Bookmark This Site

COMING - ÚT

"Ingrid Sjöstrand svéd költő Néha csontvázakról álmodok c. gyerekversében az anya megpróbálja megvigasztalni a gyereket, hogy "csak álom volt". Mire a gyerek: "Mintha sokat segítene, / hogy a szörnyűség itt belül van / és nem ott kívül." Ha a természet működésének fegyvertárában (sok más között) valóban megtalálható a káosz is, akkor nem csoda, hogy a káoszelmélet jelenségeibe lépten-nyomon beleütközünk - akár a külső természeti világban, akár saját belső világunkban. " Mérő László

Friss topikok

  • Gecc: Torrente is ezt a szarhazi Barcat szerette, nemde? Ehhh... hajra MU! (2011.05.28. 21:58) A vizsgálat lezárult, felejtse el!
  • Gecc: @hölgyválasz: Szia Holgyi! Mindenki megoregedett vagy nemtom, de az biztos. :-D (2011.01.31. 22:24) szöveg nélkül
  • jaegtoer: @lapi: Szia Lapi! Csak most látom hogy az szdf-fel kokettálsz. Az lmp már nagyon más? Üdv. (2010.02.02. 07:42) Elkúrtátok...
  • lapi 2.1: nem vagyok benne biztos, hogy vajon akad-e még bárki, aki olvassa a blogomat. mindenesetre csinált... (2009.10.28. 18:43) agycétén
  • lapi 2.1: bár gyurcsány iránti elkötelezettségünk továbbra is szilárd, mint a márvány, de a peresztrojka nev... (2009.06.05. 10:35) szezonzáró

HA KILÉPTEK – KILÉPEK BELŐLETEK (drámai bejelentés & személyes politikai vallomás)

2008.04.26. 18:17 lapi 2.1

 

 

 
 index.hu/politika/belfold/szdsz070329/ 37 évesen még a kontaktlencsén innen...fülelve. pócs péter plakátja.


A gyökerek - első politikai benyomások a gyerekkorban 
 
 
a blog személyes műfaj, ugye? hamár a blog internetes napló, ahogy a homepage is honlap. igaz, hogy a rákosi korszak kemény diktatúrájának idején születtem, mint egy ratkó-csecsemő (1953). (a kép baldalán maga marosán "buci" gyuri, aki fiatal még és nevet.)
 
és ezen a szomorú történelmi tényen az sem változtathatott sorsom alakulásában túl sokat, hogy apám vicces kedvében a hannibál utónévvel ajándékozott meg. valójában apám egy 29 éves ideggyógyász-jelölt volt a gyáli utcai kórházban és ő azt akarta, hogy csak hannibál legyen a keresztnevem, de akkor anyám ott a bábaképzőben közvetlenül a szülés előtt nagyon komoly formában válással fenyegette meg. így aztán kompromisszum eredményeképpen kaptam a tökszokványos lászló nevet, ami az első szig-emben alá volt húzva és mellette ott figyelt a hannibál. persze az anyakönyvezető nem vágta a helyesírást, így lettem hanibál, egy 'n'-nel. ez szerepel minden hivatalos okmányomban és két vizsgán mentem át ennek köszönhetően az egyetemen.
 
(nemcsak lenin et. kedveli miles davist, miles is hannibált.)
 
(rezeg a léc a vizsga végén, de inkább leesik, ez látszik a prof arcán, ahogy mintegy undorodva, de mindenképpen fintorogva lapozgatja az indexemet. „magának tényleg hannibál a 3. neve?” erre én szégyenkezve, szinte szégyellősen lehajtott fejjel halkan rebegtem: „professzor úr, apám nagy tisztelője a történelemből a híres pun hadvezérnek, szokta is emlegetni, főleg ha ivott előtte pár konyakot.” ha ezen elröhögte magát a prof (és mindkétszer elröhögte) akkor már megkönnyebbülten tettem hozzá: „apám nem iszákos, de ha mégis berúg alkalomadtán, akkor a hadik huszárokat szokta éltetni, mert azok bécset is megsarcolták!”)
most látom csak, rosszul tudta az öreg, a fiúk berlint sarcolták meg, ami azért csak nagyobb kunszt!)
 
jut eszembe a faterom és a varsói szerződés kapcsolata, mint politikai motiváció a gyermekkoromból. apám a 60-as évektől már a vidéki kisváros honvédkórházának ideg- és elmeosztályának főorvosaként védte a hazát és szolgálta a dolgozó népet, úgyis mint a magyar néphadsereg alezredese.
 
olyan 1965-70 között kétszer vett részt valamilyen varsói szerződéses katonai idegorvosi konferencián. elöször a megosztott berlin keleti szektorában, másodszor meg varsóban.
 
ebből két sztorija maradt meg bennem:
 
berlin: „tudod, jól beszélek németül, oroszul meg nem, szóval a német kollegával, hans-szal összehaverkodtam. el is cipelt magával mindenhova, meghívott az otthonába is. te ezek a németek hihetetlen nagy faszok! kőkemény kommunisták egyfelől, másfelől meg mindenki a nyugat-berlini tévét nézi. saját szememmel láttam, ahogy pár katonatiszt pont egy olyan filmet nézett egy klubszobában, amelyik kifigurázta a vörös hadsereget. hát a térdüket csapkodták a röhögéstől.
hans meg egyik nap elvitt egy ruszki laktanyához. ott nem hagyhatják el a laktanyát még a tisztek sem, nemhogy a kiskatonák, akiket nálunk moziba visznek, igaz csak csoportosan. ott volt egy laktanya a város közepén, pont úgy nézett ki, mint egy börtön, minden ablakon rács. a ruszki kiskatonák fogták a vasat, mint a majmok az állatkertben és néztek ki az utcára. ez az ndk-ás katonatiszt (hans) meg gúnyosan hüvelykujjával rájuk mutatott a válla fölött: „íme a győztesek.”
 
varsó: „hát ezek a lengyelek oltári nagy faszok! volt egy búcsúest a résztvevőknek, talán 20-30-an lehettünk a vendéglátókkal együtt az asztalnál. a lengyelek meg a ruszkik iszonyatos tempóban kezdtek vodkát vedelni és muszáj volt inni velük. ahogy kezdtünk berúgni, a lengyelek először fennhangon szidták a németeket, a német kollega kicsit meg is sértődött. a ruszkik viszont ezen annyira fellelkesedtek, hogy még gyilkosabb iramot kezdtek diktálni szeszvonalon.
csakhogy a lengyelek még jobban berúgtak ily módon, rögtön el is kezdték hát szidni a ruszkikat, akik ezen megsértődtek és elmentek máshová inni. félóra múlva már seggrészegek voltunk, a lengyelek ekkor váltottak és kőkeményen zsidózni kezdtek.  
 
a gimnáziumi évek ugyanakkor ezzel a politikai háttérrel valahogy rebelissé tettek, bár ebben mind a "satisfaction" (getno), mind a "ne gondold" by illés zenekar, - némi szerepet még játszott. (lásd bambi vs coke című frappáns kis post-omat.)
 
 
 
Az eszmélés (kisz)
 
 
68-71 között jártam gimibe. kezdtem a kecskeméti katona józsef gimnáziumban, így nyilvánvaló az összefüggés. debreczeni józsefgyurcsány ferencantall józsef ördögi háromszögének foglyává váltam már szinte gyerekfejjel.
 
meg is lett a hatása, mert pontosan 1970 szeptemberében a vonyarcvashegyen kezdtük a tanévet egy óriási építőtáborban. egy hatalmas sátortábor él az emlékeimben, ahol még egyetemisták is voltak! síneket szedtünk fel, de ez mindegy. a rohadt komcsik már akkor is meg akarták szüntetni a szárnyvonalakat.
 
úgy látszik ez afféle visszatérő betegség lehet náluk, mint a fidesznél, hogy folyton megfigyelik őket mégpedig közpénzből, esetleg kapolyi pénzén, de azt úgyis lopta a néptől a gazfickó!
 
az egyetemisták minden este berúgtak és mi őszinte tisztelettel néztünk fel rájuk. a melónak a második hét péntekén lett vége. hazautazás máv-val másnap reggel. na most mi 3-an (dezső és laci, utóbbi eggyel járt alattunk, dezső meg igen vad gyerek volt és osztálytársam.)
 
akkoriban a gimiben a kíméletlen politikai harc a tanárok és diákok között cigizés és annak üldözése területen zajlott és ennek a szabadságharcnak a radikálisabb szárnyához soroltuk magunkat. mi a közeli elhagyott temetőben csongor szivart szívtunk csakazértis!!! méghogy cigi? az a lenézett amatőrök műfaja volt.  
 
nem csoda, ha így 3-an elérkezettnek láttuk az időt, hogy berúgjunk. hozzáteszem, hogy életünkben először, mert akkora vagányok azért mégsem voltunk, hogy ezt a tanárok előtt korábban megtettük volna.
 
 
pontosan emléxem, hogy kevertekkel nyitottunk. nem is fedném fel a kínos részleteket, de a táborba vezető visszaútnál már kockásan működött a memória. (black out közeli állapot)
 
ne szépítsük, ruhástól belegázoltunk a nádasba, közvetlenül a tábor mellett, már másnap lövésünk nem volt, végül hogyan és mi módon jutottunk kerítésen belülre.
 
namost a végeredmény számít. az erősorrend.
 
ilyen állapotban lehettünk kábé, bár mi eszköztelenebbek voltunk a kollegáknál:
 
 
a meccset megnyertem, mert én elájultam a sátorban, de másnap simán hazavonatoztam a többiekkel.
 
szorosan másodiknak futott be az alattunk járó, így egy évvel fiatalabb laci. ő azzal maradt le az aranyéremről, hogy azért elalvás előtt még behányt a sátorba.
 
dezső viszont alkoholmérgezést kapott. már kezdett lassulni a szívverése, amikor hívták mentőket, de azok közölték, hogy részeg disznóért nem jönnek ki. ezért valamilyen kiszbizottsági faszi (aki aznap jött, mert állítólag valami rendezvény is volt a búcsúestén, de erről ne kérdezzen senki!) warsawa márkájú szolgálati gépkocsijával szállították be a haldokló dezsőt a közeli tapolcai kórházba, ahol kapott egy-két életmentő injekciót és egy korrekt gyomormosást. viszont útközben valahogy mégis összerókázta a verdát, amit én utólag annak tudok be, hogy ez egy szar autó volt, ami baromira rázott ráadásul.
 
