Bookmark This Site

COMING - ÚT

"Ingrid Sjöstrand svéd költő Néha csontvázakról álmodok c. gyerekversében az anya megpróbálja megvigasztalni a gyereket, hogy "csak álom volt". Mire a gyerek: "Mintha sokat segítene, / hogy a szörnyűség itt belül van / és nem ott kívül." Ha a természet működésének fegyvertárában (sok más között) valóban megtalálható a káosz is, akkor nem csoda, hogy a káoszelmélet jelenségeibe lépten-nyomon beleütközünk - akár a külső természeti világban, akár saját belső világunkban. " Mérő László

Friss topikok

  • Gecc: Torrente is ezt a szarhazi Barcat szerette, nemde? Ehhh... hajra MU! (2011.05.28. 21:58) A vizsgálat lezárult, felejtse el!
  • Gecc: @hölgyválasz: Szia Holgyi! Mindenki megoregedett vagy nemtom, de az biztos. :-D (2011.01.31. 22:24) szöveg nélkül
  • jaegtoer: @lapi: Szia Lapi! Csak most látom hogy az szdf-fel kokettálsz. Az lmp már nagyon más? Üdv. (2010.02.02. 07:42) Elkúrtátok...
  • lapi 2.1: nem vagyok benne biztos, hogy vajon akad-e még bárki, aki olvassa a blogomat. mindenesetre csinált... (2009.10.28. 18:43) agycétén
  • lapi 2.1: bár gyurcsány iránti elkötelezettségünk továbbra is szilárd, mint a márvány, de a peresztrojka nev... (2009.06.05. 10:35) szezonzáró

Civilizációk harca, avagy szex a foci eb-én

2008.06.21. 09:45 lapi 2.1

"Az emberiség - ma inkább, mint valaha - válaszút előtt áll. Az egyik út a kétségbeesésbe és a végső reménytelenségbe vezet. A másik a teljes pusztulásba. Imádkozzunk, hogy a helyes utat válasszuk."

 

 

folytathattam volna az előző post-ot, mint egy jó naplót, hogy a káoszból ügyesen átvezetem a fonalat a focihoz, szexszel meg minden szart el lehet adni, ez a post tehát sikeres lesz, gondoltam. csakhogy eljött az úr 2008. éve június havának 21. esetéje. mikor legrövidebb útját kezdi meg a sötétség. azt minden óvodás vágja, hogy csatában a váratlan csapás nemcsak a foci tornákat, de akár háborúkat is eldönthet. csakhogy nem a sátán, hanem a párhuzamos univerzum küldte el üzenetét.

aki még most sem érti, annak szájbarágom: ezt egy 24 éves moszkvai faszi, dmitry utkin csinálta és a google nem talált magyar nyelvű cikket erről az emberről. aki kétségtelenül ruszki. akárcsak az a csapat, amelyik tegnap éjjel a hosszabbításban egy holland edző vezetésével csapást mért a civilizációnkra. ezt még szóvá sem tenném, de engem is átállított, azaz a ruszki foci elkötelezett hívévé tett. pedig voltak baljós jelek.

 

  

tehát huntington és a kérdés: MI LESZ ITT, EMBEREK???

 

 

Huntington nézete szerint a politikai ideológiák civilizációkon belüli összecsapását felváltja a vallás és a kultúra civilizációk közötti összecsapása.

Huntington civilizáció alatt a legmagasabb kulturális csoportosulás, a kulturális identitás legtágabb szintjét érti, ez alapján 8 civilizációt különböztet meg, melyek határvonala nem mindig követi az országhatárokat.

 
 

az emberiség tehát a következő összeállításban játszik a föld nevű stadionban. (mezszám nem igényel magyarázatot, zárójelben a szövetségi kapitány, mr. huntington megjegyzéseivel a tartalék játékosok kerülnek feltüntetésre. köztudomású, hogy a magyar aranycsapat volt van és lesz minden idők legjobb csapata, ezért a közérthetőség kedvéért a legendás WM formációban teszem közzé az összeállítást. amikor még volt fedezet, meg összekötő... btw, az utóbbira ma is nagy szükség lenne!

 

 
 
Kapus
 

A Kínai (kispadon: Kína, Vietnam, Korea, Tajvan, Szingapúr, illetve a kínai diaszpórák főleg Ázsiában)

Jobbhátvéd
 

A Buddhista (cs: Arunácsal Pradés, Nepál egyes részei, Bhután, Szibéria egyes részei, Kalmukföld, Mianmar, Thaiföld, Laosz, Kambodzsa és Tibet - noha kulturálisan külön entitásként kezeli, Huntington szerint nemzetközi értelemben nem alkotnak egy „nagy” civilizációt)


Középhátvéd (söprögető)

 

A Japán (egymagában, mint a nyugati és a kínai keveréke)

Balhátvéd
 

A Hindu (India, Nepál részei, és a hindu diaszpórák szerte a világban)

Jobbfedezet
 

Az Iszlám (A muszlim országok, valamint Albánia, Bosznia-Hercegovina és Kelet-India)

Balfedezet
 

Az Ortodox kereszténység (Oroszország, Görögország, Kelet-Ukrajna, ill. más, ortodox vallású területek)


Jobbszélső

 

A Nyugati kereszténység (Európa, a „nyugati keresztény” egykori szovjet tagköztársaságok, USA, Ausztrália, Új-Zéland)

Jobbösszekötő
 

Latin-Amerika (Közép- és Dél-Amerika országai)

Középcsatár
 

Az Afrikai, vagy Szub-Szaharai (a Szaharától délre) civilizáció (egy lehetséges 9. civilizáció, mely még nem létezik, de kialakulása valószínűsíthető)

Balösszekötő
 

A Magányos harcos (Több állam két civilizáció között ingadozik, vagy épp „civilizációt vált”, ezeket Huntington külön kategóriába („magányos államok”) sorolja. Ilyen Törökország, Haiti, a Karib-tengeri volt brit gyarmatok illetve Etiópia. Izrael is külön sorolható, de borzasztóan közel a Nyugati civilizációhoz.

Balszélső
 
 

 

 

 

 

namost elég végigfutni az összeállításon és máris látszik, hogy a mester csak 9+1 játékost nevezett, ezért én kiegészítettem egy ismeretlen ruszkival a csapatot, aki tegnap bebizonyította, hogy nevezése érvénytelen - nem emberi lény - mert a párhuzamos univerzumból érkezett, - ufók meg nem számítanak, legfeljebb az asztaltáncoltatás nevű játékban. csakis ezzel magyarázható ugyanis, hogy a bombaformában lévő hollandokat arsavin és társai olyan apró játékelemekben verték, mint gyorsaság, erőnlét, kombinatív játék, lövő technika etc. ja még valami. kapnak egy gólt a 88. percben, isznak egy kis frissítőt (dopping!!!!) – majd vigyorogva hülyét csinálnak a teljes holland védelemből. nem gyakrabban csak kétpercenként szívatják őket. húzogatnak, passzolnak az ötösnél, aztán 2-1 után az arsavin kivételesen nem passzol tovább, hanem nemes egyszerűséggel bevágja a zsugát van der saar lába között a kapuba. gorcsev iváni vigyorral udvariasan kéri a holland szurkolókat, hogy csendben figyeljék, hogy kell ezt a foci nevű játékot csinálni igazából…
hogy a kapitány mennyire baromarcú és ugatja a futballt, az abból is látszik, hogy pont védőnek tette be a buddhistát. azt azért megnézném, hogy amikor majd rávezeti a labdát a zorg bolygó gyors balszélsője, majd a mi derék védőnk leül a szögletzászlóhoz és eltöpreng azon, hogy vajon kapusként születik-e újra next time és vajon pont a sanghaji különleges gazdasági övezetben, vagy vlagyivosztokban?
az rendben van, hogy a kapusunk baszott nagydarab fószer és még növésben van, de ezért az egész kaput messze nem tölti be. és mi van, ha megsérül? Ja, akkor kalmükföld beáll…. azzal ki leszünk segítve.
huntington amellett, hogy tökhülye a focihoz, még korrupt is. nyilván indiai tőzsdén játszik, mert különben mivel lenne magyarázható, hogy annyi poszton számít indiára?
ami számomra teljesen komolytalanná tette a cuccot, hogy pont egy japót nyomott centerhalba. beszarok, bakker! oda ember kell, de szálas, nem egy mikró professzor!!! atyaisten, a kis húzott szemű majd egy iponnal akarja talán megállítani az ellenfél támadóit? hol élsz ember? mi lesz a légi csatákkal, az ütközésekkel, a rombolással egy japóval a védelem tengelyében? közben meg nagyon jók lennének elől. nem hiszem el, hogy a fizetésből nem futotta volna egy japán terepszemlére. ezek az emberek tudatosan készülnek, ráadásul láthatóan élvezik a kőkemény edzéseket. hihetetlen dilettantizmus, nem csatárt játszatni velük.

