Bookmark This Site

COMING - ÚT

"Ingrid Sjöstrand svéd költő Néha csontvázakról álmodok c. gyerekversében az anya megpróbálja megvigasztalni a gyereket, hogy "csak álom volt". Mire a gyerek: "Mintha sokat segítene, / hogy a szörnyűség itt belül van / és nem ott kívül." Ha a természet működésének fegyvertárában (sok más között) valóban megtalálható a káosz is, akkor nem csoda, hogy a káoszelmélet jelenségeibe lépten-nyomon beleütközünk - akár a külső természeti világban, akár saját belső világunkban. " Mérő László

Friss topikok

  • Gecc: Torrente is ezt a szarhazi Barcat szerette, nemde? Ehhh... hajra MU! (2011.05.28. 21:58) A vizsgálat lezárult, felejtse el!
  • Gecc: @hölgyválasz: Szia Holgyi! Mindenki megoregedett vagy nemtom, de az biztos. :-D (2011.01.31. 22:24) szöveg nélkül
  • jaegtoer: @lapi: Szia Lapi! Csak most látom hogy az szdf-fel kokettálsz. Az lmp már nagyon más? Üdv. (2010.02.02. 07:42) Elkúrtátok...
  • lapi 2.1: nem vagyok benne biztos, hogy vajon akad-e még bárki, aki olvassa a blogomat. mindenesetre csinált... (2009.10.28. 18:43) agycétén
  • lapi 2.1: bár gyurcsány iránti elkötelezettségünk továbbra is szilárd, mint a márvány, de a peresztrojka nev... (2009.06.05. 10:35) szezonzáró

bakker, nagy a káosz...

2008.06.15. 10:00 lapi 2.1

ÉS PONT A FEJÜNKBEN, B+!!!
és én ezt régóta sejtem, csak valahogy szeretném bebizonyítani. erre még a blog fülszövegét is átírtam. állításomat ezért érzelmekkel telve, ám a józan logika szabályai szerint igyekszem bizonyítani. mert hiszek az egyén szabad akaratában és kreativitásában. vajon leonardo csinált volna ilyen zseniális klipet, ha a kezébe nyomnak egy commodore 64-est? az ember fél a külső káosztól, mert nem érti, ahogy én sem. mi sem. ha valamit nem értük, attól vagy beszarunk, vagy megfejteni próbáljuk. de nem szaladnék előre, nézzük az ismeretlen da vincit, mit bírt összedobni a 21. századról egy c64-gyel. ráadásul technot alkalmazva, ami önmagában is vagabund és bátor szellemiségre utal.
 
(figyelemreméltó a mester neve - dr bak(k)er!!! :D)
 
 

most szólok, hogy innen már csak azon olvasóim kövessenek, akik készen állnak szembenézni a rideg ténnyel, mégpedig azzal, hogy abban a pillanatban, amikor meglátjuk a napvilágot, a kezünkbe nyomnak egy megfellebbezhetetlen halálos ítéletet. mégpedig úgy, hogy egy kurva szót sem hozhatunk fel a mentségünkre, b+!!! persze direkt úgy raktak össze minket, hogy ne is bírjunk még beszélni, meg gondolkozni, csak ordítunk meg tekergetjük a szemünket össze vissza. a látás és beszéd képessége később jön meg. szal, aki itt belép, az kösse be a biztonsági öveket!

 

 

ha itt vagyunk, lássuk csak, hogy látja az esendő ember életpályáját (ami kiszámítható persze) egy igazi multi, sőt a globalizmus egyik jelképes vezérhajója - a joggal közutálatnak örvendő microsoft company?  

2000.01.01. 0 óra 00 percében azonban rájöttem, van élet a dátumváltás után is.  
már-már kezdem tisztelni a bill gates-t. legalább őszinte a gyerekekkel, mégha a windows forráskódját nem is teszi hozzáférhetővé.
 
 

hát ez van, emberek. jobb ha kicsit többet játszunk, ha már ennyire felgyorsult az idő! 

ez a kisgyerek, tehát nyilván megértette az "üzenetet".
 
 
 
 
 
ám ha megfigyeljük, a gyerek mosolyog, akár mona lisa.
tehát a mosoly valami kiutat mégis mutathat.

nekem viszont ráfagyott a mosoly az arcomra, amikor nagyapám meghalt 1963-ban. nagyapa vonalon nem volt szerencsém, mert az apait nem ismertem, 3 voltam, amikor elment. feri nagypapát is alig a szüleim válása miatt, de az „alig” sok mindent takart. a nagyfuvaros utcában laktak a nyóckerben. egyébként tősgyökeres újpesti volt, a háború előtt tisztviselőlént melózott a vízműveknél. két leánygyermekkel és egy hivatásos anya feleséggel. az öreg nem lehetett nagy komcsi, mert rákosiék kicsit deklasszálták, ezért az új világban rögtön udvari munkásként kezdte a kerületi szeszgyárban. szorgalmas söprögetésére felfigyelt a pártvezetés, mert engedte neki, hogy szakmunkás-bizonyítványt szerezzen az öreg. pontosan emléxem nagy darab 100 kiló feletti tagbaszakadt ember volt. aki nem lépett be a pártba, csak a gyár forradalmi bizottságába, ahol elnökévé választották pont 56-ban.

furcsa módon addig két sztahanovista kitüntetést kapott az akkor még nem annyira öreg szakmunkás, aki azt hitte biztos ezzel egalizálta is, hogy osztályidegenként születhetett újjá a gyárudvaron. na most a nagyapám, akit én az egyszerűség kedvéért „papá”-nak hívtam, nagyot tévedett. 56-ban ugyanis nem vitte el az áhv, viszont a ruszki katonák annyira megverték, hogy tönkrement a veséje, meg ez-az ott belül.

az is lehet, hogy papa csak a melót szerette, mert 56 után pár évre művezetővé léptették elő. mivel mindig derűs ember volt mindig megnevetette az unokáját. férfi hálóingbe aludt a konyhában, ha én náluk tölthettem az éjszakát.
 
néha kiosont a lépcsőházba hajnalban és becsöngetett. én arra ébredtem, hogy nagymamám szörnyülködik, minek hozza rá a szívbajt, ráadásul a kisgyerek is itt alszik.

egy szobás volt a nagyfuvaros utcai lakás, a nagydarab művezető meg sakkozott egy furcsa öregemberrel és festegetett. mindkét sportot szenvedélyesen szerette, ezért giccses képeket festett, de csupa békéset, derűset. szerette a házakat és virágokat, mert most is ott lógnak édesanyám lakásának falain. szerinte is giccsesek egyébként. mint ahogy a sakkbábúkat sem nagymesteri fokon tologatta, hiszen folyton kikapott. (állítólag havonta nyert egyszer, de akkor az öregúr hagyta nyerni, mert ő igazi sakkozó volt. vesztett parti után tehát kiabált a kis öregemberrel, hogy csalt, meg megfogta a királynőt. ilyesmik ugranak be ma is. meg az, hogy simán lerántotta a sakkvásznat a parti végén, hogy véletlenül se lehessen igaza az öregúrnak. aki minden második nap 6 órakor visszajött játszani a barátjával.

persze fanatikus újpest drukker volt. én meg fradi, de nekem azt is megbocsátotta. azt mondták később, hogy azért nem vitte el az ávh, mert olyan kibaszott jó ember volt és hogy a forradalmi bizottságban is csak a megbékélésről papolt és nem engedte, hogy egy kurva csavart bárki hazavigyen magával a gyárból. szal, az avh-ásokat is anya szülte. azt is mondták, hogy a temetésén az egész gyár kint volt és sokan sírtak. ja... azt elfelejtettem mondani, hogy 59 éves korában megállt a szíve. biztos sokat cigizett, azért nem érte meg a nyugdíjas kort, mert inni senki sem látta.

ma persze biztos ügynök lenne, aki azért úszta meg a retorziót, mert mécset és gönczöt sem akasztották föl. persze én tudtam róla, hogy egyszer bevitte horthy rendőrsége. legendás eset volt a családban, amikor 25 évesen a haverjaival történő fogadás következtében hálóingben az újpesti temetőben töltött egy egész éjszakát. (két sír kötött kellett aludni párnával, pokróccal és hálóingben a fogadás tárgya szerint.)

nem is lett volna semmi baj, mert kísértetek pedig nincsenek, amint tudjuk. csakhogy vannak betörők. egyik közülük azon az 1929-es nyári éjszakán dolgozott de megzavarták és éppen a temetőbe menekült. ez sem lett volna baj, ha mondjuk ő és nem az őt üldöző rendőr gázolt át rajta. nagyapám erre az inzultusra hörögve felemelkedett a botladozó rendőr mögött és rákiáltott: „nem tud a lába elé nézni, egészen megijesztett, ember!” erre a rendőr idegösszeomlást kapott és kórházba kellett vinni. hosszú procedúra után nyugodott meg végül az ügy rendőrségileg. a családi legendárium szerint kártérítésre kötelezték a bohém pre-nagypapámat, de a bíró is röhögött a tárgyaláson.

na az ő halálhírét közölte velem apám. nagyon kíméletes volt, még velem is aludt, pedig 10 éves voltam. érdekes nem sírtam azon az éjjel. csak hiába kereszteltek meg, hiába imádkoztam nagymamival minden este lefekvés előtt: „én istenem, jóistenem, lecsukódik már a szemem. de a tiéd nyitva atyám. amíg alszom, vigyázz reám..." ma is mondom magamban, bele bír égni az ilyesmi az idegsejtjek közül néhányba. mégpedig jó mélyen.

mert papa halála után már csak nagymami kedvéért mormoltam az imát és kulcsoltam össze a kezeimet. nem szóltam én egy kurva szót sem senkinek. csak pontosan tudtam, senki sem vigyáz rám. rohadt igazságtalannak tartottam, hogy én is meghalok egy nap, mint papa, aki pedig annyira jó ember volt és annyit viccelődött egész életében. rémülten feküdtem a sötét szobában. nem sötétből elugró rémektől, gyilkosoktól rettegtem, hanem a haláltól. mert minden porcikámban éreztem, hogy jön a nagy fekete semmi, ami elnyel és csak a jeges félelem marad. a hiány. a rettegés. a végtelen magány. a semmi.
jézuskát és a mennyországot magával vitte a papa angyalkástól. soha nem haragudtam ezért senkire, kire is lehetett volna? csak az vigasztalt, hogy biztos mindenki pont ennyire fél elalvás előtt, csak szégyellik elmondani. ahogyan én is, mert a gyávaságot mindig is utáltam. hát még 10 évesen. aztán elmúlt a rettegés magától, nem kellettek évek hozzá. valahogy szerencsém volt, mert a legtöbb ilyen rettegős elalvást nem követte rémálom. többnyire jókat álmodtam akkoriban is. talán mert isten őrjítő hiánya nem agressziót, hanem valami mély szomorúságot váltott ki abból a kisgyerekből, aki azért nem sok mindenről tehetett akkoriban még.  

ki a halál f****-át érdekelné, ha valami álpatetikus önsajnálatba bugyolálnánk magunkat, amikor annyi mindenen lehet nevetni?  pedig az szarul szól, ha erőltetett. a mosolyhoz meg még csak jókedvűnek sem kell lennünk. pech ugyan, hogy pont ebbe a szarfészekbe dobott minket a nagy kontruktőr, de ne legyen már a verebesnek igaza, aki azt mondta minap a napkeltében, hogy mióta az eszét tudja, pedig ő már hatvan múlt, magyarországon mindig válság van, bazitán meg…. blalala… hagyjuk.

könyörgöm, verebesben sem az a gáz, hogy jobbos, vagy balos, hanem hogy önmagán kívül láthatólag semmi sem érdekli az égegyadtavilágon. ez rendben is van, ha ő a latinovits mondjuk, ám az utóbbi végzett magával szemesen ahelyett, hogy az elmúlt 30 évben gyakorlatilag mindenhová beült volna műsort vezetni, vagy konferálni.

Create your own fancy glitter text!akárhogy is de verebes csak valahogy átkapcsolható, csak a káosz ellenszerét kéne megfejteni. például kedves törzsvendégünk és a kocsma egyik igazi genius loci-ja, tulok dobott egy ötletet és nem is akármilyet! (loci még nagyon lidia, hölgyi, cecc et és jó néhányan mások, nem sorolom tovább.)

 

btw ezt a loci-t is tuloktól tanultam, meg az van, hogy eddig is hallgattam, de csak most értettem meg a quimby-t, ahogy kell. thanx.


de komolyan. nehogy már hülyét csináljunk magunkból feleslegesen. mert ez viccesen néz ki.

az van, hogy eltelt azóta 45 év és már bizony a mikrofos reklám szerint igencsak a pálya utolsó szakaszába repültem be magam. sokat pörögtem és szédelegtem ideig, nemrégiben mégis megszívtam a salvia pipát. csak meg akartam győződni arról, jól gondolom-e és a nagy sebesség miatt valahogy tényleg leszakadtak-e rólam azok a kis szörnyűségek egy része a sötét sarkokból. a jeges rémület, ami a kisgyerek szívét markolászta éjszakánként beugrik-e egy brutális tripben? ezt leírtam korábban, megnyugodtam. csak annyit kérhetek ehelyütt is mindenkitől, hogy számoljon le magában a szörnyekkel, mert senki más nem fogja helyette megtenni. a salvia sem. a harag, a gyűlölet, a másik megalázása, szándékos megbántása meg egészen biztosan nem. inkább hízlalja a kis rohadékokat ott lent, a tudat alsó sarkában. a szeretetnek, a megértésnek és a humornak sokkal több az esélye. ahogy a szépségnek is. látott már valaki mosolygó szépséget? és vicsorgót, vagy dühöngőt? vagy látott már bármelyikünk is egy csecsemőt sátánian nevetni? ugye, hogy nem?

 

breaking news: megy az ötödik pecsét az m1-en. közben írom a postot. ez most vagy feljavítja, vagy lenyomja a cuccot.


most szeretnék megmutatni két öreg női arcot. egy magyart és egy svédet. mindketten gyerekeknek írtak, írnak. a magyar elment nemrég, talán azt mondatnám átfordult a számláló, mint anno a ruszkibiciklimen. a svéd él és szívből remélem ő is legalább 99 éves koráig, vagy tovább.

a svéd egy verset írt, mert a blogírás közben rádöbbentem nem is a papa halálhírére ismertem meg azt a rémületet, hanem pár évvel korábban, amikor elköltöztünk és én másodikos voltam. csak akkor kapott nevet a félelem, de ez mindegy. azóta elküldtem a picsába a kis rohadékot, csak vissza ne másszon egy keddi nap du 4 körül. :D

a magyar meg a pöttyös könyveket írta, amiket pont nem olvastam, ami érthető. az viszont kevésbé, hogy nemigen hallottam, olvastam róla nagyon sokat. azt sem tudom jobbos, vagy balos volt, csak most néztem utána valamicskét, amikor a másik postomhoz készültem. még a vörös oroszlán sincs meg, majd pótolom. magyarul fogalmam sem volt idáig a munkásságáról, ahogy a káosz amigos-t sem értettem jól idáig. úgy, ahogy azt a zene és a szöveg igényli.

 
Ingrid Sjöstrand: Néha csontvázról álmodok
 
Néha csontvázról álmodok,
csak elindul felém,
jön közelebb, egyre közelebb.
Nem bírom tovább, visítok
és felébredek.
 - Csak álom volt -
mondja anya.
Mintha sokat segítene,
hogy a szörnyûség itt belül van
és nem ott kívül.

 
 
 
Szepes Mária: Haiku versek

BIZONYOSSÁG

Békülj ki magaddal. S a világ megbékül veled.
Tudom ez csaknem lehetetlen, a legnehezebb.
Az anyag csapdáját mégis elkerüli szellemed.
(Csillagpor: Versek 1925-1994,) 
 
 
 
 
 

Breast Augmentation
Breast Augmentation

373 komment

Címkék: windows bill gates quimby kispál commodore 64

A bejegyzés trackback címe:

https://lapi.blog.hu/api/trackback/id/tr7521012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nonestvolentis 2008.06.15. 23:28:00

Nem tudom, miről szól, de első vagyok... :DDD

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2008.06.15. 23:43:27

LOL:-DDD, hát b+, hol van ebben Debreczeni meg a többi? Még nem olvastam el részletesen, csak átfutottam, de jól átbaxtál engem, vagy nem? Holnap részletekbe menően olvaslak, most már hullát látok a tükörben.
Jó éjt!

nonestvolentis 2008.06.15. 23:55:25

Érdekes, nekem is volt egy nagyon-nagyon félős időszakom kiskoromban. Az egyik 7 éves koromban, amikor meghalt a nagypapám- nem igazán értettem/fogtam föl, de egy kisgyerekben nyilván nagyon erős félelmet kelt, amikor először találkozik a halál fogalmával.

A másik meg '96 táján, emlékszem az atlantai olimpiát néztük-többek közt Madar Csaba és a braziloknak lőtt gólját.
Na és amíg kellett várni a közvetítésre, az X-akták zenéjét nyomták, plussz egy ufós kép is ki volt vetítve, na attól iszonúan fostam. Komolyan utána nem bírtam ellaudni, rettegtem attól, hogy jönnek az UFO-k és elrabolnak.

Amúgy ez az időnkénti félelem nappal is előfordult, ha egyedül voltam egyszer-egyszer (ritkán szerencsére) és olvasgattam egy könyvet, aminek az a címe: hogy "Amire nincs magyarázat" . Na az egy nagyon tömény homályzónás cucc volt, spontán szenesedéssel, UFO-kkal, Loch Nessi szörnnyel, gömbvillámmal. Amin persze felnőtt fejjel röhögsz, de gyerekfantázaiként iszonyú durva tud lenni.

Egyébként néha azt gondolom, hogy igazából nem győzi le soha az ember azokat a bizonyos szörnyeket. Rápakolhat ezt-azt, kultúra-réteget, napi gondokat, csekket, érettségit, nyelvvizsgát, diplomát, hiszen akkor ő már valaki, szerelmet, akármit, esetleg elmenekül a valóság elől, akár vallás, akár alkohol, cigi, vagy éppen fű.

Amúgy érdekes, szerintem ha van még igazi tabu a mai világban, akkor az a halál. És nem a filmes gyilkolászásra gondolok, mert az művi és nem érinti a lényeget. Nem azt mondom, hogy a nap 24 órájában ezen kell görcsölni, de valahol belül azért tudni kell róla, időnként tudatosítani.

Hát igen, a szörnyeket mindenkinek magának/és magában kell legyőzni.

Jó éjt!

(amúgy ez posztod érintett meg eddig legjobban)

nonestvolentis 2008.06.15. 23:59:24

Halak a hálóban
Csillaghálóban hányódunk
partravont halak,
szánk a semmiségbe tátog,
száraz űrt harap.
Suttogón hiába hív az
elveszett elem,
szúró kövek, kavicsok közt
fuldokolva kell
egymás ellen élnünk-halnunk!
Szívünk megremeg.
Vergődésünk testvérünket
sebzi, fojtja meg.
Egymást túlkiáltó szónkra
visszhang sem felel;
öldökölnünk és csatáznunk
nincs miért, de kell.
Bűnhődünk, de bűnhődésünk
mégse büntetés,
nem válthat ki poklainkból
semmi szenvedés.
Roppant hálóban hányódunk
s éjfélkor talán
étek leszünk egy hatalmas
halász asztalán.

hölgyválasz 2008.06.16. 08:09:02

Lapikám, kénytelen vagyok csatlakozni Malackához Debreczeni ügyben, még csak a monogramját sem véltem felfedezni, vagy csak elvonatkoztató képességem hagyott cserben íly kapkodós reggelen ?
Meglehet, hisz csak átfutni volt időm, /videó nix/, majd este valódi figyelemmel olvaslak, mert L'oreal! /megérdemled!/
Csak annyit még, Szepes M. pöttyösét talán nem olvastad, de az Aranykor címűjét esetleg igen, vagy ha nem, érdemes lenne, mély bölcsességének lenyomata az, és posztod átfutván, nem csak neve miatt jutott eszembe pont ez a könyve, bár lehet, hogy erőltetett az asszociáció, de azért nem biztos ...:)

Most mennem kell, ám mindenképp visszatérek!
/ még sietősen is jó Téged olvasni, s tudom ez az élmény este csak fokozódik majd, mint ama "helyzet"...:DDD/

Üdv Lapikám, elégedett napot!:)
S persze Mkinek legyen ilyen !:)

Gecc 2008.06.16. 09:23:05

Jo reggelit!

Ezt akar Palik Laci is mondhatna...
"De vajon hova tunt Debreczeni Jozsef?"

:-D

liidiiia 2008.06.16. 10:23:21

szia lapi, :-) , hű de jót írtál, nagyon nagyon jó volt olvasni (a videók 1 részét még nem láttam, de hamarosan). nagyon köszi!!!!!!!!!!!!!!!!!! na majd hosszabban is leszek kicsit később. nagyon jó érzés vala olvasni. :-))))))))))))))))))

szépnapot mnkinek :-)

liidiiia 2008.06.16. 11:30:03

lapi, a videók is nagyon teccenek. :-D
de jó, hogy mostan eztet írtad, mert itten ebben a postban minden olyan közel áll hozzám, amiket, amikről írtál, abban az értelemben, hogy érteni vélem, és azt vélem érezni, hogy igen, én is eztet gondolom, érzem. meg az is jó, hogy én eztet a verset ismerem, és nagyon szeretem, és az is olyan jó időnként, ha valahol tök jól érzi magát az ember, és egy csomó újat lát-hall, és az is, amikor meg ugyanott olyan otthonos és ismerős, mert őnála is van ez-meg az, fejben, lakban, itt-ott. köszi :-))))))))))))

hacsaturján 2008.06.16. 13:17:55

nemtom, máshol mán próbálkosztam ilyen káoszos dologgal, asztán az jött vissza, hogy túl nagy a rend az emberek fejibe', na én mindig meghökkenek az ilyenen, mégha csak anyáznék vagy hátat fordítanék aztán irány az égalja, hanemhát időnként sajnálkozok is, persze, aki világ életében determinált volt, az hogyne szarná magát össze, de akkor is!

rokica · http://www.rokica.blog.hu 2008.06.16. 15:06:46

Volt nékem egy "mesterem", aki így tanított, amikor nagyon féltem:
"Ha az ejtőernyőd nem nyílik ki, két dolog közül választhatsz:
Vagy ordítasz egész úton lefelé, vagy élvezed a kilátást. Csak rajtad múlik!"

Eleinte úgy gondoltam, én mindig csak ordítani fogok, mert én egy ilyen ordítós fajtának születtem. Ám nem így lett. Az évek múltával már egyre többször a kilátásban is tudok gyönyörködni. A végén úgyis ugyanaz a csattanó. Az ugyanis nem tőlem függ.

test subject#28 2008.06.16. 16:36:41

Most akko' mivan? Bezárt a kocsma??

Gecc 2008.06.16. 16:56:14

Cso Test!

Nem zart be, csak mindenki elfoglalt... vagy nem, de az biztos! :-D
Addig is:
www.youtube.com/watch?v=d6NKEf8rx7Y

liidiiia 2008.06.16. 19:11:06

szia test :-) , azért, remélem nem leszel a dolgokat csak forgató, de önmaga nem forgó szürke eminenciás, hogy elindítasz egy beszélgetést, aztán te magad meg nem válaszolsz. előbb-utóbb persze. :-)


a posthoz mostan a mondandóm:
3 tánc:
1 modern:
Zero degrees, Sidi Larbi Cherkaoui: www.youtube.com/watch?v=3jKpVKJdWyI
És 2 forgás:
Traditional Whirling dervishes: www.youtube.com/watch?v=L_Cf-ZxDfZA&feature=related
Modern sufi www.youtube.com/watch?v=u3qluyvf-AI&feature=related

szép estét mnkinek :-)

test subject #28 2008.06.16. 21:38:39

Ave Mki!
Jah nem, elnézést, csak nagy a test-test elleni küzdelem, sok a testhezálló feladat és szívják a testvért, hehe.
Nos a kocsma tábla lekerült a bejáratról és egy kicsit megijedtem! De már kezdek megnyugodni...
Jahhh, Lídia égen-földön nem találtam angol fordítását a neurocomicsnak...

let me:
www.youtube.com/watch?v=XALyyAx0YqY&feature=related
www.youtube.com/watch?v=nWwR3btUAK8&feature=related

test subject #28 2008.06.16. 21:52:11

:DD
ez is hatalmas
www.youtube.com/watch?v=32SO2QFtETo

ÉS BALLACK AKASZTOTT KÖZBEN :DDD

6.Lenin 2008.06.16. 22:15:01

lapi!

Tisztul a kép,veled kapcsolatban.
Régóta töröm a zagyam mi,lehet az oka?
Mert oknak,mindig kell lenni.

www.youtube.com/watch?v=n0sbSVnbt6o&feature=related

az elején és a végén van,amire gondolok,a drog itt nem érdekes.

Gecc 2008.06.16. 22:20:13

Hello, joestet mindekiknek!

De vajon hova tunt Lapi? Azert lelepes elott mindig megaszonnya, ha nem lesz. Most meg senem!

