál nagy az igény a tekintélyre, hát inkább kiengedte a veszett kutyákat. ti meg most zavarban vagytok, amikor látjátok a bécsi képeket. nini... ott is kint van a cici, nicsak ott is pukkadna a polgár, ha ott lenne a hepajon.

csakhogy ott nem hugyozták össze a burg oldalát. ott kitették a parlamentre a buzik szivárványszinű zászlóját és nem árpádsávos alatt ordított kisgyerekkel a nyakában a harmad széle.

szégyen ez paszti, a közös hazánk szégyene. de a 250 km hátrányt nektek kell kemény melóval lefolgozni - orbántól rajtad keresztül malackán át a ketrecet nyakában a kisgyerekével : dögöljetek meg buzik- át ordító papáig.

nem érdemes sem napi politika szintjére, sem affelé terelni a kérdést, hogy ott vannak a muszlim szélsőségesek. a buzik sehol sem robbantanak és támadnak ököllel senkit, paszti. az más kérdés, semmi köze a 250 évhez. rossz irányba fordultatok megint, paszti és csak nőni fog a távolság. a középső harmad meg tágra nyitott szemmel néz ki a fejéből. bár még nem látja az összefüggést. nem olyan barom, hogy politizáljon. arra ráér választási helyzetben.

mégegyszerűbben. paszti, az kurvára civilizációs kérdés, hogy megértjük. a veszett kutyák olbaterelése közös érdek, akárki találja ki. magyarul. ne menj el szept 6.án, hanem kezdeményezz egyet bármikorra korábban. nem személy szerint te, hanem akinek kedve van kicsit ledolgozni ebből a szörnyű civilizációs távolságból, amit a két melegbüszkeség cucc nagyon pontosan mér. mert nyár van paszti és fél magyarország pont úgy az adrián és balatonon nyaral, ahogy az osztrák is ezt teszi. nyaral. aki otthon marad csinál magának és a turistáknak heppeningeket, vásárokat, miafaszomokat. kecsón már második hete áll a buli a főtéren gyakorlatilag minden este éjfélig, néha tovább. voltak évek, amikor az ott lakók (én is a sarkon lakok) betiltatták. ma ez senkinek eszébe sem jut, mert jókedvű emberekkel van tele a főtér. itt már nincs távolság bécshez, pedig még csak most jön a mercedes és full jobbos a város hagyományosan. érdemes lenne ezen is tökölni. de mégegyszer és a legnagyobb jóindulattal, azzal, hogy valószínűleg nálam pl sokkal olvasottabb vagy, jobban ismered a történelem részleteit etc... tehát ez a post ate problémád, ahogy a 250 év lemaradás bécstől is. én csak öszintén szurkolni tudok nektek, hogy legyetek túl minél gyorsabban a 250 km-en és érkezzetek meg bécsbe.

a szigetfesztiválon már összefuthatunk, de hátha jövőre már személyesen is jattolhatunk a marijuana marshon. akár pesten, akár bécsben. jelképesen beszéltem, mert a magam részéról 10 évente úgy egyszer demonstrálok személyesen. nekem szept. 6-ra már megvan a programom.

de nem akarom félrevinni a mondandómat. olyan hosszú lett, hogy nincs most időm visszaolvasni. bocs elütésekért fogalmazási zavarokért. de reggel van és beindul a családi élet is.

apropó. a hétvégén a lányom balatonon van. egyébként a harmadévet zárta, a helyi kórházban gyakorlaton van. massive attack koncert, minden híradó mutatja, hogy milyen jó a buli. örültem neki, hogy ott van a gyerek. aki nem gyerek, hanem 21 éves múlt július 4-én. barátja valami hulldékgazdálkodási mérnöknek tanul és rasta haja van. nem olyan hosszú, mint marleynek, de fonott. amit lehet mosni, szal nincs tele tetvekkel, bár marley zenéje nekünk is bejön. namost fizetés után távoztak tucatnyian. egyetemisták szegedről, baráti társaság. fizettek, semmi botrányt nem csináltak. beszélgettek erről arról, közte, hogy micsoda baromság, hogy nem engedélyezik náluk a füvet. a tulaj utánukfutott és megverte a lányom barátját. pofánvágta és ütötte a testét azt ordítva. rohadt drogos, kiégetted a terítőt. a lányom mondja, hogy rágyújtottak és kigurult egy cigi (nem füves) a hamutartóból. ő rakta vissza és télleg kiégett az abrosz. ezért rácsúsztatta a hamutartót. van ilyen. meg sem bírt szólalni a rémülettől, hogy nem a barátja volt.

bazd meg paszti, nem lett baja srácnak, csak vérbealázta egy rohadék veszett kutya. aki valószínűleg még nem megy pestre tüntetni. de már megveszett. nem volt egy baszott erős faszi, szal nem lett törés, ilyesmi. nagyon igazuk van, hogy nem mentek rendőrhöz. mert egyrészt télleg kiégett az abrosz, másrészt senkit sem csuknak bécsben sem évekre börtönbe egy indulatos fellépés miatt. és hol van a becsület, hol van az emberség? az nem rendőrségi, hanem igenis civilizációs kérdés. pláne nem aktuálpolitikai.

szar, ha ennyire igazol az élet. gondolom nem kell magyaráznom, hogy miért. és azt sem, hogy azt gondolnám, majd szólok egy elkötelezett védencemnek és visszakapja a vendéglős az arcra mért ütést. ha ezt tenném, vagy ilyesmi fordulna meg a fejemben, kurvára szégyellném magam. mert ez mégcsak nem is intelligencia, hanem szimpla higiénikai kérdés. nem mindig és mindenhol mosakodnak a népek naponta. nálunk már illenék. pláne ilyen rohadt hőségben.

 

411 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lapi.blog.hu/api/trackback/id/tr80565778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pelikán · http://ferologia.blog.hu/ 2008.07.13. 10:08:03

Szia Lapi!
"azt sem, hogy azt gondolnám, majd szólok egy elkötelezett védencemnek és visszakapja a vendéglős az arcra mért ütést. ha ezt tenném, vagy ilyesmi fordulna meg a fejemben, kurvára szégyellném magam. mert ez mégcsak nem is intelligencia, hanem szimpla higiénikai kérdés. nem mindig és mindenhol mosakodnak a népek naponta. nálunk már illenék. pláne ilyen rohadt hőségben."
Ha nem jutott eszedbe akkor, hogy jutott eszedbe az, hogy leírd, hogy nem jutott eszedbe? Mert ugye ami nem jut az ember eszébe arról nem tud még annyit se, hogy eszébe juthatott volna.
Na most innentől vagyon minden eredeztetve, a rossz logika rossz posztot szül buzi ügyben is.
Ha mondjuk a buzik szépen csendben otthon buzerálnák egymást szerintem nem lenne buzi ellenes tüntetés, de néhányuk szereti büszkén megszellőztetni a farkát.
Amúgy az ellentüntetők viselkedése menthetetlen, de kérem, ha béla és józsi házasodni akar akkor mit vár a házasság mint társadalmi egység azért jött létre, hogy... nézz utána, de lehet tanultad is.
Szóval bizonyos dolgokban igazad lehet,de összességében túlbonyolítod a kérdést.
Üdv Pelikán

Pelikán · http://ferologia.blog.hu/ 2008.07.13. 10:53:58

Amúgy még hozzátenném, hogy a legújabb kutatások szerint a homoszexualitás 34%-ban genetikai eredetű. Ezen okoból bizonyos munkakörökben nem látnék szívesen melegeket.
Amúgy az liberális Amerika hadseregébe sem vesznek föl meleg hadfit.
Ódv Pelikán

Gecc 2008.07.13. 13:29:30

Nah hat keremszepen...
Kimentem en bele a kulfoldbe nyaralni es hat tudvan hogy lesz melegfelvonulas eskuszom nem gondoltam, hogy ennyire elfajulnak a dolgok. Gondoltam persze, hogy lesz 1-2 tunteto, de azert ahogy a Duna TV-n lattam nyilatkozokat aztan az esti hiradoban, hat meg belegondolni is szar, itt tart ma Mo. Es nem az ellentuntetesrol van szo, hanem annak mertekerol. Persze borzaszto az is, hogy ahogy azt mar annyi helyen, nem csak a melegfelvonulason, hanem barmilyen Gusanyi elleni tuntetesen is, apukak gyerekkel a nyakukban uvoltozik kurva anyad Gyurcsany, takarodj a picsaba, elkurtad stb, aztan a melegekkel kapcsolatos dolgok, de hat konyorgom, mit tanul a gyerek? Azonban a szornyu az, hogy felmentik a savval toltott tojasok kitalaloit, mert ha nem tudjak, hogy buncselekmeny, akkor az nem bun??? Hat hogy a faszomba? A torveny nem ismerese nem mentesit a buntetes alol!!! Vagy hogy a faszban van ez? Mert ha meg tojas lenne, de hat bassza meg, ez mar gyilkossagi kiserlet! Erre nem lehet azt mondani, hogy kisfius csiny!
Nincs igaza annak, aki azt mondja, a buziknak otthon kell maradni! LOFASZT! Miert kellene? Ha lehet Budapest parade logo csocsokkel, borotvalt puncikkal es amugy ott is buziknak kinezo ocska "napbarnitotta" fickokkal a kamionon, akkor miert ne mehetnenek ki itt is a melegek az utcara, magukat reklamozni, a sajat erdekukert tuntetni? Csak a jobber mehet ki a sajat erdekeiert tuntetni, a csocselek Pest utcait szetverni? Hol a faszomban vagyunk? A kozepkorban? Kovetkezo alkalommal nyilvanosan egetik meg a buzikat, csak mert a 200 nemtetszo aszitte azt lehet, es mert utalja a buzikat?
Akkor ha en utalom a szomszedom, mert egy budosbogar megdobalhaton neadj Isten kensavas tojassal? Legfeljebb aszondom utana, velemeny nyilvanitas?

Kurvara felhaborito, hogy igy gondolkodnak nehanyan. Lehet a felvonulok mellett ott allni, uvoltozni, nem tetszest kinyilvanitani, de mindennek meg van a hatara.
Aztan legfeljebb emiatt a 200 miatt a vilagsajto megmonnya: a magyarok gyulolkodnek, es en aszondom, ez kell nekunk, igy sem vagyunk eleg notoriusak. Adjunk meg egy szajbabaszast az orszagnak. Aztan lehet a kocsmaba a feles melett aszondani: Ez kellett!

jenőke 2008.07.13. 13:57:28

Szólj hozzá!
??
Amit Gecc írt, azhoz nincs mit...

6.Lenin 2008.07.13. 14:56:46

jenőke 2008.07.13. 13:57:28
Szólj hozzá!
??
Amit lapi és Gecc irt,ahhoz nincs mit...

Lehetne.....
??

Gecc 2008.07.13. 15:38:32

Cso Lenin!

Jah igen... lehetne. :-]
Attol fuggetlenul, hogy az amerikai katonak soraiba nem vesznek fel homokosokat, megis vannak. Mert elkerulhetetlen.
Ez kb olyan, mint ahogy a papok soraiba sem vesznek fel pedofilokat, homokosokat, oszt megis vannak.

jenőke 2008.07.13. 16:06:41

6, Lenin szerint lehetne Gecc írásához hozzátenni, de nem kaptam iránymutatást.
Így most idézem az MTI-t, amit Gecc nem tett.

XVI. Benedek pápa szombaton repülőgépen útra kelt, hogy részt vegyen az Ausztráliában rendezett katolikus ifjúsági világtalálkozón. A pápai különgép fedélzetén nyilatkozva az egyházfő elmondta: utazását fel fogja használni arra, hogy bocsánatot kérjen az ausztrál egyházat megrázó szexuális botrányokért. Bocsánatkérése hasonló lesz ahhoz, amely áprilisban tett egyesült államokbeli látogatása során hangzott el az ottani katolikus papság tagjai által elkövetett megrontásokért.
„Világossá kell tenni, hogy az igazi pap hivatása összeegyeztethetetlen ezzel (a szexuális bűncselekménnyel), mivel a papok Isten szolgálatában állnak.” – fogalmazott fedélzeti sajtóértekezletén XVI. Benedek.
MTI

6.Lenin 2008.07.13. 16:47:16

Ez érdekes,legalább is számomra/korral jár?/
Gecc és jenőke is a dolgok szexualitással összefügő részét markolássza,pedig ha elolvastátok az eddigi hsz-met,nekem pont ezzel az oldalával nincs gondom.

/bocs a "markolássza" ért,de a szex-hez nem találtam jobb szót/

nekem a szálka/gerenda részével van bajom,meg a kinek jó,kérdéssel.

Nekem az a szokásom,felteszem forditva a kérdést ha tisztázni szeretnék egy problémát,jó ez a homoszexuálisoknak?
Szerintem,nem.

Akkor,kinek jó ez?

Nálunk Mo-on,itt kellene keresni a megoldást a kérdésre,kinek jó ez.

Bécsben,Londonban teljesen más a hozzáállás,az emberek nagy része nem küszködik olyan napi problémákkal,mint jelenleg nálunk.

Nyilván van civilizációs különbség is,de nem 250 év,bár remélem lapinál ez inkább költői túlzás volt.Igaz?

talán összefügg,engem nagyon megdöbbentett az a hangnem/kölcsönösen/,ahogy lapi és malac csörtéztek.jenőke Te se vagy kivétel.

Semmi nem én kezdtem,ócska kifogás!

A twa-s szinvonal nagyon visszataszitó néha,és kezdetben nagyon tetszett az itteni kocsma hangulata.
Érdekes volt szmomra,hogy mennyire más stilusban irt itt hacsa meg mások is,őszintén kinyiltak.Nagyon tetszett.
Kár lenne érte.személy szerint nagyon sajnálnám,de megvoltam eddig is,megleszek ezután is.Nagyon sok hús-vér barátom van,azt sem tudom melyik oldalról,vagy ha tudom is,jókat vitázunk.
Szerencsére idáig még soha nem jutottunk,hogy a barátságot megzavarja a politika,vagy pláne a szex.

Ennyit talán elmondhatok barátként mégha ez virtuális csak,de ha rossz a feltételezés,bocs!

Sokmindenben nem értek egyet veletek,de egy kocsmában,baszik az egy öltést is ?

Csak pia meg zene legyen!

Gecc 2008.07.13. 17:23:35

Lenin

En nem gondolom, hogy barminemu problema is felmerulne egy olyan stilussal szemben, amit mi itt megkockaztatunk vitanak titulalni. Az is teny, en TWA-n soha nem is mentem ezen stilusomnal tovabb, lehet mert nem is volt ra szukseg, vagy csak mert lepergett rolam. Ez nem is lenyeg, a vitanak viszont siman van helye itt is. A zene egyszer elfogy... a sor is. Mi marad hat ha nem a kulonbozo temakon vitazas?

Tehat akkor vitaznek is veled. :-]
Nem hiszem, hogy a szexualitas iranyaba huztam volna a mondandom lenyeget. A problemat abban latom, hogy miert nem lehet esetleg szavakkal csatazni egy kisebbseg ellen, miert kell ezt az eroszak hataraig huzni, esetleg azon at is lendulni? Miert nem lehet szimplan es mindenfele fizikai bantalom nelkul tuntetni, ellentuntetni, miert kell azt a macskakovek felszedesevel majd dobalasaval kiegesziteni? Miert kell pl ezt a temat Gusanyiekra kenni, holott azert mert esetleg az embereknek problemaik vannak a kurrens kormanyzassal arrol nem a buzik, esetleg a ciganyok tehetnek, ha tovabbmegyunk ezek a fonalon?

Na ezert van az velemenyem szerint, hogy leragadunk, nem tudunk atlendulni az altalnos magyar mentalitasu embergyuloleten, es lesz az a vilagsajtoban, hogy Mo-on megint a gyulolet az ur. Ha Gusanyival van problemajuk, akkor ne a vedtelen homokosakat dobaljak, hanem esetleg magat Ferencet. Innentol kezdve szanalmas es keserves probalkozasnak tunik az egesz, ami a csak a magyarsagnak art, nem pedig a politikanak.

lapi 2.1 2008.07.13. 18:21:25

"Szerencsére idáig még soha nem jutottunk,hogy a barátságot megzavarja a politika,vagy pláne a szex."

ugyan lenin. bennem fel sem merült, hogy eltérő pártpreferenciáink miatt ne lennél egy kurva jó ember. ha valakivel bajom van, pont úgy közlöm vele, ahogy malackával is közöltem. csak személy szerint nekem a faszom van azzal tele, hogy ilyen veszett kutyák miatt szégyelljem, hogy pl szeretem a hazámat.

6.Lenin 2008.07.13. 18:43:26

Talán még annyit akkor.

A rendőrség tudott a készülődő provokációról.
Mindig ugyanaz a pár tucat ember csinálja a cirkuszt.
2006-ban több,mint 4000 rendőr nem tudta megegfékezni azt az 50 embert,most 2000.

a politikában érdekek vannak,célok,teljesen más dimenzió a hétköznapi emberek számára.

Egy iraki,vagy bármilyen háború meginditásának kiprovokálásához nem gond néhány száz vagy ezer ember halála.
A cél szentesiti az eszközt,szerintük.
Mit csináltak a hollandok jugóban,nézték,hogy megölnek többezer embert,lett valami belőle?

A cél számit!Mindig fel kell tenni a kérdést,kinek az érdeke,ha tudni szeretnéd a választ,vagy legalább néhány részletét.

Pelikán · http://ferologia.blog.hu/ 2008.07.13. 18:47:11

Kedves lapi!
Tudod ennek a hazának a pénzügyminisztere családostul egy bunkó, de ez persze nem ok a szégyenre. Tudod a csávó tsz főkönyvelő volt, meg is látszik rajta mondjuk meghallgatnám mit mond a buzikról magán körben.
Üdv Pelikán
Ui: Ki s veress a kurva anyjába küldte a bíróságot mert belekeverték a hazudozásba és rájuk csapta az ajtót. Ez gondolom büszkeséggel kell eltöltsön mindannyiunkat.

lapi 2.1 2008.07.13. 18:57:09

lenin, jogállamban nem lehet előre elvinni valakit, ahogy pl demszkiéket begyűjtötték a kádárék idején okt 22-én este. ilyen nincs. elég jól ismerem a titkosszolgálatokra, a rendőrségre, a szabálysértésekre és büntetőeljárásra vonatkozó jogszabályokat. ezzel melózok ugyanis. ne feledkezzünk meg arról az apróságról sem, hogy a jobboldal hogyan reagálta okt 23-át. röhejesen és ez nagy hiba volt. szvsz.

kedves pelikán. te teljesen másról beszélsz, mint amiről én. soha nem mondtam, hogy a 250 évben nincs benne úgy egészében a teljes politikai osztály. ők is a magyar társadalom része. ezen a társadalmon most egy ronda nagy keléssé nőtte ki magát a múlt szombat. erről szól a postom up. nem arra reagáltál sztem.

ha veres egy gazember, nyilván kevesebben fognak rá szavazni. és kiesik. ennyi.

lapi 2.1 2008.07.13. 18:58:19

én itthon sem buzizok, szal ezt veressel beszéld meg, ha ő ezt teszi a családja körében.

Gecc 2008.07.13. 19:05:02

Lenin

Termeszetesen felmerulhet megint az erdek kerdese, mint minden egyes bandazas alkalmaval. De azert ejtsunk szot arrol is, hogy a rendorsegnek kozel nincsenek meg azok a jogositvanyai, emivel elore ki lehetne szurni az orokos szarkeveroket. Felmerult a torvenymodositas, de aztan megsem fogadtak el azt, hogy a kulonbozo rendezvenyek elott hazifogsagra lehessen parancsolni oket, pl Budahazy, mintegy preventiv jelleggel. Sajnos!
Az emberi jogok pedig ugy tunik meg mindig tovabb terjednek, mint az hogy a rendoroket ne lehessen megdobalni macskakovel, molotov koktellal, utni, rugni. Neha tul tagan ertelmezik a demokracia fogalmat.

Pelikán · http://ferologia.blog.hu/ 2008.07.13. 19:10:59

Ugyan lapi!
Ilyen mindenütt van. Olaszországban verik a román romákat, németországban néha felgyújtják a török negyedet. Hülyék mindenütt vannak, de szerinted pl miért kell büszkének lenni arra, hogy valaki meleg? Miért kell felvonulni, papnak öltözni, stb.
Nem lenne éppen elég, ha nyugodtan otthon buzulnának szerinted kitörődne vele? Miért kell ezzel kérkedni?
Azok a barmok meg akik dobálják őket lehet, pénzért teszik tudod most van a kulcsár per kell a terelés.
Üdv Pelikán

6.Lenin 2008.07.13. 19:15:42

Közben jöttek hozzám,ezért kimaradt a lényeg.

Va n egy aprónak tünő momentum,jelenleg Mo miniszterelnöke GYFerenc.Politikailag ő a felelős,mi történik Mo-on.

Gecc 2008.07.13. 19:20:57

Hat igazan sajnalom, hogy megint oda jutottunk, hogy mindenert Gusanyi a felelos.
Mondjuk 2006 ota, amiota Orban meghirdette a nagy eltavolitasi tervet, nem is csodalom. Igy egyszerubb, a sajat portankon egyaltalan nem kell szemetet soporni, hiszen a szocik szemete latszolag mindig nagyobb. Pedig lehet csak delibab...

6.Lenin 2008.07.13. 19:23:18

Mint mindig,igazságot szóltál Pelikán.

A lényeg mindig kimarad.A sajtó,meg mindenféle media,főleg a lényegtelent feszegeti.

a lényegről csak akkor beszélnek,ha nem otthon történt.
Mindenhol a világon választáskor csalnak,kivéve otthon.
mindenhol a világon útálják a négert,cigányt,zsidót,kivéve otthon,illetve csak akkor,ha az ellenzéket bele lehet keverni,vagy az ellenzék van kormányon.
mindenhol a világon a hatalmon lévők korruptak,csalnak lopnak hazudnak,kivéve otthon.
stb
stb

6.Lenin 2008.07.13. 19:31:48

Gecc!

lehet szeretni,nem szeretni a fletót,de az tény,hogy ő a miniszterlenők.
az ő kezében vannak a lahatőségek a problémák megoldásához.

az orbán ugathat,amit akar,ki nem szarja le addig,amig nem ő lesz hatalmon,de nehogy már az elmúlt 6 évért csak egyedül ő a felelős?

Ez nagyon gáz lenne,van egy kormány,aztán az ellenzék kormányoz.ezt senki nem gondolhatja komolyan.
Ez teljes tehetettlenség beismerése lenne.Ennyire hülyének még én sem tartom a jelenlegi kormányt,a hívektől ez meg kurvára furcsa lenne.Hülyére veszik a saját kormányukat.Ez kurvára gáz!

Gecc 2008.07.13. 19:54:57

Lenin

Messze alljon tolem, hogy mindent a fityeszre omlesszek, merthat minden eremnek 2 oldala van, es akkor az elet nem is szamoltuk. De hanyszor vitaztunk mar azon, hogy egy durvan destruktiv ellenzekkel a kormany szart sem er?

6.Lenin 2008.07.13. 20:11:46

Gecc!

nézz meg egy angol parlamenti közvetitést,franciaosrzságban olaszországban még köpködnek is,néhányban még verekednek is ,japán,korea,
az ellenzék dolga a kormány baszogatása,de ne menjünk messzire,elő kell venni a 2002 előtti ujságokat,parlamenti naplót,milyen fasza volt az akkori ellenzék.
Az akkori ellenzéknek az volt az állandó kifogása,keveset ad fidesz az embereknek,sokkal többet kéne,mert nagyon jól megy a gazdaság.
A nyuggerek keveselték a 16% -os emelést,követelték a pedagógusok fizetésemelést.
Most meg az a baj,azért vagyunk szarban mert a fidesz osztogatott.
Érdemes utánna nézni,tanulságos,amikor arra játszanak,az emberek úgyis elfelejtenek mindent.Tanulságos,amikor az egyik párt,hülyére veszi a saját híveit,aztán arra buzditja,hülyézzék a másikat.
Csúnya dolog ez a politika,nagyon csúnya.

Pelikán · http://ferologia.blog.hu/ 2008.07.13. 20:29:29

Kedves Lenin!
Itten a fejekben van a baj. Lapi meg a gec azért szégyenli a hazáját mert van 100 hülye, aki megdobál 200 másképpen hülyét. Azt, hogy a rendszerváltás után négy évvel egy pufajkás vén gecit miniszterelnöknek választották szerintük nem gáz, mint az se, hogy 8 évvel később a titkosszolgálat egy tisztjét avatták szentté, most meg az apró maffia stróman vője töketlenkedik ez mind oké, de tojással dobálózni? Kormánypárti szófia nyíltan kommunista elveket vall rendben, de ordítozni, hogy mocskos buzik jaj jaj nagy szégyen, csatlakozók közül elsőből utolsónak lecsúszni az igen miazhogy, nagyon is dicsősséges.
Rendőrnek ellenzéki képviselőt véresre verni nagyon is jó, bezzeg horn gabit huligánnak megdádázni az nagyon, nagyon nem európai.
Lenin ezek betegek.
Üdv Pelikán

Gecc 2008.07.13. 20:42:57

Pelikan

Asszem keversz valamit. Nem ez volt a tema... vagy legalabbis eltereled a szot arrol, hogy akkor most a buzidobalas vajon mennyire elitelendo ebben a formaban, ahogy megtortent. Bar valaszod tudom, nem kell fifejtened.

Hurn Gyulat es mindenki mast az Istenadta nep valasztotta meg. Tudod, 4 evente valasztas van. Az nyer, akire tobb szavazat esik. Vagy a balos szavazatok mar nem is szavaztok? Itt tartunk lassacskan? Ugyan Pelikan, legalabb a demokracia alapelveit ne rugd fel.

Pelikán · http://ferologia.blog.hu/ 2008.07.13. 20:48:30

Tehát szerinted az nagyobb gáz, ha van 100 barom aki balhézik, mint ha a félország agyament módon pufajkásra szavaz, ezt nem értitek ti.
A baj a fejekben van nép istenadta él jogával és választ pedig neki, a többségnek még csak a diktatúrához való agya és erkölcsi szintje van.
Ez a baj van több millió hülye és van 100 közülük aki dobál is, persze jobb mintha mind dobálna, de hát csak csak...
Üdv Pelikán

hölgyválasz · http://holgyi.freeblog.hu 2008.07.13. 20:59:35

Én akkor szégyelltem magam, hogy magyar vagyok, amikor anno, átléptük a nyugati határt, és Ausztriában télleg azok a sokat emlegetett, ölesbetűkkel mögírt transzparansek fogadtak, amik felszólították sommásan az összes magyart ; ne lopjanak !
Halljátok, majd lesült a pofámról a bőr, de én hiába beszéltem németül, a gyerekek kotyogtak-magyarul! Esélytelen volt hát az inkognító, és ádáz szemek kíséretében, kínos perceket átélve tudtunk csak bárhol vásárolni, ami úgy ahogy van, el is vette efeletti örömünket!
A szégyent oktalanul éltem meg, mint ahogy Lapink is, akinek én elhiszem, hogy így érez, de igazán nem éri meg, marhák, elvetemültek, mindenütt vannak, s ha az egyes országok barmai helyett felvállalnánk a szégyen érzését, amivel viszont ők nem bírnak, hát a világ teli lenne lehajtott fejű, búskomor járókelőkkel, s csak azok mennének felszegett fejjel épp, akik miatt a többi meg a járdaszegélyt lesi... Hát ez nem igazság, a kép ráadásul siralmas, egyben röhejes is lenne, gondoljunk csak bele 1 pillanatra.....! :)
Szégyelli tehát a pötcshöm mások helyett magam, valahogy azt sem, hogy magyarország itt tart, más ez nálam, inkább szomorúság, amiben konstatálom, mentálisan még hosszú-hosszú út áll e nemzet előtt, túl nehéz levetkezni az előző 40 év turiba illő cuccait, s a legutóbbi 20 se volt éppen Christian Dior minőség a Váczi utcából....!