 

azzal dobom ki huntington elméletét az ablakon, hogy amikor én voltam fiatal, akkor is sok jóslat látott napvilágot, olyan is volt köztük, amit sokan nagyon komolyan vettek. az internetet viszont senki sem jósolta meg, legalábbis tudtommal.

 

 



huntington nézetei így hát tarthatatlanok, érdemes inkább figyelmünket két olyan területre fókuszálni, ami azért csak adhat némi vigaszt a kárhozat sötét erdejében bolyongó homo sapiensnek. ha már úgyis „elpusztul a világ”, legalább a hátralévő három napra  hagyjunk fel a  pécével és nevezzük nevén a grízes tésztát.  a kő legyen kemény, s a vaj puha, azaz a szex legyen szex és a fociban IS érdemes felfedezni a JÁTÉK-ot.

 

   "A szex szerelem nélkül csak üres szenvedély. Viszont az üres szenvedélyek között az egyik legjobb."

 

DEKLARÁCIÓ
 

határozottan elítélek minden szexista megnyilvánulást. bizony, a nők sokat szenvednek egy foci eb alatt, pláne ha nemsokára olimpia követi. ezért kötelességemnek érzem, hogy divatbemutatóval kedveskedjek minden kedves hölgynek. arról meg nem tehetnek, hogy a lesszabály nem bír beleégni a génjeikbe. autót viszont nagyon jól vezetnek, amint erről minden kedves férfitársam nap mint nap meggyőződhet, ha aktívan részt vesz a forgalomban.


sajnos ez a divatbemutató kicsit elterelte a figyelmemet a fociról. azt is mondhatnám, ellenszer kell de azonnal, mert valahogy belefeledkeztem a videótárak meglehetősen gazdag kínálatának riszörcsölésébe. ez talán jó lesz leszakadni a cuccról, bár sztem a botladozó csajnál is írtunk már néhányan rosszabb papírra! :DDDDDDDDD  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

előszőr is rójuk le hálánkat a kitűnő rendezőknek

 

 

 

 a ma este fellépő két csapat

 

 



 

 

 

 

most szólok, hogy nehogy bedőljön bárki a napi politikának! úgyis a ruszkik viszik haza az eb trófeát. már láttuk őket a hollandok elleni hosszabbításban. ez a csapat a párhuzamos univerzumból érkezett.

amúgy ezen a héten bármi történhet. a következő vébé előre lefutott. még két év 2010-ig. mellesleg a ruszkik szexben sem rosszak…

 



az idézetek természetesen woody allen-től származnak.




a tények ismertek…. azóta a spanyolok kivégezték a ruszkikat, ergo kár volt annyit rugóznom március óta fletóért, jön orbán kétharmaddal, ősszel dől a kormány. ez világosan kiolvasható egyébként huntingtonból is, csak eddig nem mertem bevallani még magamnak sem.

 

illetve mégsem volt kár, mert ilyen remek blogokat ajánlhatok minden kedves betévedő ufónak (klikk a képekre és lesz meglepetés)

 

 

 

 


ink cartridges

796 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lapi.blog.hu/api/trackback/id/tr6531858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lapi 2.1 2008.07.09. 18:55:28

sziasztok! :DDDD kösz paszti! :DDD hála a mobiltelónak és a hosszú tárgyalásoknak, végig követtek a társ-blogokat. a tiédre nagyon felkaptam a fejem. mert érteni vélem, ám kurvára nem értek vele egyet. annyira nem, hogy halasztom a che post-ot (bocs, jenőke) és már ezerrel verem a keyboard-ot. sietek, mert twá-ból is kaptam bőven ihletet. ha kinyomja az újat, akkor kicsit megkésik az enyém, de ez mellékes. abban pedig biztos vagyok, hogy veled a kapcsolatom nem változik, bár mondom előre nagyon másként látjuk a cuccot. végül is ez benne a jó. gépház...

lapi 2.1 2008.07.09. 18:57:23

szia jeag!!! :DDDD post után megnézek, elolvasok mindent, de most aktualizálni szeretnék!!!! :DDDD

lidia! :DDDDDDD elviszed ugyan innen a vendégeket, de alig várom!!!!!! :DDDDD

liidiiia 2008.07.09. 18:58:31

jaeg, ez a sok alkohol!!!! :-DDD

nekem ez az egyik kedvencem tőlük:
youtube.com/watch?v=lIlDymYg1WM&feature=related

lapi, szeva :-) , nah, még nincsen virtuális kilincs a képeim virtu otthonának ajtaján.
vagyis ami van, aztat még a zsebemben hordom, mint mikor lereszelték a kilincsünket, és nem volt időm megcsinálni, ezért aztán nemcsak a kulcsot, de a belső fél kilincset is a hátitatyómban hordoztam, ha kimentem. aztán a barátnőmnek adni akartam valamit, az egyik kávézóban lebzseltünk, és ki kellett pakoljam a fél tasit, hogy megtaláljam az ajándékot, így aztán előkerült a fél kilincs is. aszongya erre, hogy nahát, meg se lepődik, hogy nálam ilyesmik is vannak. a diákjaim anno fogadtak, hogy lesz-e nálam zsákvarrótű. volt (de véletlenül :-D ), és plusz csak mosolyt kaptam a nyertestől. :-DDD

liidiiia 2008.07.09. 19:02:44

lapi :-)))) , nem blog!!!! "csak" tár :-))))

tulokéknak, geccéknek üdvök, ha telóznál velük!!!! :-)

lapi 2.1 2008.07.09. 21:19:32

BREAKING NEWS:

gecc et jelentkezik az adriáról:

":D Kipusztolok, olyan meleg van. 'kuzdok a vegelgyengulessel.' sor+ fagyi=orvosság! Udv mindenkinek!"

az sms-t nem kommentálom, csak megjegyzem, ha gecc et és sör egy fagyi kombóban utazik, akkor különleges anyagból gyúrták, mert mindenki más rohanna a budiba 10 percenként. úgy meg mégsem teljes a nyaralás... :DDDD

liidiiia 2008.07.09. 22:35:39

lapi,

ITT IS BRÉKING NEWS!!!!!!!!

az úttörőszövetség kisúttörőjeként rá-ránézek gecc et blogjára, ahogy a b.nőmmel régen az úttörőtáborban önkéntes kapuőrök voltunk, és mostan láttam, hogy történtek érdekes dolgok,
szóval
írjad meg SOS gecc et.nak, hogy egy kedves valaki betévedt hozzá, ajánlotta neki, hogy kezeltesse magát, mert akkorákat nevetett a dolgain, meg ajánlotta egy blogajánló blognak, ahol mostan az ő blogját dícsérik, a kommentelők is, tök lelkesen.
hát ez tök jó!!!!!!!!!!!!!!! :-)))))))))))))))))))))
hurrrráááá :-)))))))))))
úgyhogy ma megihat még 1 sört! :-DDDDD

lapi 2.1 2008.07.09. 23:33:30

szia lidia! :DDD máris nyomom az sms-t, de már félálomban. jóéjt.

liidiiia 2008.07.10. 00:01:41

szia lapi, jóéjtet neked is, meg mindenkinek szép álmokat. :-)

jahhh, azért uirat geccnek, hogy ez még nem a CNN, az majd jövőre lesz, plussz addigra a blogajánló blog is kinövi magát országosra, minimum. nagyon kedvesek amúgy. :-)

liidiiia 2008.07.10. 00:51:21

lapi, ui2 geccnek: vagy megihat még egy SORT :-DDDD

lapi 2.1 2008.07.10. 07:20:31

jó reggelit! :DDDD lidia, lesokkoltam gecc et-at by sms. szerintem nem is mer hazajönni, emigrál horvátországba és elfoglal egy egész szigetet, ahol senki sem ovi/fletózik majd. :DDDD

test subject #28 2008.07.10. 07:35:43

lapi neked vannak ilyen kreatív ügyfeleid? :DD
www.techamok.com/?pid=4754

hacsaturján 2008.07.10. 07:48:49

lapi, ha látod a geccet, akkor mondd meg neki lécci, hogy a sör igazán málnafagyival jó, olymódon, hogy a meleg sörbe belefordítja a málnafagyit és jól összekeveri. azokban az időkben, amikor még a hideg sör kuriózumnak számított tejjel-mézzel folyó szocializmusunkban, eztet a módszert alkalmaztam. a sör hideg lett, a málnafagyi gyorsan elolvadt, így nem csöpögött a hasamra, továbbá senki idegen nem ült az asztalomhoz. :)))

lapi 2.1 2008.07.10. 08:23:24

ok, hacsa.

btw nem vagy te egy angol futballhuligán? szerintem a barna sör (ale) fanta mix ütötte ki őket a régi szép időkben. :DDD

hölgyválasz · http://holgyi.freeblog.hu 2008.07.10. 08:33:56

JÓ REGGELT KEDVESKÉIM !
/ezt odaát írtam nálam, de előzékenységből, bemásoltam ide is, hátha nem érsz már rá, csak magadhoz /be/térni !:))))/

Szia Lapikám!