6.Lenin 2008.06.16. 22:22:39

Lapi!

bocs,figyelmetlen voltam.Természetesen miután elolvastam a postot,amit irtál,aztán jött rám a tisztulási folyamat,de ne gondolj semmi rosszra,nem vagyok biró,nem itélkezem.
Próbáltalak megérteni,ennyi.

test subject #28 2008.06.16. 22:25:42

dögunalom ez a meccs, érdemes zenét hallgatni közben.
www.youtube.com/watch?v=7_wGFfrJv4Y

6.Lenin 2008.06.16. 22:48:26

ilyenkor érzem,öregszem..
nem értem,hangszerek által keltett zajt,manapság,miért hivják zenének?

nonestvolentis 2008.06.16. 22:55:13

Nem kifejezetten elalvás előtti, de nem rossz zene:
youtube.com/watch?v=aESWaQ-9k6M

Gecc 2008.06.16. 23:01:33

Lenin

En azt nem tudtam soha felfogni, hogy pl hgy lehet tekknora tolni reggeltol estig, meg vissza.
No persze tablettakkal biztos, node hogy viszi ra az embert az ordog ilyenre?

Gecc 2008.06.16. 23:12:51

Test

Vaaaaaaaaaa! :-D
Az egyetlen gepi zene, amit el tudok viselni az a Prodigy es Aphex Twin.

test subject #28 2008.06.16. 23:16:35

Lenin ne legyél ilyen pesszimista még lehet hogy megszereted!

Gecc 2008.06.16. 23:20:31

Nonest

Ohhhhhdehogynem! Az Elektronik Sopersonik egy alap!

Áj iz móre sztronger den dárt véjpör!

Long lív Molvanya!
:-D

6.Lenin 2008.06.16. 23:22:01

Gecc · gecc.blog.hu 2008.06.16. 23:01:33

Csak vicceltem,hogy nem értem,pedig télleg, csak nehezen,nem értem.
azért gondolom,talán valamit számit a belső elrendezés,amiről a lapi is ir,egyénfüggő,jobban mondva az élet,mit nyújt,mit fogadunk be ebből.

A káosz.nem mindig rosszat jelent,csak annyit,még nem dolgoztuk ki,vagy nem jöttünk rá,hogyan is kéne rendezni.Nekem,mire is van szükségem.
Van,akinek sikerül,van akinek soha,pedig igyekszik,van akinek meg igy jó,ahogy van,tojni rá.

ehhez,mint a moziban,megvan az aláfestés,zenével,
csak a valóságban, ezt csak mi halljuk,vagy szeretnénk hallani.Oszt választunk,de ez igy OK.

6.Lenin 2008.06.16. 23:25:20

test subject #28 2008.06.16. 23:16:35

Igyekszem!
Már majdnem sikerült!
Na mégegyszer!

Gecc 2008.06.16. 23:27:10

Lenin

Az oksa, nincs is evvel gond... en viszont tenyleg soha nem ertettem, hogy lehet tinci-tancizni 24/7-ben erre a zenere. :-]

Mellesleg en maga vagyok a kaosz. Az asszony ma radobbent, hogy orult vagyok. Neki persze nem kell tudnia, hogy csak azert csinalom, mert el akarom teriteni az agyhullamait, de egesz delutan kiskinait jatszottam, aki eppen meghiusitja a kulonbozo naciok tokeletes elegyet az olimpian.

6.Lenin 2008.06.16. 23:30:09

Hát,beismerem,ma nem fog menni.
Holnap,igérem,megpróbálom,mégegyszer.

Jó éjt,mindenkinek.

Gecc 2008.06.16. 23:35:20

Joccakat Lenin!

Asszem en is huzok, reggel 6-kor keles!

5, 4, 3, 1 offblast! :-D

Gecc 2008.06.16. 23:39:41

Test

A hetvegen ilyen egyuttesek jutottak eszembe gyerekkorombol, mint a 2 Unlimited... majnem felkotottem magam! :-D

liidiiia 2008.06.16. 23:40:10

jóéjtet mindenkinek, csak beköszönök :-)
(asszociáció fentebbiekhez, 1:24-től, de nem elalvás előttre
www.youtube.com/watch?v=V9rZtpTFUlI )

6.Lenin 2008.06.16. 23:42:43

Gecc · gecc.blog.hu 2008.06.16. 23:27:10

Hogy sirt az asszony,mikor meghallotta ,bezárták az OPNI-t.
Hova fog engem bedugni,ha ez igy megy tovább.
Persze ezt nem dicsekvésből mondom,vasból vannak az idegei,de rajtam nem fog ki.
Ez csak neki káosz,szerintem én teljesen kész vagyok,nincs mit már bennem rendezgetni,meg amúgy is,mi a fészkes fenének.
Jól érzem magam.
No,most már télleg,jóccakát!

Gecc 2008.06.16. 23:47:00

Lenin

Nalunk viszont az a baj, hogy nem mindig vagyok 100-as... sot, egyre tobbszor fordul elo velem, hogy assem tudom mi van. :-]

Na en is lepek mostmar tenyleg... a labam is lefagy.

Kici láb... occó!

liidiiia 2008.06.17. 09:13:23

szép napocskát :-)

Gecc 2008.06.17. 13:39:03

Vaaaaa! :-D

www.badgerbadgerbadger.com/

Badger-badger-badger! Vajon szipuzas, vagy valami eros amfetamin hatasa alatt johetett ez a szerzobol?

Gecc 2008.06.17. 13:45:54


www.weebls-stuff.com/toons/aaaaaaaaaaaaahaha/

Egesz nap el tudnam hallgatni,

Jiiiiááááá, háhááááháááá, háháháháááá, jiiiáááhá!
:-D

Gecc 2008.06.17. 14:09:05

BRÉKING NYÚZ!!!

Ha minden igaz, akkor ma, magyar ido szerint 19 orakor indul a nagy 24 oras Firefox 3 letoltes.
Lapinak kifejezetten szol a hir, mert O utalja es inkabb hisz az Operaban meg a szexplorerben!
:-D

test subject#28 2008.06.17. 16:04:40

'pot!
Na bammeg, hát ez remek hír Gettz... akkor készülhetnek az újabb stylesheetek ff3-ra optimájzolva... nem kevés plusz munka minden egyes változtatáskor...
HACSAK!? HACSAK NEM .... bekövetkezik az ami az emberiség történelmében eddig csak igen ritkán fordult elő, az ff3 kompatib(d)ilis lesz elődjeivel, amire van esély hiszen nem microshit termékről beszélünk.

Gecc 2008.06.17. 16:46:21

Test

Hasznaltam a betat, feltoltam a gepre, mindent atvett a FF2-bol es meg allitgatnom sem kellett. Szal faja lesz. Remelhetoleg!
Vagy nem... de az nem biztos! :-D
www.spreadfirefox.com/en-US/worldrecord/?from=sfx&uid=14135&aid=

test subject #28 2008.06.17. 19:21:49

Na azért et jól hangzik Gecc et! Lapi etnél meg úgytűnik Fletó vendégeskedik és egy pillanatot sem akar elmulasztani ostoba blogolással. :D

Gecc 2008.06.17. 19:42:23

:-D

Lehet neki a jobb... szerinted kellemes lesz szabadteri szinhazban eltolteni ugy kb 2 orat, hogy zuhog az eso?
Mert most ez var ram fel 9-tol! Faja... :-D

Jah a letolto oldalt nem lehet elerni a FF-hoz. Asszem reggelig tul lesz terhelve. Eleve nem ertem, hogy lehet ugy elinditani a 24 orat, hogy reggel 10-tol CA ido szerint. Idiotak. Akkor mar inkabb lenne NY ido szerinti reggel 8. Balfaszok.

Na en kocc, kesobb vissza!

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.06.17. 19:46:20

Jó 'sét!

lapi: nagyon jó lett, köszi! (a quimby implantért +1 piros pont!)

Ez a káosz, illetve félelem projekt mindenkiben benne bújkál ősidők óta nyilván. És az ember, mióta ráébredt saját halandóságára ez csak hatványozódott. Megpróbáltuk feloldani ezt kultúránként különbözó mesékkel, de nem sikerült a mai napig sem. És a rádöbbenés arra, hogy a mesék hazugok voltak, egyrészről bénító, mésrészről pedig, ha ezzel a helyzettel kezdeni tudunk valamit (végig merjük gondolni), úgy imho egy teljesebb, érdekesebb közegben tudjuk megélni az életünket.

liidiiia: ezek (ezek?) a dervisek voltak a Szigeten is, nagy (bár kissé furcsa) élmény volt az előadásuk.

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.06.17. 19:47:40

"szabadteri szinhazban eltolteni ugy kb 2 orat, hogy zuhog az eso"
Hajrá Gecc! :)

lapi 2.1 2008.06.17. 19:50:20

sziasztok. két nap kemény meló után végre otthon. sajnos fletót nem ismerem személyesen, sőt még csak nem is jattoltam vele, (mint ovi-val 2x!!!) . :DDDD

de ez nem érdekes. van esetleg valaki, aki a franciáknak, vagy az olaszoknak szurkol??? :DDDD

Non est volentis · http://nonest.blog.hu/ 2008.06.17. 20:22:28

Malac azt hiszem franciáknak szurkol, én az olaszoknak, szóval már a jobboldal is teljesen megosztott... :DDD

liidiiia 2008.06.17. 20:36:03

sziasztok :-)
én megerőltettem a szemem kicsit, és annak függvényében leszek ma, hogy abbahagyja-e a jojózást.

tulok, dervisek: én nem őket láttam, majd kikeresem a nevét, hogy ki volt, sztem ő nagyon szupi vala. az utóbbi években én már az időm nagy százalékát a szigeten a táncsátorban és mellette töltöttem. réti anna és szabó réka +a tünet eggyüttes a kedvenceim. na diszkonnektálok, mert vérbenforgó szemekkel írok. :-)

lapi 2.1 2008.06.17. 21:17:44

vendégek vannak, semmi linket nem bírok megnézni. szia lidia!!! :DDD kicseréltem az utolsó videót. sztem ez jobban passzol. nonest, a románok mennek tovább és jól van az így. :DDDD

hölgyválasz 2008.06.17. 22:26:25

Lapikám, örömmel látom, hogy élsz!:)))))

Tegnap este végigolvastalak és néztelek, a videókról sokszor azt hiszem, talán hanyagolhatóak, pedig nem. Annyira jók s odavalók:)
És tudod mit mondok Neked ?
Örülök, hogy Debreczenit még csak érintőleg sem bírtam felfedezni !DDDDDDDD
Attól sokkal értékesebb volt ez a poszt, sokkal érdekesebb, értékesebb emberekről !!!!:)

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.06.17. 22:33:08

lapi: éreztem én, hogy a 0 óra 2 perc (ami egyébénkt kurva jó szám) inkább a post keletkezési idő ponyta miatt volt ott, semmint a káoszológia miatt.

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.06.17. 22:42:37

Per se a 'nem fáj' sem rossz, életem párjával gyakran mondogatjuk is egymásnak:
"mennyi eltemetetlen hülyeségnek vagy a hordozója"

mennyivel szebb, mint egy szimpla hülye voltál!

De ennek a "leves-e, húgy, vagy valaki vére, mindegy"-nek volt egy szép előképe, megpróbálom előtúrni.

Non est volentis · http://nonest.blog.hu/ 2008.06.17. 22:48:55

Azért fogják az olaszok megnyerni az EB-t (ellentétben a hollandokkal), mert ők pontosan tudják, hogy mikorra kell időzíteni a csúcsformát... :-]

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.06.17. 22:53:39

Zenei aláfestéssel nem találtam (tessék megvenni a CD-t !), de a szövege itt van:

Kólagép

Szádba rágtam jól elmondtam
Amit elmondani nem lehet
Azt gondoltam élvezed majd
Hogy a felvázolt esetek
Nem a te bőrödre mennek
Nem kell hogy beleengedd
Magad a fortyogó barnás zöldes lébe
És most meg azt mondják
Hogy bocs de mégis kéne

Ne sírjál ne is nedvezz
Ne nyúlj a régi sebhez
Ne vérezz ne izzadj
Ne köpködj hogy na most mit vagy
Úgy oda élj szárazon
a test kis sziget, Maradj azon
lelkecske,
tengerre
Néző szobába alszol máma

A sós pára a könnyű ködök
A felhőjáték a felhők mögött
Égi tenger tejszínputtók
A fémen harmat ha van egy kis apród

Azt a kólagépbe kéne dobni
Levet ereszt a lélek most mi
Itt a baj a földön vagyunk
Itt nem szégyen ha mindent hagyunk

Folyni a föld csak nyeli ha vér
Ha harmat mindegy neki itt minden
Megvolt tényleg igaz a
Lándzsahegyre rászúrt szivacs

Ugye elalszol ma drága
Ha nem is vígasztal senkise máma
Tudom menni fog nélkülem is
Tudom hogy tudod


A központozás mindenki tegye mellé maga.

Persze a hülye voltál-ra is van egy helyes megfejtés, maradjunk a Kispálnál:

youtube.com/watch?v=WdklfFguuYw

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2008.06.17. 22:55:23

Ennyire szar francia válogatottad már rég láttam. Semmiféle lelkesedést nem mutattak, lusta egy népség. Ehhez képest a magyarok úgy kűzdenek, mint az oroszlán..... na jó, mint egy cica:-)

"Lapinak kifejezetten szol a hir, mert O utalja es inkabb hisz az Operaban meg a szexplorerben!
:-D"

Az opera nekem is bevált, van egy-két egészen kitünő speciális tulajdonsága.

Jelzem, a káosz témához jól kapcsolódik az, ahogy ma egy ideig kinézett a blogom, pedig esküszöm nem én csináltam, hanem valszeg a költözésben lévő freeblog. A káoszt úgy előzöm meg a HTML progr.-nál, h duplán nyitom meg (két ablakban ugyanazt) a sablonpiszkatúrát. Az egyikben megcsinálom a változtatást, abban teszek egy próbát, majd ha nem válna be, akkor a másikban lementem a régóta nyitvalévő eredetit, így vissza áll az utolsó állapot, amikor még nem a káosz uralta a sablont.

Üdv. Mkinek!

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.06.17. 22:59:34

non est volentis:
1., Te ugye a nonestvolentis vagy, csak újabban (otthoni gépről) külön írod a szavakat, hogy a latin szólás-mondások közt könnyebb legyen rákeresni a dicsőségre? :))

2., Ez a fair play volt, holland módra; mennyivel könyebb lett volna egy kis 1-1-t a románokkal, aztán nincs több gondjuk az olaszokra (vagy a franciákra).

Non est volentis · http://nonest.blog.hu/ 2008.06.17. 23:02:46

Igen, ugyanaz vagyok, nem tudom mikor és miért váltottam a rendkívül idegesítő nonestvolentisra... :DDD

Amúgy 2 hsz erejéig voltam Árvíztűrő Tükörfúrógép is még az elején, amikor elkezdtem TWÁ-t olvasni.

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.06.17. 23:08:31

Non est volentis
Hát, teg nap előtt még egybe' voltál. :)

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.06.17. 23:17:19

lapi: Még a káoszhoz annyit, hogy
"bent egyedül kardozok valami szarral,
de majd mindjárt győzök és..."

www.youtube.com/watch?v=cniPNtPhvtA&feature=related

"- Buli van az összes szomszédunknál.
- Az lehet, de a mienk jobb!"
Így megy ez.

Gecc 2008.06.17. 23:31:36

Joestet mindenkinek!

Az eso vegul elallt, a homerseklet a tureshataron belulre szorult, a szindarab jo volt... mit mondjak meg?

Jah es lejott a Firefox 3 is!

lapi 2.1 2008.06.18. 07:56:36

jó reggelt! :D

"lapi: éreztem én, hogy a 0 óra 2 perc (ami egyébénkt kurva jó szám) inkább a post keletkezési idő ponyta miatt volt ott, semmint a káoszológia miatt. "

igazad van, tulok. valójában szombaton összedobtam egy post-ot, amit már 80%-os állapotában szarnak találtam. aztán a homlokomra csptam és vasárnap reggel 7-től végig a fentit kalapálgattam. mindössze egyszer bírtam átolvasni, aztán kinyomtam, mert tudtam, hogy gyakorlatilag utána két napig nem lesz időm még olvasni sem a háeszeket. így valóban a 0 óra 2 percet nyomtam a végére, mert azt tudtam, hogy csak kispállal fogom zárni, hála neked és a káosz amigónak. ha manson munkásságának ismeretét 100-nak veszem, kispál ismerete nálm 20 és a quimby 5.

tehát a quimby ott volt és én a minden száj nyitva áll c. cuccal akartam zárni a post-ot. (a kólagép nem ugrott be, de ez az egyik kedvencem, benne van a 20-ban.

a minden száj-t viszont csak nagyon szar minőségben találtam meg, a kólagépet meg ezután már meg sem keresem. ha te nem találtad, akkor az nincs is. :D

a másik: csak úgy bírok post-ot írni, ha mániákusan csinálom, vasárnap csak zuhanyoztam és ebédeltem (20 p) és azt hittem elájulok, amikor végére értem.

fel is ajánlottam otthon, hogy elköszönök és soha többet nem írok post-ot, mert felmerült irányomban kis családi kritika, hogy mióta ez a mánia rámtőrt, nem lehet hozzám szólni, mert csak gubbasztok a gép előtt egész nap.

ugyanakkor meg tök hobby meg amatőr is vagyok, szal sokat dilemmáztam azon is, hogy a mai világban nagyon kevés ember fog rádobni 30 percet, hogy végigolvasson nézzen egy post-ot. tehát rövidíteni kéne. csakhogy nem bírom rövidíteni, mert vakkor pont az marad ki, ami miatt szarakodok vele ennyit.

kábé a 3. után rájöttem, hogy tök mindegy hányan olvassák, mert úgyis alapvetően magamnak írom. a röhej, hogy napokig magam sem megyek végig úgy rajta, ahogy kell. valójában azért nem, mert sokat melózok vele és félek, ha "kivülállóként" megyek végig rajta, rögtön ki is törlöm. jobb ha jegelem, azután már úgysem lehet visszavonni.

ja közben a meccseket persze nézem és meg kell jegyeznem, hogy holland román x esetén is a digók mentek volna tovább. mit csináljak, ha a hollandok ismerik a sport lényegét? persze igaza van nonestnek. az olaszok télleg megnyerhetik az eb-ét. emléxem a spanyol vébére 1982-ből. olaszok alig bírtak továbblépni a csoportból, majd hihetetlen nehéz ágon simán nyerték a vébét. paolo rossi sem előtte sem utána meg sem közelítette azt a teljesítményt, amit a vébén nyújtott. nem akármilyen brazil meg német válogatottat vertek meg. talán még az argentínokat is, de nincs időm ezt csekkolni.

hölgyi, nekem a videók nagyon fontosak. hangulat kifejezésnek, pont ettől meg a képektől imádom ezt a műfajt. amíg te meg lidia azt mondjátok, nem a szar a post, addig nem is bírom abbahagyni, mert ti nekem igazi referencia vagytok. más is, de ti még inkább. csapdában vergődök, meg legközelebb is jól meg fognak itthon bírálni. az sajnos nálam fogalmilag kizárt, hogy ne egy vágtára dobjam össze, hanem pl apránként. akkor nagyon más lenne, abban biztos vagyok. mindenesetre köszönöm szépen a dicséretet. télleg nagyon jólesik.

lapi 2.1 2008.06.18. 07:58:56

gecc brother! most látom csak, tegnap kultúrsokkban volt részed?

"Az eso vegul elallt, a homerseklet a tureshataron belulre szorult, a szindarab jo volt... mit mondjak meg?"

pl azt, hogy mit láttál? :DDDD

bocs, de még a hsz-eket sem bírom (csak majd délután) normálisan elolvasni. egész nap irodázok, baszott bonyolult beadványt kell írnom.

lapi 2.1 2008.06.18. 08:01:29

ja még valami tuloknak. a disznók tánca kézenfekvő, mégis rögtön dobtam. nagyon kézenfekvő. még lehet, hogy cserélek. kólagép kurva jó lenne, télleg.

hölgyválasz · http://holgyi.freeblog.hu 2008.06.18. 08:33:37

Lapikám!

Én aszondom, hogy úgy jó a tekknika, ahogy csinálod! És igazad van, minél többet olvaslak, annál fontosabbnak látom magam is a videók jelentőségét!
Szeretem a vágtádat, amiben írod posztjaidat!:)
A kényelmes galopp nem a te világod.
Valahogy ilyen lehetsz " élőben" is :)
Egyszerűen egy lendületes, gyors észjárású pasas. Ezt megerőszakolnod igazán kár lenne, és nyugi, bármikor olvaslak, sietős soraidból még soha nem éreztem ki káoszt, inkább a sűrűséget, a temérdek gondolatot, élményt, amik ott tolongnak, sorukra várva, hátha kivetülhetnek végre "tolladból" a "papírra", megmutathatni magukat, hééé, hát még én, meg én is itt vagyok! És néha megszánod némelyiket, mert odasimítható, akkor miért is ne ? S ezzel teszed igazán olvasmányossá, szórakoztatóvá.
Jóízű, könnyed csapongás ez, melyben mintha részeinkké válnál, s mi részeiddé.
Mert emlékei mindenkinek vannak, és a jelenben is együtt élünk, éppazon fanyar dimenzióban, csak van aki tud beszélni ezekről/ nem is akárhogy!/ van aki meg nem.
Te az előbbi csoport egyik favoritja vagy, / ha már vágta ugye :)/ csak ne akarnád mindenáron Fletó elagott, lesántult lovát elindítani a Párdubicein ! :DDDDDD
Szép napot!:)

Gecc 2008.06.18. 09:26:19

Jo reggelit!

Nos hat mit is lattam...
Soska, sultkrumpli.
Osszesen 3 szereplos darab, a biro es 2 asszisztense (partjelzok), vitaja, szerelmi elete, kulonbozosegeik, mindez vegig az oltozoben, egyetlen meccs idejere korlatozva.
:-]

lapi 2.1 2008.06.18. 09:58:24

és ki nyert? :D btw. ha magyar a szerző, pont tegnap hallottam egy beszélgetést a fickóval. de a nevét elfelejtettem. a bazitai remetével nem találkoztál? :DDD

Gecc 2008.06.18. 10:10:31

Lapi

A bazitai Darth Vader nem volt ott. :-D

A mu iroja Egressy Zoltan, asszem...

Non est volentis · http://nonest.blog.hu/ 2008.06.18. 10:26:43

Na, végre valami jó hír ilyen vérzivataro időkben... :-]

index.hu/gazdasag/magyar/mrc080618/

Most lesz jó kecskeméti mérnöknek lenni, ha jól gondolom... :DD

lapi 2.1 2008.06.18. 10:56:22

sok nekem ennyi jó hír eccere. esküszöm, nonest, tőled hallottam először. más kérdés, hogy bármibe fogadok, a magyar nemzet és szíjjártó 72 órán belül ki fogja mutatni, hogy fletót (verest, bárkit) a merci megvesztegette, különben is mi az hogy pont mercedes. nyilván fletóék ezzel akarják felbaszni a szociális válságban nyomorgó magyar nép agyát. :DDDD

a másik még jobb hír, hogy átálltam a firefox-osok progresszív táborába. ez kifejezetten gecc et. hatása és kurvára teccik az új böngésző. pláne, hogy lehet nagyítani vele.

Non est volentis · http://nonest.blog.hu/ 2008.06.18. 11:23:32

Lapi, teljesen nyilvánvaló, hogy Fletó szólt Putyinnak, hogy kéne egy kis pénzügyi segítség az országnak, hogy hatalmon maradjon.

Putyin odaszólt Merkelnek, hogy a Mercédesz építsen ki telephelyet Magyarországon, különben a Gazprom elzárja a gázcsapokat.

Hát így történt. :D

Amúgy tudtad, hogy a Firefoxot használók átlag IQ-ja magasabb, mint az explorereseké? Szóval üdv az elitklubban... :D

Gecc 2008.06.18. 11:39:29

Nonest

Eppen most olvastam a Mercedes focimet az Indexen... orul a szivem.
Te pl nemetul beszelsz, nemdebar? Az Audit ismerem Gyorbol, ott is nagy elhuzas van az egyetemrol, nagyon sokan mentek oda dolgozni helyi gepeszek es villamosmernokok, akik a nemetet toltak.
Kecskemeten asszem csak repulogep mernoki kar van (vagy nem???), de a BME-rol biztos szivesen vennenek nehany jo gepeszt, gyanitom nem is szar penzert. Bar az Audi sem fizetett valami jol, legalabbis egy ember aszonta, amikor beszelgettem vele, hogy milyen meloja volt ott es mit keresett vele.
Lenyeg a lenyeg, hogy azert ez nem egy utolso dolog Kecskemetnek, ha tenyleg odamegy a Merga.

Gecc 2008.06.18. 11:41:54

Lapi

Jaja, Nonesthez csatlakoznek, udv a Firefox hasznalok egyre nepesebb taboraban.
Bar nekem vannak meg gondjaim kulonbozo segedprogikkal az uj 3-as verzioban, de ezek kijavithatok, csak ido kerdese.
A lenyeg a kisebb memoria hasznalata, melyet a 2-ben a gep ugy falt fel, mint en a makosnudlit (aztat meg nagyon szeretem).

Non est volentis · http://nonest.blog.hu/ 2008.06.18. 11:56:13

Wow, még hejesírásellenőrző is van, na ez tényleg nagyon praktikus, egy csomó hülye elgpégelésem van... :DDD

Nem sajnos még nem tudom németül, angol meg olasz középfokról van papírom, de amit nem használ az ember, azt nagyon gyorsan elfelejti sajnos (főleg ez utóbbit).

