Bookmark This Site

COMING - ÚT

"Ingrid Sjöstrand svéd költő Néha csontvázakról álmodok c. gyerekversében az anya megpróbálja megvigasztalni a gyereket, hogy "csak álom volt". Mire a gyerek: "Mintha sokat segítene, / hogy a szörnyűség itt belül van / és nem ott kívül." Ha a természet működésének fegyvertárában (sok más között) valóban megtalálható a káosz is, akkor nem csoda, hogy a káoszelmélet jelenségeibe lépten-nyomon beleütközünk - akár a külső természeti világban, akár saját belső világunkban. " Mérő László

Friss topikok

  • Gecc: Torrente is ezt a szarhazi Barcat szerette, nemde? Ehhh... hajra MU! (2011.05.28. 21:58) A vizsgálat lezárult, felejtse el!
  • Gecc: @hölgyválasz: Szia Holgyi! Mindenki megoregedett vagy nemtom, de az biztos. :-D (2011.01.31. 22:24) szöveg nélkül
  • jaegtoer: @lapi: Szia Lapi! Csak most látom hogy az szdf-fel kokettálsz. Az lmp már nagyon más? Üdv. (2010.02.02. 07:42) Elkúrtátok...
  • lapi 2.1: nem vagyok benne biztos, hogy vajon akad-e még bárki, aki olvassa a blogomat. mindenesetre csinált... (2009.10.28. 18:43) agycétén
  • lapi 2.1: bár gyurcsány iránti elkötelezettségünk továbbra is szilárd, mint a márvány, de a peresztrojka nev... (2009.06.05. 10:35) szezonzáró

FUCK YOU, WAZZE!!!

2008.06.01. 08:41 lapi 2.1

MySpace IconsMySpace IconsMySpace IconsMySpace IconsCreate your own fancy glitter text!

MySpace IconsMySpace IconsMySpace Icons

Create your own fancy glitter text! 
:


ezzel a nyitó kis vizuális sokkal sikerült ügyesen, ám baromi rondán meghatároznom, post-om, de talán az egész blogom ars poetica-ját:

tehát mindenkit saját politikai véleményének kialakítására bíztatnék. nem értek egyet az otthonmaradókkal, a felülemelkedőkkel, mert azért van demokrácia, hogy legalább voksoljunk. megmutattam azt is ugyanakkor, hogy milyen irányban fogok szavazni, ezzel mintha karanténba zártam volna önmagamat (last fletó-fan standing). 

ám egy hidat nem égettem föl magam mögött! annak lehetőségét, hogy normális emberek is szóbaálljanak velem. ez pedig maga a blog-om, a virtuális kocsma.

csakhogy becsvágy is szorult belém, ezért célom a széles látogatottság elérése. ha nem hagyom abba, előbb utóbb sokan megismernek és valamikor én leszek az "év hülyéje", a "moron of the year". mégpedig nem kinevezés, hanem választás alapján. plussz még az arcomat is adom hozzá. sőt még azt is bizonyítom, hogy a vindóz paint radír-funkcióját is kezelem. a mögöttem levő úr, nem tehet a blog-mániámról. arról viszont igen, hogy nagy a hasa, de ez meg itt nem egy életmódmagazin. (vagy igen, ki tudja?) viszont egy szálloda wécéje előtt készült a pillanatfelvétel, ezért jelképes erővel bír. plusz a feleségem készítette a saját mobiljával, én meg nyomban ki is tettem neki háttérképnek, mert tudom, nem bírja visszacsinálni. ha meg más előtt teszi le a nokiát és látszok rajta, fel szoktam kiáltani: "milyen szerencsés vagy, hogy ilyen férjet találtál magadnak negyedszázada, jogosan tettél ki még a mobilodra is. feleségem ilyen kor azt szokta mondani (személyi környezettől függően) magyarul, amit a post címe, szóval b+...

amellett, hogy a címmel sikerült bemutatni a magyar nemzet aktuális hangulatát, nem árt ha tisztázzunk, mit is értünk fuck you alatt, ideértve a motherfuckertől a bazdmeg-en át a kurvakölkökig. malacka barátom most pont nem érhető el, de van másik tanár, aki majd elmondja itt miről is beszélek.

 

ez nem fog menni, b+, ne erölködj, komám! hiába a természetet nem lehet megerőszakolni. ebből csak az a következtetés vonható le, hogy a kiskutya tüzel, a mosómedve (thx rokica! szal biztos nem-kutya) meg nagyon kanos. ám ebből nem lesz génmanipuláció, az biztos. ennyit a post címének eredeti értelméről, ami látjuk hová vezet. elő kell venni, dehát a fuckyou, aka vazze (kicsit eufemizált version, de a gyökérjelentés ugyanaz, bazzeg!) viszont ez egy őszinte (öszödi hatás a szerzőre!!!) és a felvilágosodás gránitszilárd alapzatán nyugvó blog, így hát megjelenítem a fuckyou szó szerinti értelmezését ember és ember között, úgy ahogy azt igazán jó csinálni:

 

 ha ezzel is megvolnánk, ne cicózzunk tovább és kapjuk elő a vazze eredeti jelentését, ami nagyon is árnyalt, mondhatnám kazinczy, a nyelvújító is megnyalná mind a tíz újját, ha köztünk élne.

azt is lepost-oltam korábban, hogy immár pártonkívüli vagyok (kilptem az szdsz-ből), tehát most már joggal rakhatom ki a szlogent: " 

Party Like a Rock Star
még arra is jó, ha valaki feljelentene önkényuralmi jelkép nyilvános használatáért (+az internet "nagy nyilvánosság előtt elkövetetté fokozza a társadalmi veszélyességet), legalább lesz egy baszott nagy reklámja a blogomnak, én meg végre jegyzőkönyvbe mondhatom: "uraim, én arról nem tehetek, ha valaki annyira hülye (moron), hogy ennyit nem bír kiszótárazni a netről, hogy mit jelent a fuck you. nem ennyire hülye tagja a magyar társadalomnak nincs, kérem a feljelentést szíveskedjenek röhögve elvetni! ellenkező esetben mindenki önökön fog hahotázni, én meg kifizetem a pénzbüntetést." és könyörgöm, ez sem a melegházasságról szól, hanem a kosárlabdáról!

 


 

fákjúúú (vazze)!!! tehát pont annyira ott van kint a természetben, a növények között. úgymint a kender, a varázsgombák, vagy a salvia... etc.

 

Az egyikkel szabad (FREE) játszani, a másikkal tilos (BANNED).

aki meg a természetet kitalálta, hát az majd fogja egy kicsit a fejét, hogy nézhette a kendert és néhány üldözött növény-kollegáit (bűntársait) ennyire be. persze végül belátta, még Ő is tévedhet:

csak az ismétlés kedvéért:

 

az okos törvényeket persze a politikusok csinálják, akiknek vagy hiszünk, vagy nem, de rángatják őket a háttérből rendesen...

 


ráadásul még biztosítás is köthető minderre. ha jól látom a videót. megvan a pillangóhatás, megvan a káosz-elmélet is! különben is ki hiszi, hogy bill clinton magától politizált? csak úgy??? irányították, mégpedig gonosz erők!!! voodoo átok a politika, fuck you! na ennyit és még azt is szögezzük le, - mégpedig gyorsan - kikérjük magunknak, hogy országunk felelős és választott képviselői ennyire lebutították a közbeszédet, s közben persze magukat is egyúttal. nem csoda, ha siránkoznak, mint a gyerekek, ha látják mekkora is a valóságos presztizsük a nép szemében.  
 

Szóval emelkedjünk el a politikusok kisszerű és ostoba világától és térjünk vissza az élet valós problémáihoz, ami nem az análszex, az biztos. hanem a megértés.  ahhoz, hogy ez meglegyen végre-valahára, - célszerű lenne elsajátítani valamiféle közös nyelvet, különben komoly veszélynek tesszük ki a fiatalságot. erkölcsileg értem.  

mindenekelőtt tehát tanuljunk meg legalább alapfokon angolul! könyörgöm!!! mert ennek hiánya a terrorizmus melegágya lehet. mellesleg ne nézzük le az ellenfelet, bármilyen viccesen is néz ki! főleg ha nála a csúzli.



