Bookmark This Site

COMING - ÚT

"Ingrid Sjöstrand svéd költő Néha csontvázakról álmodok c. gyerekversében az anya megpróbálja megvigasztalni a gyereket, hogy "csak álom volt". Mire a gyerek: "Mintha sokat segítene, / hogy a szörnyűség itt belül van / és nem ott kívül." Ha a természet működésének fegyvertárában (sok más között) valóban megtalálható a káosz is, akkor nem csoda, hogy a káoszelmélet jelenségeibe lépten-nyomon beleütközünk - akár a külső természeti világban, akár saját belső világunkban. " Mérő László

Friss topikok

  • Gecc: Torrente is ezt a szarhazi Barcat szerette, nemde? Ehhh... hajra MU! (2011.05.28. 21:58) A vizsgálat lezárult, felejtse el!
  • Gecc: @hölgyválasz: Szia Holgyi! Mindenki megoregedett vagy nemtom, de az biztos. :-D (2011.01.31. 22:24) szöveg nélkül
  • jaegtoer: @lapi: Szia Lapi! Csak most látom hogy az szdf-fel kokettálsz. Az lmp már nagyon más? Üdv. (2010.02.02. 07:42) Elkúrtátok...
  • lapi 2.1: nem vagyok benne biztos, hogy vajon akad-e még bárki, aki olvassa a blogomat. mindenesetre csinált... (2009.10.28. 18:43) agycétén
  • lapi 2.1: bár gyurcsány iránti elkötelezettségünk továbbra is szilárd, mint a márvány, de a peresztrojka nev... (2009.06.05. 10:35) szezonzáró

1978 - A COLOR STAR ÉVE

2008.04.20. 10:14 lapi 2.1

idebent





























és odakint:






























 Joseph Beuys

FELHÍVÁS AZ ALTERNATÍVÁRA (1978)

      áttörés akkor sikerülhet, ha az európai zónákban olyan mozgalom támad, mely a saját megújító erejénél fogva a Kelet és Nyugat közti falakat ledönti és áthidalja az Észak-Dél közti szakadékot. Ez akkor venné kezdetét, ha — mondjuk mi — közép-európaiak elhatároznánk, hogy e felhívás gondolatmenete szerint cselekszünk. Ha mi most itt Közép-Európában államainkban és társadalmainkban elkezdünk az idő követelményeinek megfelelő módon együttélni és együttműködni, ez erőteljesen kisugározna a világ minden részére. bocs.hu/3part/beuys-01-03.htm



Ebben a korban (25) fogalmam sem volt, ki lehet, azt meg pláne nem vágtam, hogy ilyesmiket mond és csinál a német fickó:



Egy évvel voltam túl a szegedi egyetemi éveken és egy-két szerelmen, szal melóztam már egy éve a bíróságon, mint afféle pályakezdő értelmiségi, főorvos apja lakásában külön bejáratú szobában élő facér fiatalember. mit mondjak, a fizetésem 2300 huf volt, de valójában kurva jól éltem az akkori viszonyok között. nem úgy, mintha apám gebines lett volna, vagy nőgyógyász, de sokkal jobban az akkori átlaghoz képest. volt egy hét éves pillangóablakos zsigám is, amit akkor kaptam meg az öregemtől, amikor ő megvette a a homokszínű 1300-ast. azt, aminek olyan mercis eleje volt...













Ha ehhez hozzáveszem, hogy apámék minden péntek délután kimentek a hétvégi házukba (cseh faház 80 négyszög öl telken 35 km-re a várostól (faház beton alapon, alatta fasza garázs, meg ne ázzon a zsiga, szörnyű volt ez akkor is, na!) és csak hétfőn hajnalban jöttek haza. ez március végétől (szieszta pb fűtés) október végéig permanens házibuli lehetőséget biztosított egy városközponti 110 nm-es un polgári lakásban. esküszöm volt olyan, hogy feljött 4-5 ismeretlen arc, hogy merre van a buli, mert nyitott ablaknál ami a csövön kifért hallgattunk ilyesmiket:


 

hát én elringattam magam, mert baromi sok buli, pia, csajok jellemezték az évet. ha a melót nem számítjuk. mert akkor már pontosan tudtam, a hajat le kell vágni, a szakáll maradhat. de annak a szabadságnak, ami az egyetemi években oly csodás volt - annak VÉGE. akkor hát igyunk és keféljünk, amíg bírunk! gondoltam.

 
most is azt mondom, szar egy év volt, mondjuk felkaptam a fülem, amikor meghallottam az év újdonságát (röhej, de az akkori mtv egy késő esti műsorban lenyomta a showt). ez a dal nekem ma is nagyon vállalható, ráadásul a dire straits bemutatkozó albuma eltalálta az alaphangulatomat, ha pont nem volt szar kedvem:
 
 
dehát magyar vagyok, vagy mi a szösz!!! ráadásul 1976-ban sem disszidáltam, ezért dire strait ide - mark knopfler oda, nekem cseh tamás volt a hangulatfelellős. (ha nem megy a cucc, itt megnézhető külön ablakban.)
 
(a szerző ehelyütt töredelmesen bevallja, hogy egyszer alkalma adódott cseh tamással néhány perc alatt egy egész üveg egri bikavért benyomni, s erősen módosult tudatállapotban közölni az énekessel: "tamás, jól nyomod, hátat a falnak és megdögleni... ez vár mindannyiunkra!!! ÉLJEN LEE VAN CLEEF!!!")


Különben is hülye egy év volt, a filmfelhozatalon is látszik. ugyanakkor oscart kap az annie hall, ami nálam top 10-es mozi, de arról már írtam az előző post-ban, különben is 1977-ben mutatták be. még szerencse, hogy a szent koronát hazahozta cyrus vance még az év elején, apró antal meg átvette. világos az összefüggés apró és gyurcsány ferenc között!
namost ez a korona cucc annyiban érdekelt, hogy levágtam, ez a kádárnak tett valamilyen amerikai gesztus, de őszintén mondom, teljes mértékben leszartam a projectet. megnéztem persze a múzeumban, de annyi maradt meg, hogy istvánnak igen kicsi feje lehetett. na jó, elolvastam az ismertetőt, de nem érintette meg a lelkemet, az biztos.
Arra már inkább felkaptam a fejem, hogy lengyel papot választanak pápának, de az egyházak még annyira sem érdekeltek, mint manapság, pedig most is alig.



Jellemző a hülye évre, hogy akkor alapította balázs fecó a korált, ami még hagyján, de pataki attila is ezt bírta tenni  az eddával. (csak erős idegzetűek klikkeljenek.)  


Mondjuk a korálnak sem voltam soha rajongója, de az eddát egy komolytalan szocialista-műanyag-rock-band-nak tartottam az első pillanattól kezdve. sem énekelni, sem zenélni nem tudtak, viszont a szólógitárosuk még pösze is volt. na az ilyenekért is lehetett nagyon utálni a kádár rendszert. és akkor a örökké megújulni képes fenyő mikit hagyjuk is...

ezt is csak berúgva bírtam hallgattam, igaz akkor bejött néha. :D
 
namost apám, 77 karácsonyán így szólt: "fiam, te egy focőrült vagy, ezért veszek jövőre az argentin vébére egy színes tévét." (nicsak farkasházy is emléxik!)
 