Gecc 2008.07.13. 21:02:53

Pelikan

A kerdes mar csak az, hogy vajon akkor is problemas lett volna-e a pufajkasra valo szavazas, ha amugy mindent 100%-ig jol csinal? Az embereket csak a multjuk alapjan lehet itelni, vagy a jelenben elkovetett teendoik alapjan (is)?

Pelikán · http://ferologia.blog.hu/ 2008.07.13. 21:12:29

Kedves Gecc!
Bizonyos esetekben érdemes a népi bölcsességekhez fordulni, azok sok bonyolult dologban is eligazítanak. Például kutyából nem lesz szalonna. Egyszerű, de nagyszerű szófia nénje legalább nem kertel megmondja a tutit,és hogy még mondhatja még nem rúgták ki a pártból mutatja, hogy a többség szintén úgy gondolja.
Az már csak hab a tortán lásd utóbbi 6 évet, hogy még rosszul is csinálják, illetve a maguk részéről jól pont mint régen szarrá adósítják az országot.
Ennyi.
Üdv Pelikán

lapi 2.1 2008.07.13. 21:17:49

ez nagyon korrekt volt hölgyi, mert te ráéreztél miről beszélek itten. és már rojtosra. pont ugyanazt éreztem én is pedig seftelni mentem 88 táján bécsbe, aztán münchenbe. másológépfestékeket és developeren kerestünk jól, de nem annyira hogy meggazdagodjunk. viszont égett az arcom a feliratokon. ezt azzal vezettem le, hogy direkt nagy borravalót adtam a vendéglőben, mert csak ott de sohasem köztéren ittam sört. ez sem volt jó válasz, persze. ha mi nem oldjuk meg ezt a szörnyű bödöslábúságot, ki a fasz fogja helyettünk megtenni? a mercedes? én nem várnék addig.

Pelikán · http://ferologia.blog.hu/ 2008.07.13. 21:18:29

Néhány adalék:
hornék 55-ről 63%-ra tornázták fel a gdp arányos hiányt, sajtó szerint ez az antali örökségből adódott, aztán orbánék 63-ról levitték 54-re ez természetesen a sajtó szerint a hornék érdeme volt, fletóék 54-ről 7-re vitték fel és ha nem lenne ilyen erős a forint akkor simán 70 felett lenne ennek okos közgazdászok szerint 6 évvel ezelőtti orbán kormány az oka.
Nem érzed úgy, hogy itt valami nem teljesen 100-as?
Üdv Pelikán

Pelikán · http://ferologia.blog.hu/ 2008.07.13. 21:19:51

54-ről 67-re javít

Pelikán · http://ferologia.blog.hu/ 2008.07.13. 21:24:17

Kedves lapi!
Én nem szégyellem, hogy egy kocsmába járok voltpárttitkár lacibácsival, aki szerint a cigányokat vissza kellene küldeni indiába, a buzik dögöljenek meg az orbánnal együtt és amúgy hajrá gyurcsány.
Nem szégyellem, ha hülye az ő baja, nekem nincs közöm hozzá.
Üdv Pelikán

Pelikán · http://ferologia.blog.hu/ 2008.07.13. 21:27:29

Amúgy a legbüdöslábúbbak a masszív szoci szavazók. Bunkók mind állat, ha akarod mesélek róluk pár anekdotát.
Üdv Pelikán

lapi 2.1 2008.07.13. 21:38:48

szép álmokat mindenkinek. holnap új hét, új érvekkel. :DDD

6.Lenin 2008.07.13. 21:51:45

"ha mi nem oldjuk meg ezt a szörnyű bödöslábúságot, ki a fasz fogja helyettünk megtenni? a mercedes? én nem várnék addig. "

lapi!

egész nap mást sem csináltál,összemostad azt néhány örjöngőt a fidesz táborral,megaláztál néhány millió embert.
Mit vársz?
Kockacukrot szeretnél osztogatni a csahos kutyáknak?
Ez elmúlt,remélem soha nem jön vissza.
Nem ez a megoldás,majd ha a magyarok nagy része úgy fog élni,mint a hollandok.
Sajnos nekünk nem voltak gyarmataink,rabszolgáink és talán hosszabb időbe telik megteremteni azt az emberi életszinvonalat a lakosság nagyobb részének,akkor talán kevesebb lesz a csahos kutya,aki látja hiába dolgozik állandóan meglopják,kifosztják.
Sajnos egyre messzebb van ez nekünk magyaroknak.

lapi!
magyarok fognak dolgozni a merciben,dolgoznak az audiban,suzukiban töredékért,mint a nyugati munkatársaik.

szlovákiában euró lesz és kiderül feketén-fehéren,egy német,ugyanazért a munkáért kap 2000 eurót,a szlovák 500-at,az árak meg egyformák.Már most gond van ezzel.
Nehéz felébredni.

A mercis nem szégyenli,ugyanazért a munkáért jóval kevesebbet adni,igaz talán naponta mosakszik meg használ dezodort is.
Elnyomja a bűzt,vagy nem érezni annyira.

Igen,meg kéne itt oldani sok problémát,de ne a meleg kérdéssel kezdjük,vannak sokkal nagyobbak,aztán lehet megoldódik ez magától is,minden cirkusz nélkül.

hölgyválasz · http://holgyi.freeblog.hu 2008.07.13. 22:28:47

6.Lenin 2008.07.13. 21:51:45


Leninem, igazad van !
A szlovákokat és minket is a kínai bérmunkások szintjére süllyesztenek, csakhogy addig ne legyenek skrupulusaink az igazságtalan bérezés miatt, amíg a magyar állam képtelen enélkül megoldani a munkanélküli tömegek legalább egy hányadának, állásba helyezését. Egyes személyekre lebontva, még ennek is örülhetnek, egy lehetőség a túléléshez, s talán az utolsó!
Na mondjuk, valahol ez is ama " szégyen " kategória, bár nem egyedi.

És igazad van, ez a meleg cucc meg csak az a bőr, amit újra és újra meg lehet nyúzni, s bemutatni, mint a Demokráciát Féltők Cserző Egyesületének épp ez évi míves, díjnyertes tárgyát !

Non est volentis · http://nonest.blog.hu/ 2008.07.13. 22:37:24

Jó éjt mindenkinek!


u.i.:
Lapi, szedd össze magad öreg fiú, akárhányszor benézek TWÁ-hoz, hogy mi a helyzet, mindig beléd botlok, és kb. minden második hsz-edben kitartóan ismételgeted, hogy veszett kutyák. Ennek egy idő után szerintem nincs sok értelme, de te tudod....

Csak én ennél többet nézek ki belőled, na, ne kerülgessük a kerülgetnivalót...

Engem ez az egész téma nem izgat se pro, se kontra, csak gondoltam szólok, hogy kicsit lazítani kéne.

lapi 2.1 2008.07.14. 07:28:35

jó reggelt! :DDDD

nonest, ezt nagyon tudatosan csináltam. még azt is megkockáztatva, hogy a jelenlegi post-om nagyon csúnyán megosztja ebben a kocsmában sz eddig erre jellemző feelinget. magyarul tisztában voltam azzal, hogy kockára teszem, olyan törzsvendégek hagynak itt, akikért télleg nagyon fájna a szívem. mert ugye azzal is számolnom kell, hogy óriási a konkurencia. hála istennek, teszem hozzá. mert mindenkinek van napi x mennyiségű ideje, hogy felmásszon a hálóra és ott csináljon ezt azt. meg sem kell hozzá sértődni, csak eltünsz pl te, mert nagyon megértem, hogy téged nem érdekel ez a baromság, hogy most bécs milyen messze is bp-től. ahol te élsz és futsz a szigeten. meg tanulsz. és ez így van jól. mi közöd van neked ehhez a szarhoz, amit pl pont az én generációm hozott össze és pont nektek. meg magunknak, meg a szüleinknek, akik még élnek. ha élnek.

csakhogy az utóbbi hetekben kiderült - nem én mondtam, vagy hoztam fel - hogy itt létrejött egy virtuális közösség. ami virtuális jellege miatt iszonyú törékeny, itt nem lehet belenézni a másik szemébe, ahogy a real worldben. a való világban. csakbele lehet nézni egymás lelkébe a zenéken, a dumákon keresztül.

nem lehet heteken keresztül hazudni, itt látjuk lidiát, hölgyit, lenint, tulok-ot, cecc et-at, téged vagy hacsát, meg engem, pelikánt meg test-et, szal egy csomó embert, aki ide tolja a seggét kisebb nagyobb rendszerességgel.

tegnap reggel én tiszta helyzetet teremtettem:

válaszoltam paszti blogján a hidegtüntetés c. postjára. keményen és pontosan azt írtam neki, amit gondolok. akkor is, ha ez megsérti mások érzékenységet, mert tudtam, hogy nem bántom meg ezzel pl. lenint, de még csak pelikánt sem, vagy -lylá-t. csak hogy jobbos "vendégeimet" említsem. bármelyikük vesztesége nagy baj lenne.

namost én azt kértem reggel twá-án, hogy ne offoljuk szét az áfa postot. megcsináltam ezt. lehetett itt, lehetett malackánál és lehetett pasztinál dumálni arról, amihez életkorod okán neked, test-nek, vagy gecc et-nek vajmi kevés köze van. csak ha hobbiból érdekli a sub.

végül is ment a twá.án, ami ment, ebben nekem tiszta a lelkiismeretem.

valamiért viszont nagyon megérte. ez pedig paszti reagálása a saját blogján.

vele tudok érdemben vitatkozni ezen az alapon úgy, hogy a melegcucc, olaszliszka, sőt a fidesz, sőt a fletó, sőt az orbán pusztán díszlet. mondhatnám vitánk szempontjából annyi a jelentőségük, mint pl. janis joplinnak. egyrészről a mai politikára vetítve másodlagos, másrészt pont arról szól, hogy mi a különbség egy konzervatív és egy libsi felfogású human being között. ez a vita a különbségekről szól, ami összeköt egy normális népet, nem pedig végletesen és megengedhetetlen módon szétválaszt még egy blogon is, nemhogy pl a munkahelyen, kocsmában. vagy még rosszabb, hogy már nem is vesszük észre egymást, mert te fideszes vagy én meg szoci, vagy szadis.

nagyon tanulságos volt számomra minden háesz és télleg köszönöm azoknak a barátainknak, akik pl itt megszólaltak. bizonyították, hogy egy normális közösségnek az ilyen vitát is fel kell tudni dolgozni. mégpedig anélkül, hogy szétessen.

hacsaturján 2008.07.14. 07:31:22

bassza meg, az előbbi elszállt az űrben, de itt az eredeti:

www.youtube.com/watch?v=YPvlY_ydw4o

hacsaturján 2008.07.14. 07:49:59

ja, azért ezt idekúrom. mese kisebbségekről.

a transteverei viskóvárosban tűz ütötte föl a busa, nagy fejét. még csak ez hiányzott a császárnak, amúgy is tele volt a búrája a birodalom tengernyi gondjával, baszogatta mindenki az ő külöleges és azonnali megoldást sürgető kínjával, ő viszont legújabb hősköltemény befejezésén rágódott legszívesebben. a transteverében fölöttébb sok ateista lakott, ezek a faszok úgy gondolták, hogy az ő prófétájuk legközelebb vérben és tűzben lészen eljövendő és az eljövendést elősegítendő elkezdtek rájátszani erre a tűzvészre, azaz buzgón gyujtogattak meg véreztettek, mert egy ezeréves ateista birodalom eljövetele azért nem piskóta. a probléma csak az volt, hogy a nem ateisták befújták a dolgot a hatóságoknál, noch dazu a populus az ateisták vérét is kívánta kissé, ezért hát a pragmatikus császár pusztán abból a megfontolásból, hogy jól jöjjön ki a slamasztikából, az egész balhét szépen ráverte az ateistákra és a populus hangos éljenzésének közepette kidekorálta a via appiát az ateisták keresztre feszített hulláival, valamint a legnagyobb örvendezések közepette többnapos fesztivált szervezett az oroszlánok előtt. a tűzvészre egy hónap elteltével már a kutya sem emlékezett. probléma kipipálva!

hacsaturján 2008.07.14. 08:05:26

ez is jó:

index.hu/velemeny/eheti/szelso0714/

nincs is ezzel gond, csak egy kissé ciki, amikor egy üzleti tárgyaláson az embert hülye kelet-európainak kezelik ukrajnában. :)))

Non est volentis · http://nonest.blog.hu/ 2008.07.14. 08:26:21

Jó reggelt!

Lapi, az az igazság, hogy nem beszóló szándékkal írtam este, csak valahogy tökre el tudtam képzelni, ahogy iszonyú keserű szájízzel írod sorra a veszett kutyás hozzászólásokat, és inkább sajnáltalak emiatt. Azért én se lovallom bele magam sok-sok órán keresztül a büdös komcsizásba, egyszerűen azért, mert erről semmi nem változik, csak saját magamat (és a hangulatomat) szúrom tökön.

Egyébként most is optimista hangulatban vagyok, voltam már futni, sz@rrá áztam, ennél már csak jobb lehet ez a mai nap... :))))

Szép napot mindenkinek!


u.i.:Lapi, nem úszol meg engem a továbbiakban sem, akárhogy küzdesz... :DDD
Kénytelen leszel kitiltani... :P

lapi 2.1 2008.07.14. 09:05:21

lófaszt tiltalak ki, nonest! :D hacsa, pontosan ezt gondolom én is, bár nem lesznek többségben. választásra kényszerített a piac már 2002-ben és én azóta sem bántam meg, hogy nem jobbra dobok. és azt sem fogom megbánni, hogy ott leszek szept. 6-án jobb ajánlat híján. a törésvonalat ott látom, hogy már nemcsak hörögnek, hanem ütnek is a veszettek. ne legyen igazam, de a múlt szombat még nem a végállomás. és ezt télleg nagyon keserű szájízzel mondom. bárcsak ne lenne igazam.

hacsa, nem vagyok bibliás ember, ezért nem is akarom érteni! :DDDD

hacsaturján 2008.07.14. 09:12:22

én ott voltam a hollán ernő utcában is. valószínűleg elslattyogok a fletohoz is. meghalt bronislaw geremek, meg a hippy vérem.

lapi 2.1 2008.07.14. 09:45:09

ugyan hacsa! fletó a magyar geremek, elvist is látták a múlt héten. (magyar paraszt elvis harley davidsonon, mint goj motoros?) és a hippik csak elvis útán jöttek rettenetes fegyvereikkel, a puskacsőbe szúrt virágszálakkal és szabadszerelemmel plusz a rettenetes lsd-ével! szal van remény...

www.youtube.com/watch?v=UIgaarWfhsI

lapi 2.1 2008.07.14. 09:58:13

tudod hacsa, én nem bánom, hogy megöregedtem. azért nekünk könnyebb volt "forradalmat" csinálni (a fejünkben legalábbis), mint manapság. azért én már 2006-ban is a rendőrök oldalán álltam, ami fiatal koromban pont annyira értelmezhetetlen lett volna, mint az, hogy ebben az évben a kecskemétnek drukkolok a fradi ellenében az nb 2-ben. igaz a fociban nem kötök akkora kompromisszumot, mint a fociban. ott meg a ruszki csapatért bírok csak lelkesedni, a hollandok elleni hosszabbítás miatt. így megy ez.

a röhej, hogy az 1970-es kilátásokhoz képest, télleg egy csoda történt magyarországon. ezért is szeretem még jobban, mint akkoriban. most még a bbc tudósítása ellenére is sokkal könnyebb.

lapi 2.1 2008.07.14. 10:01:06

mindegy hazát csak egyféleképpen lehet szeretni, azaz vagy igen, vagy vagy nem. most sokkal könnyebb, mint 1970-ben volt. na végre letisztultam, b+! :DDDD

hacsaturján 2008.07.14. 10:22:24

www.youtube.com/watch?v=Ep7uySNpUyw&feature=related

én még csak itt tartok a globálmocsok befogadásában.

Gecc 2008.07.14. 10:50:33

"választásra kényszerített a piac már 2002-ben és én azóta sem bántam meg, hogy nem jobbra dobok"

2010-ben en viszont jobbra dobom a pisit. Amugy is kicsit jobbra huz.
Ugyanakkor hugyozas elott en is kezet mosok, mint Torrente.

lapi 2.1 2008.07.14. 11:05:19

ugyan már, én már 20 évesen is tudtam, hogy egy úriembernek mindig tisztább a farka, mint a keze. ezért én ma is mindig hugyozás előtt mosok kezet a teszkóban, ha kimegyek egy sárgát dobni a klotyóra. szegeden volt nagy békebeli wécé a postánál és az aradi téren is. utóbbi ma hamburgeres, direkt ettem egyet. nem is volt rossz, mondtam később a lányomnak. ja a budiburger, az egész jó. mégsem hiába öregedtem meg. a dolgok jó irányba alakulnak. csak jobb közterületen zabálni egy műanyag asztalnál, mint szarni egy közbudiban. :DDDD

hacsaturján 2008.07.14. 11:11:13

"az igazi úriember egy kicsit mindig részeg, egy kicsit mindig taknyos és fosszagú." :))))))

lapi 2.1 2008.07.14. 11:17:20

na ezzel az előbb mosok kezet dumával komoly várakozásokat keltettem a csajokban, ha pl ültünk egy nagy asztalnál sokan. gondolj bele, úl 6-7 jó vsaj az asztalnál és volt, hogy én vittem a szót. elmondom és a tisztább a farkánál, jelentőségteljesen hangsúlyozok. (rögtön levágom, figyelve a csajok tekintetét, hogy állnak az orálszexel. aki elmosolyodik, azzal már érdemes lesz sekszpírt is idézni. végszükség esetén persze. de az már rutin.

most jön a poén, mert eddig nem nagy okosság.

olyan nincs, hogy egyik sem kérdezi meg, hogy akkor mi van, ha lepisiled a kezed?

széles vigyorral:

drága, ekkora slaggal csak a hülye vizezi össze a kezét... de ilyen adottságra pont úgy születni kell, mint arra, hogy ki az igazi úr. arra is pont úgy születni kell, a paraszt ugyanis terem, mint a csicsó! kérdezd csak meg, hányan nem mosnak kezet pisilés előtt? (megvolt a csaj, ha népnemzeti, ha meg nem, csak vicceltél.)

:DDDDDD

lapi 2.1 2008.07.14. 11:19:18

plusz az operát nyitánnyal hallgathattad vele végig.... :DDDDD

lapi 2.1 2008.07.14. 11:30:15

és joghallgató, hacsa!!! igazi bunkó az egyetemisták között. mindig is basztattam a többieket, orvosokat, bölcsészeket, tétékásokat. :DDDD

"nektek nincs agyatok, azért tanultok annyit. akkor is csak seggeltek a sok hülye könyvekkel, amikor minden normális joghallgató vedel meg csajozik."

:DDDD nekem erről az alapról kellett leküzdenem magam idáig, ahol most tartok politikailag. :DDDDD

hacsaturján 2008.07.14. 11:35:43

a joghallgatós kitételről nem szólt hasek, ámbár a bólyaiban előferdült, hogy átmentem a jogászokhoz ultizni, mi vertük a blatott az alsó ágyon, a fejünk fölött viszont valaki ugyancsak döngette a barátnéját. akkor azt mondtam, hogy vazze, ez már komolytalan, így nem lehet odakoncentrálni egy aligbetlire. :)))

Gecc 2008.07.14. 11:43:57

A joghallgatoknak es a kozgazdaszoknak mindig levertuk a biztositekot a koleszban. Kijonni nem mertek reggelig, mert meg voltak felemlitve. Inkabb kidobtak a kajat reggel, de akkor sem jottek kiallni a szaros jogaikert. Igy megy ez...
Jah es ugye mondhattuk joszandekkal: "Ha áram van, minden van!"
:-]

lapi 2.1 2008.07.14. 12:10:49

:DDD dobd ki a linket a tótára, hacsa! :DDDD én már nem merem, mert kimoderálnak. :DDDDD

hacsaturján 2008.07.14. 12:18:29

hogyne, azonnal kitörnének a zavargások! :)))

hacsaturján 2008.07.14. 12:39:18

nem bírtam ki, a fene a pofámat! :))) mentségemül szolgáljon, hogy a hvg-ről már lekapták. előszeretettel figyelem a cenzura működését. :))) öncenzúra, vazze, öncenzúra!

lapi 2.1 2008.07.14. 13:13:37

:DDDD a hvg nem hozta le azt a számsort le, amit a tasz akart reklámként megjeleníteni. who adatsor. hányan haltak meg dohányzástól, alkoholizmusban és kábítószer-túladagolásban egy adott évben. (bár az alkohol is kábítószer.)

a hvg mégis ellenállt (talán a népcsabi is.) de azért még szeretem ettől. :DDD mégiscsak nívósabb, mint a demokrata, vagy az mn. :DDDDD

jenőke 2008.07.14. 16:26:47

hacsaturján 2008.07.14. 11:11:13
"az igazi úriember egy kicsit mindig részeg, egy kicsit mindig taknyos és fosszagú." :))))))

Ebben vitatkozom:
Úriember nem siet, nem fizet, és nem csodálkozik...

Paszternak 2008.07.14. 16:36:06

lapi · lapi.blog.hu/ 2008.07.14. 10:01:06
mindegy hazát csak egyféleképpen lehet szeretni, azaz vagy igen, vagy vagy nem. most sokkal könnyebb, mint 1970-ben volt. na végre letisztultam, b+! :DDDD


Ez a beszéd, kollega.

Igenigenigen.

Veled együtt, veletek együtt, ahogyan vattok, bakker, buzistul, meg tomketestül, rendőröstől, Gusányistul, Orsós Viktorkástul, Győzikéstül, Geremek-et sirató Szent-Iványistul, Németh Zsoltostul, Karsaistul, Tótawéstül.

:o)))

P.

jenőke 2008.07.14. 19:25:49

Paszternak · osember.blog.hu 2008.07.14. 16:36:06

ÉS ÉN???

hölgyválasz · http://holgyi.freeblog.hu 2008.07.14. 21:50:56

"jenőke 2008.07.14. 19:25:49
Paszternak · osember.blog.hu 2008.07.14. 16:36:06

"ÉS ÉN??? "

:DDDDD

Jó éjt Mkinek!:)

Pelikán · http://ferologia.blog.hu/ 2008.07.14. 22:07:17

Sziasztok!
Szóval bunkók a népek, de hát mit várjunk, ha az elitünk is az. Veres család bunkóságáról már ejtettem szót, most kissé feljebb lépek.
Aszonta fletó a 2004 karácsonya után, hogy a Monalisa kódot kapkodták egymás kezéből Klárikával, ugye ilyen könyv nincsen, van a Da Vinci kód, de azt kapkodni egyetemi végzettséggel mit mondjak gáz méghozzá alféli. Aztán azt is mondta fletó mester, hogy az arab terroristák ellen jól helytálltak focistáink, hát ez is bunkóság, mit ne mondjak, aztán volt öszödön valami gagyogás ott káromkodott a fletó koma, mint a vízfolyás, ami ugye miniszterelnöktől szintén bunkóság.
Összefoglalva van egy része, sajnos a nagyobbik a nemzetnek, aki bunkókat választ maga fölé lévén, hogy ő maga is bunkó, aztán lapi meg szaglászik, hogy honnan jön a lábszag, hát a lábszag kérem a szocialista nylon zoknitól ered.
Üdv Pelikán

Gecc 2008.07.14. 23:39:56

Az a baj, hogy a jobber ugy gondolja, akkor jon el az igazsag, ha altalanossagaban mindenki olyan zoknit hord, ami 90% pamut, 10% meg nylon. Nade kerem, hova lesz igy a parlamentarizmus?
Mitagadast ugyanakkor en is ezt az eloszlast kedvelem zokni ugyben, bar szigoruan csak a zoknira levetitve, politika itt szoba sem johet.

liidiiia 2008.07.15. 00:02:37

no bennem ez adódott össze, kábé:

lapitól idézet:
""csak álom volt". Mire a gyerek: "Mintha sokat segítene, / hogy a szörnyűség itt belül van / és nem ott kívül." (...) nem csoda, hogy a káoszelmélet jelenségeibe lépten-nyomon beleütközünk - akár a külső természeti világban, akár saját belső világunkban. " Mérő László "
+
gecctől idézet:
"A problemat abban latom, hogy miert nem lehet esetleg szavakkal csatazni egy kisebbseg ellen, miert kell ezt az eroszak hataraig huzni, esetleg azon at is lendulni? Miert nem lehet szimplan es mindenfele fizikai bantalom nelkul tuntetni, ellentuntetni, miert kell azt a macskakovek felszedesevel majd dobalasaval kiegesziteni?"
+
nonesttől idézet:
"Azért én se lovallom bele magam sok-sok órán keresztül a büdös komcsizásba, egyszerűen azért, mert erről semmi nem változik, "
+
lenintől idézet:
„Szerencsére idáig még soha nem jutottunk,hogy a barátságot megzavarja a politika,vagy pláne a szex.”
+
Pelikán:
„honnan jön a lábszag, hát a lábszag kérem a szocialista nylon zoknitól ered.”
Erre, szerintem: Nem, a lábszag az emberből jön. Mert mindenki bőrének van szaga.
Sőt, a genetikailag összeillő emberek bőrének a szaga egy nem tudatosuló módon örömet vált ki. Valamint a kedves embereink szaga meg biztonságérzetet. Csak van ami nem tudatosul... Mondjuk azért mindennek nem kell tudatosulnia, persze...
És mosunk, mosdunk is, jaja. Nah, meg a jézusi gesztus, a lábmosással... Aztán egy más szinten: csak egymásban moshatjuk meg arcunkat. ...stb. Persze, a szintek, na az nem mindegy... Szóval, az egész élet lehet egy nagy mosakodás, hangolás, remények szerint egy idő után már finomrahangolás is...
+
stalien hair paródiájáról meg ez ugrott be:
bubamara www.youtube.com/watch?v=Qg44qKSbsdQ
+
pasztitól:
lapi · lapi.blog.hu/ 2008.07.14. 10:01:06
""mindegy hazát csak egyféleképpen lehet szeretni, azaz vagy igen, vagy vagy nem. most sokkal könnyebb, mint 1970-ben volt. na végre letisztultam, b+! :DDDD "
Ez a beszéd, kollega.
Igenigenigen.
Veled együtt, veletek együtt, ahogyan vattok,..."
+
jenőkétől idézet:
"és én?"
+
hölgyi mosolya
_______________________________
= (az én lelkemben):

„Akármi sok, lehet kevés is, akármi sok, lehet növelni is, akármi forró, lehet hideg is.” sumér közmondás = www.youtube.com/watch?v=G9X2eRp5jd8&feature=related
ÉS
vagyis a nagy kérdés, hogy és én ki vagyok? ki vagyok én és mivégre vagyok a világon?? és ki és mi(lyen) az ember: általában, + szerintem, ahogy szeretném, +at its best, +vagy a legrosszabb formájában...etc? és az emberek, ha többen vannak? vagyok-e önnön-magamban: kölcsönhatások nélkül?
ha tükörben önnön-magamra nézek, ugyanaz-e az aki lát, és az akit látok? tükör-e a másik szeme? Látok-e, magamat én magam láthatom-e? és „táncából a táncost kitudhatod-e?”
táncolni és hajózni muszály? ha igen, miért?
:-)))

no, jóccakát :-)
(én meg mostan kevesebbet leszek 2-3 hétig, mert hazajövék szabimra, és ide-oda menek sokat)

jenőke 2008.07.15. 01:25:35

Nem újra értelmezésre, csak megfontolásra szánom.

rozsamisi.blogter.hu/?post_id=260612

Feltéve, de meg nem engedve:
Gyurcsány Őszödön elszabadult, trágár tapló volt, bevallotta, hogy mi mindent csinált reggel, délben, valamint az éjjeliben, meg azt is, hogy mit nem, továbbá: gyerekkorában a zoknijával pucolta a cipőjét.
Háááááááááááát ez szörnyűűűűűűűűűűű. Ráadásúl le sem mond, pedig van ám egy kivál ló aspiráns!