ezeket az apró háttér-információkat egy tanáromtól következő hétfő reggel tudtam meg, azt mondta, azért nem lehetett eltussolni az ügyet, mert a kisz-faszi kurva ideges volt a hányás miatt és fegyelmi felelősségrevonást követelt. sikerrel, tegyük hozzá, mert délutánra statáriális ízű eljárás keretében mind a hárman igazgatói rovót kaptunk, aminek kiosztása során közölte velünk a diri, hogy még egy botlás és simán kibasznak minket a gimiből.
 
nagyvilági társasági figuraként egyetlen hagyományos iskolabált sem hagyhattam ki. viszont az erős fegyelmi helyzetem miatt fel sem merült bennem, hogy az 1970. februárjában esedékes bálon akár egyetlen korty piát is fogyasszak.
 
 
a haverok szombat délután nálunk gyülekeztek, s hoztak magukkal egy srácot. pont olyan volt, mint steinmann a "tanár úr kérem"-ben karinthy-nél. nem volt semmi bajom vele, de nagyon más társasághoz tartoztunk a gimin kívül és a szünetekben egyaránt. namost steinmann hozott magával egy üveg sztolicsnaja vodkát, amit épp akkoriban akcióban árusítottak a városban.  
 
kurva hideg volt meg hó. mi, a priuszosok nem is ittunk, viszont a feldobott hangulatú kis steinmann az 1,6 km-es úton (ruszki bicikli kilométer számlálójával korábban magam hitelesítettem és hol volt akkor még a google-pedometer? na nem ragozom, a gyerek annyira bebaszott, mire elgyalogoltunk a gimibe, hogy alig tudtuk becsempészni a bejárathoz legközelebbi wécébe. akkor már ájult állapotban volt, bár hányni még tudott.  
 
ami ezután történt az már a kalandfilmek világa. néhány 17 éves őrült képes csak két és fél méter magas kőkerítésen átemelni egy gyakorlatilag hullarészeg magatehetetlen testet és vinni a sötét utcán, mint egy óriási és kurvanehéz hengert. egyikünk a lábát fogta, a másik a vállát, a harmadik pihent. aztán csere.  de rohadt nehéz volt, az biztos, pedig nem is volt dagadt a srác. még szerencse, hogy közel laktak a leninről elnevezett lakótelepen. ahol szerencsésen átadtuk a kissé megrökönyödött szülőknek a kis steinmannt. udvariasan közültük még, "amint látják, mi józanok vagyunk, nem tehetünk semmiről etc". komolyan hősnek éreztük magunkat, hogy megmentettük a srácot az igazgatói rovótól, mert tényleg csoda volt, hogy nem szúrták ki a tanárok.
 
csakhogy azzal nem számoltunk, hogy hétfőn az anyuka, vagy apuka berohan a dirihez őrjöngve azzal, hogy a fia annyira berúgott a bálon, hogy mentőt kellett hívni az éjszaka, mert majdnem megállt a szíve. (valójában ua történt vele is, mint dezsővel fentebb, csak steinmannért kiment a mentő.)
 
a magam részéről elég indulatosan mondtam a többieknek: „bassza meg, nem azt kívánom, hogy steinmann is kapjon igazgatói rovót, de az kurva nagy igazságtalanság, hogy én kaptam, pedig én még csak be sem hánytam és pláne nem kellett kórházba szállítani!!!!”
 
ettől még nem mentem volna át nagykörösre, nem hagytam volna ott azt a szar gimit március 1. napjával, mert szerettem a haverjaimat, így viszont dacosan húztam el egy vadidegen szomszédos kisvárosba, ahol senkit sem ismertem. ráadásul év közben és koleszosnak! (ez utóbbi státuszomat bejárósra cseréltem negyedikben.)
 
erre a radikális váltásra azért szántam el magam, mert a kémián a rettegett baranyi tanár úr felállított az óra elején és 10 perces kis szózatban közölte az osztállyal, hogy milyen alattomos szemét egy állat vagyok, mert berúgattam a szegény steinmannt.
akit persze addig azt hittem pont én mentettem meg egy szűk baráti társaság beltagjaként és hiába mondtam annak a faszfejnek, hogy vigyázzon a vodkával, mert mi az ősszel csak kevertet ittunk mégis megbasztak minket egy rovóval.
 
namost ez úgy jön a subjecthez, hogy a kisz-be folymatosan vették fel a tagokat az osztályból. az általánosságban is kifogásolható magatartásom miatt én a sor végére kerültem. már talán csak 2-3 arc maradt, amikor apám kapcsolatait kihasználva átmentem a nagykőrösi arany jános gimibe, ami akkoriban állami suli volt. ott viszont a kérdésre, hogy be akarok-e lépni? határozottan visszakérdeztem. hogy kötelező? tanár zavartan válaszolta, hogy nem kötelező, de…
 
 
mire én vigyorogva közöltem: ha nem kötelező, akkor én köszönöm, de nem lépnék be egyelőre, még fejlődni szeretnék kicsit. (különben a gimi tök jó volt, sokkal normálisabbak voltak a tanárok, még cigizni is lehetett 3.-tól legálisan az udvar sarkában.)
 
 
akkor már a markomban tartottam a komcsikat. következő évben felvettek ugyan szombathelyre a tanárképző népművelő könyvtár szakára, de ott meg az volt a baj, hogy megnőtt a hajam és baszogattak a tanárok miatta. úgy be-beszólogattak néha, hogy amikor végzek és elmegyek kultúrház igazgatónak valamelyik faluba, ott nem fogják a népek tolerálni a vállig érő hajat. októberben már falcoltam is és a mom-ban lettem kifutófiú havi 1200 huf + összvonalas bkv bérlet fejében, amíg felvételizhettem a szegedi jogi karra. (valamit kellett mondani otthon, miért hagytam ott a tanárképzőt.)
 
tulajdonképpen volt a mom-ban egy csaj, aki miatt kicsit elhanyagoltam a felvételire való felkészülést, amúgy is rühelltem tanulni, nagy volt a túljelentkezés is, szal nem sok esélyt adtam magamnak. nem is spiláztam túl a felvételit, tudtam a történelem teszten (írásbeli) múlik minden, én meg évszámokban baszott gyenge voltam.
 
 
beosztottak a bölcsészkaron található auditórium maximumba. olyan szigorú felügyelőarcok figyelték, hogy senki se puskázzon. ült előttem néhány sorral egy hatalmas nagydarab szőke srác. fogalmam sem volt róla ki lehet, de gyanítottam, hogy valamilyen sportoló, mert nagy volt a nyüzsgés körülötte. na nem ragozom, lesúgta a hiányzó tételeket, valahogy őt nem basztatták a felügyelők. egy perc alatt ledumáltam vele, hogy segít és a szó szoros értelmében neki köszönhettem, hogy végül is felvettek. mindent lesúgott, fasza srác volt, na!
 
 
egy évig évfolyamtársak voltunk, aztán pestre vitte a sportkarrierje. egy későbbi vizilabda-legendának köszönhettem, hogy felvettek.
 
 
viszont azt tudtam, hogy a szóbeli felvételin valamit mondani kell a kisz-re. kemenes professzor elnökölte bizottság előtt vizsgáztam és egész jól ment, mert dumában mindig erősebb voltam, mint évszámokban és csatanevekben. 
 
ült az asztalnál egy olyan kisz-vezető fejű fickó. hosszú haja volt, de nem nagyon hosszú, kis szakálla volt, de nyírott. szal látszott az emberen, ki ő. márcsak azért is, mert ő volt az egyetlen fiatal az asztal túloldalán. kemenes prof. arról volt nevezetes, hogy megmondta a tutit rögtön a vizsga végén. de még zárás előtt megszólalt a kisz-fejű: „nem mintha számítana a felvételinél, de áruld el, miért nem vagy kisz-tag? látom nem egyházi iskolában érettségiztél.”
 
akkor elindítottam a dumát, hogy a gimiben a kisz olyan gyerekes volt…, blabla… tisztára, mint korábban az úttörőknél blabla…. gondoltam, az egyetemen biztos sokkal komolyabban veszik a kisz-t. blabla… ezért majd akkor szeretnék belépni, ha esetleg bekerülök. blabla…
 
blabala... ahogy a mester nyomja a "this is new shit"-ben:
 
 
mit mondjak, vigyorgott a kisz-fejű fickó, mint a tök, kemenes prof meg közölte: vegyem úgy, hogy felvettek.
 
 
annyire azért voltam akkor még elvi gyerek, hogy az egyetemen sem léptem be, igaz nem is cseszegetett soha senki ezért. és mivel nem volt nyilvántartás, a bíróságon azt hitte a kisz titkár (egy tök rendes hivatásos pártfogó, azóta neves festőművész), hogy én is tag vagyok. egy ideig el is járogattam évente kétszer a könytárteremben tartott kisz gyűlésekre, ahol 6-8 fiatal kolléga volt jelen. aztán egy napon szóltam lajosnak: „figyú, nem is vagyok kisz tag, sőt most léptem ki a szakszervezetből is. nem politikai okokból, hanem mert példaképem moldova györgy hőse: az a kisember, aki tagságtalansági könyvecskét akar kiváltani. lajos röhögött, ezzel le is zárult a kisz meghatározó szerepe szerény életemben. 
 
A politikai tudat kialakulása - a párt
 
 
hát az fel sem merült bennem, hogy belépjek az 1pártba. nem is igen forszírozta soha senki. 1977 és 89 között melóztam bíróságon, vállalatnál és mgtsz-nél egyaránt. bármenyire is jó lenne most elmondani, hogy jaj de nagy nyomás volt rajtam, de én mégse léptem be!!! meg ilyen szarságokkal jönni. a valóság azonban annyi volt, hogy semmiféle kurázsi nem kellett a be nem lépéshez.
 
mint ahogy úgy volt szar az egész kádár rendszer, ahogy legvidámabb barak is egyben. ismertem éppúgy rendes párttagokat, mint genya pártonkívülieket. meg vica versa. nekem szerencsém volt, meg nem is volt rá szükségem igazából. nekem ez nem fért bele. ennyi...
 