Hát igen, a világ kitágult, behozta a műhold és az internet a szobánkba afrikát és ázsiát. miket delirálok itten? hát a reklámokat hozta be, semmi egyebet. direkt így van ez kitalálva!!! mert vannak félreérthető reklámok, amik csak önismeretre nevelnek, mert jobb ha előbb gondolkozunk csak utána beszélünk, vagy írunk. ha meg nem így teszünk, mindenki vessen magára és használja a kis idegsejtjeit, mielőtt még megmódosulnának valamitől. például a teljesen legális prozactól, ami antidepresszáns és minden jobb manager szedi. a fellelősség a százmilliókért, forintban meg euroban, hát megértem, ha gyakran esténként a hangulat "blue", jól jön egy tabletta prozac. egészségünkre!  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

és ha már a megfelelő tudományos alapon kitisztítottuk a tudatunkat, álljunk készen az összetettebb üzenetek befogadására is! majd aztán vonjuk le a tanulságot. persze nem csak a tudatot, a testet is tisztán kell tartanunk.

szóval tiszta tudattal biztos nem tévedünk el, és senkinek sem a melegek házasságkötése jut eszébe, hanem a tusfürdő, ami rendben tartja a bőr péhá értékét.

sőt a következő négy darab gyöngyszem is csak azt bizonyítja, ha észnél vagyunk, nem ítélünk elhamarkodottan és nem félidőben örölünk a végső győzelemnek.

 

ha meg túl komolyan vesszük a napi politikát, a végén még így járunk. de azért, semmi pánik! vannak ennél komolyabb cuccok is.


 
A MEGOLDÁS, A CSODASZER MINDEN BÁNATUNKRA, GONDUNKRA, FRUSZTRÁCIÓNRA!!!


Ha még ez sem lenne elég meggyőző és már ez sem segít, van másik...

 

 

 


 

Create your own fancy glitter text!

(katt. a képekre, megéri!)


 

 

Create your own fancy glitter text!Create your own fancy glitter text!Create your own fancy glitter text!

 

 

végül de nem utolsósorban.

minden kedves barátomnak, gecc et.-nak, aki mindig megdizájnolja a postjaimat, malackának, aki komoly vitákra ösztönöz és mellesleg kiváló tanár (ballagási postja miatt joggal érdemelte ki a time magazin elismerésé), lidiának, aki nélkül teljesen más lenne a kocsma, tuloknak, aki rádöbbent, mennyire keveset tudok a jó zenékről és minden egyes kedves ismeretlen ismerősnek, akik szakítottak pár percet életükből arra, hogy a baromságaimat olvassák. én meg (blog)függő (dependens) lettem miattatok.

 A tanulság:

  1. ne sokat hezitálj, melyik újságot kapod fel, ha tájékozódni akarsz a politikában!
  2. vigyázz a testsúlyodra, s ne keverd a nemi szerepeket, elég ha a baba teszi!
  3. ne hagyd magad felheccelni szélsősőges politikusoktól, mert a végén rajtad röhögnek és a vállad is megfájdul!
  4. használj fényvédőkrémet!
Create your own fancy glitter text! MySpace Comments




621 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lapi.blog.hu/api/trackback/id/tr44497259

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gecc 2008.06.13. 15:19:40

Oszodi Ferenc...
Asszem ez lesz a gyerekem neve... ha lany lesz akkor is. Na tessek le is tusszentettem, szal biztos igaz.

De meg az is lehet, hogy ha fiam is lanyom is lesz, akkor ugy hivom oket, hogy a fiut Pálnak, a lanyt meg Inkának. Oszt a jatszoteren majd ugy hivom oket gyulekezni, hogy pálinka gyertek ide!

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2008.06.13. 16:22:30

Lapikám!

Ma összeütköznek a favoritjaink!

Franciaország-Hollandia!

Igazi európai foci kb. 18 négerrel:-)))

Azééé azt sajnálom, h a narancsmez rajtatok lesz, rajtunk meg csak kék.... mondom CSAK kék:-)

Nekem is kéne már vmit leraknom, de egyelőre érdekesebbek a hosszú hsz-ek, meg még úgyis tart az EB, meg full kiírom magam mindig a tótánál, meg ma estére már úgyis megvan a programom: DVD nézés..:-DDDDD Alig várom, van-e extra!?

Azéééé eléggé ledegradálták Árpit, mert a tv-s stáblistán első volt, mint "forgatókönyvíró", ezen meg csak 3. helyen, mint "szövegíró". Namostan a kettő nem egészen ugyanazt fedi.

Üdv. Mkinek!:-)

lapi 2.1 2008.06.13. 16:34:51

pesszimista vagyok malacka. kikapunk a csigazabálóktól, mert péntek 13. láttad már az igenis, miniszterelnök úr! c. angol sorozatot. bakker, ez kurvajóóóó (m1 most) ilyenek vannak benne:

- roger problémákkal van tele.
- pedig nem látszik rajta.
- mert még nem tudja.

:DDDD

Gecc 2008.06.13. 16:36:05

Malac

Extra... :-D
Milyen ertelemben?
DVD-s, vagy DVD nezes utani?

Ha ma kipicsazzak a franszoákat, hat igen csunya veguk lesz valszen. A rómaiakat csak elverik, de meg mindig ott vannak a mammamíjja csikvocsento olaszok (monnyuk eddig 0 ponttal).

Gecc 2008.06.13. 16:40:01

Lapi

Ez a sorozat nagyon LOL! :-D
Meg fiatalabb koromban lattam az osszes reszet.
Nemtom tudod-e, de Margaret Tacher kedvenc sorozata volt.

Gecc 2008.06.13. 16:42:12

- Csak egy kerdesem lenne... kik tudjak meg a kulugy titkait?
- Ez nagyon egyszeru... a Kreml-ben.

:-D

lapi 2.1 2008.06.13. 17:56:52

vágom, bakker:

- azért a sajtónyilatkozatokat nem eskü alatt tesszük, paul.

lapi 2.1 2008.06.13. 17:59:07

olaszok nyernek, mert péntek 13. én meg a románoknak drukkolok.

tippem: 3-0 olaszországnak.

a norvég bíró meg úgy néz ki, mint fantomas! még egy rossz ómen...

lapi 2.1 2008.06.13. 18:03:54

cess tesó, bocsáss meg, de felülemelkedek a jogos nemzeti sérelmeken és kulturális fölényünk ellenére is én azt mondom egy olyan csapat, amelyiknek ilyen szép a meze, a kapusát popa-nak hívják és a boss, a szöv kapitány egy picurka! haát vazze, ráadásul viktor a keresztneve.

egy picurka viktor, ha csörgedezik az ereiben kis szittya vér!

malacka, gondold át, kit favorizálsz ma? ne hagyd, hogy a libsi kék megtévesszen. gdp is viktoréknál növekszik jobban. higgyünk a számoknak és hajrá románia!!! :DDDDDDDD

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.06.13. 18:52:43

Sziasztok!

lidia:
Egy obligát Szilvásvárad projekt volt a kölkökkel. Nagyobbik kistulok osztálykirándulása volt, de jött a kisebbik is. Első nap szalajka-völgy kisvasút progi volt, másnap pedig Eger várát vettük be. + sok fürdés, foci, csocsó, este buli. Ez volt az utolsó év az alsóban.