OV semmmmmit sem vallott be, mert nem tud mit.
Helyes? Hááááááát, ha így van..?
Nem baj. Viszont tudjuk, hogy nem hazudik, amint az kiderült amikor közpénzen kukkolta a fideszesek szinte mindegyikét a gonosz és kíváncsi puffancskás.
Az igaz, hogy mire bíróilag kiderült, az ami kiderült, neki már nem volt lehetősége bármiről is lemondani.
A vehemencia tiszteletre méltó, emlékezetének időkorlátja viszont nem.

liidiiia 2008.07.15. 14:06:12

menzel, az én kisfalum
éljen otik!!! :-))))
www.youtube.com/watch?v=BoaVTb6BDJ0

Non est volentis · http://nonest.blog.hu/ 2008.07.15. 14:07:38

Reggel fölkelt, úgyanúgy mint eddig minden nap az utóbbi harminchat évben.

Elment edzeni, ugyanúgy, ahogy tette korábban százszor, ezerszer.

Az ötödik olimpiájára készült, ugyanúgy, ahogy tette korábban négyszer.

Edzés közben megállt a szíve.

Felfoghatatlan.

Nem tudom kiderül-e valaha, hogy miért, ahogy Fehér Mikinél sem lehetett tudni, mi történt.

:(

liidiiia 2008.07.15. 14:56:09

nonest,
akkor eztet az emlékének :-(
la barka da fantasía
www.youtube.com/watch?v=mLIjV6VISJE

jaegtoer 2008.07.15. 17:44:23

Ez nagyon szép volt Lídia.

jaegtoer 2008.07.15. 18:00:56


Szia Lapi, Sziasztok. Szia Lidia!

Lídia írta:
"...Aztán egy más szinten: csak egymásban moshatjuk meg arcunkat..."

Mára minden szépség osztályrészemül jutott.Már csak a képek...

Kedves Non Est, amikor ilyen történik, szinte mindig eszembe jut T. Wilder: A Szent Lajos király hídja, vagy V. Hugo-tól a Villequier-ben. Persze nem segít, és mégis ...

Lapikám, az egyik linket bejártam. azt hiszem, nagyon jó az a poszt. Akkor is, ha én néhány részletkérdésre másként gondolom a választ.

S amúgy... ?

hölgyválasz · http://holgyi.freeblog.hu 2008.07.15. 19:30:11

Hmmm.... A Szent Lajos király hídja....

Nagy élmény volt nekem anno, "mély" könyv...

Gecc 2008.07.15. 19:44:53

Jo estet kivanok!

Lapi merre leledzik mar lassan 2 napja?

jenőke 2008.07.15. 19:51:11

Annak idején úsztam. Később vízilabdáztam.
Edzés után volt, hogy kómásnak éreztem magam.
....de most megdöbbentem.
Megdöbbentem, mert sajnos nem az első eset ebben az eredmény-orientált világban.
Egyik kedvencem volt, nem csak eredményei miatt.
itt abba is hagyom, nincs helye
nem tudom megfogalmazni...

hacsaturján 2008.07.15. 19:56:48

dógozik, de lassan mán hazaér.

mortell 2008.07.15. 20:05:03

én is lapit keresem, ha valaki beszél vele üzenem hogy hívjon...

lapi 2.1 2008.07.15. 20:10:04

sziasztok! hazaértem és persze a rádióban is kolonicsról ment a műsor. megrázó.

mortell 2008.07.15. 20:17:07


Egyébként a melegfelvonulás idején én pont egy ügyész barátom legénybúcsúján voltam, ahol kellemesen bebaszva várakoztunk a leszbikurvákra, amikor eljutottak hozzánk a hírek...

az ottani (szándékosan nem írok helységet) ügyészek 3/4-e (persze a haverom nem) annyira jobbos, hogy egymással is össze tudnak veszni azon, hogy ki utálja jobban a komcsikat....

szóval a barmok nagyon okézták a buziverést,szerintük ez totál rendben van......

és ez a magyar köztásrsaság ügyészsége!!!!!!

ilyet azért baloldali vagy liberális szavazótól ritkán hallassz, ezen el kéne gondolkodni....

mortell 2008.07.15. 20:19:00

mi a fasz volt veled egész nap háromszor is kerestelek ki voltál kapcsolva....

hölgyválasz · http://holgyi.freeblog.hu 2008.07.15. 20:49:52

Kolonics engem is megdöbbentett....:((((
Szimpatikus, ragyogó sportember volt.....:((((

Istenem....! 1 pillanat csupán....
Hát ennyi.... Ennyi csak..... Felfoghatatlan, bár ha majd a kórboncnokok meg is magyarázzák, tudományosan....

Szegény, ő is rálépett Szent Lajos király hídjára....

Gecc 2008.07.15. 21:13:36

Hacsa

Teged vedett ma, onnan tudod? :-]

liidiiia 2008.07.15. 23:19:32

ez a szám még az 1 pillanathoz:
www.youtube.com/watch?v=gNl4_mgZl_w
circus maximus: wither

----------

jóéjtet :-)

lapi 2.1 2008.07.16. 07:50:49

jó reggelt! tegnap csak olvasni bírtam, de aztán a nejem joggal baszott le, hogy kapcsoljam ki, mert a fülébe zúgott a pécé csapágyas ventilátor-hűtője.

Gecc 2008.07.16. 09:40:39

Jo reggelit!

Lapi, ideje lesz vizes hutore cserelni a gep csapagyasat, igy csak kellemes akvarium szivattyu hangot hallathat. Nemtom vannak-e halaitok... :-D

lapi 2.1 2008.07.16. 15:59:50

szeva gecc et!

bakker, egy stalien nevű miskin herceg kikapta egy tavalyi háeszemet!!! és megfontoltam küldött el a picsába. pedig pontosan emléxem a háeszre és így utólag olvasva teljesen vállalható ma is. beszarok és ezért nem haladok a posttal, pedig már ez a tizedik változat. csakhogy a twá mindig eltérít. pedig annyira nem érdekel mikola, hogy ki sem bírom mondani. :DDDDD

Gecc 2008.07.16. 16:03:41

Lapi

Erre csak egy megoldas van. Szarni kell a politikara es a poszttal kell foglalkozni. Vegy rolam peldat. Tok massal voltam elfoglalva, lefostam, oszt uj posztot toltam ki. Raadasul jo latni az elegedetlenseget... ujra es ujra. De az a szaros Unikornis akkor is ott pusztul, ha bele gebedek is. :-D

lapi 2.1 2008.07.16. 16:30:01

gecc et, te egy lendületes fiatal vagy, tele postokkal. én meg.... na mindegy, most lendületet veszek és addig meg sem szólalok, amíg nincs kint az új postom.

:DDDDDD

jenőke 2008.07.16. 17:04:18

Lapi!
Pihenéstént szánom, és kérdezem, hogy mit szólsz ehhez a gyöngyszemhez?
"Felperes hivatkozását az elévülési időn belüli bizonylat-megőrzési kötelezettséggel összefüggésben - az Art irányadó rendelkezéséből következően - jogilag helyesnek lehet elfogadni. Ugyanakkor nem jelent visszamenőleges jogalkalmazást az elévülési időn túli okiratok és bizonyítékok mérlegelése, figyelemmel arra is, miszerint az adóeljárásban a bizonyítási teher nagyobb részt felperesen nyugodott."

hölgyválasz · http://holgyvalasz.freeblog.hu 2008.07.16. 18:44:06

" lapi · lapi.blog.hu/ 2008.07.16. 16:30:01

"gecc et, te egy lendületes fiatal vagy, tele postokkal. én meg..."

Lapikám, Te meg egy megfáradt postata !:DDDDD

hölgyválasz · http://holgyvalasz.freeblog.hu 2008.07.16. 18:44:49

Jenőke !

Ezt akár hozzám is beilleszthetted volna !:DDDD

lapi 2.1 2008.07.16. 18:54:16

jenőke, megalol!!! :DDDD

adóban nincs demokrácia. ahogy a közlekedésben sincs, ha zéro tolerancia. de ettől vérgáz persze. :DDDD

viszont vagyonosodási vizsgálatnál belőlem is kibújik a diktátor! azaz, ott simán elmegy ez az indoklás. de... nyolc éve kizárólag büntetőügyekkel foglalkozok. specialista lettem valahogy és ennek szívből örülök.

Gecc 2008.07.16. 22:27:07

Bakker, megint lebuktal! Ott vagy egesz vegig TWA-n, oszt nem az uj posztoddal foglalkozol! Ez 10 kormost jelent. :-D

jenőke 2008.07.16. 23:31:05

Gecc · gecc.blog.hu 2008.07.16. 22:27:07
kormos=kémnyseprő? És miért egy egész csapat?
Egyébként én is várom.

Gecc 2008.07.17. 00:49:44

Jenoke

Elgondolkodtato... lehet tenyleg 10 kormost kap Lapi. De nem kezfogas celjabol persze... :-]

lapi 2.1 2008.07.17. 06:51:27

jó reggelt! :DDDD

jól van, de minek buktatsz le. te látod admin alatt, hogy haladok, csak lassan. az van, hogy minsig úgy ülök le, hogy most befejezem a post-ot, fejben megvan, szal bekukkantok a piactérre. ott viszont nyomban újabb ihletet kapok, főleg malackától, meg carnivolától. ha viszont elmennek, mindig jön olyan újabb arc, akitől meg tanulni lehet ezt-azt, szal ott ragadok.

na meglátjuk. :DDDD

hacsaturján 2008.07.17. 08:21:28

a legjobb blogot az élet írja, hejába no! a szűk felső réteg csak a szűk alsó réteg pandantja. :)))

hacsaturján 2008.07.17. 08:22:50

ami nekem weisz gizella kurvasága, az neked mélyfilozófiai kérdés, avagy ki monnyon le. :)))

hölgyválasz · http://holgyvalasz.freeblog.hu 2008.07.17. 08:44:54

Jó reggelt Lapikám! :)

Lapikám, én már tegnap megírtam, miért nehezebb neked, mint Geccnek a poszt írás, s így aztán én elnézőbb és türelmesebb is vagyok Veled, mint ezek a suhancok!:))))))

""hölgyválasz · holgyvalasz.freeblog.hu 2008.07.16. 18:44:06
" lapi · lapi.blog.hu/ 2008.07.16. 16:30:01

"gecc et, te egy lendületes fiatal vagy, tele postokkal. én meg..."

Lapikám, Te meg egy megfáradt postata !:DDDDD""

Na de hát, ha arra számítasz, hogy egyszercsak majd megáll a twás
"inspiráció- folyam", ami után már nem tudsz beépíteni újabb gondolatokat, akkor gyanítom, az a poszt olyan lesz, mint Schubert szimfóniája : befejezetlen! :)))))

Üdv, szép napot!:)

liidiiia 2008.07.17. 09:56:43

jó reggeltet, :-)))))
lapi, che nagyon csecsebecse lesz!!!! :-)))))
half the perfect world!!!!!
www.youtube.com/watch?v=_zXaVOsoaxg
szép napot mnkinek :-)))))

Gecc 2008.07.17. 10:03:04

Jo reggelit!

Micsoda nap!? Miccccsoda nap!?
...
Szar, mint a tobbi!
Hab a tortan a takaritas...

liidiiia 2008.07.17. 10:05:35

nekem most rendet is kéne raknom...
igazából már 3 napja...
épp erőt gyűjtök :-)

hacsaturján 2008.07.17. 10:10:04

én főzőcskézni fogok, agyam már most zakatol és tisztára fel vagyok dobódva, kreativitásom apád-anyád módra tetőfokára hág és pavlov kutyája egy merő sivatag. :)))

Gecc 2008.07.17. 10:17:34

Hacsa

Ilyenkor szoktam en bundaskenyeret "fozni". :-]

hacsaturján 2008.07.17. 10:23:17

ááá, komplett programom van és az úgy is lesz! partikuláris problemákon rágódom még kicsit.

liidiiia 2008.07.17. 10:41:51

nonest, ha megyel a margitszigetre futni: a kieselbach galiban (falk miksa-szt istván sarok, pesti V.ker oldal) júli 31.-ig gyarmathy tihamér kiállítás van, és sztem tök jó. én nagyon szeretem a képeit. (futócuccban is nyugodtan, én mosóporral a kezemben + bevásárlószatyraimmal is van, hogy beesek, ha arra járok, és jó képeket látok épp, szal már jól előkészítettem azt a terepet a nem szokványos öltözékekhez!!! :-D )www.kieselbach.hu/images/mutargy/15353/1.w200.jpg


nah, amit meg én főztem, az meg virtuális nálam rotyog, már elég vörös, kezd lehet leégni??? :-D

szép napot mnkinek!!!!!! :-))))

Non est volentis · http://nonest.blog.hu/ 2008.07.17. 12:27:35

Köszi a tippet Liiidiia. :)
Remélem nem mossa el az eső az esti futást.. :S

lapi 2008.07.17. 12:36:02

sziasztok! melóba menekültem a twá blog elől. sajnos rákattantam, mint az echo tévére. qrva jól működik a kollektív tudat, pláne hogy karesz is becsatlakozott! :DDDD

na jó, csak vicceltem. télleg pesten roboltolok, szal lehet hogy benézek a falk miksához. ráadásul még elfogadhatóan is öltözködtem. :DDDD

jenőke 2008.07.17. 13:08:51

ehet hogy benézek a falk miksához.

??? mint műtárgy?

jenőke 2008.07.17. 13:12:03

nocsak! copinál lemaradt a "l" betű, és így is értelmes lenne, ha a "k" is kimaradt volna a Falkból.

jenőke 2008.07.17. 14:29:08

Látom, jól elvagyok, így egyedűl párbeszélve.

lapi 2.1 2008.07.17. 14:36:27

a képtárra gondoltam, jenőke. :D viszonz igaz, ami igaz innen pestről csak be-be ugrok. de nemdokára indulok haza. akkor befejezem a che post-ot.

Gecc 2008.07.17. 14:45:13

"akkor befejezem a che post-ot"

Amikor ezt leirta a plafon majdnem raszakadt. :-D

test subject#28 2008.07.17. 15:04:54

ciao mki!

gecc, ezt tuti hogy szabad ég alatt írta valami wireless laptoprú. te meg írjál már be nekem egy színkódot hogy kb milyen barna vagy. van itt fotosopba egy embersziluettem, kiszinezem vele.

lapi 2.1 2008.07.17. 15:24:20

jól van bakker! de a twá blog néha jobb, mint az echón a táltosszakértő, aki mindig nagyon mérges és pörzsölő a címe a műsornak. tegnap más egy eltorzított hangú nyugdíjas kezével(!!!!) készített interjút. nem hülyéskedek. az eltorzított hangú öteg kérges kéz azt mondta, úgy megemelik gyurcsányék a gázárát, hogy nagyon ráébaszik minden kisnyugdíjas, mert ők a legkiszolgáltottabbak. ő pl annyira kiszolgáltatott, ha vállaná az arcát, biztos lecsökkentené a kormány a nyugdíjat.

hát itt tartunk 2008 nyarának kellős közepén, amikor fél magyarország tapasztalja meg, milyen a horváth élelmiszerár. :DDDDD hajrá balaton!!!

lapi 2.1 2008.07.17. 15:25:32

nem a pörzsölő beszélt a nyugdíjassal, hanem a következő műsor. gyakran ismételnek, mindenkinek ajánlom. :DDDD

Gecc 2008.07.17. 15:49:22

Csa Test!

Heh... "barna", ez jo! :-D
#000000
Pako hozzam kepest hofeherke segge! :-D

test subject#28 2008.07.17. 17:01:05

lapi lehet hogy breki volt az a muppet showból. végülis ő sem mai gyerek...
www.indavideo.hu/video/Muppet_Show_Beaker
basszus a szaxis még levegőt is vesz mielőtt megfújná :DDDD
kösz Gecc tehát sötétebb lettél mint fekete pákó? :D

Gecc 2008.07.17. 18:07:59

Test

Jah... csak en legalabb ki tudom mondani az ü es ö betuket.
Ha irni nem is mindig. :-D

test subject #28 2008.07.17. 18:20:36

Júúúúúúj Gecc saját magad buktatod le???? Na valld be bakker, kivel irattad oda azokat az ékezetes betűket, hmmmm?

test subject #28 2008.07.17. 18:24:50

És még egy hasonlóság kettőtök között, hogy te is sztár lettél külföldön! Csak te itthon lettél sztár míg külföldön voltál ez mondjuk különbség. De lehet hogy fordítva is igaz.

Gecc 2008.07.17. 18:36:22

Francba! Lebuktam... mekkora _hulye kocsog_ vagyok. :-D

Non est volentis · http://nonest.blog.hu/ 2008.07.17. 18:42:03

Ez a hülye Magyar Európai Üzleti Tanács sem ismeri fel Fletóban az utóbbi húsz év legzseniálisabb politikusát. A fene a pofájukat, hülye barmok... :DDD


index.hu/gazdasag/magyar/hebc080717/

Ugyanazt írták, amit már én is megmondtam... :D
Túl nagy az elosztás (nyugdíj, segély), nincs reform, lassú gazdasági növekedés, "látványpékség"-látványkormányzás, kisebbségi kormány-bénázás.

Na jó, abbahagyom, mielőtt Lapi kitilt innen... :D

Non est volentis · http://nonest.blog.hu/ 2008.07.17. 20:36:01

Lapi, elég ha majd a piactáren válaszolsz :-]

Tyűha, most látom hogy bejutottunk a lejobb 4 közé U19-es EB-n.
Ez azért nem semmi.
Lehet, hogy egyszer még kijutunk valami világversenyre is 10 éven belül?

lapi 2.1 2008.07.17. 21:15:41

sziasztok. :DDDD

hűha, megint a twá-án felejtettem magam. pedig melózni akartam a che poston. most már hangosan röhögök. pedig nem is vagyok alkotói válságban. legközelebb a brutális gyilkosságokat fogom feldolgozni sok népdal és búsuló juhász motívum adaptálásával.

sajnos nincs több időm, nem bírom bővíteni a blog olvasást. nem én vagyok, ha oda írnék, a lapit használnám. beleolvastam, semmi baj vele, sztem egy fiatalabb kollega lehet. de nem akarok tippelgetni.

lapi 2.1 2008.07.17. 21:16:16

jaj, nonest, ne téríts el a post-tól, pls! :DDDD

Non est volentis · http://nonest.blog.hu/ 2008.07.17. 21:32:22

Igen Gecc, megvannak a kérdések (a CD-s is ugyanaz).
Csak azért van néhány fifikás szituáció.

Ha mind a négy irányból jön egy személygépkocsi, egy mezgazdasági vontató, egy kerékpár, és egy segédmotoros kerékpár, valamint alacsonyan elszáll a kereszteződés fölött 3 repülő, ezenkívül két villamos is elhalad, valamint egy kézikocsis gyalogos, ezenkívül a metró is felszínre tör:
kinek van elsőbbsége? :DDD

lapi 2.1 2008.07.17. 21:36:50

ha az mg vontatón magoszos őstermelő ül, akkor ő a hunyó, mert demszky kitiltotta már rég!

ennél nincs nehezebb kérdés? már értem a közlekedési morális válság okát! hülyék a tanárok, még kérdezni sem bírnak!!! :DDDDD

Gecc 2008.07.17. 21:46:34

Nonest

Termeszetesen mindig az erosebb kutyanak. :-]

jenőke 2008.07.18. 01:17:39

Non est volentis 2008.07.17. 21:32:22
Komolyan kérdezted? Jó a helyzet értékelése?
Akkor válaszolok: nekem.

Ámbár elbizonytalanít az egy kézikocsis gyalogos.
Kettőnél többhöz vagyok szokva.

(Nemrég akartam átmenni a Calvin téren, majdnem sikerült. De jártam Éreden is...például ma - ez utóbbinál nem volt metróveszély)

lapi 2.1 2008.07.18. 07:25:59

sziasztok! :DDD

nem is mondok semmit... :DDDD

hacsaturján 2008.07.18. 08:18:47

1989 junius 16-án göncz árpi bácsi (figyelem! bibó jobb keze) orbánról azt találta mondani, hogy: istenem, csak ettől a gyerektől ments meg minket!
1989 junius 16-án hacsaturján, magánzó (aki olvasta bibót), orbánról azt találta mondani, hogy: ezzel a kölökkel kurvára meg fogjuk szívni.

ebből csak azt a tanulságot kéne levonni, hogy lapi gazda dislexyáért még nem baszott ki innen senkit.

Gecc 2008.07.18. 09:11:10

Jenoke

Pediig a Kalvinon most a fel ter le van zarva es csak a buszok meg taxik mehetnek! Igy sem sikerult atmenni?
Az aluljarot probaltad? :-D

Gecc 2008.07.18. 09:14:02

En 1989 junius 16-a kornyeken valszen azt gondolhattam, hogy nemsokara vege lesz 4. evnek az altalanos isiben.
Sajnos akkoriban nem voltam elegge elorelato...

hacsaturján 2008.07.18. 09:27:08

az a jó! semmi sajnos nincs benne. :)))) a kölkeim is röhögnek az egészen. (pszt! én is.)

Gecc 2008.07.18. 09:28:05

... ize... marmint nem az isivel kapcsolatban, persze.

Gecc 2008.07.18. 09:30:25

Hacsa, pedig gondolj bele, ha en akkor elorelato vagyok, lehet most nem Orban lenne a jobb vezere. Tudod, pillango hatas. Ha akkor egyel tobbet fingok, lehet lesodrom a fo iranyvonalrol, es most mondjuk O is inkabb banyavezer lenne. Vagy utmunkas, esetleg zsoldoskatona, favago vagy kofejto.

hacsaturján 2008.07.18. 09:46:47

ááá, pont ez benne a lényeg, hogy egy deka pillangó sem szerepelt az akcióban, mandelbrot pedig még meg sem született. :))) bibó volt itten a lényeg, mert ölég sokat papolt a jelenségről.

Gecc 2008.07.18. 09:54:46

En viszont most nekiallok takaritani... hatha megis befolyasolhatok valamit. Ha mast nem, hat azt a rakasa koszt, ami osszegyult. Most rasszistanak erzem magam... :-]

hölgyválasz · http://holgyi.freeblog.hu 2008.07.18. 12:02:08

Gyöttem Jaeg után, aki épp imént írta nálam, hogy jön Lapihoz :)))

Üdv, szép napot Mindenkinek !:)

Most volt csak időm gépközelbe kerülni, így csak jelzem, hölgy válaszolgatott odaát, tehát Jaeg, 1 pillanatra majd ugorgy még vissza !:)

Lapi, hogy Ti milyen jópofák voltatok !:)))
Épp azt írtam, tán nélkülem is eldöcörészne az a blog !:)))

Üdv, később még visszanézek ide is :)

jaegtoer 2008.07.18. 13:00:23

Hi, Lapi!

Azt említetted, Hölgynél, hogy:
"ég a pofám, ha nálunk ez lesz egy melegfelvonulásból, ami, bécsben meg az, ami."

Nem kell égnie semmidnek. Magyarország nem az, aminek látszik. Igaz én nagyon elfogult vagyok. Szeretem a Hazámat, talán ugyanúgy mint Te.
Mo-on az SZDSZ liberális eszméket valló, de nem liberális politikát folytató párt. Működése sem az, hacsak annyiban nem, hogy bárki kiléphet.

Az MSZP szociáldemokrata szellemiséget valló, de nem szociáldemokrata politikát folytató párt.
Működése sem demokratikus.

A FIDESZ liberálisból kereszténydemokrata(?!?)ba hajolt (véleményem szerint) átmeneti párt.
Működése az előző kettőéhez hasonlatos. Se ilyen, se olyan. Olyan tesze-tosza. És látott már valaki tesze-tosza nácikat:-)

Ezért (is) van nagy zűrzavar. Mindenütt.

1986-88 között valamikor az ÉS-ben ment egy disputa azzal a címmel: Értékrend, értékválság, értéktudat.
Nem léptünk azóta se sokat előre. A mindenkori vezetésnek, elitnek felelőssége, hogy ezek, mármint az értékrend, értéktudat rendben legyenek. Nincsenek rendben. Ezért nem lehet a tömegeket okolni, különösen, ha marginális kisebbség(ek)ről van szó.
A kurzusok mindent megtettek, megtesznek azért, hogy a politika átláthatóságát megszüntessék.

Manipulálják az embereket.

1990 óta mindig és kizárólag a kisebbik rosszra szavaztam. Nincs politikai képviseletem, sem a parlamentben, sem azon kívül. Pedig nem vagyok csodabogár.

Te, Lapikám, Te szégyelled magad azért, amihez sem fizikai, sem szellemi közöd nincs?
Vagy úgy érzed tenned kellene, vagy kellett volna valamit. Mit? Ugyan mit?
Megpróbálsz tisztán élni. (Feltételezem)
Talán megpróbálsz egyre jobb ember is lenni...
Elfogult vagy bizonyos politikai kérdésekben, de én, már megbocsáss szarok rá, mert a számomra az a fontosabb, hogy jó ember vagy, vagy nem vagy jó ember. Eddig úgy láttam, nem vagy rossz, Ez a döntő.
Nem hiszem, hogy sokat kellene foglalkozni a 250-nel, vagy akár 500-zal. Ami ott történt, annak összes körülményeit nem ismerjük, és nem is fogjuk megismerni. Vagy csak akkor, ha már okafogyott.

Valószínű mi ketten keveset beszélgetünk majd politikáról.... vagy csak érintőlegesen...

Azt mondtam itt nálad, hogy engem nem győz meg senki, én se akarok meggyőzni senkit. Ez ugye full baromság... Persze, hogy nem így van...

Van értékrendem és hitem, amihez ragaszkodok. De innentől szabad a pálya.

Nagyon rossz látni az elfogultságodat, és bánt hogy nem merek(és nem bátorság híján) vitába szállni veled az output kilátástalansága miatt.
Az a rohadt eredményorientáltság!! Mármint az enyém:-)

Amúgy a linkeket bejártam, ma azért nem időztem rajtuk, mert régebben megtettem. Segítettek, egy kicsit megnyugodtam. A félelmem abból származott, vajon nem nyúl-e a fiam egyre erősebb drogokhoz.
Megnyugtató volt. Köszönöm.

Tótawé, ma egészen kivételes dolgot tett... onnan jöttem Hölgyhöz, aztán ide Hozzád. Jó ott Hölgyinél, mi? :-)

hölgyválasz · http://holgyi.freeblog.hu 2008.07.18. 13:11:20

Jaegem, hm....

Jó kis mondatok ezek itt felettem....

lapi 2.1 2008.07.18. 13:48:07

attól tartok, nem tudtam az eddigi post-jaimban eléggé kifejezni, hogy mennyire nem fontos a politikai meggyőződés, mert ismerek én is gazember szdsz-esz, vagy szocit, ahogy te is ismersz nyilván rendes bal-lib szavazót.

aligha hiszem, hogy normális mentális állapotú társadalomban ez bármit is jelentene. én nagyon tisztelem a hívőket, akármelyik istenben is hisznek. attól viszont kiver a hideg-verejték, ha pl sólyom megmondja a frankót öszöd ügyében, majd kussol a melegbalhé után.

nagyon nehezen szántam rá magam, hogy bárkit, pláne malackát, kitessékeljem innen. ma is rágom magam miatta.

de nem bánom, talán twá blogján történtek után látszik miért.

ide a netre bejösz egy nick-kel és ha akarod, azt sem fogják megtudni, fiú vagy e, vagy lány.

ha meg akarod kiírod magad, mint vonnegut. és megismernek. de a felelősséged itt, szemben a való világgal, csak annyi amit önként vállalsz.

de az alapvető dolog, hogy nincs kétarcúság. olyan nincs egy virtuális, vagy valódi közösségben, hogy de 10-től du. 2.-ig egy normális szeretetreméltó fickó vagy, de este 6 és 8 között átvágod a járókelők torkát.

