Bookmark This Site

COMING - ÚT

"Ingrid Sjöstrand svéd költő Néha csontvázakról álmodok c. gyerekversében az anya megpróbálja megvigasztalni a gyereket, hogy "csak álom volt". Mire a gyerek: "Mintha sokat segítene, / hogy a szörnyűség itt belül van / és nem ott kívül." Ha a természet működésének fegyvertárában (sok más között) valóban megtalálható a káosz is, akkor nem csoda, hogy a káoszelmélet jelenségeibe lépten-nyomon beleütközünk - akár a külső természeti világban, akár saját belső világunkban. " Mérő László

Friss topikok

  • Gecc: Torrente is ezt a szarhazi Barcat szerette, nemde? Ehhh... hajra MU! (2011.05.28. 21:58) A vizsgálat lezárult, felejtse el!
  • Gecc: @hölgyválasz: Szia Holgyi! Mindenki megoregedett vagy nemtom, de az biztos. :-D (2011.01.31. 22:24) szöveg nélkül
  • jaegtoer: @lapi: Szia Lapi! Csak most látom hogy az szdf-fel kokettálsz. Az lmp már nagyon más? Üdv. (2010.02.02. 07:42) Elkúrtátok...
  • lapi 2.1: nem vagyok benne biztos, hogy vajon akad-e még bárki, aki olvassa a blogomat. mindenesetre csinált... (2009.10.28. 18:43) agycétén
  • lapi 2.1: bár gyurcsány iránti elkötelezettségünk továbbra is szilárd, mint a márvány, de a peresztrojka nev... (2009.06.05. 10:35) szezonzáró

hát én is meghúztam a ravaszt...

2009.04.22. 17:47 lapi 2.1

193 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lapi.blog.hu/api/trackback/id/tr211080416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Non est volentis · http://nonest.blog.hu/ 2009.05.02. 12:32:32

Jobbulást!

Én is küldök egy gyógydalt, bár más értelemben... :DD

www.youtube.com/watch?v=Zk69e1Vcmvg

"Stand up all victims of oppression" :DD

jenőke 2009.05.02. 23:49:54

Lapi!
Kezdek aggódni)

liidiiia. 2009.05.04. 08:52:50

szia lapi, pihizz sokat és gyógyulj meg gyorsan!

rokica · http://rokica.blog.hu/ 2009.05.04. 12:06:29

Kedves sztrovacsek barátom, aki lapi!
Nem szokásod Neked a köldökzsinórtot eleriszteni, ha a nyavalya bánt is!
Kérlek, ha bármiben segíteni tudok, akkor hívj fel! Ha meg nem hiszed, hogy tudok, akkor is, mer’ lehet, hogy mégis.
Egyébként meg széjjelrág a zaggódás engemet is, meg az állandó jellegű tettestársamat is.
Eccóval, ne izéjjé mán, öreg, mer' magam esek bele!

Non est volentis · http://nonest.blog.hu/ 2009.05.04. 12:49:07

Tényleg ijesztő, hogy már több mint egy hete nem járt erre a kocsmáros... :SSS

whipy 2009.05.04. 14:57:34

sziasztok.
mondtam, hogy lapi jonni fog, es ez igy is lesz!!
ne aggodjatok, minden rendben van.
amugymeg ezt nezzetek:
picasaweb.google.hu/laczkovicsphoto/KecskemetCoursingEdzes20090503#5331849738649946642
a csalad buszkesege (a kepet nem mi keszitettuk, hanem egy kedves whippetes srac)

rokica · http://rokica.blog.hu/ 2009.05.04. 15:10:47

@whipy:
Jesszuskám! Megszületett a magyar kenguru!

whipy 2009.05.04. 15:51:22

azt nem tudjatok veletlenul, hogy ha ebben a blog.hu rendszerben kapok privat uzenetet azt hogy tudom megnezni?

rokica · http://rokica.blog.hu/ 2009.05.04. 16:29:25

@whipy:
Amennyiben üzenetet küld valaki, az arra a postafiókra érkezik, amin regisztráltál. Szóval, Lapiéra.

rokica · http://rokica.blog.hu/ 2009.05.04. 16:34:01

@whipy:
Illetve, ha Nálad kattintanak az üzenetküldés gombra, akkor arra a címre megy, amin Te regisztráltál.
Ezt persze a feladó (küldő) nem látja, csak akkor derül ki, ha onnan válaszolsz és nem ugyanilyen kattintós szisztémával teszed

Küldtem Neked egyet próbából.
De magadnak is küldhetsz, hogy lásd.

jenőke 2009.05.05. 06:23:57

Ez nem megy nekem. Csak a TWA-ra vonatkozó Új Péter (vagyis egy régi) cikkre akartam felhívni a figyelmet, mint ahogy most is.
Így sikerült.
Szerintem érdemes megkeresni az alábbiak szerint:

2006. január 19., csütörtök 16:09
még nincsenek kommentek
Uj Peti megint nagyon megmondta. Persze Nyilván a TótaW-t elkaszáló múltheti ítéleten húzta fel magát, persze tök jogosan. Attól elegáns az egész, hogy a konkrét esetről pont nem ír, így is találni elég más példát.
will
Főoldalra ajánlom !

2006. január 19., csütörtök 13:06
még nincsenek kommentek


Nemdundi és anyukám titkos összeesküvése következtében nekem mostanában új szemüveget kellene csináltatnom. Bár az előzővel nekem nincsen semmi bajom, azt elismerem, hogy a lencséje már igencsak karcos. A kerete viszont bizalomgerjesztő fém, vékony, mégis mokány, kicsit ovális, bár rajtam kívül senkinek sem tetszik. Amúgy munkám során gyakran találkozom emberekkel, és fontos a friss lehelet hétköznap nem igazán hordom, kontaktlencsés vagyok. Ezt a szemüvegemet még úgy szereztem, hogy régebben a Szemklinikánál laktam, és a házunkban boltot bérelt egy optikus, akivel összecimbiztem, és soron kívül bejuttatott a klinikára vizsgálatra, viszonylag olcsóért választottam nála keretet, és egy hét alatt megcsinálta, fasza lencsével, polárszűrű, párataszító, karcolásgátló, mittomén.