és eljött az a késő tavaszi nap, amikor apám összes protekcióját latbavetbe lajosmizséről, az ottani keravill-tól vett egy munkácsy színes tévét, mert azt mindenki tudta, hogy az orion tévé hagyományosabban jobb, mint a videoton. urban legend by kádár-rendszer.
 
a ruszki kéz alatti vétel szóba sem jöhetett. a faterom egyik haverja olyat vett és 95 kg-ot nyomott a cucc, vasállvány kellett a dögnek és még így is lila volt mindenki feje a dobozban.
 
szóval egy szombat kora délután beüzemeltük a cuccot. akkoriban még a tévéújság azokat a műsorokat jelölte külön, amit színesben nyomtak, a híradó pl. még nem volt ilyen. viszont a hangolás után a 14.30-kor kezdődő francia kosztümös kalandfilm sorozat színes volt. antenna belőve, de a karcos szar kópia fekete-fehérben megy, akárhogy csavargatjuk a gombokat.
 
valami faszi lovagol és közben egy karddal hadonászik és mintha bordó lenne a bekecse. komoly családi vita alakul ki, vajon télleg bordó-e a zeke, de akkor miért nem zöld a lombkorona a feje fölött?
10 perc alatt nem sikerült eldönteni, de akkor vége lett az epizódnak. namost a következő műsor intervíziós kupa művészi tornában, amit szófiából élőben közvetített maga vitár róbert, ahogy akkor nevezte a nép, a csontfejű hülye. (ez megvan? "és most 22-es számmal beáll a 22-es játékos.")



isten nyugosztalja a népszerű sportriportert, de télleg nem az eszéért szerettük. évekkel később, amikor az eurosport beindította a magyar nyelvű sávot, tanúja voltam, amikor egy teljesen érdektelen focimeccsen az első félidő 43. percéig fordítva mondta a csapatokat. igaz akkor észrevette és korrigált. mégsem a tromső vezet egy nullára mondta, mert a vitray istállóból jött, nem a null-null-as szepesi féléből.



 
Ez persze kitérő volt, mert a lényeg, hogy szófiában ragyogó piros volt a szegély és sárga a tatami, amin a csajok dobálták a buzogányokat. fülig ért a szánk...
ettől persze még 12 év után pont a halálcsoportba kerültek nyilasiék. a házigazda argentína ellen kezdtünk, itt tisztes vereség volt bekalkulálva. ezért az olaszokat és a franciákat kellett csak megverni a továbbjutáshoz. mert hiába táncolt törő, mégsem voltunk annyira optimisták, mint nyolc évvel később a mezey féle csapattal mexikóban, a ruszkik ellen. (ott kaptunk egy hatost, mint ismeretes)
 
június 2-án azért ott ültem apámmal és egyik barátommal a tévé előtt. a barátom inkább az egy láda berliner sör miatt csatlakozhatott hozzánk, mert azt igen nehéz volt akkoriban beszerezni. ezt láttuk:
maradt a szokásos kesergés, turáni átok, az a szemét macskazabáló gonella csalt, a hunta megfélemlítette a digó k***a nénikéjét!!!
 
maradtak hát a hollandok, mint pótszer, akikkel nem utazott ki a legnagyobb ász, johan cruyff. állítólag tiltakozásul az argentin hunta ellen.
aztán a döntő:
az persze nincs benne az összefoglalóban, amikor willy van de kerkhof kapufát fejelt 1-1-nél a rendes játékidő utolsó percében, de mindegy. lehetett látni, új nagycsapat született, kempes kivégezte a hollandokat, menotti pedig kultikus figurává vált.






Drámai nyilatkozatban árulta el harminc évvel a történtek után Johan Cruyff, hogy miért nem vett részt az 1978-as világbajnokságon.
"1977-ben betörtek a házamba, pisztolyt nyomtak a fejemhez, a feleségemet megkötözték, mindezt a gyermekeink szeme láttára. A támadás után hónapokig rendőrök őrizték az otthonunkat, a kicsik testőrökkel jártak iskolába, én pedig inkább lemondtam az argentínai vb-t" - közölte a Barcelona korábbi vezetőedzője, arra azonban nem tért ki, hogyan sikerült megszabadulniuk a támadóktól.
Cryuff ezzel cáfolta azokat a híreszteléseket, amelyek szerint neje akaratának engedve hagyta ki a világbajnokságot. Ahol is a nélküle vívott döntőben a hollandok - hosszabbítás után - 3-1-re kikaptak a házigazda Argentínától.

Korábban a holland szövetség is fontolgatta a távol maradást a 78-as világbajnokságról, tiltakozva ezzel az argentin katonai junta ellen. Cruyff-fal kapcsolatban sokan tudni vélték, 1973-ban azért írt alá a Barcelonához a Real Madriddal szemben, mert a Realt Franco tábornok szellemiségével társították.

Hollandia 3-1-re elveszítette a 78-as vb-döntőt, négy évvel azután, hogy a Cruyffék a németek elleni fináléban is buktak. Cruyff 48-szor játszott a holland válogatottban, 33 gólt lőtt, három alkalommal lett Európában az év játékosa. 1984-es visszavonulását követően az Ajax és a Barcelona edzője is volt.
 
Namost 1978, azaz a brezsnyevi pangás évei óta pont 30 év telt el. ebből is kiszámítható, hogy idén foci eb lesz kábé 50 nap múlva. ezt nagy valószínűséggel itthon nézem majd mégpedig egy 103 cm-es képátmérőjű hd ready sony plazmatévén. (wega) a pekingi olimpia alatt meg le-leugrok a haveromhoz az elsőre, mert neki igazi hd pioneer plazmája van és az m2 hd-ben nyomja az olimpiát.
magyarország tagja a nato-nak, és az uniónak. többpárti demokrácia van. a magyar focit hagyjuk. a kormányválságot is...
 
jól tudja bereményi géza, antoine & désiré were born in hungary. ahogy mi is... (ha nem indul a cucc, itt megnézhető külön ablakban)

410 komment

Címkék: gyurcsány lada kádár vitár apró antal edda nato orion cseh tamás cruyff menotti dire straits videoton lgt knopfler bereményi brezsnyev vitray korál joseph beuys lee van cleef keravill szepesi kempes

A bejegyzés trackback címe:

https://lapi.blog.hu/api/trackback/id/tr16433713

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

liidiiia 2008.04.25. 21:14:01

szia test,
én nem mertem "idegen" növények életébe beleszólni :-) , még :-D , csak a portán belül volt igazságosztás :-) , ami majdmindig kisebb nagyobb teraszokra és cserepekre korlátozódott, mert városokban éltem legtöbbet, de a nagymamám mondta, hogy van 1-2 növény, pl a folyondárok, amik brutálisak... , a növényvilág maffiája... , szóval velük nem szabad kesztyűs kézzel bánni :-)
+ jaja, lajkó félix annyira jó!!!!
www.youtube.com/watch?v=lPzcTXN6Ayg&feature=related


gecc, nem kövi rózsák, de ez tökjó 5let, mert a mosel parton vannak azok is, a köveken (milyen meglepő, hogy a köveken :-D ), és annyira szépek, azok ezen a betonon is ellennének, na majd áttelepítek 1-2-t :-) ,
nem tudom mik amúgy, ilyen fűszerűek, de a leveleik kisebbek, és száruk van, csak akkor van fűhatásuk, ha messzebbről nézi őket az ember, de gőzöm sincs, hogy mik lehetnek,
én is amúgy az állatokat is nagyon szeretem hosszan jól megbámulni, de a növények az igazi specialitásom, a velem sétálókat ki is tudom akasztani azzal, hogy képes vagyok minden évben tök általános ennek-annak annyira örülni, mintha életemben először látnám... :-) , vannak fák, amiket meg muszály megérintenem (de sajnos másokból a "jójó, de mennyünk már" fílinget könnyen kiváltom)


amúgy nekem 6-ig egyáltalán nem frissült az oldalam az utolsó hsz-om után (akkor viszont mentem el itthonról), és lehet, hogy most sem látok ezt-azt

liidiiia 2008.04.25. 21:21:58

gecc, remélem jobban vagy!!!,
amikor beteg vagyok, szoktam százalékban mondani, hogy mi a meccs aránya a saját sejtjeim VS a vírusok+bacik csapata között, na és remélem, te vezetsz, és hamarosa KO az idegeneknek! :-)