Jól sikerült az egész, három dolog is hagyott mélyebb nyomot:

1., Szalajka-völgy
a, Nem is tudtam, hogy a muflonokat csak az XIX-század végén telepítették be Magyarországra.
b., Létezik egy nagyobb létszámú tengeri muflon-populáció is. (Legalábbis a tájékoztató táblán a Fekete-tenger közepén is volt egy piros folt, ahol.. :)

2., Egri vár - börtönmúzeum
Szintén ismeretlen volt előttem a köpködőkaloda, mint középkori büntető-eszköz léte. Megnéztem, még a google sem adott rá találatot. Most már legalább egy van. :) (Külön szóba írva több találatot is hoz a kereső, de nem ezekről van éppen szó.)
Egyébként ez egy macskanyelv-alakú cucc, kb, az alábbi képet tükrözzétek képzeletben a képen szereplő tárgy alsó pontjára. Ezt azok az asszonyok kapták páros büntetésképpen, akik egymással perben-haragban álltak, a többit a neve alapján alapján el lehet képzelni.
mek.oszk.hu/02100/02115/html/img/2-737a.jpg

3., Maradva a várban, lehetőség nyílik a kazamaták megtakintésére.
a., Itt megtekinthető többek között Bornemissza Gergely tűzkereke _működés közben_. A működés közben annyit tesz, hogy a lehető leggagyibb módon a kiállított _álló_ kerék (kb. 1,50 magas) elkezd füstölni, majd három fázisban villogni. (Itt a 9-10 év körüli cartoon network-ön szocializálódott állomány nyenyegni kezdett.
b., Kicsit odébb egy igazi ágyút is "elsütöttek", ami abból állt, hogy (az ágyú ugye adott), némi füstölgés + mp3 szintű durranás. Az aprónép kínosan rötyögött.
c., Feljebb egy szinttel a zidegenveztő elmagyarázta az ún. füles-bástyák forradalmian új jelentőségét, hogy tudniillik segítségükkel kereszttűz alá lehetett venni az ellent. Kicsik kussban, tulok hangosan nyerítve röhög. Majd a várudvaron, rögtönzött előadás keretében szemlélteti, hogy miért is volt _valójában okos_ találmány az a bizonyos fül. (A gyerekek nem hülyék, + látttám már a gyűrűk urát is, megértik hamar)
d., Hozzzátartozik még a kazamatához egy rácson túli dob, 4, azaz négy szem, ragasztóval rögzített borsószemmel (falvájás észlelése, ellenjárat bontása, falrobbantás meghiúsítása, ugye).
e., A lapi!dáriumon csak átrobogunk, a vezető türlmetlenül néz tulokra, amikor az még a metszetrajzokat is képes szemügyre venni.

f., Csak reménykedni merek, hogy erre a kazamata-cuccra nem túl sok közpénz ment el.

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.06.13. 19:28:13

lapi: én értem és érzem a foci szépsgét is, de hidd el, hogy a kézilabdában is legalább annyi öröm leend. (Hogy más ne említsek, a női szakágban már a nyújtás-bemelegítés megtekintése is minimum esztétikai gyönyört okoz) :)

Itt persze nem lenne értelme a les alkalmazásának, hiszen a pálya kicsi és a büntetőterületre a kapuson kivűl más nem léphet be. Bár valóban létezik lerohanás intézménye, de ezt csak az igazán szemfülesek és intelligensek tudják alkalmazni. (Pl Katarina Mravikova /a Hangya/ a tavalyi Fradiból.) Sajnos ma már Ő is a Győri ETO-t erősíti.

De a tavalyi Fradi - ETO, ami a bajnokság utolsó fordulója volt és bajnoki címről döntött, minden jelenlevő számára egy életreszóló élményt adott. A Fradinak csak a győzelem volt a jó, döntetlen esetén még a Győr a bajnok. Öt perccel a vége előtt az ETO 3 góllal vezetett.
A tábor felett kint a molinó "Poklot csinálunk, hogy a mennybe jussatok!"

A győriek nagyképűen, aranyszínű mezben + az AUDI Hungária nemzetközi viszonylatban is hatalmas pénzével a hátuk mögött léptek pályára.

Az utolsó két Fradi-gólt az Hangya dobta, aki akkor már aláírt a Győrnek. Egy góllal győztünk.

www.youtube.com/watch?v=UuJZem6MNt8&feature=related

Én láttam már a fiúkat a BL-ben, a Newcastle ellen, sorolhatnám még, de életem legnagyobb sportélménye mégiscsak ez volt.
Így megy ez.

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.06.13. 19:43:24

Nagyobbik kistulok az mondja, hogy a Gigi Buffon a világ legjobb kapusa. Hát, ez a visszanyúlás mindenesetre nem volt gyenge.

nonestvolentis 2008.06.13. 19:59:14

Hát, innen nehéz lesz továbbjutni.
Gigi tényleg nem volt semmi azzal a kezes-lábas védéssel... :DDD

nonestvolentis 2008.06.13. 20:00:55

Ja, és most már 50 pontot vesztettem az olaszokon az iwiw-es fogadásaim során... :S

Gecc 2008.06.13. 20:08:00

Monnya meg nekem valaki, hogy a romanok miert szorostalpuak!!!
Azon felul, hogy tenyleg szoros a talpuk, node miert lett nekik szoros a talpuk?

lapi 2.1 2008.06.13. 20:11:46

szeva tulok! mindenekelőtt mond meg a kistuloknak, hogy lapi ezt évek óta mondja a konamiban. a románoknak drukkoltam, de az olaszok mennek haza. nyilván tulünnepelték a vébé címet, neki ez az eb nem jön be. két meccsután ez 99%-ra látszik.

megint csak szégyenkezem, tulok, mert én hat hetet töltöttem szakmai gyakorlat fedőnévvel egerben nagyon komoly bevetésen. azért választottuk néhányan, mert semmi közünk nem volt a városhoz amúgy, ám inni nagyon szerettünk.

hiányoztál a kocsmából, kösz a beszámolót. :D

direkt megvártalak az új post-tal, aminek a címe megvan. most kiszivárogtatom, viszont nem mondok határidőt.

www.youtube.com/watch?v=viTt4m65bSc

persz ez lidia miatt van, az eszköz meg az eszmei mondanivaló a lényeg. biztos a kiránduláson ez nem jött ki, de nagy a belpolitikai káosz. :D

lapi 2.1 2008.06.13. 20:15:45

jaj gecc et, hát ezt sem vágod? nekik medve volt az ükapjuk, nem egy székely lófő!

nonest, ezekre az olaszokra ne fogadj. del piero már a vébén is túl volt a zeniten, az elődöntőben nagyon összekapta magát, itt meg örülhetett, hogy nem fújta be fantomas a lest a gólnál. mit töketlenkedett a kapus előtt? matterazzi nem tudja feldolgozni, hogy basztatta zizut és viccesen ad haza.

nonestvolentis 2008.06.13. 20:18:12

Mit gondolsz Lapi, a Kárpátok braziljai fogják megnyerni az EB-t? :DDD

Gecc 2008.06.13. 20:24:50

Oszt a farkasnak is szoros a talpa, megsem roman.
A rozsomak is szorostalpu, asse roman.