 
Tudatos politizálás - Szabad Demokraták Szövetsége
 
 
amint ma már tudjuk, 1988. november 13-án a jurta színházban megalakult az szdsz és elfogadta az alábbi dokumentumot:
 
 
ELVI NYILATKOZAT
 
Mi, magyar demokraták utódai vagyunk mindazoknak, akik a francia forradalom hármas jelszavának örökségét kívánták politikai valósággá tenni. Annak az Európának a része akarunk lenni, amely az elmúlt kétszáz évben nagyobb haladást ért el, mint az emberiség egész addigi története folyamán. Független, demokratikus, jóléti államot akarunk.
Utódai vagyunk a reformkornak, amely kivezette Magyarországot a középkorból és lerakta egy modern nemzet alapjait. Elődünk Széchenyi István és Kossuth Lajos.
Utódai vagyunk az európai és a magyar liberalizmusnak, amely korlátozni akarja az állam hatalmát a társadalommal szemben, meg akarja szüntetni az emberi személyiség kiszolgáltatottságát, meg kívánja valósítani a gazdasági élet önelvűségét. Elődünk Eötvös József.
Utódai vagyunk a polgári radikalizmusnak, amely általános választójoghoz, politikai jogokhoz akarta juttatni az egész magyar társadalmat, és amely utoljára érezte át teljes tragikus jelentőségében Magyarországnak a nyugati fejlődéstől való leszakadását. Elődünk Jászi Oszkár, aki nem tett engedményt soha semmilyen színű totalitarizmusnak és nemzeti elfogultságnak.
Utódai vagyunk az európai és a magyar szociáldemokráciának, amely először talált hatékony politikai eszközöket arra, hogy a szegény embert megvédje a
kizsákmányolástól, tudatosítva jogát a jólétre. A szociáldemokrácia bizonyította be, hogy a politikai szabadságjogok a dolgozók jólétének garanciája. Elődünk Kéthly Anna.
Utódai vagyunk a magyar népi mozgalomnak, amely radikálisan szembefordult a nagybirtokkal és a magyar úri társadalommal, és amely nyomasztó politikai
körülmények között is folytatta harcát a társadalmi demokráciáért. Elődünk Bibó István és Szabó Zoltán.
Utódai vagyunk az 1953-1956 közötti pártellenzéknek, amely szembeszállt a
sztálinizmussal, és pártja parancsánál többre tartotta a nép akaratát. Elődünk Nagy Imre.
Utódai vagyunk annak a szövetségi törekvésnek, amely a Charta `77-tel való
szolidaritást kinyilvánította, és 1977 óta egyesítette a demokratikusan gondolkodókat Magyarországon. Elődünk Donáth Ferenc.
Folytatói vagyunk a harcnak, amelyet a magyar demokratikus ellenzék vívott tíz éven át az alkotmányban deklarált polgári és politikai jogok érvényesüléséért. Mérték- és példaadónak tekintjük a három magyar forradalmat: 1848-at, 1918-at és 1956-ot.
1848 szüntette meg a jobbágyságot, és teremtette meg a népképviseleti rendszert.
1918 hozta meg a politikai szabadságjog teljességét, a munkásosztály
emancipációját és az elsőföldreformtörvényt.
1956-ban megnyilvánult a magyar nép akarata a politikai pluralizmus teljes értékű formája: a többpártrendszer és az önigazgatás, a kisállami függetlenség teljes értékűformája: a semlegesség iránt.
A mai napig sem valósult meg 1848 követése: a népképviseleti rendszer, 1918
követelése: a politikai szabadságjogok teljessége, 1956 követelése: a
többpártrendszer és e két utolsó forradalom követelése: a munkásság joga a szabad érdekvédelemre és a politikai participációra.
A jog az ember elemi politikai állapota; jogaink ember mivoltunkban gyökereznek, s nem a „közösség” javára végzett szolgálat jutalmaként nyerjük el őket a szolgálat arányában. A kötelességek következnek a jogokból és nem fordítva. A politikai hatalom értelme és feladata, hogy sajátos eszközeivel járuljon hozzá e jogok érvényesítéséhez. Az állampolgár jogai egyúttal az állam hatalmának korlátai.
Harcolunk az egyén politikai jogaiért:
- a szabadságjogokért, amelyek megvédenek az önkénytől;
- a vélemény- és szólásszabadságért;
- a politikai jogokért, amelyek biztosítják, hogy beleszólhassunk a döntésekbe,
és ellenőrizhessük végrehajtásukat; a politikai szervezetek és pártok szabad
alapításának jogáért, a többpártrendszert magában foglaló pluralizmusért.
Harcolunk az egyén szociális jogaiért:
- a gazdasági kiszolgáltatottság elleni védekezés jogáért: a szakszervezetek és egyéb érdekvédelmi szervezetek szabad alakításáért;
- az állampolgári jogon járó létminimumért ma és a jóléthez való jogért holnap.
Harcolunk azért, hogy a közösségek és egyének szabadon rendelkezhessenek
tulajdonukkal, harcolunk a vállalkozás szabadságáért.
Harcolunk azért, hogy a munkáshatalom ne kiürült jelszó legyen, hanem a munkás rendelkezzék önmaga és munkája felett.
Harcolunk a természetes közösségek önrendelkezéséért:
- a területi közösségek autonómiájáért és háborítatlanságáért, a községek,
városok és tájegységek önkormányzatának jogáért;
- a vallási közösségek szabad működésének jogáért;
- a származási közösségek önszerveződésének és önmeghatározásának jogáért, olyan államjogi státusban, amilyet igényelnek.
Harcolunk az életforma szabad megválasztásáért és az ennek alapján történő
közösségekbe tömörülés jogáért.
Harcolunk azért, hogy a modernizáció ne a természet "legyőzését" jelentse, hanem békés és kímélőegyüttélést a természettel.
Harcolunk a nemzeti szuverenitásért:
- az állami függetlenségért;
- a nemzetek közti demokratikus viszonyért, a katonai tömbök nélküli Európáért;
- a nemzeti szuverenitás olyan felfogásáért, amely magában foglalja a magyar
nemzet más állampolgárságú tagjaival való cselekvőszolidaritást is.
Harcolunk azért, hogy Magyarország Közép- és KeletEurópa többi népével együtt Európa része maradjon.
 
 
a hvg (vettem, járattam az első számtól) lehozta az elvi nyilatkozatot én meg felkiáltottam egyik pénteken kezemben a friss hetilappal: „EZ AZ!!!!!!”
 
a többi már csak idő kérdése volt, 1989 márciusában beléptem életem első pártjába. olyan kevesen voltunk országosan is, hogy pár hét után szinte név szerint ismertük egymást. nagyon jó társaság volt. ezer post-ot írhatnék ezekről az időkről. olyan volt nekem a rendszerváltás, mint az első szerelem, egy csoda. nem hittem, hogy ezt megélem. 
 
végigcsináltuk a négyigenes népszavazást, voltam lakóhelyemen egyéni jelölt 90 tavaszán, küldött és országos tanács tag. helyi vezető meg mittudomén. annyit mondok ehelyütt summázva, hogy mindig a párt jelöltjeire szavaztam. mégpedig azért, mert mostanáig a hazai pártkínálatból megalakulásától fogva az szdsz volt számomra a leginkább vállalható politikai párt. soha nem remegett meg kezemben a toll, amikor x-elni kellett a fülke magányában. na jó, 1998-ban nem maradt talpon egyéniben szadi jelölt a második fordulóra, na akkor otthon maradtam.
 
 
 
az okáról tartsunk ehelyütt egy ügyes kis szavazást, majd a végén megmondom melyik az igaz variáció:
PollPub.com Votemiért nem ment szavazni lapi 1998 tavaszán a választások 2. fordulójában?
mert nem maradt állva szdsz-es jelőlt.
nagyon másnapos voltam.
mindkettő ok fennforgott.



View Results

Poll powered by PollPub.com Free Polls
















Mindenesetre az első szabad választásokon második helyen futottam be, s pont az előttem levő ment be a területi listáról a parlamentbe. minden tüske nélkül éltem túl a kudarcot, de azt láttam, hogy itt kapitalizmus lesz, szal valami stabil és hosszú távú meló után kellett nézni. ezért kezdtem gondolkozni az ügyvédségen. ami aztán össze is jött. emellett már nem akartam komolyan politizálni, az nem fért volna bele az időbe.
ahogy nagymamám mondta annakidején: „kisfiam, nem lehet egy seggel két lovat megülni!”
 
még egyszer beleugrottam a pártéletbe, mégpedig 2000 tavaszán, amikor az szdsz ellenzékben is 5% alá süllyedt. helyi elnök lettem, gondoltam, ha már ekkora szarban van a párt, csak próbáljunk meg valamit csinálni.
 
magyar bálint volt az elnök, kuncze gábor a frakcióvezető éppen, én bálintot jól ismertem az ősi időkből, kunczét nem. pont költözködtek a mérleg utcából, amikor magyar bálint fogadott. ahogy leültem a bazi nagy elnöki szobában, nem sokat cicóztam, valami ilyesmit mondtam:
 
„ugye mi mindig arra voltunk büszkék, hogy egyedüli pártként következetesen egy szabad, liberális magyarországot szeretnénk ebből a balkáni kocsmából csinálni, mondjuk olyat, mint hollandia?” bálint ezt még okézta. a folytatást már kevésbé: „mutass nekem még egy komoly nyugat európai pártot, ahol egy ekkora választási bukta után nem húznak el a párt arcai, vezetői a szürke zónába legalább néhány évre!
 
hiába utáljuk horn gyusziékat, de ők megtartották a szavazóikat, pedig 94-ben nagyon nyertek. ti viszont idehoztátok ezt a szerencsétlen orbán viktort az ország nyakára, ami még a kisebb baj. de vele együtt olyan súlyos arcok kerültek komoly hatalmi pozícióba, mint kövér lászló, vagy torgyán józsef. és most grespik lászlót meg se említsük.
 
azért csak ti küzdöttétek le a pártot 18 %-ról 7-e. ez persze benne van a pakliban, a politikában, de olyan komoly párt nincs, amelyik egy ekkora gebasz után nem cserél kapitányt. mert ezt a pártot 94 és 98 között éppenúgy te vezetted kunczéval, ahogy ti csináltátok tovább ellenzékben 98 óta. meg is van az 5 %, pedig a fidesz-kisgazda kormányt nagyon utálja a nép. mondjuk meg is van rá az oka.”
 
most is állítom, hogy magyar bálint egy tisztességes és jó szándékú liberális politikus. ragyogó miniszter volt, nagyon ott van oktatásügyben.
 
viszont iszonyúan szar országos politikus, vezető. van ilyen. most át akarják nyomni a koalícióból való kilépést, ami a jelenlegi helyzetben számomra a gyávaság jele. és ami rosszabb, ezzel a lépéssel az szdsz megnyithatja az utat a fidesz hatalomra kerüléséhez és ami a legrosszabb, hogy ezzel óhatatlanul szembekerült a párt a progresszióval. és ez számomra már vállalhatatlan.
 
