Bookmark This Site

COMING - ÚT

"Ingrid Sjöstrand svéd költő Néha csontvázakról álmodok c. gyerekversében az anya megpróbálja megvigasztalni a gyereket, hogy "csak álom volt". Mire a gyerek: "Mintha sokat segítene, / hogy a szörnyűség itt belül van / és nem ott kívül." Ha a természet működésének fegyvertárában (sok más között) valóban megtalálható a káosz is, akkor nem csoda, hogy a káoszelmélet jelenségeibe lépten-nyomon beleütközünk - akár a külső természeti világban, akár saját belső világunkban. " Mérő László

Friss topikok

  • Gecc: Torrente is ezt a szarhazi Barcat szerette, nemde? Ehhh... hajra MU! (2011.05.28. 21:58) A vizsgálat lezárult, felejtse el!
  • Gecc: @hölgyválasz: Szia Holgyi! Mindenki megoregedett vagy nemtom, de az biztos. :-D (2011.01.31. 22:24) szöveg nélkül
  • jaegtoer: @lapi: Szia Lapi! Csak most látom hogy az szdf-fel kokettálsz. Az lmp már nagyon más? Üdv. (2010.02.02. 07:42) Elkúrtátok...
  • lapi 2.1: nem vagyok benne biztos, hogy vajon akad-e még bárki, aki olvassa a blogomat. mindenesetre csinált... (2009.10.28. 18:43) agycétén
  • lapi 2.1: bár gyurcsány iránti elkötelezettségünk továbbra is szilárd, mint a márvány, de a peresztrojka nev... (2009.06.05. 10:35) szezonzáró

Elkúrtátok...

2009.10.28. 18:28 lapi 2.1

és nem kicsit, nagyon! poénkodhatnék, ha lenne kedvem viccelni. de nincs. mert nem az a baj, hogy a ballib szóval leírható politikai erő elveszíti a következő választásokat. ez teljesen rendben van demokráciában. ami az igazi baj, hogy romokban hever a köztársaság ethosza. és ezt kurva nehéz lesz újraépíteni.

Fantasztikus dolog politikát csinálni. Fantasztikus. Fantasztikus egy országot vezetni. Az utolsó másfél évet azért tudtam én személy szerint csinálni, mert egy dolog ambicionált, és egy dolog fűtött: visszaadni a baloldalnak a hitét, hogy megcsinálhatja, hogy nyerhet, hogy nem kell lehajtani a fejét ebben a kurva országban. Hogy nem kell beszarni Orbán Viktortól meg a jobboldaltól, és tanulja most már meg magát, nem ő hozzájuk mérni, hanem a világhoz. Ez adta a hitet, hogy miért érdemes ezt csinálni. Nagy dolog volt, imádtam, életem legjobb része volt. Most az adja, hogy történelmet csinálunk. Nem a történelem könyveknek, arra szarok, egyáltalán nem érdekel, hogy benne leszünk-e. Hogy én személy szerint egyáltalán nem érdekel. Csinálunk-e valami nagyot. Azt mondjuk-e, hogy a kurva rohadt életbe, jöttek pár napig, meg merték tenni, és nem szarakodtak azon, hogy hogy a francba lesz majd az útköltség elszámolásunk, bassza meg! Jöttek párak, akik nem szarakodtak azon, hogy akkor a megyei önkormányzatban lesz-e majd helyük, vagy nem. Hanem megértették, hogy másról szól ez a kurva ország! Hogy megértik azt, hogy azért érdemes politikusnak lenni itt a XXI. század elején, hogy csináljunk egy másik világot! Csak azért! Egzisztenciát lehet még találni sokat.

hát nem jöttek, b+!!! jöttek, vagy inkább maradtak - és nem páran - akiknek volt pofájuk elherdálni a közpénzeket. akik lehetővé tették, segítették, vagy csak tudomásul vették hogy ömlenek a pártkasszákba és magánzsebekbe a tíz- és százmilliós végkielégítések, fekete pénzek. akik szerint a lenyúlások, a túlszámlázások stb. a rendszer szükségszerű elemei.

Vagy C változat, nem történik semmi, el lehet még így egy darabig lébecolni. Persze, hogy bonyolult az egészségügynek a dolga. De hát amelyikünk bemegy egy egészségügyi intézménybe, tudja, hogy hazugságok sokaságára épül. Persze, hogy az oktatásban borzasztóan nehéz bármihez hozzányúlni, de igen, azt látjuk, hogy nem egyenlően osztja a tudást széjjel. Valamelyikőtök mondta - az Arató Gergely -, az mégiscsak a legnagyobb igazságtalanság kérem szépen, hogy a magyar oktatási rendszer egyik oldalról a köztünk lévő társadalmi különbségeket fölerősíti, nem gyengíti, aztán még szegregál is. Hát ez az igazi nagy probléma! Ez a nagy gond! És az a nagy gond, hogy azoknak adjuk az ingyenes állami oktatást kérem szépen, akik a legjobb családokból jönnek! Hát ehhez képest nem az a botrány, hogy ki kell fizetni 3 százalékonként. Ha van társadalmi botrány, akkor az, hogy a felső tízezer termeli magát újra közpénzen! Mi meg ezt nem merjük kimondani, és be vagyunk szarva, hogy azt mondjuk, hogy egyébként, ha hét százalék, akkor tessék fizetni. Ne áltassuk itt egymást, ez az igazi botrány! Az az igazi botrány, ahogy a Laci beszél az ő cigány embereinek, annak tized olyan jó minőségű egészségügyi szolgáltatás jut, mint nekem! És mióta az anyámnak, ismerik a nevét, azóta neki is jobb jut, a kurva életbe! Nem tudta, hogy mi történt, megjavult az egészségügyi rendszer fiam? Mondom, egy lószart mama! Az az igazság, hogy fölismerik a nevedet! Ez botrány! Ehhez képest, társadalmi értelemben a vizitdíj semmi, az nem botrány, az kényelmetlen politikailag. Meg kifizetni. Meg politikailag lehet súlyos következménye, de őszintén szólva, ez a következmény legfeljebb bennünket érint, ha idióták vagyunk. A társadalmi következménye az meg mindenkit érint. Mi azért nem merünk hozzányúlni egy sor nyilvánvaló társadalmi hazugsághoz, mert félünk a ránk ható politikai következményektől. De hölgyeim, és uraim! Ez egy pár száz embernek meg a családjának, meg az ismerőseinek a problémája, a miénk. De nem azért kell politikusnak lenni, mert ebből olyan kurva jól meg lehet élni, mert már elfelejtettük, hogy milyen autófényezőnek lenni! Hanem azért, mert meg akarjuk ezeket oldani.

