Bookmark This Site

COMING - ÚT

"Ingrid Sjöstrand svéd költő Néha csontvázakról álmodok c. gyerekversében az anya megpróbálja megvigasztalni a gyereket, hogy "csak álom volt". Mire a gyerek: "Mintha sokat segítene, / hogy a szörnyűség itt belül van / és nem ott kívül." Ha a természet működésének fegyvertárában (sok más között) valóban megtalálható a káosz is, akkor nem csoda, hogy a káoszelmélet jelenségeibe lépten-nyomon beleütközünk - akár a külső természeti világban, akár saját belső világunkban. " Mérő László

Friss topikok

  • Gecc: Torrente is ezt a szarhazi Barcat szerette, nemde? Ehhh... hajra MU! (2011.05.28. 21:58) A vizsgálat lezárult, felejtse el!
  • Gecc: @hölgyválasz: Szia Holgyi! Mindenki megoregedett vagy nemtom, de az biztos. :-D (2011.01.31. 22:24) szöveg nélkül
  • jaegtoer: @lapi: Szia Lapi! Csak most látom hogy az szdf-fel kokettálsz. Az lmp már nagyon más? Üdv. (2010.02.02. 07:42) Elkúrtátok...
  • lapi 2.1: nem vagyok benne biztos, hogy vajon akad-e még bárki, aki olvassa a blogomat. mindenesetre csinált... (2009.10.28. 18:43) agycétén
  • lapi 2.1: bár gyurcsány iránti elkötelezettségünk továbbra is szilárd, mint a márvány, de a peresztrojka nev... (2009.06.05. 10:35) szezonzáró

HA KILÉPTEK – KILÉPEK BELŐLETEK (drámai bejelentés & személyes politikai vallomás)

2008.04.26. 18:17 lapi 2.1

 

 

 
 index.hu/politika/belfold/szdsz070329/ 37 évesen még a kontaktlencsén innen...fülelve. pócs péter plakátja.


A gyökerek - első politikai benyomások a gyerekkorban 
 
 
a blog személyes műfaj, ugye? hamár a blog internetes napló, ahogy a homepage is honlap. igaz, hogy a rákosi korszak kemény diktatúrájának idején születtem, mint egy ratkó-csecsemő (1953). (a kép baldalán maga marosán "buci" gyuri, aki fiatal még és nevet.)
 
és ezen a szomorú történelmi tényen az sem változtathatott sorsom alakulásában túl sokat, hogy apám vicces kedvében a hannibál utónévvel ajándékozott meg. valójában apám egy 29 éves ideggyógyász-jelölt volt a gyáli utcai kórházban és ő azt akarta, hogy csak hannibál legyen a keresztnevem, de akkor anyám ott a bábaképzőben közvetlenül a szülés előtt nagyon komoly formában válással fenyegette meg. így aztán kompromisszum eredményeképpen kaptam a tökszokványos lászló nevet, ami az első szig-emben alá volt húzva és mellette ott figyelt a hannibál. persze az anyakönyvezető nem vágta a helyesírást, így lettem hanibál, egy 'n'-nel. ez szerepel minden hivatalos okmányomban és két vizsgán mentem át ennek köszönhetően az egyetemen.
 
(nemcsak lenin et. kedveli miles davist, miles is hannibált.)
 
(rezeg a léc a vizsga végén, de inkább leesik, ez látszik a prof arcán, ahogy mintegy undorodva, de mindenképpen fintorogva lapozgatja az indexemet. „magának tényleg hannibál a 3. neve?” erre én szégyenkezve, szinte szégyellősen lehajtott fejjel halkan rebegtem: „professzor úr, apám nagy tisztelője a történelemből a híres pun hadvezérnek, szokta is emlegetni, főleg ha ivott előtte pár konyakot.” ha ezen elröhögte magát a prof (és mindkétszer elröhögte) akkor már megkönnyebbülten tettem hozzá: „apám nem iszákos, de ha mégis berúg alkalomadtán, akkor a hadik huszárokat szokta éltetni, mert azok bécset is megsarcolták!”)
most látom csak, rosszul tudta az öreg, a fiúk berlint sarcolták meg, ami azért csak nagyobb kunszt!)
 
jut eszembe a faterom és a varsói szerződés kapcsolata, mint politikai motiváció a gyermekkoromból. apám a 60-as évektől már a vidéki kisváros honvédkórházának ideg- és elmeosztályának főorvosaként védte a hazát és szolgálta a dolgozó népet, úgyis mint a magyar néphadsereg alezredese.
 
olyan 1965-70 között kétszer vett részt valamilyen varsói szerződéses katonai idegorvosi konferencián. elöször a megosztott berlin keleti szektorában, másodszor meg varsóban.
 
ebből két sztorija maradt meg bennem:
 
berlin: „tudod, jól beszélek németül, oroszul meg nem, szóval a német kollegával, hans-szal összehaverkodtam. el is cipelt magával mindenhova, meghívott az otthonába is. te ezek a németek hihetetlen nagy faszok! kőkemény kommunisták egyfelől, másfelől meg mindenki a nyugat-berlini tévét nézi. saját szememmel láttam, ahogy pár katonatiszt pont egy olyan filmet nézett egy klubszobában, amelyik kifigurázta a vörös hadsereget. hát a térdüket csapkodták a röhögéstől.
hans meg egyik nap elvitt egy ruszki laktanyához. ott nem hagyhatják el a laktanyát még a tisztek sem, nemhogy a kiskatonák, akiket nálunk moziba visznek, igaz csak csoportosan. ott volt egy laktanya a város közepén, pont úgy nézett ki, mint egy börtön, minden ablakon rács. a ruszki kiskatonák fogták a vasat, mint a majmok az állatkertben és néztek ki az utcára. ez az ndk-ás katonatiszt (hans) meg gúnyosan hüvelykujjával rájuk mutatott a válla fölött: „íme a győztesek.”
 
varsó: „hát ezek a lengyelek oltári nagy faszok! volt egy búcsúest a résztvevőknek, talán 20-30-an lehettünk a vendéglátókkal együtt az asztalnál. a lengyelek meg a ruszkik iszonyatos tempóban kezdtek vodkát vedelni és muszáj volt inni velük. ahogy kezdtünk berúgni, a lengyelek először fennhangon szidták a németeket, a német kollega kicsit meg is sértődött. a ruszkik viszont ezen annyira fellelkesedtek, hogy még gyilkosabb iramot kezdtek diktálni szeszvonalon.
csakhogy a lengyelek még jobban berúgtak ily módon, rögtön el is kezdték hát szidni a ruszkikat, akik ezen megsértődtek és elmentek máshová inni. félóra múlva már seggrészegek voltunk, a lengyelek ekkor váltottak és kőkeményen zsidózni kezdtek.  
 
a gimnáziumi évek ugyanakkor ezzel a politikai háttérrel valahogy rebelissé tettek, bár ebben mind a "satisfaction" (getno), mind a "ne gondold" by illés zenekar, - némi szerepet még játszott. (lásd bambi vs coke című frappáns kis post-omat.)
 
 
 
Az eszmélés (kisz)
 
 
68-71 között jártam gimibe. kezdtem a kecskeméti katona józsef gimnáziumban, így nyilvánvaló az összefüggés. debreczeni józsefgyurcsány ferencantall józsef ördögi háromszögének foglyává váltam már szinte gyerekfejjel.
 
meg is lett a hatása, mert pontosan 1970 szeptemberében a vonyarcvashegyen kezdtük a tanévet egy óriási építőtáborban. egy hatalmas sátortábor él az emlékeimben, ahol még egyetemisták is voltak! síneket szedtünk fel, de ez mindegy. a rohadt komcsik már akkor is meg akarták szüntetni a szárnyvonalakat.
 
úgy látszik ez afféle visszatérő betegség lehet náluk, mint a fidesznél, hogy folyton megfigyelik őket mégpedig közpénzből, esetleg kapolyi pénzén, de azt úgyis lopta a néptől a gazfickó!
 
az egyetemisták minden este berúgtak és mi őszinte tisztelettel néztünk fel rájuk. a melónak a második hét péntekén lett vége. hazautazás máv-val másnap reggel. na most mi 3-an (dezső és laci, utóbbi eggyel járt alattunk, dezső meg igen vad gyerek volt és osztálytársam.)
 
akkoriban a gimiben a kíméletlen politikai harc a tanárok és diákok között cigizés és annak üldözése területen zajlott és ennek a szabadságharcnak a radikálisabb szárnyához soroltuk magunkat. mi a közeli elhagyott temetőben csongor szivart szívtunk csakazértis!!! méghogy cigi? az a lenézett amatőrök műfaja volt.  
 
nem csoda, ha így 3-an elérkezettnek láttuk az időt, hogy berúgjunk. hozzáteszem, hogy életünkben először, mert akkora vagányok azért mégsem voltunk, hogy ezt a tanárok előtt korábban megtettük volna.
 
 
pontosan emléxem, hogy kevertekkel nyitottunk. nem is fedném fel a kínos részleteket, de a táborba vezető visszaútnál már kockásan működött a memória. (black out közeli állapot)
 
ne szépítsük, ruhástól belegázoltunk a nádasba, közvetlenül a tábor mellett, már másnap lövésünk nem volt, végül hogyan és mi módon jutottunk kerítésen belülre.
 
namost a végeredmény számít. az erősorrend.
 
ilyen állapotban lehettünk kábé, bár mi eszköztelenebbek voltunk a kollegáknál:
 
 
a meccset megnyertem, mert én elájultam a sátorban, de másnap simán hazavonatoztam a többiekkel.
 
szorosan másodiknak futott be az alattunk járó, így egy évvel fiatalabb laci. ő azzal maradt le az aranyéremről, hogy azért elalvás előtt még behányt a sátorba.
 
dezső viszont alkoholmérgezést kapott. már kezdett lassulni a szívverése, amikor hívták mentőket, de azok közölték, hogy részeg disznóért nem jönnek ki. ezért valamilyen kiszbizottsági faszi (aki aznap jött, mert állítólag valami rendezvény is volt a búcsúestén, de erről ne kérdezzen senki!) warsawa márkájú szolgálati gépkocsijával szállították be a haldokló dezsőt a közeli tapolcai kórházba, ahol kapott egy-két életmentő injekciót és egy korrekt gyomormosást. viszont útközben valahogy mégis összerókázta a verdát, amit én utólag annak tudok be, hogy ez egy szar autó volt, ami baromira rázott ráadásul.
 
ezeket az apró háttér-információkat egy tanáromtól következő hétfő reggel tudtam meg, azt mondta, azért nem lehetett eltussolni az ügyet, mert a kisz-faszi kurva ideges volt a hányás miatt és fegyelmi felelősségrevonást követelt. sikerrel, tegyük hozzá, mert délutánra statáriális ízű eljárás keretében mind a hárman igazgatói rovót kaptunk, aminek kiosztása során közölte velünk a diri, hogy még egy botlás és simán kibasznak minket a gimiből.
 
nagyvilági társasági figuraként egyetlen hagyományos iskolabált sem hagyhattam ki. viszont az erős fegyelmi helyzetem miatt fel sem merült bennem, hogy az 1970. februárjában esedékes bálon akár egyetlen korty piát is fogyasszak.
 
 
a haverok szombat délután nálunk gyülekeztek, s hoztak magukkal egy srácot. pont olyan volt, mint steinmann a "tanár úr kérem"-ben karinthy-nél. nem volt semmi bajom vele, de nagyon más társasághoz tartoztunk a gimin kívül és a szünetekben egyaránt. namost steinmann hozott magával egy üveg sztolicsnaja vodkát, amit épp akkoriban akcióban árusítottak a városban.  
 
kurva hideg volt meg hó. mi, a priuszosok nem is ittunk, viszont a feldobott hangulatú kis steinmann az 1,6 km-es úton (ruszki bicikli kilométer számlálójával korábban magam hitelesítettem és hol volt akkor még a google-pedometer? na nem ragozom, a gyerek annyira bebaszott, mire elgyalogoltunk a gimibe, hogy alig tudtuk becsempészni a bejárathoz legközelebbi wécébe. akkor már ájult állapotban volt, bár hányni még tudott.  
 
ami ezután történt az már a kalandfilmek világa. néhány 17 éves őrült képes csak két és fél méter magas kőkerítésen átemelni egy gyakorlatilag hullarészeg magatehetetlen testet és vinni a sötét utcán, mint egy óriási és kurvanehéz hengert. egyikünk a lábát fogta, a másik a vállát, a harmadik pihent. aztán csere.  de rohadt nehéz volt, az biztos, pedig nem is volt dagadt a srác. még szerencse, hogy közel laktak a leninről elnevezett lakótelepen. ahol szerencsésen átadtuk a kissé megrökönyödött szülőknek a kis steinmannt. udvariasan közültük még, "amint látják, mi józanok vagyunk, nem tehetünk semmiről etc". komolyan hősnek éreztük magunkat, hogy megmentettük a srácot az igazgatói rovótól, mert tényleg csoda volt, hogy nem szúrták ki a tanárok.
 
csakhogy azzal nem számoltunk, hogy hétfőn az anyuka, vagy apuka berohan a dirihez őrjöngve azzal, hogy a fia annyira berúgott a bálon, hogy mentőt kellett hívni az éjszaka, mert majdnem megállt a szíve. (valójában ua történt vele is, mint dezsővel fentebb, csak steinmannért kiment a mentő.)
 
a magam részéről elég indulatosan mondtam a többieknek: „bassza meg, nem azt kívánom, hogy steinmann is kapjon igazgatói rovót, de az kurva nagy igazságtalanság, hogy én kaptam, pedig én még csak be sem hánytam és pláne nem kellett kórházba szállítani!!!!”
 
ettől még nem mentem volna át nagykörösre, nem hagytam volna ott azt a szar gimit március 1. napjával, mert szerettem a haverjaimat, így viszont dacosan húztam el egy vadidegen szomszédos kisvárosba, ahol senkit sem ismertem. ráadásul év közben és koleszosnak! (ez utóbbi státuszomat bejárósra cseréltem negyedikben.)
 
erre a radikális váltásra azért szántam el magam, mert a kémián a rettegett baranyi tanár úr felállított az óra elején és 10 perces kis szózatban közölte az osztállyal, hogy milyen alattomos szemét egy állat vagyok, mert berúgattam a szegény steinmannt.
akit persze addig azt hittem pont én mentettem meg egy szűk baráti társaság beltagjaként és hiába mondtam annak a faszfejnek, hogy vigyázzon a vodkával, mert mi az ősszel csak kevertet ittunk mégis megbasztak minket egy rovóval.
 
namost ez úgy jön a subjecthez, hogy a kisz-be folymatosan vették fel a tagokat az osztályból. az általánosságban is kifogásolható magatartásom miatt én a sor végére kerültem. már talán csak 2-3 arc maradt, amikor apám kapcsolatait kihasználva átmentem a nagykőrösi arany jános gimibe, ami akkoriban állami suli volt. ott viszont a kérdésre, hogy be akarok-e lépni? határozottan visszakérdeztem. hogy kötelező? tanár zavartan válaszolta, hogy nem kötelező, de…
 
 
mire én vigyorogva közöltem: ha nem kötelező, akkor én köszönöm, de nem lépnék be egyelőre, még fejlődni szeretnék kicsit. (különben a gimi tök jó volt, sokkal normálisabbak voltak a tanárok, még cigizni is lehetett 3.-tól legálisan az udvar sarkában.)
 
 
akkor már a markomban tartottam a komcsikat. következő évben felvettek ugyan szombathelyre a tanárképző népművelő könyvtár szakára, de ott meg az volt a baj, hogy megnőtt a hajam és baszogattak a tanárok miatta. úgy be-beszólogattak néha, hogy amikor végzek és elmegyek kultúrház igazgatónak valamelyik faluba, ott nem fogják a népek tolerálni a vállig érő hajat. októberben már falcoltam is és a mom-ban lettem kifutófiú havi 1200 huf + összvonalas bkv bérlet fejében, amíg felvételizhettem a szegedi jogi karra. (valamit kellett mondani otthon, miért hagytam ott a tanárképzőt.)
 
tulajdonképpen volt a mom-ban egy csaj, aki miatt kicsit elhanyagoltam a felvételire való felkészülést, amúgy is rühelltem tanulni, nagy volt a túljelentkezés is, szal nem sok esélyt adtam magamnak. nem is spiláztam túl a felvételit, tudtam a történelem teszten (írásbeli) múlik minden, én meg évszámokban baszott gyenge voltam.
 
 
beosztottak a bölcsészkaron található auditórium maximumba. olyan szigorú felügyelőarcok figyelték, hogy senki se puskázzon. ült előttem néhány sorral egy hatalmas nagydarab szőke srác. fogalmam sem volt róla ki lehet, de gyanítottam, hogy valamilyen sportoló, mert nagy volt a nyüzsgés körülötte. na nem ragozom, lesúgta a hiányzó tételeket, valahogy őt nem basztatták a felügyelők. egy perc alatt ledumáltam vele, hogy segít és a szó szoros értelmében neki köszönhettem, hogy végül is felvettek. mindent lesúgott, fasza srác volt, na!
 
 
egy évig évfolyamtársak voltunk, aztán pestre vitte a sportkarrierje. egy későbbi vizilabda-legendának köszönhettem, hogy felvettek.
 
 
viszont azt tudtam, hogy a szóbeli felvételin valamit mondani kell a kisz-re. kemenes professzor elnökölte bizottság előtt vizsgáztam és egész jól ment, mert dumában mindig erősebb voltam, mint évszámokban és csatanevekben. 
 
ült az asztalnál egy olyan kisz-vezető fejű fickó. hosszú haja volt, de nem nagyon hosszú, kis szakálla volt, de nyírott. szal látszott az emberen, ki ő. márcsak azért is, mert ő volt az egyetlen fiatal az asztal túloldalán. kemenes prof. arról volt nevezetes, hogy megmondta a tutit rögtön a vizsga végén. de még zárás előtt megszólalt a kisz-fejű: „nem mintha számítana a felvételinél, de áruld el, miért nem vagy kisz-tag? látom nem egyházi iskolában érettségiztél.”
 
akkor elindítottam a dumát, hogy a gimiben a kisz olyan gyerekes volt…, blabla… tisztára, mint korábban az úttörőknél blabla…. gondoltam, az egyetemen biztos sokkal komolyabban veszik a kisz-t. blabla… ezért majd akkor szeretnék belépni, ha esetleg bekerülök. blabla…
 
blabala... ahogy a mester nyomja a "this is new shit"-ben:
 
 
mit mondjak, vigyorgott a kisz-fejű fickó, mint a tök, kemenes prof meg közölte: vegyem úgy, hogy felvettek.
 
 
annyire azért voltam akkor még elvi gyerek, hogy az egyetemen sem léptem be, igaz nem is cseszegetett soha senki ezért. és mivel nem volt nyilvántartás, a bíróságon azt hitte a kisz titkár (egy tök rendes hivatásos pártfogó, azóta neves festőművész), hogy én is tag vagyok. egy ideig el is járogattam évente kétszer a könytárteremben tartott kisz gyűlésekre, ahol 6-8 fiatal kolléga volt jelen. aztán egy napon szóltam lajosnak: „figyú, nem is vagyok kisz tag, sőt most léptem ki a szakszervezetből is. nem politikai okokból, hanem mert példaképem moldova györgy hőse: az a kisember, aki tagságtalansági könyvecskét akar kiváltani. lajos röhögött, ezzel le is zárult a kisz meghatározó szerepe szerény életemben. 
 
A politikai tudat kialakulása - a párt
 
 
hát az fel sem merült bennem, hogy belépjek az 1pártba. nem is igen forszírozta soha senki. 1977 és 89 között melóztam bíróságon, vállalatnál és mgtsz-nél egyaránt. bármenyire is jó lenne most elmondani, hogy jaj de nagy nyomás volt rajtam, de én mégse léptem be!!! meg ilyen szarságokkal jönni. a valóság azonban annyi volt, hogy semmiféle kurázsi nem kellett a be nem lépéshez.
 
mint ahogy úgy volt szar az egész kádár rendszer, ahogy legvidámabb barak is egyben. ismertem éppúgy rendes párttagokat, mint genya pártonkívülieket. meg vica versa. nekem szerencsém volt, meg nem is volt rá szükségem igazából. nekem ez nem fért bele. ennyi...
 
 
Tudatos politizálás - Szabad Demokraták Szövetsége
 
 
amint ma már tudjuk, 1988. november 13-án a jurta színházban megalakult az szdsz és elfogadta az alábbi dokumentumot:
 
 
ELVI NYILATKOZAT
 
Mi, magyar demokraták utódai vagyunk mindazoknak, akik a francia forradalom hármas jelszavának örökségét kívánták politikai valósággá tenni. Annak az Európának a része akarunk lenni, amely az elmúlt kétszáz évben nagyobb haladást ért el, mint az emberiség egész addigi története folyamán. Független, demokratikus, jóléti államot akarunk.
Utódai vagyunk a reformkornak, amely kivezette Magyarországot a középkorból és lerakta egy modern nemzet alapjait. Elődünk Széchenyi István és Kossuth Lajos.
Utódai vagyunk az európai és a magyar liberalizmusnak, amely korlátozni akarja az állam hatalmát a társadalommal szemben, meg akarja szüntetni az emberi személyiség kiszolgáltatottságát, meg kívánja valósítani a gazdasági élet önelvűségét. Elődünk Eötvös József.
Utódai vagyunk a polgári radikalizmusnak, amely általános választójoghoz, politikai jogokhoz akarta juttatni az egész magyar társadalmat, és amely utoljára érezte át teljes tragikus jelentőségében Magyarországnak a nyugati fejlődéstől való leszakadását. Elődünk Jászi Oszkár, aki nem tett engedményt soha semmilyen színű totalitarizmusnak és nemzeti elfogultságnak.
Utódai vagyunk az európai és a magyar szociáldemokráciának, amely először talált hatékony politikai eszközöket arra, hogy a szegény embert megvédje a
kizsákmányolástól, tudatosítva jogát a jólétre. A szociáldemokrácia bizonyította be, hogy a politikai szabadságjogok a dolgozók jólétének garanciája. Elődünk Kéthly Anna.
Utódai vagyunk a magyar népi mozgalomnak, amely radikálisan szembefordult a nagybirtokkal és a magyar úri társadalommal, és amely nyomasztó politikai
körülmények között is folytatta harcát a társadalmi demokráciáért. Elődünk Bibó István és Szabó Zoltán.
Utódai vagyunk az 1953-1956 közötti pártellenzéknek, amely szembeszállt a
sztálinizmussal, és pártja parancsánál többre tartotta a nép akaratát. Elődünk Nagy Imre.
Utódai vagyunk annak a szövetségi törekvésnek, amely a Charta `77-tel való
szolidaritást kinyilvánította, és 1977 óta egyesítette a demokratikusan gondolkodókat Magyarországon. Elődünk Donáth Ferenc.
Folytatói vagyunk a harcnak, amelyet a magyar demokratikus ellenzék vívott tíz éven át az alkotmányban deklarált polgári és politikai jogok érvényesüléséért. Mérték- és példaadónak tekintjük a három magyar forradalmat: 1848-at, 1918-at és 1956-ot.
1848 szüntette meg a jobbágyságot, és teremtette meg a népképviseleti rendszert.
1918 hozta meg a politikai szabadságjog teljességét, a munkásosztály
emancipációját és az elsőföldreformtörvényt.
1956-ban megnyilvánult a magyar nép akarata a politikai pluralizmus teljes értékű formája: a többpártrendszer és az önigazgatás, a kisállami függetlenség teljes értékűformája: a semlegesség iránt.
A mai napig sem valósult meg 1848 követése: a népképviseleti rendszer, 1918
követelése: a politikai szabadságjogok teljessége, 1956 követelése: a
többpártrendszer és e két utolsó forradalom követelése: a munkásság joga a szabad érdekvédelemre és a politikai participációra.
A jog az ember elemi politikai állapota; jogaink ember mivoltunkban gyökereznek, s nem a „közösség” javára végzett szolgálat jutalmaként nyerjük el őket a szolgálat arányában. A kötelességek következnek a jogokból és nem fordítva. A politikai hatalom értelme és feladata, hogy sajátos eszközeivel járuljon hozzá e jogok érvényesítéséhez. Az állampolgár jogai egyúttal az állam hatalmának korlátai.
Harcolunk az egyén politikai jogaiért:
- a szabadságjogokért, amelyek megvédenek az önkénytől;
- a vélemény- és szólásszabadságért;
- a politikai jogokért, amelyek biztosítják, hogy beleszólhassunk a döntésekbe,
és ellenőrizhessük végrehajtásukat; a politikai szervezetek és pártok szabad
alapításának jogáért, a többpártrendszert magában foglaló pluralizmusért.
Harcolunk az egyén szociális jogaiért:
- a gazdasági kiszolgáltatottság elleni védekezés jogáért: a szakszervezetek és egyéb érdekvédelmi szervezetek szabad alakításáért;
- az állampolgári jogon járó létminimumért ma és a jóléthez való jogért holnap.
Harcolunk azért, hogy a közösségek és egyének szabadon rendelkezhessenek
tulajdonukkal, harcolunk a vállalkozás szabadságáért.
Harcolunk azért, hogy a munkáshatalom ne kiürült jelszó legyen, hanem a munkás rendelkezzék önmaga és munkája felett.
Harcolunk a természetes közösségek önrendelkezéséért:
- a területi közösségek autonómiájáért és háborítatlanságáért, a községek,
városok és tájegységek önkormányzatának jogáért;
- a vallási közösségek szabad működésének jogáért;
- a származási közösségek önszerveződésének és önmeghatározásának jogáért, olyan államjogi státusban, amilyet igényelnek.
Harcolunk az életforma szabad megválasztásáért és az ennek alapján történő
közösségekbe tömörülés jogáért.
Harcolunk azért, hogy a modernizáció ne a természet "legyőzését" jelentse, hanem békés és kímélőegyüttélést a természettel.
Harcolunk a nemzeti szuverenitásért:
- az állami függetlenségért;
- a nemzetek közti demokratikus viszonyért, a katonai tömbök nélküli Európáért;
- a nemzeti szuverenitás olyan felfogásáért, amely magában foglalja a magyar
nemzet más állampolgárságú tagjaival való cselekvőszolidaritást is.
Harcolunk azért, hogy Magyarország Közép- és KeletEurópa többi népével együtt Európa része maradjon.
 
 
a hvg (vettem, járattam az első számtól) lehozta az elvi nyilatkozatot én meg felkiáltottam egyik pénteken kezemben a friss hetilappal: „EZ AZ!!!!!!”
 
a többi már csak idő kérdése volt, 1989 márciusában beléptem életem első pártjába. olyan kevesen voltunk országosan is, hogy pár hét után szinte név szerint ismertük egymást. nagyon jó társaság volt. ezer post-ot írhatnék ezekről az időkről. olyan volt nekem a rendszerváltás, mint az első szerelem, egy csoda. nem hittem, hogy ezt megélem. 
 
végigcsináltuk a négyigenes népszavazást, voltam lakóhelyemen egyéni jelölt 90 tavaszán, küldött és országos tanács tag. helyi vezető meg mittudomén. annyit mondok ehelyütt summázva, hogy mindig a párt jelöltjeire szavaztam. mégpedig azért, mert mostanáig a hazai pártkínálatból megalakulásától fogva az szdsz volt számomra a leginkább vállalható politikai párt. soha nem remegett meg kezemben a toll, amikor x-elni kellett a fülke magányában. na jó, 1998-ban nem maradt talpon egyéniben szadi jelölt a második fordulóra, na akkor otthon maradtam.
 
