Bookmark This Site

COMING - ÚT

"Ingrid Sjöstrand svéd költő Néha csontvázakról álmodok c. gyerekversében az anya megpróbálja megvigasztalni a gyereket, hogy "csak álom volt". Mire a gyerek: "Mintha sokat segítene, / hogy a szörnyűség itt belül van / és nem ott kívül." Ha a természet működésének fegyvertárában (sok más között) valóban megtalálható a káosz is, akkor nem csoda, hogy a káoszelmélet jelenségeibe lépten-nyomon beleütközünk - akár a külső természeti világban, akár saját belső világunkban. " Mérő László

Friss topikok

  • Gecc: Torrente is ezt a szarhazi Barcat szerette, nemde? Ehhh... hajra MU! (2011.05.28. 21:58) A vizsgálat lezárult, felejtse el!
  • Gecc: @hölgyválasz: Szia Holgyi! Mindenki megoregedett vagy nemtom, de az biztos. :-D (2011.01.31. 22:24) szöveg nélkül
  • jaegtoer: @lapi: Szia Lapi! Csak most látom hogy az szdf-fel kokettálsz. Az lmp már nagyon más? Üdv. (2010.02.02. 07:42) Elkúrtátok...
  • lapi 2.1: nem vagyok benne biztos, hogy vajon akad-e még bárki, aki olvassa a blogomat. mindenesetre csinált... (2009.10.28. 18:43) agycétén
  • lapi 2.1: bár gyurcsány iránti elkötelezettségünk továbbra is szilárd, mint a márvány, de a peresztrojka nev... (2009.06.05. 10:35) szezonzáró

bambi vs coke

2008.04.12. 14:42 lapi 2.1

 

AVAGY

szögezzük is le a történelmi hűség kedvéért, hogy bambi korszakba mintegy beleszülettem, hiszen 1947 óta gyártották piros és sárga kivitelben. ezzel szemben a coca cola 15 éves koromban tette be lábát hazánkba, míg a magyar pespsit 17 évesen kóstolhattunk először.   

érdemes elidőzni tehát a két történelmi évszámnál, hiszen a kapitalizmus, az amerikai életforma, a csörömpölős rock-zene, a szexuális forradalom és annyi minden más éppen e két termék trójai falovában elrejtőzve megkezdte aknamunkáját a kommunista rém legvidámabb gyomorbugyrában. (ezzel a totális képzavarral remélem sikerül majd megzavarni az ufókat, amikor visszakódolják a mátrix-ban kóválygó fájlokat 2008-ból. megjegyzem nagymamám pont 1900-ban született és ő még így intett kissrác koromban, ha nem találtam valamit, amit kért. viszont kerestem feszt. "kisfiam, mit kóvályogsz itt, mint fing a fürdőben?" már 70 fölött járt, amikor a tévébe is betört a beat-zene, szörényiékkel az élen. én persze kajoltam még neményi bélát is, aki az atlantisz zenekar frontembereként nyomatta a pol beat fesztiválon (dögöljek meg, de ilyen is volt akkoriban a kisz kb szervezésében és ment főműsoridőben, milliók nézték, többen, mint a békát az rtl-en, pedig azt rohadt sokan sasolják, igaz whipy?:D) 

"KI ÖLTE MEG KENNEDYT, NEM TUDJA SENKI, VAGY AKI TUDJA, AZ NEM MONDJA!" 

és ez őszintén szólva akkor is vérgáz volt, ha ekkor már tündökölt a KEX is, baksa-soósékért minden rendes arc rajongott, még az is, aki sohasem látta őket.

http://www.indavideo.hu/video/Koncz_Zsuzsa_-_a_Csalad;

persze baksával az igazi...

érdekes, de a gerillára is emléxem, vámos miklós nagyon fiatal volt és berki tamással nyomtak iszonyúan balos dalokat olyan bob dylan by kisz feelingje volt. az akkor már luxemburgon meg cseke lászló tinédszerpartiján stones-t hallgató teenagernek olyan árulásféle volt. munkásmozgalmi napok beat-hangszerelésben. ezzel persze semmi bajom vámossal, szerintem harasztiék is akkoriban lehettek maoisták, de nekem biztos, hogy nem jött be még 15 évesen sem.

ekkor ugyanis szerelmes voltam egy osztáytársamba, csak nem mertem vele közölni. ezért hát ezen a dalon fájt a szívem:

(azért ebben az évben az ed sullivan showban a cbs-nél még brian jones-szal nyomták. ő pedig még a baksánál is nagyobb isten-király volt a szememben. a csajokról ne is beszéljünk. jónéhányan spontán orgazmust értek el egy töredezett new musical express-ben közölt fotója láttán.)

"Ne ítélj túl keményen" - írták a sírjára.

így megy ez.

a másik meg a foci és a letargia, a gyász, mert varga zoli, a szupersztár, meglépett a mexikói olimpián. amikor bemondta a rádió nem is tudtam felfogni, hogy nem látom többet élőben. mert nagyon sok meccsén kint voltam. akkor is, amikor a zaragoza elleni vvk meccsen annyira megmajmolta a védőjét, hogy a második kötény után simán kiütötte a felhevült spanyol zolit. ott ültem a római négyes szektorban és látom, ahogy a saját játékostársai kergetik a kiállított hátvédet, mert az csak rohant a világba.

egészen pontosan előbb lovasi andrás, akinek munkásságáról tulok barátunkat tessék kérdezni. tehát 1968. november 16


de vissza a coca cola évére... hölgyeim és uraim! ladies & gentlemen... here comes...

 mégegyszer 

először is emeljünk ke egy kis aktuálpoitikai cuccot, egyben mutassunk rá a coke hazai belépése és a globalizáció tétnyerése közötti nyilvánvaló összefüggésre, másrészt jegyezzük meg, hogy ebben az évben alakult a római klub.

"A Római Klub 1968. áprilisában a Római Akadémia székházában alakult meg az emberiség jövőjével foglalkozni kívánó tudósokból, szakmai képviselőkből, politikusokból. Kezdettől fogva a "világ tudós gyülekezete" elnevezéssel azonosították magukat. Célul tűzték ki, hogy időről időre felhívják a nemzetközi szervezetek és a nemzeti kormányok felelős képviselőinek figyelmét az emberiség veszélyeztetett helyzetére, egy-egy konkrét jelenkori világprobléma felvázolásával és tanulmányozásával. Az első tudományos világmodell Joy Forrester A világ dinamikája címen 1971-ben megjelent munkája. Ez volt az első zárt dinamikus rendszermodell. Erre épült a Római Klub első jelentése, az úgynevezett Meadows-jelentés, amely A növekedés határai címmel jelent meg. Felhívta a figyelmet a globális veszélyre. Homogén világrendszert feltételezve a növekedés teljes visszafogását javasolták. (Zéró növekedés)" 

akkor most mi a baj gyurcsánnyal? pont a jó irányba megyünk!!! ráadásul ö is blogol.

az igazat bevallva 15 évesen még a prágai tavasz is kissé hidegen hagyott, bár tudtam, hogy egy diák felgyújtotta magát tiltakozásképpen az invázió miatt a prágai vencel téren.

Jan Palach halála


Harmincöt évvel ezelőtt, 1969. január 16-án, egy cseh egyetemista kisétált Prága főterére és az ország védőszentje szobránál felgyújtotta magát. Jan Palach így tiltakozott a szovjet csapatok bevonulása és a kommunista diktatúra ellen. Tettét még két magyar fiatal követte.

1968-ban Csehszlovákia politikai vezetőiben is tudatosult a politikai és gazdasági reformok szükségessége, a kommunista párt egységesen kiállt Alexander Dubček mellett, aki késznek mutatkozott a változtatások végrehajtására. Az „emberarcú” szocializmus elvetette a diktatúrát, engedélyezte a politikai pártok létrejöttét, elválasztotta a párt és az állam vezetését, illetve elutasította az állam kizárólagos ellenőrzését a társadalmi javak felett. Az ország kül- és katonapolitikájában azonban elfogadták volna a moszkvai irányítást. A Kreml ura, Brezsnyev azonban elfogadhatatlannak tartott bármilyen különutas politikát, már 1968 márciusában kidolgoztatta Csehszlovákia lerohanásának tervét, végrehajtására azonban csak augusztus 20-21-én került sor az NDK, Lengyelország, Magyarország és Bulgária „testvéri” csapataival kiegészülve. Prágában azonban nem sikerült behívást legitimáló „forradalmi kormányt” létrehozni, az erre kiszemelt Bilák–Indra–Kolder-csoport túlságosan gyenge volt Dubčekék elmozdítására, így a reformistákat csak fél év alatt sikerült félreállítani.

Az első máglya

Dubček szisztematikus háttérbeszorítása és az orosz csapatok jelenlétének legitimálása után Jan Palach, filozófia szakos egyetemista, végső elkeseredésében a Vencel téren elevenen elégette magát. Cselekedetét politikai tiltakozásnak szánta. A halálát követő sokk különös reakciót váltott ki: „A temetési menetet Prága utcáin óriási tömeg kísérte. Nem voltak politikai beszédek. Az emberek vallásos tisztelettel fogadták Palach halálát. Számukra egy ártatlan lény archaikus áldozata volt ez az emberek bűneiért.” (Jindrich Chalupecky)
Az ekkor ülésező cseh Központ Bizottság éppen a Szovjetuniónak való teljes behódolást szövegezte, mikor értesültek a tragédiáról, Helena Raškova felállt és szégyenét fejezte ki a bizottság munkája miatt, ám a bűnbánó tagot a sztálinisták „leugatták” - írja Zdeněk Mlynář.

viszont a zene és a foci annál inkább hatalmában tartott, mert az igazi csajozás azért még odébb volt. na ebben az évben adta ki a világ első szupergroupja, a cream legendás dupla albumát a wheels of fire-t.

biccentsük is meg a fejünket kedves barátaim a legendás zenészek névsora előtt:

Jack Bruce, a legendás hathúros basszgitárjával.

Ginger Baker, a doboknál.

Eric Clapton, a lassúkezű.

azért ezek az arcok most is zenélnek, meg a stones is. talán nem a véletlen műve.


érdemes megnézni őket:


a másik meg a foci és a letargia, a gyász, mert varga zoli, a szupersztár, meglépett a mexikói olimpián. amikor bemondta a rádió nem is tudtam felfogni, hogy nem látom többet élőben. mert nagyon sok meccsén kint voltam. akkor is, amikor a zaragoza elleni vvk meccsen annyira megmajmolta a védőjét, hogy a második kötény után simán kiütötte a felhevült spanyol zolit. ott ültem a római négyes szektorban és látom, ahogy a saját játékostársai kergetik a kiállított hátvédet, mert az csak rohant a világba.

akik megszülettek:

hát persze, hogy naomi watts, és ezzel el is érkeztünk társ-szerzőmhöz, a blog oxigénpalackjához, gecc et.-hoz és kedvencéhez, a méltán kitűnő david lynch mestermozijához a mullholland drive-hoz. direkt gecc et. részére egy fülledt erotikus vágást választottam.

arra viszont nagyon pontosan emléxem, amikor sirhan megölte robert kennedyt. még csak öt év telt el a dallasi merénylet óta, de nagyon erősen átjött a sokk amerikából. alig telt el néhány nap doktor martin luther king tiszteletes lelövése óta. mutatta a tv, hogy az egyik nagy amerikai csatorna csak ezt a feliratot nyomatta 24 órán keresztül: "SHAME". még a ferdén csíkos háttér is előttem van. valahogy itthon is mindenki mintha szégyelte volna magát.  talán mint szeptember 11-én. (btw. pont ez évben született mohamed atta is.)

én meg tovább lázadoztam a hülye világ ellen.

jimi hendrix-nek két év volt még hátra az életből, de más nagyon mást nyomott, mint a beatles, vagy a stones.

;

talán nem is vágtam, de abban az évben mutatták be a hair-t a broadway-en.

a filmtermésből kiemelhető a a furcsa pár, ki ne látta volna legalább ötször? meghát a nagy itthoni mozibomba: a veréb is madár. mert abban volt először sztriptíz, mutatták vagy 1 mp-ig medveczky ilona dudáit, ahogy abody béla konferál és a kimennek a béketábor vendégei, az beszarás volt. telt házak előtt ment és kaszáltak a jegyüzérek. mellesleg az új gazdasági mechanizmus évében több mint húsz magyar játékfilmet készítettek. köztük az egri csillagokat, amit azért is vágok közelről, mert egy hétig voltam katona a pilisben még a 80-as évek elején és pont ott volt a tábor a vár alatt. abban a táborban igen sokat ittunk és a kocsmából tök eredetinek tűnt. ezek a komcsik nem cicóztak, építettek egy egri várat a várkonyi megafilmhez. hogy én akkoriban hogy viszonyultam ehhez a jelenethez, az maradjon homályban. de egy 15 éves srácnak valóságos szexuális sokkot okozott akkoriban. :D (később aztán az oroszlán ugrani készül c. adrián-forgat-az -egész-stáb és már bujtor is bontogatja szárnyait, mint magyar piedone-tojás) című filmben már sokkal többet látni medveczky csöcseit, pláne, amikor géppisztolyozik a fedélzeten. :DDD ám az már másik évre esett, ezért nem rakhatom be.

persze ha ekkora jelentőséggel bírtak akkoriban medveczki mellei, nem hagyhatom szó nélkül akkori másik megvalósulatlan és teljes mértékben elérhetetlen álmomat, a hosszú hajat. amit az idióta tanárok egyenesen üldöztek. osztályfőnöki óra, osztály vigyázz, hetes jelentsen, fiúk maradjanak állva és hátra arc. figyelte a szegény baromarcú akárki, hogy kinek lóg egy kicsit a sérója és zavarta fodrászhoz. mit tudta az a fasz, hogy milos forman cseh rendező disszidált és nemsokára megcsinálja a hairt.

hát ennyit bírtam kinyomni magamból, mint új post. ügyes kis szavazógéppel zárom erre a hétre. folyt köv. és követem az átkozott coke útját a nemzet testében.
 

Éppen szomjan akarsz halni a szaharában, amikor jön feléd egy jéghideg üveg coca cola és egy ugyanilyen pepsi. melyiket kéred?
Coca Cola
Pepsi Cola
  
Free polls from Pollhost.com

 

gecc et, pelikán et, fuxos, paszternák, malacka és persze a közös forrás twá blogjai.

633 komment

Címkék: 1968 coca cola rolling stones david lynch bambi pepsi cola mullholland drive prágai tavasz

A bejegyzés trackback címe:

https://lapi.blog.hu/api/trackback/id/tr51422525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

simonmondja.... 2008.04.12. 19:31:26

Lapi.
A meglátásom az, hogy a "Luxemburgon" linkeden egy ingatlanforgalmazó reklámja megy.

lapi 2.1 2008.04.12. 20:11:10

kösz az észrevételeket. folyamatosan javítok. :D

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.04.12. 20:38:34

lapi: én ehhez túl fiatal vagyok, a fentiekhez csak annyit tudok hozzászólni, hogy aki Pepsit iszik az egyéb galádságokra is képes.
Meg hogy 68-ban

Meghalt Seress Rezső és Hamvas Béla, de lett helyette nekünk egy Kovács Ákosh-unk!

A poszthoz semmi köze, de jó:
www.youtube.com/watch?v=W0aTXPqm44w&feature=related

lapi 2.1 2008.04.12. 20:55:25

lemegyünk a gyökerekhez, tulok brother. :D

de csak, hogy elrugaszkodjunk... :D

b+, ez a voga cucc azért nagyon kemény! ennyire szar a post?

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.04.12. 21:01:26

nem szar, csak nincs nekem lövésem sincs ehhez. (Tegnap írtam, nekem 89 nyara, na arról órákig)

Stones:
1., Ez a legkedvencebb számom tőlük. És nincs is nagyon több.

2., Miért néz úgy ki az elején, mint Luke Skywalker?

3., Az, hogy ezek még élnek, azt jelenti, hogy több kémiai, biológiai és fizikai axiómának meg kellett dőlnie.

lapi 2.1 2008.04.12. 21:04:02

"2., Miért néz úgy ki az elején, mint Luke Skywalker?"

megelőzte a korát. :D

lapi 2.1 2008.04.12. 21:05:48

jól van bakker, direkt miattad (+ a haverod) nyomtam fel a korabeli törv. védve feliratú kokakólát. :D

lapi 2.1 2008.04.12. 21:08:49

és a desiner még csak most kezdi nézni a maszti show-t, majd ezen élmény talaján holnap megszerkeszti a cuccot. gatyába rázza, pedig én kurvára meg vagyok elégedve magammal, ahogy beaplikáltam a kis videókat. csak a kurva dinamikus weblapokkal kell vigyázni, mert elévülnek, mire nyomnád a linket.

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.04.12. 21:18:14

éreztem b+, itt dögöljek meg, ha nem, ez volt az első gondolatom. (meg, hogy pont a tegnapi, liidiiiával való nosztalgiázásunkból jött a 68 post ötlete. lehet, hogy nem, de ezt gondoltam)

És most már bevallhatom, hogy - szégyen, de - elbasztam az idézetet, mert azt írtam, hogy
"Olyan országban szeretnék élni, ahol a törvény nemcsak a kólát védi."

De igazából úgy hangzott:
"Nem jó, nem jó, bizony nem jó egy olyan országban élni, ahol a törvény csak a kólát védi. Mert engem nem és azt hiszem téged sem."

Régen volt, a hangzóanyagot lenyúlták, neten csak foltokban hozzáférhető, maradnak az emlékfoszlányok.

"Taknyos az úttest, éjfél lehet,
Egy hullámpapíron fekszem veled.
Azt hiszem, azt mondtad, hogy tolmács vagy,
Hát légy szíves fordítsd le nekem magad.
Mi az, hogy akarsz, mi az, hogy kivánsz?
Nálad az egész csak addig tart, amíg a vágy kivánszorog a testedből.
...???...
Ez a gyerek impotens,
lehet, hogy neki könnyebb?
Ez a srác pedig homokos,
Mégis neki áll följebb"

lapi 2.1 2008.04.12. 21:23:44

ezt jól gondoltad, tulok. reggel olvastam vissza az esti cuccotokat lidiával. reggel esett az eső ez valahogy belevitt a 68-as hangulatba.

simonmondja.... 2008.04.12. 21:23:46

Na ezzel elleszek még egy-két napig.
A Keksz példul egész jó, azzal a zeppelinnel.
A Kicsi gyerek vigyél engem Tanganyikába - jut eszembe róla.
A hajadat meg sajnálhatod, mert az én generációm derékig érő hajjal és Alföldi papucsban járt suliba - tarisznyával, vagy kőkemény aktatáskával. Na az kinézett. A lányokról elég annyit, hogy a farmer seggén akkora hasadásnak kellett lenni, hogy minden kinn legyen, a melltartó pedig a nagyiké volt - csak.
Hehe.
Szóval a Hair - az megvolt.
A többi is tetszik, de még körbejárom.

lapi 2.1 2008.04.12. 21:28:22

viszont ez volt az igazi "ihlet", ami persze tőletek jött. ez a dal iszonyúan elkap mindig, ezért nem is hallgatom gyakran.

www.youtube.com/watch?v=jzRPJM-RsH8&feature=related

ott van ni az elején: 1968. nov. 16

lapi 2.1 2008.04.12. 21:44:48

sőt bele is b***sztam. had szóljon a post-on is: vedd fel a szép ruhád, viszlek a bálba...

breaking news:

gecc et sms üzenetet küldött az élet sűrűjéből, mondhatnám a legénybúcsú gzsungelének mélyéről. szó szerint, mintegy faximilie:

"uzenem mindenkinek, hogy megvolt minden! Beindult a funyiro, a nő megvolt ajjjaj :D P, sör folyik... :D"

ezek voltak tehát gecc et szavai!

a message! egyenesen a sörösüvegből. :D

www.youtube.com/watch?v=5G2LtPvPemw

lapi 2.1 2008.04.12. 21:47:34

na jó... nem vágtam, de kigugliztam. :D

lapi 2.1 2008.04.12. 22:23:20

mindenki álmos?

senki sem voksol pepsire?

www.youtube.com/watch?v=efpQq0u9IfE

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.04.12. 22:38:42

"Na ezt ki írta? "

Weöres.

Ma voltunk a nagyobbikk kistulokkal Tökölön, ahol
- a helyi iskolát minap nevezték el a fentemlítettről, és ott ennek nagyon örültek,

- ezt egy többnapos, kutúra köré szerveződő happeninggel gondolták megünnepelni,

- ennek egyik eleme volt, az idei gyerekszínjátszók találkozója, amely egyben egy megyei döntő-féle is,

- a mieink a második helyet hozták el, ami több szempontból is dícséretes:

1., Az első helyet (és így a továbbjutást az országos találkozóra) _mindig_ egy bizonyos társaság nyeri, ami azért nem meglepő, mert aki ezene a szinten ebben a szakmában számít (tehát a potenciális zsűritagok), és az adott csoport vezetője össze vannak nőve. (Hadd szokják a gyerekek a korrupciót és az uram-bátyám világot.)

2., A fellépők zöme vagy művészeti iskolás, vagy valamelyik iskolának a színjátszó csoportja. Ezzel szemben a mi kis csapatunk egy normál áltisk egyetlen osztálya, ahol van egy jófej ofő + lelkes szülők + jóarc gyerekek. A cél nálunk, hogy az osztályból mindenki szerepeljen, legyen ez egy közös móka.

Így megy ez.

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.04.12. 22:44:29

"senki sem voksol pepsire?"

Egy barátommal volt egy mondásunk, hogy a lúzer az alábbi _öt_ faktum alapján azonosítható:

- pepszit iszik,
- pannonos (mobil),
- újpest drukker
- francia autóján Nagy-Magyarország matricát hord.

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.04.12. 22:59:13

"ez a dal iszonyúan elkap mindig"

Van egy húzása, én is nagyon kedvelem.

A Bandi a hegyről kedvencem ez:

Jó voltam eddig
Így visszanézve
Nem sok mindennek
Múlt rajtam a vége

Minek hősködni
Bottal böködni
Az alvó lényeges szívét?

Annyi minden kérdezteti
Rajtam keresztül, miért nem veri
Senki az asztalt
Hogy, hogyha meghalt
Többet minket nem lát?

Mi vagyunk a kövek
a gyerek aki dobálta veled
A vizek a hegyek, ahol mindenki szeret

Növények gépek emberi lények
A szeretett részek untig elégek
A nap ahogy föl-le giccses de bejön
Mint ahogy az állat ha ő öl vagy ölöm
A filmek a furcsák, a könyvek az ének
A kertek a padlás, a fészkek a fények

A furulya mikor kértelek Isten
Hogy furulyázz ha te vagy köszönöm innen
Az eged, a kékje, a tészta széle
Hogy álmomban öltem, de aztán mégse

Lakások helyek ahol akármi lehet
Repülés helyett érkező kezek
Halak a vízben, borok az agyban füvek az ágyban szarok rá hogy van

Ezen kívül is egy csomó minden
Van mikor ingyen, de más fontos nincsen.

De még a
gyerekkor az ajtók
Iszonyú barkók,
kedves a tv
Pisiszag WC,
a WC-ben aktok,
a lábközi vackok
Amitől izgalmasabbnak hattok

Hát legyetek boldogok, ti hülye állatok
A maradék erdő ölén
Aki már meghalt, annak már mindegy
De ti ne haljatok meg hülyén


A kilőtt nyilak gazdátlansága
Az eltalált szívek lebénult tánca
Az elpusztult idő bebarnult szárnya
A por ami csapkodás után, marad utána
Meneküljetek

Ha kitaláltad, hogy mitől féljünk
Mondd meg nekünk
Már nem is reméltünk
Csak riogattuk a többi embert
Hogy élniük kell egy jó darabig mert

Bár itt élesbe érvek jönnek
De nem igazán lett ettől sem könnyebb nekem
Párat kipróbáltam aztán legyintettem és beláttam
Ha igazat mondasz azt végig unják
Ha feldíszíted azt jól meg dugják
Sokan vannak, Barátkoznak,
a disznóimnak csalánt hoznak,
Unom őket és ők is unják
Vagy a csalánoktól olyan furcsák
Vagy biztos jó sok disznót esznek
És ettől ők is disznók lesznek
Hazudoznak ha megszeretnek
És szánalmasak ha elélveznek
Gyakorlatilag mindnek lőttek
Hiába lövetik le később őket

_De mégis azért az jó ebben
Hogy kíváncsi vagyok vajon lesz-e végbélrákom vagy szívgyógyszerem,
Unokáim, meg a többi ilyen dolog.
Ami azt mutatja, hogy éltem,
S minden úgy lett-e amitől féltem.

lapi 2.1 2008.04.12. 23:26:01

bakker, én pannonos vagyok ősidők óta! de a 4-1 nem is olyan rossz. :D

viszont up is remek, ez már nagyon personalized.

jóéjt, sokat kivett belőlem a mai post még ebéd után sem aludtam. reggel óta baszódtam vele, de nagyon jó volt turkálni a kacatok között. kösz mindenkinek a supportot.

www.youtube.com/watch?v=Pdf1Q5__uvg

ez már az új évezred!!!