Szóval a német-tanulás folyamatban van, keveset tudok, de azt üzembiztosan... :D

lapi 2.1 2008.06.18. 12:09:56

bakker, ezt ne csináld, mert a röhögés elvon a melótól, pedig pont a cuslág ügyben írok egy baszott bonyolult beadványt!!!! :DDDD (a többi ügyvédi titok.)

lapi 2.1 2008.06.18. 12:13:44

az nem az én szendvicsem!!!! :DDDDDDDDDDD

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.06.18. 17:28:01

lapi: Ja, ezt a román dolgot benéztem.
Jó minőségű minden szájat én sem találtam.
Deviszontellenben ma este Quimby a Zöld Pardonban! Ahogy elnézem az eget, ma én ázom el.

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.06.18. 17:29:39

Btw, átímélezne nekem is valaki egy tűzrókát, most már kiváncsi vagyok rá én is!

whipy 2008.06.18. 17:31:43

3as mikrobiologiaaaaaaaaaaaaaaaa
eeennnyi

Gecc 2008.06.18. 18:31:14

Tulok

Ittendvan-e!
www.mozilla.com/en-US/

Katt a daonlooodra, oszt hupp!

Gecc 2008.06.18. 18:32:03

Whipy

Gartula! :-D
Mennyi an meg hatra?

whipy 2008.06.18. 18:38:12

2 nagyondurva...
de legalabb mar sikerult valami(: ami szinten durva.

Gecc 2008.06.18. 18:46:06

Nem lesz valami hosszu nyarad akkor... most meg 2 vizsga, aztan gyakorlat... :-[
Mikor lesz vege a vizsgaidoszaknak?

whipy 2008.06.18. 18:56:20

haat, a vi-nek juli vegen. de nekem aug-ban is lesz vizsgam:)
miota orvosira jarok megszoktam h nincs nyaram...

whipy 2008.06.18. 18:57:36

boccs juli 4.-en van vege a vi-nek.. 7-tol gyak. es aug 25-29 a dekani het. es nekem akkor tuti lesz vizsgam.

Gecc 2008.06.18. 19:00:00

Szep kilatasok...

whipy 2008.06.18. 19:44:27

ilyenez...

lapi 2.1 2008.06.18. 20:56:16

www.youtube.com/watch?v=0UuFJoexdlU

ezzel a kiváló dallal és előadókkal kívánok győzelmet az orosz medvének, akik reményeim szerint keresztüllépnek a jóléti állam csöcsein csüngő elkényelmesedett svédeken.

lapi 2.1 2008.06.18. 21:08:52

ott van ni!!!! GÓÓÓÓÓÓL!!!!!

Gecc 2008.06.18. 21:40:48

En a svedeknek drukkolok!

Hördigördi!

lapi 2.1 2008.06.18. 21:55:50

rossz lóra tettél, brother. úgy fociznak a ruszkik, mint az ördögök!!! már a hollandokat is féltem. használt nekik a zene. itt van még egy, hogy alázzák tovább a svédeket.

ettől még jobban megtáltosodnak és lenin bátyó is örülni fog, ha bekukkant a kocsmába.

www.youtube.com/watch?v=j4jM_2BTugA

Gecc 2008.06.18. 22:16:49

Ha az oroszok nyernek, akkor ujra bevonulnak... kell ez nekunk?
(Asziszitek viccelek, pedig Zahonynal mar szelesitik a nyomtavot az orosz vonatok szamara. Ide hallom, ahogy a talpfakat is cserelik!)

lapi 2.1 2008.06.18. 22:19:36

na b+! akkor ráfaragunk, de én vállalom ovi bujtatását. kis helyen is elfér, nem fogunk lebukni. :DDDD

Gecc 2008.06.18. 22:23:52

Viszi a feleseget es a gyerekeket is! Ezen felul ott lehet nehany eladatlan szakacskonyv is... azokat is nalad menekitik akkor! :-D

liidiiia 2008.06.18. 23:35:00

sziasztok, én ma délelőtt elindultam keletnek, azután hazajöttem kicsit, hosszúhétvégézni, és mostan nagyon sokmindennek bele kell ebbe a pár napba férni, tennap meg nem jojózott ki a jojózás a szememből. szóval kicsit hosszabban majd pénteken válaszolok.

test, köszi :-) , nem baj, ha nincsen, meg a képrege, +izé, szóval én csak kicsit piszkáltalak. szóval persze, ahogy neked jól kijön persze-persze úgy írjál, csak van ez a feladat lapinál ugye, tudod, növelni a hsz-számot :-) , mert lehet én is jutalmat kapok, nemcsak te. :-)

jóéjtet :-)

Gecc 2008.06.18. 23:41:29

Joccakat innen is!

lapi 2.1 2008.06.19. 07:32:31

sziasztok! :DDD

lidia, jó hogy mondod. reform van a blog-finanszírozásban is. ezentul nem háesz szám után kapjuk a pénzt, hanem csak a direkt fletó éltetés után. a jó hír viszont, hogy az egy éltetésre eső pénz jelentősen emelkedik.

példa: hajrá fletó = 500 huf. a lényeg, hogy számla nélkül kapjuk!!!! :DDDDD

Non est volentis · http://nonest.blog.hu/ 2008.06.19. 07:53:10

Hajrá Fletó! Lepd meg magad és kedves családodat egy 10 éves hawaii nyaralással! Ne késlekedj!

:DDD

lapi 2.1 2008.06.19. 07:58:25

megvan az új postom clue-ja, nonest!!! thx!!!!!!!!!! :DDDDDDD

tippmix. ki megy az elődöntőbe. kezdem:

németország,
horvátország,
oroszország,
olaszország

meglepetéseket szimatolok, eddig nem volt igazi nagy szenzáció. meg sok 11-es párbajt. ma este is ezzel mennek a németek tovább.

Gecc 2008.06.19. 08:43:23

Jo reggelit!

Lapi
"példa: hajrá fletó = 500 huf. a lényeg, hogy számla nélkül kapjuk!!!! :DDDDD"

Ha ez igy menne, Te mar regen az elso lennel a listan Demjant es Csanyit lepipalva, nagggyon durvan szaz csilliardokkal.

Foci:
Portugal
Horvat
Holland
Olasz
Szerintem ok mennek az elodontobe. De azert fogadni egyikre se mernek. A 4-bol mar csak bejon legalabb 1. Szexben is ennyire vagyok sikeres, ugyhogy nagy meglepetes legelabb nem erne! :-D

Gecc 2008.06.19. 12:40:18

Na mi van? Nem mertek munkaidoben kommentelni?

test subject#28 2008.06.19. 13:27:55

Csá Gecc :DDD
Vigyázni kell, megfigyel a nagytestvér :)))
Tippem:
spanyol holland horvát német
Hajrá Fletó!

Gecc 2008.06.19. 13:57:15

Test

Udv, mint elso a main napon! :-D
Igazabol nem hittem, hogy kihalt az emberiseg, mert ma mar voltam az utcan... csakhat megis! :-D

Nem lehet elsosegelycsomagot kapni a kocsiba... 2 autosboltban is voltam. Kenytelen leszek a teszoba menni, pedig huude utalom!
Ez most egy kis panasz volt, hogy lasd milyen nehez az eletem. :-D

hacsaturján 2008.06.19. 14:16:21

totalcar.hu/magazin/kozelet/mentodoboz

esetleg vegyél új kocsit, de csak olyat, amihez tartozékként jár! :))))

test subject#28 2008.06.19. 14:43:03

Nem irigyellek Cecc! :)

Pelikán · http://ferologia.blog.hu/ 2008.06.19. 15:31:02

Kis butuskák Eü csomagot ágikától, van neki ami a nyakán maradt.

Gecc 2008.06.19. 15:40:09

Hacsa

Koszi az ajanlatot, de valojaban akkor papanak kellene uj kocsit vennie, merhogy neki veszem. Az enyemhez mult evben a vizsga elott vettem ujat.
Viszont szivacs, mert papa Pesten nem kap, elkapkodtak mindenhonnan, oszt nekem itt a nagy messzesegben kell megvenni. Nekem is csak az 5. helyen sikerult... Mert a kurvaorszag kurvarendorei kitalaltak, hogy milyen fasza megbuntetni most mindenkit 30 ropira, ha lejart, vagy nincs elsosegely keszlete.
Tenyleg kurva nehez eletem van, bassza meg! Ja es meg meleg is van... ahhhhhhh, de tele van a tokom!
Monnyuk TWA-nal most eppen meg melegebb van!
:-D

test subject#28 2008.06.19. 16:36:07

Lidi, csak szólok hogy lapi a mai napig nem utalt pénzt a számlámra, pedig kimutatással telitűzdelt levelet küldtem neki a hsz-eim százalékos arányáról, és ún. gyökér-hszekről melyekből aztán számos más hsz eredezett! Hiába, nem könnyű a kommentátori munkakör!

lapi 2.1 2008.06.19. 17:00:16

sziasztok! figyú test. csak nem gondolod, hogy 500 huf-onként fizetünk? ahogy meglesz a millió (guriga, egyenes, milka csoki stb.) küldöm a táskás embert. majd békaembernek kell öltözni és akkor megkapod. de számolunk, bakker! :D

most vajaztuk le, hogy a merci kecsóra jöjjön, kemény volt a vége, mert dabas is nagyon belehúzott a végén. :DDD

pestről hazafelé hívtam is a helyi szdsz elnök haveromat, hogy baszogassam kicsit, milyen okos húzás volt a kilépés. :DDD

mondtam neki, bakker, fletóék már az év végére utolérik a fideszt, mert a választó lehet, hogy nem hisz a szociknak, a fidesznek, ennek, vagy annak a politikusnak, de a mercedes-ben mindenki hisz!!! összes német lap vezetőoldalon hozza a hírt: gyanús, hogy egyhangú döntéssel jönnek mo-ra.

ja meg pont beesett az unió k&f központ is. nem szeretnék a lengyelek helyében lenni! :DDDDD

de kurva jó lesz hallgatni szíjjártót, amint fintorog, vagy válságot kiállt! ja, a mercedes válságát.

persze ettől fizetünk test, ne lankadj! :DDDD

jókedvem leírhatatlan, ezért dalba öntöm! :DDD

www.youtube.com/watch?v=mHhrZ-jyWNA&feature=related

test subject #28 2008.06.19. 17:29:21

"ja meg pont beesett az unió k&f központ is"

Vazz, ez hivatalos? Nemláttam róla még hírt...

Hajrá Fletó! :D

lapi 2.1 2008.06.19. 19:22:10

test! lehet, hogy fletót nem is utálják annyira brüsszelben? hajrá portugália!


index.hu/tudomany/kfbp080618/

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.06.19. 19:42:50

jó'stét!

Ez a k+f cucc nagyon nekünk állt, én úgy hallottam, hogy majd' egyöntetű volt a támogatás. (Persze a 2012-es EB-re is nagy volt a remény.)

lapi 2.1 2008.06.19. 20:44:38

hella tulok! ezt a merci cuccot is már fikázzák a twán. ma egész nap börtönben voltam, most meg jön az óriásmecs. lehet, hogy ezután debrecen is megkapja ezt az uniós mega-részecskegyorsítot (?)

ekkora meccsnél ni time utánanézni. az első lenne európában. azt hallom kecsón városházi pletykaszinten, hogy kora tavasszal volt fletó baden-württembergben, akkor egyeztek meg. és titokban bírták tartani!

az nem vicc, hogy a németek a városban minden szart megnéztek. miskolc kiesett, mert bp-hez mi vagyunk közelebb.

sztem a lényeg, hogy a merci bízik magyarországban. majd a lakói is fognak egyszer. :DDD

lapi 2.1 2008.06.19. 20:45:15

hella gecc tesó? kinek drukkolunk ma este?

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.06.19. 20:49:19

Szia lapi!

részecskegyorsító?
1., Abból mán van egy pár, pl. a CERN svájc+fro alatt. Vagy ez annyira mega lenne, hogy fénysebesség fölé gyorsítaná a részecskéket? :)

2., Mindig mondtam, hogy Debrecenben is lesz metro.

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.06.19. 20:50:19

Lehmann hibájából kiesnek a németek.
Hajrá Lusitania!

lapi 2.1 2008.06.19. 20:58:36

jól van tulok, mondtam, hogy no time utánanézni, de csakis miattad megtettem, mert te egy g. loci vagy itt a szememben, szal

hirek.prim.hu/cikk/67845/

lapi 2.1 2008.06.19. 21:03:31

a németek a megbízhatóságot helyezik előtérbe. van a stuttgartban egy vonalkapus, timo hildebrand. ha annak megy a védés, csodákat tesz. lehmann viszont megbízható és ez szempont náluk. mondjuk én őt tenném be. csak a szívem fájna, hogy egy zseni ül a kispadon. csak éppen vonalkapus. mert nem született akkorának, mint buffon. aki télleg a világ legjobb kapusa. nem is értem, hogy egy ekkora benga, hogy lehet ilyen gyors.

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.06.19. 21:12:37

köszi lapi, nem is hallottam a neutronágyúról.

Végül is Lehmann még hibázhat hármat. :)

lapi 2.1 2008.06.19. 21:20:47

legfeljebb ha odaajándékozták neki a meccs előtt madeirát. csakhogy ott pont a c. ronaldo született. :DDD

nonest dörzsölheti a tenyerét. nekem is a portugálok játéka tetszik jobban, de nagyon tisztelem a németekben, hogy iszonyúan bírnak koncentrálni az igazán fontos meccseken. gondolj bele, ezzel a mentalitással miket nyerhettek volna a kézis csajok az utóbbi években. :DDDD

ez nem náci mentalitás, hanem önbizalom. pont amire ennek a kurva kibaszott országnak szüksége lenne!!! mielőtt telesírnánk a taknyunkkal mindent, hogy huúúúú de szar minden ebben a szarfészekben. mert nem az, bossza meg. hanem a kurva hazánk.

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.06.19. 21:28:35

"... a három helyszín (Debrecen, Bilbao és Lund) értékelésére..."

Bevallom, Bilbaoról nem tudok sokat, de Lund az egyik nagyon kedvenc városom.

Ez a kisváros Malmötől egy 20-asra fekszik, itt működik a világ legrégebbi iskolája, majd ezer éves. Egy nyugis kisváros, kb. 80.000 lakossal.

Igenám, de itt vannak Svédország legjobb középiskolái és egyetemei, ami a helyi lakosság mellett még kb. 80-100 ezer diákot jelent. Van egy központi parkja, kb. 4-5 ször akkora, mint a városliget, és a fiatalok itt buliznak _minden nap._

Még középiskolás koromban volt szerencsém itt 2 hetet eltölteni cserediákként, 89-ben nagyon nagy buli volt.

Egy jellemző kis színes: a város tele van bringával, és van egy olyan szokás, hogy a biciklit nem kötik ki. Ha el akarsz menni valahova, fogsz egy bicót, elkerekezel a célig, oszt ott lerekod, de nem láncolod le. Több százezer bringa cirkulál így a városban.
Átlagos iskolaudvar 1989-ből:
kepfeltoltes.hu/view/080619/310_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Jelzem, beindult a porugál henger! :)

Gecc 2008.06.19. 21:48:54

Lapi

Ma a portugaloknak drukkolunk... de egyelore nem allunk valami fenyesen. Remelem behozzak.
Csal C Ronaldo nehogy buntetore keruljon... az soha nem megy neki, tudvalevo! :-D

jenőke 2008.06.19. 22:56:49

lapi · lapi.blog.hu/ 2008.06.19. 21:09:02
Lapi!
Elnézést, de itt jelentkezem TWA bejegyzésedre. Ennek oka, hogy ezen ne ott legyen vita, mert nem vitatkozni akarok másokkal, hanem Neked szánom ézrevételemet.
''''érdekes lenne elemezni a rom. kat egyház szerepét pl dél- és közép amerikában. castro, guevara és az egyház. mindegy, kurva jók a németek''''
Írtad Te!....
Valóban érdekes lenne, de ez nagyon komoly elemzést követelne meg, és nagyon komoly támadásnak is lenne kitéve.
Például érdekes lenne a zászlóavató Zadravcz páter cselekményét és indittatását összevetni a Magyar Gárdát felavató papok szerepvállalásával.
Miért lett Savonarola amnesztiázva? Stb....
Tudom, hogy nem itt jegyezted beírásodat, szándékosan hoztam vissza a feladóhoz.
Még valamit: Márai Sándor 1948 évi naplójában problémázott azon, hogy mi legyen az amerikai négerekkel, akik akkor mintegy 10-12% lakossághányadot tettek ki, és arra jutott, hogy az egyháznak is kellene ebben szerepet vállalnia. Reménytelennek látta.
Persze nem ismerte Obamát.
No lámcsak! Vannak megoldatlan, és nem is értelmezett felvetések.

lapi 2.1 2008.06.19. 23:05:56

ez kurva érdekes kérdés, jenőke. nagyon érdekel, bár nem vagyok szakértője a témának. holnap majd összeszedem az agyam. most viszont kikapcs, mert leb***sz a nejem és igaza lesz. :DDD

jóéjt mnkinek!

jenőke 2008.06.19. 23:32:12

lapi · lapi.blog.hu/ 2008.06.19. 23:05:56

Én sem, mint szakértő jelentkeztem, hanem, ha úgy jobban megfelel, mint érdeklődő, aki egyébként akarva sem tud kívülálló lenni.
Egyébként igazad van: a nejednek mindíg igaza van.

6.Lenin 2008.06.19. 23:39:41

Aha,hát itt lapi-tasz!

Én meg a duplavésen harcolok!

Na elkéstem,
itt is jóccakát,mindenkinek.

Apropó,vannak itt liberálisok is ,vagy csak komcsik?

Non est volentis · http://nonest.blog.hu/ 2008.06.19. 23:42:08

Jó reggelt mindenkinek! :)

Visszatekintve a mai nap eseményeire:
3 óra alvás, 50 perces periódusokban, óracsörgéssel fűszerezve. Teljes para, hogy megbukok polimerből, + az alváshiány kihozza a tudatalatti Fletó-fant... :DDD
10-tól 3-ig várakozás ismét a szokásos 40 fok-öltöny-nyakkendő-kombinációban.
Amikor kihúztam a tételt egy társammal egyszerre, akkor a "világos-e a kérdés"-re kis híján rávágtam, hogy világos, de fingom sincs róla... :D
Na mindegy, még az volt a szerencsém, hogy rettenetesen sok időt adtak a 3 kérdés kidolgozására, szóval szép lassan kiizzadtam a megoldást. Szerintem a prof egyből levágta, hogy konkrétan lövésem se volt a kérdésekről eredetileg, de látta, hogy egész messzire jutottam józan paraszti ésszel, meg azért némi háttérismerettel és ezt azért értékelte. Néhány rávezető kérdéssel pedig sikerült összhozni a hármast, szóval végre vége a vizsgaidőszaknak.
Sajnos megint átaludtam a meccset, most keltem föl, de nemsokára visszaalszom... :D

p.s.: Tulok kedvéért:
1)Extrudercsiga fordulatszám-hőmérséklet összefüggés levezetése,
2)hőre nem lágyuló sűrű térhálós polimer rétegelt termékek előállítási technológiája, jellemzése,
3.)Időtartam szilárdság, véges szilárdság, időtartam feszültség definíciója

6.Lenin 2008.06.19. 23:49:06

Ok!
már látom,non est v. is itt van.

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.06.19. 23:50:54

Nonest:
1., Grat!
2., Megtisztelsz.
3., Gyönyörű tételek.
4., Az ugrik be, amikor egy faszfej Ybl-díjas építésztervezővel azon vitatkoztunk, hogy van-e különbség az égve cseppenő és a cseppenve égő műanyagok között. (Persze ez már csak egy hosszú háború egyik végső csatája volt ((bukta ezt is)), előtte majdnem megölt néhány somogyi kollegistát, ezért sem szerettem őt különösebben.)

5., Még egyszer grat!

Gecc 2008.06.19. 23:51:00

Jenoke

Ja megengeded, hogy en is csatlakozzak az emerikkkaban meglevo egyhaz es a feketek kapcsolatat celzo kerdesedre...

Ez tenyleg egy nagyon erdekes tema, mert sokretu. Egy kicsit talan hasonlithatnank a Mo-on meglevo ugymond ciganysagot erinto kerdeshez is. Semmifele pejorativ ertelmezessel persze... Bar a romaknak soha nem volt Mo-on olyan igazi fajgyulolettel dolguk, mint ami emerikkaban volt es szerintem eleg jol sikerult megoldaniuk, ma mar csak a kozep-amerikaban el ez a dolog, ahol leginkabb foldmuvelsssel elo emberek elnek, a civilizaciobol kiszakitottan. De amerikaban beindult egy folyamat, melyet keruleti vallasi vezetok, majd orszagos szintu vezetok vettek at. Luther King ugye ennek a legismertebb alakja, es tevekneysegenek koronajat pl az adja, hogy meg szabadnap is van rola elnevezve az orszagban, minden ev januarjanak 3. hetfoje.
Ugyhogy en ugy gondolom, hogy az elozo szazad egyik legnagyobb sikere az volt, hogy sikerult szinte teljesen elfogadtatniuk magukat a feketeknek a feherekkel, pedig a fajgyulolet igen magas szinten volt jelen mind a kozeletben, mint a politikaban.
Jellemzoen meg ma is talan a legvallasosabb csoport a feketeke, illetve a latinoke.

Amikor kint voltam Washingtonban beszelgettunk egy idos fekete taxissal a motel varojaban, es nagyon nyilt volt. Igy visszagondolva most az jut rola eszembe, hogy O megelte azokat az idoket, amikor meg elutasitottak oket, talan meg latta is a tv-ben Luther King meggyilkolasat.

Gecc 2008.06.19. 23:54:40

Nonest

Gratula! Akkor lehet menni beinni, nem kicsit, nagyon!
Nyarra milyen terveid vannak? :-D

Emlekszem mekkora megkonnyebules az utolso vizsgan is tullenni, meg akkor is ha meghuztak belole... legfeljebb ujra felvettuk. :-]

Non est volentis · http://nonest.blog.hu/ 2008.06.20. 00:06:30

Hát igen, gépelemek sajnos repeta lesz, ez van.
Szerintem 2,4-re már lehet, hogy adnak jutalomcsokit, nem tudom.

Holnap megyünk 3 ősrégi gimis barátommal bambit inni, ez a rövid távú terv. A nyár még képlékeny, de valószínűleg elkezdek csinálni egy jogsit. Ez persze a önmagában még nem lenne túl pihentető, a többit majd meglássuk... :D

Vannak jópofa válaszlehetőségek a KRESZ-tesztben amúgy, a "megnézem magamnak és jól rádudálok"-megoldás határozottan szimpatikus.... :D

na jó éjt mindenkinek!

Gecc 2008.06.20. 00:12:05

Jocakkat!

Amig Pesten voltam en is tobbszor toltam, bar meg az altalanos iskolas haverokkal, erdekes modon veluk ittam az erettsegire is. A kozepsulis oszt. tarsakkal meg nem. Aztan most meg jo, ha egyszer 1 evben tudunk talalkozni. Es ez igen nagy szivfajdalmam...
Nah megyek en még vissza elni, ha lehet orokre.

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.06.20. 00:22:17

Akkor most több alkalmat is megragadnék:

1., Grat nonest! (vagy ezt már mondtam?) :)
2., Elteszem magam holnapra (mára), mert a terv az, hogy holnap (ma) egy igen rövid, ámde sűrített munkanap után életem párjával a nekem igen kedves Orfű faluját veszem célba, ahol is az első alter-feszt kerül megrendezésre a Fishing on Orfű fesztivál keretében.
www.youtube.com/watch?v=jJj16gL-Xbs&feature=related

3., Pénteki program:
Quimby
P.A.S.O.
Vad fruttik
"Szójjá má' muternak, dobjon le szotyira pénzt!"
www.youtube.com/watch?v=9Ky41lTtknU&feature=related

Szombat:
HS7
Kispál
Kiscsillag
www.youtube.com/watch?v=pH-9t1FaLW4&feature=related

Sztem nem lesz gyenge.

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.06.20. 00:31:58

A nagy vizsgalázban elfelejtettem:
4., az atyai büszkeség kikívánkoik belőlem:
4.1.; Kisebbik kistulok verőfényesre zárta az évet, mindenből kiváló.
4.2.; Nagyobbik kistulok egy négyest bírt hazahozni (nyelvtan, bakker, nyelvtan), a többiben jeles/kitűnő.
Akikre büszkék vagyunk. :) Itt, a kocsmában is szeretnék gratulálni nekik!

Gecc 2008.06.20. 00:32:08

Joccakat Tulok!

Asszem, lehet, esetleg... en is megyek aludni. Vagy nem, de az biztos.

Gecc 2008.06.20. 00:40:11

Tulok

Tegnap kerted a tuzrokat... megtalaltad a kommentek kozott a linket, ahonnan letoltheted?

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.06.20. 00:49:10

Jajj, Gecc, igen. Még kerülgetjük egymást. Lehest, hogy veszett volt, de mindenesetre köszönöm.

Gecc 2008.06.20. 00:52:24

Szivesen... tenyleg erdemes kiprobalni. Latod, meg az Explorer konzervativ Lapi is kiprobalta, kivancsi leszek meddig tart neki teljesen megbaratkoznia vele, de ha megszokja az ember, nem bir leszakadni rola. Foleg ha telepakolod igen hasznos add-onokkal. Reklamblokkolo, konyvjelzo szinkronizalo stb...

jenőke 2008.06.20. 00:59:26

Gecc · gecc.blog.hu 2008.06.19. 23:51:00
Örülök, hogy csatlakoztál, és úgy gondolom nem kell ezt kérned.
Egyébként, sajnos, én már koromnál fogva láttam a tv-ben Luther King meggyilkolását. (JFK-t is)
Visszagondova sem hiszem, hogy ismétlés volt. Ugyanis 1968. április 4.-én, King halála napján már volt TV adás, és volt saját TV-nk.
Nekem kósza információim vannak arról (nem megerősítve), hogy éppen a rendőrségi alkalmazások, és a filmekben szerepeltetett "jó, és szimpatikus zsaruk" szerepe tett nagyon sokat az előítéletek megváltoztatásában.
Tehát, volt állami szerepvállalás.
Egyéb információk alapján is úgy gondolom, hogy látszólag sem a feketéken múlt az elismertség, az elfogadottság megszerzése.
Mire is gondolok? Ha másra nem is, például az államilag finanszírozott "feket-barát" filmekre.
Így van-e? Te talán többet tudsz.
És mi van ma? Afroamerikai, aki nem kirekesztett saját hazájában.