 
 
így aztán goodbye, ha holnap győz a papírforma és kiléptek a koalícióból... szép volt, ennyi volt... "goodbye yesterday"
 
 
 
tracker

328 komment

Címkék: orbán kádár szdsz kisz mszmp kuncze gábor magyar bálint csapó gábor

A bejegyzés trackback címe:

https://lapi.blog.hu/api/trackback/id/tr64443396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gecc 2008.05.01. 22:50:17

Lapi

Nagggyon durvan ismet rakotottem magam a telefonzsinor masik vegere. :-D
Ugyhogy suvitek, mint Lidia fog a TGV-n holnap... persze amikor birkak szaladnek a vonal ele. :-D

Ja es meg eszembe jutott, hogy rettenet ehes voltam ma a Varosligetbe, mert akkor hivott az asszonka, hogy menjunk setalni mert jo ido van, amikor eppen a lampanal kanyarodtam be mamaekhoz, es keszultem volna a jo kis sulthus zsiros kenyeret megkenni aztan magamnak, szal ehes voltam, mint a diszno, es amikor en ehes vagyok az senkinek nem jo, mert ha nalam lenne a detonator nyomogombja, akkor biza barki meghalhatna... szal venni kellett valami kajat. Nonek kakasos nyaloka kellett, 100 ft, nekem meg vettunk 4 szelet vekonyka lofasznyi kokusz tekercset 400ft. Es meg szamlat sem kaptam! Utana jutott eszembe hogy aszondom, kiskeziccsokolom, az APEH-tol vagyok. Ehes voltam, benyomtam, mint pelikan a vizet!
De azt a sok idiotat ott kint... tyhaaaaa! Nomeg, az egesz konyhankat felszerelhettuk volna edenyekkel. A cigusok bolhapiacca valtoztattak, aszt mindent adtak. Bor ov, borotva, edenyek, kesek... beszaras! :-D

Gecc 2008.05.01. 22:56:53

Lidia

Irigyellek... masik maniam a vasut. Nemhiaba... Uttorovasutas (aztan Gyermekvasutas) is voltam am. :-] Szakkozepben szerzett szakmam is errefele tendal.
DE GASKOTOL ELHATAROLODOM, mivel soha nem dolgoztam a vasutnak es valszen nem is fogok! :-D

Gecc 2008.05.01. 23:13:02

Aztat! Joccakat! En is megyek!

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2008.05.02. 07:27:11

Zenés ébresztő!

Íme a németek új kedvence, a most futó 4. DSDS legnagyobb favoritja. Jegyezzük meg a nevét: Thomas Godoj!

youtube.com/watch?v=VBTnNGBncQ8&feature=related

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2008.05.02. 07:34:51

Lapi kedvéért ugyanő, kicsit keményebben, de még mindig szívhez szólóan:

youtube.com/watch?v=bbz3FtNNw-U&feature=related

Ez a szám nem annyira jó, de tisztán hallani, h mi az a hang, amitől nedvesednek a német csajszik:))

youtube.com/watch?v=Gip7DzlrDbI&feature=related

lapi 2.1 2008.05.02. 08:12:48

jó reggelt! :DDD

malacka megtalálta a kulcsot a lábtörlő alatt és rögtön lenyomta mansont a wurlitzeren. :DDD

én viszont még ilyen szép reggelen is teljesen át vagyok politizálva. talán ezért is találtam meg a megoldást a kialakult belpolitikai helyzet megoldására.

elég ha utalunk arra az örvendetes tényre, hogy kínában és indiában rohamosan emelkedik az életszínvonal, ami azt jelenti hogy egyre több százmilliók szeretnének végre húst (állati fehéárjét) is zabálni, ami kicsit feldobta az élelmiszerárakat világszerte és úgytűnik tartósan. azt mondják aranyévük lesz a búza és kukuricatermelőknek, na nem fokozom, mert az állatállomány meg éppen lecsökkent, pedig a nagy kasza azon is meglenne, de a szálak brüsszelig vezetnek. na ilyen kor kéne egy olyan vezető az országban, aki erős és látja a jövőt.

nem az a könyvmoly típus, de felismerte a böszmeség igazi veszélyeit már 99-ben, amikor még fridi sem tudhatta a jövőt.

feklete laci ráadásul jól kezelte már akkor is a cinizmus érzékeny kérdését is. ráadásul kiskunfélegyházi, ha nem is kecskemét, de majdnem.

youtube.com/watch?v=QKl4UKTvAI4

lapi 2.1 2008.05.02. 08:22:09

ráadásul fekete laci nemzeti elkötelezettsége vitathatatlan és tudható, honnan szerezte vagyonát. hát innen:

hölgyválasz · http://holgyi.freeblog.hu 2008.05.02. 09:38:19

Jó reggelt Lapikám !
/ no azért tegnapi hajszárításom nem eddig tartott !:)/

Olvastalak a tótában, kérek engedélyt maximálisan egyetérteni ! / majd ha lesz időm, ott is megteszem /

Most jönnek hozzám, tehát megintcsak nem érek rá, de olvastam mkit, a linkeket is megnéztem, szóval képben vagyok.
Üdv Neked, szép napot / itt zuhog :( / Mindenkinek !

Gecc 2008.05.02. 10:02:01

Jo reggelit meg ilyenek.
Es azonnal megyek is, mert kesesben vagyok. Este csekkolok! Posztoltam... akit erdekel!

Udv!

lapi 2.1 2008.05.02. 10:11:28

bakker, rohanok és csekkolom. én meg netezgetek szokás szerint ide-oda. kezdem az új post-ot. b +, amikor up befejeztem mult szombaton, biztos voltam benne, hogy ez volt a legszarabb, erre ennek lett a legjobb viszhangja. most már unom az aktuálpolitikát, szal valami mást erőltetek. erről majd biztos azt fogom hinni, hogy egész fasza lett, erre majd jól pofáraesek. kivéve, ha megint jól megdizájnolod! :D

lapi 2.1 2008.05.02. 10:29:16

szia hölgyi! :DDDD

neked szólok, mint régi havernak, hogy fel ne ülj a twá-ban nyomott dumámnak. az szimpla bujtatott reklám volt, hogy javuljon a blog nézettsége, vagy látogatottsága.

az új post-om pont valami olyesmit akar "üzenni": na nehogy már itt egymás nyakába boruljunk, amikor ez jön, ha fletónak mennie kell:

csak persze nemzeti mázzal leöntve.

www.youtube.com/watch?v=HWlsuBfin-U

:DDDD

hölgyválasz · http://holgyi.freeblog.hu 2008.05.02. 11:17:48

Lapikám, hát akkor jól sikerült elbújtatnod asztata reklámozást, merhogy én aszittem, hogy télleg másként nézel ránk.... Erre kiderül, hogy pont olyan ferde szemekkel, kancsalul, pedig a videón nem is látszott semmi szemtengelyferdülésre utaló
nyom !:DDD

Nadde a jutyubod, hát az valami rettenet !:DDD
Kb.10 másodpercig bírtam, beleértve a ki- és bekapcsolást !:DDD

lapi 2.1 2008.05.02. 11:24:44

mert az nem láccik a kontaktlencsében. sohasem hallottam ezt a bandát, csak finom öniróniával mutattam rá (bár otrombán), mi is hajlamosak vagyunk diabolizálni a jobboldal esetleges, hangsúlyt idetéve és "nem valószínűt" értve alatta, választási győzélmét. (ami belátható ideig nem következik be persze, dehát van elméleti esély a barcelona - kecskemét feltételezett meccsen is az utóbbinak.

sohasem láttam őket azelőtt, csak ezt dobta ki a jutyub az apokalipszisra. télleg súlyos arcok.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2008.05.02. 11:50:16

Lapikám, ha akarsz egy oltári nagyot röhögni, menj be tótához. Ekkora elkúrást még fletó sem tud!:))))))))))))))

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2008.05.02. 15:18:56

Szinte hallom a billentyűzet szorgos kattogását, látom magam előtt a szövegrészek linkesítését, a képek beillesztését, a videók embedelését.... dolgozik a mester, készül az újabb poszt:))) Hajrá Lapi!:)

Azért én is állítottam egy kis emléket május 1. alkalmából kedvenc ferencünknek:

malacnews.freeblog.hu

lapi 2.1 2008.05.02. 16:10:58

malacka, próféta vagy, bakker!!! :DDDD

pont az új post-on melózok. holnapra ki akarom dobni.

most itt tartok kábé:

www.youtube.com/watch?v=IHlq_P5CI18&feature=related

ezt a 70-es években ezzel a szöveggel énekeltük - igaz többnyire részegen:

" zongorával fűtötték a kályhát, megbaszták a néma nagymamát,
szása, bazd + a jókurvaanyáááááádat,
de add vissza a lopott zsebórát!"

ekkor még egyek voltunk mai jobberek, libsik és szocik e kardinális kérdés megitélésében. azóta váltak szét útjaink, s az új postban kutatom az okát. :DDDD

jól van, én láttam az interjút és picit felszisszentem én is, mikor fletó azokat mondta, amiket igen ügyesen kiszúrtál te is. :D

de ez még mindig jobb, mint évek óta (2002) dakota indiánként döglött lovon vágtatni. :DDD

lapi 2.1 2008.05.02. 16:11:52

ráadásul béna nagymamát, de nagyon elkapott az ihlet. :DDD

nonestvolentis 2008.05.02. 16:25:35

Hm, én ebből a tankos-kombinátfogós verziót ismertem... :DDD
www.youtube.com/watch?v=IxM1yMExXc4

lapi 2.1 2008.05.02. 16:28:28

most egy kicsit karakoe-ztam. mert eszembe jutott a szöveg folytatása is.