:DDDD

liidiiia 2008.04.12. 23:35:32

sziasztok :-)

lapi, én úgy szeretek így nosztalgiázni, vagy mi, tök jó volt olvasni a postot :-)))) , neked nem tudok elég köszönetet mondani, a végén már betiltod nálam ezt a szót :-DDDD

tulok, nahát, mi ihlettük lapit!!!!! :-))))

simon, alföldi papucsom nekem is volt!!!anélkül élni se tudtam volna, mert a barátnőmnek volt ilyen előbb, és ami nagyon illett a majd 10 centis csíkokkal csíkozott erősen csíkos térdzokninkhoz :-)
(én duci voltam kisgyereknek, és kamaszkorra lefogytam, így aztán rövidnadrágnak hordhattam a gyerekkori nadrágjaim egy részét akkoriban, na ezekhez vettük fel a barátnőmmel a csíkos zoknikat :-D )

pelikán,
weöres, vagy weöres epigon (aki időnként egy és ugyanaz :-) )
és te tudod, hogy ma minek a világnapja van?
válasznál asimov olvasók előnyben :-)

gecc et testvérem az Úrbant én is üdvözlöm :-)

na velem meg az van, hogy én most csak az igen erősen agypihent verzióban vagyok éppen, ez a sok oxigén a szabadlevegőn mindig buborékossá teszi a szürkeállományt..., érdemben holnap este leszek, nagyon ááááálmos vagyok, szal, fütyül a pizsama itten, sajnos az én őseim között biztosan van mormota, a hiányzó láncszem :-) , és időnként előtör, valamint tennap, azaz ma a hajnali fél 4 még épp félálomban talált

jóéjt mindenkinek :-)

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.04.13. 00:04:34

liidiiia:

Hát most a hátsófali - szívanfarktus - közeli élményt hoztad rám; ti., a rémület és szégyen keveréke, hogy Asimov mesterrel csődöt mondok.
Ápr 12- Asimov?
Ápr 12 -Asimov??
Ápr 12 - Asimov ???

Pörög a zagyam, születés, halál, megjelenés, főbb regények emlékfoszlányai végigpörgetve, hogy vajon...

Majd' leesik:
Ja, az a szovjet berepülőpilóta, hogy ő a mai napon, hogy előszőr, és élve vissza, mármint a Gagarin elvtárs. Kő, szív, le, esés, nagy.

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.04.13. 00:51:07

"én pannonos vagyok ősidők óta!"

btw ő is pannonos volt, de szerencsére humorérzékkel is bírt.

persze a pepszi/pannon/ÚTE dolog teljesen szubjektív és semmiféle értékítéletet nem kell, ohgy hordozzon.

lapi 2.1 2008.04.13. 08:27:41

jó reggelt! mitől lettek ilyan baromira nagyok a kommentelők neve???

hacsaturján 2008.04.13. 09:46:55

hajvizit. teccik. két epizód az ősidőkből:
nov. 7-i ünnepségen magát lenin elvtársat jácctam vóna, tehát öltöny, eltökéltség. csakhogy reggel az ügyeletes tanár hajvizitet tartott, ahol is lebuktam, mint rottenbiller. röhögve monta, hogy hülyén néznék ki ezzel a séróval leninként, úgyhogy mars a fodrászhoz! montam nem érek rá az angol óra miatt (ő volt ugyanis az angol tanárom), másrészt, nincs pénzem fodrászra. erre föl kitalálta, hogy akkor ő befizet egy nyiratkozásra, de most azonnal takarodjak. belegyeztem, OK. OK., de a bajszom meg a kecskeszakállam nem fog ilyen gyorsan kinőni, azért mentem és bosszút forraltam. ez abban teljesedett ki a végin, hogy hosszú, szőke tincseimet némileg megstuccoltattam, majd az egészet befesttettem feketére és bedaueroltattam, szóval komplett jimmy, az egész fodrász üzlet ott röhögött mögöttem, élükön a barátnőmmel, aki az egészet példásan elkövette, aztán háromhatvan helyett perkáltam száznyolcvanat a tanár úr kontójára. a vadi új búrámra ráhúztam a pomponos jambó sapimat, így kezdtem meg az ünnepi bevonulást a tornaterembe. a tanár úr résen volt és rámparancsolt, hogy a sapit azonnal vegyem le. montam, hogy szerintem lenin elvtársnak is fázott a feje, azért hordott lenin sapkát, sajna, nekem csak pomponos sapim van, de szerintem ez az ünnepség szempontyából teljesen érdektelen, de a tanár úr már hörgött dühében, ezért emberbaráti megfontolásból mégiscsak lekaptam a sapit. mondanom sem kell, az ünepség botrányba fulladt, mert a közönség szarrá röhögte az egészet, pedig télleg jó volt az új búrám, csak a sapi egy kicsit megnyomorította. a tantestület egy emberként cipelt a dirihez, miszerint.... a diri magunkra csukta az ajtót, majd csuklani kezdett a röhögéstől, aztán csak annyit mondott, hogy most ő hótt keményen szóbeli megrovásban részesít, majd nyerítve elküldött a picsába, hogy mégis hogyan tudtam ekkora poént kitalálni.

hacsaturján 2008.04.13. 10:07:30

katona vótam ippeg az előfelvételis állományban, a szogálatvezető tartott ippeg hajvizitet és tizenhatunkat terjesztett elő hajvesztésre olyanformán, hogy -mivel az ügyeletes kőbaltás (helyőrségi fodrász) éppen nem üzemelt - szolgálati jeggyel vonuljunk ki a városi nyirodába és ott szerezzünk magunknak katonás benyomást, kivéve a kopaszságot és a csikófrizurát, mert azt csak az amerikai zsoldosok viselik és nehogy! tizenhatan ballagtunk tehát a fodrászatba azzal a szent elhatározással, hogy naná a nullás gép. és lőn! tizenhatan lettünk rövid idő alatt tökkopaszok. mivel a szolgálati jegy este nyolcig szólt, parancsnokként kihírdettem a oszlást, majd gyülekezőt fél nyolcra a szaró lenin szobra elé. fél nyolc tájt kezdett is összeverődni a banda, ki-ki az aktuális alkoholfoknak megfelelő fegyelmezettséggel, már majdnem teljesen összálltunk, amikor arra ette a fene a hóttmata elhárító tisztet. róla annyit kell tudni, hogy a tökrészegség nála normál állapot volt, ráadásul kádár jánosnak hítták a szerencsétlent és mindig azon volt fennakadva, hogy a bakák tisztelgés közben minek kacsintgatnak őreája. nos, a főhangya elvtárs nekiállt hangosan ugatérozni, hogy mit csufittyuk itt lenin elvtársat és ő most megmutattya nekünk, én meg katonásan felhívtam a figyelmét, hogy hiszen pont ő csinájja itt a feszültséget és jobb lenne az ügyet csendben elintézni. akkor ő mekkérdeszte, hogy mi a lófaszért kacsintgatok, montam valószínűleg az rpg lövészeten kaptam légnyomást, hát attól, erre megijett, hogy holnap azonnal mennyek orvoshoz, majd keményen megparancsolta, hogy most tűz be a laktanyába és jelentkezzünk az ügyeletes tisztnél, mert ő holnap úgyis lelövet bennünket. be is battyogtunk a laktanyába, jelentkeztünk is az ütinél, hát nagyon röhögött az ipse, miután jelentettem neki a fejleményeket. monta, hogy húzzunk föl a körletbe, ő meg igyekszik kiharcolni a főhangya elvtársnak legalább két hét mozigépész tanfolyamot (tiszti fogda), mert nagyon rühelli a pofáját.

lapi 2.1 2008.04.13. 11:24:31

b+!!!! :DDDDDDDDDDDD

ps: folyamatosan javítgatom a postot. lent vagyok a gépházban.

simonmondja.... 2008.04.13. 12:13:04

Mondtam már, hogy a Hajógyári szigeten van egy tiszti strand? Egyes gumik ott morzsolgatták nyaranta a diktatúra keserű kenyerét.
Illusztráció. (a teniszpályák nem látszanak)
www.youtube.com/watch?v=HiQCb93VdgQ&feature=related
Meg a gombaházikók.

simonmondja.... 2008.04.13. 12:53:57

Klassz. Én meg kutyázódni. Leginkább. Bár kombináltam egyszer a bringázással is, de a nyavalyás folyton keresztbefutkosott előttem. Hogy felvágjon, mennyivel gyorsabb.
Idegnyugtatásra nem ajánlom.

liidiiia 2008.04.13. 13:27:05

döbbenetes, hogy milyen történeteitek vannak,
hahaha, :-DDDDDD
na rohanok, lenin után akkor szabadon,
szövetségbe forrt tamtaramtam (...)
a humor hatalma és egysége éljen ...,
estig minden jókat, elzúgtam

simonmondja.... 2008.04.13. 15:04:54

Lapi.
Ez a Luxemburg nagyon kinyílt. Most épp a 65-ös nyári top 12 egyórás adását töltöttem le.
Lesz ezzel a kikupálódással munka rendesen.
Na, megyek neveket tanulni.

lapi 2.1 2008.04.13. 17:36:07

hali! azért ez a celentano kemény volt. ezt inkább a fateron csíphette, bár neki a kedvence vico toriani és dalida volt. no meg a parasztbecsület benjamino giglivel. mono orsós magnónk volt. :D

www.youtube.com/watch?v=xp_OGri_gnU

simonmondja.... 2008.04.13. 18:30:56

A - muter ! - , Lapi. A muter.
A faternak ne mutasd.
Most látom, hogy ma még nem rajzfilmeztem.
www.youtube.com/watch?v=PyPDshwfwDY&feature=related

simonmondja.... 2008.04.13. 19:03:01

Nem tudom letölteni. Épphogy csörgedeznek a bitek. Valaki lezabálta a sztrádámat.
Később jövök.

simonmondja.... 2008.04.13. 19:24:16

Tulok alias Betonputto.

Már akartam kérdezni, hogy ez a vers kié?
Jó kis írás.
De a néni hangjától újra kellett kallibrálnom a tévécsatornákat.
Még jó, hogy a kávéfőző ki volt húzva.

liidiiia 2008.04.13. 20:37:45

sziasztok :-)
visszaolvasok kicsit, meghát teljesen le vagyok maradva a videókkal mindig, most is,
ez részben az én lassúságom miatt van, de időnként meg valami nem stimmel a letöltéssel sem, bár ez mostanában már ritkább szerencsére

Gecc 2008.04.13. 20:50:25

Na hello mindenki!

Hol van a sokaig szerkesztett szep kis blog felulet?

Gecc 2008.04.13. 20:54:47

Szal megjottem... Le kellene mosnom magamrol a 2 napi koszt, de olyan rohadt lusta vagyok, hogy beszaras.
Raadasul ugy nezek ki mint Runcajsz, szal a penge is atszaladhatna a pofamon ugy sitty-sutty. Ja es fogat sem mostam tegnap reggel ota. :-D

Gecc 2008.04.13. 21:07:09

Na egy gyors valtoztatast eszkozoltem is... a fooldalon volt az egesz poszt, szal egy tovabbal ki is egeszitettem.


Lapi

Monnyad meg, hogy mit szeretnel atdizajnolni. Mehet vissza regi a Gecc fele felulet, vagy az kuka?
Amugy szerintem maga a poszt szerkesztese faja. Jo munkat vegeztel! :-]
Max ha betustilust akarsz valtoztatni, meg betumeretet, akkor kell atszabni egy kicsit... tegnap a csaj is at volt egy kicsit szabva. Nem is tudom ittjon elohozzam-e a temat, hogy a cicin mit lehete "szerkeszteni" :-D

liidiiia 2008.04.13. 23:57:00

szia gecc,
jól elkavartam mindenfelé, de ha hétvégi nagysétánk van a sok oxigénen, akkor az valahogy könnyen agypihentté tesz,
aztán összehoztam 1 nagyon komoly hsz-t a twa-hoz este, de annyitól el is fáradtam...
örülök, hogy működött a fűnyíró :-D
jóéjt :-)

whipy 2008.04.14. 00:04:06

halllo
en meg tanulok jo mi? de mar nemsokaig jejejejeeeeeeeeee

liidiiia 2008.04.14. 00:11:38

szia whipy :-)))))))))))
a morchiba nagyon szuper!!!!!! köszi :-))))))

whipy 2008.04.14. 00:29:21

sziaa
mar szerencsere semmit.
amugy korelettant tanultam, a veralvadas zavarait, verzekenyseg, trombozis meg ilyesmi. annyira szarok, nyomasztoak es lehngoloak ezek a betegsegek...

whipy 2008.04.14. 00:30:24

de a legnyomasztobb, h mindjart vizsgaidoszak josok szigorlattal meg nagynagy paraval, nehogy evet kelljen ismetelnem. eddig megusztam...

liidiiia 2008.04.14. 00:45:14

whipy,
hű, jaja, tök nagy lelkierő kellhet hozzájuk!!!!
azért eléggé úgy hangzol, mint aki jól veszi a kanyarokat!
majd szurkolok azért :-)

whipy 2008.04.14. 00:51:34

azabaj h mindent az utolso pillanatra hagyok...
na alszok is el..az utolso pillanatban:D
jooooejt

liidiiia 2008.04.14. 00:52:29

jóéjt, szija :-)))

lapi 2.1 2008.04.14. 07:11:03

www.youtube.com/watch?v=UuYyA2OBKCg

jó reggelt!!! gecc et, ezt direkt neked kerestem ki ma hajnalban. :D

nem jó a sortörés a commentdobozban, most látom. :D

bakker, tegnap este már nem bírtam visszajönni, de az a lényeg, hogy túlélted a legénybúcsút. :DDD
figyeled ezt az ügyes kis bisz-baszt, amit elhelyeztem. a fősablonból ne vegyél el semmi érdemi cuccot, mert beépítettem ezt-azt. :DDDD

az az igazság, hogy az egész hétvégét a pos-tal bíbelődve töltöttem, ahhoz képest kurva hosszú lett.

ezt a dobozt viszont biztos te cseszed el, mert tegnap még nem ilyen volt. vagy a fődobozt rántottad össze. :DDD

lapi 2.1 2008.04.14. 07:12:20

és az admin háttárszín is lehetne kicsit zöldebb. :DDD

Gecc 2008.04.14. 09:03:42

Jo reggelit!

Lapi

Akkor azt a faja kis sablont amit mult heten szerkesztgettem, azt nem hasznaljuk tobbe?
Mi volt vele a baj? Csak mert mindenkinek tetszett. Aszontad, neked is.
"ezt a dobozt viszont biztos te cseszed el, mert tegnap még nem ilyen volt. vagy a fődobozt rántottad össze"
Nem nyultam semmihez. Csak a tovabb cuccut raktam be. De en nem latok valtozast a tegnapi eredetihez kepest.

whipy 2008.04.14. 09:52:33

jo ez a zold hatter, igy igazan kiemelodik lapi es gecc(:

Gecc 2008.04.14. 10:24:13

tulok 2008.04.12. 22:44:29
""senki sem voksol pepsire?"

Egy barátommal volt egy mondásunk, hogy a lúzer az alábbi _öt_ faktum alapján azonosítható:

- pepszit iszik,
- pannonos (mobil),
- újpest drukker
- francia autóján Nagy-Magyarország matricát hord."

Ez csak 4. De!!! Ha ugy irod, hogy
- Francia autoja van,
- Autojan nagy N-Mo matricat hord.
Na igy is korrekt es megvan az 5.

liidiiia 2008.04.14. 11:49:07

sziasztok :-)
ez a ződ nekem tetszik

nekem is pannonos a számom, bár most haragszom a pannonra épp...

hű, ez a kommentbox jó nagy lett télleg

liidiiia 2008.04.14. 11:50:33

tulok, jaja, gagarin :-) , és élve visszajött!!! ha már szegény lajka nem annyira...

Gecc 2008.04.14. 12:00:21

Szia Lidia!

Lapival beszeltem, hogy a szineket visszakapja a blog, ha a nyajas kozonsegnek tenyleg tetszett a mult heti voroses-bordos arnyalat.

liidiiia 2008.04.14. 12:15:46

szia, az is tetszett, meg ez a ződ is, az ember dúskál a lehetőségekben :-))))

Gecc 2008.04.14. 12:16:29

Gagarinnal az a helyzet, hogy szobeszed jarja, miszerint a rendszer rakatta el lab alol avval a bizonyos repulobalesettel...

Gecc 2008.04.14. 12:17:26

Nem csak a zoldrol beszelek, hanem az egesz voroses-bordos alapkivitelrol.

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.04.14. 12:17:32

Jó 'pot!

Jaj Gecc ne csináld mán. Direkt írtam így! _öt_
Mer a 4.-5. így kombóban üt nagyot igazán.

Tudod, mint az alapviccben:

10 féle embertípus létezik.
Az egyik ismeri a kettes számrendszert, a másik meg nem.

liidiiia 2008.04.14. 12:17:38

Szia lapi,
Tegnap (vasárnap) volt egy olyan, nekem kedves élményem. Semmi nagy igazából, de azért meg mégis, vagyishogy nekem nagy. Szóval az volt, hogy a folyóparton bandukolva gondolkoztam 1-2 filmen, meg a 68 fílingen, ami nekem nem a 68, mert a prenatális emlékeimre nem emlékszem, előző életekre meg mégannyira sem :-) , szal én később hallottam-láttam ezt azt, de attól persze hatnak ezek, késleltetetten is. Olyan jó volt, hogy ezek a gondolatok, képek vándoroltak a fejemben, miközben én meg kinn vándoroltam. És hirtelen beugrott, hogy a majd a teljes filmes „műveltségemet” (jó nem a teljeset :-) ) egy egri fősulis srác alapozta meg, aki filmklubbot szervezett, ahová én bőszen eljártam. Csakúgy vaktában, mert kezdetben mindenre, amire csak tudtam, eljártam, aztán ebből maradt 1-2 rendszeres, a filmklubb pölö. Olyan jól összeállította, fura belegondolni, hogy 2 évvel járt felettem, és nagyobb hatással volt rám, mint a legtöbb tanárom, és tulképpen ez csak most esett le. Szal érdekes, hogy olyan természetes minden jó alapon, csak eljártam, eljártunk, ő meg minden héten tök sokat munkálkodott mindennek a megszervezésén, amiben az is benne volt, hogy ő lefölözte a filmes műveltségét, és a legjobbakat hozta-adta nekünk. Milyen furcsa, hogy ez eddig le sem esett, én senkire nem emlékszem a köreimből, aki ezt megköszönte volna neki akkoriban, filmklubbra csak járt az ember... Mostmegmár, nem is emlékszem rá, csak a hajára, ami szőkés volt és göndör, ha egyáltalán őrá emlékszem... Milyen bonyolultan is fonódnak össze a sorsok, meg az életben annyi minden. De legalább valamikor leesett... :-D

liidiiia 2008.04.14. 12:18:16


Na, ha lennének, akkor vihetném itt a halakat sétálni magammal.
egy kis norah:
videa.hu/main.php?page=play&v=0YqLWVqRFVT8vRsS

liidiiia 2008.04.14. 12:21:56

gecc, jaja, eztet én is így tom Gagarinról, hogy állítólag vagy meghalt eleve, vagy agyi gondok léptek fel nála és nem akarták a hőst sokáig dugdosni a nyilvánosság elől

tulok, szia :-) , te láttad a Török Ferenc féle Moszkva tér c. filmet? Mert az pont a 89-es évet dolgozza fel, az érettségit és a nyarat. Sztem aranyos film volt, és képileg nagyon a helyén, tiszta kordoku :-)

liidiiia 2008.04.14. 12:24:17

haha, a 10 féle ember, na ezt a humort még nem hallottam :-DDD

gecc, szal, nekem a régi felület is un bloc teccett, és ez is :-)
csak egyedül ez a kommentbox, na ennek a mérete nem szupi

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.04.14. 12:25:37

Szia liidiiia!

Megvan, de még nem láttam.

liidiiia 2008.04.14. 12:41:47

gecc, ja kommentbox alatt azt értettem, ami a szólj hozzá alatt van, amibe a zember beírja a gondolattyait, mert az nem fér ki az oldalra, és ugrál

Gecc 2008.04.14. 12:45:26

Tulok
"10 féle embertípus létezik.
Az egyik ismeri a kettes számrendszert, a másik meg nem."

Ez csak ketto!

Gecc 2008.04.14. 12:49:16

Lidia

Mi a baj a kommentbox meretevel? Tul kicsi, vagy tul nagy?

liidiiia 2008.04.14. 12:56:26

gecc, túl nagy, és ezért mindig csak az egyik fele láccik annak, amit írtam, szal vagy a jobb oldal, vagy a baloldal,
vagy ez csak nálam van így?

Gecc 2008.04.14. 12:58:12

Hat ez erdekes...
Es nem csak akkor ilyen, ha belinkelsz valamit es annak a hossza tulnyulik a kommentbox szelen? Mert akkor megjelenik egy gorgosav, es azzal lehet balra-jobbra menni a szovegben. Mert nekem csak akkor csinalja ezt.
Mekkora a kepernyo felbontasod?

liidiiia 2008.04.14. 13:02:25

gecc, zavarba hozol ilyesmikkel (is ;-) :-DDD ), hogy képernyőfelbontás...
nekem egy kis notebookom van, fujitsu-siemens, és amilo a neve, nagyon aranyos és kicsi

de minden beíráskor, tehát most is ezt csinálja, és nincs görgősáv, tehát ugrál, vagy a jobb oldal láccik, vagy a bal, de egybe nem, olyan 4 cm-t lóg ki

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.04.14. 13:03:09

ha túlírsz a box jobb szélén, akkor csak a végét látod, és nem
jön a gördítősáv a box alján. ha sort törsz (enterrel, akkor viszont csak
a sorok elejét látod, a túlírást nem)
1680*1050

Gecc 2008.04.14. 13:14:22

Vagom!
IE-t hasznaltok?
Mert ott nekem is ezt csinalja.
Kiszabott egy szarul van valami megcsinalva ittend. Blogmotor ez is, vagy nemtom, de nekem a Firefox nagyon faszan mutat mindent 1600x1200-ban.
Tegnap az alapbeallitasokkal rendben volt minden? Mert most reggel allitottam a szelessegen a posztnak es a blognak is.

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.04.14. 13:23:24

IE, igen.

tegnapot nem tudom, de tegnapelőtt nem csinálta.

Viszont ha a sor végén automatikusan ütöm az entert, $
akkor nincs baj, mert úgyis újraszabja a szélességet $
amikor megjelenik a komment. (Tehát figyelmen $
kívül hagyja,

A fenti sorokban a $-jel után ütettem entereket.

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.04.14. 13:24:02

Szóval akkor mégis figyelembe veszi. Blogmotor mondjon le!

Gecc 2008.04.14. 13:28:53

Probalom allitani, de mig a firefox alatt csokken vagy no a kommentbox, addig IE alatt nem csinal semmit.
Hat beszarok...

Gecc 2008.04.14. 13:31:50

Pl nekem a poszton a kepek teljes nagysagaban latszanak Firefox alatt. De IE-el mar nem. Kurva sokat levag belole.

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.04.14. 13:37:01

ja, kb a kép jobb oldalának a 20%-a hiányzik

Gecc 2008.04.14. 13:46:09

Amikor Lapi berakta az uj posztot, akkor ha nyomtatok a kommentet nem csinalta ezt?

liidiiia 2008.04.14. 13:52:23

én asszem akkor nem csinálta, de ebben olyan 80%ra vagyok biztos csak

Gecc 2008.04.14. 13:58:38

Na akkor most atalakitgatok, szal ha valami nem ugy van, mint akkor, az azert van. :-]

liidiiia 2008.04.14. 14:10:54

1000 köszi :-)
azért nem írok nagyobb számot,
mert az nálam most úgyse férne ki :-)

Gecc 2008.04.14. 14:19:58

Probalgatom, de nem megy...
Majd kesobb meg kiproalok valamit, de most el kell mennem.

liidiiia 2008.04.14. 14:32:54

szia, én is mentem :-)

lapi 2.1 2008.04.14. 14:44:10

én meg jöttem... sziasztok. na ez az gecc et! amíg én csináltam ezt-azt, egész estéig, addig a szövegdoboz rendben volt. hagyjuk a firefoxot. annak meg 1/3-ad része alul eleve holt tér. lehet, hogy az opera lesz itt a megoldás. de az biztos, hogy valamit elállítottál, meert szer a sortördelés kommentben. na ezt mondtam reggel.

a kommentbox monnyon le. többi jó, bár így meg túlzöld. kettő között lenne a kalácsos.

különben is hová mászkálsz gecc et. munkaidőben???? :DDDDD

liidiiia 2008.04.14. 14:45:52

szia lapi :-)
épp oltári rohanok, csak köszöntem :-)

lapi 2.1 2008.04.14. 14:46:55

de így még mindig sokkal jobb, mint amikor annyir a halványzöld volt. és nézd meg, azt látom az auto-BR vastag felirat nellett hakványan: "A sortörések -re lesznek cserélve)"

nálatok is látszik, rögtön a komment küldés gomb fölött?

lapi 2.1 2008.04.14. 14:48:11

(A sortörések -re lesznek cserélve)

na ez látszik, most bekopiztam.

lapi 2.1 2008.04.14. 14:50:23

nahát én nem vágtam, hogy a norah jones a ravi shankar lánya.