Ennyi.
Kössz.

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.06.20. 00:59:28

Jaja,

1., Még kell egy pár nap, hogy megszelíditsük egymást. (mondjuk ez nem a holnap/után/után lesz; lásd fent), de az szimpatikus volt, hogy a mh gépen telepítéskor megkérdezte, hogy átvegye-e az IE-ben lévő kedvenceket, miegymás.

De viszont egy csomó alkalmazást nem volt hajlandó elindítani, mert mindig hiányzott neki valami.

Meg valaki írta, hogy lehet nagyítani vele.
1., Mondjuk a szemem az konkrétan jó.
2., De ha hályogosodnék is; én ezt a funkciót; így; első blikkre nem találtam. (Tudom; add-inek), de arra meg pont nem volt időm idáig. (tudod, a GDP, miegymás)

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.06.20. 01:01:58

No, télleg jó éjt mindenkinek!

See you at/On Orfű!

Gecc 2008.06.20. 01:09:10

Jenoke

Akkor mar volt tv, ugyhogy sokan eloben lathattak King halalat.
Biztos, hogy nem csak a feketek mozgalmainak volt koszonheto, hogy elfogadtak oket. Termeszetesen a kiindulo pontjat az egsznek a mozgalmak jelentettek, de kellett ehhez egy olyan tarsadalmi felfogas is, miszerint a feketek nem veszelyesek es nem kell toluk tartani a szinuknel fogva, nem alacsonyabb renduek masoknal.
Valoszinuen hozzajarult ehhez az is, hogy 60-70 kozott demokrata kormanya volt az orszagnak.

Mindenestre lenyugozo, velemenyem szerint legalabbis, hogy egy olyan orszag, ahol messzemenoen kirekeszto ideologiak eltek az emberekben, nehany evtized alatt sikerult ezt az elutasitast szinte teljesen eltuntetni.

Gecc 2008.06.20. 01:12:33

Tulok

Nagyitani az Explorerben is tudsz, Firefoxban ugyanugy kell. Nyomod a ctrl billentyut, es kozben az eger gorgojevel le vagy fol scrollozol.

Az alkalmazasokat egyenkent kell telepiteni, de nem vesz sok idot igenybe.Ugyanakkor kesobb meghalalja, mert nem kerdez hulyesegeket, nem zabalja a memoriadat.

Joccakat, meg jo szorakozast!

jenőke 2008.06.20. 01:29:22

lapi · lapi.blog.hu/ 2008.06.19. 21:33:35
leninnek írtál, de bele kotyogok.
Mentségem, hogy befejeztem egy akármimet (kereset),és még nem megy az alvás.
Amit közzé teszek, nem sok. Évtizedekkel ezelőtt egy paptól hallottam: az önként vállalt kötelezettségek biztosítják a szabadságérzet legmagasabb fokát.
Nem tudtam elfelejteni, de igazából megfejteni sem.
Pedig, ez egy egszerű mondat.

lapi 2.1 2008.06.20. 06:26:17

jó reggelt! :DDD

mindenekelőtt óriás GRAT a két kistuloknak és nonest-nek!!!!!!!!!!!!! :DDDD

jenőke: szvsz a pap nem beszélt butaságokat, ahogy manson sem, amikor ilyesmit mondott: "a házamban nem szabad dohányozni, bár én néha rágyújtok, de csak azért, mert időnként meg kell szegnünk a magunk által állított szabályokat." :DDD ha már eredendő bűn. :DDDDD

ps: manson egyébként nem dohányzik.

Non est volentis · http://nonest.blog.hu/ 2008.06.20. 08:53:30

Jó reggelt!

Kösz mindenkinek a gratulációt. :)

A mai nap kihívása az, hogy emberi tartózkodásra alkalmassá varázsoljam a szobámat, ami nem kis feladat.

Lapi kedvéért:
Gyerünk barátaim, tegyük a dolgunk! :DDD

hölgyválasz · http://holgyi.freeblog.hu 2008.06.20. 08:56:46

Szépjónapot!

Igenigenigen!
Gratula Nonestnek!!!
És a kicsi Tulkoknak!!!

S mindenkinek, aki sikerélményekhez jut, önerőből!

Pá:)

Gecc 2008.06.20. 09:16:10

Jo reggelit!

Sikerelmeny... az ma ittend is elo fog fordulni. Megyek haza es ezt mint siker elem meg manapsag. No nem azert mert olyan nehez lenne hazamenni, hanem mert annyira utalok itt lenni!

lapi 2.1 2008.06.20. 09:26:02

ne csináljátok már, tulok szuperhétvége elé néz családilag, kispálilag + quimby. meg a tó, fák, húdejóneked b+! :DDDD

nonest és hölgyi fletó szlogeneket használ. beértem az irodába és alig várom, hogy járjak egyet a főtéren, mert biztos merciket osztogatnak arrafelé! :DDDD

gecc et viszont realista maradt. láttad az új skoda reklámot, brother???? én meg kinyomok egy szexpost-ot, elég sokat feszegettük már a lét-nemlét hamleti kérdését, ami persze valójában fletó vs ovi!!!!! :DDDDDDDDDDD

milyen zsír lenne egy ruszki-horvát döntő. a gazprom megveszi nekünk az adriát, ha fletó jól nyalja putyin seggit!!!

Gecc 2008.06.20. 09:35:19

Lapi

Jaja, lattam! Talan eppen tegnap. Huhuhuuuuu, mondana a kerekes bagoly! Gondoltam is, basszus lehet le kellene cserelni az asszonyt... illetve a kocsit! :-D

Best reklam ever! Az a seeeeeeeeeeeeegggggggggggggg, ajjjjaj! :-D

Figyeld meg bejon nekik, es a segg alapjan veszik majd a kocsikat is! Pedig az uj Fabia nem szep... Kivancsi leszek az RS valtozatra, remelem osszel kiadjak.

test subject#28 2008.06.20. 09:56:55

Dícsértessék!

Eszömbe ugrott vmi a posztról.
Van egy ilyen sötétkamrás eljárás mikoris "kriptába" zárják az illetőt és a fülét is víz lepi hogy tökéletes legyen a csend és a sötétség. Hmmm ott aztán megmutatják magukat a belső démonok az biztos :)) Bevállalja? Én nem tudom lehet h igen lehet h nem.

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.06.20. 10:00:33

Sziasztok!

Hát nem pont útba esett a kocsma Orfű felé?! :)

hölgyi, lapi: köszi a gratulációkat! Érdekes, hogy az ember mennyivel büszkébb tud lenni a csemetéi teljesítményére, mint a sajátjára.

gecc: ja, hogy _az_ a nagyítás? Köszi, akkor az megvolt default jelleggel. Én azt hittem, hogy a ff tud valami olyat, hogy az oldal egy részét nagyítószerűen felduzzasztja. De ha nem, hát nem.

Üdv mindenkinek, léptem.

hölgyválasz 2008.06.20. 10:06:26

Lapikám, csak nehogy így járjon a Zasszony, míg te odavagy sétafikálni a főtéren !:)

/auto.indavideo.hu/video/Mercedes_reklam

Gecc 2008.06.20. 10:40:41

Holgyi

Nincs ilyen video!
Csak nehogy igy jarjon Lapi! :-D

Gecc 2008.06.20. 10:42:11

Tulok

Tudsz csak szoveget is nagyitani es nem komplett oldalt, ha a nezet menuben kijeloleod a nagyitasoknal a csak szoveg nagyitast. Utana ugyanezen eljarassal tudod nagyitani csak a betuket, az hatter az oldalon meg marad eredeti meretben.

Jo szorakozast Orfun! :-]

hölgyválasz 2008.06.20. 11:10:39

Gecc, azt most hogy érted, h nincs ilyen videó?
Nekem, ha rákattintok, ott van!
Vmit nem jól csináltam, vagy mi?

Gecc 2008.06.20. 11:19:28

Holgyi

Kurva adblock megint kicseszett velem... :-]
Ugyhogy ne aggodj, megy mar nalam is...

Non est volentis · http://nonest.blog.hu/ 2008.06.20. 11:22:47

Azért vagy mérnök, hogy megoldd az ilyen lehetetlen feladatokat is,nem igaz? :DDD

Gecc 2008.06.20. 11:34:07

Nonest

Az a durva, hogy ilyenkor mindig a buszkeseg tolt el, hogy mennyire meno vagyok, mert mindenhez ertek! :-D
Bar tegnap a teszoban elfelejtettem a pin kodom, kenytelen voltam kp-ban fizetni itthon meg megnezni a hangyas papirt. Asszem oregszem... :-D

Non est volentis · http://nonest.blog.hu/ 2008.06.20. 11:41:05

:DDD

Tavaly mikro-makró zh előtt 1 héttel nagyon röhögtem, amikor 10-en megtámadtunk egy fénymásolódépet, hogy lefénymásoljunk egymásnak néhány tesztet.

Vagy 10 percig álltunk a fejünket vakarva, hogy hogy is kell használni..
(volt ott mindenféle villanykaros, gépész, stb.)
Kész brainstorming volt, ki is bukott belőlem a "Jövő mérnöknemzedéke" típusú sóhaj... :D


Mikro-makro amúgy egy mindenkinek kötelező töltetéktárgy, régen talán külön volt 2 tárgy, de külön és együtt is ugyanolyan izgalmas...

Ja, nekem a PIN-kódomban sikerült egy elég zavaros logikai láncot találnom, ami alapján sikerült megjegyeznem szerencsére... :D

Gecc 2008.06.20. 12:08:20

Nonest

En szamokat soha nem tudok megjegyezni. Igy aztan a szamlapon levo balra-jobbra-fel-le ujjmozgast jegyzem meg, mikor merre kell lepni es hanyat. Nagyobb a baj, ha mondjuk a lptopon kell ugyanezt megcsinalnom, mert ott ugye sorban vannak a szamok. A multkor 10 percig baszakodtam, mire bejutottam a vallalat keszletraktaraba. :-D

Mikro es makro kulon-kulon felev volt nalunk. Makrot ketszer jartam... :-]

Hogyhogy nem sikerult a fenymasolot elinditani? Nagy zold gomb! Vagy csak en nem ertek mar a mai fenymasolotechnikahoz? :-D

hacsaturján 2008.06.20. 12:11:02

DDDDD

pécsi orvosis haverjaim szilveszterre vettek egy élő malacot. mivel képtelenek voltak legyilkolni, madzagot kötöttek a nyakára, belevonszolták a zsolnai kútba és belefojtották.

Non est volentis · http://nonest.blog.hu/ 2008.06.20. 12:16:48

Az addig oké, hogy nagy zöld gomb, úgy emlékszem, hogy a fényerősség, nagyítás-kicsinyítés témakörében voltak gondjaink.
Lehet, hogy német nyelvű is volt bónuszként, de nem vagyok benne biztos.
(gondolom előtte valaki jól elállította viccből)... :D

Gecc 2008.06.20. 12:34:08

Hacsa

Mindig is arrol almodtam, hogy barcsak nekem is ilyen haverjaim lennenek! :-D
Belefojtani a malacot a kutba, gratula hozzajuk! :-D

hacsaturján 2008.06.20. 13:15:06

vazze, azóta az egyik kórházigazgató. :))))

Gecc 2008.06.20. 13:55:25

Szerencsere nem egy hizlalda igazgatoja. :-D

lapi 2.1 2008.06.20. 14:15:02

hacsa: nem az a kérdés, hanem, hogy reformpárti-e a malacfojtogató diri?

:DDDDDD

Gecc 2008.06.20. 14:44:43

Mindenkikek!

Fajdalmas bucsu vasarnap estig! Irany Pest!
Az Ur legyen veletek... meg ilyesmi! :-D

hacsaturján 2008.06.20. 15:01:26

minden baromságra kapható. :))))

hölgyválasz · http://holgyi.freeblog.hu 2008.06.20. 15:08:00

Hát akkor kellemetes Pestlétet Geccke!:)

lapi 2.1 2008.06.20. 15:15:15

jó utat, gecc! vigyázzatok magatokra.

Non est volentis · http://nonest.blog.hu/ 2008.06.20. 16:00:31

Lapi, hogy állsz az új poszttal?
Elkezdted már írni, vagy még nem jött meg az ihlet?

Ja, jut eszembe, ha jól látta tótawénél Hohenzoller aziránt érdeklődik, hogy jó csaj vagy-e?
Segítségül néhány válaszlehetőség:

"Nem vagyok jó csaj."
"Nem jó csaj vagyok."
"Nem vagyok csaj, jó?!?"
"Nem jó, csaj vagyok."
"Jó vagyok, nem csaj."
"Nem nem soha nem vagyok csaj"


Kívánt rész kiválasztását, esetleg újabb válaszlehetőségek kitalálását rád bízom... :DD
Azt hiszem az illető "legyet is röptében" állapotban lehet... :D

lapi 2.1 2008.06.20. 16:21:58

nonest! a cybersex-szel vigyázni kell, nehogy így járjunk:

www.youtube.com/watch?v=KP7RMDSVhkU&feature=related

post laza lesz, teli focival, szex-szel. bár a 2003-as náci dzsembori kicsit felbaszta az agyam még utólag is. :DDDD

hölgyválasz 2008.06.20. 18:26:46

Nonest, majd én, lapi helyett !:)

Nem, jó csaj vagyok !
Jó nem, csaj vagyok!

Létezik még variáció, ami nem csak szórendileg, de értelmezésben is különböző?
A "nem nem soha nem vagyok csaj"ra most nem ugrik be semmi. Kéne ?

hölgyválasz 2008.06.20. 18:32:42

Bakkerkém Lapikém, hééé, megnézted íletem első belinkjét, amit Éretted, Miattad eszközöltem, rettegve a kudarctól, de küldetésemtől mégsem meghátrálva, he ? :))))

lapi 2.1 2008.06.20. 18:41:03

a mercist? szupi volt!!!! kösz, hölgyi, egész kecskemét nevében, de mondhatjuk a kunságot is!!! :DDDD megyek bevásárolni az auchanba. ott jó macskakaját lehet kapni. :DDD

Gecc 2008.06.20. 19:18:22

Na hello Pestrol!

Megyunk az autopalyan, allandoan csekkolom az autokat elol hatul, egyszercsak uvoltuk AAAAAAAAAAAA, mondom az asszonynak ezt nezzed mar AAAAAAAAAAA, egy Mustang GT ezerrel el mellettunk, aszonnya mi van? Mondom nem lattad??? Mit, a Fiatot? Mondom milyen Fiatot, ne basszal fol? Aszonnya hat ami gyorsan elment mellettunk. Mondom az Mustang volt banyek, nem ismered meg a kedvenc automat??? Amikor mar ezerszer mutattam neked? Hat de Fiat jel volt rajta!
Mondom OK, kiestel a pixisbol, ennyit rolad!

:-D

lapi 2.1 2008.06.20. 21:39:16

szeva gecc et! a mustangot nem a fiat csinálja? azért fort mustang, mint ez:

www.youtube.com/watch?v=UrCymAAy1e0

liidiiia 2008.06.20. 23:24:52

sziasztok :-)))))))))))))))))))
totálisan szétcsúszott az időcském, máshogyan alakult ez-az, és mindennel le vagyok maradva, de tök jó volt benézni 10 percre is a kocsmába!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
peace and love, minden minden minden jókat, jó hétvéget, és mára szép álmokat. :-)

lapi 2.1 2008.06.21. 08:32:42

jó reggelt! :DDDD érdekes mióta megvan ez a kocsma, fordítva működik az agyam. a blog átvette felettem az uralmat. ezzel le is esett, hogyan manipulál a sajtó. ezzel akarom indítani az új post-ot, amiben bele kell még tenni a szexet meg a focit. erre tegnap éjjel kapok egy sms-t tuloktól, amit persze csak reggel 5.30-kor veszek észre, amikor szokásom szerint indítom a napot. eddig azt hittem horvát-orosz döntő fogja szimbolizálni a keresztény egyház nagy szakadását - vatikán csap össze bizánccal vizionáltam.

gondoljunk csak 1989-re, amikor az állampárt kettészakadt horn és thürmer gyulára. gyula vitéz motívum. na most a két emberre nézve csak egészen elhülyült elme hihette, hogy 94-ben a nép türcit fogja majd trónra ültetni. méghozzá demokratikus választások útján!!!

ezt tegnap éjjel be is húztam a 119. percben, amikor megszólalt az égi hang: "bakker, itt többről van szó! a keresztény és muzulmán világ fog összecsapni és majd zsidó bíró vezeti a végső összecsapást! ne vallásban gondolkozz te szerencsétlen hülye fasz!!! kultúrák harca lesz.

török-olasz döntő! ordítottam fel magamban!

bocs, hogy megindult az agyam, de a legfontosabb:

tulok: "Itt Orfű, itt Orfű! Mindenkinek fizetek egy valamit. quimby még az elvártnál is jobb volt!"

veled vagyunk lélekben, tulok!!!! :DDDD

szia lidia! :DDDDDD gyorsan rendezd az idősíkokat. jövő vasárnapig van időnk. aztán úgyis isten kijelöli az emberiség további útját. csak a pekingi olimpiát felejtettem el, na mind1. :DDDDD

Gecc 2008.06.21. 09:26:42

Jo reggelit!

Ez most csak amolyan nagyon gyors bejelentkezes, merhogy kenytelen vagyok megen betarcsazos netet hasznalni, es idoben is szetesik a ter, mire letoltok valamit.

A mai program barbakju parti, ami igen fincsinek igerkezik mindenfele josagos kolbasszal es husikaval, sorocskevel. :-D

Tegnap a meccs igen kemeny volt... a torokok nagyon makosak voltak. De a dontoig nem jutnak el, az tutko. Ekkora makjuk nem lehet megint... vagy igen. Viva la Hollandia!!!

Na majd ha lesz idom, delutan meg felnezek...

A Mustang miatt meg most is faj a szivem...

Udv mindenkikeknek!

liidiiia 2008.06.21. 09:57:54

sziasztok :-)))))))))))))))))
olllyan jó itthon lenni, már annyira hiányzott, a nagy sétától tennap a környéken teljes extázisba estem, olyan érdekes, hogy ha sokáig nem látja az ember a kis szűkebb-tágabb otthonát, akkor annyira nyilvánvaló, hogy mennyi szépség meg mindenféle direkt és indirekt jó dolog van ímho. nekünk ma balcsi és piknik a progi, ésésés fény!!!!!!!
mondjuk virtuálisan érkező fényből mostanság jól el vagyok látva, de a napfény..., még szerencse, hogy nem a napfényelvonás vezet skorbuthoz. idősíkjaim rendezésével próbálkozok, de lehet csak a drasztikus kivonatolásom otthonomból vissza kinntre az ideiglenesbe oldja csak meg majd, ahol viszont azt tudom, hogy német-török döntőt nagyon nem szeretnék, mert lehet akkor franciaországba kell menekülni ideiglenesen...
nagyon szép napot mindenkinek!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-)

lapi 2.1 2008.06.21. 10:35:09

welcome to the hungarian inferno, lidia!!!!!! :DDDDDDD

gondolom sokkol a napról napra mélyülő szociális válság, erre fodor gábor ma találkozik ovival a parlamentbe. erre reggel arról dumál verebesnek, hogy ő 198 cm magas. na jó azt direkt nem mondta, hogy ovi meg 165, de azt tudjuk anélkül is. még jó, hogy időben kiléptem a szadiból a magam 191 cm-ével.

szép napot lidia neked és házastársnak, plussz azoknak a hősöknek, akik még ilyen viharos történelmi időkben is bírnak mosolyogni a napfényben.

btw, a német-török meccs már biztos meglesz, csak az elődöntőben. miért? mert a németek nem elég vallásosak. nehogy már ezzel a történelmi multtal a puttonyukban ő képviseljék a keresztény kultúrát a muzulmánnal jellemezhető harmadik világ ellen, minusz kína, india. ők még nem tanultam meg ilyen szinten focizni.

liidiiia 2008.06.21. 10:43:51

szia lapi :-))))))))))) , köszi :-DDDDD .
a török -német azért nem jó, mert sok török lak németeknél (fordítva nem, asszem, illetve talán csak inkognitóban). + még szerencse amúgy, hogy nem a magasság alapján kell politikai pártba rendeződni, mert akkor én kilógnék, vagyis alullógnék, illetve vagy olyan 40centi talpú cipőbe kellene járnom, mint amiben a bogart forgatta a casablancát. remélem csüt.ön csuklottál, mert az avtópályán elhaladtunk városod mellett!!!!!!! na úgy tűnik sürgetve vagyok :-) . szia :-)

Non est volentis · http://nonest.blog.hu/ 2008.06.21. 10:51:41

Lapi, én úgy tudom OV 170 centi is megvan, de lehet, hogy picit több is.

Különben is a baloldalon bőven van mit kompenzálni Gyurcsánnyal, Fodorral, ha figyelembe vesszük Horn Gyula adottságait... :D

Amúgy olvastad is a Civilizációk harcát, vagy csak spontán jön a hülyeség...? :DDD

lapi 2.1 2008.06.21. 11:15:52

mindent megtudsz a post-ból, nonest! :DDDD

most csinálom kimért, lassú tempóban. utat mutatok az emberiségnek, de lesz benne sok jó mell is! :DDDDDD

Pelikán · http://ferologia.blog.hu/ 2008.06.21. 11:17:50

Szia Lapi!
"A mai program barbakju parti, ami igen fincsinek igérkezik mindenfele josagos kolbasszal es husikaval, sorocskevel. :-D"
Ne legyél sznob legyél inkább hagyomány tisztelő, vagy újító mert:
" (ejtsd: bárbekju), rontott angol kifejezés a francia barbe queue-ből, ami azt jelenti, hogy fejétől farkáig; a nyugatindiai szigeteken így hívják az egészben megsütött ökröt, a déli államokban pedig azt az ünnepélyes mulatságot, a melyben a szabadban egészben megsütött ökröket, borjukat, disznókat, juhokat. stb. esznek."
Amúgy tegnap az iszlám felfogás győzedelmeskedett a liberális európai mentalitás felett, pedig a horvátok jobbak, egyénileg és csapatjátékban is jól teljesítettek, ám a hitük az nem volt elegendő, mert az, hogy bekapták azt a gólt az csupán pech, viszont az, hogy három tizenegyest kihagytak egyértelműen a hit hiánya, a horváth tóták is jól dolgoznak, eredmény ismert.
Üdv Pelikán

lapi 2.1 2008.06.21. 12:02:05

szia pelikán! :D jókor mondod, majd éhen döglök. én csak szegedre megyek a lányomhoz, de ilyenkor a nejem mindenféle finomat főz, amit viszünk neki. szal én is be fogok zabálni. :D

igen, teljesen igazad van. a hit győzött tegnap. csak nézd majd vissza az egyenlítő gólt. két horvát védő közé bezuhanva, eldőlve kapásból bevarrta a kis tütyű a zsugát. a ficakba, ahol a kapusnak még elméleti esélye sem volt védeni.

ezres, hogy önkívületi állapotban volt a csatár, és innentől én vigyázva állok a török csapat előtt, ha muszlimok, ha nem.

test subject #28 2008.06.21. 13:31:52

Guten Tag! :D
végülis azért küzdöttek hogy melyiket végezzék ki a németek... úgyhogy respekt. sztem a horvátok a végén úgy a 70. perctől mindent egy lapra feltéve fociztak. Hajtottak mint az állat és el akarták dönteni a meccset de nem sikerült, míg a törökök okosan spóroltak az energiáikkal a hosszabbításra. Ez meg is látszott rajtuk és végső tartalékaikból még lőttek egy gólt de a totális összeomlás már a küszöbön volt, de hogy ezt így sikerült időzíteni az tényleg csak a törökök hihetetlen hitén és akaratán múlott.
"Öld meg a testet és meghal a fej" :) Ez lett a horvátok vége sztem.

test subject #28 2008.06.21. 13:46:16

aztán merkel meglobogtatja a törökök előtt a munkavállalási engedélyeket, és máris gondolkodóba esik Allah. :D

talán a MU is azért fordított a bayern ellen a BL döntő 90. percében két góllal, mert erzsébet királynőből épp akkor akkor húzták ki a "szent kaliburt"? :D

"egy vízben hancúrozó, karddal hadonászó menyecske nem dönthet az államforma felől! hatalommal csakis a tömegek ruházhatnak fel bárkit is! gondolod én lennék a király ha elkezdeném kiabálni hogy egy ázott tyúk fejbevert egy rozsdás karddal? hát azonnal meglincselnének..."

lapi 2.1 2008.06.21. 13:55:23

nonest még egyedül volt, amikor kérdezte az új postot. veled már tömeges az igény, tehát kidobok egy kis előzetest:
"Huntington meglátása, hogy a Nyugati kultúrkör dominanciája a 20. század folyamán hanyatlásnak indult. A két világháború által megtépázott Nyugat népei kénytelenek voltak felszabadítani gyarmataikat. India független lett. Kína kommunista népköztársasága minden nyugati uralmat lerázott, és csak haraggal tud visszaemlékezni régebbi állapotára. A legerőteljesebben pedig az Iszlám újjászületése jelentkezett az utóbbi évtizedekben. Jelenleg még dominál katonai és gazdasági potenciál tekintetében az USA által vezetett kultúrkör, de a demográfiai nyomás, és a konkurens kultúrák harcos öntudatra ébredése egészen új helyzetet kezd teremteni. Egyre tarthatatlanabb az a szituáció, hogy egy 250 milliós lakosságú állam törekedjen világuralomra a hat milliárd főt számláló egész emberiség fölött."

csakhogy ez így túl kézenfekvő lenne. rögtön levágnátok, hogy azt javaslom obamának azonnal adja vissza a kender méltatlanul összetiport becsületét és fogjon össze indiával.