 
 
az okáról tartsunk ehelyütt egy ügyes kis szavazást, majd a végén megmondom melyik az igaz variáció:
PollPub.com Votemiért nem ment szavazni lapi 1998 tavaszán a választások 2. fordulójában?
mert nem maradt állva szdsz-es jelőlt.
nagyon másnapos voltam.
mindkettő ok fennforgott.



View Results

Poll powered by PollPub.com Free Polls
















Mindenesetre az első szabad választásokon második helyen futottam be, s pont az előttem levő ment be a területi listáról a parlamentbe. minden tüske nélkül éltem túl a kudarcot, de azt láttam, hogy itt kapitalizmus lesz, szal valami stabil és hosszú távú meló után kellett nézni. ezért kezdtem gondolkozni az ügyvédségen. ami aztán össze is jött. emellett már nem akartam komolyan politizálni, az nem fért volna bele az időbe.
ahogy nagymamám mondta annakidején: „kisfiam, nem lehet egy seggel két lovat megülni!”
 
még egyszer beleugrottam a pártéletbe, mégpedig 2000 tavaszán, amikor az szdsz ellenzékben is 5% alá süllyedt. helyi elnök lettem, gondoltam, ha már ekkora szarban van a párt, csak próbáljunk meg valamit csinálni.
 
magyar bálint volt az elnök, kuncze gábor a frakcióvezető éppen, én bálintot jól ismertem az ősi időkből, kunczét nem. pont költözködtek a mérleg utcából, amikor magyar bálint fogadott. ahogy leültem a bazi nagy elnöki szobában, nem sokat cicóztam, valami ilyesmit mondtam:
 
„ugye mi mindig arra voltunk büszkék, hogy egyedüli pártként következetesen egy szabad, liberális magyarországot szeretnénk ebből a balkáni kocsmából csinálni, mondjuk olyat, mint hollandia?” bálint ezt még okézta. a folytatást már kevésbé: „mutass nekem még egy komoly nyugat európai pártot, ahol egy ekkora választási bukta után nem húznak el a párt arcai, vezetői a szürke zónába legalább néhány évre!
 
hiába utáljuk horn gyusziékat, de ők megtartották a szavazóikat, pedig 94-ben nagyon nyertek. ti viszont idehoztátok ezt a szerencsétlen orbán viktort az ország nyakára, ami még a kisebb baj. de vele együtt olyan súlyos arcok kerültek komoly hatalmi pozícióba, mint kövér lászló, vagy torgyán józsef. és most grespik lászlót meg se említsük.
 
azért csak ti küzdöttétek le a pártot 18 %-ról 7-e. ez persze benne van a pakliban, a politikában, de olyan komoly párt nincs, amelyik egy ekkora gebasz után nem cserél kapitányt. mert ezt a pártot 94 és 98 között éppenúgy te vezetted kunczéval, ahogy ti csináltátok tovább ellenzékben 98 óta. meg is van az 5 %, pedig a fidesz-kisgazda kormányt nagyon utálja a nép. mondjuk meg is van rá az oka.”
 
most is állítom, hogy magyar bálint egy tisztességes és jó szándékú liberális politikus. ragyogó miniszter volt, nagyon ott van oktatásügyben.
 
viszont iszonyúan szar országos politikus, vezető. van ilyen. most át akarják nyomni a koalícióból való kilépést, ami a jelenlegi helyzetben számomra a gyávaság jele. és ami rosszabb, ezzel a lépéssel az szdsz megnyithatja az utat a fidesz hatalomra kerüléséhez és ami a legrosszabb, hogy ezzel óhatatlanul szembekerült a párt a progresszióval. és ez számomra már vállalhatatlan.
 
 
 
így aztán goodbye, ha holnap győz a papírforma és kiléptek a koalícióból... szép volt, ennyi volt... "goodbye yesterday"
 
 
 
tracker

328 komment

Címkék: orbán kádár szdsz kisz mszmp kuncze gábor magyar bálint csapó gábor

A bejegyzés trackback címe:

https://lapi.blog.hu/api/trackback/id/tr55443396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sziligan 2008.04.26. 22:29:42

Elsőzni hogy kell??

6.Lenin 2008.04.26. 22:39:50

lapikám!

".ELVI NYILATKOZAT
Független, demokratikus, jóléti államot akarunk."

94-ben ezt a részt mégegyszer elolvastam,köptem egyet,azóta tojok rájuk.90-ben az SZDSZ-re szavaztam,mint liberális,én maradtam,ők meg hol vannak már ettől?
Kicst lassú vagy,ha csak most "könnyezed" meg őket.
Többet talán majd holnap,de ezek szerintem nem érnek annyit,hogy 5 percnél tovább foglalkozzam ezzel a társasággal.

lapi 2.1 2008.04.26. 23:01:31

nem látom a kommenteket, valami elromlott megint.

lapi 2.1 2008.04.26. 23:04:22

dehát éppen ez az, kedves lenin. ha kilépnek én is kilépek, de semmi könny csak egy könnyed good bye. :D

liidiiia 2008.04.27. 00:09:39

szia lapi, majd holnap olvasok, mostmár nagyon álmos vagyok, jóéjt +mindenkinek :-)

simonmondja 2008.04.27. 07:54:07

Üdv mindenkinek.
Lapi, Gecc.
Találtam egy nagyon felturbózott blogfelszerelést. Ha politikai blogban utazunk, akkor nézzétek meg, hogy adja az olvasnivalót a jobboldali csíkon - Letterforce.
letterforce.blog.hirszerzo.hu/?todo=entry&vid=8081

De, megyek és olvasom a posztot.

simonmondja 2008.04.27. 08:17:41

A szadesz nyilatkozatnál tartok, és mielőtt tovább olvasok, szólok, hogy a -kötelességek következnek a jogokból, és nem fordítva- kitételt szeretném, ha értelmeznéd, Lapi.
Szerintem valami gond van vele, legalábbis asszem, hogy előtérbe került az utóbbi időben, és az sem biztos, hogy én helyesen értelmezem.

hölgyválasz 2008.04.27. 08:22:30

Lapikám !

Emlékszel ? Pár hónapja épp erről beszélgettünk Pasztinál... Pont az volt a kérdésem - kezdeti bizalmadat, álmaidat megértve, és tiszteletben tartva - hogy ugyan miért vagy még mindig mellettük, miért véded továbbra is mundérjukat, mikor -ez- a párt már rég nem -az- a párt !?
Örülök, hogy ráébredtél végre, bár mintha kicsit télleg hosszú/lassú/ lenne a reakcióidőd :)

Ps.: Igazi " lapis " volt a poszt, tetszett !

Üdv, szép vasárnapot !

hölgyválasz 2008.04.27. 08:31:13

Elfelejtettem az előbb megemlíteni, hogy du. vagy estefelé visszanézek, és részletesebben, még az is lehet, hogy in medias res, bedobok aktualitásokat, köll má egy kis vita itt is, túl nagy az egyetértés köztünk, hja kérem, ha nincs politizálás, akkor van szeretet, meg barátság, ami persze a legklasszabb dolog a világon !:)
De ma reggel néztem a " Soroló " magazint, amit amúgy nem szoktam : az eü. után most épp a mezőgazdaságot véreztetik ki végleg... :(

simonmondja 2008.04.27. 08:38:31

Végülis, a szadesz azért maradt talán a kezdeti struktúránál, mert sikerrel maradt kormányon kicsiként
is, és ellenzékben pedig nem kellett gondoskodnia az éhenmaradt gyalogokról, mint a két nagypártnak.
Nem volt szüksége nagyobb támogatásra - talán.
Azért, mert a nagypártok éhenkórász semmirekellők tömegét tartják el, elég nagy károkat okoznak. Ugye nem kell kifejtenem.
De ez itt a balkán, és annak van igaza, akinek több kaszás-kapás rokona van.
Jó, szar az országos vezetés. De én nem látom, hogy a vidék fogadókész lenne a pénzespóstáson kívül - bárkire.

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.04.27. 08:40:18

Szép jó 'gelt!

Grat, lapi, megint jó lett. Bár itt mifelénk csak éjfél után jelent meg, elolvastam frissiben. Nem igazán lett belőle világos, hogy miért akarsz _most_ kilépni, de sebaj a sztorik ott vannak megint. Már a Hanibálnál röhögni kezdtem, a saját "harmadik" nevem jutott róla eszembe;

Amikor középiskolába kerültem, - későbbi leghobb barátom - már a gólyatáborban elnevezett Dömének. Ez a nick olyan szintre fejlődött, hogy a "rendes nevemet" a suliban legtöbben nem is tudták, (egy idő után már a szüleim is dömézni kezdtek.)
Negyedikben a suliban lehetett jelentkezni jogosítvány-szerzésre. Mivel ez valamelyest hivatalos dolog volt, a jelnekezési lapra természetesen a normál nevemet írtam, de azért, hogy tudják kihez kötni, mögé írtam a Dömét is. Akkor ért meglepetés, amikor megkaptam a jogsimat, mert frankón beleírták a nickemet is. 10 évig szerepelt x.y. Döme a jogosítványomban, és ezt jópofa dolognak tartottam.
Egyszer volt csak egy kisebb galiba, közúti ellenőrzéskor egy fakabát kiszúrta, hogy nem teljesen egyezik a jogsi a személyivel.
- Tudja, hogy ez magánokirat-hamisítás? - szegezte nekem a rend éber őre a kérdést.

Mondtam neki, hogy
1., Nem tudom.
2., Legyen kedves megnézni a kiállító szervet és ha valami nem tetszik, akkor jelentse fel a BM Központi Hivatalt.

- Akkor izzókészlet, elakadásjelző háromszög, elsősegélynyújtó-csomag ellenőrzés következik.

Ebben maradtunk, mert ha valaminek, a zsaruk tűéles logikájának mindig is nagy tisztelője voltam.

gabo56 2008.04.27. 09:06:33

lapi,
ez nagyon rulez:D
viszont már kilenc óra elmúlt, nagyon kiváncsi lennék, hány kattintás volt? tehát az érdekeltek hányan olvasták?

lapi 2.1 2008.04.27. 09:06:34

ráadásul közokirat.. :DDDD

lapi 2.1 2008.04.27. 09:11:25

gabo56, megnéztem, de szolgálati titok. :DDD annyit azért elárulhatok, több a küldöttek száma, de majd szóban terjeszti, aki olvasta. :DDDD

gabo56 2008.04.27. 09:27:19

szép keretes szerkezet! a cím és az uccsó két bekezdés így együtt nagyon ütős és mégis finom. egy turgenyevi figura a mai magyar valóságban, és még ráadásul úgy olvas be, h sokan talán észre sem veszik... baromira tetszik.
go lapi go!

Gecc 2008.04.27. 09:53:06

Jo reggelit mindenkinek!

lapi 2.1 2008.04.27. 10:31:08

kösz gabó, nagyon jólesett. turgenyev meg nagy kedvencem volt már teenagerkoromban. érdekes, hogy vagy 30 éve nem olvastam. csak a hangulata maradt meg. most direkt legközelebb ha lesz 3 napom off, turgenyevet viszek magammal.

viszont azt hiszem kicsit hosszú. de már nem vágom tovább, így is kiszedtem pár bekezdést, mielőtt nyomtam a publikál gombot. tulajdonképpen most akarom nyugodtam először elolvasni egyben a post-ot. eddig csak javítgattam. és még mindig van benne hiba. :DDD

Queen of Crime 2008.04.27. 11:21:50

Lapi jelentem elolvastam, megnéztem a linkeket is. Igaz, csak a legújabbat. Mer dógozok. Az SZDSZ összes "nagyöregjének" el kéne húzni a p-ba.
Én ugyan nem régen szavazok, de nekem már remegett néha a kezem, amikor az SZDSZ-re szavaztam. De vettem egy levegőt és ixeltem.

nonestvolentis 2008.04.27. 12:14:22

Szia Lapi!

Grat a poszthoz, látom fáradhatatlan vagy blogolás terén.. :D
Amúgy írtam neked egy elég hosszú levelet, homlokegyenest másként látjuk a témát azt hiszem...
Na további szép napot!

liidiiia 2008.04.27. 12:50:23

szia lapi, köszi, csorgott a könnyem a nevetéstől a hanibálos résznél, haha :-DDDD

engem meg nem úgy anyakönyveztek, ahogy neveztek, és mindig magyarázni kellett, hogy nem az a nevem, hanem más, meg voltak ezek a kínos jelenetek, hogy pl odaszólt nekem egy új körzeti orvos a hivatalos keresztnevemen, én meg oda se bagóztam, és akkor érdeklődött, hogy a hallásom az vajon rendben van-e. 14 évesen aztán hivatalosan névváltoztatást kértem :-) , kaptam új anyakönyvet is...

szerinted amúgy 2 párt fog végül nálunk is maradni (lényegileg), mint mondjuk ámerikában?
vagy lesz valami a szadesz romjain-romjaiból-romjai helyett? nem is tudom, hogy mi lenne a jobb, a sokpárt, vagy a 2 párt, néha ezt gondolom, néha azt, de nincsen határozott véleményem (még) a pártok jó számát illetően...


tulok, a gyerekkori barátnőm egyik beceneve is Döme volt (csak nem nálunk a suliban, hanem ahol sportolt)
"- Akkor izzókészlet, elakadásjelző háromszög, elsősegélynyújtó-csomag ellenőrzés következik."
haha :-DDDD , jaja...

nonestvolentis 2008.04.27. 12:54:36

Írtam egy e-mailt Horn Gábornak, nem tudom mennyire olvassa majd el.
Szerintem ha az SZDSZ kilép, és fölveti az előrehozott választásokat, akkor egy jól felépített kampánnyal bejuthat. Ehhez persze kell egy erős, hiteles vezető politikus is.
Ha bent marad a koalícióban, vagy ha asszisztál még a 2 évig tartó semmittevéshez, akkor úgy gondolom végleg a MIÉP, FKGP, meg az MDF sorsára fog jutni. Szerintem jobban járnának 4 év ellenzékiséggel, markáns önálló arccal, mint két év "konstruktív" ellenzékiséggel, ez utóbbi esetben az egész kormány kudarca véglel rájuk ég...

6.Lenin 2008.04.27. 13:27:26

lapi!

Igy békülékenyebb állapotomban/ebéd utáni/végigolvastam a postot,hát a tegnapihoz képest egy fikarcnyit sem változott a véleményem,mármint az SZDSZ-el kapcsolatban.

Nálam is nagy volt a lelkesedés 90 -ben,szervezgettük is a helyi liberális pártot,képviselő is lettem a hyelyi önkormányzatban.Elmentem,szinte minden szadeszes gyűlésre a környéken.aztán nagy volt a csalódás.Az elvtelenséget nem tudom megbocsátani,azóta sem.
Egyetlen dologban bizakodom,a következő választáson vgre elmegy a választók 70-75%-a,vagy több,és a dolgok végre a helyükre kerülnek.Márc. 9-e után,bizakodó vagyok,őszintén mondva nem reméltem ilyen részvételt.
szerintem ébredezik a társadalom.90-ben én sem gondoltam,rövid időn belül megváltozik minden,de hosszabb időszakra számitottam.
Van remény,látva a jelenlegi helyzet alakulását.
Na ennyi elég is,mert a végén még rosszkedvű leszek.
gyógyszernek
www.youtube.com/watch?v=BiRh2hjHcno

Gecc 2008.04.27. 13:51:04

Lenin

Ilyen bickokkal meg nem lattam embert gitarozni. :-D
De kurva jol nyomja!

Gecc 2008.04.27. 13:52:16

Nonest

Tanulj fiam, ne levelezgess! :-D

6.Lenin 2008.04.27. 14:09:27

Talán magamról is valamit.
az előző felvételen/amit gyógyszerként ajánlottam/,az elején látható egy aranyos copf-os csajszi,na az én vagyok,illegalitásban,rámragadt ez a szokás.

6.Lenin 2008.04.27. 14:13:26

Gecc!

Azért a kopasz szájherflis se egy nyamvadt M.Gárda tag,hangszerileg.

liidiiia 2008.04.27. 15:44:33

gabo56 2008.04.27. 09:27:19
"nagyon ütős és mégis finom. (...) ráadásul úgy olvas be, h sokan talán észre sem veszik... baromira tetszik."

igen, igen!!!
nekem meg a menzel jut rólad gyakran eszembe, lapi, hogy az ember nevet is és komolyan él is, épít is meg bénázik is a történelem "közepette", + emlékezik és nagyon is a jelenben van, és mindezek mögül, ezekből a filmkockákból kirajzolódik a nem kimondott, de nagyon is jelenlévő kérdés, hogy "mivégre is..."? :-)))))))

lapi 2.1 2008.04.27. 16:44:48

sziasztok! :D

lidia, komolyan zavarba hozol, ha így pofán dicsérsz!!! :D sztem ezeket a sztorikat éppen ti hozzátok ki belőlem. ha jó némelyikük, az nektek is köszönhető. itt van rögtön lenin két iszonyú kinézetű blues-zenésze. aludtam délután 1-et, elolvastam az indexen mi volt a szadi küldött-gyűlésen (amit vártam), erre itt ez a két verőember kinézetű zseni. bakker, ha ilyen arcok nyomján orleansban, ideje lenne nekivágni az újvilágnak!

namost ez a kid ramos sem volt egy gyenge gitáros, de amikor előjött a kopasz behajtó-ember, ha jól látom, ő a kim wilson... hát az nagyon durván nyomja a szájharmónikával.

nonest, szívesen belemegyek bármilyen aktuálpolitikai elemzésbe, de reményeim szerint a post-ban világosan el bírtam mondani, miért gondolom, hogy éppen ez az a pont, a vonal, amin túlra én már jelképesen sem kívánom követni a pártot.

a felvetésedre azt tudom mondani, hogy természetesen benne van a pakliban az előrehozott választás lehetősége is. akkor izgulni fogok, bár azt hiszem éles választási helyzetben még ma is van akkora orbán viktor személyes elutasítottsága, hogy nem kapna vezetésével a fidesz soha 2/3-adot nálunk.

ebben az esetben ugyanis beindulna egy hatalmas jellemromboló kampány ovi ellen, amilyet a fidesz nyom fletóval szemben nyom 2006 ősze óta.

de ezt nagyon nem kéne megkockáztatnia az szdsz-nek.

arra viszont kiváncsi lennék, ha mondjuk tavasszal előrehozott választás van, vajon ki voksolna az szdsz-re kókával vagy nélküle?

amennyire én látom, az szdsz vezetőinek horn gábortól, kunczén át egészen magyar bálintig az a valódi céljuk, hogy a fidesz 2/3-ának rémével, azaz az előrehozott választás lebegtetésével addig tudják a háttérben presszionálni a szoci döntéshozókat, hogy azok még ősszel leváltják fletót és behoznak egy bokros-szerű szakértőt kormányfőnek. na akkor majd lesz kurva nagy vágás a jóléti kiadásokon, hogy a gazdaság repülni kezd a nép meg (de legalább 5-8 %-a) a fejéhez kap, hogy hű de fasza párt az szdsz és túlélték 2010-et.

ott van fodor a másik opció. ő nyerhet júniusban, de nagyon piszkos kampányt látok addig. most ugye ki van vele baszva, mert télleg ügyesen építi fel magát, mint zöld miniszter. most annak vége.

ezzel, hogy kimondták ma a kilépést persze magyarék beszorították fodort, hiszen kurva demagóg dumával lépnek ki: leadjuk az audikat, mert akkora ászok vagyunk, szánalmas.

ami a legnagyobb gáz, hogy hiába nyer fodor és utána állapodik meg a szocikkal, ha ez a mag nem támogatja fodort, kurva gyenge hatásfokú elnök lesz. ezt láttuk tölgyessy elnöksége alatt is.

én meg azt tartom továbbra is, hogy nincs válság az országban. költségvetés kézben, forint stabil, uniós lóvé rendben.

fletó marad a góré és odaver ovinak 2010-ben. mire ez a pánik, kérdem én? :DDDD


www.youtube.com/watch?v=6SnGX0IaO0o&feature=related

lapi 2.1 2008.04.27. 16:44:49

sziasztok! :D

lidia, komolyan zavarba hozol, ha így pofán dicsérsz!!! :D sztem ezeket a sztorikat éppen ti hozzátok ki belőlem. ha jó némelyikük, az nektek is köszönhető. itt van rögtön lenin két iszonyú kinézetű blues-zenésze. aludtam délután 1-et, elolvastam az indexen mi volt a szadi küldött-gyűlésen (amit vártam), erre itt ez a két verőember kinézetű zseni. bakker, ha ilyen arcok nyomján orleansban, ideje lenne nekivágni az újvilágnak!

namost ez a kid ramos sem volt egy gyenge gitáros, de amikor előjött a kopasz behajtó-ember, ha jól látom, ő a kim wilson... hát az nagyon durván nyomja a szájharmónikával.

nonest, szívesen belemegyek bármilyen aktuálpolitikai elemzésbe, de reményeim szerint a post-ban világosan el bírtam mondani, miért gondolom, hogy éppen ez az a pont, a vonal, amin túlra én már jelképesen sem kívánom követni a pártot.

a felvetésedre azt tudom mondani, hogy természetesen benne van a pakliban az előrehozott választás lehetősége is. akkor izgulni fogok, bár azt hiszem éles választási helyzetben még ma is van akkora orbán viktor személyes elutasítottsága, hogy nem kapna vezetésével a fidesz soha 2/3-adot nálunk.

ebben az esetben ugyanis beindulna egy hatalmas jellemromboló kampány ovi ellen, amilyet a fidesz nyom fletóval szemben nyom 2006 ősze óta.

de ezt nagyon nem kéne megkockáztatnia az szdsz-nek.

arra viszont kiváncsi lennék, ha mondjuk tavasszal előrehozott választás van, vajon ki voksolna az szdsz-re kókával vagy nélküle?

amennyire én látom, az szdsz vezetőinek horn gábortól, kunczén át egészen magyar bálintig az a valódi céljuk, hogy a fidesz 2/3-ának rémével, azaz az előrehozott választás lebegtetésével addig tudják a háttérben presszionálni a szoci döntéshozókat, hogy azok még ősszel leváltják fletót és behoznak egy bokros-szerű szakértőt kormányfőnek. na akkor majd lesz kurva nagy vágás a jóléti kiadásokon, hogy a gazdaság repülni kezd a nép meg (de legalább 5-8 %-a) a fejéhez kap, hogy hű de fasza párt az szdsz és túlélték 2010-et.

ott van fodor a másik opció. ő nyerhet júniusban, de nagyon piszkos kampányt látok addig. most ugye ki van vele baszva, mert télleg ügyesen építi fel magát, mint zöld miniszter. most annak vége.

ezzel, hogy kimondták ma a kilépést persze magyarék beszorították fodort, hiszen kurva demagóg dumával lépnek ki: leadjuk az audikat, mert akkora ászok vagyunk, szánalmas.

ami a legnagyobb gáz, hogy hiába nyer fodor és utána állapodik meg a szocikkal, ha ez a mag nem támogatja fodort, kurva gyenge hatásfokú elnök lesz. ezt láttuk tölgyessy elnöksége alatt is.

én meg azt tartom továbbra is, hogy nincs válság az országban. költségvetés kézben, forint stabil, uniós lóvé rendben.

fletó marad a góré és odaver ovinak 2010-ben. mire ez a pánik, kérdem én? :DDDD


www.youtube.com/watch?v=6SnGX0IaO0o&feature=related

lapi 2.1 2008.04.27. 16:47:03

bocs, de megőrült a blogmotor a kilépés okozta sokktól. csak 1-szer akartam. :DDD

6.Lenin 2008.04.27. 19:35:15

lapi!

..az egyik kedvencemtől szeretettel:
/www.youtube.com/watch?v=ZXCaDY4XKXs&feature=related

az SZDSZ-> szebb világ!

lapi 2.1 2008.04.27. 19:53:05

nem véletlenül volt ozzyval manson mester jóban, amennyire tudom.

ha már az szdsz jövője, akkor ez sokaknak bejönne. :D

mondjuk én a filmet semmire sem tartottam, de cohen-t annál inkább csípem.

www.youtube.com/watch?v=QceM4DZQcxI

lapi 2.1 2008.04.27. 19:55:31

persze a van aki csodában hisz, meg oviban. nem rád gondolva öregfiú. :DDD

www.youtube.com/watch?v=aiUwCUGaZ_4&NR=1

6.Lenin 2008.04.27. 19:56:02

És még egy a kedvencektől,mindig ez ugrik be,ha......./www.youtube.com/watch?v=CBWcRMonvWA&feature=related

Gecc 2008.04.27. 20:07:00

Lapi

Kaptal valaszt a felvetesedre... :-D

6.Lenin 2008.04.27. 20:10:58

lapi!

bocs,de ma nehéz napom van,ma van a 34. évfordulója egy házasságban szenvedő papucsnak.
K... nehéz ezt feldolgozni,ilyenkor kicsit macerás vagyok.
Kerestem magamnak valami jó mjuzikot,de a szenvedésre nehéz jót találni
Ma a politikára kissé tojok,eddig is csak a rosszmájúságból kifolyólag pötyögtettem valami vigasztalót,kizárólagosan a neked.

Gecc 2008.04.27. 22:38:47

Na joccakat mindenkinek!

liidiiia 2008.04.27. 23:12:20

"komolyan zavarba hozol, ha így pofán dicsérsz!!! :D "
lapi, csak heti 1szer vagyok ilyen kőkemény veled :-DDDD

"sztem ezeket a sztorikat éppen ti hozzátok ki belőlem"
hát az tök jó :-))))))))


lenin, ööö, izé, de akkor azér most gratulálhatok a 34.-hez, ugye? :-)


no meg jóccakát kívánok, szép álmokat mindenkinek! :-)

lapi 2.1 2008.04.28. 07:00:21

jó reggelt! :D lenin, öregfiú! gratula!!!! nekem 14-én volt a 25. szal vezetsz 9 évvel!!! :DDDD

milyen szerencsés feleségeink vannak... na rohanok melózni.