Ne szabadkozz öregem, az elmúlt napokban én is épphogy csak beestem ide, azt is későn, mikor már szétszéledtek a Vendégek.
S ha már Jaeget említed, előtte szégyellem leginkább, mert volt úgy, h 2x is itt volt, s még csak szót sem válthattunk, interfenenciában hullámoztunk be s el innen, szóval sajnáltam szegényt, hogy önkiszolgálnia kellett.
Azért néha Ő is fáradt, de az a setét rejtély, amitől jókedve leledzik, nekem fel sem tűnt, ám most, hogy mondod.... :)))))
Örülök Neki/is/, hogy becsalhattam ide, kiváló, jó fej, és no, hát milyen jól jártunk vele mindannyian, meg persze Ő is, mert innen szépen átsétálhatott Hozzád, Tőled Gecchez, aztán szerény segédlettel Pasztihoz, meg még ki tudja merre, hol nyomát ugyan nem hagyta, szóval ezúttal közös lehet a ki-, azaz bocsi, a megelégedés !:DDD
Óh, és el ne feledjem, hát Rókicának külön örülök, kv szeretete bevonzotta, kezd befészkelődni a Lidi-Rókica-Hölgyi triumvirátus, s kialakulni egy női sarok is, és ez azért nem ám abból a retkes-repedt fajtából való !:DDD

Az új poszt miatt meg ne rágd magad, olyan az, mint a háború, meg a wc-re menés : ha menni kő, akkor menni kő, tehát ha majd kigyön belőled, akkor kigyön !:DDDD

Ezt átmásolom Hozzád, hátha nincs már időd visszaugrani, nem hagyhatod csapos nélkül a korcsmát ugye te sem, lám-lám, Gecc et. haszna csak most domborodik ki igazán !:))) jut eszembe, még nem rajzolt domborhátú macskát, akit épp egy egerentyű akar és fog is bekapni...!:DDD/

SZÉP NAPOT NEKED MINDENKINEK !

hacsaturján 2008.07.10. 09:11:27

hát tudom én ebben a nagy, tétova kivagyiságban?
utoljára gyurcsány voltam (lélekben), lehetek fradi drukker is. sic itur ad astra.

hölgyválasz · http://holgyi.freeblog.hu 2008.07.10. 09:37:04

A csillagok mai állása szerint, még mindig kedvezőbb tétova kivagyinak lenni, mint gyurcsánynak!:))))

hacsaturján 2008.07.10. 09:40:33

a zabaj, hogy nem én vagyok a saját körösztapám, bár titkos szegletekben csak tündibündinek hívom magam. :)))

hölgyválasz · http://holgyi.freeblog.hu 2008.07.10. 09:51:58

A tütüs tündibündi, aki tüllszoknyácskájában rókázik :))))))
/ bocsi Rókica, nem Rád céloztam !:))))/

hacsaturján 2008.07.10. 09:55:34

pedig kedvenc elfoglaltságom a rókázás. tökmindegy, hogy mire céloztál.

liidiiia 2008.07.10. 11:57:01

hölgyi, sőt kvatrumvirátus!!!! csak whipyt nagyon leköti a diákélet, és annak minden +/- vonzata!!!!!!!

hacsával kapcs, még a múltkoriakhoz hozzászólva, szóval, én nem gondoltam, hogy bármi komoly lenne, mert mindkettőtökkel van egy nagy nagy biztonságérzetem, ami pediglen az, hogy egyikőtöknél se láttam még olyat, hogy bármilyen nézetkülönbségre az lenne a válaszotok, hogy ki akarnátok közösíteni (el akarnátok küldeni a közösségből) azt, akivel vitátok van, és a vitát abba tudjátok hagyni, ha kell. nálam ez a minimális de egyben elégséges feltétel, ebből jottányit nem engedek, de e felett nem várok el mást. szal nekem ez adja a biztonságérzetet, és adja ezt bőven mindkettőtökkel kapcsolatban. azt ezér nem ijedezek, ha szellő fú esetleg. lobog a hajunk!!!! :-)


hacsa,
a sör-málnaszőrfagyi kombóról, hogy akkor senki se nem ül le az asztalodhoz a b.nőm jut eszembe, akinek nagyon kevés érzéke van bizonyos elvárásoknak megfelelni, és eccer egy elegantos kávézóba mentünk,
a für emil festményei ottan voltak kiállítva (nekem a radioaktív tacskó a kedvencem, de nem találtam neten meg: www.virtuartnet.hu/fur/fomenu.htm ), azt akkor már meg is iszunk valamit a képek között. csakhogy nála volt akkori szokása szerint 2 L kóla, de táska meg nem, erre lecseszi a 2L-es kóláját az elegantos asztal közepére. mondom neki, nemá, ez egy elegantos kávézó, mindenki minket fog nézni. nah erre levette, de mondja nem érti mi a bajom, elvileg nem érti. na, én meg rendeltem pálinkás kávét, ki is hozták, de a pálinkát külön, bele is löttyintettem, de jól kifolyt, mert az ugye a víz volt, amit elegáns helyeken hoznak a kávéhoz, a pálinka mégis benne volt már a kávéban. nah az asztal tiszta felhígított pálinkáskávés lett. mondom neki tedd vissza a kólát is középre. erre annyira elkezdtünk nevetni, hogy összegörnyedve fetrengtünk... na hozzánk se nem jött oda senki. :-)

hacsaturján 2008.07.10. 12:11:00

ajjaj! :))))

mink eccer a rókával jöttünk hazafele a hévvel, aztán elkezdtük konstatálni, hogy az utazóközönségnek ugyancsak lóg a feje, ezért szépen elkezdtünk jó hangosan munkásmozgalmi, valamint orosz népdalokat énekelni, hátha kerekedik valami hangulat, de az emberek olyan furák valahogy, csak néztek ki a fejükből, hiába is volt nekünk virágos hangulatunk. polgár nem pukk csak úgy, ukkmukkfukk! :)))

liidiiia 2008.07.10. 12:57:56

hacsa, munkásmozgalmi népdalok ilyenténképpen éneklésében: szintén zenész :-)))) , annyi, hogy zenei hallás totális hiányában hangosan én csak ha felettes énemet alkoholba feloldottam előtte, nagyon sokba :-) , de nem hangosan, én is jaja, jóóóó az. :-)))))

rokica · http://www.rokica.blog.hu 2008.07.10. 13:16:03

liidiiia,
az nem lehet probléma. Atyámnak isteni, saját főzésű házipálinkája van. Oldja az aranyat.

lapi 2.1 2008.07.10. 13:16:50

régebbi emlék. balaton kell hozzá és déli part. állsz a parton és kiválasztasz egy középkorú kispolgárnak látsz arot, aki jön kifelé a térdig érő vízben és még van olyan 60 métere a partig. ránézel és dinamikusan integetve, hadonászva ordítod felé széles vigyorral: "hát ez nem igaz, hogy ennyi év után pont itt találkozunk... (nagyon lelkes vigyorral a szeme közé nézel az embernek, aki hihetetlen gyorsan bizonytalanodik el. hát ilyen nincs, nahát kiáltod, egyre lelkesebben mész a pali felé, az utolsó 20 méteren nyújtod is kezed. ő is nyújtani fogja, mikor ellépst mellette és orditozol tovább. még 10 métert, mert ezt csak egyszer lehet elsütni/per vizreszállás. viszont félóránként ismételhető.

jenőke 2008.07.10. 13:38:31

rokica • www.rokica.blog.hu 2008.07.10. 13:16:03
''''liidiiia,
az nem lehet probléma. Atyámnak isteni, saját főzésű házipálinkája van. Oldja az aranyat.''''

