Bookmark This Site

COMING - ÚT

"Ingrid Sjöstrand svéd költő Néha csontvázakról álmodok c. gyerekversében az anya megpróbálja megvigasztalni a gyereket, hogy "csak álom volt". Mire a gyerek: "Mintha sokat segítene, / hogy a szörnyűség itt belül van / és nem ott kívül." Ha a természet működésének fegyvertárában (sok más között) valóban megtalálható a káosz is, akkor nem csoda, hogy a káoszelmélet jelenségeibe lépten-nyomon beleütközünk - akár a külső természeti világban, akár saját belső világunkban. " Mérő László

Friss topikok

  • Gecc: Torrente is ezt a szarhazi Barcat szerette, nemde? Ehhh... hajra MU! (2011.05.28. 21:58) A vizsgálat lezárult, felejtse el!
  • Gecc: @hölgyválasz: Szia Holgyi! Mindenki megoregedett vagy nemtom, de az biztos. :-D (2011.01.31. 22:24) szöveg nélkül
  • jaegtoer: @lapi: Szia Lapi! Csak most látom hogy az szdf-fel kokettálsz. Az lmp már nagyon más? Üdv. (2010.02.02. 07:42) Elkúrtátok...
  • lapi 2.1: nem vagyok benne biztos, hogy vajon akad-e még bárki, aki olvassa a blogomat. mindenesetre csinált... (2009.10.28. 18:43) agycétén
  • lapi 2.1: bár gyurcsány iránti elkötelezettségünk továbbra is szilárd, mint a márvány, de a peresztrojka nev... (2009.06.05. 10:35) szezonzáró

AZ 1/3-AD ESÉLYE

2008.05.04. 08:15 lapi 2.1





















Könnyű lenne poénkodni, főleg aktuálpolitikailag, mert ugye kiteszed a matricádat az autód seggére és megmondom, ki vagy. ebbol mindenki tudja, hogy az üzembentartó szereti-e hazáját, vagy kínait eszik-e szenteste is a gazfickó?
Az exminiszterelnök kocsijának hátulját egy Nagy-Magyarországot ábrázáló országjelzés ékesíti. Ez látszott a TV2 Napló címu musorában, amikor egy stáb elkísérte Orbán Viktort egyik vidéki kampányútjára. 
Miután Orbán kivette táskáit az ezüstszínu Golfjából, és lecsukta a csomagtartót, egy-két másodpercig látható volt a matrica. A Fidesz-elnök aztán vonatra szállt, és Miskolcra utazott, ahol találkozott a helyiekkel és lakossági fórumot is tartott.
A matricás Golf benne van a Fidesz elnökének vagyonbevallásában, amely szerint 2001-ben vette a jármuvet. www.origo.hu/itthon/20050214nagymagyarorszag.html
 
Csakhogy, nem vagyok én egy hócipo, hülye képeket bárkirol lehet csinálni, az nem nagy cucc.


Hagyjuk is az olcsó politikai poénokat. próbáljuk meg a szeretet felol értelmezni a káoszt körülöttünk. kell hozzá egy guru, aki osztotta az észt, milliárdokat kaszált, aztán majnem börtönbe csukták.
a magam részérol mindig is nagy fenntartással fogadtam a "guru"-kat, fenntartva a "ki tudja?" szkepszisét, elvégre jézusról sem tudták nagy tömegek, hogy késobb mekkora jelentosége lesz a názáretinek.
szóval jobb, ha a gondolatokra fókuszálunk, nem a fejre, amibol kijön. itt van mindjárt világszerte sok füves fiatal egyik idolja, osho. nekem tetszik, amit mond a szeretetrol. meg az is bejön, ahogy hívei tartják:


Sohasem született,
Sohasem halt meg,
 
Csak látogatást tett a Föld bolygón
1931.december 11. és 1990 január 19. között...
 
 

azt mondja tehát, hogy "a szeretet türelmes, minden más türelmetlen... meg kell tanulnunk várni."

Tehát... ez a blog nagyon durva mufajjá fajulhat. túlzottan elszemélyesedik az ember, ugyanakkor világos a cél. egyrészt a kocsma bizonyítani látszik, hogy politikában is a megértésé a jövo. másrészt pedig egy önzo állat voltam világéletemben, ami köztudottan a testvér nélkül felnövo „egykék”-re jellemzo. éppenséggel amilyen én is vagyok.
 
Illetve egyharmad eséllyel másfélke, mert a faterom úgy járt, hogy pont orvostanhallgató volt debrecenben, amikor jöttek a ruszkik.

 
induljunk ki tehát a közös gyökerekbol, - mi magyarok nem szerettük az orosz medvét. már 1849-ben sem zárta szívünkbe magát a cár atyuska, hát még ami annak hardcore komcsi verzióját, sztálint illeti!
 
nem is bonyolódok bele a világtörténelembe, ezért szögezzük le, komócsin elvtárs csak le volt szarva, mert szeged éjjeli nyugalmát gyakran verte fel az alábbi kedves szöveggel magyarított orosz népdal. a katyusa!!! ezt írja róla a lexikon:
 
A Katyusa (??????) egy orosz nyelvu szovjet katonadal, melyben egy lány várja a kedvesét, aki a háborúba ment. A dallamot Matvej Blanter, a szöveget pedig Mihail Iszakovszkij írta 1938-ban. Eloszor Ligyija Ruszlanova adta elo. Néhányan azzal vádolják a szerzoket, hogy nem saját szerzeményükrol van szó, mivel Igor Sztravinszkij 1922-es Mavra címu operájában egy nagyon hasonló dallam van – 1937-ben Chanson Russe címmel adoptálta.
A Katyusa a Kátya becenév kicsinyítoképzos változata. A Kátya pedig a Jekatyerina (Katalin) név becézett formája.
A dal után kapta nevét a II. világháborúban használt Katyusa rakéta-sorozatveto.
 

„zongorával futötték a kályhát, megbaszták a béna nagymamát,
szása, bazdmeg a jókurvaanyáááááádat,
de add vissza a lopott zsebórát! (refrén)
 
nyicsta búza, nyicsta kukurúza, nyicsta tojás, mert nem tojik a tyúk,
nyicsta semmi, mert elvitte a ruszkiiiiii,
de nem baj elvtárs, szabadok vagyunk!” 
 

Most tessék elképzelni 10-15 tökrészeg joghallgatót éjjel két órakor ordítva énekelni a dalt, amiben frappánsan, egyben rendkívül tömören belefoglalta az ismeretlen szöveg-átíró-szabad-fordító a pontos gazdasági helyzet elemzését, a fél-gyarmati létet és a szabadságnak hazudott szoft-diktatúra hazug ideológiáját. ne is beszéljünk arról, hogy mindezt egy kedves orosz katonadal optimista, életigenlo dallamát felhasználva! ami mutatja a magyar nép békére törekvo szándékait, befogadásra predesztináló genetikai akármilyét is, de ezúttal hagyjuk grespik kollegát.

Szal ezt még együtt és teljes egyetértésben fújta a késobbi jobbos és libsi, szoci, vagy középenálló (na jó: tántorgó) részeg diák. de álljunk csak meg elvtársak egy úri szóra! ugyanezen jeles utcai és kocsmai (indoor & outdoor) fellépések alkalmával kornyikáltuk emellett a székely himnuszt is. hohóóóó... nézzünk csak szembe a múlttal, kérem szépen!


Személyes tapasztalatokból igazolhatom, hogy a rendorök, bár vörös csillag volt a sapkájukon és kádár-kolbász lógott az oldalukon soha sem léptek fel velünk szemben brutálisan. mindössze csendre intették a csúnyán bebaszott diákokat.


Na jó,  egyszer bevittek.... akkor viszont ervinnel nem énekeltünk forradalmi dalokat, hanem tejet loptunk hajnalban pont a fokapitánysággal szemben a kisközért elott. na ja, akkor még kitették hajnalban a friss tejtermékeket és pékárút, megvolt a közbizalom. kérdezte ervin, hol lehet az orszem a kapitányság kapujából? (akkor telefonált, hogy pofátlanul tejet iszik két részeg zacskóból a szemközti abc-nél.) mert jogilag úgy loptunk, hogy helyben fogyasztottuk el a zsákmányt, felhalmozni nem állt szándákunkban. már a tejfölnél tartottunk, amikor megállt a kék zsiguli mellettünk. ezt mindenestre elkerültük a végén:
 
 
Ez a marha ervin egyszer seggrészegen egy egész kék láda kakót cipelt végig a városon és hajnali fél ötkor felszakítva az ajtót albérletünkben, vigyorogva közölte: „bibi (becenév az egyetemen, bibi anderson után. ui. a kituno szinészno melleinek nagy tiszteloje voltam. akkoriban ment az érintés a moziban.), tudom, hogy szereted a kakaót, hát most ihatsz eleget.!!!"
 
Ezzel lehelyezett egy kék muanyagládát a szoba közepére, amiben volt vagy 30 db zacskós kakaó, félliteres kiszerelésben. betoltam az egész cuccot az ágy alá, és aznap minden ismerosömnek térfen állva könyörögtem, hogy vigyen el 4-5 zacskó kakaót, mert nincs szívem egyenként kiönteni, különben is lebukok a tekintélyes bíró fobérlomnél. teljesen ingyen adtam, még így is megmaradt a kétharmada.
a tejlopási ügy azzal zárult, hogy a zsaruk még jkv-t sem vettek fel, csak üldögéltettek a folyosói padon pár órát, hogy józanodjunk kissé. nyilván jelentos enyhíto körülmény volt, a szocializmus nagy jelképe, - a zacskós tej/kakaó eternális képtelensége. mert ebben zacskóban ott vergodött az kádár-rendszer képtelensége. és ezt még a rendorök is levágták a tudatalattijukban.



Könyörgöm, ne adjuk fel, akárhogy is végzodik a video! pont ezért léptem ki az szdsz-bol!
na de folytassuk:

Amikor 5-6 albérloi eseményekben meglehetosen gazdag hónap eltelt a tekintélyes polgári fobérloink életében. amikor már a család valamennyi tagja + baráti körük + rokonaik minden egyedének minden tekintete és gesztusa azt a s.o.s. szeru segélykiáltást küldte felénk, hogy húzzunk már el innen a ....ba!!!! na akkor éreztük, a helyzet tarthatatlan, váltanunk kell. mégpedig lakhelyet.
 
Persze mi már hetek óta latolgattuk ervinnel, hogy nem lehet kibírni ezeket a hülye kötöttségeket, kéne keresni egy olyan kéglit, ahol nincs fobérlo...etc. a dal azért ugyanaz marad... mégha a pilisben ott is a magyarok csakrája, vagy mi a manó? bár ezt még akkor nem mondták nekünk. :D (erre pont a kedvenc illés számom van a kéglidal után.)

   
Közben az a marha ervin ellopta a totó matyi táblát is egy átmulatott éjszaka után. arra még kis palatáblára krétával írták az eredményt vasárnap esténként és az öreg totós rókák kisétáltak este 9 körül és feljegyezték az eredményt kis noteszeikbe. mégiscsak az a hivatalos. a mérete olyan 160 X 60 cm volt... ha nem több... én aludtam békésen, amikor felriadok, hogy iszonyú hangos, ám tompa pufogás hallatszik a bejárat felol az eloszobából. (ervin dülöngélt és hóna alatt a kurva nagy táblával egyensúlyozott, de a tábla vége a falnak, a bíróék ajtajának, meg ilyesmiknek ütközött. nyilván a fobérlok nem ébredtek fel a szörnyu hangokra, hiszen mindössze hétfo hajnali két óra felé repült a szárnyas ido.)

nálam a rémület csak egy-két pillanatig tartott, mert gyorsan leesett, nyilván ervin hoz valamit és nehezen bír a cuccal. végül feltépte az ajtót és vigyorogva felkapcsolta a nagyvillanyt. „bibikém, úgy tudom, te totózol, itt vannak krétával felírva a friss eredmények.”

 
„nem totózok, te baromarcú! azt mond meg, hová a faszomba fogjuk eldugni ezt a baszott nagy táblát, amit mindenki ismer a somogyi utcából? vagy azt akarod, hogy a csillagba kerüljünk?"

Végül a költözködés elott feldaraboltuk és elástuk a pincében a brikettben. mert akkor még vaskályhával futöttünk. persze tiszteltük a fobérloinket, elvégre zoli bácsi megyei bíró volt és valóban aranyos volt az egész család. ezért a szomszéd szénrakása alá ástuk el a táblát. a kakósládával együtt...
 
Ilyen ember volt... egy poénért képes volt elhozni azt a táblát, amit az egész város ismert. szerintem pathológiás részegség lappangott annakidején benne, mert negyedévben megpróbálta leszerelni azt a vitrinszeruséget, amiben volt egy deréktól kettéfurészelt ember. olyan demonstrációs cuccot tessék elképzelni, mert a faszi egyik fele még ki is volt nyitva, és látszott, hol a szíve, meg egyéb létfontosságú alkatrészek. oda jártak a rókusi templomhoz a negyedévesek fakultatívé iü. orvszakérto tárgyban. csak aláírás volt, de boncolást lehetett nézni. na ez a marha bement maxosan és le akarta szerelni a falról, hogy kicsempészi majd valahogy az épületbol. „milyen jól nézett volna ki a kégliben. kurva jól csajozhattunk volna ezzel.” vigyorgott, ahogy mesélte, mire rávágtam: „dehát kurva jól csajozunk a félember nélkül is!!!” végül belátta, hogy hülye ötlet volt. „pedig már eresztett a kampó a falban, éreztem, de addigra túl sokan húzták már a karom hátulról….”
 
Btw, o volt a legjobb barátom. iszonyú eros és penge eszu fickó volt. az alkohol mégis legyozte. 40 évet élt. kevesen voltunk azon a ködös napon a temetoben 93-ban. de mindenkinek folyt a könnye. mégpedig patakokban…
 
 
 
Visszatérve az egyharmadra. és trianonra.  44 oszén apám 20 éves volt. szerencsésnek érezhette magát, nem volt zsidó, nem volt kommunista, nem volt nyilas és foleg nem volt katona a fronton. néhány éve már háborúztak a világban, azt biztos megszokta addigra. azért csak találgatok, mert a háborúról alig beszélt.   
 
Volt még egy 16 éves húga, az én keresztmamám. de most ez mellékes, mert a 44-es tanévnyítón az akkori kormány úgy döntött, hogy az egyetem kitelepül nyugatra, pontosabban németországba, bár az egyetem honlapja szukszavú története szerint az város ellenállt, azért a professzorok száma csak a nagybácsit igazolja:

A II. világháború jelentos károkat okozott az Egyetemnek. A fasiszta kormány Németországba akarta telepíteni az egyetemeket, de ennek a szándéknak Debrecen nem tett eleget. Mégis 1944. végén a kar 15 kinevezett professzora közül mindössze négyen maradtak Debrecenben: Sántha Kálmán, Bodnár János, Verzár Frigyes és Szalay Sándor. Ok biztosították a gyógyító munka folyamatosságát és az oktatás is megkezdodött november végén. aok.unideb.hu/
Akárhogy is volt, apám családjában nem a liberalizmus dühöngött, a nagybácsi döntött, a gyereknek mennie kell az egyetemmel. nem volt hülye, tudta, hogy kamu, de így nagyobb túlélési esélyt adott apámnak.
 
(a családi legenda szerint ez a nagybácsi egy iszonyú kemény protenstáns faszi volt - presbiter - aki komoly vagyonnal rendelkezett. o döntött úgy, hogy apámat mégsem papnak, hanem orvosnak tanítattja.)
 
Elindult az évfolyam egy rélsze. apám aztán egy társával egyik nap valahol a dél-bajor vidéken leugrott a teherautó platójáról.
 
„A szó szoros értelemben annyink volt, amit ruhaként magunkon hordtunk. kezdetben ezért a túlélés érdekében haverommal kifosztottuk a bajor parasztokat, így nem haltunk éhen.” mesélte apám, akit ott érte a háború vége.

 

 


Na jó, akkor nem pont így nézett ki a táj, de miért ne szépítsük a múltat? a fater különben mindig szeretettel beszélt a helyiekrol. még az akcentusukat is megtanulta egy életre. és amint alább látni fogjuk, nemcsak beszélt a szeretetrol, de cselekedett is. az meg mindegy, hogy ausztria, vagy bajorország. németül beszélnek mindkét helyen, nem?

   

 


Ugye, amint láttuk, a 70-es években szegeden joghallgatóként még nemzeti egységben énekeltük a székely himnuszt és a kalinkát. voltak mellettük még azok a dalok, melyek a naturális, mondhatni szókimondó szexualitást szövegükben ügyes leleményekkel és kituno rímekben foglalva hordozták. mint például:

„Rá is rontott mint egy bosz turul, meg is baszta nyomban hátu’rul.”esetleg:„kicsi a lány, nagy a csöcse, belóga  lába közibe” kezdte az ismeretlen kobzos, majd váratlan fordulattal feloldotta a valóban szokatlan anatómiai szituációt: „ha belóg, hát csapja hátra (ütemtelenül be lehetett ordítani a pillanatnyi szün-be: (oszt) lógjon a segge lyukába.” (ezt már ami a csövön kifér, csak ordítva hatásos e kis remekmu.)

 




















Csakhogy dolgozatunk szempontjából teljes mértékben közömbös is egyben, bár a turul-szoborba (XII.ker.) bele lehet képzelni a nácikat, vagy komcsikat, de akkor kodelkáné
(lédererné? fene sem ismeri ki magát) a nemzet, ami nonszensz, lévén, hogy a hölgy feldarabolta a férjét, ezért az ismeretlen szerzo ezzel az ügyes kupléátirattal súlytott le az elvetemült darabolós-gyilkos asszonyra. mégpedig teljes erkölcsi súlyával. ugyanis dalunkban pont kodelkánét bassza meg egy bosz turul, ráadásul hátulrúl!!! és tegyük hozzá nem örömszerzési célzattal...
 
De vissza apámhoz, aki végül ki-kikötött egy-két  családnál. arrafelé a férfiak nagy része odaveszett a háborúban, kevés volt a munkáskéz és ilyesmik. 
a fater ott kezdetben az istállóban, késobb beljebb is megalhatott. nem is feszegetném a dolgot, mert magánügy, meg fiatalság-bohóság. apám valahogy sohasem traktált minket az apró részletekkel.
 
Anyám viszont nem sokat cicózott, annál egyértelmuben fogalmazott, amikor megint én voltam 20 éves (1973).
 
Anyám újpesten született egy tisztviseloi család második lánygyermekeként 28-ban. iszonyú rossz, szeplos kisgyerek volt, aki késobb vívott, evezett, igazi pesti lány. 17 évesen kisgazda plakátragasztás közben összeverekedett a komcsikkal és nem vagyok biztos benne, hogy igazat állított, amikor azt mondta, azok a prolik kezdték.
  
   

 
„Kisfiam! hogy neked milyen hülye apád van, azt te el sem tudod képzelni! 50-ben esküdtünk, látom rajta elozo nap, hogy valami baja van. a végén kinyögi, hogy amikor németországból jött haza a háború után (a hülye, pedig amerikai megszállási zónában volt és maradhatott volna, ráadásul perfekt német) a bécsi erdoben egy nála két évvel öregebb no megeroszakolta.

ezt merte mondani, hogy megeroszakolta... pont ot, aki mindig is röptében baszta meg a legyeket... szóval bevallotta, hogy felcsinált egy vén kurvát, egy osztrák hadiözvegyet. esküszöm neked, hogy elozo este tudtam meg, hogy van egy fia ausztriában és fizetheti a tartásdíjat.
pont az esküvo utáni héten volt a tárgyalás a markóban. elmentem a hülye apáddal. komolyan mondom, hogy a bíró röhögött a tárgyalás után és elmondta nekem, hogy a hadiözvegy három férfinak küldött levelet ugyanazzal a szöveggel, hogy örömmel értesíti, hogy megszületett a fia...
persze csak apád válaszolt neki, ezzel elismerte az apaságot is egyben.