Gecc 2008.04.28. 08:56:04

Jo reggelit mindenkinek!

Utra kelek en is, az autobontoban kezdem a mai napot! :-D

hölgyválasz 2008.04.28. 10:34:30

Sziasztok , előre is szép napot Mkinek !

Lapikám, tegnap késő délutántól ( amikor végre ráértem volna ) képtelen voltam belépni, az Exp. egyszerűen be sem hozta a blogodat, de másét se !
7 után nem sokkal még 1x megprób.-tam, nem sikerült akkor sem, hát feladtam, végleg kiléptem.

Pedig szerettem volna megkérdezni, amikor a hírekben hallottam a végleges döntést, hogy : Na Lapikám, hogy érzed most magad... ? / már-már láttam magam előtt lapit, az embert, és hidd el, hangomban nem lett volna semmiféle cinizmus, inkább csak kis együttérzés... /
Este megpróbálok jönni, pill.nyilag meló rogyásig.
Üdv.

Gecc 2008.04.28. 11:19:47

Szia Holgyi!

Tegnap nagy karbantartas volt a blog.hu-n es az Indexen is. Ugyhogy mi is csak pislogtunk addig. :-]

liidiiia 2008.04.28. 12:35:02

sziasztok :-) ,

hölgyi,
nekem napok óta ez volt, hogy alig bírtam belépni, meg nem frissített időnként órákon át, vagy csak ha én is kommenteltem, tegnap este is csak egész későn engedett be. viszont volt karbantartás, mert eztet kiírta az index is és a blog.hu is, és remélem most megjavul!!!!!

lapi, akkor te 5-tel, lenin meg 14-gyel überel engem házasságilag (bár nekem ez nem a paper szerinti év, de nem azt számolom)
"milyen szerencsés feleségeink vannak"
remélem a h.társ is ezt gondolja rólam :-)

na melózok én is, szép napot mnkinek :-) !

liidiiia 2008.04.28. 12:37:02

jajjjj ne,
gecc, a te válaszodat nem mutatta eddig, pedig már több, mint egy órája írtad, csak most, hogy hsz-t írtam,
brühühühühü.......... :-(
hát én hátrányos helyzetű vagyok most is... :-(

Gecc 2008.04.28. 13:17:57

Lidia

Asszem irok a blogsupportnak, mert ez igy nem allapot...
Amugy a hetvegen nekem is csinalta. Ha bejelentkeztem lattam mindent, de ha csak ugy felpattantam megnezni van-e uj hsz, akkor nem mutatta az elozo kommentjeimet.
Meglasssssuk mit mondanak.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2008.04.28. 13:41:52

Lapi drága!

Irtó kevés az időm, és még nálam se olvastam el néhány kommentet (bocs tőlük), de Téged nem hagyhattalak ki, annyira udvarias voltál, de tényleg nagyon.

Hát mit ne mondjak, nagyon kitettél Magadért, mert én tudom pontosan, h mekkora meló így összeszedni a képeket, linkelni a szövegrészeket, és a többi nyalánkság. Ezek a cirádák gyakran több időt vesznek el posztoláskor, mint maga a szöveg megírása, amihez szívből gratulálok. Élvezetesen és érzelmesen írsz, és ez utóbbi számomra igazán nagy kincs, nem is értem, hogyan érthettük félre egymást annyira a homályos múltban....

Sajnos a kommenteket nincs időm átnézni, de sokkal közelebb vittél minket, akik képtelenek voltak felfogni azt, h maradhattál bent ebben a - mára már teljesen önmagát vesztett - pártban. Még visszatérek, most dolog, szerdán ballagás, előkészületek, meg minden, hajtós időszak...

Üdv. szeretettel:
malac, aki szavazott c-re

test subject#28 2008.04.28. 14:29:22

Lapi úr ez remek volt! Nem csoda hogy ennyit készült, mi csak kedélyesen kocsmáztunk itt egész nap, miközben a dolgozóból csak a hangos fúrás faragás kopácsolás hallatszott, izzadt a szövegszerkesztő és kopott a billentyűzet :DD

liidiiia 2008.04.28. 16:37:31

test, "izzadt a szövegszerkesztő és kopott a billentyűzet " :-DDD , de a szövegszerkesztő is méltósággal ízzadt!!! :-DDD

6.Lenin 2008.04.28. 19:39:46

lapi!

"..milyen szerencsés feleségeink vannak..."

szívemből szóltál,ilyen férjeket kapni,tényleg óriási szerencse kell hozzá!!!!!Bocs,egy pillanatra elájultam magamtól,de már minden OK!

liidiiia!
a fentieket figyelembe véve,a jókivánság az oldalbordámnak dukál,hogy ilyen aranyos,hűséges/itt hosszan sorolhatnám a jótulajdonságaimat,de szerénységemből kifolyólag jelenleg eltekintek ettől/férjjel áldotta meg a sors.
azért én is megköszönöm.

liidiiia 2008.04.28. 20:03:49

lenin, ha most ülsz (csak nehogy elszédülj a sok dícsérettől, azér mondom :-) ): szóval akkor yes yes, abszolúte, és természetesen igaz ez a másik 2 darab 2 évtizedes versenyzőpáros aktívan levelező tagjaira is :-DDD !!!!

liidiiia 2008.04.28. 20:07:27

lenin, na ma olyan álmos vagyok (késői fekvés korai kelés), szóval nem akartam a zárójel végéhez kettőspontot írni, és természetesen az nem negatív szmájli!!!!!!!!


na én meg lehet le is fekszek télleg aludni, alig bírom nyitvatartani a szemem, a kevés alvást nem nagyon bírom... , szóval szép estet és jóccakát majd mindenkinek!

Gecc 2008.04.28. 21:45:18

Hello mindenki!

Csak egy kis info... megoldattam a supporttal a kommentelesi problemat, ugyhogy elvile nem lesz tobb keses a hozzaszolasokkal kapcsolatban. Faja vagyok, vagy faja vagyok? :-D

Holap koran kelek, munka van, szal fekszemalszom. Amugy is leszakad a derakam, mert ma kirandultam vagy 1 kilometert es bar jol esett, de nem szokta a cigany a szantast, raadaskent szarvas szagut bufogok, mert az erdoszeli fogadoban szarvas vacsorat fogyasztottam. :-D

Na joccakat!

Gecc 2008.04.28. 21:47:59

Nonest

Nem lehetsz, mert csak ertelmi fogyatekosokat neveznek ki miniszternek. Te meg legjobb tudomasom szerint sem lehetsz az, ha elektrotechnikabol abszolvalod a ZH-kat.

Mellesleg en ezt a Bajnai gyereket nem ertem, hogy miert toljak annyira... nem tetszik ez nekem!

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.04.28. 21:48:35

"Még miniszter is lehetek akár"

Miért, vicces vagy? :)

Jó'stét, minnyá jövök.

nonestvolentis 2008.04.28. 21:52:17

Gecc, ma írtam megint egy zh-t, most Fizika A2 (elektromosságtan elvileg), gyakorlatilag valószínűségszámítási feladatot kellett megoldani... :D
(igaz, vagy hamis, avagy ki nyer ma? :)
Illetve mennyi a zh-m várható értéke, ha jó válaszért 2 pontot kapok, a rosszért meg levonnak 1-et?

Végül a bónusz kérdés: Hogy tudott valaki mínusz 10 pontosat írni az 50-ből??? :D

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.04.28. 22:04:59

"Végül a bónusz kérdés: Hogy tudott valaki mínusz 10 pontosat írni az 50-ből??? :D"

Remélem, nem Te voltál!
(Egyébként nem lehet -10 pontost írni. Mert ahhoz 13,333... jó és 36,666... rossz választ kell adni. -8 és -11 lehet).

Egyszer egy táborban megkérdezték a résztvevőket, ki, hány oldalát tudja kirakni a Rubik-kockának. Volt, aki 5-nél tette fel a kezét. Pech. :)

Gecc 2008.04.28. 22:14:17

Tulok

"(Egyébként nem lehet -10 pontost írni. Mert ahhoz 13,333... jó és 36,666... rossz választ kell adni. -8 és -11 lehet)."

De a tanar nem az egesz szamok halmazat tekinti etalonnak a pontozasban.
Mellesleg meg fizika... a pontozas is lehet relaitiv.

"Egyszer egy táborban megkérdezték a résztvevőket, ki, hány oldalát tudja kirakni a Rubik-kockának. Volt, aki 5-nél tette fel a kezét."

Ez is lehetseges... nem nezte a hatodikat, mert elfeledkezett rola. :-D

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.04.28. 22:17:09

Egyébként köszönöm minden érintettnek a jókívánságokat, úgy tűnik túl vagyok a nehezén és ami külön öröm, h. a család többi tagjára sem sikerült átragasztani a vírust.

Csak a dokumentálás kedvéért, az általam alkalmazott drasztikus gyógymód így néz ki:

1., Napi 8! liter forró tea - borsmenta, kakukkfű és kamilla egyvelegéből lefőzve - méhköpettel gazdagon dúsítva.
2., Napi 2000g C-vitamin.
3., Alkohol mellőz. (mondom, hogy drasztikus)
4., Napi 2x Neocitrán
5., Mobil kikapcsol.
6., Lehető legtöbbet az ágyban, vastag dunnyha alatt. (Minden más esetben üres takaróhuzattal alszom.)

A fentiek általában 1 nap alatt rendberaknak.
Most 4 napig toltam, de nézzük a jó oldalát:
Megntekintettem a Drót 4. évadát és kiolvastam 3 könyvet. (Valamint újfent rádöbbentem, hogy én sem vagyok nélkülözhetetelen a munkámban. Ez jó érzéssel töltött el.)

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.04.28. 22:18:36

"a pontozas is lehet relaitiv."
"nem nezte a hatodikat, mert elfeledkezett rola"

Ja, így könnyű! :)

nonestvolentis 2008.04.28. 22:28:59

"Remélem, nem Te voltál! "
Nem, jelenleg a javítás fázisában van a zh-m, szóval nem én voltam... :)

Jobbulást Tulok, elég kellemetlen lehet ilyen szép időben betegeskedni... :S

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.04.28. 22:32:47

Ja és tegnap visszaolvastam a nagyonsok emilemet, (hamár a kocsmanegyedet tatarozták este) és találtam köztük egy barátom által küldött gyöngyszemet.

Vessetek a mókusok elé, de én ezt a hasbeszélő csávót nem ismertem idáig. A legutóbbi idők egyik legszórakoztatóbb másfél órája volt megnézni fellelhető cuccait.

youtube.com/watch?v=Oh0kNbF7PTs&feature=related

(Ez a link egy 10 részes sorozat 6. darabja, csigázásnak, de sztem érdemes a többit is végignézni.)

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.04.28. 22:33:55

köszi, nonest, olybá tűnik túl vagyok dolgon!

Gecc 2008.04.28. 22:44:46

Tulok

Achmed nagyon LOL! Nem gyozok mindig hasoncsuszva rohogni rajta, ahanyszor megnezem.

Infidel! :-D
Silence! I'll kill you! :-D

Van egy TuanAhmad nevu munkatarsam Malajziaban, kb 4 honapja dolgozom vele, pont elotte lattam eloszor ezt a videot, aszt amikor irtam neki az elso levelet, ugy le Ahmed-eztem, mint a picsafejuvaddiszno. Aztan kijavitott, hogy neeeeeem, O TuanAhmad. :-D
De legalabb nem kuldott ram terroristakat! :-D

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.04.28. 22:54:47

Gecc,

én baromira nem ismertem ezt a csávót, a többi bábúja is fantasztikus sztem. A lila mogyi a kedvencem. Meg a csivavás sztori az elején!

"Egy kék Priust vezetsz, csivavával az öledben, karácsonyi díszekkel az ablakokon, te buzi vagy! Klikk."

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.04.28. 22:58:54

Meg az Achmed karácsonyi éneke megvan?
youtube.com/watch?v=BQqhYviGAuo&feature=related

Gitáros fiú. Jingle bombs. LOL

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.04.28. 22:58:54

Meg az Achmed karácsonyi éneke megvan?
youtube.com/watch?v=BQqhYviGAuo&feature=related

Gitáros fiú. Jingle bombs. LOL

Gecc 2008.04.28. 23:02:01

SILENCE! Night! LOL

Ezt meg nem lattam! :-D

Gecc 2008.04.28. 23:27:36

Na majd holnap vegignezem az osszeset...
Most viszont lepek! Asszem ezt akartam mar ugy masfel oraval ezelott is! :-D

Joccakat!

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.04.29. 00:18:35

Jó éjt mindenkinek!

Kulcs a szokott helyen.

hölgyválasz · http://holgyi.freeblog.hu 2008.04.29. 06:55:45

"fletó marad a góré és odaver ovinak 2010-ben. mire ez a pánik, kérdem én? :DDDD"

Lapikám, ez azért majdcsak úgy hangzott, mint amikor a kisfiú hangosan kiabál a sötétben : Én nem félek, nem is félek...! :DDD

De télleg, jogos a kérdés Pelikántól, mi a fenéért kell még Neked mindig a Fletó ?

Szerencsés, kellemes napot Mindenkinek, pááá !

Gecc 2008.04.29. 08:19:55

Szeva Malac!

Lapi Pesten tolja ma estig, ha nem csal az emlekezetem. Ilyenkor nem nagyon blogol, gondolom tolja az Xboxot, vagy valami ilyesmi. :-]

whipy 2008.04.29. 08:39:06

tulok nemgyengen nyomod. napi 2000g Cvtamin az az az az 2 kilo Cvitamin. en 1 honap alatt nem eszek 2kg-ot osszesen. te meg egy np ennyit tolsz C-ből. :D

whipy 2008.04.29. 08:39:50

lapi pestn van es kokemenyen dolgozik. semmi xbox, semmi ilyesmi.............................:D

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.04.29. 09:01:40

whipy
ja, egy ekkora szervezetnek kell a cucc. Szerinted ettől lehet a gyomorsavam? :)

Gecc 2008.04.29. 09:02:01

Whipy

Most nem azert hogy az orvostudomanyom ittend csillogtassam, dehat ennyi C vitamin nem karos a vesere? :-D

whipy 2008.04.29. 09:07:08

gecc ennyi cvitamin egy elefaninak is sok lenne. kinyirna az o vesejet is:D

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.04.29. 09:12:46

a mg rövidítést politikai okok miatt nem vagyok hajlandó használni. Inkább a vesémet. :)

Gecc 2008.04.29. 09:23:09

Jah... ha forditva lenne, lehetne General Motors is.

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.04.29. 09:29:40

vagy gazdasági minisztérium
vagy geiger-müller
vagy galla miklós
vagy papucs orrán pamutbojt,


Jut eszembe, tudod mi volt régen a mese előtt? Neeem? Katt a linkre a nevem mögött!

Gecc 2008.04.29. 09:37:39

Tulok

Ezt meg en is megeltem... bar tornazni soha nem tornaztam, mert az olyan egeszseges, ammeg nekem nem kell.

Na kaja, aztan melo!

test subject #28 · http://www.youtube.com/watch?v=b-kDpnArNg4 2008.04.29. 09:38:39

lidi, kösz a polkorrekciót ;)
tulok neked meg jókívánság! karatéjozzad le a betegséget mihamarább!

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.04.29. 09:45:06

lapi,
bakker azon nagyon átsiklottam, hogy Te vagy ott a képen. És mi az rajtad, róka? És a középső bácsinak miért van két balkeze?

whipy 2008.04.29. 09:51:05

lapi retro..:D
szerintetek korai sajtostesztat enni ilyenkor?
youtube.com/watch?v=6qvXn1n7vRc&feature=related

test subject #28 · http://www.youtube.com/watch?v=b-kDpnArNg4 2008.04.29. 10:26:23

whipy szerintem korán nem lehet kajához csak későn ;)
ő ott a plakáton lapi elvtárs? látszik, hogy ekkor még nem volt manson rajongó :D

Gecc 2008.04.29. 10:28:18

Sajtos tesztat soha nem keso enni, max nem esik jol. En pl nem szeretem igazan...

liidiiia 2008.04.29. 10:32:16

szijasztok, csak beköszönő üzemmódban vagyok,
szép napot mindenkinek :-)
ha sürgős valami van, telefon nálam:
és így az első képen, a lapi melletti telefonon azért ide lehet szólni persze, de csak ha lapit nem zavarjátok meg somolygós, de elmélyült olvasása közben :-DD
no, minden jókat! :-)

liidiiia 2008.04.29. 10:35:32

ja: a sajtostészta az emberiség egyik nagy találmánya!!!! az élet megállna nélküle!
kellene műtétek idejére infúzió is belőle, hogy a folyamatos ellátás bármilyen helyzetben biztosítva legyen :-D

whipy 2008.04.29. 10:54:28

liiidiiia nem az a csako a lapi. olvasd figyelmesen tulok nemisolyanregi hsz-t es egybol lejon majd h melyik:)

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2008.04.29. 11:18:04

Olvasgatom a hsz-eket

"nonestvolentis 2008.04.27. 12:54:36
Szerintem ha az SZDSZ kilép, és fölveti az előrehozott választásokat, akkor egy jól felépített kampánnyal bejuthat."

Lassan egy hónapja ezt pofázom, h a szadesznak, ha egy csöpp esze van, kisajátítja magának az egyetlen hiteles reformer párt nimbuszát, és rámegy egy előrehozottra, ahol ezzel a nimbusszal, plussz melegek, plussz drogosok, plussz ...... hívők simán megvan az 5 %.

Deviszontellenben, ha elmennek 2010-ig, és hátszelet adnak a fletotizmus továbbéléséhez, akkor elolvad az "egyetelen hiteles reformerő" mítoszából eredő pillanatnyi helyzeti előny, mert újra eggyé válnak az MSZP-vel a nép szemében, s megbukik az új arculat kialakítása, az önálló és független párterő felmutatásának esélye.

Bocs, h politizáltam, további szép napot!

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2008.04.29. 11:21:30

Lapikám!

Kiadtad magad az első képen?:)))))))

Yesssssssssssss! Nincs is mitól félni, a demokrata nem fél, igaz harcos?

Üdv.

whipy 2008.04.29. 11:25:57

malacka ezaltal engemiskiadott mert allitolag ugy hasonlitok ra mintha en lettemvolna a toppedtikerszarkoma a fejen amit leoperaltak csakhat o mar akkor felnott volt en embrio es igy alakult ki a korkulonbseg:D

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2008.04.29. 12:44:44

Namost whipy kedves, ha ti nagyon hasonlítotok, és ugyebár, te lyány vagyol, ő meg hím tag:), hát kire nézve hízelgő eme egymásra hajazás? Te vagy fiús lyány, vagy apaci nőies pasi?

Mellesleg az enyimék is tiszta apjuk:

adysokk.freeblog.hu/archives/2007/05/04/Imadottaim_kisdragaim/

whipy 2008.04.29. 13:00:33

mondomén. en voltam 23 eve a toppedtikerszarkoma lapi fejen. attol meg lehetek lanyzo. mint a lany es fiu ikrek:)

Gecc 2008.04.29. 14:01:18

Whipy

Szerintem meg nem hasonlitasz Lapira... mar csak azert sem, mert nincs szakallad. :-D

whipy 2008.04.29. 14:13:35

van cs atlatszo:)
meg amugyis kitudja. ki tudja h h nezek ki? te gecc tudod?:)

Gecc 2008.04.29. 14:15:57

Eeeeen tudom! :-]

Gecc 2008.04.29. 15:10:38

Tulok

Na akkor ugye hogy nem hasonlit Lapira?

Gecc 2008.04.29. 16:08:58

Nincs ezzel gond Tulok... hogy nezne ki egy szakallas lany? :-D

nonestvolentis 2008.04.29. 16:22:49

Jé, van közös ismerősöm Whipyvel, pedig nem is űztem sportot az ismerős-jelölgetésből.. :)

Kicsi a világ.

És tényleg nincs szakálla... :)

lapi 2.1 2008.04.29. 17:38:05

sziasztok!!! :D

végre hazaértem. most visszaolvasok...

lapi 2.1 2008.04.29. 19:13:41

kurvajó ez a hasbeszélő! :D én sem hallottam róla ezelőtt, majd megnézegetem, de ma este óriás meccs és jön a haverom is. majd a hosszú hétvégén mindenre lesz idő.

köszönöm a dicséretet, malackáé meg különösen jól esett, mert elég keményen ütöttük egymást még az év elején. :D

na akkor essünk túl a nehezén, a politikán.

pláne az aktuálon.

szal. megpróbáltam baromi tömören leírni az utolsó post-ban, mit jelentett az életemben a politika.

nem hiszem, hogy ez a kérdés annyira egyszerű nálam, hogy csak most esett le. mindössze annyi történt, hogy ez a lépés már nem vállalható a számomra még jelképesen sem. hiszen az szdsz tagságom is formális évek óta, de azért fennáll, mióta 89-ben beléptem.

egyébként abszolút nem éltem meg drámának, ennyiben egyetértek hölgyivel, hogy ez egy folyamat, de nagyon nem 94-ben kezdődött. ma is azt mondom (akkor megyei küldöttértekezleten még nagy tapsot is kaptam a felszólalásom után) 94-ben be kellett lépni.

ráadásul akkor még sokkal aktívabb tag voltam, beszéltem egy csomó vezetővel, ismertem a helyieket, szal pontosan tudom, hogy miért gondoltam akkor is úgy, ahogy ma.

az világos ma már, hogy 94-ben az szdsz még nagypártként, vagy baszott erős középpártként (20 %) ment be a még nagyobb mszp mellé koalába. ez önmagában hordozta azt, hogy 98-ra max. csak egy nagypárt marad és mellette egy kicsi, azaz 5-10 %-os kispárt.

azért ne higyjétek, hogy 94-ben teljesen hülyék alkották az szdsz-t.

94-ben nyilvánvalóvá vált, hogy a nép annyira utálja az akkori jobboldalt (jelesül mdf), hogy kijött egy ilyen eredmény (listán)

mszp: 33%
szdsz: 20%
mdf: 12%
fkgp: 9%
fidesz: 7%

www.valasztas.sk/index.php?option=com_content&task=view&id=43&Itemid=54

és most hölgyi, emlékezzetek, pls. orbán a választás előtt parolázott az szdsz akkori elnökével, pető ivánnal és nem jobboldali pártként kaszált 7%-ot. horn akkor kicsit beletörölte a cipőjét a fideszbe, amikor azt nyilatkozta, hogy a fidesz-szel nem kíván koalás tárgyalásokat folytatni, mert nincs tényleges politikai súllya.

namost pontosan tudtuk a szadiban 94-ben, hogy kurva nagy szarban van a gazdaság, megszorítás kell. később éppen eleget baszogatták az szdsz politikusok horn gyulát, hogy miért tököl egy évig a megszorításokkal.

nem tudom másképpen mondani és ugyanígy érveltem akkoriban:

I. sz. variáció:

"az szdsz érdeke világos. 20%-kal bemegyünk a legnagyobb ellenzéki pártként az új parlamentbe, hornék vagy megszorítanak, vagy jön a pénzügyi krach. azt meg pláne észre fogja venni a nép és vagy előrehozottan, vagy 98-ban az szdsz fölényesen nyer. az ország viszont kicsit rábaszik, dehát van ilyen a politikában. 98-ban úgy lehettünk volna a legnagyobb párt, hogy szűzen maradtunk volna, hiszen előszőr az mdf, aztán meg az mszp szopatta a népet, nem lett volna nehéz, ezt állítom ma is.

a második vari:

"tudjuk ugyan, hogy nem lesz népszerű a kormány, hát pont ezért kell belépni, mert az ország érdeke azt kívánja. a nemzetközi pénzvilág is könyörgött a szadinak. mégegyszer mondom, mindenki tisztában volt vele, hogy nem lesz leányálom a négy év."

pontosan azt becsültem a valamikori pártomban, hogy úgy lép be a koalába, hogy tudja, ebből nagy veszteségekkel lehet csak kijönni. sztem a nép nagyon is megértette a bokros csomagot, csak utálta, mint a szart. mellesleg a vizitdíjjal is pontosan ez történt, csak itt beleszínezett a népszavi.

szombatom írtam a postot. nem is követtem a küldöttgyűlést. vasárnap már hallottam a mai "győzők" szájából, hétfő reggel a hungárián dugózva, hor gábor nyomta: "most az szdsz a saját érdekeit nézi, azt helyezi mindenek elé... "

na ezért kellett kilépnem. meg azért, mert a gyávaságot gyűlölöm a politikában. bálinték megint beszartak. mennyenek a picsába!!!

malacka, értelek én, meg respektálom is az érveidet. de egyet mondjál meg nekem? hol díjjazák azt a pártot, amelyik félidőben lelécel, amikor lent van a népszerűség a béka segge allatt?

mert két vari lehet:

választás 2010-ben, vagy választás előtte.

bármely esetben a egyik tétje az lesz: akarja-e ön, hogy fletó maradjon a góré?

elsöprő többségű válasz: NEM. (ma biztos, két év múlva ki tudja.)

rögtön a második legfontosabb tét: "akarja-e ön, hogy orbán viktor visszatérjen-e a hatalomba (esetleg alkotmányozó többséggel)?

mert választási helyzetben bizony személyekről is szól a döntés, sőt egyre inkább azokról. nemcsak nálunk, dehát médiauralom... :D

orbánt persze rengetegen zsigerből utálják e hazában, szerintem ő sohasem kaphat 2/3-adot.

de az szdsz-re sem így, sem úgy nem fognak szavazni. aki fletót fejét akarja, az fideszre voksol, még az olyan is, aki egyébként fintorog orbán hatalomgyakorlási cuccaitól.

aki nem akarja orbán visszahozni, az nyilván fletóékra szavaz.

na jó, ha valaki váltani akarja fletót, de orbánt majdnem annyira utálja (ismerek ilyen embert), annak még mindig ott az mdf, bár én ma sem gondolom őket komoly pártnak.

az szdsz mellesleg még most is rendelkezik némi játéktérrel. elég figyelni fodor megnyilvánulásait. ő simán megegyezhet fletóval, valami programban és visszaléptetheti az szdsz-t a koalába. de akkor minek volt ez a cécó? szal ez a vari akkor lehet életképes, ha kuncze-magyar-pető-horn elfogadják, hogy vesztettek és hülyék voltak.

sajnos úgy érzem, nem fogják ezt tenni. az kizárt, hogy kóka nyerje az elnökválasztást. baromi népszerűtlen párton belül is. fodor fog nyerni és ekézni fogják ezerrel.

ezért reménytelen a helyzetük.

lapi 2.1 2008.04.29. 19:36:48

hű de hosszú!!! remélem senki sem olvassa el. inkább valami jó zene kéne. ez hölgyinek is tetszeni fog, remélem. :D

www.youtube.com/results?search_query=listen+to+your+heart&search_type=

lapi 2.1 2008.04.29. 20:17:00

hát igen, kedves pelikán. pont ettől izgalmas ez az ország. nekem van egy jó barátom. ő régebben azt mondta: "egész egyszerűen bármi történhet, én soha nem leszek képes komcsikra, vagy utódaikra szavazni". én teljesen megértem őt is, de azt gondolom az én meggyőződésemmel sincs baj. azt is hozzáteszem, hogy nekem mákom volt. már a rákosi rendszerből sincsennek közvetlen élményeim, hátmég a háborúból.

abban viszont egyetérhetünk, hogy mega meccs lopakodik elő a viasat 3-on. :D

lapi 2.1 2008.04.29. 20:27:04

nem beszéltem hülyeségeket 94-ben. pont azt magyaráztam up, hogy az szdsz érdeke az lett volna, hogy kábé azt csinálja, amit a fidesz 95-től. de különösen 2002-től. ezért is tartottam sokkal tisztességesebb pártnak a szadit a fidesznél.