Gecc 2008.04.25. 21:29:36

Lidia

A novenyekkel en is ugy vagyok, hogy nem tudok nelkuluk meglenni. Mar most alig varom, ha sajat hazam lesz, a kertet en fogom muvelni, egy rakas disznovenyunk lesz, ha nagyobb kerttel, akkor nehany haszon noveny is lesz benne, meg gyonyoru zold fu (+ vadkender :-D ).
A hazban pedig egy rakas zold virag lesz...

Amugy azon gondolkodom most egy ideje, hogy miert van ilyen hideg... ma szerettem volna a takaritas alkamaval a teli vastag takarot lecserelni a vekony nyarira, de megint annyira hideg lett, hogy eszembe se jut. Mult evben aprilis elejevel jott a meleg is, de most allandoan hideg van... vagy ha nem is hideg, de huvos. A lakas egyszeruen at sem tud melegedni. Amugy szeretem az esot, bar nekem a nap hozza meg a jokedvet is, hihetetlenul nap fuggo vagyok. Ha sok a csapadek, minden szep zold, ammeg faja. Jo kinezni a fakra. Eppen ma nyestek le a fuvet a haz elott, ugyhogy kellemes friss fu szag is volt. :-]

Gecc 2008.04.25. 21:30:57

Lidia

Csak a torkom faj, de az baromira. Mindegy... szedem a gyogyit, meg tolom a mezes teat. Mar most latom, ahogy pusztulnak a bacik. Hallom, ahogy kialtoznak minden egyes antibiotikum bevetelekor. :-D

lapi 2.1 2008.04.25. 22:18:56

sziasztok! gecc et, méz, méz és méz. mindenesetre jobbulást neked.

vendégségben voltunk. ecuadorban voltak a házigazdák és néztünk uti dvd-t. érdekes ország. elnéztem volna még órákig.

Gecc 2008.04.25. 22:24:45

Lapi

Koszi a jokivansagokat. :-]

Menjetek nyaralni... tenyleg, mentek nyaralni valahova? Valami terv?

Gecc 2008.04.25. 22:26:50

Lapi

Megneztem ma IE-el a posztomat es mar ertem mire mondtad a nagy hezagokat. Kurva elet, hogy az IE nem ugy jeleniti meg a posztot, ahogy az szerkesztve van. Ezert is jobb a firefox, mert ott a sortoreseket nem ures sorkent veszi.
Naggggyon szar ez a blogmotor.
Na mindegy, javitottam, most mar IE alatt is jo.

lapi 2.1 2008.04.25. 22:33:20

amint tudjuk, nincsenek bűnös népek. nincs kollektív bűnösség sem.

viszont vannak bűnös növények!!! itt van pl. a rettenetes kender. kultúrhelyeken az ilyen gonosz növényeket máglyára vetik. :DDD

www.youtube.com/watch?v=JB6QQIwGC_c

lapi 2.1 2008.04.25. 22:40:42

még nincs terv a nyárra.

az ilyeneket viszont be kéne tiltani. agresszív növényimádók...

www.youtube.com/watch?v=YDpePRDnm3Y&feature=related

Gecc 2008.04.25. 22:48:22

Anno azon elmelkedtunk, hogy mekkora lett volna, ha a Szigeten a VHK koncerteken a szinpad elott ki lett vona rakva egy dezsaban a cucc, asz mindenki megmeriti a pipajat egy adag kiszaritott gyomban, aztan ossznepileg betepunk a koncert elott... hat sajnos nem realizalodott a dolog sohasenem. :-]

lapi 2.1 2008.04.25. 22:49:08

gecc et! holnap belevágok az új post-ba. hogy csináljam, hogy ne legyen szükség sablonváltásra?

Gecc 2008.04.25. 22:56:45

Lapi

Na ez jo kerdes... ezen mar en is agyaltam.
Asszem az lenne a legjobb, ha osszeallitanad wordben, aztan amikor teljesen kialakult, akkor azt hasznalod etalonnak, azt tolod be a szerkesztobe, utana hozzaadod a kepeket.
Vagy nemtom... esetleg at tolod nekem a wordos cuccot, en meg felszerkesztem, aszt ugy posztoljuk be.
Mindenestre, ha a szerkesztesben szepen folyamatosan haladsz, es nem mesz vissza-vissza javitgatni, akkor konnyebben elkerulheto a sablon valtas. Szerintem... ja, ne hasznalj oriasi betuket, mint a multkor es ovakodj a kiemelesektol is, mert azok is konnyen szetszednek mindent, ha valami nem oksa a forrsakodban.
Ha gondolod, csorogj meg holnap, vagy lecseteljuk,, hogy mi legyen.
En holnap (sem) dolgozom. :-D

lapi 2.1 2008.04.25. 23:07:34

ez az. wordben teljesen meg bírom csinálni. mindenesetre megpróbálom, de ha elbaszom, majd áttolom neked a doc. file-t. csak még fingom sincs a subjectről. sztem valami marilyn manson rajongói post-ra lenne tömegigény. gyúrnunk kéne a zézettségre, mert a sablonváltással elvesztettük ausztráliát, az usát és kanadát. plussz hollandia is elesett romániával együtt. kezdhetünk újra épitkezni.

tisztára kőműves kelemennek érzem magam.

www.youtube.com/watch?v=WKYoF7uvzUQ

Gecc 2008.04.25. 23:14:43

Lapi

Csak nehogy az asszonyt epitsd be a falba, hogy erosebb legyen az alap! :-D
En egesz nap a gep elott leszek valszen, szal ha kell segitseg, csak uvolts.

Tulok sem volt a heten... szinte csak Lidia meg en toltuk egesz vegig. Simon meg Test csatlakozott be neha. (Akit kihagytam anyazhat a blogomon erte :-D )

En meg Rammstein koncerteket csekkolok a jutyjubon. Nagyon faja! :-]
Asszem holnap raallok a torrentezesre, aszt lekapom a lemezeiket.