Gecc 2008.04.14. 14:55:42

Lapi

Ez a "A sortörések -re lesznek cserélve" ez mindig ott van.
Amugy nem allitottam el semmi olyat, ami ezt okozhatta volna. A problema egyszeruen a blogmotor. Egy rakas szar. Nem a firefox-szal van a baj, mert erdekes modon barmifele valtoztatas atjon rajta. Viszont az explorer nem adja vissza. Ha allitok a kommentbox mereten (amin egeyebkent nem allitottam, csak miutan szoltak Lidiaek, hogy balra-jobbra megy), Firefox alatt van hatas, explorer alatt semmi. Ahogy pl explorer alatt a poszt merete sem valtozik, ha allitok rajta.
Semmivel nem csinaltam tobb meret valtoztatast, mint mult heten, amikor szineztem is. Erdekes modon akkor nem volt vele baj.

Amugy meg munkaidoben eppen munkaba maszkalok (be kellett jonnom 1-2 orara, eddig otthon voltam). :-]

Gecc 2008.04.14. 15:45:53

Lapi

Mi legyen ezzel a szarral?
En azt mondanam elsore, hogy hagyjuk meg amig megkerdezem a supportot, hogy miert van ez a Firefox vs IE hiba. Addig csak ki lehet valahogy birni.

lapi 2.1 2008.04.14. 17:27:21

persze, várd meg. én most kapcsoltam be és mindjárt rámegyek a firefoxra. csak ezt már megszoktam, lehet, hogy opera lesz a vége.

Gecc 2008.04.14. 17:32:53

Lapi

Te hiaba valtasz Operara. Ott megint mas lesz. Szerkesztesz, az Operaban jo, Firefox es IE alatt pedig nem. Raadasul sokkal keveseb ember hasznal Operat, mint Firefoxot vagy eppen IE-t.
Szal szerintem ne szerkesz Opera alatt.

Amugy mar csak azert sem erdemes Opera alatt szerkesztened barmit is, mert a blogmotorra nincs hatassal. Tehat akkor sem lesz jobb a blog, ugyanazok a hibak fognak jelentkezni.
Amugy nekem nagyon ugy tunik, hogy a kepek es ures reszek vannak hatassal sokszor szelessegre es magassagra. Ha valamit nem jol szerkeszt a blogger (es ez sajna nem a mi hibank, hanem a blogmotor programozojae), akkor az mindent szetkasz.

Irok a supportnak, hogy nezzenek ra a blogra, miert mas Firefox es IE alatt., miert szeles a kommentbox, miert nem tudok rajta allitani lathatoan IE alatt.

lapi 2.1 2008.04.14. 18:57:26

okay, igazad van. ebben tökéletes a doboz. mármint firefoxban. amit viszont nem bírok, mert egy hüvejkújnyival a monitor alja fölött véget ér, mint a bot. már hónapok óta szarakodok vele. ebben a doboz jó, viszont a komment betűi iszonyú rondák, olyan szálkásak. :D

lapi 2.1 2008.04.14. 18:59:36

ja és a post betűi is baromi rondák a firefoxban, míg az ie-ben szépek. egyébként is annyire beleőrültem a blogba, hogy közben a pc is hihetetlenül lelassult. újra kéne telepíteni, de ezzel most nem gürcölök egy ideig.

Gecc 2008.04.14. 19:05:10

Lapi

Hat vannak kulonbsegek az IE es a Firefox kozott.
De amiert a Firefox jobban szeretheto... hat tobb oka is van.
1. Freeware
2. Alkalmazkodik a hasznalok igenyeihez (elobb hasznalt olyan a juzerek altal is kedvelt dolgokat, amiket ma mar nem lehetne kihagyni semmilyen bongeszobol, ezert is vett el sok juzert a Microsofttol)
3. Nem Bill Géc a fonok (naggggyon nagy elony)
4. Mar kiadtak a Firefox 2-t, amitol meg tobb javulas varhato, pl alacsony memoria zabalas, en mar kiprobaltam a PC-n es nagyon faja.
5. A keresooz irt olyan segedprogramok, melyek ugyancsak nagy segitseget nyujtanak a juzernek

Es ha nem lennek mar megint ittas, akkor lehet tobb is eszembe jutna. :-D
4. Elobb

Gecc 2008.04.14. 19:06:36

- 4. Elobb

Ez valami felregepeles. De lehet a Firefox egy bugja is. :-D

lapi 2.1 2008.04.14. 20:18:59

:DDD

látom nagyon megviselt a hétvége. bocs, de most tűzök, mert családi ünnepség. házassági évforduló.

nézd meg a mailjeidet és a látogatottsági adatokat kezeld szigorú szolgálati titokként! :DDDD

liidiiia 2008.04.14. 20:31:46

sziasztok, hazaértem, kutyaidő van itt,
3 fok, szakadó eső és 5/5-ös borulás,
na csak beköszönök,
amúgy nem olyan vészes ez a kommentbox így,
itten meg családi mozi lesz,
szép estet nektek is :-)

Gecc 2008.04.14. 20:35:31

Lapi

Ha nektek lesz a hazassagi evfordulotok, akkor gratula. :-D

Gecc 2008.04.14. 20:36:34

Lidia

Ma itt is elkezdodott a lehules, de meg mindig turheto az ido. Faja kis kellemes 17 fok volt.
De ide is mondjak a huvosebbet holnaptol.

Mit neztek?

liidiiia 2008.04.14. 20:36:45

lapi, én is gratu mégeccer :-)

liidiiia 2008.04.14. 20:39:01

gecc,
most ez még vita tárgya, de mindjárt eldől :-)

liidiiia 2008.04.14. 20:45:39

eldőlt :-)
jane campion az egyik kedvenc rendezőm, ilyen sundance-os rendező, egy ausztál amúgy, és egy henry james regény adaptációját fogjuk lesni hosszú időn át: portrait of a lady, john malkovich-csal és nicole kidmannel,
nagyon régen már láttuk, és annyira jó vala, de az már télleg régen volt,
a kezdő képre emlékszem nagyon, mert a film első 1-2 mondata egy tenyérre van felírva, és onnan indul :-)

te mit csinálsz? márha nem baj, hogy itt érdeklődöm :-)

Gecc 2008.04.14. 20:48:55

Lidia

John Malkovich az egyik kedvencem. :-]

Mit is csinalok... most eppen gepelek neked egy kommentet, kozben hallgatom a baratok koztet. :-D

liidiiia 2008.04.14. 20:53:52

jaja, iszonyú jófej, és itt is persze a gonoszt játssza, (amiben a legjobb szerintem) aki sokáig elhiteti a a nagyon szimpi főhősnővel, hogy nem az, hanem az ellentetje, baromi jól áll neki :-) , én nicole kidment is nagyon szeretem

Gecc 2008.04.14. 21:01:13

En is szeretnem Nicole Kidmant. :-D

gabo56 2008.04.14. 21:19:10

kedves getz, télleg nem csodálkozom, h szereted malkovich-ot.
szépen megcsináltad a színeket! nyugtatja a szemet.

gabo56 2008.04.14. 21:20:45

getz, viszont a betűk nagyon kicsik, szemüveg kéne hozzá:DDD

Gecc 2008.04.14. 21:25:59

Szia Gabo

A helyzet az, allitanek en, de nehany dolog megoldasra var a supporttol IE vs Firefox dologban, Lapival pedig ugy egyztunk meg, hogy amig nem oldjuk meg ezeket a problemakat, illetve O nem meri le egy "analizatorral" :-D a blog latogatottsagat, addig nem valtoztatunk. Aztan valszen visszaallunk a regi voroses-bordos szinre.

Nemtom Lapi meddig akar merni, de majd ledumalom vele, hogy panasz van, nekunk pedig kotelessegunk ra a tolunk legjobban telloen reagalni erre. :-]

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.04.14. 21:38:04

Jó 'stét!

Rájöttem, hogy megint láma voltam. Ezt a ződet, ugyanis a melós gépemen is látom, (jó egyébként), tehát monitor-beállítás kérdése.

Szia gabo56,
ha IE-d a nézet menüben tudsz szövegméretet váltani.

Még egy sört kérek! köszi!

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.04.14. 21:39:17

gabo
mármint, ha internet explorered van és kiváncsi vagy a kéretlen tanácsomra. :)

Gecc 2008.04.14. 21:44:52

Tulok, Gabo

Elvileg minden keresoben ugy van, ha meretet akarsz allitani, akkor ctrl es kozben az egeren a gorgot fol-le beallithato a lap.

Gecc 2008.04.14. 21:45:33

Csa Tulok!

Sor a hutoben... de ha tul hideg, akkor van pince homersekletu is, de azert le kell menned. :-D

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.04.14. 21:50:52

Hi, Gecc!

Jó a hideg, köszi. Kiveszek egy Heinekent, I amSterdamra gyúrok.

"Elvileg minden keresoben ugy van"
Mindig tanul a zember. (Ne tudd meg, ez az Állítgatás IE alatt brutál) most már a színes háttér is csúszkál. Ennyit még nem ittam bakker.


simon:
most jut eszembe, elforgotten válaszolni:
Ha az Ágnes Vanillás versre gondoltál, az bizony József Attila volt.

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.04.14. 21:57:04

A nagyobbiknak megpróbáltam elmagyarázni a számrendszeres viccet. Nagy kitérők voltak - mint mindig - a digitália irányába, nagyon nem kötötte le. De az felvillanyozta, amikor megmutattam, hogy a két kezén 1023-ig el tud számolni. (Főleg a 4 és a 132 tetszett neki.)

Gecc 2008.04.14. 23:38:33

Ohhhh hat elnezest a nagy eltunesert, de mondom odafekszem az asszony melle, amig elalszik. Hat... elaludtunk. :-D Hiaba, a hetvege kurva hosszu volt.
Ugyhogy megyek is vissza. :-]

Joccakat mindenkinek kedves tetsvereim az Urban, mert 6-kor csorog az ora.

liidiiia 2008.04.14. 23:52:05

szia gecc, jóéjt! :-)

én tennap végül 4ig fenn kukorékoltam,
van hogy elkezdek valamit 5 percre, aztán 5 óra lesz belőle,
pedig majd ki dőltem, aztán valahogy felébredtem, (igazából felhúztam magam egy hülyeségen, ami jobban felviszi az adrenalint bármelyik kávénál :-) ), na azután utánna meg nem sikerült visszaálmosodni :-) , nade ma, ma én is az alvásra gyúrok :-)

szóval mindenkinek jóéjt én is :-) , szép álmokat

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.04.15. 00:56:24

J'éjt!

" De az felvillanyozta, amikor megmutattam, hogy a két kezén 1023-ig el tud számolni. (Főleg a 4 és a 132 tetszett neki"

A megfejtéseket hagyjátok a pulton, kulcs a szokott helyen.

lapi 2.1 2008.04.15. 06:59:52

tulok, bevallom reggel 6 óta semmi másra sem tudok fókuszálni, csak erre a mutogatásra. hát lehet, hogy szénné égetem magam, de fingom sincs! ...

lapi 2.1 2008.04.15. 07:14:17

gecc et, még min. fél évig mérünk, mert akkor látjuk a tendenciákat! :DDD

de miért pont 1023-ig???? mi lenne ha kimoderálnánk tulok et-at? :DDDDDD

lapi 2.1 2008.04.15. 07:23:14

na megyek pestre. kihallgatás lesz. ilyenre számítok:

www.youtube.com/watch?v=kwNkPvqEU-A

Gecc 2008.04.15. 07:31:49

Jo reggelit!

Hat nekem sikerult tegnap elalukalni, de amikor felkeltem elkoszonni, utana alig birtam visszaaludni.
Most meg almos vagyok, mint a diszno! :-D

Lapi neked jo utat!

Gecc 2008.04.15. 07:41:38

Lapi

Tulok et. menozik ittend a nagy matematikai tudasaval, de azert egy villanymernoknek nehogyan mar problemat okozzon ez a kis piszlicsaer melo, ugyebar... :-D
Tulok et. ugyanis a binaris szamrendszert hasznalja az ujjain, megpedig emigyen: 1 2 4 8 16 32 64 128 256 512. Ha ezt osszeadod, akkor kijon az 1023. Ha szivatva erzed magad, mutass Tuloknak 4-et! :-D

Gecc 2008.04.15. 09:39:53

Na mi van? Ma is egyedul leszek?
Meg szerencse, hogy nemsokara tavolodok a geptol es belevetem magam a meloba.
Pedig ha fogpiszkaval probalnank kitamasztani a szemem, akkor is elaludnek. :-D

6.Lenin 2008.04.15. 10:55:07

Kedves Lapi Barátom!

Bocs,hogy ilyenkor zavarlak,de most nyilalt belém a felismerés,a blogod alakulása szinte tökéletes tükörképe a mai magyar valóságnak.

Indoklás.

Jött a messiás,óriási lelkesedés,hatalmas remények,mindenki tolongott,ott akart lenni a nagy,világmegváltásnál.
Aztán a messiás elkezdte reformálni a FOMÁT,a lelkes tömeg,néha-néha tapsolt/benézett/aztán lassan minden elcsendesedik.
A messiás még lelkes, a kis,még kitartó közönsége még jól érzi magát,de
nem ezt vártuk Főnök!
A tartalom a lényeg!Mást várt a nép uram!

Bizonyitékok,mellékelve.
1.kisszámú,de még lelkes csapat
2.állandóan változó külső
3.a hozzászólások drasztikus csökkenése
4.a nosztalgiázás az öreg faszok szokása,azok meg itten nincsenek képviselve.
5.tulajdonképpen a belinkelt zenék jók,de nincs tömegeket vozó hatása.Egy blog meg pont azért,nagy általánosságban,iródik.

Ítélet,nincs,mert ez tulajdonképpen egy észrevétel,az ellenféltől,ennek meg nincs büntetőjogi következménye.

Indoklás.
Lehet,hogy neki igy jó,mivel a blog inditásának a szándékával,jelelen pillanatig nem rendelkezem megfelelő információkkal.
Ezért részemről a tévedés lehetősége ,nem kizárt,amiért a blog fenntartója szintén nem ítélhető lenyakazásra/bár ez a múltját figyelembe véve esetleg elvárható lenne/
Az észrevétel közlése bezárva.
Éljen fletó,sokáig!

6.Lenin 2008.04.15. 11:00:28

Csak elcsesztem,pedig többször átolvastam,

FOMÁT=FORMÁT
Bocs,ha van még,cseszni rá!

6.Lenin 2008.04.15. 11:02:54

Még annyit/növelem a hsz-ek számát/majd este benézek

üdv mindenkinek!

liidiiia 2008.04.15. 11:21:18

sziasztok, csak köszönök, mer elmélyült munkában vagyok éppen, csak bekukkantottam :-)

liidiiia 2008.04.15. 11:29:49

lenin,
"Lehet,hogy neki igy jó,mivel a blog inditásának a szándékával,jelelen pillanatig nem rendelkezem megfelelő információkkal."

tudod, változások balladája,
kitaszít és befogad a világ... , vagy fordítva? vagy is? vagy és? :-)

meghát nem minden cél hangolható össze,
nincs pizza, amire az összes feltétet egyszerre fel lehetne tenni, vagy legalábbis nem lesz jóízű, asszem :-) (na nem mintha én speciel nem próbálkoztam volna "feleslegesen" elég sokáig ilyesmikkel, hogy zumm egybe mindent :-D )

hacsaturján 2008.04.15. 12:15:05

ha akarok benézek, ha nem akarok nem nézek, nem adok tanácsot, nem fogadok el tanácsot, enyim, nem enyim, nem szarok az asztalra.

Gecc 2008.04.15. 12:34:08

Es ezt tokeletesebben nem is lehetett volna elmondani.

6.Lenin 2008.04.15. 12:46:13

Csak benéztem,gondolván ez a nyavajás fletófun elolvasta az észrevételem,de még nem,vagy nem akar válaszolni

Ezt a nyavajás fletófunt valami rejtélyes ok miatt a barátomnak tekintem,de legyen ez az én születési hibám.

Sok közös van bennünk.Pl
Ő ügyvéd,én meg nem.Olyan zenét szeret,amit én nem,Ő imádja a fletót,én meg nem.

Ezért azt gondoltam,megengedhetem,hogy egy észrevételt tegyek,minden bántó szándék nélkül.
Remélem lapi megérti.
Az asztalraszarás szándéka pedig nagyon távol áll tőlem.

Gecc 2008.04.15. 13:01:58

Lapi

Elkepzeltelek, mint Irdatlan bacsi... elvitatva megfellebezi a gyerek jogat. :-D
www.youtube.com/watch?v=VxhrVvrIsMw&feature=related

simonmondja.... 2008.04.15. 13:38:53

Gecc.
Ez akkora volt...de ne képzelj, valami akkorát, ami nem elég nagy...

Gecc 2008.04.15. 13:43:03

Simon

Akkor pont 2 galaxis koze kepzelem el a meretet. :-D

simonmondja.... 2008.04.15. 13:53:20

És az se igaz, hogy a Lapi blogja nem elég jó.
Mondjuk, ilyen:

youtube.com/watch?v=V9YpeTAYRqU&feature=related

Mert nem.
Inkább olyan, mint egy kapu, amin kilöktek. Ha valaki érti, mire gondolok.
Nehéz vissszatérni a fatornyos kis falumba.

simonmondja.... 2008.04.15. 13:59:55

De műsorozhatok, ha van rá igény.
Így például:

youtube.com/watch?v=wLqBV6lf298&feature=related

Hazai kocsma, magunknak zenélve.

simonmondja.... 2008.04.15. 14:08:18

És gondolok Nonest erős idegzetére is, mikor ilyeneket találok:

youtube.com/watch?v=b7lvtXulnqk&feature=related

Gecc 2008.04.15. 14:11:21

Simon

Adriano igen jo volt... :-D

simonmondja.... 2008.04.15. 14:20:16

És az ajánlott zenekarok számai közül kiválogatom a simonnakvalókat:

youtube.com/watch?v=p_81l4DXlwM&feature=related

simonmondja.... 2008.04.15. 14:25:36

És Baksa Soós tényleg jóarc.
És jóelvtárs is.

www.youtube.com/watch?v=oecsYh7bMnw

Gecc 2008.04.15. 14:25:52

Errol miert pont Dagobert bacsi es Mágika jutott eszmbe? :-D

Gecc 2008.04.15. 14:37:52

Bar az AC/DC-t nem szeretem, ez tenyleg egy jo szamuk. Es hogy pont AH64 Apache-okra toltak ra a zenet, ezt kulon meg kell koszonnom. Ojjjjeeee! :-D

Gecc 2008.04.15. 14:43:06

Errol a kis katonai cuccrol eszembe is jutott ez:
www.youtube.com/watch?v=sT6Pxrmtkv8

Gecc 2008.04.15. 14:53:47

Tulok

Ez faja volt! :-]

Gecc 2008.04.15. 15:27:00

Gyuricza... ilyennel nevvel egy ember max csak orasnak jo.

hacsaturján 2008.04.15. 15:28:22

szombaton reggelenként dudorászom a piacon, főleg, ha szemerkél az eső, trallala, parsley siege rosemary and thyme:

youtube.com/watch?v=Dau2_Lt8pbM

simonmondja.... 2008.04.15. 15:33:31

Hacsa.
Ez a Diploma előtt zenéje, ugye?
Dustin sorozatom is van a sutban.

simonmondja.... 2008.04.15. 15:39:25

Gecc.
De órásnak nagyon jó. Ilyet még nem is kotortam eddig. Pedig nem érdektelen.

simonmondja.... 2008.04.15. 15:41:23

Vagy keverem. A John és Mary is nagyon esős időhöz illő kis film volt anno.

simonmondja.... 2008.04.15. 15:48:44

Nosztalgiának nekem csak szőrös emberek jutnak. A Hobo koncertet mutatta valaki, de Skorpió is, meg ilyenek

www.youtube.com/watch?v=T7ArD62YHrs&feature=related

hacsaturján 2008.04.15. 15:54:45

itten maga a mester hallható, képileg aktualizálva:

youtube.com/watch?v=OW82PK5L5FQ&feature=related

liidiiia 2008.04.15. 16:01:17

sziasztok :-)
scarborough fair, oh yes :-)
és a kommentbox is szuper!!!!

simonmondja.... 2008.04.15. 16:09:26

Hacsa. Nagyon faja a mester.
Képzeld el, hogy a kis képi aktualizálásodról eszembe jutott az Őszintén akarok élni - aktualizált - gyurcsányos klippje. Gyönyörű hangzással.
Mondok, rákeresek a kedvencek közt.
De sehol a klipp.
Szóval, az van, hogy a Fidesznek kurva nagy archívuma van hangzó és filmanyagokból és minden érdekes oldalt teleszórnak a kampányfilmmé alakított nosztalgiaszámokkal, - például a Baksánál is volt ilyen - de úgy látszik van egy másik stáb, akinek meg az a munkája, hogy levetesse ezeket a hálóról.
Legalábbis ezt úgy leradirozták, mint a sicc.
Szóval most nincs Őszintén akarok élni.

simonmondja.... 2008.04.15. 16:15:32

Azért arra kiváncsi lennék, hogy megvannak-e ezek a hanganyagok máshol, vagy egytőlegyig kitalicskázták őket a tévéből és a rádióból.
Ahogy elnézem van köztük ritkaság is, ami senkinek sincs meg, csak a gyurcsányklippkészítőgyárnak.

hacsaturján 2008.04.15. 16:16:23

"Őszintén akarok élni."

a mai világban ez csak a begyöpösödött agyú hippyknek adatik meg békességgel, egyébként az "orrbaváglak, oszt jól van" megy jobban.

liidiiia 2008.04.15. 16:17:17

simon "És az se igaz, hogy a Lapi blogja nem elég jó. (...) Inkább olyan, mint egy kapu, amin kilöktek. Ha valaki érti, mire gondolok. Nehéz vissszatérni a fatornyos kis falumba."

jaja, pláne nehéz lenne a fatorony nélkülibe :-))))

meghát a centikben és milikben méricskélés a kiskamaszkor fő tendenciája, de persze, mindenki volt kiskamasz, aki már volt kiskamasz :-D , szép életkor is az :-) , ha azért messze nem is a kedvencem volt az eddigiek közül, dehát az élet fejlődési lépcsőit nem lehet csakúgy átugorni hipp-hopp, a személyes preferenciák alapján :-)

kisa 2008.04.15. 16:18:54

Sziasztok, lapi ez így nem ér! Nem látom se a képeket, nem mén a jútyúb, és egyébként is...
Ki az a Mester? Mert ha Hobo Mester, akkor ápr. 27-én a Gödörben Hobo-klub lesz! Imádjuk őt, és kurvajó az új albuma!
Amúgy minden-minden, amit itt említettetek, megvan, vagyis megvolt, eh, hiába, a korszellem...

simonmondja.... 2008.04.15. 16:20:44

Lidia.
Én nyugodtan mondhatom, hogy kezelhetetlen gyerekből cseperedtem ekzaltált kiskamasszá. De bármikor képes vagyok visszatérni a gyökerekhez.

liidiiia 2008.04.15. 16:22:24

na hallgatgatok egy kicsit,
de szeretnék élni egy javaslattal, itt a lassanolvasó hátráltatott flashplayerű-extralassú szürkeállományúak nevében, hogy nem lehetne valami egyezményes jelet kitalálni arra, hogy mi kötelező olvasmány a linkek közül, és mi ajánlott, mert nekem még a 2. napról is vannak még lemaradásaim...
mondjuk valami betűkombinációt utánaírni a kötelezőeknek? hmm?

simonmondja.... 2008.04.15. 16:22:43

Hacsa.
Nem hippi. Csöves.

liidiiia 2008.04.15. 16:26:40

simon,
szintén zenész :-)
+ jaja, csak azért az már jó, hogy az ember, akár a saját buksijára is felülről tud tekinteni tiszta pillanataiban, időnként még máséra is, amikor jön ez a "megmérem centikben, hogy ki milyen jó" késztetés, vagyishát jön magamból vagy épp mástól :-D

liidiiia 2008.04.15. 16:27:52

16.26-os gyors erre válasz:
simon "Én nyugodtan mondhatom, hogy kezelhetetlen gyerekből cseperedtem ekzaltált kiskamasszá. De bármikor képes vagyok visszatérni a gyökerekhez."

simonmondja.... 2008.04.15. 16:28:51

Lídia. Vegyél ki szabadnapot. Sok hülyeség van közte. De így jár, aki nem munkálja a blogfelületet. Jönnek a trollok és mindent telefirkálnak.