Preskin 2008.04.29. 20:48:30


Ó régi szép idők!!Egy jó kis
lapi-Pelikán derbi

Aláfestésnek:
www.youtube.com/watch?v=yrJa70RcnNo&feature=related

6.Lenin 2008.04.29. 20:53:08

Helló Dr Pelikán!

Rég jártam a gáton,morzsival mi a helyzet?

94-ben az egyik 7%,a másik 2o%,ma közel a 2/3,a zsenik meg a küszöb alatt rinyálnak.

Itt a különbség,nem kell ezt sokat ragozni.A hires szürkeállományról kiderült,tényleg szürke,mondhatni jelentéktelen.
azért,igy visszatekintve,sajnálom,hogy 98-ban nyert a fidesz,ha a hornék nyernek,már régen túllennénk ezen,amit most ezek produkáltak,már 2000 környékén elfoglalták volna a megérdemelt helyüket,a politika szemétdombján,de jó úton vannak felé.Ezt a néhány hónapot már féllábon is.

Azért nagyon hiányzik egy igazi liberális párt,nekem.

lapi 2.1 2008.04.29. 21:33:28

hát igen, lenin öregfiú....

a két szdsz-es haverom is azt vizionálta éjfél felé, hogy jön a fidesz, persze kurvára fejre is áll, mert valamit csak kell csinálniuk, arra meg jön a népharag. na addig a kis szadi megújul és megerősödik a háttérben és máris megvan a magyar tusk-párt. de akkor már nagyon be voltak rugva! :DDDDD

az az igazság, hogy én így látom a mai magyar politika két nagy egyéniségét. csak nálam más a végeredmény. :DDD

www.youtube.com/watch?v=w0VrKeXQzL0

hölgyválasz 2008.04.29. 22:14:34

Csak schlagwortokban :
Lapikám, a fenti fotó , kicsit kificamítva, a 3 majmot illusztrálná ? :D
/Egész kellemes pasi voltál, pláne még ha daliás termetedet is hozzáképzeljük !:D/
A zenét külön köszönöm, nagyon tetszett, belehallgattam az összesbe, nem tudom megunni ezt a számot !:)))
No ezért aztán a hosszúdat is megbocsátom, amin előzőleg kellett végigrágnom magam, de megérte !
És nem csak az engesztelő Listentoyourheartozás miatt, hanem mert érdekes volt.
Jó lenne reagálni, mert L'oreal / szóval megérdemled / , de magam momentán hulla és nulla , az agyam tompa /mihály, gyere mesélj-remélem nem Mihály vagy !:)/ szóval most csak laza dolgokra fogékony, hülyeségem folyékony, jobb, ha hagyom, pihenni agyom :D
Látod ?
Hát erről beszéltem !:)))

*

Pelikánom, hallod, Te is megéltél 1-2 kacifántot, szóval azon a bizonyos falvédőn már jól kifakulhatott a nyomod !:DDD
Nem bánnám, ha mesélnél még...../ csak ne ma, mert mingyá ugrok a zágyba ! /

*
Leninem, remélem a 34. házassági évfordulót méltósággal ünnepeltétek, ama fennkölt, egyben tüzes érzéssel, hogy a papucsok még messze nem mamuszok !:DDD
Őszinte drakula !:DDD

Április 29.-e után ápr. 30 jön, meg én. Ide.
Pááá, jóccakát Mkinek !

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.04.29. 22:15:16

Jó 'stét!

(na, úgy tűnik, még beengednek)

Lenin:
"94-ben az egyik 7%,a másik 2o%,ma közel a 2/3,a zsenik meg a küszöb alatt rinyálnak."

És mennyi lesz 10 - 15 év múlva ugyanez az arány? Illetve egy adott párt _valódi értékét_ egyértelműen a napi közvéleménykutatások tükrözik le?
Mellesleg egy tökös libsi párt nekem is hiányzik.


Pelikán:

"Volt egy szakálas fiatalember, aki ezt a mocsok bandát egy temetésen hazaküldte,"
Ja, azt mondta '89-ben, hogy ha majd lesznek választások, akkor lehet, hogy olyan kormány lesz, amelyik _megkezdheti_ a tárgyalásokat a csapatok kivonásáról. Ez azért nem konkrétan pásli dámój! Az ominózus után négy hónappal már köztársaság voltunk. _Előtte_ egy évvel pedig történt már egy, s más:
youtube.com/watch?v=nhnIaS9-nGE

"Aztán ez a fiatalember ...leválasztotta magát a liberális csöcsről," amiből azért valljuk meg jó nagyokat szopott, és akkor még nem volt neki keserű a liberális tej, majd felfedezte magában a mély katolikust, de má' ez is múlóban, most éppen a komcsi szerepet játssza. Vonatkozólag lásd még József Attila Kész a leltárjában:

"Sikáltam hajót, rántottam az ampát.
Okos urak közt játszottam a bambát.
Árultam forgót, kenyeret és könyvet,
ujságot, verset - mikor mi volt könnyebb."

Most már megnézném Viktorunkat, amint dolgozik is.


Lapi: Szerintem pont jól tette a Szadesz, hogy kilépett. Hónapok, évek óta nyomták, hogy addig van koala, amíg a kompromisszumos programot végrehajtására van esély. Ez az esély elveszett, ha most sem lépnek, újfent magukat köphetik szembe. Jóval régebben kellett volna, szvsz.

Amin azért még jókat szoktam röhögni, hogy mindenki ebbe a törpepártba szereti törölgetni a lábát. Ha valamit nem tudnak végigbrusztolni, azért, ha valamit elérnek a 6 % ellenére, azért. Két dolog azért sztem hozzátartozik:
1., Az egyetlen jelenlegi parlamenti párt, aki nem alakított kormányt.
2., amelyik nem felügyelte a titkosszolgálati miniszériumot.


De nehogy már ennyire komolykodó legyek egy kocsában, küldöm mindenkinek, aki szereti:
tilos.hu/musorok/bossabomdia/fuvesbolygo.mp3

6.Lenin 2008.04.29. 22:19:22

lapi!

Azért én valamit ebben az egész cirkuszban nem értek.Eddig nem tudtak eggyütt kormányozni,ezután hogyan?
egymásra kenik a kakát,az szdsz-ben nem látok egy karizmát,aki legalább 10 %-ot tudna kipréselni.Az mszp letornázta magát 20 % alá.mikor lesznek ezek együtt 50 % fölött.A szadesz reménykedik,hogy majd a fidesszel?Kapásból buknának.
Szerintem ez az egész,gátlástalan lopásról szól,úniós segédlettel.
Nagy bukta lesz itt néhány éven belül,EU szinten.
Lásd Olaszország,Rómában már nyiltan lengetnek.
A liberális /megszoritás fejlődés nélkül/gazdaságpolitika megbukni látszik,ez sajnos mindig a szélsőjobbot hozza a felszinre.
Ez lesz a fidesz legnagyobb gondja,a szélsőjobb visszaszoritása.A gazdasággal nem lesz gond.
Érdekes dolgok lesznek még itt.

nonestvolentis 2008.04.29. 22:32:41

Tényleg az a jó a youtube-on, hogy bármi eszembe jut, megtalálom.

Ezen kissrác koromban nagyon sokat röhötünk az osztálytársaimmal, bár nem különösebben foglalkoztunk politikával.. :)

youtube.com/watch?v=xJVgQMR4344

6.Lenin 2008.04.29. 22:34:31

hölgyválasz!

"Leninem, remélem a 34. házassági évfordulót méltósággal ünnepeltétek."

Igen,vacsora után is hiánytalan az étkészlet porcelán része,az ebédlőt sem kell újrameszelni.
Hiába,na,öregszem,a természetem se már olyan hirtelen,na meg az izületek sem a régimódon forognak.Minden tányér a helyén.Nem mertem kritizálni a vacsorát,mint eddig mindig.
Néhány aktuálpolitikai szóváltás,az egyoldalu tettlegesség nélkül,csendben,mondhatni meghitten.
Rövidebben szólva,köszönöm.

Gecc 2008.04.29. 22:37:44

Szerintem pedig ha engem felbereltek, elteszem barmelyik politikust lab alol! Van egyet fizet kettot kap akciom is!

lapi 2.1 2008.04.29. 22:44:36

holnap bővebben, de most meccs meg haver, szal álmos is vagyok.

tulok, nyugtass meg, hogy oviék 2/3-addal nem robbantják fel a mostani alkotmányos berendezkedést.

hölgyi, ez pont az a 3 majom, fordítva: fülel, néz és beszél. pócs péter a legnagyobb mai magyar grafikus plakátban.

www.pocs-posters.hu/keretTNT.html

persze nem vagyok egy művészettörténész, de véletlenül ismertem a művészt és teljes rendben van az ember. sajnos, nagyon régen találkoztam vele.

lehet, hogy igazad van, lenin...

jóéjt, leborulok, mint a szivarvég.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2008.04.29. 22:45:12

Lapi drága!
"hol díjjazák azt a pártot, amelyik félidőben lelécel, amikor lent van a népszerűség a béka segge allatt?"

Sztem 22-es csapda, mert

a) igazad van Neked, nem díjazzák az árulót...
b) igazam van nekem, mert nem díjazzák azt sem, ha vki álellenzéki, de valójában odavoksol a kormánynak...

Akkor most mi van? Van ebből kiút? Tulok, te nagy hívő vagy, hogyan lehet ebből kijönni?

Pelikán elvtárs!

Érdekes volt a szakállas emberről a fejtegetésed, sztem van benne sok igazság, irtóra gyűlölhetik a tőlük elpártolt fiatal tehetséget, aki ráadásul elkeresztényesedett, ami tetézi főbűnét, a liberalizmus lehámlását...

Mindenki,
lehet, h itt jobb, mint tótánál? Lenin, úgy látom te is idepártoltál. Oszt nehogy visszaszadeszolódj!:))

Kocsma.
Felhívom a figyelmeteket, h Takler, aki év borásza is volt, arról híres, h kadarkából csúcsbort csinált!!! Ez ám a nagy szó tezsvéreim, egy lenézett, ősi, magyarhonos fajtából! Ha tehetitek, kóstóljátok, és közben mondjatok egy áldást Szekszárdra és környékére!:)

Üdv.

Gecc 2008.04.29. 22:50:00

Szeva Malac!

Nalunk ha a bor nem tablettabol keszul, akkor meg sem vesszuk! Csak a tablettas bort tudjuk jol es romlasmentesen tarolni a nagy feher bojlerekben. :-D

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2008.04.29. 22:53:13

"Néhány aktuálpolitikai szóváltás,az egyoldalu tettlegesség nélkül,csendben,mondhatni meghitten."

Asztadurva Lenin bajtárs-elvtárs, hát hogy a piiiibe lehet az, h az asszonyelvtárs más polihitet vall, mint te? Tessék megnevelni azt a fehérnépet!:) Megcsal a voksolásokon? Hejjjde elkapni a grabancát!:)))

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2008.04.29. 23:00:07

Pelikánom!

Hát csak megyünk együtt valamire Lapi dokink fletó iránti szeretetének megfejtésében!:) Mindenesetre a fejtés jó, a megfejtett keresztrejtvény nem érdekes már:)

De azért ma is tett vmit a demokráciáért kitartóferi, kiállt a Népszaváért, bemutatott a rohattfasiszta gójmocisoknak. Szóval neki a Népszava számít, a nép szava meg nem érdekli. Ő marad a helyén, én meg megyek..... hájjcsi, tente, aluszka-maluszka...

Jó éjt Mkinek!

6.Lenin 2008.04.29. 23:03:39

malacka69!

"..Lenin, úgy látom te is idepártoltál."

Benézek a másikra is,de ami ott megy, az már nagyon a bányászbéka popo szint.
Itt se valami fényes a sok ellen miatt,de legalább a zene jó.Főleg amit én linkelek ide,azokat nagyon csipem.
Nyáron ismét megyek Szekszárdra/Görögszón lakik egy jó barét/meg a jó borok is visszahúznak.

nonestvolentis 2008.04.29. 23:06:57

Szerintem sokat emel a blogon, hogy ez egy Vakapád-mentes övezet. Egy darabig próbáltam vitázni vele, aztán csak dühített, most meg már mosolygok szegényen...

Az a baj, hogy Árpi teljesen becsavarodott ebbe a kakasviadal-politika témába, hiába ígéri meg, hogy ír valami érdekesebb témában (szci, UFO-k, homáléyzóna), mindig marad az aktuálpolitika.

Az meg ész nélküli bírkózáshoz vezet...

6.Lenin 2008.04.29. 23:08:56

malacka69!

"..Hejjjde elkapni a grabancát!:)))"

Elméletileg már több precizen kidolgozott módszerem van a grabancelkapás mikéntjére,már csa a gyakorlati megvalósitás van hátra,de valami mindig közbejön,meg aztán ő az erősebb,mármint ami az adut illeti.

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.04.29. 23:21:29

lapi:
"oviék 2/3-addal nem robbantják fel..."
Nem fogják, ebben biztos vagyok. Lehet, hogy lesznek próbálkozások, de komoly cuccokat nem tudnak lenyomni.

malacka:
nem vagyok én hívő és a helyzet nem egyszerű. Sok kifutása lehet. De már többször, sokhelyütt mondtam, hogy nagyjából mindegy, ki van kormányon. A legfontosabb alapokban minden szereplő egyetért, mégha nem is szeretik ezt úton-útfélen hangoztatni. A nagy törésvonal nem a szoc/konz/lib mentén van, hanem alapvetően a dem / nem dem között.
Sztem nem mondasz hülyeségeket, ami az szadesz heylzetét illetti.

"irtóra gyűlölhetik a tőlük elpártolt fiatal tehetséget"
Hát, hogy gyűlölet nincs bennem OV iránt, az egészen biztos. Azzal sincs gondom, hogy "elkeresztényesedett". Magánügye. Csak sztem nem hiteles. Hogy is mondják ezt PC-n? Pragmatikus. A köpönyegforgatást viszont kurva jól csinálja. Volt szerencsém őt személyesen ismerni akkoriban, de nem nyűgözött le akkor sem.
Egy sztem nagyon jellemző történet (ami csak részben róla szól, inkább a nemzet szakácskönyírójáról). Amikor min elnök lett, akkoriben egy barátom együtt dolgozott a feleségével. A választás másnapján a zasszony bement a munkahelyére és halál komolyan a következőket bírta mondani a kollégáinak: Nem is tudom, hogy ezek után tegezhettek még engem?

Takler rulez.

A TWA-n sok a troll, mindenki mantrázik, azt a kevés időt, amit erre tudok szánni, inkább itt a kocsmában töltöm. (Vagyok olyan hülye, hogy ott is végigolvastam minden kommentet, na az nem kis vállalás volt. De amikor azt látom, hogy pl. Karesz, vagy akáér Te is nyolcvanharmadszor írjátok le _ugyanazt_, na arra már nincs energiám.)

Láttam valahol, hogy gyűjtöd a vicceket, itt egy Neked való, + sztem aranyos is. (Itt volt már, de hátha nem olvastad.)
10-féle ember létezik. Az egyik, aki ismeri a kettes számrendszer, a másik, aki nem.


ja meg egy számot is küldtem neked anno, de úgy is rég volt, hadd szóljon újra:
youtube.com/watch?v=VkeI3YA5BfI&feature=related

we are the world,
give peace a chance
I like Gemenc

liidiiia 2008.04.30. 00:25:40

no, ma igen kevéssé voltam sikeres életem különböző aspektusainak integrálásában, dehát szelavi, hogy bonyolult ez...
szal, jóéjt mindenkinek :-)

liidiiia 2008.04.30. 00:55:30

na, most nem akartam hsz-t visszaolvasni, csak aludni már, de elolvastam tulokét, és most meg nem tudok nem válaszolni :-)

"nagyjából mindegy, ki van kormányon. A legfontosabb alapokban minden szereplő egyetért, mégha nem is szeretik ezt úton-útfélen hangoztatni"

jaja, pont így gondolom, egy ilyen kis ország amúgy sem tud végzetesen ugrálni csak úgy a világban, ha nem a régi albán vagy a salazari portugál modellt választja (na de azok a lehető legrosszabbak között lennének...)
(a h.társ is mesélhetne erről a nagy egyetértésről, ha nem kötné őt is titoktartás ebben-abban, mint lapit)

"A nagy törésvonal nem a szoc/konz/lib mentén van, hanem alapvetően a dem / nem dem között."

én is ismerek alapító és-v tűzközeli fideszeseket, nincs más átlag közöttük sem, szerintem, mint máshol, azaz vannak közöttük olyanok, hogy megtiszteltetés ismerni őket, az élet nagy ajándéka, és vannak olyanok is, akikre ezt semmiképpen nem mondanám, nagyon semmiképpen...
Ovival meg együtt focizott egy ismerősünk (egy ideig), aki csak annyit jegyzett meg róla, hogy isten ments, hogy úgy intézze a dolgait,ahogy azt a fociban tette... Én személy szerint, és ez a személyes véleményem, és nem valami szakvélemény, de azt vélem látni, amit jung úgy nevez, hogy az "árnyékkal való azonosulás": azaz jung aztat mondja, hogy a negatív kritika azért nagyon veszélyes, mert ha éveken át erősen így kritizálunk valakit, akkor tudattalanul megtanuljuk "őt", és nagy a veszélye, hogy olyanná válunk. szal én OVi-t igazán nagyon nagyra tartom a régmúltja miatt, és a jelenében ugyanakkor pedig látni vélem azt, ami veszélyre jung nagyon nyomatékosan felhívja a figyelmet, hogy addig kritizálta a diktatúrát, míg elsajátította valamennyire. ez azonban a személyes, szubjektív véleményem, amiben sem vitatkozni nem tudok érdemben, sem megvédeni érdemben: ez olyan benyomás, amit nem kell végzetesen komolyan venni tőlem, de attól még így gondolom.

Gecc 2008.04.30. 07:32:14

Jo reggelit minden kedves kocsmatolteleknek!

- Meg ket sort es ket Unicumot szeretnek kerni!
- Hulye vagy? Te vagy a csapos!
- Bakker mar megint...
- Tudtam, hogy hulye vagy!

lapi 2.1 2008.04.30. 07:35:02

jó reggelt!

na még a végén átpolitizáljuk itt a kocsmát. :D miután visszaolvasva komoly polémia alakult ki a plakáton lévő fejemről.... na most ha valaki elég felkészült megnézheti, hogy nézek ki kopaszon. :D

napkelte.wildom.hu/naptv/naptv.visszanezo.page?id=741#

végül is már jogerős, az ügy lezárult.

lapi 2.1 2008.04.30. 07:43:07

szeva gecc brother!!! :DDDD

hölgyválasz 2008.04.30. 07:46:02

"lapi · lapi.blog.hu/ 2008.04.29. 19:13:41"

Jó reggelt Lapikám, és kedves Mindenki !

Na akkor lássuk, immár fressen.

"mindössze annyi történt, hogy ez a lépés már nem vállalható a számomra még jelképesen sem."

Magam részéről - ha szadesz hívő lettem volna valaha is - már az az első lépés nem tetszett volna, amivel minden szemérem nélkül, bépattantak a szocik nyoszolyájába. Emlékszem, akkoriban megdöbbentett, később meg már meg se. Először még voltak őket mentegető illúzióim, sőt, valamennyire nyugtatott, hogy nem megint ez a szarházi szoci banda ural el mindent és mindenkit újra, talán elveik mentén politizálnak majd, a szocik 33 % -a amúgy is kevés egy erős kormányzáshoz, vagy egyenesen lehetetlen, később viszont láttam, további önként dalolós koalájuk nem szól másról, mint ismételt hatalomba jutásról. Mert legközelebb ugyan miféle kényszer vitte őket megint a megunt ágyba ?
Vajon véletlen-e Lapikám, hogy ez az erős kp. párt onnantól kezdte a mélyrepülését, és mára ott tart, ahol ? A frászt ! Tökre kiüresedett, / hol vannak már a régi, jó arcok ; csömörüket megértem /még akkor is, ha a háttérben rángatták a marionett figurák fonalait, kevés volt, kevés lett, ma a nulla felé konvergál.
Hát jobban tették volna, ha - ahogy up említed - szűzen maradnak 94-ben !
Mert az ország, akiért állítólag beáldozták akkori és későbbi népszerűségüket, se akkor, se azóta nem látta hasznát./ most nem akarom ideidézni egyik jeles képviselőjük múltheti szavait- Horn G.-ét,- hogy mi is a fontosabb kérdés jelenleg számukra : az ország, vagy a pártjuk léte, nos, az ő álláspontja egyértelmű volt ; utóbbié. Ennyit az országfelemelős szdsz attitűdről/
Persze mondhatod, nem lehet tudni, mi lett volna ha annó mégsem lépnek be, ennek nincs kontrollja, de az ellenkezőjének igen !
Szar lett az országnak is, és nekik is !
Ma már hiába revideálnak, - mert 1%-ra olvadó kapkodásukban e felismerés is ott lebeg - késő.
Baromi kíváncsi vagyok egyébként ezutáni attrakciójukra, vajon salto mortalejukban hol kötnek ki majd, a földön-e, szétplaccsanva, vagy a mentőhálóban?

Hogy ki, kit utál jobban, és hogy ezt ki, kivel és hogyan tudja kijátszani, milyen blöffök árán, pókerasztalra illő.
Fletót egyébként akár ki is csinálhatják, ha ügyesek, / és ha már Kóka haver is a háttérben /ellehetetlenítése simán kivitelezhető, hacsak annak a bizonyos 6 embernek a szavazatát nem tudja biztosra odazsarolni a magáé mellé.

Most ennyi, készülnöm kell, viszlát, üdv, pusza, ki-mit tart magára nézve a legkedvezőbbnek !:)))

lapi 2.1 2008.04.30. 07:57:13

maradjuk a puszánál. :D sztem az szdsz jelenlegi vezetése fletó fejét akarja. ha hozzájuk lehet majd kötni a távozását, az önmagában meghozza az 5 %-ot, akár előrehozottin, akár 2010-ben. pont a horn nyilatkozat az, ami miatt megírtam a postot. nincs közöm többé az szdsz-hez, de ettől még nem gyűlölöm őket. nem is fogom.

és sajnos nem lesz mentőhálló, de ez normális a politikában. és ne is legyen imho.

hölgyválasz 2008.04.30. 07:58:21

Szijjja Lapikám, helló Geccckém !:))))

Lapi, köszi kitárulkozást !:)))))))))
Így teljes a kép Rólad !
Kellemes orgánumú, szimpi pasas !:)))))))

Gecc 2008.04.30. 08:11:36

Szeva Lapi!

Jo vegre ujra latni... mig en unatkozom egesz nap, addig Te halalra dolgozod magad.
Ma pl vegre vegignezem a SP 11. evadot. Legalabbis asszem, mert 5-ig bent uluk, a hon szeretett szarhazi franciak miatt, mert fel 5-tol konferenciaznak. Inkabb zabalnanak addig is csigat, ne pedig engem baszogatnanak. Amugy is mennenk ma haza, aszt igy kenytelenek leszunk keson elindulni.
Parasztfranciak-franciaparasztok! :-D

Gecc 2008.04.30. 08:13:43

Szia Holgyi!

Ujabb szep kepekkel bovitettem a blogom... LA, Hollywood esatobbi. Ha lesz idod, olvasgasd, gyonyorkodj csodas amarikamban (az enyem, onzooooen, nem adom senkinek! :-D )

hölgyválasz 2008.04.30. 08:23:17

Gecckém, csak 1 sort, mielőtt végleg kikapcs., köszönöm az invitálást, igen, láttam, innen az előbb egyenest átugrottam Hozzád, és a képeket megnéztem, a szöveget este olvasom.
De azt máris mondhatom : megint fantasztikusak, gyönyörködtetőek a fotóid, csak ismételni tudom magam : tehetséges vagy, komolyan !!!