 


akárhogy is történt, akkor ezt legalább megúszta az öregem, hamár a háborút nem sikerült:

 



Mit mondjak, nem rázott meg az információ. "még jó, hogy megbúbolt az öreg 20 évesen minden útjába kerülo not..." gondoltam akkoriban. alapjába véve jó ha évente egyszer jutott eszembe, hogy 1/3-ad esélye van annak, hogy féltestvérem van. tartásdíj már lejárt, minek feszegessük a kínos múltat, gondolhatta az öreg. én meg nem akartam bolygatni a múltat.
 
Nagyon nehéz meghatározni, hogy miként fejti ki az agyér-elmeszesedés hatását a tudatra, bár nagy vonalakban sejtem. mindenesetre apám a néhány éve kezdte elveszteni a fonalat, amikor beszélgettem vele. már a tünetek egyértelmuek voltak, mikor egy nap a felesége, mária mondja:
 
„képzeld lacika, aput felhívta ausztriából az a kedves család, akiknél meghúzta magát a háború végén..."
 
Ajaj… gondoltam, ezek szerint mária sem tudja, hát én nem szólok neki, én biztos nem fogom beégetni apámat. mária nem beszél németül egy kukkot sem, apám pedig egyre nehezebben igazodik ki a külvilággal kapcsolatban.
 
Na nem ragozom. egyik szombat délután felugrok apámékhoz, csak a szokásos „benézek egy félórára.” típusú vizit. ahogy mária beenged német szavakat hallok. mária suttogja, bár apám már süket, mint az ágyú. „itt vannak erni-ék ausztriából. tudod, apu egyre többet felejt, így azt is elfelejtette említeni az egyik telefonbeszélgetése után, hogy látogatók jönnek a hétvégére.”
 
Bementem, ott ült egy aranyos öreg néni, a hadiözvegy, aki megeroszakolta a bácsi erdoben apámat. mert az öreg hazajött, ahogy lehetett.















Kérdésemre, amikor én voltam 20 éves: „hogy maradhattam volna kint, amikor azt sem tudtam élnek-e vagy halnak a szüleim és a húgom.”
 
most már csak annyi biztos, hogy hazajött, jószerivel gyalog, de bécs mellett biztos, hogy megállt egy idore.
 
vigyorogva fogtam kezet egy baromi szimpatikus tömör fekete bajuszú osztrák faszival, aki egyharmad eséllyel a féltestvérem. hát hülye érzés volt, pláne, hogy semmit sem tudtam velük beszélgetni. képeket hoztak, azt nézegettük, apám akkori állapotában már nem volt képes bármit is lefordítani. erni nénit, a hadiözvegyet ugyanis a legkisebb mértékben sem zavart az a tény, hogy sem én, sem mária nem értjük a nyelvét, kedvesen mosolyogva folyamatosan beszélt hozzánk. (nyilván akkor megtudhattuk volna az o verzióját a bécsi erdo titkáról, de ez a vonat már elment hiányos nyelvtudás okán.)
 
azóta sem láttam oket, egyszeruen nem bírtunk kommunikálni- ezért jobb híjján csak vigyorogtunk egymásra hanzival. mind a ketten azt néztük lopva a másikon, vajon hasonlítunk-e egymásra?
 
végül elindultam haza. köszönés, férfias ölelés. anyám késobb mondja:”persze örökölni akarnak, azért nyomozta ki a hadiözvegy apád címét a vöröskereszten keresztül.”
 
na én biztos nem fogok genetikai vizsgálatot kérni, ha elmegy apám, hadd örököljön hanzi is!

 



Ugyanis hiszek az egyharmadban.

 
Hátha mindketten ilyesmiket álmodtunk valamikor és ok is brothers, csak everly:

 
 

 


Ez különben annyiban aktuálpolitika is, hogy apám szerette a románokat. tökéletesen beszélte a nyelvüket. imádott váradra járni, amikor nálunk már piros útlevéllel korlátlanul lehetett a szocialista országokba utazni. kivéve persze az olyan jelentéktelen helyeket, mint szovjetunió, jugoszlávia, kuba, vagy kína. de románia benne volt a kalapban. én akkoriban szereztem jogsit, vezethettem a verdát. apámmal odakint úgy tekintettek ránk, mint az amerikai rokonokra. király érzés volt.

 

Akkor is mentünk, amikor a legorültebb volt a ceausescu diktatúra. volt egy rendelet, hogy nem lehet, csak közvetlen hozzátartozónál aludni. az unokatestvére, pista bácsi és a foutcai lakás, ahol oly sok idot töltött el gyerekként nem fért bele. „tudod, van a házban szekus, én leszarnám, de feljelent." hallom pista bácsi hangját, akit az orvos akkor már letiltott a piáról, de fénykorában – mondják – nem volt kispályás.


 
 

Ha otthon családi körben politizálás gyanánt baszogattam a román-mániájával, provokáltam, hogy mit csinált megint ceausescu etc, egyszercsak kikomolyodott és azt mondta:

„Tudod fiam, én ott voltam, amikor horthy beszédet mondott váradon. én is nagyon örültem, mint minden magyar. csakhogy nekem gyerekkoromban a legjobb barátom egy román kisfiú volt. sokat jártam hozzájuk, nagyon rendesek voltak. észre sem vettem, hogy románok. tole tanultam meg igazán jól beszélni románul. ezért akármi történhet velük, én mindig szeretni fogom oket.”

Én meg már nem bírom neki biológiai okokból elmagyarázni, hogy váradon most repül a gazdaság, meg milyen fasza az egykulcsos áfa. nálunk bezzeg van gyulölet dögivel. nyakig állunk a szarban, apám! mondhatnám neki: süllyed a nemzet, de te jó lóra tettél, örülhetsz, a románok emelkednek bono-ékkal.



Be kéne fejezni a post-ot valami frappáns, ám mégis sokatmondó cuccal.

akkor nézzük meg,mit dobott ki ma reggel a "nap idézete" a személyreszabott guglimon. ezt ni:

Kétféle tévedés létezik: a becsvágyból és a lustaságból elkövetett tévedés.
Az elso a tenni akarás, a cselekvésre való eltökéltség következménye. Ezt a fajta tévedést az információhiány állapotában követjük el, mivel képtelenség elore valamennyi tény birtokában lennünk. Ez a viselkedésmód támogatást érdemel. Bátraké a szerencse.
A második a tétlenség vágyának, a lustaságra való eltökéltségnek a következménye, amikor is félelembol nem vagyunk hajlandóak változtatni egy rossz élethelyzeten, bár az összes tény birtokában vagyunk. Így válik a tanulás élménye halálos kínszenvedéssé, a rossz párkapcsolat pocsék házassággá, az elhibázott munkahelyválasztás pedig életfogytiglani börtönbüntetéssé.

Timothy ferriss a szerzo, egy hires blogger. Véletlen. A kérdés apám tévedett-e? És ha igen becsvágyból vagy lustaságból követte el? Költői kérdés. Nem is csinálok szavazógépet róla.
 
Oshóval kezdtem: "meg kell tanulnod várni!"
 
Talán érdemes, tenném hozzá halkan...

 
Anikónak, anyunak és máriának igaz szeretettel anyák napján:
 
 














288 komment

Címkék: orbán gyurcsány totó csillag börtön nagyvárad sztálin pilis anyák napja ceauşescu katyusa csakra. everly brothers

A bejegyzés trackback címe:

https://lapi.blog.hu/api/trackback/id/tr64452944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nonestvolentis 2008.05.04. 18:21:03

Tök durva, de jobban vártam ezt a posztot, mint TWÁ mostani írásait... :)))

liidiiia 2008.05.04. 18:27:14

lapi, az elejét olvastam még csak, mert most megyünk épp el, de: én úgy szeretem olvasni amiket írsz, ezt nem tudom ennél sem jobban elmondani, sem elégszer, de olyan jó :-)))))))))))))))
, azután ha visszajövünk meg folytatom. szép estét!!!! :-))))))))))))))))

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.05.04. 19:02:23

Jó estét!

Egy hideg sörtöt kérek szépen, aztán máris nézem a faliújságot.

lapi 2.1 2008.05.04. 19:04:11

hívjuk át lenint, hihetetlen zenét nyom az öreg megint...:D

hölgyválasz · http://holgyi.freeblog.hu 2008.05.04. 19:31:16

Lapikám, hát tudod, így utólag azt mondom, megérte annyit kotolnod ezen a poszton, nekünk meg pláne, kivárni !!! :DDD
Tényleg komoly meló fexik benne....
Ám hihetetlenül könnyed mégis, olvasmányos, szellemes, szóval egyszerűen zseniális, baromi jól szórakoztam !
Köszönöm az élményt !:)

Ps :Noha felszínre csalogattál néhány gondolatot, de ezekről egy másik időpontban, sajna most ki kell pattannom a gép mellől, így is csak azért léptem be, hogy megnézzem, itt -e az új poszt. És híjjnye de jó, hogy igen !!!
Üdv, addig is !

lapi 2.1 2008.05.04. 19:59:43

köszönöm hölgy és többiek! :DDD nagyon örülök, ha valakit meg bír nevettetni pl a faszi a zacskóstejjel. engem nagyon megbírt. viszont gecc et nagyon hiányzik, mert azért lehetne dobni a designen.

képzeld tulok, holnap indulok pár napra hollandiába. nem akartam elkiabálni, amíg nem biztos. rettenetes post-okat fogok nyomatni a helyszínről. :DDD

6.Lenin 2008.05.04. 20:17:33

lapi!

Most olvasom ,de ahhoz másik szemüveget és hangszert használok.

/www.youtube.com/watch?v=rQVVLAO-9LU&feature=related

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.05.04. 20:43:08

még egy sört csapoltam.

lapi, sztem ez eddig a legjobb. (Nem a sör, a post) És amellett sem tudok elmenni szó nélkül, hogy kifejezett fejlődést mutat a design is, bár ez nekem amúgy mellékes.

Timothy Ferriss könyvét az ősszel (4 óás munkahét)olvastam, egészen felüdítő. Nem gyengén nyomja egyébként a srác.

"holnap indulok pár napra hollandiába"
1., Irigyellek barátom, én is nagyon várom már.
2., Ez azt is jelenti, hogy akkor május végén nem jössz? :(
3., Ki van akkor a boltba'? A "rabszolga" az Orloj környékén józanodik, kolbászkát majszolva, Te meg tulipánföldjére mégy.

A székely himnusz is nagyon ott van. Ugyanaz a gerincen végigfutó, könnyekre fakasztó, de ugyanakkor eufórikus érzés énekelni, de akár csak hallgatni is, mint a Himnusznál.

Van akiknél nagyobb a tét ezügyben:
www.youtube.com/watch?v=cdh6xcsRaC4
A csíkszeredai tábor (a minőség persze gyengébb)

Hogy a post eredeti felütésére, magára is reagáljak:
Na ezt majd pár sörrel később. :)

lapi 2.1 2008.05.04. 21:01:54

lenin bátyó... ez (is) baromira ott van... nagyon is...

ne hülyéskedj pelikán! :D sohasem szavaztam szocikra. de 2010 még nyitott. :D

sajnos tulok, attól tartok, 2x nem fog menni a holland turné. ráadásul notebook-om sincs. de csak találok arrafelé valami net-coffee-shop-ot. :DDD

megújítom a blogom helyszíni közvetítéssel egyenesen a tudatalattról. vagy mellől...

www.youtube.com/watch?v=Y9IxEgZVFrQ

fuxosbömis (ex kacagányos) · http://fuxos.blog.hu 2008.05.04. 21:12:57

lapi:

"de csak találok arrafelé valami net-coffee-shop-ot. :DDD"

Take it easy.:-)))))))))........én nem így indultam neki az első amszterdami kirándulásomnak. Nem is emlékszem semmire...:-)))))))

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.05.04. 21:27:41

'hello fuxos!

az _első_ amszterdami kirándulására _senki_ nem emlékszik. :)

lapi 2.1 2008.05.04. 21:32:53

én is már voltam százszor, de egyikre sem emléxem. ezért ez tűnik majd elsőnek. :DDDD

lapi 2.1 2008.05.04. 21:37:44

hella fuxos! :D

én bat countryba készülök mindenesetre:

www.youtube.com/watch?v=kkvsi1OeUfc&feature=related

Gecc 2008.05.04. 21:39:04

Jo estet mindenkinek!

lapi 2.1 2008.05.04. 21:42:41

még szörényi is... nahát 2'00-nál. :DDD

www.youtube.com/watch?v=rd6OeY15cZc

SZEVA GECC!!!!!!!

Gecc 2008.05.04. 21:52:47

Lapi

Ha nem haragszol eszkozolok majd 1-2 atalakitast, hogy jobban nezzen ki.
Amugy kiszabott jo lett a design. :-]

lapi 2.1 2008.05.04. 21:55:22

ok, már kint vagyok az adminból. tulok is mondta, talán mert nem nyúltam a sablonhoz. csak html-ben dolgoztam, meg word-ben. ki is vagyok. :D

Gecc 2008.05.04. 21:58:23

Hat ma mar nem, mert kivagyok a 4 napi semmittevestol, mint a diszno. Almosan jottem vissza otthonrol, ugyhogy inkabb pihi. Holnap delelott viszont logatom a tokom itthon, ugyhogy van idom.
Valami kulonleges kivansagod van a poszttal kapcsolatban?

Gecc 2008.05.04. 22:02:55

Lapi

A sablonnal amugy sem tudnal dizajnt valztoztatni, csak a blog alapfelulete valtozna meg. Csak akkor kell sablont valtani, ha a poszt szerkesztese kozben valami elbaszodik a kurrens sablonban.

lapi 2.1 2008.05.04. 22:11:07

reggel megdumáljuk. jóéjt.

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.05.04. 22:15:57

Még az előző postnál jutott eszembe, hogy mialatt az "aranylábúak" Kecskemét hírös csapatától zakóztak a szentélyben, addig egy régebbi generáció - a Zavadszky Gábor emlékcsapat - szűkebb pátriárkánmba látogatott meccselni. Telek Manci, Szűcs Misi, Szeiler Józsi, Hrutka Rudi.

Na, Hrutka Rudi a középiskolában - ha rémlik még valakinek, itt kaptam a Döme becenevet - két évfolyammal járt alattam, ismertük is egymást persze.

Történt, hogy '93-94 környékén egy teljesen véletlen összefutás során kiderült, hogy egy volt _általános iskolai_ osztálytársnőm - A - a Szívós (akkori Fradi-elnök) titkárnője. Szó-szót követvén kiderült, hogy akadnak némi gondjaik a számítógépekkel én pedig - akkor még spíler voltam a hárd- és szoftver témakörben - felajánlottam, hogy segítek kibogozni a bogokat. (Figyelem, ez még a 40MB vincseszterek, windóz3.1, word5.0 kora.)

Egy ilyen rendberakós szeánsz után, (Mi a jelszó? Buzi Kercsó!) kipenderülve a zirodából, a székház bejáratnál összefutottam az edzésre igyekvő Rudival.
(R: hogy vagy?
D: jól.
R: mit csinálsz mostanság?
D: ezt meg azt. és te hogy vagy?
R: én is jól.
D: és te mit csinálsz mostanság? ja, hülye vagyok, te focizol. most jövök A-tól, rendbraktam a gépét.
R: tényleg?
D: tényleg.
R+D: szia. szia.)

Mint hetekkel később (a következő reendberakás során) kiderült, Rudi felcaplatott A-hoz, újságolva, hogy találkozott az ajtóban Dömével.

"A" kerek szemekkel nézett rá, mondván Döme beteg, nem is jár be, különben is már két hete várja őt a Szívós a szerződés ügyében.

- Miért, ti szerződést köttök Dömével?- kérdezte Rudi.
- Persze, hogy kötünk, profi alapokra helyezünk mindnet.
- Nem is tudtam, hogy általános iskolai osztálytársak voltatok Dömével. - így Rudi.
- Rudi, te ittál, vagy mi van veled? Ő kb. 9 évvel idősebb nálam.
- Az nem lehet, te vagy furcsa mostanában.

Nem ragozom, két hét múlva derült ki, hogy az általános sulis osztálytársnőm végig a Détári Döméről beszélt, (merthogy ő anno még engem nem Dömeként ismert) míg Rudi, ugye...

Azóta is mondogatom, hogy 2 különbség a 2 Döme között, az egyik, a születési dátum, a másik, meg hogy az egyik nem tudja alavonalról kapuba csavarni a pöttyöst. (1'25"-nél)
www.youtube.com/watch?v=qe_hQQ-gBOg

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.05.04. 22:29:44

Ja, még az Illéshez.
Tavalyelőtt volt a Sziget 0. napon a Nagyszínpadon koncertjük (nyilván fogyóban volt a HUF), na ott - életemben először - majdnem megvertek.

Nem voltam már szomjas, amikor - úgy a hangverseny középtáján - minden számközti szünteben fennhangon követeltem a Petróleumlámpát. Körülöttem 60-65 éves turbó nyuggerek fenyegetőleg léptek fel esernyőikkel, kilátásba helyezve egy alapos helybenhagyást. :)

Gecc 2008.05.04. 22:45:31

Tulok

Szerencsed volt, hogy csak esernyovel leptek fel ellened. Mi lett volna, ha a jarokerettel kasznak fejbe, vagy kiszallnak a tolokocsibol, beleultetnek, kovet raknak nehezeknek, aszt beguritanak a Dunaba?

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.05.04. 22:47:00

"én is már voltam százszor, de egyikre sem emléxem"

Igen, sokean megfigyelték már a Van Gogh és Rembrandt képeknek a rövidtávú memóriá gyakorolt kedvezőtlen hatását. :)

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.05.04. 22:52:24

'ella Gecc.

Ja, szerencsém volt, mert a barátaim + a feleségem (nem győzö kellően hálás lenni nekik) kimenekítettek a legközelebbi sörsátorhoz és a továbbiakban bőkezűen fedezték fogyasztásomat.