"nyicsta búza, nyicsta kukurúza,
nyicsta tojás, mert nem tojik a tyuk,
nyicsta semmi, mert elvitte a ruszki,
de nem baj elvtárs, mert szabadok vagyunk..."

ugyanakkor a dalban nincs semmi harcias, mégis rögzíti a történelmi tényeket. 1945 tavaszán az ország nemzeti egységbe forrt, mert lehetett kezdeni elölről.

most meg 2008. tavasza van és megosztott a nemzet, mint a hétszentség!!!

:DDDD

tovább kutatom az okokat, hogy sűllyedtünk idáig... át lehet-e még menni a lánchídon, vagy megint a dunában a fele?

nonestvolentis 2008.05.02. 16:36:01

Ez a verzió talán jobb egy fokkal, itt ékes angol nyelven is hallgató a végén... :DDD
www.youtube.com/watch?v=SsYDtSuaFtA&feature=related

Én egyébként azért (is) örültem volna egy olimpiának, vagy EB-nek, függetlenül attól, hogy fejenként 10 000 HUF-ba került volna, mert lett volna valami, ami kicsit összekovácsolta volna a zembereket. De ez csak egy kis kitérő...

lapi 2.1 2008.05.02. 16:39:15

kösz, nonest! :D nézd, az én verzióm a hetvenes évek közepén szegeden ment folkklórban. arrafelé erősek voltak a polgári hagyományok, amit a zsebóra mutat. a kommunizmus kissé bárdolatlan izlésvilágára pedig ügyesen mutatott rá az ismeretlen szerző a megbaszták a béna nagymamát, meglehetősen nyers szexuális képével. ami azért elég mellbevágó egyúttal. a te verziód talán miskolc környékén fogant, ahol a kombinátfogó sokkal kultikusabb tárgynak számít, mint a láncos ezüst zsebóra a mellényzsebben.

lapi 2.1 2008.05.02. 16:45:42

na jó van még egy másik nagy különbség is. az én verzióm sokkal visszafogottabb a csúnya szavak használata terén is. mi azt nyomtuk a refrénben: add vissza a lopott zsebórát!

ez az eddás verzió meg: "add vissza a kibaszott fogót!"

értem az indulatot, de minek káromkodni, amikor a gazdasági alapokra is rá lehetne mutatni a refrénben.

azt hogy utáljuk a komcsikat, azt pontosan érzékelteti a bazd meg a jó kurvaanyáááádat, egyértelműen odavetett "jótanács".

nonestvolentis 2008.05.02. 16:56:48

Szerintem egyébként Őszödtő népszavazásig tartó időszak bizonyos szempontból lezárt egy korszakot. (most nem az elkúrtuk-hazudtunk-stb. koordinárendszerben gondolkodva, hanem kicsit hátrébb lépve).

1)Az az érdekes, hogy mintha kezdene teret hódítani az a nézet, hogy a rendszerváltás nem volt sikeres nálunk. Kicsit talán túlzottak is lehettek az elvárások, gondolom sokan arra számítottak, hogy akkor sitty-sutty Ausztria leszünk, vagy ilyesmi.

2)Az MSZP szerintem nem tudta újrdadefiniálni önmagát, nem tudja, hogy akkor pontosan hogyan is viszonyuljon utódpártként az elmúlt 50 évhez.
Így alakul ki az a kissé monty python-os helyzet, amikor néhány milliárdos nyakkendcsős fickó vigyázzba vágja magát, és könnyes szemmel énekli,, hogy "fel fel te éhes proletár"... :D

3.)A Fidesz meg sajnos fölosztotta a politikát jókra és gonoszakra, spekulánsokra, tőkésekre, stb. kontra zemberekre. Szerintem 98-2002-ig azért nem ez volt a jellemző. Nagyon bízom abban, hogy azért az okosabb politikusok kerülnek majd előtérbe (Varga Mihály, Navracsics), mert ez sehova sem vezet.

4.)Úgy általában mindkét oldalra jellemző, hogy egy "gonosztól való" félelemre épít, és minden eszköz megendedhető azért, hogy a másikat távoltartsuk, eltávolítsuk a hatalomból.
A baj ott kezdődik, amikor elkezdünk áfát csökkenteni pár hónapra, meg népszavazósdit játszani. Ezeknek a csörtéknek nem a gazdaságpolitikában lenne a helye!

De ami a legrosszabb, az talán nem is önmagában a GDP-lassulás, államháztartási hiány, stb. hanem hogy iszonyúan rányomja a közhangulatra magát ez a konstans kampány, ami több mint két éve van. Egyfajta virtuális polgárháború dúl, ami szerintem iszonyú gáz, főleg azért, mert addig amíg ez lesz, nem fogunk érdemben foglalkozni komoly átalakításokkal... :S

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2008.05.02. 17:26:02

Te nonest, meg vagy sértődve rám? Ugyan már, ne legyél, túl fiatal vagy még ahhoz, ilyet csak 40 felett lehet.:)) Nocsak abból gondolom, h rád erősítettem ebben a posztban egy hsz-ben, oszt le sem reagáltad, mint ahogy semmimet se. Ennyire megviselt a gáztörvényes cucc? Nem kéne, mert az semmi sem volt ahhoz képest, amivel mi osztottuk egymást Lapival, oszt most mégis rühügjük magunkat, h de nagy ökrök voltunk, és túlléptünk a lükeségeink sérelmein. Lépj túl te is, nofene!:)

Egyébként vakapadhoz képest már rosszabbak is vannak tótánál, pl. ez a speciel+mozzie páros, irdatlan kiakasztó tud lenni.

Üdv.

nonestvolentis 2008.05.02. 17:30:12

Nem tudom honnan vetted, hogy "megsértődtem", csak mivel kb "egy oldalon" állunk, csak más racionalitás-érzelem aránnyal, ezért nem szoktam különösebben reagálni a hsz-ire.... :D

Én igazából Lapiból akarok jobboldali liberálist faragni... :DDDD

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2008.05.02. 17:57:20

OK nonest, akkor félrevitt a célzókám, semmi baj, sőt!

Kitartást a Lapiból "Jobboldali liberális" faragáshoz, mert ebbe már sokunknak beletörött a bicskája, kitartó egy csávó az már szent!:)

Amúgy abban vagyunk asszem csak ketten egy véleményen, h csak te+én gondoljuk úgy, h van olyan szdsz logika, ami szerint érdekük lenne egy előrehozott választás. Erről értekeztem - téged megerősítvén- jóval fentebb.

Üdv.

lapi 2.1 2008.05.02. 18:06:56

már ott tartok, hogy nagymamám nem érti, miért tudnak a férfiak olyan sok időt gubbasztani reggelente a budin. pláne, ha újsággal a hónuk alatt vonulnak be az árnyékszékre.

nem lesz könnyű olvasmány, mert rejtett összefüggések útján találom meg a kibékíthetetlennek látszó össznépi gyűlölködés okát, hiszen akkor még nagymamám abban, hitt, hogy a csirke nyakát vasárnap kora reggel kell elvágni, mert akkor lesz friss a rántottcsirke. ezt én már akkor sem bírtam nézni. viszont a csirkét ma is imádom. kfc-ben a legjobb, hiába tornázik a feleségem, aki különben egy szakácszseni. komolyan. egy művész aki sohasem vetemedne arra, hogy kuktában főzzön marhahúslevest. viszont fletó-fan.

bakker, aki majd meg akarja érteni a postot, már most thomas man varázshegyének újraolvasásával álljon edzésbe!!! holnapig még van idő. :DDDD

lapi 2.1 2008.05.02. 18:43:55

"Amúgy abban vagyunk asszem csak ketten egy véleményen, h csak te+én gondoljuk úgy, h van olyan szdsz logika, ami szerint érdekük lenne egy előrehozott választás. Erről értekeztem - téged megerősítvén- jóval fentebb."

na malacka, most kizökkentettél akaratodon kívül.

van ilyen logika a párton belül. kókáéké legalábbis nem áll távol ettől.

akkor gondolatkísérlet:

"megszoptuk 94-et, mert azóta vagyunk kispárt. akkor áldozatot hoztunk az országért, de most az életbenmaradás a tét. a népszavazás megmutatta fekete-fehéren, hogy bakaphatjuk akár a saját ***unkat is, 2010-ben a fidesz nyer. a tét már csak az, hogy kiesünk-e az nb 1-ből, vagy bentmaradunk. fletó menthetetlen, miként a reformok is. hiába akarja lenyomni a mogulokat a párton belül, ők az erősebbek. fletót úgyis megeszik valamikor 2009-ben a kongresszusukon. "emléxel: a pártértekezleten feltették a keresztre, majd 2009-re kivérzik, írta az index, mikor a casus belli kijött és menesztette h. ágit.

mi viszont elébe ugrunk a bajnak és kilépünk a koalából. majd közöljük a szocikkal a hátsó szobákban, hogy van két választásuk. vagy menesztik még összel fletót és hozzájárulnak némi adóreformra (szigorúan a konvergenciakereteken belül) ez lehet pl a minimálbér megadóztatása, vagy eltörlése.

aztán dillemmázhatnak, ki legyen az utód.

ha ragaszkodnak gyurcsányhoz, jön az előrehozott és mi a nép szemében hődök leszünk, mert egy gyűlölt figurát kiütöttünk a tábláról.

valószínűbb a szoci mogulok másik választása, húzzuk ki fletó nélkül 2010-ig. amúgy is utáljuk ezt a faszt a hülye reformjaival.