Üdv :)

lapi 2.1 2008.04.30. 08:30:15

hölgyi:

"Lapi, köszi kitárulkozást !:)))))))))
Így teljes a kép Rólad !
Kellemes orgánumú, szimpi pasas !:))))))) "

aki megveszekedett fletó fan, tegyük gyorsan hozzá! :DDDDD

már most szólok, ha fletó távozik a min. elnöki pozícióból "NEMZETHALÁL" címmel olyan postot rittyentek, hogy árpád apánk kiugrik a sírjából és zokogva ismeri el, ezt csúnyán elkúrta, - maradni kellett volna ázsiában! :DDD

Gecc 2008.04.30. 08:40:32

Holgyi

Koszi szepen... mint azt mar mondtam, eros tulzas a kepeimet nagyon jonak beallitani, de igyekszem mindig olyan perspektivabol lattatni a dolgokat, ahogy az az en lelkemnek a legmegfelelobb. Igy aztan pl inkabb materialista vagyok a kepeken, mint individualista. Barmit, ami megfogja a lelkem azonnal lencsevegre kapom, ha van nalam fenykepezo. Az lehet akar egy kis porszem, vagy akar egy hatalmas epulet, egy felfestes valahol, lyuk a hazon, vagy barmi mas.
De szerintem ettol nem vagyok kulonleges. Lattam mar sok olyan fotot, amire irigykedve tudtam csak nezni, hogy mennyire jol elkapta az adott temat/cselekmenyt.
Azert jol esik, hogy igy dicsersz. A majam dagasztasa nekem esik a legjobban. :-]
Koszonom!

lapi 2.1 2008.04.30. 08:41:56

ma talán nem lesz húzos napom és bepótolom a blog restanciát, elsőhelyen gecc brother-ét szeretném nyugodtan átnézni, meg twá-nál sem jártam napok óta. malackához is be akarok ugrani. de most mennem kell ügyintézni helyben, remélem kora du-ra letudok mindent. akkor bepótolom a restanciát.

nem fogom megkerülni az aktuálpolitikai felvetéseket, amik tegnap késő este írtatok. de ahhoz kicsit több idő kell.

liidiiia 2008.04.30. 10:37:23

sziasztok, én is később leszek majd, de remélem hamarabb, mint ahogy tennap este lett a "később",
és nekem is pótolnom kell majd visszaolvasás terén még bőven,+
jaja, lapi: gecc et egyes képeit nem véletlenül dícséri hölgyi, szóval hölgyi: jövök duettet énekelni veled a fotók témakörben, hogy yes yes yes :-DDD , és ez hölgyi baromi jó szeméről is igencsak sokat elmond!!!! :-DDD
lapi, olyan jó, hogy van ez a kocsma :-))))
szép napot mindenkinek :-)

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2008.04.30. 11:27:35

Egy kis politika-kocsma keverék:

Egy férfi eltéved a hőlégballonjával.
Lejjebb ereszkedik, lenn a földön meglát egy nőt, és odakiált hozzá:
- Elnézést, tudna nekem segíteni? Megígértem egy barátomnak, hogy találkozom vele egy órával ezelőtt, de eltévedtem, és most azt sem tudom, hogy hol vagyok.
A nő a földön így felel:
- Ön egy hőlégballonban tartózkodik, körülbelül 10 méterrel a talaj felett. Az északi szélesség 40. és 41., illetve a nyugati hosszúság 59. és 60. foka között van.
- Maga biztosan mérnök - mondja a hőlégballonos férfi.
- Az vagyok.- feleli a nő - Honnan tudta?
A hőlégballonos férfi így válaszol:
- Minden, amit mondott nekem, technikailag korrekt, de fogalmam sincs,hogy mit kezdjek az Öntől kapott információkkal, és az a helyzet, hogy még mindig nem tudom, hol vagyok. Őszintén szólva nem volt túlzottan segítségemre. Csak feltartott az utamban.
A nő erre így válaszol:
- Maga pedig szerintem egy szocialista politikus.
- Igen, - bólint a hőlégballonos férfi egyetértően - de ezt honnan
tudta?
A nő azt feleli:
- Nem tudja, hogy hol van, sem azt, hogy hová tart. Jelenlegi pozíciójába a kedvező széljárás sodorta. Olyan ígéretet tett, amiről fogalma sincs, hogy hogyan fogja betartani, és a maga alatt lévő emberektől várja, hogy megoldják az Ön problémáit. Igazság szerint pontosan ugyanabban a helyzetben van, mint mielőtt találkoztunk, de most már engem okol érte!

Gecc 2008.04.30. 11:33:10

Malac

Azert a pontositas kedveert a vicc valodi valtozataban a szocilaista politikus valojaban manager. :-]

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2008.04.30. 11:42:42

Tulok karate-matek-szgép-biznisz mester!

1. Ismered ezt?
adysokk.freeblog.hu/archives/2007/05/15/Egy_csecsemonek/

2. Namostan az van, h a hívőséget úgy értettem, h tűzön-vízen át kitartó szadistának tűnsz nekem, de legalább te télleg liberális vagy, sosem felejtem el azt, ahogy a 2006. okt. 23-ról beszéltél. Ámdeviszonthabárellenben sztem teljes tévedés az orbáni utat köpönyegforgatásnak beállítani, mert szvsz teljesen természetes, h vki, aki még fiatalon libbancs, idősödve kezd konzerválódni, meg istenesedni. Ahogy Eperjes mondta arra a kérdésre, h ugye "mit üzenne a nem hívőknek?" :
- Gondolkozzanak el a lét végső értelmén!

Nah, szóval sztem nem baj, ha valaki egy folyamatos változáson megy keresztül, ami egyirányú. Csak akkor bírálható erkölcsileg, ha kacsaringók vannak benne. Én Hornt se pufajkásoztam anno, sztem ez nem érv. És fletót se szoktam KISZ-titkározni, mert ez se érv. Kár lenne bárkit berakni egy skatulyába 20-on évesen, és aztán rákoppintani a fejére, h "köpönyegforgató", ha megpróbál kitörni belőle.

A feleségéről írtak meg szerintem övön aluliak, nem méltók hozzád, s nem is hizsem el, h komolyan mondta volna azt, amit te így aposztrofáltál. Többször láttam azt a nőt különböző műsorokban, nem olyan fajta. Másfelől meg a vicc akkor jó vicc, ha komolyan vezetjük fel. Én is hulla komolyan szoktam bejelenteni április 1-én, h év végén csak az megy át, akinek 2,0-át eléri az átlaga, aztán köpönyegforgató módon már 1,7-től is átengedek..... én barom....

Üdv.

lapi 2.1 2008.04.30. 15:38:57

na akkor politizáljunk 1-et, ha már megkezdtem a mega-hosszú hétvégét. :D

lenin:

"94-ben az egyik 7%,a másik 2o%,ma közel a 2/3,a zsenik meg a küszöb alatt rinyálnak."

jól van öregfiú. :D ebben a kocsmában megértem a finom célzást, bár te is tudod, hogy a fidesz azt a 7%-ot 94-ben nem jobbról kapta. ovi elég keményen beszólt antallnak a parlamentbe, amikor nyugdíjat emelt és nem volt rá fedezet. nagyon pontosan emléxem, hogy az szdsz kussolt, lapított és az volt a pártban fent és lent a vélemény: de tökös ez a kis ovi, persze mi nem mondhatjuk vele a frankót, mert nagy párt vagyunk.

hát most kicsik... :D

az viszont igaz, hogy mindig is volt egy afféle nagyképűség a párt arcaiban, amikor nyomták a dumát. tgm volt ennek a mestere... :DDD én meg imádtam nézni a tévében, ahogyan alázza vitapartnereit. azért ő mégsem egy kövér doktor volt, legyünk őszinték.

lapi 2.1 2008.04.30. 15:42:34

malacka:

""a) igazad van Neked, nem díjazzák az árulót...
b) igazam van nekem, mert nem díjazzák azt sem, ha vki álellenzéki, de valójában odavoksol a kormánynak...

Akkor most mi van? Van ebből kiút? Tulok, te nagy hívő vagy, hogyan lehet ebből kijönni?"

bár tulok-ot szólítottad meg, de beleugatnék röviden: sehogy. vissza lehet menni a koalába fodorral. akkor meg szimplán röhejessé tette magát a párt a műbalhéval.

Gecc 2008.04.30. 16:28:26

Nohat en ma mar max csak keso este leszek... A munkanak vege, kimegyek a gyarbol, egy vodkatol eros vagyok es bator!

Ugyhogy indulas haza... :-D

lapi 2.1 2008.04.30. 16:39:43

most esküszöm, nem direkt csinálom, csak autómatikusan nyomom a komment gombot. na vissza kell szoknom a beidézésekhez.

malacka:


"Ha tehetitek, kóstóljátok, és közben mondjatok egy áldást Szekszárdra és környékére!:)"

még a twá-n anno röhögtem magamban, hogy valahogy nekem szekszárd végigkiséri a melómat az elmult években. nagyon szeretem a várost és szinte minden évben van egy ügyem ott. először a béla teret ismertem meg, mert ott volt előzetesban a védencem. :D

a várost meg onnan volt módom megismerni, ha elmegyek pl egy tárgyalásra, van olyan messze mindentől, hogy az a nap úgyis arra megy, marad idő nézelődni, lődörögni. egyéb személyes emlékek is odakötnek, de ez hosszú. prométeusz parknál lévő kávézóban voltam vagy tízszer, az biztos. majd legközelebb dobok egy mailt, mielőtt ott lesz melóm és jattolahastunk egyet, ha belefér neked is egy fél óra, malacka!!! :D lefényképeztetjük magunkat az asztalnál, amint ovi feliratú polóban leszkanderezel, én meg magadom magam a megtépázott fletó mezemben. :DDDD

ezt pedig mindketten beépíthetjük a saját blogunkba, mert közben vicces arcokat vágunk a fotón. :DDD

lenin:

"Itt se valami fényes a sok ellen miatt,de legalább a zene jó.Főleg amit én linkelek ide,azokat nagyon csipem."

az öregfiúval meg olyan közös fotót szeretnék, ahol éppen lenthagyja az árpádsávost a pincében, de derűs az arca, mert megvan a kétharmad, csak fél az asszony miatt visszamenni a lakásba. félúton hezitál, amikor éppen arra bujkálok a lépcsőházban miles davisnek maszkírozva, mert üldöz a kövér-féle rettegett titkosszolgálat. vérdíjat tűztek ugyan a fejemre, mint az "utolsó fletó-fan"-ra vadásznak rám, de az öreg nem ad fel. na ezt a pillanatot kapja le gecc et, mert persze az egész direkt meglesz rendezve.

tulok:

"Nem fogják, ebben biztos vagyok. Lehet, hogy lesznek próbálkozások, de komoly cuccokat nem tudnak lenyomni."

akkor itt kapcsolódnék be a hsz-edhez, amivel alapvetően egyetértek. az hogy kicsi a mozgástér, az nagyon relatív. orbán pedig valóban iszonyúan pragmatikus politikus, ami nem is csoda, hiszen neki nagyon bejött a jobbos fordulat. különben belátható ideig nem lett volna min. elnök. sohasem felejtem el, a nejemmel 98-ban a második fordulót követő hetekben nagyon komoly vitáim voltak, mert én valami kis bizalmat adtam ovi-nak és még tapsoltam is az eü önkormányzat rapid megszüntetésének.

ő azt mondta, orbánra ráég a maszk, amit felvett. sajnos neki lett igaza. ennek semmi köze nincs a kikeresztelkedéséhez, tőlem lehet a fletó muszlim, vagy ovi éppen rabbi.

azt gondolom alkotmányos felhatalmazással csinálna egy fasza prezidenciális rendszert (putyin, de lehet de gaulle is, ha valakinek úgy szimpatikusabb) lesz egy jó elnök, meg egy népet sanyargató kormány, akiket majd jól picsán lehet rúgni. a parlamenttel együtt. az elnököt meg lehet közvetlenül választani. a röhej, hogy az első hét éves ciklus után megbukna és jöhetne helyette egy másik seggfej. de a rendszer már nagyon el lenne baszva. ehhez még fiatal a magyar demokrácia. jobb lenne nem kipróbálni ezt a puddingot.

malacka:

"Ahogy Eperjes mondta arra a kérdésre, h ugye "mit üzenne a nem hívőknek?" :
- Gondolkozzanak el a lét végső értelmén!"

szamóca tudja a tutit? aligha, bár jó színész.

nagymamám mondta, ha valamire azt mondtam válaszul: biztos.

"kisfiam, jegyezd meg, csak a halál a biztos. ami addig történik, az mind bizonytalan."

kérem a gyenge idegzetű vendégek is tekintsék meg eme kis bejátszást, ha már az a hülye helyzet állt elő itten, hogy aki megszületik, az bizony eccer meg is hal.

www.youtube.com/watch?v=XzycXsqtddM

Paszternak 2008.04.30. 17:32:13

Kúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúrva jó vót!

P.

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.04.30. 18:00:26

Jó 'pot!

malacka,

Igen, ezt ismertem.

Az van tudod, hogy a pártpolitika és az azzal való törődés olyan kis szeletét teszi ki az életemnek, hogy nem is érdemel igazán említést. Véleményem természetesen van, mint sok más egyébről is, de egyszerűen a fontossági sorrendben nagyon hátul van a listán. Nem tekintem szívügyemnek sem az Szdsz-t, sem a többit. Liberálisként még mindig ők állnak a legközelebb hozzám, ezt nyilván megérted. De az, hogy a véleményüket, kritika nélkül magaménak valljam, vagy másokét, csak azért mert mások alapból elvessem, nos ez igen távol áll tőlem.

Az, hogy valaki változik természetes, ezzel nincs bajom. Akár gyökeres, alapvető, sorsfordítóak is lehetnek ezek a változások egyes emberek életében. Attól tartózkodnék, hogy a világnézeteket egymás alá-fölé rendeljem, ily módon attól is, hogy a pálfordulásokat (lol) biztos fejlődésként gondoljam el. Az viszont legalábbis gyanút keltő, ha valakinek az éppen aktuális változásait nem a belső történéseiből, hanem a környezetére adott kaméleonszerű reakcióként vezeti le. (machiavellizmus). Ha ezt valaki sokszor játssza el, előttem hiteltelenné válik.

Amit pedig az asszonyról írtam, abban az a szomorú, hogy valóban megtörtént és valóban komoly volt. A barátomnak nem volt érdeke, hogy a történeten torzítson, akkoriban is Fidesz szimpatizáns volt, ezért is döbbentette meg annyira az eset. Ha ő hazudott nekem, úgy én is hazudtam.

"- Gondolkozzanak el a lét végső értelmén!"
A helyes megfejtést kérjük a kocsmapultra kockás papíron lerakni. :)

lapi:
Két? év azért hosszú idő, de játsszunk el a gondolattal; mi lenne, ha most vasárnap lennének a választások?
Valszeg a Fidesz nagy aránnyal győzne, talán kétharmaddal is, Szadesz kihullik. Első lépésként Viktor és hívei megnyugodnának, az ösztönén betépett koboldként tombolna egy ideig, majd az első hetek kötelező káröröm-körei után rádöbbennének, hogy ok-ok, hogy nyeregben vagyunk, de most már valamit tenni is kéne. És ha szerencsénk lenne, tennének is. Ha megvan a kétharmad, akkor ráadásul nyugodtan tudnak dolgozni, hatalmas adományt kapnának ezzel. Az hogy a dolgukat jól, vagy rosszul tennék, majd megítélnénk a maga idejében.

Én komolyan azt gondolom, hogy a demokratikus kereteket nem tudnák, de még csak nem is akarják lebontani.

Ja, ezzel a videjóval sikerült jól odabaszni egyet. (persze nyilván ez nem volt cél, csak mint megállapítást írom) Simon Tibit ui. nagyon kedveltem.


Hölgyi:
Még mielőtt ebből is valami urban legend lenne, HornG a következő megszólalásakor javított, hogy fordíva gondolta természetesen, majd hozzátette, hogy azért neki szoktak szerencsétlen mondatai lenni. :)
napkelte.wildom.hu/naptv/naptv.visszanezo.page?nap=20080417
a vége felé valahol.

További jókat a hölgyek-uraknak!

hölgyválasz 2008.04.30. 18:10:23

"aki megveszekedett fletó fan, tegyük gyorsan hozzá! :DDDDD"

Lapikám, ezt most muszáj volt ?!?:))))
Jól leráncigátá abból a rhózsaszín felhőbű ! :))))

Nadde, hogy ne legyenek kétségeid, elmondanám, biz' beugrott, mint " értékcsökkentő " tényező, de minthogy úrinő vagyok, hát szándékosan mellőztem e mögöttes észrevételt, gondoltam, " legyen jó napod wazze ! " :DDDDD

Később jövök, de még most rohanok el vásárolni.
Pá addig.

Paszternak 2008.04.30. 18:22:44

Bazzeg lapi, lassan teljesen lapifan leszek.

Tudod, ha a szadi olyan lenne, mint te, nem lenne 1-2%-on. Ezt most nyilván hízelgésből írom, mert azt gondolom, ezzel jogtalan előnyhöz jutok nálad, ha esetleg Sex-ARD-on én is beugrok abba a jóféle kis italmérőbe, ahol malaccal szkanderozol majd.

Én leszek a bíró!

:o)

Üdv,

P.

lapi 2.1 2008.04.30. 18:43:14

tulok:

"Ja, ezzel a videjóval sikerült jól odabaszni egyet. (persze nyilván ez nem volt cél, csak mint megállapítást írom) Simon Tibit ui. nagyon kedveltem."

tulok, pontosan vágom, hogy neked nem kell magyaráznom, de nem szívesen beszélek konkrét ügyről, amiben dolgozok, vagy dolgoztam,

főleg azért, mert nem azért fizet az ügyfél, hogy kipofázzam a nyilvánposság előtt az életét. nem is fogom ezt tenni a jövőben sem. a simon ügy fővádlottja sohasem vitatta a büntetőjogi felelősségét és teljes felhatalmazást adott az első percben, hogy azt mondok az ügyről, amit akarok.

de ezzel sem élhetek vissza. egy biztos, a különféle tévékbe gyakran hívogattak öt éven keresztül, mert addig tartott az ügy és persze az érdeklődés fokozottan lanyhult.

gyárfás - gondolom sportkapcsolatai miatt - az első percben nagyon rákkantant az ügyre, nem is tudom hányszor voltam bent. ovival is taliztam és azt mondta: "tiszteletem, orbán viktor vagyok." mire én rávágtam: "jóreggelt kívánok, s. lászló vagyok."

ezekért a pillanatokért érdemes megszületni!!! :D

visszatérve: gyárfás lehet akármekkora fasz, lehet bármely pártállású, de így kezdte valamikor 2002 áprilisában hajnalban: "maga hogy került ebbe az ügybe? talán az arab, vagy ukrán maffiát szokta védeni, még nem hallottam a nevét."

én meg néztem ki a fejemből, nahát a naptévébe szerepelek és szegény faterom is látja a rosszéletű fiát, micsoda mákom van. persze nem vettem fel a provokációt, hanem normálisan válaszoltam, ha rám került a sor.

esküszöm, hogy nem tudom most a pontos dátumot, de 2007-ben csengett le az ügy hivatalosan. akkor kapott az emberem jogerősen akkora büntetést, amit már túlűlt előzetesben korábban. már alig érdekelt valakit. simon édesapja is korábban elhunyt. szombat hajnalban hívtak be. töksötét volt, pont gyárfással érkeztem egyszerre. a kapu előtt köszöntünk egymásnak és azt mondta: "ügyvéd úr, gratulálok, magának lett igaza." még talán az adásban is megismételte. nagyon jól esett, s nem mert gyárfás kurva nagy médiaguru, hanem azért mert nem kis ellenszél ellenére mégiscsak kiderült az igazság. amit mellesleg az első pillanattól kezdve tudtam, mert a védencem elmondta.

simi bácsival is találkoztam, amíg élt minden tárgyaláson ott volt. a védők közül csak velem jattolt, de velem mindig. és ez nem a többi védő hibája. nekem szerencsém volt, mert épp a naptévében el tudtam mondani az öregnek: "látja simon bácsi milyen sok ember szereti a fiát. őt senki sem fogja pótolni, az már sajnos az úristen dolga. mi emberek csak annyit tehetünk, hogy segítsünk abban, hogy kiderüljön az igazság, hogyan és miért hunyt el a fia. én a magam részéről azon leszek, hogy ez sikerüljön."
ezúttal sikerült, pesze nem miattam, de soha egyetlen egyszer sem kaptam semmi fenyegetést, vagy beszólást utcán, telefonon, folyosón, vagy bárhol. furcsa, de így volt.

liidiiia 2008.04.30. 18:45:39

sziasztok :-) ,
még nem olvastam el mindent, haladok lassan, és nem is tudom, hogy milyen ütemben tudok felzárkózni, kissé szétszórt vagyok éppen...

-----------------

malacka, nagyon aranyosak a kölkök :-) , de akkor neked vagy 2 fejed van, vagy pedig egyik belülről másik kívülről hasonlít, mert ők egymásra kívülről nem hasonlítanak, sztem!

tulokkal való beszélgetésetekbe abban pofátlankodok bele, hogy a vallásosságnak semmi köze az egyházhoz, és még kevesebb köze van a hatalomhoz, na de eztet a tóta w-n is fejtegettem már. mindenesetre én liberális eszméket vallok (amihez keresek pártot, ezért is választom a Gyurcsányt én is a kínálatból, most, és ebben lapival nagyon egyetértek, mármint a gyurcsány-választásban :-) ), + és a liberális eszméimmel összeférően: én speciel hiszek a transzcendens létezésében. a liberális eszméknek semmi köze az ember vallásához, esetleges egyházhoz, bőrszínéhez... (ja, és állt. keresztény-egyházellenes vagyok (a buddhistákkal ezügyben semmi bajom, pl) , személy szerint én persze, mert nem tetszik az, ha az egyház a hatalomnál sündörög: biztos ezerszer idéztem már Graham Greent a témában: "Az egyház egy szimpatikus intézmény, ha nincsen hatalma.")

(a transzcendenst viszont nem antropomorfnak "képzelem", hanem egy "világrendező elvnek", ugyanakkor azt gondolom, hogy absztrakt fogalmakkal nem mindig egyszerű machinálni, és ezért meg lehet személyesíteni is persze (valahogy úgy, ahogy erre írja a nádasdy, hogy attól még, hogy anyaföldet mondunk, anyanyelvet: ezekhez nem képzelünk oda egy valós kövér nénit, aki nagyon kedves és elfogadó :-) )

mindenesetre pl nekem durva volt, hogy az 5. ker.-i fideszes polgármester hálamisével kezdte a regnálását, hivatalos programként, és ezt köpönyegforgatásnak és mélyen anti-demokratikusnak tartom, ilyen értelemben számomra a machiavellizmus egy demokrácia-ellenes eszme (ugyanakkor viszont nem érzek a fidesz látszat-vallásosságában komoly fenyegetést, de bagatellizálni sem szeretnék egy ilyen negatívan retro lépést vissza a múltba...)

------------------

lapi, a szabadságban, amit gecc-nél írtál: igen-igen, abban nagyon egyetértünk!!!!!!!!!!!!!! :-))) , és mivel a szabadság a csúcsértékem, ezért ez igencsak súlyozódik a szememben!!!!!!
+ szerintem a zenei ízlésünknek is van egy jókora metszete, de nagyon tetszett, hogy a mansonhoz való viszonyomra mit írtál :-))) , azt azért elmondom, hogy egyáltalán nem nézek ugyan focit, de gyerekkoromban jól fociztam (fijú tesó, aki időnként unatkozott :-DDD ), és a családi géneket, hogy mindkét lábbal tudok kapura rugni: én is örököltem :-DDD (csak most a kondim nem az igazi annyi futkározáshoz)

liidiiia 2008.04.30. 18:57:12

lapi, még annyit a new york citttty 2-eshez írtakról, hogy pontosítanék: nem pontosabban, hanem máshogy!!!!
ugyanis a humorod az olyan, hogy neked elég lazán dobnod valamit, az úgyis célba ér a humor szárnyain :-D , mivel nekem ilyen nincsen, vagy csak szórványosan van, ezért én kénytelen vagyok többet vacakolni a fogalmakkal... :-DDD

lapi 2.1 2008.04.30. 19:01:12

lidia:

ne is magyarázkodj! nem nézel focit!!!! tisztára mint a feleségem és a lányaim!!! én különben is tök egylábas voltam és kurvára irigyeltem mindent kétlábast. bosszúból szerveztük meg anno szegeden egy városi kispályás megbajnokságra a henger se-ét. abban csak botlábuak játszhattak, de az utolsó pillanatba elkurvultunk, mert a tét hatására bevettük a csapatba gőzöst, akivel viszont hoztuk az első két meccset. ettől viszont a csapat motorja, gerince és szellemi atyja elbízta magát és éjszakázni kezdett. ilyenkor a pia, a nők megfektetik a kondit, szal onnantól hanyatlott a csapat. de az első két meccs.... :DDDD

paszti:

"Ezt most nyilván hízelgésből írom, mert azt gondolom, ezzel jogtalan előnyhöz jutok nálad"

viszont ez remek emberismeretről tanúskodik egyben, szal megvan a jogtlalan előnyöd, tiéd a bírói poszt. (mindössze a nettó-tehát adózott (!!!)jogdíj 20 %-át kérem majd az asztal alatt, diszkrét boritékban, mert kétszer azért nehogymá' adózzunk!!! :DDD)

mert arra még hollywood is felfigyel, ha van esze és megfilmesíti. :DDDD

a kasszasiker után meg leszarjuk, ha ennyi marad belőle az utókornak:

www.youtube.com/watch?v=5LtYk7wsFnk&feature=related

lapi 2.1 2008.04.30. 19:08:14

bocs de aranybányára leltem és sírok éppen a röhögéstől:

ha valaki nem látta a mozit:

eladó: "barátnőm leszopott 37 dákót!"

vevő: "egymás után?"

:DDDDDDDDD

www.youtube.com/watch?v=pmUJIB3Sp88&feature=related

lapi 2.1 2008.04.30. 19:15:04

lidia, ez a faterom miatt lehet. anyám mesélte. hanibál után még bent a szülészeten. vizit a főorvos, vagy prof nézi a kórlapot. támadóan felkiállt: "maga komolyan ezt a nevet adta a gyerekének?" anyám védekezően rebegi: "a férjem ragaszkodott hozzá..." ki a maga férje? orvos, most készül a szakvizsgára... "és milyen szakot választott?" anyám: "ideg és elme." prof lecsillapodva: "ja, az más..." és továbbsétált.

lapi 2.1 2008.04.30. 19:32:24

ja ez is top 10 mozi nálam, csak utána tudtam meg, hogy manson folyton ezt nézi a koncertbuszban, amikor éppen magánál van. :D

mindössze 5 mp.

www.youtube.com/watch?v=bpvfZDCq2E0&feature=related

lapi 2.1 2008.04.30. 19:36:07

hölgyi, kérlek gondold meg alaposan.

hogy fogok kinézni, ha egyszer valaki kiűzi a lelkemből fletót?

www.youtube.com/watch?v=u58upNztQVk&feature=related

lapi 2.1 2008.04.30. 19:39:39

könyörgöm szóljon valaki fletónak, hogy ne aggódjon. pontosan ennyi ciklus vár még rá (HAT), csak a kommunikációban is utánozza rocky-t, aki szintén egy nyerő tipus.

www.youtube.com/watch?v=mj3xM4mFS9Y&feature=related

lapi 2.1 2008.04.30. 19:44:31

ovinak meg igazi spirituális vezetővé válik, ezzel le is zárja vitáját tulokkal. ezt hagyd ki, lidia, mert mel gibson nemsokkal előtte jött le az alkoholról, ami azért mégsem nevezhető könnyű drognak. :D

www.youtube.com/watch?feature=related&v=ZJQBvID2VEE

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.04.30. 20:11:28

lapi:

Miért haragudott volna rád bárki is? A megtörténten Te sem tudtál változtatni. A Fradi elvesztett egy ikont, és ház ez fájt.