Eszembe juttatott egy pálinkás emléket.
Apósom apja 90 éves már elmúlt, és szenvedett a köszvénytől. Nagyon.
Hasonló korú haverja mondja neki, hogy egyen pálinka levest. Az milyen? No: fél liter melegített pálinkába kockázz bele zsíron pirított kenyeret. Négy, vagy öt napig nem is panaszkodott a köszvényére.

lapi 2.1 2008.07.10. 13:55:13

volt egy barátom, isten nyugosztalja. egyszer szilveszetr előtt észrevette a konyhában, hogy egy csuporban szoba-hőmérsékletű libazsír található, amit anyámtól hoztam el korábban. azt mondja a srác: megyek berugni, mert közeleg az év vége, meg szeretném húzni a libazsírt. mondom, nincs itthon kenyér, mert volt egy régi, de azt hozzávágtuk a szomszédhoz, még nem tudja a rendőrség, hol van elásva a pali. szal megam is meglepődtem, amikor egy slukkra berántotta a 2 dl zsírt, mint egy pohár bort. mondom neki, bzdmeg, te ettől napokig fogsz hányni meg fosni. azt mondta ez baromság, a zsír kibéleli a gyomrot, mintegy filmréteget képez rajta, s akkor annyit ihatsz, amennyit beléd fér, mégsem leszel részeg.

mondom majd meglátjuk. már benne jártunk au újévben, amikor kiderült kivételesen nekem lett igazam. ám ennek nem örülök, mintahogy annak sem, hogy miért vitázok én a twá-án szinte naponta? viszont imádok politizálni. ez nem könnyű dilemma, de azért egy szíjártó szintű háeszekre csak nem bírom ki. úgyhogy most a munka felé fordulok.

hacsaturján 2008.07.10. 14:06:04

ezt a zsír dolgot én is kipróbáltam kiskoromban, egy nagy evőkanál zsírra egy slukkra megittam egy üveg vodkát. annyi zsírt én még életemben nem hánytam! ellenben ismerem az orosz módszert, az tényleg tuti!

lapi 2.1 2008.07.10. 14:28:55

a kód neve szárított hal és nyers uborka? :DDD magam láttam a pálma presszóban egy ruszki ales fizetésnél előkapta a brifkóját (antant ővet viselt a tiszt) fizetéskor. a bankfegyek között ott figyelt néhány szárított halszelet is. a ruszki megszállás post-ért kiállt!!! :DDD vagy te ismered a ruszkik atomtitkát is, hacsa?

hacsaturján 2008.07.10. 14:46:03

azok is, megpéldául sózott, reszelt cékla dióval meghintve, friss juhtúró, szóval mindenféle zakuszka. vizet nem ihatsz, csak vizecskét. öregem, két üveg vizecskét ittam meg egy estébe nyúló uzsonnázás közben, majd kocsiba szálltam és reggelre itthon voltam. az atomtitkot nem, de a légierő polgári alkalmazásának lehetőségeit igen! :))) beszartam, a barter korszakban a saját árumért mig-23-as hajtóműveket kínáltak cserébe, mondom bocs, de nem szíriai illetőségű vagyok, mit kezdjek én eféle csereáruval, erre megmutatták, vazze, szénát szárítottak vele! cca. 4 km hosszú szénakazlat láttál már? kifeküdtem rögvest.

liidiiia 2008.07.10. 15:20:55

hacsa mig-ek: :-DDDD

-----------------------

rokica :-)))))), oldja az aranyat, jaja :-DDDD .
nah, én meg benne ragadoztam ebbe a konfliktusba itten alább...

liidiiia 2008.07.10. 15:22:41

sziasztok:
nah, az én elveimmel ez, hogy volt egy konfliktus, és ebben most valakinek nincsen joga a saját álláspontját elmondani (függetlenül attól, hogy én egyetértek-e azzal, vagy nem), szal ez engem bánt.

úgyhogy ideiglenesen átadom eztet a nevem alatti blogfelületet vitára. (később csak képek lesznek rajta, mostan az nincsen.)
merthogy én szeretném, ha a malaccal való vita nem úgy zárulna le, hogy nincsen lehetősége neki is elmondani, amit ő gondol. eztet igazságtalannak tartom, még akkor is, ha malacot meg jenőkével kapcs tartom igazságtalannak (de nem gondolom, hogy ő az egyedüli hunyó!, az annyira ritka, hogy valaki tökéletes :-) )
bővebben itten, ha valakit érdekel: liidiiia.wordpress.com/2008/07/10/vita/


és mega thnx!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! testnek, hogy itten így boldogulok ezzel a blogfelülettel!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-)))))))

lapi 2.1 2008.07.10. 16:35:51

:DDDDDDD ezt már otthon, mert vége a melónak. :DDDD grat lidia!!!!!!! :DDDDDDDD

jaegtoer 2008.07.10. 17:28:50

Kedves Lapi!

Direct Malackához írtam, de szeretném , ha Te is elolvasnád. Kérlek.

szenzor.freeblog.hu/archives/2008/07/04/Bizonytalan_tepelodes/

jaegtoer 2008.07.10. 17:32:43

Bocsánat, annyira siettem, köszönni meg elfelejtettem.
Szia Lapikám,

Most aztán hátradőlök sörrel, vodkával a kezemben és nézém, hogy az szerkentyű mozog-é, amit szeretetnek hívunk.

Non est volentis · http://nonest.blog.hu/ 2008.07.10. 17:39:10

Én is támogatom a Malacka-Lapi-Jenőke háromszögben létrehozni kívánt világbékét... :)

lapi 2.1 2008.07.10. 20:23:26

már két hosszú hsz-t nem küldtem el lidiánál, aki nem könnyítette meg az estémet. :DDD csakhogy teljes a család, nagy a pörgés. mindegy nagyon lerövidítem lidiánál. :DDDD

Non est volentis · http://nonest.blog.hu/ 2008.07.10. 22:01:51

youtube.com/watch?v=ojI0-GCe2as

Lapi, előbb-utóbb csak lezárulnak ezek a mostani kemény ügyek is, nem csodálom, hogy kevésbé vagy vicces kedvedben az utóbbi pár héten.


Jó éjt!

sziligan 2008.07.10. 23:52:55

Nem kéne erőltetni ezt a "szeressük egymást gyerekek" sztorit mindenütt.
A TWÁ-ról, vagy máshonnan áthozott, és itt folytatott vitáknak nem szükségszerű itt megjelenni.
Zárják le a vitát ott, ahol elkezdték.
Mindenki tiltsa ki saját blogjából a neki nem tetszőket, amennyiben máshol összekülönböztek. Lehet engem is nyugodtan, habár ezt nagyon megszenvedném, mert nagyon finnyás vagyok, és nem mindenhová teszem be a lábam (habár ez vaskos képzavar a blogok látogatására).

A konkrét ügyre kitérve: lapi több ízben nem vett tudomást a foglalkozását érintő negatív minősítésről, nem válaszolt. Nem ismételgetném a jelzőt, mert nem szokásom egy sérelmet unásig felhánytorgatni (mint ahogy megteszi ezt más, akit csak egyszer kell megsérteni és ő még 5-6-szor beidézi). Végül is nem ezért lett kitiltva. Ellenben visszavághat, tiltsa ki ő is lapit a saját blogjáról. A TWA-n azóta is vitázhatnak. Aki meg önkéntes száműzetésbe vonul, az így járt.

Nem kell itt jópofizni, hogy egyszer tesó, egyszer meg utolsó csirkefogó, aztán meg legyen béke tesó, csak azért gázoltam a lelkedbe, mert nagyon jólesett...

(bazsesztoni) sziligan

Amúgy meg mindenki álljon ki: www.youtube.com/watch?v=sU_owH2v8QM&feature=related

liidiiia 2008.07.11. 01:13:20

nah, én csak a fairplayt szeretném, aszt az mostan megvan, mert van egy felület, ahol mnki elmondhatja. ennyi elég is. nem lehet mindent megoldani, de nem mindegy, hogy a megoldhatatlant hogyan nem oldjuk meg...
no, nem is nyilatkoznék többet a témában.

jóéjtet mnkinek! :-)

jaegtoer 2008.07.11. 06:44:35


Rokica írta Lídiának (2008.07.10. 13:16:03)

'... Atyámnak isteni, saját főzésű házipálinkája van. Oldja az aranyat."

Kedves Rokica!

Ez az anyag erősen felkeltette az érdeklődésemet. Bevizsgálásra, szigorúan csak bevizsgálásra... szívesen venném, ha valamilyen úton-módon én is hozzájuthatnék, ellenállhatatlan késztetést érzek a megtapasztalást követő definíció megalkotására, majd egy könnyed összehasonlító elemzésre a királyvíz paramétereivel. Addig is csak érzem, ahogy szárad, egyre jobban kiszárad a szájam... :-)

Nem vagy Te egy kicsit elfogult isteni Atyádddal és az ő Pálinkájával?

jaegtoer 2008.07.11. 06:57:24


Kedves Sziligan!

sziligan 2008.07.10. 23:52:55

Senki nem erőlteti. Az egyszerűsités a matematiban, adózásban :-) nem csak megengedett, hanem kívánatos, emberek és közösség vonatkozásában ellenben megengedhetetlen.
Aztán a végén lehet, hogy ugyanaz az eredmény jön ki.

liidiiia 2008.07.11. 07:37:56

jaeg :-)))) , rokicáék pálinkája után akkor oldhatjuk is az aranyat ;-))))

www.youtube.com/watch?v=nTMQJi_wDi8&feature=related

jó utat neked!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-)

lapi 2.1 2008.07.11. 07:50:24

jó reggelit! :DDDD

bazsesztoni, két kérdésem van.
1. beépíthetem-e ezt a videót a post-omba? (be fogom, most szólok!!!)2. miért nem szólsz be gyakrabban ide bármiről? (úgyis azt mondod, majd pont annyiszor dumálsz be a jövőben is, ahányszor jónak látod, és mit ugatok én ebbe bele! legalábbis remélem.)