én meg nem tudok mit kezdeni a kollektív tudattal, mégha jobbos, akkor sem.

mert arctalan. mint a szocialista ember típusa.

a frászt kapom tőle, őszintén szólva.

amiért indulatba bírok jönni. buzikérdés.

53-ban születtem: kádár még börtönben, rákosi kicsit inog, nagy imre már ismert. (nekem, komcsi katyvasz úgy alapvetően)

aztán leéltem a fél (és korom okán szebbik) életemet egy szar, büdös, álságos, igénytelen és giccses kádár korszakban.

90-ben 37 évesen megéltem a többpárti demokráciát.

békesit még nagyon régen egyszer hallottam, láttam élőben. egy újságíró haverom hívott el a petőfi népétől dunapatajra (de a falu nem biztos) valami értelmiségi klubba, amit egy helyi tudósítója szervezett a pártlapnak.

tök ingyenes és szabad volt a belépés. egy küzség és húsz ember. megjött a faszi, annyit tudtam róla, hogy pénzügyminiszter-helyettes és jóska haverom szerint nagyon jó fej. (rendszerváltástól még senki nem álmodott akkor.)

pont úgy nézett ki a faszi mint most. és elmondta, hogy rendszerváltás kell, mert előbb utóbb térdre esik a kgst. az usa megnyerte a technológiai háborút.

semmi forradalmi nem volt benne, csak másfél órán keresztül briliáns logikával ezt vezette le nekem. este amikor hazaértünk, mondtam anikónak: b+, egy oxfordi professzor elmagyarázta, hogy menthetetlen a szocializmus, amit ugyan mi mindig is tudtunk, de ez egy elképesztően tisztességes és okos faszi.

aztán lett, ami lett.

:DDDDD

tartom amit régóta:

fletó nagyon cool.... itt a bizonyíték, de egy óra 15 perc. állítom 90 óta a legszinvonalasabb politikai műsor volt, amit láttam.

80.99.236.195/friderikusz/?q=node/1490

de ha nincs ennyi idő, akkor idézem békesit:

a legrosszabb gyurcsány is jobb a legjobb orbánnál. érteni véltem az indulatát. azóta többször láttam ui élőben és mindent elolvasok békesitől, amihez hozzáférek.

végül is fletó lenyomta a vitában... :DDDD

ettől még eszembe sem jutna téged, vagy hölgyit, pasztit és lenint, pláne pelikánt arra bíztatni, hogy voksoljon next time a szocikra, vagy fletóra.

ha nonest ezt tenné mégis nyomban kimoderálnám a gazfickót.

de abban azért értsünk már egyet, hogy sem téged, sem engem nem lenne helyes pofánbaszni, vagy megdobálni tojással, csak mert nem vagyunk droidok és kineveltünk magunkban valamiféle erkölcsöt. ami talán kis munkával elég ahhoz, hogy elhiggyük a gyűlölet vége mindig a szeretet. pedig tudjuk, dehogy... nagyon sokszor a halál. de ne ebben higgyünk, ezért az ördöggel is cimboráljunk, ha egy mód van rá. és ez vízválasztó, ha úgy tetszik 250 év.

hölgyválasz · http://holgyi.freeblog.hu 2008.07.18. 14:07:34

Te Lapi !

Te ugyanarról a Békesiről beszélsz, akit múltkor láttunk az " Estében "/ vagy hol, lényeg, az M1-en / amikor jelen volt Gyurcsány, és a 3 közgazdász ?
Mert ott az én Békesim nem tünt túlzottan lelkesnek Feri és gazdaságpolitikájának irányában.... Sőt!

Na de hagyjuk....

Non est volentis · http://nonest.blog.hu/ 2008.07.18. 14:40:45

"a legrosszabb gyurcsány is jobb a legjobb orbánnál."
Most erre nem akarok hosszasan reagálni, abban egyetértünk, hogy ősztől folytatódik a meccs. Addig gyűjtsünk erőt. :DDD

Annyit azért megjegyeznék, hogy 2004-2006-ig két év Fletó már volt.
'98-tól 2002-ig az államadósság 61,1-ről 57,2-re csökkent

2004-től 2006-ig 60,5-ről 63,2-re nőtt.

mszpszdsz.uw.hu/

De hagyjuk az egészet ilyen pompás őszi napon. :)

Gecc 2008.07.18. 14:55:51

Oszi nap... itt leesett az idei elso ho. :-]

hacsaturján 2008.07.18. 15:10:38

81-ben, egy szabad pártnap alkalmából, ahova minket, gazdasági vezetőket vezényeltek ki, nyers rezső a szocializmus bukását 84-85-re prognosztizálta. nem tévedett, jött ugye gorbi és elkezdte a ledarálást. 88-ban németh miklós miniszterelnöki szűzbeszédében vázolta a szar nagyságát, később egy solti pincében már kijelentette, hogy kész, vége.
rabár ferenc pénzügyminiszter lepattant az antall-kormányból, "no-majd-én" kupa miska lepattant az antall-kormányból, bokros lajost lepattantitották (!) a horn-kormányból, járai, chikán attila kipattant az orbán-kormányból. aki tudott, elment mnb-elnöknek (bod péter, surányi, járai) és folytathatnám. adu ász: tirts tamás: a közgáz a kommunizmus melegágya.

hölgyeim és uraim! egy közgazdának szinte kötelező ekéznie a politikát, kormányt, ellenzéket egyaránt, viszont mondhat ítéletet sine ira et studio. a prücök ott keletkezik, ha nem a helyén kezeljük a dolgokat. a magyar gazdaság mai problémái akkor keletkeztek, amikor a szocializmus eredményeinek megtartása érdekében (cca. 30 évvel ezelőtt) megkezdődött a nagyarányú hitelfelvétel. nem görgetem mostan a történéseket, de tény, hogy ez a teher nagyban korlátozza a mindenkori kormány és a költségvetés lehetőségeit. jelenleg az eu-s konvergencia program jóvoltából tágulnak a lehetőségek, ezzel kéne élni egyrészt, másrészt viszont a jelenben és a jövőben felmerülő problémákat kell kezelni. a politika eközben iszapbirkózik, de ez a dolga (lehet siránkozni, jaj meghalunk, jaj meghalunk). az idő viszont sürget némileg (mer a szlovákok, mer az oláhok, merazeuro). békesi (joggal) elégedetlen, sőt bokros, sőt bod péter stb. nochdazu én is. csakhogy (és itt jön bibó!) a politika mind a mai napig nem tud kezdeni semmit saját magával, politika alatt bizony nem csak az úgynevezett elitet, de a politizáló "értelmiséget" is tessenek érteni. így lett a fletoból jozefinista futóbolond, a viktorból patásördög, az egészből pedig egy idétlen tohuvabohu, amiben a csúcspontot a márc 9-i magyar szabadalom jelentette. ennél a csúcspontnál lejjebb már nincs. a jozefinista futóbolond lassít, a másik marha midász királyként gödörbe suttogja a tutit, a csontvázak sorra esnek ki a szekrényből, a népség reformpárti lett egyik pillanatról a másikra (mi vaaaan?), békesi rezignáltan mondja, hogy inkább a fleto (én is, ha lehetek elfogult), mások a viktorra esküsznek, a poltikusok számolják (!) a káoszt, a habok meg még vetődnek, dehát ottan nagyobb a tehetetlenség. a következő húsz évhez kívánok mindenkinek erőt, egészséget, bort, búzát, békességet, szeressük a rendőrséget! 2010-ben találkozunk az urnák előtt, ahová én megint nem megyek el, mert ez nem az én világom.

hacsaturján 2008.07.18. 15:15:52

p.s.

aki pediglen utólagos gazdasági összehasonlításokat végez a jelenlétemben, hogy bezzeg négy éve, azt jobb esetben nem köpöm le. :))) akkó, jobb vót, jani bácsi alatt meg még jobb vót.....

Gecc 2008.07.18. 15:16:59

2010-ben lehet en mar urnat belulrol szagolom.

lapi 2.1 2008.07.18. 15:40:58

na igen, hacsa. erről is beszélek, csak én egy javíthatatlan álmodozó vagyok... én egész életemben kurvára óvtam azt a kis belső szabadságot, amit így-úgy megtartottam magamnak. a szabadság dimenziójából pedig azt szűröm le, hogy nem maradok otthon, hanem dobok egy voksot fletóra.

a makrogazdasági adatokra meg szarok, uo abban csak hacsát tudnám ismételni, korántsem olyan jól.

hölgyi, ha érdekel egy óra 15 perc. ott kampányoltam a twá-án előtte. vissza lehetne olvasni a reakciókat. vagy senki sem nézte, vagy aki nézte magába tartotta a rezümét. pedig annak a beszélgetésnek minden szegmense többet ért mint egy hónap parlamenti közvetítés non-stop figyelése.

és ettől még bárki szavazhat a fideszre.

persze, hogy védem a fickót, amikor csuklóból alázza a teljes jobboldal, pedig csak az öszödi beszédet kellett volna addig meghallgatni, amíg meg nem érti mindenki. ám az is majdnem félóra. én is háromszor meghallgattam azon a vasárnapi estén. csak aztán hívtam a haveromat a régmúltból, hogy VÉGRE!!!

fuxosbömis (ex kacagányos) · http://fuxos.blog.hu 2008.07.18. 15:47:18

Gecc:

Én az ibolykát szeretném.......szagolgatni.:-)))))))......de nem alulról.

hacsaturján 2008.07.18. 15:49:16

hásszen pont ez a prücök. a szabadság hiánya az nem az, hogy anyakunkon ülnek azok a kurva ruszkik, a fleto, a viktor! :))) aki ezt hiszi, az addig fog szívni, amíg ezt hiszi. :)))

jaegtoer 2008.07.18. 16:17:43

Lapikám, elkezdtem nézni, és hallgatni, de vagy 8 perc után megálltam. Nekem erre edzeni kell.

Amúgy meg csak azt akartam lefesteni, hogy neked aztán durvára nincs miért szégyellni Magadat (Így nagybetűvel) a melegség Budapest-Bécs járat vonatkozásában.

Az elfogultság felvetése gondolom érzékenyen érintett, mint tényekkel operáló jogvégzett embert, de nem ez volt a mondandóm fővonulata, valójában, egy kis kitérő akart lenni, nem tartok attól, hogy kitennél az ajtón kívülre. Azt gondolom, hogy mint virtuális barátod(?) szóvá teszem, mintegy megemlítve. Csak azért, hátha átgondolod.
Én persze könnyebb helyzetben vagyok, mert (a múltam ellenére!) nem kötődöm egyik párthoz sem. ...és így, belátom könnyű. Az is biztos, mindenki a saját szűrőjén keresztül látja és érti a világot. Ez természetes.
A hangsúly az árnyalt véleményalkotáson lenne, mert részigazsága minden félnek lehet. És felesleges azon vitázni 10 százalék vagy harminc. Mint ahogy a TWÁ-n ironizáltam az őssemmivel/ősrobbanással az Isten mellé állva, holott semmilyen vallást nem követek, mégis hiszek. Mert odáig már persze ott úgy emlékszem nem sikerült eljutnom, hogy az Ősrobbanás contra Isten ügynél az ember megítélése vonatkozásában sokkal fontosabb, illetve annak van jelentősége, hogy az ember milyen utat tett meg?
Jobb ember lett-e az út végén annál az embernél mint aki elindult. Ez a kardinális kérdés. A fakom bánja az Ősrobbanást! Tőlem.... Az még mindig nem bizonyít semmit, legfeljebb azt hogy volt. S egy klasszikust idézve: Na és?

Az út, az a rohadt út, az a lényeg.

Hogy ne kerüljem meg Malackával kapcsolatos utalásod, nagyon tömören annyit mondok, még ha kilépve innen (mármint a söröm után) meg is köveznek:-), Ti fegyvertársak vagytok, ez egy merész gondolat szökkellés, úgy tűnik több fényév, de összességében én az én szemüvegemen keresztül így látom. ezért írtam Paszternak oldalán, hogy valahol csinálok magamnak egy helyet, ahova a képtelenségeket is betehetem, hogy ne offoljak minduntalan posztokat.

Közben az jutott eszembe, hogy valaki, talán Gecc javasolta, hogy szeptemberig jegeljük a politikát. Jó ötlet volt. De a politika nem hagyja magát:-)

Az utolsó bekezdéshez:

(em mintha helyeselném a dobálózást, mert ma tojással, holnap kővel, holnapután meg gránáttal)

Máshol írtam, itt röviden, akció-reakció, provokáció-ellenakció. És engedte a hatalom, és elő is segítette.

Ókor óta: Quo vadis?

A demonstráció bejelentéshez, az útvonal egyeztetéshez kötött.

Ki egyeztetett kivel? Jól ki lett főzve, megsűtve és most fogdostatják velünk az üres ám forró, ne mondjam meleg tepsit. Köszi.
Visszakanyarogva előre, neked Lapi meg szégyenérzeted van .... Tudod...

Én ezt a szégyenérzetet fölöslegesnek, találom - Esetedben.

jaegtoer 2008.07.18. 16:22:28

Javitás:

'Az utolsó bekezdéshez:

(em mintha helyeselném a..."

Helyesen:
Az utolsó bekezdéshez:

(Nem mintha helyeselném a..."

hacsaturján 2008.07.18. 16:50:53

még egy kicsit.
politika, erkölcs, pragmatizmus, kommunikáció, ember

tegnap elkezdték egyesek gyúrni a révész máriusz dolgot, bevallom, engem a maga idejében ragadott meg a dolog, jeleztem is röviden, hogy varjú van a vetésen, de nem akartam hosszabban erőltetni, most azonban előjött kissé a felveterőben jelzett kontextusban.
a kezdet: ott áll szegény a kamerák előtt vérző fejjel, lógó vállal és mondja, hogy ő a képviselői igazolványát felmutatva próbált meg eljárni az őrületben. a renőrség eljárását jogosnak mondta. figyelem: rendőr által összeverve, tudomásul véve, hogy az adott szituációban az ő mentessége nem érvényesül. bevallom, kissé elérzékenyültem, mert az a kis ember abban az állapotban ugyancsak felülemelkedett mindazon, amit akkor, prompt praktikusan a helyzetből ki lehetett volna hozni. viszont másnap bekötözve a kórházi ágyon, körbevéve a szemforgató deutschcsal és pokornival már a bebiflázott szöveget kezdte el nyomni a rendőri brutalitásról. révész máriuszt kuncze durván lemártiriuszozta.
no, lássuk: kicsoda révész máriusz? ha van egy "révész máriusz" és egy politikus, akkor ki az igazi? melyik a pragmatikus, melyik csak simán áldozat. hol található meg az erkölcs, mint olyan? durva poén avagy csak egy "normál", politikusi dehonesztáció volt-e kuncze benyögése? van-e valami éktelen kettősség a megveretés ténye és annak kommunikációja között? lehet-e bármiféle morális következtetést levonni az esetből? hány éves a kapitány?
mielőtt bárki bármit is válaszolna, kíváncsi lennék, hogy kérdése is lenne-e!

hacsaturján 2008.07.18. 16:53:00

quo vadis, domine?

biztos, hogy ezt akartad írni?

Non est volentis · http://nonest.blog.hu/ 2008.07.18. 16:59:26

Nem. én javasoltam, hogy jegeljük a politikát.
Csak mivel TWÁ-blogból nőtt ki ez a blog, mint fatörzsből gyönge ága, így nem tudjuk kivonni magunkat az ottani áramlatok alól. :D

Hacsa, tisztában vagyok vele, hogy a szocializmus végén összeszedett államadósság+ annak kamatai baromira leszűkítik a mozgásteret.

Azzal is tisztában vagyok, hogy a mai magyar társadalomnak van egy viszonylag nagy tehetetlenségi nyomatéka (nem tudom jobban megfogalmazni).
-800e rokkantnyugdíjas,
-nem tudom hány százezer funkcionális analfabéta, szakképzetlen munkalélküli,
-ki tudja mennyi "rendes" nyugdíjas,
-elképesztő mennyiségű-kétes munkaerőpiaci értékű-frissdiplomás,
-szocialista mammutvállalatok (BKV, MÁV),
stb. stb.
-átalakításra váró egészségügy

De én nem Németországot, és Ausztriát akarok hipp-hopp kis hazánkban, csak annyit, hogy legalább a szomszédos országokkal felvegyük a versenyt.
Minden -velünk egy fejlettségű- országnál 1000-1500 milliárd forinttal töbet költünk jóléti kiadásokra. Ferenc is közgazdász, pontosan tudja, ez mit jelent. Azt is megmondta-az amúgy tényleg jó Fridi-műsorban- hogy ez a konszolidáció politikailag kivitelezhetetlen.
Innentől kezdve az őszödi reformdüh semmit nem ér...

Indexes cikkből nyúltam:
index.hu/cikkepek/0804/gazdasag/konj1.jpg

index.hu/gazdasag/magyar/kiadas080403/

Non est volentis · http://nonest.blog.hu/ 2008.07.18. 17:03:36

jaegtoer, ne aggódj, itt soha nem szokott ökölrázós anyázásba csapni a politizálás, Lapival pontosan tudjuk, hogy nem tudjuk-és nem is akarjuk-meggyőzni egymást.

Ez inkább csak amolyan barátságos sörmeccs, ellentétben a TWÁ-s harcmezővel.

hacsaturján 2008.07.18. 17:18:38

no, az nem is lesz, speciel én nem is szeretném. :)) arról próbáltam meg gügyögni, hogy a rosszul értelmezett pragmatizmus (mariginális hatékonyság!) és a hallatlanul elcseszett kommunikáció (mariginális hatékonyság!) nem csak az alkalmazójára üt vissza a politika gyászos harcmezején. érzékeny fül és nem vasököl! :)))

jaegtoer 2008.07.18. 17:23:27

Kedves Hacsa!

A Sienkiewicz-féle quo vadis-ra gondoltam.

hacsaturján 2008.07.18. 17:25:25

ok. ok. csak nem tudtam hirtelenjébe hova tenni a dolgot és azt hittem, hogy cui prodestet akartál írni és véletlenül mellényúltál.

hacsaturján 2008.07.18. 17:26:28

mellesleg, hamár mika waltari, akkor szinuhe! :)))

jaegtoer 2008.07.18. 17:30:13

Bocsi NonEst!

Lusta voltam visszakeresni, közben benéztem TWÁ-ra, s ott nyomják!:-)
Az Itéletnapján:-) Ez már jelkép. Magyar Jelkép. Indítványozni, kezdeményezni fogom!:-))))) Törvénybe iktatását!! Aláírásgyűjtééééés! :-)

hacsaturján 2008.07.18. 17:32:26

és, ha kommunikáció, akkor önbeteljesülés! na, ez a rémes, amikor a magyari ember válságot vizionál, leszarozza saját magát és ajjaj meghalunk, mert ez, mert az! francokat! álmodjunk egy nagyot és merjünk kicsik lenni elvtársak, hogy a rosseb enné meg! :)))

hacsaturján 2008.07.18. 17:35:46

ha szabad vagyok, az leszek, ami akarok.

lapi 2.1 2008.07.18. 18:11:14

:DDDD

ez az hacsa, a számból vetted ki a horgot. semmi baj nincs a twá-án jeag. közben haladok a post-tal. radikális lesz!!! :DDDDD

de che sem volt egy kedves nővér típus, viszont ráugrott képmása még a miniszoknyákra is. :DDD

tudhat hát valamit che, próbálom kifürkészni a titkot. ebben sokat segít a twá, pláne, hogy kurvajó az aktuális post. hiába baszott tehetséges a fickó...

sziligan 2008.07.18. 19:27:00

hacsaturján

Miért nem inkább Mikael (Hakim)? Én nem szimpatizálok Az emberiség ellenségeivel, ezért a Bibliát ritkán olvasom.

Legyen egy kis multikulturális zene a nagy politizálás után:
www.youtube.com/watch?v=scZmqq1UlOc

liidiiia ezt ne nyissd meg.

lapi 2.1 2008.07.18. 19:43:38

ezt viszont igen, lidia! :DDDD mert te "egy" vagy ebben a közösségben. egy evergreen és a tanulságos videóclip hozzá. :DDDD

www.youtube.com/watch?v=VeGPxEHBIHs

liidiiia 2008.07.18. 19:59:16

sziligan :-)))))) , thx :-)

hacsa:
"no, lássuk: kicsoda révész máriusz? ha van egy "révész máriusz" és egy politikus, akkor ki az igazi? melyik a pragmatikus, melyik csak simán áldozat. hol található meg az erkölcs, mint olyan?"

hát ja.
a politikusok, amikor megnyilvánulnak "hivatalosan", akkor ők a mi konkrét életünk konkrét szappanopera-szereplői, akik a saját nevük alatt szerepelnek: a szerepük az, hogy elmondják a nekik megírt soraikat, úgy, mintha ők maguk lennének azok akik elmondják, Révész Máriusz szerepében kedves közönség: Révész Máriusz!!!! (cirkuszt és kenyeret...). ha csökken a demokrácia-mutató, nő a politikai szappanopera-szerep személyességének mutatója. tisztelet a kivételeknek!!!!! szerintem :-)
de ki nem vitatkozott még szappanoperáról? :-DDD
jóóó az, ha van elég mjuzik is, képek, nyáresti szellő, bor, pálinka sőt, ilyenek. de ha a Gusztáv ( a Flaubert, tuggyátok) aszonta "Bovaryné én vagyok", akkor mi is elmondhatjuk, hogy Isaura és Révész Máriusz mi vagyunk. és eztet mostan nem cinikusan mondom, lelkem rá... :-)

liidiiia 2008.07.18. 20:05:08

szia lapi :-))))) , ezt nem ismertem, ez egy gyönyörű szám!!!!! :-)))) én amúgy pont úgy futok, mint a bölények amikor lassításban vannak. :-D

sziligan 2008.07.18. 20:28:06

liidiiia

Én is az LSD híve vagyok.
lapi, ez nem az amire elsőre gondolnál. LSD: Long Slow Distance.
Non est volentis biztosan a nyargalósabb formát űzi, ő még fiatal.

lapi 2.1 2008.07.18. 20:33:26

salvia. évente egyszer, de akkor telibe! :DDDD

liidiiia 2008.07.18. 20:35:06

lapi :-)))) eztet neked, egyben tulokra is gondolva:
www.youtube.com/watch?v=lzZWXUfIyIs


sziligan :-DDDDD , LSD jaja!!!! :-))))

test subject #28 2008.07.18. 21:58:30

Estét!
Ismétlés a tudás anyja!
www.youtube.com/watch?v=SzLSLJ3oz40

test subject #28 · http://www.youtube.com/watch?v=b-kDpnArNg4 2008.07.18. 22:35:56

további jó szurkolást én átadom magam az iccakának! :D
milyen jó csajok vannak ebben a manuchao klipben már.... hmmm életkedv +10
byebye

Non est volentis · http://nonest.blog.hu/ 2008.07.18. 23:07:44

Nocsak, mit találtam.
A zene valahonnan tényleg az ősidőkből...
www.youtube.com/watch?v=OTvPzJ0Rj4Q&NR=1

liidiiia 2008.07.19. 00:28:23

:-)))) jóéjtet én is!

sziligan 2008.07.19. 00:33:02

Csak, hogy jól aludjatok, egy kis Cab Calloway:
www.youtube.com/watch?v=HaZOXF83zBg

Gecc 2008.07.19. 04:52:22

Jo reggelit!

Bocsanat az elmaradasert tegnap estere. Vendegeink voltak, nemreg mentek el, ugyhogy megyek is a tovabbalvas mezejere, mindjart...

Figyelmeztetnek ugyanakkor mindenkit, hogy rosszul latjatok a politikat. Nem mint mindig, hanem csak mostantol. Ugyanis en rajottem a titokra. Csak azert nem mondom el, mert felek hogy lenyulna valaki az otletem. Pedig en kepes lennek mindent jobba tenni. Pl igerhetek nektek allamadossag csokkenest 61-rol 0-ra. Fel ev alatt. De nem mondom meg hogyan. Igerhetek nektek atalakitasokat a kiadasokban ugy, hogy a kecske is jol lakjon es a kapotsza is zolden viritson, de nem mondom meg hogyan.
Es mindezt 1 ejszaka alatt...

Na megyek es alszom is ra egyet, csak a sok gonosz agyturkasz ki ne szedje belolem!


Fuxos

Melyik Ibolykarol van szo? Mert azert nem mindegy am! :-]

lapi 2.1 2008.07.19. 08:21:32

jó regggelt! :DDDD gecc te akkor aludtál el, amikor én már felkészültem a kiskutya brunzoltatására. képem is van róla:

kepfeltoltes.hu/view/080719/K_p020_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

kepfeltoltes.hu/view/080719/K_p021_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

remélem mindenkinek szerencsét hoz a kutyagumi!!! :DDDD

liidiiia 2008.07.19. 10:17:44

jóreggeltet! :-)

lapi, a kuty napozik szerintem, csak nem egyenletesen kente be magát napozóval, és ezért próbálja úgy gyűrni a bőrét, összegörnyedés által, hogy csak a napozóval jól bekent részek legyenek lehetőleg a napon. :-D

szép napot mnkinek!!!! :-)

lapi 2.1 2008.07.19. 11:10:18

szia lidia! :DDD

pont jó, hogy emlékeztetsz a napozó millukára, mert ez a baromarcú ne félj! nagyon felbaszta az agyamat a twá-nál. na ez az amiről hacsa beszélt a máriusz kapcsán. atyaisten, ezzel a fasszal is elhitette valaki, hogy egy ady endre.... beszarok és még ők vannak kiakadva, hogy inkább a kezem száradna le, minthogy a fideszre nyomjak.

vissza a normális júliusi szombat délelőtthöz:

www.youtube.com/watch?v=8nTFjVm9sTQ

tulok come back... :DDDD

Gecc 2008.07.19. 11:47:12

Lapi

Gratulalok a muveszi kutya kakkantos kepekhez. :-D

Amugy aludtam mar elotte is, hogy 5 korul lefekudtem, de 3-kor keltunk, mert 4-kor indultak tolunk Horvatorszagba. Aztan nem birtam visszaaludni, ugyhogy csak forgolodtam vagy fel 7-ig.

Tuloknak ju utat visszafele! :-]

jaegtoer 2008.07.19. 12:52:41

Szia Lapi!

Na, akkor toljad azt az új postot, aztán várjuk a medvét, vagy Che-t... és aztán meglátjuk....vagy nem....:-)

Jó hétvégét!

hacsaturján 2008.07.19. 13:17:12

továbbra is piszkálja a csőröm ez az erkölcs dolog, mely az utóbbi egy-két napban fölhánytorgott. cartman is elsütött egy ostoba viccet a jogász kontra erkölcs témában (fing a gatyában). lapi bizonyára találkozott magyary zoltán fejtegetéseivel a btk és az erkölcs viszonylatában jogszakmai szempontból. most itt van mégegy példa, amit az indexen leltem:

index.hu/politika/belfold/tegnapiujsag/2008/07/18/1977_rehabilitaljak_saccot_es_vanzettit/

igen, föl lehetne hozni a nagy imre pert is, de itt manapság kontraproduktív lenne. ceterum censeo, bassza a csőröm az erkölcsi alapú erkölcstelen eljárás.

jenőke 2008.07.19. 15:35:47

hacsaturján 2008.07.19. 13:17:12
amit az indexen leltélből:

"...annak idején a bíróságot befolyásolta a kommunistaellenes kampány és az idegenekkel szemben táplált előítéletek."