Gecc 2008.04.15. 16:31:45

Szia Lidia!

Hat en nem gyozom a supportot egyfolytaban ISTENITENI! Ok oldottak meg a kommentbox problemat, ugyhogy a nevuk foglaltassek imaba. :-]

liidiiia 2008.04.15. 16:32:45

hülyeségnek tartjátok a felvetésem a kötelező linkek jelölésére amúgy?
kérek véleményeket!!!

liidiiia 2008.04.15. 16:33:58

szia gecc,
akkor éljen a support, is! :-)

Gecc 2008.04.15. 16:35:24

Simon

Kerdesedre, hogy a tv-nek es radionak megvannak-e a kepi es hanganyagok a multbol. En ugy tudom, hogy igen. Meg a regi szalagos modszerrel mindent megtartottak az archivumban.
Sot, azt is hallottam, hogy elkezdtek az osszeset bedigitalizalni, de elegge lassan haladnak vele. Asszem az MTV oldalan van is egy ilyen link, amivel a regi de mar bedigitalizalt cuccokra lehet rakeresni. De nem vennek ra merget, most meg lusta vagyok rakeresni. :-]

simonmondja.... 2008.04.15. 16:36:28

Lidike. Én próbálom jelezni, ha valami már nagyon peremkerület.
Igaz, nem minden esetben.
A komment nélküliek nem életveszélyesek.

simonmondja.... 2008.04.15. 16:37:19

És kötelezőt ne keress nálam sose.

simonmondja.... 2008.04.15. 16:39:26

Gecc.
Nem biztos, hogy megtalálom. Néha úgy el tudok kalandozni, hogy nocsak.
A célok meg elvesznek útközben.

liidiiia 2008.04.15. 16:44:40

simon,
az mtv-től bármit el lehet kérni videókazin, 1 hónap kábé mire megcsinálják, nem vészes a költsége, de nagyon meg kell indokolni (faxon kell nekik elküldeni a kérést, rugalmas a bürokráciájuk ugyanis :-) ), viszont nem ellenőrzik :-)
pl én egy beszélgetést szerveztem eccer, amire meghívtam egy down-kórosokkal foglalkozó szakembert, akiről készült nagyon régen egy 20 perces film, és ez is megvolt nekik, és simán kiadták erre az indokra, hogy neki kell és én a nevében járok el (jó, írtam teljesen sk egy meghatalmazást is, lapi, ezt ne olvasd :-D )

Gecc 2008.04.15. 16:45:15

Simon

H aveletlenul ratalalsz a banyaszok altal lottosorsolason kihuzott hatos, faszt, kilences videjora, azonnal uvolts.
Hogy en azt mar mennyit kerestem, es egyszeruen sehol nincs. Olyan, mintha csak egy szobeszed lenne, ami nagyon elo, mert mar mindenkiben ott van a tortenet, de legenda marad csak, mert nincs hozza bizonyitek. Es ez felcsesz... igen erosen. :-]
Komolyan mondom, meg lattam is mar egyszer valakinel, de sokszor felmerul bennem, hogy nem csak azert gondolom-e igy, mert el akarom hinni, jobban mint mast. :-D

Gecc 2008.04.15. 16:47:11

Lidia
"(jó, írtam teljesen sk egy meghatalmazást is, lapi, ezt ne olvasd :-D )"

Ne is torodj vele. Matol Lapi lesz Irdatlan bacsi, aki elvitatva megfellebezi a gyerekek jogait. :-D

Gecc 2008.04.15. 16:48:18

Ja es Simon + masok.
Frissult a blogom a korhazban szerencsetlenul eltiport bogarka esetevel. :-]

simonmondja.... 2008.04.15. 16:49:52

Lidia.
De, hát neked könnyű, te tudod, mit akarsz. Én csak turkálok a kásahegyben.
Amint mutattam ma éppen.
És próbálom nem átlépni a jó dolgokat.

liidiiia 2008.04.15. 16:51:56

én eztet a jelülést azért is gondoltam, mert tökre érdekel egy csomó minden, de vannak napok, hogy alig van időm, viszont a best-of ot szívesen megnézném akkor is, vagy másnap,
szóval, hogy olyankor legalább a legfontosabbakról ne maradjak le, de ezek önző okok persze, amivel túlórázásra próbálok kényszeríteni másokat :-D

viszont az sem kizárt, hogy felbecsülhetetlenül értékes terepe lehet akkor a blog az intuíciók gyakorlásának ezeken a napokon :-)

a szállj fel magasra, hát igen :-))

Gecc 2008.04.15. 16:56:19

Lidia

Ez azert nehez, mert mindenki azt hiszi, hogy amit ide belinkel azt masoknak fontos megnezni. Es ez igy van rendjen. Szal szerintem nem lehet kulonbseget tenni a videjok kozott.

liidiiia 2008.04.15. 16:58:11

"De, hát neked könnyű, te tudod, mit akarsz."
hát, a már-már betegesen határozott preferenciáimmal nem párosul elég mű, szerintem, aztán tök jó ráakadni újakra :-)

például, nem is tom most, hogy ki ez az Irdatlan bácsi :-( , vagy jobb is, h nem tom??

liidiiia 2008.04.15. 17:00:21

gecc, oké, akkor elvetettem a jelölés 5letet, fejlesszem csak az önön intuíciómat, én itt a világ egyik lustája :-)

liidiiia 2008.04.15. 17:17:01

hacsa,
boxer: „all lies and jest, till the man hears what he wants, and disregards the rest”
lapi írta a neil young helplessre, hogy a nagyon nagyon szomorú pillanatokhoz köti, de érdekes módon, nekem a helpless mindig erőt adott inkább, szal, én azt vidáman is tom hallgatni, persze leginkább azért vígaszért nyomattam, na de a „boxer”, nahát arra igazán lehetett nagyokat zokogni, mármint nekem, mert én szuper tehetséges voltam nagy illúziókba beleringatni magam, és mintegy kitakarni a képből, ami nem tetszett, mintha ott se lenne..., aztán persze koppanás..., persze azért az álmok és az illúziók közti különbséget, ha lassan is, de kezdem felfogni :-) , azaz próbálok nem nagyon magasra szállni, hanem csak magasra :-D , aztán majdcsak eccer jól navigálok, és jól belövöm a távolságokat, talán, lehet... :-D

liidiiia 2008.04.15. 17:38:21

haha, megtaláltam irdatlan bácsit, meg a török szultánt is :-DDDDD
utóbbi tisztára, mint egy szinetár miklós rendezte operafilm, haha

simonmondja.... 2008.04.15. 18:00:27

Most nekem is seggreült a jutúbom. Úgy, hogy a Zappamezőt még be sem jártam.

liidiiia 2008.04.15. 18:01:07

a start wearing purple is nagyon faja, hmmm

na a janis még nem volt:
www.youtube.com/watch?v=wCsMGQ2Pgzg&feature=related

liidiiia 2008.04.15. 18:03:01

simon, nem tom nálam mi van, de nekem szinte soha nem jó teljesen a jutyúb, mindent 20 mp-s megszakításokkal nézek, de megszoktam... , h.társ nem tutta ennél jobbra megjavítani

Gecc 2008.04.15. 18:04:52

Lidia

Nemtom montam-e mar, de lehet valami uj flash player kellene a gepetekre.

Gecc 2008.04.15. 18:06:36

Lidia

Ha beirod, hogy "format c:" akkor megjavul. :-D

simonmondja.... 2008.04.15. 18:12:56

Most meg a Janis Joplin ment, mint az atom.

liidiiia 2008.04.15. 18:13:04

gecc, h.társ telepített valamit, psze ezt mondom majd neki

format c a nénikéd!!!! :-P :-DDD , régen, eccer csináltam olyat, amikor a floppy még élt, és nem volt olyan bonyolult a választás a format a és a format c között :-)

liidiiia 2008.04.15. 18:23:44

gecc, jó, hogy tulok matekfeladványát megoldottad, én próbáltam úgy tenni, mintha átsiklottam volna felette, de újra felhozta :-DDD , nekem a szingularitásig tartott volna asszem erre rájönni :-D , vagy még tovább...

Gecc 2008.04.15. 18:23:52

Lidia

LOL!
:-D

En meg talaltam egy SP youtube starts videot. Mekkora mar! Ezt latni kell!

www.amazing-planet.net/south-park-youtube-stars.php

Gecc 2008.04.15. 18:34:07

Lidia

Asszem nekem lett volna eges, ha ugy teszek mintha atsiklanek a dolog felett. :-]

simonmondja.... 2008.04.15. 18:36:17

Na, jó. Hol ástátok el azt a feladványt ?
Simi bácsi mindjárt letisztázza.

Gecc 2008.04.15. 18:39:29

Eppen a hiradot nezem... Antal Imrerol beszeltek. Es termeszetesen mindenki a sajat halottjanak tekinti. Az RTL klub olyan szivbolszoloan beszelt rola. Aszittem leverem a tv-t a helyerol!!! Hogy van kepuk az egyik legsajnalatrameltobban megnyilvanulni, amikor pont az ilyen szemetladak tettek szegeny Antal Imre halalat meltatlanna? Pont ok voltak azok a legutolso irott bulvar sajtoval, akik semmi masbol nem eltek csak abbol, hogy betegen mutogassak.
Gusztustalan es en szegyellem magam helyettuk!

Gecc 2008.04.15. 18:40:26

Simon

tulok (ex - BetonPuttó) · youtube.com/watch?v=CGqcGqW-uWg 2008.04.15. 00:56:24

Itt van!

liidiiia 2008.04.15. 18:40:29

simi bácsi:
ez vala az, tulok az egyik kistuloknak magyarázta:

tulok (ex - BetonPuttó) · youtube.com/watch?v=CGqcGqW-uWg 2008.04.15. 00:56:24
J'éjt!

" De az felvillanyozta, amikor megmutattam, hogy a két kezén 1023-ig el tud számolni. (Főleg a 4 és a 132 tetszett neki"

A megfejtéseket hagyjátok a pulton, kulcs a szokott helyen.

liidiiia 2008.04.15. 18:49:29

gecc, jaja, szegény antal imre
én pont egy ilyesmivel (média dizguszt) foglalkozó sp-val kezdtem a képzést ajánlásotokra :-) , de te ezt biztos láttad már: www.southparkstudios.com/clips/164626/?searchterm=britney%20recording%20studio

a mjuszikos sp is jó vala :-)

Gecc 2008.04.15. 18:58:33

Lidia

A 12. szeriabol meg nem lattam egy reszt sem. De nemsokara letoltom... :-]

liidiiia 2008.04.15. 18:59:57

"pont az ilyen szemetladak tettek szegeny Antal Imre halalat meltatlanna"
mondjuk szerintem nincs ilyen igazán, hogy méltatlan halál, abban az értelemben nincs, hogy az ember nagyon kiszolgáltatottan kezdi, és a legtöbben így is fejezik be, de ez része az emberi sorsnak, és ebben, és a kiszolgáltatottság akármilyen mértékében, fajtájában: nincs méltatlanság, szerintem semmilyen, ez az élet és kész...
csak azokban van méltatlanság, akik ilyesmiknek a cikizéséből élnek, nade bennük dögivel...

lapi 2.1 2008.04.15. 19:03:18

"Bocs,hogy ilyenkor zavarlak,de most nyilalt belém a felismerés,a blogod alakulása szinte tökéletes tükörképe a mai magyar valóságnak."

kedves lenin et! ráfaragtál a délelőtti beszólásoddal, mert ha valaki miatt sajnálom, hogy hamvába holt a twá-n anno kezdeményezett személyes meeting, az elsősorban az, hogy nem dumálhattam veled egy jót "face to face".

viszont nagyon is nyitott kapukat döngettél, csak melóztam, ami velem is előfordul, szal nem voltam net közelben, vagy ha igen, nem volt időm még bekapcsolni sem a gépet.

most megpróbálom összefoglalni, hogy látom én a blogot.

messze nem gondoltam, hogy ennyien látogatják a kocsmát. köztük páran igazi törzsgárda tagok lettek és nekem akármelyikük nagyon hiányozna, ha holnaptól találna magának sokkal jobb cyberkocsmát és soha többet be sem tenné ide a lábát. persze ha ez történne, az élet akkor is menne tovább.

a hsz szám csetes, dumálos blog esetén nem sokat jelent, végül is két ember is csinálhat akárhányezer kommentet. ami érdekes, hogy hányan olvasgatják, mert azt látni, akik kommentelnek.

namost a fentiek is csak akkor lennének érdekesek a számomra, ha nem totál hobbiból csinálnám az egészet, márpedig abból csinálom, azt hiszem legalábbis.

kezdetben tényleg minden szabadidőmet itt töltöttem, dehát ez a minimum, hamár annyira pofátlanul megreklámoztam twá-tól pelikán blogjáig. :D viszont malackának teljesen igaza van, nem mehet a blog a normális élettempó rovására.

én azt hiszem pont annyit mutattam meg magamból, amit bármikor megtennék egy olyan nagyobb társaságban, ahol alig ismerek valakit korábbról. az esküvök szoktak ilyenek lenni, ha nem vagy érintett, csak vendég.

a multról beszélve sem hiszem, hogy bárkinek is megsértettem volna a magánélethez kötődő cuccokat, szal egy bitonyos határt sohasem akarok átlépni. de ettől még mindenkinek megvannak a saját sztorijai, legfelejebb nem itt jön ki.

egy biztos én nagyon élvezem azt a inspirációt, amit innen, tőletek kapok, szövegben, zenében, gondolatokban, poénokban. ez valamiféle furcsa cyber-közösségféle, ami nagy kincs a mai világban.

mostanában viszont rájottem, hogy baromira szeretek ilyen post-félét csinálni. igazság szerint így is megvágtam, mert 5-ször ekkora lett volna, s már így is túl hosszú, hogy többen elolvassák.

viszont volt egy film, a bridges of madison county, clint eastwwod-dal és meryl streep-pel. szerelem hídjai volt a címe. mindegy, a kerettörténet szerint meghal két felnőtt testvér édesanyja és a lomok, kacatok között felfedezik anyjuk életének egy titkos szeletét. ilyen már sok volt, de ez speciel egy igen jól megcsinált mozi volt. na mindegy, azt akarom kinyögni, hogy arra is gondoltam, hátha megmarad ez a blog valamelyik dvd-émen elmentve. és hátha egyszer az unokám, vagy dédunokám egy nap unatkozik és beleolvas, majd azt mondja: nahát mekkora egy barom lehetett az öregfiú, kár, hogy nem ismerhettem! :D

én ezt a pici nyomhagyás cuccot is szeretem, vagy kicsit hinni szeretnék benne. a másik meg, hogy én is egy rohadt önző állat vagyok, ezért meg kell mondanom, hogy iszonyúan élvezem, különösen a post-írás őrület kezd hatalmába keríteni. alig várom már, hogy hétvége legyen, mert legalább 4-5 subject bennem van. ez biztos nosztalgia is, de azért baromi érdekes felidézni a dolgokat, keresgetni hozzá. szal még legalább egy-két hónapig birom.

sajnos kicsit túlértékelted, kedves lenin elvtársam a blogom jelentőségét. sztem nem képezi le a magyar valóságot, annál sokkal jobb. és nem miattam, hanem a vendégek miatt. láthatod én megpróbáltam provokálni a szavazógéppel, de mit csináljak, ha itt kevésbé megy a politika.

twá blogját is csak részben az időhiány miatt hanyagolom kissé, hanem mert bőven elég a politika, ami a reggeli hiradókból, a rádióból kijön.

most is csak azt tudom mondani, amit ott. meg kell várni az szdsz tisztújítását, aztán meg fognak egyezni egy konkrét programban a hátralévő két évre. fletó megszólalásait figyeltem, semmi hibát nem találtam benne. tehát nyerni fog 2010-ben is. :DDDD

gecc et. nálam nem megy a you tube.

www.youtube.com/watch?v=1uZZyoShBl4

különben vannak ilyen jutyúb lementő progik. a különlegességeket érdemes letölteni aztán kiírni, ha fogy a hely a vinyón. időnként végigsöpör a szerzői jogvédők partvisa, hú de szar képzavar. de azt biztos, hogy kiszednek egy csomót és a linkek meghalnak.

én ma este nem tudok megnézni, csak 10-ből egyet. ilyen még nem volt eddig.

Gecc 2008.04.15. 19:05:31

Lidia

Az a baj, hogy manapsag az emberek nem a a masik multjat es tetteit meltanyolja, hanem a jelenben latott tevekenyseget. Es azert mondom, hogy meltatlan volt a halala, mert sok amber csak azt szuri le az egeszbol, hogy mi tortent vele az elmult, mittom en, 2-3 evben. Mert a bulvar csak evvel foglalkozik.
Az mas, hogy vanna ekmberek, mint mi, akik teljes eletnagysagat tisztelik benne. De mi nagyon kevesen vagyunk, hidd el nekem.

Gecc 2008.04.15. 19:11:10

Szia Lapi!

Tartom a frontot, mint lathato. :-D
Tenyleg nem megy a youtube? Miota?

lapi 2.1 2008.04.15. 19:20:33

ez a britney-s sp lejött, amit lídia pakolt fel. btw, lidia, a paris hilton sp megvolt. amikor az ölebei ösorra öngyilkosok lesznek? :DDD

a box szuper, gecc et!!!

simonmondja.... 2008.04.15. 19:23:58

Gecc.
Déltájban kirakták az indexre a halálhírét és annyi hozzászólás gyászolta, hogy nem bírtam többé rágondolni.
A legtöbb siratta és mindenki szerint őt szerették a magyarok legjobban.
Bár ez Hofira is igaz volt, míg élt. Azóta átírták a dolgot a derék jobbosok.

Gecc 2008.04.15. 19:25:12

Lapi

Szerencsere Butters kismacko megmenekul Paristol. :-D

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.04.15. 19:29:17

Jó 'stét kocsmatöltelékek!

Tölthetek mindenkinek egy Sambucca - Bailey's-t?

Gecc 2008.04.15. 19:30:58

Simon

Nem erzem azt, hogy ugy gyaszolnek, aki tenyleg csak az emberseget szeretne evvel kimutatni. Sajnalom szegenyt, mert tenyleg semmi masrol nem szoltak az utolso honapjai, evei, csak a bulvarrol. Es ennel O tobbet erdemelt volna.
En szerettem a musorait. Kiskoromban alig vartam, hogy jojjon a Szeszelyes evszakok. Akkoriban a radiokabaren kivul a legjobb nevetteto musor volt.
Szal itt nem a sajnaloton van a legnagyobb hangsuly, hanem a tetves median, akik hipokrita majmok!

Gecc 2008.04.15. 19:32:01

Tulok

Nekem egy Coronitat... egy tequilaval, ha kerhetnem. :-]

liidiiia 2008.04.15. 19:36:26


gecc,
akinek nem esik le, hogy egy nagyon beteg, kiszolgáltatott embert lát-mutat, annak mi esik le ugyan? szerintem sokak ápoltak már nagyon beteg idős embert, ami nagyon hasonló érzés, mint egy csecsemővel kapcsolatban, hogy pl tisztába teszi az ember, tartod oda a vizet a szájához percekig azért a 3 kortyért, amit meg tud inni, és nem várod el tőle, hogy „respektábilis” legyen.
az jutott eszembe, hogy egyik volt munkatársam, aki akkor egyedül élt, annyira belázasodott, hogy kétségbeesésében felhívta az egyik haverját, de pont ráadásul csak ellenkező nemű haverja volt a közelben, egy srác, aki átrohant hozzá, és szépen becsavarta hidegvizes lepedőbe, kihívta hozzá a mentőket és fogta a fejét, amíg hányt, aztán átöltöztették a mentősekkel... , amikor valaki nagy bajban van, nincsenek ezek a respektábilitási határok, a nagyon betegek időseknél meg egyáltalán nincsen már ez, és ez nem szégyen senki számára, hanem az emberi életút része: és ilyen értelemben az ember, és az emberi élet „alap-szentsége” nem függ semmilyen teljesítménytől (viselkedéstől), hanem az van, alanyi jogon, mindenkinek és minden helyzetben, és ezt senki nem veheti el, max, ha valaki kiszolgáltatottságának a szenzációhajhász mutogatásából él valaki más, az önmagából csinál hülyét, vagy ő is beteg, szegény...

lapi 2.1 2008.04.15. 19:43:59

hella tulok, én maradnék a fehér özvegynél, de egy jéghideg limonádé bármikor jöhet!

simonmondja.... 2008.04.15. 19:44:21

Gecc.
Nem kellett volna bulvárt nézned.
Az egyik kedvenc nagyanyám nagy életművész volt. Bár ezalatt mindenki mást ért, mint én.
Szóval nem múlt el nyomtalanul az idő, amit vele töltöttem.
Egyszer aztán agyvérzést kapott és lebénult kábé eléggé. A családját többé nem ismerte fel és a személyisége is átalakult.
Vagy nyolc évig még ápolta a család. Mert megérdemelte.
Mikor meghalt, mégis az volt újra, aki régen. Azt gyászoltam, aki az agyvérzés előtt volt.
Mert ő volt az igazi.

liidiiia 2008.04.15. 19:45:23

szia lapi, szia tulok :-)

én nem szeretem a sört (és a sort se ;-) gecc, et), de a ződteát aztat igen :-) , no meg a borokat...

Gecc 2008.04.15. 19:48:38

Tulok

Akkor Lidianak legy szives egy holland zoldteat tekerni. Jaj mit mondok mar... bocsanat, KEVERNI!!! :-D

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.04.15. 19:52:08

Értettem,

Egy tequila, sótájm - cor geccnek,
Egy zöld lidiának, keverve, nem rázva,
egy? white widow a lapinak,
nézzük, mi van még itt; ja a northern light jó lesz nekem.
Cheers!

lapi 2.1 2008.04.15. 19:52:44

kis kocsmazene:

youtube.com/watch?v=yCY65TzznKo&feature=related

újra megy a jutyub.levettem valami google accleratort. az lőhette le a flash playert.

lapi 2.1 2008.04.15. 19:53:59

mindig mondtam, hogy nincs szar izlésed, tulok brother!!! :DDDD

liidiiia 2008.04.15. 19:54:44

lapi, én megvártam, hogy te válaszolj leninnek, addig nem fejtettem ki a véleményemet, de szerintem az lehet, hogy ő valójában egy titkos jótevő volt, aki így tudta felhívni a figyelmet arra, hogy kibicként benézett, és azt látta, hogy vagy nincs jól megkeverve a pakli, vagy eleve nem is a szokásos kártyákkal játszunk, mert mindenkinél csupa szív van (kőr, coeur-nak írjuk... mondaná a h.tást)... , persze nem akart senkit ő lebuktatni a játék közben, de a feszkó csak kihozott belőle egy erre való bújtatott, nagyon indirekt utalást :-DDDDDD

liidiiia 2008.04.15. 20:00:41

cheers!!!!! :-))))

mijaza humor a tekerni-kevernivel???

lapi 2.1 2008.04.15. 20:03:52

én lenin hsz-ében semmi negatívot nem olvastam ki. sőt. jó fej az öreg, már régóta tudom. a kérges jobbos külső érző szívet takar. :DDD

nicsak milyen zenét találtam neki!

youtube.com/watch?v=z_k-CL3dJ8k

nem akárkik vannak ray körül. még rony wood is a rolling stonesból. :DDDD

liidiiia 2008.04.15. 20:04:47

lapi, a paris hiltonos sp-t nem láttam még, majd adagolom magamnak, nekem kicsit erős, szóval napi 1-2 elég, de nagyon jó is egyben :-D

jajj, most látom, hogy baileys is volt az ajánlatban, hát az tisztán és melegen isteni jó :-))) , mondjuk zöd teja mellé illik :-)))

Gecc 2008.04.15. 20:07:15

Lidia

En Baileys-t max akkor iszom, ha a zoldteat tekerve toltam elotte, es mellekesen ugy adtak, hogy euforia bomba. :-D

liidiiia 2008.04.15. 20:07:16

lapi, titkos jótevő a lenin, mondom én!!!!

lapi 2.1 2008.04.15. 20:09:42

hú de nagy arcok ezek a fats domino-ék. az van, hogy az én szervezetem egyszerűen nem bírja a szeszt tea mellé. másfél éve egy félóráig ittam fél deci portóit, s nagyon szarul esett. szal nem erőltetném. viszont vedelem a gyümölcsleveket, ice teákat, meg a többi hihetetlen üditőket. persze csak kocsmában, otthon buborékmentes á-víz, mégpedig szentkirályi.

lapi 2.1 2008.04.15. 20:14:11

lidia sp-ből nem is szabad elsőre két epizódnál többet befogadni. nagyon sűrű a mondanivaló, egyszer egy epizódban 20-ig számoltam. szerintem két hétig kéne nézni egyet. :DDD

6.Lenin 2008.04.15. 20:15:46

Drága fletófun lapi!