Most azonban úgy néz ki, hogy nem úszom meg a procedúrát, amivel új szemüveg csináltatása jár. Sajnos gyerekkorom óta van bennem egy erős kétely a szemész-szakmával szemben, szerintem ehhez a végfelhasználói szinten dolgozók többnyire egyáltalán nem értenek. Általában a vizsgálatok során mindig rajtakapom a kiszolgáló "doktornőt", hogy igazából lövése nincsen az egész látási folyamat fizikájáról, szolgalelkűen pakolják a szemünk elé az egyre nagyobb lencsét, de hogy hol a fókusz, mennyire van stresszben a szem, és egyáltalán mire fogja az ember többnyire használni a szemét (otthonülő típus, vagy rögbijátékos?), arra sosem figyel senki. Általában is 70-es évek fíling van, és ezen a csodaszalonok megjelenése sem sokat változtatott. És egyszer vissza kellett vinnem kiskoromban egy szemüveget, mert felcserélték benne a lencsét.

Smucig lelkivilágom nehezen emészti meg, hogy egy kis darab drót, vagy műanyag többtízezer forintba kell, hogy kerüljön. A kontaktlencse esetében még csak-csak elnézem, hogy drága, mert amögött azért elég komoly és költséges technológiák és kutatások lehetnek, bár ott is átbaszás, hogy a lemosófolyadék Chivas Regal árban van... De hogy egy kurva keret miért kerül 50 rugóba, azt sosem fogom megérteni. Illetve kerüljön annyiba, vegyék meg a márkabuzik, de azért lehetne emellett pár normális árfekvésű is. (Persze a párezres, SZTK-keretnek is csúfolt, '60-as évekből ittfelejtődött borostyán-áttetszésű párttitkár szemüvegkereteket nem tekintem a komolyanvehető kínálatnak). Tegyük fel, hogy mégis elfogadom, hogy egy keret ára 5jegyű, ha ez mondjuk esetleg valamilyen szinten visszajön a szolgáltatásban, és leárazás idején mondjuk még be is vállalható. De sajnos még így sem.

Tegnap újabb élménnyel erősödött amúgy is siralmas véleményem az egész bizniszről. Benéztünk egy Vision Expressbe egy nagybevásárlóközpontban, mert éppen leárazás van, és így talán emberi léptékkel is felfoghatóvá válik egy keret ára. Falon körbekörbe ezer keret. Megnéznék egyet, felrakom, de képtelenség normálisan felpróbálni, mert a szárán rohadt nagy lopásgátló csüng. Ráadásul, hogy még izgibb legyen, hova ragasztják a leárazásra felhívó százalékjelet? A lencse közepére. Bravo. Még csak nem is képesek emberi körülményeket biztosítani a termék megvásárlásához, áll ott az ember, mint a leragasztott szemű óvodás, és annak ellenére a képzeletére kell hagyatkoznia, hogy ott van kézzelfoghatóan a termék.

Nemdundi meg persze próbál vigasztalni, segíteni, válogatni, de a hangulatom már tropa, vásárlási kedv rég elszállt. Valamilyen furcsa trend miatt nincsen normális keret. Ami neki tetszik, az szerintem sérülékeny, túlmarketingelt vacak, ráadásul a most divatos keretek a 70-es évek CIA ügynökeit idézik, már csak egy durva sötét öltöny, könyökvédő, és egy szirénás Buick hiányzik az összhatáshoz. Pánikba esve keresgélünk, de ami meg nekem tetszik valahogy szerintem még elfogadható, az szerinte űrgagyi, vagy kispolgári, vagy csak simán előnytelen.

will
Főoldalra ajánlom !

2006. január 19., csütörtök 12:31
még nincsenek kommentek

Van az a reklám, amiben felsorolják, hogy ki milyen indokkal vesz Ignist és Swiftet. Na ott pontosan ez hangzik el:

"Géza, háziasszony..."
will
Főoldalra ajánlom !

2006. január 9., hétfő 20:34
még nincsenek kommentek

Minden részvétem a Dakar balesetben elhunyt versenyzők hozzátartozóinak, de azért halkan megjegyzem: a sivatagba nem a motor meg az autó való, (még csak nem is a bicikli) hanem a teve. Ez sajnos ilyen egyszerű.

És most kultura. Hétvégén Nemdundival szántunk némi időt kikapcsolódásra. Sajnos kollektív félrevezetés áldozatai lettünk, ugyanis a "Magánügy?" című, egy tepsivel (wokkal?) védekező nővel hirdetett kiállítás a legkevésbé sem a családon belüli erőszakról szólt. Ahogy az Indexet meg lehet feddni azért, mert minden cikkcímbe beleszövi a "Görög", illetve a "Zita" szavakat a látogatottság növelése érdekében, hasonló okból jár fekete pont a Műcsarnoknak is. Ugyanis ha bevállalják, hogy ez a kiállítás közepesen ismeretlen hazai próbálkozók, legjobb szándékkal is csak elgondolkodtatónak minősíthető alkotásait mutatja be, akkor negyedennyien sem tévednek be, keresve a félholtra vert és utána művészien ábrázolt áldozati nejeket és papucsférjeket. A bemutatott performanszok java valójában akkora alibi, hogy liberális esztéta legyen a talpán aki nem változik menten Pilhál Györggyé a művek láttán. A zseníliás babzsákfotelektől a nagyfarkú gyerekrajzokig.