Eppen mostand mondjak, hogy a rendorok szakszerutlenul lottek le egy lovat, ami nem szorostalpu, hanem patas (mint OV, masok szerint persze, mert en nem ordogozom le!). Aztan hittak hentest, az lemeszarolta, bar nem kolbasznak. Aztan most meg faszan nyomoznak, hogy faszt vegzik ki a lovat szakszerutlenul, miert nem hivnak allatorvost!
Nah... hat remelem eletfogytiglanra itelik a rendoroket. Igazabol azon csodalkozom, hogy nem konnygazoztak le a lovat... lehet azert nem sikerult leloni, mert gumilovedekkel lottek (pedig tilos), meg a szemet is kilottek! EZEK KICSINALTAK A LOVAT! SZEMETEK! Vagyishogy nem csinaltak ki! Szemetek!

lapi 2.1 2008.06.13. 20:29:02

jaj tulok, csak poénkodtam a kézilabdával, de a jó csajokat a röpisek között találod. én ismertem anno kézis csajt (nem úgy), mindig olyan érzésem volt, hiába jó nő, ha járnék vele, sohasem bírnám kidobni, mert nyomban agyonverne puszta kézzel. brutális egy játék. úgy vagyok vele, mint a vizilabdával.

nagy meccseken (vébé, olimpia) megőrülök értük, de lejjebb már nem bírok rápörögni. viszont mindenkit nagyon tisztelek, aki bármilyen sortért lelkesedni bír. különösen a curling szurkolókat csodálom. nem vicc, de egyetemitstaként jártam sakk ob meccsekre is. az beszarás jó, pláne amikor elemeznek utána. én segghülye vagyok a sakkhoz, bár bíróként a fűtővel sokat játszottam a kazánházban. kiélezett partikat vívtunk, mert ő is max két lépést bírt kiszámolni, többnyire azt is rosszul, ezért ilyen 3-2- es eredmények jöttek ki. annyira élveztük, pedig mondtam neki: gyulám azért nem bírunk remizni, mert addig valamelyikünk úgyis benézi a királynét, vagy a másiknak a végén marad négy parasztja egy ellen, ami a logikus cseréknek köszönhető. vagy a krikett. három országban ha ismerik a rohadt bonyolult szabályokat (mint a bridge, de itt labda is van), viszont egy meccs eltart vagy egy hétig. :DDD

lapi 2.1 2008.06.13. 20:37:25

nonest, most ez a szimpátia rangsorom:

1. hollandia forever
2. horvátország (mert a rohadékok nekimentek a németeknek 2-1 után is, eszük ága sem volt beállni bekkelni, még egyet akartak vágni a németeknek.
3. portugália eddig a legjobb és legszebb foci. és messza a leglátványosabb. deco újra a régi!

románokat csak a négy közé várom.

de ha ma a franciák győznek, magamba roskadok. péntek 13.

lapi 2.1 2008.06.13. 20:55:13

GÓÓÓÓÓÓÓÓÓL!!!!!!!!!!

liidiiia 2008.06.13. 20:59:42

sziasztok :-)

lapi, tök jó volt olvasni a hsz-ed malackánál, isten látja lelkem (ami egy tök jó film is), szal én nemcsak üres frázisokból mondom. a bennem élő időnként (időnként???) kicsit (kicsit???) sótlan, máskor meg az élet minden terhét átlátó komorkás füles is ilyenkor nevet, még életkedve is lesz. :-DDDD télleg. Szóval mondjad csak meg léccivi, hogy mi a lótúróér hatok én rád despirálóan vagy anti-inspirálóan vagy rosszul vagy káoszt okozóan vagy mindegyik??????!!!!! :-DDDDDD


tulok, azért arrafele szép tájak vannak :-) , + h.társ is nagyon szereti a kézilabdát, mer egy ideig, de még gyerekként, versenyszerűen csinálta, de érdekes módon nézni télleg csak a női kézit szokta. :-)


gecc, oké, hogy pál és inka, de mi van, ha 2 lány?
piroska anna? :-D

Gecc 2008.06.13. 21:02:40

Lidia

2 lany nem kell. 2-vel babazni eccerre? Vaaaaa! Az egyiket inkabb eladom!

Gecc 2008.06.13. 21:42:35

Lapi

Ha ez igy megy tovabb, bejon a pentek 13 omen... kurva franciak hogy toljak a 35. perc ota. Nehogy mar nyerjenek. Atterek az explorerre! :-D

lapi 2.1 2008.06.13. 22:02:06

van persie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

lapi 2.1 2008.06.13. 22:07:33

van der saar KIRÁLY!!!!!!! kiskutyám majdnem megtámadott, akkorát ordítottam. hogy lerohantuk a gallokat!!!! lidia, mert amikor olvasom a hsz-eidet, fogom a fejem, hogy ezt én így nem bírnám kicizellálni, szal tökbunkónak érzem magam. de ez nem baj. káosz azért, mert ezt igértem, meg belpolitika (az nem lesz benne).

és igaza van várhidinek, behozzuk a románokat is, a franciák meg az olaszok kulloghatnak haza. holland-horvát döntőt vizionálok, mert a szegény portugálokat majd kiütik a németek a 8 között.

lapi 2.1 2008.06.13. 22:14:03

henry meg zseni, de ROBBEN. GÓÓÓÓÓÓL!!!

test subject #28 2008.06.13. 22:35:07

GO NETHERLANDS :DDD

lapi 2.1 2008.06.13. 22:36:28

bakker, 3-3 fával aláztuk a vébé döntősöket. hihetetlen, ha ezután sem legalizálnak fletóék!!!

_DDDDD

nonestvolentis 2008.06.13. 22:38:04

Te jó ég mekkora meccs volt!!!
Ez a végén is basszus, elképesztő gól.

Ehhez kell rohadt nagy bátorság, 1-0-ás vezetésnél behozni egy bónusz csatárt szünetben.

Heeeenri mit hagyott ki bakker egy-egy ellen.

Fú. Kész vagyok... :DDD

Gecc 2008.06.13. 22:38:41

Ez a meccs gyonyoru volt. Pedig en nem szeretem a focit...
Az utolso gol elott hosszabittasban mar ugye mennek a hollandusok elore, mondom na mekkora lenne mar ha ez is gol lenne? :-D Tyassssz, oszt mar bent is volt, szakadtam a rohogestol! :-D

lapi 2.1 2008.06.13. 22:39:13

várhidi a foci fletója!!!!!

nonestvolentis 2008.06.13. 22:39:17

Lapi, ha ezen múlik a válogatott játéka, akkor bizony támogatom a legalizálást... :DDD
Sőt, még kötelezővé is tenném, ez már VB-cíbet jelentene... :P

nonestvolentis 2008.06.13. 22:42:01

Forgatókönyvek:
1)Románia nyer Hollandia ellen, olaszok-franciák mennek a levesbe.
2)Románia Hollandia döntetlen, románoknak lesz 3 pontjuk, francia-olasz ha döntetlen ugyanúgy kiesnek, ha nyer valamelyik, akkor továbbjutnak
3.)Hollandia bezúzza a románokat is 5-1re, olasz francia döntetlen, mindenkinek 2 pontja lesz a 3. helyen.
Na ez lenne az igazi vicc... :D

Gecc 2008.06.13. 22:42:10

Varhidi az osszes sutyesz szakerto kozul a legertelmesebb, es meg ert is hozza. A tobbi egy rakas ganaj!

liidiiia 2008.06.13. 22:48:27

gecc, pedig legalább legálisan lehetne a táskádon hello kitty!!!! (perszehogy nekik, a 2 lejánykádnak vinnéd hivatalosan!! persze...) :-D

lapi,
"lidia, mert amikor olvasom a hsz-eidet, fogom a fejem, hogy ezt én így nem bírnám kicizellálni, szal tökbunkónak érzem magam"
lapi, én meg sótlannak magamagam. szítiszta kálvinista refi őseim jutnak eszembe, a fekete nyakig zárt ruháikban, a szinte kopaszra kontyba leszorított hajukkal, amint a hófehér, makulátlanul tiszta templomba ülnek, oszt komolykodnak, mert az élet nem derűre való, és a bűn ottand kezdődik, amit élvezünk, lettlégyen az bármi, mer az élet kérem munkára és komol gond--olatokra való!... naszóval a sótlanságom rögvest be is idéződik, amikor belegondolok a te humorod mellett az enyém hiányába. szerencsére általában olyan jókat nevetek, hogy ebbe a 2ségbeesésbe önnönmagammal kapcs ritkán hullok bé. de azért nemcsak ma jutott ez eszömbe!
békepipa? :-DDDDDDDDDD

liidiiia 2008.06.13. 22:59:44

tulok, nekem nem jön le, hogy miért köpködőkaloda az? egyik kezük meg egyik lábuk volt azoknak a szegényeknek benne? vagy kettejüknek? vagy hogy? és mér köpködő? sajátos...