három éve a hideg futkosott a hátamon, amikor meghallgattam a beszédet. ma is tartom, hogy 90 óta vezető politikus szájából ez volt az egyik legtisztességesebb és legprogresszívebb mondandó. ismert, hogy mi valósult meg belőle. a backfire, b+! az ellenhatás. azóta a szegény cigányember esélyei nemhogy nőttek, hanem kárukra olyan párt vált jelentős tényezővé magyarországon, amelyik politikáját (s ebből adódó népszerűségét) gyakorlatilag kizárólag nettó cigánygyűlöletre építi. (na jó, közben persze antiszemita is, de nem igazán ez hozta, hozza nekik a voksokat.)

az mszp és szdsz döntéshozói egy kukkot sem értettek meg az öszödi beszédből. helyette tevékeny asszisztálásuk mellett eltűrték, hogy a köztársaság alapintézményei szétrohadjanak. ugyan ki gondolja ma komolyan, hogy a négyes metrótól a pécsi autópályáig tisztességes mederben folynak a nagyberuházások? ugyan ki gondolja komolyan, hogy tisztességesen működik az igazságszolgáltatás, amikor soha senki nem ismerte el a felelőségét a móri justizmordért? ugyan ki csodálkozik azon, hogy a betíltott magyar gárda tagjai ma is úgy grasszálnak a közterületeken, mintha mi sem történt volna? ugyan kit lep meg, hogy nem tellik el egyetlen nap sem anélkül, hogy kiesne egy újabb csontváz a szekrényből?

a harmadik magyar köztársaság rövid történetében először fordult elő, hogy egy meghatározott politikai erő két ciklust kapott egymás után a választóktól. ez pontosan nyolc év hatalomgyakorlást jelent. annyit sikerült elérnie, hogy a kisebb párt gyakorlatilag már a választás előtt felszámolta magát, a nagyobb meg jövőre küzdhet az 5 %-os limit meghaladásáért. s ezért sem a fidesz, sem a jobbik, sem az ősi turáni átok nem tehető felelőssé. mert felesleges másra mutogatni. mert bele kell nézni a tükörbe!

hiszen demokráciában a közhatalmat csakis egy módon szabadna gyakorolni.

kurva nagy alázattal...

 

118 komment

Címkék: gyurcsány ferenc öszödi beszéd

A bejegyzés trackback címe:

https://lapi.blog.hu/api/trackback/id/tr11482106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lapi 2.1 2009.11.02. 17:35:36

valóban nem volt kemény sólyommal. utólag elismerem, nagyon benéztem a faszit, mielőtt "megválasztották" elnöknek. arra gondoltam, nincs rendben, ha a köztársaság elnöke egy tipikus kádár korabeli helyettes gyámügyi főelőadó asszonyság legyen. aztán kiderült, hogy ez a fószer nemhogy önjáró, hanem hát olyan - amilyen. volt vele egy közszolgálati (pr) interjú a sándor palota teraszán. talán a szólás szabadságában. az első mondatai azok voltak, hogy azzal a furcsa mimikájával közölte a megszeppent riporterrel, hogy erre a teraszra nem akárki teheti be a lábát. na mondom, ennek a palinak fingja sincs arról, hogy mit jelent a köztársaság, aminek pont ő az elnöke. már az is kurva büdös volt, amikor alkotmánybírósági elnökként azt forszírozta, hogy talán meg lehetne hosszabbítani (az ő) mandátumát, mert akkoriban a pártok nemigen bírtak megállapodni új tagokban. elolvastam twá cikkét. úgy tűnik elfelejtette, hogy a megyó kormány baszta el a költségvetést. ő két évig oldalazott, s amikor megnyerték a 2006-os választást, nem sokat cicózott, hanem megszorított. ma már láccik, hogy hiba volt a két év oldalazgatás, igaz ezt kb ezerszer elismerte.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2009.11.02. 17:52:01

@lapi:
Baromira hosszú az a kétszáz évnyi szívás, amíg egy demokrácia rendesen fölépül.
Mert a helyes megoldást csak akkor találjuk meg, ha már az összes többit kipróbáltuk - mondja Parkinson, vagy valaki hasonló.
Hát Gyurcsány legalább nem atyuska volt, hanem próbálta kicsit a fényre cibálni a dolgokat.
Most úgy néz ki, megint atyuskát keresünk, de lehet, ez csak egy kis dackorszak.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2009.11.02. 17:54:07

@lapi:
A Sólyomra még nem találtam szavakat, de most olvastam, hogy az elnöki sérthetetlenség alkotmányos alap.
Még jó, hogy csak hápogni tudok tőle.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2009.11.03. 08:13:49

Hát, Lapi nagyon úgy virít, ahogy gondoltam.
Nem érdemes az Indexen blogolni.
Sehol, semmilyen felületen nem látható, ha új posztot írok és úgy kell bepofátlankodni vele a favorizált blogokra, ahol a kutya sem kiváncsi a többiek hülyeségeire.
A nolblogon meg nincsenek olvasók.
Ott is kipróbáltam.
A Hirszerző a jó hely. Mostmár tuti.
Nagyon döcög, nagyon lutri, hogy jó napot fogjon ki az ember, de esély legalább van.
Mondjuk, ha közismert celeb lennék, mint Kóczián, vagy Török Gábor, akkor nem lenne gond, de talpas géniuszként a legkisebb energiával olvasottságot a Hirszerző nyújt.