Gecc 2008.04.25. 23:19:32

Fityesz nagygyuleseken nincs ennyi ember az Astorianal, mint itt...
www.youtube.com/watch?v=xE7PVUPRepM&feature=related
Asszem Orbannak is inkabb enekelnie kellene. :-D

lapi 2.1 2008.04.25. 23:22:48

ja, nekem is rohadt húzos hetem volt, alig bírtam benézni. mit gondolsz? tegyek föl meztelen csajokat, vagy mit, hogy visszakapjuk legalább kanadát. bár... lehet, hogy kanadáért nem is kár:

www.youtube.com/watch?v=RU6rWQd2cxs

Gecc 2008.04.25. 23:29:48

Jah... a kanadaiak mind bologato janosok. :-D

Nemtom pl Lidianak bejonn-e nehany meztelen csaj... nekem monnyuk igen. De a szexualitast hagyjuk meg az imperialista nyugat opiumanak. :-D

lapi 2.1 2008.04.25. 23:52:59

nem lidiára gondoltam. hanem a látogatottság növelésére. ahhoz pedig csöcs kell! :DDD

www.youtube.com/watch?v=9sCWIObr9Uk

Gecc 2008.04.26. 00:08:09

Innen is joccakat!

Na majd megbeszeljuk az uj posztot reggel...

liidiiia 2008.04.26. 00:11:48

sziasztok, nekem az utolsó hsz-em után most töltött le először új kommentet, fura, de ez van, úgy láccik

jóéjt innen is :-)

(vagy jó reggelt, ha elmenni sem menne el sokáig a hsz :-) )

hölgyválasz 2008.04.26. 07:10:29

Lapikám, valahogy én is úgy voltam a héten, mint Te, alig jutottam levegőhöz, nemhogy szóhoz, tehát csak átfutom a haverok blogjait, aztán rohanás tovább.
Részemről a " csöcsösök " nem a mézesmadzag kategória, de megértem ebbéli törekvésedet :)))

Gecckém !
Látom, betegeskedsz ?
Már Malackánál is utaltál rá,már ott elkezdtelek sajnálni:) /Még szerencse, hogy itt csak némán kell ücsörögnöd :)/
De most komolyan. Jobbulást, mielőbbi teljes felépülést Neked !!!
Vigyázz Magadra, fontos vagy legalább 3 helyen, és akkor még tótawét meg se említettem !:)

Üdv és szép napot Mindannyiótoknak !

lapi 2.1 2008.04.26. 08:00:09

jó reggelt!

szia hölgyi, most közeleg a történelmi pillanat, amikor szakítok az szdsz-szel. aszem erről írom az új postot. remélem tecceni fog! :DDD

ez viszont kurvajó mesekönyv!
kösz mortel. kötelezővé tenném már az ovodában is!!!

justaplant.com/hungarian/index.html

Gecc 2008.04.26. 08:49:49

Jo reggelit!

Mindenkinek koszonet, ki jobbulast kivan! :-]
Eddig csak 2 antibiotikum, de ar erzem, jobb az eletem. :-D Nemtom ki hogy van vele, de nekem az antibiotikum mikor beteg vagyok ugy kell, mint halnak a viz, medvenek a malna, mokusnak a makk, majomnak a banan, varacskosdisznonak a sar stb... :-D
Na megyek is, beveszem a harmadikat! :-D

Gecc 2008.04.26. 08:55:29

Lapi

Nah, hat merfoldkohoz erkeztunk? Szakitasz a szadesszal?
Mi az oka?

lapi 2.1 2008.04.26. 09:49:24

hella gecc et! vigyázz, mert az antibiotikum nem olyan, mint a pia. minnél több, annál jobb. sztem azt kúraszerűen kell bevenni, mondjuk egy szem, de egy héten át.

hangsúlyozni szeretném, hogy mindezt, mint jogász látom így, aki nem is érti ezeket a bacilusokat. ismertem egy dokit, aki mindig csak doxiciclin-t írt fel, akármi bajom volt, vagy kamú igazolást kértem tőle. (ami sohasem fordult elő, csak 1-szer.)

de hisz éppen erről szól a new post, miért lépek ki, 89 után a szadiból. (mert pro form ma is tag vagyok, legalábbis azt mondta a minap a barátom, aki városi elnök helyben.

persze csak akkor lépek ki, ha holnap a küldöttgyűlés megszavazza kóka-magyar-horn-kuncze álláspontáját a koalícóból való kilépésről. na ez bonyolult. ha az szdsz kilép a koalából, én kilépek az szdsz-ből. ami nem azt jelenti, hogy belépek az mszp-be, mert nem lépek, hanem pártonkívűli leszek, ahogy voltam 89 előtt egészen 53-ig, amikor viszont születtem. :DDD

lapi 2.1 2008.04.26. 09:58:09

ezzel mintegy megzsarolom a küldötteket, akik elolvassák majd remek kis postomat, ami sok sztorit, viccet és történelmi ténykeket fog tartalmazni. izgalmas kis intimitásokkal. (amikor együtt hugyoztam t.g.m-mel a 90-es kampány egyik rendezvényén, mit mondott az akkori mdf-ről, mintegy foghegyről odavetve, egészen addig, hogy igaz-e, hogy demszki minden jó csajt megbúbolt a párt hőskorában. ez olyan mint, amikor ivanov elvtárs a putyilov gyári nyugdíjasotthonban elmeséli, hogyan találkozott leninnel az auróra ostroma másnapján.)

namost a post olyan futótűzszerűen terjed, ahogy az internetet csak lehetséges, ezzel az utolsó pillanatban megvilágosodik minden a küldöttek agyában és maradnak a koalícióban. na ekkor elértem célom az új post-tal.

viszont sietnem kell, alig van már idő!!! :DDDDDDDDD

lapi 2.1 2008.04.26. 09:59:14

téli palota ostroma, de az auróra is benne volt a történelemben. bocs.

Gecc 2008.04.26. 10:04:16

Lapi

Na akkor faja... Malac meg van rola gyozodve, hogy marpedig szakitas lesz. En meg most is laot eselyet nehany szadesz kepviselo mondandoja utan, hogy maradnak ezek. Csak aztan nehogy pofara essunk. Ennyire nem lehetnek mankik, ha kilepnek, nyekk nekik.
Node lassuk az uj posztot! :-D
Mikorra leszel vele kesz, kb...? Gondolom word-ben irod, mert nem latok szerkesztes alatt allo posztot az adminban. :-]

liidiiia 2008.04.26. 11:00:05

sziasztok, szép napot, mindenféle jókat, ennél nincs több mondanivalóm éppen, de kevesebb sem :-)

liidiiia 2008.04.26. 11:04:23

na jó, nem panaszkodom, de nem tudom mi a gond itten, ugyanis én az előbbi hsz-emig csak a mortell hozzászólását láttam, hiába frissítgettem itt, + tegnap egész este nem mutatott semmit (ha frissít is, csak akkor, ha hozzászólok, de akkor sem mindig...)

szóval hátrányos a helyzet éppen, de majd megjavul...

szép napot!

Gecc 2008.04.26. 11:05:34

Szia Lidia

Csak itt tapasztaltad ezt a hsz nem megjelenest, vagy nalam is igy volt?

lapi 2.1 2008.04.26. 11:14:36

wordben nyomom, megyek is vissza írni.

whipy 2008.04.26. 11:22:08

gecc

nagyonnagyon irja es igen, wordben. multszombaton, mikor az elozot irta kb tizenX orat ult a gep elott egyfeszt. ilyenkor hozza se lehet szolni. eroteljesen dolgozik rajta:)

whipy 2008.04.26. 11:24:11

no ugy latszik nalam s eleg erdekesen frissit, nemcsak liiiidiiiiiianal....