lapi 2.1 2008.06.13. 23:01:24

peace & pipe? bármikor!!!!

télleg imádok röhögni, apám mindig mondta, fiam te teljesen infantilis vagy!

mire én:

www.youtube.com/watch?v=rAivJzbaokI&feature=related

lapi 2.1 2008.06.13. 23:02:09

pipe az nem is pipa...

lapi 2.1 2008.06.13. 23:05:53

és nem erre gondolunk, mert rögtön jön ovi és adótcsökkent már júliusban!!!

www.youtube.com/watch?v=zaiFu3BpwIU

liidiiia 2008.06.13. 23:14:07

lapi, :-DDDDD , +na az a csecsemő!!!! szerencsére még nem rögtön alvás előtt vagyok :-D

nonestvolentis 2008.06.13. 23:17:21

Én a románok helyébeh új himnuszt vezetnék be:

www.youtube.com/watch?v=60og9gwKh1o

Ezt lehet lelkesen dalolászni... :D

liidiiia 2008.06.13. 23:49:04

én is jóéjtet :-)

liidiiia 2008.06.14. 00:38:03

gecc, haha, megnéztem vagy 10szer, az amikor belenéz a fekete!!!! konnektorokkal a kamerába! nagyon nagyon aranyos. a mud phobiához meg nincs is mit hozzátenni, haha. vííííííííííííí :-)))))))))

Gecc 2008.06.14. 00:40:49

Tudtam, hogy tetszeni fog! :-D
Milyen mar, hogy a ruszu fobias a sarra! Oszt csak a mellso labain van egy kedves kismeretu zold gumicsimma. :-D
Hat ez nagyon jo. Kar hogy nincs hozza forraskod, mert beposztolnam magamhoz.

Biztos mindig vesznek majd neki nagyobb meretu csimmakat, ahogy novoget.
Nagyon bugris! :-D

Gecc 2008.06.14. 00:44:34

Azert nagyon bugris :-D, mert csak a mellso labain erzekeli a sar fobiat, a hatsokra nem is koncentral. Szerintem nem is tudja, hogy vannak hatso labai. :-D

Na jo ejt! :-]

liidiiia 2008.06.14. 00:51:33

jaja, pont ilyesmiken derültem én is,
hatalmas egy példány :-DDDDD
jóéjt :-)

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.06.14. 02:06:09

Én kérek elnézést, de péntekpóker volt; most így visszatámolyogva a kocsmafelé, látom, hogy bezárt (ha lehet ezt értelmezni ezen a halmazon), szóval reggelfelé jönnék vissza, válaszolva a nekem címzett felvetésekre;

Amolyan sika kasza érzésem van:

Bujkálva közelebb megyek
Most a házhoz
Látom a melegét
Orrom ablakához
Nyomom, hogy érezzem
Is, és ne csak lássam
Ennyi kis orrnyomot
Már régen nem találtam

Mint ezen az ablakon
A magamé mellett
Látszik, hogy ez a ház
Másoknak is kellett
Abból a sok forintból
Amit éneklésért kapnak
Boldogan énekelnek
Míg csak meg nem halnak...

lapi 2.1 2008.06.14. 07:02:00

jó reggelt! :DDD

tulok, nem szóltál a kaszáról (póker), amiből arra következtetek, tegnap vesztettél. :D

én megnéztem ovit az estében és megnyugodtam.

ez az ember a görögöknek drukkol!!! na b+, az egyetlen anti-focit játszó csapat az eb-én. imádom görögországot, de aki a görög csapatot szereti nézni....

:DDDD

hölgyválasz 2008.06.14. 07:59:22

Szomorkám lassan széthagyott,
-szegény szivek-
de most belibbentem legott,
serény hívek,
kiknek kívánok szép szombatot!:)

Tulok, itt erre az ad hoc kis nyúlfarkincára tiéd inspirált, kipöttyent belőlem, csak úgy, / mondjuk olyan is :)/mert nagyon tetszett a fentid, nyilván saját.
A befejezés meg telitalálat !:)))
Én mindig értékeltem, ha van valakiben ilyesmi véna, én is meg-megcsapolom magamét néha,
s bár csak cseppekben csurog, agyam ilyenkor lázasan jár, lábam meg csak ácsurog :)

Tegnap nem jártam semerre, csak Malacnál reagáltam egyet Lidire, azt fontosnak tartottam, /busszus, hsz/cm2 -ben vetekedve lassan Lidi és Lapi méreteivel, ami- lássuk be mi hárman, ja bocs, test is szétterült teljes nagyságában !:D- malacnak bazi feladat és türelemjáték lehet, míg lereagál mindannyiónkat :D/ szóval sehová nem írtam, de egyébként up álhír, no érzelmi lejtő, csak épp fáradtság és foci, meg itthoni tesz-tosz, bár nem mintha ma másként lenne.
De majd biztos jövök, egyszer, ......esetleg,......talán....:)))


Üdv Mkinek !:)

lapi 2.1 2008.06.14. 08:11:27

szia hölgyi! :DDDDD most szeretném azt mondani, hogy te x.p. költő reinkarnációja van, de nem jut eszembe egy sem akit passzolna. mert sem petőfi, sem ady nem illene az egyéniségedhez. (józsef attilát meg nem bírom jobbosnak elképzelni! :DDDD.)

több költőt pedig nem ismerek, ezeket is csak azért, mert a pénzeken rajta vannak. amennyire emléxem józsef attila komcsi volt, ezért tették fletóék a 20 ezresre. pedig pont úgy néz ki a költőóriás, mint a deák tér felülről.

úgyhogy te hölgyi reinkarnációja vagy és ez így van jól a világnak! :DDDD

Gecc 2008.06.14. 10:00:30

Jo reggelit!

Az epervasarlashoz valo keles, reggel 7-kor... erdeklodes hianyaban elmaradt! :-D

Ennek oka egyben az is volt vala, hogy a fejem eppen dung-dung golyokkal bombazta a nemet hadsereg. A jobb orrlukam is bedugult!
Most pedig kezdek magammal valamit... ha a jo szomszed elott nincs itt az oreg eper arus holgy, akkor irany a piac. Remelem a sok naplopo nem nyulta le az osszes epret! Ja es oldalas is kell! :-D

hacsaturján 2008.06.14. 10:21:54

mán reggel megjártam a piacot, epret nem vettem, mert muff íze van, az meg ölég illúzió romboló, viszont a pilisben vadul érik az erdei szamóca, nyílik a margaréta, nincs is jobb, mint ottan fetrengeni csak az a baj, hogy mások addig összeszedik előlem a vargányát.

lapi 2.1 2008.06.14. 10:37:10

hella! én meg reggel láttam, hogy konrád sokat heverészik és nézi az eget, verebes meg nem érti. :DDD

hacsaturján 2008.06.14. 11:13:52

hűbazmeg, csúcs vót, amikor a verebes kijelntette, hogy ő értelmiséginek tartja magát, de ezt most nem érti. akkor én lezuhantam az ágyról a röhögéstől, szegény konrád meg feszengett, mert ő mégsem zuhanhatott ki a fotelból egyenes adásban. :)))))))

Gecc 2008.06.14. 11:24:09

Nincse' eper, aszontak a piacikofa nenik! Vege a szezonjanak is, ami meg van, az rohadt... nem ajanlotta megvetelre. Aszonta ne fog jolesni.

hacsaturján 2008.06.14. 11:39:37

biztos én is olyan epret vettem a múltkor, amin a kofa néni már sokat ücsörgött, aztán azé vót olyan...