Viszont én most búcsúzom, sürgős pókerezhetnékem támadt, úgy hírlik, hogy a körzeti dokik megint tollasok lesznek (150 KHUF/prax), megyek, jól kifosztom az enyémet, előre is.

lapi 2.1 2008.04.30. 20:17:50

nem vagyok egy nagy zsugás, de kalap szart, tulok. én hangolódok a szupermeccsre. go pool go!!!

liidiiia 2008.04.30. 20:19:11

lapi, :-DDD , de focirajongó vagyok, csak nagyon máshogy, alternatív focirajongás ez :-) , ma is lesz meccs :-))) (nekem meg lábszár vagy vállmasszázs közben :-DDD , hát ez az én rajongásom :-))) )

mi meg erre a roxettre táncoltunk sokat anno :-)
www.youtube.com/watch?v=WFXptNWaxfA&feature=related

tulok, jó pókerezést!

liidiiia 2008.04.30. 20:28:28

a napkelte viszont nem nyílik ki, pedig szívesen megnéztem volna

liidiiia 2008.04.30. 20:34:35

tulok, te akkor egy praxisnyi pénzt nyerhesz a kártyán! fülig jimmy meg ugye a nobel díjat nyerte el. :-D

liidiiia 2008.04.30. 20:47:42

lapi, jó meccset!!!!! remélem lesznek 11-esek a végén :-) (és még az is lehet, hogy meghallom, hogy kik játszanak :-) ) , éljen a foci :-)

hölgyválasz@freemail.hu 2008.04.30. 21:03:33

Szijja Lídiám !:))))
Meg üdv a Fiúknak is !

Szal, ahogy látom, itt akkora szerelembe estek má' Malacka-Lapicsek-Paszti, hogy létre is jöhet a szexszárdi nagykoala !:DDD/ jó kis szendvics, mi ? Elképzelem Lapit ott középen a 190 centijével....hi-hi-hi :DDDD/

Lídiám, kár, hogy nem nyílik a Napkelte!
Én láttam "élőben" Lapit, kellemes pasas:)))
Csak ne lenne fletófan, míg néztem, hallgattam, ettől elég nehezen tudtam elvonatkoztatni, viszont Előtte sikerült elhallgatnom :DDD
De nem értékelte eléggé :DDD

hölgyválasz 2008.04.30. 21:05:50

Hát ez meg mialóphas ?

Hogy került a nevem mellé a freemail.hu ?!
Egyébként tök mind1 :)

lapi 2.1 2008.04.30. 21:40:51

most mit mondjak, hölgyi, amikor megdicsértél? inkább álszerényen bólogatok a monitor előtt. :D

lapi 2.1 2008.04.30. 21:43:41

sztem te pötyögted be, ahelyett, hogy az indapasszoddal lépnél be. akkor nem lenne zöld a neved, hanem barna, mint lidiáé, akivel szintén egyetértek, amikor megdicsér. :D

Gecc 2008.04.30. 21:50:37

Sziasztok!

Megerkeztem, de csak immel-ammal leszek...
Holnap viszont delutan a netkozelsegi egyutthatom megno.
Joccakat!

Ne félj! 2008.04.30. 21:51:31

lapi

Kedves, aranyos írás.

Mindenképpen át kell lépned az MSZP-be, nehogy szembe kerülj a "progresszióval"... Te is...

Mert tudod a progresszió olyan mint a 424-es mozdony, ami igazából csak akkor van sinen, ha egy volt oktatási miniszter vezeti...

akivel öszintén meg lehet beszélni a dolgot, mint párttag a párttaggal...

szóval a progresszió a lényeg

liidiiia 2008.04.30. 22:00:57

szia hölgyi!!!!!! :-))) leköt itten a meccs :-) , mer a h.társ ilyenkor megmaszírozza a vállaimat, amik rendszeresen sziklába tudnak átmenni (sajnos nem jól tartom sokszor őket a szgépeléskor..., meg a feszkó, ugye...) , télleg sajnálom, hogy nem nyitja meg a napkeltét, nagyon kíváncsi lennék lapira nem statikus képen is, is :-) , na most elmenek kicsit, elkezdődött a 2. félidő. + gecc et képeivel és jellemével kapcsolatos 1etértésünk :-D nagyon közel visz hozzád!!!!!, még a varjúkkal kapcs véleményedet is könnyedén kezelem ezek után (pedig az megrázó és kemény!!! :-DDDD ), nemhogy annál kisebb jelentőségű politikai ellentéteket!!!! love!!!!

liidiiia 2008.04.30. 22:03:28

szia gecc, jóccakát!

lapi: ember, hol van itt barna????? narancssárga!!!!!!!!! és ezt te nem is tudtad??? :-DDDD

liidiiia 2008.04.30. 22:42:18

"lidiáé, akivel szintén egyetértek, amikor megdicsér. :D "
lapi, hölgyi: + újabb közös pont 3ónk között!!!! :-DDD
mér nem nyitja meg nekem a napfelkeltét??????
hosszabbítás van!! :-)

liidiiia 2008.04.30. 23:20:21

nyert a cselszi, htárs aztat mondja,
én viszont átmentem egy medúzába (gellyfish :-) ), úgy kilazultam, jóéjt mindenkinek :-)

lapi 2.1 2008.05.01. 07:02:12

jó reggelt - erőt egészséget, elvtársak!!!

ezúttal a szolnoki elvtársakat külön is köszöntjük.

www.youtube.com/watch?v=0hiz0Zr96JI

lapi 2.1 2008.05.01. 07:55:21

lidia drága, a flash playerrel van gond, ez már akkor is felmerült, amikor gondjaid voltak a you tube-bal. valamint összefüggésben állhat a böngésződdel, annak beállításaival. viszont a laptopod fedlapjának színéhez semmi köze! :DDDDD

szia ne félj! ha az jött át a post-omból, hogy valaha is belépnék bármely pártba, pláne az mszp-be, akkor nagyon elcsesztem benne valamit. nagyon egyetértek tulokkal, a politika az az életem egy kis része, de még válságos időkben sem több, mint 5-10 %. persze könnyen pofázok, sem a megélhetésem, pláne a személyes boldogságom baromira nem áll összefüggésben azzal, hogy ovi, vagy fletó áll a kormánykeréknél. talán ebben a kocsmában jól látszik, hogy beszélünk ugyan politikáról is, de itt még anyázás nem volt. na jó ezt lekopogom és rögtön provokálok is kicsit ezzel is kedvet csinálva a mai majálishoz. :DDDD

persze ez az igazi libsi álláspont május 1-től, csak szemforgató módon nem merjük bevallani!!!

gaskó monnyon le, mert ha nem....


www.youtube.com/watch?v=cJuSTz_xjZI

hölgyválasz · http://holgyi.freeblog.hu 2008.05.01. 08:34:22

Jó reggelt Lapicsek! És a további bétántorgóknak is hasonlót !

Tán ittam, tán torgok. Erről jut eszembe!
Tegnap du.megyek az utcán, s látom, az egyik kapualjban egy rikitósipkás szerencsétlen, csak ül némán, kezében egy elkoszlott dobozalj, benne pár forint... Megszántam, mint ahogy mindenkit, aki így-úgy lesüllyedt. Az is javára szólt, hogy a kéregetésnek nem a pimasz, tolakodó, inkább ezt a statikus, csendes módját választotta.
Kivettem a pénztárcámból egy 100-ast, / nem volt más apróm, s ha már megálltam, hát ciki lett volna továbbmenni petyegtetés nélkül / s miközben a lóvé gravitálódott a dobozkába, magamban ilyesmiket gondoltam : remélem, nem tagja a koldusmaffiának, nem szedik majd el tőle 100-asom hányadát, magára költheti majd csekélyke könyöradományainkat !
Aztán, órákkal később, egy másik utcán újra feltünt a rikitós sapka! Tántorogva szlalomozott felém, hát igen, magára költötte....
Nyilván piára és szem kajára sem.
De valahol, lelkem legmélyén megértettem :
ők sosem lesznek lukulluszi lakomázók, az élvezetet nem ebben keresik, az olcsó pia legalább szedálja amúgy is leépült tudatukat...
Nagy ívet téve kerültem ki, mentünk tovább, ki-ki a maga útján...
*
Lidikém!

"+ gecc et képeivel és jellemével kapcsolatos 1etértésünk :-D nagyon közel visz hozzád!!!!!, még a varjúkkal kapcs véleményedet is könnyedén kezelem ezek után (pedig az megrázó és kemény!!! :-DDDD ), nemhogy annál kisebb jelentőségű politikai ellentéteket!!!! love!!!!"

Annyira aranyos vagy, tényleg... !
És ha már... Hát legyen.... A fiúk- ahogy írtam tegnap - már úgyis akkora szerelembe estek itt, jó példával elől járva, hogy mi ketten miért ne tehetnénk ?:)))
Sodoma és gomorra, így éhes gyomorra.... :DDD

Lidikém, remélem ma is jösz, legyen szép napod!
*
Lapikám !
Igazad van a belépéssel, indapasszolni kellett volna, csak amilyen barom vagyok, amatőr módon én ezt az Árpinál szoktam elkövetni, s onnan ugrálok át Hozzátok ide-oda.
Namármost, néha oda nincs kedvem be sem nézni, ezért 2xres befektetéssel róttam ide a hsz-ek címeit, én marha, ahelyett, hogy gördítettem volna, mint ahogy most megtettem, s persze rá is találtam az itteni lehetőségre is !
Oké, oké, legközelebb menni fog !

lapi 2.1 2008.05.01. 09:05:03

szia hölgyi!!! :D miért van az, hogy rólad mindig valahogy az erotika jön le elsőnek??? :DDDD

www.youtube.com/watch?v=CieOaFB0wKs&feature=related

lapi 2.1 2008.05.01. 09:18:27

és akinek még ezután is kádár-nosztalgiája lenne, elrettentésül:

www.youtube.com/watch?v=akCzNezD53M

hölgyválasz · http://holgyi.freeblog.hu 2008.05.01. 09:21:08

Lapikám!

Miért van az, hogy összes mondandómból Neked ez jön le elsőnek ?:DDDD

Gecc 2008.05.01. 09:22:01

Jo reggelit!

Csak egy gyors bejelentkezes, aztan megyek is tovabb, delutan hosszabban leszek.

hölgyválasz · http://holgyi.freeblog.hu 2008.05.01. 09:24:39

Üdv Geccke, kellemes "továbbmenést " !:))))

lapi 2.1 2008.05.01. 09:47:37

:DDD hölgyi... az van, hogy nekem nagy kedvencem a yossarian nevű faszi, olyan 20 éves korom óta. akkor olvastam először a catch 22-t.

abban van, amikor pszichiátriai vizsgálatom a doki mutatja neki a rorschach-teszteta, azt a tintapacnist. yossarian, a szír származású bombázótiszt nyomban közli a dokival: "ne is mutassa nekem azokat a pacnikat, nekem MINDENRŐL az jut eszembe!" :D

a röhej, hogy ezen fellelkesedve addig baszogattam a fateromat, amíg szegény megcsinált velem mindenféle tesztet. a pacáknál beugrott yossarian és télleg, mindenről az jutott eszembe. :DDD

mondtam is a faternak, de azt mondta ez nem számít, mert amúgy is tudja milyen örült vagyok.

az iq eredmény nyilvánosságra hozatalát pedig tiltja közismert szerénységem... :DDDD (valójában nem emléxem, mert fingom sem volt akkoriban az értékekkel, de a faterom azt mondta, az nem volt nagyon szar.

most jut eszembe, hogy nem is igen kommentálta a tesztek eredményét!!!

csak üvegesen nézett maga elé pár percig és attól a naptól kezdve inni kezdett.... :DDDDD

lapi 2.1 2008.05.01. 09:49:09

hella gecc tesó!!! dial-up-on vagy? majd ha kiérsz az információs sztrádára, nézd meg az egészséges erotikát. nagyon király mozi volt!!!

hölgyválasz · http://holgyi.freeblog.hu 2008.05.01. 10:32:45

lapi · lapi.blog.hu/ 2008.05.01. 09:47:37

Ez tüneményes volt !:DDDDDDDD

/A 22-es csapdája egyébként nálam is benne van a top 10-ben az akkori időkből !:)))/

Pár éve elmentem Pestre egy állásinterjúra, a tintapacákat ott ugyan hanyagolták, / ismerem a R. tesztet, tanultam, amikor épp a grafológiát végeztem /de 3 órát adtak az egyéb témájú papírhalmok kitöltésére.
Na, ott aztán vótt minden, ami belefér !
Néhol - leginkább a matemetikai logikát kiaknázó kérdéseknél :)- megkínlódtam, de az időlimitet betartva, maradéktalanul végeztem az összessel.
Hát képzeld, csakúgy, mint Te, az eredményt soha nem tudtam meg, ui. - noha a sok-sok jelentkező közül, a 4 hely egyikére felvettek volna - a végén visszamondtam az egészet, családi okok miatt. Ezután besértődtek, és cartak értesíteni erről.
Bár lehet, hogy jobb ez így, legalább maradhattak még illúzióim magammal szemben :D

hölgyválasz · http://holgyi.freeblog.hu 2008.05.01. 10:51:04

Na, most kicsit nem leszek, meg kell szárítanom hosszú loboncomat, utána meg laza fürtöket ondolálni, hosszú procedúra, nagy macera !:)

Gecc 2008.05.01. 13:17:14

Hello mindenkikek! :-D

Na mostan vagyok egy jo darabig... feltett szandekom, hogy elore megirom a kovetkezo posztajimat, mert aztan holnapol egesz vasarnap estig csak telefonos feljelentkezes johet szoba, avval meg nem lehet posztot irni, max posztolni. :-]

Gecc 2008.05.01. 13:23:03

Lapi

Nalunk az egeszseges erotika az ha nem is mindennapi, de azert bizonyos rendszeresseggel elofordulo dolog. :-]

Viszont Tulok komplett Jeff Dunham-es hasbeszelo sooojat vegigneztem meg tegnap delelott es szakadtam a rohogestol. Habar a pasas kicsit antipatikus, de elismeresem neki, felre tudtam tenni a jol megszokott eloiteleteimet, es siman szorakoztatonak tartottam, nem is kicsit.
(Azert hozzatennem, szerencseje, hogy nem bohoc vagy pantomim "muvesz", mert akkor mar repulon ulnek szajbaverni! :-D ]

nonestvolentis 2008.05.01. 14:20:41

Most már minden rendben lesz.

"A szocialista párt elnöke a - főként nyugdíjasokkal - zsúfolásig megtelt városligeti Napozó téren üzent az idősebb korosztálynak is: azt mondta, a kormány idén emelni fogja a nyugdíjakat, és azt ígérte, hogy idén könnyebb, jövőre pedig még könnyebb lesz, mint tavaly, illetve tavalyelőtt volt."

www.inforadio.hu/hir/belfold/hir-197091

Na, a bársonyos reformok nem fognak sokat váratni magukra...
Tudtam én, hogy ez a szeretet ünnepe... :D
youtube.com/watch?v=cvUpQTT3eNY

Gecc 2008.05.01. 14:29:03

Gino majalisa... LOL, ez egy mekkora video. Mondhatni egy kotelezo darab!
Jok a porgramok... csak sok kocsog van! :-D
A rosszakat el kell itelni! :-D

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2008.05.01. 16:12:28

Átolvasgattam, és ezzel el is fogyott az időm, majd később még jövök, most csak röviden, először Lídiának:

Azt sosem értettem, h aki liberális, az hogy lehet bármi ellen (pl. egyházellenes). Én amondó vagyok, h virágozzék minden virág, inkább csak egyes személyekkel hadakozom, de nem általában pl. egy egyházzal, vagy egy párttal. Nagyonis el tudom képzelni, h egy tulok-féle szdsz szimpatikus lehetne nekem, vagy el tudok képzelni egy télleg balos és szolidáris mszp-t, akit nagyonis szeretnék mindig erős pártnak tudni mondjuk Gráffal az élen. Amikor a szadeszt vagy az mszp-t bírálom, akkor inkább a felső vezetőiket kéne mindig írnom, mert igazából velük van bajom.

tulok úr,

én továbbra sem hiszem, h OV felesége azt komolyan mondta, ez sztem csak egy gyönge pletyus, viszont nem látom OV-nél a "cél szentesíti az eszközt" jobban, mint bármely más vezető politikusnál. Pl. az szdsz mostani kilépése a koalícióból tök machiavellista, a cél az, h ismét legyen önálló arculat, és elmozduljanak az 1%-ról. Azzal egyetértek, h jobb azt mondani, hogy változás, és nem fejlődés, mert azt ki-ki másképp látja, mindazonáltal OV szerintem nem írt le kacskaringót. Ahogy én látom, ment a keresztény-konzervatív vonulat felé álliberálisból indulva. Mert egyébként sztem sosem volt liberális, inkább amolyan autokrata lázadó. Namost, ahogy én látom, mindkettőből kevesebb van ma belőle azzal párhuzamban, h Isten meg egyre több (remélem, a 7százát!). Lábjegyzet: érdekes, h az egyik gyereke neve Ráhel... Eperjessel való barátsága nekem hitelesíti az ő keresztény történetét, mert én többször láttam/hallottam szamit előadni Istenről, és az az ember nagyon benne van, nagyon érti az igét, és nekem nagyon hiteles benne, miközben nektek nyilván agyament és megkettyósodott.

És itt Lapinak mondanám:

az azért sztem télleg a legfontosabb kérdés, h "mi a lét végső értelme?", konkrét filozófiai irányzatok születtek ebből a kérdésből. Én onnan tudom, h egy adott időszakban mennyire vagyok boldog, h milyen gyakran teszem ezt fel magamban. Nyilván a dolog fodítottan arányos: minél gyakrabban kérdezem magamtól, annál boldogtalanabb vagyok. Mostanában már rég jutott eszembe:))

Üdv. Mindenkinek, majd este még benézek.

Ps.: Lídia, a két gyerekem olyan, mint két tojás, ha azonos kori képeket teszünk le egymás mellé. Úgyhogy vagy mindkettő a postás, vagy mindkettő én, vegyes nem lehet:)))

lapi 2.1 2008.05.01. 16:49:29

hali és sziasztok! megjöttem a majálisból, mit mondjak rohadt nagy tömeg volt, de nem látszottak átpolitizáltnak az emberek. :D ex-pártom sátránál találkoztam 2-3 régi harcossal, tatárbeefsteak-kel kínáltam, de nem fogadtam el. mondtam nekik:

"elvesztettétek a bizalmamat a barom kilépésetekkel, bakker, szal nem hiszem el, hogy bélszínből van a cucc. sztem vietnámi csirkét daráltatok le és megküldtétek egy csipetnyi indiából becsempészett illegális ételiszínezékkel!"

nonest: szem egy olyan társadalomban, amelyik elöregedett és politikailag aktív nyugdíjas réteggel rendelkezik, nehéz lenne a reformokat a nyugdíjakkal kezdeni. én inkább a szociális segélyezésnél ugrálnék.

malacka, hogy mi az élet értelme, az nagyon egyénre szabott. van akinek az, hogy minnél több pénzt gyűjtsön, a másik meg annyit szeretne kefélni, amennyit csak bír. énnálam is sok válasz született erre a kérdésre attól függően, hogy éppen hol jártam az úton. manapság azt gondolom erről, hogy ha megtalálod a belső és külső egyensúlyt magadban és azon kívül, plusz még valami kis pozitív cuccot is át bírsz adni a külvilágnak, akkor azért már nagy gáz nem lehet.

liidiiia 2008.05.01. 17:15:53

helllllo mindenkinek, jó benneteket olvasgatni,
most csak ilyen csendestárs vagyok, általános gőzleeresztés alatt éppen :-DD , de leszek még aktív is ebben az életben, és dumálok majd :-))))

szia hölgyi, én meg most a vörös szememet szárítom-napoztatom, még szerencse, hogy nem látszik a neten át a tekintetem :-D most, bár ilyenténképpen, amikor elpattan benne 1-1 ér, akkor a magyar trikolór :-DDD , ami is viva!

lapi, élet értelme témakörben 99.9999%-osan egyetértünk :-))))) , és milyen jó, hogy malacka eztet felhozta, és kiderülhetett :-)))))

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2008.05.01. 18:50:41

"ex-pártom" :-DDDDDDDDDDDD

Húúúúúúúú, hát nem akarok nagyon komolykodni egy kocsmában, de azért az élet értelme sztem egy kicsit bonyolultabb, mint az, h az ember egy 20 éves periódusban csak nuniközpontú, egy másik 10 évben hangyaként pénz gyűjtögető legyen, meg ilyesmi... Az egyensúly szép, de az nem lehet cél, inkább eszköz... Valami olyasminak kéne lenni az élet értelmének, ami ott van a születés pillanatától a halálig. Nem tudom érthető vagyok-e, h ez egyfajta vezérfonal kéne, h legyen, ami átível az életen, s nem vmiféle időről-időre változó, alkalmanként lecserélődő valami. És az egyensúly abban segít, h ezt megtaláljam, tehát télleg fontos, de nem lehet cél, csak eszköz... Mindegy, hagyjuk, nem vagyok én ilyen komoly általában, csak néha behülyülök;))

Amúgy a videót megnéztem, egész jó arc voltál benne, csak kár, h a fővádlottat védted, amit azért én le tudok választani a személyedről.
Lapi drága, elgondolkoztál már azon, h téged miért vonz a bűn, a bűnös? Ne érts félre, nem rossz ízzel kérdem, de lehetnél például válóperes, lakásbizniszes ügyvéd is, de te valamiért a gengszterekkel foglalkozol. Jóóóó, tudom, nekik is jár az ügyvéd, de mégis, mi motivál arra, h őket védd? Valamiféle gyermeki kíváncsiság, amiért pl. szívesen nézünk börtönfilmeket, gengszterfilmeket?

Gecc, te legkedvesebb komcsigyerek!:)

Hát voltam a blogodban, ma először, de egészen biztosan nem utoljára. Irtó aranyos, majd nyomom is hagyom benne, és mindenesetre roppant kreatív, h hányféleképpen tudod megetetni a kicsivel a nagyot:))

Üdv.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2008.05.01. 18:52:07

lídia

mi az a hiányzó 0,0001%? Engem a többi 99,9999% nem érdekel, de ezért megőrülök!:))

liidiiia 2008.05.01. 20:12:38

jaja, a boci boci tarka annál is inkább éljen, mert az én teljes botfülemmel ez talán az egyetlenegy nem komcsi induló (+és nem a himnusz), amit én is el tudok még énekelni!!!!

malacka, a részletek iránti fogékonyságodat tökre nagyon tudom értékelni!!!!! :-DDD , a 0,0001%-on elgondolkozok, hogy hogyan tudnám jól szavakba önteni!!!

most viszont jóéjszakátot kívánok, holnap ugyanis hajnal 4 előtt kelek, mer kaptam jegyet a TGV-re!!! a Lux-Párizs vonalon, ésésésés ki fogom próbálni (egyben ezúton is figyelmeztetek minden esetleges birkanyájat, hogy az én vonatom elé ugyan oda ne másszanak! ) +így aztán szombat estefelé leszek legközelebb, de addigra már kiforrott, érett gondolatokkal! :-D minden minden jókat, jóéccakátot mindenkinek! :-)

lapi 2.1 2008.05.01. 20:45:18

breaking news!!! az üllői úton alázta városom csapata a fradit. megállítottuk az angol finánctőkét!!! :DDD

malacka, ahhoz mit szólsz, hogy nem isten léte az igazi nagy kérdés, hanem a jó és rossz közti különbségtétel. na ehhez most nagyon nem vagyok hangulatban, amikor 638 év után először lehet kecskemétnek nb 1-es csapata. :DDDD történelmi időket él a duna-tisza köze, no!

azt viszont helyettem is megkérdezted malacka tesó, hogy mi lehet az a 0,0001. azok a kis különbségek mindig a legérdekesebbek. :D

nem moralizálok ilyeneken, bár többször kérdezték már. az egyetem után gyakorlatilag rögtön büntetőjoggal foglalkoztam. egyszerűen ehhez értettem mint bíró, most is azt használom, mint ügyvéd. nincs ezzel semmi problémám. nem azért fizetnek, hogy moralizáljak, pláne nem azért, hogy megtérítsem a bűnözőket.

nyilván van egy pontosan meghatározható keret, amin belül az ügyvédnek van játéktere. nyilván az nem fér bele, hogy én tüntessem el a bizonyítékot, ha a védencemet letartóztatják. nagyon szeretek un profikkal dolgozni. azok az emberek ugyanis pontosan tudják, mi várható el az ügyvédtől. soha nem volt ilyen problémám.

a bírói szerep is más volt, azt is imádtam. a kettő között eltelt jópár év, szal nem volt nagy probléma az átállás. ezzel együtt vannak ügyek, amiket nem vállalok.

megmondom őszintén azt szeretem a legjobban, ha mindenki profi a maga területén, a nyomozótól a bíróig. és vannak ilyen ügyek.

persze olyan is volt, hogy pontosan tudtam, a védencem bűnös és sikerült kihasználni az eljárás gyenge pontjait, s a vége felmentés lett. olyankor persze aki benne van az ügyben az nagyjából tudja, hogy mi volt, de ez is benne van a pakliban. meg mór is, ami sokkal nagyobb gáz.

lapi 2.1 2008.05.01. 20:49:40

lidia! jó utat és írj majd meg mindent a tgv-ről. :DDDD

csókoltatom a franciákat.

www.youtube.com/watch?v=_iYbEPZVVIA&feature=related

lapi 2.1 2008.05.01. 20:57:03

persze malacka, valami gengszter-romantika is van a melómban. de ezt is nagyon csípem! jöhet egy jó kis kocsmazene?

www.youtube.com/watch?v=xF3M7pumy-Q&feature=related

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2008.05.01. 21:03:37

Lapi,

van egy titok: ma átutaztam Kecskeméten!:o))))
*
Egyébként gratula a feljutáshoz, és már előre látom, h fellendül a kocsma nyáron, mikor foci EB, majd nem sokkal azután (vagy előtte) olimpia lesz. Ha foci EB vagy VB, akkor én is buzulom a bőrgolyót, minden meccset nézek, ilyenkor rendre neofita focifan leszek;))

Üdv.

lapi 2.1 2008.05.01. 21:12:09

:DDD ebben egyek vagyunk, malacka. eb, vb, olimpia nekem is szent. kivéve, ha időeltolódás miatt lehetetlen követni élőben, pl 2000-ben sydneyből. mentem a gyorskocsiba a bévébe egy díler védencemhez. kézislányok meccselnek valakivel, a verdában rádión követem, még vesztésre álltunk. ahogy beengednek, mondja a smasszer: ügyvéd úr, most egyenlítettünk. mire meghozták a védencemet, tőle tudtam meg, hogy nyertünk egy fával. kicsit félek a pekingi olimpiától is. bár ők nincsennek annyira elől az időben, mint 2000-ben az ausztrálok.

lapi 2.1 2008.05.01. 21:23:14

ha már olimpia. emlékezzünk meg az igazi nagy bajnokokról is!!!

www.youtube.com/watch?v=F0nFiGElICg

nonestvolentis 2008.05.01. 21:25:23

"amikor 638 év után először lehet kecskemétnek nb 1-es csapata. :DDDD történelmi időket él a duna-tisza köze, no! "

Most jó kecskemétinek lenni.
Gondolom. :D

nonestvolentis 2008.05.01. 21:47:04

Jut eszembe Kuncze is a kecskeméti piarokhoz járt, szóval lehet valami "gyanús" abban a városban... :D

lapi 2.1 2008.05.01. 22:01:23

hát igen, de öregebb nálam 3 évvel. nem ismertem. debreczenit igen még 89-ből. bár ő meg fiatalabb nálam, viszont abban a gimiben tanított, ahol én kezdtem, aztán otthagytam, akár a lányom. akinek viszont debreczeni lánya volt oszt. társa az általánosban. ettől viszont még nem ismerjük egymást személyesen, csak köszönni szoktunk, ha véletlenül összefutunk. bonyolult a világ.

egyébként nagyon korrekt helyi politikusnak ismertem meg annakidején, bár mdf-es volt. :D

Ne félj! 2008.05.01. 22:08:02

lapi

egy jó Hobo interjú, felhívnám rá a figyelmed:
www.fn.hu/zene/20080425/ki_allitotta_meg_orat/

remélem kedvedre való,

mennyi hasonló életút, mennyi hasólóság, ez lenne a mi generációnk?
sok-e ez vagy kevés?