"Ha egy vallás követői úgy gondolják, hogy egy transzcendens Isten csak nekik nyilatkoztatta ki önmagát és szent akaratát, akkor hajlamosak másokat alsóbbrendű embernek tekinteni, sőt tőlük az élethez való jogot is megvonni. Ez vallásháborúkhoz és vallási motívumokkal igazolt különféle erőszakosságokhoz vezet. A második világháború után kitört helyi fegyveres összecsapásoknál szinte kivétel nélkül a vallási motiváció fontos szerepet játszott. "

ha ekkora a káosz, érdemes megfigyelni az eb-ét és a győztesből mindent le lehet vezetni. nekem is mindenre megvan az alternatív válaszom, csak a spanyolokat nem bírom hová tenni. így aztán nagy esélyessé is léptek elő, hisz a jövő kiismerhetetlen. még huntingtonnak is, nemhogy nekem. :DDD

szex meg úgy lesz benne, hogy szavazógéppel kérdezem majd, ha teleportálnának a történelem legendás kúrógépeinek ágyába, te hol landolnál. férfiszekcióban cleopatranál és mária teréziánál járok, jól jönne néhány ötlet.

főleg kedves női olvasóinktól (lehet álnéven is nyomni a neveket), mert csak harcolok a melegek jogaiért, de télleg nehezen bírom elképzelni magam nőnek, hogy arról törjem a fejem, mi lenne nagyobb buli, ha (elméletben) napóleon, horthy, vagy éppen dzsingisz kán dugózzon meg.

élőkre, így ovira, vagy fletóra nem lehet szavazni, mert azt mindenki vágja: "kis ember nagy bottal jár." ovinak meg nem adhatok előnyt, ezt talán mindenki megérti, aki a post-jaimat olvassa.

lapi 2.1 2008.06.21. 19:16:08

itt szeged! halihó! útközben hallgattam a rádiót. nem rántottam félre a kormányt az izgalomtól, amikor az ovi-fodor csúcs híreit nyomták. :DDD

Pelikán · http://ferologia.blog.hu/ 2008.06.21. 23:32:38

Szia Lapi!
Megint győztek a komcsik. Nagyon unom már 48 56 2002,2006, 2008 a világ rossz véget fog érni.
Amúgy jobban játszottak, de ez nem számít, néha ők is megszívhatnák, nem baj majd a németek visszavágnak sztálingrádért, őket se szeretem, de ők legalább nem komcsi gyülekezet.
Üdv Pelikán

Non est volentis · http://nonest.blog.hu/ 2008.06.22. 00:19:26

Nekem most volt szerencsém először a ruszkikhoz ezen az EB-n a vizsgáim miatt, de nem volt semmi az, ahogy játszottak.

Lehet, hogy van valami abban, ami Várhidi mondott, hogy aki túl jól kezdett az EB-n, és a 3. meccset B-csapattal állt ki, az kiesett az ütemből.

Szóval nagy tételben nem fogadnék a spanyolokra sem holnap... :D
Az olaszok most fognak még jobban felpörögni.
Olasz német döntő lesz, természetesen nyer a Squadra Azzurra.
Az oroszok pedig lemossák a törököket, és sporttörténelmi sikerként begyűjtenek egy bronzérmet.

Van még kérdés...?
:DD

lapi 2.1 2008.06.22. 07:50:05

jó reggelt! :DDDD

nonest! van. de azt az uefától kérdezd. miért nem játszanak ez eb-éken a 3. helyért (ahogy a vébéken teszik)???

azt viszont jól látod, hogy létrejön az orosz török álomrangadó (huntington nyalogat6ja az ujjait)!!!

már csak a római katolikus egyház állíthatja meg az orosz újhullámot.

mert kedves pelikán, tegnap este a 2010-es világbajnokotok láttuk.

és ez nem véletlen. néhány érv:

1. a ruszki bajnokság (neve premier liga!!!) megtartja a hazai játékosokat. nem mintha nem igazolhatnának külföldre, de otthon többet keresnek, hát még egy ekkora zseni is, mint az arsavin a zenitben focizott.

2. az orosz szövetség tűzte ki a legmagasabb összegű prémiumot, csak az elődöntőért 9 millió eurót dobnak szét a játékosok között.

3. kivették a ruszki játékosokat a gyilkos nemzetközi hajszából (erős bajnokság, béel, milófasz.) régóta nyilvánvaló, hogy a szezon legnagyobb ászai képtelenek mégegyszer felpörögni az eb-re, vb-re.

4. hiddings tanította van basten, edzője volt, de később is. ezt a faszit szerződtették a ruszkik és nem rövidtávra.

5. iszonyú fiatal a ruszki csapat. láttad a sok kölyökképű ászt tegnap. ötször csináltak olyan sakk-matt helyzetet, amikor még egy váratlant húztak - visszatett labdák - hogy kis rutinnal már tegnap is egy ötöst nyomtak volna a hollandoknak.

6. én a brazilok óta nem láttam egy csapatot sem, ahol ilyen iszonyú erővel nyomták volna a távoli lövéseket.

ZSENIK és engem várhatóan évekre elkötelezett hívévé tett ez a játék. más minőségű focit nyomnak, mint az eddig ismert legjobbak. alberték támadtak így, pontosan emléxem. ám csak a nagy meccseiken. brazilia ellen 1966 anfield road.

imádom ezt a focit!!!!! :DDDDDDDDD

lapi 2.1 2008.06.22. 08:01:38

ja hiddings évi 2 millió eu-ért azaz félmilliárd huf-ért osztja az észt a ruszki fociban. megvehették volna murinhot is, de minek?

szinteészrevétlenül ment le a héten a brazil-argentín vébé selejtező, ami 0-0 lett.

tegnap este óta mindkét ország szövetségi kapitánya pontosan vágja, kibaszott nehéz lesz nekik is megállítani a gázpromos fiúkat. a legjobb csatárukat ki sem vihették, mert megsérült az eb előtt. két év alatt meglesz az a rutin, ami hiányzott ahhoz, hogy tegnap 90 perc alatt végezzék ki az eddig látott legjobb európai csapatot. ha az olaszok/spanyolok meg is fogják őket szerdán, amit nem hiszek, akkor is csúcsformában két év múlva lesznek. és még akkor is egy fiatal csapat lesz, csak nem ennyire szemtelenül fiatal. addigra alsavin sem fogja kiállíttatni magát andorra ellen. (ezért nem játszhatott az első két meccsen.)

ez az ovi télleg ugathatja a focit. elég középszerű játékos lehetett bármelyik csapatban is. :DDD azt mondta a görögöknek drukkol az első kör után!!!

legalább törököt mondott volna. :DDDDDD

lapi 2.1 2008.06.22. 08:27:03

nagy inspirációt kaptam a ruszkiktól a post-hoz.

atyaisten! ezek grundfocit játszanak!!! két szélső támadójuk olyan gyors, mint robben, vagy még gyorsabbak. iszonyúan technikásak, van olyan lövőjük, mint roberto carlos volt fénykorában. etc.

Pelikán · http://ferologia.blog.hu/ 2008.06.22. 08:32:25

Hát igen lapi.
Eddig is tudtuk, hogy neked nincsenek nemzeti érzelmeid. Annak a birodalomnak a játékosait, akik leverték 48-at, 56-ot, közben felszabadítás címén végigrabolták az országot megerőszakolva nők százezreit, aztán negyven évig kajoltatták velünk csermanek bácsit, és ahol még ma is a kgb diktatúra demokratikusra fazonírozott figurája van, nos azoknak magyar ember egy ideig még nem drukkol. Pont úgy ahogy 150 évig nem koccintott sörrel stb.
Belátom egy fleto fan imádhatja őket, de az is igaz a kettő összefügg, nem számít nemzet, erkölcs csak a pénz.
Üdv Pelikán
Ui: Utolsó mentsvárnak a spanyolok maradtak, egyszer már rúgtak a putyin fiúknak 4-et.
Amúgy egy igazi holland nem örülhet annak, ha nemzeti válogatottja kikap, mega périmium ide vagy oda, de biztos befüvezett előtte a hagyományok szerint.

hölgyválasz 2008.06.22. 09:20:06

Hali, jó reggelt!

Figyu Lapi!

El kell ismerni, a ruszki csapat jobb volt.
Fájdalmasan vettem tudomásul, hogy így van, pedig minden idegszálammal a hollandusoknak drukkoltam, és nem csak a Pelikán et. fent sorolt argumetumai miatt, hanem mert gyönyörű a himnuszuk, és hallani akartam újra !:)) / nálam ilyen emócionális pillék is belejátszanak néha, és a ruszkit aztán unásig hallhattuk.../

Eddig számomra a törökök az igazi meglepi, nem ismertem focijukat egyáltalán, / öket is csak tavalyi nyaralásom folyamán, bűbájos vendéglátók!/ de amit produkáltak, amilyen lélekkel és erőbedobással, na az nem semmi! Nagyon szurkoltam nekik, és Allah is melléjük állt, Fortunával ölelkezve :)
Várom a meccsüket, és ha török-ruszki majd, akkor mindenképp előbbire voksolok, legalábbis szorítani értük fogok, elvégre az a 400 év akárhogyan is, de hozott ránk fejlődést, szemben a 40-el, ami csak visszaráncigált!:)

A mai, pirospozsgás putyinfiúknak ugyan semmi közük ehhez, de az ember már csak ilyen, néha zsigerből utasít el olyat, amit pedig nem is kéne...
De azért túlzó optimizmusodban megintenélek, hogy a világbajnokot látnánk....?!?
Nono....!

Üdv:)

lapi 2.1 2008.06.22. 10:24:50

na igen. értelek titeket, hölgyi. csakhogy... én a fociról beszéltem és albertékról. amikor kint voltam kiskölyökként a stadionban - telt ház - és imádott cspatom, a fradi kétszer alázta le a azt a manchester unitedet, amely a következő évben megnyerte az akkori bl-t, a bek trófeát. ja és csak utána lett anglia világbajnok. (1966) amelyik vébén a farkas jancsi nevű cigány lőtte a vébé legszebb gólját (nemzetközi sajtó szavazása alapján.)

nézzétek csak:

www.youtube.com/watch?v=bliVNtm8X_U

hogy lehet a játékba is politikát keverni? és miért nem basszul le azt a torz szemüveget, ami még egy csodás meccs kapcsán is olyan orbitális baromságokat bír kihozni értelmes emberekből, hogy aki a ruszkik csodájától tegnap éjjel seggre esett - nem a személyemről van szó, könyörgök!!!! -

"Belátom egy fleto fan imádhatja őket, de az is igaz a kettő összefügg, nem számít nemzet, erkölcs csak a pénz."

vazze, kersakovék JÁTSZOTTÁK a focit tegnap, mint anno puskásék! vagy alberték.

ruszkik???? hát beszarok, hogy még a foci nevű JÁTÉK is ez alapon megy nálatok. 2010-ben nemcsak vébé lesz!!!! :DDDDDDD

lapi 2.1 2008.06.22. 10:30:15

pelikán kissé felbaszta az agyam, de nem nagyon. itt van ni a farkas gól. tetves cigány, kádár-bérenc hogy bevarrta gilmar-nak!!!!! kurva anyját a kerzakovnak is!!!! :DDDDDDD

én meg szégyellhetem magam, hogy ilyen szemét csapat lenyűgözött, mint a ruszki.

www.youtube.com/watch?v=WljSX3UE-MU&feature=related

Pelikán · http://ferologia.blog.hu/ 2008.06.22. 11:07:07

Kedves lapi!
Tudod a ruszkik valóban jól játszottak, de egy magyar ember egy ideig még a fenti okokból zsigerből utálja őket, hozzá téve, hogy az oroszok régen a fegyvereikkel, ma pedig nyersanyag potenciáljukkal fenyegetik európát aminek remélem mi is részei vagyunk.
Hozzátéve, hogy 10 szer annyi igazolt játékos van az oroszoknál, mint a hollandoknál és a mi pénzünkből is jut nekik lóvé bőven.
Szerinted az is rendben volt, hogy Hiddink úgy ugrált mintha a hollandok vb nyertek volna?
Nem kedves lapi egy valódi ember hazája vereségének nem örül.
Üdv Pelikán

Pelikán · http://ferologia.blog.hu/ 2008.06.22. 11:13:07

Arany János -


Edward király, angol király
Léptet fakó lován:
Hadd látom, úgymond, mennyit ér
A velszi tartomány.

Van-e ott folyó és földje jó?
Legelőin fű kövér?
Használt-e a megöntözés:
A pártos honfivér?

S a nép, az istenadta nép,
Ha oly boldog-e rajt’
Mint akarom, s mint a barom,
Melyet igába hajt?

Felség! valóban koronád
Legszebb gyémántja Velsz:
Földet, folyót, legelni jót,
Hegy-völgyet benne lelsz.

S a nép, az istenadta nép
Oly boldog rajta, Sire!
Kunyhói mind hallgatva, mint
Megannyi puszta sir.

Edward király, angol király
Léptet fakó lován:
Körötte csend amerre ment,
És néma tartomány.

Montgomery a vár neve,
Hol aznap este szállt;
Montgomery, a vár ura,
Vendégli a királyt.

Vadat és halat, s mi jó falat
Szem-szájnak ingere,
Sürgő csoport, száz szolga hord,
Hogy nézni is tereh;

S mind, amiket e szép sziget
Ételt-italt terem;
S mind, ami bor pezsegve forr
Túl messzi tengeren.

Ti urak, ti urak! hát senkisem
Koccint értem pohárt?
Ti urak, ti urak!... ti velsz ebek!
Ne éljen Eduárd?

Vadat és halat, s mi az ég alatt
Szem-szájnak kellemes,
Azt látok én: de ördög itt
Belül minden nemes.

Ti urak, ti urak, hitvány ebek!
Ne éljen Eduárd?
Hol van, ki zengje tetteim -
Elő egy velszi bárd!

Egymásra néz a sok vitéz,
A vendég velsz urak;
Orcáikon, mint félelem,
Sápadt el a harag.

Szó bennszakad, hang fennakad,
Lehellet megszegik. -
Ajtó megől fehér galamb,
Ősz bárd emelkedik.

Itt van, király, ki tetteidet
Elzengi, mond az agg;
S fegyver csörög, haló hörög
Amint húrjába csap.

„Fegyver csörög, haló hörög,
A nap vértóba száll,
Vérszagra gyűl az éji vad:
Te tetted ezt, király!

Levágva népünk ezrei,
Halomba, mint kereszt,
Hogy sírva tallóz aki él:
Király, te tetted ezt!”

Máglyára! el! igen kemény -
Parancsol Eduárd -
Ha! lágyabb ének kell nekünk;
S belép egy ifju bárd.

„Ah! lágyan kél az esti szél
Milford-öböl felé;
Szüzek siralma, özvegyek
Panasza nyög belé.

Ne szülj rabot, te szűz! anya
Ne szoptass csecsemőt!...”
S int a király. S elérte még
A máglyára menőt.

De vakmerőn s hivatlanúl
Előáll harmadik;
Kobzán a dal magára vall,
Ez íge hallatik:

„Elhullt csatában a derék -
No halld meg, Eduárd:
Neved ki diccsel ejtené,
Nem él oly velszi bárd.

„Emléke sír a lanton még -
No halld meg, Eduárd:
Átok fejedre minden dal,
Melyet zeng velszi bárd.”

Meglátom én! - S parancsot ád
Király rettenetest:
Máglyára, ki ellenszegűl,
Minden velsz énekest!

Szolgái szét száguldanak,
Ország-szerin, tova.
Montgomeryben így esett
A híres lakoma. -

S Edvárd király, angol király
Vágtat fakó lován;
Körötte ég földszint az ég:
A velszi tartomány.

Ötszáz, bizony, dalolva ment
Lángsírba velszi bárd:
De egy se birta mondani
Hogy: éljen Eduárd. -

Ha, ha! mi zúg?... mi éji dal
London utcáin ez?
Felköttetem a lord-majort,
Ha bosszant bármi nesz!

Áll néma csend; légy szárnya bent,
Se künn, nem hallatik:
„Fejére szól, ki szót emel!
Király nem alhatik.”

Ha, ha! elő síp, dob, zene!
Harsogjon harsona:
Fülembe zúgja átkait
A velszi lakoma...

De túl zenén, túl síp-dobon,
Riadó kürtön át:
Ötszáz énekli hangosan
A vértanúk dalát.

Tanulni biztosan tanultad, talán még fel is mondta egy ötösért, de hogy egy kukkot nem értettél belőle az biztos.
Üdv Pelikán

lapi 2.1 2008.06.22. 11:59:17

:DDDD ez kurvajó, pelikán. ez volt az első vers, amit "önként" tanultam meg még kölökkoromban!

ebből is látszik, hogy mi kurvára más módon szeretjük a focit. :DDDD

te pont úgy nézed be fletót, mint a ruszki focit!!!

Non est volentis · http://nonest.blog.hu/ 2008.06.22. 12:08:03

Nézd Lapi, azért szurkolni nem szurkolnék az oroszoknak-ahogy a románoknak sem- de tényleg igazi grundfocit játszottak, legalábbis szerintem az, hogy valaki negyeddöntőben is még keresztbe gurítja az ötösön, az erősen örömfoci-jellegű ... :DD

Bátyám is így van vele, hogy nem különösebben kedveli Putyinlandet, de ha csak a csapatot nézi, akkor nagyon szimpatikus focit játszottak.

Én a franciákkal is így voltam, hogy Zizou miatt úgy-ahogy elnéztem nekik azt, hogy franciák... :DD
De most már nincs pardon!

lapi 2.1 2008.06.22. 12:14:00

te vágod, miről ugatok, nonest. de azt nem gondolod komolyan, hogy ezeket a ruszkikat meg bírják a németek állítani? :DDDDD és a legjobb csatáruk sérült! nem igen viselte meg, hogy gólt kaptak az utolsó percben. a hosszabbításban alázták porig a hollandokat. 5-ször gurították keresztbe a labdát minimum. de pelikán nem látta élőben albertéket, meg varga zolit.

Pelikán · http://ferologia.blog.hu/ 2008.06.22. 12:17:30

Lapi!
Attól, hogy jól fociztak még áll amit mondtam, és mit szólsz a holland mesterhez?
Üdv Pelikán

Non est volentis · http://nonest.blog.hu/ 2008.06.22. 12:31:04

A német-orosz az nagyon nagy meccs lesz.
Szerintem ami a németek mellett szól, hogy ezt a nagyon kemény, ütközős focit talán egy fokkal jobban bírják, mint az oroszok, bár ők se gyengék. Meg iszonyú fegyelmezettek.

Szóval tényleg örömfoci/művészfoci vs. fegyelmezettség/mérnökfoci.

Bozsik Peti is megmondta, hogy ezek a játékos focit művelő csapatok mintha fejben nem bírnák annyira kezelni az igazán éles meccseket.

Németek mellett bónusz érv:
a végén mindig a németek nyernek, vagy hogy is van az a bölcs dakota mondás... :D

Nagyon meglepődnék, ha az olaszok nem vernék ki a spanyolokat, ha ezt az új elméletet veszem alapul, miszerint aki a 3. meccset ellazsálja, az kiesik, akkor az olaszok pláne föl vannak pörögve, szerintem ők Buffon tizenegyesvédése út már egy másik dimenzióban vannak.. :DDD

Non est volentis · http://nonest.blog.hu/ 2008.06.22. 12:34:43

Basszus miket beszélek, a német-orosz természetesen csak egy esetleges döntő esetén jönne össze.... :D

Amúgy annak is lenne egy érdekes bája, ha török-orosz döntő lenne. Két olyan csapat küzdene az európabajnoki címért, amely országok 90%-a nem is Európában van... :D

test subject #28 2008.06.22. 12:43:45

sziasztok
ez a faj amit az oroszok otthon kitenyésztettek, nem semmi...
a hollandok a hosszabbításban épphogy vánszorogtak, míg a ruszkik 3 emberrel letámadtak :D
no offense, de egy doppingtesztet rájukdobnék, fő a bizalom

whipy 2008.06.22. 13:06:19

LAPI, ITT IS SZERETNEK NAGYON SOK BOLDOG SZULETESNAPOT kivanni, meg persze mindent mi szep esjo. (:

sziasztok tobbiek, nonest, annyira irigyellek, h neked vege, nekem 1 vizsgam meg tuti lesz jovohetutani heten aminek mindenkeppen 1estol kulonbozo jegyure kellene sikerulnie, aztan meg augban szinten lesz 1. ugyh szepnyaram lesz megint.
liiidiia holvagy mivanveled?:)

lapi 2.1 2008.06.22. 13:31:46

hát pelikán, te nagyon benézed a hollandokat is, ha azt hiszed, nem büszkék arra, hogy egy holland csinált ilyen csodacsapatot. olvasd majd el holnap a holland visszhangokat.

te poénkodtál velem, de azt elfelejted, hogy a hollandok annyira normálisak, hogy ott pl van coffee shop, viszont korán sincs nincs annyi alkoholbeteg, mint nálunk. csak hogy te is elhidd, direkt egy jobbos faszt kerestem hozzá:

ajánlom figyelmedbe a website-hoz az ottani linkeket, mind terjed az alkoholizmus a gyerekek között, halálra itatta saját gyerekét.

csak azért, mert sokat kell ahhoz inni, hogy valaki ne lássa milyen bombacsapatuk van a ruszkiknak. de a lényeg, a hollandok annyira normálisak, hogy fel sem merül bennük (na jó a döntő többségben), hogy van basten mestere hiddink, elárulta volna a hazáját. beszarok. hogy ez nem megy át.

www.stop.hu/articles/article.php?id=191102

6.Lenin 2008.06.22. 13:31:53

Hát igen,igy kell ezt csinálni!
Tökéletes!

"LAPI, ITT IS SZERETNEK NAGYON SOK BOLDOG SZULETESNAPOT kivanni, meg persze mindent mi szep esjo. (:"

Támogató aláirás:

1.lenin
2.lenin neje
3.lenin ,unokája helyett/14.hónapos/,az öreg lenin

6.Lenin 2008.06.22. 13:51:39

Előre is bocs ,a rossz képminőségből eredő esetleges hibákért.Skype video.

Kinek kivántunk jót,nagypapi?

Ezt aránylag tisztán ki tudtam olvasni az unokám tekintetéből.Még ugyanis nem beszél,csak néhány szót.

Egy fletó funnak,meg olyan foci drukkernek,aki mindig annak drukkol,aki éppen győz.Minden nap másnak.

Nagypapi,Te ilyenekkel barátkozol?Akkor Te egy fjva na f d djdvnjfí..... vagy!
Na ezt a részt nem láttam tisztán.

Nagypapi,remélem nem kell később letagadni,hogy én is aláirtam/vagyis Te,a nevemben/.Rádkenem.

Na ezt már tisztán ki tudtam olvasni a tekintetéből.

Ugyan picim,mondtam,ha meg úgy alakul,nyugodtan kend rám.Már annyi mindent,ez már nem oszt-szoroz.

lapi 2.1 2008.06.22. 14:39:34

:DDDDD kösz lenin!!! mondtam is tegnap a lányomnak, amikor ledumáltam neki, hogy szegedről spontán szóljon be, mert nagyon jól esik minden jókívánság. be is építelek a post-omban, ami ünnepi lesz. sietnem is kell vele!!!

kedves feleségednek külön is nagyon köszönöm - azt teljesen megértem, hogy egy ilyen öreg blues-brothert megtűr maga mellett, mert te még itt sem bírod sokáig leplezni, hogy a durva külső politikai vélemény, érző lelket takar, így az unoka is érteni fogja a blues mérhetetlen fájdalmát, egyben gyönyörűségét. de még bőven van rá ideje.

ő már megéli, amikor a gazprom legvidámabb barakkjában jobban él a magyar, mint most dubai őslakossága. (nekünk még az élelmiszer-árrobbanás is bejön) thx, öregfiú mindenesetre! :DDDDD

lapi 2.1 2008.06.22. 14:42:36

a meghatottságtól csak ezt felejtettem el leírni, hogy ugyanakkor azt is megértem, hogy a kedves feleséged nem tűri a magyar nemzetet a lakásban. mióta gáz(prom)-fűtés van mindenfelé, még alágyújtósnak sem jó! :DDDDD

hölgyválasz 2008.06.22. 15:55:25

Happy birthday, ,happy birthday, happy birthday, trállálálá, happy birthday Lapiiii !:))))

De ha jobban szeretnéd amolyan Marinlyn
Monroe-san, akkor odabúgom : Happy birthday Mr. President, Mr. Lapi... :DDD

Lapikám, a jóisten éltessen !

hölgyválasz 2008.06.22. 16:00:58

Egyébként pedig nyugi van kedves Barétom!
A focin aztán legkevésbé vagyok hajlandó összeveszni:)))
Mert ilyen alapon akkor legközelebb majd aszongyuk, hogy náci-komcsi meccs jön.
Ennyire nem szakadtam el a valóságtól, tehát ne pörögj be annyira, kedveske Lapika :))))

Szülinapod okán kicsit simulékonyabbra veszem a figurát, lásd, hogy ki vagyok !:DDDD

lapi 2.1 2008.06.22. 18:09:26

köszi hölgyi. rád én sohasem rágnék be, te nem is szoktad megkérdőjelezni a hazaszeretetemet. mint pelikán tette. ráadásul, milyen hülye indokkal!!! arany jános leugrott volna a hídról, ha azt látja, hogy erre használják a walesi bárdokat egy napon. és pont amikor foci eb van. :DDDD

megyek tovább csinálni a post-ot. szexvonalon még erősíteni kell az anyagot!