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.06.14. 11:52:59

jó 'pot!

lapi: értem én a viccet, nyugi. A krikett szabályait azonban én sem. Meg úgy általában ezeket a trópusi játékokat (állunk fél órát, fél perc rohangálás, állunk fél órát) mint a baseball, krikett és társai nem is nagyon szeretem. Ellentétben a kézilabdával, ugye. :)

liidiiia:
"nézni télleg csak a női kézit szokta"
naugye, hogy ugye? :)

kaloda: a linkelt képen egy egyszemélyes alkalmatosság van, az úgy működik , hogy egy nyak + két kéz helyezendő el benne. A köpködőkaloda ennek a duplázása, a két delikvens egymással szemben foglal helyet, Nyak, kéz, kéz, kéz, kéz, nyak sorrendben. És akkor mehet a neve szerinti meccs.

hölgyi: jaj, kedves, vagy, de én ilyet nem bírok kisajtolni magamból. Ez Lovasi (Kispál és a borz), még '94-ből. A szám címe Sika, kasza, léc. Ami a gitározást, kasszához járulást és a művház elhagyását, a hakni folytatását jelentené.
(Ez talán még Gecc rajongói korszakába is belefér)
a teljes vers itt:
www.kispalesaborz.hu/#id=6&k=4&s=45
(a "nem járok meg mélységeket" rész, az egyik személyes kedvencem)

lapi: a póker tegnap kisnyereségű volt. (a söröket természetesen nem számoljuk a szaldóba, az mérlegen kívüli tétel)

JA, a nemjobbos költő:
bakker, neki köszönhetjük a "Nem, nem, soha!" szlogenünket is! (mondjuk, nem a legjobb verse)

József Attila: Nem, nem, soha!

Szép kincses Kolozsvár, Mátyás büszkesége,
Nem lehet, nem, soha! Oláhország éke!
Nem teremhet Bánát a rácnak kenyeret!
Magyar szél fog fúni a Kárpátok felett!
Ha eljő az idő - a sírok nyílnak fel,
Ha eljő az idő - a magyar talpra kel,
Ha eljő az idő - erős lesz a karunk,
Várjatok, Testvérek, ott leszünk, nem adunk!

Majd nemes haraggal rohanunk előre,
Vérkeresztet festünk majd a határkőre
És mindent letiprunk! - Az lesz a viadal!! -
Szembeszállunk mi a poklok kapuival!

Bömbölve rohanunk majd, mint a tengerár,
Egy csepp vérig küzdünk s áll a magyar határ
Teljes egészében, mint nem is oly régen
És csillagunk ismét tündöklik az égen.

A lobogónk lobog, villámlik a kardunk,
Fut a gaz előlünk - hisz magyarok vagyunk!
Felhatol az égig haragos szózatunk:
Hazánkat akarjuk! vagy érte meghalunk.

Nem lész kisebb Hazánk, nem, egy arasszal sem,
Úgy fogsz tündökölni, mint régen, fényesen!
Magyar rónán, hegyen egy kiáltás zúg át:
Nem engedjük soha! soha Árpád honát!

(1922. első fele)

"pedig pont úgy néz ki a költőóriás, mint a deák tér felülről."
Hogy, mi hogy?

És akkor gyors szabadasszociációs roham:
1., Deák tér (Erzsébet tér, Gödör) Ma még lehet adakozni a Tilos rádiónak, hamár a frekivel szopatja őket az ORTT.

2., A mostani Rubiconban (nagyon erős szám lett) többek között az első magyar óceánrepülésről (Justice for Hungary), a középkori házassági szokásokról (lidia kőkemény refi ősei), és Benes elvtársról. (ez nem tudom, hogy jön ide, de nagy magyar szemmel ugye nagy köcsög volt)

3., Holnap du a királyi TV-n Ötödik pecsét, érdemes.

Mindenkinek további jó kocsmázást, viszem kistulkokat leadni a megőrzőbe, mert bulizhatnékunk van. :)
(mondjuk Bikini koncert lesz, ami annyira nem vág majd földhöz, de utána remélem egy szépívű házibulit tudhatunk majd a hátunk mögött)

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.06.14. 11:56:00

(utcáról visszakiabálva)
Jaj, lemaradt!
lapiiiiiii: hátha belefér az új posztba!
www.youtube.com/watch?v=xInA9_y2o1E&NR=1

Gecc 2008.06.14. 12:00:35

Tulok

Huuu, nagyon jo a Kispal honlapja. Nagyon fajan megcsinaltak... ammeg meg jobb, hogy egy regi szammal (Tokeletes helyettes) indul a honlap! :-]


"3., Holnap du a királyi TV-n Ötödik pecsét, érdemes."

Esztet meg koszonom, mint figyelmeztetes! Az egyik legjobb magyar film es legjobb regeny!

hacsaturján 2008.06.14. 12:20:41

és mijjen aktuális felhangjai vannak! tessenek majd alaposan figyelni a latinovits-nagy gábor féle beszélgetést!

Gecc 2008.06.14. 13:52:59

Lapi !!!

Csinlatam akkor egy uj sablont, Aktiv 2008.06.14 cimmel, most az megy.
Ezen felul az uj poszt eleje tokeletesen passzentos Firefoxra! Aszt is megcsinaltam!

lapi 2.1 2008.06.14. 13:57:02

kötelező darab! megathx tulok!!!!
ja, hacsa. nemrég vettem 499 huf-ért egy turkálóban, rögtön megnéztem megint. megáll az idő kategória. vissza gépházba.

sziligan 2008.06.14. 15:58:28

lapi

Ennél nagyobb káosz lesz ?
www.youtube.com/watch?v=GAxQ6hcuGHM&feature=related

Mert káosznak ez is káosz, de a szerzőpáros második tagja kicsit erősebb (Shakespeare – Kurosawa).

liidiiia 2008.06.14. 16:05:20

Sziasztok :-)


Hölgyi, mijaz, hogy talán????????????? Khm khm!!!! :-)


Lapi, ez a káosz cím nagyon izgi!!!!!!!!! A tulok ált belinkelt quimby káosz is extra extra szupi, sőt nekem az a technós is teccet, amit tennap mutattál, ami megaritka, h techo teccik, de érdekes vala a képi világa is. Jó írást!!!!!!!!!!!!!! :-)


Gecc,
Mud phobia pig gets its own boots témakörben, amin azóta gyakorlatilag egyfolytában somolygok, még álmomban is:
1. ezzel a megjegyzésseddel együtt ez az év videója is lehet: “Azert nagyon bugris :-D, mert csak a mellso labain erzekeli a sar fobiat, a hatsokra nem is koncentral. Szerintem nem is tudja, hogy vannak hatso labai. :-D “ :-DDDD
2. ez nem hagyott nyugodni reggel, és nos, témában a kutatásaim eredménye:
Ennek csak az első 30 mp-e, de ennek a képein meg nagyon suttyom kis finnyás, mert beleirányozzák a sárba oszt ottan pipecmód tipeg:
www.youtube.com/watch?v=jc57_AvzzS8
ez egy hosszabb:
video.aol.com/video-detail/pig-in-boots/572800593
ez ugyanaz krumplireklámmal az elején:
video.msn.com/dw.aspx?mkt=en-gb&from=truveo&vid=8b6cc151-fea0-48c9-a98e-0258f4320bc3

(ez egy másik rüszü, és nem annyira suttyom, mint ciders, de ennek meg szív van az oldalán, ami valentin napra ideális :-)))) video.msn.com/dw.aspx?mkt=en-gb&from=truveo&vid=d1047833-4b7c-483e-8ca5-0c637dbeeb9e )


szép napot mindenkinek, menünk kicsit éppen el, ki az akváriumba, a száraz, védett otthonból :-)

Gecc 2008.06.14. 16:39:48

Szia Lidia!

