Bookmark This Site

COMING - ÚT

"Ingrid Sjöstrand svéd költő Néha csontvázakról álmodok c. gyerekversében az anya megpróbálja megvigasztalni a gyereket, hogy "csak álom volt". Mire a gyerek: "Mintha sokat segítene, / hogy a szörnyűség itt belül van / és nem ott kívül." Ha a természet működésének fegyvertárában (sok más között) valóban megtalálható a káosz is, akkor nem csoda, hogy a káoszelmélet jelenségeibe lépten-nyomon beleütközünk - akár a külső természeti világban, akár saját belső világunkban. " Mérő László

Friss topikok

  • Gecc: Torrente is ezt a szarhazi Barcat szerette, nemde? Ehhh... hajra MU! (2011.05.28. 21:58) A vizsgálat lezárult, felejtse el!
  • Gecc: @hölgyválasz: Szia Holgyi! Mindenki megoregedett vagy nemtom, de az biztos. :-D (2011.01.31. 22:24) szöveg nélkül
  • jaegtoer: @lapi: Szia Lapi! Csak most látom hogy az szdf-fel kokettálsz. Az lmp már nagyon más? Üdv. (2010.02.02. 07:42) Elkúrtátok...
  • lapi 2.1: nem vagyok benne biztos, hogy vajon akad-e még bárki, aki olvassa a blogomat. mindenesetre csinált... (2009.10.28. 18:43) agycétén
  • lapi 2.1: bár gyurcsány iránti elkötelezettségünk továbbra is szilárd, mint a márvány, de a peresztrojka nev... (2009.06.05. 10:35) szezonzáró

KLÓNOZZÁTOK A COFFEE SHOP-OKAT!

2008.05.25. 22:41 lapi 2.1

Akkor vágjunk bele, rögtön az elején szánalmas magyarázkodással. jó nagy barom voltam, hogy megint előre csináltam a kampányt erre a post-ra, de nem számítottam rá, hogy úgy járok vele, mint a világ legerősebb gorillája. abba pusztult bele, hogy olyan nehéz követ emelt fel, amit aztán nem bírt letenni. :
aztán hiába írtam össze 14 oldalt, meg vagy hármat külön, hiába töltöttem el a teljes hétvégét az írással. minden hiába, a végén olyan hosszú lett, hogy ember nem lenne, aki végigolvasná. ugyanakkor barátaimnak megígértem, hogy nyílt levelet írok fletónak és fodorgábornak mintegy biztos receptet adva kezükbe, hogy 2010-ben lenyomják ovit, mint postás a bélyegzőt. lenin persze nem lepődött meg igazán, mert előre tudta, hogy lehetetlenre vállalkoztam, ezért nem készülök el vele. pedig csak annyi történt, hogy szakmai ártalomból mindig is hirdetem – mindig másban keresd a felelősséget, soha ne önmagadban. úgyhogy a késésért azok a kedves barátaim a hibásak, akiknek tetszettek az eddigi post-jaim. azóta iszonyú önkritikus vagyok magammal szemben. na meglátjuk…

 
Nyílt levél Gyurcsány Ferencnek, a Magyar Szocialista Párt elnökének és Fodor
Gábornak, a Szabad Demokraták Szövetsége ügyvivőjének
 
 
 
Kedves politikai reménységeim!
Az kialakult helyzetről a magam részéről írtam egy kis post-ot, HA KILÉPTEK – KILÉPEK BELŐLETEK (drámai bejelentés & személyes politikai vallomás) címmel, időmilliomos unatkozó politikusoknak tudnám ajánlani. ezért itt csak annyit kérdezek, komoly dolog először meghozni (megszavaztatni a küldöttgyűléssel) egy súlyos politikai döntést (kilépés a koalából), majd utána egy bő hónap múlva megválasztani egy új vezetőséget? na b+, ehhez csak gratulálni tudok volt pártomnak!

Bár mintha kisdednek és nem felnőttnek érezném magam.
 
Ahhoz, hogy tervem teljesüljön, természetesen gábornak hoznia kell az elnöki posztot, de ezzel nem hiszem, hogy gond lesz. a lényeg, hogy meg kell állapodni, mit csináltok a hátralévő két évben. hogy az szdsz kívül, vagy belül, az mindegy, mert mindkét esetben hülyét csinál magából, de ezt a békát le kell nyelni. 
 
A konvergencia program az alap, amennyire tudom, azt hozni kell minden évben. és pont. ezen talán komoly politikus nem vitatkozik, vagy ha igen megmondja, miben akar változtatásért brüsszelben majd kilincselni. jól gondolom, hogy a fejlettebb uniós államok adófizető polgárai, nem kapnak röhögőgörcsöt, ha adójuk egy részét a kádár rendszer maradványainak fenntartására pazaroljuk el? kár lenne, mert kádár jános ideje lejárt, aki nem hiszi, győződjön meg róla:

 
A többséghez meg kell nyernetek azon honfitársaink egy részét is, akik azt mondják pl. „módszerváltás” vagy „gengszterváltás”. tehát az igazit elsikkasztották, vagy ellopták. persze a komcsik hetediziglenig lefelé. persze csakis azokról beszélek, akik ezt komolyan is gondolják és nem csak röhögnek rajta. nézzük meg kedvükért figyelmesen a rendszerváltás egyik legemlékezetesebb eseményét, egy fontos beszédet:


Amint látjátok a váltás megtörtént, orbán viktor kicsit más opciónak tűnt kádárnál. (csak a pontosság kedvéért: a 80-as évek végéről delirálok itten) aztán ahogy mondani szokás, kormányok jöttek és mentek, mígnem a nemzet ismét történelmi fordulóponthoz érkezett. jajjj bossza +!, majdnem elfelejtettem még valakit. csak annyiban jön ide, hogy állítólag gábor jó kapcsolatban volt/van (?) vele, talán még mesterének is tekinti. és én is azt tenném a helyében, mert miatta (is) léptem be 89-ben az szdsz-be. persze ma már jól látszik, kis jános mennyivel rosszabb szónok volt orbánnál, sőt még mintha nála is jobban hadart volna. (lesz itt még gondom az egyes szám második és 3. személyének cserélgetésével, de beszorítottam magam ebbe a hülye nyílt levél formátumba, pedig nem vagyok én egy lovas istván.)

 
 

Itt van rögtön a beszéd, persze az a leghíresesebb beszéd: rám mondjuk katartikus hatással volt, érteni véltem a mondandóját, sőt a stílusa is közel állt hozzám. más szerint viszont emiatt meg kellett azonnal dönteni a kormányt, ráadásul a demokráciát megerőszakoltad, ferikém, mert a kormány direkt békés fidesz tüntetőket veretett a rendőrökkel. meg lövetett békés tüntetőre.

A beszédet úgyis mindenki kivülről ismeri, úgyhogy most elég ha tréfásan, ám mégis mélyértelműen, ugyanakkor elegánsan utalok ehelyütt az ősbűnre. (itt olvasható, ha valaki véletlenül mégsem az uncut verziót ismerné.)

Öszödi beszéd, 2006. október 23. – az 50. évforduló, rendőrterror
 
Mielőtt bármit is felidéznénk, jobb előre tisztázni. NORMÁLISAK VAGYUNK-E EGYÁLTALÁN???


Azért ez már kemény, ferikém, bökd +!
 
Nagyon úgy tűnik, te tényleg nem vagy normális, ha ketten egymástól függetlenül ugyanazt mondják, abból nehéz kimászni. (hátmég ha morvai krisztina & bayer zsolt tolja ugyanazt a dumát rólad.) a helyedben megkérdeznék egy harmadikat is, de ez csak akkor ér valamit, ha ő egyike a LEGhitelesebbeknek, pláne, ha akkor mondja, amikor még nem tudhatja a jövőt.
 
Vagy azt is tudja???


Na ezt elkúrtam! mert e videó után meg felkiáltanak majd milliók, hogy naugye!!! a titkosszolgálat gyújtotta fel a tévészékházat, meg ügynökeik hajigálták a rendőrökre (ukrán, orosz, albán????) a molotov koktélokat. akkor viszont őket is az nhb építette be, bakker! (és máris értem az árpádsávost a címerükben.) megjegyzem ennél az "apor"nál jobb fedőnév is bugorhatott volna nekik, a másik urat meg inkább terepmunkára küldtem volna a helyükben, mint a tévébe, mert a sarki fűszeres is kiszúrja, hogy nem ez az ügynök nem a szavak embere. (pont ez az ügynök mosdatta bayer 07 zsolt ügynököt, az echo fedett tévében, hogy ő is zsidó és a zsolti cikke nem antiszemita.  (szvsz, nem is az, csak zsolti nagyon marha. de azért nehogy már ő legyen majd az összes közszolgálati tévé és rádió elnöke... s morvai úrhölgy se az igazságügyi és rendészeti miniszter, pláne nem legfőbb ügyész! ha kérhetném és nem muszáj...)

 

Megmondom az élest, fejemben már teljes a káosz, így jobb ha most komoly klasszikusokhoz fordulunk. jean-jacques rousseau társadalmi szerződéséről tudható:
 
 
„Filozófiai, politikaelméleti munka, melyben a népfelség jogát hirdeti. Felfogása szerint, a természetes állapotban létezett egyfajta szerződés az uralkodó és a nép között, s ezt kellene felújítani. A többség akaratából választott vezető immár nem uralkodó, hanem megbízott. Mindkét fél számára tisztázni kell a jogokat és kötelességeket. A nép felkelhet uralkodója ellen, ha az nem tartja be a szerződésben foglaltakat, de a vezetők akár terrort is alkalmazhatnak, ha a nép vagy annak egy része megszegi a szerződést.”
Megúsztuk bakker, magam sem értem hogy és mint... mert ne tagadjuk, az öszödi beszéd nyilvánosságra kerülése után a nép pontosan tudta mit akart és annyira kitartott eszméi mellet, hogy még ezt a zenét is kibírta:


Azért ez a szigony zenekar nagyon kemény volt, ferikém!!! erre azért még én is felszisszentem, pedig én még a terrorista focistáknál is jószívvel mentegettelek. vagy ez a szilvási magánakciója volt? akkor meg tessék odefigyelni! vagy a fejedre nő előbb-utóbb, vagy túl radikális a fickó.
 