az szdsz akkor kaszál és abban bízik, majd 2010-ben nem kap a fidesz abszolút többséget, mert ők bekaszálnak 10%-ot fletón, meg a minimálbéren. akkor meg orbán sem lesz 2010-ben min. elnök, majd a navra, vagy valaki más. 2014-re meg az szdsz lesz a nagypárt, a régen áhított konzervatív-libsi minden komcsi előélet nélkül, tisztán.

erre mondaná nagymamám: "és akkor kisfiam felébredsz, mert belelóg a kezed a bilibe."

kár, hogy nem horn gáborék nagymuterja volt...

mellesleg pont emiatt a logika miatt léptem ki minap a pártból. immár formálisan is. olyan nincs, hogy félidőben feladja egy párt a meccset. gyáva nyulakra ugyan ki fog szavazni? :DDD

ettől pesze fodor gábor 80%-kal nyer majd júniusban. akkor meg minek volt ez a sok cécó? komolytalanná váltak, komolytalan belpolitikai súllyal a hátizsákban.

a magam részéről őszintén sajnálom őket.

nonestvolentis 2008.05.02. 19:16:56

Lapi, egy kis adalék a megosztottság megértéséhez.
Lehet, hogy már láttad Fábry napkeltés interjúját, igazából ha el tudsz vonatkoztatni attól, hogy időnként átcsap altesttáji humorba, akkor azért láthatod, hogy intelligens ember alapvetően, és nagyon fontos alapellentétekre mutat rá.

youtube.com/watch?v=rMNzcH0ABwc
www.youtube.com/watch?v=dBhgqSlqUSM
www.youtube.com/watch?v=1dxJigFjMbY

Még egy kicsit folytatva a gondolatmenetet, engem az is zavar, hogy a rendszerváltás után nem történt meg még egy minimális szintű felelősségre vonás sem, és most nem arra gondolok, hogy mindenkit börtönbe kell vetni, de azért a közélettől igenis el kellett volna tiltani egy bizonyos réteget jó 20 évre.
Nem tetszettünk forradalmat csinálni.

Kicsit ismétlem magam, de amik szerintem hosszú távon az SZDSZ-t meggyengítették:
1)A rendszerváltó eszme egyfajta elárulása Horn idején
2)Reagálás a D-209-es mizériára.
3)Reagálás 56 50. évfordulójára, Demszky-Gergényi, Kuncze-Révész Mártíriusz, stb.

Én azt gondolom, hogy ezek egy magát liberálisnak valló párt alapvető értékeit kérdőjelezi meg, és innen igazából már nem nagyon van visszaút.

Egyébként a jobboldali, mérsékelt liberális gazdaságpolitikával még egyet is tudnék érteni, sőt el is várom majd a Fidesztől, hogy ne baloldi osztogatással kormányozzon...

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2008.05.02. 19:30:05

"ne baloldi osztogatással kormányozzon..."

Nem fog, 1998-ban se tette. Három évig keményen kézben tartották a költségvetést, aztán 2001-ben kicsit bekampányoltak, igaz azt is keretek között, meg volt is rá pénz a kasszában, mert arra készültek (szinte biztosra is vették) h ők lesznek újra...... de elk...ták a kampányt, alig hitték, alig tudták elfogani.

Éppen az volt az újdonság 2002-ben Megyóéktól, h rögtön az elején osztogattak, miközben csak az utolsó évben lenne szabad a nemhivatalos etikett szerint.

nonestvolentis 2008.05.02. 19:32:24

Még egy érdekes Fábry-interjút találtam, ezt is ajánlom figyelmetekbe!
www.youtube.com/watch?v=ZF7aK1eH7No&feature=related

(teljesen normálisan kifejti a véleményét)

6.Lenin 2008.05.02. 20:25:22

nonestvolentis · vote.blog.hu/ 2008.05.02. 19:16:56

"Kicsit ismétlem magam, de amik szerintem hosszú távon az SZDSZ-t meggyengítették:
1)A rendszerváltó eszme egyfajta elárulása Horn idején
2)Reagálás a D-209-es mizériára.
3)Reagálás 56 50. évfordulójára, Demszky-Gergényi, Kuncze-Révész Mártíriusz, stb.

Én azt gondolom, hogy ezek egy magát liberálisnak valló párt alapvető értékeit kérdőjelezi meg, és innen igazából már nem nagyon van visszaút."

Igen,kb.ezek is + nagyon sok más/A szentek kezével kapcsolatos tevékenység/is.
Visszaemlékezve a saját lelkesedésemre,a liberális párt iránt,inkább vágy,vagy túlzott csodavárás volt.
nálam, a kijózanodás hamarább történt,talán azért,mert ,ugyan hatalmas reményeket kergettem,de sosem jutottam el az elvakultságig.

lapi 2.1 2008.05.02. 20:31:27

becsülettel meghallgattam, nonest, pedig emléxem a napkeltésre, csak nyilván nem olyan frissen. nem monsom, hogy fábry egy uninteligens barom. csak azt, hogy nagyon nem értek vele egyet. bizonyos részigazságai ellenére.

a blogot viszont nem szért csinálom, hogy téged, vagy hölgyit szoci szavazóvá tegyem, aligha lennék képes ilyesmire. elég nagy gyerekek vagyunk már ahhoz, hogy magunk döntsük el, hová húzzuk az x-et, vagy mit eszünk vacsorára. :D

de ettől még tisztelhetjük, becsülhetjük, neadjisten szerethetjük is egymást. először a kocsmában, aztán lehet indulni a melóba a reggeli csúcsforgalomban. ott is jobban járunk, ha vigyorogva magunk elé engedjük, aki siet, ne adj isten kicsit bunkó módon tolakodik, mintha az öklünket ráznánk és ráfeküdnénk a dudára.

én már évek óta röhögök azokon, akik harcnak tekintik a közlekedést. :DDD

boszniát viszont kerüljük el, ha már politizálunk. ott még a punkok élete sem egyszerű. felületes szemlélő még félreértheti őket. pedig már a nevük is figyelemreméltó.

www.youtube.com/watch?v=sPNLm3GaG4E

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.05.02. 20:43:39

Jó 'stét!

malacka: Ne álljunk meg fél úton, emeljük egy kicsit a tétet! Szerinted _kell_, hogy a létnek értelme legyen?

Evribádi: Ha szabad én a politikai tartalmakat a továbbiakban kerülném, végre volt egy hely, ahol nem kellett politizálni. :)

lapi:
A Kemétnek gratulálok, úgy néz ki, megvan az NB1. A Fradi focistái meg szégyelljék magukat.

lapi 2.1 2008.05.02. 20:52:40

hella tulok. kösz. skizó állapot volt tegnap, mert a fradinak még havi 50 huf pártolótagdíjat fizettem 1973-ban, de ma már (96 óta) lement az egész magyar foci az ingerküszöb alá. akorrá már eltünt a cl-ért kapott aprópénz, ha jól emléxem. így tegnap a kecskemétnek szurkoltam, hamár pesten születtem, a nyóckerben. :D

6.Lenin 2008.05.02. 21:01:19

tulok (ex - BetonPuttó) · www.youtube.com/watch?v=-c5X5QtkeHs&feature=related 2008.05.02. 20:43:39

"....._kell_, hogy a létnek értelme legyen?"

Ez rosszabb,mint a politika,szerintem.

Ez olyan kérdés,mint az erkölcs.

az erkölcs a luzerek magyarázata a saját tehetetlenségükre,az élet értelmét azok szokták firtatni,akik szeretnék bizonyitani,az,amit tesznek,az az élet értelme,mások szerint pedig teljesen értelmetlen dolgokkal baszakodnak.

Végtelen lehetőség egymás fikázásának,pontosan,mint a politikában.
ahány ember,annyi nézet és pontosan annyi értelem v.értelmetlenség a létben.
szeretem ezt a témát,kiismerhető belőle az ember.

lapi 2.1 2008.05.02. 21:11:05

nahát ilyen a tóta??? kurva jól ír, én is ilyen volnék az ő korában. vagyis szeretnék, ha éppen publicista volnék. :DDD de az orosz józsit nem csipáznám, az szent!

nonestvolentis 2008.05.02. 21:15:41

www.youtube.com/watch?v=j04q3Tr7s34&feature=related

Javaslom a monitor tetején található objektum megfigyelését... :D

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.05.02. 21:16:57

lenin:

ja, a szívemből szóltál, bár sztem Te is kiérezted az iróniát az általm írtakból.

lapi 2.1 2008.05.02. 21:29:05

alátámasztotta a twá-ról korábban alkotott képemet a fókusz, sőt a könyvét is megvettem korábban.

méghogy ironizáltok az élet értelmén???

maradjunk annyiban life is life...

www.youtube.com/watch?v=Q3SvjSu4R-8

lapi 2.1 2008.05.02. 21:37:35

látom már megint az öreg nyeri a kulturkampfot... csak tudnám miért nézi be fletót? asszonyhoz fordulnék tanácsért. mégis csak náluk a felettes énünk! :DDD

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.05.02. 21:48:01

Nagy spéttel (az előző posthoz kellett volna a neve okán) küldöm az alábbit, mindenkinek, aki szereti. Tudod lapi, ez az a zenekar, aki/ami a Vidámparkból maradt az Őz Zsolt után.

youtube.com/watch?v=ZmW-F9nLgXc&feature=related

nonestvolentis 2008.05.02. 21:48:33

Nagyon leült a hangulat.
Jöjjön egy kis energizálás!!! :DDD
www.youtube.com/watch?v=M-9rkNcZaiA&feature=related

lapi 2.1 2008.05.02. 21:58:11

feltetted a mércét tulok, te is, az kurvaélet.

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.05.02. 22:02:42

Thx lapi, én persza a kampfon kívül indulok csak.

Lenin, ezt ne hagy abba, ezek baromi jók!
Persze a szám is adja, ezt minden formájában szeretem:
Rollin Stones,
Depeche Mode
Cars (verdák) zenéje.

6.Lenin 2008.05.02. 22:07:19

Kezdek feldobódni,pedig az alföldi boroktól csak a pis ingerem növekszik.

/www.youtube.com/watch?v=z_k-CL3dJ8k&feature=related

Gecc 2008.05.02. 22:18:55

Jo estet kedves egybegyultek!