Megszoktam a "másikon",hogy kicsit csesztettük egymást,esténként.
Hát már nagyon hiányzott!

Valójában semmi gondom a blogoddal,szinte minden este végigolvasom,de az én nyomorult piszkálódós lelkivilágomnak nem elég felkavaró.
amikor én még komolyabban kocsmáztam,hát inkábba pofoncsattogástól volt hangos,ezt hiányoltam,valahogy a tudatalattiban.
Meg aztán azon a DVD-n igy én is hagyok egy kis nyomot,hogy volt egy szemét jobber,aki csesztette a nagypapit/dédpapit.

Azért kösz a kimeritő választ.
Sajnálom,de 2010 a miénk,nem nyertek!

simonmondja.... 2008.04.15. 20:16:11

Lapi.
Ezt a Ray vonalat nyomhatod ütközésig.

És akkor már nem is kell nekem gyorsító.

liidiiia 2008.04.15. 20:16:55

gecc,
"En Baileys-t max akkor iszom, ha a zoldteat tekerve toltam elotte, es mellekesen ugy adtak, hogy euforia bomba. :-D "
most mi van??? :-D én nem érteni, nem

lapi, én a bubomentes naturaqua-t szeretem és keményen leszokóban vagyok a kólalájtról, de nehéz, nagyon nehéz :-D

liidiiia 2008.04.15. 20:19:21

lenin, ükmamit is :-D

Gecc 2008.04.15. 20:20:16

Lidia

Nem kontorfalazok... a szep zold fuvet, na azt szoktak tekerni. M'kay? :-D

lapi 2.1 2008.04.15. 20:22:55

ugyan. lenin et! pont ez vár rátok két év múlva:

youtube.com/watch?v=02EXYSuFHjw

:DDD

simonmondja.... 2008.04.15. 20:22:59

Lenin - barátocskám.

Jó volt a beugród.
Ezek nem pofozkodnak, mert füveznek.
De nekem nyugodtan szóljál be.
Tartom szerencsémnek.

liidiiia 2008.04.15. 20:26:28

gecc, ahha... :-DDD
na ennek a sok fű az oka, mer az összetett gyomor sokáig emészt ugye és elvonja az agytól az enerdzsit ilyenkor :-)

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.04.15. 20:28:01

liidiiia,

ez a kever - teker, holland ződ vonal, alighanem a vicces cigire akar utalni :) mint ahogy a withe widow és northern light is egyfajta fűféle, legalább is ezt olvastam valahol :)

a kólalájt nagyon kemény cucc, én függő vagyok, majdnem olyan addiktív, mint a nikotin, vagy az alkohol. (A zöldtea sehol sincs hozzá képest.)

lapi 2.1 2008.04.15. 20:28:53

gyors szavazás! (elég belehallgatni)

tehát, melyik a fogyaszthatóbb?

1. youtube.com/watch?v=QQHrspjw4aA

2. youtube.com/watch?v=3iuve2OjY_8

1 vagy 2.? :DDD

Gecc 2008.04.15. 20:29:07

Csak szolok, hogy 33. a Lapi blog a toplistan. Faja!

liidiiia 2008.04.15. 20:29:17

lapi, ha 2 hétig nézek egy sp-t, még az is lehet, hogy drasztikusan nő a humorérzékem, sőt már nem csak hosszú percek alatt esik majd le valami, na majd, a remény hal meg ugye utoljára :-D

simonmondja.... 2008.04.15. 20:30:04

Ja, Gecc. A szép zöld fűről.
Ha mégegyszer elállítod a dizájnot, megtalállak, akárhol vagy.
Így jó. Kurva jó. És maradjon, mert nem bírok el több változást.
A blog szépségdíjas. Oké?
És tényleg az.

lapi 2.1 2008.04.15. 20:31:07

én lejöttem a cola lightról, de még korábban a jaffáról. nagy 3 dl-es kocsmapohárban nagyon jól bírt esni kissé másnaposan.

liidiiia 2008.04.15. 20:31:45

tulok, köszi a világosítást fel :-DDD ,
ezekkel a kocsmárosokkal nem lehet elég óvatos az ember :-DDD

Gecc 2008.04.15. 20:33:58

Lapi

Ha nem haragszol, akkor en az Eurythmicset valasztanam. Manson feleben viszont a rüszülovaglas nagyon faja. :-D

lapi 2.1 2008.04.15. 20:34:05

simon, én nem merem ezt így kimondani gecc et-nak, de sztem is jó, csak kurva harsány az admin zöld. :DDD

6.Lenin 2008.04.15. 20:35:03

liidiiia 2008.04.15. 20:19:21

Hát ezt nem merném megtenni,nagyon jól érzem magam a macis papucsomban.A női nemmel való újjhúzás,már nem megy. A feleségem hatásos átnevelési módszerének köszönhetően,mély nyomokat hagytak, a kezdeti halvány kisérletek.
Némelyik még most is tisztán látszik.

lapi 2.1 2008.04.15. 20:35:04

de haragszom, gecc et!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:DDDD

liidiiia 2008.04.15. 20:35:16

kellene valami kólalájt AA... :-D

simon, ez a blog-fűszín télleg nagyon pihenteti a szemet :-D

Gecc 2008.04.15. 20:36:00

Simon

Ne basszal fel idegileg! :-D
Mult heten meg mindenkinek tetszett a vorose-bordos sztaff. Ez a zoldes barnas tok alap. Semmi mas nem valtozott az alaptol, csak a zold hatter az admin kommenteknel.


Lapi

Szavaztatni kell a kinezetrol, mert idegbajt kapok! :-D


Ha nem lehet dizajnolni, akar el is temethettek, mert ram mar nem lesz szukseg. :-[

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.04.15. 20:36:57

tehát, melyik a fogyaszthatóbb?
1-es, vita nélkül

liidiiia 2008.04.15. 20:40:10

lenin, jesszusom, mit mondtam 20.19-kor? ja! :-D
hát, jaja, jó emberismerő vagy :-DDD
a janistól általam belinkeltnek is az a fő mondandója, hogy "I'm gonna show you baby, that a woman can be tough" :-DDD

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.04.15. 20:40:32

"Ha nem lehet dizajnolni, akar el is temethettek, mert ram mar nem lesz szukseg. :-[ "

Ugyanmár gecc, néha adminként visszajössz, kommentboxot visszaállítod a ma reggeli idegesítő-ugrálósra, meglásd ezrek fognak rohanni, pitizni neked! :)

lapi 2.1 2008.04.15. 20:41:52

neked macis papucsod van? :D na jó én is kurva nagy papucs vagyok, mi tagadás. viszont a mackóruha az nagyon zsír volt. általános alsótagozatában még mackóban jártunk suliba. gumis volt a nadrág, ha elszakadt, a gumival kiválóan nyakon lehetett (a végével) lőni az ellenséges kölköket. olyankor (gumiszakadás esetén) a nadrág oldalára csomót kellett kötni és nem esett le.

6.Lenin 2008.04.15. 20:42:43

lapi · lapi.blog.hu/ 2008.04.15. 20:22:55
"ugyan. lenin et! pont ez vár rátok két év múlva:"

Az egyik kedvencem Ray bácsi,de tudok én ám sirni örömben is,pláne egy nagy győzelem után!

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.04.15. 20:44:56

lapi hasonlót én is linkeltem, direkt Neked, de nem jött válasz:

az eredeti:
www.youtube.com/watch?v=KW3aEimWW10

paprikajancsi version:
www.youtube.com/watch?v=1JFyIaybXbU

az öreg lerója tiszteletét:
www.youtube.com/watch?v=jQcNiD0Z3MU

lapi 2.1 2008.04.15. 20:46:44

ezt a mélyütést (1-es) nem vártam tőled, tulok! én direkt nem mondtam semmit azokra a technos arcokra. akikből az ákos is kinőtt. hogy is hívják őket? amikor a frontember lejött a cuccról egész hallgatható dolgokat adtak ki.... kár, hogy közben megöregedett a csapat.

nem jut eszembe a nevük (két szó), pedig híresek... :DDDD

liidiiia 2008.04.15. 20:47:18

én is az 1-esre szavazok :-)

Gecc 2008.04.15. 20:49:15

Tulok

Ugyan... erzem en, hogy mar a terhetekre vagyok... megyek is, mint az elefantok! Vagy mint a delfinbalnak, partra vetem magam.

liidiiia 2008.04.15. 20:50:06

lapi "nem jut eszembe a nevük (két szó), pedig híresek... :DDDD "
Drogerie Markt ?

lapi 2.1 2008.04.15. 20:50:32

jól van, tulok. aszem akkor léptem le, de meghallgattam. a personal jesus télleg rendben van. de nem vagyok egy depeche fan. nem ismerem elég mélyen. amikor visszajöttek meghallgattam vagy 3-szor az új albumukat, s azt okéztam magamban.

lapi 2.1 2008.04.15. 20:52:31

éppen azt mondom, lidia, a barázdált arcú frontember lejött a cuccról és nyomban letisztult. :D

manson viszont megszegi a saját maga állította szabályokat. mégpedig szándékosan! :D

lapi 2.1 2008.04.15. 20:54:55

na jól van lidia!!! te is belémszúrtad a tőrt.... a mérgezettet. azért is a következő post manson-nak állít emlékművet. legfeljebb majd az öreggel (!!!!:DDD) ketten maradunk a kocsmában és kifletózhatjuk magunkat!!! :DDDD

simonmondja.... 2008.04.15. 21:00:23

Lapi.
Kettes karistol, mint állat.
Láttad a farkasemberedre küldött kis klippemet?
Szerintem üti.

liidiiia 2008.04.15. 21:00:49

a johnny cash nagyon szupi

lapi, én is megszegem a magam állította szabályokat, időnként...
nade nekem a 2 marilyn m között van valahol a világom, egyik túl édes, másik túl keserű, nekem persze, csakis nekem :-) , azér még köszönsz holnap??? :-DDD

gecc et, valld be, hogy csak ürügyet keresel a lelépésre, megszervezed a partravetődő álhullát, és vidáman új életet kezdessz máshol, és mi soha többé eszedbe sem jutunk :-DDD

liidiiia 2008.04.15. 21:03:55

lapi, most látom, hogy a köv post miről fog szólni!!! hogy a mansonról! természetesen elolvasom azért, én kérem, nagyon korrekt vagyok :-DDD

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.04.15. 21:05:50

"a barázdált arcú frontember lejött a cuccról"
Ja, Dave Gahan-t úgy élesztették újra. (Hernyó+kokó). Nem bírta a sikert elviselni. Egyik kedvencem, Robin Williams mondta anno, hogy a kokain isten figyelmeztetése, hogy túl sok pénzed van.

www.youtube.com/watch?v=5GHvgi_Rz2Y&feature=related

Gecc 2008.04.15. 21:06:52

Lidia

Hiaba minden... Bastya elvtarsat mar meg sem akarjak gyilkolni! En mar szart sem erek! Ez a helyzet!
www.youtube.com/watch?v=AVZ-BOfC5fI

Vagy a tehen sorsara is juthatok akar...
www.youtube.com/watch?v=MG91VCdK_vw

lapi 2.1 2008.04.15. 21:08:38

húúú... ezt télleg nem értem. b+ tulok, seggfej voltam, csak az első personal jesus-t néztem meg. csak most figyeltem a másik kettőt. johnny cash nem hasonlítható, de manson itt is nagyon ott van.

bocs simon, de melyik farkasemberesre gondolsz? most nem ugrik be, vagy nem ment a jutyub.

az osztályfőnöki óra még megvolt. :DDDD

6.Lenin 2008.04.15. 21:10:58

simonmondja!

olvastalak itten,mi a fasz van veled?
Ezen a blogon majdnem normális vagy,igy meg mi öröm van a csesztetésben?

simonmondja.... 2008.04.15. 21:15:24

Lapi.
Nem farkasember - ettől fordul fel a farkasembered.

Aki épp vacsorázik, az most ezt hagyja ki -

youtube.com/watch?v=b7lvtXulnqk&feature=related

lapi 2.1 2008.04.15. 21:17:27

www.youtube.com/watch?v=_We6ubpUHZs

ha nem szeretitek mansont, hátha ez bejön...

lapi 2.1 2008.04.15. 21:18:27

na jó... esküszöm most vacsoráztam. ráadásul pacalt. most nézzem???

simonmondja.... 2008.04.15. 21:19:19

Baszki, Lenin.

Már azt hittem lesz bunyó is.
Tessék a neveltetésemet csesztetni.
Annyi hülyeséget raktam már föl. Semmitől nem jött rád a kommentelhetnék?

simonmondja.... 2008.04.15. 21:20:25

Végülis csak egy kis rajzfilmecske.

liidiiia 2008.04.15. 21:20:28

gecc,
gyanús ez nekem, biztosan ott a jó kis új blog valahol, mi már uncsik vagyunk, bennünket itthagysz, és hozod ezt a dumát, hogy ( www.funpic.hu/en.picview.php?id=7069&c=10&s=dd&p=5 ) itt leharapod a vádakkal a fejünket, hogy ezzel elaltasd a gyanúnkat! :-D

de a garry larson tehene bezzeg megúszta!
www.funpic.hu/en.picview.php?id=7110&c=10&s=dd&p=2

lapi 2.1 2008.04.15. 21:22:37

na igen, ezt a korn láttam. ismerem is valamennyire a korn-t, nem rossz, de náluk a nin is jobban bejön és manson még tölük is feljebb csücsöl a belső polcomon. :D

liidiiia 2008.04.15. 21:26:02

lapi, az REM-et viszont imádom, a wenders "a világ végéig"-je volt tele vele, és azt a filmet is imádom :-)

liidiiia 2008.04.15. 21:30:29

lapi, a boxer-t ma hacsa is belinkelte olyan 4-5 óra után valamikor, és én válaszoltam is neki :-)

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.04.15. 21:30:35

lapi, tudom, hogy ciki, de a R.E.M. nekem nagy kedvencem.

www.youtube.com/watch?v=TY4TZyEDAa4&feature=related

Look up, what do you see?
All of you and all of me
Fluorescent and starry
Some of them, they surprise

The bus ride, I went to write this, 4:00 a.m.
This letter
Fields of poppies, little pearls
All the boys and all the girls sweet-toothed
Each and every one a little scary
I said your name

I wore it like a badge of teenage film stars
Hash bars, cherry mash and tinfoil tiaras
Dreaming of Maria Callas
Whoever she is
This fame thing, I don't get it
I wrap my hand in plastic to try to look through it
Maybelline eyes and girl-as-boy moves
I can take you far
This star thing, I don't get it

I'll take you over, there
I'll take you over, there
Aluminum, tastes like fear
Adrenaline, it pulls us near

I'll take you over
It tastes like fear, there
I'll take you over

Will you live to 83?
Will you ever welcome me?
Will you show me something that nobody else has seen?
Smoke it, drink
Here comes the flood
Anything to thin the blood
These corrosives do their magic slowly and sweet
Phone, eat it, drink
Just another chink
Cuts and dents, they catch the light
Aluminum, the weakest link

I don't want to disappoint you
I'm not here to anoint you
I would lick your feet
But is that the sickest move?
I wear my own crown and sadness and sorrow
And who'd have thought tomorrow could be so strange?
My loss, and here we go again

I'll take you over, there
I'll take you over, there
Aluminum, tastes like fear
Adrenaline, it pulls us near

I'll take you over
It tastes like fear, there
I'll take you over

Look up, what do you see?
All of you and all of me
Fluorescent and starry
Some of them, they surprise

I can't look it in the eyes
Seconal, Spanish fly, absinthe, kerosene
Cherry-flavored neck and collar
I can smell the sorrow on your breath
The sweat, the victory and sorrow
The smell of fear, I got it

I'll take you over, there
I'll take you over, there
Aluminum, tastes like fear
Adrenaline, it pulls us near

I'll take you over
It tastes like fear, there
I'll take you over

Pulls us near
Tastes like fear.

Nearer, nearer
Over, over, over, over
Yeah, look over
I'll take you there, oh, yeah
I'll take you there
Oh, over
I'll take you there
Over, let me
I'll take you there..
There, there, baby, yeah

lapi 2.1 2008.04.15. 21:35:34

lehet, hogy ciki, bakker, de nekem is.

na még ez a film bír lenyomni rendesen.

www.youtube.com/watch?v=hQ-XKz0eNb8

liidiiia 2008.04.15. 21:37:27

tulok, lapi: ez a sok fű, ez teszi, hogy kicsúszott a lábatok alól a talaj! az REM-ért TILOS mentegetőzni, a világ egyik legjobb zenéje :-DDD

6.Lenin 2008.04.15. 21:41:39

simon!

Ez őrület,Te szereted Ray bácsit?Egy balos?

Boruljunk egymás keblére,mit iszol?

Vaze,innen csikhúzás lesz,mert még a végén kiásom a No.1. pártkönyvemet.
Hú.a ballábam már kezd zsibbadni,menekülj,mig nem késő..lenin.
Jó éjt!

liidiiia 2008.04.15. 21:42:10

jaja, wenders is nagy kedvenc :-)

liidiiia 2008.04.15. 21:47:18

szia lenin, jóéjt!
én nem annyira szeretem a rayt, és rémálmaim voltak az életéről készült film után, annyira sajnáltam, amik gyerekkorában vele történtek, de ezt a számát viszont imádom: hit the... : www.youtube.com/watch?v=Q8Tiz6INF7I

Gecc 2008.04.15. 21:47:48

Lidia 2008.04.15. 21:20:28

Meglehet... megyek is es megalmodom, hogy nezzen ki az alomblog.


Joccakat!

liidiiia 2008.04.15. 21:48:57

szija gecc, jóéjt :-) , azér ugye holnap leszel még? :-)

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.04.15. 21:49:13

Hát, ha mindenki megy aludni, akkor nem is teszem fel a kedvenc rejtvényemet.

Gecc 2008.04.15. 21:51:12

Lidia

Az alomblogon megtalaltok.

liidiiia 2008.04.15. 21:52:44

tulok, csak ha nem matematikai, gépekkel nem kapcsolatos és eccerű, akkor :-) , ha bonyolult, akkor holnap is nap lesz :-)

liidiiia 2008.04.15. 21:53:37

gecc, ja, akkor itt, no akkor jó :-DDD

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.04.15. 21:58:18

Nem bonya, nem gép, semmi bináris.

Így hangzik:

Az öreg szerzetes elhatározza, hogy sok év után lemegy a kolostorból a hegy lábánál lévő faluba jázminrizst vásárolni.
Reggel 6-kor elindul a kolostorból, és délután négyre ér le a faluba. Megveszi a jázminrizst, utána azonban elnyomja az álom. Másnap hajnalban ébred csak fel, és hajnali 6 órakor portékástul visszaindul, ugyanazon az ösvényen. Pontban délután 4-re ér vissza a kolostorba.

A feladat az, hogy bizonyítsuk be, hogy volt _legalább_ egy olyan helyzet, amikor az _ugyanabban az időpontban_, mint egy nappal korábban az ösvénynek _ugyanazon a pontján_ tartózkodott kedvenc szerzetesünk. (Nem mozgott egyenletes sebességgel, meg-meg állt, néha andalgott, sokszor szedte a lábát.)

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.04.15. 22:09:18

lapi,
"na még ez a film ..."

Miért nem láttam én ezt a filmet?

Amanda Plummer, Mille Jovovic. Sürge pótol.

liidiiia 2008.04.15. 22:10:08

tulok, éjfélkor, amikor aludt a kolostorban, nem?

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.04.15. 22:15:24

liidiiia,

Nem, a faluban aludt, nem a kolostorban.

Még egy zöld teátot?

liidiiia 2008.04.15. 22:15:44

tulok, ez nem jó, mert 2 nap telt el közben, elszámoltam...

liidiiia 2008.04.15. 22:17:25

jaja, ződtea ződségek ellen :-DDD
h.társ bebizonyította közben :-)
szal aszongya, hogy ha egy nap mentek volna, akkor biztosan találkoztak volna egy ponton, tehát, ha 2 nap mentek, akkor is létezik egy ilyen fiktív pont, hmm?

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.04.15. 22:24:35

Akkor küldöm mindenkinek, aki szereti:

www.youtube.com/watch?v=RnIBhCneuiI&NR=1

Ha valaki aludni akar, annak jó éjt!

liidiiia 2008.04.15. 22:25:20

tulok, h.társ küldi eztet:
van egy sötét szakadék, felette egy függőhíd, ami 17 perc múlva leszakad, éjszaka van, 4 embernek kell átmenni, 1 elemlámpa van, de a lámpa kell az átkeléshez,
a 4 ember közül az egyik 10 perc, a másik 5 perc, a harmadik 2 perc, és a negyedik 1 perc alatt tud átmenni, és ugye 17 perc alatt kell átmenniük lámpával a hídon, és maximum 2en tudnak eccerre menni,
meg tudják-e csinálni?

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.04.15. 22:36:54

1 perces+ 2 perces átmegy. 2p
2 perces visszajön 4p
10 perces + 5 perces átmegy 14p
1 perces visszajön 15p
1 perces + 2 perces átmegy 17p

Neccesen, de meg van. Persze csak, ha

1., A fordulóknál nem vesztenek időt.
2., Ha nem gondolkodnak a megoldáson annyit, mint én. :)

Jó feladat!

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.04.15. 22:40:13

OK!

Van kilenc biliárdgolyónk és egy kétkarú mérlegünk. Az egyik golyó nehezebb, mint a többi nyolc, amelyek egyforma súlyúak.

2 mérésből kell eldönteni, melyik, az az egy, amelyi kilóg a sorból.

Még egy sörtöt kérek szépen, köszönöm!

liidiiia 2008.04.15. 22:53:52

tulok,
jaja, pont ott is :-)
+ eztet újat köszöni a h.társ, viszont nem tarol vele aszongya, mer ismerte :-)

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.04.15. 23:06:17

ez gáláns, (mármint a nem tarolás), hátha Gecc, vagy vki más vekeng rajta majd.

hátha ezt nem ismeri:
Van száz bála cukrunk. Hozzá egy mázsáló mérleg. (mint a fürdőszobai, csak nagyobb egységet is tud mérni.)
Minden bálában van 100 db, 1 kilós kiszerelésű zacskós cukor. Igen ám, de az egyik bálában minden zsacskó cukorból kispóroltak 10 dekát. (tehát a 10% -át a megkívánt mennyiségnek)

Egy mérésre van lehetőségünk, ki kell találni, hogy a száz bála közül melyik a "spórolós".

liidiiia 2008.04.15. 23:09:39

jé, te azt használod, hogy vekeng? én vetyenget szoktam, de nem gyakori :-)
+ na majd mingyárt mondom neki a bálákat :-)

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.04.15. 23:14:53

"vekeng"
ööö,
Egy nagyon kedves barátomtól tanultam, hajdúböszörményről származott. Mondott még hasonlóan furcsákat, majd megpróbálok visszaemlékezni; de ez a vekeng, ez annyira megtetszett, h azóta is használom.

Sztem ez ilyen _belső hangutánzó_ szó.

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.04.15. 23:28:19

Jó 'szakát kívnok mindenkinek!

Küldeném Antal Imrének, meg mindenkinek, aki szereti.

www.youtube.com/watch?v=7C6Ubj-xw9U&feature=related

Girl of sixteen, whole life ahead of her
Slashed her wrists, bored with life
Didnt succeed, thank the lord
For small mercies

Fighting back the tears, mother reads the note again
Sixteen candles burn in her mind
She takes the blame, its always the same
She goes down on her knees and prays

I dont want to start any blasphemous rumours
But I think that gods got a sick sense of humor
And when I die I expect to find him laughing

Girl of eighteen, fell in love with everything
Found new life in jesus christ
Hit by a car, ended up
On a life support machine

Summers day, as she passed away
Birds were singing in the summer sky
Then came the rain, and once again
A tear fell from her mothers eye

I dont want to start any blasphemous rumours
But I think that gods got a sick sense of humor
And when I die I expect to find him laughin

liidiiia 2008.04.15. 23:40:22

szia, jóéjt :-)
én nagyon szeretem a vetyenget, de nem tom honnan van,
a jóéjt dal nagyon aranyos, és zeneileg is nagyon tetszik :-) , tök helyes az a kiskrapek is benne,
fentit is mindjárt hallgatom, és akkor közben a poharakat összeszedem, kulcsot beteszem a lábtörlő alá asszem lassan :-)
szép álmokat :-)

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.04.15. 23:48:36

Ahogy a kisebbik kistuloknak szoktam volt mondani; Szép álmokat, álmodj jófej hercegekkel!

liidiiia 2008.04.15. 23:54:19

jaj tulok, te olyan nagyon kedves vagy :-)))) köszi :-))))

lapi 2.1 2008.04.16. 07:15:54

akkor lássuk milyen nap lesz a mai időjárás?

www.youtube.com/watch?v=wo9LUjjq1VU

Gecc 2008.04.16. 07:38:02

Jo reggelit!