Ellenben a tér túloldalán két egészen emlékezetes próbálkozást találtunk. A Tiziano című kiállításon ugyan a kiállított képek közül csak kettő (!) Tiziano-é, a kísérőszövegek mégis annyira infromatívak, és érdekesek, mitöbb a milliő is annyira hangulatos, hogy ez megmenti az egészet, és jó érzéssel távozik a látogató. A fél emelettel feljebb lévő Nő című kiállítás is szép, bár Gaston Lachaise elkövette azt a hibát, hogy gyerekkorban megismert barátnőjét egy életen át etalonnak tartotta. Sajnos a temérdek hurka, a lógó csöcsök, és az antisport idomok még bronzba öntve sem okoznak katarzist a mai kor (vagy kór?) műkedvelőinek. A már ott helyben megfogalmazott fellengzős véleményemért a természetfelelős büntetése az volt, hogy Nemdundi becenévre hallgató kedvesemet a hasonló témában tett egy-két elhibázva megfogalmazott megjegyzés után egész vasárnap kellett győzködnöm iránta való érzéseim komolyságáról. Szerencsére azóta ismét sikerült helyreállítani a ... bizalmat.

De térjünk vissza a kultúrához. Ismerőseink agybafőbe dicsérték a Csak szex és más semmit, én viszont sajnos továbbra is csak a hazai pálya oltalmazó hendikeppes körülményei között tartom vállalhatónak az ilyesfajta alkotásokat. Ütemtelen és gyenge filmzene, felesleges hatásszünetekkel széttördelt párbeszédek és közepes szóviccek csak akkor érdemelnek elismerést, ha a többi környékbeli film ennél is szarabb.
will
Főoldalra ajánlom !

2006. január 6., péntek 10:58
még nincsenek kommentek
Egyébként az Erste bank tényleg csak olyan bamba balfaszoknak való, akik a feleségüket okolják, ha kifogy az általuk vezetett autóból a benzin, és nincs róla fogalmuk, hogy van egy bankkártyájuk.
will
Főoldalra ajánlom !

2006. január 5., csütörtök 17:30
még nincsenek kommentek

Vajon a T-Com valami titkos megállapodásban van a bankokkal, hogy azok számos hitelkonstrukciót meglévő fonalas előfizetéshez kötnek? Mert bizonyára akinek vonalas telefonja van, az rendes polgári életet él, akinek meg csak mobilja, az maga a megtestesült Noszty fiú!

Noszty fiú, az esetlen Tóth Marival.
will
Főoldalra ajánlom !

2006. január 4., szerda 19:33
még nincsenek kommentek

Még bőven dúlt a karácsonyi készülődés, mikor a mobilelőfizetésemet kezelő korábbi munkahelyem elhatározta, hogy minden külsős telefonost kitessékel a 300 darabos előfizetői parkjából. Az adminisztrációs kötelező szopások (összesen háromszori látogatás valamely útbaeső Pannon ügyfélszoliba) ellentételezéseképpen elhatároztam, hogy új készülékkel lepem meg magam, és smucig sem leszek, ha már egyszer kedvezményes kétévre kötelezem el magam. Így soksok évnyi Nokia 6310i-zés után felmerült a kérdés, hogy mit is?

Minthogy nemrégiben töviről hegyire átrágtam magam Nemdundi telefonvásárlása kapcsán az aktuális kínálaton, ezért voltak emlékeim, hogy melyik mit tud. Ő azonban már a legelején kikötötte, hogy csakis Nokedli lehet, mert azoknak már ismeri a menüjét, és nem akar sok pénzért még egyszer csalódni valami egyéb ketyerében. Én sokkal kevésbé voltam elhivatott rajongója északi szesztvestvéreinknek, mitöbb, kifejezetten érlelődött bennem egy demonstratív szakítás, egy afféle protest szavazat. A Nokia telefonjaiból ugyanis az utóbbi időben rendre hiányzik valami: a sorok közötti léptetés már szerencsére széria, de vagy a bluetooth-t fukarkodják el, vagy a kamera gyengusz, ellenben az energiazabáló színes képernyőt, meg az ezerféle szar csengőhangot, és csengőhanxerkesztő okosságot mindig beletuszkolják. Amiben meg minden van, az kibaszott drága, még előfizuhoz is.

Annak idején a reklámokban már megragadta a figyelmemet a "két megapixeles kamera", amivel a Sony Ericsson a K750i-t reklámozta. Jól átnéztem minden hozzáférhető netes véleményt, és azt kellett megállapítanom, hogy a kínált tudáshoz képest elviselhető az 50 rugó. Mivel ismét évekre kívántam telefont választani, gondoltam legyen olyan, ami még talán jövőre is vállalható, és amitől nem pisilnek oldalba a kutyák, ha meglátják nálam.

Immár egy hete használom, úgyhogy elmondhatom: mindenféle rizsával szemben ez a telefon is csak 2 napot bír ha az ember normálisan használja. Nincsenek csodák. A színes képernyőt, a bluetooth-t, meg az egyéb rákkeltő alkatrészeket bizony hajtani kell, ahhoz pedig fűtőanyag kell. Szerencsére az aksi alá csak a SIM kártyát rakták, a memóriakártya cseréjéhez nem kell lebontani a fél várost. Más kérdés, hogy egyelőre nem látok esélyt arra, hogy a memóriát kinőném, igaz, amivel tudnám, azt nem hagyja a telefon. Ezzel eljutottunk az egyik legnagyobb csalódásomhoz, ami viszont - hű de megnyugtató - nem típusspecifikus, hanem generális. Ugyanis az ilyesfajta memóriás telefonokban, legyen bármekkora is a memóriakártya, csak korlátozott mennyiségű (esetemben 500) telefonszám tárolható. Persze további 250 a SIM kártyán is lehet, azokat viszont nem lehet rendszerezni és szinkronizálni az outlook-kal. Márpedig nekem van másfélezer kontaktom az outlook-ban, és azt reméltem, hogy ezek mind kéznél lesznek a mobilban. Persze magam sem beszélek másfélezer emberrel napi rendszerességgel, tehát ha hívnom kell őket, akkor utána tudok nézni a Palmomban (ami köszöni jól van, és okosabb bárkinél), ellenben a másfélezer emberből valaki - sosem ön kedves olvasó! - mindig rosszkor hív, és nem lett volna baj, ha kijelzi a telefon, hogy ki csörget meg, és szelektálhatnék, hogy kivel kívánok személyesen, és kivel üzenetrögzítőn át csevegni. Na, vajon akkor mit lehet tárolni a memóriakártyán? Jól tippelt ön, nyájas olvasó: csakis olyan hülyeségeket, melyeknek az eredeti, kommunikációs funkcióhoz nincs köze. Képet, zenét, kisalkalmazást, játékot, naná. Ha valaki tud erre technológiai feloldozást, szóljon.