nem mintha érdekes lenne, de ilyen talán egy évben kétszer fordul velem elő, mert igen jó alvó vagyok. tegnap korán kikapcsoltam a computert és iszonyúan gyorsan elaludtam, csakhogy 3-kor kipattant a szemem. minden blogot elolvastam a telómról egy napra visszamenően, akit csak ismerek.

nagyon megnyugtatott, hogy lenin öregfiú ízlése kitűnő! és minden szempontból. :DDDD

kézcsókom a kedves feleségednek, mi papucsok tudunk házasodni!!!! :DDDDDDDD

jeag, te vagy az a fajta fickó lehetsz, aki rendelkezik azzal a képességgel, hogy másodszor néz be egy kocsmába és máris mindenki törzsvendégként kezeli. ez kivételes és tiszteletreméltó képesség a szememben. ezért most provokállak kicsit.

pls nézd meg bazsesztoni videóját a bob marley-t.

ez meg egy comment egy olyan videoról, amit nem tehetek fel a magyar btk értelmében.


smileymann2 (3 days ago) :

"man made beer god made weed who do you trust "

fordítás: az ember alkotta a sört, az isten a 'füvet'. melyikükben bízol?

valójában ez nem is olyan vicces, ha belegondolok. ezért mindenkit ezennel figyelmeztetek, hogy bűncselekményt követ el, ha elszí egy joint-ot bob marleyvel!!!! tojást dobhat, de soha ne akarjon "az ördöggel cimborálni!"

én sem tennék ilyet elévülési időn belül!!! le a rohadt drogosokkal!!! :DDDDDDDD

TISZTELJÜK A TÖRVÉNYT!!!!

lapi 2.1 2008.07.11. 07:58:22

most látom lidia, te is itt vagy! :DDDDD

ezután a zene után, kimondom: TE VAGY A KOCSMA IGAZI SPIRITUÁLIS VEZETŐJE!!!!

liidiiia 2008.07.11. 08:03:39

lapi :-)))) , a csörgőkígyót is isten alkotta, csak gondoltam időben szólok! :-D
jaeg elutazni készül asszem, neki a jó utat-utazást ahhoz kívántam, nem bob marleyhoz!!! :-D
+ jah-jah, tiszteljük az örvényt :-D

liidiiia 2008.07.11. 08:09:54

lapi :-)))), hát, én mint spiritu vezető..., nonest is eztet látomásozta tennap :-)))), nah, lehet a HolySpirit az!
eztet mjuzikot hacsa ajánlotta tennap, dobom is át neki labdát akkor, közben befejezem az utolsó taktusokat... "zivéééééé lesz holnaaaapra aaa viláááág!" :-D

liidiiia 2008.07.11. 08:20:38

internacionáléról ugrik be, hogy:
találós kérdés, hol született és alkotott a köv híres szellemi vezető: (ezen a helyen a tiszteletére el is nevezték róla a helyi plázát :-D )
www.freewebs.com/socialistcommonwealth/bralds_marx-s%20(2).jpg

liidiiia 2008.07.11. 08:24:14

no "jó reggelit" és szép napot mnkinek! :-)

liidiiia 2008.07.11. 08:40:03

lapi :-)))))
nah, hát el is feledtem frissíteni a saját blogoldalamat, csak mostan néztem be érdemben magamhoz :-D , képzeld lekéstem a repülőt, életemben először :-D) , mondjuk lehet azért is, mert közben tudtam, hogy hazamehetek holnap kocsival is (de az 14 óra, és úúúúútálom).

jaegtoer 2008.07.11. 08:50:27

Kedves Lapi!

Köszönöm.

Semmi tiszteletreméltó nincs bennem.

Hálát adok a sorsomnak, Istennek, Allahnak, a Kimondhatatlannak, Buddhának, Atonnak, és Amonnak, továbbá az összes többinek, az Univerzumnak, valamint az összes felmenőmnek (akik közt nincs majom ős:-), és a csiszolóknak hogy olyannak sikerültem, amilyen. Állapot. Igaz, őrködöm, hogy el ne b_ssz@m, és jó fegyvereim vannak, de ezeket is csak kaptam. Mit tegyek, az élet elhalmozott ajándékaival, sokat eltékozoltam, most már vigyázok arra, ami megmaradt.

49, maholnap 50....

Nagyon szeretem Bob Marley-t. Rekreációs, lélekmaszturbácios egyszemélyes tréningjeimre néha ő is benéz. Valamiért nem zavar a 36 vagy 37 féle tetű sem a hajában. Más esetben lehet, de nála nem érzek viszolygást.

A fűfélékkel úgy kerültem kapcsolatba, hogy előbb olvastam, majd a P-i színházban láttam a Déry: Képzelt riport egy am...t,
Olyan elementáris erővel hatott rám, hogy egész életemben visszatartott attól, hogy kipróbáljam, milyen is ....
....úgy két évvel ezelőttig. Akkor adódott egy alkalom.... Azonban aki adta volna, olyan részeg volt, hogy nem tudta megsodorni. Ezt intésnek vettem, és nem vettem a kezembe. Nem csak elgyengülés volt ez, hanem egyfajta krízis.
A nagyobbik fiam akkor már hónapok óta füvezett (már talán nem), és én rettegtem, és azóta is rettegek, hogy újra belekezd. Beszélgetek vele erről... Legutóbb is megerősítettem: Az ember olyan csodálatos, és a világ olyan gyönyörű, hogy pótlékra semmi szükség. Ha pedig mégis, nyugodtan mondja el - meg, ugyanúgy fogom szeretni, mint addig, semmi rossz nem alakul ki bennem, csak mondja meg...
...hát valahogy így...

Amúgy a piával meg sokszor viccelek, de többször ültem ide Finnlandiával a kezembe. A hangulat miatt. Van hogy beírom egészségetekre, van hogy nem. Egyébként nem iszogatok, és keményen se vedelek.
Carpe diem, szó szerint és horatiusi értelemben.

Nem vagyok magányos. Nem nem vagytok pótlékok.
Csak megörültem, hogy rátok találtam.
Amúgy meg provokálj nyugodtan. Azért vagyok itt, mert a változatosság gyönyörködtet, és nem kelt bennem ellenszenvet. ... de, mindennek van határa!!:-)

jaegtoer 2008.07.11. 09:09:01

Egy másik posztba betettem, ide is beteszem, nem kommentelek, mostantól az affaire-t tekintve hallgatok.

Váci Mihály:
Valami nincs sehol

Süvítnek napjaink, a forró sortüzek,
– valamit mindennap elmulasztunk.
Robotolunk lélekszakadva, jóttevőn,
– s valamit
minden tettben elmulasztunk.
Áldozódunk a szerelemben egy életen át,
– s valamit minden csókban elmulasztunk.

Mert valami hiányzik minden ölelésből,
– minden csókból hiányzik valami.
Hiába alkotjuk meg s vívunk érte naponta,
– minden szerelemből hiányzik valami.
Hiába verekszünk érte halálig: – ha miénk is,
– a boldogságból hiányzik valami.

Jóllakhatsz fuldoklásig a gyönyörökkel,
– az életedből hiányzik valami.
Hiába vágysz az emberi teljességre,
– mert az emberből hiányzik valami.
Hiába reménykedsz a megváltó Egészben,
– mert az Egészből hiányzik valami.

A Mindenségből hiányzik egy csillag,
– a Mindenségből hiányzik valami.
A Világból hiányzik a mi világunk,
– a Világból hiányzik valami.

Az égboltról hiányzik egy sugár,
– felőlünk hiányzik valami.
A Földből hiányzik egy talpalatnyi föld,
– talpunk alól hiányzik valami.

Pedig így szólt az ígéret a múltból:
– „Valahol! Valamikor! Valami!”
Hitették a bölcsek, hitték a hívők,
– mióta élünk, e hitetést hallani.
De már reánk tört a tudás: – Valami nincs sehol!
– s a mi dolgunk ezt bevallani,
s keresni azt, amit már nem szabad
senkinek elmulasztani.

Újra kell kezdeni mindent,
– minden szót újra kimondani.
Újra kezdeni minden ölelést,
– minden szerelmet újra kibontani.
Újra kezdeni minden művet és minden életet,
– kezünket mindenkinek újra odanyújtani.