lapi 2.1 2009.11.03. 16:40:34

@simonmondja.:

nekem ez a blog-pont-hu rendben van, de a hírszerzővel sincs bajom.

más. most olvasom, hogy 3 zártkapus meccsre és 3 millió huf-ra büntették a fradit a hétvégi balhé miatt. na ha ettől a példás büntetéstől nem fagy meg a kemény mag ereiben a vér, akkor semmitől.

www.origo.hu/sport/magyarfoci/20091103-harom-meccsre-zartak-be-a-fradipalyat.html

pont olyan röhej, mint amikor a bíróság 3 év után felfüggesztett szab-vesztre ítélte a tv székház ostromlóinak egy csoportját nemrég.

úgy tűnik a köztársaság immunrendszere teljesen leépült, s ez kurva nagy gáz.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2009.11.04. 18:11:35

@lapi:
És láttad reggel a Gaudi Nagy Tamást a Napkelte helyén?
Azt ki is posztoltam, bár számoltam előtte úgy tíz órát, hogy ne nagyon szentségeljek.

Ja, és megvan a nyertes.
Úgy hallottam Kuncze pártot alapít.
Ha lesz ilyen, akkor arra szavazok és nem tipródok tovább.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2009.11.05. 07:50:20

Hoppácska, Lapi!

Na, kinek az ábrázata virít a NOL főoldalán a Nolblog rovat második helyén?

Bruce Willis

lapi 2.1 2009.11.05. 08:53:15

@simonmondja.:

grat simon!!!! :D télleg jó a posztod. a bíróság - hiába független hatalmi ág - ugyanúgy a társadalom része. márpedig a mai magyar társadalom folyamatos hátrálásban van a szélsőjobbal szemben. néhány hete saját szememmel láttam egyenruhás gárdistákat (3 db-ot) a pesti központi kerületi bíróság előtt. leszarják, mert megtehetik, hogy a bíróság betiltotta őket. más kérdés, hogy miért kellett ehhez két évnek eltelni. nekem is volt védencem, akit felmentett a bíróság. csakhogy előtte cca 26 hónapot ült előzetesben. egy fiatal leányanya volt 1 éves gyerekkel. na most neki megítéltek 2,5 millió huf-ot. a per 3 évig tartott. erre mondom én, hogy no comment....

lapi 2.1 2009.11.05. 08:57:28

@simonmondja.:

nemigen bírom elképzelni, hogy akár kuncze, akár bárki képes olyan pártot alapítani a választásokig, aminek lenne reális esélye a parlamentbe kerüléshez. szvsz 3 párti lesz az új parlament, s ezek közül én egyikre sem vagyok képes szavazni.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2009.11.05. 10:06:30

@lapi:
Ha, lehetne, akkor ezt kommentben a Nol-on, mert a témába vág.

A Kunczét meg nem azért fogom beikszelni, mert nagyok az esélyei, hanem mert akarok szavazni és kell, hogy ezen a három szar párton kívül is legyen választásom. Nem szeretem, ha bekerítenek azzal, hogy nincs.
És rámfogják, hogy nem számítok, mert nem mentem szavazni?

lapi 2.1 2009.11.05. 10:13:33

all right, simon. meggyőztél... szal, ha a kuncze pártot alapít és indul a választáson, elmegyek rájuk voksolni. amúgy is 90 óta valamennyi választáson voksoltam, sőt 94-ben még szavazatot is számláltam. (nem véletlenül lett meg a ballibnek a kétharmados többsége! :DDD)

hacsaturján 2009.11.05. 10:46:14

én egy klasszikus balett csoprtot fogok alapítani a haza üdvére és heccképpen.

hacsaturján 2009.11.05. 10:47:49

én meg egy klasszikus balett csoportot fogok alapítani a haza üdve valamint a hecc okán.

hacsaturján 2009.11.05. 10:48:41

hát maga megbolondult, hát maga megbolondult...

lapi 2.1 2009.11.05. 11:00:04

@hacsaturján:

...és ha mint balettcsoport indulsz a választáson, - akkor rátok is fogok szavazni. mégpedig 2szer... :DDD

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2009.11.05. 11:05:29

@hacsaturján:
Látom érzed az idők szavát.
Jajj a gagyi tömegkultúrának, mert jönnek a vájtfülűek és a népművészek.
Én naív feső leszek.
Nagyon naívra gondolj.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2009.11.05. 11:08:13

Szóval naív festő, mármár bugyuta.
És diszlexiás.

hacsaturján 2009.11.05. 11:08:37

@simonmondja.:

először én is a naív festészetre gondoltam, csak eszembe jutott, hogy ezt az opciót te már biztos kilőtted. no, ezért vagyok én jó politikus. :)))

hacsaturján 2009.11.05. 11:09:38

@lapi:

beszállhatsz te is, ha nyomod a fordított padödőt.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2009.11.05. 11:10:59

@hacsaturján:
Szóval máris helyezkedsz..
Pedig még nem is láttalak tütüben.

hacsaturján 2009.11.05. 11:16:25

@simonmondja.:

a szabóm permanensen elméretezi a tütmet. ezért inkább magam tütüzök néha. innen a kapitalista vénám.

hacsaturján 2009.11.05. 11:36:05

@simonmondja.:

több is veszett mohácsnál.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2009.11.05. 19:04:49

Kommunista bankár.
Biztos kommunában él.
Benéztem a kedvenc oldalamra, hogy mit kell tudni a kommunistákról
hu.wikiquote.org/wiki/Orb%C3%A1n_Viktor
Stumpfon kívül kevés kommunistát emlegetett.

lapi 2.1 2009.11.05. 20:47:25

:DDD ez baromi jó site, simon!

nekem rögtön ezen akadt meg a szemem:

" A populizmus élő klasszikusai szájában a "liberális" szó káromkodás, szitok. A liberálisok ugyanis szabadságot követelnek a népnek, hogy vállalkozhasson és választhasson. A populisták ellenben fel akarják emelni a népet... Ezért vonzódtak a populisták mindig az állam gyámkodó hatalmához."

ez ugyan nincsen benne, de emléxem, amikor az ország örökös miniszterelnöke azt mondta, hogy "összenő, ami összetartozik."

ebben is igaza volt:

nol.hu/archivum/kondor_katalin_vezette_a_thurmer-konyv_bemutatojat

hacsaturján 2009.11.06. 08:33:14

@simonmondja.:

asztán meg eltűntél, mint szürke szamár a ködben. vagy én vagyok vakegér, vagy a nolblog keresője ér pontosan egy darab szart?