Téged is öreg partizánnak érezlek, ha a gyerekeink nem is, de remélem az unokáink jókat fognak kuncogni rajtunk...
éljen május elseje, és a megbonthatatlan szovjet konzerv...

lapi 2.1 2008.05.01. 22:23:27

télleg jó interjú, bár én sokkal optimistább vagyok hobónál. azt szoltam mondani, mi egy szerencsés generációhoz tartozunk, mert azért gondolj csak apáink korára. háború fiatalkorban, utána kőkemény rákosi diktatúra.

a kádár rendszer nagyon szar volt, de fiatalok voltunk, és azért lehetett volna rosszabb is, valljuk be. (románia)

amikor meg vége lett a fiatalságnak, csak megjött a demokrácia. ami, ha kicsi is, sárga is meg savanyú is de csak a miénk. én pont mostanában találom magyarországot érdekes és izgalmas helynek. a következő ilyen románia lesz sztem. és ez most télleg független attól, hogy melyik párt hol ül a parlamentben.

lapi 2.1 2008.05.01. 22:27:31

ezt még élőben láttam. hobo nem, de bill nagyon tudott énekelni.

www.youtube.com/watch?v=gEQzbvEi1Ek

Gecc 2008.05.01. 22:32:28

Lapi

Fradi meccs...
Ma ugy fel 7 korul mentem ki az asszonyert a Nepligetbe (egesz nap a varosban tolta a baratnoivel... szerencsere ma minden zarva volt, ugyhogy nem terhelte meg a budget-emet) es bizton mondhatom, hogy a sok idiota miatt nem tudtam leparkolni csak a kocsik hata moge ideiglenesen.
Hazafele jovet a Varosligetbol 8 korul, ismet a Nepligetnel mondtam neki, hogy nem mered kikiabalni , hogy MB2! :-D
Viszont a Benczur utcaban lattuk a Brokernet "numero van" emberenek kocsijat (legalabbis gyanitom az o kicsija a bnet-01, hogy a kuuuva anyjat), es csak egy ocska SL55 AMG volt. Ha jott volna kifele szembe koptem volna, hogy bakker, ennyire nem lehetsz csoro, hogy ezt a szar veszed oszt ha mar Merga akkor nem egy SLR-t baszod!
Istenem... hova sullyed az emberiseg? Hat hova lesz az emberek izlese?
En kerek bocsanatot a neveben!

lapi 2.1 2008.05.01. 22:39:50

bakker, nagy gáz, ha nemigen vágom, mi a különbség, bár sejtem az slr királyabb, de csak a szövegkörnyezetből. :DDD

viszont ne féljnek küldeném az alábbi dalt, bizonyítandó, hogy a lassúkezű is megöregedett, de azért el lehet még hallgatgatni:

www.youtube.com/watch?v=nHC0mX-Er_E&feature=related

lapi 2.1 2008.05.01. 22:42:37

dial up-on vagy, gecc brother?

Gecc 2008.05.01. 22:42:51

Hella Malac!

Koszi, hogy meglatogattad a blogom. Hagytam en is egy kis "valaszocskat" neked.

Udv,
Gecc

Gecc 2008.05.01. 22:50:17

Lapi

Nagggyon durvan ismet rakotottem magam a telefonzsinor masik vegere. :-D
Ugyhogy suvitek, mint Lidia fog a TGV-n holnap... persze amikor birkak szaladnek a vonal ele. :-D

Ja es meg eszembe jutott, hogy rettenet ehes voltam ma a Varosligetbe, mert akkor hivott az asszonka, hogy menjunk setalni mert jo ido van, amikor eppen a lampanal kanyarodtam be mamaekhoz, es keszultem volna a jo kis sulthus zsiros kenyeret megkenni aztan magamnak, szal ehes voltam, mint a diszno, es amikor en ehes vagyok az senkinek nem jo, mert ha nalam lenne a detonator nyomogombja, akkor biza barki meghalhatna... szal venni kellett valami kajat. Nonek kakasos nyaloka kellett, 100 ft, nekem meg vettunk 4 szelet vekonyka lofasznyi kokusz tekercset 400ft. Es meg szamlat sem kaptam! Utana jutott eszembe hogy aszondom, kiskeziccsokolom, az APEH-tol vagyok. Ehes voltam, benyomtam, mint pelikan a vizet!
De azt a sok idiotat ott kint... tyhaaaaa! Nomeg, az egesz konyhankat felszerelhettuk volna edenyekkel. A cigusok bolhapiacca valtoztattak, aszt mindent adtak. Bor ov, borotva, edenyek, kesek... beszaras! :-D

Gecc 2008.05.01. 22:56:53

Lidia

Irigyellek... masik maniam a vasut. Nemhiaba... Uttorovasutas (aztan Gyermekvasutas) is voltam am. :-] Szakkozepben szerzett szakmam is errefele tendal.
DE GASKOTOL ELHATAROLODOM, mivel soha nem dolgoztam a vasutnak es valszen nem is fogok! :-D

Gecc 2008.05.01. 23:13:02

Aztat! Joccakat! En is megyek!

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2008.05.02. 07:27:11

Zenés ébresztő!

Íme a németek új kedvence, a most futó 4. DSDS legnagyobb favoritja. Jegyezzük meg a nevét: Thomas Godoj!

youtube.com/watch?v=VBTnNGBncQ8&feature=related

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2008.05.02. 07:34:51

Lapi kedvéért ugyanő, kicsit keményebben, de még mindig szívhez szólóan:

youtube.com/watch?v=bbz3FtNNw-U&feature=related

Ez a szám nem annyira jó, de tisztán hallani, h mi az a hang, amitől nedvesednek a német csajszik:))

youtube.com/watch?v=Gip7DzlrDbI&feature=related

lapi 2.1 2008.05.02. 08:12:48

jó reggelt! :DDD

malacka megtalálta a kulcsot a lábtörlő alatt és rögtön lenyomta mansont a wurlitzeren. :DDD

én viszont még ilyen szép reggelen is teljesen át vagyok politizálva. talán ezért is találtam meg a megoldást a kialakult belpolitikai helyzet megoldására.

elég ha utalunk arra az örvendetes tényre, hogy kínában és indiában rohamosan emelkedik az életszínvonal, ami azt jelenti hogy egyre több százmilliók szeretnének végre húst (állati fehéárjét) is zabálni, ami kicsit feldobta az élelmiszerárakat világszerte és úgytűnik tartósan. azt mondják aranyévük lesz a búza és kukuricatermelőknek, na nem fokozom, mert az állatállomány meg éppen lecsökkent, pedig a nagy kasza azon is meglenne, de a szálak brüsszelig vezetnek. na ilyen kor kéne egy olyan vezető az országban, aki erős és látja a jövőt.

nem az a könyvmoly típus, de felismerte a böszmeség igazi veszélyeit már 99-ben, amikor még fridi sem tudhatta a jövőt.

feklete laci ráadásul jól kezelte már akkor is a cinizmus érzékeny kérdését is. ráadásul kiskunfélegyházi, ha nem is kecskemét, de majdnem.

youtube.com/watch?v=QKl4UKTvAI4

lapi 2.1 2008.05.02. 08:22:09

ráadásul fekete laci nemzeti elkötelezettsége vitathatatlan és tudható, honnan szerezte vagyonát. hát innen:

hölgyválasz · http://holgyi.freeblog.hu 2008.05.02. 09:38:19

Jó reggelt Lapikám !
/ no azért tegnapi hajszárításom nem eddig tartott !:)/

Olvastalak a tótában, kérek engedélyt maximálisan egyetérteni ! / majd ha lesz időm, ott is megteszem /

Most jönnek hozzám, tehát megintcsak nem érek rá, de olvastam mkit, a linkeket is megnéztem, szóval képben vagyok.
Üdv Neked, szép napot / itt zuhog :( / Mindenkinek !

Gecc 2008.05.02. 10:02:01

Jo reggelit meg ilyenek.
Es azonnal megyek is, mert kesesben vagyok. Este csekkolok! Posztoltam... akit erdekel!

Udv!

lapi 2.1 2008.05.02. 10:11:28

bakker, rohanok és csekkolom. én meg netezgetek szokás szerint ide-oda. kezdem az új post-ot. b +, amikor up befejeztem mult szombaton, biztos voltam benne, hogy ez volt a legszarabb, erre ennek lett a legjobb viszhangja. most már unom az aktuálpolitikát, szal valami mást erőltetek. erről majd biztos azt fogom hinni, hogy egész fasza lett, erre majd jól pofáraesek. kivéve, ha megint jól megdizájnolod! :D

lapi 2.1 2008.05.02. 10:29:16

szia hölgyi! :DDDD

neked szólok, mint régi havernak, hogy fel ne ülj a twá-ban nyomott dumámnak. az szimpla bujtatott reklám volt, hogy javuljon a blog nézettsége, vagy látogatottsága.

az új post-om pont valami olyesmit akar "üzenni": na nehogy már itt egymás nyakába boruljunk, amikor ez jön, ha fletónak mennie kell:

csak persze nemzeti mázzal leöntve.

www.youtube.com/watch?v=HWlsuBfin-U

:DDDD

hölgyválasz · http://holgyi.freeblog.hu 2008.05.02. 11:17:48

Lapikám, hát akkor jól sikerült elbújtatnod asztata reklámozást, merhogy én aszittem, hogy télleg másként nézel ránk.... Erre kiderül, hogy pont olyan ferde szemekkel, kancsalul, pedig a videón nem is látszott semmi szemtengelyferdülésre utaló
nyom !:DDD

Nadde a jutyubod, hát az valami rettenet !:DDD
Kb.10 másodpercig bírtam, beleértve a ki- és bekapcsolást !:DDD

lapi 2.1 2008.05.02. 11:24:44

mert az nem láccik a kontaktlencsében. sohasem hallottam ezt a bandát, csak finom öniróniával mutattam rá (bár otrombán), mi is hajlamosak vagyunk diabolizálni a jobboldal esetleges, hangsúlyt idetéve és "nem valószínűt" értve alatta, választási győzélmét. (ami belátható ideig nem következik be persze, dehát van elméleti esély a barcelona - kecskemét feltételezett meccsen is az utóbbinak.

sohasem láttam őket azelőtt, csak ezt dobta ki a jutyub az apokalipszisra. télleg súlyos arcok.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2008.05.02. 11:50:16

Lapikám, ha akarsz egy oltári nagyot röhögni, menj be tótához. Ekkora elkúrást még fletó sem tud!:))))))))))))))

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2008.05.02. 15:18:56

Szinte hallom a billentyűzet szorgos kattogását, látom magam előtt a szövegrészek linkesítését, a képek beillesztését, a videók embedelését.... dolgozik a mester, készül az újabb poszt:))) Hajrá Lapi!:)

Azért én is állítottam egy kis emléket május 1. alkalmából kedvenc ferencünknek:

malacnews.freeblog.hu

lapi 2.1 2008.05.02. 16:10:58

malacka, próféta vagy, bakker!!! :DDDD

pont az új post-on melózok. holnapra ki akarom dobni.

most itt tartok kábé:

www.youtube.com/watch?v=IHlq_P5CI18&feature=related

ezt a 70-es években ezzel a szöveggel énekeltük - igaz többnyire részegen:

" zongorával fűtötték a kályhát, megbaszták a néma nagymamát,
szása, bazd + a jókurvaanyáááááádat,
de add vissza a lopott zsebórát!"

ekkor még egyek voltunk mai jobberek, libsik és szocik e kardinális kérdés megitélésében. azóta váltak szét útjaink, s az új postban kutatom az okát. :DDDD

jól van, én láttam az interjút és picit felszisszentem én is, mikor fletó azokat mondta, amiket igen ügyesen kiszúrtál te is. :D

de ez még mindig jobb, mint évek óta (2002) dakota indiánként döglött lovon vágtatni. :DDD

lapi 2.1 2008.05.02. 16:11:52

ráadásul béna nagymamát, de nagyon elkapott az ihlet. :DDD

nonestvolentis 2008.05.02. 16:25:35

Hm, én ebből a tankos-kombinátfogós verziót ismertem... :DDD
www.youtube.com/watch?v=IxM1yMExXc4

lapi 2.1 2008.05.02. 16:28:28

most egy kicsit karakoe-ztam. mert eszembe jutott a szöveg folytatása is.

"nyicsta búza, nyicsta kukurúza,
nyicsta tojás, mert nem tojik a tyuk,
nyicsta semmi, mert elvitte a ruszki,
de nem baj elvtárs, mert szabadok vagyunk..."

ugyanakkor a dalban nincs semmi harcias, mégis rögzíti a történelmi tényeket. 1945 tavaszán az ország nemzeti egységbe forrt, mert lehetett kezdeni elölről.

most meg 2008. tavasza van és megosztott a nemzet, mint a hétszentség!!!

:DDDD

tovább kutatom az okokat, hogy sűllyedtünk idáig... át lehet-e még menni a lánchídon, vagy megint a dunában a fele?

nonestvolentis 2008.05.02. 16:36:01

Ez a verzió talán jobb egy fokkal, itt ékes angol nyelven is hallgató a végén... :DDD
www.youtube.com/watch?v=SsYDtSuaFtA&feature=related

Én egyébként azért (is) örültem volna egy olimpiának, vagy EB-nek, függetlenül attól, hogy fejenként 10 000 HUF-ba került volna, mert lett volna valami, ami kicsit összekovácsolta volna a zembereket. De ez csak egy kis kitérő...

lapi 2.1 2008.05.02. 16:39:15

kösz, nonest! :D nézd, az én verzióm a hetvenes évek közepén szegeden ment folkklórban. arrafelé erősek voltak a polgári hagyományok, amit a zsebóra mutat. a kommunizmus kissé bárdolatlan izlésvilágára pedig ügyesen mutatott rá az ismeretlen szerző a megbaszták a béna nagymamát, meglehetősen nyers szexuális képével. ami azért elég mellbevágó egyúttal. a te verziód talán miskolc környékén fogant, ahol a kombinátfogó sokkal kultikusabb tárgynak számít, mint a láncos ezüst zsebóra a mellényzsebben.

lapi 2.1 2008.05.02. 16:45:42

na jó van még egy másik nagy különbség is. az én verzióm sokkal visszafogottabb a csúnya szavak használata terén is. mi azt nyomtuk a refrénben: add vissza a lopott zsebórát!

ez az eddás verzió meg: "add vissza a kibaszott fogót!"

értem az indulatot, de minek káromkodni, amikor a gazdasági alapokra is rá lehetne mutatni a refrénben.

azt hogy utáljuk a komcsikat, azt pontosan érzékelteti a bazd meg a jó kurvaanyáááádat, egyértelműen odavetett "jótanács".

nonestvolentis 2008.05.02. 16:56:48

Szerintem egyébként Őszödtő népszavazásig tartó időszak bizonyos szempontból lezárt egy korszakot. (most nem az elkúrtuk-hazudtunk-stb. koordinárendszerben gondolkodva, hanem kicsit hátrébb lépve).

1)Az az érdekes, hogy mintha kezdene teret hódítani az a nézet, hogy a rendszerváltás nem volt sikeres nálunk. Kicsit talán túlzottak is lehettek az elvárások, gondolom sokan arra számítottak, hogy akkor sitty-sutty Ausztria leszünk, vagy ilyesmi.

2)Az MSZP szerintem nem tudta újrdadefiniálni önmagát, nem tudja, hogy akkor pontosan hogyan is viszonyuljon utódpártként az elmúlt 50 évhez.
Így alakul ki az a kissé monty python-os helyzet, amikor néhány milliárdos nyakkendcsős fickó vigyázzba vágja magát, és könnyes szemmel énekli,, hogy "fel fel te éhes proletár"... :D

3.)A Fidesz meg sajnos fölosztotta a politikát jókra és gonoszakra, spekulánsokra, tőkésekre, stb. kontra zemberekre. Szerintem 98-2002-ig azért nem ez volt a jellemző. Nagyon bízom abban, hogy azért az okosabb politikusok kerülnek majd előtérbe (Varga Mihály, Navracsics), mert ez sehova sem vezet.

4.)Úgy általában mindkét oldalra jellemző, hogy egy "gonosztól való" félelemre épít, és minden eszköz megendedhető azért, hogy a másikat távoltartsuk, eltávolítsuk a hatalomból.
A baj ott kezdődik, amikor elkezdünk áfát csökkenteni pár hónapra, meg népszavazósdit játszani. Ezeknek a csörtéknek nem a gazdaságpolitikában lenne a helye!

De ami a legrosszabb, az talán nem is önmagában a GDP-lassulás, államháztartási hiány, stb. hanem hogy iszonyúan rányomja a közhangulatra magát ez a konstans kampány, ami több mint két éve van. Egyfajta virtuális polgárháború dúl, ami szerintem iszonyú gáz, főleg azért, mert addig amíg ez lesz, nem fogunk érdemben foglalkozni komoly átalakításokkal... :S

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2008.05.02. 17:26:02

Te nonest, meg vagy sértődve rám? Ugyan már, ne legyél, túl fiatal vagy még ahhoz, ilyet csak 40 felett lehet.:)) Nocsak abból gondolom, h rád erősítettem ebben a posztban egy hsz-ben, oszt le sem reagáltad, mint ahogy semmimet se. Ennyire megviselt a gáztörvényes cucc? Nem kéne, mert az semmi sem volt ahhoz képest, amivel mi osztottuk egymást Lapival, oszt most mégis rühügjük magunkat, h de nagy ökrök voltunk, és túlléptünk a lükeségeink sérelmein. Lépj túl te is, nofene!:)

Egyébként vakapadhoz képest már rosszabbak is vannak tótánál, pl. ez a speciel+mozzie páros, irdatlan kiakasztó tud lenni.

Üdv.

nonestvolentis 2008.05.02. 17:30:12

Nem tudom honnan vetted, hogy "megsértődtem", csak mivel kb "egy oldalon" állunk, csak más racionalitás-érzelem aránnyal, ezért nem szoktam különösebben reagálni a hsz-ire.... :D

Én igazából Lapiból akarok jobboldali liberálist faragni... :DDDD

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2008.05.02. 17:57:20

OK nonest, akkor félrevitt a célzókám, semmi baj, sőt!

Kitartást a Lapiból "Jobboldali liberális" faragáshoz, mert ebbe már sokunknak beletörött a bicskája, kitartó egy csávó az már szent!:)

Amúgy abban vagyunk asszem csak ketten egy véleményen, h csak te+én gondoljuk úgy, h van olyan szdsz logika, ami szerint érdekük lenne egy előrehozott választás. Erről értekeztem - téged megerősítvén- jóval fentebb.

Üdv.

lapi 2.1 2008.05.02. 18:06:56

már ott tartok, hogy nagymamám nem érti, miért tudnak a férfiak olyan sok időt gubbasztani reggelente a budin. pláne, ha újsággal a hónuk alatt vonulnak be az árnyékszékre.

nem lesz könnyű olvasmány, mert rejtett összefüggések útján találom meg a kibékíthetetlennek látszó össznépi gyűlölködés okát, hiszen akkor még nagymamám abban, hitt, hogy a csirke nyakát vasárnap kora reggel kell elvágni, mert akkor lesz friss a rántottcsirke. ezt én már akkor sem bírtam nézni. viszont a csirkét ma is imádom. kfc-ben a legjobb, hiába tornázik a feleségem, aki különben egy szakácszseni. komolyan. egy művész aki sohasem vetemedne arra, hogy kuktában főzzön marhahúslevest. viszont fletó-fan.

bakker, aki majd meg akarja érteni a postot, már most thomas man varázshegyének újraolvasásával álljon edzésbe!!! holnapig még van idő. :DDDD

lapi 2.1 2008.05.02. 18:43:55

"Amúgy abban vagyunk asszem csak ketten egy véleményen, h csak te+én gondoljuk úgy, h van olyan szdsz logika, ami szerint érdekük lenne egy előrehozott választás. Erről értekeztem - téged megerősítvén- jóval fentebb."

na malacka, most kizökkentettél akaratodon kívül.

van ilyen logika a párton belül. kókáéké legalábbis nem áll távol ettől.

akkor gondolatkísérlet:

"megszoptuk 94-et, mert azóta vagyunk kispárt. akkor áldozatot hoztunk az országért, de most az életbenmaradás a tét. a népszavazás megmutatta fekete-fehéren, hogy bakaphatjuk akár a saját ***unkat is, 2010-ben a fidesz nyer. a tét már csak az, hogy kiesünk-e az nb 1-ből, vagy bentmaradunk. fletó menthetetlen, miként a reformok is. hiába akarja lenyomni a mogulokat a párton belül, ők az erősebbek. fletót úgyis megeszik valamikor 2009-ben a kongresszusukon. "emléxel: a pártértekezleten feltették a keresztre, majd 2009-re kivérzik, írta az index, mikor a casus belli kijött és menesztette h. ágit.

mi viszont elébe ugrunk a bajnak és kilépünk a koalából. majd közöljük a szocikkal a hátsó szobákban, hogy van két választásuk. vagy menesztik még összel fletót és hozzájárulnak némi adóreformra (szigorúan a konvergenciakereteken belül) ez lehet pl a minimálbér megadóztatása, vagy eltörlése.

aztán dillemmázhatnak, ki legyen az utód.

ha ragaszkodnak gyurcsányhoz, jön az előrehozott és mi a nép szemében hődök leszünk, mert egy gyűlölt figurát kiütöttünk a tábláról.

valószínűbb a szoci mogulok másik választása, húzzuk ki fletó nélkül 2010-ig. amúgy is utáljuk ezt a faszt a hülye reformjaival.

az szdsz akkor kaszál és abban bízik, majd 2010-ben nem kap a fidesz abszolút többséget, mert ők bekaszálnak 10%-ot fletón, meg a minimálbéren. akkor meg orbán sem lesz 2010-ben min. elnök, majd a navra, vagy valaki más. 2014-re meg az szdsz lesz a nagypárt, a régen áhított konzervatív-libsi minden komcsi előélet nélkül, tisztán.

erre mondaná nagymamám: "és akkor kisfiam felébredsz, mert belelóg a kezed a bilibe."

kár, hogy nem horn gáborék nagymuterja volt...

mellesleg pont emiatt a logika miatt léptem ki minap a pártból. immár formálisan is. olyan nincs, hogy félidőben feladja egy párt a meccset. gyáva nyulakra ugyan ki fog szavazni? :DDD

ettől pesze fodor gábor 80%-kal nyer majd júniusban. akkor meg minek volt ez a sok cécó? komolytalanná váltak, komolytalan belpolitikai súllyal a hátizsákban.

a magam részéről őszintén sajnálom őket.

nonestvolentis 2008.05.02. 19:16:56

Lapi, egy kis adalék a megosztottság megértéséhez.
Lehet, hogy már láttad Fábry napkeltés interjúját, igazából ha el tudsz vonatkoztatni attól, hogy időnként átcsap altesttáji humorba, akkor azért láthatod, hogy intelligens ember alapvetően, és nagyon fontos alapellentétekre mutat rá.

youtube.com/watch?v=rMNzcH0ABwc
www.youtube.com/watch?v=dBhgqSlqUSM
www.youtube.com/watch?v=1dxJigFjMbY

Még egy kicsit folytatva a gondolatmenetet, engem az is zavar, hogy a rendszerváltás után nem történt meg még egy minimális szintű felelősségre vonás sem, és most nem arra gondolok, hogy mindenkit börtönbe kell vetni, de azért a közélettől igenis el kellett volna tiltani egy bizonyos réteget jó 20 évre.
Nem tetszettünk forradalmat csinálni.

Kicsit ismétlem magam, de amik szerintem hosszú távon az SZDSZ-t meggyengítették:
1)A rendszerváltó eszme egyfajta elárulása Horn idején
2)Reagálás a D-209-es mizériára.
3)Reagálás 56 50. évfordulójára, Demszky-Gergényi, Kuncze-Révész Mártíriusz, stb.

Én azt gondolom, hogy ezek egy magát liberálisnak valló párt alapvető értékeit kérdőjelezi meg, és innen igazából már nem nagyon van visszaút.

Egyébként a jobboldali, mérsékelt liberális gazdaságpolitikával még egyet is tudnék érteni, sőt el is várom majd a Fidesztől, hogy ne baloldi osztogatással kormányozzon...

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2008.05.02. 19:30:05

"ne baloldi osztogatással kormányozzon..."

Nem fog, 1998-ban se tette. Három évig keményen kézben tartották a költségvetést, aztán 2001-ben kicsit bekampányoltak, igaz azt is keretek között, meg volt is rá pénz a kasszában, mert arra készültek (szinte biztosra is vették) h ők lesznek újra...... de elk...ták a kampányt, alig hitték, alig tudták elfogani.