Aszittem az asszonyektol megint bejon a dajolap 150kb/s de csalodnom kellett. Kevesebb mint otthonrol... Ugyhogy csak bekoszonok, meg elintezek nehany dolgot.

Bucsuzom is. :-D


Malac!

A vicceddel amit nalam toltal, en Ausztraliat mondanam most igy helybol. :-]

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.05.02. 22:18:58

Magyar netre magyar zenét!

MÚLATÓ:
www.youtube.com/watch?v=9pjJE62fFLk

(a more infora kattintva ott a szöveg is, megéri)

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2008.05.02. 22:21:33

Kedves tulok!

"Szerinted _kell_, hogy a létnek értelme legyen?"

Eccerű, amikor boldog vagyok a faxomat se érdekli, h mi a lét végső értelme, de amikor magam alatt csücsülök, akkor bizony erősen felmerül bennem. Azt kell mondanom, h - kivételesen, de - nem értenék egyet kedves Lenin et.-ammal, mert szerintem van értelme a lét végső értelmén agyalni. Mint mondtam, erre filozófiai irányzatok születtek.

hu.wikipedia.org/wiki/Egzisztencializmus

Faltam ifjonc koromban az efféle cuccokat, de azóta érdeklősésem beszűkültebb lett: gyerekeim, no meg kaja, pia, nők, politika, kert, tenisz, ilyesmi...:))

Kedvencem ez. " a lét a semmibe vetettség", és valóban, közhely, de a születéssel születik meg a halálunk, meg minden, ami kapcsolható e rövid mondatocskához, meg választás szabadsága, illetve kényszere, etc...

De azért Leninnek van igazsága, mikor így ír: "élet értelmét azok szokták firtatni,akik szeretnék bizonyitani,az,amit tesznek,az az élet értelme"

No igen, és hányszor hallom a megindult szülőt, h az élete értelme a gyereke/gyerekei, holott az az ő életük értelme, vagy ahogy Lapi írta, h átadjak egy-két pozitív cuccot, ami meg azokról szól, akiknek átadom, nem elsősorban rólam, vagy mégis? Lehet, nem tudom... Aztán az elborult tudós elme, aki a tudományában látja élete értelmét, holott lehet, h csak a nők területén elszenvedett súlyos vereségeinek fedősztorija a Nobel-díja.:)) Én télleg gondolom, h aki nagyon mélyen tud hinni, annak többet nem merül fel ez a kérdés, és neki a halál nem halál, hanem a találkozás lehetősége Vele. Ezért üzente Eperjes azt a nem hívőknek, h "gondolkozzanak el a lét végső értelmén." Én szeretnék így meghalni, ilyen nyugodt szívvel, magamat teljesen átadva...., de itt most pont, nem akarok hangulatrontó lenni...

Bocs, már mentem is....

6.Lenin 2008.05.02. 22:22:21

A klotyon biztos frász kapnék tőle,de bent a csehóban egy fröccs mellett,imádom

/www.youtube.com/watch?v=KyWTi9ZJhLk&feature=related

nonestvolentis 2008.05.02. 22:28:42

Na, én is bedobok egy kis aprót a zenegépbe, aztán megyek aludni.
www.youtube.com/watch?v=N6voHeEa3ig

Jó éjt!

Preskin 2008.05.02. 23:08:25

Esztet meg ellenpontozásként,
magjaroschan:
www.youtube.com/watch?v=BghKbwIg4_o

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.05.02. 23:34:43

Valamint basszus:
"Bár korábban felröppent az a hír is, hogy Leonard Cohen is a Sziget fellépője lesz (ezt ő maga jelentette be), azonban ezt követően az összes augusztusi koncertjét elhalasztotta. Sajnos."

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.05.02. 23:50:44

tulok felnéz és ráébred:

"A helyes megfejtők a végére maradnak,
fasírtot esznek és néha vakarnak a
fejükön egyet;

- Mi lehet öt betű és a szívhez szól?
- Hegedű?
- Nem mer' az hat betű... "

Hát jó éjt mindenkinek!

Preskin 2008.05.02. 23:56:06


Legyen egy a hely
szellemiségéhez is illő:
www.youtube.com/watch?v=3DBuuZwnY8Q
Jóccakát

lapi 2.1 2008.05.03. 07:28:49

jó reggelt! :D mielőtt folytatom az új post faragását a pincében visszanéztem az éjszakai cuccokat.

látom bejött egy kis anti-bush, anti-usa feeling a lenin féle blues gyöngyszemek mellé.

akkor reggel bedobnék egy kis manson mestert. annál is inkább, mert láttam én is a szinpadon égő csillagsávost, de ami a dal 2'48-nál hallatszik, az a gyomorból jövő morgás, hát.... az kurvajóóóó...

szal a burning flag...

www.youtube.com/watch?v=v_dtOhuSAK0

lapi 2.1 2008.05.03. 07:41:38

na bossza meg, kábé a post harmadánál járok, munkacíme: "megértés", erre bejön ez a lemezajánló, kedvenc manson lemezem: a guns, god and government a'la holly wood.

kicsit megfogja keményíteni a rest of postot. pont a mit értünk a magyar nemzethez tartozás alatt a politikában és közbeszédben fejezeten barkácsolok és erre manson megszólal...

na meglátjuk, ehető lesz-e a leves? ráadásul éjjel hiába néztem meg a bridget jones naplóját, pont a pulp fiction ment a közszolgálatin és azon merültem állomban.

tudom, de renee zellwegert imádom!!!!

na ebből a tudatállapotból kiindulva folytatom a post-ot.

lapi 2.1 2008.05.03. 10:36:25

és miután fletó and co konzumidiótává tett, elindulok vásárolni, hátha victoria beckem pont most veszi meg a nyári ingeket férjének. bedőlni látszok ennek a reklámnak (is):

www.youtube.com/watch?v=WRGZ30-KfIs

hölgyválasz · http://holgyi.freeblog.hu 2008.05.03. 10:56:32

Helló Lapinyek !:)

Beugrottam, de látom, még mindig dolgozol az új poszton, hát figyu, ne erőköggyé annyit, már Pascal is megaszonta, hogy egy mű írásának csak a legvégén derül ki úgyis, hogy mivel kellett volna kezdeni !:DDD

De azért további jó munkát, üdv :)

nonestvolentis 2008.05.03. 11:09:50

Amúgy jó cucc ez a szombat reggeli futás a Margitszigeten, csak ajánlnani tudom mindenkinek! :))

Különösen Fleto-fanoknak, állítólag szombat hajnalban szokott rohangálni szeretett miniszterelnökünk is, bár nekem még nem volt hozzá szerencsém, igaz nem is hajnalban szoktam futni.... :P

lapi 2.1 2008.05.03. 12:21:17

namost a szereplők:

mabel: a magyar nép

mrs lipton: veres jános

www.youtube.com/watch?v=kS0BFcLrdAk

Gecc 2008.05.03. 13:33:48

Szep jonapot mindenkinek... ma eddig is eljutottam. Kb 5 perc volt, mire letoltottem az oldalt.
Kurvaorszagban kurva lassu a telefonvonal. :-D

Neh aott tartok, hogy ahol lakhelyem van, mindenhova mindenkinek kifizetem a minimum 1Mb-s netet, csak ne szopjak mar halommal.
Tegnap aszontak netfuggo vagyok, es az asszonynak fogalma nincs, hogy kivel irogatok es telefonalgatok annyit. Ma itt sundorgott mogottem, aszt leselkedett, de lekoptattam. Aszontam neki szerelmes level, de nem hitte el... vajon miert? :-D

Na kocc, majd kesobb visszanezek.

Gecc 2008.05.03. 13:35:42

Viszont a szlovakoknal meg most is 1600-ert veszem a 25 darabos TDK DVD cuccost. Ugyhogy be is vasaroltam. A sor viszont dragabb lett.

nonestvolentis 2008.05.03. 14:37:08

Lapi, egy kis zenei aláfestés, hátha meghozza az ihletet az új posztodhoz... :) ('89-es egység vs maimegosztottság)
www.youtube.com/watch?v=6ojhBoj8bP8

lapi 2.1 2008.05.03. 17:03:08

kösz, nonest, én még itt tartok az új postban, de nem lőhetem le a poént...

www.youtube.com/watch?v=4nFdkORUqas&feature=related

Preskin 2008.05.03. 17:14:06

Tarkítok egy kis klasszikus
müzikkel:
www.youtube.com/watch?v=JuH60AZuNPg&feature=related
de azért mindörökké wellingtons

Preskin 2008.05.03. 18:29:47

lapi
Ez a"mív" várás olyan izgi,merhogy lesz-e benne-e
Jesse jamesos (szakmai kulisszailag)
www.youtube.com/watch?v=LKv8KajGMpI&feature=related
varázslós ferósos (öregedőasszonycserélős,lukszuszautós)
auto.indavideo.hu/video/Ferrokemia_autoapolas
szal én már alig várom
Üdv

6.Lenin 2008.05.03. 22:55:20

Helló fiuk,lányok!

Beugrottam egy nagyfröccsre,a nagyfater emlékére,oszt mégegyet.
A szakálam is őt idézi

/www.youtube.com/watch?v=o_DlraJOpLY&feature=related
az öreg a jueszában bomlasztotta a bimbódzó kapitalizmust
na további jókat

liidiiia 2008.05.03. 23:36:41

sziasztok,
a TGV érdekes volt, egy alacsony hiper-szuperkényelmes vonat, tényleg gyakorlatilag egy fotelban ül az ember, és na nem volt birkanyáj, ami elémászott, viszont kerítés meg igen, úgyhogy csak a kerítésmászó birkáktól kellett volna tartanom amúgy is. Az volt amúgy, hogy az utasokra való tekintettel (nincs biztonsági öv, meg ilyenek), szóval lassan gyorsul fel a sebességére, és amikor egyszer-egyszer rálép a "gáz"pedálra a vezető, az nagyon jó érzés, de utána megszokja az ember a sebességét, és inkább tudja, mintsem érzi a gyorsaságot (mint a repülőn is, amikor az már fenn van), egyrészt, mert a közeli tárgyak (oszlopok pl, de persze a vonatnál, nem a repülőnél :-) ) úgy suhannak el, hogy azok kivehetetlenek, a messzi tárgyak meg azért még stabilan jól érzékelhetőek-láthatóak. Az "inkább tudja" meg olyan, hogy jól lehagyja a vonat az autópályán a kocsikat, és ebből azért lehet tudni, hogy gyorsan megy, de igazából az érzés csak a gyorsuláskor van meg, utána nincsen, meg viszonylag nagyon egyenes pályán is megy. A szembevágányon jövő TGV, na az viszont humoros, kb 2 másodperc alatt elhussan :-) .
ezen a vonalon valék:
www.youtube.com/watch?v=jJfDWtbioEM

jóéjszakátot mindenkinek!

erőspista · http://helyzetvan.blog.hu 2008.05.04. 04:01:07

Üdv. lapi hazai földön !