Gecc 2008.04.26. 11:32:30

LOL :-D

Majd aztan nezhet, amikor tenyleg hult helyet talalja otthon anyunak. :-D

En meg eppen hutot takaritok... olyan vastag benne a jeg, hogy globalis felmelegedesnek nyomat sem latom benne.

liidiiia 2008.04.26. 11:47:40

na most, 45 perc után: már frissített is...
tegnap ez 3 óránlént volt gyakran, szóval javulgat...
az én hsz-eim megjelennek, nekem, a másokét azonban nem látom, és hiába restart, bármi, nuku..., viszont egy idő után 30 perc és 3 óra között eccer meg csak ott az összes addigi hsz, szerintem ez nem az én gépem, pláne, ha whipy is ugyanezt tapasztalja.

liidiiia 2008.04.26. 11:51:11

ahha, és az is van, hogy nem is az összes hszt mutatja, mert az előbb whipytől csak egyet láttam, a 2 egymás után lévő hsz-e közül az elsőt csak most látom

gecc, nem tom nálad hogy van, de akkor most átmegyek hozzád és megnézem, írok vmit, viszont mivel a válaszokat nem látom, a kísérlethez kellene, hogy válaszolj valamit azon rögvest :-)

Gecc 2008.04.26. 11:54:57

Ott vagyok maris... szempillantas! :-D

liidiiia 2008.04.26. 12:00:01

lapi, jó poszt írást!!!!!!!!!!!

whipy, úgy tetszett, hogy a kutyusodra a szerelmes szót használtad, én városokra mondtam eddig, pl bp-re, hogy szerelmes vagyok belé (és úgyvalahogy, hogy látom az árnyékait is..., nem idealizálom....), és annyira jó érzés volt ezt a szót látni egy állatkára is!

liidiiia 2008.04.26. 12:09:58

gecc, ..."globális felmelegedés és jég": haha :-DDDD

Gecc 2008.04.26. 12:13:50

Lidia

Lefenykepeztem a jeget, amit kiszedtem a huto hatso fala es a melyhuto fala kozul. Hat beszaras mekkora volt.
Majd eccer felposztolom. :-D

test subject#28 2008.04.26. 12:48:47

hmm gecc azért 1-2 gombóc még elfér ott a bendőben mielőtt lajkó szellemi képességeit firtatod :)

de a lényeg, kinek lenne az jó ha nem szakadna a koalíció és kinek lenne az jó ha feri visszahozná a szoci pártot a szarból 2010re? sztem egyértelműen senkinek, egyrészt az egész mszp fényévekre van fletótól, ezt sem tudják ki ez, hogy került a párt élére stb... csak pislognak hogy mi a fasz van.
az szdsz meg az életében soha nem volt liberális párt, szűnjön meg pusztuljon, a leégett erdő helyén pedig gyönyörű üde zöld fű nő.

Gecc 2008.04.26. 12:54:42

Test

En csak arrol formaltam velemenyt, amit lattam rola. Nekem ez jott le. De ez nem jelenti azta, hogy nem vagja a realivitas elmeletet tovirol hegyire, csak arrol meg nem lattam beszelni.
M'kay? :-]

liidiiia 2008.04.26. 13:14:41

hah, frissülés az oldalamon!!!, sk komment nélkül...

gecc, lehet,hogy arra a darab jégre egyszer kétségbeesett szüksége lesz majd a melegedő földnek..., tehát a képi megörökítése (ha már nem is a konkrét prezervációja) mindenképpen az utókort szolgálja :-)

test, gecc: sztem a lajkó félix nagyon jól mutatja a különbséget a szellemi erő és az intellektuális elemző hajlam között, szerintem neki nagyon nagy szellemi ereje van, de intellektuálisan nem egy végzetesen pezsgő valaki, mondhatni, hogy ha beszél, akkor abszurdan használja a csendet :-) (persze, eztet csak így írom, azaz semmi bajom vele, hogy ilyen, meg szerintem nem lehet valaki egy reneszánsz ember, hogy mindenben penge)

liidiiia 2008.04.26. 13:17:53

na meg, ez csak nekem is a benyomásom a lajkórol, aztán ki tuggya az i-gazságot :-)

test subject#28 2008.04.26. 13:20:15

annyira nem ok, mert pl. téged sem hallottalak még kifejteni a rel. elméletet, de mind1 nem érdekel tovább a téma, szabad ország, szabad előítéletek, mindenki úgy csapja be magát ahogy akarja :D

liidiiia 2008.04.26. 13:25:23

viszont lajkó félixhez még vissza: nekem tetszik, ahogy használja a csendet :-)

+tegnap még az jutott eszembe, amikor sétáltunk, és láttam megint 2 tökjófej varnyat, hogy a múltkor olvastam, hogy a világegyetem színes, csak olyan tartományokban van a színe, amit mi nem érzékelünk, ezért a fekete árnyalatainak látjuk, és igaz ez egy csomó madárra is, akiket feketének, vagy szürkének látunk, hogy valójában színgazdagok ők, csak nem számunkra... vajon nekik mi milyen színűek lehetünk akkor?
mindenesetre a tegnapi 2 varjú közül az egyik az egy szép franciakert kellés közepén botladozott, nagyonzöld fűben, amit virágok szegélyeznek, meg hirtelenfehér kertiszobrok. én azt annyira birom a varjakban, hogy csak fogják magukat és akárhol jól elvannak, elsétálgatnak, tök nagy "ragadd meg a napot" "lelkek" :-D

liidiiia 2008.04.26. 13:29:55

test,
sztem a lajkó olyan, hogy valakinek vagy nagyon bejön, vagy nem, nehéz hozzá félig viszonyulni, és középen lenni vele kapcsolatban szinte lehetetlen...

milyen hatalmas, ahogy a pillangó leszállt az ujjára, és rámosolyog :-))))

Gecc 2008.04.26. 13:32:59

Test

Nem erted mirol beszelek... Tavol alljon tolem barmifele eloitelet. Lattam mar eloben is beszelni, lattam mar tv-ben is beszelni, es amirol beszelt, illetve a hanglejtese nekem ezt hozta le.
Most ezen nehogymar osszevesszunk, ello! Ennek ellenere a fickot is birom, es a zenejet is.

hölgyválasz 2008.04.26. 13:38:24

"lapi · lapi.blog.hu/ 2008.04.26. 08:00:09
jó reggelt!

szia hölgyi, most közeleg a történelmi pillanat, amikor szakítok az szdsz-szel. aszem erről írom az új postot. remélem tecceni fog! :DDD"

Ahhh... Lapikáááám, csak neeeem ?:)))
Na arra iszunk !
/ ha másként nem ,hát itt, a kocsmádban, egy hatalmas pezsis koccintással, virtuális vituózitással !!! :)

Gecc 2008.04.26. 08:49:49
"Nemtom ki hogy van vele, de nekem az antibiotikum mikor beteg vagyok ugy kell, mint halnak a viz, medvenek a malna, mokusnak a makk, majomnak a banan,... "
Meg mint éhes makknak a a disznó:D
Hajjrá Geccke, hajjrá antibájotik !:)

Ps: nincs időm továbbolvasni, rohanok...