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2009.11.06. 09:16:59

@hacsaturján:
Na, ezaz, hogy ismerkedem a felületekkel.
Az Indexen eleve nem vagyok sehol, hiába blogolok.
Akkor van olvasóm, ha elmegyek más blogokra és belerúgok egy-két menő csávóba.
A Nol-on van egy friss posztok oldal, azon kábé egy napig voltam fönn 37-87 olvasóval, mint kezdő két poszt. Aztán bekerültem a szerki válogatásába másnap. Ott kiraktak a nol-főoldalra. Ez tartott valameddig, fél, vagy egy napig, aztán kuka.
De mégsem reménytelen, mint az Index.
Az Indexen semmilyen új poszt nem jelenik meg magától, csak a szerki ajánlása, ami mindig ugyanaz a néhány blog. Szóval el vagyok ásva mindenképpen.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2009.11.06. 09:21:26

@hacsaturján:
Jahogy a kereső. Az lehet, hogy szar. Mintha kerestem volna már vele.

hacsaturján 2009.11.06. 09:35:19

@simonmondja.:

jakérem, az a fránya sajtóizé, vagy micsoda vagy mittudomén.

Non est volentis · http://nonest.blog.hu/ 2009.11.06. 20:15:44

@lapi:
Hm, most akkor te lettél konzervatív, vagy Dávid Ibolya főzött ki valami egészen mást, mint ami eredetileg volt az MDF?

:)

hacsaturján 2009.11.07. 07:47:13

@lapi:

engem is erősen foglalkoztat, hogy elslattyogok a csapody mikihez, bár tőlem ez komoly áldozat lenne. mindenesetre ösztönzőleg hat rám, hogy ibolyka őrsvezetőt már ez az arvenio nevű gittegylet (bocs. dr. futó barnabás jött, oszt jónapot) is feljelentette és akit mo.-n minden ún. pol. erő feljelent, az csak jó arc lehet. vagy konzervatív hippy. :)))

hacsaturján 2009.11.07. 07:48:54

@Non est volentis:

én a helyedben ezt a kérdést nem tettem volna föl.

lapi 2.1 2009.11.07. 09:34:45

@Non est volentis:

bármi lehet, nonest. a legvalószínűbb forgatókönyv, hogy csatlakozom az illegális kommunista párthoz. ez esetben én leszek buharin, a párt kedvence. 2012-ben megdöntjük a fidesz diktatúrát, - kivégzésem várható időpontja: cca 2015.

hacsaturján 2009.11.07. 10:16:26

gyorsan gyütt a válasz....hehe!

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2009.11.10. 17:51:17

Na tessék.
Már megen a Nol címlapra kerültem.
Volt egy kis zúgolódás. Nagy a kenyérharc.

6.Lenin 2009.11.10. 22:22:04

Huhhh!Esik,minden sáros(meg mindenki)
Stét!

Sötét sarkokban öreg komcsik nyalogatják sebeiket.
Na mindegy

www.youtube.com/watch?v=5PRVHa-bPD4&feature=related

A zene megnyugtat

Ja,igen,miért is jöttem
1 házmestert,nem nyilast,vöröset,valami jó alföldit,fagyálló nélkül,ha lehetne.Kösz

www.youtube.com/watch?v=aJm4tx-nWrA&feature=related

ettől kicst elérzékenyültem

www.youtube.com/watch?v=-IogA4TcHLM&feature=related

www.youtube.com/watch?v=zOWx5G76pkU&feature=related

Na,inkább megyek

hacsaturján 2009.11.11. 09:12:27

ki az az orbán viktor?

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2009.11.11. 10:36:43

Ééés. Címoldal.
Hát, emberek a Nolblogra nem hiába regiztem.
Az Index pedig még egy hátsósarki melléklapon sem enged megjelenni.
Hát, így jártam.
Nem sokáig fogom ezt forszírozni, mert értek a szóból.

lapi 2.1 2009.11.11. 17:18:12

leninnek szeretettel:

www.youtube.com/watch?v=YVRtQUTd7Gk

@hacsaturján:

... és ki az a kálmán olga?

6.Lenin 2009.11.11. 19:52:32

@lapi:

Kösz Lapi!
Gondolom Te is a holnapra gondolsz(csütörtök),sajnos ez már a ha.....kategóriába tartozik.
Szurkoltam neked,őszintén.

www.youtube.com/watch?v=0xFBylVG5WQ&feature=related

hacsaturján 2009.11.12. 09:30:57

@lapi:

itt lakik a hatodikon. idegesít az a nagy, tatáros bajsza.

lapi 2.1 2009.11.13. 18:19:25

@6.Lenin:

tudom lenin és kösz. elég húzós hetem volt, még meg sem néztem a sajtót a neten. majd a hétvégén. a perről semmit sem változott a véleményem. ez egy bábszínház. ahogy a rádióban mondtam, felhajtják a kiskatonákat a vágóhídra. persze még mindig jobb, mint a móri ügy...