Éppen az volt az újdonság 2002-ben Megyóéktól, h rögtön az elején osztogattak, miközben csak az utolsó évben lenne szabad a nemhivatalos etikett szerint.

nonestvolentis 2008.05.02. 19:32:24

Még egy érdekes Fábry-interjút találtam, ezt is ajánlom figyelmetekbe!
www.youtube.com/watch?v=ZF7aK1eH7No&feature=related

(teljesen normálisan kifejti a véleményét)

6.Lenin 2008.05.02. 20:25:22

nonestvolentis · vote.blog.hu/ 2008.05.02. 19:16:56

"Kicsit ismétlem magam, de amik szerintem hosszú távon az SZDSZ-t meggyengítették:
1)A rendszerváltó eszme egyfajta elárulása Horn idején
2)Reagálás a D-209-es mizériára.
3)Reagálás 56 50. évfordulójára, Demszky-Gergényi, Kuncze-Révész Mártíriusz, stb.

Én azt gondolom, hogy ezek egy magát liberálisnak valló párt alapvető értékeit kérdőjelezi meg, és innen igazából már nem nagyon van visszaút."

Igen,kb.ezek is + nagyon sok más/A szentek kezével kapcsolatos tevékenység/is.
Visszaemlékezve a saját lelkesedésemre,a liberális párt iránt,inkább vágy,vagy túlzott csodavárás volt.
nálam, a kijózanodás hamarább történt,talán azért,mert ,ugyan hatalmas reményeket kergettem,de sosem jutottam el az elvakultságig.

lapi 2.1 2008.05.02. 20:31:27

becsülettel meghallgattam, nonest, pedig emléxem a napkeltésre, csak nyilván nem olyan frissen. nem monsom, hogy fábry egy uninteligens barom. csak azt, hogy nagyon nem értek vele egyet. bizonyos részigazságai ellenére.

a blogot viszont nem szért csinálom, hogy téged, vagy hölgyit szoci szavazóvá tegyem, aligha lennék képes ilyesmire. elég nagy gyerekek vagyunk már ahhoz, hogy magunk döntsük el, hová húzzuk az x-et, vagy mit eszünk vacsorára. :D

de ettől még tisztelhetjük, becsülhetjük, neadjisten szerethetjük is egymást. először a kocsmában, aztán lehet indulni a melóba a reggeli csúcsforgalomban. ott is jobban járunk, ha vigyorogva magunk elé engedjük, aki siet, ne adj isten kicsit bunkó módon tolakodik, mintha az öklünket ráznánk és ráfeküdnénk a dudára.

én már évek óta röhögök azokon, akik harcnak tekintik a közlekedést. :DDD

boszniát viszont kerüljük el, ha már politizálunk. ott még a punkok élete sem egyszerű. felületes szemlélő még félreértheti őket. pedig már a nevük is figyelemreméltó.

www.youtube.com/watch?v=sPNLm3GaG4E

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.05.02. 20:43:39

Jó 'stét!

malacka: Ne álljunk meg fél úton, emeljük egy kicsit a tétet! Szerinted _kell_, hogy a létnek értelme legyen?

Evribádi: Ha szabad én a politikai tartalmakat a továbbiakban kerülném, végre volt egy hely, ahol nem kellett politizálni. :)

lapi:
A Kemétnek gratulálok, úgy néz ki, megvan az NB1. A Fradi focistái meg szégyelljék magukat.

lapi 2.1 2008.05.02. 20:52:40

hella tulok. kösz. skizó állapot volt tegnap, mert a fradinak még havi 50 huf pártolótagdíjat fizettem 1973-ban, de ma már (96 óta) lement az egész magyar foci az ingerküszöb alá. akorrá már eltünt a cl-ért kapott aprópénz, ha jól emléxem. így tegnap a kecskemétnek szurkoltam, hamár pesten születtem, a nyóckerben. :D

6.Lenin 2008.05.02. 21:01:19

tulok (ex - BetonPuttó) · www.youtube.com/watch?v=-c5X5QtkeHs&feature=related 2008.05.02. 20:43:39

"....._kell_, hogy a létnek értelme legyen?"

Ez rosszabb,mint a politika,szerintem.

Ez olyan kérdés,mint az erkölcs.

az erkölcs a luzerek magyarázata a saját tehetetlenségükre,az élet értelmét azok szokták firtatni,akik szeretnék bizonyitani,az,amit tesznek,az az élet értelme,mások szerint pedig teljesen értelmetlen dolgokkal baszakodnak.

Végtelen lehetőség egymás fikázásának,pontosan,mint a politikában.
ahány ember,annyi nézet és pontosan annyi értelem v.értelmetlenség a létben.
szeretem ezt a témát,kiismerhető belőle az ember.

lapi 2.1 2008.05.02. 21:11:05

nahát ilyen a tóta??? kurva jól ír, én is ilyen volnék az ő korában. vagyis szeretnék, ha éppen publicista volnék. :DDD de az orosz józsit nem csipáznám, az szent!

nonestvolentis 2008.05.02. 21:15:41

www.youtube.com/watch?v=j04q3Tr7s34&feature=related

Javaslom a monitor tetején található objektum megfigyelését... :D

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.05.02. 21:16:57

lenin:

ja, a szívemből szóltál, bár sztem Te is kiérezted az iróniát az általm írtakból.

lapi 2.1 2008.05.02. 21:29:05

alátámasztotta a twá-ról korábban alkotott képemet a fókusz, sőt a könyvét is megvettem korábban.

méghogy ironizáltok az élet értelmén???

maradjunk annyiban life is life...

www.youtube.com/watch?v=Q3SvjSu4R-8

lapi 2.1 2008.05.02. 21:37:35

látom már megint az öreg nyeri a kulturkampfot... csak tudnám miért nézi be fletót? asszonyhoz fordulnék tanácsért. mégis csak náluk a felettes énünk! :DDD

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.05.02. 21:48:01

Nagy spéttel (az előző posthoz kellett volna a neve okán) küldöm az alábbit, mindenkinek, aki szereti. Tudod lapi, ez az a zenekar, aki/ami a Vidámparkból maradt az Őz Zsolt után.

youtube.com/watch?v=ZmW-F9nLgXc&feature=related

nonestvolentis 2008.05.02. 21:48:33

Nagyon leült a hangulat.
Jöjjön egy kis energizálás!!! :DDD
www.youtube.com/watch?v=M-9rkNcZaiA&feature=related

lapi 2.1 2008.05.02. 21:58:11

feltetted a mércét tulok, te is, az kurvaélet.

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.05.02. 22:02:42

Thx lapi, én persza a kampfon kívül indulok csak.

Lenin, ezt ne hagy abba, ezek baromi jók!
Persze a szám is adja, ezt minden formájában szeretem:
Rollin Stones,
Depeche Mode
Cars (verdák) zenéje.

6.Lenin 2008.05.02. 22:07:19

Kezdek feldobódni,pedig az alföldi boroktól csak a pis ingerem növekszik.

/www.youtube.com/watch?v=z_k-CL3dJ8k&feature=related

Gecc 2008.05.02. 22:18:55

Jo estet kedves egybegyultek!

Aszittem az asszonyektol megint bejon a dajolap 150kb/s de csalodnom kellett. Kevesebb mint otthonrol... Ugyhogy csak bekoszonok, meg elintezek nehany dolgot.

Bucsuzom is. :-D


Malac!

A vicceddel amit nalam toltal, en Ausztraliat mondanam most igy helybol. :-]

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.05.02. 22:18:58

Magyar netre magyar zenét!

MÚLATÓ:
www.youtube.com/watch?v=9pjJE62fFLk

(a more infora kattintva ott a szöveg is, megéri)

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2008.05.02. 22:21:33

Kedves tulok!

"Szerinted _kell_, hogy a létnek értelme legyen?"

Eccerű, amikor boldog vagyok a faxomat se érdekli, h mi a lét végső értelme, de amikor magam alatt csücsülök, akkor bizony erősen felmerül bennem. Azt kell mondanom, h - kivételesen, de - nem értenék egyet kedves Lenin et.-ammal, mert szerintem van értelme a lét végső értelmén agyalni. Mint mondtam, erre filozófiai irányzatok születtek.

hu.wikipedia.org/wiki/Egzisztencializmus

Faltam ifjonc koromban az efféle cuccokat, de azóta érdeklősésem beszűkültebb lett: gyerekeim, no meg kaja, pia, nők, politika, kert, tenisz, ilyesmi...:))

Kedvencem ez. " a lét a semmibe vetettség", és valóban, közhely, de a születéssel születik meg a halálunk, meg minden, ami kapcsolható e rövid mondatocskához, meg választás szabadsága, illetve kényszere, etc...

De azért Leninnek van igazsága, mikor így ír: "élet értelmét azok szokták firtatni,akik szeretnék bizonyitani,az,amit tesznek,az az élet értelme"

No igen, és hányszor hallom a megindult szülőt, h az élete értelme a gyereke/gyerekei, holott az az ő életük értelme, vagy ahogy Lapi írta, h átadjak egy-két pozitív cuccot, ami meg azokról szól, akiknek átadom, nem elsősorban rólam, vagy mégis? Lehet, nem tudom... Aztán az elborult tudós elme, aki a tudományában látja élete értelmét, holott lehet, h csak a nők területén elszenvedett súlyos vereségeinek fedősztorija a Nobel-díja.:)) Én télleg gondolom, h aki nagyon mélyen tud hinni, annak többet nem merül fel ez a kérdés, és neki a halál nem halál, hanem a találkozás lehetősége Vele. Ezért üzente Eperjes azt a nem hívőknek, h "gondolkozzanak el a lét végső értelmén." Én szeretnék így meghalni, ilyen nyugodt szívvel, magamat teljesen átadva...., de itt most pont, nem akarok hangulatrontó lenni...

Bocs, már mentem is....

6.Lenin 2008.05.02. 22:22:21

A klotyon biztos frász kapnék tőle,de bent a csehóban egy fröccs mellett,imádom

/www.youtube.com/watch?v=KyWTi9ZJhLk&feature=related

nonestvolentis 2008.05.02. 22:28:42

Na, én is bedobok egy kis aprót a zenegépbe, aztán megyek aludni.
www.youtube.com/watch?v=N6voHeEa3ig

Jó éjt!

Preskin 2008.05.02. 23:08:25

Esztet meg ellenpontozásként,
magjaroschan:
www.youtube.com/watch?v=BghKbwIg4_o

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.05.02. 23:34:43

Valamint basszus:
"Bár korábban felröppent az a hír is, hogy Leonard Cohen is a Sziget fellépője lesz (ezt ő maga jelentette be), azonban ezt követően az összes augusztusi koncertjét elhalasztotta. Sajnos."

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2008.05.02. 23:50:44

tulok felnéz és ráébred:

"A helyes megfejtők a végére maradnak,
fasírtot esznek és néha vakarnak a
fejükön egyet;

- Mi lehet öt betű és a szívhez szól?
- Hegedű?
- Nem mer' az hat betű... "

Hát jó éjt mindenkinek!

Preskin 2008.05.02. 23:56:06


Legyen egy a hely
szellemiségéhez is illő:
www.youtube.com/watch?v=3DBuuZwnY8Q
Jóccakát

lapi 2.1 2008.05.03. 07:28:49

jó reggelt! :D mielőtt folytatom az új post faragását a pincében visszanéztem az éjszakai cuccokat.

látom bejött egy kis anti-bush, anti-usa feeling a lenin féle blues gyöngyszemek mellé.

akkor reggel bedobnék egy kis manson mestert. annál is inkább, mert láttam én is a szinpadon égő csillagsávost, de ami a dal 2'48-nál hallatszik, az a gyomorból jövő morgás, hát.... az kurvajóóóó...

szal a burning flag...

www.youtube.com/watch?v=v_dtOhuSAK0

lapi 2.1 2008.05.03. 07:41:38

na bossza meg, kábé a post harmadánál járok, munkacíme: "megértés", erre bejön ez a lemezajánló, kedvenc manson lemezem: a guns, god and government a'la holly wood.

kicsit megfogja keményíteni a rest of postot. pont a mit értünk a magyar nemzethez tartozás alatt a politikában és közbeszédben fejezeten barkácsolok és erre manson megszólal...

na meglátjuk, ehető lesz-e a leves? ráadásul éjjel hiába néztem meg a bridget jones naplóját, pont a pulp fiction ment a közszolgálatin és azon merültem állomban.

tudom, de renee zellwegert imádom!!!!

na ebből a tudatállapotból kiindulva folytatom a post-ot.

lapi 2.1 2008.05.03. 10:36:25

és miután fletó and co konzumidiótává tett, elindulok vásárolni, hátha victoria beckem pont most veszi meg a nyári ingeket férjének. bedőlni látszok ennek a reklámnak (is):

www.youtube.com/watch?v=WRGZ30-KfIs

hölgyválasz · http://holgyi.freeblog.hu 2008.05.03. 10:56:32

Helló Lapinyek !:)

Beugrottam, de látom, még mindig dolgozol az új poszton, hát figyu, ne erőköggyé annyit, már Pascal is megaszonta, hogy egy mű írásának csak a legvégén derül ki úgyis, hogy mivel kellett volna kezdeni !:DDD

De azért további jó munkát, üdv :)

nonestvolentis 2008.05.03. 11:09:50

Amúgy jó cucc ez a szombat reggeli futás a Margitszigeten, csak ajánlnani tudom mindenkinek! :))

Különösen Fleto-fanoknak, állítólag szombat hajnalban szokott rohangálni szeretett miniszterelnökünk is, bár nekem még nem volt hozzá szerencsém, igaz nem is hajnalban szoktam futni.... :P

lapi 2.1 2008.05.03. 12:21:17

namost a szereplők:

mabel: a magyar nép

mrs lipton: veres jános

www.youtube.com/watch?v=kS0BFcLrdAk

Gecc 2008.05.03. 13:33:48

Szep jonapot mindenkinek... ma eddig is eljutottam. Kb 5 perc volt, mire letoltottem az oldalt.
Kurvaorszagban kurva lassu a telefonvonal. :-D

Neh aott tartok, hogy ahol lakhelyem van, mindenhova mindenkinek kifizetem a minimum 1Mb-s netet, csak ne szopjak mar halommal.
Tegnap aszontak netfuggo vagyok, es az asszonynak fogalma nincs, hogy kivel irogatok es telefonalgatok annyit. Ma itt sundorgott mogottem, aszt leselkedett, de lekoptattam. Aszontam neki szerelmes level, de nem hitte el... vajon miert? :-D

Na kocc, majd kesobb visszanezek.

Gecc 2008.05.03. 13:35:42

Viszont a szlovakoknal meg most is 1600-ert veszem a 25 darabos TDK DVD cuccost. Ugyhogy be is vasaroltam. A sor viszont dragabb lett.

nonestvolentis 2008.05.03. 14:37:08

Lapi, egy kis zenei aláfestés, hátha meghozza az ihletet az új posztodhoz... :) ('89-es egység vs maimegosztottság)
www.youtube.com/watch?v=6ojhBoj8bP8

lapi 2.1 2008.05.03. 17:03:08

kösz, nonest, én még itt tartok az új postban, de nem lőhetem le a poént...

www.youtube.com/watch?v=4nFdkORUqas&feature=related

Preskin 2008.05.03. 17:14:06

Tarkítok egy kis klasszikus
müzikkel:
www.youtube.com/watch?v=JuH60AZuNPg&feature=related
de azért mindörökké wellingtons

Preskin 2008.05.03. 18:29:47

lapi
Ez a"mív" várás olyan izgi,merhogy lesz-e benne-e
Jesse jamesos (szakmai kulisszailag)
www.youtube.com/watch?v=LKv8KajGMpI&feature=related
varázslós ferósos (öregedőasszonycserélős,lukszuszautós)
auto.indavideo.hu/video/Ferrokemia_autoapolas
szal én már alig várom
Üdv

6.Lenin 2008.05.03. 22:55:20

Helló fiuk,lányok!

Beugrottam egy nagyfröccsre,a nagyfater emlékére,oszt mégegyet.
A szakálam is őt idézi

/www.youtube.com/watch?v=o_DlraJOpLY&feature=related
az öreg a jueszában bomlasztotta a bimbódzó kapitalizmust
na további jókat

liidiiia 2008.05.03. 23:36:41

sziasztok,
a TGV érdekes volt, egy alacsony hiper-szuperkényelmes vonat, tényleg gyakorlatilag egy fotelban ül az ember, és na nem volt birkanyáj, ami elémászott, viszont kerítés meg igen, úgyhogy csak a kerítésmászó birkáktól kellett volna tartanom amúgy is. Az volt amúgy, hogy az utasokra való tekintettel (nincs biztonsági öv, meg ilyenek), szóval lassan gyorsul fel a sebességére, és amikor egyszer-egyszer rálép a "gáz"pedálra a vezető, az nagyon jó érzés, de utána megszokja az ember a sebességét, és inkább tudja, mintsem érzi a gyorsaságot (mint a repülőn is, amikor az már fenn van), egyrészt, mert a közeli tárgyak (oszlopok pl, de persze a vonatnál, nem a repülőnél :-) ) úgy suhannak el, hogy azok kivehetetlenek, a messzi tárgyak meg azért még stabilan jól érzékelhetőek-láthatóak. Az "inkább tudja" meg olyan, hogy jól lehagyja a vonat az autópályán a kocsikat, és ebből azért lehet tudni, hogy gyorsan megy, de igazából az érzés csak a gyorsuláskor van meg, utána nincsen, meg viszonylag nagyon egyenes pályán is megy. A szembevágányon jövő TGV, na az viszont humoros, kb 2 másodperc alatt elhussan :-) .
ezen a vonalon valék:
www.youtube.com/watch?v=jJfDWtbioEM

jóéjszakátot mindenkinek!

erőspista · http://helyzetvan.blog.hu 2008.05.04. 04:01:07

Üdv. lapi hazai földön !

Tehát a problémám, pláne a hosszan vázolt előzmények után :
"most át akarják nyomni a koalícióból való kilépést, ami a jelenlegi helyzetben számomra a gyávaság jele. és ami rosszabb, ezzel a lépéssel az szdsz megnyithatja az utat a fidesz hatalomra kerüléséhez és ami a legrosszabb, hogy ezzel óhatatlanul szembekerült a párt a progresszióval. és ez számomra már vállalhatatlan. "
Szerintem azóta GyF többszörösen bizonyította, hogy lehet hogy régen, valaha a "progresszíó" játékosa volt gondolatban, de azóta nem győzi súlykolni, hogy ő most a teljeskörű hátrarc, fel- és belerúgva minden partnerébe (HÁgnes gylázatosan primitív és gyáva alázása, amiben persze rögtön követője lett Fodor Gabikánk (őt jobban rühhelem, mint GyF-t emiatt))

Tehát ennyi komcsi és szoci ellenes előzmény után egy natúr Fidesz-ezésssel indokolni a kilépést pont az MSZP ellenében nekem kevésnek hat, pláne, hogy a madarak pont a te általad hosszan vázolt előzménnyel szakítottak VÉGRE. Most így leírva, még az ellentmondást is kiérzerm, de hát nem fejtetted ki ezt az átmenetet.

Az Elvi Nyilatkozatért viszont köszi, még mindig érték !
Na ezért sem teljesen értem az eseményeidet, de hát másképp látjuk és műveljük.
üdv. :)

lapi 2.1 2008.05.04. 06:33:00

good morning! :D

lenin fater! honnan bírsz te ilyen arcokat előkapni, mint ez a sonny boy???? esküszöm, önmagában ezért az emberért (micsoda szemek, milyen király hang!!!) érdemes baszódnom ezzel a bloggal. thx!!!!

lidia! welcome!!! :DDD ugye mesélsz majd valamit párizsról? ha lesz időd meg kedved. :DDD

erőspista, rossz az szdsz helyzetértékelése. nincs válság az országban. költségvetés kézben. volt a két évnek is értelme, nem is kevés. minek a pánik? majd részletesebben is, de...

még mindig az új poston melózok. sokat szarakodok vele, mert nagyon személyes és meg kell fontolni, mi az, ami a nyilvánosságra tartozik belőle. de ma meglesz.

lapi 2.1 2008.05.04. 06:35:10

stalien, kösz a biztatást. rám is fér, mert mindig be vagyok szarva, hogy csalódás lesz az új post. lehet, hogy pont miattad (is) szarakodok vele annyit. :D

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2008.05.04. 09:45:32

Lapikám,

ismerős ez az érzés, az ember mindig jobbat és jobbat akar, oszt bizonytalan abban, h tud-e. No ezért írok én egyre ritkábban a főblogomban, mert ha nem jön az ihlet, akkor jobb hallgatni, nem kell erőltetni. Egyszer meg is jártam, lustaságból összeszedtem régi abszurd zöldségeim, oszt meg is kaptam érte a pofontot a szokott kommentezőktől. De neked nincs miért aggódni, bár kétségtelen, h ezzel a poszttal magasra tetted föl lécet. Sztem - bár tudom, h ez a védjegyed, de mégis - mindenképpen előrelépés lenne, ha a mondatok kezdőbetűje naggyá válna. Sztem úgy jobb, igényesebb, de télleg nem akarnék beleszólni, ez csak egy vélemény, biztos van másmilyen is.
Azt meg külön köszönöm, h a magad módján kiálltál mellettem tótaw-ben, télleg nagyon jól esett, csak nem akartam ott nyilvánosan hálákat rebegni, merazolyanizé lett volna sokak szemében, akik nem értik, h a vélemény nemcsak negatívan jó kimondva, debiza pozitívan is! Sőt, az talán még építőbb is, ha az ember pozitív megerősítéseket közvetít.
És akkor még egy tanács (bocs): ne mondd meg azt, h készül a poszt, mert ha túl sokáig van lebegtetve a történet, önkéntelenül is nagyon feltúrbozod az elvárásokat, bár itt a lojalitás garantálva, még részemről is. Inkább lökd be váratlan, majd mond azt, h összedobtam hirtelen itt az este egy posztot, mi meg annál jobban örvendünk, h de ügyesen kirittyentetted csipőből ezt a legújabb zseniális szösszencsed:)))

Üdv., és bocs, h mertem észt osztani, tudom, h nem kéne, csak kikívánkozott, és télleg építőleg szántam.

malac, a megértő blogger kolléga

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2008.05.04. 10:39:30

Nonest,

írtam rád egy hosszabbat magamban. Csak azért mondom, mert hátha nem néznél be, ha nem szólnék.

Üdv.

liidiiia 2008.05.04. 13:03:16

sziasztok :-)

lapi, jó post írást! igazából velem meg az van, hogy azzal, hogy a készülés nehézségeibe beavatsz, így egy kicsit a magaménak is érzem, meg én amúgy is annyit vetyengek ezen-azon, és jól esik látni, hogy sokszor nem az van, hogy én vagyok komplett hülye, hanem a világnak van ellenállása, vagy milye, és más is éppúgy vetyeng, naszóval ebben a kérdésben malaccal ellentétes állásponton vagyok, meg így amolyan a kocsma sarkában írogató valaki vagy ilyenkor, aki nem vészesen száll be a beszélgetésbe, de jó, hogy ott írogat a sarokban :-)))
+naszóval, mindent bele!

abban, hogy elkötelezett kocsmatagság láccik lenni, meg egyetértek vele :-)

+ leírom a párizsi élményeket :-)

liidiiia 2008.05.04. 13:07:33

szia malacka, válaszolok majd a kérdésekre, részben a gecc blogján válaszoltam már egyre, igaz, az nem hozzám intézett volt, sőt költöi kérdés volt eleve, de ez nem akadályozott meg :-)

én is szeretek a lét alapkérdéseiről beszélgetni, amit semmiképpen nem egy erkölcsi prédikációnak értékelek, hanem csak szeretem l'art pour l'art, mert szeretem a valót és a hiába-valót egymásra vetítgetni :-)

liidiiia 2008.05.04. 13:13:21

gecc, a vonatok nekem is gyerekkorom rajongásának tárgyai voltak, és ma is nagyon szeretek vonatozni, meg a vasútállomások életét is valahogy. mondjuk én a vonatokat is úgy kedvelem nagyon, ahogy a varjakat meg a rózsákat, pl, hogy nem tudom az "adataikat", hanem a fílingjük ragad meg és szeretem hol csak nézni őket, hol meg elképzelni ezt-azt, hogy kik utazhatnak most ezen a vonaton, miért...stb. gyerekkori egyik biztos módszere a szüleimnek ahhoz, hogy nyugton legyenek kicsit tőlem az volt, hogy kimentünk a vasútállomás feletti felüljáróra, na és ott tök sok ideig elvoltam a vonatok bámulgatásával. :-)

mortell 2008.05.04. 16:13:59

Hi1
Mi most pont pragaban rugtunk be irdatlanul de itt is figyeltuk az uj posztot meg a csajokat, /nagyon jo csajok vannak, ajanlott/ tobb napos zullesen vagyunk tul, nehany reszlet nem is turi a nyilvanossagot /vettunk dragat is/, praga nagyon komoly, olyan, mintha itt nem is lettek volna bolsik, majd otthon reszletesen
mortell

lapi 2.1 2008.05.04. 17:23:37

egy órán belül kész a post. kösz malacka az észrevételeket. ez a kis betűs mondatkezdés direkt valami marker akar lenni. lehet, hogy baromságot gondolok, de még kitartok mellette.

liidiiia 2008.05.04. 17:35:14

hajrá lapi :-)))))) , akkor elkezdek visszaszámolni :-) , de csak szép komótosan, semmi sietség, stressz :-D

lapi 2.1 2008.05.04. 18:16:50

:DDD hát nem vagyok nagyon elégedett. de ez van.

ladies & gentlemen!!!

www.youtube.com/watch?v=6MPTbSJH0lE

6.Lenin 2008.05.04. 18:53:05

lapi!

"...lenin fater! honnan bírsz te ilyen arcokat előkapni, mint ez a sonny boy????"

Régi kedvencek ők,elég szép bakelit és CD gyüjteményem van jazz,blues világából /inkább a régi "nagyok"/.Az újabbakat most hajkurászom.

Szívesen járok regiségpiacokra,mindent megveszek a kedvencektől,aztán napokig az megy lejátszókon.
Nem tudom megunni.

Imádtam a régi Bp-en a füstös kis presszókat,egyszál zongorával,rekedhangú zongoristával,az volt az igazi hangulat.

Felidézi a fiatalságom,mikor meghallok egy ilyen régi hangot.Hatalmas élményeim voltak abból az időből.
azt se tudtam,ki az a Kádár meg Apró,Dögei /most már tudom,kik voltak ezek a figurák/.

/www.youtube.com/watch?v=RK8P07ZkV1g&feature=related

6.Lenin 2008.05.04. 19:37:17

Látom megjött az új.Akkor lezárásként:

Gyermakkorom egyik nagy filmje volt, Szadko,a boldogság kék madara,elszállt.

Most is elszált egy kék madár,de most boldogság jön utánnuk.

a búcsúra:
/www.youtube.com/watch?v=nVsb4pDUCMQ&feature=related
süti beállítások módosítása