Félre ne értsen senki, a K750i remek telefon. Mindent tud, visszafogott, korrekt külalakkal rendelkezik, és nagyon megkedveltem. Viszont identitástudatzavaros!!! A reklámok, meg a "letisztult dizájn" azt sejtetné, hogy ez amolyan biznisz készülék, a NOKIA 6230i vetélytársa, vagy mi. Ehhez képest a négy alap képernyőséma a korai kvarcjátékok primitívségét tükrözi (delete all), a csengőhangok megkomponálásában eléggé erősen érezhető DJ Bobo hatása (delete all), az MMS-ekhez felajánlott képgalériában meg egy szappanfejű pálcikaemberrel történnek dolgok (delete all). További példa: a sablon SMS-ek nem a késésben levést, a találkozólemondást, és az elfoglaltság gyors közlését segédkeznek megüzenni; csupán egyetlen sablon SMS van: "Este party". Ész megáll. Mintha mindenki kokainozó bróker lenne, a gyerekkori traumákból kiszakíthatatlanul. És ami még furcsa: az SMS-hang csakis néma lehet, vagy irtó hangos, köztes beállítás nincs!

Van viszont benne egy teljesen jó FM rádió (nem netes, hanem valódi hullámos). Kár, hogy csak fülhallgatóval üzemeltethető, mert hogy az az antennája. Furcsa, hogy manapság már FM-rádiót tollba is tudnak rakni, és ahhoz mégsem kell antenna.

Hanem ami nagy meglepi, az a kamera. Elcsúsztatható védőablak mögött van, ami magamfajta karcolásoktól riadozó beszari paranoiásnak áldás. Továbbá van egy vakkuja, ami zseblámpaként is hibátlan (és magamfajta, téli éjszakákon önállóan gépkocsi-izzót cserélő paranoiásoknak áldás). Ráadásul panorámaképet is tud készíteni, három képből összerakva. Az autofokusz, meg az éjszakai rásegítés következtében bármikor használható.

Persze nyilván kiránduláshoz továbbra is kell egy normális digitkamera, de arra tökéletesen megfelel, hogy irodában egyedülmaradva lefotózhassuk a fizetési listát, vagy hogy durrdefekt esetén megörökítsük a kátyút, netalán duhaj céges bulikon egy későbbi zsarolássorozatunkhoz megfelelő portfoliot állítsunk össze a magukból kivetkezve parádézó munkatársainkról. Mondanom sem kell, hogy ez magamfajta aljas, peches, autótulajdonos, zsaroló paranoiásnak mennyire áldás...
will
Főoldalra ajánlom !

2006. január 2., hétfő 19:42
még nincsenek kommentek

Ezt kaptuk a minap a Quelle katalógussal együtt: a Bazmeg virágküldő brossúrája.

will
Főoldalra ajánlom !

« 2005. december 2006. február »
Keresés
Utolsó kommentek
- #1541, r-: pluszban dicserhetjuk a magyar sajtot, h atvesz egy ilyen rettento... »
- #1540, r-: will, en se ugy ertettem, h ne panaszkodj, mert nem... »
- #1542, kavicsq: Az viszont viccesebb mindentől, hogy egy munkahelyen dolgozunk :) »
- #1542, airween: Biztos hogy véletlen épp lett volna a tárgyaló felé dolgom... »
- #1542, will: karl, hosszútávon nem viccesek... :( »
Archívum
- Jelen
- 2009. május
- 2009. április
- 2009. március
- 2009. február
- 2009. január
- 2008. december
- 2008. november
- 2008. október
- 2008. szeptember
- 2008. augusztus
- Az összes »
Linkek
Argonauta
Becherpig
Dugnám
Ekcéma
Istencsászár
Izomtibor
Lipilee
Macskanyelv
Miles
Montag
Myreille
Napirajz
Neviddel
PHNB
Randivonalalatti
Suematra
ZS kategóriás filmek

Megyefoci
Stylist
UP

Egyéb
RSS

jenőke 2009.05.05. 06:25:48

Elnézést!
Hogy ez hogyan jött össze?
Abbahagytam a beidézéseket.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2009.05.05. 07:11:28

@jenőke:
Én is jártam már olyan oldalon, hogy nem hagyta magát darabokban kopizni.
Olyankor kimásolom egyben egy saját oldalra és ott szétcincálom.
Na, csak azért, mert kőbaltásan netezek.

jenőke 2009.05.05. 08:58:50

@simonmondja.: Kösz! Megpróbálom, de a kisérlet máshol lesz.
Amit akartam az eddig nem jött össze. Egyébként egy TWA bírósági ügyről volt szó. Sajnálom, hogy nem jött össze.

jenőke 2009.05.05. 16:09:52

@rokica: Igen, igen, igen!!!
Kössssszzz!

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2009.05.05. 16:56:15

@rokica: @jenőke:
Na, remek.
Nem is írok szatírát soha.
És van annyi pénz, amennyiért nem is értem.

whipy 2009.05.06. 10:32:20

sziasztok!
lapi üzeni, hogy illegalitásba vonult, és csókoltat mindenkit!

whipy 2009.05.06. 11:11:58

ja és mondtam neki, hogy kicsit így is pörög a blog, hogy ő most nem tud itt lenni, és ennek nagyon örült!!
kis off, milluka:

www.indavideo.hu/video/coursing_whippet_godrot_as_20090503

test subject #28 · http://www.youtube.com/watch?v=b-kDpnArNg4 2009.05.07. 19:36:39

mi van ezzel a fránya lapival? :D
fletóval együtt lemondott a motiváció?

Walter Melone (törölt) 2009.05.07. 20:53:02

Előre kell bocsájtanom, híve vagyok az összeesküvés elméleteknek.