Gecc 2008.04.26. 13:40:37

Lidia

LOL!
"én azt annyira birom a varjakban, hogy csak fogják magukat és akárhol jól elvannak, elsétálgatnak, tök nagy "ragadd meg a napot lelkek""

Ennel jobb leirast komolyan mondom meg nem lattam vajakra. :-D
Iszonyuan vicces figurak... en lennek varnyu, mert amugy is hobortos vagyok, meg egy csomoszor en is csak ugy elvagyok magammal. Aszt kozben lehet egy varnyu vagyok, csak nincs szarnyam. :-D

test subject#28 2008.04.26. 13:41:18

Lidi a színeknek talán praktikus okai lehetnek. Ha látnál minden színt megőrülnél, vagy nem látnál semmit csak egy nagy színkavalkádot de azért kipróbálnám :)
ehh ez a szombati munka... kint meg süt a napocska...

test subject#28 2008.04.26. 13:44:08

Gecc összeveszni meg sem fordult a fejemben, de azért vitatkozni szabad, tudod hátha a galiba növeli a nézőszámot ;)))

test subject#28 2008.04.26. 13:49:36

Elképzelem néha hölgyválaszt hogyan netezik. Rohan , izzad, csörög a telefon, borulnak a dossziék és közben 3mp-re leül a gép elé és behozza lapi kocsmáját, miközben sietve betol két falat kihűlt bundéskenyeret, aztán zsíros kézzel bepötyögi a mondandóját, de akkor csöngetnek és megszólal a vezetéskes telefon is! kééész :D

liidiiia 2008.04.26. 13:55:29

test,
"hátha a galiba növeli a nézőszámot "
akkor írok én is sok galibát (nem mintha izgatna a nézőszám, de lapit szokta foglalkoztatni :-) , te meg ugye jutalékot kapsz :-D ):
galiba galiba, sőt: liba gaaaa :-D

+mondjuk ez jó magyarázat a színekre, jaja, de akkor kár, hogy fekete az éjszaka, miért nem sötétkék, vagy rózsaszín? de persze, a feketében meg sokkal jobban látszanak a csillagok, és a hold is, szóval, jaja, ez bonyolult :-) , maradhat a fekete :-)
és most: itt is süt a nap!!! végre!!!

liidiiia 2008.04.26. 14:05:31

gecc,
"Iszonyuan vicces figurak... en lennek varnyu, mert amugy is hobortos vagyok, meg egy csomoszor en is csak ugy elvagyok magammal. Aszt kozben lehet egy varnyu vagyok, csak nincs szarnyam. :-D "

nekem a jobbik énem lehetne varjú, talán, némi kis jóindulattal, az tök jó, amikor szemlélődő üzemmódban csak elvagyok, bár a hóbortosság kritériumának ugyanakkor minden körülmények között könnyedén megfelelek :-DDD ,
amikor a rosszabbik énem előtör, meg másra se vágyok, csakhogy varjú lehessek, vagy pre-varjú, vagy majdnem-varjú (mer ez még azért itten cél, hogy az igazi varjúságot jobban megközelítsem :-))) )
szerintem amúgy tök szépek is, meg viccesek is, meg van ez a jóllakott+elégedett csecsemő fílingjük, télleg, ha csak elvannak valahol, hogy szerintük aztán kerek a világ :-)))

lapi 2.1 2008.04.26. 14:05:57

ezzel nem értek 1-et test. egy hölgy soha nem izzad, pláne nem ír zsíros kézzel. hölgyit eképpen megvédtem, majd meglátjuk mit szól a new posthoz, főleg annak direkt politikai mondanivalójához. :DDDD ha minden okay, estére kész lesz. már 1970-nél tartok. :DDDD és az szdsz csak 1988. november 13-án alakult. szal van még meló a projecttel.

Gecc 2008.04.26. 14:06:38

Test

Am legyen, vitatkozni lehet rajta, csakhat ha egyszer nincs mas tapasztalatom vele kapcsolatban, akkor nem tudok mast mondani... emmeg nem olyan, mint a politika, hogy minden szava vitat kivalto lehet... vagy mi?! :-D
Na mindegy.

Mindenesetre en vegeztem a huto takaritassal, es ez rohadtul megnyugtat. Vegre ulhetek. Asszony is jon, nemsokara keszul a fincsi grill ebed.
Heted napra megpihenek. :-D

Gecc 2008.04.26. 14:11:49

Lidia

Erdekes egyebkent ez a fekete szin. Tulajdonkeppen nem is letezik, ugyanis lathatatlan. Azaltal lathatatlan, hogy minden mas szint elnyel, igy nem sugaroz ki magabol semmit, magyaran fizikailag nem lathato.
Ugyhogy a szin, mint fekete amit a boltban megkapsz mint festek, az csak egy "arnyalat".

test subject#28 2008.04.26. 14:20:13

ezaz lidi toljad a galibát 8)

lapi ez mondjuk igaz, akkor helyesbítek! az "izzadt" törölve, a zsíros helyére pedig "a nehéz körülmények ellenére minden méltóságát megörizve bepötyögi..." :D

tulok 2008.04.26. 14:41:22

Jó 'pot!

Nem vesztem el, csak a hétfőmet kitette a számokkal való viaskodás, a'la ÁFA bevallások, de este már alig bírtam hazavezetni. Még ilyet bakker, _nap közben_ bírtam megbetegedni. Valami vírus - nyilván - de nagyon durván tolta, úgyhogy ezzel el voltam a hátralévő időben. (Általában megoldom egy nap, alatt drasztikus gyógymódokkal, most 4 kellett hozzá.)

Nem is volt kedvem lejönni a kocsmába, nehogy elkapjátok. Még nem vagyok százas, de elvemet feladva bejöttem dógzani, (mert a Nagyon Fontos Embereknek természetesen feltrlódik a 4 négy nap elvégzetlenje, a tulkok, mint én pedig még nem tudnak minden feladatot delegálni. De már dolgozom ezein is.)

Megyek is, estve viszont visszanézek és ezt nem fenyegetésképp mondom.

Addig is: work hard
youtube.com/watch?v=56LPeaOWQT0

liidiiia 2008.04.26. 14:41:53

test,
:-DDD , na akkor én most a nehéz körülmények ellenére minden méltóságomat megőrizve levelezek :-D , ez a hirtelen sok napfény ugyanis a fullbeton teraszra kicsalt (+a köpködős gazok, és és, mint kiderült a gazok között boglárkák is vannak, szóval majdnem-full.beton, és 5 darab apró, aranyos sárga viráguk is van!!!), na de mindenesetre nem győznek itt lélegezni a hámsejtek, minden méltóságukat megőrizve természetesen, haha :-D

gecc, jóétvágyat! mi tufus paellát ettünk volt, friss ubival és paradicsommal, nyami nyami :-)

liidiiia 2008.04.26. 14:49:26

tulok, gyógyulj teljesen meg gyorsan!!!!! jótündérek pedig munka hadát segítsenek méggyorsabban letudni!!!!!

na mostmár bevallom nekem is fájt a torkom egészen picit tegnap este, de szugeráltam magamnak, hogy neten keresztül nincs víruselkapás, gecc-en kívül más beteg nem vala a környezetemben, szóval nem kaphattam el semmit, legalábbis rendes ilyen vírus nem utazik a téren át íly módon, na meg megadózisú c-vitamint ettem, echinaceát ugye, aludtam 11 órát, és ma reggelre okés lett minden, lekopogom...


+ja, tofu (ez a sok napfény elvakít :-) )

liidiiia 2008.04.26. 14:58:18

gecc, jaja, ez a fekete tök érdekes valami,
a szingularitás titka is benne ugye,
jut eszembe a monumentes képedre elkezdtem válaszolni, lehet hogy a fekete apropóján ezt a választ most be is fejezem...

test, te mit dolgozol most? milyen szombat már ez, hogy sokmindenkinek dolgoznia kell, whipy is gondolom ezerrel tanul...

tulok 2008.04.26. 15:03:57

köszi, liidiiia, gyógyuló üzemmódban vagyok, igyekszem.

tufus paella - ez úgy hangzott, mint valami pici bigyónak a nagyon tudományos neve.