Amikor vége volt a hangversenynek, az otthonaikba hazatérők részéről megannyi szúrós pillantást kaptam még, amolyan "most az egyszer szerencséd van kiscsákó, de megjegyeztünk egy életre, reszkess és húzd meg magad" típusút. De akkor már kellően emelkedett hangulatban voltam ahhoz, hogy büszkén álljam a rámszegeződőket. :)

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.05.04. 23:05:36

Tavalyelőtt ez egy jó heccnek indult, (soha nem tudtam értékelni az Illés zenekart, ha a hiánygazdaságra akartam példát hozni, mindig őkett vettem elő), tavaly az utolsó utáni, utáni, legutolsó utáni utáni LGT hangversenyen már kínomban röhögtem, (zenevonat), főleg, amikor kijöttek dobozgitár-harmonika kombóval a közönség velejébe, na pont akkor körözött egy helikopter a színpad fölött, R-GO semmit nem lehetett hallani ezen művekből, de most olvasom, hogy idén lesz -1. nap is és mivel mással, mint a Magyar Dal Napjával, "ezen belül is a magyar beatkorszakka", hát a hideg ráz ki. Itt a _kedvcsináló_ :

"Figyelemfelhívás és hagyományteremtés, egy fergeteges, monstre buli keretében. Röviden ezzel a céllal hívták életre a szervezők a Sziget mínusz egyedik napján a magyar dal ünnepét.
A gondolat Presser Gábortól származik, aki aggódva a magyar nyelvű dal jövőjéért, (és jelenéért) egy jeles napot álmodott, a Magyar Dal Napját. „A magyar népdalok, a Rózsavölgyi Márk dalokon át a XX. század első felének zseniális kupléi, az irodalmi kabarék vers-megzenésítései, vagy akár az Ady- Reinitz- dalok, a harmincas évek máig élő filmdalai, a későbbi évtizedek táncdalai, de elsősorban az utolsó öt évtized, és ezen belül is a magyar beatkorszakkal érkező dalok ott élnek az emberekben. Egy olyan - nemrég még virágzó - dalkultúra részei, amely félő, hogy lassan elsorvad.” - nyilatkozta Presser. A Szigeten felhangzó repertoár főleg a hatvanas évek zenekaraival induló, és napjainkig tartó időszakból merít. „Nyilván a legjobb szándékkal is okozunk sértődést, hiszen hét órában is csak némi mustrát adhatunk, talán, ha belefér hetven - nyolcvan nóta… És nem kérhetünk fel minden előadót sem, akit szeretnénk, és a felkért előadók sem feltétlenül kaphatnak „súlyukat megillető” lehetőséget. Megpróbálunk összehozni egy „egyetlen” nagy koncertet, tudva, hogy még csak esélyünk sincs a teljességre. Fel kell mutassunk együtt valamit a meglévő dalkincsből, és azt is, hogy becsüljük egymást, és egymás munkáját.... Hiányozni fognak az új dalok, nagyon is, de ez most csak egy kis „előzetes” abból, hogy milyennek képzeljük a Magyar Dal Napját, amikor országszerte a színpadokon a régi és új dalok szólnak majd, sok-sok órán át” – mondja Presser."

Persze nyilván kint leszek ezen is, maximum viszek esernyőt, járókeretet (ötlet rulez, thx Gecc), aszt majd' iszom kurva sok bort. :)

Ne félj! 2008.05.04. 23:21:26

Lapi

remeka postod! kitünő

Csak azt tudnám, mit keresel Te a Fletó fanok között?

szerintem hajad is van, füled is van, szived is, eszed is pocakod is lehet, minden kelléked megvan ami egy rendes konzervatív embertől elvárható...

Gecc 2008.05.04. 23:21:38

Tulok

Es ha mar ennyire kemenyen tolod, akkor van egy varazs szo is, ha veszelyben erzed magad. En is sikerrel alkalmaztam nalamnal majd ketszer nagyobb ember ellen eccer egy Kispal koncerten a Pecsaban. Igy szolna: Ne basszál fel idegileg bazmeg!
Komolyan, a gyerek odeballt, en meg csunyan folyamatosan ranezve atlibbentem elotte, bele a nagy tancolo tomegbe.

Gecc 2008.05.04. 23:24:48

Na joccakat kedves testvereim az Urban!

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.05.04. 23:39:34

Gecc, igen, de van egy még jobb.

APEH ellenőr vagyok. (Egy barátnőmmel ketten szoktuk előadni ezt a dumát.)
Ő néha azt is mondja, hogy ő ketrecharcos. (Leszopogatom a csontjaidat!)
Kb. 45 kiló egyébként.
Ja, meg néha mondja, hogy mi ketten ikertesók vagyuk. Ha valakinek még itt sem gyanús, akkor ott minden megtörténhet.

Jó éjt mindenkinek!

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.05.04. 23:51:50

Bocsánat, még a nyitóképhez, ha valaki nem ismerné:

apocalypse.rulez.org/kozos/TurulMadaratMindenhova/2008-04-11

Az eredeti helye (ahol most nem találtam):
www.mkkp.hu/
magyar kétfarkú kutyapárt

és küldeném mindenkinek, aki szereti:
www.youtube.com/watch?v=Uv34iMsq8x8&feature=related

lapi 2.1 2008.05.05. 07:19:12

jó reggelt! :D

kösz ne félj!! :D a magyarázat az lehet, hogy nincs pocakom. a populáció azon elenyésző minoritásához tartozom, amelyik zabálhat tortát. csokit dögivel, mégsem hízik meg. :D

liidiiia 2008.05.05. 07:20:13

sziasztok, jó reggelt :-)

lapi, jó utat Hollandiába!!!!! meg jó kintlétet, ottlétet, létet! :-)
nagyon szuper a poszt!!!!! éjjel olvastam még el végig, és ezzel álmodtam :-)
egy szelet az időből, talán, mint a félember :-D , na nem olyan persze-persze!!!,
és ebbe az időszeletbe bele lehet menni, és újraélni meg újat átélni, nagyon köszi :-)

lapi 2.1 2008.05.05. 07:35:29

kösz lidia, nagyon aranyos vagy. :D este indulok, addig még van idő.

ahogy olvastam az idő szeletét, kapásból ez a dal ugrott be:

www.youtube.com/watch?v=BJCTrolF3CY

liidiiia 2008.05.05. 07:36:06

lapi, ígértem még a múltkor, hogy megpróbálom megfogalmazni, hogy mi az a szabadság, ami itt nincsen és otthon van, és asszem most a posztod után leesett, szal ami kinn van szabadság, az "láthatóbb", olyan szavakat használnék rá, hogy jogbiztonság és a hétköznapokban egy általános respekt, határt tartani tudás, ami azt jelenti, hogy nem ütköznek annyit az emberek, mert nem kell az alapvető törvényes és általános, „életvitelbeli” jogokért újra és újra megharcolni, hanem az benne van a levegőben, és csak úgy jár, meg betartódik, általában, aminek a következtében a napok nem olyan megterhelőek, mert nincs sok apró-cseprő konfliktus, az emberek a pragmatikus szintekre jobban odafigyelnek, és tisztelik a másik határait, meg be is tartják a személyes zónákkal kapcsolatos jogokat-kötelességeket (=békén hagyják a másikat, a másik alapvető individualitását). szóval a mindennapok uniformizáltabbak, de olajozottabban működnek.

ami viszont itt jóval kevesebb, az egy lelkigazdagság, ami nem tűnik fel addig, amíg hosszabban kinn nincs az ember, mert egy ideig a saját, otthonról hozott készletek elegek. olyan, hogy talán itt nincsen annyi lelkileg így-úgy megkergült ember, se jó se rossz értelemben, és ezzel párhuzamban nincsen annyi színesség, érdekesség, árnyalat, érzelmi intenzitás, lelki sokféleség sem. szóval itt nincsen akkora érzelmi spektrum, szűkebb térben él lelkileg az ember. ami egy bezártságélmény, akkor, ha ebben tágabb terekhez van szokva. szerintem, persze, szóval most így gondolom. :-)

liidiiia 2008.05.05. 07:48:15

nekem meg ez jutott eszembe:
www.youtube.com/watch?v=YaMUlL_Uxgk&feature=related
konc zs: ahogy lesz úgy lesz

liidiiia 2008.05.05. 08:15:30

egy kis humor reggelre:

www.youtube.com/watch?v=DS1_dsibuIA&feature=related

Bogart és Katherine Hepburn az Afrika királynőjében,
ami a filmtörténet első filmje, az 50-es évek legelejéről!!!!: amiben egy okos, művelt, 50 éves elmúlt, "dogmatikusan" vallásos és "erkölcsös", önálló, nagyon "polgári", idősödő nő nyíltan a szkrínen, házasság nélkül összejön egy nem okos, totál dilis, nem művelt, nem vallásos, mérsékelten "erkölcsös" és tiszta, enyhén alkoholista :-) , nála fiatalabb és alacsonyabb, de melegszívű, kedves pasival, akit ráadásul a korábbi "hideg" szexszimbólum Bogart játszik, ami egy jókora filmes fricska a korábbi macsó szerepeire is,
fergeteges :-)

lapi 2.1 2008.05.05. 08:34:38

nagyon pontosan értem, amit mondasz, lidia. ezért szoktam mondani, hogy manapság magyarország a világ egyik legizgalmasabb helye. az talán átjön a postjaimon, hogy az individuális szabadság nagyon nem azon múlik, hogy odakint diktatorikus, vagy demokratikus a politikai berendezkedés. ami persze nagyon fontos, soha nem is tagadtam. abban meg biztos vagyok, hogy ez a nagy gyülölködés, zsigeri politizálás meg elmúlik, mint a nátha. dehát osho is azt mondta, meg kell tanulnunk várni. meg beszélgetni egymással. én ezt megpróbálom itt a blogon és meg kell mondanom, kurvára fárasztó kinyomni a postot hetente, de hihetetlen nagy kaland. mert ilyenkor állnak össze a elszállt pillanatok, események, érzések és hangulatok.

szerintem nekünk, magyaroknak nem kell lehajtanunk a fejünk, ha csak ezeket az évszámokat egymás mellé teszem: 1945, 1956, 1990 és 2008.

jutottunk azért valamire mi így tízmillióan. én büszke vagyok tehát magyarságomra. remélem mások is így vannak ezzel. és ez teljesen független attól, hogy ki hol él éppen.

hölgyválasz 2008.05.05. 08:46:31

Puszi Lídikém , szia Lapicsek, üdv Gecc, Tulok, sötöbö... !

Lidikém, tudtam, hogy éppúgy rajongani fox Lapink legújabb, tarka memoárjáért, persze, hisz rokonylelkek vagyunk, igaz ?:)))
Én is megköszöntem az élményt, mert felturbósította bennem halkuló, lassuló emlékgépezetemet, pörgésre ösztökélte saját ifjúságom akadozó képsorait, szóval ilyenkor- bár az ember figyelmesen olvas - mégis,
fel-felbukkannak a magunk által megélt, saját sztorijaink is, amihez másként, agyunk mindennapi, kényszerű szelektivitása csak nagyon ritkásan enged.
De most nem jönnék ezekkel, sokkal inkább fenti megjegyzésedhez csatlakoznék, ahhoz, amiben arról beszéltél, mit jelent a " szabadság " itthon, és külföldön.
Nagyon egyetérek Veled !
Noha nem éltem hazámon kívül sehol, kint 2 hétnél / nyaralások, síelések / tovább nem voltam, mégis, tökéletesen átérzem igazságodat !
Valamiféle lelki összetettségben jelenik meg a szó, az érzés ; szabadság, ami külföldön élve, sokkal nagyobb hangsúlyt kaphat./ belevegyülhet a
" hazaszeretet " fogalma is, de azért nem ennyire pőrén, szerintem ebben és a " szabadságban " is jelentős szerepe van családi gyökereinknek, konkrétan és átvitt értelemben véve egyaránt /
Szóval szépen fogalmaztad meg Barátném !:)

*

Lapikám, Neked jó utat, klassz hetet, vigyázz magadra, várunk vissznya !
/ oszt csak állhatatosan ott ! :D /

Üdv, szép napot !

liidiiia 2008.05.05. 09:06:33

szia rokonylelkem hölgyi! :-)))
hát ja, lapi írásaiért sem megerőltető rajongani :-DDD jaja, nagyon könnyedén jön, néha azon kapom magam, hogy a szmájlikból vissza is törlök valamennyit, hogy azért komolyság meg minden, mégis na :-))))))))))))

"lelki összetettség", igen, ez tök jó szó.
+meg az anyanyelv-anyakultúra, hogy minden erre épül, minden asszociáció, ez is jaja,
hatalmas egyetértésben vagyunk :-))))))))))))
neked is szép napot!!!!!

test subject#28 2008.05.05. 09:08:30

bammeg lapi ez nagyon dulva lett!
volt benne :(, :) és :D is

liidiiia 2008.05.05. 09:14:10

lapi, igen, igen :-)))
"büszke vagyok tehát magyarságomra. (...) és ez teljesen független attól, hogy ki hol él éppen.

erre hölgyi barátnémtól :-))) idekopizom eztet, sztem te is így gondoltad, ilyen extenzióval :-)))
: "konkrétan és átvitt értelemben véve egyaránt"

+annak is jó utat, aki (most) térben nem, csak az időben utazik!!!, mer ott mindannyian :-)

Gecc 2008.05.05. 09:23:36

Jo reggelit minden kedves kocsmatolteleknek!

liidiiia 2008.05.05. 09:28:58

szia gecc, jóreggeltet :-)

test subject#28 2008.05.05. 09:31:42

és mostmár az első ámulatból felocsúdva, jóreggelt ;)

Gecc 2008.05.05. 09:31:58

Lidia

Nagyon irgyellek meg mindig hogy vonatoztal nagyot es gyorsan... mondhatnam ugyis, hogy nagyon vonatoztal, mert abban benne van a nagyot es gyorsan is egybeveve. :-]

liidiiia 2008.05.05. 09:40:47

szijja test :-D , jaja, én éjjel olvastam a postot végig, és azzal ámultam-álmodtam :-) , tegnap megint folyófűírtást rendeztem a 2nm-emen, úgyhogy megvolt a heti igazságosztás :-)


gecc, ha nem húznál feketlyuk-szingularitás-határt a francia határra, sztem amilyen fapados árak vannak (főleg, ha nem a fővárosok melletti fapados reptereket célozza meg az ember) ez mondhatni karnyújtásnyira van tőled is!!!! :-) csakhát ez a feketelyuk határ és következményei ugye :-DDD , metz után van egy oltári nagy és tök szép félkörnyi kanyar, amihez lelassul vagy 10-re olyan nagy ívű, ott áll rá TGV-pályára és onnan gyorsít fel :-) , meg tök aranyos delfinorra van, és a lámpái pirosában van egy kis ciklámenes árnyalat is, ami tök szép :-)

test subject#28 2008.05.05. 10:11:46

szia lidi, remélem nem izzadtál meg folyófű genocídium közben! sajna a régi szépidőkhöz képest nekem is 2-3 nmre redukálódott a mozgásterem... ez a kicsiny terület is annyira árnyékos, hogy úgytűnik csak a moha marad meg rajta, amit mondjuk szeretek , de nem teljesen így képzeltem:)

Gecc 2008.05.05. 10:25:09

Lidia

Ehhez csak annyit tudnek hozzafuzni, hogy inkabb legyek francia birka... :-D

Monnyuk eccer ugyis el kell mennem francijaba, mert az asszonkam szeretne parizerbe menni. Mondjuk a Louvre-t aszt en is megneznem, meg esetleg felmennek a toronyba is, ami nem olyan ferde, hogy erdekeljen is annyira, de hat ez van. A boldogsagert mindent meg kell tenni.
Mindegy is... ebben az evben biztos nem megyunk. Horvatorszag mar le van dumalva, aztan nekem meg befigyel egy 4 napos UK tripp is. Ennyi eleg is lesz kulfoldbol erre az evre... hacsak nem emerikkkkaba kellene megint menni. Az nekem olyan, mint a Corona, barmikor barmennyit... csak meg ne artson! :-]

lapi 2.1 2008.05.05. 10:41:19

köszi hölgyi, test, lidia és mindenki, akinek teccett. én csak időnként bírok bekukkantani a kocsmába, mert uti előkészületek, meg ilyesmi.

az előbb olvastam végig a postot nyugodt körülmények között és találtam benne egy csomó zavaró fogalmazási hibát. majd kijavítgatom, de nem most. a másik meg, hogy kurva sokminden kimaradt belőle. de így is elég hosszú. szal ez van, de elbaszott jó érzés, ha mást is jó érzésekkel tölt el pár percre a cucc. :DDDD

liidiiia 2008.05.05. 11:02:31

test, de, szerencsére, mert sütött a nap, de persze csak méltósággal :-DDD ,
a mohák jófejek, olyan puha érintésük van, meghát gyerekkoromban moha volt az egyik becenevem, a rajzfilmsorozat kisebbik főhőse nyomán :-) ,
én lakásban nőttem fel, és amilyen aszketikusan élek amúgy, sztem nekem a lakás való, nem a ház, szóval ez a 2nm kert nekem túlmegy a valaha is elképzelten :-) , át is érzem a felelősséget :-D , persze mások kertjeit szívesen nézegetem, meg az itthoni lakás-növényeimmel jó kapcsolatot ápolok :-) , van egy 11 éves benjamikusz fácskám (haha, fám, lassan kiszorít a szobámból, épp idén érdeklődtem, hogy kell majd megmetszeni :-) ), ami egészen picinek került hozzám, és itt nőtt fel és meg :-)

liidiiia 2008.05.05. 11:04:00

lapi:
"elbaszott jó érzés, ha mást is jó érzésekkel tölt el pár percre a cucc. :DDDD "
pár percre???? tök sok ideig!!!!!! :-)))))))))))))

liidiiia 2008.05.05. 11:10:24

gecc, nekem kréta és portugália olyan, hogy oda vágyom állandóan (na meg a balaton és bp :-))) ), portugáliában van egy kisváros, amit imádok, silves a neve, de persze úgy, hogy állandóan hazajöhessek. vajon mondjuk 100 év múlva lesz olyan közlekedés, hogy 1000 vagy 2000 vagy jóval több km nem lesz tétel? most állítólag van már ez a röpülő, ami hangsebesség felett talán 3???? óra alatt amerikában van, mindenesetre gyorsan. :-)
az utibeszámolóddal még le vagyok maradva, mert szeretem figyelmesebben elolvasni és lassan haladok :-)

Gecc 2008.05.05. 11:35:53

Lidia

hu.wikipedia.org/wiki/Concorde
A Concorde volt az a gep, ami kb 3 ora alatt tette meg a NY London utat (2x hangsebesseggel tolta, miutan kilepett lakott teruletrol). Aztan leallitottak, mert
1. deficites volt meg a nagyon magas jegyarakkal is
2. a parizsi baleset betett neki nagyon csunyan.