Szóval, sztem az van, hogy Lapi fogadott az asszonnyal, hogy kibírja kommentelés nélkül egy hónapig, bizonyítva ezzel, hogy a kötődése ehhez a kocsmához kevéssé additív, inkább csak a szabad elhatározás vezérli.

Ha így van, akkor csak annyit mondhatok:


Hajrá Lápi!

;-)

Preskin 2009.05.07. 21:22:22

@test subject #28:

illegalitásba vonult, mert ő is meghúzta azt a ravaszt.vagy valami ilyesmi ?-)
ez meg itt a gépben maradt :


www.youtube.com/watch?v=l7bpFWzoyeg&feature=related

test subject #28 · http://www.youtube.com/watch?v=b-kDpnArNg4 2009.05.07. 22:50:30

meghúzta a ravaszt? mármint rókával hált? :D

hmm ez lehet hogy tényleg illegális

jenőke 2009.05.08. 06:30:01

legyen vídám a hajnal, és jó a reggeli!

Két ember beszélget a börtönben:
- Te miért vagy itt?
- Belém szeretett az anyósom.
- Hogyhogy?
- Elcsavartam a fejét.

rokica · http://rokica.blog.hu/ 2009.05.08. 06:53:54

@test subject #28:
Kikérem magamnak! Meg neki is! A róka csak a barátja!
:-)

jenőke 2009.05.08. 12:39:11

A Gaskó szervezte sztrájk csúcs sikernek számít, amit bizonyít, hogy a vonatok 90%-a közlekedik. A közlekedő vonat ugyanis a sztrájk része. Mondta Gaskó, hogy 3 millió sztrájkolóra számit. Nos, ezeket a sztrájkolókat el kellett szállítani a sztrájkoló vasutasoknak a sztrájk színhelyére, mert sztrájkolni jogszerűen csak ott lehet.
Hogy is van ez? Maszturbálás, petting, gruppenszex, világ proletárjai egyesüljetek!..
Lehet ezt fokozni szavakban, és láthatjuk, hogy honnan indult.

jenőke 2009.05.09. 00:44:33

Winnetou és az öreg Shatterhand üldögélnek a bőrsátorban, az erdőszélen, ahol a mező végetér.
Álmosan pipáznak.
Egyszer csak surrogó zajt hallanak.
Winnetou felnéz.
Old Shattehand felnéz.
Egymásra néznek.
Winnetou feláll. Rövid ideig gimnasztikázik.
Kisurrran a bőrsátorból.
Fú nem rezdül.
Percekig csönd van. És egyszer csak egy csattanás!
Winnetou belép a sátorba, szeme alatt hatalmas monokli. Egy szót sem szól, leül. ingatja fejét.
Shattehand nem érti.
A vadnyugati indián harcos, az utolsó! .. És így tér vissza?
Egyszer csak ismét surrogó zajt hallanak.
A Naaagy fehér feláll, gyors fekvőtámaszokat és légző gyakorlatokat végez, helyben fut, majd vissza sem pillantva kikúszik a sátorból.
A fű sem veszi észre.
Szellő sem mond híreket a TV2-őn.
És egyszer csak egy csattanás!
Utánna csend.
Old Shattehand óvakadik be a sátorba, körül sem néz, és behúzódik egy sarokba.
Winnetou nem érti.
Megszólal: a nyugat nagy fehér harcosa is rálépett a gereblyére?

jenőke 2009.05.09. 01:11:05

Lapi! utosó bejegyzésed:
2009.04.25. 19:18:53
Egy pillanatra se okozzon zavart benned, hogy Pelikán oldalán ki mit írogat.
Én most tévedtem oda, és hidd el nem ért meglepetés.
Fél évvel, egy évvel ezelőtt még partnerként, de ma az előrejelzések alapján fennhéjjjja.
Vagy fenn-Sólyom? fennshui, vagy mi?
Malackában viszont - üdítő kivétel - végre nem csalódtam. Tényleg jellemgyenge, vagdalkozó, és nem személyiség, nem egyéniség. Egy típus. Valódi troll.
Szomorkodom most, hogy miért is lett igazam.
Így jár aki leselkedik a nem neki szóló írásokban.

Preskin 2009.05.09. 09:55:28

hát jó !

induljon vidámsággal a hétvége :
www.youtube.com/watch?v=xmtUSyZxavU&feature=related
és persze legyen pörgős :
(all about simon)
www.youtube.com/watch?v=V5M4F1SYZQE&feature=related

jaegtoer 2009.05.10. 08:39:42

Szia Lapi!

Remélem jól alakulnak a dolgaid.

Üdv, minden jót:-)

jenőke 2009.05.12. 08:18:38

Szili letudva, Lapi sehol.

jenőke 2009.05.15. 20:04:56

Elárulom: van, hogy naponta többször benézek, van-e Lapi?
Azért árultam ezt el, mert ilyenkor nem regisztrált kíváncsi vagyok.
A párom csak tőlem hallott Lapiról, rajtam kéri számon, hogy hová lett!?

Walter Melone (törölt) 2009.05.15. 21:43:12

tudo, hogy egyszerű lenne írni egy mailt, hogy: mivanmár!?

De én türelmes vagyok. Kivárom mi lesz itt.

Ez itt a 135. komment.

Walter Melone (törölt) 2009.05.15. 21:45:56

136. komment

már 20 napja Lapi nélkül.

Non est volentis · http://nonest.blog.hu/ 2009.05.15. 21:58:35

@Walter Melone:

Ez rengeteg idő, én nem is bírnék ki ennyit net nélkül... :S

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.05.16. 08:13:42

Ide tévedtem, és nagyon csodálkozom, egyúttal ez nem az a pillanat, amikor viccelődhetnék, mert komolyan aggódom Lapi egészségéért.

Akárhogy gondolkodom, egy igazi netfüggő nem jön le a szerről, csak ha arra egészségügyi oka van.:-((

Remélem nem ez, és a legjobbakat kívánom, ha mégis.
Szóval bármi is történt, én aggódom Lapiért.