Persze, aki napfürdőzik, az ne csodálkozzon! :)
Íme:
tufus.info/

Gecc 2008.04.26. 15:20:11

Lidia

Ez a szombat olyan munkanap (mar akinek ugye :-D ), hogy a majus 2-at kell ledolgozni ma, hogy jovoheten 4 napos munkaszunet legyen. :-]

test subject#28 2008.04.26. 15:28:05

gecc ez a videó odapirított :DD a kutyás is a végén hát..., de az egész nagyon jó!

'pot tulok

lidi, weboldalt szerkesztgetek dizájnolgatok, parkot látványtervezgetek, aztán majd végül terméket modellezek és renderelek, a lényeg hogy 6-ig be kéne fejeznem (ezt kizártnak tartom) mert hétfőn prezentálnom kell :)

Gecc 2008.04.26. 16:05:42

Test

A SZIF-en vegeztel? Ha mar eccer gyori vagy...

lapi 2.1 2008.04.26. 16:07:57

hella tulok! jobbulást és told a mézet!!!!

én is work hard-ban vagyok az új post-on, mert drámai bejelentést teszek. estére meglesz.

test subject#28 2008.04.26. 16:36:01

paella-t jamie oliver csak úgy jellemezte, az a kaja amibe bármit bele lehet rakni :) én még ugyan nem ettem

test subject#28 2008.04.26. 16:40:53

Úgy mondanám hogy a sziffel már végeztem. :)) 2 év szenvedés után, közös megegyezéssel szerződést bontottunk az iskolával, azóta melózok :)
sajnos a középsulis technika miszerint elég ha órán odafigyelek a szifen már nem vált be...

liidiiia 2008.04.26. 16:55:27

a paella az a rizses bármi tudományos :-) , elegáns, spanyol neve :-) , de gyakorlatilag rizsbe belekevert zöldségek (bármi) és egyéb: pl tofu (vagy sajt, tojás, hal, hús...). 10 perc alatt kész (ha van eleve főtt rizs :-)

Gecc 2008.04.26. 16:59:19

Test

Akkor ugy kellett volna ahogy mi is csinaltuk... Orara nem bejarni, mert az ugysem eleg. N amindegy, mi azert a vizsgakat nagy nehezen abszolvaltuk. :-D

liidiiia 2008.04.26. 17:05:35

lapi erre a mézre gondolsz?:
www.youtube.com/watch?v=YSdMQ6D0Y_0&feature=related
mondjuk borzalmas a kiejtésük,
ugyanez a dal egy jó kiejtésű verzióban:
www.youtube.com/watch?v=46EXY4oP1Do

liidiiia 2008.04.26. 17:09:43

test, ha weboldalt tervezel, meg (számító)gépekkel dolgozol: hát akkor szóval te is varázsló vagy... :-)

liidiiia 2008.04.26. 17:28:45

gecc,
„Ami viszont meg az eszembe otlott kozben a Monument-es keprol, ami beleeregeti magat a szingularitasba, szal az Ember tragediajanak Űr jelenete. A semmi, es a bizonytalansag. De eszembe jutott meg a Galaxis utikalauz is, ahogy a semmiben egyszer csak felrejlik az ujonan epult fold.”

Nekem pedig az jutott eszembe, ami (szerintem) valamennyire hasonló ezekhez a te képeidhez a képről, hogy van a fehér út, mellette-felette a fekete semmi, és visz felfelé a semmibe, amiről nem is tudjuk, hogy a semmi-e vagy a minden, esetleg ezek valamilyen hasonló vagy más kombinációja, mint a földi lét. És az tök jó, hogy nagyon látszanak a kockák (téglák) az elején, amiről én sok-sok kertre asszociáltam, mintha mindegyik egy kert lenne (mindegyik valójában hatalmas kert, azért látszanak szabályosnak felülről). Ez lehet az, hogy mindegyik kert másé, de ezek összefüggő egységet alkotnak az idők során, és lehet az is, hogy egy ember életének az egymásraépülő fejezetei. Mivel fehér, így mindegyik kert mindegyik színt tartalmazza, de mindegyik kert ki-ki képzeletében más színű, más színeket hoz ki, vagyis a kertek egyformák, de a kerteket élő(k) képzelete nem (illetve az életének különböző szakaszaiban más-más van előtérben, ha csak egy emberé az összes), de ugyanakkor meg mégis hasonlóak is. Az egész végül elér fenn egy ponthoz, ami az űrbe mutat. És tényleg egyszerre félelmetes és nagyon izgalmas+klassz érzés, ahogy a tekintetet húzza felfelé a fehér. :-)

test subject#28 2008.04.26. 17:36:28

hát ja geccem, az biztos hogy lehetett volna ezt okosabban is csinálni, de a nehezebb útnak is megvan a maga haszna :)
mondjuk így jobban belegondolva az órákat sem nagyon látogattam :))

lidi így van, és most pedig megyek vissza varázsolni mert hétfőn nagy PV-t (parasztvakítás) kell rendeznem :D

liidiiia 2008.04.26. 17:42:47

test, akkor nagyon nagyon hatékony és gyors varázslást (és majd hétfői PV-t :-D )!!!!! :-)))

liidiiia 2008.04.26. 17:45:13

gecc,
„Van egy kepem meg Angliabol, valamikor tavaszt irtunk, es kimentunk setalni, nem messze a varostol, ahol volt egy kis to, es a viz teteje tiszta zold moszat volt. A levelek meg asszem nem kezdtek el kipattanni, es a zold moszaton a fa tiszta arnyeka lebegett. Ha hazamegyek jovoheten elhozom a kepet, beszkennelem, es berakom a blogba, melle 1-2 tortenetet korites keppen.”

Tök kíváncsi vagyok!!! Metzben (amit neked nem árulok el melyik ország :-DDD ) minden évben van olyan kiállítás, amikor az összes ott élő művész műtermébe be lehet menni. Nagyon klassz, az ember letölti a térképet, és a fél város (jó, nem, hanem csak 3-400 ember), azzal mászkál, és ki-bejárkál a műtermekbe. És itt volt egyszer egy festő, akinek egy ilyen koncepcióval voltak a félabsztrakt képei: azaz ő csak az ágakat festette meg, csak a struktúrát magát (mindegyik fája „téli” fa volt), de a mögötte lévő ég színei egyben olyanok voltak, mintha lombok lettek volna, mindegyik más-más ég volt, összhangban az ágak színével. És az is egy olyan szögből volt festve, hogy felfelé vitte a tekintetet, mint a monumentes kép, amolyan égigérő fa képét hozva, és egyben azt „mondva”, hogy a látott belső kép és a külső kép összefüggenek. Amit stalien belinkelt magrittos videós képet (ez csak a kép: www.tracefx.com/magritte.html ) , az is egy kicsit ez, csak ott nem a látott kép, hanem a látó szem oldaláról van ez megfogva. De tök érdekesek. Ilyen képeknek, mint ez mind, én hetekig tudok örülni, :-) .

liidiiia 2008.04.26. 17:50:29

+1 e betű, ha hiányzik valakinek :-)

Gecc 2008.04.26. 17:52:17

Lidia

Eppen most fenykepeztem 1-2 esos kepet a jatszoter fele. Nagyon jok lettek, hogy pl az egyik fa mar teljesen kizoldelt, de a masik meg csak most kezdi a leveleit kibontani.