6.Lenin 2009.11.13. 21:49:49

@lapi:

Sokat töprengtem ezen,mint magányos harcos,meddig tudtál volna elmenni?
Szerintem Te mindent megtettél,sőt többet is.Ha itt megállnál,nem jelentené az elveid feladását.

Vannak elérhető/megélhető/megnyerhető célok/csaták,meg fontosabb dolgok,egészség,család.
Meg aztán a kocsmát is nagyon hanyagolod.

Természetesen ez csak úgy átfutott itt a házmesterrel folytatott küzdelmem közben.

www.youtube.com/watch?v=_d1SpEfRBr0&feature=related

Walter Melone (törölt) 2009.11.25. 19:58:35

gondoltam írok ide, hogy érdemes megnézni Bajnai, Corvinus egyetemi beszédjét. Tisztán világosan beszél a gazdaságról, és a politikáról.

Olyan mint amilyen Bokros volt anno.

úgy tűnik, Viktor megint beleül a jóba. Ha nem ugrál sokat, még a végén szentté is avatják, mint azt az embert aki másodszor menti meg a hazát.

Közbe meg egyszer sem......

videotar.mtv.hu/Videok/2009/11/24/21/A_Miniszterelnok_eloadasa_a_Corvinus_Egyetemen_2009.aspx

Szóval, gondoltam szólok, h érdemes.

lapi 2.1 2009.11.26. 15:07:15

@Walter Melone:

thx, walter! meg fogom nézni, ahogy lesz egy kis időm. btw, én is ajánlok egy cikket. a kollégát nagyon régen ismerem, s szvsz az egyik legjobban felkészült ügyvéd.

nol.hu/belfold/20091126-_mintha_a_falnak_beszelnenk_-2

@6.Lenin:

neked is thx, lenin. szeretnék hamarosan egy utolsó cuslág posztot írni, mert önmagán túlmutat az ügy.

6.Lenin 2009.11.26. 18:17:10

@lapi:

"mert önmagán túlmutat az ügy. "

Igen,tökéletes lenyomata a jelenleg kormányon lévő párt működésének,vezetőik jellemének.
Nincs ebben semmi különleges,1917 óta.

Walter Melone (törölt) 2009.11.26. 21:54:39

@lapi:

ez azért elég meleg így.... :-(

vajon, miért nem csodálkozom?

hölgyválasz · http://holgyi.freeblog.hu 2009.12.23. 14:49:51

Lapikám!

Valószínű, mire olvasod, időszerűtlen lesz karácsonyi jókívánságom, azért én mégis megkockáztatom:

Kellemes és szép Ünnepet, boldog Karácsonyt kívánok Neked és Szeretteidnek!

Üdvözlettel : Hölgyi

lapi 2.1 2009.12.23. 18:45:24

köszönöm, hölgyi. neked és mindenkinek, aki olvassa magam is boldog és békés karácsonyi ünnepeket kívánok.

Non est volentis · http://nonest.blog.hu/ 2009.12.23. 21:52:45

Helló Lapi!

Boldog, békés karácsonyt kívánok neked és családodnak! :)

Üdv,
Nonest

www.youtube.com/watch?v=-1vCpxldohI

jaegtoer 2009.12.24. 08:41:46

Szia Lapi!

Lassan levehetnéd már a szünetel táblát a bejáratról, különösen, hogy Karácsonyra már a jegek is megolvadtak...

Békés boldog Karácsonyt kívánok, az új évre meg töltsd föl az italraktárt, ha kell segítek, mert szar ügy az ajtó előtt iszogatni és még a komcsizás se megy olyan jól b+! :D
Merthogy a helyzet fokozódik az tuti, de hogy tetőzik-é, az még egyelőre rejtély.
Szóval boldog, meghitt órákat, örömöket most és mindörökké.

j.

(Szóval azt a bögyös csajszit azért passzoltam Neked, (csak kár hogy olyan hideg), mert példa rá, hogy nem semmi fruska, és kornyadt helyzetből is van felállás... Tehát... talpra magyar!

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2009.12.24. 15:18:53

Sziasztok!

Boldog Ünnepeket kívánok minden ide betérőnek és persze a kocsmatulajnak is!
Jövőre, veletek, ugyanitt!

Gecc 2009.12.24. 16:09:52

Hello mindenkikek!

Boldog Karacsonyt es Uj Evet kivanok mindenkinek!

Gecc

Paszternak 2009.12.25. 02:06:01

Kedves Korcsmáros Urak!

Máááá' eeeemúúúút Szt.Este, de. Azéééé' én is lassan ámulok, hogy elmulok.

Amíg meg nem történik, viszont: addig kajabálom nektek, hogy: "Istenéltessen!", mer hát boldog karácsonyt is mondhatnék, de már az éjféli mise után vagyok, amikor az ember feje nem káptalan. Így kápos fejjel mondok nektek boldog szép estéket, nem csak egyet, a tegnapit, ami má' elmúlt, hanem a további 365-re is, hájde waze.

Hajrá lapi, hajrá gecc, ez egy iggen király korcsma, s ha nem is sokat pofázok bele a libsizmus-bolsizmus újjáalakításáért folytatott közelharcotokba, azért szurkolok nektek, hogy legyen jó ez a hely még sokáig.

Ezt küldöm:

www.youtube.com/watch?v=1aBaX9GPSaQ&feature=related

Hajrá fijjugg.

P.

hacsaturján 2009.12.25. 05:07:39

nu, khmmm, izé....,
miután összeverődött mán a törzsközönség jó része, mit is gagyoghatnék még az ilyenkor szokásos toposzokon fölül, hát kívánok mindenféle boldogot, karácsonytul kezdve iv. károllyal bezárólag, sőt még azon is túl!
(aki még nem járt errefele, annak is)

liidiiia. 2009.12.26. 18:08:01

BOKA és BUÉK, mindenkinek, és lapi-s peace+love is :-)

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2009.12.27. 20:00:21

Boldog, békés ünnepeket !
Vagy ha már elkéstem, legalább sokan voltatok.
Mennyből az angyal eljött hozzátok...
és szorgos népünk győzni fog !

lapi 2.1 2009.12.28. 11:13:25

a magam részéről néhány nap múlva új életet kezdek, bár nagyon hasonlítani fog a régihez. visszatérek a virtuális kocsma pultja mögé heti egy poszttal. :D

rokica · http://rokica.blog.hu/ 2009.12.29. 09:05:36

@lapi:
Isten hozza a kocsmárost!
(Rossz vicc volt meglett alkoholistákon kísérletezni az elvonási tünetek küszöbmeghatározásával.)