Azt hiszem, ezután a kis multimédiás sokk után radikális audio- és videováltásra van szükség, ezért elugatném, amit nem lehet eleget hangsúlyozni:
 
HA NEM KAPTOK A FEJETEKHEZ, JÖN A PATÁS, AZ ORBÁNVIKTOR SUPERSTAR!!!!! (bónuszban a fasizmus, amint látjuk)


Na ez sem megy. marilyn manson nekem még mindig "mester"-nek számít, mint tarantino, vagy vonnegut. meg még egy csomóan. hirtelen politikus most nem jut az eszembe. ezt az utat tehát nem folytatnám.
 
Mi lehet az, amiben még a jobboldallal sem lehet vitánk, viszont egy valag babonával hagyjuk magunkat gúzsba kötni még ma is? mintha nem is telt volna el oly sok év a tiszta ész kritikája óta! és az már a kritika volt, a kurva életbe!
























"Ha felizgat, ne olvasd!" ez sem rossz tanács, de nézzük mit írt immanuel kant a "mi a felvilágosodás?" c. munkájában 1784-ben. hát nem tegnap volt... több embertársunknál jöhetett volna át ennyi idő alatt.

 
„A felvilágosodás az, hogy az ember elhagyja én-központú fejletlenségét, ami hátráltatója az egyén önálló, más segítsége nélküli megértési folyamatának. Ennek a fejletlenségnek pedig ő a felelőse, amennyiben az nem intelligencia-hiányból származik, hanem az elhatározás vagy a bátorság hiányából, hogy a szellemi képességeit használja méghozzá más irányítása nélkül.”
 

Az nyilvánvaló, ha előző post-omban a "merjünk beszarni" vagabundos virtust igyekeztem favorizálni, most előre kell lépnem. a tanácsom tehát így szól:
 
 
MERJÜNK GONDOLKOZNI, avagy
HASZNÁLJUK AZ AGYUNKAT!!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nem is cicózok tovább. KIMONDOM:

MIT KIVÁN A FELVILÁGOSULT FLETÓ FAN?

 (ami ráadásul pénzbe sem kerül!)

 
1.     embrió klónózás gyógyászati célú engedélyezését!

 


 

2.  drogliberalizációt! a holland modell haladéktalan bevezetését!

 

3.     az aktív eutanázia engedélyezését!

 

 

4.     melegházasság engedélyezését!

 

 

És ha valaki azt hinné, javaslatom megvalósulása esetén ez a jövő vár ránk:

 

 

HÁT  LÓF***-T! MERT VAN JÖVŐKÉPÜNK IS!
javaslatom előnyét a 2010-es várható győzelem mellet, a hosszúra nyúlt középkor végleges lezárása is jelentené. előbbi eredmény csak valószínűsíthető, utóbbi viszont garantálható. megjegyzem fiúk, már önmagában ezért is megérné megfontolni...
 
TÉVEDÉS KIZÁRVA!

 

 

 

pontosan itt van a post vége a videónál. amit véletlenül találtam és ha jól látom, teljesen amatőr munka. és nagyon jó, akárkik csinálták, megathanx érte.

A közvélemény nyomására (könyörgöm, klikkeljetek a logojukra! így hatátozzák meg magukat: A BULGARIAN AGRO DEATH METAL BAND (!!!) és kurvajóóóóóók!!!!  jóideje ugatom: az igazi kultúrális áttörás keletről várható. (robert plant, meg úgy jön ide, hogy ő is adott ráadást. :DDDD) de ő a mult hangja, a bolgár dobos mutatja a jó irányt.)

 

Át is eveztem ezzel a jövőbe, mert sajnos marily manson sem kerülheti a sorsát. a dobos különösen kemény performer, ha lehívják az uniós támogatást és lesz pénzük technikára, leninnel fogok csápolni nekik az első sorban. ti nem???

Mert a agro metál a kender szabad termelésére utal, amiből jól látszik a JÖVŐ!!!

Hacsa meg mai kommentjével rámutatott egy hatalmas igazságra. bulgária a jó irány.

Pörög a gazdaság és az egy kulcsos adó! Az agrometál dobos meg pont olyan, mint gyurcsány. Láthatólag imádja, amit csinál, de nem abból él. viszont hacsa már tudja. a bolgárok nemcsak nyugat, de kelet felé is terjeszkednek. s közben ötvözik a látszólag eltérő hangzású nyelveket. de ügyesen megszólították bruce lee népét is. így lesz hamarosan Ken Lee az új idol!

Ha két feltétel együttesen megvalósul, azaz a 4 pontos javaslatom és a XXII. század.










 










Például minden férfinek ilyen feleséget klónoznak ki a tudósok:































Ha mégis én tévednék és a fidesznek volt/van igaza, akkor sincs ok pánikra. Még két év
Gyurcsány kormányzás és mindenki ennyire sovány és megfélemlített lesz.
Legalább lefogyunk kicsit. VAJON RÁNK FÉR?


 


 


 


 


 


 

185 komment

Címkék: szdsz orbán viktor kádár jános rendőrterror bayer zsolt öszödi beszéd marilyn manson lovas istván kis jános molotovkoktél immanuel kant konvergencia program morvay krisztina vjacseszlav mihajlovics molotov post scriptum bulgarian agro death metal band

A bejegyzés trackback címe:

https://lapi.blog.hu/api/trackback/id/tr96487320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hölgyválasz 2008.05.29. 09:45:08

Csatlakozom Malackához, tegnap az Estében Tarlós kifejtette a tutit, el sem hangzott az ominózus mondat OV szájából : leállítanám a metrót ! Szarházi Demszkáj foschik, beindult a lejáratósdi, amiben aktívan részt vesz a
" független" királyi tv is eszerint, Istenem, milyen szánalmas, amellett, hogy felháborító !

Most pedig futásom van !:)

hölgyválasz 2008.05.29. 09:46:44

Pusza Lidi, csak mostmár télleg mennem kell :(

liidiiia 2008.05.29. 10:05:52

hölgyi, szép napot, + mindenkinek! :-)

Gecc 2008.05.29. 10:51:34

Utolagos joreggelit, merhogy mar font vagyok egy ideje, eppen a laptopn masolgatok ezt azt, hogy aztan jol lementsek mindent biztonsagilag, ami ceges.

Holgyi, Malac, Pelikan

Azert varjuk ki a veget, hogy tenyleg van-e hangelvetel. En aszondom, ha Orban annyira el szeretne magat kotelezni amellett, hogy hazugsag es a szocik a kitalalt ujabb hazugsaga az egesz, akkor alljon a kamerak ele, es mondja azt: "en ilyeneket nem mondtam". Kesz... innentol kezdve vagy kiderul, hogy hazudott-e, vagy kiderul, hogy igaz, es megvedte munder becsuletet, marad az az eber aki soha nem hazudott. De igy, hogy semmit nem mond, csak nevetgel, otthagyja azt a kis morzsat az emberekben, hogy igen, lehet benne valami, nem mer kiallni.

Tarlos... tegnap en is pont neztem az estet az MTV-n, meglepodtem... Tarlos belekezdett a fityesz altal bevezetett agresszivabb riportalany stilusba. O volt talan az egyik, akit meg soha nem hallottam mergesen visszaszolni, hogy ne szakitsak felbe. Soha nem volt szimpatikus, de ez a tulajdonsaga megis normalisabba tette... regen... de ugy nezem a pelda ragados, ha egyszer a fityesznel szolgal, at kell venni a stilust.

whipy 2008.05.29. 11:42:31

fuxosbombis 3ad eves OH vagyok ilyenek pl mint korelettan patologia mikrobiologia sebeszet belgyogyaszat. ja es szigorlatok 3. a seb meg a belgyo csak kollokvium, azokat leis nyomom a jovoheten.

lapi 2.1 2008.05.29. 18:50:01

hali!! :DDDD

na végre újra itthon. átolvasom a háeszeket. majd jövök. látom üres kocsma. én meg arra gondolok, de jó tuloknak...

Gecc 2008.05.29. 19:02:45

Dehogy ures... szernted ki az, aki minden szabadidejet a kocsmaban tolti, de ha nincs itt mas, akkor csak magaban iszik, mint az okrok?