Üdv.

lapi 2.1 2009.05.16. 09:19:52

sziasztok & jó reggelit!!!! :DDDD

ha valaki azt gondolná, hogy így hagyom el a kocsmánkat, annak kesztyűt dobok a lába elé, esküszöm! :DDDD

sajnos a meló, a blog, egy-két fontos személy kiugrott egy és cikkben.

http://www.es.hu/index.php?view=doc;22732

ebben azért szerepel egy-két érdekes név és nem pont az enyém. meg egy valagnyi államtitok.

ettől teljesen függetlenül kiakadtam kissé. mert nagyon komolyan elgondolkoztam azon, hogy van-e értelme nekem ügyvédi pályán maradni. én már fáradt vagyok a tisztességtelen igazságszolgáltatáshoz. és főleg nagyon öreg.

csakhogy egy született harcos vagyok, szal volt mit átgondolnom. blog persze marad...

egyéb apró kellemetlenségek. verda összetört. nem nagyon, de nem is lesz olcsó mulatság megcsináltatni az első futóművet. telóm elszállt a számokkal és qrva laptopom is letette .

még nem olvastam vissza semmit, de majd pótolom, ha kimennek belőlem gyógyszerek.

ráadásul a párthoz is csatlakoztam up.

plusz szeretlek benneteket és kösz.

jenőke 2009.05.16. 09:59:03

Lapi!
A felszámolások problémája az, hogy a felszámoló a hitelezők érdekeit képviseli, a cég tagjainak (amennyiben nem hitelezők) semmibe nincs beelszólása, ezért a cég szabad préda - törvényesen.
A jogutód nélküli megszűnés garancia arra, hogy senki nem reklamálhat törvénysértés esetén, és kártérítésekre se kerülhessen sor, stb.
Ennyit röviden. Rövidebben: szabad a lenyúlás.

lapi 2.1 2009.05.16. 11:12:53

ezt vágom, jenőke. nem is e a probléma: egy cikkben több név: pintér tábornok,ex.ig. mininizter, ex-bíró + én. meg a jól ismert formula. z.re célzunk, de gy,f (bajnai) feje a célkeresztbnen. majd külön poszt, de most még ks pihi.

ps: ksz jeag a telót, de az is elveszett. az elnök emberei viszont megvannak... :DDD

Walter Melone (törölt) 2009.05.16. 20:54:26

Baszki, Lapi örülök, hogy látom a szép zöld soraidat!

Jól értem, autóbaleset?
Gyógyulj meg rendesen, hallgass a dokikra, elvégre nekik betegen érsz valamit, nem holtan! :-)

lapi 2.1 2009.05.16. 21:32:54

halló mindenkinek!!! :DDD hát ma nem szeretnék kispesti lokálpatrióta lenni. legyen elég:

kte - kispest: 3-1, félidő o-1. de azt nem igen számolják sehol. :DDDDD

walter, a helyzet bonyolultabb kicsit, de majd holnap bővebben.
a lényeg: hajrá kte!!!! :DDDD

jenőke 2009.05.16. 22:44:50

Lapi!
Nagyon szeretem Kispestet, az összes gyermekem itt született, most én is itt lakom félig, ez előtt teljesen mintegy húsz évet egyfolytában, összesen mintegy harminc évet itt töltöttem, ide is nősültem és itt is váltam el, stb.
Ablakunkból (a jelenlegiből) látom a Bozsik stadiont (jó látcsővel talán a meccs is látható lehet), Bozsik testvérét (kiválló bádogos, és nagyon megbízható alkohol fogyasztó, aki soha nem esett még le a létráról, mert képtelen berúgni), volt szerencsém személyesen is megismerni, most pofára estem. Ja! és itt lakik Béka a bokszoló, a Roma Guszti, szintén bokszoló, és ez utóbbi közel a nyolcvanhoz még mindig neves utcai, boccs kocsmai harcos, súlyfelesleg nélkül.
Van itt minden, amit szeretni lehet és kell is, megélne ebből Rejtő a Jenő is meg Moldova is.
Nem tudtam, hogy kte - kispest van ma!!! Shade.
Igaz én vízilabda elkötelezett vagyok elsősorban, és miután a Dózsában játszottam, ma már annak sem drukukkolok, csak a vízilabdának, mióta abba hagytam. Viszont fociban a Kispest az első.
Nem marad más hátra: gratulálok!

lapi 2.1 2009.05.17. 10:18:23

DDD jó reggelit s ezel célzok direktbe gecc et-ra, aki co-admin, vagy mi a kuglóf?

és kispesti, akár a kispesti robika, a konami csapatunk (PRO EVOLUTION!!!) oszlopos tagja,sőt nála a legjobb jáccani is,mert baszott jó a plazma, plusz el s férünk.

de ettől még tegnap szivics mestrer a szünetben 0-1nél mondhatott egy ütös beszédet és él még a nagymamája is, szal a máűsodik félidőre 11 kecsói oroszlán futott ki a zöld gyepte és megettük őket, mégpedig késsel & villával.

de a grat jólesik és megazhx!!!! :DDDD

whipy 2009.05.17. 12:04:45

lapi!
válassz profilképet magadnak, hogy ne egy kérdőjeles fej legyen a neved mellett!!!

lapi 2.1 2009.05.17. 14:41:05

jó vicc...ezen melóztam órákon át...

lapi 2.1 2009.05.17. 16:36:44

hát ez az avatar cucc inkább markóra fókuszál, de magam döbbentem meg a legjobban, hogy ennyire tellett.

lapi 2.1 2009.05.17. 16:41:53

holnap még lábadozok kicsit, de most nem bírok írni a 3 hét szünről. jön a helyi szurkoló haver és ugye a jövő héten a hungáriára kísérjük a csapatot... sz al ma meg loki vs mtk a sort kettőn. :DDD

lapi 2.1 2009.05.17. 17:10:29

b+, ez a chelsea hiddings-szel, nagy ruszki meglepetést sejtet jövőre... és még csek ezután jön a loki mtk.

lapi 2.1 2009.05.17. 21:11:50

visszament a decemberi interjú a honlpara. ha belegondolok, hogy holnap 8.30-kor még gatyában nézem a tévét....

pedig cusi per, csak már nélkülem.

www.mr1-kossuth.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=268&Itemid=79

Gecc 2009.05.18. 09:17:26

Ejhhhhh, mi a ko, tyukanyo, de ez nem az...