:-)))

Non est volentis · http://nonest.blog.hu/ 2009.12.29. 12:55:06

@lapi:

Örülök, hogy egy kis pihenés után visszatérsz a kocsmába.
Ádáz politikai csatákra nem számítok köztünk, én azt hiszem ami a 2010-es választásokat illeti, "én már csak egy kávét kérek..." :)

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2009.12.29. 13:27:08

@Non est volentis:
Annyira így van, hogy már lassan behal minden blog, ahova érdemes volt benéznem.

jaegtoer 2009.12.30. 04:41:01

@simonmondja.:

Szia Simon!

Bizony ezt erősen benézted kedves Simon!

Ha onnan közelíted meg a kibervilág környülállását, hogy nem a bugyi a legjobb dolog a világon, de igen közel áll hozzá, azért minden jobb színben láccik, jáccik ...a bugyi színétől függetlenül... :D És ne merészeld azt mondani, hogy tévedek!

Üdv. j.

jaegtoer 2009.12.30. 05:09:30

B+!!

hát nem Hölgyinél írtam be az előbb, amit ide akartam, mi lesz itt, vagy inkább ott?!

na, helyrehozom, idepótolom:

...merthogy... ha a politika tartalmát négy betűre redukáljuk, ugyanúgy p-vel kezdődik, és a-val végződik, csak úgy hangzik, hogy pina. Mondom én minden élettapasztalatommal.
Mer' a Ferivel is az volt a baj, hogy imponálni akart, pedig jobban tette volna, ha a pinával foglalkozott vón a politics helyött.... khmm...

Jó reggeleket Mindenkinek mindenekfelett!

Non est volentis · http://nonest.blog.hu/ 2009.12.30. 10:07:12

@jaegtoer:

Ha jól értem, jaeg definiálta a nemzeti minimumot, amiben bal- és jobboldali egyaránt egyetért... :)

hacsaturján 2009.12.30. 11:11:28

@Non est volentis:

na, erre aszt mondom, hogy eccerűen nem így van, tessék csak pinás blogokat tanulmányozni. mások viszont csakis a célra koncentrálnak, így asztán lehet menni a sivatagba élvezet nélküli identitást keresni bazmeg! :))))

vaffanculo 2009.12.30. 23:17:25

A közvetlen fentiekhez: www.pina.hu :)

Lapi, többször említetted az igasságszógáltatás böszmeségét. Ehhő mit szósz:
molnargoreny.blog.hu/2009/12/26/bortonbe_a_biroval
Itt még Bayer Zsótinak is nagyrészt igassága vagyon, bassza+

jaegtoer 2009.12.31. 06:14:06

@hacsaturján:

Szia Hacsa!

Na, de ilyet! Ha ez tényleg így van, akkor épp itt az ideje a világvégének! ...de legalábbis az emberiség kihalásának.

@Non est volentis:

...azért vannak kétségeim, mert ahogy sejtem, sokan képesek lennének ezen is összeszólalkozni, hogy a vörös, vagy a fekete, vagy a szőke a menőbb, közben a valóság az, hogy a csupasz a trendi.

@vaffanculo:

hogy ilyen van, hát ezen tényleg meg vagyok akadva... méghogy pájneponthu? hát ilyet?! :-)
Kezdem érteni öregapáinkat, akik kiakadtak a térdig érő szoknyákon:-)
------
Na, a legjobbakat Mindenkinek! A nunikból is.
Az új évben is. ...és minden jókat mindenből.
Aztán nehogy az legyen, hogy nosztalgiázva emlékezzünk 10 év múlva, hogy:
-Azé' 2009-ben még mentek valahogy a dolgok, még nem volt minden elbaszva...

Üdv. j.

lapi 2.1 2009.12.31. 09:15:18

first at all-BUÉK!!!

pinatopic kapcsán beugrik egy padba vésett mondás, amit még egyetemistaként olvastam az egyik előadóban. valahogy így szólt: "egy férfi bajusz nélkül pont olyan hülyén néz ki, mint egy nő bajusszal." ergo ha egy nő szőrteleníti a hónalját, a lábát, akkor szvsz ne álljon meg ezeknél a területeknél, legalábbis 40 alatt...

@vaffanculo:

szeva vaffan a kocsmában!!! :D elolvastam görénylyuk posztját és bayerzsolt szösszenetét. azzal teljesen egyet bírok érteni, hogy a görény egy nagyon aranyos állatka, s nem büdös, csak ha véletlenül rálépsz pl.

nekünk is volt egy cca 10-15 éve. sajnos pár hónap után agyvérzést kapott, pedig még kölyök volt. (állítólag ez gyakori a vadászgörényeknél.)

nem akarnék kitérni, de erről az ügyről alig tudok vmit. tök véletlenül láttam a híradóban egy rövid bejáccást az ítélethirdetésről. onnan vettem le, hogy a tanács elnöke dr. v.andrás volt, míg az ügyész dr. b.péter. mindkettőjüket ismerem a melóból, s nagyon felkészült, profi szakemberek szvsz. ebből persze nem következik semmi. másrészt pedig ennyi infóból nem lehet komoly következtetéseket levonni. ez olyan mintha nem látnám pl. a ponyvaregényt, de a tévéműsorban lévő öt mondatos szüzséből előre megmondanám, hogy ez egy szar mozi.