Non est volentis · http://nonest.blog.hu/ 2008.06.22. 19:03:28

Lapi, megkértem ezt a srácot, hogy kívánjon neked boldog születésnapot a nevemben... :DDD
Nézd el neki, hogy kicsit lámpalázas volt...

youtube.com/watch?v=3k9TNhTaP6g

Pelikán · http://ferologia.blog.hu/ 2008.06.22. 21:42:33

Kedves lapi!
Boldog szülinapot, de azért hidd el vannak még helyek a világban ahol számít az a szó, hogy haza, lehet hollandia nem ilyen, de attól a dolog még létezik.
Amúgy az, hogy az oroszok tegnap jól játszottak még nem jelenti azt, hogy holnap is jól játszanak, amúgy pedig az Arany és hasonló zsenik azért vannak, hogy utat mutassanak a megtévedt ügyvédeknek.
Üdv Pelikán

Gecc 2008.06.22. 22:13:04

Gecc vissza!


Lapi, boldog szulinapot, fuled a bokadig!

Pelikán · http://ferologia.blog.hu/ 2008.06.22. 23:25:24

Sziasztok!
Hát a három kedvencemből egy tovább ment. Nem volt könnyű, de végre a deffenzív foci kapott egy fülest.
Üdv Pelikán

lapi 2.1 2008.06.22. 23:27:40

köszönöm mindenkinek. :DDD sajnos lesokkolt, hogy elesett róma. ezt még fel kell dolgozni. :DDD

szép álmokat!

liidiiia 2008.06.23. 00:15:36

szia lapi, :-))))) boldog szülinapot!!!!!!!! jó, hogy szentivánéje után 1 nappal megjelentél back than!!!!!!!!! teljesüljön minden fontos kívánságod, és mindenféle jókat neked!!!!!!!! :-)

jóéjtet és szép álmokat mnkinek :-)

lapi 2.1 2008.06.23. 07:32:25

jó reggelt! :DDDD

hogy telt a hétvége, lidia? tudod, nem tulajdonítok nagy jelentőséget a szülinapomnak, mert a családon belüli presztízsem a béka segge alatt van. valahová az öregebb macskánk és anyósom közé pozicionálom magam. ezért ajándékként azt kértem, hogy nyugodtan nézhessem az eb hátralévő meccseit. ez még pénzbe sem kerül, de kiröhögtek itthon. szerintük én minden este meccset nézek amúgy is. ám ez nem igaz, mert én egy papucs vagyok. tulajdonképen a születésemről is írhatnék egy post-ot, mert elcseréltek. elvittek, mint egy kopasz kisfiút a szülés után és visszavittek egy fekete hajú kislányt szoptatni. anyám nagyon kétségbe volt esve, mert iszonyú ronda volt a fejem. vigasztalták, hogy a csecsemő még sokat változik. anyámat ez kissé megvigasztalta. az viszont megdöbbentette, hogy még aznap kinőtt a hajam, ráadásul eltűnt a dákóm.

03.30-kor születtem, ami kétségtelenül még a múzeumok éjszakájába belefér, de akkor hiller haver még kétségtelenül nem volt pozícióban.

úgyhogy a véletlennek köszönhető ez a kocsma!

másrészt viszont munkával ünnepeltem. a dögmelegben lassan haladtam a posttal, olyan 50 %-os készültségben van. sajnos a spanyoél továbbjutás jelentősen módosítja kilátásainkat a jövőt illetően. most szerdáig kaptam haladékot, hogy értelmezzem a spanyol továbbjutást. :DDDD

lapi 2.1 2008.06.23. 07:37:06

nonest! tegnap a hosszabbításon annyira elálmosodtam, hogy fizikailag szinte fájt, de a vendégekre tekintettel megnéztem a 11-eseket. ahogy elmentek, nem volt időm csekkolni a linkedet. bakker, most néztem meg és azonnal elmentettem. engedelmeddel ezt majd beépítem valamelyik jövőbeli postomba. nagyon komolyan megröhögtettél, thx, nonest! :DDDDDD

lapi 2.1 2008.06.23. 08:50:22

szava gecc brother! :DDD láttad az új post-alapot. ma akarom majd szexszel feltúrbósítani. de ma helyi meló is lesz. mindjárt indulok is. milyen volt a hétvége?

Gecc 2008.06.23. 09:12:00

Csa Lapi!

Nagyon fasza volt a hetvege. Oszinten szolva kurvara utaltam visszajonni.
A barbakju parti nagyon faja volt, egy rakas husit sutottem, no meg kalbaszt, asse volt kutya, abbol meg nem lesz szalonna.
Jol bemalnaztam, frissen a bokorrol. Lattam csirkevagast, asse volt meg eddig az eletemben... szal egy igen jolsikerult hetvegen vagyunk tul. Barcsak mindig ilyen lenne!

A felkesz posztot meg nem volt idom atnezni, de majd valamikor delelott atolvasom.

Olvastam Malacnal a Hollandus meccsre irt kommented... hogy nem ertesz egyet velem. :-]
Nah, abban tok igazad van, hogy a ruszkik jobban jatszottak, mint a hollanderek, de abban nem ertek veled egyet, hogy nem tudtak volna mit csinalni veluk. Neha tenyleg igy latszott, de nekem pont az mond ellent ennek, hogy a hollandok abbol a szempontbol jatszottak nagyon rosszul, hogy pontatlanok voltak. Persze ez lehetett az idegesseg is, de ez a pontatlansag nem volt rajuk jellemzo az elso 3 meccsen. De most mintha lunatikus szindromaban szenvedtek volna, oszt a kapura lovesek is mind melle mentek, meg a kozeliek is, amik tiszta helyzetek voltak, meg egy gyerek is belovi, szerintem. Az a Schneider gyerek meg csak 30 meterrol lovoldozott, szinte mind egy szalig melle ment. Balfasz volt, masodik felidore mar fel sem engedtem volna.

rokica · http://www.rokica.blog.hu 2008.06.23. 10:28:18

Szia, Lapi!

Én a Négyszögletű kerek erdő "bloggereivel" kívánok Neked boldog szülinapot!

rokica.blog.hu/2008/06/15/lazar_ervin_a_negyszogletu_kerek_erdo_2

liidiiia 2008.06.23. 10:32:44

sziasztok :-)))))) , én mostan utazok vissza, úgyhogy majdcsak este tudok bejönni kicsit, mert ráadásul belgiumba sikerült most csak fapados gépet keríteni, úgyhogy még némi kocsikázás is vár majd ránk, ha leér a földig a lábunk. de nagyon jó volt itthon lenni, és nagyon sűrű is, 4 nap alatt próbáltuk a hónapot pótolni, némi sikerrel. :-)

lapi, tennap elfeledtem átadni, hogy a h.társ is boldog szülinapot kíván!!!!!!!!!

szép napot nektek! :-)

lapi 2.1 2008.06.23. 10:36:54

köszönöm rokica. meghatódtam kissé. :D

lapi 2.1 2008.06.23. 10:39:39

szia lidia! jó utat! légkondis géppel menjetek, vagy olyannal, mint a cabrió autóban, szal nyitottal, mert rohadt meleg van. és ne becsüljétek le az uv sugárzást sem. úgyhogy használjatok fényvédőkrémet, könyörgöm!!!!! :DDDDDDDDD

lapi 2.1 2008.06.23. 10:53:55

már megbocsáss gecc brother, de te mondtad, hogy nem szereted a focit. szal ez az észrevételed a hollandok játékáról kicsit laikusnak tűnik.

dumáld meg az öcséddel, mert én tálleg óriási nagy haveromnak tartalak, rajzban pedig simán vered picassot az én szememben.

az van, hogy a ruszkik rákényszerítették a hollandokat, hogy elpasszolják pl a labdákat. nem véletlen, hogy az összes holland helyzet pontrúgásból keletkezett. a gól is mellesleg.

www.youtube.com/watch?v=7MIr-S6mwFk&feature=related

Gecc 2008.06.23. 11:52:58

Lapi

En a sajat eszreveteleimet mondottam vala a hollander ficorol a ruszkik ellen. Ammeg lehet, hogy nem ertek hozza, es en nem lattam jol a tortenteket, de abban biztos vagyok, hogy voltak olyan helyzetek, amikor a csatar moge 2-3 meterrel lottek a labdat, holott meg ellen jatekos sem volt a kozelben. En erre gondolok leginkabb. Ennyi elhagyott labda pedig az elso 3 meccsen nem volt.
Szerintem!

Mellesleg az oroszok a fociban is atveszik a hatalmat, ez csak evek kerdese. Putyin faszan bevezeti a focistaknak orosz allampolgarsagot, egy rakas penzert pedig megveszik orosznak a legjobb jatekosokat a vilagbol. Aki nem megy, az rejtejes korulmenyek kozott meghal...

lapi 2.1 2008.06.23. 11:54:29

:DDDD kösz, hacsa! :DDD

valszleg nem tudhatod, hogy a koleszban hangerő kategóriában magam is komoly sikereket értem el anno. egyszer vizsgaidőszakban négyesipéter át is jött gratulálni, pedig csak magamban edzegettem, mint amikor ronaldinho otthon rugdossa unalmában a falhoz a bogyót. igaz, hogy a srác még azon a nyáron emigrált franciaországba, de itt már nehéz lenne kimutatni az összefüggést, mert ő sem volt egy ügyetlen játékos. :DDDD

lapi 2.1 2008.06.23. 15:27:41

józsef attila. de illegális lakó voltam, amit akkori bonyolult nőügyeimmel magyarázok. volt egy csaj, akinél aludtam, kivéve, ha hazajött a szobatársnője. mondtam ugyan neki többször, hogy szakítsunk az egy ffi egy nő - már akkor is kissé avíttnak tűnő beidegződésén, és magam részéről nyitott lennék az egy faszi - két csaj - már jóval modernebbnek tűnő felállás irányába. ám leintett. valójában ketten béreltek egy pecót, de a szobatársnőjének volt egy titkos faszija, akinél lakott. csakhogy nem merte megmondani a szüleinek, ezért amikor apja, anyja szegeden kolbászolt, mindig előtte levő este visszaköltözött egy kurva nagy bőrönddel. esküszöm ennyire barom csajt még nem láttam. viszont miatta kellett egy tartalék-szállás, na ez volt a kolesz. a 2. emeleten jogászok voltak, mind haver, szal majdnem mindig akadt egy üres ágy valamelyik szobában. ha mégse, és ilyen másfél két év alatt talán 2-3 alkalommal volt, akkor a 203-ban volt eltéve egy saját hálózsák és abban nyomtam a földön.

a röhej, hogy a porta annyira megszokott, hogy a leveleimet is betették az abc-és polcra.

akkor még volt bizalom a hatóságokban!

a 203-as amúgy egy klubszoba szerű valamivé alakult, mert ott mindig iszonyú rendetlenség volt. a mosdó, zuhanyozó ablaka pont ránézett a szomszéd -talán nőgyógyászati klinika zuhanyozójára. egyszer tótgyula barátom szólt, hogy menjek, mert egy ápolónő zuhanyozik és milyen jó csaj. gyula pechére még nem találták ki a kontaktlencsét - ő meg csak feliratos filmhez vette fel a szemüvegét, mert igen hiú ember volt. (hiába mondtam neki, hogy tökmindegy, mert baromi hülye feje van, úgysem ilyen alapon kefélnek vele a csajok.

a lényeg, hogy kimentem és láttam, hogy egy fickó zuhanyozik. sírtam a röhögéstől.... :DDDD még hogy jó csaj. mondtam is neki: "gyula, mekkora mákod van a kivételes képzelőerőddel. nem veszed fel a szemüveget és gyakorlatilag bárkit megbúbolhatsz, úgyis azt fogod hinni, de jó csaj!!! :DDDD ha jól emléxem azt válaszolta: menj te a picsába, hülye barom. tiztára bepipult, mert előre látta hónapokig ezen fogok röhögni. tévedett. évekig röhögtem rajta. :DDDD

azt meg el sem merem mondani, mi lett a 203-as szoba többi lakójából, mert igen nagy egerek lettek azóta. csak én maradtam akkora marha, hogy semmit sem bírok elfelejteni. :DDDDD

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.06.23. 18:14:02

Jó stét!

Ha lehet ezt így vakító napfényben, 34 C°-ban mondani.
Jövök mindjárt.

Gecc 2008.06.23. 18:35:25

Csa Tulok!

Milyen volt Orfu?
Remelem nem ittal sokat! :-D


Remek hir a retekklubbon... Csanyi helokoptere lezuhant ugyebar, aszonnya Erso Antoncsia:
...blabla szemely megserult..."Csanzi Sandor motorproblemara gyanakszik"...

Nah hat azert jo tudni, ha esetleg csodbe menne, akkor meg akar helikopper szerelonek is elmehet, nehogy ehenhaljon szegenyke!

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.06.23. 18:59:44

hétvége:
nem volt gyenge, de haladjunk időrendben.

A 12.30-s IC-vel mentem Pécsre, már csak nosztalgiából is, volt idő, hogy ezt heti két-háromszor abszolváltam. (Azelőtt és azóta sem olvastam annyit.)

Ott kötelező köreimet leróttam, irány Orfű!
Beültem a taxiba, beszélgetek a sofőrrel, hova megyek, mi lesz ott, koncerbelépők árai úgy általában, mondom neki, így jobb profilból kicsit hasonlít a KispálAndrisra.
Mondja, hogy hát a jobb oldala úgy konkrétan le van bénulva egy kicsit. Ób+, de ciki! Na mindegy, most már menjünk végig az úton:
- Nem baj, ha gondolja, majd váltok én. -mondom.
Csávó félreáll, (na most fog kibaszni a kocsiból-gondolom magamban) és elkezd tiszta szívből röhögni. Az órát leállította, onnan ingyen volt a fuvar.
(Persze viszontválaszként ilyenkor busás borravaló jár.)
Hát így érkeztem Orfűre.

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.06.23. 19:26:10

Ahol is bejelentkeztem a szállásra.
(ami elég szürreálisra sikeredett, mert
1., Ez pénteken volt és csak szombatra ígértek szállást.
2., A szállásadó nem volt ott, viszont a panzióval egybeszimbiózisodott horgászbolt eladólányán keresztül kommunikáltunk.
3., Végül szállás nem került péntekre, de otthagytam a leányzónál az éppen olvasott könyvemet, meg az aktuális Narancsot, hogy akkor holnap majd jönnék érte.)

Már/még 30C° - fok felett volt a hőmérséklet, elindultam hát a fesztivál - inkább csak sejtett - helyszíne felé. Kb. 15 perc séta, részben hegynek fel, ekkor döntöttem el, hogy nem keresek szállást péntekre.

Jegyeket megvettem, be a kempingbe, ami mint kiderült maga volt a feszt helyszíne.
(Ekkor esett le, hogy mekkora tulok vagyok, életem párja jön utánam majd kocsival, egy sátrat igazán bedobathattam volna vele.)

Családias hangulat kb 100 ember, ekkor még hideg sör. Tulokné érkezéséig az időt elütvén gondolván belenéztem a tehetségkutató színpadon a Gézakékazég koncertjébe. (20 néző, ebből 8 családtag, csak angolul énekelnek, ilyen névvel b+). Hamarosan már csak 19 nézőjük volt, én átmentem a PécsiEst színpadra a pécsi Creep zkr koncertjére. Ezek is angolul nyomták, fiatalok voltak, nem volt rossz. Utána végighallgattam a Torres Daniék _hangolását_.

Aztán le a Jagermeister sátorba, ott az ígért szerint stand-up comedy lesz.
És tényleg, ott Bödőcs Tibor magyar-magyar szakos nyomja;
"Bibliaosztás volt a héten Parlamentben. Kár volt az egészet odaadni, elég lett volna egy mondatot kifénymásolni belőle: _Ne lopj!_"

Ekkor jön a zasszony telefonja, megérkezett, itt áll a kemping alatti strand-parkolóban.

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.06.23. 19:27:39

Csá, gecc!

"Milyen volt Orfu?"

Ezen vagyok. :)

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.06.23. 19:50:19

Rohanás le a bejárathoz (bocs Bödőcs), aztán rohanás fel; a Quimby 8-kor kezd (ezt a hülye időpontot bakker).
Gyors sörvételezés (már csak dobozos van, az is középhideg), vissza a harmadik sorba, indul az őrület. Itt már teltház van.
Nincs csalódás, sőt a _fesztiválprogramra tekintettel_ még a megszokottnál is feszesebb a tempó. Tánc van lent, tánc és jó hangulat (Kiss Tibi, még mindig használja a tőlünk Amszterdamban kapott - narancssárga-hollnandbíztató- EB műanyag ordibátorát), szokásos körbenézés a velünk táncoló tinik között (ha fiatalon nem vigyázunk, gyerekünk lehetnél, persze ihatsz a sörömből, csak anyádtól hozzál igazolást.)

Mellékszál: hozzátartozik a hely szelleméhez (genius loci, ugye), a Nagyszínpadot sikerült egy domboldalba telepíteni, nem kis tereplejtéssel. Namármost egy ilyen terepen táncolni/rajongani/pogózni/ugrálni nem egyszerű feladat. Állítom, hogy négyszer akkora erőkifejtést igényel, mint a sima talajon. (És akkor az alkohol okozta térérzekelési anomáliákról még szót sem ejtettünk)
A végére vissza domb tetején lévő pulthoz, (meleg, doboz sör, b+), innen nézzük a finálét és a ráadást. (Álmatlan dal, Halleluja)

A koncert után ledőltünk a domboldalra, kezd hűvösödni, a P.A.S.O. meghallgatjuk, (hallgatható, de már kicsit unalmas), aztán hirtelen elfáradunk, és szégyen-szemre 1/2 2-kor elindulunk aludni a parkolóba...

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.06.23. 20:24:00

Súlyban mázsa, korban 35 felett még sok mindent lehet csinálni, de Opel Combo első ülésén alvás nem tartozik az ajánlott dolgok közé. (Életem párja hátul a puttonyban teljesíti az éjszaka hátralevő részét, ő jobban jár.) Reggel 6-kor ver ki a nap a kocsiból, anyjuk kérdezi 8-kor;
- Jól aludtál? (Mintha nem látná rajtam)
- Ja, mind a 23*4 percben.

Átállunk egy árnyat adó fa alá. Párom alszik tovább. Én elmegyek felfedezni a körnéyket (hol lehet, fogat mosni/enni/inni/mikor nyit a strand).

És amikor visszavánszorgok, megtörténik egy kisebb csoda.
A "szomszédban" alvók (2 srác, 3 csajszi, AudiA6combi/FiatPinocchio mögötte letelpítve két sátor, nekik volt eszük) "átcsöngetnek", hogy kérünk-e reggelit, mert ők szívesen felajánlják a maradványt. Komolyan meghatódtam ettől, +ilyen gazdag reggelit régen fogyasztottam, (mondjuk kb. nem nagyon szoktam reggelizni) - de tényleg, paradicsom, paprika, kolbi, kolbi2, szeletelt rozs:)kenyér, abonett, vágódeszka beépített késsel (ez utóbbit nem ettük meg). És mindezt, minden ok nélkül. Szép volt!

A szombatot a strandon töltöttük, elfoglaltuk a szállást (végre+kislány visszadata az olvasnivalót), zuhanyoztunk sokat, aztán vissza a buliba.

És innen szinte csak pozitív dolgok jönnek:
Jager színpad: stand-up; Kiss Ádám,
maradunk, mert a Heaven Street Seven nem köt le nagyon, és itt az első nem várt cucc:
A hazai beat-box bajnokság első két helyezettje teszi próbára a mikrofonokat.

Off
A bb az a műfaj, amikor, csak szájjal nyomják a hangokat (aki a retrót szereti, annak Bobby McFerrin Don't worry, be happy c. száma juthat eszébe, ahol minden egyes hang szájjal generálódott), a modern irányzatról itt egy kis ízelítő
www.beatboxbattle.com/
On

Szóval itt két magyar srác nyomta, sokszoros nyíltszíni tapssal. Élvezet volt látni, hogy _mindnenki_, aki arra járt, megállt és nem tudott mozdulni onnan. Szégyenlem, de a nevüket nem tudom. Vége lett ennek is, majd jött Beliczai Balázs (stand-up).
"- A nagymamám mindig mondta, hogy a karácsonyi ajándékban a legfontosabb a meglepetés. Így hát vettem neki egy Marilyn Manson lemezt"

Előtte-utána a PestiEst színpadról kiszűrődő "zajokra" lettem figyelmes.

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.06.23. 20:43:05

Ott egy vidám társaság nyomta, előszőr a beállásukat hallottam, majd egy egy pár számot a koncert végéről. De ez is pont elég volt ahhoz, hogy
1., Rájöjjek, mekkora tulok vagyok, hogy én erről a csapatról még nem hallottam,
2., Felvegyem a kedvencek közé.

Ők voltak a Boogie Mamma.
gyorsban csak ennyit,
uk.youtube.com/watch?v=7SkatjCJrPc

ha valakit komolyabban érdekel itt járhat utána:
www.hotdog.hu/_data/hotband/boogiemamma/

Ezután Kispál (10.00-kor), majd Kiscsillag feat Rátgéber (01.20-kor), amik ugye alapba jók, tehát sok szót most nem vesztegetnék rájuk.

lapi 2.1 2008.06.23. 21:44:08

szeva tulok!!! :DDDD marilyn!!! nagy élvezettel olvastam a beszámolót, bár az opelben alvás nekem nem menne. ma sikerült fél 9-ig beadványokat gyártani, szal majd elájulok az álmosságtól. holnap igyekszem befejezni a post-ot, deadline a szerdai elődöntő. utána értelmét vesztené a vége. ma már nem megy az írás.

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.06.23. 21:58:37

test subject#28 2008.06.20. 09:56:55

Átolvasva az elmaradásokat, a Te hozzászólásodon akadtam fent. (még Pécsre menet meg is jegyeztem magamban, hogy erre majd reagálok, _de annyi minden_ történt. Lásd fent)

Ti. Dominic Streatfeild könyvét olvasom épp, Agymosás; Fejezetek a tudatmódosítás titkos történetéből

Off:(ez az a könyv, amit a horgászboltos leányzónak a kezébe nyomtam), elég sokatmondó ez is, de a szerzőnek volt egy sokkal jobban megírt könyve (Kokain). Sztem ez utóbbinak kötelező olvasmánynak kellene lennie úgy 16-18 körül, biztos elenyészne a kokainisták száma. És persze az élemdettebb korúaknak is ajánlanám, hogy tudjanak érvelni a gyerekeiknek.

On:
Ebben (Agymosás) pont az általad vázolt technikákról is van történetileg összegző leírás, amely technikákat a különböző rezsimek és kiszolgálóik, (KGB, ÁVH, é-korea, Kína, MI5, CIA, MI6, angolok az IRA ellen, USA Guantanamo) szívesen használtak.
Érdekes módon a Mindszenty-perrel kezdődik.
Aztán csapong a merülő kamrától a metál zenéig és vissza, de az ingermegvonás viszza-visszatér a műben.

hölgyválasz · http://holgyi.freeblog.hu 2008.06.23. 22:01:26

Szép estét !
Bibíííííííííííííí, nyertem Lapi!
Hamarabb elkészültem a possztommal !:)))))))))

lapi 2.1 2008.06.23. 22:10:11

és ki írt be elsőnek, hölgyi???? sztem nagyon jó az első postod és már látom a jövőt... bezárhatom én is ezt a krimót, mert átszokok hozzád. különben is ki szeret egyedül bloggolni? :DDDDDD

lapi 2.1 2008.06.23. 22:11:01

tulok még nem voltam, de már meséltek róla. egy köpésre van az irodámtól. :DDD

hölgyválasz · http://holgyi.freeblog.hu 2008.06.23. 22:15:16

Lapikám, hálás vagyok első kommentedért ! :DDDD

Amúgy komolyan mondod, hogy jó volt ? Télleg tetszett ?

