Bookmark This Site

COMING - ÚT

"Ingrid Sjöstrand svéd költő Néha csontvázakról álmodok c. gyerekversében az anya megpróbálja megvigasztalni a gyereket, hogy "csak álom volt". Mire a gyerek: "Mintha sokat segítene, / hogy a szörnyűség itt belül van / és nem ott kívül." Ha a természet működésének fegyvertárában (sok más között) valóban megtalálható a káosz is, akkor nem csoda, hogy a káoszelmélet jelenségeibe lépten-nyomon beleütközünk - akár a külső természeti világban, akár saját belső világunkban. " Mérő László

Friss topikok

  • Gecc: Torrente is ezt a szarhazi Barcat szerette, nemde? Ehhh... hajra MU! (2011.05.28. 21:58) A vizsgálat lezárult, felejtse el!
  • Gecc: @hölgyválasz: Szia Holgyi! Mindenki megoregedett vagy nemtom, de az biztos. :-D (2011.01.31. 22:24) szöveg nélkül
  • jaegtoer: @lapi: Szia Lapi! Csak most látom hogy az szdf-fel kokettálsz. Az lmp már nagyon más? Üdv. (2010.02.02. 07:42) Elkúrtátok...
  • lapi 2.1: nem vagyok benne biztos, hogy vajon akad-e még bárki, aki olvassa a blogomat. mindenesetre csinált... (2009.10.28. 18:43) agycétén
  • lapi 2.1: bár gyurcsány iránti elkötelezettségünk továbbra is szilárd, mint a márvány, de a peresztrojka nev... (2009.06.05. 10:35) szezonzáró

AZ 1/3-AD ESÉLYE

2008.05.04. 08:15 lapi 2.1





















Könnyű lenne poénkodni, főleg aktuálpolitikailag, mert ugye kiteszed a matricádat az autód seggére és megmondom, ki vagy. ebbol mindenki tudja, hogy az üzembentartó szereti-e hazáját, vagy kínait eszik-e szenteste is a gazfickó?
Az exminiszterelnök kocsijának hátulját egy Nagy-Magyarországot ábrázáló országjelzés ékesíti. Ez látszott a TV2 Napló címu musorában, amikor egy stáb elkísérte Orbán Viktort egyik vidéki kampányútjára. 
Miután Orbán kivette táskáit az ezüstszínu Golfjából, és lecsukta a csomagtartót, egy-két másodpercig látható volt a matrica. A Fidesz-elnök aztán vonatra szállt, és Miskolcra utazott, ahol találkozott a helyiekkel és lakossági fórumot is tartott.
A matricás Golf benne van a Fidesz elnökének vagyonbevallásában, amely szerint 2001-ben vette a jármuvet. www.origo.hu/itthon/20050214nagymagyarorszag.html
 
Csakhogy, nem vagyok én egy hócipo, hülye képeket bárkirol lehet csinálni, az nem nagy cucc.


Hagyjuk is az olcsó politikai poénokat. próbáljuk meg a szeretet felol értelmezni a káoszt körülöttünk. kell hozzá egy guru, aki osztotta az észt, milliárdokat kaszált, aztán majnem börtönbe csukták.
a magam részérol mindig is nagy fenntartással fogadtam a "guru"-kat, fenntartva a "ki tudja?" szkepszisét, elvégre jézusról sem tudták nagy tömegek, hogy késobb mekkora jelentosége lesz a názáretinek.
szóval jobb, ha a gondolatokra fókuszálunk, nem a fejre, amibol kijön. itt van mindjárt világszerte sok füves fiatal egyik idolja, osho. nekem tetszik, amit mond a szeretetrol. meg az is bejön, ahogy hívei tartják:


Sohasem született,
Sohasem halt meg,
 
Csak látogatást tett a Föld bolygón
1931.december 11. és 1990 január 19. között...
 
 

azt mondja tehát, hogy "a szeretet türelmes, minden más türelmetlen... meg kell tanulnunk várni."

Tehát... ez a blog nagyon durva mufajjá fajulhat. túlzottan elszemélyesedik az ember, ugyanakkor világos a cél. egyrészt a kocsma bizonyítani látszik, hogy politikában is a megértésé a jövo. másrészt pedig egy önzo állat voltam világéletemben, ami köztudottan a testvér nélkül felnövo „egykék”-re jellemzo. éppenséggel amilyen én is vagyok.
 
Illetve egyharmad eséllyel másfélke, mert a faterom úgy járt, hogy pont orvostanhallgató volt debrecenben, amikor jöttek a ruszkik.

 
induljunk ki tehát a közös gyökerekbol, - mi magyarok nem szerettük az orosz medvét. már 1849-ben sem zárta szívünkbe magát a cár atyuska, hát még ami annak hardcore komcsi verzióját, sztálint illeti!
 
nem is bonyolódok bele a világtörténelembe, ezért szögezzük le, komócsin elvtárs csak le volt szarva, mert szeged éjjeli nyugalmát gyakran verte fel az alábbi kedves szöveggel magyarított orosz népdal. a katyusa!!! ezt írja róla a lexikon:
 
A Katyusa (??????) egy orosz nyelvu szovjet katonadal, melyben egy lány várja a kedvesét, aki a háborúba ment. A dallamot Matvej Blanter, a szöveget pedig Mihail Iszakovszkij írta 1938-ban. Eloszor Ligyija Ruszlanova adta elo. Néhányan azzal vádolják a szerzoket, hogy nem saját szerzeményükrol van szó, mivel Igor Sztravinszkij 1922-es Mavra címu operájában egy nagyon hasonló dallam van – 1937-ben Chanson Russe címmel adoptálta.
A Katyusa a Kátya becenév kicsinyítoképzos változata. A Kátya pedig a Jekatyerina (Katalin) név becézett formája.
A dal után kapta nevét a II. világháborúban használt Katyusa rakéta-sorozatveto.
 

„zongorával futötték a kályhát, megbaszták a béna nagymamát,
szása, bazdmeg a jókurvaanyáááááádat,
de add vissza a lopott zsebórát! (refrén)
 
nyicsta búza, nyicsta kukurúza, nyicsta tojás, mert nem tojik a tyúk,
nyicsta semmi, mert elvitte a ruszkiiiiii,
de nem baj elvtárs, szabadok vagyunk!” 
 

Most tessék elképzelni 10-15 tökrészeg joghallgatót éjjel két órakor ordítva énekelni a dalt, amiben frappánsan, egyben rendkívül tömören belefoglalta az ismeretlen szöveg-átíró-szabad-fordító a pontos gazdasági helyzet elemzését, a fél-gyarmati létet és a szabadságnak hazudott szoft-diktatúra hazug ideológiáját. ne is beszéljünk arról, hogy mindezt egy kedves orosz katonadal optimista, életigenlo dallamát felhasználva! ami mutatja a magyar nép békére törekvo szándékait, befogadásra predesztináló genetikai akármilyét is, de ezúttal hagyjuk grespik kollegát.

Szal ezt még együtt és teljes egyetértésben fújta a késobbi jobbos és libsi, szoci, vagy középenálló (na jó: tántorgó) részeg diák. de álljunk csak meg elvtársak egy úri szóra! ugyanezen jeles utcai és kocsmai (indoor & outdoor) fellépések alkalmával kornyikáltuk emellett a székely himnuszt is. hohóóóó... nézzünk csak szembe a múlttal, kérem szépen!