nem ismerem tehát az ítélet indokolását, az ügyészség, ill. a védelem álláspontját. csak bayerzsoltét, ami nekem kevés, mackósajtban a brummogás. amit tudok, hogy az emberölés és halált okozó testi sértés két teljesen más bűncselekmény. az emberölésnél az elkövető szándéka kiterjed a halálos eredményre. (kísérletnél is of course)

a másiknál a szándék a testi sértésre terjed ki, a halálos eredményre csak a gondatlanság.

példa: ha vki ököllel orrba nyom vkit a kocsma előtt. a sértett hanyatt esik, s leveri a tarkóját az aszfaltba. koponyalapi törés, agyzúzódás, s meghal ennek kapcsán.

az emberölés 5-15 évi szabveszt, a halált okozó testi sértés pedig 2-8.

ezzel együtt szerintem is nagy szarban van az igazságszolgáltatás, de ez messzire vezetne. hatalmas öngól, hogy a bírók nem nyilatkozhatnak az ügyeikről (persze a befejezés után), a sajtó dolgozói pedig alig veszik a fáradságot, hogy végigkövessenek egy-egy ügyet. nagyon kevés kivétellel.

Preskin 2010.01.01. 20:35:22

Helló lapi !

BUÉK !!

Persze igyunk stílszerűen Mansinthe-t :
m.blog.hu/su/subba/image/1209/mansinthe_purchase.jpg

lapi 2.1 2010.01.02. 08:14:42

bevallom még soha nem ittam abszintet. szerintem a kádár rencerben nem lehetett kapni, aztán meg elfelejtettem utána járni. na majd ebből behúzunk egy palackkal. :DDD

Gecc 2010.01.02. 15:32:19

BUJEK mindenkinek!

Felavattuk a hazat... es senki nem hanyta ossze. Tok pozitivan kezdodott az ev.

jaegtoer 2010.01.06. 05:33:13

@Non est volentis:

Éjjjen NonEst! Erre iszunk! Csapos úúúúúúúr!

lapi 2.1 2010.01.06. 14:57:02

válság idején minden apró sikert érdemes megbecsülni.

mi cca 23 éve lakunk itt és megmondom őszintén sokkal többször nem hánytak be a vendégek, mint ahányszor igen...

Gecc 2010.01.06. 18:32:03

Azert nehany gombnyi fasirozottat biztos sikerult volna osszegyurnom az ajto elott talalt amugy valszen eredeti fasirozottbolt kirakott rokakomabol... de legalabb nem bentlako volt.
A rokak amugy is jobban kedvelik rokalyukon kivul.
Vagy nem, de az biztos.

lapi 2.1 2010.01.07. 10:04:09

úgy látom nemcsak nekünk indult remekül az újév:

www.blikk.hu/blikk_sztarvilag/liptai-mellet-fogdosta-mester-tamas-2008146

ugyan lövésem sincs who the fuck is mester tamás, de az biztos, neki is csak megszületni volt nehéz...:DDD

Gecc 2010.01.07. 17:17:50

Ezek szerint soha nem voltal a tanitvanya...

Lex újdiaszpóra · http://w.blog.hu 2010.01.21. 20:54:57

Szevasz Lapi!

Látom a blogodon, hogy rendesen összejöttek a gondok. Jobbulást!

Képzeld meglett a parkolási bírságról a csekk, amit a Centrum letagadott. Most hermetikusan elzárt széfben tárolom. Írtam nekik egy provokáló emailt, hátha beperelnek. A levélben elismertem hogy rossz helyen parkoltam, és be is fizettem a csekket, amit még nem találok de felszólításuknak eleget téve szorgalmasan keresem...

Kíváncsi vagyok mi lesz. Jó lenne ha beperelnének és a tárgyalás előtt "megtalálnám" a csekket. Persze kérdés hogy ekkor még nyerhetek-e, vagy a későn megtalált csekk már nem ér?

Üdv: FUL8ER

lapi 2.1 2010.01.22. 09:40:09

hali ful8er! thx, már jó-ideje rendben vagyok. a parkolással én is megjártam a per rögös útját, első fokon részben nyertem, másodfokon meg teljesen. aztán jött a rendkívüli perorvoslat az alkotmánybírósági döntés okán, s kaptam egy végzést, miszerint buktam. ez van. most a pannonnal izmozok. kaptam egy számlát cca 50 rugós adatforgalmi tétellel. ez meglepett, mert egy másodpercet sem wapoltam a mobilommal. a panaszomra kimutatták, hogy egy vasárnap délután két alkalommal félórás eltéréssel letöltöttem mintegy 30 mega cuccot. ez persze baromság, de állok mint a frissen lőtt medve, mert fingom sincs, hogyan bizonyítsam, hogy egyrészt aznap itthon tartózkodtam a telómmal együtt, másrészt pedig van korlátlan adatforgalmú adsl-em.

Lex újdiaszpóra · http://w.blog.hu 2010.01.23. 00:24:35

@lapi:

"a panaszomra kimutatták, hogy egy vasárnap délután két alkalommal félórás eltéréssel letöltöttem mintegy 30 mega cuccot."

Nem semmi. Jó áron adják ezeket az internetes biteket.
:)

Úgy tudom a mobilszolgáltatóknál összejön havonta pár millió forintnyi hiba, amit a számlázó rendszerük "okoz". Ez nem feltétlenül a kerekítésekből adódik... Minden esetre alapból az van elfogadva, amit ők mondanak, mert végül is gyakrabban igaz mint nem, még ha alkalomadtán tévednek is.