A befolyásolás nem csak az üggyel való egyetértést jelenti, de megfélemlítésben is megvalósulhat.
Szerintem nem egy bíró ítélkezett már megfélemlítve.

Bíró megvesztegetése természetesen a mi társadalmunkban fel sem merülhet, mint befolyásolási eszköz.

lapi 2.1 2008.07.19. 16:03:12

hacsa, ez külön post-ért kiált! hanem... b+, te télleg elmúltál 60? :DDDD

valójában nincs is kedvem vigyorogni, sőt. majd belegyűröm a többit a postba.

Non est volentis · http://nonest.blog.hu/ 2008.07.19. 17:13:21

"b+, te télleg elmúltál 60? :DDDD"

Az hagyján, de mégse evett meg a batman?!?!

youtube.com/watch?v=-e0gcjgnxXw

lapi 2.1 2008.07.19. 17:32:01

jenőke, a móri üggyel nagy baj, hogy ilyen ítéletet meg bírt szülni négy hivatásos bíró. még nagyobb baj, hogy a bíróság vezetése azt kommunikálta a társadalom felé, hogy mindenki tette a dolgát, ez benne van a pakliban. szörnyűség, ha nem fogja fel bíró, ügyész és rendőr, hogy ilyen nem történhet meg. mert akkor nem érti, hogy az adófizetők pénzéből működnek és nem isten küldi a mannát, amiből szalámit vesz a bíró a közértben.

az első fokú bírót azóta kinevezték a magyar köztársaság legfelsőbb bírájává. hát bazd meg ez cinizmus, miközben erkölcsökről pofázik a köztársasági elnök. és nem süllyed itt el szégyenében senki, de senki.

pedig el fog, mert azért mindennek van határa... és ennek télleg semmi köze az aktuális kormányhoz. ez is a masszív 250 év része....

ez az elemi tisztesség kérdése, szvsz. tiszta mák, hogy nincs már halálbüntetés. még a társadalmunk egy része megrántaná a vállát, hogy pl kaiser ártatlanul felakasztották. na és? végül is kaiser ede egy rabló volt. egy sacco & vanzetti és ujjak a biblián, meghogy esküszünk, esküszünk, hogy rabok tovább nem leszünk...

és a műanyag che előkapja műanyag marokfegyverét és nem várja meg a kivégzőit.

www.youtube.com/watch?v=qn9Fp5NygZE&feature=related

hát itt tarunk mentálisan. egy nép, amelyik középosztályának harcosabb része fellázad, mert a tütyő aranyláncot diorra akarja cserélni. csakhogy a dior kurva drága, ahhoz a középosztálynak többnyire sehol sincs pénze.

méretes értékválságnak nevezném ezt a karkötő csörtetést. ráadásul ilyen szörnyű avítt történelmi giccsel nyakon öntve.

pedig csak annyit kellene megérteni, hogy a versenyen alapuló gazdaság és modern demokrácia, nem azt jelenti, hogy

1. isteni elrendeltetés, hogy csak mi nyerhetünk választás. ellenkező esetben kisiklott az univerzum és buzik dörzsölik a farkukat bibliához.

2. ha nincs is faszdörzsölő buzi a menetben, akkor is nekünk van igazunk, mert pilinszky egy jó buzi volt, egy példakép. bizos, csak recskázott, amikor senki sem látta és ez így van rendben.

3. ha az egyik párttitkárt kilőjük, simán beülünk a helyére.

ám a lényegről senki sem ugat. mi van itt valójában????

rossz hír, hogy a gagyi török arany marad a csuklókon, nakakban a jövőben is. bárki is kormányoz magyarországon a jövőben.

a mentális mosakodást rögtön kezdheti is a legfelsőbb bíróság új elnöke. meg mindenki egyenként. beleértve magamat is.

lapi 2.1 2008.07.19. 17:36:10

nonest! :DDDD

én meg ebben ismerek magamban, hogy ne félj!-nek is igaza legyen. :DDDD

youtube.com/watch?v=_EPlHa9-XSo&feature=related

Gecc 2008.07.19. 17:59:18

"a mentális mosakodást rögtön kezdheti is a legfelsőbb bíróság új elnöke"

Ha lett volna szemernyi becsulet es onkritika abban a faszfejben, akkor eszebe nem jutott volna legfelsobb bironak menni. Ha lett volna szemernyi hozzaertes a koztarsasagi elnokben, nem ilyen embert jelol. Innentol kezdve Mo tarsadalma +1 ganajturoval gyarapodott.

lapi 2.1 2008.07.19. 18:20:26

valójában az azóta leköszönő elnök és más le nem köszönő vezető nyilatkozott az ügyről. most nincs legfelsőbb bíró és kétharmad kell hozzá. sólyom első jelöltje megbukott.

ja tojást meg lehet dobálni. :DDDD

jenőke 2008.07.19. 19:08:33

Tudom, hogy azon kevesek közé tartozol, akik szakosodtak valamely jogágra.
Ennek ellenére (a teljes közigazgatási és bírói felülvizsgálati anyagok birtokában) véleményem egy példával illusztrálom, a közigazgatási körből.
1. felvonás: Közigazgatásban (adóhatóság) első fokon elmarasztalt ügyfél, ügyfél, mert nem volt bejegyezve az ingatlan tulajdonjoga az akkor még földhivatalnál,
2. felvonás: fellebbezés, hogy hiszen az adóhatóság kérte a bejegyzési eljárás felfüggesztését a földhivataltól, mert felszámolási eljárás folyt, tehát az adóhatóságnak is fel kellett volna függesztenie saját eljárását az Ae szerint a felszámolás várhatóan egyezséggel záruló befejezéséig,
3. felvonás: másodfokú jogerős határozat, amely szerint az adóhatóságra nem vonatkozik az Ae, csak az Art (!!!!!!????)
4. a közigazgatási határozat bírói felülvizsgálata során a kereset kérelem: az adóhatóságra is vonatkozik az Ae, ámde a kereset elutasítva!!!!
5. felvonás: az egyfokú eljárás miatt ítélet felülvizsgálat kérelem, amelynek tárgya: az adóhatóságra is vonatkozik az Ae
6. felvonás: az ítéletet felülvizsgáló „társaság” elnöke Lomniczi Z volt, felülvizsgálati kérelem elutasítva. (Négy év telt el!!!)
Közben a felszámolás egyezséggel befejeződött, a felszámoló bíró visszamenőleges hatállyal elrendelte a tulajdonos bejegyzését. Be is jegyezték.
Perújítás: megalapozatlanság okán a kérelem elutasítva.
Az ART 5. § (1) SZERINT: Ha e törvény vagy adót, adófizetési kötelezettséget, költségvetési támogatást megállapító törvény másként nem rendelkezik, az adóügyekben …… a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló törvény rendelkezéseit kell alkalmazni.
Röhögni sem volt kedvem kínomban, és az óta sincs. Ez nem egy többféleképpen értelmezhető jogszabály.
Nagyo sajnálatos, hogy az ilye ügyekre nem ugranak a média munkásai, ezért csak a kívülállók hiszik, hogy egyedi ügyek azok, amelyeket móri, vagy Pusoma, vagy, vagy, vagy ….. ügyként megismertek.

Kevés a mentális mosakodás. Kevés az önkritika.
Ez egy olyan zárt körré alakult, amellyel nem tudom, hogy mit lehet kezdeni.

jenőke 2008.07.19. 19:13:23

Amit elfelejtettem: a perújitási kérelmet, mint megalapozatlant utasították el, de az erről szóló végzést kb. 16 hónapja nem voltak képesek írásba foglalni.
Ennyit a bíróságokról.

hacsaturján 2008.07.19. 19:19:17

az miből számolódott ki, hogy elmúltam volna 60? közelibe se vagyok, de miért érdekes ez?

jenőke 2008.07.19. 19:26:02

hacsaturján 2008.07.19. 19:19:17
Eredendően úgy gondoltam, hogy Lapi engem akart kérdezni.
Én valóban elmúltam. Kaptam is a kisebbik csemetémtől egy pólót (nem VW, nem vízi) amelyre az volt írva elől, hogy tizennyolc éves vagyok, hátul: hatvan év tapasztalattal.

lapi 2.1 2008.07.19. 19:41:38

malacka közli ezt rólad tényként, meglepődtem, no. kevesebbnek hittelek btw, van olyan, ha egy valótlanságot szajkóz egy párt éveken keresztül, azt sokan tényként kezelik. csak nem egy mikropéldára bukkantunk, hacsa?

jenőke, egy egy külön blogmotort igényelne, ha ráugranánk. de én a che postra ugrottam rá! :DDDD

kurva anyját a terroristáknak!!! :DDDDD

Gecc 2008.07.19. 19:43:23

En viszont nemsokara 60 leszek... van egy idogepem.

Non est volentis · http://nonest.blog.hu/ 2008.07.19. 21:03:35

Liidiiia főlrakta az első képét, ti meg hozzá se szóltok.

Irgum.
Burgum.

Amúgy jó lett, és megszakértettem. :D

Gecc 2008.07.19. 23:56:19

En nem ertek a kepekhez. Nekem a krikszkraksz is egy Mikelandzselo.

Azonban a kepen lathato 2 alak mindegyike no, ezt bizton allithatom. Vagy nem, de az biztos.

hölgyválasz · http://holgyvalasz.freeblog.hu 2008.07.19. 23:59:14

Voltam Lidinél, szerintem is persze, hogy nők, Lídia szép Madonnái ők....

Jó éjt !

rokica · http://www.rokica.blog.hu 2008.07.20. 06:28:13

RE: lapi · lapi.blog.hu/ 2008.07.19. 19:41:38
"btw, van olyan, ha egy valótlanságot szajkóz egy párt éveken keresztül, azt sokan tényként kezelik"

Valakitől hallottam már:
"ha sokat mondjuk, igaz lesz" ... és az nem számít, hogy köszönőviszonyban sincs a valósággal.

hacsaturján 2008.07.20. 07:11:22

a malacc azt közöl, amit akar.

lapi 2.1 2008.07.20. 08:39:51

sziasztok! :DDD

valóban azt közöl, amit akar. nem is érdekelne a twá-án, mert a személy tényleg mellékes, a jelenség lényeges. ugyanakkor érteni vélem hölgyi új postját is. most viszont télleg a postra rámegyek, azért a pofátlansag is van határa, mióta ígérem már...

én továbbra is a pozitív példákban hiszek, melyek nem didaktikusok, ugxyanakkor bemutatják a magyar rögvalóságot.

íme ma korán reggel a kiskutyánk pont az evangélikus templom előtt zöld területen kulázott, ami a hívő emberek arculcsapása, valljuk be:

kepfeltoltes.hu/view/080720/K_p033_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

csakhogy lapinak beugrott fletó "szembenézés" című írása, előnytelen képet készít magáról, ami jelképes. mert egyrészt látszik a háttérben a nemzeti lobogó, így a szerzőnek az is beugrik: "hej, a teremburáját! magyar vagyok itten, nem turista!!!"

mobiljával önfényképez, kutyapórázt tart, tehát vágja, itt a globalizáció, meg a t-online sem magyar, bár neki pannonja van, ami szintén nem magyar! de ott van ez a hazug kormány már hat éve. nulla forint, üzeni a kép nonestnek.

lapi döbbenten konstatálja, még csak fogat mosott, felkapott egy rövid gatyát és egy t-shirtöt, és máris mennyi sokk érte, egyetlen pillanat alatt. persze, hogy hülyén néz ki a fejibűl.

kepfeltoltes.hu/view/080720/K_p030_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

de bamba tekintete felderül, vigyorog, mint a tök, mert van a zsebében nylonzacskó!!!

felkapja hát a kulát, mint sebész gumikesztyűben a betegség okát és huss, bebassza a szeméttartóba...

kepfeltoltes.hu/view/080720/K_p034_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

és rémülten látja, hogy ma elő kell venni az ndk-ás hajvágógépet és lekapni a hajat & szakállt. :DDDD

a távlatos kép meg ékszerrel kecsegteti a hazát!

kepfeltoltes.hu/view/080720/K_p035_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

sziligan 2008.07.20. 09:20:44

Vissza a gályára:
www.youtube.com/watch?v=m-TVAtPxt-A&feature=related

A hetvenes évek közepén jelent meg egy lemez, még a néha pol-beat irányzatból magyarul, valami hasonló címmel (Inti Illimani).

lapi 2.1 2008.07.20. 09:41:01

thx, ott vagyok, s beépíteném, bár kigyűjtöttem párat magam is, de ez kétségtelenül nagyon ott van.

Gecc 2008.07.20. 10:23:00

Jo reggelit!

Ma lecso lesz ebedre... annyi paradicsomom van, hogy mindenkinek jut. Mindenkit szeretettel varok ebedre! Vettem 10 darab tojast is + van meg itthon 3, szal ha valaki nagyon tojasosan szereti, arra is van mod. En ugy szeretem.
Nemsokara nekiallok fozni!

Non est volentis · http://nonest.blog.hu/ 2008.07.20. 10:58:21

Jó reggelt!

Lapi, ez a kakkantó kutya valami visszatérő motívum?

Allegória?

Az átlagember és a politika viszonya?

Valami rejtett üzenetet kell, hogy hordozzon, abban biztos vagyok. :D

lapi 2.1 2008.07.20. 11:55:00

van bizony, posthoz megújítottam a fejemet a kutyakuláztatás óta. ezzel ni, de ég a fejem, mert kéne egy jobbat venni. lassul a motor a hajvágóban. közben a modóra terített népcsabiban olvastam, hogy egy tecsakó lerágta az öreg amerikai gazdájának lábujját. kis színesben volt, talán a keddit áldoztam be:

kepfeltoltes.hu/view/080720/K_p004_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

meg is lett az edeménye, már a haj sem akadályoz a post elkészítésében.

kepfeltoltes.hu/view/080720/K_p010_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

kár, hogy pont ez mozdult el, de nem szarakodok a mobillal tovább.

liidiiia 2008.07.20. 23:09:41

jóéjtet mnkinek :-)))

lapi 2.1 2008.07.21. 07:01:17

sziasztok! :D

jenőke, nem rád gondoltam az internet fight robottal. de láthatólag jól elvannak vele, ráadásul fletót is napirenden lehet tartani. :DDDDD

csak a postra koncentrálok, ráadásul hétköznap megint. :DDDD

hölgyválasz · http://holgyvalasz.freeblog.hu 2008.07.21. 08:11:11

Jó reggelt Lapi, édes ébredést Mindenkinek!

A videód odaát.... :)))) Nattyon aranyos !:)))))
Kár, hogy nem én találtam meg :))))

Na megyek is, mert bőséggel van restanciám, tegnap voltak páran, többek közt Te is, akikre idő híján reagálni sem tudtam, már csak későn, egy búcsúra léptem be.

Legyen klassz napod, a posztodért meg később még visszaugrok !:)

Gecc 2008.07.21. 08:44:11

Jo reggelit!

Ezt a szutyok egy idot!!! Reggel 5-kor fel kellett kelnem, mert megint bevagott az zuhogo eso, oszt csukni kellett az erkelyajtot.

Lapikam, csak ajanlani tudom a mielobbi nyaralasra valo lekoccolast, hogy vegre 1 hetnel tovabb legyen napsutotte kobakod!

test subject#28 2008.07.21. 11:56:07

Háj Lapi :DDDD ezen a fotón olyan vagy mint aki mindjárt lefejel :DDDD

test subject#28 2008.07.21. 12:01:47

Mondjuk még mindig jobb mint a korábbi képen amin inkább szaddamra hasonlítasz.

A kutyásból amúgy sorozat lesz? Tiszteletét teszi minden fontosabb épületnél? Whypett a kölni dóm kertjében, pottyant az eifell torony tetjéről és brunyál egy utolsót a pisai ferdetorony tövébe, vegy ilyesmi :)

jenőke 2008.07.21. 12:03:19

Lapi! A mai, 2008-07-21 napi Népszavát olvasom.
Azt írja az újság, hogy Orbán Tusnádfűrdőn azt mondta: „az emberek négyötöde borúlátóan tekint a jövőbe….”
Ez az ember akar választást nyerni, hatalomra kerülni, amikor tudja, hogy az emberek négyötöde borúlátóan tekint a jövőbe, amikor (általa remélhetően, sőt) várhatóan hatalomra kerül?
Megint meggyőzött, hogy ne szavazzak rá és pártjára.
Nem rajtam múlt.

Gecc 2008.07.21. 12:22:43

Jenoke

Tokeletes meglatas! :-D
Legalabb enyhithette volna egy 2/3-dal. Neki ugyis csak annyi kell, de most felfestette az ordogot a falra!


Csa Test!

Legy oly kedves az idojaras generatort jo idore allitani a hetvegere ott feletek (0 csapadek, 24-30 fok, ez az idealis), mert penteken megyek Gyorbe es vasarnapig ott szandekszom tolteni az idomet. :-]

hölgyválasz · http://holgyvalasz.freeblog.hu 2008.07.21. 13:26:19

Gecckém, ne síránkozz az időjárás miatt!

Reméljük, eszerint alakul :))))))

www.motorozz.hu/img/forum/430558_1.jpg

/már feltéve, ha jó a linkelés :/

test subject#28 2008.07.21. 13:26:59

Hai Gettz!

Beszóltam a központba hogy jössz. El is kezdték felállványozni az égboltot, teljes díszletcsere lesz. Borkai Zsolt volt tornász, ma szakértő jobboldali polgármester, a tiszteletedre kiépített felemás korlát hálózaton fog közlekedni a városban.
Az ideális hőmérsékletet 200 rendőr biztosítja.

hölgyválasz · http://holgyvalasz.freeblog.hu 2008.07.21. 13:34:35

Ellenőriztem, a kép tökéletes, csak a mérettel van egy kis gondom...:)))))))

test subject#28 2008.07.21. 13:37:27

ehh Hölgyi, nyilván a kép méretére gondolsz... :))

hölgyválasz · http://holgyvalasz.freeblog.hu 2008.07.21. 13:43:39

Test, hát mi másra ?!:))))

hölgyválasz · http://holgyvalasz.freeblog.hu 2008.07.21. 13:45:17

Egyébiránt, télleg ütősebb volt kicsiben! Mármint a kép! :)))

Gecc 2008.07.21. 14:11:46

Csa Test!

Ez a minimum, amit elvarhatok. Lehetoleg egy S8 Ajudit bocsasanak rendelkezesemre az ott tartozkodasom alatt. Ennyi lenne meg, mas nincs...
ELore is koszi. :-D

jenőke 2008.07.21. 15:12:10

Tanulni kezdtem angolul.
Szépen haladok, például: van két libám - One Kate Lee bumm

fuxosbömis (ex kacagányos) · http://fuxos.blog.hu 2008.07.21. 15:33:13

jenőke:

Segítek az angoltanulásban.:-)))))))))

-Do you speak english?
- Yes,.......Marlboro.

jenőke 2008.07.21. 15:33:20

Egy polgárian szolid Fórumot olvasgattam. Nem szoktam sem beszédben, sem írásban bizonyos szavakat használni, így ha valakit például „annak” tartok, azt mondom, hogy édesanyja ellen büntető eljárást kell lefolytatni, mert szeméremsértő tárgyat hozott forgalomba.
Ennyi körülményeskedés után következzen az, amit a fórumon találtam:
Kisgyerek a fagylaltos néninek:
- Csókolom, pinaízű fagyi van?
- Persze, tessék.
- Fúj, de szar az íze!!!
- Kicsit följebb nyald, hülyegyerek!!!!

lapi 2.1 2008.07.21. 16:11:21

:DDDDD

amíg a gépházban melózok, itt elszabadult a pokol. b+, jenőke! :DDDDD

test, jól látod a trendet, megmondom őszinték a mostani postom azzal nyitom, hogy egy forgó kockába aplikáltam a lefejelős képemet. :DDDD

gecc et ezt már láthatja! :DDDDDD

lapi 2.1 2008.07.21. 16:14:24

mariahilfe 88-ban: "bitte, five stück pénztárszalag! nem érted, p-é-n-z-t-á-r-s-z-a-l-a-g!!!!!!!

Gecc 2008.07.21. 16:49:38

Lapi

Kockafej... :-D
Azert jok egyebkent az ilyen applikalt forgo 3D-s cuccok, mert lehuzzak a gep teljesitmenyet, mint a picsafejuvaddiszno. :-D

test subject #28 2008.07.21. 17:47:17

Hája, egy lapi post lassan el sem indul egy átlag polgári pc-n, annyi lesz a csilivili rajta. :) Pedig úgy lehet ám eléjutni a szélesebb néprétegekhez.

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.07.21. 18:28:45

Jó 'stét mindenkinek!

Egy sört és egy rakit kérek szépen!
Köszönöm.

Gecc 2008.07.21. 18:35:42

Hello Tulok! :-D

Na milyen volt a nyaralas?

hölgyválasz · http://holgyvalasz.freeblog.hu 2008.07.21. 18:50:52

"bitte, five stück pénztárszalag! nem érted, p-é-n-z-t-á-r-s-z-a-l-a-g!!!!!!!"

Ez pont olyan, mint az egyik ismerős ismerősének sztorija:
- Kérek egy olyan kis ájne klájne kis gumibugyit.
-Bitte....???????????
- Hát olyan oá,oá,oá,....meg olyan...- és bőszen
mutat egy sávot a tojásaitól hátrafelé fenekéig, közben csattogtatja fogait, mintha rágózna - szóval g-u-m-i b-u-gy-i.

A végén, valami csoda folytán, csak hozott gumipelenkát az ismerősnek, gondolom inkább az eladó kreatív gondolkozásának, mint saját kommunikációjának köszönhetően:)

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.07.21. 19:24:52

Hella, Gecc!
Nagyon jó volt, írom is mindjárt, csak egy kis kitérő:

Először is köszönöm a(z) (vissza)útravaló jókívánságokat mindenkinek, akit illet

Hogy a posthoz is és a fenti kommentekhez is kapcsolódjam egy kicsit, én szívesen olvasgatom a Mile (volt MDF-es képviselő történeteit a rv közeléből) Pl.:
zona.hu/article/560/kepviseloi-kalandok-a-fagyalagtol-a-bideig.html

szóval vannak még távolságok, de a 250 év nekem is túlzónak tűnik egy kicsit. :)

Nonest:
Alapkérdés a KRESZ vizsgán:
Egyenrangú utak kereszteződésében (jobbkéz) melyik az a négy eset, amikor elsőbbséget kell adni?
1., A jobbról érkező járműveknek.
2., A balról érkező villamosnak.
3., Megkülönböztetett jelzés használó gépjárműnek, bármely irányból érkezik.
4., Terméskővel megrakott Kamaznak, bármely irányból érkezik.

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.07.21. 19:36:11

Ott hagytam el, majd három hete, hogy a Red Lounge sátorban állok egy netes terminálnál és Ganxta Zolee-t hallgatok, jazzben méghozzá. (Így is szar volt, de tűrhetőbb, mint az eredeti.)

Arra még emlékszem, hogy nagyon kellett már pisilnem, de ha otthagyom a terminált, várhatok megint fél órát, hogy sorra kerüljek, ezért a végét már rángatózva gépeltem, (próbáltam ütemre, ne nézzenek hülyének), és kimaradt, hogy whippynek boldog szülinapot kívánjak (akkor holnapra).

Tehát akkor:
Whippy birthday to you!....

A továbbiakban:
- Másod- harmadnap a Volton. (Tulok megint kicsit szerelmes lesz; Bordély boogie; Tequlia, sex and marihuana)

- Magyarok a poggyász rulettnél.
- Nem akarom tudni.
- Hogyan éltem túl első földrengésemet?
- Ismét az olajmaffia markában.
- Magyarok a poggyász rulettnél.

lapi 2.1 2008.07.21. 19:42:06

tulok!!!!!!! hahóóóóóóó!!!! micsoda meglepetés. én olajosan pakolom a cuccokat a post-ra, már tiszta olajos vagyok tökig, te meg besétálsz a hosszú vakáció után. hiányoztál, tulok, mégpedig mindenkinek!!!!

ja, azt szeretném, ha csak a nasa szupergépe vinné a postot. kicsit elitista lettem a tojásdobálás legalizálása óta. :DDDDDD

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.07.21. 20:13:37

Az output rendezése után némi ücsörgés barátommal, majd irány a Coke sátor ahol titkos szerelmem, Németh Juci (ex-Anima Suond System, illetve a Lovasival a De szeretnék... énekese), új zenekarával. Nemjuci. Hát a drága most is nagyon jó volt. (Mindig elcsodálkozom, hogy egy ilyen kis teremtménybe hogyan fér ennyi energia. Respect.)
www.youtube.com/watch?v=_iJYV_SyDj8
Mikor lesz már lemezük?

Utána Kaukázus
www.youtube.com/watch?v=0spnt6zFxEY
Mikor lesz már normális lemezük?

A Roni Size-ba és Cypress Hill-be belenézek, de most sem leszek rajongója egyiknek sem, irány az Erik Sumo; hozza a megszokott - magas - szintet (Naná Kiss Erzsi, Harcsa Veronika), de nagyon rövid a program. Mert a dobos rohan is tovább a Pál Utcai Fiúk beállására, ugyanis ott is ő játszik. Követjük őt. (Igaz, nem rohanunk, nem is állunk be)
1/2 3-kor van vége a koncertnek, egy órára rá már horpasztunk is a koleszban.

Másnap (aznap) ébredés és olvasgatás után ténfergés és kaja Sopronban, majd az újonnan csatlakozó (ámde nagyon régi) barátainkkal múlatjuk az időt a kolesz alagsori kocsmájában. (A történelmi hűség kedvéért kell megjegyezni, hogy tulok nem iszik _egy kortyot sem_, mert tudja, hogy valahogy haza is kell majd érnie és az elmúlt két napban 6 órát aludt összesen)

Este 8-ra érünk fel a Voltra, itt bevárjuk nejeinket, akik egyenest a székesfővárosból érkezenek. És akkor jöhet is a Quimby, a végén az általam már citált Bordély boogie.
www.youtube.com/watch?v=bWvOkCLu9Z0
Pogó indul, 8 pecig játszák, kétgyermekes családanyáink önfeledten ugrálnak velünk (nekik könnyű, most jöttek.)

Rövid szusszanás után máris kezdődik a Manu Chao. Nem tudom, nem akarom ragozni, hajnal egyig megy a tombolás, (la vida es una tombola:) ), régi Mano Negra számok is sorra kerülnek, kétszer jönnek vissza, élvezik, élvezzük. Thank you Sopron!

A koncert után búcsú a többiektől, lehiggadás után irány haza, csomagolás, 2 óra alvás, reggel Ferihegy.

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.07.21. 20:25:16

Szia lapi!
Ti is hiányoztatok ám!
Persze türtőztettem magam és szánt szándékkal nem mentem gép közelébe odakint. Ez volt a nem akarom tudni project. Persze három hír így is átjutott a szűrőn SMS formájában.
Kolonics György halála.
Az LMBT felvonulás botrányai incl. Horn Gábor lesörözése.
A Fradi új idegenbeli meze. (Ami narancssárga ezentúl. Ez utóbbinak örültem, a kedvenc színem ugyanis.)
A többi fejleményt már itthon pótoltam és megmondom őszintén baromira örülök, hogy a hírstop mellett döntöttem. Mindenkinek csak ajánlani tudom. A vérgőzös faszkodások annyira kicsinyesnek tűnnek, de azért még beszéni kicsit magyar. :)

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.07.21. 20:38:41

Egy kicsit mindig sokkol, amikor honfitársaimmal repülővel utazom külföldre. Azt még megértem, hogy a check-in pulthoz a szokott tülekedés megy, (nem mintha tudná bármelyikük is, hogy mondjuk egy Boeing 747-800-on hol vannak a legjobb helyek), de az illúzió nyilván számít, hogy ők csekkoltak be elsőnek, (előbb), ablak mellé, tököm tudja.
De az már nem fér a fejembe, hogy a váróból mi a túrónak kell tülekedni, hogy előbb szálljanak fel a gépre? Én ilyenkor még bőven megiszom egy sört és befelé röhögök.
A gépből kifelé ugyanez megy, tülekedés, hogy ki ér ki előbb a poggyász-körbejáratóhoz. A hülyék, tódulnak ki a 35 C°-ba, a klimatizált gépből, hogy aztán ugyanúgy negyed órát várjanak az első csomag megjelenésére, mint én, aki utoljára hagyom el a gépet (Na jó, mínusz személyzet).
De a pokol itt szabadul el igazán. A 183 utas _mindegyike_ igyekszik körbeállni a futószalagot, hogy elsőként tudja majd leemelni a csomagját. Egymás gyomrozása, pozíciószerzés, lábak topogás, méregető pillantások. (Tulok ilyenkor indul jéghideg üdítőért a helyi büfébe.) Majd amikor már csak a saját csomagok vannak a szalagon, kényelmesen leemel, transzferbuszhoz tol, mosoly, nyugalom, nyaralás. Egy cigi a sofőrrel. Párákáló, jamasz. A többiek görcsben.