Személyes tapasztalatokból igazolhatom, hogy a rendorök, bár vörös csillag volt a sapkájukon és kádár-kolbász lógott az oldalukon soha sem léptek fel velünk szemben brutálisan. mindössze csendre intették a csúnyán bebaszott diákokat.


Na jó,  egyszer bevittek.... akkor viszont ervinnel nem énekeltünk forradalmi dalokat, hanem tejet loptunk hajnalban pont a fokapitánysággal szemben a kisközért elott. na ja, akkor még kitették hajnalban a friss tejtermékeket és pékárút, megvolt a közbizalom. kérdezte ervin, hol lehet az orszem a kapitányság kapujából? (akkor telefonált, hogy pofátlanul tejet iszik két részeg zacskóból a szemközti abc-nél.) mert jogilag úgy loptunk, hogy helyben fogyasztottuk el a zsákmányt, felhalmozni nem állt szándákunkban. már a tejfölnél tartottunk, amikor megállt a kék zsiguli mellettünk. ezt mindenestre elkerültük a végén:
 
 
Ez a marha ervin egyszer seggrészegen egy egész kék láda kakót cipelt végig a városon és hajnali fél ötkor felszakítva az ajtót albérletünkben, vigyorogva közölte: „bibi (becenév az egyetemen, bibi anderson után. ui. a kituno szinészno melleinek nagy tiszteloje voltam. akkoriban ment az érintés a moziban.), tudom, hogy szereted a kakaót, hát most ihatsz eleget.!!!"
 
Ezzel lehelyezett egy kék muanyagládát a szoba közepére, amiben volt vagy 30 db zacskós kakaó, félliteres kiszerelésben. betoltam az egész cuccot az ágy alá, és aznap minden ismerosömnek térfen állva könyörögtem, hogy vigyen el 4-5 zacskó kakaót, mert nincs szívem egyenként kiönteni, különben is lebukok a tekintélyes bíró fobérlomnél. teljesen ingyen adtam, még így is megmaradt a kétharmada.
a tejlopási ügy azzal zárult, hogy a zsaruk még jkv-t sem vettek fel, csak üldögéltettek a folyosói padon pár órát, hogy józanodjunk kissé. nyilván jelentos enyhíto körülmény volt, a szocializmus nagy jelképe, - a zacskós tej/kakaó eternális képtelensége. mert ebben zacskóban ott vergodött az kádár-rendszer képtelensége. és ezt még a rendorök is levágták a tudatalattijukban.



Könyörgöm, ne adjuk fel, akárhogy is végzodik a video! pont ezért léptem ki az szdsz-bol!
na de folytassuk:

Amikor 5-6 albérloi eseményekben meglehetosen gazdag hónap eltelt a tekintélyes polgári fobérloink életében. amikor már a család valamennyi tagja + baráti körük + rokonaik minden egyedének minden tekintete és gesztusa azt a s.o.s. szeru segélykiáltást küldte felénk, hogy húzzunk már el innen a ....ba!!!! na akkor éreztük, a helyzet tarthatatlan, váltanunk kell. mégpedig lakhelyet.
 
Persze mi már hetek óta latolgattuk ervinnel, hogy nem lehet kibírni ezeket a hülye kötöttségeket, kéne keresni egy olyan kéglit, ahol nincs fobérlo...etc. a dal azért ugyanaz marad... mégha a pilisben ott is a magyarok csakrája, vagy mi a manó? bár ezt még akkor nem mondták nekünk. :D (erre pont a kedvenc illés számom van a kéglidal után.)

   
Közben az a marha ervin ellopta a totó matyi táblát is egy átmulatott éjszaka után. arra még kis palatáblára krétával írták az eredményt vasárnap esténként és az öreg totós rókák kisétáltak este 9 körül és feljegyezték az eredményt kis noteszeikbe. mégiscsak az a hivatalos. a mérete olyan 160 X 60 cm volt... ha nem több... én aludtam békésen, amikor felriadok, hogy iszonyú hangos, ám tompa pufogás hallatszik a bejárat felol az eloszobából. (ervin dülöngélt és hóna alatt a kurva nagy táblával egyensúlyozott, de a tábla vége a falnak, a bíróék ajtajának, meg ilyesmiknek ütközött. nyilván a fobérlok nem ébredtek fel a szörnyu hangokra, hiszen mindössze hétfo hajnali két óra felé repült a szárnyas ido.)

nálam a rémület csak egy-két pillanatig tartott, mert gyorsan leesett, nyilván ervin hoz valamit és nehezen bír a cuccal. végül feltépte az ajtót és vigyorogva felkapcsolta a nagyvillanyt. „bibikém, úgy tudom, te totózol, itt vannak krétával felírva a friss eredmények.”

 
„nem totózok, te baromarcú! azt mond meg, hová a faszomba fogjuk eldugni ezt a baszott nagy táblát, amit mindenki ismer a somogyi utcából? vagy azt akarod, hogy a csillagba kerüljünk?"

Végül a költözködés elott feldaraboltuk és elástuk a pincében a brikettben. mert akkor még vaskályhával futöttünk. persze tiszteltük a fobérloinket, elvégre zoli bácsi megyei bíró volt és valóban aranyos volt az egész család. ezért a szomszéd szénrakása alá ástuk el a táblát. a kakósládával együtt...
 
Ilyen ember volt... egy poénért képes volt elhozni azt a táblát, amit az egész város ismert. szerintem pathológiás részegség lappangott annakidején benne, mert negyedévben megpróbálta leszerelni azt a vitrinszeruséget, amiben volt egy deréktól kettéfurészelt ember. olyan demonstrációs cuccot tessék elképzelni, mert a faszi egyik fele még ki is volt nyitva, és látszott, hol a szíve, meg egyéb létfontosságú alkatrészek. oda jártak a rókusi templomhoz a negyedévesek fakultatívé iü. orvszakérto tárgyban. csak aláírás volt, de boncolást lehetett nézni. na ez a marha bement maxosan és le akarta szerelni a falról, hogy kicsempészi majd valahogy az épületbol. „milyen jól nézett volna ki a kégliben. kurva jól csajozhattunk volna ezzel.” vigyorgott, ahogy mesélte, mire rávágtam: „dehát kurva jól csajozunk a félember nélkül is!!!” végül belátta, hogy hülye ötlet volt. „pedig már eresztett a kampó a falban, éreztem, de addigra túl sokan húzták már a karom hátulról….”
 
Btw, o volt a legjobb barátom. iszonyú eros és penge eszu fickó volt. az alkohol mégis legyozte. 40 évet élt. kevesen voltunk azon a ködös napon a temetoben 93-ban. de mindenkinek folyt a könnye. mégpedig patakokban…
 
 
 
Visszatérve az egyharmadra. és trianonra.  44 oszén apám 20 éves volt. szerencsésnek érezhette magát, nem volt zsidó, nem volt kommunista, nem volt nyilas és foleg nem volt katona a fronton. néhány éve már háborúztak a világban, azt biztos megszokta addigra. azért csak találgatok, mert a háborúról alig beszélt.   
 