Na majd en elmondom milyen lesz a mai idojaras. Ha a hangulatomat nezzuk, akkor a jegkorszaknal is hidegebb lesz, maga a blizzard a szazadikon!
Kurva elet, hogy pont amikor nem kellene, akkor pusztulkodik le a az ember autoja. Es ez annyira felbasz, hogy szetrugnek most barmit ami az utamba kerulne.
Raadasul tegnap kiderult, hogy amiota ebben a tetves alberletben lakom, azota fizetek felujitasi dijat, ami nem az en feladatom lenne. Igy kb 70 ruppo ugrott ki eddig az ablakon.
Na kell ennel szebb nap valaki masnak is?

De majd Meteorologus Mihaly elmondja mindezt szebben:
www.youtube.com/watch?v=0uhanDyOawQ

lapi 2.1 2008.04.16. 08:27:00

www.youtube.com/watch?v=wAiJGQeuHOE&NR=1

ez biztos az időjárás miatt van. de percek óta folyamatosan röhögök. :DDD

whipy 2008.04.16. 08:33:05

nagyjabol elolvastam par kommentet es annyi, h lllliiiiiiidddddddiiiiiiiiiiiaaaaaaaaa olyan éédi vagy, mikor nem erted h mi vaaan?(:
amugy joreggelt.
pupi dobi:)

lapi 2.1 2008.04.16. 08:51:14

tanusítsunk egy kis komolyságot, hacsa. mertraz élet egy útvesztő, bár a szabályok világosak! :DDD


www.youtube.com/watch?v=tTekdhIA1EY

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.04.16. 09:08:32

Ez a vízkeménység-mérő csóka gyerekkori jóbarátom.

lapi 2.1 2008.04.16. 09:17:31

komolyan, tulok? :D akkor ez bejött!!! :D

én meg lassan felveszem a munkát. vagy nem.

www.youtube.com/watch?v=Urpw4emw_zw&feature=related

Gecc 2008.04.16. 09:33:20

En elmentem az autobontoba!

simonmondja... 2008.04.16. 09:38:38

Tulok - aranyapám.

A kilenc biliárdgolyósra megvan a megfejtésem.

Három-három biliárdgolyót raksz először a mérlegre.
Ha az egyik hármas nehezebb, akkor az a nyerő, ha egál, akkor a le nem mért hármasban van a nyertes golyó.

Második mérésnél egyet-egyet raksz a nyertes hármas bogyóiból a serpenyőkbe.
És megint, ha valamelyik nehezebb, akkor az, ha egál, akkor a kimaradt golyó a legnehezebb.

ÉÉÉÉÉs. Kész.

simonmondja.... 2008.04.16. 09:50:04

Tulok.
A bálás-cukros feladványnál, remélem elvethetjük a túl könnyű megfejtést, aminél megengeded, hogy kivegyek cukrokat a bálákból mérés előtt.

Ha szabad kivenni mégis, akkor az is megvan.

lapi 2.1 2008.04.16. 09:51:47

simon, én vigyázva állva tisztelgek előtted. nekem még belegondolni sem volt önbizalmam a feladványokba! :D

simonmondja.... 2008.04.16. 10:00:31

Nade Lapi.

Tudhatnád, hogy a hülyeségre mindig van elég kakaó nálam.
Bár a vonalkás marhaságból még mindig nem tudtam kihámozni, hogy mi a kérdés egyáltalán.

simonmondja.... 2008.04.16. 10:11:57

Kösz, Tulok, hogy nem kell tovább agyalnom a bálákon. Eléggé lekötött volna, ha nem szólsz.

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.04.16. 10:15:13

"Bár a vonalkás marhaságból még mindig nem tudtam kihámozni, hogy mi a kérdés egyáltalán. "

Ácsi!
A vonalkás hülyeség a nevem mögötti videó. Ott nincs megfejteni-való! csak Gecc bemásolta az időpontot, hogy hol találod a kérdést, és a név mega dátum között ott volt a youtube is.

A kérdés egyébként az volt, hogy tudsz két kézen 1023-ig elszámolni.

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.04.16. 10:42:13

Úgy, hogy a kettes számrendszert hívod segítésgül.
Az ujjaid rendre (mondjuk jobb kéz hüvelyktől) 1,2,4,8,16 stb értéket képviselik.

Tehát az 1-t ugyanúgy mutatod, mint normálisan.
A 2 az a kinyújtott mutatóujj (hüvelyk zárva)
A 3 az hüvelyk + mutatóujj 1+2 (tehát mint normálisan a kettő)
A 4 a klasszikus középsőujjal bemutatós.
Az 5 az középső + plusz hüvelyk 4+1
És így tovább.

A 17 a nagyarasz, a 18 a rockkoncertes - sátánozós.

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.04.16. 11:05:06

:)

Ja és megy minuszba is, csak lefelé kell mutogatni.
Holnap elmondom, hogyan lehet birkavesével födrengést megelőzni.

Gecc 2008.04.16. 11:38:45

Szep jonapot!

Megjottem, a kocsit bezuzattam!

lapi 2.1 2008.04.16. 11:47:16

látom a radikális megoldás híve vagy.

Gecc 2008.04.16. 12:01:56

Kurva eletbe, komolyan mondom! Most amikor meg vagyok csapva erre a honapra anyagilag, pont most kell bebasznia. Aszontak nem sok, csak 20 ruppo, vagy alkatreszenkent 24, de akkor is. Hogy oszinte legyek ennek a penznek megvolt mar a helye. Hat a terv meghiusult.
Mar csak a foberlommel kell beszelnem... ha sikeres a dolog, akkor nullszaldora talan kijovok.

Gecc 2008.04.16. 12:04:03

Milyenek voltak a latogatottsagi adatok 14-re a gogli szerint?

lapi 2.1 2008.04.16. 12:12:05

várjál megnézem, csak ügyintézek közben telefonon is.

lapi 2.1 2008.04.16. 12:20:46

a látogatottság stabil. viszont nagyon durván globalizálódik a blog. már románia is a markunkban van! :D

lidia 2008.04.16. 12:24:35

sziasztok, csak beköszönök és léptem is :-)
szép napot mindenkinek :-)

Gecc 2008.04.16. 12:33:37

Nah... csak nem volt latogato romaniabol is? :-D

lapi 2.1 2008.04.16. 12:36:28

"Holnap elmondom, hogyan lehet birkavesével födrengést megelőzni."

dehát ezt mindenki tudja, aki még nem élt át földrendés-katasztrófát. aki meg átélte az összekeverte a birka veséjét a májával. :D

lapi 2.1 2008.04.16. 12:38:27

román, norvég, német és magyar látogatásokat jelez. nagyon megyünk észak és kelet felé. és ott van még kína, mint szűz piac!

test subject #28 · http://www.youtube.com/watch?v=b-kDpnArNg4 2008.04.16. 13:10:49

Hali mindenki!
1000 éve :D
Gecc et. lehullt már a lepel? Fény derült már a herripotter oltárra amit feltételezéseim szerint a hálószoba szekrényben rejtegetsz? ;)
Ahogy nézem matekozás volt a téma, úgyhogy kész szerencse hogy nem voltam itt! :D
Tulok, bámulatos hol tart már a tudomány!
így jöttek rá hogy a föld banán alakú?
GYBTD!

test subject #28 · http://www.youtube.com/watch?v=b-kDpnArNg4 2008.04.16. 13:14:20

A bambis üveg mellesleg sokkal jobb a kólásnál. Az ultrasznob perrier ásványvíz üvegének van hasonló formája. Olyan mint valami régi fűszeres/olajos üvegcse.

Gecc 2008.04.16. 13:18:18

Szeva Test!

Herripotter meg most is beeeekpahattya, mert egy ocska kis pocs. :-D
Ezt matekozzatok ki:
Drag racing egy Zonda F-fel, 6.78 masodperc negyed merfoldon! Hude csunyan kapnak az arcukba a tobbiek! :-D

simonmondja.... 2008.04.16. 13:22:06

Hali Lapi.
Terjezkedek akkor keletre a rajzfilmjeimmel:

www.youtube.com/watch?v=VfyYZ9Q2vHI

Gecc 2008.04.16. 13:35:51

Simon

Az oroszok fele nehez lesz, amikor ilyen remekmuvekkel allnak elo! :-D
www.youtube.com/watch?v=msZ49jt0IdA&eurl=

simonmondja.... 2008.04.16. 13:47:15

Naja.

Igazából én az Oleg és bandáját próbáltam megtalálni, de helyette ezt a kis polpamflettet sikerült.

Gecc 2008.04.16. 14:53:35

9215-ot driftelni mig masok a 3000-et sem utik, na az az ehhheheheheeee! :-D

test subject #28 · http://www.youtube.com/watch?v=b-kDpnArNg4 2008.04.16. 15:02:09

na az már eredmény gecc et.! végre valaki érdemi dolgokkal is foglalkozik ;)
mellikkel tolja kend?

Gecc 2008.04.16. 15:21:47

ProStreet.
De ma csak ugy hobbibol, mert mar nagyon regen en vagyok a Street King! :-D

Gecc 2008.04.16. 15:24:04

Mag ha mar a sajatomat ma nem alazhatom, mert felforrna a viz, hat a PC-n csak zuzok... :-D

test subject #28 · http://www.youtube.com/watch?v=b-kDpnArNg4 2008.04.16. 16:05:40

Na az a legújabb akkor. :)
Én az underground1-nél letettem az arcade autoversenyzésről, csak a trackmania uniteddel jáccok néha néha. A carmageddon óta minden egyes autóversenyben csalódnom kell. GTA-ban is elugrálnak a gyalogosok... no komment...

Gecc 2008.04.16. 16:30:26

Nos... en a NFS Most Wanteddal kezdtem. Nem is tudom hanyszor toltam vegig, de azt a jatekot nem tudom megunni. Nem hiaba mondjak, hogy a legjobb NFS epizod. A Carbon utana nem volt valami jo, de azert assem volt rossz. Az elozo NFS-ek nem tetszenek. Tul szokatlan a rosszabb grafika.
A ProStreet bejon, bar tul konnyu.

Carmageddon? Ohhhhhh, hat az annyira pofancsapja a kozizlest, hogy keeeesz! :-D
Azt is hanyszor vegigjatszottam... A Carma. 2-ben meg a Caterpillar 797-et is megvettem. Kar, hogy nem fert el a keresztrudak alatt az uton, es sajat magam szabtam szet. :-D

lapi 2.1 2008.04.16. 17:36:35

gecc et! a hülye need for speed meg hasonló cuccokat felejtsd el, mert vár a konami pro evolution soccer.

az megvan, amikor a torrente háromban azt mondja torrente fernando torresre, az athletico madrid csatárjára, hogy a "világ legnagyszerűbb embere." alighanem megint igaza volt . :DDD

Gecc 2008.04.16. 17:54:59

Lapi

A Torrente 3-at nem lattam, mar csak azert sem, mert a masodik resze szerintem nagyon szar volt nehany pojen kivetelevel. Viszont az elos ugyancsak a Top10-ben. Na aaaaaz... odabasz! :-D

En nyitottam magamnak egy Coronitat, es nem csak a kiber kocsmaban. Nyami!

Gecc 2008.04.16. 18:00:36

Simon

Ezek a rovid Nagyon vadon rajzfilmek nagyon fajak! :-D

lapi 2.1 2008.04.16. 18:06:48

nekem mind a három bejött, sőt talán a második tetszett a legjobban.

videa.hu/main.php?page=play&v=1Wuj4sdRh8WBuLpo

lapi 2.1 2008.04.16. 18:14:32

én annak idején ezen is szétröhögtem az agyam:

videa.hu/main.php?page=play&v=bK9Hldr6y2MOUBBM

Gecc 2008.04.16. 18:21:52

Ha meg kell baszodni... akkor meg kell baszodni! :-D

simonmondja.... 2008.04.16. 18:27:11

Na, ha ilyen mélyre süllyedtünk, akkor bátran:

www.youtube.com/watch?v=rD38cMWJf44

Gecc 2008.04.16. 18:35:35

Lapi

Mi a bajod a NFS-el? A legfajabb jatek a vilagban benne. Nem szeretek sportos jatekokkal jatszani... nem nekem valok, unalmasak. Azt szeretem, ha kergetnek a zsaruk es romba lehet donteni a varost. :-D

liidiiia 2008.04.16. 19:41:20

sziasztok, jóestétet :-)
ma csak köszönök, mer hazaugrottam itten 2 napra + alig aludtam mára, meg rohanga egész nap, és most egy röpke tali, de aztat is csak már félálomban,
hasta manana :-)

lapi 2.1 2008.04.16. 20:12:37

hihetetlen, de a csengetett mylord-ot mostanában nézegetem harmadszorra.

Gecc 2008.04.16. 20:15:19

Simon

Ha mar le vagyok tiltva tv ugyileg a Rem rendesrol, hat legalabb itt nezhetem. Faja! :-D

lapi 2.1 2008.04.16. 20:20:02

gecc et, hatalmas vírusokkal küzdök. iszonyúan lelassult a gépem, hát látom, hogy elfelejtettem felrakni valami virusírtót. de msot kivégzem a kis dögöket!

simonmondja.... 2008.04.16. 20:20:21

Rémrendes van rogyásig.
A milordot találtam meg nehezen.
Mindig Piaf jött ki rá.

Gecc 2008.04.16. 20:23:25

Simon

Hogy ne a jutyjubob kelljen nezned a mylordot, ideje lesz beszerezni az osszes reszt.
Szemely szerint azert banom, hogy az uccso nehany resz olyan silanyra sikerult...

Gecc 2008.04.16. 20:28:48

Hacsa

A jo ejszakat en valahogy igy tudom elkepzelni...
Egy Chevy Camaro es...
indafoto.hu/csurgo56/image/721205-85ae5dd0/35521

simonmondja.... 2008.04.16. 20:29:07

Hacsa.
Ütős kis mozi ez.

simonmondja.... 2008.04.16. 20:31:26

Gecc. Te papucs.
Aztán majd két nő tilt le téged a tévéről.

Gecc 2008.04.16. 20:34:01

Simon

Ezert lesz a seggem alatt a Camaro. Ha akarom a csajok szivnak, ha akrom masok az uton. :-D

Gecc 2008.04.16. 20:35:40

Simon

Amugy most is eppen letiltasban vagyok...
Aszonnya a no, hogy 10 percig nezhetem a baratok koztet, mert aztan atkapcsol valami fozos musorra! :-D

simonmondja.... 2008.04.16. 20:42:47

Gecc.
Most meg arra kerestem rá, mikor a Johny English katapultálja a nőjét az Astonból.
De csak ezt találtam, meg pár autókiállítást.
youtube.com/watch?v=3-bIXL3qSKo&feature=related

lapi 2.1 2008.04.16. 20:45:36

metal face!!! :DDDDD

Gecc 2008.04.16. 20:51:05

Simon

A multkor lattam egy Aston DB9-est nem messze tolunk Lorincen. Hat aszittem leszakad az arcom. Ennel mar csak az az Aston Vantage volt jobb, amit Californiaban lattam nehany haverjaval autokazni. Egy M3, ket Porsche, egy SL55 AMG, egy Lexus (nem emlekszem a tipusara) es egy masik Aston. Beszaras volt, ahogy elmentek mellettunk. :-]

2 het mulva lesz egy eve... hude mennek megint! :-]

Gecc 2008.04.16. 21:02:21

Lapi

Koszi! Rammstein es amerika egyutt a coolest. :-]
Sokan aszonnyak amerika manias vagyok... aszt kozben meg tenyleg. :-D
Lennek amerikia, jocsajokkal korbeveve, LA-ben elnek a Mulholland Drive-on, es iszonyu jo autoim lennenek, minden nap rolam szolna a CNN, es az elnok is az en tanacsaimra szomjazna...
Es tudjatok mi a durva? Hogy ezt valora is valtom!

simonmondja.... 2008.04.16. 21:06:29

Gecc.

Gyúrunk, vaze?

Svajcinéger megmutatta, hogy kell.

Gecc 2008.04.16. 21:07:16

Ha belegondolok, hogy mennyire gyuloltem a nemet nyelvu zeneket, amig a Rammstein nem kezdett zenelni... monnyuk azota is csak oket tudom meghallgatni.

Gecc 2008.04.16. 21:14:51

Simon

Az en gyik testemre nem jonne fel annyi, hogy megerne probalkozni a hiresse valasnak ezen utjaval. :-D

simonmondja.... 2008.04.16. 21:18:24

Akkor marad a fitness, amit Jim Carrey-vel mutattam. Van, akinek az is bejön.

Gecc 2008.04.16. 21:20:50

Most figyeltem csak meg jobban a szoveget... :-D

We're all living in Amerika
Coca Cola, sometimes war

Gecc 2008.04.16. 21:22:34

Simon

Vagy egyszeruen csak a retekklubbot nezem es eltanulom, hogyan kell minden helyzetben ugyanugy nezni ki a fejembol. Lehet en is hires leszek ezzel...
(Steven Saegal)

:-D

simonmondja.... 2008.04.16. 21:24:59

Én szeretem a német hangzást. Csak a Rammsteint nem szeretem.

simonmondja.... 2008.04.16. 21:26:13

Ronald Reagen. remélem jól írtam.

Gecc 2008.04.16. 21:31:41

Simon

Reagan, de mi van vele?
Cowboy volt... :-D

simonmondja.... 2008.04.16. 21:31:54

Tényleg, mint reménybeli amcsi, hogy állsz az elnöknevek tanulásával?
A Jóbarátokban még a prof is belebukott.
Ja, nem, az az államok felsorolása volt.

simonmondja.... 2008.04.16. 21:33:19

Ja a Reagan is szinészi úton jutott a csúcsra. Úgy.

Gecc 2008.04.16. 21:36:25

En tipikusan az az ember vagyok, aki azonnal az internetet hivja segitsegul, ha valamit nem vag. Es szinte mindig mindent elsore meg is talalok. Ugyhogy nem kenyerem az elnoknevek betanulasa. :-]

Amugy jah, az allamokkal volt ugy Ross, hogy valamelyiket ketszer mondta, azt Chandler elott beegett veluk.

simonmondja.... 2008.04.16. 21:40:29

Na, most lépek. Hív a kötelesség. Csövi.

Gecc 2008.04.16. 21:41:16

Miert, ejjelior vagy? :-D

Csakany!

lapi 2.1 2008.04.16. 21:45:30

sziasztok, holnap hajnalban kelek.

Gecc 2008.04.16. 21:49:51

Lapi is lelep!

Joccakat! :-]

Gecc 2008.04.16. 22:04:49

Kozben ramtort a multba revedes... ugyhogy amerikai kepeket nezegetek es ugy csinalok, mintha megint NY-ba keszulnek.
Istenem, csak 5 nap es 1 eve volt mar. Azok a regi szep idok!

Gecc 2008.04.16. 22:20:07

Na ugy latom nem jon senki... akkor en is lepek.

Joccakat!

lapi 2.1 2008.04.17. 06:07:56

hali!

www.youtube.com/watch?v=tHbPD_bXaOA

gecc et! tarts a frontot, amig alámerülök a melóban.

:D

Gecc 2008.04.17. 08:46:46

Jo reggelit mindenkinek!

En ma nemtom hogy leszek, mert a kocsit szereltetem ujra ossze miutan bezuzattam tegnap. Aszontak nemi penzert ujra pakoljak a cuccost. :-]

De delutan ugy 1-tol valszen megtalalhato leszek itt-ott.

hölgyválasz · http://holgyi.freeblog.hu 2008.04.17. 09:05:29

Csak egy puszit dobok Mkinek, napok óta nem tudtam jelentkezni, most sincs már időm, este megpróbálok...
Szóval Kedveseim, legyen szép Napos napotok !:)

Gecc 2008.04.17. 09:35:20

Simon

Ja igen... es UFO kutato is leszek egyben, amennyiben sikerul vegre emigralnom ebbol a szutyokbol oda az edenbe. :-D

simonmondja.... 2008.04.17. 09:52:46

Gecc.
Én nem akarom elvenni az utolsó reményed, de kevés magyarabb dolog van, mint Al Bundy és Woody Allen.
Nem néztél túl sok Bééjvecset?

simonmondja... 2008.04.17. 10:05:18

Gecc, ha itt vagyol, küldtem egy gépházi kérdést a leveleződre.

Gecc 2008.04.17. 12:13:07

Cso Simon!

Mostand jottem csak meg... jol indult a honap, jol is folyatatodik, ma csak 30 ruppot szedtek ki a zsebembol. Talan nem is olyan rossz, hogy Mo-on nincs Mustangom... picsaba!

Szal elolvastam a leveled... a blogtoppos cuccot Lapi applikalta bele a blogba. Nekem total semmi kozom nincs hozza. :-]
De ha a velemenyemre vagy kivancsi attol mert bemesz korbenezni valahova (most pl ez a blogtop) attol az indapassod nem szall el.
Hogy erted, hogy atrendezodott a kedvencek menud? A keresodben rendezodott at (IE vagy Firefox). En ilyen hibavarol meg soha nem hallottam, de eros a gyanum, hogy valami virus vagy spyware lehet a dologban. Futtatnek a helyedben valami profi keresot.
Meg aszondod torlodtek az elozmenyek is... az is a keresore ertendo? Ha igen, akkor tutibiztos valami virus van a gepeden.

Amugy de, kiskoromban kurva sok Baywatchot neztem, de olyan meno azert nem lennek mint Hoff. :-D En nagyon birtam, meg a Knight Rider-s is.

You've been Hasselhoffed! :-D

Gecc 2008.04.17. 12:26:29

Simon

Bizonyara nem ertekeled majd de...
Neked a blogtop volt a blogStop! :-D

simonmondja... 2008.04.17. 12:44:00

Na, akkor ezt a blogstopot megbeszéltük.
A kifürkészhetetlen mindig becserkész engem.
De, ha már itt vagy, akkor mutatok egy rajzfilmet
Ferikakadú esete a maszoppal
és
Viktorpingvin esete a maszoppal
témában:

www.youtube.com/watch?v=7aRqxlGdTEE&feature=related

nonestvolentis 2008.04.17. 12:55:54

Gondoltam benézek. Lapi, kéne egy kis szakmai segítség, meg konstruktív hozzászólás :)
vote.blog.hu/2008/04/17/tiszta_politikaert

Gecc 2008.04.17. 13:44:27

Simon

Ordogod volt, mert eppen megint elmentem... nagy banatomra bementem a teszoba. Elfelejtettem, hogy azoknal a homokosoknal nincs Coca Cola, csak visszavalthatos, szal beszoptam, mehettem at a varos masik vegebe a Sparba. Hogy en mennyire utalom a a teszot!
Minnyar' megnezem a rajzfilmet is...

simonmondja... 2008.04.17. 14:12:42

Gecc.
Lídike segélykiált a blogodon. Neki is defektes valami.

simonmondja... 2008.04.17. 14:17:48

Látom, Nonest, nagy munkában vagytok Nasztánál.
Erre csak azt tudom linkelni, hogy

www.youtube.com/watch?v=pcjKsuK9umQ&feature=related

Gecc 2008.04.17. 14:22:29

Simon

Koszi, hogy szoltal... olyan keves a hozzaszolo a blogomon, hogy csak reggel meg este csekkolom...

simonmondja... 2008.04.17. 14:30:05


A 14.17-es kötelező.
De csak az újszülötteknek lesz új vicc.
.

liidiiia 2008.04.17. 16:03:18

simon, újszülöttek köszönik, a kijemelést is :-)))), mer lassan most dógozniuk is kéne, a videjó telj új vala nekik :-DDD , és az SOS jel fogását is köszönik!!! :-)))) , bele sem merek gondolni, hogy mi lett volna, ha te elmégy véletlen az index összes blogjáról, és most senki nem vette volna esetleg az SOS-emet, és akkor elsüllyedek végleg a nagy virtuális óceánban!!!! :-))))) jaj, ebbe bele se gondolok :-)

lapi 2.1 2008.04.17. 16:03:56

csak beugrok egy pillanatra a meló közben. mi ez a link nonest? valami népszavazás? most még twá új post-ját sem olvastam el.