Jo reggelit!

Eppen ma gondoltam arra, hogy mar lassan 1 honapja szinte zero blogeletet elek, csak mint Lapi. Bar mas okok miatt... lehet abszolut-komplett elvtarsak vagyunk.

Az viszont teny, hogy ramort azon utopikus erzes, melyet akkor ereztem utoljara, amikor 2 eve hazajottem amerikabol. Nos, nem jarok messze mossem, megint hazajottem 1 het kintlet utan, es rajottem hogy van eletem es celom. Kint mindkettot meg tudnam valositani, mar csak egy tetves zoldkartya kellene hozza. Vagy legalabb egy Pedro bajusz, hogy valamelyest spanyolnak nezzek ki, kozben meg szep akcentussal mondogatnam, hogy burrito, burrito.
http://comics.com/pearls_before_swine/2007-06-27/

Aki egyetert velem, csatlakozhat hozzam a depresszio napjan... ami ma van, de valszen kitart egesz heten. Szal nem keso holnap sem.

lapi 2.1 2009.05.18. 12:35:55

új posztért kiálltok, gecc brother! abban minden benne lesz, de addig:

1. szervíz,
2. laptop beszerzés.
3. nem is folytatom.

a depit meg feloecsd el, gecc et! én is így loátnám a bilág9ot a vasárnapi kte meccs óta... ha kisöpesti kötődeésű lennék persze- :DDDD

lapi 2.1 2009.05.18. 12:39:26

na b+, itt az új stílus up, amíg le nem vesznek a hangulatjavítókról... éljen a táppénz!!!!!

:DDD

Non est volentis · http://nonest.blog.hu/ 2009.05.18. 12:41:24

Egy kis Fletó fanoknak:

http://www.youtube.com/watch?v=VJ5sWaiY3PQ

:)

Gecc 2009.05.18. 15:13:53

Akkor lehet nem is az elet szar, hanem az a bajom, hogy kikapott a Kispest?
A kurva eletbe... :-D

Egyel tobb ok, hogy ne nezzem a keruletem csapatat. Masokat se...
De a Fradi visszajutott az MB1-be, jol hallottam? Tulok gondolom orul! :-D

jenőke 2009.05.18. 21:00:17

@Gecc:
Szóval Te is Kispesti vagy.
Örülök neki.
Hol terülsz el helyileg?
Én nagyjából a Templomtér tájékán.

Gecc 2009.05.18. 22:30:29

@jenőke:

:- ]
En helyileg akkor nem vagyok toled olyan messze, es ha most eppen otthon vagy, akkor kb 300 meteres korben en is megtalalhato vagyok, a sorompo fele a kerteshazak kornyeken.

jaegtoer 2009.05.19. 05:45:43

@lapi:

Szia Lapi! Jó reggelt!:-)

Látom több csapás is ért Téged, meg még ez is:
"__ráadásul a párthoz is csatlakoztam up.__"

??????????????????????

...oszt Lapikám, mellikbe gázoltál bele nagy elánnal?

lapi 2.1 2009.05.19. 16:49:02

hellóóóóóóóóóóóóó!!!!!! :DDD

ugyan jeag , ez nem igazi párt. maradokn továbbra is pártonkívüli bolsevík.

lapi 2.1 2009.05.19. 16:50:39

hellóóóóóóóóóóóóó!!!!!! :DDD

ugyan jeag , ez nem igazi párt. maradnék továbbra is pártonkívüli bolsevík.

Walter Melone (törölt) 2009.05.19. 17:27:53

Lapi!

Mi ez a hangulatjavító, amit szedsz?

Nem adsz el belőle? ;-))))

lapi 2.1 2009.05.19. 18:26:19

rivotrilt? ne adj érte egy fillért se, walter.

nagyjából ezután mentem be 3 hétre a pszichiátriára, persze helyben. :DDD

www.origo.hu/itthon/20090422-elfogultsagot-jelentett-be-a-zuschlagper-egyik-vedoje.htmlegnap óta pedig táppénz és pihi.

na azt egy kurva jó poszt lesz. én is azt ettem, amit horváth ági...:DDD

lapi 2.1 2009.05.19. 18:44:45

mert azért megkérdeztem a tárgyalóteremben, hogy engem pl ki véd meg, ha nem a köztársaság iü szervei, amikor kint áll az autóm a ház előtt - miközben náci hordák grasszálnak országszerte és hajigálnak molotov szarokat? csak hogy jelezzem, mennyire teli volt a tököm, bemondtam a rendszámot is, ha már a bíróság nem bírja rögzíteni a hangaanyagot...

szal tele lett a tököm, mint a nagy lebowskinak...

www.youtube.com/watch?v=QFu8vtVxKzM&feature=related

lapi 2.1 2009.05.19. 18:57:54

könyörgöm. ha valakinek megvan a mobilom száma, pls küldje el a sajátját névvel sms-ben, vagy névjegyben és felhívom, de mind elveszett a telóval együtt, komolyan.

jaegtoer 2009.05.19. 20:21:14

@lapi:

Meglehetősen megrettentem, még a szorzótáblát is elfelejtettem, vagy valami hasonló, mert egy azonosítószámot ami 22-re végződött feszt 55-nek írtam kétszer is, le is tettem a melót, annyira az járt a fejemben, hogy rendben van, én hülye vagyok, sosem tagadtam, hogy flúgos vagyok, és amikor Dávid I. normális Magyarországról beszélt, mindig találva éreztem magam, mert egy ilyen eszement egyednek -mint én is- mi keresnivalója lenne egy Ibolya vizionálta országban, na de hogy Lapi belépjen egy bármelyik pártba is, na, az azért már überelné a lököttségemet, és ebben aztán tényleg nincs okom szerénységre:DDDD, de most azért megnyugodtam kissé ettől a "pártonkívüli bolsitól", mert kb. annyira vagy kommenyista, mint én felhőlovas a tériszonyommal. Bár a kecskeméti templom torony kerengőjére azért kimerészkedtem 1992-ben ottjártamkor, de a pécsi TV torony tetején azért nem értettem, miért forognak alattam a hegyek.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2009.05.20. 05:51:51

@lapi:

És meddig akarsz még a hátadon feküdni füled-farkad eleresztve ?

jaegtoer 2009.05.20. 05:55:29

Szia Simon!