Ilyen furfangos esetekben talán Juszt László tudna lámpást tartani a jog sötét útvesztőiben.
:)

Non est volentis · http://nonest.blog.hu/ 2010.01.23. 21:33:46

Úgy látom Fletó fölcsapott futsal játékosnak, rögtön válogatottságig vitte. Gyenge próbálkozás a politikai hitelesség visszaszerzéséhez. OV nem kispályás... :)

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.01.28. 18:07:45

Csövi Lapi!
Látom, sikeresen leszoktál.
Szóval biztos nem tudod,

talán a többiek tudják.
Ha tudná valaki, hogy mi történt a Reakció bloggal, akkor megírhatná, mert le vagyok padlózva.
Kissé rendszertelenül bámészkodtam a neten és egyszercsak nincs Reakció.
Van egy Mandiner, ahol valami anyázás megy.
Állítólag helyette.
Most akkor ez hogy?

lapi 2.1 2010.01.29. 16:48:48

@simonmondja.:

szeva simon! nem szoktam le, csak csökkentett üzemmódban nyomom. :D

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.01.29. 19:51:44

Hali Lapi.
Tanulságos ez a kampány.
Most láttam a reggeli M1-et. A két fóti polgármestert - illetve fél füllel hallgattam, mert olvasni is kell valamikor.
Hát amikor azt mondta, hogy a hegyekben bújkált, mert megfenyegették - na az már tényleg a vég volt.
Lehet, hogy nem is volt olyan lökött film az a Hülyék paradicsoma, ahhoz képest, ami itt lesz.

jaegtoer 2010.01.30. 13:14:31

Sziasztok!

...ez csak a kezdet! Hanem a vég!

Non est volentis · http://nonest.blog.hu/ 2010.01.30. 23:07:01

@simonmondja.:

"Ha tudná valaki, hogy mi történt a Reakció bloggal, akkor megírhatná, mert le vagyok padlózva."

Passz. Egyszerűen átirányít oda a böngészőm, ha a reakcio.blog.hu-ra akarok menni.
A mandineren meg semmi köszöntő szöveg, vagy magyarázkodás legalább egy poszt erejéig.
Na mindegy, annyira nem fontos.

Amúgy meg érdemi politikai esemény, elemezni való szerintem nem nagyon lesz április 11-ig. Az MSZP föladta (nincs esélye), a Fidesz megpróbálja kibekkelni ezt a két hónapot Mikolaistván-szintű beszólásoktól mentesen. A Jobbik biztos bejut, szóval lényegében csak a kétharmad a kérdés, meg hogy 5-15% között mennyit szerez a Jobbik. Na jó, esetleg még az MDF-SZDSZ bejutása is lehet, hogy lázba hozhat arra érzékeny szavazókat. Szvsz Dávid Ibolya túllőtt a célon amúgy, a kevesebb néha több, kb. Bokros után meg kellett volna állniuk...

lapi 2.1 2010.01.31. 08:42:15

@Non est volentis:

szvsz igazad van. bár szerintem meglesz a 2/3 simán. ennek megakadályozására a romokban heverő szocik képtelenek, sem a jobbik, sem az mdf nemigen nyerhet egyetlen mandátumot sem egyéni kerületben. megjegyzem még mindig jobb, ha a fidesz egyedül birtokolja a kétharmadot, mintha ez csak a jobbikkal jönne nekik össze. így legalább nem kell nekik engedményeket tenni, amikor hozzányúlnak a kétharmados törvényekhez.

a magam részéről az mdf-re fogok voksolni, mert a hatalmas fidesz többségnek kéne egy komoly ellenzék. erre nem lesz alkalmas a full lejáratódott mszp. attól nem vagyok ugyan boldog, hogy ilyen retkes féle arcok fent vannak a listájukon, dehát ez van...

mellesleg meggyőződésem, hogy a fidesz is le fogja magát amortizálni, s akkor nagyon nem mindegy, hogy 2014 ki lesz a fidesz váltópártja.

a fidesz 1994-ben kapott cca 7%-ot, aztán 4 év múlva megverte hornékat a kétharmadukkal együtt. ez előfordulhat 2014-ben is. a röhej, hogy valójában én is abban vagyok érdekelt, hogy sikeresek legyenek oviék április után, mert újabb négy elvesztegetett év rendesen hazavághatja mo-t. na majd meglátjuk...mindenesetre nagyon izgalmas lesz a politika a választások után.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.01.31. 10:18:16

@Non est volentis:
Tényleg nem fontos.
Ha mázlink van, akkor eseménytelen lesz a tavasz.
Jön az új kormány, a sajtóban meg mély csend és hullaszag.
Sőt. Utána is lehetne eseménytelen.
A politikusok, ahogy szokták, elmehetnének nyaralni.
Ősszel szép ünnepségeket rendeznének ünneplős, jólfésült tömeggel.
Télre egy igen szavazattal elfoganák az ötéves költségvetést és az új Alkotmányt.
Aztán máris jönne a síszezon.
Tavasszal ünnepség a mársiusi ifjak emlékére.
Nyáron nyaralás, stb.

jaegtoer 2010.01.31. 15:02:42

Szia simon!

Nem vagy Te egy csöppet előítélettel eltelten borúlátó?

jaegtoer 2010.01.31. 16:09:17

Kedves Simon!

Olyan körülményes Hozzád kommentelni, hogy az már kész agyvérzés. annyi jelszó már nincs a világon hogy én még egy helyre beregisztráljak vagy mirossebb. Télleg sajnálom. Fineszesen megírtam word-ben, még rafináltabban bemásoltam cakk-cakk, beír amit köll, aztán aszongya jelentkezz be, és kihajít a főoldalra, háttudod, nem ismétlem mit mondtam, de újíts valamit. Persze ha privát naplónak szánod az más.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.01.31. 17:04:44

Szia Jaeg!
Meg tudlak érteni. Bosszantó, de nem én szúrtam el.
Hát, a hirszerző is változik. A fórumokat lezárták, a blogokat száműzték és nehezítették a hozzáférést.
Nálam nincs nagy változás, mert alig írok és régebben sem volt nagy topikolás a kommentlapomon.
Miért is lennék borúlátó?

jaegtoer 2010.02.02. 07:42:31

@lapi:

Szia Lapi!

Csak most látom hogy az szdf-fel kokettálsz.
Az lmp már nagyon más?

Üdv.
süti beállítások módosítása