érdekes, de az lgt-ét már megalakulása óta nagyon szerettem, sok koncertjüket is láttam még bartáék idejéből, de valahogy mára már nem érzem annyira ütősnek a dolgaikat, mint amikor jelen időben éltem át. az biztos, hogy valamennyi lemezüket megvettem, sőt azt a zalatnay és katona klári albumot is, amit presserék csináltak. azon hallottam talán az egyetlen normális zalatnay dalt. (olyan régi, hogy csoda, hogy fent van a jutyúbon. )

www.youtube.com/watch?v=RRSEnJbjbnw

liidiiia 2008.04.17. 16:04:39

gecc, yes yes , tuttam kommentelni :-))))) , köszi!!!! :-)))))

liidiiia 2008.04.17. 16:07:18

simon: "jaj, ebbe bele se gondolok :-) " értettem ezt mindkét!!!! worst case scenárióra :-)))) , na de szerencsére best case van :-))))

Gecc 2008.04.17. 16:09:09

Lapi

Nonest linkje Naszta blogja. Eppen kialakuloban van az igazi uj tobbseg, nempedig a fityesz fele lozung. :-D

Gecc 2008.04.17. 16:09:56

Lidi

Nem is tudom miert nem inkabb IT-s lettem.
Lehet mert mar a Pascal vizsgamat sem birtam egyedul megcsinalni? :-D

liidiiia 2008.04.17. 16:11:21

szija lapi :-)
én most is nagyon szeretem a zenéjüket (érdekes módon nekem a presser nem olyan szimpatikus, de ugyanakkor ezt ha zenél, akkor egyáltalán nem érzem, az van, hogy olyan mimóza egy ember, amilyen én vagyok, és a magam hibáit nehezen bocsájtom meg másban :-DDDD )

lapi 2.1 2008.04.17. 16:12:47

na a piramist viszont sohasem csíptem. révésznek is presser kellett, hogy ilyesmi kijöjjön belőle:

www.youtube.com/watch?v=UWuVy8PWrRg

ok. majd elolvasom, de ettől még fletó simán nyerr 2010-ben is. :DDDD

lapi 2.1 2008.04.17. 16:17:26

szia lidia! :DDD szerintem presser ugyan énekelni nem tud, de kurva jó zeneszerző. dusán pedig nagon jó szövegeket írt. persze aztán jöttek lovasiék, az meg már inkább költészet. sztem ez a révész dal is nagyon ott van. bár azért a zeppelin sokkal jobb! :D

meg az ilyesmi, mint ez itt:

www.youtube.com/watch?v=5FMhnl0__Vo

lapi 2.1 2008.04.17. 16:20:52

még egy év volt hátra... pedig még mennyi ilyesmi maradhatott benne...

www.youtube.com/watch?v=MjxFu_NXET4&feature=related

lapi 2.1 2008.04.17. 16:24:41

na mentem tovább. de erre még marad idő. iszonyú ez a csaj....

www.youtube.com/watch?v=JjD4eWEUgMM&feature=related

liidiiia 2008.04.17. 16:31:59

lapi, a piece of my heartot tennapelőtt én is felhoztam, és ezt a számot speciel minden nap kellene!!!!!!! :-DDDD
jaja, a janis nem lassúlt le időnként pihengetni is, hanem ment mint a meszes...,
volt egy érzelmi takaréklángra tett gyerekkora, aztán hirtelen nagyon intenzív lett az élete, és annyira akart "élni végre", hogy jól túlfeszítette a húrt
(nem ő az egyetlen ebben a kategóriában)

én a piramis-révész dolgok harmadát imádom, harmadát meg nagyon nem szeretem, a többi semleges, de az a harmad, amit imádok, azt extrém nagyon, és érdekes, hogy egy együttesen belül ilyen ambivalencia legyen, de ez van :-)

liidiiia 2008.04.17. 16:38:19

lapi, jaja, szuper jó, annyira szeretem a JJ-ban azt, hogy tök őszinte, minden egyes hangja, mozdulata az, igazából bármi művészetet nézek, az őszinteség a legelső, amit keresek, és a janis nem tart maga elé semmi álarcot, ami igen nagy bátorság :-)))
bármerre mész is épp, hali :-)

liidiiia 2008.04.17. 16:44:48

gecc, mi az a pascal vizsga?


erről jut eszembe: szija whipy!!!!!!!
hát ja, örülök ha a kérdéseim szórakoztatóak :-DDD , a h.társ is rengeteget nevetgél rajtam, azt mondja, hogy olyan sótlan tudok időnként lenni, hogy az már vicces :-) , mondjuk rám is átragad ilyenkor a nevetése, tabula rasa alapon is :-) ,
szóval igazából nehéz eldönteni, hogy mi mögött van fontos info és mi mögött nincsen :-DDD , aztán inkább rákérdezek :-DDD
ha sokat tanulsz éppen mostanság, akkor minden jókat hozzá!!!

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.04.17. 16:49:45

Sziasztok!
Hamarost jövök. Úgy látom, lassan megoldjuk a MIG-ek problémáját.

Gecc 2008.04.17. 16:51:27

Lidia

A Pascal egy programozasi nyelv az informatikaban.

liidiiia 2008.04.17. 16:57:23

gecc, ahha :-)

szia tulok :-)

no én meg épp megyek, jó estet mindenkinek :-))))

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.04.17. 17:00:07

Addig is:
a tegnapi elnöksorolós mián. Az megven, hogy melyik elnök nevéhez fűződik a Watergate botrány?


www.youtube.com/watch?v=0LhuyMjxNfA

simonmondja... 2008.04.17. 17:21:45

SOS.
12.44-en linkeltem egy világbajnok kis dolgot, aminek nagyon szép zenéje van.

Van egy olyan érzésem, hogy már tudnom kéne, ki énekel, de itt állok a táblánál és nincsen semmi ötletem.

Súgjatok !

liidiiia 2008.04.17. 17:23:58

nixon!!!! haha :-DDDDD

léptem, szijasztok :-)

Gecc 2008.04.17. 17:51:05

Tulok

Csak szolok, hogy 1 perc alatt talaltam meg... csak eppen vacsi volt, es le kellett szakadnom a blogrol, ezert nem lattam Simon kerdeset.
De ha ugy akarnam, akkor csak az enyem maradna, mert teged kimoderallak! :-D

Gecc 2008.04.17. 17:53:02

De moderalas helyett inkabb sort iszom... :-D
Neked pedig meghagyom a buszke 1. helyet. :-D

simonmondja... 2008.04.17. 18:02:07

Köszike.

Akkor én csípem a fiveforfightinget.
Na, mostmár ezt is tudom.

És milyen a rajzfilm aktuálpolitikai áthallása?

Gecc 2008.04.17. 18:11:01

Simon

Ahogy Pingvin Ferenc lerugja a Kispingvin(?) Viktort a jegtablarol? :-D

simonmondja... 2008.04.17. 18:17:24

Szerintem a kakadu a Feri, a kommancsok a verebek.
A pingvin a Vitya, a gombócok pedig a jobbosok.

De volt először egy másik olvasatom is, amit közben átléptem.

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.04.17. 18:23:34

Gecc:
Hi! Ott volt az első pár kommentben a megfejtés. Vacsora, mi? :)
Cheers!

Gecc 2008.04.17. 18:29:06

Tulok

Milyen kommentekben?

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.04.17. 18:32:10

Simon által linkelt video alatti kommentekben

"could someone tell me the name of the song plz...Superman on cd (or "it's not easy being me" elsewhere) by five for fighting...... "

Gecc 2008.04.17. 18:35:23

Tulok

Jaaaaaj, hat nem vagyok en olyan, hogy olvasgatok... meghallgattam meg egyszer a szamot, es a szoveg alapjan kerestem meg az eloadot...

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.04.17. 18:52:46

Ja, ha valaki _ilyen szinten_ tud ánglénusul, úgy könnyű. :)

Sokáig csak fonetikusan énekeltem a big in japan-t.

www.youtube.com/watch?v=mXPUkrz7Uow

Nekem sokáig úgy kezdődött, hogy winter suicide.

Kicsit olyan vagyok mint a Rátgéber Laci (Kiscsilla / PVSK)

"I dont wanna sing in my mother tongue
Couse rock language is not Hungarian

I didnt sing in English, but that was not a rule
I was taught for 15 years Russian in the school...

You hear i tried to do, but thats a same shit
Brautigam sitting behind the drummer kit

Didnt sing in English, but that was not a rule
I was taught for 15 years Russian in the school"

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.04.17. 19:29:15

Ja, há' most már én is tudom.

Egyébként kiválóan kommunikálok angolul. Meg úgy egyébiránt bármilyen nyelven. De ha nem _hozzám_ beszél valaki idegen nyelven, akkor komoly gondjaim vannak.

Én középiskolába' kaptam az első igazi nyelvi kiképzést, (angolból), akkoriban ez még nem volt túl elterjedt.

Első óra, senki nem tud egy mukkot se. Jelentés a tanárnak:
osztáylétszám, hiányzók, stb.; mire a tanár
- Only english!
- Tessék?
- Only english!
(Senki nem tudta, mit jelent.)
- Öööö, tehát az osztálylé...
- Only english!

Na így történt az, hogy három év alatt heti két óra angollal olyan szinten tanultunk meg kommunikálni, hogy így húsz év múltán sem esik nehezemre semmilyen szitut megoldani.

Egy hónappal azután, hogy elkeztünk angolt tanulni nekiálltam fordítani, emlékszem, az első két dal Depeche mode volt, (mi más)
a Blasphemous Rumours és a Stories of old. Egyik sem volt könnyű szöveg, emléxem pl a life support machine-on órákat gondolkodtam.

De ezzel a szöveggel meg nagyon jól lehetett csajozni:
I'll probably burn in hell
For saying this
But I'm really in heaven
Whenever we kiss


Mindez '86-ban.

www.lyricsfreak.com/d/depeche+mode/blasphemous+rumours_20039337.html

www.lyricsdir.com/depeche-mode-stories-of-old-lyrics.html

Gecc 2008.04.17. 19:44:06

Tulok

En altalanosban harmdiktol tanultam oroszt, fakultacion. A tev az volt, hogy nyolcadik ev vegere kozepfok. Aztan jott a rendszervaltas es a fakultaciot abbahagytak, atkerultunka szimpla oroszosokhoz, illetve hetediktol tanultunk a Project-bol. Na abbol minden temazarot a megoldas konyvbol toltam. A dolgozatok vegen mindig csak ez allt, 5 Excellent :-D
Szakkozepben az angolt olyan komolyan toltak, hogy nem gyoztem semmit sem tanulni. Egyszer odamentem az angol tanaromhoz, es egy Nirvana szovegbol arra voltam kivancsi, hogy mit jelent a libido, aszonta ne hozzam zavarba. :-D
Fosulin nem kerultem be az angolos csoportba, mert annyira siralmas lett a szintfelmerom, hogy valszen egy angol ujszulott is tobbet tolt volna a teszten, mint en. :-]

simonmondja... 2008.04.17. 19:53:57

Én meg sosem tanultam angolul, de lassan rámragad.
A legnagyobb gondom a piszok sok hasonló szóval van, de a jutúb kegyetlenül belémveri a helyesírást.
Általában reflexszerűen fordítok minden nyelvet, csak baromira pongyolán, úgyhogy a fele sem igaz.
A kínaival még kicsit nehezen birkózom.
De biztos a sok nyelvjárás miatt.

simonmondja... 2008.04.17. 19:57:33

Azt mondanám, nincsenek nyelvi korlátaim, csak türelmetlenség van.

Gecc 2008.04.17. 20:01:26

Simon

Tenyleg tanulsz kinajiul?

simonmondja... 2008.04.17. 20:04:59

Gecc.

Mint a szivacs. Csak nem találtam még jó zenéket.
De Sonorát találtam. Mit punnyadozzak?

www.youtube.com/watch?v=sswgxVzUg7o&feature=related

nonestvolentis 2008.04.17. 20:24:46

Gecc, meglett az elektrotechnika zh-m, és a házit is elfogadták. Mondjuk most jön a kellemetlenebb anyagrész az időben változó mágneses terekkel... :S

Gecc 2008.04.17. 20:56:17

Nonest

Gratula! :-D

simonmondja... 2008.04.17. 21:01:42

Itt meg, mintha rosszul látnék.
Ez errefele ittenség, nem a Magyar vándor c. film részlete?

www.youtube.com/watch?v=e-aSj5HeYRI&feature=related

Gecc 2008.04.17. 21:06:25

Huuu Simon!

En nagyon utalom Luuuu Begat... de a csajok a klippben ott vannak. :-D

Gecc 2008.04.17. 21:15:36

Te kinzol engem? :-D

simonmondja... 2008.04.17. 21:16:35

Olyankor neonszarvast küldök.

simonmondja... 2008.04.17. 21:36:58

Lehet, hogy mégsem LA a legjobb hely.

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.04.17. 21:49:21

Az előbbi Barcelona volt, ami sztem az egyik legjobb hely.

kötelező:
www.youtube.com/watch?v=oR4nPQYmW3I&feature=related

Welcome to paradise
Today it's raining
Welcome to paradise
Today It's raining
Welcome to paradise

In Zaire, Was no good place to be
Free world go crazy, it's an atrocity

In Congo, Still no good place to be
They killed Mibali, it's a calamity

Go Maasai go Maasai be mellow,
Go Maasai go Maasai be sharp

In Monrovia, this no good place to be
Weapon go crazy, it's an atrocity

In Palestina, too much hypocricy
This world go crazy, it's no fatality

Go Maasai go Maasai be mellow,
Go Maasai go Maasai be sharp

Today it's raining , in paradise
Today it's raining

In Baghdad, it's no democracy
That's just because, it's a US country

In Fallujah, too much calamity
This world go crazy, it's no fatality

Go Maasai go Maasai be mellow,
Go Maasai go Maasai be sharp

Today it's raining

In Jerusalem,
in Monrovia,
Guinea-Bissau,
today it's raining

Welcome to paradise,
Come to the fairy lies
Welcome to paradise
Today it's raining

Gecc 2008.04.17. 21:51:23

San Fransiscoval is megbekelnek...
Vagy New York egy fasza kis penthouse...

I'm singing in the rain
Just singing in the rain
What a glorious feelin'
I'm happy again
I'm laughing at clouds
So dark up above
The sun's in my heart
And I'm ready for love
Let the stormy clouds chase
Everyone from the place
Come on with the rain
I've a smile on my face
I walk down the lane
With a happy refrain
Just singin',
Singin' in the rain

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.04.17. 21:57:02

www.youtube.com/watch?v=I2v_XY-wsjs&feature=related

Sometimes I dream about reality
Sometimes I feel so gone
Sometimes I dream about a wild wild world
Sometimes I feel so lonesome

Hey Bobby Marley
Sing something good to me
This world go crazy
It's an emergency

Tonight I dream about fraternity
Tonight I say: one day!
One day my dreams will be reality
Like Bobby said to me

Hey Bobby Marley
Sing something good to me
This world go crazy
It's an emergency

Hey Bobby Marley
Sing something good to me
This world go crazy
It's an emergency...

Tonight I watch through my window
And I can't see no lights
Tonight I watch through my window
And I can't see no rights

Gecc 2008.04.17. 21:59:53

www.youtube.com/watch?v=mzgjiPBCsss

Na ezekert a csajokert az ordognek eladnam a lelkem... :-]

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.04.17. 22:06:30

Me gusta marihuana, me gustas tu.
Me gusta colombiana, me gustas tu.
Me gusta la montaa, me gustas tu.
Me gusta la noche, me gustas tu.

Gecc 2008.04.17. 22:07:23

Dobok mar egy sms-t a kocsma tulajnak, hogy merre jar ily keso este... :-]

simonmondja... 2008.04.17. 22:13:59

Boliviana clandestino.
Marie Huana illegal.

Gecc 2008.04.17. 22:19:22

www.youtube.com/watch?v=67n-D1NEH64

A norveg...
Es nem gyozok allandoan beszarni rajtuk. Ha kijonnenek a Szigetre, lehet megszegnem a magamnak tett fogadalmat es kimennek akar egy napra is, hogy megnezzem oket.

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.04.17. 22:24:37

Gecc, igen ez is jó!
De lesz a szigeten (most hallottam, Floginig molly is)
Az se rossz. Pont akkor játszanak majd a Melkwgben, amikor a Quimby is, csak másik teremben.
Hát, legalább majd őket is látom élőben.

www.youtube.com/watch?v=JePJNCrxpcY

Gecc 2008.04.17. 22:30:50

You and me baby aint nothin but mammals
So lets do it like they do on the discovery channel
Gettin horny now
:-D

www.youtube.com/watch?v=iTW8oUV8Aq0&feature=related

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.04.17. 22:39:52

:)
Akkor elárulo az egyik titkomat:

Bordély boogie.
Jelszó: Koncert után irány akupleráj!


A titok time code 2:20-nál kezdődik. Beloopolva, kettő órán keresztül halgattam egy poker verseny közben.
www.youtube.com/watch?v=bWvOkCLu9Z0

simonmondja... 2008.04.17. 22:40:17

Na, ez nem rossz

www.youtube.com/watch?v=7NW29q6C4Do&feature=related
, de aztán megnéztem a piros hullámvasutat, és az már nem esett jól, úgyhogy,..megyek, felmosom magam.

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.04.17. 22:41:26

Ja, ha szövegértési gondok lennének :)

Az egyik cica másik
a másik cicomázik
gombolyítja krampusz
lefele a gázsit
nyeli a meló
mert enni való
a szájában a pipámmal
mondja hogy helló
Vénusz dombja ázik
velem oboázik
egy dallal a nyelvén
a fülembe mászik
akkor lesz egy jó
rokkant rákkendró
ugyi bugyi bordély boogie
subidubi du ohohóh�
És ha jön egy másik
az is belemászik
a fülembe szerelembe
keveredve mindenkinek jó
Orfeusz ha fázik
parazsában párzik
az Isten nyilával
szívében halászik
egy lélek ha jó
egy lélekhajó
átviszi oda
ahol az élet csuda jó
És ha jön egy másik
az is belemászik
a fülembe szerelembe
keveredve mindenkinek jó
(A pénzt a lepkére baszó
nászából való
szívrabló hernyó
gyászára szaró
strici viszi ki a házból)

Gecc 2008.04.17. 22:46:26

Tulok

Na ez az a szam a Quimbitol, amit en is el tudnek hallgatni egesz reggelig, foleg azt a bizonyos szoveg nelkuli reszletet. De asszem kellene hozza egy kis csoki, hogy nagggyon durvan elvezzem! :-]

simonmondja... 2008.04.17. 22:47:34

Tulok. Ez nem rossz.
És asszem tényleg lemaradtam néha a szövegről.

Gecc 2008.04.17. 23:13:26

Nah, hat ugy nezem lehaltunk mara, ugyhogy nekem is furcsi, aztan alvas.

Joccakat!

Gecc 2008.04.18. 09:00:20

Hat ugynezem ma lehalva ebredtunk... Lapi uzente, hogy Pesten dolgozik, gondolom akkorhaza sem ment, de delutan elkezdi az uj posztot irni!

Amugy jo reggelit minden erre jaronak!

Paszternak 2008.04.18. 09:42:19

EMBER!!!!

Te 1968-ról beszélsz? Az év, midőn meglátám a nap világát...

Nagy év volt, ez fix.


És még valami:

"filmben már sokkal többet látni medveczky csöcseit, pláne, amikor géppisztolyozik a fedélzeten. :DDD ám az már másik évre esett, ezért nem rakhatom be."

Ma sem raknád be. :o)))

Ugye?

Üdv,

P.

simonmondja.... 2008.04.18. 11:13:12

Gecc.
Most nem tudom, sikerül-e, mert kicsit lerobbant a gép, de mutatok egy szólógitárost. Neve Shu Xin - első kocka.
Minden szólója tetszett, de ez volt kissé magyar.

www.youtube.com/watch?v=esfwiWJroQs&feature=related

Gecc 2008.04.18. 12:00:13

Simon

A gyerek tud... nem ketseges. Sajna nekem nem megy igy a gitarozas. En ha gyakorolnek sem menne igy soha.
De dobolni azt kurvara tudok. :-D
www.youtube.com/watch?v=FBJiSti_S5A

simonmondja.... 2008.04.18. 12:46:02

Nem semmi. Ügyes vagy Gecc.
De hogy bírtad azokat a villódzó lámpákat?
A dob nekem is jöhet. Mégha itt a városban kissé megosztó személyiség lennék tőle, akkor is.
Nem akarok örökké élni, végülis.

Gecc 2008.04.18. 13:11:16

Simon

A dobot atkuldom, de az oltozekem a varacskosdiszno fejjel marad. Az nem elado! :-D

lapi 2.1 2008.04.18. 17:39:50

hali! éljen a bkv strike!!! olyan volt a város, mint vasárnap este. reggel a 12. kerületből 20 perc alatt a kozma utcába értem, du szinre üres volt a hungária. ebből is látszik, hogy a magyarok pénteken már évtizedek óta nem melóznak. :DDDD

Gecc 2008.04.18. 18:02:15

Szeva Lapi!

Na vegre ittan a kocsmaros is.
En is olvastam, hogy milyen a sztrajk otthon, aszt csodalkoztam is, hogy milyen faszan megoldottak az emberek. Asszem reg nem latott alacsony szinten lesz a legszennyezes a mai napra Pesten. :-]
Papa is kinezett az ablakon reggel, aszonnya alig lezengenek az Ulloin, a multkor meg alltak mint a mankik. :-D

lapi 2.1 2008.04.18. 18:45:17

szeva gecc et! reggel 9 kor lejöttem az erzsébet hídról és 5 perc múlva a keletinél voltam. zöldhullám.

liidiiia 2008.04.18. 18:51:11

sziasztok :-)
hű, én milyen álmos vagyok, tennap jól eltöltöttem a napot-estet, aztán jól lemaradtam mindennel, és csak 3 órát aludtam, hajnalban azután be sem mertem nézni a kocsmába, mert akkor már minden perc számított az elkészüléshez...

liidiiia 2008.04.18. 19:00:12

én egyetértek a sztrájkkal, de mivel nincs kocsim, ilyenkor azért elég bonyolult, mert a barátnőimnek sincsen, de nekik legalább van jogsijuk, és akkor macerás kocsit szerezni, pláne ilyenkor, a máv meg szívózik, hogy utolsó percben jelenti be, hogy sztrájkol ő is, vagy mégse, vagy mégis... , viszont nagyon vasárnap dél volt télleg az utakon :-)

lapi 2.1 2008.04.18. 19:00:46

szia lidia! :D most északon vagy délen vagy? :D

Gecc 2008.04.18. 19:02:07

Lapi

Komolyan mondom, amit a hiradoban is toltak, olyan keves auto volt a varosban, hogy soha ilyen keveset nem lattam meg. De meg hetvegen sem. Max ejszaka... uberfasza lett volna egyet rallyzni! :-D

liidiiia 2008.04.18. 19:03:19

szia lapi :-) , hazamentem gyorsan kipróbálni a sztrájkot :-D , érdekes volt, ugyhogy otthonról 2.hazajöttem :-D és most megint északon

liidiiia 2008.04.18. 19:18:32

úgy voltam amúgy vele, hogy, ha nem sik kocsit szerezni, akkor kisétálok a városból a röptérre, úgyse nincsen csomagom, csak a hátitatyó, és városnézek akkor kicsit, de végül motorizálva jutottam ki.

liidiiia 2008.04.18. 19:21:24

lapi, csütörtökön volt németországi látogató?

liidiiia 2008.04.18. 19:26:12

július közepi vasárnap dél volt :-)

liidiiia 2008.04.18. 19:41:00

jaja, santana nagyon tud :-)

tijuanaáról jutott eszembe, ahogy visszaolvastam: www.youtube.com/watch?v=w3l9nPGXQzg&feature=related

liidiiia 2008.04.18. 19:49:23

lapi, eztet neked küldöm, a megzenésített vonnegut sunscreen :-)))

van több változata is, a b.nőm mondta, de nekem ez tetszett a legjobban:

www.youtube.com/watch?v=xfq_A8nXMsQ&feature=related

Baz Luhrmann - Everybody's Free (To Wear Sunscreen)

Gecc 2008.04.18. 20:09:22

Mar csak 3 nap es irany NYC! :-D

liidiiia 2008.04.18. 20:16:54

gecc, mit szerettél a legjobban NYban?

Gecc 2008.04.18. 20:23:50

Lidia

Maga az erzes volt felbecsulhetetlen, hogy ott allok a hatalmas epuletek toveben es mint egy elveszett ember (aki mellesleg felfogja hogy hol van es mit keres ott) azt mondja, neeeem, ilyen nincs, ez nem velem tortenik! Ez az erzes hianyzik nekem azota is. Es az a gyonyoru kilatas az Empire State Building tetejerol.