Volt még egy 16 éves húga, az én keresztmamám. de most ez mellékes, mert a 44-es tanévnyítón az akkori kormány úgy döntött, hogy az egyetem kitelepül nyugatra, pontosabban németországba, bár az egyetem honlapja szukszavú története szerint az város ellenállt, azért a professzorok száma csak a nagybácsit igazolja:

A II. világháború jelentos károkat okozott az Egyetemnek. A fasiszta kormány Németországba akarta telepíteni az egyetemeket, de ennek a szándéknak Debrecen nem tett eleget. Mégis 1944. végén a kar 15 kinevezett professzora közül mindössze négyen maradtak Debrecenben: Sántha Kálmán, Bodnár János, Verzár Frigyes és Szalay Sándor. Ok biztosították a gyógyító munka folyamatosságát és az oktatás is megkezdodött november végén. aok.unideb.hu/
Akárhogy is volt, apám családjában nem a liberalizmus dühöngött, a nagybácsi döntött, a gyereknek mennie kell az egyetemmel. nem volt hülye, tudta, hogy kamu, de így nagyobb túlélési esélyt adott apámnak.
 
(a családi legenda szerint ez a nagybácsi egy iszonyú kemény protenstáns faszi volt - presbiter - aki komoly vagyonnal rendelkezett. o döntött úgy, hogy apámat mégsem papnak, hanem orvosnak tanítattja.)
 
Elindult az évfolyam egy rélsze. apám aztán egy társával egyik nap valahol a dél-bajor vidéken leugrott a teherautó platójáról.
 
„A szó szoros értelemben annyink volt, amit ruhaként magunkon hordtunk. kezdetben ezért a túlélés érdekében haverommal kifosztottuk a bajor parasztokat, így nem haltunk éhen.” mesélte apám, akit ott érte a háború vége.

 

 


Na jó, akkor nem pont így nézett ki a táj, de miért ne szépítsük a múltat? a fater különben mindig szeretettel beszélt a helyiekrol. még az akcentusukat is megtanulta egy életre. és amint alább látni fogjuk, nemcsak beszélt a szeretetrol, de cselekedett is. az meg mindegy, hogy ausztria, vagy bajorország. németül beszélnek mindkét helyen, nem?

   

 


Ugye, amint láttuk, a 70-es években szegeden joghallgatóként még nemzeti egységben énekeltük a székely himnuszt és a kalinkát. voltak mellettük még azok a dalok, melyek a naturális, mondhatni szókimondó szexualitást szövegükben ügyes leleményekkel és kituno rímekben foglalva hordozták. mint például:

„Rá is rontott mint egy bosz turul, meg is baszta nyomban hátu’rul.”esetleg:„kicsi a lány, nagy a csöcse, belóga  lába közibe” kezdte az ismeretlen kobzos, majd váratlan fordulattal feloldotta a valóban szokatlan anatómiai szituációt: „ha belóg, hát csapja hátra (ütemtelenül be lehetett ordítani a pillanatnyi szün-be: (oszt) lógjon a segge lyukába.” (ezt már ami a csövön kifér, csak ordítva hatásos e kis remekmu.)

 




















Csakhogy dolgozatunk szempontjából teljes mértékben közömbös is egyben, bár a turul-szoborba (XII.ker.) bele lehet képzelni a nácikat, vagy komcsikat, de akkor kodelkáné
(lédererné? fene sem ismeri ki magát) a nemzet, ami nonszensz, lévén, hogy a hölgy feldarabolta a férjét, ezért az ismeretlen szerzo ezzel az ügyes kupléátirattal súlytott le az elvetemült darabolós-gyilkos asszonyra. mégpedig teljes erkölcsi súlyával. ugyanis dalunkban pont kodelkánét bassza meg egy bosz turul, ráadásul hátulrúl!!! és tegyük hozzá nem örömszerzési célzattal...
 
De vissza apámhoz, aki végül ki-kikötött egy-két  családnál. arrafelé a férfiak nagy része odaveszett a háborúban, kevés volt a munkáskéz és ilyesmik. 
a fater ott kezdetben az istállóban, késobb beljebb is megalhatott. nem is feszegetném a dolgot, mert magánügy, meg fiatalság-bohóság. apám valahogy sohasem traktált minket az apró részletekkel.
 
Anyám viszont nem sokat cicózott, annál egyértelmuben fogalmazott, amikor megint én voltam 20 éves (1973).
 
Anyám újpesten született egy tisztviseloi család második lánygyermekeként 28-ban. iszonyú rossz, szeplos kisgyerek volt, aki késobb vívott, evezett, igazi pesti lány. 17 évesen kisgazda plakátragasztás közben összeverekedett a komcsikkal és nem vagyok biztos benne, hogy igazat állított, amikor azt mondta, azok a prolik kezdték.
  
   

 
„Kisfiam! hogy neked milyen hülye apád van, azt te el sem tudod képzelni! 50-ben esküdtünk, látom rajta elozo nap, hogy valami baja van. a végén kinyögi, hogy amikor németországból jött haza a háború után (a hülye, pedig amerikai megszállási zónában volt és maradhatott volna, ráadásul perfekt német) a bécsi erdoben egy nála két évvel öregebb no megeroszakolta.

ezt merte mondani, hogy megeroszakolta... pont ot, aki mindig is röptében baszta meg a legyeket... szóval bevallotta, hogy felcsinált egy vén kurvát, egy osztrák hadiözvegyet. esküszöm neked, hogy elozo este tudtam meg, hogy van egy fia ausztriában és fizetheti a tartásdíjat.
pont az esküvo utáni héten volt a tárgyalás a markóban. elmentem a hülye apáddal. komolyan mondom, hogy a bíró röhögött a tárgyalás után és elmondta nekem, hogy a hadiözvegy három férfinak küldött levelet ugyanazzal a szöveggel, hogy örömmel értesíti, hogy megszületett a fia...
persze csak apád válaszolt neki, ezzel elismerte az apaságot is egyben.

 


akárhogy is történt, akkor ezt legalább megúszta az öregem, hamár a háborút nem sikerült:

 



Mit mondjak, nem rázott meg az információ. "még jó, hogy megbúbolt az öreg 20 évesen minden útjába kerülo not..." gondoltam akkoriban. alapjába véve jó ha évente egyszer jutott eszembe, hogy 1/3-ad esélye van annak, hogy féltestvérem van. tartásdíj már lejárt, minek feszegessük a kínos múltat, gondolhatta az öreg. én meg nem akartam bolygatni a múltat.
 
Nagyon nehéz meghatározni, hogy miként fejti ki az agyér-elmeszesedés hatását a tudatra, bár nagy vonalakban sejtem. mindenesetre apám a néhány éve kezdte elveszteni a fonalat, amikor beszélgettem vele. már a tünetek egyértelmuek voltak, mikor egy nap a felesége, mária mondja:
 
„képzeld lacika, aput felhívta ausztriából az a kedves család, akiknél meghúzta magát a háború végén..."
 
Ajaj… gondoltam, ezek szerint mária sem tudja, hát én nem szólok neki, én biztos nem fogom beégetni apámat. mária nem beszél németül egy kukkot sem, apám pedig egyre nehezebben igazodik ki a külvilággal kapcsolatban.
 
Na nem ragozom. egyik szombat délután felugrok apámékhoz, csak a szokásos „benézek egy félórára.” típusú vizit. ahogy mária beenged német szavakat hallok. mária suttogja, bár apám már süket, mint az ágyú. „itt vannak erni-ék ausztriából. tudod, apu egyre többet felejt, így azt is elfelejtette említeni az egyik telefonbeszélgetése után, hogy látogatók jönnek a hétvégére.”
 