Szal jelenleg nincs rovid ideju utazgatas... de tervezgetnek ezt-azt, hogy ujra legyen. Bar a fo hangsulyt mostanaban a nagyobb utasteru gepekre forditjak, illetve a gepek uzemanyag csokkentesere.

liidiiia 2008.05.05. 11:37:30

na még egy kis útibeszámoló-töredék, amit ígértem:
A Sainte-Chapelle
Az iszonyatos tömeg elől is menekülve, meg amúgy is, bementünk a Sainte-Chapelle-be, ami szerintem az egyik leggyönyörűbb gótikus kis-katedrális, de mivel „kicsi” ezért nincsen az a felhajtás körülötte, mint a Notre Dame-mal kapcs. Én nagyon szeretem a templomokat, akkor ha nincsen bennük mise, vagy esteleg olyan nyelven van, amit nem értek, mert a miséket nem szeretem. (De nekem teljesen okés, ha más misékre jár, ahogy nincsen bajom azzal sem, ha valaki szereti a lecsót, ám az én preferenciáimban ezek egyike sincsen benne.) Itt is találtam egy humoros módon beriasztózott Georges de la Tour festményt ( inillotempore.com/blog/images/LaTour_Educ_Virgin.jpg ) az egyik falon (a drótok úgy lógtak ki belőle, mintha én kötöttem volna be, és ettől nagyon otthonosan is éreztem magam), és ahogy bóklásztam tovább, meg gondolkodtam, erről-arról (szerintem templomokban tök jókat lehet tényleg csendesen elmélkedni, a csendes szó absztrakt értelmében is), szóval, ahogy ott bolyongtam, egyszer csak azt látom, hogy az egyik, égő gyertyákkal és mécsesekkel megpakolt kisebb oldalkápolnában, egy kép alatt, és közvetlen a gyertyák mellett álló, imádkozó, olyan 60 körüli, szerintem valahogyan fizikailag komolyabban beteg vagy elgyöngült nőnek lángol a könyökénél a kabátja. Ilyen érzés lehet a bernáthegyi kutyáknak, hogy hirtelen tudják, hogy na most bevetésen vannak, mert én azonnal odarohantam a nőhöz, aki szerintem olyan elmélyülten imádkozott, hogy nem érezte, hogy már nemcsak a gyertyák melegek mellette, hanem ő maga is lángol és már télleg komolyan égett a kabátja, alatta a pulcsija is, és ráadásul hosszabb haja is volt, naszóval én gondolkodás nélkül odarohantam és elkezdtem csapkodni őt, azaz konkrétan a tüzet rajta a sötétkék-vajfehér Columbia esőkabátom ujjával, ami közvetlen a kezemen volt, tehát a kezemmel is, ami kabát 50%-ra leértékelve is méregdrága volt (ám ezen az esős éghajlaton a jó esőkabi alapcucc). A sokkban lévő nő mellé ekkor odaért egy francia manusz, aki elkezdte neki elmagyarázni a helyzetet, ekkor megszemlélte a 2 tenyérnyi még füstölgő, kiégett ruhafelületet, és teljesen meghatódott a tettemtől, megfogta a kezem és franciául elkezdett beszélni hozzám, amire én csak annyit tudtam mondani, angolul, hogy, még szerencse, hogy nem lett ebből baj, mert a pulóvere is teljesen kiégett a kabátja alatt már. Gyorsan kiderült, hogy nincs közös nyelv közöttünk, ekkor nagyon sugallva feltette nekem vagy 5ször azt a kérdést, hogy „kel péj?”, és egy idő után nekem beugrott, hogy Hollandiának van olyan neve is, hogy Pays-Bas: ami mélyföldeket jelent,(Lapi, ez fontos info most neked :-D ), a péj tehát a föld, azazt ő a nemzetiségem iránt tudakozódhatik, ezt az infót készségesen meg is adtam, amire megszorította mégegyszer a kezem, megismételte, hogy „ongri”, még megszemlélte az én esőkabátom megégett ujját, amire én csak legyintettem, hogy hagyja, ez történt, kész, majd eltávozott békésen, vagyis csak konkrét értelemben füstölögve, ami meg kell mondjam elég humoros látvány volt, mert amúgy nagyon tipptoppnak öltözött kis francia hölgy volt, és a dizájnt tönkretette az a nagy szétégett folt rajta. És azután még az is szerencsésen kiderült később, miután kihült az én esőkabátom is, hogy a kabátomra büszke lehetek, mert nem is égett meg, az a sok égett izé mind a nő ruhájáról volt rajta, és a Boulevard Sainte Michelen a vonat felé baktatva mindegyik égett kis darabkát le tudtam kapargálni róla. Annyi, hogy most olyan, mintha koszos lenne (mert pont az ujja a vajfehér, amúgy inkább ez a sötét tengerészkék árnyalat). Nade, a nap hőse voltam, egy igazi tűzoltó, szóval Lapi, te egy jós voltál, hogy a Marseillassel kívántál jóutat, aznap az nekem szólt :-))))

liidiiia 2008.05.05. 11:42:30

gecc, engem szokott az foglalkoztatni, persze "csakúgy", hogy vajon mikor lehet az, hogy a föld teljesen összeér, azaz, az ember csak felül erre-arra úgy mint a buszra, és hipp-hopp nagyon messze van. a párizsi baleset azért volt amúgy, mert a gyors gépek veszélyesebbek? fura, hogy a gyorsaságra ebben nem hajaz rá a technika most.

lapi 2.1 2008.05.05. 12:11:02

lidia, te télleg egy igazi hős vagy. jár is neked egy újabb óriás arc a régmultból. :DDD

www.youtube.com/watch?v=NEVNoYFpLps

nekem is volt egy párizsi öregnéni esetem párizsban, de én nem voltam hős, igaz a néni sem gyulladt föl. :D viszont sírva fakadt a szállodabejelentőmet nézve, mert budapesten születtem. gondolom neki is az élete nagy szerelme magyar lehetett. volt vagy 75 éves, olyan alkatú volt, mint a nagymamám, vagy edith piaf megöregedve, amit meg sem élt. próbálta leplezni, de önmagában a budapest szótól azon a bejelentőn eleredtem a könnyei. nagyon megható volt, mert mindössze annyit kérdezett tőlem, hogy tényleg budapesten születtem? na jó, ez 76-ban volt és akkor még minden magyar a white horses-ba akart menni, mert állítólag ingyen beengedte a magyarokat a tulaj akkoriban. én azt sem tudtam, hol van, annyira nem érdekelt. viszont a kis francia néni zuhanyzós szobát adott, mert előtte mondtam, jó lesz sima is, mert egy rokonom földönfutóvá tett párizsban, ami akkor sem volt egy olcsó hely.

lehet, hogy ez lesz a köv. posztban. iszonyú bonyolult az előzmény, most erre nincs időm.

Gecc 2008.05.05. 12:14:39

Lidia

Hat ugyebar a geologusok szerint a mostani formajat ugy vette fel a fold, hogy regen egyetlen nagy foldresz volt (Pangea),
hu.wikipedia.org/wiki/Pangea
aztan a lemezvandorlasokkal szakadt szet az egesz. Ma is mozgasban vannak a foldreszek, bar mar nem akkora sebesseggel, mint nehany milliard eve. Azt nemtom, hogy valaha is fog-e meg osszeerni az osszes foldresz, keresni kellene valami szimulaciot erre vonatkozoan a neten.

Gopzi katasztrofa...
A parizsi Concorde baleset nem a sebessegnek koszonheto, hiszen ezek a gepek ugyanolyan sebesseggel szalltak le s fol, mint a normal gazturbunas gepek. Egy szerencsetlen balesetnek koszonheto az egesz. Nem emlekszem pontosan de vagy egy a kifutopalyan maradt alakatresz szakitotta ki a Concorde gimujat melz kidurrant es felsertette a gep szarnyat (a gopzik ugye a szarnyaikban taroljak az uzemanyagot) ami atszakitotta a szarnyat, mikozben a futomu egyik vezeteket is megrongalta, mely zarlatos lett es szikrazott ezerrel. Ez begyujtotta a kerozint, aszt a gep nem sokkal (1-2 km mulva) a felszallas utan lezuhant.

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.05.05. 12:33:18

Sziasztok!
Nincs sok időm írni, gyorsba csak:

lapi: jó utat Neked, tessen majd írni a mélyföldről is!

lidia: a Concorde katasztrófája úgy nézett ki, hogy az előtte felszálló gépből lepottyant egy kis darab (vmi takarólemez, ami a karbantartás után nem lett rendesen rögzítve.), ami szétvágta az éppen a futópályán gyorsuló Concorde egyik gumiját, ennek a szétszóródó darabjai pedig bekerültek a hajtóműbe, illetve a nagy centripetális gyorsulástól olyan mozgási energiával csapódtak a szárny és az üzemanyagtartály környékére, hogy ott aborítás nem bírta és gyakorlatilag szabadon ömlött a nafta a hajtómű környékére, ami fáklyaként viselkedett.
Szal kb 5 db 16-os csar miatt haltak meg.
Vidámabb napot!

lapi 2.1 2008.05.05. 12:43:58

na jó van!!! :D még jó, hogy nem repülővel megyek.:DDD

különben kiséreties, de egy tök normális 12 lakásban lakunk 87 óta, mi voltunk az első beköltözők.

6 lakás van az elsőn és hat a harmadikon, minden lakás kétszintes. ha kilépek az ajtón, a jobboldali szomszédom zsolt, nagyon jóban voltunk vele, lezuhant a tévé kamerák előtt 96 körül, most nem nézek utána. a jobboldali szomszédom (később költözött ide) meg fejér megyében halt meg kétüléses mig-ben.

ez tényleg hátborzongató, mert rajtuk kívül több pilóta sohasem lakott ebben az épületben.

lapi 2.1 2008.05.05. 12:46:08

12 lakásos társasházban, persze csak nem akarok semmit itthonfelejteni, és kapkodok, bár a feleségem pakol, akit IMÁDOK!!!! :D

(hátha délután beleolvas a blog-ba, de ha nem is igaz!!!)

liidiiia 2008.05.05. 13:01:47

gecc, aztat tudtam, hogy régen 1 volt minden föld, de a nevét nem, és tök szép, meg az tök érdekes volt elolvasni, hogy micsoda időtávlatokban léteztek más az előtti egységes földek is, hű, akkor ezek szerint ilyen értelemben pulzál ez, csak elég lassan.

amúgy azt, hogy összeér a föld én eredetileg úgy értettem, hogy az utazás olyan gyors lesz, hogy nem lesz tétel ide-oda menni, sem időben, sem kápéban, szóvalhogy lesz egy nagy földi tömegközlekedés, aztán délutánra át lehet ugorni bombayból mondjuk a centrál parkba kicsit. szerintem lehet ilyen, még az is lehet, hogy a föld és az óceán alatti lyukak lesznek, amiben ilyen kapszulákban a nagy célpontok felé kilövik az embereket, és hipp-hopp ott vannak. azután repcsivel vagy vonattal lehet a kisebb helyek felé menni. és azon vetyengtem, hogy vajon ez mikorra lehet így, mármint ez a gyorsaság.


tulok, köszi! + jaja, lapi mondhatni a célból megy, ez a küldetése lényege, hogy írhasson onnan is :-DDD


lapi, a repcsik szuper biztonságosak amúgy!!!! télleg, kérdezd meg a szakértőbbeket!!! + ha a feleséged pakol, aki egy angyalnak tűnik :-) (mint a legtöbb feleség :-D ) , szóval az meg még plussz extra biztonságossá tesz mindent!!!! :-D
a nagymamádról most eszembe jutott az enyém, aki nagyon más karakter lehetett, de abban hasonlítottak, hogy ő is nagymama volt :-) , és nála a ház előtt mindig sok kapor vala, mert szerette, úgyhogy most beízesítettem egy csomó kaporral a peallámat (=kukoricás babos rizs éppen :-) )

jóétvágyat, ha valaki még ebédel!!! :-)

hacsaturján 2008.05.05. 13:29:33

állítólag még egyetlen röpzi se maradt odafönn.

Gecc 2008.05.05. 13:31:12

Lidia

Na akkor jovobeni utazas...
A nagyon sokara bekovetkezo jovoben talan kitalaljak majd a teleportalas josagos es gyorsasagos mivoltat. Kiserletek ma is folynak ezen temaban, es reszecket mar pl sikerul is itt eltuntetni, amott meg feltuntetni, de hat ugye az egesz csak egy replika, a technika pedig a gyerekciponel is gyermekebb cipoben jar, masresz ez valszen vallasi kerdeseket is felvet majd (a replikacio miatt).
Mi van ma, ami elorebb jar... ? Amit en hallottam es lattam a tellyben, hogy egy tenger alatti gyorsvasutat szeretnenek mukodtetni, mely egy vakuumos csoben mozogna, kiiktatva a levego surlodasi tenyezojet. Igy siman el lehetne erni a 20-30x hangsebesseget is. Csakhogy itt az emberi testre mert fizikai hatarokat is figyelembe kell venni, merhogy a tul nagy gyorsulas is betesz, es a gyors lassulas is betesz. Az emberi tureshatar ~9G, amit rovidebb ideig elvisel (pilotak elonyben :-] ), aztan elajul, pattan az er az agyban es mindenutt, ha hosszabb ideig hat ra ez az ero. Egy nagyon eros lassulasnal pl az ember szemgolyoja siman kifordul a helyerol.
Sikerult veresre vennem a figurat! :-D

AKIsTUDATLAN 2008.05.05. 13:47:56

Kedves Lapi!

Elolvastam, és nagyon tetszett. Ez egyre jobban megy neked. még mindig bőbeszédű vagy, indázó-burjánzó, de egy mezei blogos ugyebár nem Spiró.
Ez a saját blog csillagos jó ötlet volt, remek sztorijaid, brilliáns mesélőkéddel párosulva.

Annál is inkább, mivel majdnem egyívásúak vagyunk. Külön is könnybeborult a szemem, mert az én apám is teljesen hasonló volt öregkorában: majdnem süket és kissé már elvesztette a fonalat a jelenben, de nem a múltban! Érdekes, ott mindenre pontosan emlékezett. Kösz. a retrót, nagyon szíven ütött.

liidiiia 2008.05.05. 13:54:47

gecc, ez a vákuumos gyorsvasút még az is lehet akkor, hogy esetleg a mi időnkben elindul... :-) , + képzelem majd hogy néznek ki a jövő emberei, ilyen kifordult szemekkel...stb :-D , meg a nézz mélyen a szemembe felszólításra megszokott lesz a válasz, hogy: melyikbe? :-D

Gecc 2008.05.05. 13:58:34

Lidia

Nem hiszem, hogy megvalosulna a mi idonkben. Anyagilag olyan durva beruhazas lenne, mely valszen soha nem hozna vissza az arat. Gondoljunk csak bele a Csalagutas vasutba. Meg most is azt szenvedik es egyelore nem is lathato az ut vege, ahol vegre nyereseget konyvelhetnenek el.

liidiiia 2008.05.05. 14:40:11

gecc, talán akkor lenne akkor megtérülő, ha lenne valami köze az ipari teherszállításhoz, hogy arra csinálnák meg először, de ez csak tipp :-) , mindenesetre érdekes lehet majd, ha lesz eccer ilyesmi :-)

Gecc 2008.05.05. 14:42:44

Lidia

Hat nemtom... amig az olaj az ur, addig nem hiszem, hogy barmi valtozas lenne.
Na dolgozom egy kevest... :-D

liidiiia 2008.05.05. 14:54:59

gecc, nagyon munkát! (=nagyon gyorsan, ugye :-D )
nekem sem ártana..., épülnie kell ugye a világnak :-)

nonestvolentis 2008.05.05. 14:58:26

" Egy nagyon eros lassulasnal pl az ember szemgolyoja siman kifordul a helyerol."

A jelenség kiválóan megfigyelhető a "Happy Tree Friends" nevű kisgyerekeknek szóló rajzfilmben is... :DDD

lapi 2.1 2008.05.05. 15:09:34

barátaim, eljött a nagy pillanat!!! útrakelek ti meg nagyon vigyázzatok magatokra.

kevésbé ugyan, de vigyázzatok a kocsmára is. :D

amint online lehetőséghez jutok, megkezdem új postomat:

"félelem és reszketés hollandiában" címmel keresse majd, akit érdekel. :D

love & peace

www.youtube.com/watch?v=faKFcfytlxU

test subject#28 2008.05.05. 15:22:46

jajj lidi nálatok még nem üzemelték be a féregjáratokat? a tér két teccőleges pontja között közlekedhetsz erőfeszítés nélkül! az első féregjáratok a parlamentben nyíltak, de még tökéletesíteni kell a megoldást, mert sajnos úgytűnik emberként mentek be, és valóban féregként jöttek ki belőle! hehe, én is unom már a politikusokat ostorozó poénokat de bizisten ez volt az uccsó mára ;)
létrehozok egy bögre kávét...

test subject#28 2008.05.05. 15:27:24

Jó utat lapi! Jack Herrer kísérjen utadon! ;)

Gecc 2008.05.05. 15:31:40

Nonest

Iiiiigy van! Tokeletes szemleltetoeszkoz lehet ezen celra a Happy Tree Friends! :-D

liidiiia 2008.05.05. 15:38:32

jó utat lapi!!!! + jó utazást is!!!! :-)

test, :-DDD , ha teleportálással hozod létre a kávét, akkor én is kérnék egyet :-D , de előbb a bögrét majd azért, ha lehet :-)

Gecc 2008.05.05. 15:43:05

Lidia

Ahhoz, hogy Test odateleportaljon neked valamit, ahhoz neked is kell hogy legyen egy teleport fogadoallomasod.
Vaaaaagy... Test kenytelen lesz az urhajojaval pont folotted lenni, hogy az asztalodra tolja a kavet. :-]

test subject#28 2008.05.05. 15:54:51

hát az első ötletem az volt, hogy bekapcsolok egy fektelyukat amivel meghajlítom annyira a teret hogy lidi elérje a kávét, csak lemerült az elem a feketelyukban itt a cégnél, úgyhogy bocsi ;)
de amúgy minden ötletre nyitott vagyok, csak maradjunk közben kétlábbal a realitás talaján :))

Gecc 2008.05.05. 16:04:33

Test

Akkor nezzuk csak milyen eszkozok allnak meg rendelkezesre. Ha lemerult az elem, nem problema, probald meg a kornyezetedbol a hozzad legkozelebb eso targynak a sajat gravitaciojat osszeomlasztani, es maris rendelkezesedre all egy kavenak megfelelo meretu fekete lyuk.

liidiiia 2008.05.05. 16:10:52

:-DDD
sajnos bővebben nem tudok ezekre mit mondani, mert ahhoz már kávé kellene jelenlegi állapotomban :-)

test subject#28 2008.05.05. 16:44:33

sajnos a hozzám legközelebb álló "tárgy" egy kolléga volt akinek a tömege elég nagy hogy érdemes legyen foglalkozni vele, de csak idegösszeomlást tudtam elérni nála :D

Gecc 2008.05.05. 16:52:22

Test

Jobb is, mert a nagytomegu "targyak" gravitacios osszeomlasa akar meg egy foldmeretu katasztrofat is eloidezhetne. Milyen lenne mar, ha a foldet nem a globalis felmelegedes, hanem egy torpe feketelyuk semmisitene meg, ami sajat magabol indulna ki. Az olyan lenne, mintha egy ember sajat magat enne meg.

liidiiia 2008.05.05. 17:05:38

"csak idegösszeomlást tudtam elérni nála "
"Jobb is...Milyen lenne mar, ha a foldet (...) egy torpe feketelyuk semmisitene meg, ami sajat magabol indulna ki. Az olyan lenne, mintha egy ember sajat magat enne meg."

:-DDD
Nem ez az idegösszeomlás, amúgy? Vagy ezek csak a kezdeti első lépések?

Gecc 2008.05.05. 17:49:11

Lidia

Amugy ez holt komoly... azon nyenyerezett egy rakas tudos amikor bejelentettek, hogy beinditjak neutron gyorsitot, hogy torpe fekete lyukak fognak keletkezni, aminek a hatasa nem tisztazott a foldre nezve, es paraznak, hogy elnyelnek mindent.
En megelegednek avval is, ha en adhatnam nekik a nyakast! :-D

liidiiia 2008.05.05. 18:45:50

gecc, ez elég durva azért. így olyannak hangzik, mint az első texasi atombomba kísérletek, hogy csakúgy a szomszédban kipróbáljuk, hirtelen a született vak rokon is lát tőle 2 percig, aztán él a környéken mindenki még 1-2 évig...

liidiiia 2008.05.05. 19:09:35

na egy kis humor borat formában: ami állásinterjún domborít éppen:

www.youtube.com/watch?v=qnmlSr5x-YQ&feature=related

Gecc 2008.05.05. 19:23:59

Sasha Baron Cohen akkora arc, hogy nincs meg egy ilyen a foldon rajta.
Es most jon ki nemsokara Brunoval, az osztrak homokos TV riporterrel. Na az sem lesz egy kis film. :-D

liidiiia 2008.05.05. 19:28:37

gecc, 1-1 rokonom azért versenyben van borattal, de ők komolyan gondolják :-)

Gecc 2008.05.05. 19:31:13

Lidia

Akkor elegge sulyos emberek lehetnek! :-D
Brunot simered?
www.youtube.com/watch?v=ilyA3s4FsHo
:-D

liidiiia 2008.05.05. 19:32:37

na a brunora is kiváncsi leszek :-D , megnéztem képet, hogy hogy fog kinézni, haha :-DDD

liidiiia 2008.05.05. 19:38:44

gecc, ez a videó tök jó, aszta, hogy egy egész más karaktert is milyen jól hoz :-DDD

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.05.05. 21:52:45

Jó 'stét!