Gecc 2008.07.21. 20:49:30

Tulok

"De az már nem fér a fejembe, hogy a váróból mi a túrónak kell tülekedni, hogy előbb szálljanak fel a gépre?"

Erre csak egy valasz van... hogy emberek.
Az embereknek pedig kb 99.9%-a komplett idiota, onzo, antiempatikus goreny.
Nyakas jar mindegyiknek... elso felindulasbol persze.
:-]

lapi 2.1 2008.07.21. 20:55:26

tulok, ne csináld már! hová repültetek? lehet, hogy csak én nem vettem észre? csak nagyon sietek a post-tal.

lapi 2.1 2008.07.21. 20:58:35

nekem volt egy maléves sztyuvi ismerősöm. ő azt mondta a leghülyébbek a dél-koreai utasok. azok már akkor odaállnak az ajtó elé. amikor a gép még csak ereszkedni kezd 10 e m-ről és még vagy 20 perc múlva landol . :D

Gecc 2008.07.21. 21:18:08

Lapi

Kemeny vagy! :-D

jaegtoer 2008.07.21. 21:23:59

Szép jó estét Lapi!

Bekukkoltam és mit hallok? ...hát Lapi mondja:
-"...csak nagyon sietek a post-tal."

Höhöhö:-)))) Ne csigázz Lapiiii ! :-)

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.07.21. 21:42:53

A busz eljut a szállodáig, (Amoudara, Iraklion nyugati külvárosa) ahol kiderül, hogy állítólag lezárták az egyik szárnyat, (bedöglött a légkondi), ezért egy másik szállodában helyeznek el minket. No problem.

Két nap punnyadás, mert megérdemeljük. (Egy másik családdal mentünk, összesen 5 gyerek; 12,11,9,4 év, 4 hónap)
Harmadik napon kibéreltünk egy 9 személyes Fiat Scudo-t, irány Kréta széle-hossza.
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy életem párjával még 1995-ben eltöltöttünk két hetet, akkor még kistulkok nélkül, és akkor is bejártuk oda-vissza, tehát nem nyeretlen kétévesként indulunk el.
Első kocsis napon rögtön tolunk 400 km-t, mert Elafonisit egyszerűen nem lehet kihagyni. Ez a sziget dél-nyugati csücske, a porladó koralloktól rózsaszín homokkal, százmétereket lehet sétálni befelé és még mindig nem vizes az úszónadrágod. Gyerekekkel ideális. (első kép)
www.dilos.com/region/crete/coastline_of_crete.html

Másnap a knossosi palota, (Minotaurusz, Ariadné legendakör ugorhat be itt, meg a statikailag "nonszensz", fejtetőre állított oszlopok.)
www.explorecrete.com/archaeology/knossos.html
Utána még bejátszik a CretAquarium, cápák, ráják, medúzák, rendben van, lurkók is élvezik.
www.thalassocosmos.gr/index.php?cid=5

Hogy legyen egy lurkoid nap is kötelező a Vizividámpark meglátogatása. (Tulok ilyen műintézményekben már kétszer is összetörte magát, ezért csak örül a többiek örömének / a lazy riveren csorog körbe-körbe.)

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.07.21. 22:01:33

Kelet felé még nem jártunk, pedig igazi szépségek ott is vannak. Példának okáért röpke 80km -re Agios Nikolaos nevű kisváros a gyönyörű kikötőjével.
www.trekearth.com/gallery/Europe/Greece/photo629833.htm

És ha nem sajnálunk még 20 km-t odébb menni, (Panorama taverna a sziklafal peremén, az asztalon 1963-as amerikai NatGeo), és a hegyoldalról visszanézni a öbölre, akkor tanúi lehetünk a _giccs gyönyörbe fordul érzetének._ (Szerelmeseknek napnyugtakor kötelező.)

Visszafelé fel a Lassithi-fennsíkra. (Kb. 1500m magas hegyek által határolt 800m magasan lévő medence, Kréta egyik legtermékenyebb területe.)

Non est volentis · http://nonest.blog.hu/ 2008.07.21. 22:21:49

Kösz a tippeket Tulok.
Ma egész nap a teszteket toltam, egy kicsit kezd sok lenni.
Holnapután megyek.

Igazából azokba zavarodok bele, hogy oldalkocsis meg "sima" motor előzést benézem véletlenül, vagy hogy van ahol még biciklit sem lehet előzni (most nem ugrik be, hogy vasúti átjárónál, kereszteződésnél, vagy gyalogosátkelőnél)

Meg néha egy-egy szó eléggé megváltoztatja az egész mondat állítását (kell=/lehet :)
Buszsávba be kell sorolni, ha jobbra kanyarodsz, villamospályára adott esetben szabad, de nem muszáj. Ilyesmik.
Mindegy, nem sírok, megyek vissza tesztezni.

Jó éjt mindenkinek!

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.07.21. 22:31:31

Hajrá Nonest!

Sima motor / oldalkocsis cuccról annak kell eszedbe jutnia, hogy egy nyomtáv, vagy kettő. Innen egyszerű.

Vasúti átjáróban ne előzz, kereszteződésben nyugodtan.

A Kamaz meg csak vicc volt, próbáltam oldani a feszkót. (Ami ilyenkor természetes, utólag visszanézve pedig nevetséges.)

Kb. az érettségink volt hasonló. Elkezdtük írni első nap a magyart, egyszer csak betrappol az osztályfőnök és "Ne szarjatok be!" felkiáltással kioszt mindenkinek egy Sport szeletet. Nem tudom érzed-e, hogy nem a szénhidráttal tette értünk a legtöbbet.

jenőke 2008.07.21. 22:38:14

Tök jó.
Egy ideig azt hittem, hogy eltévedtem.
Nagyon jó!

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.07.21. 23:09:21

Másnap pihenőt kapott a 4 hónapos és az édesanyja, többiek ezúttal dél-délnyugatnk vették az irányt. Krétának egy állandó folyója van, ez Prvelinél éri el délen a tengert (és gyönyörű fürdőzési alkalmat nyújt). Kicsiny szépséghibája, hogy egy kb. 500m mély völgyben van, és vagy hajóval mész át Plakiasból, vagy csettegsz lefelé a sziklák között. Anno ('95) megpróbáltunk lejutni kocsival, de csak azt értük el, hogy a Suzuki vadonatúj gumiját tükörradiálra radíroztuk felfele jövet, miután a kinézett út zsákutcának bizonyult.

Most újra próbálkoztunk, az 500 m-n lévő parkolóból akartunk lejutni, de engem, mondom _engem_ majdnem lefújt a szél. A kölköket nem is hagytuk kiszállni az autóból. Itt egy újabb szürreális élménnyel gazdagodtam. Ti. megpróbáltam szélnek háttal vizelni. Namármost mi férfiemberek tudjuk, hogy széllel szemben nem lehet, vagy legalábbis nem ajánlatos, de az, hogy hátszélben a kilépő folyadék az apatestet elhagyván gyakorlatilag az első tizedmásodpercben felhővé lényegül és kaotikus mozgásba kezd - na ez új tapasztalás volt számomra is. (Az első gondolatom - miközben életem párjának vinnyogó nevetését sodorta felém a szél - az volt, hogy a Bánki-Csonka páros valahogy így találhatta fel a porlasztót. A második meg az, hogy ugye, mindig legyen nálad törölköző.) Persze a kb. 150 km/h-s szélnek hála bokától- tokáig hugyos tulok menten meg is száradt.
www.explorecrete.com/preveli/preveli.html

Új nap, új kalandok, irány dél.
Van Krétának egy kitüremkedése délen, - itt a legszélesebb a sziget, - na ennek a türemnek a nyugati partján fekszik Matala. Ami többek között arról is híres, hogy a hatvanas évek végén hippik vették birtokba, mit mondjak, megértem.
www.flickr.com/photos/mr_zeta/232707490/
Jaj, nem ezt akartam linkelni, hanem
www.dkimages.com/discover/previews/823/50071449.JPG
ezt.

A parkolóba a beugró 2 EUR, 2 napágy + napernyő további 7. Na, a hippi mozgalom sem a régi - gondoltam magamban, majd bánatomban elmentem gyrost enni.

Gecc 2008.07.21. 23:32:08

Joccakat mindenkinek kedves testvereim az Urban!

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.07.21. 23:34:20

Matala után van még időnk bőven, van itt egy város 15 km-re mondják a többiek, Lendas a neve és ez Európa legdélibb települése. (Ciprus, bakker Ciprus hol marad? - mondogatom magamban). De menjünk, persze, legdélebben még úgyse voltunk.

Na most nem tudom, hogy mennyire van előttünk egy 1:30000 térkép, úgy bármiről? Ugye van egy kis helyes egyenes vonal A-ból B-be, néha pöttyökkel - ezek lennének a falvak - képzeletben már suhanunk is át AB szakasz, ahogy flegmán mondogatja a matek tanár, mi meg beszopjuk.
Mer' nem úgy van az, hogy
1., egyenes
2., szintkülönbség meg semmi

Lényeg a lényeg; 52km és két kb. 1500m magas hegy (ugye a tengertől indultunk) megautózása után megérkeztünk, (NAGY) lejtő a végén, Lendas városába. Európa legdélebbi metrolpoliszába.

Két apró probléma volt.
1., A benzinmutató (nem röhögni, nem diesel) a nullán állt, a piros lámpa világít, mint a hülye. (Igazából már 20 km óta világít, lefele a hegyről motorfék nélkül, sima lapjáraton jöttünk)

2., Begurulunk Lendas központi sugárútjára és döbbenten vesszük észre, hogy nevezett település kb. 20 házból áll. Ez itt Lendas.
maps.google.com/maps?f=l&hl=hu&geocode=&q=&near=lendas+crete&ie=UTF8&ll=34.930829,24.924003&spn=0.003008,0.006824&t=h&z=18

liidiiia 2008.07.21. 23:43:56

szia tulok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! helllllóóóóó itthon!!!!!! :-))))))))

én csak takaréklángon éppen. leköt a magánélet itten a szabi alatt. +már csak 5 lyukas fogam van..., évekig minden kóser volt velük, idén meg eccerre krapál be egy csomó..., de a fogorvosasszisztens megkérdezte, hogy amíg tátott szájjal bámulok a szingularitásba ottan: átrendezheti-e a 200-300 színes karkötőmet (nagyon szépek ám :-) ) más sorrendbe, és hozzájárultam, időlegesen... holnap meg lehet megint balcsi :-)))

nonest: hajráááá!!!!!!!!!!!!!!!!, tuti sikerülni fog. szerencsére az ufók még nincsenek beleszámolva a kresszbe, mert különben még felülről is érkezhetne jármű, ami azután velem 1 sávban folytatja az útját... :-D

test, háj :-D , a Once Upon the Sea of Blissful Awareness az fú nagyon teccik, tök gyönyörű. :-))))

love mnkinek!!!!!! + jóéjtet :-))))

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.07.21. 23:55:28

És akkor taverna. (Taverna mindenhol van, rögtön a templommal szemben, ugye ősi dakota bölcssség ez is). Kaliszpera!, khm, öööö, need some help, ööö, benzinosz nullosz, párákálló, teszera litro would be enough, wir haben geld, little baby on board. etc.
Hát hagyjuk. Nem benzin nincs, ilyenről ők nem is hallottak, itt inkább minden napenergiával megy, igen a a 2.5-s terepjáróm is... Nem lopták be magukat a szívembe. (Szabadság vagy halál? Ja persze, köcsög krétai pöcsök; úzó vagy raki, basszátok meg.) Mindebből persze az arcomon semmi nem látszott, tiszteletteljes mosoly, ugyanakkor tiszteletet parancsoló, csíkká szűkülő szemhéjak.

És itt az egyik öreg elkövette élete hibáját. Odapislantott a tér egy másik sarkán lévő épületre. Csak az 'Efárisztó!' kiáltásomra ébredt rá, hogy elcseszte. Az épület ti. egy szerényen megbúvó internet kávézó volt.

Innentől nyert helyzet, de a megoldás még közelebb volt, mint akkor hittem. A tulaj, 3 percen belül betankolt kb 6 liter benzint, elmagyarázta, hol találjuk a legközlebbi kutat, és még pénzt sem akart elfogadni. Mondom, nagyot segítettél, de azt nem lehet, hogy nem fizetünk, erre nagy duzzogva elvett 5 EUR-t. Ez volt a legolcsóbb tankolásom az elmúlt két évben.

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.07.22. 00:32:42

Persze a családom szemében már csak _a lúzer, aki elfejtett idejében tankolni_ maradok, nem pedig _az ember, aki az isten háta mögött is 5 perc alatt, bármit meg tud oldani_, de hát ez legyen a legnagyobb problémám az elkövetkezendő 50 évben.

Az éjszaka földrnegés. Na, az egy horror volt. Meséli a barátom. Mert én átaludtam, az egész tulok-családdal egyetemben. Most olvasom, hogy 6,4-es volt, valahol Rodosz-közeli epicentrummal. A barátom pont WC volt, hajnalban, és érezte, hogy furcsán hullámzik alatta minden.

Reggel hív az idgenvezető, hogy szeretne elnézést kérni. MOndom, semmi gond, azért egy földrengésről Te sem tehetsz barátom, nem kéne ez atúlbuzgóság. Ja, hogy nem azért, hanem hogy másik szállodába kerültünk, mint amire befizettünk. Cserébe felajánlanak két nap autó-bérlést.
Most mondjam azt, hogy nem fogadom el?
Kaptunk egy Peugeot 107-t, 1.0D motorral. Persze ajándék Peugeotnak ne nézd a fogát, de azt el kell mondanom, hogy egy kisebb fékezés negyedórányi megfeszített munkám gyükölcsét tette tönkre. :)
Viccett félre, meglepően kényelmes és jó volt a verda, el is mentünk vele Vai-ba. (Kréta legkeletibb pontja és Európa legnagyobb természetes pálmaligetes strandja van ott.

Utolsó nap irány Santorini szigete, egyszer mindenkinek kötelezővé tenném. 3 friss, saját:

kepfeltoltes.hu/080721/san1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

kepfeltoltes.hu/view/080721/san2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

kepfeltoltes.hu/view/080721/san3_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.07.22. 00:39:04

szia liidiiia! Én a fogturkászokkal nem vagyok túl jóban, megvan ennek az empirikus és a mitikus oka is. Karkötőm meg nincsnen (az segít?), illetve nemrég kaptam egy rózsaszín-feketét, Székely autonómia felirattal.
Jó éjt!

lapi 2.1 2008.07.22. 08:19:56

sziasztok! :DDD direkt tuloknak kerestem ki most reggel. igazad van, szégyellem magam, mert valóban mondtad korábban, hogy kréta.

www.youtube.com/watch?v=n4IkBpXhWKQ&feature=related

gecc et, már nem mondok semmit, de ennyit posttal még nem szarakodtam. :DDDD

Gecc 2008.07.22. 08:42:43

Csa Lapi

Azert ne vidd tulzasba.
Remelem nem egy egesz regenyt irsz, mert mostanaban nincs idom olvasgatni, hogy a Cartman-Gecc fele levelezest gyujtom. Igazabol kesz van, most csak azon gondolkodom, hogy nem a sajat blogomon, hanem egy masik, valami uj blogon teszem kozze.
Csak nemtom mi legyen a blog neve. Koncepcioim azonban vannak a blog kinezetevel kapcsolatban. :-]

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.07.22. 09:02:36

Köszi lapi!
A Trabantot nagyon szerettem, meg az Eszkimó asszonyt is. Lukács, ahogy a süket dobost hozza. Nagyon jó.

test subject#28 2008.07.22. 10:28:33

helóka
tudja vki mi a ráktól erősödött ennyit a ft? nem értem basszus :)

Gecc 2008.07.22. 10:46:21

Csak a Puffin lehetett! :-D

Mindenesetre nekem ez most nagyon jo hir... 300 alatt vehetem a fasza kis angol fontot a jovoheti utamra.
Ojjjje-he-he-he! Ojjjje-he-he-he!
:-D

Emlkeszem, amikor meg 420 volt. Akkor meg igazi magasfeszultsegrol beszelhettunk.

Gecc 2008.07.22. 10:49:14

Jah amugy tegnap aszonta a nemzeti bank alalenoke, hogy azert ilyen eros a forint, mert emelkedett a befektetoi bizalom Mo-on. Azert hozzatette, lehet ez csak ideiglenesen marad igy, nem lehet ezt elore prognosztizalni.
Legyakjuk a nyugatot! Harcos nepunk gyozni fog! Nemsokara a magyar forint lesz az etalon, es hozzank mernek mindent.

hacsaturján 2008.07.22. 10:53:31

eccer a lökött angol vámos kiszúrta a bicskát a táskámban, kivette, diadalittasan felmutatta, hogy ezt ugyan nem vihetem föl a gépre, mondom eszem ágában sem volt, bocs, erre nekiállt kitölteni valami űrlapot a nevemmel meg a címemmel, hogy az elkobzott bicskát utánam tudják küldeni, ááá, nem ér annyit az egész, tartsa csak meg, nézett rám, mint borjú az újkapura. akkor 450 volt egy font, amsterdamban viszont jól át akart venni a reptéri kocsmáros.

lapi 2.1 2008.07.22. 10:53:56

hella test! aszam azért ilyen bika a huf, mert decemberben jár le a verdánk részlete, plussz vasárnap megyünk egy hétre gecc et nyomait kutatni az adriára. b+ a levelezésed cartmannal valóban blogért kiált!!! sztem kurvajó, mehetne akár nyomdába is.

tulok, nem akarlak kiábrándítani, de ez minden idők legdélíbb pontja az öreg kontinensnek, mi egyszer majdnem elmentünk, csak egyedül maradtam az ötletemmel, hogy haverkodjunk össze mind a negyven lakossal. itt néhány link hozzá.

maps.google.com/maps?f=l&hl=hu&geocode=&q=&near=lendas+crete&ie=UTF8&ll=34.930829,24.924003&spn=0.003008,0.006824&t=h&z=18

video:

www.youtube.com/watch?v=NJRWJWZ25m8

ismertető:

www.gavdos-online.com/

jenőke 2008.07.22. 10:54:30

tulok ex betonputtó • www.youtube.com/watch?v=-c5X5QtkeHs&feature=related 2008.07.22. 09:02:36
’’’’A Trabantot nagyon szerettem…… ’’’’

Nekem is volt.
Az a baj, hogy kormányváltós, és ezt manapság sokan félreértik.

Gecc 2008.07.22. 12:46:22

Lapi

Ideje lesz kikapcsolodnod! Ha vasarnap mentek, akkor meg koran sem kell indulni, nem lesz akkora forgalom, mint amikor a sok robot megy szombaton.

liidiiia 2008.07.22. 14:33:01

sziasztok, üdvök :-)))))) , válaszolandtam önnönmagamnál a képekkel kapcsolatosakkal kapcs,..., ha eléggé megkésve is (de törve nem!!!!), aztán most meg nincs is több időm.

mi is elmenünk komolyabban, azaz sátorozással a balcsira a jöv héten.

szép napot nektek!!! :-)))))))

test subject #28 · http://www.youtube.com/watch?v=b-kDpnArNg4 2008.07.22. 15:06:54

Helló-csá-szia liidiia!
miden héten lemész a balatonra, aztán eccercsak elhatározod, hogy na most lemegyek KOMOLYABBAN is a balcsira? :DDDD Sátrakkal.
Milyen az amikor úgy igazán komolyan lemész a balcsira? Na megyek is át hozzád, megosztom a véleményem.

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.07.22. 16:09:21

"de ez minden idők legdélíbb pontja az öreg kontinensnek,"

Ha Ciprust Ázsiához számítjuk, akkor igen.

lapi 2.1 2008.07.22. 16:34:39

ok. de akkor válasszuk le brazíliát is portugáliáról.
vagy cipruson nem a tütyők győztek a végén? vagy már a brazilok sem tartoznak európához??? most összezavartál, tulok. pon, amikor test-nél járok a post-ban. lidiát, hölgyit, jenőkét, téged már beépítettem. (leonard cohen énekli az első che indulót...)

szal, többször voltam délen a hajóállomáson (?!), ott a térkép úgy mutatta, hogy ciprus szinte már a hóhatár fölött van gavdosz-hoz képest.

de soha nem leszek kész a post-tal, szal inkább elhiszem, de akkor az nem számít bele. adjuk oda az ázsiaiknak, úgyis megosztott a sziget, egyik fele fletó, a másik fele ivi fan. picsába velük!!! :DDD

ps: gecc et. eleve benne van minden postban! ő a mi nyugati bástyánk. amíg nyaraltál, beléptem a magyar kommunista pártba, mert újra legális a vörös csillag!!! (sztem ez volt a legnagyobb poén a magyar belpolban (strasbourgi ítélet v.cs. vs. horogkereszt ügyben) . a melegbalhét pontosan lehetett előre látni. engem is csak az utólagos bősz mentegetés akasztott ki és nem is kicsit.) :DDD

liidiiia 2008.07.22. 16:36:47

gutttten tag herr test :-DDDDD , a komoly az kérem komoly: 1 hét max nomád életvitel (jóóó, városi nomád =eldugott és nem komfortos kiskemping), no laptop, no internet, no áram, és no hazamászkálás 1-1,5 naponként 1-2 napra a kis otthonba, ahol a civilizáció nyomaira mégiscsak rá lehet könnyedebben bukkanni, min a saját szobámban!!!! :-)))))

test subject#28 2008.07.22. 16:50:27

hát engem nem lesz egyszerű beépíteni lapi mert én nem egy tégla vagyok a falban! :DD
ALLL IN ALLL!
I'M NOT JUST ANOTHER BRICK IN THE WALL!

De mi türelmesek vagyunk, a jó munkához meg idő kell. A finom ízeket is lassú tűzön lehet előcsalogatni, ezt már fiatalon megtanultam Danny Glovertől a Halálos Fegyverből. :)
És mit is mondott a határidőkről Douglas Adams a Galaxis Utikalaúz írója, akit ebben a tekintetben azóta is példaképemnek tekintek: "I love deadlines. I like the whooshing sound they make as they fly by."

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.07.22. 16:56:53

lapi:
"picsába velük!"
megbeszéltük. :)

"strasbourgi ítélet v.cs. vs. horogkereszt ügyben"
Na erről lemaradtam. Akkor újra legális a Heineken és Purczeld Öcsi régi válogatott mezét is vissza lehet tenni a kispesti kocsma kirakatába? Én mondjuk a horogkereszt tiltását is hülyeségnek tartom.

liidiiia: jó nomádolást!

lapi 2.1 2008.07.22. 17:12:14

-Tudjátok, hogy ez mit jelent?
-Azt, hogy meghalunk?
-Jó, azt is, de azonkívül?
-Azonkívül?
-Végig jó úton jártunk!
-És milyen gyorsan térhetünk le róla?

na test, vazze! hát ez miből van???? vagy belelátsz a postomba? meghackeltél, haver? :DDDD

lapi 2.1 2008.07.22. 17:20:05

na jól van, akkor meg sem csinálom, ha lassan apránként kikotyogom itt az egészet, mielőtt vízre bocsátanám új post-fejszémet.

Non est volentis · http://nonest.blog.hu/ 2008.07.22. 18:36:55

BRÉKING!!!

Meg nem erősített információim szerint jelentősen gyengült a forint arra a hírre, miszerint Lapi nem hajlandó új posztot írni.

Szíjjártó Péter bírálta a kormányt, amiért az semmit nem tesz az így kialakult válság enyhítésére.

Budai Bernadett tájékoztatása szerint Gyurcsány Ferenc miniszterelnök holnapra rendkívüli bizottsági ülést hív össze a kérdés megvitatására.

Fodor Gábor a liberális értékek fontosságát hangsúlyozta, és elárulta, személyesen is fel fogja keresni Lapit, hogy meggyőzze a blogírás folytatásának fontosságáról.

Semjén Zsolt szerint az ügynek nemzetstratégiai jelentősége van.

Köszönöm a figyelmet!
:)

liidiiia 2008.07.22. 18:43:30

nonest, és eztet már a német tv is nyomja!!!!! :-DDD

jenőke 2008.07.22. 18:44:36

Non est volentis 2008.07.22. 18:36:55
BRÉKING!!!

HELYREIGAZGATÁS!!
sEMJÉN zSOLTNAK van nemzetstratégiai jelentősége


(bocs Non est volentis)

jenőke 2008.07.22. 18:56:35

lapi · lapi.blog.hu/ 2008.07.22. 17:20:05

????????
!!!!!!!!!!
Nem értek egyet. A téma is érdekel, és az is,hogy hogyan hoztad össze.
Ha tudnád, milyen nehezen álltam meg, meg állom meg, hogy ne adjak tippeket. Ugyanis Moldova óta ez a pasas engem is érdekel. Érdekes, hogy még utca elnevezés is van róla (nem itt).
Abbahagyom, várok türelemmel.

test subject #28 · http://www.youtube.com/watch?v=b-kDpnArNg4 2008.07.22. 19:04:37

bocs lapi nem volt szándékos, a véletlen műve... de nehogy abbahagyd már tök kíváncsi vagyok 3 napja ami kínzásnak minősül!

jaegtoer 2008.07.22. 20:05:05

Hello Lapi és itten iszogató Cimborák és Cimborinák!

Jenőke!

"Ha tudnád, milyen nehezen álltam meg, meg állom meg, hogy ne adjak tippeket. Ugyanis Moldova óta ez a pasas engem is érdekel. Érdekes, hogy még utca elnevezés is van róla"

Kedves Jenőke, De, :-)
Kedves LAPI is!!

Nem ügy... Pelikán et-ről is van utca elnevezve Pesten,
Lapiról a Lapais lazuli, ennek több értelmezése is lehet és mind igen érdekes:

Lapis lazuli:
1. versio:
"A lazulkő átlátszatlan mélykék színű kő. Színe a szellem végtelen nagyságát szimbolizálja."
Értve vagyok? :-)

2. versio:
Lapis lazuli: ici-pici szökkenéssel Lapis lazulás...
értve? :-)
3. versio
Mivel nem állhatom a mértéktelen seggnyalást (közben bocsánat mindenkitől, az előbbiek azért még tények maradnak!!:-)
E honap nyolcadikán egy fejlesztés kapcsán futottunk bele egy standard hibába, a subject-et ide másolom (hiába senki nem lehet tökéletes:-))
Tehát:
"Az Open Text & LiveLink (!!!:-) rendszerben nyomulunk és...: ""Subject: FW: OTCS Ticket 410715 : LAPI in JSP performance problem""

Szóval ????? :-)

jenőke 2008.07.22. 20:20:45

jaegtoer 2008.07.22. 20:05:05

Próbállak köveni.
Ez a Pelikán ment be az Apeh tárgyalójának szekrényébe?
Őszintén! Mit tudsz Te erről?
Ezért neveztek el róla utcát?
Ja, és hol az arany? Mikor is volt ez?
Amennyiben nem vagy a pontos válasz bírtokában, van egy (va)lami út is a máriai megvilágosodáshoz.