Amugy CSA! :-D

lapi 2.1 2008.05.29. 19:39:35

azt hiszem ez az első post-om, ami után mennek a háeszek, nemcsak a dumálás. nem mintha baj lenne, ha csak úgy kocsmázunk, úgyis megy valamerre a beszélgetés.

most inkább témánként reagálnék, ha nem gáz, de így könnyebb.

drog és klónozás: ebben a kérdésben nagyon régóta és nagyon radikális a véleményem. középkor.

teljesen elfogadhatatlannak tartom, hogy az állam abba pofázzon bele, mégpedig a legradikálisabb büntetőjogi eszközökkel, hogy mit szívjak, egyek, vagy igyak. erre én mindig azt mondom: azt teljesen megértem, ha valaki nemigen találkozott vele az életében és elhiszi azt az irdatlan sok baromságot, amit a babona hívei össze bírnak hordani e tárgykörben.

vagy komolyan gondolja valaki, hogy az isten/ösrobbanás/mohamed, buddha, vagy az ufók azért csinálták/teremtették a kendert és gombákat, hogy valami valagagyú alkoholista kitalálja, hogy ezeket el kell égetni, terjesztőiket tömlőcökbe kell vetni? ilyen alapon még az alkoholtilalom is logikusabbnak tűnik, azt ma már mindeni látja, mekkora óriási öngól volt. na jó megtanulták az amik és ezt már, mint a bordélyház-tilalmi egyezményt nemzetközi egyezményekkel biztosították be.

ez az egész őrület egy agyi katasztrófa, amin majd csak túl lesz az emberiség.

az embrióklónozás kicsit más, de mégsem. mintha a boncolásról is ekként reagált valamikor az egyház. azt senki sem gondolhatja komolyan, hogy a tudást jogszabályokkal le lehet állítani. most a legbátrabb országokba fog koncentrálódni az új technológia, kultúra, kutatás. nagy faszság lenne, ha ezt is kihagynánk.

melegházasság. na jó száz évvel ezelőtt a melegeket pont azokkal az indokokkal zárták börtönbe, amiért ma a kábszerdílereket. igaz utóbbiak valóban adócsalók egyben. szerintem seftesek és pont. főleg, akiket a magyar idióta (és fidesz- 1999.03.01. ejrópa legszigorúbb drogtörvénye!!!) jogszabályok alapján elkapnak. hagyjuk is, mert amegyóék legalább picit enyhítettek, de egy szocialist nyomdász egyéni indítványára visszaszavazták az életfogytiglant. közben olyan lent van a jelentős mennyiség határa, hogy gyakorlatilag bármelyik teenager díler beállítható kőkemény dílernek és lehet őket a fegyházba küldeni. ahol a kemény majd átképzik meleggé. mire kijön legalább elvehesse a zárkatársát. most viccelődök, de ha néhány ügyre gondolok, meg kiket is tettek be barom törvény miatt a fegykóba, hát legszívesebban nagyon káromkodnék, de hagyjuk...

aktív euthanázia. beszart politikusok és sok ???????????

hölgyi! :DDDDD te libsi vagy, ne is tagadd és azt szeretnéd, ha valaki átgyúrna fideszessé! :DDDDD vagy nem????? :DDDDDD

azt ugye csak viccből mondtad, hogy a liberalizmus = szdsz. bár ma is a legliberálisabb párt, de mióta kiléptem belőlük, nagyon lementek a béka segga alá. ott majd nagy lesz az érdekérvényesítő képességük. :DDD

de őszintén sajnálom is őket, mert jónéhány barátom ott van még.

malac tesó! ez a kiszivárogtatás, meg ovi azt mondta, hogy leállítja a metrót, meg befagyaszt nyugdíjat, engem speciel hidegen hagy.

az 2002 óta tudható, milyen a fidesz ellenzékben. ismerősöm, aki 2002-ben bekerült a szoci frakcióba:

"b+, ilyet még nem láttam, de nem köszönnek és hihetetlen a gyűlölködés." lehet, hogy tulzott, biztos van ellenpélda is. de 2002 óta ha egy fidesz szavazó arról panaszkodik, hogy lejáratják ovit, én csak azt mondom: nahát?

kik lehetnek a személyes barátai viktornak? nem tudom, de biztos, hogy kövérlaci és simicska nincs köztük. :DDDD

valójában a lényeg szvsz: a költségvetés vitájának kezdete, amikor a költségvetés főösszegeiről kezdenek vitázni a házban.

ott fletó előterjeszt egy a konvergencia tervnek megfelelő javaslatot.

erre kell majd a fidesznek valamit mondani, mert az tudható, az szdsz-nek és az mdf-nek kevés a k.t. nekik több kell az adócsökkentésekhez, mert csakis ez pörgetheti fel a k.t számaihoz képest a növekedést.

ha a fidesz ezt az elvet támogatja, máris lehet a 3 pártnak, na jó vegyük ide a kdnp-ét is, bár nem tudom van-e egyáltalán szikrányi értelem a sömjén fejiben, mondjuk elég hülyén szokott vigyorogni. de ha megvan a közös akarat, még választás sem kell. maradnak a szocik fletóval ellenzékben. 2010-ig, tenném hozzá.

vagy a fidesz felpuhítani akar és akkor miről beszélünk? akkor osztogatni akarna, szavazzon rájuk aki akar.

ha persze komolyan gondolta ovi, amit mondott, akkor, hajrá.

ettől még igaz, hogy a fidesz 2002 óta a nagy társadalmi kérdésekben szervezetten hazudott. mind, nemcsak ovi. van ilyen is. volt hozzá klassz sajtó, éljen a magyar nemzet! :DDDD

lapi 2.1 2008.05.29. 19:43:00

csákány, gecc brother!!! :DDDDD az ökör iszik magában!

www.youtube.com/watch?v=b2q1hmlxxsc

hölgyválasz 2008.05.29. 21:08:59

"hölgyi! :DDDDD te libsi vagy, ne is tagadd és azt szeretnéd, ha valaki átgyúrna fideszessé! :DDDDD vagy nem????? :DDDDDD"

Lapikám!

Önvizsgálatot tartok, felül kell bírálnom fogalmazói tekknikámat, kifejezőkészségemet.
Mert eszerint jól félretájékoztatott Téged sietős óvatlansággal írt tegnap reggeli hsz-em ! :DDD
Csak mellesleg jegyzem meg, a renccerváltás óta, hűsegges Fidesz szavazó vagyok, úgyhogy Malacka pl. csak jelenthet nekem jobboldaliság vs fidesz ügyben !:DDD
Később talán vissza...Üdv egyelőre.

lapi 2.1 2008.05.29. 21:29:57

én a gyúrásra helyeztem a hangsúlyt, hölgyi, de te megint ezzel a napi politikai cuccal jösz... :DDDD

BREAKING NEWS!!!!! sms-t kaptam tuloktól most
"Itt Amsterdam. Üdv a Quimby koncertről minden kedves és kedvetlen kocsmázónak." Tulok"

állapítsuk is meg gyorsan és határozottan. dekurvajóóóótuloknak!!!!!! :DDDD

veled vagyunk lélekben:

www.youtube.com/watch?v=2PqHhznVrKM

Gecc 2008.05.29. 21:30:31

Lapi

A kokainos haverod megy a retekklubbon. :-]

lapi 2.1 2008.05.29. 21:38:50

ha a fábryra gondolsz, nálunk mind a 99 csatornahelyre az atv van programozva, szal mind1, hová kapcsolok, mindig ez ugrik elő. :D

nonestvolentis 2008.05.29. 22:16:52

A 100. csatorna pedig a "Fleto Live!-Channel", ami egy exkluzív előfizetéses cucc, Gyémánt fokozatú fanoknak... :DDD

Az érdeklődők a nap 24 órájában figyelhetik a Mester életét, ahogy épp enni ad Totó kutyának, vagy ahogy Sarkozyvel flörtöl a tárgyalás szünetében... :)

Ezenkívül SMS-ben megszavazhatják, hogy milyen színű zoknit, és milyen nyakkendőt húzzon fel másnap az Államférfi.

Valld be Lapi, most lebuktattalak!!! :D

Gecc 2008.05.29. 22:20:28

Viszont 11 utan a kozpont atkapcsol es Lendvaival adjak a Combino-s pornot. :-D

nonestvolentis 2008.05.29. 22:23:25

Gecc, ez valami telepatikus dolog lehet, mert Lendvait is bele akartam fűzni a történetbe eredetileg .. . :D

Gecc 2008.05.29. 22:29:06

Nonest

Ha a maszoprol van szo, Lendvai nem maradhat ki, ez egyertelmu.
:-]

hölgyválasz 2008.05.29. 22:48:49

Lapikám, ezekszerint már szövegértelmezési gondjaim is vannak.... :DDD

/ Veled, de csakis Veled, mer' olyan jóba vagyunk, megosztom ; gyúr 1, húúú, de még hogy tud gyűrni!:DDDDDDD /

*
Hali Gecc, hsz-em Nálad !

Gecc 2008.05.29. 23:42:13

Joccakat kedves testvereim az Urban!

lapi 2.1 2008.05.30. 07:18:06

jó reggelt! :DDDD

nonest, nagyon megcsináltad a reggelemet. mert télleg lebuktattál, de nem a fleto-live-tévével. :DDD

ma pl a hvg-vel edzettem a nehéz politikai vitákra. azt írja a headline-cikkben babus endre, hogy ovi még csak álmodni sem mert volna akkora centralizált egy kézben tartott kormányzati hatalomról, ami ma fletó kezében van. azt írja, fletó nem cicózott, ma már a kormányülések lemennek egy óra alatt, puszta pecsétnyomogatássá vált. ez a ravasz faszi 2006-ban nyomban lerombolt minden kormányzati ellensúlyt.

mintha tgm is ezért utálta volna blairt.

azt írja a babus, hogy mindenről fletó szűk kabinetje dönt.

ahogy ma áll a helyzet két verzió lehetséges.

1. fletó sodródik, de közel a szakadék és az ember eltűnik a mélyben. szocik lemennek tartósan 10% körüli tipikus középpártba, szdsz eltűnik és mindenhol máshol fidesz-kdnp lesz. meg magyarország igazi nagy felvirágozása. egy újabb milleneumi aranykor.

én még megélhetem a végét, ha mákom lesz, te meg biztos. anyám meg biztos nem.

2. fletó irányítja a meccset. ahogy a mai mancs szerkesztőségi cikke írta a nézd ki beszél c. szerkesztőségi cikkének végén:

"óvatosabban kellene azzal a kétharmados többséggel hadonászni. meg a felessel is."

na igen. én is erről ugatok itt néhány hónapja. félidő van, bárhogy nézem a kalendáriumot. és ha a reggeli hangulatomat veszem, kimondható: jó dolog ma reggel fletó fannak lenni! :DDDDDD

hacsaturján 2008.05.30. 07:44:14

aggyisten, aggyisten!

reggeli motto: hátbazmeg!

politika: a minap egy pillanatig fönn volt a zindexen, hogy mit spilázott ovi a hatalmasokkal, aztán azonnal le is kapták, mert benne volt az aktuális lényeg, miszerint ovi előadta nekik a frankót, aminek ugyebár feltétele az új választások kiírása, erre azt a választ kapta, hogy azt rögtön felejtse el. no, azóta csak annyit hallottam, hogy selmeczi szenátor asszony szerint: el a kezekkel a gyestől! meg varga miska nem is úgy gondolta. kurva szar lehet úgy hülyeségeket beszélni, hogy ímmár lehet tudni, hogy nincs különösebb értelme, mert a gazdáknak tényleg fogytán a türelme. persze szíjjártó még hátra van. :))) szegény tölgyessy meg siratja a politikát (legalább is azt, amit ő eddig annak gondolt).