@simonmondja.: Esz utóbbid utóbbiját nem tuthattyuk:-)

Szép napot

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2009.05.20. 07:01:16

@jaegtoer:

Csövi Jaeg!
Ez a Nagy Lebovsky elég tuti.
Én nem hiszek a bogyókban, sem a pszichonénikben.
Akkor már inkább a papok.
Azok legalább ezer éves rutinnal menekülnek a világi gondok elől.
Kétezer.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2009.05.20. 09:51:39

Ja, hogy értelek Jaeg.
Az utóbbi utóbbija.
Na, abban tényleg verik a pszichonénik a papokat.
Vagy - kinek a pap, kinek a papné...

lapi 2.1 2009.05.20. 10:10:24

:DDDD jó reggelit!!! azért benne volt, hogy intett a csávó a monitor mögül a jézusnak, b+, simon.

szal nekem csak a szőnyegemre hugyoztak. :DDD

lapi 2.1 2009.05.20. 10:15:21

ugyankkor fel bírom ismerni a bowling szépségeit is, ha a szükség úgy hozza. hát mostanában hozta el.

www.youtube.com/watch?v=pqDhKFqDk34

lapi 2.1 2009.05.21. 08:06:01

jó reggelit!!! :DDD

ma letesztelem az intercity-t. beszámoló este.

vidám napot!!!! :DDD

lapi 2.1 2009.05.22. 07:51:33

sziasztok! :D hát ez a blog beállni láccik, mint a duna jege. ua. kétségtelen, hogy morvay kriszti vörös bocskaija meg bír csinálni egy jó pénteket. :DDD

Gecc 2009.05.23. 00:39:36

@lapi:

Uborkaszezon...
Nekem meg tul sok melo.
Oszt hozzam sem jon senki. Pedig micsoda torteneteket irtam emerikarol...

lapi 2.1 2009.05.23. 05:19:59

jó reggelit!!! :DDD ugyan, gecc et. én elolvasom, sőt frappáns kommentekkel is ellátom, ha ezen múlik.

csakhogy magyarotrszág problémája nem az, hogy neked megint az usába szólította melód. hanem az, hogy intercityre kényszerültem. eáadásul még ceglédbercelnél is megállt. ezt még kádár sem merte megcsinálni, bakker!!!

lapi 2.1 2009.05.23. 05:23:06

ha a fidesz végre kinevezne egy kdnpést a máv élére ezek a vonatok mégh szegeden sem állnának meg, hanem egs bátor U kanyarral jönnének is vissza a nyugatiba. ahol szintén nem állnának meg.

hacsaturján 2009.05.23. 06:06:54

@lapi:

a fidesz föl fogja tanálni a perpetuum mobilét, oszt jóvan!

lapi 2.1 2009.05.23. 06:45:49

hella hacsa! :D mi az fidesz, mikor spírót sem ismerem?

jenőke 2009.05.23. 06:47:52

@lapi:
Az m2-t nézve ismerkedhetsz.

lapi 2.1 2009.05.23. 06:55:38

:DDD én hajnali naptévé függő is vagyok, jenőke! nemsokára megtudjuk azt is, hogy hízott, vagy fogyott a verebes. :DDD

lapi 2.1 2009.05.23. 07:01:43

na b+, tóth károly jön, aki engem az mszp vájár-tagozatára emlékeztet, szal lazítok és médiachange...

lapi 2.1 2009.05.23. 07:03:15

markózni fogok, vagy zuhanyozni. mert csak misit látom még....

hacsaturján 2009.05.23. 07:19:08

@lapi:

mittudomén, csak mongyák.

hacsaturján 2009.05.23. 07:21:05

a spírót aszt ismerem, itt árul cipőfűzőt a piacon.

lapi 2.1 2009.05.23. 07:23:59

karcsi, - a vájár egy mszp közeli fűszeresből vezeti le stratégiai döntéseit. na b+m elég a rigó és zuhi...:DDD

hacsaturján 2009.05.23. 07:30:30

én meg végre tanáltam egy stílszerű avatárt, vazze, egy tomcat pólón!

lapi 2.1 2009.05.23. 07:58:16

hasonlít is, vazze. csak te az az orrod alatt hordod a szőrös füleidet. :DDD

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2009.05.23. 09:48:48

Jó 'pot!

Üdv újra a fedélzeten! Jó egy hete néztem be ide utoljára (amint látom megint remek ütemérzékkel), szal nekem még újdonság a kocsma vaszkriszényája.

Kulturális ajánlónk következik. Ma este 8-kor az MR2 (leánykori nevén Petőfi rádió) adja világhírű Kiscsillag zenekar által a világhírű 8-as stúdióban tartott akusztikus koncertjét.

Kiscsillag feat Csajkovszkij:
http://www.youtube.com/watch?v=5P9CMZ-a0a8&feature=player_embedded

így készült:
http://www.youtube.com/watch?v=7gDoYfumQkY&feature=player_embedded

rokica · http://rokica.blog.hu/ 2009.05.23. 10:25:37

@tulok ex betonputtó:
"...nekem még újdonság a kocsma vaszkriszényája. "

Nem szombat van? Boldog Dezső napot! Annak is, aki valamilyen ismeretlen oknál fogva nem Dezső. Én sem vagyok az.

lapi 2.1 2009.05.23. 10:27:04

welcome on board, tulok brother! én az új posztban mindent kiposztolok. :DDD

lapi 2.1 2009.05.23. 11:18:31

kinyomtam az uj posztot. elnézést a richter-gedeon nevében... :DDD
süti beállítások módosítása