Remélem érthtő a kérdésfeltevésbe csomagolt válaszom.

Gecc 2008.07.22. 20:37:57

Jo estet kedves testvereim az Urban!

jaegtoer 2008.07.22. 20:41:44

Kedves Jenőke!

Ne kövess: -) vagy kövess:-)

A hangsúly " az utca elnevezés is van róla" szövegrészleten volt Ennek elvtelen szövegkörnyezetből való kiemelésével kíséreltem a társalgásba vidáman bekapcsolódni, azzal, hogy az nem olyan nagy dolog, hiszen Pelikán utca is van Pesten, sőt László utca is van, több, és majd mind szent és nem akartam szerénytelen lenni, hanem szót szóba fűzve a mondandóm végére akartam érni:_)
De ha ez probléma, megoldom.

jenőke 2008.07.22. 20:52:58

jaegtoer 2008.07.22. 20:41:44

Elnézésed kell hogy kérjem.
Kicsit (vagy nagyon) bonyolult lettem.
Belátom.
A Lami névre lett kihegyezve, amit írtam, Pelikánnal kapcsolatban, így az asszciáció ez esetben látványosan megbukott. A Lami név nem eléggé közismert.
Ugyani ez a Pelikán, nem az a Pelikán, és Hacsek módon igyekeztem félreérteni.
Nem jött be, de nem baj.
Viszont én bonyolítottam úgy, hogy a végén csak én értettem, és ez sem biztos.

lapi 2.1 2008.07.22. 20:53:55

már régen kidobtam volna... ha nem toppantak volna be váratlan vendégek... :DDDDD

jenőke, pont az benne lenne a buli, ha adnál ötleteket. vagy bárki. mondjuk ezzel kezdtem a hosszú bevető kampányt itt néhány hete, dehát korszakalkotó post-ra készülök, nem véletlen a piac és a pártok hisztérikus reagálása pusztán a hírre is. :DDDD de vasárnap reggel télleg indul a család nyaralni, szal mégiscsak kint lesz ma éjfél és vasárnap hajnali 6 között valamikor. már nem mondok semmit, de nagyon beleteszem, amit bírok. :DDDD

Gecc 2008.07.22. 21:37:56

"de nagyon beleteszem, amit bírok"

Na azert annyira megsem kellene... :-D

lapi 2.1 2008.07.22. 21:42:22

ez most azért elég kevés, mert baromira elálmosodtam, szal leborulok, mint a szivarvég.

jóéjt mindenkinek. :DDDD

Non est volentis · http://nonest.blog.hu/ 2008.07.22. 21:44:57

"Köteles-e engedelmeskedni a rendőri utasításnak, ha helikopterről, hangosbemondóval mondják?"

És ha tankból/birodalmi lépegetőből mondják meg a frankót, olyankor szót kell fogadni? :D

Elképzelem, ahogy a törvénytisztelő bankrabló illedelmesen félreáll, mert rászóltak a helikopterről... :DD

Na, megyek aludni, az utolsó négy teszt 73, 73, 70, 73 pontos lett ( a 75-ből, 65-től van meg).

Remélem, hogy nem nézem be a holnapi vizsgát.

Jó éjt!

Gecc 2008.07.22. 21:53:59

Csa Nonest!

Siman menni fog! Elore latom a Tokeletes vizsgazo kituntetest a mellkasodon. :-]

Gecc 2008.07.22. 23:58:54

Joccakat!
22-e utan 23-a jon!

lapi 2.1 2008.07.23. 07:20:29

jó reggelt! :DDD

tisztában vagyok vele, hogy a pofátlanságnak is van határa, amit az új post kapcsán vastagon átléptem. lenin blues zenéjével azonban szembenézésre kényszerített. tehát ma pestre indulok, ami azt jelenti, hogy csüt este, vagy pénteken lesz kész a cucc. valójában megvan hozzá vagy 20 oldal word szöveg, abból max 4-5 oldalnyi fér bele terjedelmi okokból. van hozzá vagy 30 elmentett videóm, amiből 3-4-nél többet nem bír el egy post, mert télleg iszonyúan lehúzza a gépet, ha valaki valóban el akarja olvasni, nézni a cuccot.

szabi alatt majd átgondolom, mert én is tisztában vagyok azzal, hogy ehhez a műfajhoz, túl hosszú egy-egy post. csak nagyon elszánt olvasó szán rá bő félórát, mert egyszerűen belezúgtam ebbe az új műfajba. nem magyarázkodás, de a legjobb, amikor már csak össze kell vágni a cuccot. tegnap kész is lettem volna, de befutott váratlanul egy nagyon jó barátom, szal nem lehetett net-ezni este.

plusz komolyan szeretnék pesten még találkozni valakivel innen a kocsmából, de ez még titok. ha a barátunk beleegyezik, majd elmondom itt. csakhogy pesten első a meló, szal meglátjuk. mindenesetre mindenkinek köszönöm, aki várja. :D


nonest, neked meg népi kína egy éves szartermelését ajánlom fel a mai vizsgához!!!

:DDDD

ps: végre fasza az idő a melóhoz!!! a gyűjtőben kezdek ma délelőtt. röhej, de két nap pihi után már valahogy hiányzik a meló.

jaegtoer 2008.07.23. 07:41:39

Jobb reggelt Lapikám, éngöm mög jó' válasz né'kü' hagytá'. :-( ... :-)

lapi 2.1 2008.07.23. 07:54:00

jeag, ne csessz ki velem. :DDDD én dicséretnek vettem, amit nekem írtál nekem, szal emiatt közismert szerénységem nem engedte, hogy direkt reagálja. de ha már feldobtad. pont te vagy az egyik célszemély, akinek szeretném, ha teccene az új post. komolyan kurva sok melót tettem bele eddig, ezért biztos, hogy pofáraesek majd. :DDDD

a performance errort is értem! :DDDD

lapi 2.1 2008.07.23. 07:54:31

egy nekemmel több volt, de ágyazok is közben.

Gecc 2008.07.23. 08:25:55

Jo reggelit!

Fasza ido a melohoz... osszel szoktam kb ilyen idoben dolgozni menni. 14 fok van...
Tegnap reggel is befutottem a kocsiban, pedig akkor "meg csak" 17 fok volt.

test subject #28 · http://www.youtube.com/watch?v=b-kDpnArNg4 2008.07.23. 08:32:24

hát igen fasza idő a melóhoz... de WOW-hoz mégfaszább lenne!!! :''''(

hölgyválasz · http://holgyi.freeblog.hu 2008.07.23. 11:00:52

Jó napot Sógor!
Ssónakot fódok.
Hát az öreg micsinyá'?
Kilukadt a feneke....


Ezen a mocsok reggelen csak ez jutott eszembe, mint az egymás melletti tipikus elbeszélés népi rigmusa:)

De azért ettől mi távol állunk, kívánok hát a Csapatnak és a Gazdának vidám napot !

Lapikám, Veled meg előzékeny szeretnék lenni, posztolásodból nem kiragadni 1 percre sem, idehoztam válaszomat asztalodra, szemed ügyibe :

Hölgyválasz 2008. 07. 23. 9:44

"lapi 2008. 07. 23. 7:28"

"de az alapanyag megvan."

Te Lapikám, azt mindig tudtam, hogy az agyalapod meg van, de hogy csak alapanyagod van meg 2 hét ígérgetés után, azért ez eléggé gáz !:DDDDDDDD

Nadde hajjjrá! :)))
Ps: Figyu, jó nagy teher lehet ez Neked ilyenkor, mert ennyi pettingelés után már aránytalanul felduzzad az elvárás heve, de persze én biztos vagyok abban, hogy örömünkre s örömödre, mindannyian tökéletesen kielégülünk majd, mint ahogy eddig mindig!:DDD

Üdv:)

jaegtoer 2008.07.23. 12:12:04

:-) Kedves Lapi! :-)

Ha valaki, akkor én (is) tudom, a jó munkához idő kell. sok-sok idő, ami nincs (is).[a rosszhoz még több (ha a javítást és a Help-et is figyelembe vesszük)] Ezért is igyekszem egy kis vidámságot csempészni a sok komoly dolog közé, mert arra viszont kell jusson idő, hogy élvezzük az életet:-)) Összegezve, én is nagyon-nagyon várom az új posztod.
A Te várakozásod megtisztelő nekem.
Ne aggodalmaskodj! Annyira azért vagyok keresztény, hogy mikor vessek követ, és a tanítást is esmérem ... :-) ...de én nem tartok attól, hogy gyenge lesz, legföllebb csiszolatos, ám sarkos:-)
Hajrá!

Gecc 2008.07.23. 15:20:08

_Ettensön-ettensön!_

Szeretnem mindenki figyelmet felhivni uj posztomra, mely utbaigazitast ad a Cartman et. es koztem folyo partlevelezes gyujtemenyebe betekintesre, kommentelesre!
:-D

ladder non líder 2008.07.23. 16:02:46

asszem elég beszédes, tré helyzet, ha mindenki utálja a melegek-et és a felvonulásaikat is, minek idealizálni, legyen mindenki meleg, vakmeleg, de! nem mindenki lázong ám a fartúrók magamulattatásán. a nemgondolkodás kell! mert az előítélet lassan a hitélet alapja a főleg keresztény államokban, kultúrákban, ahol az nem baj, ha bassza a gyereked a papot, vagy épp fordítva, ami ugye jellemzőbb, meghogy vadásszák a másságot, csak a bökkenő: monddelamiatyánkot nácifattyaegyházfőkkelnemkoketálunk!!
Lapi kész a blogocska fejlődőképes képanyaggal www.dztart.blogspot.com

Non est volentis · http://nonest.blog.hu/ 2008.07.23. 16:14:49

Hogy nehéz volt-e a vizsga?
Lárifári.

Sajnos a Kínai Népköztárssaság Sztachanovista Kitüntetése kitűző- vagy micsoda :) - elfogyott a raktárból, hiába írtam (nyomkodtam a képernyőn) max pontos vizsgát.

Gyerünk barátaim, tegyük a dolgunk!
:)

hölgyválasz · http://holgyi.freeblog.hu 2008.07.23. 16:17:08

3X-os HIPPHIPPHURRÁ NONESTNAK !:)))))

hölgyválasz · http://holgyi.freeblog.hu 2008.07.23. 16:18:56

Geccke, voltam Nálad, na ahhoz a levelezéshez ettől jóval több idő kell, de hogy szakítok rá, az
egyszer Szt!

Gecc 2008.07.23. 18:09:05

Gratula Nonest! :-]

jaegtoer 2008.07.23. 19:54:43


ladder non líder 2008.07.23. 16:02:46
"...ahol az nem baj, ha bassza a gyereked a papot, vagy épp fordítva, ami ugye jellemzőbb, meghogy vadásszák a másságot, csak a bökkenő: monddelamiatyánkot nácifattyaegyházfőkkelnemkoketálunk!!...

:-(((((((((((((((((((((((((((
Büfizz még... vagy foss, de mindnek meg van a maga helye.

test subject #28 2008.07.23. 20:00:23

Jóestét

háj ladder, pofás kis website :)

lapi meg dagasztja a posztot, keveri a hozzávalókat, kóstolgatja, ízlelgeti, csípős legyen vagy savanyú? vagy édes? áááá az semmiképp, legyen csípőssavanyúúúú :DD

jaegtoer 2008.07.23. 20:00:30


Hurrá, hurrá, hurrá NonEst ! ! ! :-)

:-)Ez most autóra, hajóra vagy repülőre?:-)

Gecc 2008.07.23. 20:08:01

Bányavasútra! :-]

jaegtoer 2008.07.23. 20:50:17

Naaaaaaaaaaaaa?! komolyan... A banyavasutakat bazártak, neeem?? :o[

jaegtoer 2008.07.23. 20:54:55

Mer' nem derült ki. visszanéztem, de nem arro' kesergött mindig, hogy helikopeterről, ha szólongatják?????.... meg birodalmi lépögetőről is szó esött... ezek mind tüsténködhetnek ajutóra, hajóra, repülőre, legföljebb a repülő nem gyorsan repülő, vagy mittudomén:-(((

Non est volentis · http://nonest.blog.hu/ 2008.07.23. 21:52:44

Thx mindenkinek! :)

Négy kerék.

Most jött ki rajtam a fáradtság, megyek is aludni.

Jó éjt!


u.i.: Persze ha kifogy az olaj, akkor max ilyen kocsit lehet majd vezetni pár év(tized?) múlva...

pictures.funnyjunksite.com/wp-content/uploads/2007/12/funny-car-pictures-26.jpg

liidiiia 2008.07.23. 23:58:37

nonest, gratula!!!!!!!!!!!!!!! :-)))
tegyük a dolgunkat..., azaz: "műveljük kertjeinket"?
fűnyíróra is jó akkor!!! :-D


ladder,
nekem is teccik a honlapod.
helllló itt!!!!
almodovar: rossz nevelés?
az egyik gyerekkori barátnőm élt egy évig együtt gyakorló pappal. a srác (pap) nem bírta a magányt, a csuhás felettesek szemet húnytak, a hívek vagy tudatosan vagy tudattalanul félrenéztek. az a barátnőm pedig ateista. annyit azért megtett, hogy esténként és reggelente osont ki-be a parókára (-ról), és napközbe nem ugorhatott "haza" ezért-azért, amit betartott. de párkapcsolati problémáik voltak, és nem folytatták... , gyerekük meg nem született.
www.youtube.com/watch?v=G2O2Mja4NAs


jóéjtecskét!!!!! :-)

ladder non líder 2008.07.24. 00:26:28

haj tesztszábdzsekt,
örül vetem ha tetcik a cuc, amennyire engedik , töszögetem rája az új melókat, azédessavanyú beadja:) bár a jó csípőst semnem vetem meg poszt, és lám sorsdöntő estén lestem be a mágushoz, még a szemüvegem is eltörték, de már előtte.

hála az égőnek, nem híg a székletem, s szénsavasat se, nemittam. a tréfá, a helyén van . otta

ladder non líder 2008.07.24. 01:47:10

o igen liidiiia, köszi a vizitet, Lapi atta z ötletet mer eddig máshol volt másmilyen, ja rossz nevelés, nem azért írtam amúgy a dolgokat mer elítélek bárkit is, vagy ilyesmi, csak vannak érdekes kontrasztok az élet kontraposztján. pl: ami nem para ha tuja az ember, mit szeretne!! mert legyen pap ha az adja be, csak ha tudja magáról, hogy nem az aszkéta, cölibátusbíró fából öntötték, de mindenképp jézus kell, akkor menni oda, ahol lehet családja a papnek meg a papnének stb.

jaegtoer 2008.07.24. 06:08:11

Kedves Ladder!

"ladder non líder 2008.07.24. 00:26:28"
Ez nem...,

De az alábbi sokkal, de sokkal jobban hangzik, és harmonizál is a (fimom:-) posztod megjelenésével, és szellemiségével.

'ladder non líder 2008.07.24. 01:47:10"

Az viszont belátom, az én problémám:-) mit tartok viccesnek és mit nem.

:-) Üdv.

jaegtoer 2008.07.24. 06:12:04

Jó reggelt Kedves Lapi!

Erőt, egészséget, energiát Neked,
...és semmi váratlan időrabló dolog ne jöjjön közbe a mai napon (se)! :-))

Preskin 2008.07.24. 08:28:53

T. lapi

Elnézést.

Először is azért,mert itt és nem a TWÁ-n
követem el ezt a virtuális harakirit. Mentségemre
legyen mondva,hogy nem akarom szét offolni a
mostani túlontúl szapora hsz áradatot :-)), ill. már egy másik téma hömpölyög. :-))

2.x be kell,hogy ismerjem az ominózus kommentedet benéztem (novgorodi lakosként elfogultan),rosszul
értelmeztem,ráadásul reagálásodra sem válaszoltam ott és akkor.(géptávoliság,időhiány) Két-három napja
nézegetem vissza "mélységében" az elmúlt kb.egy hét
blogos történéseit és úgy érzem min. ennyivel tartozom
Neked és a jobb késchőn, mint soha elvet vallva:
mea culpa, ájm sztori, botsch
Spersze a tanulságot levonva (mentve a menthetőt ?) meglépem, amit meg kell lépnem:
www.youtube.com/watch?v=LDiONl48xjA

Üdv: stalien

liidiiia 2008.07.24. 11:38:54

jóebédet! :-) ahhoz szól :-) az egyik kedvencem...
www.youtube.com/watch?v=wbHVIwSMJrw


ladder, felismertelek ám, mert lapi linkelt már tőled (jóval) korábban képet, amik szintén igencsak teccettek!!!!! :-)))


szép napot mnkinek :-)))

ladder non líder 2008.07.24. 13:56:29

nofene kigondolta volna, ezt öröm hallani (olvasni) www.youtube.com/watch?v=W-AYtHFuecU

test subject #28 · http://www.youtube.com/watch?v=b-kDpnArNg4 2008.07.24. 14:20:30

Linkeljetek már valamit msáhonnan is zenét, vagy írjátok be a címét is pls, mert a náci IT-sek letiltották a youtube-ot :D

Gecc 2008.07.24. 14:47:25

Hol vannak egyaltalan masutt zenek?

test subject #28 2008.07.24. 17:38:01

pl. google-el megkeresem mp3ban ;)

Gecc 2008.07.24. 17:39:25

Aszt akkor aszt ugy nem lehet! :-D

test subject #28 2008.07.24. 18:00:27

:DDD

mondj egy zenét próbaképpen

liidiiia 2008.07.24. 18:51:01

szija test :-) , én eztet linkeltem:
David Oistrakh - Bach Violin Concerto in A minor (1st mvt.)
(az előadó mondjuk ennél nagyon nem mindegy, mert eztet szomorúan és vidáman is el lehet játszani, és ez egy jó vidám versön) :-)


lapi, én arrafele egyre erősebben fidel ténykedésére gyanakszom... :-DDD , mellesleg sajátos, és egyben gyanús is :-D , hogy 1 héten belül gecc et blogján is, és itten is várhatóan: a kommunizmus szele seper keresztbe... :-DDD

Gecc 2008.07.24. 18:51:56

Na de ez letolteses dolog lenne, nem?
Vagy szimplan lejatszhato linkek vannak font?

jaegtoer 2008.07.24. 18:52:07


Hi All!

nekem műkszik: :-)

youtube.com/watch?v=4CmN1xuIN5M

ladder non líder 2008.07.24. 20:26:44

én ezt próbáltam hallgattatnini: klezmer all star clarinet gang, plays bartok, romanian dances. nemtom mp3ban vane guglin deazér itte mégeccer www.youtube.com/watch?v=W-AYtHFuecU
meg some nu pictaz: www.dztart.blogspot.com

lapi 2.1 2008.07.24. 20:53:03

sziasztok! :DDDD két nap után végre itthon, bár pesten sem volt szar, csak az idő. most kéne vagy két óra, amíg átolvasom, mi történt itt.

ladder, gratula!!! :D
(nem rakjál minden képhez külön kommenteket, elég, ha egy kommentet nyitsz, sztem. így nem lehet, hová írni, mert elvész.)

stalien, b+, nem vágom, melyik komment miatt feküdtél rá a gránátra. :DDD

gecc et, lidia megérezte a kommunista visszarendeződés veszélyét, és megint igaza van!!! :DDDDD

jeag, kösz a reggeli jókívánságot. két napig nem volt lehetőségem idő hiányában net-hez jutni,

nonest, grat, bár ez papírforma volt!:DDD

én el sem merem mondani, milyen gátlástalanul puskáztam anno a kresz vizsgán és sokáig azt hittem, hogy a kresz táblák csak ajánlások, valójában mindenki úgy mehet, ahogy bír. :DDD

test! b+, most vegyem ki a post-omból (ami hamarosan kész!!!) a videókat? anélkül sz*rt sem ér. (igaz, azokkal sem sokkal többet!) határidő: folyamatos.

na megyek családdal beszélgetni, útilázban égünk már, pedig messze a vasárnap!

lapi 2.1 2008.07.24. 21:00:25

ladder, ezt a munkáidért küldöm és kösz, hogy benéztél a kocsmába + felnyomtad a képeidet. (maradj is itt, pls! :D)

www.youtube.com/watch?v=6mZm0L61-wg

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.07.24. 21:16:09

Jó'stét!

nonest: Grat, de szerintem mindannyian tudtuk, hogy ez nem lehet akadály. Majd a gyakorlat. :)

test: ez a youtube nagy szoppancs lehet.

ladder: welcome on board!

Egy sört csapoltam magamnak, köszi.

Gecc 2008.07.24. 22:03:37

Ejjjjde nehez az elet! Foleg ha veletlenul rossz csatornan hagyom a televizilot, es keson veszem eszre, hogy azon hagytam, amin olyan film lehet, ami ottet erdekli, de en a masikat akarom nezni... :-D

lapi 2.1 2008.07.24. 22:05:47

hali tulok! pilsenti, vagy sötétebbet?

esküszöm nem akarlak megbántani, mert qrvára irigykedek a manu chao-ért, meg az egész voltért, de ezt nem bírom kihagyni! :DDDD

www.youtube.com/watch?v=0vwLNQPKZqc

Non est volentis · http://nonest.blog.hu/ 2008.07.24. 22:11:56

Hát igen, tudom, hogy a gyakorlat lesz az igazán kemény dió. Majd meglátjuk.

Gecc, alapvető stratégiai hibát vétettél a távirányító kezelésekor, viseld a következményeket! :DDD

Egész jópofa sörreklámra találtam a Lapis videó után:
www.youtube.com/watch?v=ee2QNdPDlnM&NR=1

Gecc 2008.07.24. 22:17:29

Nonest

Viselem... azt nezem amit en akarok, de nem szolnak hozzam. :-D

Non est volentis · http://nonest.blog.hu/ 2008.07.24. 22:19:26

Elhatárolódok a következő videó címétől, mert egyébként igazságtalan általánosítás, amúgy meg én sem tudok még vezetni, szóval pláne.

De attól még vicces:

www.youtube.com/watch?v=dJljFy7KScc&feature=related

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.07.24. 22:33:12

lapi: én a pilseni típust annyira nem kultiválom, inkább a Heineken és a Guiness.
Ezt a reklámot nem is ismertem. Persze guminővel fesztiválra, az minimum lol.

Nonest: És ezt sem ismertem, baromi jó.

gyakorlat; nálunk a családban nem volt személygépkocsi (ugye, így mondja KRESZ?), ezért én trafficanalfabétaként ültem be az első vezetési órámra ('90; kocka lada).

Az oktató mondja, hogy fordítsam el az slusszkulcsot 90°-kal. Én szót fogadtam, az bökkenő az volt, hogy nem engedtem el (tököm tudta, hogy hogyan működik). A hülyéje vörös fejjel ordibál, hogy engedjem el, mert ha leég az önindító kifizetteti velem. Leállítottam a motort, kiszálltam a kocsiból. Oktató elképed, mondom, velem így nem beszélsz, ok?
Átkértem magam egy 60 éves fószerhez.
Így tanultam meg Tranbanton vezetni. Mai napig imádom a Trabikat.

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.07.24. 22:49:13

Klasszikus:

www.youtube.com/watch?v=eH3GH7Pn_eA

test; ha ezeket sem látod, holnap szívesen elmesélem őket. :)

ladder non líder 2008.07.24. 22:51:36

"im growing inside your mind like a tumor..."

jó lapi köszi a hillát:), kivánok remek mulatást majd krvackába mindnyájótoknak, jóidőt az adriára! de télleg! és remélem onnan is lesz kocsmázás:)
én most épp éhkoppon tolom, merhát kamu igéretek ugye.
csaka faszér kell fűt meg fát oltani ha érdektelenség van, ehhez sajna kevés az inteligencsém

szánalomból vett képek - öngyilkos pénzt szülnek

ilyen nem köll, akkor inkább elégetem, vagy rohadjon rám az összes kurva festményem, nahát

"..for he is truly his brothers keeper, and the finder of lost children......"

hitulokexbe-tonputtó

estét tu óll

Gecc 2008.07.24. 23:11:26

Jocakkat kedves testvereim az Urban!

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.07.24. 23:44:22

Ma reggel hallottam, azóta ezt dúdolom:

www.youtube.com/watch?v=SY7xXSW_NG4

(for test): Estelle - American boy

liidiiia 2008.07.24. 23:57:08

nonest,
az egyik b.nőm nikilaudának hívott az egyetemen, ami részint általános kedves tempómból is biztosan jött, de az indítást az adta, hogy együtt mentünk vezetni tanulni... :-D . malackánál tartottam eccer rövid összegzést arról, hogy én hogyan nem szereztem jogsit :-DDD , elképesztő béna valék, szerettem volna legalább a sztereotípiához felnőni a témában, de alulmúlhatatlan volt a teljesítményem... :-DDD szal nincs jogsim, 40 óra vezetéstanulás után sem annyira, mer egyszer sem tuttam ennyi idő alatt jól parkolni, valamint a +20 óra forgalomban vezetés, hát az egy nájtmer vala. mer 30-cal belső sávban a körút - mester utca – haller utca viszonylatokban bírtam menni. 30-cal azért mert azt még beláttam, belsősávban pedig nincs hirtelen lelépő gyalogos ugye. folyamatos duda…stb sajn engem nem igazán zavart, ahogyan az oktatóm kétségbeesett könyörgése se, hogy mennyek mán gyorsabban, mert balesetet meg nem akartam okozni és ez eléggé felülírta, hogy mi a prioritás számomra ottan, hiszen már a 30 is meghaladozta képességeimet, hogy megfelelően átlássam a dolgokat. és a 20 óra után beláttam, hogy embertársaim türelmével meg már így is jócskán visszaéltem, nem autókázhatok 30-cal a körutakon a továbbiakban. úgyhogy azon, hogy parkolni meg nem is sikerült soha, azon már nem is ettem magam... :-)


ma valék a várban a moholy-nagy kiállításon, ahol valójában nekem nem ő volt a nyerő (mert nem szeretem), hanem az a pár uitz béla kép, amik rajongásom tárgyát képezik...
www.gimagine.com/gimagine/Kiallitasok/2006/Moholy-Nagy_Laszlo/DSC_0299.jpg
www.axioart.com/images/live_images/100/1233/224.jpg
ez a kép is teccett: hungart.euroweb.hu/kep/m/marffy/muvek/rvacivam.jpg


tulok,
santorini sztem is szuppper egy hely!!!!!, és az az igazi jó 40 fok, ami ottan van, meg az a fénymennyiség...
jók a képek is, visszarepítenek, köszi!!!!!!! :-))))))
ez meg a régi santorini képi világa, a mínoszi civilizáció idejéből: ( thera ):
www.decadevolcano.net/photos/various/image11.jpg
(nem úszósapkát hord a lejány, hanem a még túl fijatal egyedek haját leborotválták, kivéve a lófarkot a fejtetőről, és a kék szín a fején az a haj-borosta.)

+az a kislány a reklámban naggyon helyes, bullocks :-)))) nem semmi milyen reklámokat beer-nak csinálni...:-D


jóéjtet mnkinek :-)

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.07.25. 00:21:29

Szia Liidiiia!

Igen, Santorini nekem is nagy kedvenc. Most voltam ott másodjára, de még inkább rabul ejtett, mint tizenhárom évvel ezelőtt. Sztem az egyik kötelező látnivaló mindenkinek.
És most, hogy a minoszi civilizációt említed, ugye tudjuk, hogy Santorini vetett véget neki. Elég nagy durranás lehetett anno, amikor lerepült az a kb 8 km átmérőjű hegytető onnan. A hajók a mai napig a calderába úsznak be, és hát ugye a falvak is a kürtő szélére épültek.
Szegény krétaiak mit érezhettek, amikor a kb 30-40 méteres hullámfal megérkezett feléjük?!