Say hello to the Austiran Gay TV!
ez hülye!

liidiiia 2008.05.05. 21:55:56

ez még egy kis chaplin a kávé témához :-)
egyben estimese és elköszönés, jóéccakát! :-)

www.youtube.com/watch?v=1mYtNMDFyXQ&feature=related

nonestvolentis 2008.05.05. 21:57:42

Na, ha valakinek gondjai vannak a pénzszerzéssel, csak nézze meg ezt a videjóóót, és holnapra Bill Gateset is le fogja hagyni... :DDD

youtube.com/watch?v=LKJ3V0VD4c0&feature=related

Egyesek egészen elképesztő dolgokra képesek az online marketing nevében...

liidiiia 2008.05.05. 21:59:20

szia tulok, na akkor még maradok kicsit, épp gondoltam szigorú elveket vezetek be mára, és lekapcsolódok, lévén, hogy egész nap dumáltam, és a kommentek 97%-át én gyártottam asszem :-)

Gecc 2008.05.05. 22:03:06

Lidia
"és a kommentek 97%-át én gyártottam asszem"

Megengeded, hogy csatlakozzak en is a tobbseghez? :-]

liidiiia 2008.05.05. 22:04:49

nonest,
áááááá, ezt 2 percig bírtam, a hegy tetején a tó, mi..., völgyben meg nuku...

nonestvolentis 2008.05.05. 22:06:48

Csak dőlj hátra, és engedd, hogy a képi világ, és a frenetikus szinkron magával ragadjon... :DDD

liidiiia 2008.05.05. 22:08:23

gecc, csak tessék-tessék, adok szívesen 1-2 százalékot, persze :-)

liidiiia 2008.05.05. 22:09:26

nonest, az őrületbe mi?? mintha nem lennék e nélkül is elég bolond ebben-abban :-D

Gecc 2008.05.05. 22:10:13

Pablorol es Brunorol miert Terrance es Phillip jut eszembe? :-D

Gecc 2008.05.05. 22:19:12

Ennek a csokott szinkronhangnak pont olyan szar hangja van, mint Sooobert Nooobertnek!

nonestvolentis 2008.05.05. 22:23:33

Szerintem ez a rajzfilm úgy tökéletes, ahogy van. :)
Tetszik ez a természetes hangmagasság, az ízes magyaros hangsúly, az egész egyszerűen fantasztikus...


A jószívű Winettou ráadja a kabátját a kiizzdat bölényre... :DDD
www.youtube.com/watch?v=b0g9BV_oQHE&feature=related

Gecc 2008.05.05. 22:27:55

Hat ez kurva elet, hogy a Solett Norbert!

nonestvolentis 2008.05.05. 22:30:20

Nem is tudom egyszer hallottam a rádióban nyilatkozni, hogy azért neki se jön be minden húzása.
Például kitalált egy tv előtt tornázó fitnesszvideót kisgyerekeknek(!), de valahogy csak nem vitte az a marha nép... :DDD

Gecc 2008.05.05. 22:32:43

Elkuttem egyk haveromnak, aszonnya O is, hogy a Solett Nolbelt... biztos is hogy az. Igy szerzi a penzt, hogy aztan oroket bereljen a lanya melle, nehogy a Szigeten megujjazza egy koszoskormu punk.

nonestvolentis 2008.05.05. 22:33:58

Na, jöjjön egy kis véres politizálás... :DDD
www.youtube.com/watch?v=g7axE3aThEw

liidiiia 2008.05.05. 22:49:36

sólet n. :-DDD hangja:
www.youtube.com/watch?v=oE2qY1xqlr0

na inkább laár winettou-t :-DDD 1000szer persze,
gyerekkori élményem, amikor a tesómmal betegre nevettük magunkat a gojko mitich féle winettou-n, amint oroszul beszél... :-D , mer az orosz adón néztük, ült a lovon 5 percig szótlanul, lassan odafordult a kamerába nézett és azt mondta, hogy szagyityesz!

én jártam a s.norbi tornatermébe, ami viszont vérprofi, de nem hozzá a tornára, mert ahhoz nem lenne idegem, hanem egy nagyon kedves rudi nevű sráchoz, aki táncos, és 45 perc folyamatos 1helyben-ugrálást tartott :-D , neki ez volt az erőnléti eddzése, és egyszerűen csak csinálta, és lehetett követni, iszonyú jó volt,
10 perc után asszittem belehalok ott helyben, utánna meg átlendült az ember, és onnantól megaörömhormon dózis, mint a maratonfutóknál (csak kell azért ehhez egy jó alapkondi mondjuk, ami mostanság nincsen)

Gecc 2008.05.05. 22:52:39

Lidia

Rudi! LOL! Nolbi ludi! Es pont ez jutott eszembe es kommenteltem be a jutyjubon is! :-D

nonestvolentis 2008.05.05. 22:57:22

Még csak nem is rudi, hanem Norbi RÚD... :D
Nem rossz marketingesei lehetnek... :)

Valahogy elment a kedvem, hogy olvasgassam, meg szerencsére sikerült visszaszokni a "rendes" rudira itthon.

Egyébként nekem meggyőződésem, hogy 10 évvel ezelőtt olyan volt a túrórudi, mint amilyen most a CBA-rudi. Ízre is talá jobban hasonlít, és a henger alján több csoki van,ahogy lefolyik valamennyi a tetejéről, meg mintás az alja... :)

Na azt hiszem ez az a pont, maikor jó éjszakát kívánok mindenkinek, mielőtt még kisesszét írok a rudikból..

Jó éjt!

liidiiia 2008.05.05. 22:59:25

gecc, :-DDD , mi a baj a rudival???, így hívták, na, és szuper eddzéseket tartott, olyannyira elájultunk az óráitól, hogy "hónapokig kellett várni az újraélesztésre", de abszolút pozitívan!!!! :-DDD télleg :-)

liidiiia 2008.05.05. 23:01:09

akkor most én nem értek valamit, van ilyen kaja, hogy norbi rudi?????? na neeee :-D

nonest, jóéjt!

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.05.05. 23:12:17

Ó, lidia, megtisztelő, hogy maradtál, én meg jól elkalandoztam másfelé. Ilyen az én formám, mindig az elköszönésredre jövek vissza a kocsmába. :(

Gecc 2008.05.05. 23:17:14

Lidia

Valami rudija van Nolbinak, asszem tenyleg Nonestnek van igaza es Nolbi lud, nempedig ludi. Az az utolso szemet mindent leupdatel, aszt igy ki tudja mi nem kopirajtos? :-D

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.05.05. 23:24:24

Hogy a témához is érdemben;
Norbival egy iskolába jártam, ő egy évvel volt felettem. Tényleg egy dagadt pacák volt 130+, és a tornatanárunk adott neki valami diétás programot, ami pontrendszerben számolta az ehető kajákat. Norbi ezt igen komolyan vette, +elkezdett karatézni. Én becsülöm őt a zakaratereje miatt, és ambivalens érzésekkel ugyan, de drukkolok is neki. Persze vicces, hogy pont a tömegek fogyás iránti vágyából csinál sok pénzt, de ha valaki, ő biztos érti a lelkét a dagadtaknak.

Mondom én, aki szintén dagadt vagyok (egyél sok csokit lapi, persze, én meg a levegőtől is b+ :D ), de valahogy kurva jól viseltem mindig is.

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.05.05. 23:27:14

"Lehet választani..."
Miért van az, hogy ha egy _komoly_ teszt mellett egy Seat hirdetést látok, megkérdőjelezem annak hírértékét. (A tesztét, nem a reklámét)

Sznob-e vagyok?

liidiiia 2008.05.05. 23:37:25

gecc, jaja, hát a norb nem szállhatna be hölgyi és lapi beszélgetésébe a kettőjük IQ tesztjeinek igen jó eredményével kapcsolatos jóérzéseik megvitatásával kapcs egyetértésükbe :-D , na ezt a mondatot lécci bogozd ki, +ne vonj le rám nézve IQ következtetést ebből :-) , de az a lényeg, hogy harmadiknak nem szállhatna be :-D


szia tulok, a helyzet az, hogy épp ezt akartam tenni most is, de mivel ez tényleg előfordult x-szer, hogy pont akkor léptem, amikor érkeztél, azt éreztem, hogy ennek a bad lucknak erőnek erejével véget kell vetni, és gondoltam az előbb, hogy juszt is maradok :-) , viszont most meg tényleg megint elköszönök, mert elfáradtam mára, a szemem nem bírja az egész nap gép előtt ülést, és ma korán kezdtem a napomat, és azt hiszem ma eleve is túlzásba is vittem a kommentírást, na de van ez így. a bad luck meg majd véget ér!!!! :-)

én is az az alkat vagyok, aki attól is kerekedik, ha csak a szomszéd asztalnál esznek :-) (de ha egyszer éhinség lesz, azt mi fogjuk túlélni!!!) a norbi nekem nagyon ambivalens, a tornaterme tényleg tök jó, szuper jó, én még az ebbéli profizmusra törekvését is tudom értékelni, az akaratereje mellett (gyereknek én is molett valék :-) ), de amikor megnyilvánul, meg ez az updételés az meg nem annyira szimpi, sőt elég kínos is, sztem. (a kocsikhoz én egyáltalán nem értek, vagyis azokhoz sem :-) )

na zárul mára mm mókatára, sziasztok, jóéjt! :-)

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.05.05. 23:39:35

A mai napra, mintegy retrospektive:

1., Decemberbe' voltam Frankhon fővárosában és bár én magam nem vagyok egy vonatbuzi, de a nagyobbik kistulok az, ezért fotóztam számára jópár TGV-t, főleg nyugalmi állapotukban a Gare du Lyon vágányain. Télleg szépek, delfinorr, rulez.

2., A göbzin való utazás a lehető legbiztonságosabb, nagy híve és rajongója vagyok. A működtetők tanulnak hibáikból, ezért a régieket ritkán követik el újból. (Nagy rajongója vagyok a NatGeo Repülőgép katasztrófák sorozatának egyébiránt.)

3., Lapi odavágott nekem ezzel a mai holland indulással, úgyhogy kénytelen vagyok a vistzontcsörtére, (meg lidia szívét is fájdítanám kicsinyt), szal eldőlt, hogy július elején Krétán töltjük a megérdemeltet. Jó rég voltunk ott, ('95-ben), akkor még nem voltak kistulkok, (a nagyobbik rá egy évre készült Korfun), de nagyon szép emlékek kötnek minket oda.

Gecc 2008.05.05. 23:51:29

Tulok
"de nagyon szép emlékek kötnek minket oda."

Hat igen... az ido mindent megszepit. :-D

Nekem asszem emerikkka marad meg a legszebb emleknek. Olyannyira toltam mostanaban itthon megint a temat, hogy asszonka aztat vette az okos kis fejibe, hogy lehet oda kellene menni naszutra. Hat nem lenne ellenemre. Csak az a baj, hogy Skociat is megigertem mar neki. Ugyhogy lehet ugy csinaljuk, hogy en ide megyek, asszonka meg amoda, vagy forditva.
Mindenesetre a nyaron esedekes 3 es fel napos UK tripp is faja lesz.

Gecc 2008.05.05. 23:57:42

Na joccakat kedves testvereim az Urban!
Holnap kedd, azaz reggel korai keles es munka var ram, ami nem sok, de a semmitteves mellet megint kimerito lesz.

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.05.06. 00:05:31

Na mondjuk pont Skócia, meg a USA nem volt még meg, de a cél kitűzve. A highland régi vágyam, az újvilág engem annyira nem foglalkoztat, de azért bújkál bennem, hogy úgy mégsem kéne meghalni, hogy nem láttam. :)

Kréta: Életem párjával együtt azt vallom, hogy utazni, utazni, utazni. Az emlékek ti. nem elvehetőek. Utolsó foritnjainkból mentünk Kértára anno, de bejártuk keresztül - kasul az egészet.
Így hirtelen, csak Vai pálmastrandaj, a Samaria-szurdok 60 C-fokos katlanja, Elafoniszi rózsaszín homokos strandja, Chania belvárosában elfogyasztott Ice-caffék, a Hersonissos-i vizi vidámpark, Knossos palotája, Aigos Nicolaos csodálatos öble és Preveli trokolata jut eszembe, na meg a bérelt Suzuki, amit vadonatúj gumikkal hoztunk el és defekt-közlei állapotban szolgáltattunk vissza.

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.05.06. 00:18:29

Jó éjtet mindenkinek!
Kulcs a szokott helyen.

hölgyválasz 2008.05.06. 07:37:09

Szépjóreggelt Mkinek !

Lapink azóta már árkon-bokron...
/ esetleg vmelyik Hanne csipkebokrán ?:)))/
Mire visszajön, követni sem tudja a hsz-eket, grafomán hívei kitartóan nyomatják, igaz ? :D

Szóval Kedveskéim, rendesek és kedvesek vagytok, Lapi helyett is örvendek ennek a jó kis csapatnak ! / én kicsit mostanság megint időhíjas, még mindig jobb, mintha foghíjas / szóval csak beköszönni jöttem, átfutni a tegnapit, na ez most itten, ahogy látom, a hosszútávfutó magányossága. / piszok jó film volt Dustin Hoffmannal, emlékeztek ?/
Kulcsot a zárban hagytam, kellemes napot Nektek, pááá !:)

Gecc 2008.05.06. 07:42:19

Jo reggelit!

Tulok

Utazas, utazas, utazas...
Igen, mi is igy lennenk, de ugyanakkor sporolni is szeretnenk. Ugyhogy emiatt nem extremkedunk ha pl nyaralasrol van szo. Erre raerunk meg kesobb is, ha meglesz a haz es mellette penzunk is lesz. (Vagy az Mo-on nem kivitelezheto? :-D )

Gecc 2008.05.06. 09:28:16

Malac

Ha itt is csekkolsz, akkor ide is UDV! :-D
Mindenesetre TWA-nal meg tolok egy valaszt... lehet en a Te replikansod vagyok? De nem szeretnek 10 ev mulva Orban fan lenni, azt most leszogezem! :-D

Gecc 2008.05.06. 09:40:52

Lapi most uzent, hogy megerkezett! Aszonta most alszik, aztan keres egy netezesre alkalmas helyet!

liidiiia 2008.05.06. 09:43:41

jó reggelt :-)

tulok, ahha, szóval kréta!!! :-) a felsoroláshoz én még ierapetrát tenném hozzá, annak a hosszú városi strandnak számomra nagyon jó hangulata van... , hmhm jó hely az arra :-)) , na nem sárgulok tovább :-D , + nektek nagyon klassz utat majd!!!! :-)

én a nyarat mindig a balatonnál tervezem, meg az is van, hogy szeretek egyszerűen élni, annak a szabadságát, hogy kevés dologra van szükségem (de ami fontos, az meg nagyon fontos :-) ), de nálunk a kedves olyan, hogy állandó mehetnékje van (az utazni, utazni zászló alatt vonul ő is :-) ), én jóval mérsékeltebb vagyok ebben, meg alapvetően a hangulatokat szeretem, a kis hétköznapi képeket, és az van helyben is, meg nagy "törzshely"-es vagyok, +nehezen kimozduló, meg amit szeretek, ott sokat akarok lenni, azt az élményt szeretem a legjobban, hogy igazán otthon vagyok valahol, de ahhoz valahogy elég jól kell ismerni a hangulatait, így az új nincs olyan érdekes, nekem, mint a régi. pl az új ruhákat sem szeretem, meg nem szeretek ruhát venni sem, azt a ruhát szeretem, ami már régi vagy régebbi, és "története" van, vagyis már sokat volt velem.
na ennek a 2 hozzáállásnak van nálunk családi eredője, de persze az van, hogy azért a h.társ is szeret helyben bóklászni is, meg én is utazni is valamennyit persze. viszont krétán meg már én ugye otthon érzem magam... :-D

liidiiia 2008.05.06. 09:54:28

szia hölgyi, nyugodtan ugorjad ám helyből át az én hablatyolásaimat, de min egy részüket, ha kevés az időd, aztán e helyett írj egy kicsit magadról is időnként! márha persze van kedv :-) szép napot neked is!!!!! :-)


gecc, ha megvizsgáltatod egy sejtedet, és arról kiderül, hogy idősebb valójában, mint te magad vagy, akkor kiderül, hogy klón vagy-e! pl a malacé :-D , ha kiderül, hogy igen, az némileg a fess fiatalság érzetéből lehet visszavesz ugyan, viszont akkor láthatod előre a jövődet :-D , ami azért valljuk be: nem gyakori :-)


szia lapi, üdvök!!!! :-) hol vagy? mi hírek?


no, ma dolgoznom is kell..., szép napot mindenkinek!!!! :-)

Gecc 2008.05.06. 10:12:53

Lidia

Ha klonok sejtjeit vizsgaljuk, akkor nem hiszem, hogy azert lenne idosebb, mert az oridzs peldany idosebb. Ha idosebb is, csak azert lenne, mert koztudottan felgyorsult folyamatok jatszodnak le a klonok eseteben, elobb halnak meg.
Node ez most nem lenyeg! A lenyeg az, hogy en nem akarok Orban fan lenni 10 ev mulva! :-D

Azt nemtom hol van Lapi pontosan helyileg, de biztos jobb lesz neki ott, mint nekunk az irodaban dolgozni. :-]

liidiiia 2008.05.06. 10:36:12

gecc, a lukács béla mondta egy előadásán, hogy a klónozásra használt sejt életkorától indul a többié is, ezért idősebben kezd a szervezet, hacsaknem bébié volt a sejt. én nem értek ehhez, úgyhogy eddig hiszek a l.b-nak :-) (plusz, remélem nem értettem félre, de majd utánanézek azért eccer).
de: az orbán fanság jövőbeli elkerülésével igen mélyen egyetértek! :-D

találtam egy kis gusztávot ma, már nagyon régen láttam, és az ugrott be, hogy ez egy light+soft happy tree friends bizonyos értelemben:
youtube.com/watch?v=q-RsBh6bMcA

liidiiia 2008.05.06. 13:17:40

jóétvágyat az ebédelőknek!
+további szép-jó-(elviselhető)...stb napot+estét!

free hugs amsterdam
www.youtube.com/watch?v=9BE1YqDYlLo

liidiiia 2008.05.06. 18:08:14

na csak bekukkantok, egy rövidke időre...,
de hát, szóval ha ekkora a csend, akkor kicsit rugdosom a székek lábát, aztán írok egy választ :-) :

malacka69 Boldogok a lélekben egyszerűek... · malacnews.freeblog.hu/ 2008.05.06. 09:21:08 (ezt a twa-n írtad gecc et.-nak, de nem akarok ott annyit offolni, aztán itten írok)

„Há' én is vagy 30-ig letegadhattam vagy 10-et, de frankón. Eccer 94-ben vittem az - akkor végzős - osztályomat Egerbe kirándulni, s egy kollégiumban voltunk elszállásolva. Nosza méjék, h átvegyem a kulcsokat, szépen intelligencsen megszólítom a portás őméltóságú urat, mire ő: - Na kügggy ide valami normális felnőttet, valami tanárt, csak nem gondolod, h neked odaadom a kulcsokat.
Gondolhatod, tanúnak kellett hívnom a kölköket.”