Bementem, ott ült egy aranyos öreg néni, a hadiözvegy, aki megeroszakolta a bácsi erdoben apámat. mert az öreg hazajött, ahogy lehetett.















Kérdésemre, amikor én voltam 20 éves: „hogy maradhattam volna kint, amikor azt sem tudtam élnek-e vagy halnak a szüleim és a húgom.”
 
most már csak annyi biztos, hogy hazajött, jószerivel gyalog, de bécs mellett biztos, hogy megállt egy idore.
 
vigyorogva fogtam kezet egy baromi szimpatikus tömör fekete bajuszú osztrák faszival, aki egyharmad eséllyel a féltestvérem. hát hülye érzés volt, pláne, hogy semmit sem tudtam velük beszélgetni. képeket hoztak, azt nézegettük, apám akkori állapotában már nem volt képes bármit is lefordítani. erni nénit, a hadiözvegyet ugyanis a legkisebb mértékben sem zavart az a tény, hogy sem én, sem mária nem értjük a nyelvét, kedvesen mosolyogva folyamatosan beszélt hozzánk. (nyilván akkor megtudhattuk volna az o verzióját a bécsi erdo titkáról, de ez a vonat már elment hiányos nyelvtudás okán.)
 
azóta sem láttam oket, egyszeruen nem bírtunk kommunikálni- ezért jobb híjján csak vigyorogtunk egymásra hanzival. mind a ketten azt néztük lopva a másikon, vajon hasonlítunk-e egymásra?
 
végül elindultam haza. köszönés, férfias ölelés. anyám késobb mondja:”persze örökölni akarnak, azért nyomozta ki a hadiözvegy apád címét a vöröskereszten keresztül.”
 
na én biztos nem fogok genetikai vizsgálatot kérni, ha elmegy apám, hadd örököljön hanzi is!

 



Ugyanis hiszek az egyharmadban.

 
Hátha mindketten ilyesmiket álmodtunk valamikor és ok is brothers, csak everly:

 
 

 


Ez különben annyiban aktuálpolitika is, hogy apám szerette a románokat. tökéletesen beszélte a nyelvüket. imádott váradra járni, amikor nálunk már piros útlevéllel korlátlanul lehetett a szocialista országokba utazni. kivéve persze az olyan jelentéktelen helyeket, mint szovjetunió, jugoszlávia, kuba, vagy kína. de románia benne volt a kalapban. én akkoriban szereztem jogsit, vezethettem a verdát. apámmal odakint úgy tekintettek ránk, mint az amerikai rokonokra. király érzés volt.

 

Akkor is mentünk, amikor a legorültebb volt a ceausescu diktatúra. volt egy rendelet, hogy nem lehet, csak közvetlen hozzátartozónál aludni. az unokatestvére, pista bácsi és a foutcai lakás, ahol oly sok idot töltött el gyerekként nem fért bele. „tudod, van a házban szekus, én leszarnám, de feljelent." hallom pista bácsi hangját, akit az orvos akkor már letiltott a piáról, de fénykorában – mondják – nem volt kispályás.


 
 

Ha otthon családi körben politizálás gyanánt baszogattam a román-mániájával, provokáltam, hogy mit csinált megint ceausescu etc, egyszercsak kikomolyodott és azt mondta:

„Tudod fiam, én ott voltam, amikor horthy beszédet mondott váradon. én is nagyon örültem, mint minden magyar. csakhogy nekem gyerekkoromban a legjobb barátom egy román kisfiú volt. sokat jártam hozzájuk, nagyon rendesek voltak. észre sem vettem, hogy románok. tole tanultam meg igazán jól beszélni románul. ezért akármi történhet velük, én mindig szeretni fogom oket.”

Én meg már nem bírom neki biológiai okokból elmagyarázni, hogy váradon most repül a gazdaság, meg milyen fasza az egykulcsos áfa. nálunk bezzeg van gyulölet dögivel. nyakig állunk a szarban, apám! mondhatnám neki: süllyed a nemzet, de te jó lóra tettél, örülhetsz, a románok emelkednek bono-ékkal.



Be kéne fejezni a post-ot valami frappáns, ám mégis sokatmondó cuccal.

akkor nézzük meg,mit dobott ki ma reggel a "nap idézete" a személyreszabott guglimon. ezt ni:

Kétféle tévedés létezik: a becsvágyból és a lustaságból elkövetett tévedés.
Az elso a tenni akarás, a cselekvésre való eltökéltség következménye. Ezt a fajta tévedést az információhiány állapotában követjük el, mivel képtelenség elore valamennyi tény birtokában lennünk. Ez a viselkedésmód támogatást érdemel. Bátraké a szerencse.
A második a tétlenség vágyának, a lustaságra való eltökéltségnek a következménye, amikor is félelembol nem vagyunk hajlandóak változtatni egy rossz élethelyzeten, bár az összes tény birtokában vagyunk. Így válik a tanulás élménye halálos kínszenvedéssé, a rossz párkapcsolat pocsék házassággá, az elhibázott munkahelyválasztás pedig életfogytiglani börtönbüntetéssé.

Timothy ferriss a szerzo, egy hires blogger. Véletlen. A kérdés apám tévedett-e? És ha igen becsvágyból vagy lustaságból követte el? Költői kérdés. Nem is csinálok szavazógépet róla.
 
Oshóval kezdtem: "meg kell tanulnod várni!"
 
Talán érdemes, tenném hozzá halkan...

 
Anikónak, anyunak és máriának igaz szeretettel anyák napján:
 
 














288 komment

Címkék: orbán gyurcsány totó csillag börtön nagyvárad sztálin pilis anyák napja ceauşescu katyusa csakra. everly brothers

A bejegyzés trackback címe:

https://lapi.blog.hu/api/trackback/id/tr40452944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

whipy 2008.05.07. 20:15:45

azabaj h azt nem eleg tilelni, azon at kell menni... es hat ezek a draga oktatok akik most nekunk vannak vizsgaztatas celjabol... hat oo hogysmondjam nemannyira joindulatuak. ugy meg szar tanulni, h elore tudod h abszolut nembiztos h atmesz akkorse ha mindent tudsz. meg mindig lehet olyat kerdezni amire nem tudja a gyerek a valaszt. es hat ez a SZOTE keremszepen itt rendkivul igenyes orvoskepzes folyik... naja

whipy 2008.05.07. 20:21:47

lapi kivankapcsolva
ahhoz kepest h geccel kommunikal, velem nem:(
kabbe gecc:D

Gecc 2008.05.07. 20:28:20

Whipy

Eszembe jutott egy igen "kedves" (LOL) tanarom, aki a merestechnika 2 nevezetu tantargyat tanitotta nekunk. Na O pont olyan volt, hogy ha szo szerint elondtad amire vagyott, akkor is megvagott, mert egy idiota volt (szo szerint amugy, mert allitolag pszichiatriai eset volt a multban :-D ). Na szoval, delelott beugro a vizsgara, delutan szobeli, mar ha abszolvaltuk a beugrot ugye. Jo delelottje volt, mert a mi csapatunk atjutott az elso nagy akadalyon. Delutan vissza, bazi nagy terem, tetel huzas, nekem a negyszogjel generator jutott, ami egyebkent nagyon kis tananyag, ezert is problemaztam, hogy mirol fogok neki beszelni 10 percen keresztul, amikor a nem lenyegi reszekkel is kb 10 mondat az egesz. Na mindegy, lerajzoltam neki a sematikus blokk abrat, meg irtam masfel sort (sort, nem oldalt!!!) egy A4-es lapon. Odajon, megnezi, a blokk abra szar (LOL), a masfel sor jo, aszonnya, jo lesz a kettes? Mondom ugye ez most egy beugratos kerdes, tanarur? :-D
Indexbe be, kocc kifele. Varok a tobbiekre, szegedi haverom jon ki, aszonnya, fogyeljel csak... mennyit irtal? Mondom masfel sort es a blokk abram szar lett. Aszonnya jo, mert en meg tele irtam 2 oldalt. Na mondom az faja, akkor biztos legalabb 4-es. Aszonnya... Igen bazmeg a k. anyad, hogy neked masfel sorral kettes, engem meg megbaszott a 2 oldalammal a kocsog.
LOL!
:-D