Gecc 2008.05.30. 08:09:00

Hacsa

Szijjarto meg hetfon elmondta a frankot...
Asszem meg irtam is rola TWA-n... asse dolgozik a heten, nincs uj poszt... Na mindegy, nem is ez a lenyeg!
Szal az MTV-n a hiradoban volt, hogy mindenki pofazott a sajat frakciojabol, oszt Orbesz Viki meg csak egesz vegig mosolygott, asse mondta kapjatok be nem igaz, egy kurva nagy nulla kommunikacio a reszerol, de aztan elovettek a fobohocot, ammeg megaszonta, hogy megint a kommunista duktatura hazug politikajat lathatjuk.
Na, hat evvolt a lenyeg. Ennyit sikerult a heten a fityesz kornyekerol kilobbenteni.
Johetne mar az a kurva hangfelvetel...
Oszt a fityesz most Tarlossal vag vissza, a megszelloztetett BKV vezetosegi levellel. A vegen megint a jobber nyer... :-]

lapi 2.1 2008.05.30. 08:09:14

hella hacsa! :D én ma reggel figyelem a dávidibolyát. na jó azt most vegyük le, amikor a haláladóról elmondja a kötelező köröket.

ilyesmit mond, de csak félfüllel kagylóztam.

mindenki, aki szja bevallásra köteles, tegyen teljes körű és áttekinthető vagyonbevallást. majd megtanulja a magyar, mint az szjá-t, nem hülyébb mint a német, vagy hülyébbek lennénk?

na ha ez megvan és a bárándy iroda csinálja tervezetet, vagy valamit. akkor azt minden évnem kibaszott eccerűen ellenőrzi az apeh, ozst a csaló orvosok, ügyvédek mennek börtönbe, vagy jobban menő vizvezsetékszerelők is, meg annál feljebb mindenki. hogy ez mégse legyen, hát egyszeri és teljes körű adóamnesztia.

hozzávarna egy egyszerűsített adórendszert és máris helyrezökken a rákfene, az arányos közteherviselés.

ezt már 2009-től el lehetne kezdeni.

ez azért hatalmas ötlet, mert baszott sokan támogatnák, sokan gyűlölnék, de nagyon megosztana. viszont az mdf ezzel nagyon, de nagyon megerősödne.

ha én fletó lennék, meghallgatnám dávidot, mondanám neki, kezitcsókolom még megvárom az szdsz-től kóka/fodor ajánlatát.

úgy csinálom, mintha gondolkoznék öt percet az ajánlatukon és csak aztán röhögném el magam.

magácskával kezitcsókolom (persze szigorú külső támogatás) megcsinálom ezt a hátralévő kis időt, de 2010-ben tisztábban lát a magyar. oszt jónagyot! :D

hacsaturján 2008.05.30. 08:13:46

ja, ötletbörze! ötleteim nekem is vannak, meg kiszel tündének is. a vevő meg ül és mérlegel.

lapi 2.1 2008.05.30. 08:13:53

vágod? nővérke, bíró, rendőr, boncmester és kutató örülne mert a 100ezer huf-nettóból, lenne rögtön vagy 180 e huf, de azért az igazi elit vinnyogna. nem szűkölne vinnyogna és hörögne. én mondjuk félek is ettől, mert biztos, hogy megszakadnék a röhögéstől bármerre járnék és bármilyen újságot olvasnék. szerintem nem lennék ezzel így egyesül. :DDDD

lapi 2.1 2008.05.30. 08:16:01

jól van hacsa! én reggel szeretek álmodozni kicsit. éjjel nem nagy cucc! :DDDD

hacsaturján 2008.05.30. 08:24:29

én is álmodoztam. most, hogy dft-ből megint csak dt lett, lehet, hogy megkérem a kezét. :)))

Gecc 2008.05.30. 08:27:53

Hacsa

Hadarva mondana ki az IGEN-t!
De biztos nem hezitalna... :-D

hacsaturján 2008.05.30. 08:30:18

na, úgymá nem is kőne!

lapi 2.1 2008.05.30. 08:40:14

persze ekkora kormány és mindenféle válság közben pörögnek az események. az előbb bokrost néztem a bűnös naptévében. ha valaki azt mondja nekem egyszer, hogy fletó és bokros között választhatunk. hát vazze egy olyan nekem, mintha nem én lennék, hanem pont az ellenkezője és csak kát párt ülne a házban. a jobbik és a miép. viszont ovi lenne az ellensúly, mint közt. elnök. :DDDD

beszarás, mekkora káosz van a fejemben! :DDDD

hacsaturján 2008.05.30. 08:47:34

a feji káosz az végtelenül okos dolog, csak nagyon köll rá vigyázni, mert azt is ellopják.

lapi 2.1 2008.05.30. 09:16:04

közben pont a legfonosobbat felejtettem el.

BRAKING NEWS!!!

tulok barátunk még a quimby koncert után nyomott egy kis tudósítást amsterdamból, de én már aludtam.

most közreadom:

"nem felejtem. (ez a privi progiajánlatomra vonatkozik, amit reply-ztem neki) a quimby nagyon jól sikerült, most eric sumo megy, az se rossz. :D"

www.youtube.com/watch?v=JSH330_G1Lg&feature=related

lapi 2.1 2008.05.30. 09:52:28

hacsa, én pont arra vigyázok, de kurvára, hogy azt ne lopják el tőlem, ami ezt a feji káoszt csinálja. persze biztos sokan a kenderszármazékra asszociálnak, pedig a neve:

www.youtube.com/watch?v=EcNN5SEb-Kg

:DDDD

test subject #28 · http://www.youtube.com/watch?v=b-kDpnArNg4 2008.05.30. 12:58:21

Heló mindenki :D
Ez a pillangós sztori nem tiszta. Megrezegteti a szárnyát és elered az eső. Na és. Még számomra logikus összefüggést is tudnék kreálni a kettő között.

Várom ám a beígért okfejtéseket csak nincs sok időm kommentelni mert hajtok a pénzért! ohh money money.... $$$$$ I love you so much :D

lapi 2.1 2008.05.30. 13:26:46

www.youtube.com/watch?v=t856-qOpOOg

nem is tudom, lehet, hogy kender-pártot alapítok a hétvégén. ha egy dolgot megváltoztatsz, megváltozhat minden. egy biztos, kanadában sokkal szarabb az idő és bryan adam sem magyar.

én meg nem vagyok egy robin hood. bár nem lenne rossz, pláne, ha kanadával békét lehetne kötni, hogy soha többet nem klónoznak ilyen dalt.

www.youtube.com/watch?v=oOkxI2YtZXw

liidiiia 2008.05.30. 14:01:17

szia test :-) , pillangóhatás?
az én kútfőmben megvan végre egy egyre logikusabbnak tűnő :-) okfejtés, de hogy éljek szép képzavarokkal, ebben a nyári melegben el vagyok épp havazva.
nade matekóra a gondterhelteknek haha!!! :-DDDDD

szép napot mindenkinek :-)

Pelikán 2008.05.30. 14:42:31

Kedves test!
Lorenz ezekután nekilátott a probléma vizsgálatának ebből a szemszögből is. Rájött, hogy az időjárást és az ehhez hasonló viselkedésű folyamatokat olyan (nem lineáris) egyenletek írják le, amelyek nem oldhatók meg, legfeljebb közelítő módszerekkel a kívánt pontossággal számíthatók. Az ilyen rendszerekben bármilyen csekély bevitt hiba is teljes és átfogó hatással van a rendszerre. Tehát például az időjárási problémával folytatva, egy apró kis légáramlat, amelyet egy pillangó kelt a szárnyával, idővel óriási hatással van az időjárás egészére. Vajon földi létünk egyetlen másodperce alatt hány ilyen aprócska és nagyobbacska hatás éri légkörünket? Ha ezt figyelembe vesszük, bátran kijelenthetjük, hogy az időjárás egy "megjósolhatatlan" folyamat.
Régen vitatott kérdés, hogy egyes emberi tettek válhatnak-e meghatározóvá történelmi méretekben? (A Káosz-elmélet szerint igen. A gazdasági és társadalmi folyamatok is az időjáráshoz hasonlóan viselkednek?)
Stb
Üdv Pelikán

test subject #28 · http://www.youtube.com/watch?v=b-kDpnArNg4 2008.05.30. 15:49:08

Szia Leedia :D

Az 1ik legrosszabb dolog az életben: várni.

Heló Pelikán!