Malacka, csatlakozok a klubbhoz, olyannyira, hogy ez velem is szinte pontosan így megesett. Én akkor nyelvsuliban tanítottam, és az első órám így kezdődött, hogy az épületbe nem engedett be a portás, csak majd ha a tanár jön. Igazolnom kellett magam, úgy, hogy az akkor még új tanítványoknak megvolt a tanár neve, nálam meg szig vala. Ezután mehettem be a terembe. :-))))
Na ezt kihasználva később 2szer, amikor még új voltam 1-1 helyen, beültem a gyerekekhez, mintha én is diák lennék. Én halmozottan problémás gyerekeket tanítottam akkor, illetve voltam co-terapeuta (ilyen elég komoly viselkedési, rendőrségi gondok, és-vagy a nagyon magas IQ-juak, akik aktívan nem tudtak és-vagy nem akartak beilleszkedni, +illetve az ezért-azért nagyon nehéz sorsúak), szóval, és beültem az első órára beszélgetni velük, jól elvoltunk, azután 20 perc múlva mondtam nekik, hogy na most hogy ilyen jól összerázódtunk, kezdjük el lassan az órát. Kollektíve odahozták az iskolatitkárt :-DDD .

Aztán humorizáltak ezzel rendszeresen, volt egy srác, aki 2 csoport közé esett tudásban, de olyan csop nem indult, és mondtam neki, hogy választhat, hogy vagy a tudása alá vagy felé megy, utóbbiban fel kell kötnie a gatyát, előbbiben unatkozni fog. Hát az ucsit választotta, de mindenesetre bejárt, megcsinálta a házikat is időnként (ebben a suliban ez irtó nagy szó volt, a célunk itt az volt, sokukkal, hogy legalább az órára bejöjjenek, a házi luxus vala itt), na és 5öst kapott persze, amire is évvégén odajött hozzám, vagy 3 fejjel magasabb vala nálam, és azt mondta, hogy őt már vagy 5 suliból rugták ki, és még soha nem kapott 5öst, és annyira örül, majd a homlokomra adott egy puszit, és azt mondta, hogy ezt atyailag adja. :-DDD

Nekem az egyik kellemetlen élmény viszont az volt pl, hogy ferihegyen egyszer nem hitték el, hogy én én vagyok, azt mondta a határok őre, hogy ugyan ne húzzam itt őket azzal, hogy én ennyi idős vagyok, jó ha nagykorú vagyok. (ez pár éve vala, most a 3. X felénél járok, és–10 az átlagom, fáradtsági szintemtől függően +/- 5 év), szóval, már eleve „szia adsza az útlevivel” fogadott ugye, és utána ott szadizott tök sok ideig lelkileg, hogy beijedek-e. Aztán elengedett, de azt mondta, hogy hordjak 2 igazolványt is magammal, ha én tényleg én vagyok és így nézek ki, khm khm...


+ Amikor írtam a 2 poronty 1 időbéli nem hasonlóságát, én speciel arra gondoltam, hogy a lánykáid közül az egyik esetleg a mamára is hasonlíthat, postás nekem eszembe se jutott, becszó, kezem a szívemen! :-D


+azon a kis százalékon meg még gondolkozom :-)

Gecc 2008.05.06. 18:51:12

Lidia

En egyre kivancsibb vagyok, hogy nezhetel ki... :-]

nonestvolentis 2008.05.06. 19:30:28

És ehhez mit szól az asszony, Gecc? :)

nonestvolentis 2008.05.06. 19:38:04

Én sajnos pont a másik kategória vagyok kor-kinézet szempontból. Pár hónapja csókolommal köszönt két 14 küröli lány a liftben, ami egészen meglepett, figyelembe véve, hogy még csak 22 éves vagyok.
Azi igazsághoz az is hozzátartozik, hogy nem aludtam nagyon ki magam, és három napos borostám is volt, na de akkor is?! :DD

liidiiia 2008.05.06. 19:58:58

nonest,
mi van már naaa, csadorban kell a házasoknak járni???? :-DDD , szó se róla, vannak itten fenn fotók, ahol az arc ugye kafául nem láccik, szőr meg szalma mögé bújva ugye, dehát ezek blogok persze-persze, én se tenném ki, csak a csadorról jut eszembe :-DDD

+ mi van, ha a lányok néztek ki öregebbnek??? a 10-12 évesek még magázzák spontán módon a felnőtteket (pláne, ha borostások!!!, sőt pláne ha nők esetleg és borostások :-DDD )

Gecc 2008.05.06. 19:59:31

Nonest

Az asszonynak mar az sem teljesen koser, hogy en allanodan a gep elott ulok, mikor O mar alszik. Tegnap pl, legalabbis szerinte, felreertettuk egymast, ezert kellett neki aludnia es nem mast csinalnia, en meg felpattantam, aszt jottem tovabb gepelni (O mar csak krampacsolasnak hivja). :-D

hölgyválasz · http://holgyi.freeblog.hu 2008.05.06. 20:46:33

"liidiiia 2008.05.06. 09:54:28

szia hölgyi, nyugodtan ugorjad ám helyből át az én hablatyolásaimat, de min egy részüket,"

Szija Lidikém !

Csak nem képzeled, hogy kihagynék 1 mondatodat is ?! Falom ! Fa lóm ! :DDD
De komolyan !
Figyu, ahogy elnézlek, Te is sikeres blogőr / mi is a női nemű ragozása ?:))/ szóval, higyj nekem : kiváló stílusban, érdekesen, érzelmesen, szellemesen írsz, szeretem sztorijaidat !
Ugyhogy csak ne félts engem !:)

Pusza !:)

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.05.06. 22:15:39

Jó 'stét!

hopp, egy zenegép! Nézzük, mit dob:
www.youtube.com/watch?v=NVB-ZvlgjR0&feature=related

Ja, hogy az élet egy tombola? La vida es una tómbola.

Ma nekem is dobott a gép egyet. A napokban lefoglalt nyaralásra (igen, Kréta) július 5.-én délben indul a gép. Ma derült ki, hogy a zenegépből szóló jóember Manu Chao 4.-én este fellép Sopronban a Volt fesztiválon. A megejelenés számomra kötelező. A savát-borsát az adja dolognak, hogy közben a nagyobbik kistulok Szlovákiában lesz iskolai táborban.

Érdekes lesz az adott 24 óra. Koncert után haza, irány Slovensko, vissza haza, reptér, beájulás. Már szervezem a bombariadót, hogy nyerjek egy kis időt :)

Ha lehet egy kérésem a kocsmalátogatókhoz:
az alábbi nyelvet nem bírom érteni, de szeretném tudni, miről énekel ittend, ha valaki lenne oly bátor címszavakban lefordítani: (odáig értem, hogy "ilyen az élet." :) Előre is nagy köszönet.
www.youtube.com/watch?v=OtsNmBjxgUI&feature=related

Gecc 2008.05.06. 22:20:15

Tulok

Mi is julius 5-en megyunk nyaralni. Akkor mi nyaraloidopont elvtarsak leszunk.

liidiiia 2008.05.06. 23:01:53

jóestét-jóestét, most csak beköszönök, mer itten családi elfoglaltságban vagyok :-) , ide nyár érkezett, gyönyörű idő van, és nem hűlt le éccakára se a levegő :-)

tulok, a h.társ megnézi, hogy le tuggya-e fordítani a dalt :-)

én viszont holnapután 6 napra (utazással 1ütt)nápolyban fogom magam találni, "most kell menni, mert nagyjából vége a szemétválságnak, még alig van túrista, most minden olcsó, most van egy kis szabi"...stb, csak aztán nehogy valami tűz legyen, mert aztat hallottam, hogy azért még van valamennyi szemét, 1300 tonna az utcákon, amit azért nehéz kevésnek minősíteni, meg aztat meg felgyújtogatják a türelmetlen helyiek ottand..., erről annyit, hogy nem normális emberek, nem normális emberekhez mennek feleségül :-) , így viszont kénytelenek vagyunk egymás hülyeségeit jól elviselni, nincs panasz egyik oldalról sem..., szóval szelavi :-)

Gecc 2008.05.06. 23:14:32

Lidia

Jo utat es erezzed jolfele magadat. :-]
Beszamolo johet a jovoheten.

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.05.06. 23:44:38

lidia, hát nagyon köszönöm, már csak a lehetőség meglibbentését is.

Nápoly szuper! Jó utat hozzá. Bár nem vágom a programot / lehetőségeket / akaratot, de ugye Pompeii adja magát (+ Herculeanum), meg a Sorrento-félsziget is maga gyönyör. Egy százassal lejjebb meg ott van Agropoli (ex-görög) templomaival, amiből az egyik arról ismerszik meg, hogy pontos megfelelője az Olympiában földrengés okán leomlott Zeusz templomnak, csak ez teljes pompájában áll. Meg két kisebb még mellette.
Hajrá!

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.05.06. 23:46:07

Elveszett, keresem:

Lapiról valami hír?
Vagy _kiment a fejéből hogy írni akart? :)

Gecc 2008.05.06. 23:52:42

Tulok

Amikor kuttem a kommentet, akkor jott tole hir, hogy megerkezett, aludni fog, aztan keres valami netezesi lehetoseget. Ugy latom az utjaba eso elso coffee shop lett belole.

Gecc 2008.05.06. 23:53:47

Telefonald vegig az osszeset, hatha felismerik! :-D
www.coffeeshop.freeuk.com/Map.html

liidiiia 2008.05.07. 00:00:03

köszi a jóút kívánságokat :-)))))) , meg a programajánlót is!

az meg örök kérdés, hogy az ember miért nem az eszével házasodik :-DDD ,

tulok, h.társ lefordította, mindjárt küldöm :-)

liidiiia 2008.05.07. 00:11:44

tulok, erre jutottunk, de ez nem irodalmi fordítás

ittend van fransziául:
artists.letssingit.com/manu-chao/la-valse-a-sale-temps/xt9mf1f/video - 64k -


ez a dal mindazoknak szól, akik a párizsi utcákon vért ízzadva dolgoznak

a nehéz idők keringője


ilyen az élet ma
ez a nehéz idők keringője
ami eldob, ami magával ragad

ilyen az élet
ami nemet mond, ami igent mond,
a bosszúságok királynője

ez a paradicsom gyermekeinek a keringője

ez a rossz idők keringője, amit a sátán felesége táncol

egy szegény ember története, aki a szegény házában él, és szerencsétlen szerszámával szerencsétlenkedve dugja a szegény asszonyát,
aki a szegényes ágyában csinál egy szegény gyereket, aki szegényen él

ez egy lány története, aki szerelmes egy fiúba
a srácot Cerise-nek (Cseresznyének) hívják,
a lányt Gastonnak

ez a paradicsom gyermekeinek a keringője

köszönöm Sarkozi úr

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.05.07. 00:17:52

Örök hálám ezért Nektek!
Köszönöm, köszönöm és nem győzöm elégszer megköszönni.
Nekem ez a francia nyelv pont olyan, ahogy Markos-Nádas mondta:
"Úgy írják, hogy KEFE, aztán úgy ejtik, hog ZONGORA"

Thx még 1x

liidiiia 2008.05.07. 00:19:23

gecc, te meg ígérted azt a fás képet a tóval, de nem sürgetlek persze!!!!
jut eszembe, egy hiper-szuper graffitit találtunk ma este, 2 varjú van rajta, a kedves lefényképezte, de nem láccik, majd remélem holnap világosban még sikerül. :-)

liidiiia 2008.05.07. 00:23:16

tulok :-DDD , jaja olyan a francia (szó se róla, az angol is :-) ) + nagyon szívesen!!!!!!!!! :-) h.társ is jót mulat a zongorán

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.05.07. 00:36:11

itt egy link az agropoli templomhoz. (ha működik, még sose' csináltam ilyet)

kepfeltoltes.hu/080507/16_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

liidiiia 2008.05.07. 00:37:00

szia hölgyi, kinyomtatom és bekeretezem, amit az én hablatyolásomról írtál :-)))))))) , nagyon kedves tőled, hát, na nem is tudok mit írni rá :-)

(én amúgy egy vírus-bloggőr :-) vagyok, mások blogjaira írom rá magam :-) , vagyis ahhoz nincs motivációm, hogy sajátot csináljak, meg ahhoz nem is vagyok elég rendszeres, türelmes, meg pláne személyes, talán nem is tudnék az lenni íly módon, szal alkalmi grafomán vagyok... :-D )

liidiiia 2008.05.07. 00:47:28

tulok, hű, ez gyönyörű, köszi, :-))))))
a legkedvesebb korszakom az ógörög klasszikus és pre-klasszikus kor, ideértve a mínosziakat is, na ide minden szeméten át átvágjuk magunkat :-D

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.05.07. 00:51:07

Működik!

És akkor itt a tesója Olympiából, tulok úgy tesz, mintha, de persze nem ő rombolta le.

kepfeltoltes.hu/080507/1111_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

liidiiia 2008.05.07. 01:02:27

:-))))) , inkább atlasz, aki támasztja, mert leborulna az a nagy kő különben :-)))))

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.05.07. 01:19:42

Elhagyom e mai kocsmát, további jó szórakaozást, annak, aki marad,

lidiának + csatolt résznek jó utat,
lapinak jó utazást, + több memóriát

egyébiránt mindenki másnak igénye szerint.

liidiiia 2008.05.07. 01:28:39

szia tulok, jóéjt! :-)

+ nahát, de jó :-)))))))) , általában majd megpusztulok itt a kíváncsiságtól, hogy lássak képet rólatok :-)))))) , szóval tökre örülök. én amilyen extrafélénk vagyok a saját képekkel, így teljesen nem merem felvállalni, hogy magamról berakjak egyet, csak küldeni merek (nagy nehezen :-) ), meg kérni sem merek, mert mi van, ha a másik nem akar küldeni :-) , szóval igazán nagyon béna vagyok ebben, és ezért mindig csak válaszolni merek, vagy csak nagyon indirekten mondom... :-) de akkor mostmár a kocsmatagok közül láttam 4,3 kedves tagot!!!!!! de jó :-)))))))

liidiiia 2008.05.07. 01:42:46

+jóccakát mindenkinek! :-)

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.05.07. 02:15:41

Na, most már téllleg megyek aludni, mert valakinek a GDP is pumpálnia kell, de a vizualizációhoz egy pötty adalék:

Tulok and Jack and Coke
kepfeltoltes.hu/080507/Activity0017_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Kistulkok verseny után:
kepfeltoltes.hu/080507/verseny_ut_n_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

hölgyválasz · http://holgyi.freeblog.hu 2008.05.07. 08:24:30

Jó reggelt !:)

Tulok ! :))))))
Klassz, h megmutattad magad !
És gratulálok Neked a Kistulokhoz, Neki meg az éremhez ! :)))))

hölgyválasz · http://holgyi.freeblog.hu 2008.05.07. 08:35:02

Lidikém, nem vagyok egy Wagner rajongó, de a Bolygó hollandi jutott eszembe Rólad, meg arról, hogy má' megint mécc... !:)))
Jó Neked, klassz utat, szép élményeket !

/ addig azért még jösz, ugye ?/

hölgyválasz · http://holgyi.freeblog.hu 2008.05.07. 09:07:51

"liidiiia 2008.05.07. 01:02:27
:-))))) , inkább atlasz, aki támasztja, mert leborulna az a nagy kő különben :-)))))"

Atlas meg forog a sírjában, hogy a feje felett helyett , a fekete feneke mögött :DDD

test subject #28 · http://www.youtube.com/watch?v=b-kDpnArNg4 2008.05.07. 09:09:04

jóutat lidi-family!
csak 1300 tonna szemét? :DDDDDDDDD

hölgyválasz · http://holgyi.freeblog.hu 2008.05.07. 09:10:40

Tulok, tényleg szépek a képek... !
A perspektívákat jól elkaptad.
És olyan kis esendő vagy a hatalmas kőhalmok közt, pedig amúgy itt, és tótában pláne, mennyire nem tünsz annak ! :)))

hölgyválasz · http://holgyi.freeblog.hu 2008.05.07. 09:11:51

Üdv Test, már menni készülök, eddig jól elvoltam itt egyedül... :)

Szép napot Neked és az utánad érkezőknek !
Pá.

test subject #28 · http://www.youtube.com/watch?v=b-kDpnArNg4 2008.05.07. 09:32:46

szia Hölgyi, a múltkori kérésedet próbáltam teljesíteni de szerény fantáziám nem érhet fel a valósággal... mindenesetre a jövőben a leírtaknak megfelelően járok majd el :)
üdvözlettel,
Test, a Méltóság és Tisztelet Párt alelnöke!

whipy 2008.05.07. 10:18:11

lapit elnyelte hollandia. amugy en tegnap este 9 korul beszeltem vele, akkor kelt fel es ment be a varosba. ugy tunik elnyeltek a kavezok:)
en viszont ezzel szemben tanulosban vagyok jajdejonekem.

de tegnap voltam lovagolni es leestem a lorol, olyan buszke voltam magamra, h nem lett semmi bajom, egybol vissza is ultem meg minden. mara viszont kurvara megfajdult a huvelykujjam, alig birom mozgatni meg egy kicsit fel is van dagadva. ha holnapra nem mulik, kenytelen leszek orvoshoz menni:S

Gecc 2008.05.07. 10:38:25

Szia Whipy

Engem egyszer mocival utottek el... marmint en voltam mocival. Jott balrol a kocsi, nem adta meg a jobbkez szabalyt, aszt ugyahogy kozepen elkapta a mocimat, en meg lerepultem rola jobbrafele. Visszaultem volna, de aztan elvitt a mento. :-D
Vegul semmi bajom nem lett, csak a jobb oldalam (arra erkeztem repules es csuszas utan) vegighorzsolodott es az osszes ruham elszakadt. A fejem meguszta, pont idoben emeltem fel, igy nem kaptam el a padkat. Toltak egy "agy" rontgent, meg kaptam egy tetanuszt, nehany napig biceboca voltam, oszt tekertem is neki ujra a gazt.
Ohhhh azok a regi szep idok. :-D

hölgyválasz 2008.05.07. 11:30:36

" test subject #28 2008.05.07. 09:32:46
szia Hölgyi, a múltkori kérésedet próbáltam teljesíteni de szerény fantáziám nem érhet fel a valósággal... mindenesetre a jövőben a leírtaknak megfelelően járok majd el :)"

Drága Test, ha én azt tudnám, hogy mit kértem múltkor, akkor lenne érdemes Neked a " leírtaknak megfelelően eljárni ", így azonban csak nyugodtan, ahogy eddig, ettől -eszekszerint - eltérően tetted! :D Hogy mit is ?:D
/ na jó, egye fene, veszem a fáradtságot majd, és visszaolvasok " múltkorra ", hátha beugrik :)/
Üdv.

Gecc 2008.05.07. 11:44:38

Lidia

Felvetesedre, miszerint megigertem a tavi fat a moszatban visszatukrozodni... nos... elfelejtettem magammal hozni a fotoalbumot, szal ez a mostani szamitasok szerint kb 1 honapot varat magara, hogy beposztoljam. Sajnalom...