A citált képen nekem az a kékség inkább valamiféle fejfedőnek tűnik, arany szegéllyel a homlokon +frufru +konty, de hiszek Neked, mert a görög csajoknak mai napig is van barkója.:)

Lassacskán én is jó éjt kívánok mindenkinek, az utolsó huszasért ezt a számot küldöm mindenkinek, aki szereti:
www.youtube.com/watch?v=sWGmCC976RM&feature=related

jaegtoer 2008.07.25. 00:40:41


"tulok ex betonputtó · www.youtube.com/watch?v=-c5X5QtkeHs&feature=related 2008.07.24. 22:33:12
lapi: én a pilseni típust annyira nem kultiválom, inkább a Heineken és a Guiness."

Tulok, Kedves Beton, Drága Barátom! Jer, ölellek kebelemre, s lássuk mire megyünk mi ketten 100 Heinekennel:-)
De most kocc, mert mindjárt itt a reggel:-(

Aludjatok jól...Cimbik, Cimbinák :-)

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.07.25. 00:57:55

jaegtoer:
sztem nem fogunk unatkozni ennyi jóval. Szerencse, hogy itt a lapi kocsmájában nagy a hűtő, oszt nem kell attól tartannk, hogy a HejjNekemek nem lesznek fogyasztható hevmérsékleten.

Akkor mindenki egészségére!

(Csendben jegyzem meg; mai napig nem tudom, hogy hogy a pitlákba tudtak ezek ilyen videjóklippeket csinálni 21 évvel ezelőtt.)
Tudom,
en.wikipedia.org/wiki/Anton_Corbijn
sok mindenre magyarázat, de akkor is!

www.youtube.com/watch?v=sJ16M3-nrkg&feature=related

/test: Dm: Behind the wheel

Gecc 2008.07.25. 07:22:08

Jo reggelit!

Ma gyors munkaban vagyok, oszt lelepek fel 1 korul Gyorbe. Vasarnap estig nekem szinem nem latjatok! Amennyiben feltunnek az emlitett idointervallumban, az csak a kepzelet szulemenye.

lapi 2.1 2008.07.25. 07:46:42

good morning! :D

sztem test már levajazta, hogy az mi audink legszebb hostessei várjanak a város határában, ahol szexis ruhácskáiban átadják neked a város kulcsát és egy bazi nagy kenyeret nemzetiszínű szalaggal átkötve. utána audi cabrióval visznek be a város szívében található hotel rábába, melynek halljában óriási világító vörös csillagot állítottak fel megünneplendő az emberi jogi bíróság korszakos ítéletét egyben. az erkélyről majd intézz rövid, de lelkesítő beszédet az egybegyűlt tömegnek, s az éjszakai buliban majd oldott hangulatban meséld el, amikor leninnel berúgtál még az aurórás időkben.

mi a hűséges tanítványok, már csak könyvből ismerjük a nagy tanító mondását, amit akkor eszközölt, mielőtt legurult volna a szmolnij lépcsőjéről: "elvtársak, félig berúgni kidobott pénz!!!

Gecc 2008.07.25. 08:13:23

Lapi

Szoljon beloled az Ur! :-D

test subject#28 2008.07.25. 09:17:25

good morning sunshine! :D

Gecc a vörös szőnyegek bekészítve, mint láthatod az idő javul. A többit Lapi már megírta, bár meg kell valljam őszintén a hosztesszekből lecsippentettünk egy párat.

Kösz Tulok!
Na csak rá kell keresni google-ben, hogy "index of behind the wheel.mp3", és akkor a goolge megkeresei a beindexált opendirectorykat ahonnan aztán on the fly lejátsza browserablakban a firefox quicktimmal.
cs1045.vkontakte.ru/u2694788/audio/67ac3fd59e.mp3

Liidiia a tiédhez youtube kellett, nem találta még a google sem. :D De otthon hál' istennek nem korlátozom magam ígyhát meghallgattam, és jó szám volt, de ritkán hallgatok komolyzenét.

Közben találtam egy googlenél eccerűbb zeneforrást openpirate.com

Haha. Kresszvizsgán nem puskáztam egész egyszerűen bementem, írtam egy 11 pontost, majd egy 12 pontost és végül egy 9 pontost, és ez 0 felkészülést igényelt. Városi vizsga a következőképpen zajlott, két órát ültem egy kocsma előtt az oktatóverdában, minden témát átrágtam magamban mire kijöttek az enyhén ittas vizsgáztató és az oktató. Beszállnak, és a vizsgáztató ennyit mondott: "gyorsan vigyen a rutinpályára mert fél órás késében vagyok." Ez annyit jelentett hogy ki kellett kanyarodnom a városháza előtti útra, azon mennem egyenesen úgy 1 km-t és lekanyarodni balra a rutinpályára. És meglett a jogsim! :D Ahogy tellt múlt az idő vezetni is megtanultam.

Gecc 2008.07.25. 10:02:10

Test

2 is eleg... oreg vagyok mar a 3-hoz. 5 korul erkezem, addigra csipjek ki magukat, a szolgaltatasukra azonnal szuksegem lesz! :-]

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.07.25. 12:01:59

Még hogy nem hasznos az autópálya a környéknek? Már átadás előtt is!
index.hu/gazdasag/magyar/m6v080725/

Gecc 2008.07.25. 12:11:30

Kedves Testvereim!

Megint csak Cartman-t tudom idezni:
"Na cső skacok, éééén leléptem!"
:-D

Vasarnap veletek, ugyanitt.

liidiiia 2008.07.25. 12:22:21

helllló mindenkinek :-))))
csak beköszöntem táviratilag, +
szép napot mnkinek, és plusszban
jó győrt az összes érintettnek!!!! :-)

lapi 2.1 2008.07.25. 13:30:56

tulok! ez télleg gáz. nem mentség, hogy a mega állami beruházások mindenhol büdösek kissé.

lidia! gecc et megérdemli győrt, ahogy test bajtárs is! a fizetéseket meg tessék annyira felemelni, hogy mindenki bírjon egy audit venni magának. mi lesz itt, ha beindul a mercedes gyártás is? :DDDD

test subject #28 · http://www.youtube.com/watch?v=b-kDpnArNg4 2008.07.25. 14:15:58

én monnyuk toyotát szeretnék ha lehet választani :)

és kösz a jókívánságokat! a magam részéről szombaton kapolcson fogok missziót teljesíteni :)
elsődleges cél a helyi alkoholkínálat minőségének empírikus ellenőrzése, bónuszfelaldat a lokális fauna nőstény egyedeinek tanulmányozása. :D

Non est volentis · http://nonest.blog.hu/ 2008.07.25. 16:15:46

Na, én meg reggel óta rohangálok a városban fel-alá, mint pók a falon.
Elugrottam a bátyámhoz bicikliért, benéztem egy szervizbe, végigkerekeztem a Duna-parton, kimentem Kispestre, vissza a Kálvin térre, most újra itthon.
Ja, még be kell néznem az autósiskolába is adminisztrációs teszetoszáskodni.

Holnaptól én se leszek itt kb szerda estig, leugrok évfolyamtársakkal balcsira.
Most még össze kell pakolnom, meg lehet, hogy el kell mennem gumipókot venni, nem tudom, van-e.

További szép napot mindenkinek! :)

lapi 2.1 2008.07.25. 16:18:52

test, azért vigyázz a japókkal. pláne, ha csajozol is. :DDDD

www.youtube.com/watch?v=pMGwOnuIsvY&feature=related

otthon nézd meg, mert nem jó ha lelövöm a poént, azaz leírom a videó történetét. :DDDD

lapi 2.1 2008.07.25. 16:21:15

nonest, jó bulizást, nyaralást!!! :DDDD

www.youtube.com/watch?v=611tt19AN3s

lapi 2.1 2008.07.25. 16:42:59

ladder:

"szánalomból vett képek - öngyilkos pénzt szülnek

ilyen nem köll, akkor inkább elégetem, vagy rohadjon rám az összes kurva festményem, nahát"

baromság, brother! ha a génrulett tehetséget pörgetett ki nálad, akkor neked nem égetni kell a képeket, hanem csinálni. b+, te érted miről beszélek. és vágom, hogy érted marleyt is és nem az jön le róla, hogy biztos tele volt tetvekkel a rasta-haja. :D

www.youtube.com/watch?v=4u2GpQzEu3Y

lapi 2.1 2008.07.25. 19:47:57

én barom!!! ez a jó link lidia munkájához (tulok rádöbbentett)

liidiiia.wordpress.com/2008/07/15/nyari-pihi-ideje-van/#comment-78

Non est volentis · http://nonest.blog.hu/ 2008.07.25. 19:56:40

Az indulás ki lett tolva hétfőre, vagy keddre, szal addig még számíthattok rám a kocsmában... :)

lapi 2.1 2008.07.25. 20:42:09

akkor te még olvashatod rettenetes új postomat guevaráról, sok vidám zenével és tánccal! :DDDD

mi vasárnap reggel indulunk az adriára, az meg biztos, hogy nem hagyom a vinyón a postot, mielőtt megesznek a cápák pag szigetén. :DDD

liidiiia 2008.07.25. 20:48:35

lapi, helllló!!! :-))))
"lidia! gecc et megérdemli győrt, ahogy test bajtárs is! a fizetéseket meg tessék annyira felemelni, hogy mindenki bírjon egy audit venni magának. (...) :DDDD "
szal: te miből gondolod amúgy, hogy én vagyok gecc et és test főnöke? :-DDDDD de ha én lennék, nyomban fel is emelném a fizujaikat, szó se róla!!!!!! és olyan japós mély hangon!!!!!! :-DDDD


nonest, ma voltam a művészellátóban és kiírtam a savmentes pépör márkaneveket, küldöm hamarosan majd. :-)

ladder non líder 2008.07.25. 20:49:11

brother no money van cry :) sajna. de azér értem persze, csak kissé elkeseredtem, amikor kajára sincs pénzem (ríl), a milliomos meg beigéri, hogy jön képekért, és mégsem, akkor má télleg acsargok....

liidiiia 2008.07.25. 20:50:59

ladder,
aki eztet a művészutat meri választani, annak minden elismerésem!!!!!! mit írandjak, szurkolok, hogy betoppanjon a milliomos!!!!!!

lapi 2.1 2008.07.25. 21:18:27

hát b+, keresd meg azt a kurva képet, amelyik azt akarja, hogy pont te fesd meg. ez azért kurva nagy utat igényel, bár én nem vagyok művész. de csakis magadra számíts, ha télleg készan akarsz állni arra, hogy megfesd azt a képet, amit neked kell és nem másnak. akkor baszottul foglak irigyelni odafent a felhőkön csücsülve és vidáman fütyörészve:

www.youtube.com/watch?v=93ubRaUm2J0

lapi 2.1 2008.07.25. 21:47:23

ezt a 6'19-nél belépő clapton miatt raktam ide, ladder. mekkora király, ahogy belép cigivel, amit odatűz a gitárnyakhoz! tessék elolvasni hozzá:

hu.wikipedia.org/wiki/Eric_Clapton

és meghallgatni esetleg, pedig clapton gitározni és nem énekelni tud igazán:

www.youtube.com/watch?v=VRsJlAJvOSM

ladder non líder 2008.07.25. 21:51:06

csak azt teszem! baz
kurvajó ez a zene és elég rég hallottam, olyan régi és kicsit fájó érzéseket húz elő belőlem. és ja, csak magamra számíthatok, de néha az ember hajlamos elkényelmesedni és másra hárítani bizonyos dolgokat. vagy a fasz se tudja ebben a kétélű jelenben

www.banksy.co.uk/

ladder non líder 2008.07.25. 22:00:10

figyelj a hangja sem rossz az:) meg érdekes a gyerekkora :P baz

köszi lid a bíztatásat

liidiiia 2008.07.25. 22:45:19

szia lapi,
holnap még este beköszönök, minden jókat kívánok utazóknak, maradóknak, aztán én is elhúzok 1 bő hétre.

mostan meg jóéjtet én is, mindenkinek szép álmokat! :-)

ladder non líder 2008.07.25. 23:19:45

elmentem ma pár képemért egy helyi kávézóba, mert a tulaj szerint nem voltak oda valóak, sétáltam hazafelé, és a városháza sarkán megláttam egy öreg szakállas loboncos hajú, amolyan hómlessz sztájl öreget, pár képpel a hóna alatt, ugyanakkor ő is kiszúrt engem, összenéztünk, pacsiztunk, meghívott egy sörre (az volt a reggelim meg az ebédem), szintén festő, 60 éves múlt, iszonyú élettapasztalat és szeretet világított, kissé szürkés szemeiben, megnézte képeim, kérdezte ki a mesterem, mondtam az élet maga, erre ő : "látszik", szal technikailag, meghívott magához festeni a tanyára, aszonta segít ne legyen olyan karcos a stílusom, kiállítást tervez meg galériákba betesz, viszont amint ránézett a képeimre tudta és mondta, azért szeretne megtanítani ezt-azt, mert látja hogy lehagyom, idővel, most még gyerek vagyok, hozzáteszem a képek amik csak úgy a hóna alatt voltak, egy ecsetvonás rajtuk többet ér az én összes képemnél, szóval tud az öreg nagyon, elég hosszasan beszélgettünk, teológiáról, művészetről, mindenfélékről, egyből levágta, hogy miféle vagyok, mégis isten-istennel koccintottunk, mellesleg izraelben él egy zsidó nőtől született lánya, (a "zsidó nőci" meg a helsinki olimpiaibajnok atléta, szilágyi lyánya) jaés a tag amúgy kajak keresztény...
nekem viccesen, józsef attilához, hasonlította a fizimiskámat, (azért vicces, mert sztem semmi józsef attilás nincs rajtam), akitől mellesleg olyan kéziratai vannak, miket még ki sem adtak, vagy csak nemrégiben tettek közzé.
rutkai évivel, latinovics zolival, bozsó jancsival, és még számos hasonszőrű alakokkal voltak cimborák, mindegy is ezek, a lényeg, az élet nekem valamiért mindíg úgy alakítja az utat, hogy az ilyen felhőről lábukat lógató nagyok, akik valamiben tálentumok, valahogy belémbotlanak, és látnak és hallanak, és mindíg a végső elkeseredettségemben a fülembe tapsolnak, hogy héé, nem rossz az utad csak járj rajta, és ez csak egy bucka, túllépve a gondon van még itt mit látni, ahogy minden folyónak két partja van. ez a claptonos sztori indíttatta mindezt, bocs a terjengésért, meg a helyfoglalásért...

lapi 2.1 2008.07.26. 08:08:45

jó reggelt! :DDDD

ladder brother, erre már csak most bírok reagálni. komolyabban majd a post-omban. most csak annyit: fiatal vagy és tanulj. ha nem iskolában, akkor bármikor és bárkitől, akitől érdemes. olvass dosztojevszkijt, vagy hallgass claptont. de tanulhatsz a hangyáktól is, ha van rá egy félórád és megfigyeled őket. nekem már ilyesmire nincs elég időm, de bármikor feljöhetsz hozzánk és pontosan vágod, hogy mindig tudunk dumálni egymással bármiről. lásd cypress hill, vagy wu thang clan project. (elmentem volna mellettük, ha nem hívod rá fel a figyelmemet néhány éve.)

ja és claptonnak kiesett a négy és fél éves kisfia az ötvenvalahanyadik emeletről. utána csinálta meg a tears in heavent. józsef attilából sem a vonat marad meg, hanem a versei. neked meg van egy fiad, b+! vigyázz hát rá. a kedvéért menj végig az úton és meglesz a kép, amelyik pont téged keres. türelem...

www.youtube.com/watch?v=t2fam4meCrY&feature=related

na ez nem egy cypress, ám didaktikus videjó. te meg nyomod az mc projectet is. azt mondtam neked néhány napja, hogy gyere ebbe a kocsmába és nem fogsz csalódni. az itt iszogató törzsközönségtől kiszabott sokat tanulhatsz és megismertetheted magad. ha akarod. a blogom már túllépett rajtam, s ezért nyomom ki kurva nehezen ezt a che anyagot.

ez a legtöbb, amit a barátoktól kaphatunk. hogy felbasszák a magunk elé állított mércét. pedig a kezdőmagasságot mindenki úgy állapítja meg magának, hogy az első kísérlet simán menjen. sajnos nekem nagy túl sima volt az életem ahhoz, hogy írjak egy baszott jó verset, vagy akár egy baszott jó újságcikket. pedig szeretném én is bevarrni azt a gól, amivel a magyar csapat megnyeri a vébé döntőt húsz év múlva. a 90. percben a brazilok ellen a bal felső ficakba 25 méterről. én már régen csak egy noname mr. wolf szeretnék lenni. ez nagyjából megvan, plusz az olyan emberek barátsága, akik között te is ott vagy. bazd tehát fel a lécet világcsúcsmagasságra, de tudd, nagyon fognak akkor is tisztelni, ha csak a 2 métert bírod majd átvinni. ez nem elég még egy magyar bajnoki címhet sem, de az emberek 99,9 %-a képtelen átugrani egy két méter magas falat. te majd akkor fuss neki, amikor már megvan a 210 edzésen. kurva szomorú látvány, ha valaki nekiugrik a falnak, s ott csattan szét a feje a falon. ám olyan életút nincs, amikor soha nem kell ugrani. a falakat kerülgető emberek mindig eltévednek. mert kell ugrani, ha csak egy méteres a fal, akkor is át kell ugrani. a szélvédőn szétlapuló bogaraknak nem jött be a fény. az autós tölt a tartályba nyári szélvédőmosót, oszt jónapot. pedig a fény biztos nem erről szól. fotószintézis nélkül nincs élet, s erről ne nyissunk vitát, elvtársam.

ps: menj rá a www.inda. hu ra és csinálj egy accoun-ot magadnak. azzal reggelj be és bazd oda a blogodat, ahogy más is teszi. akkor csak egy klikk és ott vannak a munkáid. legyél rá büszke, b+. mi sem ezért nem tesszük ki itthon a szaxis képedet, mert nem azt szeretjük a legjobban az összes falon lógókat is beszámítva, hanem akkor ki kéne festeni az egész lakást. azt meg ne most, könyörgöm. meglepődnél, hányszor emlegetjük, de kurva jó ez a kép. még a baromarcú anyósom is bólogat... és nem azért, mert ismerjük a festőt, hanem mert az a kép (is) kurvajó. nem van gogh, de clapton sem egy pavarotti és kecskemét sem egy szarajevó. mindenki "one" baszki, ezért számíthatsz csak magadra. ahogy minden egyes "one". a többi a plusz, ami segít átugrani a falat. de csak ha kell, mert nincs más út.

obama is pont ezt ugatja. csak egy út van. ami azért baszott unalmas lenne, ha a hortobágyon indulna és vezetne végig át egészen a végállomásig.

ladder non líder 2008.07.26. 09:13:26

hmm x év után ma először ébredtem fel 5kor, igaz fejfájásra, de má nem bírtam visszaaludni, kimentem a piacra, meg kíváncsi voltam a kora reggeli üres utca képére is, uccsó 160 forintomból vettem négy darab édes almát, aztán hazajöttem. zenélni könnyebb, mint festeni, mer kb tíz éve festek, meg rajzolok és még mindíg nem tudok, viszont 3 hónapja klarinétozok autodidakta, és már majdnem vissza tudom játszani amit hallok. a repp nekem nem az életem, stílusgyakorlat, az hogy az írásom rímes meg ritmikus, csak könnyíti az ütemre beszélést. nem tudom különválasztani a zenét, az írást, meg a képeket, három különböző és mégis egységes dolog ez az életemben, ahogy ugyanazt mondja a széltől zengő erdő, a folyó, a lapi, a hindu guru, és a rabbi, más aspektusban. baszott poros ez az út, és ritkán tudom csak lemosni a lábam.

lapi 2.1 2008.07.26. 10:02:58

picsába! hallgasd lenin öregfiúval, b+!

www.youtube.com/watch?v=FhTCYqJsfqs

lapi 2.1 2008.07.26. 10:03:48

waters az vizek-et jelent-e, btw?

Gecc 2008.07.26. 11:10:37

Jo reggelit!

Test! Fasza! Meghoztad a joidot! :-D

Amugy meg kezcsokom Gyorbol... mindenkinek!

jaegtoer 2008.07.26. 11:27:02

Jó reggelt Fiúk, Lányok!

Lapikám írgyá, szerkesszé, ne velünk törőggyé.
Szomjas vagyok, várom a posztot.
Erre se válaszolgyá!

jaegtoer 2008.07.26. 11:36:40

Kedves Gecc!

El sem hiszed, hogy megkönnyebbültem.
Olvasom, hogy Test.nek írod: Fasza, meghoztad a jodidot.

Mi a frannak kellhet Geccnek jodid? Mit akar enyhén oxidálni, vagy redukálni. Posztho' nem kő, mert oda az Ő esze köll. Balaeset volt. Vagy vegyészkedni, fertőtleníteni. Ez egy veszélyes anyag!?! Mindez Győrben?!
Osztán, csak egyszer felröhögtem: AHA! jóidő:DDDD
Jól benéztem! Beleláttam egy olyan betűt, ami ott se volt: Ez a vég:-)

jaegtoer 2008.07.26. 11:49:04

Balaeset. Szép... latin é, pedig csak elütés. Inkább: baleset...-et akartam írni

jenőke 2008.07.26. 13:39:27

Ne add fel!
Amit írtál, arról egy –sajnos- régen látott barátom jutott eszembe, aki úgy tartotta, hogy akarattal sok mindent lehet elérni. Sok mindent elért, de most csak egy példa: huszonvalahány évesen elkezdett balettozni, de ehhez tudni kell, hogy táncolni is húszévesen tanult meg, mert addig ez a probléma nem érdekelte.
A balett iskolában egy filmhez volt válogatás. A „jó” szemű rendező megkérdezte a srácot, hogy hány esztendős? A válasz hallatán jóindulattal tanácsolta, hogy ebben a korban ilyen tudással helyesebb lenne abbahagyni.
Nagyon megrökönyödött a felháborodás (mértékén is, és kifejezési módján) amikor tudtára adták, hogy három hónapos tanulás után nem mondhat véleményt arról, hogy meddig jutott a balett tudományának elsajátításában, továbbá tanácsot is kapott, hogy hová menjen szakértelmével.

jenőke 2008.07.26. 13:40:45

az előzőt
ladder non líder 2008.07.26. 09:13:26
lidernek címeztem, de ez lemaradt.

ladder non líder 2008.07.26. 16:18:45

hát jenőke, nem adom fel, és az a véleményem, hogy az ürge ha ríl arc akkor még mindíg balettozik,
és leszarja a rendezőt, és arra hallgat aki jót akar neki, úgyértem lehet valaki technikailag kurvajó ( baletton át a festészetig) de ha nincs benne spiritusz, az a valami plusz, amitől egyedi lesz, érted önmaga, és nem egy technikus.
na máshogy, voltam nemrég egy underground zenei fesztiválon, valahol itt a kiskunságban, elég kevesen voltak, fellépők is, meg közönség is, a lényeg, hogy voltak ott mindenféle zenészkék, ilyen fősuliról meg olyan akadémiáról, lényegtelen, egy cigány haverommal, aki dobol, gitározik, meg bármilyen hangszerhez hozzáér azon játszik, én gyerekkorom óta dorombozok, újabban 5-8 éve jöttek be az első fafúvósok, leültünk melléjük, zenélni. zenélni, a zene, meg a hangulat öröméért, nem pedig hopp juliskát vagy bachot játszani, nem mintha elítélném ezeket, de a cél egy közös jazzelés lett volna, ami nem sikerült, mert azok a fiatalok, egészen egyszerűen nem tudtak mit kezdeni a nem betanult dolgokkal, nem tudtak elvonatkozatni az iskolás dolgaiktól, 1 srácnak sikerült ráérezni a hangulatra, a többiek nem értették mi történik, valószínűleg nem is akarták nem hogy érteni de még érezni sem, szóval azt akarom ebből kihozni, bármennyire ügyes vagyok a betanult iskolás dolgokkal, attól még nem lesz valami eredeti, egész egyszerűen egy üres technikai kombó lesz, élvezet nélkül, nem fog kirázni a hideg, persze nem minden esetben a katarzis a cél ahányszor hangszerhez nyúlok közönség előtt, csak legalább valami kis kiszámíthatatlanság, valami kis plusz amitől íze lesz. van itt kecskeméten egy régi csapat, az úzgin űver, meg volt itt egy csiperó (nemzetközi gyerektalálkozó) aminek keretein belül egyik este fellépett a budapest klezmer band és hát hallgattam ugye a jól ismert eposzokat (főleg a klarinétos érdekelt, hátha látok, hallok, szépet érdekeset), egyszer csak mellém állt ebből a fent említett úzgin űverből a majoros gyula (fúvósok) mondom ez a klarinétos nem valami extra, erre ő : hát persze, kiszámítható, viszont hallottalak benneteket a minap a városban zenélni klarinétozol? mondom ja, aszonta fasza, teccett neki amit hallott, pedig szerintem, ha őszinte akarok lenni, akkor kritikán aluli a tudásom ilyen téren, csak fújom a pár kis átköltött klezmer nótámat semmi komoly, mégis volt benne valami amire egy igen jó muzsikus azt mondta érdemes odafigyelni.
ugyanez a képekkel, bevittem zsűriztetni tavaszi tárlathoz pár melót, megnézték elküldtek, jöjjek vissza jövőre mer szar, mondták a technikusok, hozzáteszem, egy öreg igen elismert és tekintélyes képzőművész mondta vigyem be a cuccokat mer "kurvajó melók, hadd lássák a begyöpösödött faszok, hogy van új a nap alatt",
szal elküldtek a technikások, az eredetiek meg azt mondják ez kell, csak csináld,
na most ezek után, kissé megrendültem az iskoláskodókkal szemben, mert kurva nagy különbség van, a hibakeresés, meg az objektív kritika között - amiből építkezni lehet, nem holmi nesze semmi fogdmegjól, idővel úgyis odabaszok bármelyiknek, amint beértem.

maradok tisztelettel ki voltam. remélem az ismerősöd még táncol, és kösz a reflexiót.
béke : létra

6.Lenin 2008.07.26. 17:33:22

lapi · lapi.blog.hu/ 2008.07.26. 10:02:58

Nekem szerencsém volt,még fiatalon láttam a következő filmet és ezek a képkockák meghatározták a további életem,ha bedől valami.......

www.youtube.com/watch?v=EUGlSfV3xJs&feature=related

......aztán tovább!

vagy leülök és meghallgatom...

youtube.com/watch?v=HL76ZqqZnRM

liidiiia 2008.07.26. 22:48:11

lenin: :-))))) jaja kábéra: "te csak táncolj, a zene meg majdcsak megjön valahogyan" :-)


sziasztok :-)))))))) , remélem tulok nyert tennap a kártyán ;-) :-))) . szal, mindenkinek szép napokat, én kábé bő 1 hét múlva leendek majd, addig balcsi és dolcsevíta. ahol remélem minden nagyon klassz lesz, és uaezt nonestnek is, akivel osztozni fogok a tavon!!!!!! lapi: neked is nagyon klassz adriát!!!!!!! + hölgyinek is jó pihit, és gecc et.nek is jó utat + testnek is jó kapolcsot!!!!!!! Ésésésés a kocsmában maradoknak IS minden mindenféle jókat!!!!!! :-))))

lapi 2.1 2008.07.27. 00:18:16

rohadt nehéz szülés volt, mert közben pakoltam is. most bemászok az ágyamba.
peace & love :DDDD

jaegtoer 2008.08.05. 04:29:48

Szia Lapi!

Nem nagyon melegíteném :-) fel ezt a témát, de mégsem bírom megállni, hogy ne feltegyem ezt az álnok:-) kérdést:: mi a csuda ez itt:-) ?

melegleles.blog.hu/2008/08/04/szivarvany_szentfazek_misszio
süti beállítások módosítása