Ez a malac annyira jo, hogy nekem is az volt ma az elso mas teendoim utan, hogy utana nezzek a neten. Mar be is posztoltam a Gecc blogon ugy 1 oraja. :-D

Majd csekkold le! :-]

lapi 2.1 2008.06.14. 18:00:20

kurosawat tiszteljük, de az én káoszom ennyire nem lesz véres. inkább reménnyel teli. :DDDD

Preskin 2008.06.14. 20:29:52

Helló lapi
A svédeknek drukkoltam,mégis
kikaptak.Deviszontellenbenalighanemmeghiszemazt
a szpíkernek volt igaza amikor a végén aszonta,hogy
reális volt a végeredmény,merthogy: az a
csapat nyert amelyik AKARt nyerni.Szóval aki dagonyázik
az "ezvan,jójezígynekem,majdleszvalahogy"-ban az ELBUKIK

lapi 2.1 2008.06.14. 22:16:05

sziasztok. igazad van pelikán, bár a franciák és olaszok mennek haza. én még a horvátokat sem írom le. jó az eb.

hölgyválasz · http://holgyi.freeblog.hu 2008.06.14. 22:31:54

Nah, hát jó'stét Mindenkinek!

Hasznos napom végén azért csak megérdemlek egy kis kocsmázást!

"lapi · lapi.blog.hu/ 2008.06.14. 08:11:27"

"szia hölgyi! :DDDDD most szeretném azt mondani, hogy te x.p. költő reinkarnációja van, de nem jut eszembe egy sem akit passzolna. mert sem petőfi, sem ady nem illene az egyéniségedhez. (józsef attilát meg nem bírom jobbosnak elképzelni! :DDDD.)"

Nem lehetne mondjuk a Karafiáth Orsolya?:) Bár ő jelenben él, s manapság felkapott, ifjú költőnő, ámde ebbéli hitem kissé megbicsaklott, mikor Malac írt róla egyszer a blogjában, képekkel illusztrálva/ helyes kis nő/ s beidézett tőle egy verset is / Nulltündér/ na kérlek, volt az olyan... !
Tökre l'atr pour l'art költészet, bár éreztem benne a kétségtelen tehetséget, ügyesen bánt a míves szavakkal, lüktető ritmusban táncoltak a sorok, csak épp érteni nem értettem, mit akart kifejezni valójában velük, ami inkább bosszantott, mint lehangolt, mert azért voltak ötleteim...

Így azonban a csaj azonnal megihletett, s első hökkenet után, kb. 5-6 perc alatt, némileg hozzá hasonlatos elvontsággal, de mégis világos üzenettel odarittyentettem alábbi hsz-em:

Szürke távol ….

Arcán pille, ifjonti mosoly....
Múltté már az évekből merített riadt tekintet,
Szépsége megtöri színekre, szivárvány izekre,
Csak mi körülveszi, csak az komor....

Talányos lénye belémköltözik,
Áthat, lelkemben pendülnek,moll-ba csendesülnek,
e némaságban magam keresem, s ha mégsem lelem,
Tünde fénye azért bennem őrködik.

Mint gyöngyök, előttem szavai....
Mi néki adatott, ősi erény, én csak koldusszegény.
Pulzáló félelmem gúzsában,
kusza idegszálak húrjában,
ott van Ő, a Nő,
az Orsolya,
s ha férfi lennék,
szépet Felé emígy tennék !

Na de én csak egy buta-liba,
kinek gigáján akadt a hiba,
mármint a kérdés :
-elismerve, s nagy–nagy meghajlást eszközölve Orsolya tudománya előtt, ami a dallamot, ritmust, a színes – bűvös szóhasználatot illeti - DE MI A PHASZRÓ’ IS SZÓTT EZ A VERS ??!!??

Mire Malacka :
" :))) Nah, ilyen kommentekért érdemes blogot írni!" /stb...stb/

Mire én :
héjjahujja, hát hájjal kenegetnek ! - de ezt már csak magamban, oktalanság és elbizakodottság lett volna Előtte feltárnom, milyen jól esett dícsérő megjegyzése :)

S Lapikám, ha nem is találtál up megfelelő alanyt, kinek is lehetnék a "re"-je, azért én has. jó érzést könyvelek el magamban megjegyzésed kapcsán, ha szabad :)))

*

Tulok, ugye nem gond, ha kinéztem belőled azt a verset ?:))))

*

Húúú, hajszás egy meccs ez a mostani !

nonestvolentis 2008.06.14. 23:37:53

Görögország kiesett. Lehet így még Viktor kormányfő egyáltalán?!?!
:DDD

Na jó éjt mindenkinek!

lapi 2.1 2008.06.15. 08:29:43

jó reggelt! :DDD

ilyen ronda esős napra régen ébredtem, de én nyáron ezt is szeretem, mert legalább nem akarok kimenni - legalább újraírom a post-ot. ami pedig tegnap 90%-ra kész lett.

gecc et látja a cuccot, mert vele megosztottam az admint. egy órán belül publikáltam volna. csakhogy reggel szokásom szerint korán keltem. szokások rabjává vált öregemberré gyűrt az idő, ezért tisztában vagyok vele, hogy 120 másodperc áll rendelkezésemre, hogy megetessem a misi macskánkat. (abban a pillanatban, hogy talpra állok rámveti magát és gátlástalanul terrorizál, hogy nyomban etessem meg, mert nyomban éhendöglik. mondom neki: "misi bazdmeg, olyan kövér vagy, mint egy disznó, várjál már, mert behugyozok mindjárt zabál6c!!". szal a kávét benyomom és rohanás egy újságért, ajtó bezár és végre nyudodtam olvashatok öt percet.

hát elolvastam mégegyszer a debreczeni írást, amit tegnap malacka felhozott. :DDDD

és kurva jót röhögtem, mert debreczeni télleg 89 óta ismerek. még whippy is egy osztályba járt a lányával.

kecsón két választókerület van. 90-ben debreczeni az egyikben indult és nyert az első körben, én meg a másikban és lettem második az mdf-es józsa fábiánnal szemben.

nagyon jól ismertük egymást, bár sohasem jártunk össze. ma is normális köszönőviszonyban allok vele. óriási baromság, hogy szoci lett, vagy libsi. az a faszi pont úgy megírta a népcsabiban antallék alatt, hogy göncz egy "ficam" az alkotmányos berendezkedésben, ha valaki elég öreg hozzá, emlékezhet mit kapott ezért "tőlünk".

na mindegy. a költészet nekem kicsit olyan, mint a komolyzene. kapisgálom, de nincs igazi "fülem" hozzá. ahogy "szemem" sincs a szépművészet teljesebb befogadására.

btw, hogy állsz a léda versekkel? nekem iszonyúan bejöttek, bejönnek.

mansonnak is. :DDD

akit viszont nem szeretsz. így más választok. mondjuk ezt.

www.youtube.com/watch?v=JFWPeVfWB9o&feature=related

érdemes figyelmesen hallgatni és nézni (egyszerre) a klippet. ami zseniális. 21 század. ha nincs két óra egy filmet megnézni, 4-5 perc akad mindenkinek. itt a káosz, mert benne van a trabant is, meg jézus. de főleg a szerelem totális reménytelensége. ami miatt bír annyira gyönyörű lenni, mint maga jézus a kereszten. ha valamit becsülök a keresztény vallásban manapság az jézus a kereszten. pedig ha valamivel ezzel izlásbelileg csúnyán visszaélnek, gondolja csak a vásári aranyozott keresztekre, vagy éppen arra jópofa akcióhősre mel gibsonra, aki csinált egy horrorfilmet. más kérdés, hogy az egyház hogyan bírt erre a szarra rácuppani, de ez nem az én problémám. szal ez a one is csak része a káosznak. viszont téged is meg malackát is nagyon szeretlek (ha nem értitek félre) debreczeni meg sztem jő és korrekt közíró. olyan igazi tanár, akár jóban is lehetne malackával, ha egy suliban tanítottak volna. :DDDD

fennhagyom a régit vázlatban, gecc et lesz a tanú, hogy érdemes volt-e kidobni. :DDDD

lapi 2.1 2008.06.15. 08:51:59

szia pelikán! :D ugyan ez kocsma, nem tárgyalóterem. nehogy lidia, vagy tulok azt higgye, a csapos a pincében vedel és nézi a junyoszton az eb-ét, ezért baszik kinyomni az új postot. mindössze ezt igazolhatja gecc et, ha felébred végre ezen a sötét esős reggelen. :DDD

hölgyválasz · http://holgyi.freeblog.hu 2008.06.15. 09:14:53

Jó reggelt !:)