Meg mostanaban posztolni sincs kedvem. Elszallt az ihlet. Meg Holgyi sarkany vs unikornisat sem birom megrajzolni.
Nem is latogatja senki a blogomat... az uccso USA trippes posztra is csak Nonest valaszolt. Magamat szorakoztassam? Asse rossz, de aszittem jo lesz masra is.

liidiiia 2008.05.07. 11:48:21

sziasztok :-)))))))))) , most csak beköszönök 1 mp-re, aztán elviharzok pár órácskára.

liidiiia 2008.05.07. 11:52:52

gecc, most nem tok hosszabban írni, pedig szeretek vitatkozni :-) , de mennem kell, de jövök vissza nemsoká.

Gecc 2008.05.07. 13:36:56

ATTENTION ATTENTION!!!

Lapitol a kovetkezo uzenet erkezett:

"Hali! En vagyok az egyetlen ember ebben az orszagban, akinek nincs notebookja, de majd megoldom. Sokfele utazok. Tegnap pl 10 hosszu mp-ig fenycsovava valtoztam es beszippantott a tv. Amint latod a vegen kiszabadultam!!! :-)"

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2008.05.07. 13:54:24

Lapi doki, és helló Mindenki!

Hát vagy ötödjére sikerült végigérnem, és még meg sem néztem az összes videót!:o)
Lapikám, há nem szab ám ennyi poént elsütni egy posztban, mer' a végén mi marad a többibe?:)
Nekem az a rész tetszett legjobban, mikor anyukád elmeséli, hogy fogant meg az 1/3 esély, és
eljutunk a slusszpoénhoz: "a hadiözvegy három férfinak küldött levelet ugyanazzal a szöveggel, hogy örömmel értesíti, hogy megszületett a fia...
persze csak apád válaszolt neki, ezzel elismerte az apaságot is egyben."

Hát ez hatalmas, akkorát röhögtem, hintaszékké vált merev szabványszék:)))

Mejd még visszatérek, de most rohanás, mert a gyermekem igényt tart rám, én meg aszondom, jó ízlésed van, hát gyerünk, uccu neki húzzunk haza, mi a baj azzal a matekkal?

Üdv., még jövök (értsd: meg lettetek fenyegetve!)
malac

hölgyválasz 2008.05.07. 18:44:39

Gecc 2008.05.07. 11:44:38

"Meg mostanaban posztolni sincs kedvem. Elszallt az ihlet. Meg Holgyi sarkany vs unikornisat sem birom megrajzolni.
Nem is latogatja senki a blogomat... az uccso USA trippes posztra is csak Nonest valaszolt. Magamat szorakoztassam? Asse rossz, de aszittem jo lesz masra is."

Gecckém, nanehogymáááá' !!!!!
Én várok türelmesen - igaz, már elfelejtettem, ami akkor beugrott az unikornisról , de majd visszaugrik :) - szóval ez legyen a legkissebb gondod !
Annyira sajnálom, h csüggedni látlak, pedig hidd el, nagyon szeretjük a blogodat, kedves-szellemes soraidat tagoló gyönyörű fotóidat, kérlek ne add fel !!!!!!!!!!!!!!!
Légy örömünkre tovább is !!!!!!!!!!!!!
És ne haragudj, hogy én is csak ma, / de látod, előbb Hozzádmentem, ott már írtam pár sort ! / bántott is, hogy azt érezheted, hanyagollak. Fuxos miatt pl. állandó lelkifurdancsom van, na ő valóban feladta, és ez nem rajta, rajtunk múlott !
Párx, pl. tegnapelőtt is benéztem hozzá, hááát,
ápr. 09-ei az utolsója...
Nem szeretném, ha Geccé a 05.04-ei lenne !
Várunk tehát, várjuk bűbájos, vicces rajzocskáidat, művészi fotóidat, színes élménybeszámolóidat, vagy bármit, ami GECC !!!
Üdv jó Geccem, kedves Barétom !

*

Ps : Kösz az infót, Lapit pusziljuk !/ malacka biztos nem, ő ma már puszilkózott egy jót !:)))))))))) /

liidiiia 2008.05.07. 19:09:30

tulok, tök jók a képek :-))))) , porontyok is irtó helyesek :-))))), de jó, köszi :-)))))

hölgyi, köszi!!! :-))))) , az van amúgy, hogy ránkfér most azért némi kényeztetés a sorstól, egy nehéz időszakon vagyunk többé-kevésbé túl, legalábbis a nehezén, mert februárban halt meg a nagymamánk (a h.társ fogadott unoka vala :-) ) és 2 hétre rá egy gyerekkori barátunk, mindketten kimondhatatlanul nagyon sok szenvedés után (hogy vannak ezek a gépek, amikkel a 100%-osan teljesen reményteleneket, akik már beszélni se tudnak, meg semmit, hogy őket is életben tartják még 2-3 hónapra, és az ember látja, hogy nincs az a fájdalomcsillapító, ami azt a szenvedést levinné, jajjjjjjj), nade vissza a hepi vizekre, szóval most irány a fény!!!! a h.társ amúgy ilyen bolygóhollandi :-D nyughatatlan alkat. wagner nekem se jön be, vagyis ha igen, akkor gyorsan kimegy a másik fülön. :-)))))

test, jaja, :-DDD csak 1300 tonna, hát mi az??? , +lidi-family köszöni :-)))))

whipy, neked még mindig tart a zh időszak?????? atyavilág!!!!! hát minden jókat!!!!! +ujjnak gyors újúlást! milyen színű és fajta volt a bűnelkövető :-D ?

gecc, asszem a morristownhoz válaszoltam, de teljesen parázok, hogy sikerült-e érthetőre írnom :-DDD

akkor most el is köszönök, majd én is netkaféból legközelebb, malacka meg remélem beváltja a fenyegetését :-D
további szép estet mindenkinek :-))))
hogy lapit idézzem, peace and love :-))))

Gecc 2008.05.07. 19:09:45

Holgyi

Valaszoltam is neked, elotort belolem a nagy gonoszsag az emberekkel kapcsolatban. :-]

Ha elotor belolem a rajzolhatnek, akkor penteken posztolom az "unikornisos" kepet (de annyira nem lesz szep, mint Napoleon Dynamite unikornisa :-D ).

liidiiia 2008.05.07. 19:14:08

gecc,
amit hölgyi írt, aztat gondoltam én is, csak ő mindig tud világosan és jól fogalmazni :-)))))) , ide is idézem, meghát ő az én jobbik oldalam lelkirokonya ugye :-)))))
"Annyira sajnálom, h csüggedni látlak, pedig hidd el, nagyon szeretjük a blogodat, kedves-szellemes soraidat tagoló gyönyörű fotóidat, kérlek ne add fel !!!!!!!!!!!!!!! Légy örömünkre tovább is !!!!!!!!!!!!!"

hölgyválasz · http://holgyi.freeblog.hu 2008.05.07. 19:20:24

Hihetetlen ez a Lidi.... :)))
Tökéletesen átjött, tapinthatóan a jelenet, ahogy veri a billentyűt viharos sebességgel, jajjj, csak nehogy kimaradjon vki, / mert udvarias is, nem csak gyors a nő ! :) / aztán tovapattan, ki a székből, el a géptől.... :)))
Csuda egy Lidi vagy Te Lídiám !:))))

whipy 2008.05.07. 19:41:29

kepfeltoltes.hu/080507/K_p049_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
o volt az, virtusnak hivjak es imaaadom. annyira rebel mint en:) sose azt csinalja, amit kerek tole.

zh idoszak? az lofasz ahhoz kepest, amit vizsgaidoszaknak hivnak es majus 19en kezdodik es junius vegeig tart. ill jul.4.ig, de mivel az pont a szulinapom, akkormar tuti nem fogok vizsgazni. aztan meg augusztus vegen lehet meg menni annak, aki bukta valamelyik tantargyat. en 100 h kozejuk fogok tartozni... apamtol orokoltem h mindent az utolso utani pillanatban probalok intezni. eddig nemvolt belole szarom, remelem ezutan sem lesz.

de ha az aug-i UV-t is bukom, akkor evet kell ismetelnem. olyan se volt meg, de alltam mar hozza nagyon kozel:D

hölgyválasz · http://holgyi.freeblog.hu 2008.05.07. 19:51:23

Szija Whipy ! :)

Klassz a ló, mag a lovasa is !:))))
Köszi a képet !

Hát, a vizsgaidőszakhoz meg nem is nagyon lehet mit mondani, az úgy szar, ahogy van, azt túl kell élni, a vizsgát meg pláne ! :)
Ez a legtöbb, amit kívánhatok Whipykém !

whipy 2008.05.07. 20:15:45

azabaj h azt nem eleg tilelni, azon at kell menni... es hat ezek a draga oktatok akik most nekunk vannak vizsgaztatas celjabol... hat oo hogysmondjam nemannyira joindulatuak. ugy meg szar tanulni, h elore tudod h abszolut nembiztos h atmesz akkorse ha mindent tudsz. meg mindig lehet olyat kerdezni amire nem tudja a gyerek a valaszt. es hat ez a SZOTE keremszepen itt rendkivul igenyes orvoskepzes folyik... naja

whipy 2008.05.07. 20:21:47

lapi kivankapcsolva
ahhoz kepest h geccel kommunikal, velem nem:(
kabbe gecc:D

Gecc 2008.05.07. 20:28:20

Whipy

Eszembe jutott egy igen "kedves" (LOL) tanarom, aki a merestechnika 2 nevezetu tantargyat tanitotta nekunk. Na O pont olyan volt, hogy ha szo szerint elondtad amire vagyott, akkor is megvagott, mert egy idiota volt (szo szerint amugy, mert allitolag pszichiatriai eset volt a multban :-D ). Na szoval, delelott beugro a vizsgara, delutan szobeli, mar ha abszolvaltuk a beugrot ugye. Jo delelottje volt, mert a mi csapatunk atjutott az elso nagy akadalyon. Delutan vissza, bazi nagy terem, tetel huzas, nekem a negyszogjel generator jutott, ami egyebkent nagyon kis tananyag, ezert is problemaztam, hogy mirol fogok neki beszelni 10 percen keresztul, amikor a nem lenyegi reszekkel is kb 10 mondat az egesz. Na mindegy, lerajzoltam neki a sematikus blokk abrat, meg irtam masfel sort (sort, nem oldalt!!!) egy A4-es lapon. Odajon, megnezi, a blokk abra szar (LOL), a masfel sor jo, aszonnya, jo lesz a kettes? Mondom ugye ez most egy beugratos kerdes, tanarur? :-D
Indexbe be, kocc kifele. Varok a tobbiekre, szegedi haverom jon ki, aszonnya, fogyeljel csak... mennyit irtal? Mondom masfel sort es a blokk abram szar lett. Aszonnya jo, mert en meg tele irtam 2 oldalt. Na mondom az faja, akkor biztos legalabb 4-es. Aszonnya... Igen bazmeg a k. anyad, hogy neked masfel sorral kettes, engem meg megbaszott a 2 oldalammal a kocsog.
LOL!
:-D

Gecc 2008.05.07. 20:32:36

Whipy

Majd ha Te is blogszerkeszto leszel, Teged is megtisztel! :-D

Amugy nekem is csak 1 uzenetet irt, azt is akkor, amikor irtam. :-]

whipy 2008.05.07. 20:50:50

visszavonom a lapirol irtakat, az elobb beszeltem vele es minden szepejoesnagyszeru.
gecc igen, nekemisezabajom, h ezek a pofaramenoarcok altalaban nem szimpatizalnak velem. soooot. mintha kb irritalnam oket. nemertem miert:D

Gecc 2008.05.07. 20:53:40

Whipy

Szerezz egy jo ugyvedet! :-D

whipy 2008.05.07. 20:58:57

dereng, h van vmi ilyesmi ismeros:D

nonestvolentis 2008.05.07. 21:18:18

Szerintem aki 2 oldalt tud írni a negyszögjelgenerátorról, az pályát tévesztett.
Lehet, hogy igazából szabad bölcsész szeretett volna lenni. csak valamiért villanykaros lett :DDD

Gecc 2008.05.07. 21:28:43

Csa Nonest!

O nem a negyszogjel generatort huzta, hanem valami brutalis szarsagot. De a gyerek amugy is tavkozles technikus volt, szal neki a merestechnika ezen aga nem okozott problemat. A tantargy teljesitese annal inkabb. Aztan kov. alkalommal meg lett neki is.

De arra is emlekszem, amikor egyedul nekem sikerult a Villanytan szigom, a tobbieknek meg lofaszt se. Na akkor is en voltam a szarhazi. :-D

Gecc 2008.05.08. 14:18:58

Helllllooooo belllllooooo! (ahogy az Kula bacsihoz illik) :-]

Na mi van ma, punnyadas?

nonestvolentis 2008.05.08. 19:43:36

Látom nagyon pörgünk... :D

Egy régi vicc, maira "finomítva"! :)
Az iskolaév első napján egy Amerikai középiskolában a tanárnő új diákot mutat be:
Sakiro Suzukit Japánból. Kezdődik az óra:
Lássuk, ki tud többet Amerika történelméből - mondja a tanárnő.
Ki mondta: "Szabadság vagy halál!"?
Síri csend az osztályban, csak Suzuki jelentkezik:
- Patrick Henry, 1775, Philadelphiaban.
- Kiváló, Suzuki! És ki mondta:
"Az állam a nemzettel egyenlő, ezért a nemzet nem halhat meg"?
Suzuki feláll:
Abraham Lincoln, 1863, Washington.
A tanárnő végigméri az osztályt és így szól:
Szégyellem magam miattatok, Suzuki Japánból jött, és jobban ismeri Amerika történelmét, -mint ti!
Hátulról egy csendes hang:
Nyald ki a seggem, büdös japcsi!
- Ki volt az? - kérdi a tanárnő.
Suzuki jelentkezik és mondja: -McArthur tábornok 1942-ben Guadalcanalnal, és Lee Iacocca 1982-ben, a Chrysler cég közgyulésén.
Az osztályban teljes a csend, egy hang hátulról:
- Elhányom magam!
A tanárnő kiabál:
- Ki volt az?!!!
Suzuki azonnal válaszol: Idosebb George Bush, Tanaka japán miniszterelnöknek a munkaebéd alatt, Tokió, 1991.
Az egyik diák feláll és unottan odaveti:
- Szopj le!
A tanárnő hisztérikusan:
- Elég! Ez most ki volt?!!
Suzuki rezzenéstelen arccal:
- Bill Clinton Monica Lewinskynak, 1997, Washington, Fehér Ház, Ovális Iroda.
Még egy diák feláll és elorditja magát:
- Ez a Suzuki egy nagy rakás szar!
Suzuki ismét nyugodt hangon: - Valentino Rossi, motorversenyző 2002,Brazil Motoros Nagydij.
Az osztályon eluralkodik a káosz, a tanárnő elájul, nyílik az ajtó és belép az igazgató:
-Én még ilyen szétcseszett kuplerájt életemben nem láttam!
Mire Suzuki: - Gyurcsány Ferenc, Magyar Bálint oktatási miniszternek az érettségi botrány kapcsán, Budapest, 2005.

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.05.08. 21:37:49

Gecc, ezt csak Neked túrtam:

őskispál, még Ózdi Rezső nyomja a basszt.
youtube.com/watch?v=iMzdupok0Iw&feature=related

fuxosbömis (ex kacagányos) · http://fuxos.blog.hu 2008.05.08. 21:55:03

Kedves gecc!!!!!!

Szolgálatra jelentkezem.:-)))))))

Nonesvolentis:

Nagyon jó a vicc!!!!!!!!!!

Gecc 2008.05.08. 22:03:21

Egy hatalmas szendvicset ettunk apa baranyfelhoivel!

Koszi Tulok! Na ez az igazi Kispal! Regi szep fiatalabb koromra emlekeztet, amikor meg erdemesnek tartottam oket szereny szemelyemmel megtisztelni a koncertjeiken. :-]

Gecc 2008.05.08. 22:04:36

Csa Fuxos!

Faja! Jol eltuntel, mar ideje volt eletjelet adnod magadrol. Ezt pl meg is erosithetned egy fasza kis poszttal. :-]

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.05.08. 22:10:31

Én ott voltam ezen a koncerten is. (nem érdem, csak élmény)

youtube.com/watch?v=m54WjhCl1oc

Gecc 2008.05.08. 22:15:43

Tulok

Akkor felreertettel, mert nem azt mondtam, hogy amikor a film keszult, en akkor tartottam oket erdemesnek, hanem csak arra az idoszakra emlekztet, amikor 14-15 volam. M'kay?

fuxosbömis (ex kacagányos) · http://fuxos.blog.hu 2008.05.08. 22:19:07

Gecc:

Köszi a biztatást........de nagyon rosszul írok......és ezt annak a tudatában jelentem ki, hogy nem a szerénység az a tulajdonságom amiért szeretnek.

Gecc 2008.05.08. 22:24:04

Fuxos

Ez hulyeseg! Nekem tetszett minden posztod, amit eddig toltal (jelentem ki annak tudataban, hogy eloben nem a kedvesseg az a tulajdonsagom, amiert szeretnek...)

fuxosbömis (ex kacagányos) · http://fuxos.blog.hu 2008.05.08. 22:28:38

Gecc:

Majd megpróbálok valamit kiagyalni......bár most csak mindenféle dark gondolatok járnak a fejemben........pedig különösebb okom nincs a szomorkodásra........sőt........szednem kell egy qrva gyógyszert, lehet hogy ez a baj.

Gecc 2008.05.08. 22:33:23

Fuxos

Dark dolgok is johetnek. A lelkem amugy is az ordoge mar (huuuude sokszor eladtam mar kulonbozo dolgokert... csak arra nem emlekszem, hogy Belzebub vevo volt-e) :-D

Gecc 2008.05.08. 22:35:12

Hello mindenki!

Aki megtalalja nekem a jutyjubon a Depeche-tol az Enjoy the Silence totalisan oridzs valtozatat, az kap egy ingyen estet az amugy is minden estet ingyen ado kocsmaban.
Elore is koszonom!

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.05.08. 22:45:13

mit értesz az oridsz változaton?

mer' addig is a leave in silence videója (OMG=O, mennyire gagyi) 83-ból:
youtube.com/watch?v=UOYCNcv74Fw

Gecc 2008.05.08. 22:53:35

Erre...
youtube.com/watch?v=j81g-iqpz2c&feature=related
Csak csokott olasz felirat nelkul.

Szinte az osszeset vegigneztem, de vagy mixelt, vagy a video keszitesevel fogallkozik, vagy a WTC tetejen keszult a klip, vagy csak ecceruen nem jo.

Gecc 2008.05.08. 23:07:32

Koszi Tulok!
Mar tegnap is ezen dolgoztam, es komolyan mondom, az osszes olyan linkre rakattintottam, ami original betettel szerepelt. Ez ugy tunik elkerulte a figyelmem. Megegyszer koff!

Words are very unnecessary, they can only do harm!

Gecc 2008.05.08. 23:27:51

Joccakat kedves baratim az Urban.

Furdes, holnap koran keles, aszt akkor meg kell meg neznem a Babylon 5-ot is.

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.05.08. 23:56:45

Gecc: Megvan az enjoy the silence, aztán megyünk is aludni? Élni tudni kell! :)

Gecc 2008.05.09. 00:00:30

Tulok

Hat nem pont azert, de mint lathatod meg mindig itt vagyok... a lefurdes megvolt. :-]
De 5 perc mulva kezdodik a Babylon 5, ugyhogy tenyleg kotrodok az agyba. :-]

Joccakat!