Kösz a tisztázást, én is vmi ilyesmire gondoltam. Ha egy tornádó kialakulásához már csak egy lepkeszárnycsapásnyi kell akkor egy pillangó biz' elég nagy ramazurit okozhat. :D
Amúgy csocsóban is elég jól alkalmazható a káosz-taktika. :)
Nade amit írsz ahhoz leghasonlóbbat eddig az alapítványban olvastam, a pszihohistória kapcsán, ami egy adott ember életét, pályáját ugyan nem tudta megjósolni, de nagy tömegekét, társadalmakét igen. Fontos feltétel volt azonban, hogy az alanyok ne tudjanak a megjósolhatóság létezéséről, főleg ne tudjanak a különböző apró beavatkozásokról amik csak évekkel később fejtették ki igazi hatásukat.

mfg

liidiiia 2008.05.30. 16:06:25

test, nincsen még időm hosszabb gondolatkámat leírni, de igyexem :-) , a pillangóhatáshoz annyit, hogy a hálózatelmélet is foglalkozik vele, ami azért jóval "fantáziátlanabb" és behatároltabb világ, mint az asimové, de ugyanakkor meg tudományosabb. :-)

lapi 2.1 2008.05.30. 16:12:18

éppen azon agyaltam, amikor felébredtem az imént, mert péntek délután csak akkor melózok, ha erre a bíróság kötelez, vagy ügyfél hoz egy zsák pénzt és pont péntek du ér rá. ma viszont egyik eset sem fordult elő, szal kéne nyomni egy új post-ot, bár ezt soha többé nem jelentem be előre. viszont átfuttatam egy sriptet az agyamban és kidobta, hogy at én pillangóm neve, vastagh pali ex szoci iü miniszter, ha még emléxik valaki a fickóra. mert az engem kibaszott a jogelmélet államvizsgán a helyi tüzoltóparancsnok képében. oda teleportálta magát, miközben pont az államvizsgáztam nála. 1977-ben vastagh pali telefonja miatt nem lettem ügyész egerben, hanem bíró kecskeméten. ő volt az én pillangóm tehát. ez így káosznak tűnik, de már megvan a post clue-ja. thx. :D

Gecc 2008.05.30. 16:53:59

Mindenkinek kellemes hetveget! En koccolok haza Pestre!
Ha tudok, bejelentkezek majd...

liidiiia 2008.05.30. 17:03:39

gecc, szép hétvéget neked is!!! :-)

liidiiia 2008.05.30. 17:08:06

lapi, a káosz sztem is fontos, egyetértek hacsával! meg persze a nem-káosz is éppoly fontos, utóbbi hajlamos előbbiből születni! :-)
no, én munkálkodom itten tovább...

lapi 2.1 2008.05.30. 19:47:48

malacka zseniális bloggerklub post-jának hsz-eit végre nyugodtan elolvastam, s ez egyben elgondolkodtatott pár órára. akartam is válaszolni neki, de annyit, hogy az egy újabb post.

viszont mindez lényegtelen, amikor ismét

BREAKING NEWS!!!!!!!

tulok by sms from amsterdam. (ez olyan mintha bolsik lennék annakidején és tulok et szentpétervárra látogatott néhány napra vlagyimír iljicst hallgatni "live" 1918-ban, mi meg isszuk a szavait. sőt leningrádban a kender is feltételes szabadlábon rombolja az avitt cári erkölcsöket.

amíg a komcsik ki nem nyírják, de ezt még tulok nem tudja meg én sem.

"Szia! Ja, ez egy neurotic szám volt, én sem hallottam még a kispáltól. Van gogh múzeumban ma voltunk, egész nap bringázunk, baromi jó."

lélekben biciklizünk tulok barátunkkal. én is tekerek vele, csak közben beugrok a busmanba. ott ilyen zene szól éppen és lehet cigizni az üzlet előtt is. közben figyelni a csatorna fényeit, az embereket és arra gondolni vigyorogva, mi a faszé' halunk meg, ha ilyen is bír lenni a világ???

ilyet ír a mesterről valaki a jútyúb commentben és milyen igaza van:

"Prophet. Soul rebel. Rastaman. Herbsman. Wildman. A natural, mystic man. Lady's man. Island man. Family man. Rita's man. Soccer man. Showman. Shaman. Human. Jamaican! "

mondjuk ezt nem ehhez a dalhoz írták, hanem a stir it uphoz, de ezt linkelem mégis.

www.youtube.com/watch?v=rWLiKQu2nyA&feature=related

hajrá tulok + tulokné, kistulkok!!! hajrá szabadság!!! hajrá bob marley!!! hajrá one love!!!!!!!! hajrá mi!!!!

lapi 2.1 2008.05.30. 19:56:49

természetesen úgy értettem, hogy lenint nyírják ki sztálinét, nem mindet egyszerű kis bolsikat innen szibériából. mi xcsak lelkesek vagyunk, várjuk tulok barátunkat vissza, hogy meséljen vlagyimírről. milyen sapka nélkül. sajnos én sejtem a jövőt, sztálin elvtárs hátulról egy kurva által kinyírja. de ez csak 2010-ben következik be. addig csápoljunk iljics et-nak!

www.youtube.com/watch?v=sLt5-_vM2ls

de jó, hogy szakítottam a piával. ha ennyit nem ittam volna meg, mint ma sem, ettől a videótól beesnék a computerasztal alá. és sokáig ott is maradnék!!! reggel meg hogy fájna a fejem.... :DDDD

test subject #28 · http://www.youtube.com/watch?v=b-kDpnArNg4 2008.05.30. 20:17:08

"ez olyan mintha bolsik lennék annakidején és tulok et szentpétervárra látogatott néhány napra vlagyimír iljicst hallgatni "live" 1918-ban"

:DDDDDDD

Legszívélyesebb üdvözletem a tulok klánnak :D

nonestvolentis 2008.05.30. 20:29:18

Na jó, Semjénből 5 perc is bőven sok. Nem bírom elviselni a sötét, korlátolt alakokat. Ha jobber, akkor duplán fölhúzom magam, mit éget engem is a fasságaival.. :D
Valami olyasmit érzek, mint amit Lapi érezhet egy-egy Lendvai-Kiss Péter-Szekeres Imre szösszenetkor... :)

Amúgy meglett a mai hőtan vizsgám is (szóbeli volt ma), elég maratonira sikerült, fél kilenctől délig, majd 1-től 3-ig, öltöny, nyakkendő, 30 fok, ami kell.. :D

Jövő héten gépgyártás, aztán vagy gépelemek, vagy polimer, ezt még ki kell találnom hogy melyik legyen előbb... :S

lapi 2.1 2008.05.30. 20:37:06

GRATULA nonest!!! :DDDD

továbbítom alkalomadtán tuloknak is. addig ezzel köszöntelek:

és ezt minden poén nélkül, bár gondoljunk hack péterre is egyúttal.

www.youtube.com/watch?v=a37bBm8pXSk&feature=related

talán még leninnek is bejön, ha bekukkant az öreg kocsmatöltelék.

liidiiia 2008.05.30. 21:09:51

test, ne hara, hogy még nem írtam, a válasz neked egyrészt komplex(nek szánt :-) ), mert az egy iszonyú jó kérdés, amit felvetettél :-) , sztem, másrészt majd kellene, hogy azért gondolataimat ne 250 oldalban próbáljam elmondani, + a logikát se nélkülözze, na és ehhez valamekkora intellektuális jelenlét kell a kútfőmben, aminek ma az élet nem annyira hagyott teret, de előbb utóbb!!!! :-)

lapi: :-DDDD, +ez a gecc et blogjába írt kengurúkhoz: :-DDDD , szóval ugrálnak :-DDDD

nonest: gratula!!!!!! hogy tarthat ennyi ideig egy szóbeli vizsga?????

tulokéknak én is szeretettel üdvök!!! :-) , nekik is :-)

+jóéjtet mindenkinek, a nemszeretem munkában itt elfáradoztam, és ráadásul még nem is vagyok telj kész...

lapi 2.1 2008.05.30. 21:31:21

szia lidia!!! :DDD

dejó, hogy itt vagy. pont most nyomtam be twá-ba ezt a dalt, de ferdítettem, mert az oldboy változat. én meg erről dumáltam ott. miközben becsempésztem fletó cikkét. :DDDD

agit prop 10 ezerrel pörög, ez pedig az eredeti verzió, amin a teskábon basf szalagon az első szám volt, amire annakidején csajoztam. amikor kezdtek a papírforma szerint a dolgok komolyra fordulni, jött a rettenetes angie.

ez viszont politikai dal. vagy nem.
www.youtube.com/watch?v=JhgW-u7A98g&feature=related

lapi 2.1 2008.05.30. 21:32:09

tesla, csehszlovák orsós és mono magnó.

6.Lenin 2008.05.30. 21:39:52

"...talán még leninnek is bejön, ha bekukkant az öreg kocsmatöltelék. "

Hát,tudtam,vigyázzni kell az ügyvédekkel,most cseszhetem,elszállt minden balos iránt érzett püfölési jószándékom.Pedig szerettem volna megmutatni a helyes utat,némi erőszak kiséretében,de a blues után a gospel a másik,vagyis a harmadik szerelmem(első az
asszony )(hátha beleolvas).
Van még negyedik,meg ötödik is,de arra már igen fogok vigyázni,mert a végén rászokom a baloldalon való alvásra.Mondjuk nem zavar,nekem a lelkiismeretem a jobboldalon van,oszt legalább igy nem gyűröm össze.
Na ,visszamegyek,a duplavésre,felhergelni magam,ha sikerül,oszt nem lágyulok,visszanézek.

lapi 2.1 2008.05.30. 22:05:01

hagyd öregfiú... éppen nagyon lebaszott a feleségem, pedig csak eljátszottam, hogy forró a videg víz. mindegy azt kiabálta felém, hogy ő péntek este húslevest főz és a baromságaim miatt moshatja fel megint a konyhát. ekkor már magam is csak ösztönösen, de minden meggyőződés nélkül rebegtem vissza, hogy tolsztoj leót is baszogatta a neje, hogy mit firkál (azt mondta, folyton neten lógok, míg ő melózik), pedig pont a háború és békét körmölte a nagy orosz öreg. pedig kilgore trout többet tudott még nála is:

"Nevezetesen a magukat "ghjeklatoksgoknak" nevezo lények, akiknek neve annyit tesz: "a pengeélen táncolók". A martinit így ejtették: "ghjekjagahjklei". Hajlottak arra, hogy a "halott bolygó" nevu fuszert összefüggésbe hozzák az élet értelmével. (K. T.)"