Újra kezdeni mindent e világon,
– megteremteni, ami nincs sehol,
de itt van mindnyájunkban mégis,
belőlünk sürgetve dalol,
újra hiteti, hogy eljön
valami, valamikor, valahol…

lapi 2.1 2008.07.11. 09:16:26

persze jeag, ez baráti provokáció volt. én olyan srácokat védek időnként, akik pl elvégzik az egyetemet, szívogatnak, semmi baj velük. egy nap viszont lecsap a rendőrség és bebasszák őket fél évre a kemény fiúk közé a sittre. többnyire persze odabent sem bántja őket senki, mert az alvilágnak is van szíve. csak nagyon zárkafüggő. ott is van annyi szívtelen ember, mint pl a bárhol.

nekem nagyon egyszerű a filozófiám. az agysejtjeim pont annyira a sajátom, mint pl a tüdőm, gyomrom, vagy zsírpárnáim.

hogy miért szabad durván módosítani piával, miért nem bob marleynek van igaza?

ezzel kapcsolatban a merjünk beszarni! c. postomban megpróbáltam mindent elmondani, ami ezzel kapcsolatban eszembe jutott és fontosnak tartok. bár az hallucinogén, de a subject szempontjából mindegy a szer.

lapi.blog.hu/2008/05/12/trip_az_unio_szulohelyen_avagy_jogot_a_sajat_tudathoz

a fű szerepet játszik még a KLÓNOZZÁTOK A COFFEE SHOP-OKAT! c aktuálpolitikai szösszenetemben is.

lapi.blog.hu/2008/05/25/klonozzatok_a_coffee_shop_okat

na most nem mondom, hogy ezeken rágd át magad, de benne van, ami ezzel kapcsolatban bennem van. :DDD

ha mégis nekiesel, kapj elő egy palack absolut vodkát. az mégsem ruszki! :DDDDD

liidiiia 2008.07.11. 09:20:20

jaeg, én is a szívembe zártalak téged. azért lapi definíciója, hogy a 2. hsznél törzsvendég voltál nagyon találó ám!!!!!! :-)))))))))))))))))))

carpe diem, én ezt a holt költők társaságából ismertem meg, ahhoz a filmhez kötődik. ami plusz 1 szín, ilyen értelemben.
www.youtube.com/watch?v=Ppqb0t_B0KY

hölgyválasz · http://holgyi.freeblog.hu 2008.07.11. 12:37:45

Halihó, szép pénteket !

Mármint nem a Robinsonost, mer' ugye ez mégsem a twá !:)))

Jaegem véleményét tökéletesen osztom Bob M. ügyben, nekem szintén a kedvenceim közé tartozik. Az a haj, meg még jól is áll nekijje, el sem tudom képzelni rasztásan egybekapaszkodó tincsei nélkül!:)
Mint ahogy Leninnel is van az a hullámhossz, és az nem ám ultrarövid!:), amin együtt ringatódzunk, tegnapi összeállítása is olyan kellemes volt !

Most egyelőre eltántorgok, -kihörbintettem aranyfászölös poharam- később jövök még, addig is üdvök és legszebb mosolyaim Nektek !:))))

jenőke 2008.07.11. 14:03:53

Azt hiszem, megvilágosodtam a tojásdobálás bírói megítélése tárgyában.
Igaza volt a bírónőnek, ezek az emberek tévedésben voltak, bár ez szerintem polgári jogi kategória, és jókat lehetne vitatkozni az alkalmatlan eszköz, az eventaulitás, a gondatlanság, szándékosság, stb. megfontolandó indoklási elemek alkalmazhatóságáról.
Nincs erre szükség.
Emlékezzünk! Amikor D209 típusú miniszterelnökünket hajigálta valaki, utána Rogán Úr titkára lett!
Tehát a mostani dobálók mindössze állára nyújtottak be pályázatot.
Ennyi történt.

jenőke 2008.07.11. 14:04:52

Javítás:
Tehát a mostani dobálók mindössze állásra nyújtottak be pályázatot.
ÁLLÁSRA

lapi 2.1 2008.07.11. 15:37:38

jenőke, le ne lődd a che post poénját. loppert dániel egy latin amerika szakértő és érdemes lesz megfigyelni, mit mond che guevaráról! twá-án kíírtam magamból a "szégyelljük magunkat" címűt. ezért mégis, ne fél, che! a végleges cím. :DDD

jenőke 2008.07.11. 16:13:32

Lapi!
Ezt hívják véletlen egybeesésnek, vagy minek.

jaegtoer 2008.07.11. 16:40:12

Jenőke írta:
"...Tehát a mostani dobálók mindössze állára nyújtottak be pályázatot."
:DDD
Ez mondhatnám gromek. Tehát mondom: G R O M E K !

jenőke 2008.07.11. 16:56:24

Te Jó Isten!!
Mit jelent az, hogy G R O M E K ! ... ??
Úgye, nem kell zokkon venni?!, vagy megdicsétek?
Két elybe keveredtem.

hacsaturján 2008.07.11. 17:08:25

gromek
régi amerikai vígjáték (kopogd le a fán), főszereplője a magyar maffiozó, név szerint lászló gromek (j. robinson alakításában). mivel a műveltségileg hátrányos helyzetben levő amerikaiaknak a gromek név semmit nem mondott, ezért a "tökjó" szinonímájaként kezdték el kezelni, azaz "minden nagyon gromek".

jenőke 2008.07.11. 17:09:10

Megtaláltam, mert kerestem!
Remek!:
Állati!, Baromi!, Bravó! (< ol. bravo 'remek, nagyszerű'); Császi!, Csúcs!, Dzsanás!, Frankó!, Franyó!, Gromek!, Kafa!, Katány! (táj.), Klassz!, Komcsi!, Köcsög!, Kurva jó!, Kutyus!, Marha jó!, Maszek!, Okés!, Ollálá!, Profi módi!, Skafa!, Stramm! (< ném. stramm 'délceg; kiváló, nagyszerű'); Szupcsi (< szuper); Szuper!, Szupi!, Tök csúcs!, Töki!, Vagesz!, Zsuga!, Zsúr!

jenőke 2008.07.11. 17:11:20

hacsaturján 2008.07.11. 17:08:25
gromek

Kössssz! Ez okozta a gondom, mert láttam a filmet, de nem leltem kapcsolatot.

jenőke 2008.07.11. 17:12:32

Ja! és azt sem tudtam, honnan ismerős a szó.

lapi 2.1 2008.07.11. 18:39:47

vazze, én is láttam, s nekem sem jött le, csak így, hogy hacsa elmondta. be is építem a postomba, hadd guglizzon más is, aki nem olvas háeszeket. :DDD na megyek vissza a gépházba. :DDDD

gromek...

jenőke 2008.07.11. 20:08:58

Lapi!
Egy, már régen lejáratott valószínűsítés jutott eszembe!
Terroristák bombájától rettegő ember a repülőgépre száll.
Nem kell rettegnie, ha visz magával bombát.
Ugyan mi a valószínűsége annak, hogy két bomba van ugyanazon a repülő gépen (egyesek kedvéért, a két szóban megjelenítés szándékos, és én vicces vagyok)

Más.
A repülésről asszociálok: írtam már nektek családom őseiről. Ez is egy ilyen történet.
Déd apó észrevette, hogy jobban fogy a tüzelője (tél volt, 1945, vagy talán 46.-ban), és ezt úgy magyarázta, hogy a fa ellopódik. Így: ellopódik.
Nem tudta, hogy hogyan. Feljelentenie sincs kit. Nem is akart.
Ámde kikeresett egy jóképű rönköt, óriási göcsörttel. A göcsörtös részt kimunkálta, abból dugót képezett, és a keletkezett lyukat megtöltötte az akkoriban használatos robbantó, vagy robbanó anyagokkal.
És várt….
Amikor a szomszéd konyhája felrobbant, a felrobbantak első ijedtségét fokozta az a szekercével megjelenő kérdés: Te lopod az én fámat?

liidiiia 2008.07.11. 20:13:58

hát akkor gromek!!! :-DDD és üdvök kedves mnkinek. nem láttam még ezt a filmet, de majd :-D . én léptem min 2 napra. :-)))) minden jókat :-)

jenőke 2008.07.11. 20:29:07

Lapi!
Engedelmeddel, most másokhoz is tennék fel egy kérdést.
Ugyanis nemrég fejeztem be (tegnap) Márai 1948. évi naplójának olvasását, a többit régebben olvastam, de akkor még nem leveleztünk.
A kérdés nem az, hogy a naplóból ki mit akar kiolvasni, ugyanis aki sokat ír, attól mindenre lehet a saját szándékainkat erősítő mondatokat találni.
Ez Máraira is igaz. Az is igaz, hogy a jelenlegi besorolás szerint Ö jobboldali. És ez most válik összességgé, értelmezhetővé, ahogy naplóját megismerjük, ha úgy tetszik emberivé.
A kérdés az: nem Ő volt-e az első magyar blogger?
...akit válasz nélkül hagytak?

lapi 2.1 2008.07.11. 20:59:38

szia lidia és jó utat! :DDD ez érdekes, mert olvastam néhány márait és nekem az jött le, hogy teljesen normális az ember és nagy humanista. igazság szerint a feleségem nagy márai-fan. ő viszont még nálam is jobban fanolja a fletót!!! :DDDD

viszont 8 óta nézem felváltva a hittévét és echot. volt már fürj lajos, most meg bayer két magyar hirlapos faszival + tóth gy. lászlóval. utóbbival elbánt a sors, ez rá van írva az arcára. azt mondja, nem történt semmi a hétvégén. minden normális helyen megdobálják a identitás zavarban szenvedő melegeket. esküszöm, péntek nyár este ennél nincs viccesebb műsor. :DDDD méghogy márai a jobbos. :DDDD

viszont megy a golden league rómából a sport 1-en. lehet választani. én márai mellet csípem az atlétikát is. a versenyzők meg nem olyan mérgesek, mint a fidesz képviselő, aki azt mondta, hogy az okt 23-i rendőri brutalitás miatt volt kockakődobálás. meg záptojás. ja korábban az októberi operettforradalomra azt mondta, hogy ez olyan mo-nak, mint az usá-nak szept 11. leklileg gondolhatta, mert az imént optimizmusának adott hangott, mert a tisztulás megkezdődött. a bíróságon egy zsarú könnyek közt vallotta be, hogy ujjat tőrt.