Tehát a problémám, pláne a hosszan vázolt előzmények után :
"most át akarják nyomni a koalícióból való kilépést, ami a jelenlegi helyzetben számomra a gyávaság jele. és ami rosszabb, ezzel a lépéssel az szdsz megnyithatja az utat a fidesz hatalomra kerüléséhez és ami a legrosszabb, hogy ezzel óhatatlanul szembekerült a párt a progresszióval. és ez számomra már vállalhatatlan. "
Szerintem azóta GyF többszörösen bizonyította, hogy lehet hogy régen, valaha a "progresszíó" játékosa volt gondolatban, de azóta nem győzi súlykolni, hogy ő most a teljeskörű hátrarc, fel- és belerúgva minden partnerébe (HÁgnes gylázatosan primitív és gyáva alázása, amiben persze rögtön követője lett Fodor Gabikánk (őt jobban rühhelem, mint GyF-t emiatt))

Tehát ennyi komcsi és szoci ellenes előzmény után egy natúr Fidesz-ezésssel indokolni a kilépést pont az MSZP ellenében nekem kevésnek hat, pláne, hogy a madarak pont a te általad hosszan vázolt előzménnyel szakítottak VÉGRE. Most így leírva, még az ellentmondást is kiérzerm, de hát nem fejtetted ki ezt az átmenetet.

Az Elvi Nyilatkozatért viszont köszi, még mindig érték !
Na ezért sem teljesen értem az eseményeidet, de hát másképp látjuk és műveljük.
üdv. :)

lapi 2.1 2008.05.04. 06:33:00

good morning! :D

lenin fater! honnan bírsz te ilyen arcokat előkapni, mint ez a sonny boy???? esküszöm, önmagában ezért az emberért (micsoda szemek, milyen király hang!!!) érdemes baszódnom ezzel a bloggal. thx!!!!

lidia! welcome!!! :DDD ugye mesélsz majd valamit párizsról? ha lesz időd meg kedved. :DDD

erőspista, rossz az szdsz helyzetértékelése. nincs válság az országban. költségvetés kézben. volt a két évnek is értelme, nem is kevés. minek a pánik? majd részletesebben is, de...

még mindig az új poston melózok. sokat szarakodok vele, mert nagyon személyes és meg kell fontolni, mi az, ami a nyilvánosságra tartozik belőle. de ma meglesz.

lapi 2.1 2008.05.04. 06:35:10

stalien, kösz a biztatást. rám is fér, mert mindig be vagyok szarva, hogy csalódás lesz az új post. lehet, hogy pont miattad (is) szarakodok vele annyit. :D

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2008.05.04. 09:45:32

Lapikám,

ismerős ez az érzés, az ember mindig jobbat és jobbat akar, oszt bizonytalan abban, h tud-e. No ezért írok én egyre ritkábban a főblogomban, mert ha nem jön az ihlet, akkor jobb hallgatni, nem kell erőltetni. Egyszer meg is jártam, lustaságból összeszedtem régi abszurd zöldségeim, oszt meg is kaptam érte a pofontot a szokott kommentezőktől. De neked nincs miért aggódni, bár kétségtelen, h ezzel a poszttal magasra tetted föl lécet. Sztem - bár tudom, h ez a védjegyed, de mégis - mindenképpen előrelépés lenne, ha a mondatok kezdőbetűje naggyá válna. Sztem úgy jobb, igényesebb, de télleg nem akarnék beleszólni, ez csak egy vélemény, biztos van másmilyen is.
Azt meg külön köszönöm, h a magad módján kiálltál mellettem tótaw-ben, télleg nagyon jól esett, csak nem akartam ott nyilvánosan hálákat rebegni, merazolyanizé lett volna sokak szemében, akik nem értik, h a vélemény nemcsak negatívan jó kimondva, debiza pozitívan is! Sőt, az talán még építőbb is, ha az ember pozitív megerősítéseket közvetít.
És akkor még egy tanács (bocs): ne mondd meg azt, h készül a poszt, mert ha túl sokáig van lebegtetve a történet, önkéntelenül is nagyon feltúrbozod az elvárásokat, bár itt a lojalitás garantálva, még részemről is. Inkább lökd be váratlan, majd mond azt, h összedobtam hirtelen itt az este egy posztot, mi meg annál jobban örvendünk, h de ügyesen kirittyentetted csipőből ezt a legújabb zseniális szösszencsed:)))

Üdv., és bocs, h mertem észt osztani, tudom, h nem kéne, csak kikívánkozott, és télleg építőleg szántam.

malac, a megértő blogger kolléga

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2008.05.04. 10:39:30

Nonest,

írtam rád egy hosszabbat magamban. Csak azért mondom, mert hátha nem néznél be, ha nem szólnék.

Üdv.

liidiiia 2008.05.04. 13:03:16

sziasztok :-)

lapi, jó post írást! igazából velem meg az van, hogy azzal, hogy a készülés nehézségeibe beavatsz, így egy kicsit a magaménak is érzem, meg én amúgy is annyit vetyengek ezen-azon, és jól esik látni, hogy sokszor nem az van, hogy én vagyok komplett hülye, hanem a világnak van ellenállása, vagy milye, és más is éppúgy vetyeng, naszóval ebben a kérdésben malaccal ellentétes állásponton vagyok, meg így amolyan a kocsma sarkában írogató valaki vagy ilyenkor, aki nem vészesen száll be a beszélgetésbe, de jó, hogy ott írogat a sarokban :-)))
+naszóval, mindent bele!

abban, hogy elkötelezett kocsmatagság láccik lenni, meg egyetértek vele :-)

+ leírom a párizsi élményeket :-)

liidiiia 2008.05.04. 13:07:33

szia malacka, válaszolok majd a kérdésekre, részben a gecc blogján válaszoltam már egyre, igaz, az nem hozzám intézett volt, sőt költöi kérdés volt eleve, de ez nem akadályozott meg :-)

én is szeretek a lét alapkérdéseiről beszélgetni, amit semmiképpen nem egy erkölcsi prédikációnak értékelek, hanem csak szeretem l'art pour l'art, mert szeretem a valót és a hiába-valót egymásra vetítgetni :-)

liidiiia 2008.05.04. 13:13:21

gecc, a vonatok nekem is gyerekkorom rajongásának tárgyai voltak, és ma is nagyon szeretek vonatozni, meg a vasútállomások életét is valahogy. mondjuk én a vonatokat is úgy kedvelem nagyon, ahogy a varjakat meg a rózsákat, pl, hogy nem tudom az "adataikat", hanem a fílingjük ragad meg és szeretem hol csak nézni őket, hol meg elképzelni ezt-azt, hogy kik utazhatnak most ezen a vonaton, miért...stb. gyerekkori egyik biztos módszere a szüleimnek ahhoz, hogy nyugton legyenek kicsit tőlem az volt, hogy kimentünk a vasútállomás feletti felüljáróra, na és ott tök sok ideig elvoltam a vonatok bámulgatásával. :-)

mortell 2008.05.04. 16:13:59

Hi1
Mi most pont pragaban rugtunk be irdatlanul de itt is figyeltuk az uj posztot meg a csajokat, /nagyon jo csajok vannak, ajanlott/ tobb napos zullesen vagyunk tul, nehany reszlet nem is turi a nyilvanossagot /vettunk dragat is/, praga nagyon komoly, olyan, mintha itt nem is lettek volna bolsik, majd otthon reszletesen
mortell

lapi 2.1 2008.05.04. 17:23:37

egy órán belül kész a post. kösz malacka az észrevételeket. ez a kis betűs mondatkezdés direkt valami marker akar lenni. lehet, hogy baromságot gondolok, de még kitartok mellette.

liidiiia 2008.05.04. 17:35:14

hajrá lapi :-)))))) , akkor elkezdek visszaszámolni :-) , de csak szép komótosan, semmi sietség, stressz :-D

lapi 2.1 2008.05.04. 18:16:50

:DDD hát nem vagyok nagyon elégedett. de ez van.

ladies & gentlemen!!!

www.youtube.com/watch?v=6MPTbSJH0lE

6.Lenin 2008.05.04. 18:53:05

lapi!

"...lenin fater! honnan bírsz te ilyen arcokat előkapni, mint ez a sonny boy????"

Régi kedvencek ők,elég szép bakelit és CD gyüjteményem van jazz,blues világából /inkább a régi "nagyok"/.Az újabbakat most hajkurászom.

Szívesen járok regiségpiacokra,mindent megveszek a kedvencektől,aztán napokig az megy lejátszókon.
Nem tudom megunni.

Imádtam a régi Bp-en a füstös kis presszókat,egyszál zongorával,rekedhangú zongoristával,az volt az igazi hangulat.

Felidézi a fiatalságom,mikor meghallok egy ilyen régi hangot.Hatalmas élményeim voltak abból az időből.
azt se tudtam,ki az a Kádár meg Apró,Dögei /most már tudom,kik voltak ezek a figurák/.

/www.youtube.com/watch?v=RK8P07ZkV1g&feature=related

6.Lenin 2008.05.04. 19:37:17

Látom megjött az új.Akkor lezárásként:

Gyermakkorom egyik nagy filmje volt, Szadko,a boldogság kék madara,elszállt.

Most is elszált egy kék madár,de most boldogság jön utánnuk.

a búcsúra:
/www.youtube.com/watch?v=nVsb4pDUCMQ&feature=related
süti beállítások módosítása