így megy ez...


www.youtube.com/watch?v=9oKUcOVSGno&feature=related

lapi 2.1 2008.05.30. 22:18:37

itt is szép álmokat. :D

lapi 2.1 2008.05.31. 06:31:48

jó reggelt! :DDD

thx nonest. dali nálam benne van a top 5-ben, ha rámordítana vágó úr, hogy azonnal soroljak el 5 db festőt, akit nagyon szeretek.

kár, hogy korán kikapcsoltam a pc-ét. viszont korán reggel is szeretem dalit és dali csipázta egy a csajt.
hu.wikipedia.org/wiki/Amanda_Lear
még a diszkó is ki bírt nyomni magából némi maradandót. és amanda persze szuper volt mindig is.

itt a bizonyíték:

youtube.com/watch?v=BDFdbDeaXRQ&feature=related

ps: jellemző, hogy a lányom teljesen meglepett egy nap, mert közölte, hogy talált egy kurva jó zenét. én már majdnem elfelejtettem. ksz whippy! :DDDD

whipy 2008.05.31. 10:41:20

ennek a csajnak nagyondurva hangja van. bennem megkerdojelezodott h csaj-e valojaban esetleg inkabb valami mas, de kitudja:)
amugy en a buenoreklam kapcsan figyeltem fel ra es a tobbi szamat nemis ismerem, de a give a bit of mmmmmh nagggyon jo.
youtube.com/watch?v=I88Q_dYxHSg
en most sebeszetet tanulok:P

lapi 2.1 2008.05.31. 10:54:43

... és ezt nagyon helyesen teszed! :DDDD holnap megyünk, alig várom!!!!

lapi 2.1 2008.05.31. 10:56:34

egyébként csaj volt és dali sem volt hülye, bár furcsa bajuszt hordott. ennek ellenére bírt hatni a közizlésre. nem is keveset.

nonestvolentis 2008.05.31. 13:09:40

Hát nem tudom, azért a hangja alapján én férfire szavaznék. :)

Jöjjenek az Órák, Coldplay, meg egy kis bónusz ;)
youtube.com/watch?v=k85X3ZGwYtk

lapi 2.1 2008.05.31. 15:55:01

kösz nonest. visszatereltél ezzel a helyes útra. :D válasszunk valami szépet egy forró szombat délutánra.

hogy leninnek is bejöjjön, mindenképen legyen komcsi, és az sem baj, ha ibrahim. igaz öregfiú? :DDDD

youtube.com/watch?v=FanbQ0q7QCo

lapi 2.1 2008.05.31. 16:02:36

egy kubai nat king cole... amikor van amerikai is.

youtube.com/watch?v=dCYApJtsyd0

liidiiia 2008.05.31. 16:05:02

üdvök :-) , csak beköszönök, a dalis klipp télleg tökjó!!! szép szombatot! :-)

lapi 2.1 2008.05.31. 16:18:30

szia lidia!!! :DDDD

alig bírtam felébredni a délutáni alvásból, teljesen lenyom ez a hőség. valami van a levegőben, mert én már fingós videókkal igyekszem meggyőzni lenint, hogy ne bassza fel az agyát a politikán még szombaton is, de magam is érzem, nem elég meggyőzőek az érveim. :DDD fletó helyzete reménytelen, hacsak... nem történik valami csoda!!!

youtube.com/watch?v=u51znupszPw

liidiiia 2008.05.31. 18:02:04

szia lapi!!! :-) itt eddig nagyon nyomasztó párás volt, mondhatni forró köd :-) , de most végre felszállt, járunk is egyet gyorsan ennek örömére :-)

lapi 2.1 2008.05.31. 18:26:46

szia lidia, jó sétát neked és szia a htársak is!!! :DDD

én csak gyűjtögetem az anyagot a post-hoz, mióta felriadtam délutáni álmomból azzal, hogy úristen! válság van! nyuggereknek akar osztogatni a fletó. ne ettől órágik bután figyeltem ki a fejemből és kurva jó videókat találtam. eközben twá-án edzettem a post-hoz. na ebben biztos nem lesz direkt politika, attól csömöröm lett.

pistike, ne járj körbe-körbe... pistike hányszor mondjam már, ne járj körbe-körbe. pistike ha nem hagyod abba odaszögezem a másik lábad is!

nekem már hetek óta mind a két lábfejem oda van szögezve és jövő hétvégéig úgysem történik semmi. :DDD

lapi 2.1 2008.05.31. 20:05:15

azon töprengtem vajon van-e svéd humor. hát nincs!!! disznó svédek! :DDDD

www.youtube.com/watch?v=aCyXY8Z6L8Y

lapi 2.1 2008.06.01. 07:41:35

jó reggelt! :DDD

hiába, gecc et nélkül még szombat este is üres a kocsma. tulok amsterdamban nyomul, ezért megértem a pangást. el is kezdem fabrikálni az új post-ot. nincs határidő, ma szeged a főprogi, már iszonyúan hiányzik a kisebbik lányom. (a nagyobb itthon van, ő nem vizsgázik, hanem a jövő héten írországba utazik a férjével. látszólag ő a szerencsésebb, valójában ezt kiegyenlíti, hogy a kisebb a fiatalabb. :D) ) ezt nagyon lazán a szabad asszociációra alapozom. hátha nem okoz nonestnek csalódást. :DDDD

előzetes:

www.youtube.com/watch?v=CSG807d3P-U

nonestvolentis 2008.06.01. 11:28:33

"ezt nagyon lazán a szabad asszociációra alapozom. hátha nem okoz nonestnek csalódást."

Ez rendes tőled, Lapi...
:DDD

liidiiia 2008.06.01. 12:05:13

lapi, eccer ígérted, hogy írsz a nagymamádról is, én azt tökre várom, de persze, ahogy jól kijön.
+ h.társ viszontüdvöket küld!!! :-)

szép vasnapot mindenkinek, vizsgákra tanulóknak meg gyors haladást plusszban!!! :-)

whipy 2008.06.01. 14:27:24

liidiia lapi nagymamaja talalta fel a rantott hust es mindenbe tett mazsolat!!!:)

liidiiia 2008.06.01. 15:00:56

whipy, :-DDD , mindent értek :-)

whipy 2008.06.01. 15:48:20

no. legyen mindenki vidam ma (is)!!!:)
www.youtube.com/watch?v=8fRyXyGSk68
kivancsi vagyok h lapinak tetszike ez

lapi 2.1 2008.06.01. 15:57:03

már be is építettem, whippy! :DDDD

brutál lesz az új post! :DDD legalábbis én nagyon sokat röhögök rajta. :DDD

Preskin 2008.06.01. 16:10:00

Erőt,egészséget !

Na mi a pötsch, gyün a fleto ?
Merhogy vörös lett itt minden !
Tompításként manu-s metál müzik:
standby.blog.hu/2008/05/22/megint_egy_hangszer

Preskin 2008.06.01. 16:18:52

Bocs
Spersze "folyton vigyorgok"
:-),8-D

lapi 2.1 2008.06.01. 17:01:13

zöld is lesz bőven... :DDDD

Gecc 2008.06.01. 20:44:27

Jo estet!

Mijez a voros szin ittend? :-D

nonestvolentis 2008.06.01. 20:54:29

Szerintem Fletó túszul ejtette Lapit, és átvette az uralmat a blog fölött.
Rájött, hogy sokkal többen olvassák ezt a blogot, mint az ő miniszterelnöki bejegyzéseit, és ezt már nem bírta tovább elviselni... :DDD

Preskin 2008.06.01. 20:58:06

Hello Gecc

Én mán próbáltam
szeliden pórbafingani,de és hát az alkotói szabaccság ugyi:
www.youtube.com/watch?v=0hhm0NHhCBg&feature=related
:-)

lapi 2.1 2008.06.01. 21:05:20

gyakorlatilag kész a post, gecc et, olvasd el, mert csak az eb előttre időzítem. napokig fogom cicomázni, formázggatni. télleg, ha lesz időd, nézd meg. még szegeden vagyok, indulni kéne haza. a piros a véletlen műve, de ki tudja...

Gecc 2008.06.01. 21:19:02

Hello Stalien, Nonest!

Na majd en rendet rakok ittend ha Lapi megmonnnya, hogy ez most design csere, vagy a veletlen* muve!

*=Lapi valamit elallitott! :-D

Gecc 2008.06.01. 21:22:09

Csa Lapi!

Le vagyok punnyadva, ugyhogy majd csak vagy kesobb olvasom at az uj posztot, vagy csak holnap reggel.

Viszont a hetvegem nagyon jol sikerult! Papanak volt szulinapja, ocsem is hazaugrott egy hetre, nagyokat kajaltam, elvertunk vagy 50 ruppot shoppingolasra (na ez nem volt kellemes, de hat az asszon boldogsagaert mindent meg kell tenni... no meg az enyemert is, vettunk neki egy fehernemuket is :-D ).
Szal faja volt... de a melegtol ki vagyok pusztulva.
Ki? Marmint en! :-D

Gecc 2008.06.01. 21:22:54

A pirosat holnap rendberakom!
Asszem tudom mi a baja, vagy nem, de az biztos!

liidiiia 2008.06.01. 22:56:52

én meg jóéjtet kedves mindenkinek! :-)

lapi 2.1 2008.06.01. 23:02:02

halihó! gyakorlatilag megvan a post, csak jegelem. :D de még az eb előtt kint lesz. jöttem és megyek. :DDD

lapi 2.1 2008.06.02. 07:45:07

jó reggelt! :DDD

gyökeresen szakítottam eddigi gyakorlatommal. az új kész, már csak linkek, társ-bloggerek (malacka brother, majd lopok valami logot a netről és belepalikáljuk a blgerklubbot. :D).

gecc et látja, majd lebegtetjük a publikálást, mert közeleg az eb.

lapi 2.1 2008.06.02. 09:18:59

hali gecc et! még 15 perc és ... m'kay?

lapi 2.1 2008.06.02. 12:32:12

kinyomtam a post-ot, de nyugodtan alakítsd, gecc et.

whipy 2008.06.02. 16:07:35

5ossssssssssss sebeszet jeee

liidiiia 2008.06.06. 19:24:53

Whipy, szija :-) , a kérdésedre alábbiak, kicsit hosszú lett, de rendszereztem, és minden mondat úgy kezdődik, hogy szerintem!!! :-)))))

Szóval, hogy a kapcsolataink hogy és mi alapján alakulnak (baráti és társkapcsok):