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.05.09. 00:05:09

Hajrá,
baby5 OK, de ne tessék az asszonkát sem elhanyagolni! :)

Gecc 2008.05.09. 07:28:34

Tulok

Pedig manapsag rajar a rud... vagyis hogy pont nem. :-]

Amugy jo reggelit!

Gecc 2008.05.09. 21:25:54

Na hello! Mi folyik itt?
...
Ezaz, hogy semmi!

Gecc 2008.05.10. 10:28:53

Szeeeeeep, az elozo 24 oraban egyedul en voltam ittend... Olle!

Na akkor, ma erre ebredtem az MTV-n...
www.youtube.com/watch?v=XXmlJQN5Pm8
es meglehetosen kedvemre valo volt. :-]

Gecc 2008.05.10. 10:31:51

Arrol nem is beszelve, hogy egy aszamomra alpmuben is jatszott Chris Isaak... David Lynch, Twin Peaks: Fire Walk With Me.
Hogy nekem mennyire jo az arcmemoriam... ebbol sokszor meg bajom is szarmazik. :-]

nonestvolentis 2008.05.10. 11:33:20

Jó persze, ilyen arcot én is megjegyeznék... :)

Amúgy az MTV hallatán én valami oroszjózsis napkeltés cuccra számítottam... :P

Gecc 2008.05.10. 12:09:13

Nonest

Errol mindig a Salad Fingers jut eszembe.

Preskin 2008.05.10. 13:52:29

'ggyisten'
youtube.com/watch?v=P79wey4VvpU
Jutyubeszembe az elmúlt hétről és
Gecc remekeiről:

A PESSZIMISTA KESZEG

A lüke sügér egy kérdést feszeget:
miért pesszimisták az apró keszegek?
Végre választ adott rá a megkérdezett:
- Amíg be nem kaphat egy harcsát a keszeg,
borúlátó leszek.

Merhogy emlékezzünk meg rímhányó Romhányi Józsefről halálának 25. évfordulóján (A fiatalabb generáció figyelmébe ajánlom:-)
negalap.atw.hu/olvasni/szamarful.html


Sakkor a végére egy TWÁ-s, szivárványos (Nonest):
www.youtube.com/watch?v=NS69wG_VXTw

Üdv

Gecc 2008.05.10. 14:07:43

Hella Stalien!

Melyik "remekemrol" jutott ez eszedbe? :-]
A kukis harcolos videjo tetszik... :-D

Preskin 2008.05.10. 14:28:58


Hellay Gecc !

Háááát a jól bekapósról

Előre is elnézést Gecc, merhogy
szaggatott leszek.Füvet nyírok
stód egy egységnyi terület egykis
pihi (sör,lapi,TWÁ,móka kacagás)
oszt újra

Gecc 2008.05.10. 14:48:33

Nem gond Stalien

En is hol itt vagyok, hol meg amott...
Bar itt nem allnek neki a funyirasnak. Eppen esore all.

nonestvolentis 2008.05.10. 14:55:06

Tényleg Gecc, te hol élsz amúgy?
(nem, ez nem a "mi a francot képzelsz magadról!?" kérdés)... :)
Írország, Németország, stb?

Gecc 2008.05.10. 15:22:29

Nonest
"(nem, ez nem a "mi a francot képzelsz magadról!?" kérdés)... :)"
LOL! :-D

En kerlekszepen a multban elek. Utalom a jelent, ezert allanodan a multat sirom vissza, es belekepzelem magam, hogy mennyire jo.

Amugy mibol gondolod, hogy kulfoldon elek? Bar egy kulfoldi cegnek dolgozom, de itt Mo-on kepviselem oket... Zala(kibaszott)egerszegen. Huuude utalom ezt a varos!
"Ez a varos prostitualt, gyulolom mikor kielegit!"

Hosszebb terveim persze nem ide szolnak. Ha jol megy (vagy pont hogy nem?), akkor jovore megyunk vissza, szeretett fovarosunkba, Pestre.

Preskin 2008.05.10. 17:29:09


Píííháá!!!

Lehet,hogy nem figyeltem eléggé Gecc,
(korral jár?)de azért alighanemmeghiszemazt megkora a volumen a régi dicső visszasírására?

Gecc 2008.05.10. 18:13:50

Stalien

Mondhatjuk ugy is...
Vagy... az elet es hozadekai nem korlatoztak le annyira ez eletem, mint most. De ebbe ne menjunk bele, mert feltornek belolem megint a regi emlekek. (Korea, Vietnam stb. :-D )

Preskin 2008.05.10. 20:01:23


:-)))

Azé nyomhatnál egy kis
doberdosost

Preskin 2008.05.10. 20:40:38


Doberdo, Isonzo
(voltam ott)
Rambo előtt is volt háború
.:-)))

Gecc 2008.05.10. 20:55:44

Ja hogy Doberdó... nem vagtam, merhogy ekezetekkel irsz, emmeg anelkul volt. Aszt a gogli is Doberdót dobta ki doberdora.

En anno megmartam Kleopatrat! :-D

Preskin 2008.05.10. 21:37:53


Hu azze nem volt tüttyedt?

Gecc 2008.05.10. 22:40:55

Nonest

Ezen a SP jutyjub cuccon legyaktam magam. :-D
De szerintem az afroninja a legjobb, a csaklitrejnes gyerek meg uberszar! Nem is ertem, hogy a picsaba neztek meg azt annyian.


Hehhh... ma egesz ejjel nem kell azon aggodnom, hogy krampacsolok vagy sem, mert a no elment bulizni. LOL!
Asszem elokapom a kormanyt aszt tolom a NFS-et.

Gecc 2008.05.11. 12:22:54

Na jo reggelit mindenkinek igy del tajekan...
Vasarnap van, azt latom... :-D

liidiiia 2008.05.11. 18:45:43

joestetet, teljesen elvonasi tuneteim vannak, amin vegre enyhit, hogy talaltunk olyan net-helyet, ahol nem hitelkartyaval kell fizetni, amit a szgepes program olvas be maganak helyileg (haha, de nem vicc) illetve, ami mukodik is. szoval nincs tul sok szemet, de azert van. viszont van jo ido, es erdekes itt, hogy ilyen reszletezo es gazdag leirassal szolgaljak. vegigolvastam mindent, de mostan nem nagyon tudok hosszan irni, ugyhogy csak :-) es altalanos udvok, es love and peace

lapi 2.1 2008.05.11. 19:06:10

sziasztok!!!! :D

újra itthon, de hollandia rabul ejtett...

egész éjszaka és délelőtt vezettem, valószínűleg ma még nem bírok post-ot írni, pedig vagy tízre való élményt bezsákoltam!!! :DDD

kemény trip volt, de nagyon jóóóóó!!!!!

lapi 2.1 2008.05.11. 19:14:34

szia lidia!!! :D

csak nem hollandiában vagy te is???

Gecc 2008.05.11. 20:33:40

Szeva Lapi!

Ideje volt megerkezni, ahhoz kepest, hogy mar tegnapra igerted. :-D
Ugyebar!
Johet az elmenybeszamolo.

Amugy nem fogod elhinni. Amig nem voltal itthon, az oroszok ujra bevonultak. De azota mar elmentek.
Azert a spajzt csekkold le!

lapi 2.1 2008.05.11. 20:57:45

hella gecc brother! salvia trip lesz az első, de jön utána a golden teacher is. úgy látszik ez a halucináció éve. és nemcsak magyarországon, :DDD

nonestvolentis 2008.05.11. 22:08:28

Welcome back, mr Lapi! :)

Remélem SZÍVTÁL egy kis friss levegőt Hollandiában...

nonestvolentis 2008.05.11. 23:07:26

Hazafelé úton gondolom ilyesmin gondolkodtál... :)

youtube.com/watch?v=Vemi01A7eH8

Preskin 2008.05.12. 08:30:53


Vidám hajnalt,szebb jövőt!!-)

Shogy ne tattarattával ébrendjünk:
www.youtube.com/watch?v=InZq9TR6SKQ&feature=related

Preskin 2008.05.12. 08:43:32


shamár meg volt a felvezetés,
jöjjön az egyik nagy kedvenc(?)
www.youtube.com/watch?v=q6SbaYPU2LA&feature=related

lapi 2.1 2008.05.12. 08:55:13

jó reggelt!!!! :D

mindenhol jó, de a legjobb itthon, mondhatnám.

egy biztos, nem lesz gondom az új postok subject-jével. hollandiáról öt ott eltöltött nap után aligha bírnék bármilyen újdonságot elmondani, mert sztem a kedves kocsmavendégek közül többen sokkal több személyes élménnyel rendelkeznek arról az országról. szóval senki sem tőlem fogja megtudni, hogy pl sokkal gazdagabb és nyugisabb ország, mint magyarland, ennélfogva unalmasabbnak is tűnik.

a cannabis hatását sem a múlt héten és hollandiában ismertem meg életemben először.

a "tiszta" halucinációval viszont ott ismerkedtem meg három alkalmommal. ebből kettő salvia trip volt, a salvia kapható jobb virágboltokban. a salvia sűrítmény szintén legális:

"Ha a füstjét szívjuk, az első érzékelhető hatások 20-60 másodperc után jelennek meg. Ez után 1-2 perc alatt fokozatosan mélyül el az élmény. 5-15 percen keresztül tart az intenzív állapot, melyet egy 20-40 perces lejövési fázis követ. Végül az utóhatások 15-20 perc alatt halványulnak el."

hu.wikipedia.org/wiki/L%C3%A1tnokzs%C3%A1lya

volt még gomba trip. ez már bonyolultabb cucc volt, bár teljesen "tiszta" tudatállapotban éltem meg. miután szakemberrel konzultáltam előtte - és ez nem vicc!- nagyon "steril" vizuális halucinációm volt órákon át. sikerült a tévé-re koncentrálni, szal néztem az mtv-t. pntosan érzékeltem a külvilágot, minden a helyén volt. csak éppen olyan felbontásban láttam a képernyőt teljesen átlagos hagyományos 71 cm képátmérős tévén.

szal minden normális volt, csak éppen olyan felbontásban láttam a screent, hogy a sony fejlesztőmérnökei zokogva könyörögnének a technológiáért. golden teacher márkanéven futó magic mashroom odakint. :DDD

lapi 2.1 2008.05.12. 09:01:52

szia stalien!

nem vagyok gombán, de amikor bepötyögtem a hsz-emet (up) még nem volt kint a tiéd. én viszont napok óta a vizuális halucinációs élményemen rágódok. erre ez a clip... hátborzongatóan gyönyörű lett volna azon a gombán. persze nem a zenéről beszélek!!! a tökéletes látás illúziójáról.

:DDDD

Gecc 2008.05.12. 11:08:25

Jo reggelit!

Kezdodjek hat a piknik nap.
www.youtube.com/watch?v=Xr8vUTm64h0
De ha nekem is eloltja egy tuzolto, szetvagom! :-D

abandi 2008.05.12. 16:38:31

OKÉS Lapi!
Én speciell nem hiszek a mindent visszába...de az "ejus" mindent szabadon átjárhatóságban sem...
Tudom, hogy előbb-utóbb az internacionalizmus-cionizmus bűvköréből kikeveredsz...
Osz't maradsz rendes "cigánybűnözö" pénzbehajtónak...

lapi 2.1 2008.05.12. 16:58:44

szeva abandi! nézd, ha jól látom, március 29-én nyitott ez a kocsma. nem mondom, hogy tömegek látogatják, de azért nem hárman szoktunk hsz-elni, dumálni itt.

én elég személyes post-okat nyomogatok, abból talán átjön valahogy: én már csak lapi szeretnék maradni ezután is, ha lehet. és én úgy gondolom, ennek semmi akadálya sincs.

egy biztos, az nem az én érdemem, hogy itt senki sem anyázik, senki sem bántja a másikat személyében.

volt ugyan a kezdetben kis félreértés gecc et és simon között, de az elsimult egy perc alatt. én mint kocsmáros erre vagyok a legbüszkébb. az emberi hangnemre.

ami kizárólag a tisztelt kocsmatöltelékeknek az érdeme, ehhez nekem semmi közöm.

te is szívesen látott vendég vagy bármikor, nyomnék is neked valami zenét is, ha tudnám, milyen a kedvenc műfajod, vagy előadód. azt viszont csak te árulhatod el és csak, ha akarod, vagy jónak látod.

a magam részéről annyit tennék még hozzá, hogy én biztos olyan kocsmába be nem tenném a lábam, ahol a kocsmáros egy pénzbehajtó-szerű-jellemű faszi. még csúnyán néznék rá és pofánbaszna a korsóval, gondolnám. ebben a kocsmában ilyenre te nem találsz példát a multól. és ez így is marad.

a magam részéről ennyit garantálhatok továbbra is.

abandi 2008.05.12. 17:00:07

Ehhh, javítok:
Osz't maradsz rendes "cigánybűnözö" pénzbehajtónak..."
Helyett: segítői...kiegészítve a zsidó ..."csak a haszon" típusú bandával...
Gazdaság-politizálni szabad-e?

lapi 2.1 2008.05.12. 17:13:38

ugyan már abandi. ha olvasod a blogot, tudod jól, ebben a kocsmában társadalom-politizálni is szabad.

gyakorlatilag itt azt irsz, amit csak akarsz. :D

a twán ígért zene, sok szeretettel:

www.youtube.com/watch?v=8OFR4L2tHe4

Preskin 2008.05.12. 17:55:16


lapi

Szinesíthetek egy kis világzenével?
www.youtube.com/watch?v=tFdYStQjFpE

hölgyválasz · http://holgyi.freeblog.hu 2008.05.12. 19:17:27

Hali Lapi !
Örülök, hogy épségben itt köztünk újra ! :)
Egyébként üdv Mkinek !

Lapi, elvoltunk itt, de azért nyomokban, nano egységekben, hiányoztál:)
Meg Lídia is, az önkéntes blogmotor !:)

Gecc 2008.05.12. 19:35:51

Rolam (helyettes kocsmarosrol) mar nem is szol a fama... mondhatom, szep! :-|

hölgyválasz · http://holgyi.freeblog.hu 2008.05.12. 19:56:55

Bocsi Gecckém, na de az olyen természetes, hogy Te álltad a sarat végig, így hát nem is hiányozhattál !:))))
Jelenléteed viszont áldás volt, Nélküled Lapi becsukhatná a bótot ! Ez komoly !

lapi 2.1 2008.05.12. 20:58:03

:DDDD sziasztok. mindenkinek mindent nagyon köszönök, mert rólatok szól a blog, meg akik hsz nélkül olvassák. csak most időzavarban vagyok, mert csak a szöveg van meg, az is első svungra.

ez vitát provokáló post lesz szavazógéppel. és nagy csalódás a korábbiakhoz képest. a lét - nem lét nagy kérdését lehet majd feszegetni jó zene mellett. :DDDD

www.youtube.com/watch?v=KO7v0lm8N7U

hölgyválasz · http://holgyi.freeblog.hu 2008.05.12. 21:14:50

Lapikám, akkor sebtiben el is kezdem a Hamlet monológot memorizálni... !:)))

hölgyválasz · http://holgyi.freeblog.hu 2008.05.12. 21:16:15

Egyébként profi módon csinálod !:))) Mármint a píározást, sztem mki tud már az új, készülő posztról ! :DDD
Nyilván várják is, ahogy én :))

hölgyválasz · http://holgyi.freeblog.hu 2008.05.12. 22:01:52

Lapi bakker, esküszöm - bibliára téve kezem ! - hogy csak ebben a pillanatban, így utóbb kattintottam rá a jutyubra, hát látom ám, hogy az Olivié hamu lett :))))
Szóval a Lenni, nem lenni csípőből jött nekem, szoros asszociáció, bár kinek ne ugrana be u.ez ?
Tubí, or nat tubí, tubi-tubi galambocskám.... :)

hölgyválasz · http://holgyi.freeblog.hu 2008.05.12. 22:23:49

Jó éjt, ne izzadd azér' túl magad Lapikám !

fuxosbömis (ex kacagányos) · http://fuxos.blog.hu 2008.05.12. 22:32:28

Jó estét!

Lapi tudatodnál vagy??? :-)))))))

hölgyválasz · http://holgyi.freeblog.hu 2008.05.12. 22:45:39

Fuxoskám ! Szijjjja !:)
Mikor lesz új posztod, he ?
Látod Lapit ?
Na ő nem bízza a véletlenre, ír, csak ír, és megint ír, se lát, se hall a pasas !Szerintem ilyenkor az 5.-6.-7. dimenzióba kerül, belepörög egy másik naprendszerbe :)
Neked is így kéne !:)

lapi 2.1 2008.05.12. 22:48:58

hella fuxos!

még szép! egyúttal csaljuk be lenint is a kocsmába:

www.youtube.com/watch?v=SRWPL8dq6XM

lapi 2.1 2008.05.12. 22:51:24

és másokat is, akik szeretik joe cockert vagy a kendert...

www.youtube.com/watch?v=Oa2fJVWhiIA

Gecc 2008.05.13. 07:27:38

Jo reggelit mindenkiknek!

lapi 2.1 2008.05.13. 08:23:48

jó reggelt! :d hella gecc. et. tartsuk még titokban az új post-ot. hezitálok kissé, majd felhívlak, csak rohanásban vagyok. m'kay?

test subject #28 · http://www.youtube.com/watch?v=b-kDpnArNg4 2008.05.13. 15:31:54

csá lapi na milyenek voltak hollandusok? én megdöbbentem, hogy mennyi jó csaj van ott!

test subject #28 · http://www.youtube.com/watch?v=b-kDpnArNg4 2008.05.13. 15:39:15

én esküszöm csak egyszer küldtem el a kommentet, de tényleg megdöbbentő volt hogy milyen sok van belőlük, ráadásul a sok bringagéptől a fencik és lábak is villongtak plusz a helyes test-tartásról:) is gondoskodnak ezáltal.

lapi 2.1 2008.05.13. 15:57:23

csákány test! :d engem is meglepett, bár csak 5-6 órát töltöttem a világ szívében. esküszöm, hogy mondtam a társaságnak, hogy 32 éve voltam itt, 25 évesen és sokkal kevesebb jó csajt láttam akkoriban.

hacsak nem voltam sokkal igényesebb e téren 76-ban... :DDDD

Gecc 2008.05.13. 16:10:28

Porblema megoldva... :-]

test subject #28 · http://www.youtube.com/watch?v=b-kDpnArNg4 2008.05.13. 16:33:08

thnx gecc!

ejj lapi az ám az igényszint! ebből is látszik milyen jó volt mo. a múlt rendszerben! finnyás társasággal voltam, de csak gurultak a szemgolyók amsterdam utcáin...

Gecc 2008.05.13. 17:07:09

En evvel Lengyelorszagban voltam igy... majnem bevorosodott mar a szemem a sok nyitvatartastol, mert nem akartam egyetlen ezredmasodpercet sem elhalasztani. :-]

lapi 2.1 2008.05.13. 18:19:05

na-na-na... én a 76-os amszerdami csajokról beszéltem. ahhoz meg mi köze a kádárnak? :DDD

mindjárt kész a post, bár ezt már úgysem hiszi el senki...

fuxosbömis (ex kacagányos) · http://fuxos.blog.hu 2008.05.13. 19:27:46

lapi:

Ami a nőket illeti.....szerintem.....engedtél a követelményekből. Tudod hogy van ez, minnél tapasztaltabb az ember, annál kevésbé keserű a sör, és savanyú a bor.:-))))))))))))

lapi 2.1 2008.05.13. 21:23:17

hali fuxos! ez nagyon valószínű! :DDD

viszont végre megvan az új post!
süti beállítások módosítása