A linket amit bekommenteltel, nem nyilik meg nekem.

hölgyválasz 2008.04.26. 18:07:45

"lapi · lapi.blog.hu/ 2008.04.26. 14:05:57

ezzel nem értek 1-et test. egy hölgy soha nem izzad, pláne nem ír zsíros kézzel. hölgyit eképpen megvédtem, majd meglátjuk mit szól a new posthoz, főleg annak direkt politikai mondanivalójához. :DDDD"

Drága Lapikám !
Köszönöm, hogy itt sem tagadod meg választott hivatásod, amivel védelmedbe vettél : az ártatlanság és az " izzatlanság " vélelme kijár nekem is !:D
Egyébként jól látod, én sosem izzadok, / nyáron sem/ nem mer' hőgy vagyok, csak mer' tán túl keveset iszok napközben, látja is a kárát / kár-kár, ha már itt varjúztok :)/néha a vesém, porzik, ahogy mondták legutóbb, mikor megnézettem magam az Uh-n, enyhe derékfájdalmaim kapcsán. A zseros kéz sem állja meg, mert ha főzés közben ugrok ide - van olyan is, ammán viszont igaz! - előtte fertőtlenítem, na jó, szájmaszkot épp nem rakok fel, bár néha lehet, hogy jól tenném, a pofámat kissé lehalkítandó :)
Szóval Test-ecském, én valóban hajszás órákat élek, napközben pl. dolgozom a mh-en, rabszolgaként ott és itthon is, de ezt kellő méltósággal viselem, ráadásul / sokan mondják ! /csinin és netten, fantáziád szeksztánsát tehát a lompos, izzadt nőszemélyről szíveskedj előbbi koordináták szerint átirányítani , ha kérhetném !:DDD
*
Lapikám, várom a " Miért hányom el magam a jelenlegi Szdsz-től " című kisesszédet !:DDD
*
Kedves Tulok !
Úgy látszik, végigmegy mindenkin... Mármint nem Tulok:DDD, hanem ez a fránya betegség, sorban jöttünk, Lídia még télen valamikor, Fuxos, aztán én kb.4 hete, Gecckét épp tegnap sajnálgattuk körbe, s most Te...
Őszintén kívánom mielőbbi jobbulásodat !!!!
*
Lídia, Geccke !
"Ribi néni mondja : kár...."
Sosem szerettem a varjakat, hihetetlen randák úgy nagy tömegben. A mh-em 3. emeleti ablaka előtt egy hótt magas, mittomén milyen fa áll, öreg mán szegény, de nyárra képes kipenderíteni magából, maradék ágaiból a dús, zöld lombozatot, emlékezteve régi pompájára. Szép, mondom, nyáron.
De amikor télelőn, kopasz ágaira rátelepül vagy száz fekete ezekbűl az éhenkórászokbúl, akik a fene vigye el, a vad hideg jöttét jelezvén, behúzódnak a szántófődekről a városba, / hé, ez nem rasszizmus ! :)/, az valami olyan gusztustalan és nyomasztó, hogy az amúgy is lehangoló hidegben és szürkeségben csak tovább sokkol, / szállnának el a pitlibe innen ! /pont úgy, mint anno, Hichock Madarak-ja !
Úgyhogy Geccke, marad Te csak Geccke, ha azt akarod, hogy ceresselek továbbra is :D

liidiiia 2008.04.26. 18:09:03

test,
én meg sodródtam az élettel, és elvégeztem valami mást, amit nem bántam persze meg, mert minden út a maga módján hasznos, meg utólag hülyeség bármit is mi-lenne-ha módon relativizálni (ezekre a mi lenne ha dolgokra mondta régen az egyik barátom,hogy "mi lenne ha: bármi lehetne: tehát, ha pl a vőlegénynek nagy melle lenne, akkor ő lenne a menyasszony" :-D ) , nade ez meg nem alkotja az életem fontos részét, viszont mindez már így marad. :-)

liidiiia 2008.04.26. 18:15:02

hölgyi, szia! az igaz, hogy ha nagy tömegben vannak a madarak (bármilyen) azoktól én félek, így a varjaktól is (de a verebektől is, tyúkoktól is :-) , mármint tömegben), és ezt csak fokozza, hogy hitchock történetje valós alapokon nyugszik, mert romlott gyümölcstől bevadult madarak támadoztak meg mindenkit (bár nem annyira müdszeresen, mint a filmben), de ez a gondolat még így is bbbrrr...

liidiiia 2008.04.26. 18:18:17

gecc,
www.moma.org/collection/provenance/items/images/133.36.jpg
ez egy másik link, a moma-s, és a moma: igen, igen, ha NY :-)

liidiiia 2008.04.26. 18:22:04

hölgyi: ...módszeresen..., ez a sok fény :-)
bár mondjuk az is igaz, hogy nagy tömegben minden élőlény be tud vadulni, nemcsak a madarak, hanem emberek is, pláne ha alkoholban feloldják a személyiség alkoholban oldódó részét: a felettes én-t... :-D

Gecc 2008.04.26. 18:35:26

Keszul az uj poszt emberek...
en mar bepillantast nyertem. :-D

hölgyválasz 2008.04.26. 18:44:46

liidiiia 2008.04.26. 18:22:04

Lídiám, ammán igaz !:DDD

Az előbb a felettes énem aszonta : kuss legyen, eriggy a konyhába, asszonynak a fakanyál mellett a helye. Hát indulok, elvégre ő a főnök, ha má eccer " felettes " :DDD
Ps : majd később tán visszahunyászkodhatok ide :)
Pusy !:)

liidiiia 2008.04.26. 18:49:26

hölgyi, haha :-DDDD

liidiiia 2008.04.26. 18:53:25

gecc, jaj ez nagyon jófej példány!!!! :-))) szinte azt mondja, hogy "na, mi van?" sőt, olyan vanekurasan, hogy "na mi van, öregem?" :-DDD

liidiiia 2008.04.26. 19:01:48

gecc,
de jó az az előző kép :-)
na én is kerestem: emmeg egy "hopp ide csak úgy felültem" példány :-)
www.maxwaugh.com/images/misc02/crow.jpg

liidiiia 2008.04.26. 19:08:23

lapi, hajrá az új poszthoz!!!! :-)

liidiiia 2008.04.26. 19:21:17

én lépek lassan, mi elmenünk most sétálni, meg mozizni is fogunk, szép estet mindenkinek :-)

www.youtube.com/watch?v=tNrKZ0WGd5M&feature=related
Luke Kelly Thank You For The Days
(ez az egyik wenders film zenéje, csak egy "maira" hangszerelt változatban)

Gecc 2008.04.26. 19:33:43

Lidia meg mindenki!

Csekkoljatok le micsoda rüszüt toltam be a posztom fejlecebe! :-D
Imadom a malacokat! LOL!

lapi 2.1 2008.04.26. 19:49:53

le ne lődd a poént gecc et! mindjárt kész és kiélesítem. :DDDD

lapi 2.1 2008.04.26. 21:29:58

na meg van az új post! ki is döglöttem rendesen! :DDDD
süti beállítások módosítása