Gecc 2008.05.07. 20:32:36

Whipy

Majd ha Te is blogszerkeszto leszel, Teged is megtisztel! :-D

Amugy nekem is csak 1 uzenetet irt, azt is akkor, amikor irtam. :-]

whipy 2008.05.07. 20:50:50

visszavonom a lapirol irtakat, az elobb beszeltem vele es minden szepejoesnagyszeru.
gecc igen, nekemisezabajom, h ezek a pofaramenoarcok altalaban nem szimpatizalnak velem. soooot. mintha kb irritalnam oket. nemertem miert:D

Gecc 2008.05.07. 20:53:40

Whipy

Szerezz egy jo ugyvedet! :-D

whipy 2008.05.07. 20:58:57

dereng, h van vmi ilyesmi ismeros:D

nonestvolentis 2008.05.07. 21:18:18

Szerintem aki 2 oldalt tud írni a negyszögjelgenerátorról, az pályát tévesztett.
Lehet, hogy igazából szabad bölcsész szeretett volna lenni. csak valamiért villanykaros lett :DDD

Gecc 2008.05.07. 21:28:43

Csa Nonest!

O nem a negyszogjel generatort huzta, hanem valami brutalis szarsagot. De a gyerek amugy is tavkozles technikus volt, szal neki a merestechnika ezen aga nem okozott problemat. A tantargy teljesitese annal inkabb. Aztan kov. alkalommal meg lett neki is.

De arra is emlekszem, amikor egyedul nekem sikerult a Villanytan szigom, a tobbieknek meg lofaszt se. Na akkor is en voltam a szarhazi. :-D

Gecc 2008.05.08. 14:18:58

Helllllooooo belllllooooo! (ahogy az Kula bacsihoz illik) :-]

Na mi van ma, punnyadas?

nonestvolentis 2008.05.08. 19:43:36

Látom nagyon pörgünk... :D

Egy régi vicc, maira "finomítva"! :)
Az iskolaév első napján egy Amerikai középiskolában a tanárnő új diákot mutat be:
Sakiro Suzukit Japánból. Kezdődik az óra:
Lássuk, ki tud többet Amerika történelméből - mondja a tanárnő.
Ki mondta: "Szabadság vagy halál!"?
Síri csend az osztályban, csak Suzuki jelentkezik:
- Patrick Henry, 1775, Philadelphiaban.
- Kiváló, Suzuki! És ki mondta:
"Az állam a nemzettel egyenlő, ezért a nemzet nem halhat meg"?
Suzuki feláll:
Abraham Lincoln, 1863, Washington.
A tanárnő végigméri az osztályt és így szól:
Szégyellem magam miattatok, Suzuki Japánból jött, és jobban ismeri Amerika történelmét, -mint ti!
Hátulról egy csendes hang:
Nyald ki a seggem, büdös japcsi!
- Ki volt az? - kérdi a tanárnő.
Suzuki jelentkezik és mondja: -McArthur tábornok 1942-ben Guadalcanalnal, és Lee Iacocca 1982-ben, a Chrysler cég közgyulésén.
Az osztályban teljes a csend, egy hang hátulról:
- Elhányom magam!
A tanárnő kiabál:
- Ki volt az?!!!
Suzuki azonnal válaszol: Idosebb George Bush, Tanaka japán miniszterelnöknek a munkaebéd alatt, Tokió, 1991.
Az egyik diák feláll és unottan odaveti:
- Szopj le!
A tanárnő hisztérikusan:
- Elég! Ez most ki volt?!!
Suzuki rezzenéstelen arccal:
- Bill Clinton Monica Lewinskynak, 1997, Washington, Fehér Ház, Ovális Iroda.
Még egy diák feláll és elorditja magát:
- Ez a Suzuki egy nagy rakás szar!
Suzuki ismét nyugodt hangon: - Valentino Rossi, motorversenyző 2002,Brazil Motoros Nagydij.
Az osztályon eluralkodik a káosz, a tanárnő elájul, nyílik az ajtó és belép az igazgató:
-Én még ilyen szétcseszett kuplerájt életemben nem láttam!
Mire Suzuki: - Gyurcsány Ferenc, Magyar Bálint oktatási miniszternek az érettségi botrány kapcsán, Budapest, 2005.

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.05.08. 21:37:49

Gecc, ezt csak Neked túrtam:

őskispál, még Ózdi Rezső nyomja a basszt.
youtube.com/watch?v=iMzdupok0Iw&feature=related

fuxosbömis (ex kacagányos) · http://fuxos.blog.hu 2008.05.08. 21:55:03

Kedves gecc!!!!!!

Szolgálatra jelentkezem.:-)))))))

Nonesvolentis:

Nagyon jó a vicc!!!!!!!!!!

Gecc 2008.05.08. 22:03:21

Egy hatalmas szendvicset ettunk apa baranyfelhoivel!

Koszi Tulok! Na ez az igazi Kispal! Regi szep fiatalabb koromra emlekeztet, amikor meg erdemesnek tartottam oket szereny szemelyemmel megtisztelni a koncertjeiken. :-]

Gecc 2008.05.08. 22:04:36

Csa Fuxos!

Faja! Jol eltuntel, mar ideje volt eletjelet adnod magadrol. Ezt pl meg is erosithetned egy fasza kis poszttal. :-]

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.05.08. 22:10:31

Én ott voltam ezen a koncerten is. (nem érdem, csak élmény)

youtube.com/watch?v=m54WjhCl1oc

Gecc 2008.05.08. 22:15:43

Tulok

Akkor felreertettel, mert nem azt mondtam, hogy amikor a film keszult, en akkor tartottam oket erdemesnek, hanem csak arra az idoszakra emlekztet, amikor 14-15 volam. M'kay?

fuxosbömis (ex kacagányos) · http://fuxos.blog.hu 2008.05.08. 22:19:07

Gecc:

Köszi a biztatást........de nagyon rosszul írok......és ezt annak a tudatában jelentem ki, hogy nem a szerénység az a tulajdonságom amiért szeretnek.

Gecc 2008.05.08. 22:24:04

Fuxos

Ez hulyeseg! Nekem tetszett minden posztod, amit eddig toltal (jelentem ki annak tudataban, hogy eloben nem a kedvesseg az a tulajdonsagom, amiert szeretnek...)

fuxosbömis (ex kacagányos) · http://fuxos.blog.hu 2008.05.08. 22:28:38

Gecc:

Majd megpróbálok valamit kiagyalni......bár most csak mindenféle dark gondolatok járnak a fejemben........pedig különösebb okom nincs a szomorkodásra........sőt........szednem kell egy qrva gyógyszert, lehet hogy ez a baj.