Először is kösz, hogy ezt a zenét választottad !:)))
*
Debreczeniről csak annyit, hogy nincsenek benne finomságok...
Nézd. A Gyurcsányról szóló könyvében olyan részletekbe is belement, amiből nekem nem az őszinteség jött le, hanem a hülyeség.
Nem volt annyi esze, hogy finomítson a képen, ti. hogy mekkora pötsről ír, akinek ármánykodásait veti épp papírra! Ez tudod a stílusérzék hiánya, és itt e szót nem írói státuszában, stilisztikai értelemben használom.
*
Léda versek...
Fantasztikusak!
Általában közel áll hozzám a költészet.
A világa fog meg, a kifejezésmód maga, a technikája ; a fegyelem és figyelem, amivel meg tud születni, a tehetség, és meccsoda óriások éltek, akiket csodálni lehet!
És mindent, bármit el lehet mondani versekben, én eccer pl. már anyáztam is jókorákat, rímekbe szedve!:DDD
*
Nem is értem, minek tetted félre azt a 90%-osat, há' bolond-e vagyol-e ?!
Na, majd meglátjuk, megérte-e, igaz, ha emezt meg sose, akkor hogy tudom eldönteni ?:DDD
Üdv:)

lapi 2.1 2008.06.15. 11:00:20

persze, hogy bolond vagyok hölgyi! nem is hiszem el rólad, hogy csak most jöttél rá. volt néhány amerikai haverom. egymástól függetlenül abban voltak egységesen, hogy lapi is crazy. nekem káosz-kezelésre ez jön be. :DDDD

ps: debi ovit érintő cikkében egyetlen állítást sem cáfoltál. :DDDD

lapi 2.1 2008.06.15. 11:28:59

semmi baj, pelikán. értelek és majd a post-ban benne lesz a válasz. megjegyzem, te is csak minősíted, ám nem cáfolod debreczeni egyébként kitűnően megírt cikkének egyetlen megállapítását sem.

nol.hu/cikk/495494/

Pelikán · http://ferologia.blog.hu/ 2008.06.15. 12:03:39

Szia lapi!
Ezt a cikket cáfolni olyan mint azt bizonygatni boszorkányok pedig nincsenek.
Vicc.
2008-ban imrédit, horthyt, stb emlegetni az nevetséges.
Üdv Pelikán

Pelikán · http://ferologia.blog.hu/ 2008.06.15. 12:07:24

Idézhetném neked fletókád 89-es mondatait, minek közben, mint tudjuk demokrata lett és Nagy Imrére emlékezik.

Preskin 2008.06.15. 12:21:43

lapi · lapi.blog.hu/ 2008.06.15. 08:29:43
valahogy ez jött le, győzikéstül :
SANZON
Ha már öreg leszek:
lesz öt macskám, és kilenc ebem,
és lesz, aki mócsingot mér nekik,
igen, lesz majd egy hentesem...

Igen, talán ha már öreg leszek,
s a villakertben látom játszani õket,
a törpék és a szökõkút között,
igen, s na persze: el-elrévedek –

Most aztán végképp furcsa lenne, ha
prófétaként végezném, zsinegen,
s nem lenne villakertem, se ebem,
se macskám, se hentesem...

Ó, persze, mondanák a macskagazdikák,
na, persze, mondanák a kutyagazdikák,
hát, persze, mondanák a villagazdikák,
így végzi mind, mondanák, hát igen.

Valamit tenni kell már, azt hiszem,
mielõtt ideér a Semmisem,
óh macskagazdikák, óh, villagazdikák,
valamit tenni kell itt, hát igen.
L.M.
:-)

liidiiia 2008.06.15. 12:29:16

lapi, a káromkodásról éccaka ugrott be mrozeknek a kőszent c 1 oldalasa, amit imádok, és kár, hogy csak most, de soha nem késő. mondjuk a káoszhoz is illene, de nem találtam sajnos meg, majd még szétnézek. hah, sőt az ősződi beszédhez is!!! fény gyúlt elmémben. :-)

hölgyi, karafiáth óóóó-ról később a válasz, mert az gondolkodást és figyelmet igényel, és most ehhez az agyi vérellátásom, megfelelő mennyiségű táplálék időleges hiányában nem elégséges. :-)

tulok, a köszentről még csak az jutott eszembe, hogy a köpködő kalodába mér csak nőket raktak??? pl politikus férfijakat mér nem???? :-)

szép napot mindenkinek :-)

Pelikán · http://ferologia.blog.hu/ 2008.06.15. 14:17:25

„Tudom és ismerem, milyen nyugdíjasnak lenni ebben az országban. Látom édesanyámon, aki kétszobás lakótelepi lakásban lakik, aki csak akkor kapcsolja be a konvektort, ha nagyon muszáj, a konyhában pedig azért nem, mert a gáztűzhely úgyis ad elég meleget. Tudom, hogyan számolja és hogyan olvassa a gázórát, hogy hány köbméter fogyott ebben a hónapban.”
(Battyonya, 2005. szeptember 24.)
„Kaptam havonta 3700 forintot, és ettől nagyon boldog voltam, huszonkét évesen többet kerestem, mint az édesanyám otthon. És közben bent voltam egész nap a karon, bejártam a kollégiumba, ugyanúgy éltem, mint korábban főiskolásként, hisz amikor az ember nagyon KISZ-ezik, vagy ha bent van egy ilyen egyet emi mozgalomban, amikor nagyon sűrű az élet, úgysem jár órákra.”
(Mozgó Világ, 2005. november 7.)
stb

lapi 2.1 2008.06.15. 14:27:34

stalien, furcsa. az új post-nak kábé a felénél tartok talán belejebb. ladányi, vagy te írtad?

nonestvolentis 2008.06.15. 15:20:15

Küldenék egy klasszikust, elsősorban Geccnek.

Dónt mék vór enimór!!! :DDD
youtube.com/watch?v=--Vaz9jW054

Gecc 2008.06.15. 16:27:50

Nonest

Speak mint klasszikus... LOL
Ettol foggetlenul, ahogy O is mondana:
Riszpekt! :-D


FIGYELEM! Mindjart kezdodik az Otodik pecset az M1-en!!! Ha valaki elfelejtette volna!

Preskin 2008.06.15. 16:30:01

Üres a kocsma ?
Egy fröccs itt az ablak mellett oszt pá
.Gecc Te sertepertélsz ilyenkor?www.youtube.com/watch?v=bNiCzPoTNz8

6.Lenin 2008.06.15. 17:57:55

Jó napot!

amásik kocsmában /4Csöcsű/ mesélték ő is szerette a fletót,szegény kislány,

www.youtube.com/watch?v=mHNmyN6mPsM&feature=related

Bocs egy fröccsöt, meg staliennek is

hölgyválasz · http://holgyi.freeblog.hu 2008.06.15. 17:59:41

Stalien, csak azért üres, mert Lapi mester valahogy úgy járt, mint Pascal, aki azt vallja ; úgyis a végén tudjuk meg, mivel kellett volna művünket kezdeni.
Ráadásul a Csaposunk egy teljesen újba fogott, bár még így is teljesülhet a pascali axioma:DDD

6.Lenin 2008.06.15. 18:03:47

Ja,még annyit, ez akkor volt/lesz/,amikor a ferinek kiirták a parlamentben a szavazó táblára:

Game over,Frank!

lapi 2.1 2008.06.15. 23:24:03

MEGCSINÁLTAM!!!! reggel 7 óta szarakodok vele, de kint lesz 1 percen belül. kidöglöttem, mi tagadás. megvédtem debreczenit!!! éljen az mdf! :DDDDDDDDD
süti beállítások módosítása