De asszem ezek a szavak eltorpulnek amellett, amit valojaban erzek, ha NY-rol van szo.

hölgyválasz · http://holgyi.freeblog.hu 2008.04.18. 20:25:00

Lapikám, de régen nem találkoztunk !:)))) Hol Te nem voltál, hol én.
Télleg örülök Neked, jó látni újra !:))))

Hová süllyedtünk, mi ?! :DDD

hölgyválasz · http://holgyi.freeblog.hu 2008.04.18. 20:25:44

Má aszittem, Gecckénk átvette itt a zuralmat !:))))
Bár szeressük őtet is nattyon !:DDD

Gecc 2008.04.18. 20:31:19

Lidia

Es hianyzik az igazi cheese cake, a NY-i hotdog, a komp Staten Island es Manhattan kozott, a Wall Streten a zaszlo, a sok NY-i rendor, a metro, a csovesek a metroaluljaroban, a Central Park, a magyar bolt a nemtom en hanyadik utca es a nemtom hanyadik sugarut sarkan (asszem a sarkon volt, kolbaszt vettunk ott mert magyaros kajakat keszitettem ocsemeknek), az osszes keresztutca, az osszes sugarut... szal hianyzik NY, mert eletem legszebb napjait toltottem ott es masutt amerikaban. :-]

hölgyválasz · http://holgyi.freeblog.hu 2008.04.18. 20:34:33

Pusza Lídiám, Gecckém !
Lapi ?
Ez a jóembör már megint eltünt a bal-fenéken, vagy mi van ?:)
Én meg itt ájvenhóztam, örvendeztem Nekijje !

Gecc 2008.04.18. 20:37:24

Holgyi

Meg toltam neked egy kommentet TWA-n.
Lapi ossze-vissza somfordal. Mostanaban tenyleg en tartom a kocsma uzleti reszet. Bar itt mindenki ingyen fogyaszt. :-D

liidiiia 2008.04.18. 20:42:40

szija hölgyi :-)))))))))

hölgyválasz · http://holgyi.freeblog.hu 2008.04.18. 20:47:12

Olvastalak Geccem odaát, és köszönöm :D
Az ingyér pia nagyon jólesik, képzeld, én ilyet soha nem szoktam, / csak sátoros ünnepeken iszom keveskéket / de úgy lefáradtam ma, hogy a Kedvesem ajánlására vettem magamnak egy Stella Artoist, a francba, qrva drága vótt, majd' 300 HUF, hát ér ez nekem annyit ?:)
Szóval csak dobd ide a sört, ide a sört, ide a sört, ingyér !:D

liidiiia 2008.04.18. 20:51:16

gecc, ha eszedbe jut egy kép is, szívesen olvasom :-)
ha nekem egyet kellene mondanom, és most nincs is többre enrdzsim, pedig tökre szeretném, ha nem rogyadoznék az álmosságtól, szal akkor nekem most az jut eszembe, érdekes módon, hogy olyan jó volt papucsban azokon a nagy utcákon csoszogni, olyan kényelmes volt :-) , az idő egyszerre gyorsult fel és lassult le :-) , valahogy olyan szabadnak éreztem magam, hogy pizsamában is nyugodtan leugrottam volna a boltba, és természetes lett volna :-) , bár én csak 3 napot valék ott, de az első pillanattól kezdve otthon éreztem magam (amit viszont amerikára magára nem mondhatok el)

Gecc 2008.04.18. 20:52:54

Holgyi

Megtalalod a neked megfelelot a hutoben, vegyed, igyad. :-D

Hat amiota nem a haverokkal lakom biza nalam sem megy mar a sorozgetes. Ugyhogy manapsag vigyaznom is kell, mert mar a keves is tul sok. De most kezdek akklimatizalodni... mult heten legenybucsu... ezen a heten vegig esti sorozgetes magamban... holnap lagzi... de jovohetre abbahagyom. :-D

lapi 2.1 2008.04.18. 20:57:54

szia hölgyi! :DDDD

sokat melóztam, keveset kerestem a héten, de lesz ez még fordítva is! :D

most meg vacsora, család, csak be-beugrok.

Gecc 2008.04.18. 20:58:07

Lidia
"gecc, ha eszedbe jut egy kép is, szívesen olvasom :-)"

Ezt hogy erted?

lapi 2.1 2008.04.18. 21:08:45

nyc, én sohasem jártam ott

www.youtube.com/watch?v=0o6QKpNK9Cc&feature=related

de szivesen születnék egyszer oda.

Gecc 2008.04.18. 21:11:58

Lapi

Az a lany aki 0:59-nel atfut, meg elnek is vele NY-ban. :-]

hölgyválasz · http://holgyi.freeblog.hu 2008.04.18. 21:12:00

No de Lapikám, sok melóval, keveset ?
Csak nem lettél közalkalmazott, időközben ?:D
Jó étvágyat egyébként :)

Gecc 2008.04.18. 21:16:41

Na en most lelepek egy kis idore... Majd jovok! :-]

lapi 2.1 2008.04.18. 21:16:42

van ilyen, hölgyi. ma a budakörnyékin 13.30-ra tűztek ki egy tárgyalást és fél négyig tartott. ráadásul rosszul írtam be a noteszembe és 12.30-ra mentem. viszont előtte az egész délelőtött a gyűjtőben töltöttem.

lapi 2.1 2008.04.18. 21:22:22

gecc et, kimoderáltál? válaszoltam hölgyinek, de nem ment át. pedig csak azt írtam, hogy a pestkörnyékin 13.30-as tárgyalásra mentem, előtte viszont az egész délelőttött a gyüjtőben töltöttem. mindegy, elég húzos hét lesz a következő. a jövő héten lezárják a nyomozást az egyik közérdeklődésre tartó ügyben. na arra télleg kiváncsi leszek. :D

lapi 2.1 2008.04.18. 21:23:12

na bakker, most meg visszamoderáltál??? :DDD vagy a blogmotor van kurva nagy késében.

lapi 2.1 2008.04.18. 21:26:16

kösz, hölgyi. rohadt éhes voltam, de ez is csak adócsalás. nejem is ügyvéd (bár nem büntetőzik) és kapott valakitől kétféle kolbászt, meg egy rokonunktól egyenesen mangalica-kolbászt. na ezeket ettem újhagymával. és friss magoskiflivel, mert én a látványpékségek áldozata vagyok. :D

simonmondja.... 2008.04.18. 21:30:32

A Gershwin nem csak Woodynál jön be. A gyerekkori operabérletem után a legjobban a Porgy és Bess-t szerettem meg.

www.youtube.com/watch?v=gZV5kSEl-aw&feature=related

liidiiia 2008.04.18. 21:30:52

gecc, csak úgy értettem a képet, hogy valami, amit láttál, vagy egy emlékkép, szal semmi komoly :-)


sör, kolbász, hagyma váljék ki-ki egészségére :-)

6.Lenin 2008.04.18. 22:07:39

Na még egy fröccsöt,oszt már itt se vagyok.
lapi!a bor lehetne jobb is,a szóda még úgy ahogy,de a vinkó,na jó ,elmegy.

Jó éjt nektek!
www.youtube.com/watch?v=HcH-jmmaY7Q&feature=related

liidiiia 2008.04.18. 22:12:30

jóéjt :-)
jó vala a thrill is gone, kicsit ez jutott eszembe róla:
persze csak távoli szubjektív asszociáció, csak a fílingre...
kalyi jag: www.youtube.com/watch?v=qqeNxdyp5CE&feature=related

Gecc 2008.04.18. 22:41:56

Na visszajottem, de csak elkoszonni. Holnap reggel koran kelek, es vasarnap reggelig megint nem jutok agyba, szal ki kellene pihennem magam jo elore... asszem nem fog menni. :-D

Kedves testvereim az Urban, jo ejt! :-]

liidiiia 2008.04.18. 22:55:00

szia, jóéjt :-)
én is várom az unikornist :-)

liidiiia 2008.04.18. 23:03:18

én is a rem szakaszok felé tendálok,
jóccakát mindenkinek, szép álmokat :-)

liidiiia 2008.04.18. 23:22:51

a 600. hsz pedig reggel korán érkezőknek szól (és mindenkinek, aki alvás után felébredéssel kezdi a napot!!!) :

tessenek a napot egészségesen kezdeni!!!!!!
:-DDDD
aki kolbászt vacsizott, sört ivott, arra ez hatványozottan vonatkozik!!!!!
arra, aki nem, meg méghatványozottabban :-DDD
www.youtube.com/watch?v=p67Tp0q7p6w

sziget 2007 reggeli torna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-D

liidiiia 2008.04.19. 00:45:18

szép álmokat :-)
a Beyond The Minds Eye W/Jan Hammer 5 nagyon érdekes (ja, azokon a birkákon, x nappal ezelőtt én tök jókat kacarásztam :-DDD )
ebben a mind's eye-ban 00.43-nál és a 02.04-nél megjelenő Magritte kép a szemmel nekem az egyik kedvencem :-) , de ez az egész animáció nagyon jó :-) , na megyek a pillangóimhoz :-)

lapi 2.1 2008.04.19. 07:18:02

jó reggelt milky way!

kénytelen vagyok nagyobb dimenziókban elmélkedni, mióta tudom, hogy ausztrália is figyeli a blogot. és ennek az értékéből az sem von le sokat, hogy eddig mindössze egyetlen alkalommal nézett be valaki a kenguruk földjéről (good afternoon sidney) és akkor is mindössze 3 mp-et töltött az oldalon.

ugyanakkor már fletó is leírta, hogy szükség lenne kis szembenézésre, tehát nem tagadhatom, hogy zuhan a kommentszám, eljött az új post megírásának ideje.

nyoméás alá helyeztem tehát magam, viszont fogalmam sincs miről deliráljak 1-et.

talán ettől megjön az inspiráció, bár a dalt nem különösen szerettem anno.

www.youtube.com/watch?v=UdaHCLlBkWU

hát ez nem egy optimista clip.

nekem viszont jó kedvem van. ezt a kibaszást!!! mondanám, ha szűk baráti körben lennék. :DDD

az egész alkotói válságért pedig lenin et-at hibáztatom, aki bedobta az este b.b. king-et. és amit most reggel nézegetek vissza.

a rolling stone magazin 2003-ban közzétette minden idők legjobb bitárosainak ranglistáját. ez természetesen a szerkesztőség véleményét tükrözi, de a magazin nem szar izléséről vált méltán hiressé. olyan munkatársakkal mint maga hunter thomson.

idecopyzom:

1) Jimi Hendrix (1942-1970)
2) Duane Allman – The Allman Brothers Band (1946-1971)
3) B. B. King (1925-)
4) Eric Clapton (1945-)
5) Robert Johnson (1911-1938)
6) Chuck Berry (1926-)
7) Stevie Ray Vaughan (1954-1990)
8) Ry Cooder (1947-)
9) Jimmy Page – Led Zeppelin (1944-)
10) Keith Richards – The Rolling Stones (1943-)

nem hiszem, hogy lenin ismerte volna a magazin listáját, de kurvára beleérzett, ha összehozta itten a dagadt királlyal a lassúkezűt meg olyan jelentéktelen háttérzenészekkel, mint jeff back vagy phil collins. következtetés, hogy az öreg egy igen nagy rocker lehet a lelke mélyén. :DDD na jó egy igazi blues brother. :D

kösz, stalien. ezt az andreas vollenweider-t nem ismertem. utánanéztem, s látszik mekkora bunkó vagyok.

passzio.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=12295

lapi 2.1 2008.04.19. 07:25:16

és még ilyen komment van a you tube-on hozzá:

"I bet some weed was burned that day"

lapi 2.1 2008.04.19. 07:33:25

már csak az 5. helyezettet nem ismerem, de nicsak, pont a crossroad-ot játszotta a múlt századelőn. amiről meg mindenkinek a cream ugrik be, s máris eric claptonnál vagyunk. nocsak....

www.youtube.com/watch?v=Yd60nI4sa9A

simonmondja... 2008.04.19. 07:36:43

Húú, Lapi. Nézed a TGM-et a Verebessel?
Ahogy ezek egymással birkóznak...

lapi 2.1 2008.04.19. 07:51:09

a második felétől nézem. gazsi szépen temette el az szdsz-t. ez persze felhoz egy csomó személyes emléket, de még ez sem bírja elkúrni a jókedvemet. :DDD

pedig szerintem is annak az szdsz-nek vége van, mint a botnak.

Gecc 2008.04.19. 07:52:29

Jo reggelit!

Hat ujabb napra ebredtunk es mara sem lett vilagvege! :-D

lapi 2.1 2008.04.19. 07:55:18

végül is mia fontosabb hétvégén, az szdsz, vagy ez itt:

(kérném ezúttal ne a zenére, inkább a clip eszmei mondanivalójára fókuszáljunk. föleg vizuálisan. :DDD

lapi 2.1 2008.04.19. 07:56:32

www.youtube.com/watch?v=VWXafDZn0CQ

elfelejtettem belinkelni az előbb, pont jó lesz neked is gecc et!!!!!!

Gecc 2008.04.19. 08:01:41

Lapi

El tudnam kepzelni az eletem 4 ilyen csini titkarnovel... :-D
A reggelem mar csak azert is jol kezdodott, mert a levelezomben azonnal egy lanyrol volt kepsorozat egesz ruhas mivoltatol ruhatlan valojaig. Nyami-nyami! :-D

lapi 2.1 2008.04.19. 08:13:35

gecc, a multheti legénybúcsut követi a lagzi? ezen a hétvégén hol mulatsz? :DDDD

csak nehogy úgy járjál, mint egy nagyon jó barátom, isten nyugosztalja.

(most direkt úgy mondom el, mintha vele történt volna. na de télleg vele történt!!!)

valahogy így mesélte utóbb:

"a nyáron voltam egy sátoros lagziban. voltunk vagy 300-an, alig ismertem valakit, még 10 előtt hát felszedtem egy jó kiscsajt, aki a menyasszony huga volt. éjjel 3 körül kivittem az udvarra egy nagy buxusbokor mőgé.leterítettem a zakómat a fűre és úgy a közepefelé jártunk az aktusnak (na jó ezt nem pont ezekkel a szavakkal mondta), amikor keresni kezdték a lányt. az anyja pont a sövény másik oldalán sétált el kiabálva a csaj nevét.

azt mondta, a pillanat tört része alatt kiment belőle az erő, amúgy is már be volt rugva kissé. nem is értette, hogy nem vette észre a mama, amikor valósággal világíthatott a csupasz segge a holdfényben. és a sövény egyáltalán nem volt olyan magas. :DDD

Gecc 2008.04.19. 08:19:45

Lapi!

LOL :-D
En is hallottam mar 1-2 igen pikans tortenetet lagzikrol, kezdve talan avval, hogy a menyasszony (illetve akkor mar asszony) a pincerrel csalta meg a friss ferjet hatol a konyhaban egy hatalmas uston. :-D

Amugy megint Tatara megyek. Ott lesz az eskuvo, aztan koccolunk at valahova egy faluba, ahol meg a lagzi lesz. Hat asszem kemeny estenek nezek elebe! Megintcsak... :-D

lapi 2.1 2008.04.19. 08:21:34

"A reggelem mar csak azert is jol kezdodott, mert a levelezomben azonnal egy lanyrol volt kepsorozat egesz ruhas mivoltatol ruhatlan valojaig. "

ennek öszintén örülök, gecc brother! a kérdés csak az, hogy maga a lány küldte neked, vagy valami "nap csaja" motor cucc?

ha meg az előbbi, akkor mit szól hozzá a csajod? :DDDDD

lapi 2.1 2008.04.19. 08:23:43

nem erre mondják: "neked csak megszületni volt nehéz?" :DDD

simonmondja... 2008.04.19. 08:25:36

Lapi.
Én ott kapcsoltam be az egyest, hogy Gazsi megnézte minden parlamenti politikus nacionáléját, és a maszopban csak 5 olyat talált, aki nem volt szoci az átkosban, a többi párt is nyakig merült a korabeli funkcikba, viszont a szadesznek a mai napig nincs ilyen képviselője, és ez számára minőségi különbség.
Verebes pedig úgy szuszogott, és kérdezgetett bele, hogy a Gazsi majdnek gutaütést kapott tőle.
Asszem, te mesélted, hogy milyen lehengerlő a társalgási stílusa, hát ez Verebes ellen kabaré volt.
Hacsek és Sajó.

Gecc 2008.04.19. 08:30:44

Lapi

Na latod most megfogtad a lenyeget... Asszem ha a lanytol jott volna, annak orulnek a legjobban. De ilyen szerencses emberek nem nagyon akadnak...
Nap csaja motor nalam szamitasba sem johet. Igy is eleg jon mindenfelol, sot... neha ha ugy gondolom en is felpattanok ide-oda a neten. Tudod, window shopping! :-D

Ezt speciel egy volt munkatarsam kutte. Aldja az Isten a nevet jo szandekaert. :-D


Na en nekikezdek keszulodni, mert 10-kor kocc. Azert addig neha idenezek.
Holnap uj posztot kezdek, mely visszaemlekezesek kereteben kisebb leiras lesz a mult evi USA kirandulasomrol.

lapi 2.1 2008.04.19. 09:02:05

szóval új postot kezdesz holnap??? bakker, kezd megbomlani a bolsevik egység. itt nagyon komoly konkurenciát szimatolok!!! még nem vonom meg tőled az adminjogokat, de látom a történelmi párhuzamot. a kérdés már csak annyi lesz, kettőnk közül melyikünk lesz a trockij, azaz ki utazik legközelebb mexikóba??? :DDD

simonmondja... 2008.04.19. 09:14:30

Gecc.
Kiküldött tudósítóként, készíthetnél utibeszámolót képekkel, videjóval.
A beléptetést szabad filmezni?

Gecc 2008.04.19. 09:35:14

Lapi, Simon

Nagyon le vagyok maradva magamtol hatrafele, szal csak roviden es be is fejezem mara...

Lapi

Konkurencia nyet! Szo sincs rola. Valojaban Isten bocsassa meg, de asszem szinte csak sajat megnyugtatasomra keszitem az USA-s posztokat majd, hogy megint a multba revedhessek, es depresszios lehessek.

Simon

Kepek lesznek. Lesz mibol valogatni, mivel vagy 400 kepet toltam el, amikor kint voltam.


Nah... kedves testvereim az Urban. Holnap veletek ugyanitt. Kaja, pakolas, aszt kocc.

Udv!

liidiiia 2008.04.19. 13:54:05

sziasztok :-) , csak beköszönök, aztán megyünk el

lapi, jó post írást!!!! :-)))))))))))

Preskin 2008.04.19. 14:05:16

Kedves.lapi

Nem kell ám mindíg a jejeje :-)
www.myspace.com/keithchristmasmusic
Ő sem mai gyerek,nem is világsztár,de azért
ott van a szeren. Az már csak hab a tortán,
hogy delej nélkül ad elő
Ui.:Engem is ért itt pozitív meglepetés a zenei
ajánlások kapcsán és ez így jó (szvsz)
S egy(?) szarvashiba ( hacsi?)a spillerek
felsorolásánál:
www.youtube.com/watch?v=rOVWqhGXVNA
Üdv

liidiiia 2008.04.19. 18:24:27

még mindig csak a gyrs beköszönő üzemmódban, épp megyek megnézni a rolling stones filmet, amiről egyelőre semmit nem hallottam, de remélem jó lesz, szal csak üdvök :-)

6.Lenin 2008.04.19. 18:28:08

Sajnos néhány fröccs után előjön .....
a legvégén azért felcsillan valami jó is..
/www.youtube.com/watch?v=tgiTvvcP1GY&feature=related

6.Lenin 2008.04.19. 22:44:19

Egymagamban egy kortárs barétval

www.youtube.com/watch?v=Ba0tX6BagYU

Senki se szomjas?
Nyitok egy blues kocsmát/magamnak/
Na gyerün Daddy a Big

Preskin 2008.04.19. 22:44:41

A TWÁ-n megy a cigó,bibsi
fekvőnyóccasos,nézzünk hát
egy" feketeseggű" fehérembert:
www.youtube.com/watch?v=M7PH1i1KRHM&feature=related

sziligan 2008.04.19. 23:09:48

Kicsit eltávolodtunk 1968-tól!

Idézzünk emlékeket.
Nekem nagyon mozgalmas nyaram volt 1968-ban.
Akkor ültem először repülőn, Woltersdorfba (Kelet-Berlini üdülőhely) utaztam, szövetkezeti dolgozók gyermekeként csereüdülésre. Azért Postdamban a kerekasztal nem érdekelt annyira, mint az Egyiptomi múzeum Berlinben, de akkor még az is magas volt nekem egy kicsit.
Sikerült a nyáron még egy kéthetes kirándulást tenni az akkori Jugoszláviában családom férfi tagjaival. Ez tiszta nyugatnak számított akkortájt. A mai viszonyokra átszámítva nekem ez egy földkörüli útnak tűnt. Nagybátyám külügyi szolgálatból (Moszkvából!!!) hozott haza – nem kevés kaland árán – egy Ford Taunus 17m-et, keréken. Ez kb. UFO-nak számított akkor a hazai autóparkhoz képest. Apám adott egy térképet, és kiszámoltatta velem a kilométereket az útvonalon kb. ennyi hasznomat vették. Egyszer csak beültünk a csodaautóba és baromi unalmasan több napig mentünk egyfolytában. Vidéki kisváros - Budapest - Belgrád - Szarajevó - Mostar -Dubrovnik (egy hét fürdőzés) - Opatia - Postojna - Zágráb - Budapest - haza.
Azért volt néhány nagyon érdekes momentum, például számoltam az útmenti autóroncsokat. Már nem emlékszem pontosan, de több száz volt már, amikor reményt vesztve abbahagytam a számolást.
Voltak még emlékezetes akciók: amikor a Neretva-völgyében leszakadt a ferrodol (vagy mi) a fékpofáról (megszereltük a helyszínen, hozott anyagból), vagy amikor a térképen jelölt út elfogyott, és néhány tíz kilométert kavicságyon, meg göröngyökön tettünk meg a kies Dinári-hegységben. Hát még, amikor egy félnapi várakozás után közölték, hogy majd holnap ismét kinyit a Postojnai cseppkőbarlang, és akkor majd mi is bemehetünk... na az volt még 12 évesen nagy kaland.
Nagy év volt nekem, nagy Csehszlovákiának, nagy az új gazdasági mechanizmusnak...

liidiiia 2008.04.19. 23:35:03

lenin, jaj, a Mahalia Jackson vs. "Troubles Of The World"-öt nem bírtam végignézni, annyira szomorú, h valóság az a rengeteg iszonyú kép, én ilyenkor vagy elkezdem azt érezni, hogy elájulok, vagy ha tudatomnál vagyok, akkor mondom az ave mariát…, na van, akik énekelni is tuggyák: ave maria bono-pavarotti www.youtube.com/watch?v=v2-XIauB37U&feature=related
a hi daddy is milyen jó, nem ismertem, eddig :-)


stalien, az a tennapi a Beyond The Minds Eye video azóta megy a kútfőmben, örök hála :-) , eztet az
Eric Burdont meg még soha nem is hallottam, őtet se, és milyen jó ez is, így vidámabban pszichedelikus, mint pl a doors: doors light my fire www.youtube.com/watch?v=M_yWyBjDEaU


sziligan, én is 12 évesen jártam berlinben (de nem 68-ban), és nekem a pergamon múzeum volt egy akkora élmény, soha nem fogom elfelejteni, hogy kinyitottam egy egyszerű ajtót, a fene gondolta, hogy egy bazi nagy teremre nyílik rá (arra nem emlékszem, hogy közvetlenül, vagy egy folyósói is vala-e), nade mögötte ott volt az a hatalmas terem benne az a fehér ógör templom a maga romos teljességében, leesett az állam, annyira meglepődtem, gyönyörű vala, alig bírtak elhurcolni előle :-)


lapi, te most biztos írsz nagyban :-) (remélem!!!!!! :-DDD ), a rolling stones film egy koncertfilm volt, jó volt, 10/7 nekem, és a keith richard, amellett, hogy egy inglis vanek úr, annyira jól jáccik, un bloc :-) (mondjuk nekem a jagger nem szimpi valahogy, de ettől még szuper előadó persze)


na jóccakát, próbálom a heti alváshiányomat pótolni :-) , szép álmokat :-)

liidiiia 2008.04.19. 23:37:10

ui.
+ 1 s betű, ha valaki észreveszi, mer az lemaradt :-D
jóccakát :-)

lapi 2.1 2008.04.20. 02:27:43

megcsináltam az új post-ot. egyben a régit el is kúrtam. :DDDD
süti beállítások módosítása