Gecc 2008.05.08. 22:33:23

Fuxos

Dark dolgok is johetnek. A lelkem amugy is az ordoge mar (huuuude sokszor eladtam mar kulonbozo dolgokert... csak arra nem emlekszem, hogy Belzebub vevo volt-e) :-D

Gecc 2008.05.08. 22:35:12

Hello mindenki!

Aki megtalalja nekem a jutyjubon a Depeche-tol az Enjoy the Silence totalisan oridzs valtozatat, az kap egy ingyen estet az amugy is minden estet ingyen ado kocsmaban.
Elore is koszonom!

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.05.08. 22:45:13

mit értesz az oridsz változaton?

mer' addig is a leave in silence videója (OMG=O, mennyire gagyi) 83-ból:
youtube.com/watch?v=UOYCNcv74Fw

Gecc 2008.05.08. 22:53:35

Erre...
youtube.com/watch?v=j81g-iqpz2c&feature=related
Csak csokott olasz felirat nelkul.

Szinte az osszeset vegigneztem, de vagy mixelt, vagy a video keszitesevel fogallkozik, vagy a WTC tetejen keszult a klip, vagy csak ecceruen nem jo.

Gecc 2008.05.08. 23:07:32

Koszi Tulok!
Mar tegnap is ezen dolgoztam, es komolyan mondom, az osszes olyan linkre rakattintottam, ami original betettel szerepelt. Ez ugy tunik elkerulte a figyelmem. Megegyszer koff!

Words are very unnecessary, they can only do harm!

Gecc 2008.05.08. 23:27:51

Joccakat kedves baratim az Urban.

Furdes, holnap koran keles, aszt akkor meg kell meg neznem a Babylon 5-ot is.

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.05.08. 23:56:45

Gecc: Megvan az enjoy the silence, aztán megyünk is aludni? Élni tudni kell! :)

Gecc 2008.05.09. 00:00:30

Tulok

Hat nem pont azert, de mint lathatod meg mindig itt vagyok... a lefurdes megvolt. :-]
De 5 perc mulva kezdodik a Babylon 5, ugyhogy tenyleg kotrodok az agyba. :-]

Joccakat!

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.05.09. 00:05:09

Hajrá,
baby5 OK, de ne tessék az asszonkát sem elhanyagolni! :)

Gecc 2008.05.09. 07:28:34

Tulok

Pedig manapsag rajar a rud... vagyis hogy pont nem. :-]

Amugy jo reggelit!

Gecc 2008.05.09. 21:25:54

Na hello! Mi folyik itt?
...
Ezaz, hogy semmi!

Gecc 2008.05.10. 10:28:53

Szeeeeeep, az elozo 24 oraban egyedul en voltam ittend... Olle!

Na akkor, ma erre ebredtem az MTV-n...
www.youtube.com/watch?v=XXmlJQN5Pm8
es meglehetosen kedvemre valo volt. :-]

Gecc 2008.05.10. 10:31:51

Arrol nem is beszelve, hogy egy aszamomra alpmuben is jatszott Chris Isaak... David Lynch, Twin Peaks: Fire Walk With Me.
Hogy nekem mennyire jo az arcmemoriam... ebbol sokszor meg bajom is szarmazik. :-]

nonestvolentis 2008.05.10. 11:33:20

Jó persze, ilyen arcot én is megjegyeznék... :)

Amúgy az MTV hallatán én valami oroszjózsis napkeltés cuccra számítottam... :P

Gecc 2008.05.10. 12:09:13

Nonest

Errol mindig a Salad Fingers jut eszembe.

Preskin 2008.05.10. 13:52:29

'ggyisten'
youtube.com/watch?v=P79wey4VvpU
Jutyubeszembe az elmúlt hétről és
Gecc remekeiről:

A PESSZIMISTA KESZEG

A lüke sügér egy kérdést feszeget:
miért pesszimisták az apró keszegek?
Végre választ adott rá a megkérdezett:
- Amíg be nem kaphat egy harcsát a keszeg,
borúlátó leszek.

Merhogy emlékezzünk meg rímhányó Romhányi Józsefről halálának 25. évfordulóján (A fiatalabb generáció figyelmébe ajánlom:-)
negalap.atw.hu/olvasni/szamarful.html


Sakkor a végére egy TWÁ-s, szivárványos (Nonest):
www.youtube.com/watch?v=NS69wG_VXTw

Üdv

Gecc 2008.05.10. 14:07:43

Hella Stalien!

Melyik "remekemrol" jutott ez eszedbe? :-]
A kukis harcolos videjo tetszik... :-D

Preskin 2008.05.10. 14:28:58


Hellay Gecc !

Háááát a jól bekapósról

Előre is elnézést Gecc, merhogy
szaggatott leszek.Füvet nyírok
stód egy egységnyi terület egykis
pihi (sör,lapi,TWÁ,móka kacagás)
oszt újra

Gecc 2008.05.10. 14:48:33

Nem gond Stalien

En is hol itt vagyok, hol meg amott...
Bar itt nem allnek neki a funyirasnak. Eppen esore all.

nonestvolentis 2008.05.10. 14:55:06

Tényleg Gecc, te hol élsz amúgy?
(nem, ez nem a "mi a francot képzelsz magadról!?" kérdés)... :)
Írország, Németország, stb?

Gecc 2008.05.10. 15:22:29

Nonest
"(nem, ez nem a "mi a francot képzelsz magadról!?" kérdés)... :)"
LOL! :-D

En kerlekszepen a multban elek. Utalom a jelent, ezert allanodan a multat sirom vissza, es belekepzelem magam, hogy mennyire jo.

Amugy mibol gondolod, hogy kulfoldon elek? Bar egy kulfoldi cegnek dolgozom, de itt Mo-on kepviselem oket... Zala(kibaszott)egerszegen. Huuude utalom ezt a varos!
"Ez a varos prostitualt, gyulolom mikor kielegit!"

Hosszebb terveim persze nem ide szolnak. Ha jol megy (vagy pont hogy nem?), akkor jovore megyunk vissza, szeretett fovarosunkba, Pestre.

Preskin 2008.05.10. 17:29:09


Píííháá!!!

Lehet,hogy nem figyeltem eléggé Gecc,
(korral jár?)de azért alighanemmeghiszemazt megkora a volumen a régi dicső visszasírására?

Gecc 2008.05.10. 18:13:50

Stalien

Mondhatjuk ugy is...
Vagy... az elet es hozadekai nem korlatoztak le annyira ez eletem, mint most. De ebbe ne menjunk bele, mert feltornek belolem megint a regi emlekek. (Korea, Vietnam stb. :-D )

Preskin 2008.05.10. 20:01:23


:-)))

Azé nyomhatnál egy kis
doberdosost

Preskin 2008.05.10. 20:40:38


Doberdo, Isonzo
(voltam ott)
Rambo előtt is volt háború
.:-)))

Gecc 2008.05.10. 20:55:44

Ja hogy Doberdó... nem vagtam, merhogy ekezetekkel irsz, emmeg anelkul volt. Aszt a gogli is Doberdót dobta ki doberdora.

En anno megmartam Kleopatrat! :-D

Preskin 2008.05.10. 21:37:53


Hu azze nem volt tüttyedt?