és ez a faszi nemcsak képviselő, hanem egyenesen pap. emberjogi bizottsági elnök. azért a jobboldalnak brutális a humora. :DDDD

jaegtoer 2008.07.11. 21:23:17

Szia Lapi, és ti is Mindannyian! Egészségetekre! Csak belógtam.

Nem gondoltam, hogy a gromek egyben galibát okoz, de aranyosak vagytok, hogy a világvégéről is előástátok a megfejtést.
A megfejtés helyes.

Magyar vonatkozása is van a dolognak, ezért megidéztem Kabos Gyula szellemét ide a kocsmába , erre ez jött be:
lásátok saját szemtökkel:

www.indavideo.hu/video/Kabos_Gyula_szelleme_a_kocsmaban

Hagymát eszem hagymával...és ilyen kövérek leszünk... gromek, minden nagyon gromek! így nem rémlik?

Amúgy az első magyar (?) blogger Petőfi Sándor volt, emlékezetem szerint, mai napig tartja a csúcsot.

Zsenijére jellemző, hogy nem hagyott kétséget a helyes hozzászólások tartalmának vonatkozásában, ezért történhetett meg hogy a hozzászólók egyöntetűen harsogták . Esküszünk, esküszünk, hogy rabok tovább nem leszünk! Rohannom is kell mert jön a tömeg!. Jön a tömeg! ezt már egy másik neves boggertől vettem kölcsön.

jaegtoer 2008.07.11. 21:36:30

Hopp, még egy szóra!

Márai Füveskönyvét tekintve azt kell mondanom [én nem vagyok se jobbos, se balos, se középső, saját világnézetem van (a jobb szemem +-os, a bal --os)]. Szóval Márai szerintem Emberférfi azaz Férfiember volt. És pont.
A Javából. A legjavából.
A gondolkodók>> Gondolkodók. Nem jobberek, vagy ballerek, vagy libberek. Ők az elátkozottak. Ők cipelik az emberiség terheit....
Egyetlen dologban igazat adok Ferenc miniszterelnöknek; Igyatok kurva sok bort!
Jó mulatást, torok ne maradjon itt szárazon! Füstike is lehet:-)!

jaegtoer 2008.07.11. 21:38:36

A sarokról jöttem vissza. Lidiiiiiiaaaa! Jó utaaaaat!!!

jaegtoer 2008.07.11. 21:48:46

Lapi!
"...ellopódik...
És várt….
...ijedtségét fokozta az a szekercével megjelenő kérdés: ...'

:DDDDDDDDD

lapi 2.1 2008.07.11. 22:04:29

jóéjt, jeag! :D most kocc, hogy gecc et-at idézzem, aki közeleg...

jó éjt.

hölgyválasz 2008.07.11. 22:57:36

"jaegtoer 2008.07.11. 21:23:17"
"jaegtoer 2008.07.11. 21:36:30"
+ Lapi !

Épp az imént írtam, h a fejemben kezd összeállni egy poszt a könyvről, mint olyanról, hisz kapott bőven szavazatot nálam ez a téma is, úgyhogy a Ti megjegyzéseitek is csak arra utalnak, hogy érdemes kiönteni eme bőségszarút Vendégeink elé, egy sarkot átnevezek antikváriumnak, hová a kvfőző nőci majd utánaviszi a könyvmolyoknak a habos nedűt :)


Lidike, Neked jó utat, innen is !:)

Jó éjt Mindenkienk!

liidiiia 2008.07.12. 00:11:34

sziasztok, na már nekem is szunya kellett volna legyen, de:
az első elő-bloggerek között 1 nő is akad. ők naplójaik alapján emlékiratokat írtak, dehát akkor még minden olyan lassú volt :-DDD
a reformáció idejének elején kezdtek el sokat írni sok emberök... (van egy valamilyen péter is, aki is szintén nagyon szupi sztem, de majd otthon megnézem)

"Árva Bethlen Kata Önéletírásának újabb kiadása"
„Magam vagyok könyvemnek tárgya, olvasó” – vallja a 16. század végén Montaigne, felfedezve, hogy a legérdekesebb az, amit önmagunkról mondunk el.„Ez egy őszinte könyv” – írja művének vallomásos jellegére figyelmeztetve. Az emberről szeretne írni, és úgy véli, célját akkor éri el, ha arról az egyetlen emberről ír, akit valóban ismer: önmagáról. „Megtettem, amit akartam: könyvemből mindenki megismer engem.”Az emlékírók tőle tanulhatták meg, hogy az ember személyisége irodalmi anyag, a róla való elmélkedés műfaj lehet. És az is lett. Feszültségekkel, válságokkal telített életutat megörökíteni, tettek okait és következményeit elemezni, személyes, féltett emlékeket másoknak megvallani, összetett társadalmi és rejtett, belső, pszichikai jelenségekről alkotott véleményt nyilvánossá tenni – ez a szándék vezérli az emlékírót.

„Kívántam ez világi sok próbák és kísértetek között folyó életemet igen röviden és amennyire lehetett, mindeneknek megsértések nélkül leírni. […] De ezt én úgy igyekeztem cselekedni, hogy semmiben lelkem isméretét meg ne sérteném”(34–35.) – írja őszinteségét bizonygatva Árva Bethlen Kata is közel 150 évvel később, valószínűleg 1744-ben. Az intolerancia iránti düh és fájdalom késztette őt, hogy feltárja a világ előtt legmélyebb érzéseit, gondolatait, és tetteinek mentegetése közben felfedje megalkuvást nem ismerő, büszke egyéniségét...
www.epa.oszk.hu/00900/00979/00022/sz01szasz.htm

--------------------

jaeg,
ha a nevemre kattintol ezen a felületen, akkor küldi a mailt, vagy nem? kellene küldje.

-------------------

na léptem, sziasztok, én is minden jókat mégeccer!!! :-)))))

liidiiia 2008.07.12. 00:16:37

jaeg, jah, amikor kék a nevem, amögött van emil. itten is kellene legyen.

minden jókat!!!! :-))))))

lapi 2.1 2008.07.12. 07:24:02

jó reggelt! :DDDD

felfedeztem a blog új lehetőségét! ma reggel 5.30-kor sétálni vittem a kiskutyát, plusz a mobilomat. (antifényképész vagyok, telóm sem a gigapixelekre van kihegyezve.)

szal:

itt kecskemét, itt kecskemét!!!

tele van bódékkal a város főtere, mert

itt a csiperó!!!

baon.hu/index.php?apps=cikk&cikk=153112

méghozzá zenélő padokkal! :DDDD


"Mégis lesznek zenélő padok

Félő volt, hogy idén nem lesznek zenélő padok Kecskemét főterén a fesztivál idején, mert elég ramaty állapotba kerültek. Néhány vállalkozás Csiperó és a padok ügye mellé állt. A Bertrans vállalta, hogy a tulajdonos raktárából Tatabányáról ide szállítja, a Ver-Bau a padok felújításának, a Polár Studió pedig az elektronika szereléseknek a terhét vette magára. Július elején tehát a kecskeméti belvárosban sétálók egy-egy nemzet zenéjét hallhatják, ha leülnek az ország nemzeti színeire festett padokra."

na most jön a poén:

beálltam a főtér közepére és lekaptam egyik majd másik irányból. közben milluka brunzolt a fűben, amikor elhelyezett egy kis bombát, azt felkaptam a nálam lévő szarfelkapó nylonzacskóval.

tehát:

kepfeltoltes.hu/080712/K_p012_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

és a másik irány:

kepfeltoltes.hu/080712/K_p011_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

és a legnagyobb poén!!! amikor mentünk a luther udvarban, milluka felfedezte hogy egyik galamb az ereszen úgy csinál a másik galambbal, mintha éppen megdugná!

kiskutyánk nagyon fidel!!!! (nagyon fidel castro, ami ráhangol a post folytatására.)

kepfeltoltes.hu/080712/K_p013_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

lapi 2.1 2008.07.12. 08:39:36

télleg nem neked akartam beszólni, jenőke. a te hsz-eid korrektek. sőt igazak.

lapi 2.1 2008.07.12. 08:40:11

vissza gépházba....

jenőke 2008.07.12. 09:36:48

Nem vettem beszólásnak, mert nagyon leegyszerüsitett magyarázatokat kerestem az érthetőség miatt. Visszaolvasva: lehet, hogy ez volt a baj.
Kb 21 órától folyt az eszmecsere.
más:
Dolgozam rövid ideig Kecskeméten (régen volt), ezért is örültem a képeknek.
Szegeden végeztem (ez még régebben volt) én is, onnan haza Pest felé mindig megálltunk Kecskeméten fagyizni.
Talán Mókus, vagy valami ilyesmi nevü intézménynél, a főtér szélén.
A borgyárban/nak dolgoztam, már három hónapja, az egyik telephelyén.
Egy őszi hétfőn mennék be a munkahelyre, és nem engedtek.
Munkaszüneti napon, vasárnap(!!!) eladták a munkahelyem a teleppel együtt.
Mik vannak..

hölgyválasz · http://holgyi.freeblog.hu 2008.07.12. 10:17:51

Jó reggelt Mindenkinek !