Másfelől épp ezt írtam be Pasztinak az előbb :

" hölgyválasz · holgyvalasz.freeblog.hu 2008.06.23. 22:10:00"

"Paszternákdzsóprofúr, gyöttem egy kis figyemet kuncsorogni !:))))))))))
Az enyim ugyan nem zsúfolt, hangulatos korcsma, csak egy csendes kis kávézó, viszont kétségtelen előnye, hogy tőlem hazatérve, a zasszony egyikőjüket se fogadja majd sodrófával!:DDD "

Tehát Lapikám, elleszünk mi együtt kellemes kis szimbiózisban, meglásd!:))))))

Gecc 2008.06.23. 22:35:16

Bastya elvtarsat mar meg sem akarjak olni?

hölgyválasz · http://holgyi.freeblog.hu 2008.06.23. 22:57:53

Húúú, Tulok mester úgy meg dícsért, és én annyira örülök !:DDDDD

Itt is hadd köszönjem meg !:)

liidiiia 2008.06.23. 23:00:42

sziasztok :-)))))))) , jó volt olvasni-itten lenni.
nekünk késett a gépünk, így jó hosszú nap lett a mai, viszont ma 4 országban jártam (a földön), és mindegyikben min fél órát eltöltöttem, bár bevallom sokkal szívesebben lettem volna egyben, de ott nem autópályán, meg ilyenek, mondjuk pl orfűn. hiába a mennyiség nem minden...
még köszönök hölgyinek, mer látom boltot nyitott, aztán nekem mára pizsamafütyülés.
szép álmokat :-)

Gecc 2008.06.23. 23:02:29

Szia Lidia!

Mar ideje volt visszaterned a bugrissag vilagaba! :-]
No meg akkor mar joccakat is kivanok... egyben!

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.06.23. 23:23:25

lapi:
"még nem voltam, de már meséltek róla"
Sokat (semmit) nem vesztettél lapi. Itt a kizsigerelt lányok próblának a pénzes fiúk kedvében járni.

Rosszabb, mint Amsterdamban a Red light district. Ott legalább a Tourist info-ban is benne van, hogy "Show some respect for the girls."

Őszinte leszek;
Nekem AMS-ból a RLD _nem jön be_. Sőt. Ha érvelnem kéne ellenük, ezzel kezdeném.

lapi 2.1 2008.06.24. 06:49:43

jó reggelt!!! :DDDD elkések. aki még nem látta, nézze meg hölgyi ÚJ blogját!!!! érdemes!!!! :DDD

hölgyválasz 2008.06.24. 07:01:03

" Hölgyválasz
2008. 06. 24. 6:59

Lapikám, köszönöm, ez igazán kedves volt....!
Annyi mindent jól látsz....!
Csak egyvalamit nem, ugye tudod Barétom?:DDDDD

Szép napot, ne egy papkodós csapot, ne nagyon futósat, csak amolyan frissmozgású, rugósat!:)))"

Lapikám, gyorsan átemeltem magamtól, mielőtt elrohansz!
Üdv Neked, és Mindenkinek szép napot!:)

Ps : Köcönöm a píjárt! :)))))

Gecc 2008.06.24. 07:36:34

Jo reggelit!

Ejhhhh ha kedd, hat johet a merhetetlenul sok munka... :-D

hacsaturján 2008.06.24. 10:25:44

bólyairól, káoszról.

én a bólyaiban laktam mindaddig, amíg példastatuálási okokból kifolyólag ki nem rúgtak onnan is, sőt, a kirúgás megelőzte a fegyelmi tárgyalást is. időrendi sorrendben persze először a kiszből rúgtak ki negyedmagammal. abból a kiszből, amelynek úgy lettem tagja, hogy nem is tudtam róla. a kari fűrer a szobatársam volt, ő vezette a fegyelmi tárgyalást. a dolog pikantériája abban leledzett, hogy külföldi kóborlásaim során tiltott irodalmat csempésztem be az országba (spiegel, time magazin és hasonlók, melyeken forintban is szerepelt az ár!), melyeket először ő kért el tőlem olvasásra, hogy aztán a fejemhez vághassa őket. valamint nálam csövezett három német barátom vagy két napig az ő tudtával, így aztán abszolút ellenséggé váltam magam is. megátalkodottságomat mi sem bizonyította jobban, minthogy mindezt az ipse fejihöz vágtam és a fegyelmi procedúrát nevetségessé nyílvánítottam. ez a fazon most "polgári" politológus, a mocsok sajtó autodaféinak egyik oszlopa, hogy hűljön rá a bőrke a drágára! volt egy haverom, ostoba, meggyőződéses komcsi. akivel komoly elvi vitákat folytattam, mondván, hogy akármit is karatyol, ő ugyanúgy áldozata ennek a hülye rendszernek, mint jómagam, csak én már megengedhetem magamnak, hogy szarjak az ő idealizmusára és az idő igenis engem fog igazolni, miszerint a rendszer kártyavárként fog összeomlani, mert hazugságon alapul, azt is mondtam neki, hogy majd gondoljon rám, ha szivató ágra kerül. nos, harminc év elteltével most került lapátra az én imi barátom és ugyanolyan hájastarkós faszok csinálják ki (továrisi konyec, hihi), akik még véletlenül sem viseltek orosz katonasapkát, mitöbb! tüntetgethetnek érte szülők, diákok, tanarak, válogatott cigánygyerekek. volt a töri tanszéken egy magának való tansegg, aki azt találta mondani, hogy a hozzám hasonlókat tán még idejében föl kéne akasztani a szocializmus vívmányainak megvédése érdekében. ez a pasi egészen az államtitkári titulusig jutott az antall kormányban, aztán hiába derült ki, hogy vitéz háromperhármas volt, még mindig itt csillog népünk egén, mint egy orákulum. a koleszből történt eltávolításom után még egy darabig ott csöveztem, kapuzárás után, a villámhárítón közlekedtem, míg a végin megörököltem a szilágyi saci albérletét, hogy aztán víg kubikosként tegyem le névjegyemet a népgazdaság asztalára. amikor a dékánhelyettes a markomba nyomta az érvényteleített indexemet, akkor azt mondta, ne aggódjak, egy év kihagyás után fű alatt visszavesznek, de értsem meg, a példastatuálás nagyon fontos dolog. bájosan rámosolyogtam és csak annyit mondtam, hogy ha mégegyszer nekem valaki a ruszki szuronyokról kezd el hadoválni, akkor azt pofán vágom és a szegedi bölcsészkart ezután nagyívben kerülni fogom egyszerűen gerinc okán.

Gecc 2008.06.24. 11:53:24

Hacsa

Imadom olvasni a szoci rendszerben tortent gabalyodasokat. Papa is egy csomo mindenrol szokott meselni, en meg szajtatva hallgatom.

hacsaturján 2008.06.24. 13:07:01

a tulajdon viszonyokban kétségtelenül történt változás, ami ugyan nem járt együtt a tulajdon tiszteletének megerősödésével. :)))

rokica · http://rokica.blog.hu/ 2008.06.24. 13:50:58

RE: hacsaturján 2008.06.24. 10:25:44

Ez az Imi az az Imi, akiért többszáz egykori és jelenlegi diák, a tanári kar meg a szülők tüntettek Szentesen?
Ahol is a Csongrád Megyei Közgyűlés nem a tantestületek által elsöprő többségben támogatott pedagógusokat nevezi ki a középiskolák igazgatójává. A politikai döntéssel semmibe vették az alkalmazotti közösségek, a szülői szervezetek, a diákönkormányzatok és az iparkamara egyértelmű akaratát is.
Persze, a politikának az iskola kapuin kívül kell maradnia. Azokkal együtt, akik nem az ő (mármint a hatalmasok) kövüket fújják.

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.06.24. 13:53:16

hacsa:
a Keserű bácsi megvan. Elég ronda egy történet.

liidiiia 2008.06.24. 14:18:37

hacsa, a szegedi egyetem pedig tanulhatott volna a névadójának történetéből, min nem középiskolás fokon... hátja, a "másságot" rettegik sokan, attól tartanak, hogy a bubópestis tünete. hiába, középkor még sok-sok kútfőben van...

liidiiia 2008.06.24. 14:21:48

másság alatt ittend aztat értem, amikor az ember nem lelki-szellemi-intellektuális hipószagú, élrevasalt, uniform, az arcot is eltakaró, védőszemüveges-védőkesztyűs egyenruhában jár...

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2008.06.24. 16:36:05

Hello Lapikám!

Írtam neked választ magamban, és kaptál tőlem egy cuki kis képlinket, meg persze Geccke, Hölgyi, Paszti és Pelikán is. Nézd meg! Teccik?
* * *
Van egy örökös szavazóládám, sztem nagyon változatos a válaszlehetőséggel;-))) kíváncsi vagyok, mit hoz ki elsőnek?:-)

Üdv.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2008.06.24. 16:43:06

Nocsak hacsa!

megleptél a hosszúval!:ooo)

Ma annyira pozitív vagyok, h nem ütök le egy magas labdát, amit a hsz-edben találtam a villámhárítós közlekedés környékén;-)

liidiiia 2008.06.24. 18:04:21

lapi, na a nagy rohanásokban otthon nem is kerestem semmi linket se, olyan link voltam magamagam, viszont ez még neked, sok sok szeretettel: www.youtube.com/watch?v=glNjsOHiBYs :-)))))) . én is illegális kollégista voltam 3 évig, koed szobákban laktunk, időnként sokan is, de a 3 portásból 2 nagyon rendes volt (az egyik szólt is, ha mondjuk a h.társ még nem ért haza, vagy ilyenek), és a 3., nem rendes portárssal mázlim volt, mert eccer bajba került, és pont én segítettem neki, ami stabilizálta végleg a helyzetemet. :-) köszi az úti jókivánságokat is, a repülő nem kabrió volt, de ne legyünk maximalisták. :-D

-----------------

tulok, még nem is válaszoltam a múltkori kérdésedre a dervistánccal kapcs, de ha ugyanaztat láttuk a szigeten, az egy török manusz volt, akit Ziya Azazinak hínak ( www.ziya-azazi.com ) . egyedül táncolt, kb 40 percig forgott, és 3 köpeny volt rajta, amiket egyesével bepörgetett önmagán, aztán hirtelen lelassult egy pillanatra, és lerepültek, mitha virágok lennének róla a köpenyek, tök gyönyörű volt. azután a végén egyre gyorsabban forgott, és azután hipp-hopp megállt , meghajolt, és kiment: mindenféle szédülés nélkül!!!! Nagyon megmaradt az a csend, ami pár másodpercig rajtunk közönségen volt. idén is alig várom, hogy legyenek jó táncok, sajnos mostanában a kevésbé jókba húztam bele, de a sidi larbi cherkaui, akit belinkeltem a múltkor nagyon nagy élmény volt.
köszi az orfűi leírást!!!! Tök jó lehetett! az a jó, hogy így kicsit én is ott voltam :-)))
+ az ingermegvonáshoz, amit testnek is írtál: jaja, az ingerhiány nagyon csúnya dolgokat tud okozni. én a gumiszoba kísérletet olvastam, az pár nap alatt szedte szét az elmét.

-----------------

szia whipy!!!! Kitartás!!!! +Majd neked is boldog szülit!!!!, én csak a hónapot tudom megjegyezni, az meg közeleg, és most biztosan eszemben van, hogy lapinak is örvendeztem a létén!!!! Én meg azért nem voltam, mert hazautaztam, és tök sok kötelességem+kedves ez-azom vala, és nem lenni idő. Írtam neked még egy kiegészítést a multkorihoz, a kapcsolattartással kapcs, odapakolom majd a hosszú másik mögé, de még eccer átnézem, szóval lehet csak holnap lesz ottand.

-----------------

++ a sulik és félévek-évek sikeres abszolválásához gratu nonest, + a kistulkoknak is eztet kéretik szintén átadni!!!!!!!

hacsaturján 2008.06.24. 18:50:10

szarok a pozitivitásodra, malac.

hölgyválasz 2008.06.24. 19:21:13

Sziasztok!:)
Godot et, csak bepattantam, megnézni, itt-e már az új posztod, hát látom, amit nem látok!:)

No, csak rajta , rajta Lapikám, mert én már rittyentettem is délelőtt pár 1percest, de lehet, hogy hagyom szusszanni a társulatot, és majd csak holnap dobom be:))))
/nyugi, télleg átfutható majd 1-2 perc alatt az összes!:)/

hölgyválasz 2008.06.24. 19:26:00

Hát Hacsa, hallod, a te kedvedre tenni.....?!?
Malac legyen a farkán....! :)

hölgyválasz · http://holgyi.freeblog.hu 2008.06.24. 19:38:34

Nem értem...
Tegnap még itt volt a nevem mögött a blogcímem, ma meg már nem.
Próbaként az Exp-el léptem be, így müxik...
De a FFox-al vajon miért nem ?

lapi 2.1 2008.06.24. 21:16:46

jó estét, sziasztok! :DDD

"Godot et, csak bepattantam, megnézni, itt-e már az új posztod, hát látom, amit nem látok!:)"

mentségemre szóljon, hölgyi, hogy reggel 7-kor elindultam pestre - tárgyalás az ország egyetlen olyan tárgyaló termében ahol nincs ablak. biztonsági okokból az ajtót sem lehetett nyitva tartani. kint volt az rtl klub híradója, amit persze nem láttam. :DD

elég volt a mai napból, s holnap 7-kor megyek vissza kispestre tárgyalni. ahol bizony gecc et koptatta a macskaköveket valamikor. :DDD

holnap délután viszont befejezem a post-ot, de most

www.youtube.com/watch?v=5P4uir-GSVg

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.06.24. 21:20:08

liidiiia:
"a dervistánccal kapcs, de ha ugyanaztat láttuk a szigeten"

Én akkor egy másikat láthattam, mert ott egy egész csapat kerengett. Nagyon érdekes volt, csak az elején megkérték a közönséget, hogy az előadás végén ne tapsoljanak, csak menjenek el. Ez annyira kultúra-idegen volt nekem, hogy végig "idegesített", ezért annyira nem tudtam élvezni.

+Orfű; örülök, ezért is írtam le, meg mert tényleg jó volt.

lapi 2.1 2008.06.24. 21:36:28

szia tulok! szégyellem, de még sohasem voltam orfűn. talán az rettentett el, hogy ott volt nagy bandó polgármester. :D valahogy nekem nagyon gáz volt az a pali. tulajdonképpen nem is vágom, hogy miért. mondjuk fábrynál el bírom magyarázni, de ennél a bandinál nem. na ez csak eszembe jutott, valójában csak lustaságból maradt még ki.

hacsa, majd holnap hozzátennék valmit. ez hosszú és télleg nincs most agyam . a hőség kiszívta.

lapi 2.1 2008.06.24. 21:41:59

lidia, csak most vettem észre a videót, THX!!! :DDDD. az a lényeg, hogy szerencsésen megérkeztek. egyszer majd elmesélem, amikor hübler kapitánnyal repültünk krétára. és vissza is!!! :DDDD

lapi 2.1 2008.06.24. 21:47:41

kocsmáros kidől... szép álmokat! :DDD

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.06.24. 21:51:16

szia lapi!
Nem tudom, nekem NBA mindig is szimpatikus volt. Mondjuk 10 voltam, amikor feltűnt a humorfesztiválon, akkor mentek a lakótelepi kabaréi, én nagyon tudtam érteni azokat. (Vártunk. Vártunk. Vártunk. Vártunk...)

Szóval Orfű sztem Magyarország egyik legszebb helye. Egy katlanban fekszik, körülötte a Mecsek gyönyörű hegyei mindenfelé. Közepén három tó, körötte a házak. Tényleg festői.

NBA-n kívül a Lovasi is ott lakik (meg még sokan mások, nyilván), de inkább egy ilyen üdülőfalu-szerű képződmény az egész. Tényleg festői. (incl. Malom-múzeum, ami egy külön kategória)

Fishing on Orfű!
Azt el is felejtettem írni, hogy szombaton a horgászboltban találkoztunk a Lovasival, vett valami nemtudommit (csalit nyilván), indult pecázni. Szokás szerint jófej volt.

hölgyválasz 2008.06.24. 21:59:39

Hát nem megjött ?!:))))

Jól van Lapikám, megértjük....
Gondolom, milyen hulla lehetsz...!
/ pedig annyira laza vagy, cseppet sem merev!:))))/

Jó pihenést Neked, orrfűvások nélküli, nyugodalmas jóccakát!
Holnap jövök, ellenőrzök!:D

hölgyválasz 2008.06.24. 22:01:06

Tulok, Orfűn voltam én is, ezer éve, már akkor is nagyon szép hely volt valóban!

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.06.24. 22:07:38

Kocsma, kávéház, kocsma, kávéház. Tudok élni.

hölgyválasz 2008.06.24. 22:26:15

Tulok !:DDDDDDDDD

hölgyválasz 2008.06.24. 22:27:09

Jóéjteket Nektek, Lidike után, szabadon!:)))

Gecc 2008.06.24. 22:33:28

Jo estetet mindenkiknek!

Eeeeeen ugy fel lettem bosszantva, es anyagilag megint ugy ki lettem semmizve, hogyha most Darth Vader lennek, minden targy osszeroppanna korulottem idegessegemben! Vaaaaaaaaaaaa!

liidiiia 2008.06.24. 22:39:03

jóestétet :-)

gecc, én viszont egy irtó kellemes sétáról estem haza, és csak l'art pour l'art is jókedvem van. na nem hencegek. de mi történt veled?

tulok, akit én láttam ő nem vallásos módon táncolta a dervis kerengést, márhogy nem tételes vagy dogmatikus vallásos módon, hanem "csak" a hitével, de akkor azok, akiket te láthattál valszeg szerzetesek voltak, és őket ezért nem lehetett biztos tapsolni.

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.06.24. 22:46:07

liidiiia: tényleg nem tudom, igazságod lehet. Mondjuk a táncművészet, ill. mozgásszínház nem a legerősebb oldalam (értsd, halvány lila se), a csárdást felismerem. Meg a pogót.

liidiiia 2008.06.24. 22:55:13

tulok, nekem meg a zene nem, vagyishogy nekem szinte egyáltalán nincsen hallásom, olyannyira, hogy a himnuszt sem mindig ismerem fel, ha nem az elejéről hallom. a bocibocitarkát se tudom elénekelni, és fel se tudok zenét idézni a fejemben, semmit, ílymódon egy nagy csend van a fejemben, soha nem szól benne zene. gyerekkoromban táncoltam, és nem lettem volna jó táncos, mert hiányzott az a bizonyos "plussz", de érteni értek hozzá, és imádom is nézni. viszont mióta itten a kocsmában művelödök a te zenei műveltséged által, ha nem is a mjuzik maga, de egy-két szuper előadó rögzült a kútfőben. :-) Manu Chao pl, totál beleszerettem a világába. :-)

Gecc 2008.06.24. 22:57:28

Tulok

Vagyis Dr Tulok, gondolom szolithatom igy... :-D

Hetvegen jol belelovagoltam magam, hogy majd milyen jo lesz az alapjan jovore hazat venni, ahogy 4 eve a tanacsado felvazolta. Erre a most aszonnyak, hopp meg kopp, mert akkor nem jol adtak elo, az ugy nem all (aszt akkor aszt ugy nem lehet, ahogy egy simeros geniusz mondana, ugye...), ugyhogy vagy naggggyon szukos nehany esztendonek nezek elebe a haz vasarlasatol szamitott 3-4 evig es utana kurva jo lesz, vagy hosszan lesz (~20 ev) kozepesen szar.
De az a rovid tavon naggggyon durvan szar, az szo szerint a gatyamat is lehuzza majd rolam.

Asszem szeretnek levitalni most egy darabig...

liidiiia 2008.06.24. 23:02:32

gecc, sztem az a 3-4 év nagyon rossz így leírva durván rossznak hangzik, szóvalhogy aztat akarom mondani, hogy az ember idegei keveseknek vannak kötélből, de a nagy rizikózás még a kötélidegeket is megviselni hajlamos. azért ez nagyon rossz lehet. és ha lakással kezdtek, nem házzal?

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.06.24. 23:12:10

Gecc: Hát ez így, első blikkre nem hangzik túl jól. Ha gondolod, tolj egy emilt, hátha tudok segíteni.

Gecc 2008.06.24. 23:13:16

Lidia

Ez egy kicsit bonyolult, majd irok rola, valszen jo hosszu lesz. :-|

Gecc 2008.06.24. 23:18:02

Tulok

Koszi!
Na majd osszeszedem magam, oszt miutan azt hiszem megertettem mi is jarja most eppen a jelenlegi megtakaritasokkal, tolok egy levelet.

Amugy lehet csak en latom tul szarnak a helyzetet, meghat ebben benne van az is, hogy a szokasos modon jol beleeltem magam, hogy egyszeru lesz, ilyenkor meg rohadtul ki vagyok akadva, ha nem ugy van, ahogy elkepzeltem. :-]

liidiiia 2008.06.24. 23:19:39

gecc, írd meg, emilbe inkább, ha gondolod, de persze nem emilben is éppúgy jó. bár én nem értek ilyesmikhez, de igazából sok történetet hall az ember, meg h.társat is megkérdezem. a mi lakásunkat anno érdekes módon vettük, azért az a történet is tanulságos. ne hara, hogy az előbb kicsit frocliztalak, nem gondoltam, hogy ennyire komoly valamiről van szó.

Gecc 2008.06.24. 23:23:02

Lidia

Semmi froclizast nem veltem felfedezni... ugyhogy nincs mire haragudjak. Ha meg lett volna, akkor is... Te vagy a varnyu tarsam benne a vilagba', hogy haragudhatnek rad? :-]

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.06.24. 23:27:40

liidiiia: Én olyannyira nem értek a zenéhez, hogy
1., Egyetlen hangszeren sem tanultam meg _tiszteségesen_ játszani. (Ez mondjuk kicsit hiányzik is.)
2., Az egyik fülemre nem is hallok. (Gyerekkori orvosi műhiba, illetve inkább nemtörődömség.)
3., Az általad leírtakkal kapcsolatban én is pont így vagyok.

Mindazonáltal nagyon örülök, hogy tudtam adni valamit. Én is úgy kaptam.

Manu-t tíz évvel ezelőtt hallottam elöszőr (Clandestino, dobozgitár), egyébként a Tilos rádióban. Rögtön magával ragadott, azóta is tart a dolog. Persze nagyon sokat nyom a latban, hogy láttam őket többször is játszani, és mindig a zenélés öröme, a játék élvezete volt az, ami a koncerthez azt a bizonyos pluszt hozzáadta. Emlékszem az elsőre, az Wiesenben volt, előtte csak a CD-t ismertem, (ez alapján zömében lassú számok, 45 perc, köldöknézős feeling), aztán a koncerten lenyomtak több, mint két órát, hatalmas, pörgős stílusban, a végén már alig álltam a lábamon. Életem egyik legjobb koncertje volt. Átjött, ahogy mondani szokás. :)

Még a Quimbyvel vagyok így, rajtuk is lászik, hogy minden hangot élveznek a saját előadásukból.
És persze itt még lehetne hosszan sorolni a kevenceket Cesaria Evora-tól, a Korai Örömön és a Midnight Oil-on át a SKA-P-ig.

liidiiia 2008.06.24. 23:45:02

gecc, akkor jó :-) , meghát pontosan így, jaja, varnyú társ bele ebbe a széles, kerek nagyvilágba' :-)

liidiiia 2008.06.24. 23:49:02

tulok, sztem ez az öröm, télleg ez az a plussz, de ehhez baromi nagy tudás kell, hogy már örülni is tudjon az ember, amikor művészetet hoz létre, és tudás alatt itten élettudást meg technikait is értek. az öröm inkább mutatója ennek, mintsem oka, szerintem. vagyis oka is, de feltételekhez kötött. navalahogy így. viszont ilyen élményben benne lenni nagyon klassz. :-)

liidiiia 2008.06.24. 23:56:24

+ jaja, nekem is minden hiányzik, ami saját zene vagy éneklés lehetne. 3 évig jártam egy énektanárhoz, 20 (azaz húsz) totálegyszerű népdalt véres munkával mégis iszonyú hamisra elsajátítani, hogy ha majd lesz kisgyerekem, ezeket elzümmögjem neki, hogy az imprinting neki ne maradjon ki, mert szakemberek aztat mondták, hogy ha borzalmasan hamisan is éneklek, a semminél sokkal jobb lesz, mert aztat később lehet korrigálni, ha meglesz neki a kisgyerekkori imprinting. ti énekeltetek a csemetéknek?

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.06.25. 00:26:31

liidiiiia: "az öröm inkább mutatója ennek, mintsem oka"

nem tudom, én fordítva érzem egy kicsit. Sosem gondoltam, hogy művészet csak akkor ér valamit, ha fáj. (Persze rögtön sok cáfolat érkezhet Van Gogh-tól József Attiláig)

Ösztönösen vonzódom az örömökhöz (tavaly szülinapomra kaptam egy polót az egyik barátomtól, "Nem titkolt hedonista" felirattal.), szóval nekem egy naiv cigány festő, egy Csík zenekar, vagy egy Manu Chao sokkal többet bír adni. Szóval jól érzed ezt az élménygyüjtő, továbbadó lencserendszert, ami bennem nagyon megvan.

Nekem olyan szerencsém volt (botfül ide-oda), hogy középiskolában bekerültem egy olyan közegbe, ahol a nyári táborok alatt 100+ népdalt megtanultunk (az egyéb dolgok mellett, erről majd hosszabban és szívesen is írok). Illetve nem csak népdalt, mert igényes műdalok is voltak közöttük szépszámban (tudod, pl. Lydiához), de ez mellékszál. És igen sokat vagyok hajlamos énekelni, akár úgy, hogy kiülök egy üveg borral a kertben rakott tűz mellé, akár a lurkóknak.

Mindazonáltal Kistulkok az imprintinget inkább a humorérzék/vidámság oldalról bírják beszerezni.