Szerintem:

--------------------

Hasonlóság és különbségek:

az alap a hasonlóság, és a különbségek dinamizálják a kapcsolatot. A hasonlóság gyakran: legalapabb alapértékek, a szellemi képességek (IQ, és idevenném a kreativitást is, a nagyon kreatív emberek (ők azok akik ált kilógnak a társadalomból), és akik olyan 15%-a népességnek – ez lehet gondolkodási, művészi, technikai, üzleti...stb kreativitás – szóval ők elég mások ebben-abban, ha érdekel erről is írhatok majd eccer), 1-1 hasonló érdeklődési terület: ez adja a biztonságérzetet és a közösség-érzetet. A különbségek adják a nagy vonzerőt és a nagy konfliktusokat is egyben, mert ami nincs bennem meg, de nekem fontos, annak az értéke a hiány miatt felértékelődik, de pont ugyanezek azok a tulajdonságok is gyakran, amiket a legnehezebb kibírni a másikban, akkor, amikor annak a negatív oldala jelenik meg éppen. (pl. kedvesen üde, bohém és laza, de aztán a talik időpontját is hajlamos könnyedén venni, ami 5 év után lehet elég idegesítő, hogy már megint késik..., vagy a fordítottja, hogy pl nagyon elfogadó, kedves, alkalmazkodó, nyugodt, gyerekcentrikus, de mondjuk intellektuálisan nem túl pörgős, aztán 1 hét vele egy lakatlan szigeten esetleg nem lenne olyan eseménydús,...stb. millió1000 féle kombi lehet.)

--------------------

(testi-lelki-szellemi,intellektuális) adottság és a szociális-intellektuális érettség, és megküzdési stratégiák, tudások:

különbség van adottság és érettség között. az adottság az, ami vonzó lehet, de az érettség +a jó megküzdési stratégiák (mik is tanulhatóak) az, ami lehetővé teszi a jó kapcsolatot. vagyishogy az elégedettség a vonzódásból-vonzásból jön, és az elégedetlenségek hiánya pedig az érettségből és a jó stratégiákból. Mindenesetre én régen gyakran jártam úgy, hogy azt, hogy milyen a másik adottsága (számomra, szubjektíven: szimpi, okos, érdekes, kedves, humoros, a típusom...stb) az gyorsan lejött, de ugyanakkor nem tudatosult bennem az sokáig, hogy mennyire érett személyiség a másik (mennyire rendes, megbízható, figyelmes, elfogadó, respektáló.) Önmagában az, hogy érett a másik, a jó kapcsolatot teszi lehetővé, és nagyon sokat ad (nagyon sok biztonságot és szabadságot), de szerintem a másik „ő”-sége (adottságai) az, ami köré a baráti vagy szerelmi vonzalom alapvetően szövődik a leggyakrabban, hogy azok pont engem mennyire vonzanak, és én őt viszont. (ha a másik vonzó, de nem elég érett pl. hozzám, és ezt nem tudom elfogadni, akkor ezzel megint nincs mit tenni, de vannak sokan, akik el tudják fogadni az érettségbeli különbségeket felfelé is és lefelé is, csak jó, ha ez tudatosul.)

Sztem az érzelmi kapcsolatok alapvetően érzelmi-ösztönös alapon köttetnek, de a hideg, reálisan értékelő ráció is eléggé kell a hosszútávú fenntartáshoz (ezért számíthat a gondolkodásban is megmutatkozó szociális érettség). Viszont az érzelmi döntés az elsődleges (megérzések, intuíció), és ezt az elsődleges érzelmi választ lehet aztán a rációval másodiknak lemodellezni, megnézni, átgondolni, pontosítani, realitáshoz szabni...

Az is lehet persze, hogy egy hiány tudatos elfogadása és áthidalása teszi jóvá a kapcsolatot (ekkor a megküzdési stratégiákat a hiányra rákalibrálja az ember): egy ismerősöm jut eszembe, aki egy rendkívül kedves, nagy 60 éves gyerek, és a felesége ezt anno tudomásul vette, hogy vonzza őt a másik, szereti is őt, olyannak amilyen, de a másik elég éretlen sok szempontból, és bizonyos értelemben a férje a 3. gyerek a családjukban a közös gyerekek mellett. + de ugyanakkor meg van az ellentettje is: olyan ismerősöm is, akiknél a házasság előtt ők mindketten mindig zűrös emberekbe szerettek bele, ők maguk csak barátok voltak, de mindketten nagyon érettek, és barátság alapon kötötték össze ők 2en az életüket, ma sem szerelmesek, de a kapcsolatfenntartás „munka” részét olyan éretten csinálják, hogy ha szenvedély nem is, de nagy biztonságérzet és derű van náluk. Azt mondják, keleten pont ilyen technikával működik a legtöbb házasság, mert ugye ott a család választja ki a házastársat, és ritka emiatt a szerelem, de ilyen derűs házasságot meg ki tudnak kovácsolni sokan. Nekem ez nagyon idegen amúgy, de van akinek bejön.

-----------

(el)fejlődés:

van olyan, hogy elfejlődik 2 ember egymás mellől (barátságban, szerelemben), azaz az egyik gyorsabban változik, mint a másik, és ezért a lassabb unalmassá, a gyorsabb túl idegenné válik. A sebességgel nincs nagyon mit tenni, bár lehet egy ideig a lassabbat noszogatni, szerintem. Ha az elfejlődés valami területet érint, akkor lehet próbálkozni azzal, hogy azt valamennyire közössé is tegyék, vagy legalább legyen más pár megmaradó közös terület alapnak. Ha azonban ez világképi elfejlődés, akkor gyakran nincs mit tenni, mint különmenni (pl egyik belép egy szektába, amit a másik elfogadhatatlannak tart.)

-----------

elköteleződés:

elköteleződés és az életkor összefügg, vagyishogy a legtöbben, akik továbbtanulnak, az egyetemi évek vége felé vagy később köteleződnek el, de persze vannak kivételek. Valahogy az egyetemi évek végéig és az első munkatapasztalatokkal sokan nagyon sokat változnak, és ez hozhat elfejlődéseket, aztán a változások a munkával-egzisztencia-teremtéssel belassulnak, meg akkorra eléggé eldőlnek a nagy életválasztások, hogy ki hogyan akar élni, és ezután köteleződnek el sokan, sztem, amikor már látják a saját és a másik jövőképét.

-----------

alkalmazkodás:

A mai kor nem segíti a tartós kapcsolatokat alapban, sem barátságokban, sem házasságban, kapcsolatokban. Szóval időnként nagyon hegymenet, ha az ember ragaszkodik valakihez, akár barátilag, akár szerelmileg. Sztem, ha az ember valakiről azt érzi, hogy ővele mindenképpen szeretné, ha hosszan kapcsolata lenne (baráti v szerelmi), akkor ott némi olyan jellegű erőlködést is bele kell számolni időnként, hogy a nehezebb élethelyzetekben a kapcs fonalához nagyon ragaszkodjon az ember izomból is, hogyha meg is lazul a kapcs, de ne szakadjanak el egymástól az emberek. De ez csak a mély kapcsolatokra igaz, amik nagyon fontosak az ember szívének, ott viszont kell időnként ez az erőből összetartás, hogy akkor is szánok érdemi időt a a másikra rendszeresen, ha rohadtul nincs időm-kedvem-energiám, hogy a kapcsolat folyamatossága ne szakadjon meg, szóval valami alap-struktúra tartását, mert ha túl sokat megszakad ezért azért, akkor az élet könnyen elsodor egymás mellől embereket, először érzelmileg, aztán konkrétan.

Alkalmazkodás: az alapokban sztem nem lehet és nem szabad kompromisszumot kötni, a legeslegalapabb alapokban. a többiben viszont muszály vagy alkalmazkodni, vagy áthidaló megoldásokat keresni, vagy elengedni ezt-azt.

Nem lehet 1 kapcsolaton belül mindent megtalálni, ezért sztem a legtöbb ember számára az műxik, ha több emberben keresi a neki fontosakat, és a szerelmi kapcsolatában és a legfontosabb barátságaiban együtt megtalálja amit keres, de ezek közül az emberek közül egyiktől sem várja el, hogy bármelyiknél is minden meglegyen, ugyanakkor viszont a szubjektíven neki legfontosabb legeslegalapabb alapokat meg mindegyiktől elvárja. Ilyen egyensúly sokára alakul ki sokaknál, de sztem megéri ezért pedálozni, +és sokszor a csalódásokon keresztül jövünk rá, hogy mi magunk mégis mi a túrót akarunk az élettől, mi fontos télleg nekünk, és mi nem, ill mi az amit meg nagyon nem akarunk.

------------------

elsúlyozás:

Mindenki világképe el van súlyozva kicsit (vagy nagyon). Ennek sztem 4 oka van:

1. az egyik, hogy amit gyerekkorunkban jókat megkaptunk, azokat természetesnek vesszük, és nem ismerjük könnyen fel, ezért talán le is mondunk róla, vagy nem figyelünk rá oda jól. (pedig szerintem, ha a világot jó-rossz felosztásban dualistán nézzük, akkor a jót éppúgy tudatosítani kell, minden jót, és nemcsak a rosszat, mert így látunk tisztán. Mert az van, hogy sztem a rossz könnyen tudatosul, de ahhoz, hogy a jó is tudatos maradjon, kell egy erőfeszítés, ami ugyanakkor sztem megéri). Segít pl a nem tudatosult jók felismerésében, ha nekünk kedves regény vagy filmhősöket elemezgetünk, hogy mi vonz bennünket benne.

2. A világkép másik elsúlyozódása, amikor a rossz tudatosul erősen: egy olyan gondolati hiba, amire valóban kondícionálódunk, ahogy fuxos is írta a hölgyivel való tök izgi párbeszédben nála, lévén olyan sokan követik el, hogy ebbe növünk bele. Mert az van, hogy sztem a rossz könnyen tudatosul, de ahhoz, hogy a jó is tudatos maradjon, kell egy erőfeszítés, ami ugyanakkor sztem megéri. Vagyis azt, hogy mi jó (bennem, a másikban, az életben...stb) erőnek erejével érdemes mindig a tudatban tartani, az, hogy mi rossz, arra meg felkészülni, hogy várható rendszeresen rossz is, de azért a rossz az könnyen tudatosul.