Te Lapi, még most is röhögök, amit legutoljára írtál :DDDDDDDDDDDDD

Mostmár mennem kő főznyi, úgyhogy még egy ilyen, és ledobom a főzőkanyalat !:))))))))))))))))))))))


Szép szombatot Mkinek !:)

jenőke 2008.07.12. 16:57:42

Lapi!
Igértem, hogy folytatom....
Még volt az IBUSZ, mellett VOLÁN, más talán nem is, de ez mindegy.
Egy haverom mesélte vigyorogva, hogy valamelyik rokonát, vagy ismerősét kirúgták az IBUSZ-tól, azonnali hatállyal.
Ez szokatlan volt akkoriban.
Idegenvezető volt Szovjetunió szerte, így jutott el egy csoporttal Grúziába. Látta, hogy nem legenda az, hogy grúzok bekapnak egy nagyobb darab cukrot, és arra hörpölik a teát. Mondták neki hogy ez hagyomány, népi szokás.
Egyszer grúz csoport érkezett. Az egyik ibuszos vezető kötelességének érezte személyével kitüntetni a grúzokat, és aközös vacsora végére időzítette látogatását.
Amit látott, attól himlőt kapott.
Ott ült az étkezdében negyven szomorú grúz, szájukból lógott a tamponos tea madzagja, és cukrozott forró vizet szürcsült.

lapi 2.1 2008.07.12. 20:18:57

jenőke, mókus nevű preszzóra nem emléxem. nekem az első kecskeméti élményem a beretvás szállóhoz kötődik. 1961-62 lehetett és úgy alakult, hogy apám kapott egy ajánlatot, hogy lehet ideg-elme főorvos kecsón a helyi honvéd kórházban, addig a gyáli útiban volt beosztott doki. akkor még együtt voltak a szüleim és lehozott apám minket, hogy nézzünk szét a városban. nagyon izgultam, mert még sohasem aludtam szállodában. lehettem olyan másodikos. nagy széles lépcsőre emléxem és arra, ahogy beléptünk a szobába, volt abban egy kézmosó, ágyak és egy nagy szekrény. ma is megvan az épület, aszem ebből lett később a tiszti klubb, ahol jó csajolat lehetett felszedni és egyszer élőben láttam máté pétert. pont legényember voltam és a zenei élmény egy egyéjszakás kalanddal végződött egy tanárcsajjal, csak az már a 70-es években volt. mit gondoltam én akkor a csajozásra? viszont azóta is emlegeti anyám, ahogy apám kinyitotta a szekrényt, ahol a polcon egy óriási újságpapírra elhelyezett kula figyelt. na jó apám is szeretett csapba hugyozni, ha nem volt wécé a szobában, de azzal hárított, hogy közben folyatja a vizet. na mindegy, mégiscsak orvos, gondoltam akkor. ez azért mégis más minőség, ha valaki a pravdára kulázik, majd beteszi a szekrénybe és az élet megy tovább...

apám nem sokat cicózott, alányúlt a papírnak, leszaladt vele a portáshoz, odabaszta a pultra azzal, hogy uram, az előző vendég a szobában felejtette!

Gecc 2008.07.12. 23:22:52

Jupijjjjaeeeeeee! Megint ittend e! :-D

Valaki adhatna nekem egy gyors osszegzest, mert tul sok a tennivalom a minden atolvasasahoz. Vagy mi?!

liidiiia 2008.07.13. 08:01:14

hellllllllllllóóóóóóóóóó gecc!!!!!!!!!!!! :-)))))))))))))))

welcome home :-))))) , én meg most megyek el mindjárt a balcsira, tennap éjjelre vergődtem onnan a germán messziből haza. szal csak beköszöntem mostan. szia!!!!!! + szép napot mnkinek :-))))

lapi 2.1 2008.07.13. 08:52:51

WELCOME TO HUNGARY LIDIA & GECC ET!!!!!

:DDDDDDDDDDD

én reggel pasztinál csomtam egy post hosszúságú hsz-t. kinyomom csak úgy, amíg elkészül che.

abban lidia új blogjával és gecc et befutásával nyitok. ezzel gecc et. pl végigkövetheti mi ment a kocsmákban, míg ő a halakat kergette söröjkorsóval a kezében a víz alatt! :DDDD

liidiiia 2008.07.13. 08:57:12

lapi :-DDDDD, szia :-))))))))))))

Non est volentis · http://nonest.blog.hu/ 2008.07.13. 09:36:13

Szia Gecc!

Gyors összegzés?
Fletó lemondott, Viktort pedig királlyá koronázták, amúgy nem történt semmi különös. :)

Szép napot mindenkinek!

Gecc 2008.07.13. 09:42:56

Jo reggelit!

Lapi
Olle, latom a keszulo, nevemmel ekesitett posztot. Admin jogomnal fogva bar latom, de amig nem keszul el, nem olvasom. :-]
Soroskorsot nem lehetett a vibe vinni... no nem azert mert amugy ki van irva, hogy "dobre vecser pivo nista", hanem mert elsulyedtem volna a nagy sulytol. Viszont lebombaztam a halakat egy hatalmas szikladarabbal, melyet igen nehezen tudtam csak a vizbe beusztatni (rohadt fizika, hogy a ko nem tud uszni a vizen, amikor meg akarom teljes erovel sulyedni), ugyhogy fogtam a kezemben, buvarszemuvegemmel es pipammal alig birva a leveget venni beusztam vele ugy, hogy alattam ugy 5-6 meter legyen a melyseg, oszt elhajitottam (elengedtem inkabb, nem harcolok a termeszet erejevel, mar csak termetemnel fogva sem. Ami erosebb, hat adasson meg neki a tisztelet, nemde? :-D ) Ugyhogy a hatalmas ko huppanassal teli jol befurodott a tenger aljaba bele, en meg orultem. A halak meg szet mindenfele. :-D

Lidia

Mondtam az asszonynak, hogy menjuk ma a Balcsira, hasznaljuk mar ki, hogy barnak vagyunk oszt menozzunk, de kijlentette, hogy O ugyan nem, egyebkent is turdefranszot akar nezni delutan. En meg mosok, vasalok, minden ami a ferfiakra tartozik ugye. Az elso mosas mar megy is. Asszony meg... ??? Alszik, mi mas? :-D

Gecc 2008.07.13. 09:50:00

Nonest

Cso! :-]
Volt am Duna TV... minden este megneztem a hiradot. :-D
Sot! Meg Autonomia is volt, ahol majnem mindeneste volt egy Petervari banditak cimu orosz rendoros film. Igy aztan otthon erezhettem magam. Ha egy jo estet akarsz magadnak, akkor nezd meg, garantalom, lesznek benne udito pillanatok. :-D
Igazi orosz filing... pl... kajajegy, 200 rubeles havi fizetes, valuta tartasanak buntetese. Mindez 2003-ban. :-D

lapi 2.1 2008.07.13. 10:01:23

gecc et, aki műhelymunkára vágyik annak kidobtam az ideiglenes post-ot. lehet rúgozni azon, hogy mikor követelték a melegek, hogy kukizhassák meg a seggünket. :DDD

direkt lekaptam a helyet, ahol tegnap galambpornó ment. itt van az ablakunktól 30 méterre.

majd később feltöltöm, de most lekapom a hajamat és szakállamat nullásgéppel. a bőrfejüek szezonja itt van. nem árt alkalmazkodni a hőséghez.

Gecc 2008.07.13. 11:27:00

"a bőrfejüek szezonja itt van"

Ne felejtsd el a tojasokat savval feltolteni, csak hogy polgart pukkassz.
Nemsokara tolom a szemem az uj posztra is, de most mekdonalc ebed lesz, addig meg el kell jutni. :-D
Kesobb!
süti beállítások módosítása