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.06.25. 00:31:38

Még egy adalék a tudásból öröm kategóriához. Középiskolában volt egy zenekarom, ahol én voltam az énekes. Nos ott tudás vajmi kevés volt ( persze a srácok aránylag jól zenéltek, szerintem én nem írtam szar szövekeget, az éneklésmódot hagjuk), mégis minden percét élveztük a próbáknak és a koncerteknek is.
És úgy tűnt fel, hogy a (sokszor vadidegen) közönség is élvezte a dolgot.

liidiiia 2008.06.25. 00:42:41

tulok, "Sosem gondoltam, hogy művészet csak akkor ér valamit, ha fáj": ezzel teljesen egyetértek, és a legtöbbször én is az örömhöz vonzódom (persze ez is lehet olyan, hogy én imádom neil youngot, nem minden számát, de sokat, és én soka számát alapvetően vidámnak tartom, egy barátom meg depisnek).

nade az irány mégiscsak az öröm, mégha a megvalósulásbeli utak különbözőek is... én hajlamos vagyok borongani, de van egy tanult optimizmusom, vagy mi. meg az is igaz, hogy nagyon apró dolgoknak meg nagyon tudok örülni, egyetlen rózsa látványa a parkban elég egy fél napra gyakran (csak jussak le oda :-) ), vagy a madarak ugye :-) . szóvalhogy talán ide-oda ingok érzelmileg, de a tudatos törekvésem az optimizmus irányába mutat.

amire én gondoltam, de persze nem biztos, hogy igazam van, az az, hogy ha valaki jól képben van, akkor kilazul ettől, és nem a technikára megy el a figyelme, hanem örvendeni is tud, ez az öröm meg visszaerősít és növeli a "teljesítményt", ami visszaerősít és növeli az örömet. vagyishogy ez is lehet egy aspektus. :-)

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.06.25. 01:09:13

Jaj, igen így már értem. (Kezd késő lenni) Szóval hogy a gitáros az E-dúr - C-moll átkötéskor nem a bel kézfejét figyeli görcsösen, mert ez már megy alapból, hanem még kicsit vagány módon két húrt fel is nyújt, mert így van stichje a gitározásnak. :)

De van az a minimalista megközelítés is, hogy lehet, hogy abból az E-dúrból csak C7maj9 (ne vedd komolyan, csak a bénázásra akarok utalni ittend) lesz, de kb. mindegy, mert a "mosolyból " átjön az a C-moll + a hozzáadott érték.

(Értem, hogy a profizmussal könnyebb C-mollt csinálni, és így nagyobb az esély az esetleges hozzáadott értékhez is.)

Gecc 2008.06.25. 01:13:27

Lidia, Tulok

Level kuldve... mindkettotoknek.
Kozben meg kocc, mert keso van.
Majd zarjatok a kocsmat. :-]

Joccakat!

liidiiia 2008.06.25. 01:15:34

igen, én is rájövék, hogy nem általános szabály az, amit meg én írtam, mert pont erre rímel rá, amit most írtál, hogy chagall, vagy klee, akiket én nagyon szeretek, szóval egyikőjük sem tudott rajzolni, de ez nem foglalkoztatta őket vészesen, és tényleg nagyon is átjön sok szépség a műveiken. (sőt kleenek ez azért is nehéz volt, mert ő rosszul rajzolt mindig is, de jól zenélt, viszont festő akart lenni, és ezért feladta azt a területet, ami könnyedén ment neki, egy olyanért, amiben mester lett sok-sok év után, de anélkül, hogy profi lett volna valaha is...), jaja, igazad van :-)

ha ez lehetséges, én kíváncsi lennék a sk dolgaidra!!!! meg arra is, amiről majdeccer hosszabban tervezel írni.

liidiiia 2008.06.25. 01:18:02

gecc, jaja, már a varjak is alszanak. itt épp annyira szép nyáréjszaka van, és olyan jó, amikor virágzik a hárs, és a levegő tök édes tőle. mondjuk épp ez van otthon is. remélem szép álmot hoz :-) , levlet mindjárt elolvasom. jóéjtet :-)

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.06.25. 01:29:43

Gecc: Jó éjt!

liidiiia: ez az, ezt a szót kerestem; profi. Na ez kb. a legalja is lehet valaminek. (Lásd még: rutin róka)

Persze lehet a csúcsa, vagy a platója is.

Az sk cuccok, már inkább csak a zagyban vannak, ami ugye khm, már nem a régi:)
+anno még nem volt youtube,

a majdeccer hosszaban, pedig a címében is determinált, ugye. :)

(És tényleg shame on me, de a _saját_ dalszövegeimre alig emlékszem.)

Valami foszlány 89-ből:

Aki nem tud úszni,
(Azt) nyomatékkal kérem,
Ne lubickoljon
A Kárpát-medencében!.

Ref.:
Magyarország féltelek,
Aggódom érted,
Frisebbnek véltelek,
Mint Te magadat véled.

liidiiia 2008.06.25. 01:48:56

jóéjtet :-)


tulok, eztet már csak holnapra, vagy amikor ráérsz: de itt nem értem pontosan mire gondolsz: "Na ez kb. a legalja is lehet valaminek. (Lásd még: rutin róka) Persze lehet a csúcsa, vagy a platója is."
+ ez a szöveg jó!!! :-)


no, akkor itten is szunya :-)
egyben lapinak jóreggelt :-)

lapi 2.1 2008.06.25. 06:51:28

:DDDD ezt 5-kor olvastam. szal majdnem non-stopban ment a kocsma. :DDD

good morning, akkor én is. húzok is zuhanyozni és irány a bűnös város! :DDD

ma nem szarakodhatok, a meccs után értelmét vesztené a post. szal, ahogy hazaérek - rohanok is befejezni.

lapi 2.1 2008.06.25. 06:54:01

gecc et, bocs, de mi adminok úgyis telós kapcsolatban állunk, majd felhívlak napközben. most viszont meló. m'kay?

hölgyválasz · http://holgyi.freeblog.hu 2008.06.25. 07:20:37

Szióka Lapikám, jó reggelt Neked, és Mkinek!

Csak jöttem, mert illik, és nem azért, hogy nógassalak:)

Lidi és Tulok dumcsija érdekes, mint mindig. Majd, ha lesz időm/ napközben nem szokott, szabadságolásokkal terhelt melóhegyek/ szóval bécsatlakoznék majd pár szó erejéig.

Pááá, és üdvözülés!:))

Gecc 2008.06.25. 08:50:58

Jo reggelit!

Az a budos szomszed uj kedvenc zenet talalt maganak, oszt azt hallgatta egesz reggel. Hat elet az ilyen? :-D

test subject#28 2008.06.25. 09:18:38

morgen

thx az infót tulok legalább tudom hol keressem a részleteket, mert belefeküdni nem mostanában fogok az tuti :D

hölgyválasz 2008.06.25. 09:26:22

Az attól függ Geccem.... Hogy milyen az a zene!
Pavarottit is hallgathatta eleget a szomszédja gyakorlás közben....:)
/ na őt lehet, hogy nem, hektárnyi bitokán, de a mi híres operaénekesünket - aki azóta már meghalt szegény- Gregor Józsefet láttam egyszer a tv-ben, pont erről beszélt, a szomszédjáról, aki zohorált eleget, pedig ingyér ő jutott a neves basszushoz, és mégis csak azt érezte : basszus!:))))/

Üdv vár a Tiédben is:)

Non est volentis · http://nonest.blog.hu/ 2008.06.25. 10:25:27

Bréking!!!

Kiszeretkezett meleg van.
(hogy Malac szóhasználatával éljek... :)

És most be kell mennem az egyetemre, csak azért, hogy az indexet átjuttassam A-ból B pontba.

Nehéz az élet.... :D

Tegnapi távolmaradásom oka, hogy a Civilizaion IV teljesen magába szippantott. 15 óra játék után kiderült, hogy innen már tuti elvesztem a meccset. A németek hiába hódították meg fél skandináviát, hiába foglalták el Párizst, és Madridot, az oroszok egyszerűen annyian vannak, hogy ha egy kicsit megindul, akkor összeroppant.
(nem tudom, van-e ennek valami jelentősége egy esetleges német-orosz döntő illetően)

Ráadásul nálam még vasút sincs, a kínaiak meg már az űrhajójukat építik... :DDD
Úgyhogy azt hiszem most egy időre elég volt ebből a stratégiai játékból.. :)

Gecc 2008.06.25. 10:31:47

Csa Nonest!

Monnyuk en soha nem szerettem a Civilization-t, mert korokre osztott jatek, de ha nem megy neked sem annyira, javaslom terj vissza mondjuk a Warcrafthoz, ott nem kell vasutat epiteni, meg urhajokat. :-D
Viszont a Troll igen viccesen monnya, hogy "Ágád áx for ju" :-D

Non est volentis · http://nonest.blog.hu/ 2008.06.25. 10:38:24

Nem megy rosszul, ez most eggyel nehezebb szint volt, mint amin szoktam játszani.
(az eggyel könnyebb szinten egész Eurázsia a németekhez tartozott... :D
Annyiból csalás a dolog, hogy nem lesz "okosabb" a gép, hanem egyszerűen csak gyorsabban tud fejleszteni, meg építeni.

Ha még egyet játszom ezen a szinten, akkor Roosevelttel leszek, É-Amerikában csak az inkákat kell elfoglalni, és utána Mexikó környékén jól védhető.

Amúgy a realtime játékok közül nekem az Age II volt a kedvencem. Az első, amivel játszottam életemben, az a Dűne, a 2., ami szintén meghatározó volt, az a Starcraft.
A warcraft valahogy kimaradt az életemből... :-]

Amúgy itt is aranyosan mondják, hogy "vászmöhtenzíí?"... :)

Non est volentis · http://nonest.blog.hu/ 2008.06.25. 10:44:45

Gecc, akkor legyünk következetesek, az igazi stratéga egyértelműen a Call of duty-val játszik... :DDD

Gecc 2008.06.25. 11:12:58

Nonest

A Dune nekem is megvolt, de meg az 1. resz. A masodikkal nem toltam. Kezdtem anno a Warcraft 1-gyel, le sem tudtam tenni. Allandoan a haveromnal logtam, mert csak neki volt PC-je... huuuude regen volt, te jo eg!
Aztan Warcraft 2, Starcraft, Warcraft 3... mellettuk a Diablo 1 aztan 2. Nemtom de en valahogy leragadtam a Blizzard jatekoknal. Annyira bejottek, hogy aztan masok jatekait nem nagyon probalgattam. A Civ. 1 volt meg, de csak proba szinten.

CoD... az egyik rts lovoldozos, amit a legjobban szeretek. Kar, hogy a 4 nem jon be a gepemen, es most nincs kedvem kicserelni azert a PC-t, hogy menjen rajta. Januarban tettem erre lepeseket, egy videjokartya cserevel, de aztan kiderult, hogy csak a NFS ProStreethez eleg, de az legalabb nagggyon megy. A kartya jo lenne, de a gep maga keves a CoD 4-hez, tobb penzt meg most nem koltok ra, mas projekten vagyunk. :-]
Egy nagy jatek meg a Medal of Honor, aminek pl az elso reszet mar nagyon sokszor vegigjatszottam, holott mar kivulrol tudom, de van benne valami, ami aztan a tobbi reszben nincs meg hangulatilag...

Manapsag inkabb a NFS-del jatszom, MW es ProStreet, vegigtoltam mar oket parszor, de ezeket sem tudom megunni, foleg a MW-ot... rendoroket nagyon jo gyakni! :-D

test subject #28 · http://www.youtube.com/watch?v=b-kDpnArNg4 2008.06.25. 11:31:46

Hihhetetlen mire képes a civ4! :))
Szimultán nyomultunk egy komplett 7végén keresztül egy barátommmal, és végül csak a görögök maradtak mert ugye egyetlen rendes győzelem a world domination.
Évekig építettük az atomarzenált amivel porrá kívántuk rombolni (a környezeti károkat és katasztrófákat leszarva) a görögöket.
Nos az ominózus körben ledobtunk kb 15-20 atomot a görögökre... Sokminden nem maradt belőle, mire a következő körben megnyerték a görögök cultural victoryval mert kész lett a kurva world wonder...

test subject #28 · http://www.youtube.com/watch?v=b-kDpnArNg4 2008.06.25. 11:41:47

Hmmm ha az imént egy kicsit sokszor hangzott el a görög szó, hát bocsesz :)))

liidiiia 2008.06.25. 11:59:29

test, de ha valaki visszafelé is elolvassa a kommenteket, (márha erre utal lapi frissen felkerült figyelmeztetése a tetején, hogy "vigyázat, szélsőségesen liberális"), akkor pont a görög-teli hsz tartalmazná a legtöbb magyar szót, persze csakha nem tetted volna többesszámba őket. :-)

Gecc 2008.06.25. 12:43:30

Test

Ebbol is latszik, hogy a kutyabol lehet szalonna.
Ha pl politikara vetitenenk le, akkor mondhatnank, hogy Orbanek epitik a sok atomot, hogy Gusanyit jol bezuzzak, megszorjak ugyan, ez tortenik most, de 2010-re megepul a Hungary wonder, es a maszop nyer. :-D

Lapi, jol latom? :-D

Amugy meg ne foglalkozz a gorog szoval... az Es megint duhbe jovunkben biztos tobbszor mondtak, hogy Paragulisz a Gorog! :-D

Non est volentis · http://nonest.blog.hu/ 2008.06.25. 13:13:42

Hát igen, az egyetlen értelmes győzelem tényleg a dominésön.
A legértelmetlenebb meg az űrhajóépítés, valahogy sose tudtam azonosulni azzal, miért jó az, hogy valaki összetákol egy űrhajót, és elmegy vele jó messzire... :)

Test, te Beyond The Sword-öt tolsz, vagy az alap Civ-et? Te tudtál nyerni Prince fokozozaton, vagy Noble-ön szoktál játszani?

Én még az alappal játszom, úgy vagyok vele, hogy ezzel is elszórakozok, aztán ha megunom, még mindig be lehet majd gyűjteni a kiegészítőt.

Re: Gecc
Hát szerintem Fletóék már megnyerték az egész meccset a Cultural Victory-vel, ami a 200 millás kormanyszovivo.hu által generált kultúrapontoknak köszönhető... :DD

liidiiia 2008.06.25. 13:26:36

nonest, kultúrapontok: :-DDD ,
te is az a jobboldali vagy, akinek őszintén drukkolok, hogy az maradjon, mert nagy jobbos poénokról maradnánk le különben. persze állandó gyanúm, hogy vajon jobboldali maradnál-e, ha nem drukkolnék ennek ennyire... :-D

test subject #28 · http://www.youtube.com/watch?v=b-kDpnArNg4 2008.06.25. 13:46:41

Megnyugodtam lídi! Nem kicsit, nagyon. Bár a hszed teljes dekódolásán még dolgozik az erre szakosodott részlegem! ;) Most pedig elkezdem elolvasni visszafelé a háesszeket hogy megérthessem rejtett értelmüket.
Ez pl. furin hangzik nonesttől: "kankot nop a rút luk"
"kankó" - ez tudom mi, :) nemi betegség, a végén tárgyraggal
"nop" - ez ismeretlen
"a" - a
"rút" - tehát randa
"luk" - muff, muph
Kb sejtem mit akarhat mondani ezzel nonest, de biztos hogy nem a kultúrapontokra gondolt!

Gecc most hogy tudatalatt lelepleztem gusányit, kérdem én magamtól, vannak tudatos eredményeim? Remélem nincsenek! :D

Non est, én szigorúan BTS-t tolok
néha bejáccik egy kis alpha centauri...
Prince-en eddig csak ketten tudtunk nyerni, barbármentes vidéken, ráadásul elég közel is voltunk egymáshoz, így ha vki nagy bajban volt, tudtunk segíteni. Az AI-val kapcsolatos észrevételed maximálisan támogatom! Mikor először olvastam a szintek közti különbséget nem akartam elhinni. Több arannyal kezd a gép, és egyéb cheatekkel nehezítik. Ahelyett hogy a furmányosságára gyúrnának rá... szép álom...
Amúgy default beállításom kb.: noble fokozat, huge map, epic gameplay, random vízszint, random terepviszonyok, random éghajlat, raging barbarians, 5 random gép. Volt hogy a barbárok befoglaltak egy kisebb kontinenst (ja igen random kontinensek) mire odahajóztam :D.

Ez a 200 millás honlap meg.... BASSZÁK MEG! Ilyenkor tudok örülni, hogy még életemben nem szavaztam senkire. :)

test subject #28 · http://www.youtube.com/watch?v=b-kDpnArNg4 2008.06.25. 13:49:32

lidi most mi olyan vicces, biztos neked is vannak érzékeny kultúrapontjaid :D
másnéven kultúrazóna

Gecc 2008.06.25. 13:59:08

Test

Gondoltam Lapinak kedveskedek egy kis megszemelyesitessel... :-D

Ahogy meg mondod, a kormany megbaszhatja. 200 millat egy ilyen semmitmondo szarra elkaszni, ami nem is mukszik jol minden keresoben, hat faja. Kivancsi lennek kinek a zsebeben landolt a zse!

liidiiia 2008.06.25. 14:06:56

test :-DDD ,
no, az a baj, szerintem, hogy összevissza keveredik az absztrakt és a konkrét sík.
így aztán nehéz igazi bal (vagy jobboldalinak) lenni, mert noha az absztrakt értékekkel azonosul az ember, a konkrét valóságban de meg aztat találja, hogy félvállról vett absztrakt szimulációs játéknak hiszik a konkrét poli-tikkusok a konkrét first life-ot, de ugyanakkor meg lenyúlják a konkrét pízt: ha a játékukkal lóvét is "nyernek", nem esik le nekik, hogy az ahol műxenek, az nem absztrakt szimulációs játék mégse nem.
izé, itt nincs elég meleg, talán az tesz be a szürkeállományomnak. :-)

liidiiia 2008.06.25. 14:10:00

test, az előző válaszom még az előző hsz-re ment, eztet a kérdésedet lehet nem értem. vagyishogy én viccesnek találtam aztat, amit nonest mondott, de úgy viccesnek, hogy annak vala rendesen éle is, és igazsága is. ez az, amikor kínjában nevet az ember. most persze nem tudhatjuk, hogy viccesnek is szánta-e télleg, vagy az én fantáziám önjár, ami előszok fordulni, bevallom. ollyalllly :-)

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.06.25. 14:10:19

test:
"nop" = no persze (röv.)

És akkor most kezdhetem én is desifírozni az összes hsz-t? Meg játsszam le visszafelé minden lemezemet, mint a '70-'80-s években az amerikai egyházak, hátha valamelyikből kijön, hogy
"Tulok, ne igyál több sört!"?

test subject#28 2008.06.25. 14:28:16

ok lidi rendeztem soraimat :)

TULOK THNX!!!!!
tehát nonest rejtjeles üzenetének megfejtése: Parasztbácsi a fejét vakarva kijön a rendelőből, olvasgatja a diagnózist:
Kankót? No persze! A rút luk!

liidiiia 2008.06.25. 14:46:13

tulok: :-))))) , Xnht si né
+ rös: :-DDD
+ nade ottan lehet meg is kell állítani az üzenetkeresést, a te sörödnél, mert azután meg biztos lenne olyan mondat is, hogy "lídi(a) drága gyermekem, törekedj jobban a normalitásra, hátha időnként még sikerül is!". :-)

test: :-)

test subject#28 2008.06.25. 15:00:58

((((: !nöjassziv ipaL erim ,tti zsel zsoák zséK

lapi 2.1 2008.06.25. 15:23:59

csákány emberek!!! :DDD hazaértem és azonnal rohanok post-ot befejezni. ezekből a kommentekből én már úgysem értek semmit. jobb ha mielőbb a focira és szexre terelgetem a figyelmet. (most hallom, hogy este a törököknél a gyúró is bekerült a kezdőbe és a szakács lesz a cseréje. )

whipy 2008.06.25. 17:02:44

www.youtube.com/watch?v=bL6KqPgXfgI
www.youtube.com/watch?v=jZsHNkAJBDU
na lesz ilyen jul.11en a balatonon. jon valaki???

liiidiia koszi h meg irsz cs jelezd h hova, h el tudjam olvasni(:
amugy mar nagyon kivagyok mintafos hiszti is van meg cs ugy spontan folyik a konny a szemembol egyfolytaban. ugyh kurvajo. mindenkinek mar nyar van megminden en meg 40fokban tanulgatok. nemigazan erzem effektivnek de ezvan most.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2008.06.25. 17:10:39

"jobb ha mielőbb a focira és szexre terelgetem a figyelmet."

szex és foci?

C. Ronaldo már nem bassza be a hálóba uccse!:-))

Bocska az alpárért!;-)

hölgyválasz · http://holgyi.freeblog.hu 2008.06.25. 17:21:43

Sziasztok!:)

Szegény Lapi..... Ebben a dög hőségben....
Ezekután igazán elmondhatja : na gyerekek, végre sikerült kiizzadnom az új posztot!
Már csak az a kérdés, melyik fertálya lett közben nedves?:))))

Gecc 2008.06.25. 18:23:25

Whipy

Huuude nagyon hivtak es mar mondtam is hogy megyek... aztan eszembe jutott, hogy 5-12-ig nyaralunk. Es nem a Balcsin... ugyhogy sajna nem. Pedig a Massive Attack-re nagyon elmentem volna, es meg sok masik is erdekelne.
Pedig de regen voltam mar fesztivalon. Talan 4 eve voltam uccsonak a Szigeten? Valami ilyesmi idorendrol lehet szo...

liidiiia 2008.06.25. 18:36:20

szia whipy, jaj, nagyon rosszul hangzik, amiket mondasz!!! persze nem tudom megállni, hogy ne próbáljak valamit írni, de azért leginkább azt, hogy legyen már vége a félévednek!!! na a gyakorlati tippem, ami nekem szok segíteni, ha kivannak az idegeim, hogy belecsobbanok egy kád kellemesen meleg vízbe, amibe rakok rendes sót, egy negyedkilónyit, és min 20 percig ott dekkolok (de csak annyira melegben, hogy nem dobogtatom agyonra a szívemet persze). vagy ugyanez, félórácska melegvíz usziban. nekem ez nagyon lenyugtatja az idegeim rendszerét, tényleg tök komolyan pihentet. a 20 perc azér fontos, mert addigra átbillen az ember valahogy, szóvalhogy én speciel olyan bő 10 perc után kezdek el csak leengedni. (van, hogy ilyenkor rettenetesen türelmetlen vagyok, és állandóan eszembe jut ez-az, és ilyenkor aztat szoktam csinálni, hogy rendesen a ruhámban, így farmerben, pólóban ülök bele a vízbe, mert akkor tudom, hogy annyira csöpögnék, a ruhában ha állandóan kijönnék a vízből aztán ide-oda mászkálnék ezért-azért a lakásban 2 percenként, hogy emiatt aztán kibírom a 20 perc dekkolást a vízben.)
nem lettem készen még azzal, amit írtam neked, de 95%on állok. minden minden minden minden jót neked!!!!!!!!!!!!!

én asszem nem leszek júl.11-én otthon sajnos, de még nem dőlt el, hogy a nyár hogy alakul.

------------

test, remélem, hogy neked "csak" rossz napod van ma, persze a csak-ot extra-extranagyon idézőjelbe rakva. vagy lehet én érzem csak eztet, mer a paranoiám aktiválódik. szóval remélem semmi komoly. vagy magammal se semmi komoly, ha meg csak az én paranoiám aktív. szóvalhogy érted.

na mi elmentünk németeknek szurkolni az egyik helyi kocsmában, a h.társ kívánságára, én meg majdcsak kibirom. mindenesetre, akkor min 3an nekik szurkolunk. :-)


szép estét mindenkinek!

Gecc 2008.06.25. 19:17:55

Lidia

Meg szerencse, hogy nem Ti vagytok Gergely es Evike, mert biztos lenyulna a gyermeketeket (ha lenne) a gonosz Jumurdzsak, mikozben a meccset nezitek es izgultok. :-D

hölgyválasz · http://holgyi.freeblog.hu 2008.06.25. 19:29:27

Bekukk, Lapi nincsen ? Kotol még?
Hát ja, gondolom....
Pedig a meccs előtt végeznie kéne!:)


1/2 9 -től moziba megyek, úgyhogy itt jegyzem meg, nem tudok vendéglátni vagy 2 órán keresztül!
/már lassan olyan kényszerem lesz beszámolni lépéseimről, mint egy házsártos férjnek!:))))))/

test subject #28 · http://www.youtube.com/watch?v=b-kDpnArNg4 2008.06.25. 19:31:38

áhh lidi tök átlagos napom van :)
ilyen szarul nézek ki, vagy miért? :D
Múltkor is, álltam sorba egy szendvicsárusnál, erre odajön egy néni, hogy jól vagyok? nem akarok elájulni? rosszul lenni? Há' nem asszonyom semmi bajom, majd beállítok valami napos háttérképet hátha jobb színem lesz. :)

h.társad nemes céljait pedig támogatom, bizony elfér a szurok a németek oldalán mert ezek a törökök meg vannak veszve! Persze sima 2-0 lesz a németeknek...

Gecc 2008.06.25. 19:37:50

Holgyi

Lapi ahogy elneztem, meg delutan mondta is amikor beszeltunk, az uj poszttal foglalkozik. Valszen elegge kemenyen raallt az irasra... :-]

Non est volentis · http://nonest.blog.hu/ 2008.06.25. 20:08:15

Nemsokára kezdődik a meccs, új poszt még sehol...
Aggasztó a helyzet.
Az egyetlen reménysugár, hogy a "szélsőségesen liberális" helyett megjelent egy vúdielen-idézet.

lapi 2.1 2008.06.25. 21:29:47

megkésve már, de törve nem - KÉSZ VAN!!!!

jenőke 2008.06.28. 12:11:22

lapi!
CHE naplóját ne hagyd figyelmen kívűl. Ez csak tanács.
süti beállítások módosítása