Gecc 2008.05.10. 22:40:55

Nonest

Ezen a SP jutyjub cuccon legyaktam magam. :-D
De szerintem az afroninja a legjobb, a csaklitrejnes gyerek meg uberszar! Nem is ertem, hogy a picsaba neztek meg azt annyian.


Hehhh... ma egesz ejjel nem kell azon aggodnom, hogy krampacsolok vagy sem, mert a no elment bulizni. LOL!
Asszem elokapom a kormanyt aszt tolom a NFS-et.

Gecc 2008.05.11. 12:22:54

Na jo reggelit mindenkinek igy del tajekan...
Vasarnap van, azt latom... :-D

liidiiia 2008.05.11. 18:45:43

joestetet, teljesen elvonasi tuneteim vannak, amin vegre enyhit, hogy talaltunk olyan net-helyet, ahol nem hitelkartyaval kell fizetni, amit a szgepes program olvas be maganak helyileg (haha, de nem vicc) illetve, ami mukodik is. szoval nincs tul sok szemet, de azert van. viszont van jo ido, es erdekes itt, hogy ilyen reszletezo es gazdag leirassal szolgaljak. vegigolvastam mindent, de mostan nem nagyon tudok hosszan irni, ugyhogy csak :-) es altalanos udvok, es love and peace

lapi 2.1 2008.05.11. 19:06:10

sziasztok!!!! :D

újra itthon, de hollandia rabul ejtett...

egész éjszaka és délelőtt vezettem, valószínűleg ma még nem bírok post-ot írni, pedig vagy tízre való élményt bezsákoltam!!! :DDD

kemény trip volt, de nagyon jóóóóó!!!!!

lapi 2.1 2008.05.11. 19:14:34

szia lidia!!! :D

csak nem hollandiában vagy te is???

Gecc 2008.05.11. 20:33:40

Szeva Lapi!

Ideje volt megerkezni, ahhoz kepest, hogy mar tegnapra igerted. :-D
Ugyebar!
Johet az elmenybeszamolo.

Amugy nem fogod elhinni. Amig nem voltal itthon, az oroszok ujra bevonultak. De azota mar elmentek.
Azert a spajzt csekkold le!

lapi 2.1 2008.05.11. 20:57:45

hella gecc brother! salvia trip lesz az első, de jön utána a golden teacher is. úgy látszik ez a halucináció éve. és nemcsak magyarországon, :DDD

nonestvolentis 2008.05.11. 22:08:28

Welcome back, mr Lapi! :)

Remélem SZÍVTÁL egy kis friss levegőt Hollandiában...

nonestvolentis 2008.05.11. 23:07:26

Hazafelé úton gondolom ilyesmin gondolkodtál... :)

youtube.com/watch?v=Vemi01A7eH8

Preskin 2008.05.12. 08:30:53


Vidám hajnalt,szebb jövőt!!-)

Shogy ne tattarattával ébrendjünk:
www.youtube.com/watch?v=InZq9TR6SKQ&feature=related

Preskin 2008.05.12. 08:43:32


shamár meg volt a felvezetés,
jöjjön az egyik nagy kedvenc(?)
www.youtube.com/watch?v=q6SbaYPU2LA&feature=related

lapi 2.1 2008.05.12. 08:55:13

jó reggelt!!!! :D

mindenhol jó, de a legjobb itthon, mondhatnám.

egy biztos, nem lesz gondom az új postok subject-jével. hollandiáról öt ott eltöltött nap után aligha bírnék bármilyen újdonságot elmondani, mert sztem a kedves kocsmavendégek közül többen sokkal több személyes élménnyel rendelkeznek arról az országról. szóval senki sem tőlem fogja megtudni, hogy pl sokkal gazdagabb és nyugisabb ország, mint magyarland, ennélfogva unalmasabbnak is tűnik.

a cannabis hatását sem a múlt héten és hollandiában ismertem meg életemben először.

a "tiszta" halucinációval viszont ott ismerkedtem meg három alkalmommal. ebből kettő salvia trip volt, a salvia kapható jobb virágboltokban. a salvia sűrítmény szintén legális:

"Ha a füstjét szívjuk, az első érzékelhető hatások 20-60 másodperc után jelennek meg. Ez után 1-2 perc alatt fokozatosan mélyül el az élmény. 5-15 percen keresztül tart az intenzív állapot, melyet egy 20-40 perces lejövési fázis követ. Végül az utóhatások 15-20 perc alatt halványulnak el."

hu.wikipedia.org/wiki/L%C3%A1tnokzs%C3%A1lya

volt még gomba trip. ez már bonyolultabb cucc volt, bár teljesen "tiszta" tudatállapotban éltem meg. miután szakemberrel konzultáltam előtte - és ez nem vicc!- nagyon "steril" vizuális halucinációm volt órákon át. sikerült a tévé-re koncentrálni, szal néztem az mtv-t. pntosan érzékeltem a külvilágot, minden a helyén volt. csak éppen olyan felbontásban láttam a képernyőt teljesen átlagos hagyományos 71 cm képátmérős tévén.

szal minden normális volt, csak éppen olyan felbontásban láttam a screent, hogy a sony fejlesztőmérnökei zokogva könyörögnének a technológiáért. golden teacher márkanéven futó magic mashroom odakint. :DDD

lapi 2.1 2008.05.12. 09:01:52

szia stalien!

nem vagyok gombán, de amikor bepötyögtem a hsz-emet (up) még nem volt kint a tiéd. én viszont napok óta a vizuális halucinációs élményemen rágódok. erre ez a clip... hátborzongatóan gyönyörű lett volna azon a gombán. persze nem a zenéről beszélek!!! a tökéletes látás illúziójáról.

:DDDD

Gecc 2008.05.12. 11:08:25

Jo reggelit!

Kezdodjek hat a piknik nap.
www.youtube.com/watch?v=Xr8vUTm64h0
De ha nekem is eloltja egy tuzolto, szetvagom! :-D

abandi 2008.05.12. 16:38:31

OKÉS Lapi!
Én speciell nem hiszek a mindent visszába...de az "ejus" mindent szabadon átjárhatóságban sem...
Tudom, hogy előbb-utóbb az internacionalizmus-cionizmus bűvköréből kikeveredsz...
Osz't maradsz rendes "cigánybűnözö" pénzbehajtónak...

lapi 2.1 2008.05.12. 16:58:44

szeva abandi! nézd, ha jól látom, március 29-én nyitott ez a kocsma. nem mondom, hogy tömegek látogatják, de azért nem hárman szoktunk hsz-elni, dumálni itt.