A gondolkodási hibát azért írtam, mert: ugye vagy az van, hogy a világot csak nézzük-szemléljük, és akkor nem értékelünk (azaz az oroszlán tápláléka a hús, amit levadászik magának, ha ez a táplálék pont ember, attól még az oroszlán nem rossz, csak betölti a táplálékláncban elfoglalt helyének megfelelő szerepet, hogy önfennmaradjon), ilyenkor se jó, se rossz nincsen, hanem törvényszerűségek vannak.

ha a világot jó-rossz felosztásban dualistán nézzük, akkor:
a.: annak mindig van egy viszonyítási pontja, hogy ki van középen (én, az oroszlán, mi: azaz 1 csoport, az emberiség, egy érték...stb), és a jó-rossz skála ettől is függ.
b.: mivel a világot 2 részre osztottuk, ezért a jót éppúgy tudatosítani kell, minden jót, és nemcsak a rosszat, mert így látunk tisztán, hiszen, ha értékelünk, akkor meg mindent értékelünk, az úgy nem műxik, hogy keverjük a szempontrendszereket és látásmódokat, azazhogy a jó az persze, az természetes (azaz csak szemlélem), a rossz meg mennyenmáinnen (azaz értékelem).
c.: a szélsőértékeket és az átlagértékeket sem szabad keverni: azaz ha az emberiség átlag iq-ja 100, akkor arra van kalibrálva egy csomó minden. Egy 150-es iq-jú embernek ez mindig túl lassú lesz, egy 80-asnak meg mindig túl gyors. Viszont jó tisztázni azt, hogy miben mi fontos: azaz ha átlagot nézek, akkor ne mindig a legjobbhoz hasonlítsak, hanem az átlaghoz. Vagyis, ha tudom, hogy az élet márcsak olyan, hogy egy csomó frusztrációval jár, egy másik embernek éppúgy megvannak a maga árnyékai, heppjei, hisztijei, türelmetlenségei...stb, akkor kiegyensúlyozottabb leszek, ha az ő átlagához viszonyítom az aktuális ezét-azát, nem pedig egy ideálhoz, a maximális jóhoz, ami hozzá köthető, és ha meg rossz időszak van, akkor nem hagyom, hogy az ő maximális rosszát lássam csak, vagyishogy be tudom lőni, hogy a max rossz-átlag-max jó skála pontján hol van.


3. A másik, hogy ami eddigi életünkből kimaradt, azt nagyon felértékeljük, és ha az megjelenik, akkor az elvakít bennünket.

4. a gyerekkori sémáinkat, amiket hozunk, kicsit magunkra kell szabni, mert akár jó, akár rossz gyerekkorunk volt, a mi felnőtt életünk más lesz, mint azok a sémák, amiket hozunk, és ezeknek a sémáknak egy részét magunkra át kell alakítanunk. Ezeknek egy része gyakorlati, más része szellemi-lelki. És ugyanez az átalakítás megy végbe a kapcsolatban is, amikor a másik hozott és saját sémáival alakul ki a közös kapcsolati séma. A kapcsolat maga egy ciklikus közelség-távolságban „forog” ált.
(kezdeti.rajongás, közeledés - konfliktus (ez lehet indirekt is, pl „túl nagy csend”) - felbomlás vagy folytatódás: ekkor: normalizálódás - derűs nyugodt „hatékony” szakasz - eltávolodás - búcsú vagy vissza a ciklus elejére: a közeledéshez vagy a konfliktushoz, attól függően, hogy mi okozta az eltávolodást...) .
és a közös értékek meghatározása az első nagy konfliktus tartalma (ami lehet „csendes konfliktus is, pl elbizonytalanodás, de lehet viharos is, pl veszekszés), és egyben az első nagy konfliktus a legnehezebb, ennek van a legnagyobb tétje-bizonytalansága, az utána jövők megoldása mindig egyre könnyebb lesz, mindaddig, amíg folytatódik a kapcsolat.


5. A 5. ok pedig (ami összefügg az elsővel), hogy van egy csomó fontos és jó tulajdonság, amire a mai világ a mai értékrendszerben nem ad visszajelzést, és ezért az sokszor nem tudatosul. Ilyenek pl a „tartószerepek”, amiről az előbbi kisregényben írtam, nonestnek. És lehet, hogy nem vesszük észre, hogy valakiben ezek milyen fontosak számunkra pl, és rosszul értékeljük az ő számunkra való szubjektív fontosságát, mert nem látjuk jól, hogy mi magunk mit keresünk az életkénkben.

-----------------------

életút:

Szerintem van „sors”, véletlen, ilyenek. Szóval van, aki gyorsan rátalál az igazira, van aki sokára, mindkettő hozza a maga könnyebbségét és nehézségeit. Ez barátságra is igaz, van, akinek a 2 éves kori barátja a legjobb barátja 80 évesen is, és van, aki sokáig nem talál igazi barátságokra, csak kellemes, de nem mély, ad-hoc haverságokra, akik jönnek-mennek, illetve van, hogy jóbarátok elfejlődnek egymás mellől. Valahogy az élettel érdemes ebben menni, mert van akinek sok rövidebb szerelmen át vezet a megérés az igazira, és van, aki egy kapcsolaton belül együtt érik a másikkal, és ezt hogy az én sorsom mit hoz, melyik utat, előre nem lehet tudni, csak utólag visszanézve. Sztem itt sokat segít (abban is, hogy a szerelmbe szerelmes-e az ember, vagy a másikba), ha elbeszélget az embör önnönmagával. Nekem erre az a megoldáskám, hogy beülök egy csendes, régi templomba, amikor ott nincsen vallásos aktivitás, csak nyugi, és felteszem a kérdéseimet magamnak, akár ezt konkrétan, hogy a szerelembe vagy a másikba zúgtam bele, vagy éppen azt, hogy mi fontos nekem, hogyan, miért, mit akarok, jól látok-e, mi lenne jó, merre menjek...stb, és leírom magamnak a gondolataimat, megérzéseimet. Ha döntés előtt vagyok, és nem jön magamtól válasz, hogy na a saját életkémet hogyan látom, akkor jönnek az igen-nem kérdések. De “a hallgass mindig a szívedre először, aztán csekkold az eszeddel” az nekem nagy útmutató. (A saját intuíció igen-nem lekérdezéséhez: kérdések: jó, fontos, szükséges, ez nekem? segíti a továbblépésemet, az életemet? ez az én utam?: megkérdezni, várni 1-2 percet:
IGEN-t jelent: bólintás-érzés, kellemes, intenzív jó érzések, melegség, világos színek, fény, annak a vágynak az érzése, hogy ezt akarom (ezt az ember, helyzetet...stb), vagy a verbálisan megfogalmazódó gondolatok. ezek bármelyike.
a NEM: fejrázás-érzés, belső tiltakozás: nem akarom..., kevésbé jó vagy kellemetlen érzés, sötét színek, nincs fény, hideg.
SEMLEGES: még nincsen meg a válaszom, még nem tudom, illetve, lehet, hogy nem jól kérdezek, és akkor lehet pontosabban kérdezni próbálni. (pl fontos ez nekem helyett “MOST fontos ez nekem? V Később az?” ... Stb, szóval szűkíteni érdemes talán ilyenkor a kérdést).
Ezek finom belső érzések, olyanok, mint amikor festményt néz pl az ember, és mindenkiben máshogyan tudatosul a saját belső érzésvilága, de ez segíthet.
Na és, ha megvan a belső döntés: másokat csak akkor megkérdezni: mert persze több szem többet lát, és ezután lehet a kettőt összevetni. De elsőnek mindig magamat, a belső énmagamat: az intuíciót kérdezem, és számomra a legjobb döntések mindig az intuíció irányából jönnek.

--------------

pygmalion-effektus:

ha az ember arra élesíti be a tudatát („arra progizza a szürkeállományt”), hogy ő létre tud hozni valami jót ebben-abban, akkor az lehet, hogy csak lassan, évek alatt sikerül, de eztet kísérletileg tuggyák igazolni, hogy amire beállunk a belső hangunkban (ami gondolatok-értékek futnak az agyunkban tök gyakran belül), azok hosszútávon befolyásolják az esélyeinket, ezért érdemes önmagunkat bíztató, a felesleges félelmeinket leállító gondolatokra cserélni a szelf-talk-ot, ha az nem pozitív (ahol is az a lényeg, hogy jelenidejű, és csak állító mondatok legyenek, konkrét tagadás ne legyen ezekben. Pl. minden felesleges félelmet kipakolok az életemből, és jó és hasznos, boldog...stb ember akarok lenni. Lehet azt csinálni, hogy az ember naponta x-szer mondogatja, és mindig, ha fél vagy negatív gondolata van. Azért ez nem „A megoldás” persze, de nagy segítség, hogy önmagunkat egyrészt bíztatjuk, másrészt nem fokozzuk a félelmeinket azzal, hogy a félelem progit futtatjuk belül, a negatív szelf-talk csak nehezíti az életet, a pozitív meg segíti, de persze nem ez az élet maga azért. :-) )

-----------------------

szerintem. :-)
szija :-)

liidiiia 2008.06.06. 20:27:41

na még ez, aztán eldugulok: szerintem minden kapcsolat, ami télleg és őszintén vonzza az embert (1 beszélgetésig, egy életen át vagy a kettő közötti bármekkora időtartamra): egy kölcsönös adok+kapok, egy tanulás+tanítás, és egy tök jó életajándék (derűvel, jóérzésekkel)+feladat (küzdéssel-küzdögetéssel...) IS, egyben. :-)
szerintem. :-)
süti beállítások módosítása