én elég személyes post-okat nyomogatok, abból talán átjön valahogy: én már csak lapi szeretnék maradni ezután is, ha lehet. és én úgy gondolom, ennek semmi akadálya sincs.

egy biztos, az nem az én érdemem, hogy itt senki sem anyázik, senki sem bántja a másikat személyében.

volt ugyan a kezdetben kis félreértés gecc et és simon között, de az elsimult egy perc alatt. én mint kocsmáros erre vagyok a legbüszkébb. az emberi hangnemre.

ami kizárólag a tisztelt kocsmatöltelékeknek az érdeme, ehhez nekem semmi közöm.

te is szívesen látott vendég vagy bármikor, nyomnék is neked valami zenét is, ha tudnám, milyen a kedvenc műfajod, vagy előadód. azt viszont csak te árulhatod el és csak, ha akarod, vagy jónak látod.

a magam részéről annyit tennék még hozzá, hogy én biztos olyan kocsmába be nem tenném a lábam, ahol a kocsmáros egy pénzbehajtó-szerű-jellemű faszi. még csúnyán néznék rá és pofánbaszna a korsóval, gondolnám. ebben a kocsmában ilyenre te nem találsz példát a multól. és ez így is marad.

a magam részéről ennyit garantálhatok továbbra is.

abandi 2008.05.12. 17:00:07

Ehhh, javítok:
Osz't maradsz rendes "cigánybűnözö" pénzbehajtónak..."
Helyett: segítői...kiegészítve a zsidó ..."csak a haszon" típusú bandával...
Gazdaság-politizálni szabad-e?

lapi 2.1 2008.05.12. 17:13:38

ugyan már abandi. ha olvasod a blogot, tudod jól, ebben a kocsmában társadalom-politizálni is szabad.

gyakorlatilag itt azt irsz, amit csak akarsz. :D

a twán ígért zene, sok szeretettel:

www.youtube.com/watch?v=8OFR4L2tHe4

Preskin 2008.05.12. 17:55:16


lapi

Szinesíthetek egy kis világzenével?
www.youtube.com/watch?v=tFdYStQjFpE

hölgyválasz · http://holgyi.freeblog.hu 2008.05.12. 19:17:27

Hali Lapi !
Örülök, hogy épségben itt köztünk újra ! :)
Egyébként üdv Mkinek !

Lapi, elvoltunk itt, de azért nyomokban, nano egységekben, hiányoztál:)
Meg Lídia is, az önkéntes blogmotor !:)

Gecc 2008.05.12. 19:35:51

Rolam (helyettes kocsmarosrol) mar nem is szol a fama... mondhatom, szep! :-|

hölgyválasz · http://holgyi.freeblog.hu 2008.05.12. 19:56:55

Bocsi Gecckém, na de az olyen természetes, hogy Te álltad a sarat végig, így hát nem is hiányozhattál !:))))
Jelenléteed viszont áldás volt, Nélküled Lapi becsukhatná a bótot ! Ez komoly !

lapi 2.1 2008.05.12. 20:58:03

:DDDD sziasztok. mindenkinek mindent nagyon köszönök, mert rólatok szól a blog, meg akik hsz nélkül olvassák. csak most időzavarban vagyok, mert csak a szöveg van meg, az is első svungra.

ez vitát provokáló post lesz szavazógéppel. és nagy csalódás a korábbiakhoz képest. a lét - nem lét nagy kérdését lehet majd feszegetni jó zene mellett. :DDDD

www.youtube.com/watch?v=KO7v0lm8N7U

hölgyválasz · http://holgyi.freeblog.hu 2008.05.12. 21:14:50

Lapikám, akkor sebtiben el is kezdem a Hamlet monológot memorizálni... !:)))

hölgyválasz · http://holgyi.freeblog.hu 2008.05.12. 21:16:15

Egyébként profi módon csinálod !:))) Mármint a píározást, sztem mki tud már az új, készülő posztról ! :DDD
Nyilván várják is, ahogy én :))

hölgyválasz · http://holgyi.freeblog.hu 2008.05.12. 22:01:52

Lapi bakker, esküszöm - bibliára téve kezem ! - hogy csak ebben a pillanatban, így utóbb kattintottam rá a jutyubra, hát látom ám, hogy az Olivié hamu lett :))))
Szóval a Lenni, nem lenni csípőből jött nekem, szoros asszociáció, bár kinek ne ugrana be u.ez ?
Tubí, or nat tubí, tubi-tubi galambocskám.... :)

hölgyválasz · http://holgyi.freeblog.hu 2008.05.12. 22:23:49

Jó éjt, ne izzadd azér' túl magad Lapikám !

fuxosbömis (ex kacagányos) · http://fuxos.blog.hu 2008.05.12. 22:32:28

Jó estét!

Lapi tudatodnál vagy??? :-)))))))

hölgyválasz · http://holgyi.freeblog.hu 2008.05.12. 22:45:39

Fuxoskám ! Szijjjja !:)
Mikor lesz új posztod, he ?
Látod Lapit ?
Na ő nem bízza a véletlenre, ír, csak ír, és megint ír, se lát, se hall a pasas !Szerintem ilyenkor az 5.-6.-7. dimenzióba kerül, belepörög egy másik naprendszerbe :)
Neked is így kéne !:)

lapi 2.1 2008.05.12. 22:48:58

hella fuxos!

még szép! egyúttal csaljuk be lenint is a kocsmába:

www.youtube.com/watch?v=SRWPL8dq6XM

lapi 2.1 2008.05.12. 22:51:24

és másokat is, akik szeretik joe cockert vagy a kendert...

www.youtube.com/watch?v=Oa2fJVWhiIA

Gecc 2008.05.13. 07:27:38

Jo reggelit mindenkiknek!

lapi 2.1 2008.05.13. 08:23:48

jó reggelt! :d hella gecc. et. tartsuk még titokban az új post-ot. hezitálok kissé, majd felhívlak, csak rohanásban vagyok. m'kay?

test subject #28 · http://www.youtube.com/watch?v=b-kDpnArNg4 2008.05.13. 15:31:54

csá lapi na milyenek voltak hollandusok? én megdöbbentem, hogy mennyi jó csaj van ott!

test subject #28 · http://www.youtube.com/watch?v=b-kDpnArNg4 2008.05.13. 15:39:15

én esküszöm csak egyszer küldtem el a kommentet, de tényleg megdöbbentő volt hogy milyen sok van belőlük, ráadásul a sok bringagéptől a fencik és lábak is villongtak plusz a helyes test-tartásról:) is gondoskodnak ezáltal.

lapi 2.1 2008.05.13. 15:57:23

csákány test! :d engem is meglepett, bár csak 5-6 órát töltöttem a világ szívében. esküszöm, hogy mondtam a társaságnak, hogy 32 éve voltam itt, 25 évesen és sokkal kevesebb jó csajt láttam akkoriban.

hacsak nem voltam sokkal igényesebb e téren 76-ban... :DDDD

Gecc 2008.05.13. 16:10:28

Porblema megoldva... :-]

test subject #28 · http://www.youtube.com/watch?v=b-kDpnArNg4 2008.05.13. 16:33:08

thnx gecc!

ejj lapi az ám az igényszint! ebből is látszik milyen jó volt mo. a múlt rendszerben! finnyás társasággal voltam, de csak gurultak a szemgolyók amsterdam utcáin...

Gecc 2008.05.13. 17:07:09

En evvel Lengyelorszagban voltam igy... majnem bevorosodott mar a szemem a sok nyitvatartastol, mert nem akartam egyetlen ezredmasodpercet sem elhalasztani. :-]

lapi 2.1 2008.05.13. 18:19:05

na-na-na... én a 76-os amszerdami csajokról beszéltem. ahhoz meg mi köze a kádárnak? :DDD

mindjárt kész a post, bár ezt már úgysem hiszi el senki...

fuxosbömis (ex kacagányos) · http://fuxos.blog.hu 2008.05.13. 19:27:46

lapi:

Ami a nőket illeti.....szerintem.....engedtél a követelményekből. Tudod hogy van ez, minnél tapasztaltabb az ember, annál kevésbé keserű a sör, és savanyú a bor.:-))))))))))))

lapi 2.1 2008.05.13. 21:23:17

hali fuxos! ez nagyon valószínű! :DDD

viszont végre megvan az új post!
süti beállítások módosítása